PDA

View Full Version : Turkce Konusanlar Bolumu

Pages : 1 [2] 3

Oguz Yabgu
05-16-2003, 07:54 AM
soğuk suyu yemekten ayrı içeceğim. Kebabın yanında ayran gider tabi :D

CHOYHONACHI
05-16-2003, 08:15 AM
mevsim salatasi ?
patatesli, mayonezli, yumuratali, yeshil sog'anli, domatesli

kendim yapayimmm ... kendim yiyiruummmm

omadla

Oguz Yabgu
05-16-2003, 08:24 AM
Baya marifetliymişsin valla. Helal olsun :) Ben yumurtayı kaynatırken bile ecel terleri döküyorum :D

CHOYHONACHI
05-16-2003, 08:35 AM
Baya marifetliymişsin valla. Helal olsun :) Ben yumurtayı kaynatırken bile ecel terleri d&k&yorum :D

Korkmamak Lazim!!!
Yemek pishirmeyi ogrenmek Lazim !!!

omadla ...

ya o degilde ... sutlu nuriye ? ona ne dersin ?

omadla

05-16-2003, 10:57 AM
Baba "sutlu nuriye" de ne ya ? ilk defa duydum.

Oguz Yabgu
05-16-2003, 10:59 AM
yukardaki benim yazımdı

Oguz Yabgu
05-16-2003, 12:02 PM
Özbeklerde Tarhana çorbası var mı arkadaşlar ? Tarhana Türkiye Türklerinin çok köklü bir çorbasıdır. Ama her yöremizde farklı yapıyorlar.

_Charosoy_
05-16-2003, 01:21 PM
Tarhana cok guzel corba, ama bizde ayni tarhana corbasi gibi corbamiz yok. Lakin benzer corba var. Adi "Kurtava". Bizde kurut diyen birsey var var, suzmeden yapiliyor. Onu da tarhana gibi kurutulub, sonra sicak sula karistriyorlar. Ama belki baska yorelerde vardir. Bildigim shimdilik budur:)

Beshiktashli
05-16-2003, 01:34 PM
yemek deyince aklima geldi de ;yemeklere "guzel" isimler vermishler Turkler..mesela:karni yarik :)

05-16-2003, 06:21 PM
Selam!

05-16-2003, 06:24 PM
Men Kırım T&rk&'men, bizde "Kartana" bar edir. Sen Kırım'ga kelgende, men saga berirmen i&emekensin.!

;)

heheheh..

Oguz Yabgu
05-17-2003, 03:40 AM
Tarhana'nın adı farklı demek ki. Charasoy, sen hiç Türkiye'de yaşadın mı ? Çünkü baya çok şey biliyorsun Türkiye hakkında. Ne güzel.

Beşiktaşlı, daha neler var. Hünkar beğendi, Vezir parmağı, Kol böreği...

Kırımlı gardaş, sen bizim ele gelende bende saga ziyafet beririn :)

CHOYHONACHI
05-17-2003, 05:26 AM
Oguz : ayip beee .. sutlu nuriye ne demek bilmiyorsan ... annene git sor .... valla istersen tarifine de veriyim ...

hmmm tarhana chorbasi guzel ... ama ondan daha guzeli : ezogelin yada mercimek ... yok yok ... sebze chorbasi ... ulan .. o da degil ya ..en guzeli ... yaa abii hepsi guzel ya ... hazir chorba alirken hangisi yapiyim diye chok defa zorlandim ... :)

amaaaaa .... bulgur pilavi ? ... sade degil ama .. kochuk kuchuk et dogranmish + patatates ... istersen havuchta dograrsin ... yaninada yogurt .. uuummmmmm ....

isterseniz makarnalarda bahs edelim :) ... pekte turk mutfagi sayilmaz ... ama olsun .. gene makarna gibisi de yoktur .... salchali , yugort+ salcha soslu, ton balikli+ mayonezli, peynirlisi, kiymalisi ... say say bitmez ...

eeehhh en onemlisini unutmushuz .. borekler .. abi .. ben her gun sabah yarim poryson borek yemeden kahvaltidan kalkmiyorum ... :)

omadla

Oguz Yabgu
05-17-2003, 06:18 AM
Vallahi ilk defa duyuyorum sutlu nuriye diye. Yalnız adı berbat yaw :)
Ben hazır çorbalardan tavukla mantar çorbasını daha çok seviyorum. Genelde bunları alıyorum.
Gerçek çorbalardan favorim Kütahya/Gediz Tarhana çorbası, Kırmızı mercimek çorbası. Ama diğerleride güzel :)

Makarna'da aslında Türk yemeklerindendir. Tabi biraz daha farklı spagettiden. Hamur işi olduğu için bizde de köklü bir yemek. İlk önce hamur yapıyorsun daha sonra hamurları ince uzu kesiyorsun(4 cm kadar) beklettikten sonra makarna gibi pişiriyorsun. Aynı makarna gibi ama tadı daha güzel :)

CHOYHONACHI
05-17-2003, 07:07 AM
pardon abi
sutlu nuriye aslidan tatliydi ... karishtirmshim ... ama gene chok guzel bir tatli ... tatlilari unutmushuz beee.... kazan dibi ... sutlach ... tavuk gogsu .. baklavalar ... ammmaaaan ...

konya usulu pilavini bilirmisiniz ?

:)

omadla

_Charosoy_
05-17-2003, 07:09 AM
Tavuklu mantarli chorbadan bende bayilirim. Bir kac kase icebilirim :oops: :oops: :oops: :oops:
Mercimek corbasini bir gun babama yapmistim, babam bakiyor, cok subheli bir sey, bizim corbalara hic benzemiyor. Sonra boyle dusundu tasindi, biz ona baya ovdukden sonra yemeye basladi. Yemegi bitirdikden sonra, bir bakti bize : " Shuncha maqtagan shorvanglar, bizning atalani o'zi ekande " demisti. Hep mercimegni gordugumde babamin bu sozleri aklima geliyor:)

_Charosoy_
05-17-2003, 07:11 AM
Choyhonachi hepsini yaziyorum, sana gelince bir bastan ziyafet edeceksin, galiba.. Kurtulus yok :) :)

CHOYHONACHI
05-17-2003, 07:15 AM
Choyhonachi hepsini yaziyorum, sana gelince bir bastan ziyafet edeceksin, galiba.. Kurtulus yok :) :)

galiba :)

ama .. sheyy .. o zaman sizin de bizde baya kalmaniz gerekecek :) ... ona gore ... bide ne zman geliyonuz.. ona gore on hazirlik filan yapyim ... :)

bide gizli otiraverish ekan de a? :)

omadla

Free
05-17-2003, 09:10 AM
turkiy milletler neden bu kadar yemegi severler?

Oguz Yabgu
05-17-2003, 12:56 PM
Ağzının tadını bilen Milletiz :) Çinliler gibi pirince mi talim edelim :D Bizim pilavımızda güzeldir.

CHOYHONACHI
05-18-2003, 03:27 AM
Ağzının tadını bilen Milletiz :) Çinliler gibi pirince mi talim edelim :D Bizim pilavımızda güzeldir.

pilav dedinizde ... Chin usulu pilavin tarifini veriyimi ? :P

valla mideme chok dushkun bir insanim ben :)

omadla

Batur
05-18-2003, 04:36 AM
Laf yemekten acilinca bende dayanamadim cocuklar. hmmmm

"Hunkar begendi" bilen varmi aranizda. Gercekten cok lezzetli bir sey.

Yanina peynirli roka salatasi.

Ama ilk once bir balik corbasi ve tabiiki esas yemekten once muhtesem bir meze tabagi (ezmeli, sarmali, suzme yogurtlu, pilaki, sigara boregi, patlican ve kabak kizartmali)

Ardindan guzel bir turk kahvesi - ve tabiiki bir kazandibi

Pardon bir de meyve tabagini unutmustum.... heh heh

ohhhh - gel keyfim gel

Batur
05-18-2003, 04:38 AM
Simdiye kadar halen tadini unutamadigim bir sey var:

Samarkand'ta yemis oldugum "Shashlik". Anormal guzel bir seydi. Hic daha boyle keyifle bir et sis yememistim.

Batur
05-18-2003, 04:42 AM
Ozbek arkadaslara soru: Acaba normalmiyim diye soracagim size.
Her ay en azindan 2 kere Ozbek-Pilavi yemezsem kriz geliyor bana. Cok seviyorum, hastayim onun tadina! Sizde nasil? Bu normal bir belirtimi?

(Bu ayni anda benim canim hanimima bir hatirlatma olsun :-) )

CHOYHONACHI
05-18-2003, 04:54 AM
Ozbek arkadaslara soru: Acaba normalmiyim diye soracagim size.
Her ay en azindan 2 kere Ozbek-Pilavi yemezsem kriz geliyor bana. Cok seviyorum, hastayim onun tadina! Sizde nasil? Bu normal bir belirtimi?

(Bu ayni anda benim canim hanimima bir hatirlatma olsun :-) )

abi ben memlekete gittigim zaman haftada en az 5 gun pilav yedigim oluyordu ... buna ne dersin ? ... bide boyle uyduruktan degil ... tam qoyun kuyruk yag'lisidan ?! :)

yani artik anla ... ama bizim evde en az (buda chok nadir) haftada bir kez ... yoksa her Pershembe, Pazar pilav pishiyo ... :) yani memlekette ... :) ...

omadla

CHOYHONACHI
05-18-2003, 04:56 AM
Fakir sofralarin degishmez menusu : kuru fasulye, pilav, mercimek chorbasi ve aksesuar olarak choban salatasi ... ama o kadar da lezzetli ve besine zengin bir yemektir .. :) hele hele ... fasulyeyi pilavin ustune dokerek yemek chok tatli :) ...

ha shey .. abi sigara boregi dedin de .. yapilmasi en kolay ve hizli borektir ... :) ... bizim yani bekarlarin hamurla ne ishi olur ... ishte benimde her zaman tercih ettigim sigara boregidir :)

hadi herkeze afiyet sheker olsun !!!

omadla

Batur
05-18-2003, 05:02 AM
Choyhanachi, Ozbekistan'da bende en az haftada 2 pilav yiyorum. Kuyruk yag olmadan hic bir seye benzemez zaten.

Kuru fasulye bencede yemegin krali. Ama bakla bilirmisin? Tabiiki bol bol dereotu ile.

Bir de fakir ogrenci mutfaginin eksilmez klasigi vardir: Menemen.

Yanina da buz gibi soguk bir Efes... Ohhhhhh

_Charosoy_
05-18-2003, 05:14 AM
Oylemi hayatim, demeki bu bana bir isaret gitmeden bir o'zbek pilavi :)

"Hunkar begendi", roka salatasi demek:) benimde keyfim gelmeye basladi, acaba...
:oops: :)

_Charosoy_
05-18-2003, 05:17 AM
Choyhonachi, size bir guzel turk kizi bulalim aa bu kadar turk yemeginden anlayan, turkler icinde bile az:) :)

CHOYHONACHI
05-18-2003, 05:17 AM
Choyhanachi, Ozbekistan'da bende en az haftada 2 pilav yiyorum. Kuyruk yag olmadan hic bir seye benzemez zaten.

abi sana kuyruk yag'li pilav ile bir shey anlatiyim ...

bir zamanlar ... bir misafir gelmish .. amerikadan ... ishte onu goturmushler daga .. gezintiye filan .. ordada bir koyun kesmishler .. ondan guzel bir et kavurmasi... chorba ... ve bide pilav yapmishla ... yani anlaycagin ... manyak bir sofra ... bizimkilerin misafirperverligin de bilirsin ..yedirtmeden etmezler ... bizim amerikaliyida yedirtmishler ... chorba, pilav, et derken bizimki susamish ... koshmush yandan gechen dereye .. bide dagya ?! ... buz gibi su akiyo .. bizim salak (ustun zeka) amerikali ichmish kana kana suyu ... ee sonra ne olmush ? ... o yag'lar hepsi donmush ... midesinde donsaya? ... girtlagida donmush ... bizimki hava almya zorlanmaya bashlamish ... az kalmish gidiyormush .. valla .. zar zor kurtarmishla salagi .. :lool:

Kuru fasulye bencede yemegin krali. Ama bakla bilirmisin? Tabiiki bol bol dereotu ile.
bakla?! hmmm ... valla ilk defa duyuyorum ... ama belki ... izmire has bir shey olabilirmi ?
ha bide izmire gitmishken bir arkadashimda Tirede misafir olmushtum bir koyde ... abi her sabah taptaze sut, koy peyniri ... ammannnnn .. ne guzeldi o gunler :) ... zeytini orda sevdim galiba ...

Bir de fakir ogrenci mutfaginin eksilmez klasigi vardir: Menemen.

Yanina da buz gibi soguk bir Efes... Ohhhhhh

kesinlikle menemen de chok guzel ... bizim kavurma shakarobin yumurtalisi ... ama onuda yapamasini bileceksin ... bana kalirsa yumurtayi attiktan sonra karishtirmayacaksin ... kesinlike ..

hadi omadla ... abi yemek yemek dedik .. valla aciktim a ...

_Charosoy_
05-18-2003, 05:19 AM
O kadar guzel yemekler ardindan, bir guzel spor olsa, arkadaslar.... Saglikli yasham :P :P

sevgilerimle..

CHOYHONACHI
05-18-2003, 05:19 AM
Choyhonachi, size bir guzel turk kizi bulalim aa bu kadar turk yemeginden anlayan, turkler icinde bile az:) :)

almayim efendim ... turk kizi olmaz :P ... bizimkiler vurmasinla sonra beni :) ... zaten de kendimde istemiyorum .. chokta nazlilar ... hich bir shey begendiremiyorsun ... :)

omadla

CHOYHONACHI
05-18-2003, 05:21 AM
O kadar guzel yemekler ardindan, bir guzel spor olsa, arkadaslar.... Saglikli yasham :P :P

sevgilerimle..
abuuuu .... bir hali saha machi :P ... batur sen futbol oynarmisin ?

yada bir fitnes salonuna ne dersiniz? yada aykido kursu ? :P

yakinda gitmeyi dushunyom da :P

omadla

Free
05-18-2003, 07:08 AM
Ben her gece kosarim yoksa yedigim lahmacun ve pilav baklavalar beni yerdi hehehe.
Bir de basketbol oynarim.
Futbolu sevmem cunku oynayan cok.Ama arkadaslardandaha iyi oynarim desem ianmayin cunku bilgisayarda hehehe Manyak konustum degil mi?...

Free
05-18-2003, 07:10 AM
_Charosoy_, o dudaginizi gizlemezseniz olmaz cok guzel duruyor hehehe bu da fazla bir sozdu ama bir kompleman yapiim dedim hehe

Oguz Yabgu
05-18-2003, 11:47 AM
Daha yeni yemekten kalktım. Yemeğin üstüne bunca yemek muhabbetini görünce birden başım döndü :D Biraz soda hakkında konuşunda rahatlayayım :D

Oguz Yabgu
05-18-2003, 12:11 PM
Biraz Kımız hakkında konuşabilir misiniz arkadaşlar. Çok merak ediyorum doğrusu.
Nasıl yapıldığını az çok biliyorum ama hiç içmedim.

_Charosoy_
05-18-2003, 02:48 PM
Free, hep boyle kibar sozler soylersiniz burda artik domatos aramama hic ihtiyac kalmiyicak gibi geliyor bana :oops: :oops: :oops:

sevgilerimle...

noodles
05-18-2003, 03:51 PM
ee qornimni ochirvordila.... torisi.... qorin ochganda turkcha esdan chiqip qoldi uzr =))

CHOYHONACHI
05-19-2003, 07:39 AM
Free, hep boyle kibar sozler soylersiniz burda artik domatos aramama hic ihtiyac kalmiyicak gibi geliyor bana :oops: :oops: :oops:

sevgilerimle...

kardeshim espiriler tam 12'den vuruyor :) ...

size yeni bir yemegin tarifi : bu yemegi chok azi biliyor .. ama chok lezzetli ... hemde turk mutfagindan ...

*CHOYHONACHI ashchiya giyindi ve "CHOYHONACHI ile 15 dakika" programini bashladi .. :

evvettt hosh geldiniz yine bizim 15 dakika programimiza ... her zamanki gibi bir yemek tarifi veriyoz ... bu hafta .. adini vermeyecgim bir yemegin tarfini yapacagim :) ... ama oyle bir lezzetli bir shey ki ... ilk once kushbashi eti kizartilir, pirinch islatirli, yufka gibi kesilen patates kizartilir. Daha sonra bir tencereye ilk once dogranmish sogan konulur oda aynen patates gibi yufka gibi dogranmish olmasi lazim, ustune azcik patates, sonra et, sonra suzulmush pirinch , sonra sogansiz olmak uzere ayni patates, et ve pirinch yeniden kat kat konulur ... sonra su konarak, tuzu ayarlanir (yag atmayi unutmayin), ve tencere kapatilir ... aynen pilav pishirdiginiz gibi ... suyun chekmesini, pirincin pishmesini bekleyin ... hazir oldugu zaman bir tepsiye tencereyi ters dondurerek shekli bozulmayacak shekilde dokun ... etrafinada yogurt ve salata (choban salatasi tercih edilir ) koyun ... ve afiyet olsun ... evet sayin izleyiciler bu haftaninda sonuna geldik ... iyi afiyetler ve iyi haftalar ...

:lool:

omadla

Free
05-19-2003, 11:04 AM
CHOYHONACHI, siz de Oguz ve Chorasoy gibi buyuk insansiniz hemen belli oluyor.yetenekli insanlarsiniz hepiniz.Bu saka degil bu gercekten soyluyorum.

Free
05-19-2003, 11:09 AM
Free, hep boyle kibar sozler soylersiniz burda artik domatos aramama hic ihtiyac kalmiyicak gibi geliyor bana

sevgilerimle...

Chorasoy domatese ihitiyacimiz yoktur.Bunlar bir gercekse domates alakasi olamaz demektir.

Yunusemre
05-20-2003, 12:42 AM
Hayat Guzeldir,
sen de guzelsen

CHOYHONACHI
05-20-2003, 05:38 AM
CHOYHONACHI, siz de Oguz ve Chorasoy gibi buyuk insansiniz hemen belli oluyor.yetenekli insanlarsiniz hepiniz.Bu saka degil bu gercekten soyluyorum.

teeesssuuuffff ederiimmm ... tehuzarata gerek yok :) ...

bunu farkinda olmak chok zevk verici bir shey :)

bu ara piyaz bilen var mi ? salata turu ? :)

omadla

Free
05-20-2003, 07:00 AM
piyaz sogandir hehehe

CHOYHONACHI
05-20-2003, 07:09 AM
piyaz sogandir hehehe
ishte sogan degil ... bende oyle zannediyordum .. megerse bir salata turu ...
kuru fasulye+domates+hashlanmish yumurta+sogan+ ve bol bol limon suyu ... :) istege gore yeshillikler de eklenebilir

ama manyak bir yemektir aaaa ...

her zaman kuru fasulye hashladigim zaman hem kuru fasulye yemegi hem piyaz yaparim ...

hadi herkeze omadla

Free
05-21-2003, 01:58 AM
cok dil bilmegin de desavantajlari varmis meger

Free
05-21-2003, 02:00 AM
iste degil mi ?

CHOYHONACHI
05-21-2003, 05:15 AM

bide turk kizlarinin nazi dedim ya : aklima ilk gelen onların shu davranishi : bana ne ?! bana ne ?! diye inatchi kechi gibi inat ederler :lool:

omadla

badbashara
05-21-2003, 10:56 AM
turk mafiya mi sala hammen? atak man olma evotvudim esliche keinrok ezarman kardeshlar (grgr)

_Charosoy_
05-21-2003, 02:43 PM
Abicim tecruba cok buyuk ya:))

Ama bizde baya inatciyiz:) Kim soyledi O'zbek kizlari inatci degil:) Buna naz derler:) Belki nazlaniyorlardir size:)
Kizlar nazi ile sevimlidir:) :oops: :oops: :oops:

sevgilerimle

05-21-2003, 07:49 PM
ozbek qizlari hozirgi kunga kelib juda ozgarib ketishdi
iloji bolsa bitta chetellikga erga tegvolishsa :D

MUHLIS
05-21-2003, 08:08 PM
ozbek qizlari hozirgi kunga kelib juda ozgarib ketishdi
iloji bolsa bitta chetellikga erga tegvolishsa :D
Siz ogzizi ochiiib turaverganizdan keyin shunakada! :D :D :D

05-21-2003, 09:13 PM
Siz ogzizi ochiiib turaverganizdan keyin shunakada!

hudoga shukr ogzimizni ochib turganimiz yoq.
ozimizniki hechkimga berib qoymaganmiz. :) :)

Grapes
05-22-2003, 02:20 AM
Muhlis aka ajoyibsizde:)) :)

Oguz Yabgu
05-22-2003, 12:39 PM
Charosoy anlaşıldı, senin nazından geçilmiyordur :)

CHOYHONACHI
05-23-2003, 03:38 AM
Abicim tecruba cok buyuk ya:))

Ama bizde baya inatciyiz:) Kim soyledi O'zbek kizlari inatci degil:) Buna naz derler:) Belki nazlaniyorlardir size:)
Kizlar nazi ile sevimlidir:) :oops: :oops: :oops:

sevgilerimle

valla charosoy sormaya ... ne kadar inatchilar ...
bir gun sinav gunu belirleyecegiz ... bir kiz kalkmish diyoki hocam obur haftaya yapalim ben chalishmadim ... 20 kishilik sinif diyoki .. ya kizim... burda 20 kishi ne yapacak ? ... kiz bir naz yapmaya bashladi : bana ne ?1 bana ne ?! diye ... :lool: biz yikildik tabiii

nazlansala anlamazmi abiniz ? :P .. tecrube ile sabittir inat yapirler !!! :P

omadla

Free
05-23-2003, 07:39 AM
Chorasoyga tegmanglar .Agar dunyoda 1 ta uzbegona madaniyatli kiz kolsa edi bu Chorasoy bylar edi deb uylayman.

_Charosoy_
05-23-2003, 09:03 AM
Free, ancha oshirvordizde.. :oops:

Free, shunday qilib piyozni yahshi ko'raman deng :P

Beshiktashli
05-23-2003, 09:10 AM
LoL..haligi..nimedi..."kamtarlik -manmanlikdan dalolat" deganmidi mashoyihlar :P..
bekarchimanda..:)

Maqolchi
05-23-2003, 09:50 AM
LoL..haligi..nimedi..."kamtarlik -manmanlikdan dalolat" deganmidi mashoyihlar :P..
bekarchimanda..:)

Bekorchidan Hudo bezor.
Bekor turgandan bekor ishla.
Oychini oyi bitguncha ishchini ishi bitadi

Hullas koalm ISHLA!

05-23-2003, 02:34 PM
Sevgili dostlarim sizlere bir sorum var:

O'zlemin sinirsizligi, sevginin sinirsizligindanmi? yada..?

Muhabbetle...

Oguz Yabgu
05-24-2003, 02:20 AM
Sevgi olmazsa özlemde olmaz. Doğru söylemişsin.

CHOYHONACHI
05-24-2003, 11:50 AM
bakiyom herkez Nilin, bilmem kimin konsertine gidiyo ...
bende MFO'nin konsertine gittim ... varmi soyleyeceginiz :)

Baba bana masal anlatsana ?!

guzel sharki

omadla

Oguz Yabgu
05-24-2003, 12:16 PM
MFO çok iyidir. Hele eski şarkılarını dinlemek lazım.

_Charosoy_
05-24-2003, 05:53 PM
Bugun Evrovizionda Turkiye Birinchi oldu. Yashasin Sertep Eriner..... Yeahhhh... Ilk once o Belgiye ve Rusiya birinci olmadigina cok sevindim:) EN BUYUK TURKIYE.... 2 OY her seyi hal etti... Yeah... Dance etme isteyen varmi:))???
Turk ulusu kendine guvense ve boyle destek verse, her seyi yapabilir hemde cok yukseklere cikabilir...... :) :) :) :)

noodles
05-24-2003, 07:45 PM
Dance etme isteyen varmi:))???
ya nasil yok olabilir =))) hadi bakalim... =)

Oguz Yabgu
05-25-2003, 06:03 AM
Sertap'ın ingilizce ile yarışmaya katılmasına çok sinirlenmiştim. Çünkü Türk Millieti ancak Türkçe ile Temsil olunur! Ama birinci oldu. Bunun bize mutlaka yararları olacaktır. Gerçekten inanılmaz bir şey.

CHOYHONACHI
05-25-2003, 08:46 AM
Sertap'ın ingilizce ile yarışmaya katılmasına çok sinirlenmiştim. Çünkü Türk Millieti ancak Türkçe ile Temsil olunur! Ama birinci oldu. Bunun bize mutlaka yararları olacaktır. Gerçekten inanılmaz bir şey.
yapma abiya ?! :(
gene milliyetchilik ... bak bu kadar tartishmalara ragmen kiz ne dedi: ben inlizgce soylerim ve kazanirim .. ve kazandi ... ama sen Turkche "Opera" sharkisini soyleyerek katilan seneleri bilmiyon galiba ... anyway .. demek istedigim bence bu kizi alkishlamak lazim ...
Sertabin en sevdigim sharkilarindan birisi : Yanarim !
sesi chok guzel yaaa... bizde dun heyecenla izledik o yarishmayi ... en son noktayi Sloveniya nasil koydu ?! valla Belchikayada hak vermek lazim guzel bir sharki idi :) ... uydurma dilde ama ... Sertab mushteshemdi ...

omadla

Free
05-25-2003, 08:47 AM
Oguz Yabgu, Tebrikler biz de izleik ve heyecanlandik.Sonucta buradayiz.Aslinda Rusya alsaydi yine ayni seviyede sevinirdim da neyse.
MFO o kadar basariliymis ki ben ilk kere bu gurubu duyuyorum hehehe

Free
05-25-2003, 08:52 AM
Free, ancha oshirvordizde..

Yok ya belki oshirmagandurman.Bunu ancak Allah bilir.

Free, shunday qilib piyozni yahshi ko'raman deng

Pyozdan nefret ederim ama bazen iyi geliyor :hayatin acisina karsi kullanmak mesela.

Chapmi
05-25-2003, 11:02 AM
taksimde sabaha kadar dans olmush katilan oldumu...

_Charosoy_
05-25-2003, 11:24 AM
Free,bence soganni sevmeyen agiz tadini bilmez gibi geliyor.. Bana gore yemek icin magzeme krali bu piyaz (sogandir). Hayat acisina karsi sogan, nasil oluyormus:))) :)

Uzmek icin soylemedim, kirmissam ozur dilerim....

Muhabbetle....

best
05-25-2003, 11:31 AM
:D :D :D :D :D :D

_Charosoy_
05-25-2003, 11:34 AM
Oguz bende senin sozlerine katiliyorum, bence Evrovisionda her bir devlet kendi dilinden guzel bir sarki soylemelidirlerdir. 26 sarkicinin 20 fazlasi engliz dilinde soyledi.Bence bunun artik evrovision olmasi mantigi hemde onun amaci kalkiyor. Ama nede olsa Turkiye kazandigi icin sevindim. Icinde en iyi soyleyen Sertepdi, hemde 2-3 sharkilardan bashka bana gore guzel sarki yokdu. Hemde Sertepi guzel sesli sarkici oldugu icinde cok severim.
Ama dun nasil bir heyecan vardi...Bugun ayri bir heyecan:) Galatasaray- Besiktash:) bakalim ne olacak:)

muhabbetle..

_Charosoy_
05-25-2003, 11:35 AM
Max:)) senin gibi birisine yok diyebirmiyim :oops: :) :oops:

Oguz Yabgu
05-25-2003, 12:17 PM
CHOYHONACHI, "opera" muhabbeti daha berbattı biliyorum. Hepsini biliyorum. O da ayrı bir yanlışdı. Sonuçta şarkı güzeldi ama Türkçemle söyleseydi daha çok sevinirdim.

Free, Tebrikin için teşekkürler. Yalnız Rusya ile ilgili düşüncen beni üzdü. Düşman olun demiyorum ama sizin Dilinize, Dininize, Kültürünüze yıllarca zarar veren, asimile eden bir Toplumu öz kardeşinle aynı yere koyman hoşuma gitmedi :( Yine de sağol.

Charosoy, dediğin gibi tüm Ülkeler dingilizceyle katılacaksa o zaman Bayrağın, Ülkenin ne anlamı kalıyor ? En azından çoğu ülke yarı kendi dilinde yarı ingilizceyle söyledi. Dil Milletin Ses Bayrağıdır. Sertap'ın sesini bende severim. Genelde şarkıları güzel olur.

Birde Ben utangacım dans edemem :D

Beshiktashli
05-25-2003, 01:19 PM
shimdi buraya Beshiktash marshi yakishmazmi?yakishir abi,ne demek yani :)

_Charosoy_, sesinizi duyamiyom :P :P :P
BJK shampiyon!!!

Oguz Yabgu
05-25-2003, 11:45 PM
Ben Fenerbahçeliyim ama Beşiktaşı severim. Şampiyonluğunuz kutlu olsun.

_Charosoy_
05-25-2003, 11:49 PM
Kazancinizi kutlarim, Besiktashli arkadas:) :)

Free
05-26-2003, 12:31 AM
_Charosoy_, Sogan acidir.ve bazen uzuldugun zamanlar bi aci bi seyler yemek istersin.Iste bu sogandir :):):)

Free
05-26-2003, 12:33 AM
Oguz
kusme ben Rusyayi bize ne yapitigini biliyorum .Ama ben Tatu icin oy verebilirdim.Onlarin sahsi hayati beni ilgilendirmez ama muzikleri iyidir.Bunun icin.ve Rusyayi bir cok guzel taraflari icin de severim Peterburg,Moskova icin Rusyayi seviyorum.

CHOYHONACHI
05-26-2003, 12:49 AM
CHOYHONACHI, "opera" muhabbeti daha berbattı biliyorum. Hepsini biliyorum. O da ayrı bir yanlışdı. Sonu&ta şarkı g&zeldi ama T&rk&emle s&yleseydi daha &ok sevinirdim.
...

abi "Opera"yi izledim koptum zaten ... kivrana kivrana guldum ... zaten o sene sifir chekmishle ...

bu ara yeni reklamla gidyo izlediniz mi ? SHUBUO

sana SHUBUO taklidi yapiyim mi ? yaaaap ... oyle Yap demekle ollmaaazzz ... :lool:

Beshiktashli ... oleee oleee oleee Shampiyon Beshiktash!!! abi DJ_COOL macha gittiyaaa ... ben ise bilet bulamadim :( hemde para :( ...
ama gene Shampiyon oldukyaaa ...

hadi herkeze omadla

Batur
05-26-2003, 03:16 AM
Merhaba arkadaslar,
elbette Eurovision'da kazandik diye sevindik, ama Avrupa'da yasayan 3,7 Milyon T?rk Sertap'a oy vermeseydi, "NAH" - birinci olurdu.

Sarki fena degildi, ama kesinlikle Avrupa'daki T?rkler oy vermese birinci olamazdi. O yuzden bu Turkiye'de buyuk "zafer" - veya "iste Avrupa'ya girdik" diye palavralar atilinca ben cok kiziyorum! Tabiiki birinci olmasi guzel ve Turkiye icin kendini tanitmasi icin iyi bir firsat, ama biraz ayagimizin yerde kalmasi gerekiyor. Hemen abartip atiyoruz. Bu yanlis.

Bence sarkiyi Turkce s?ylese ayni oyu alirdi, cunku obur sarkilara gore daha hareketli ve oynak sarki oldugu icin.
Ben Ingilizce-Turkce tartismasina milli duygu acisindan degil, Eurovision yarismasinin renginin ve cokkulturlugun gittigi acisindan tartisilmali diyorum. Ingilizce soylemek ile sarkilar, arajmanlari ve sahne performansi ile artik tamamiyle birbirine benzemeye basladi. 10 sarkidan sonra kim neyi soyledigi aklimda kalmadi artik.
O acidan bakarsak Turk parcasinin az da olsa muzik acisindan biraz farkliligi vardi.

HEY ben Cimbomluyum, ama tum Besiktaslilari kutlarim - sampiyonlugu hak ettiniz!

Sertap Erener
05-26-2003, 07:25 AM
Batur, annen seni dogmayi istemeseydi sen de "NAHHHH" dogardin.Eger sarki soylemeyi bilmiyorsan susmalisin.Ben bu sarkiyi bitirmek icin kac kisiye verdigimi biliyormsusun? Hepsine Dolar verdim.Onun icin sus ulan.Yoksa seni de geberttiririm.
Sevgi ve Saygilarla
Sertap Erener
2003 Eurovison Birincisi

Batur
05-26-2003, 08:58 AM
??? Ne demek istedigini anlamadim!! Senin beynin oynamis galiba?

Oguz Yabgu
05-26-2003, 10:22 AM
Sertap değil! Sertab!! Memlekette ne gevurlar var bee

Oguz Yabgu
05-26-2003, 12:25 PM
Sonuçta öyle ya da böyle birinci oldu. Tüm Türk Dönyasınga hayırlı bolsıng!

Free
05-27-2003, 12:18 AM
Su Sertab'dan baska konu yok mu?
Mesela Erdogan hehehhe

CHOYHONACHI
05-27-2003, 01:06 AM
Bir gun bizim kotu kedi Sherafettin chikmish sokaga gezmeye, dunayyi tanimaya. Yolda giderken denizde bir yilan-baligina rast gelmish, sormush: "Sen kimsin abi?!" Yilan-baligi:" Ben yilan-baligi, babam yilan, annem balikmish!". Kotu kedi Sherafettin yoluna devam etmish, kurt-kopegine rast gelmish, sormush:"Sende kimsin abi?!" Kurt-kopegi:" Ben kurt-kopegiyim,babam kopek, annemde kurtmush, ben dunyaya gelmishim." Kotu kedi Sherafettin oyluna devam etmish:" alla alla ?!" diye ... sonra bakmish uch bacakli bir shey... donmush etrafinda, konushacak yuz bulamamish, vurmush tekmeyi. Deve-kushu kafasini kaldirmish, kotu kedi Sherafettin sormush: "Sen kimsin ?!" ."Deve-kushu." Kotu kedi Sherafettin : " hassstrrrrr, olmaz bole shey!"

omadla

Oguz Yabgu
05-27-2003, 11:53 AM
Türk - Kazak Ahmet Yesevi Üniversitesi'nce Türkiye'de düzenlenen bir Tiyatro gösterisi varmış. Adı "Özümüzü kesen Kılıç/Göktürkler" Aranızda izleyebilen var mı arkadaşlar ?

Free
05-28-2003, 01:04 AM
Oguz Yabgu, hepimiz de izleyebiliriz sadece gitmeye paramiz yok hehehe

etchgow
05-28-2003, 02:32 AM
Free, neden piyazdan nefret ediyorsun anlamadım? Antalya'da hi& piyaz yedin mi? M&kemmel olur! Ama Ankara'da yiyorsun i&ine tahın falan katmıyorlar rezil r&sva bir şey oluyor. Yani piyazı nerede yediğine bağlı. Eğer Antalya'da yiyeceksek &zellikle 1. Kilit İşhanı arkasında Piyazcı Mustafa'da yiyeceksin, hatta paran bolsa &nce kekikli şişk&fte yiyeceksin sonra mis gibi piyazı l&pleteceksin! Ankara'da ise adam gibi piyaz bulamıyoruz, en son Siteler'de bir piyaz yedim rezaletti, adamlara dedim buna tahın neden katmadınız, onlar da maalesef Ankara'da tahınlı piyazı sevmiyorlar dedi. Zaten bu Ankara'lıların damak tadını anlayamadım bir t&rl&. Zevksiz herhalde bunlar.

Ya kardeşim Sertap bizim eski yengeydi (Levent Y&ksel ile evliykene) şimdi gitmiş İngilizce şarkıyla birinci olmuş, afedersiniz birinci yapılmış, yani ben yarışma &ncesi "bunu birinci yapacaklar" demiştim dediğim oldu, biliyordum yani, danışıklı d&v&ş, bizi pek seven (!) Yunanlılar da aşka gelmişler 8-10 puan vermişler ya dedim e bu kadar danışıklı d&v&ş olmaz, yani sırf T&rk&e şarkı s&yleniyor diye mi puan vermiyorlardı şimdi! İngilizce olunca yelkenler suya indi ha! Sertap da yarışma sonrası "uluslararası ortamda başarılı olmak isteyen İngilizce s&ylemeli" diye laf yumurtlamış, yalanını sevsinler sanki yaraya s&r&nce iyi gelecek, ben bilmiyom sanki Eros Ramazotti, Shakira, Ricky Martin, Los Lobos, Gipsy Kings, Enrico Masias, Julio Iglesias, Nino, All Saint, Halid Halil (uzar gider şimdi) tek kelime İngilizce s&ylemeden d&nya &apında &nl& oldular. Yarın &b&rg&n milletin zaten rezil r&sva pop şarkılarını &ektiğimiz yetmezmiş gibi bir de yarım yamalak ingilizce &zentiliklerini &ekeriz

Piyazci Mehmet
05-28-2003, 05:50 AM
Istersenuz www.piyazcimehmet.com adresinden piyaz siparisi verebilursunuz evunuz nerde olsa olsun servis fiyatu almadan teslum edeceguz.
Istersenuz bu adrese mektub yollayun piyazunuzu alun.
Adresim:Antalya
Piyazcilar sokagu
Piyazci Mehmet evi

p.s.Su an kampanaymuz da var.1 kilo piyaz alana 2 kilo piyaz bedava

Oguz Yabgu
05-28-2003, 12:36 PM
Free 5 yaşında olduğunu bilmiyordum :D

Oguz Yabgu
05-28-2003, 12:41 PM
Sen Karadenizlilerin şahısın piyazcımehmet :D

CHOYHONACHI
05-29-2003, 12:34 AM
etchgow
sizin millete hich bir shey begendiremiyorsun ... tobe tobe ... ula kiz birinci olmush daha ne istiyon ? sizin ulkenize birinji yapmish (yada yapilmishtir) ... daha dun avrupaya gidemen yakiniyordunuz ... shimdi de afedersin ****** kalktida itiraz ediyosunuz ... Sureya birnji oldu, dunya rekoru kirdi aldilar onu antrenoru ile karshitirdila ... takiminiz uchunchu oldu Ulusoyala tartishmaniz oldu ..ya .. kardeshim size ne zaman bir shey begendirebilecekler ?

bugun otobuste geliyom ... tiklim tiklim dolu ... millet hukumete kufur ediyo otobus dolu oldugu ichin ... ula salak ... hukumetiniz gelele daha yeni 5-6 ay olacak ... en az bir sene gechsin de belki bir sheyler gorursunuz ... yoksa hangi hukumet gorulmush ki gelip hemen devleti goklere uchumush ...

demek istedigim ... ozeleshtiri yapamiyorsunuz ... sadece eleshtiri yapmasini biliyorsunuz ... buyur .. sende birinji ol .. sonra istedigini konush ... yoksa ... ozur dilerim ... fazla ***** kalkmasin kabulleneceksin ... Sertab : inglizce ogrenilmesi lazim diyorsa, boshuna demiyordur .. chunki o sharkiyi soyleyeblimesi ichin kim bilir kach byurokratin kahrina ugramishtir ... kach kishiden azar yemishtir ... o da shimdi kendi intikamini aliyo .. hakli da....

anlata bildimmi ? bilemiyorum yaniii .. neysseee

omadla

Free
05-29-2003, 01:03 AM
Oguz Han tesekkur ederim 5 yasindayim ama! benim icin yil yas onemli degildir.Akil yasta degil basta derler ya.

Free
05-29-2003, 01:05 AM
Ben nikimi degistiriyorum
"Al Horazmi" olacak ne dersiniz birazda doguyu gezelim o taraflari da hatirlayalim dedik.
Isterseniz degistirmem.

etchgow
05-29-2003, 01:23 AM
Çal&eneci kardeş sen İstanbul'un orta yerinde kendini hangi milletten sayıyorsun ki sizin millete bir şey beğendirilemiyor falan diyorsun? Ayrı millet miyiz? Efendim her yarışmada birinci olana da afferim sağol y&z&m&z& g&ld&rd&n m& diycez? Oldu olacak uluslararası geğirme (başka şeyler de yazılabilir ama terbiyem geğirmeden daha &tesini yazmama izin vermiyor) yarışması d&zenlensin, birisi de gitsin orada T&rkiye adına ş&yle okkalı bir "GGGAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!" diye geğirsin ona da bir birincilik versinler, sonra televizyonlarda gazetelerde onu da alkışlasınlar yere g&ğe sığdıramasınlar hatta gelsin cumhurbaşkanı ile başbakanla falan tanıştırılsın, sonra bir de g&stermelik Anıtkabir ziyaretine g&t&rs&nler orada ziyaret defterine "Y&ce Atam, g&sterdiğin &ağdaş uygarlıklar d&zeyinin &st&ne &ıkmak hedefimiz i&in elimizden geleni yapıyoruz" gibisinden g&stermelik yazılar yazsın falan hatta sonra &ıkıp beylik ahkamlar falan kessin olur mu? Sonra biz de &ıkıp "ulan geğirme yarışmasında birinci olarak bizi rezil etti" diyelim sen de "sizin millete de birşey beğendirilemiyor abi yaaa" de olur mu? Hayret birşey!

S&reyya Ayhan ile ilgili bir yorumda bulunmamıştım ama Örovizyon gibi m&zik d&nyasında hi& bir &nemi olmayan bir yarışmayı kazanmakla D&nya ve Olimpiyat kupaları sonrasında en &nemli &&&nc& kupa olan Avrupa birinciliğini kazanmak arasında dağlar kadar farklar var bu biiiir. Sertab'ın kimlerden azar bilmemne işittiği bizi bağlamaz, zaten o kadar tepki aldığı halde "ben yaparım olur" mantığıyla gitti İngilizce şarkısını g&bek atarak s&yledi, b&ylece "halkı da takmam demokrasiyi de takmam, benim yapmak istediğim sadece bana sorulur" demeye getirdi, bu ikiiiii, onca İspanyolca, İtalyanca, Fransızca, Arap&a, Hint&e şarkıyla meşhur olan sanat&ı varken "uluslararası isim yapmanın yolu İngilizce'den ge&er" diye kendisine &nceden s&ylemesi ezberletilmiş lafları s&yleyerek bu oyuna alet oldu, bu &&&&&&&&&&&&, S&reyya Ayhan bileğinin g&c&yle kazandı (ona &nceden antren&r&yle evlendi cart curt diye laf atanların ben de karşısındaydım zaten) Sertap ise birinci "yapıldı" (bug&ne dek s&ylediği en k&t& şarkılardan birini, &ok k&t& bir İngilizce telaffuzuyla ve yer yer detone sesle s&yledi) bu d&&&&rrrrtttttt, Sertap eski yengem olur aramıza ne giriyon bu da beeeeeeşşşşşşşşşşş

(şimdilik bu kadarı yeter sonra istersen gerisini getiririm)

Oğuz Yabgu, piyazcı Mehmet'in Karadeniz ile bir alakası yok sen "u" harflerine kanmışsın 8)

CHOYHONACHI
05-29-2003, 01:39 AM
etchgow
iyi ... buyrun o zaman ... meydan sizin ... birbirinize kazik atmaya, chukur kazmaya devam edebilirsiniz ... zaten ne zaman size laf dinlete bilddiki ... hemde zaten bir iki sene dayansam .. evime donuyom ... kurtuluyom :) ...

bu ara Levent Yuksel'lin akrabasi oldugunu tekrar tekrar soylemeye gerek yok :) ... aayyy bu etchgow Levent Yuksel 10. kushagindan akrabasiymish .. ona iyi davranalim diye birshey yapmacaygim :P ...

hadi kendina iyi bak

etchgow
05-29-2003, 03:06 AM
Çal&eneci gardaş

s&z bir daha Levent Y&ksel ile olan akrabalığımdan bahsetmeyecem, iki g&z&m &n&me aksın ki..... oldu mu? :D :D :D Biz birbirimize kazık atmıyoz ki sen de bir tuhafsın, fes&phanallah! Eve d&n&nce neden kurtulacan anlamadım? İstanbul gibi g&zel memleket varkene!

CHOYHONACHI
05-29-2003, 03:25 AM
sagduyunuz ichin teshekkur ederim
etchgoq

memnun olurum, chunki burdakiler odun degil :) tekrar tekrar akrabalgindan soz etmeye :) ... bide hani gorgusuzluk kurali gibi bir shey olur ... hani gormemishin cep telefonu olmush gibi bir shey :)
neyse ... lafi uzatmayim ...
istanbul gibisi yok dogrudur, ama kendi memleketin gibisi var mi ?

donecem evime donecem ... kendi halkima, kendi evime ...

hadi omadla

etchgow
05-29-2003, 04:59 AM
yani bizi kardeşten halktan saymıyorsun g&cendim bak şimdi... Tamam ben de gurbetteyken "ulan buranın adamı nasıl adam yahu bizim orada olmaz b&yle şeyler" falan diyorum, Antalya'dan kalkıp da Ankara'ya ya da Malatya'ya yerleşince bu duyguyu &ok yaşadım ama bir s&re sonra "yahu bunlar da insan, bunlarla da aynı dili konuşuyorum bunlar da benim halkım" diyorum (Ankara'ya ilk taşındığımda bir yıl Ankara'nın sokaklarına t&k&r&p "b&yle memleket mi olur yaa" demiştim ama sonra o sarsıntıyı &st&mden atabildim). Tabi ki insanın kendi alışık olduğu, i&inde doğup b&y&d&ğ& ortam gibisi yok, ama ben İstanbul'u g&r&nce "d&nyanın en g&zel şehri bu" demiştim - ki Antalya'lılar kendi memleketlerinden başka yerleri biraz zor beğenirler.

ha bu arada sana ge&en sorduğum sayfalar aslında http://www.bilim.uz'daymış. Uzun s&redir Özbek sayfalarına uğramıyordum karıştırmışım, kusura bakma.

İstanbul'a gelirsem sana da uğrarım

CHOYHONACHI
05-29-2003, 05:28 AM
gucenmemek lazim, sabr etmek lazim ...
:lool: .. ekemek teknesi izliyommu ?

ben nasil dushunuyom onu sordun mu ? bende ekemegini yedigim millete nasil kufur edebilirim ? yuzune tukureblirim? ... onun yerine ayni heycanı paylaashiyom ki ... ondan boyle tartishma chikti ... bizde heyecanla orovizyonu izledik ... ayni coshkuyla yazin taksimde milli takimi karshiladik ... eee ... ama yoruldum artik ... evime gitmek isityorum ... donmek isityorum ... ama ishte arasira sizin halkinmiza uzuluyorum ... yazik diyorum ... aralarinda oyle iyi insanlar olan millete yazikd diyorum ... yoksa semedigimden degil ...

neyse dramatizme etmeyelim konuyu ...

omadla

Köktürk
05-29-2003, 06:23 AM
Iyi Günler Ulug Irkin balalariga!!!
arkadaslar bazilarinizin yazilarini okudum ancak bir sey anlamadim yani herkes bir seyler yazmis ama neden bir konu üzerine tartismiyorsunuz, kisi tartiserk cok nerseler ögrenebilir. Tartisirken küfürle degil dogru ve tuzuk qainaklarla tarisin?

Simdi dersiniz hangi konu üzerine tartisalim diye size bir konu verecem herim kendi görüsünü yazsin ve görüsünün dogru oldugunu isbat ettsin nedersiniz?

Konu: Türk dilli
Dillin önemi ne?
Sizce Türk dillini durumu nasil?
Türkcemizi gelecekte nasil düsünüyorsunuz?
ve bunun kibi cok sorular.....

herkimin ilgisini cekse yazin ama küfür yok.

Saygilarimla

Köktürk

Tengri Türkü (Özbek, Türkmen, Kazak, Kirgiz, Tatar, Uygur, Baskurt, Tuva,Azer,yakut ....................) Korusun!!!

Oguz Yabgu
05-29-2003, 12:13 PM
Free, El Harezmi değerli bir Türk Büyüğü'dür. Bu ismi kullanman benim tabi ki hoşuma gider.

Ayrıca dediğine katılıyorum. Akıl yaşta değil baştadır. Ben acaba yanlışlıkla mı öyle oldu diye söyliyim dedim.

Oguz Yabgu
05-29-2003, 12:35 PM
Biz birbirimizi tanıyan insanlar olarak bir Millet olduğumuzu bilmeliyiz değerli arkadaşlar. Bir Milleti Millet yapan değerler Dil, Kültür, Din ve benzeri değerlerdir.
Özbekçe'nin bir Türk Lehçesi olduğunu yani Türkçe olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz. Kültürümüze gelince Atasözlerimiz dahi bir. Nasrettin Hocalarımız bile var. Bunların Üstüne hem Türküz hemde Müslümanız. Bugün Gagauz(Gök Oğuz), Altay, Hakas Türkleri Müslüman değildir. Ama yine de Öz be öz Türklerdir. Umarım İslamiyeti tanıtarak Müslüman olmalarına katkıda bulunabiliriz. Belki Özbekistan'daki bazı Özbekler Türk olduklarını bilmeyebilir. Ama sizler bunu bilerek diğerlerine de öğretmelisiniz. Türkler bir Devlet olmasa da Tek Ulustur. Bu çağdan sonra Türkleri kimse ayıramacak tam aksine Türkler daha da bütünleşecektir. Bunu Allah kendi elleri ile yapacak.

Batur
05-29-2003, 05:40 PM
Oguz,
bu is allaha emanetse cok zor arkadasim. Dini bu tartismadan ayiralim

Tayyip Erdogan
05-30-2003, 03:59 AM
meraba millet.vay be sizin &n&n&z taa basbakanliga kadar geldi.bende dedim bari boyle arkadaşlar varmış bunların adresine girim bakim ne haltlar yiyor bunlar dedim.Free arkadasimiz benim hakkimda konushmanızı onermish.hadi konushunda gotunuze tekmeyi atiyim.hadi lan varmi konushan.ulan agzına veririm lan konushan olursa.

Oguz Yabgu
05-30-2003, 11:21 AM
Batur bey, sözleri cımbızla ayırmaktan vaz geçiniz! Ben bu arzumuzu Allah'a emanet etmiyor, neler yapılması gerektiğinden bahsediyorum. Dinimiz ile ilgili bir polemiğe girmeyeceğim! Allah'ın adını istediğim yerde anarım! Bu siyasetle dini karıştırmak değildir. Bunlardan rahatsız olacaksanız kusura bakmayın.

Baba
05-31-2003, 12:38 AM
Yuh siza hepinize

Oguz Yabgu
05-31-2003, 12:45 AM
Ne oldu Baba, neden öyle söyledin ?

Pax
05-31-2003, 08:29 AM
Merhaba arkadaslar,
elbette Eurovision'da kazandik diye sevindik, ama Avrupa'da yasayan 3,7 Milyon T?rk Sertap'a oy vermeseydi, "NAH" - birinci olurdu.

O zaman Avrupalı Türklerin verdiği destek dışında hiç destek gelmedi, varsaymamız gerekecek. Bunun sonucu olarak da senin dediğin gibi 3,7 miliona karşılık, en azından 4-5 mln Belchikalı, veya 80 mln Rus (nüfusun yarısını alacak olursak) hiç birşey yapamamış demektir.

O kadar fazla Zenofobik (yabancı dümanı) olmaya gerek yok: Sertabın şarkısı Avrupalılarca da sevildi.

Sarki fena degildi, ama kesinlikle Avrupa'daki T?rkler oy vermese birinci olamazdi. O yuzden bu Turkiye'de buyuk "zafer" - veya "iste Avrupa'ya girdik" diye palavralar atilinca ben cok kiziyorum! Tabiiki birinci olmasi guzel ve Turkiye icin kendini tanitmasi icin iyi bir firsat, ama biraz ayagimizin yerde kalmasi gerekiyor. Hemen abartip atiyoruz. Bu yanlis.
[/qupte]

Yani...

Mesela, shu bizim bizim Avrupa Fatihleri nerelerde şimdi? Şampiyonlar Liginde bir halt edemeyiğ gittiler.

Ya, Türklerin göğsünü gere gere söyledikleri
Dünya 3.sü A Milli takımı'ına ne demeli? Slovakya karşısında resmen s...lar.
[quote]
Bence sarkiyi Turkce s?ylese ayni oyu alirdi, cunku obur sarkilara gore daha hareketli ve oynak sarki oldugu icin.
Ben Ingilizce-Turkce tartismasina milli duygu acisindan degil, Eurovision yarismasinin renginin ve cokkulturlugun gittigi acisindan tartisilmali diyorum. Ingilizce soylemek ile sarkilar, arajmanlari ve sahne performansi ile artik tamamiyle birbirine benzemeye basladi. 10 sarkidan sonra kim neyi soyledigi aklimda kalmadi artik.
O acidan bakarsak Turk parcasinin az da olsa muzik acisindan biraz farkliligi vardi.

HEY ben Cimbomluyum, ama tum Besiktaslilari kutlarim - sampiyonlugu hak ettiniz!

Çokkülütürlülük muhabbetleri güzel de ama belli yere kadar. Yani sen tek kelimesini bile analayamadığın bir şarkıyı zor seversin. Demek istediğim, belki sevebilirsin, ama bu çok düşük bir ihtimal. Aynı şekilde, bence, Sertabın şarkısı beğeni topladıysa, bunu daha chok Ing. söylemesine borchluyuz.

eRIC
06-01-2003, 08:32 PM
Vsem salam!
Ya kardeş ne bi&im t&rk&en var?
Konuşmak istersen konuş bizimle bakalım?
Oldu g&r&ş&r&z!
Herkese selam!

eRIC
06-01-2003, 08:34 PM
Vsem salam!
Ya kardes ne bicim t&rkcen var?
Konusmak istersen konus bizimle bakalım?
Oldu gorusuruz!
Herkese selam!

Hey admin u tebya Turkish ne podderjivaet!

Batur
06-01-2003, 11:48 PM
to Pax
Bu Eurovision tartismasi T?rkiye'de artik cok sacma boyutlara vardi. Ben sevinmemis degilim kazandigina, ama Turkiye'de her seyin dozajini kaciriyoruz. Eurovision nedir? Kalitesi d?s?k, basit bir Pop-m?zik yarismasi. Bunu Turkiye kazansada bu yarisma yine ayni kalacak. Sertap'in sarkisi bu hep birbirine benzeyen sarkilarin arasinda belki biraz sivrilmistir, ama Televotingde Turklerin oyu olmasa sadece 6. veya 7. olabilecegi bir gercektir. Bunu neden gormek istemezler anlamis degilim. Hatta Kibris Rum kesiminden gelen oylari arastirmis Rumlar ve onlarinda orada yasayan Turk azinliktan geldigini tespit etmisler.

Bu konuyu artik fazla uzatmayayim. Burada goze batan olay Turkiye'de insanlarin bir asagilik duygusu ile hareket ettigidir. O acidan bir basit yarismada birinci olan birini 'buyuk basari' diye insanlara satmak, o topluma esasinda hakarettir.
Tabiiki bizden birinciler cikacak. Tabiiki bizlerden unlu sinamacilar, yazarlar, muzikciler cikacak. Neden olmasin? Biz aptalmiyiz? Hayir! O yuzden biraz daha akilci davranmaliyiz.
Turkiye'de cok yaygin olan bir ''Hurrryaaa'' mentalitesi var. Kollektir bir asagilik kompleksi yasiyoruz. Ve cok kafasiz ve asiri hareketler ediyoruz.

Bunu yenmemiz gerekiyor. Gercek degerlerimizi bilip, daha cok kendine ve elindeki olanaklara guvenen bir toplum olmaliyiz artik.

Neyse yeteri kadar ciddi konular konusuldu. Sizde guzel fikralar bilen varmi? Biraz gulelim artik

---------
Arkadaslar bir sorum olacak Niye bende Turkce harfler cikmiyor? Bunun cozumu varmi?

CHOYHONACHI
06-02-2003, 04:40 AM
meraba millet.vay be sizin &n&n&z taa basbakanliga kadar geldi.bende dedim bari boyle arkadaşlar varmış bunların adresine girim bakim ne haltlar yiyor bunlar dedim.Free arkadasimiz benim hakkimda konushmanızı onermish.hadi konushunda ......hadi lan varmi konushan.......

CHOYHONACHIlar dernegi bashkani konushyo :

devlet bize yardim etsin ... bule shey gorulmemish yaaa ... tarihimiz boyunca Choyhonachilar her zaman milletin saygider deger insnalari idi .. shimdi ise ekmek parasi bulacagiz diye anamiz agliyo ... bash bakanim , yav bizi ancak siz kurtarirsiniz ... devlet bize yardim etseydi shimdiya kadar Turkiyeyi AB'ye sokmsuh olurdfuk ya ...

omadla

Mirzabek
06-02-2003, 12:32 PM
ilgililere ozellikle :
ulan burdaki RUS hayranlarindan, vefasizlardan ve nankorlerden Allah korusun
amiiin

bu arada basbakanimiz gercekten yardim etsin :lool:

omadlar

etchgow
06-03-2003, 01:41 AM
Şu RUS konusunda bir a&ıklık getirmek istiyorum

Ruslara d&şman değiliz, her ne kadar İstanbul'da, Trabzon'da falan Rus kadınların falan halkın ahlakı bozuluyor, hastalık kapıyorlar falan diye tepki geliyorsa da sonu&ta onları barındıran, yapılanlara izin veren de bizleriz. Ancak benim sormak istediğim bir konu var.

Şimdi malum benzeştirme (asimilasyon) diye bir kavram var artık, bir millet diğerini s&m&rmek i&in onun kimliğini silmeye &alışıyor, yeni yetişen kuşaklara kendi kimliğini sunuyor ama asla da onu b&t&n&yle benimsemiyor, ona "sen tam olarak benden değilsin" diyor, ama onu kendine bağımlı hale getiriyor.

İngilizler d&nyanın d&rt bir yanında bunu yaptılar, İngiliz milletler topluluğu kurdular ama bu toplulukta nedense İngilizler ile İngiliz olmayanlar eşit değil. Hepsi b&lb&l gibi İngilizce konuşsa bile.

Hakeza Ruslar da benzerini yaptı herkese Rus&a &ğretti, daha &tesini kendine sakladı (bilim, sanat konusunda hep kendilerini &nde tuttular vb.) b&ylece bir benzeştirme yapmaya &alıştı. Dikkat ediyorum da bunu yaparken &zellikle soyadlarına kadar inmişler. Herkesin soyadlarında bir -ov -ev eki bulunuyor. Hoş şimdilerde g&r&yorum bazı kimseler soyadlarından bu ekleri silmişler ama genelde bu duruyor. Demek ki soyadlarına -ov -ev takısı taktırmakda bile bir gerek&e g&rm&şler

Mirzabek
06-03-2003, 04:20 AM
evet dogru diyorsun sag ol kardash
ishte insan kendi kimligini kayb ettigi zaman bazi eski uygarligina kavushmaya calishir ishte Rus donemi... shurdaki gencler yani 22 yashini gechmeyen yada 25 ysahini diyelim forumda bir Ruslari savunuyorlar, biz yani ben de bu gechler ichinde bizim dede va babalarimizi cektigini nerden bilelim, ki bu kadar ses chikartiyoruz...Ishte biz kendimizi kim oldugumuzu unutunca boyle oluyor, shahsen ben utaniyorum chunki savunacak hich bir sheyim yok... Koskoca Osmanli var ama bunu biz ve bashka tur boylari savunmazsak, Osmanliyi ogrenmezsek bizim ichin eksiktir... Globalleshmeninde sonucu budur. Kultur, sosyal hayat ve amaclar degishir bu sistemin ichinde... Yine tekrarlamak istiyorum KENDI KIMLIGIMIZ cok onemlidir...
Ben shimdi dushunuyorumda, ben niye yazdim bunca sheyi, chunki kafada bir shey varsa ve onu inatla savundugu insan her zaman bashka insanlara haksizlik yapar: fikir, dushunce ve amac olsun her yerde seni asagilamak ister...Cunki insan fitratinda boyle bir shey var. Eger kendi nefsini dogru gelmedigi zaman insan sheytanda da kotu olur. Sheytan dedigimiz nedir bize sadece fisildar ama yapan biz oluyoruz ve savunanda...Ondan dolayi ben ne olsada benim vazifem insanlik vazifesi birisinin kusurunu her kese soylemek degil, binaialeyh dogru olmadigini soylemek ve onun farkinda olmasini saglamak... En azindan bashkalara saygili olmasi iyi bir shey oldugunu fark etmesi...

omadlar

Free
06-03-2003, 07:29 AM
Mirzabek, cok akilli olmusunuz bakiyom.
Surdaki Turklere bi sorum vardi.Acaba ruslar bize gelmeseydi (affedersiniz) donu bilirmiydik.Bizim halkin gecmisine bakarsaniz cok pis yasiyorlardi.Bizden hangi kulturumuzu geri istiyorsunuz? O hainler,pislik icinde yasayan,hayyattasadece yasami yani yemek ve paradan baska seylerle ugrasmayan eski halki mi?
O tarihinize bakarsaniz bunlari goreceksiniz.Ruslar orta asyaya geldikleri zaman halkin 98% cahil okuma yazma bilmiyordu.Sadece bir ikki tane akilli okumuslu cikmis bununla ovunuyorsunuz.

Mirzabek
06-03-2003, 10:56 AM
Free bak gerchekten de ben seni akilli zannediyordum
sen nerden bilirsinki bizimkiler nasil yashadigini, eger Ruslarin getirdiklerini sen ahlaki achisindan bakiyorsan ben sana diyecem bir laf yok. 5 vakit namaz kilanlar ve en azindan Allah`tan korkanlar Ruslarin ahlakindan cok daha iyidir... Birde sen ordaki Al Horazmi dedigi adini degishtir sana yakishtiramiyorum. Sen nerden bilirsin Al_Horazmi kim oldigunu veya ne yaptigini nerden chikarttin... Bununla ovunuyorsan...Unutma O buyuk insanlar Ruslarin olmadan once vardi... ve unutma buyuk insanlar Ruslardan chikmadi aksine bizden chikti bu neyi gosterir sen Ruslardan hich bir shey ogrenmemishsin hala cahilsin senin tavirinla...
Ben rus okulunda okudum ve cok da hayran degilim... Benim milletimi fuhushlugu, ahlaksizligi ve zulumu getirenleri hich bir zaman ovmem...
Asil seni burda Turkiye olman yanlish aslida seni aydinlatan Turk milleti oluyor...
Lutfen TURKIYEDEKI ARKADASHLAR NANKORLUK YAPMAYALIM EN AZINDAN BURANIN SUYUNU VE EKMEGINI YIYORUZ BIR AZ KENIDMIZI ASHALIM BASHKA BIR SHEY KONUSHALIM... KOTULUKTEN IYILIK CHIKMAZ...

OMADLAR

Pax
06-04-2003, 03:32 AM
Free'nin görüşüne katılıyorum,

Evet, gerçekten de, Ruslar Orta Asya'yı işgal ettiği sırada, topyekün olarak Orta Asya halkları geride kalmışlardı.

Nereden biliyorum dersen, Mizrabek, sadece basit bir akıl yürütmeyle bu sonuca varabilirsin. Bir zamanlar Rusya'dan Hindistana, İran'dan Çin'e kadar çevredeki halkları titreten ecdatlarımız nasıl oldu da Rusya'ya yenilmeye başladı? Eskiden gerçekten ilim yuvaları olan medreseler (bu arada Ulughbek, Biruni, İbn Sina'ları hatırlayalım), iyice yozlaşmış, yobazlık merkezlerine dönmüşlerdi. Artık herşey taklitten ibaretti, ve yeni bir şey üretilmiyordu. Bilime dogmalar hakim oldu.

Ama illa bilimsel kanıt istiyorsan, Orta Asya ile ilgili tarih kitaplarını okuyabilirsin. İlk önce, eğer tarih konusunda falan yerde insanlar falanca yaşıyordu bir iddiası varsa, bunun tarihi bir kanıtları da vardır. Demek istediğim tarih konusunda kimse kolay kolay "sallayamaz". Sallayan da yarın öbür gün cümle aleme rezil olur. Ermeni sorunu da böyle.

Ama neyse konuma dönelim. Bir Timur'un ihtişamını ve Kokan Hanlığının nasıl zalimce kendi insanlarının ayaklanmasını bastırdığını kıyasla. Rusça literatur olarak "Slomanny Mech"i tavsiye ederim. Kardeş kardeşi nasıl arkadan vurduğunu, bir birinin kanını nasıl içtiklerini tasvir ediyor.

Selamlar..

Pax
06-04-2003, 03:44 AM
Merhaba,
Şu RUS konusunda bir a&ıklık getirmek istiyorum

Ruslara d&şman değiliz, her ne kadar İstanbul'da, Trabzon'da falan Rus kadınların falan halkın ahlakı bozuluyor, hastalık kapıyorlar falan diye tepki geliyorsa da sonu&ta onları barındıran, yapılanlara izin veren de bizleriz. Ancak benim sormak istediğim bir konu var.

Peki, meseleye bir de başka uçtan bakarsak. Saydığınız yerlerde Rus kadınları malum iş yaparak halkın ahlakını bozuyorlar dediniz. Bana kalırsa, sizin sözünü ettiğiniz "halkın" "ahlakı" zaten bozuk ki, Rus kadınları bu tür işler yaparak para kanaıyorlar. Yani, basit bir ARZ-TALEP meselesi: talep arttıkça, doğal olarak arz da artar. Bir Türk'ten duymuştum, "Valla teslim etmek lazım, bizim millet acaip abaza." Ben de bu görüşe katılıyorum.

Aynayı önce kendine tutmak gerekir, demi? :D

etchgow
06-04-2003, 07:27 AM
Ermeni sorunu konusunda kim sallayan konumunda kardeş? Bir a&ıklık getirir misin o s&ze? Kim rezil oluyor?

Ben Antalya'lıyım, orada g&r&yorum ki Rus kadınlarına talep T&rkler'den başka milletlerden de geliyor, yani iş sadece bizim milletin "abazalığı" değil. Kaldı ki Antalya'da ben k&&&kken sokak ortasında &p&şene bile bir tuhaf bakarlardı, aradan 30 yıl ge&ti ge&medi, &nce Alman, sonra Ruslar sayesinde sokak ortasında &p&şmek ne kelime, ne istersen yap kimse karışmayacak neredeyse, millete bir g&zel kanıksattılar kendi "ahlak" yapılarını, e tabii ne demiş atalar "&z&m &z&me baka baka kararır" (bu arada ben de seviyorum Forum.uz'u :)

Free, sana o s&zleri hi& yakıştıramadım. Behram sen de &yle bir yazmışsın ki t&m zalimler sanki Asya'dan &ıkıyor, hayret bir şey, sen diyorsun ki Timur, e ben sana diyeyim Godofrei de Buillion, Pizzarro, Hitler, Custer, Neron, daha da sayabilirim istersen, gaddarlıkta, zalimlikte hi& bir Asyalı'nın eline su d&kemeyeceği insanlar hep "uygar" Avrupa'da vardır. Buillion ilk ha&lı seferi sonunda yaptıklarını &v&ne &v&ne "dizlerimize kadar kana bulandık, kadınları &ocukları topluca kestik" diye Papa'ya yazdığı mektupta belirtmiştir. Acaba Timur da birilerine &v&ne &v&ne mektuplar yazmış mıdır adam kesmekte usta olduğunu belirten?

Özbekistan dahil Orta Asya neden geri kaldı derseniz:

1) Amerika'nın keşfi ve Ümit Burnu'nun ge&ilmesi sayesinde Uzakdoğu'ya erişilebilmesi İpek Yolu'nun &nemini yitirmesine neden oldu, b&ylece Orta Asya fakirleşti

2) S&m&rgecilerin Hindistan'da hakimiyeti ele ge&irmesi (&nce Portekiz sonra İngiltere) Orta Asya'nın kaynaklarından birini kuruttu

3) Sokullu Mehmet Paşa'nın tasarısını ger&ekleştirememesi ve İran ile Osmanlı'nın da aralarının bozuk olması (mezhep kavgaları temelinde) Osmanlı ile Orta Asya'nın bağlarının kopmasına neden oldu (Paşa Don ve İdil nehirleri arasında bir kanal kurarak Orta Asya'ya erişmeyi tasarlıyordu, ancak kuzeyden gelen Rus baskısı buna engel oldu)

4) Ruslar'ın bug&n bir&oğunuzun bilmediği bazı politikaları Orta Asya'nın geri kalmasına neden oldu (Sokullu'nun tasarısını iyice okursanız anlarsınız)

5) İslam d&nyasının Avrupa sanayii devrimini ger&ekleştirirken, Amerika'da, Afrika'da ve Uzak Doğu'da kendine yeni kaynaklar sağlarken bunlara ayak uyduramaması ve mezhep &atışmalarına yoğunlaşması

6) Asya'nın ağır toplarından Çin'in i&ine kapanma siyaseti izlemesi (&zellikle Moğol istilası sonrası arttı)

nedenler araştırıldık&a arttırılabilir, ama "biz Ruslar gelmeden &nce sersefildik cahildik" dersen ben de sana "mankurt" derim &&nk& beyninin kurtlandığına inanırım

dikkat edersen adımın altında K&ltigin'in resmi var. Bundan 100-120 yıl &ncesine kadar İslam &ncesi T&rk topluluklarının yağmacı g&&ebe okuma yazması olmayan topluluklar oldukları sanılıyordu, oysa G&kt&rk yazıtları okunduktan sonra ve bilhassa Issık K&l kurganı da ortaya &ıktıktan sonra bunun b&yle olmadığı anlaşıldı. Ç&nk& kurganın g&m& tarihi milattan &nce 500 yılı olarak hesaplandı (Hun devri) yani bundan 2500 yıl &nce, kurgandaki tabaktaki T&rk&e yazılar (O. S&leyman tarafından &&z&ld&) ve altın zırh, en az 2500 yıl &nce T&rk topluluklarının en azından bir kısmının gelişmiş olduklarını (en azından soylu beylerin) g&steriyordu.

illa konumuz T&rkler de olmasın, bug&n baktığımızda Afrika'lılar ne kadar geri ve sersefil perişan değil mi? Bir &oğu okuma yazma dahi bilmiyor, &ok pisler değil mi?

Peki bundan 4000 yıl &nce daha Avrupa'da insanlar af buyur ayakyolunu dahi bilmezken ortalığa dışkılarken Afrika'nın kuzeydoğusunun d&nyanın en ileri &lkelerini barındırdığını (sadece Eski Mısır değil, Kuş, Meroe imparatorlukları) bug&n d&nyanın en sefil ve geri &lkelerinden olan Benin'in 600 yıl &nce m&reffeh bir &lke olduğunu biliyor musun?

Ya bir zamanların muhteşem İnka'larının Aztek'lerinin Maya'larının, Toltek'lerinin torunlarına ne oldu? Seminollerin torunları bug&n ne zorluklarla yaşıyorlar acaba?

Bu &lkeler nasıl durduk yerde sersefil oldular acaba? Hi& s&m&rgeciliğin tarihini okutmuyorlar mı size?

Kaldı ki bir halkın "geri" olmasının mı &nemi var yoksa mutlu olmasının mı? Aborjinler, Maoriler, Papualar, Kızılderililer, Afrika'nın bir &ok milleti, Avrupa'lı uygar adamlar kendilerine gelip uygarlığın ne olduğunu "g&sterene" dek &ok mu mutsuzdular, onların getirdiği uygarlığı tanıdılar da mutlu mu oldular? Yoksa beyaz adam gelmeden &nce mi &ok mutluydular?

L&tfen d&ş&n&n bunları........................................... .........

Free
06-04-2003, 01:13 PM
Mirzabek, benim Al Horazmi dememe hic karisma.Al Horazmi cok eskilerde yasamis ve gezmis gormus ve bunun icin de baska halklardan ogrenerek bi sey olmus tarihe girmis.Bu siralarda onun memleketinde rezalet ve cahillik hakimiyet suruyordu.Zaten o insanlarin yazdiklari kitaplara bakarsan hep halki cahillik icinde oldugunu yazmislar.Ruslarin kitabini okuma kendi yazarlarimizin kitaplarini oku ki gercekleri gorursun.
Milletime fuhusluk getirdiler demissin .Zaten fuhusluk vardi .Halkin 2 ,3 kisisi namaz kiliyordu hepsi degilki.ve bugun senin kurtardi dedigin Turkiye halkini da goruyoruz.cogu icin cinsel iliski artik bir hayatiy ihtiyacmis.(avrupali baksisi)...
Bunlar mi bizi kurtatarn bize yardim eden.

Batur
06-04-2003, 05:24 PM
Arkadaslar burada hep ayni kisiler ile hep ayni tartismalar yasaniyor. Bunlarin kafasi degismez! Surada bir Free ve Pax denenlerin yazdigina bak.

Neymis, Ozbekistana ruslar ile medeniyet gelmis. Bu kadar sacmaligi Ozbekistan'da insanlara soylesen seni doverler. Bu dupeduz halka dil cikarmak, kendi kulturunu asagi ve adi gormektir. Kendi halkina kufur ediyorsun.

Zaten bu kafaya sahip olan sizler ile Ozbekistan ve Orta Asya hic bir yere varmaz.

Burada cok bilincli olarak bir imaj verilmeye calisiliyor. Sanki su ana kadar Turkiye Turkleri Ozbekistan'in su anki duruma getirmisler gibi. Bu tamamiyla yanlis. Turkiye'ye bicilebilecek tek suc ilgisizlik ve yeteri kadar bu konuyu ele almamasidir.

Ama daha hic bir zaman Turk halklarinin gercek anlami ile birbirleriyle calismasi gerceklesmediki bunu tenkit edebilesiniz veya buna karsi cikasiniz!

Tam tersine: Su an hangi zihniyetteki insanlar bastadir ve nasil bir duruma gelmistir Ozbekistan? Tam sizler gibi "homo sovyetikus" olmus ve Turk halklarinin isbirligini her olanagi ile engellemek isteyen zihniyettekiler, ulkeyi yonetiyor.
Yani sen, ulkendeki duruma kiziyorsan ilk once senin kafandan olan ve basta olan kendi adamlarina kiz!

Bu duruma bu zihniyetle varildi! Ben olsam agzimi kapatir ve hemen kendimi bilgilendirir cahilligimi yenmeye calisirdim.

06-05-2003, 06:51 AM
milletim hakkında derler ki bu millete bir ...en lazım

T&rkiye'nin en b&y&k kabahati Ruslar'ın yaptığının tersine orta asya &lkelerine tanklı toplu saldırıp birka& bin kişiyi &ld&rmemektir.

T&rk değil mi ha T&rkiye T&rk& ha Orta Asya T&rk&, illa bir k&t&l&ğ&n dokunacak, bak o zaman senden iyi kimse yok

Özbekistan'daki Kırgızistan'daki t&m k&t&l&klerin nedeni T&rkler imiş canıım

Mirzabek
06-05-2003, 09:29 AM
Pax valla ne diyim bana bir sheyler ogretmeye chalishyorsun
Ama genede sen bashkasinin en azindan fikrine saygi duyman lazim chunku karshindaki insan... bak sen oyle dushunuyorsan tamam genede sen kendi milletini rezil icherisinde oldugunu her tarafa yazmak ahlak achisindan pek de iyi degil, eger seni ruslar etmishse ve bununla gururlaniyorsun Turk arkadashlarin karshisinda, bu ne demek biliyormusun, tipik turkler karshisinda inadi gostermek...
Bende o yoldan gechtim sonunda gerchek ne oldugunu fark ettigin zaman anlarsin, bilmem sen henuz yashin kuchuk belkide.Daha yeni Turkiyeye geldin, Yazdigin sheyler bunu sinyalini veriyor...
Birde Ermeni sorunu hakkinda bir sheyler diyorsun... Ruslarin kimdiki veya Ermenler... Eger o`zbekche biliyorsan sana bazi arashtirmalar godneriyim Ermeni meselesini va Rusya hakkinda belkide fikrin degishir...

Omadlar

Mirzabek
06-05-2003, 09:39 AM
ya ben bu konularda sizin o kafatasinizdaki beyinlerinize hich bir shey demiyorum... Zaten diyecek bir shey yok...

Blya bollar nature nankorluk blya shu Turk dostlarimiz bolmaganda korardik...
nima kelishtin Turkiyaga? senlar erkakmisanlar kozinchi esi ochgan Turkler boladi, bu yerga kelib kim bolganligini bilmasdan tortishmaga kirishasanda...
i vashe antisempatiyalarin bo`lsa bor blya o`sha orislaringa borish senlarga ilimni olib kelganlar o`shalar bo`ladi...Hariplarga ohshasanda...Ozgina gururlaringni chyontakka solishib koyish...

problemalarin bo`lsa lyuboyn bilan lyuboy narsada gaplashib koyaman...

omadlar

apt
06-05-2003, 11:34 AM
batur yazmis:

Neymis, Ozbekistana ruslar ile medeniyet gelmis. Bu kadar sacmaligi Ozbekistan'da insanlara soylesen seni doverler. Bu dupeduz halka dil cikarmak, kendi kulturunu asagi ve adi gormektir. Kendi halkina kufur ediyorsun.

sunu bilki free soylediklerini soylesen ozbekler dovmezler.bu kadar sacmalik yapma.ozbekler agir halk engiltak degil.
sonra once kendine bak arkadas.
su anda senin durumun
ozbekchesine soylendigi gibi "ishtoni yirtiq boshqa ishtoni yirtiqni ustidan kuldi" oluyor.
keski senin din hakkindaki dusuncelerini orda adi ozbekler duysalardi.ne olcagini kendin biliyorsun."free" ya bu soyledikleri ile hic bir ciddiy sey olmaz.dovmeyecekler.kizsalarda.2 gunde unutacaklar.zaten adi ozbekler bu rus konusu ile o kadar sizin gibi ilgilenmiyorlar.ama senin soylediklerini bir toplum dinlese.ve islamda haberleri yoksada ama onlarin onunde senin ciddiyce degerin asagilanmis olur.ve yuzune basilmis tagma gibi o adamlarin onunde tum umr oyle kalacaksin.inanmasan bunu ozbekitana gitip dene.sonuclar nasil oldugunu goreceksin.hic evet sen gercekten bir kendin bilmedigin halde ozbek ve turk dusmanisin cunki ozbegin ve turkin en gahari kurani ve islami burda acikca asagiliyorsun.
tabiy ki kurana inanmiyorsun yoksa diger topikte ''kura okumayi yarisma demezdein".ve senin icin din bu bir 4.dereceli isdir. ona bagli her sey seni kizdiriyor.dini one koyanlar senin icin aptal adamlardir. boyle konusman ile tum ozbek halkine kendin once kufur ediyorsun.gerekirse kendinin osmanli dedenlerinede.
Ya ben anlyamiyorum bizi ki ruslar eline aldilar istediklerini yaptilar biz elimizden savunma gelmedi.ama turkiye bagimsiz idi ve anlayamiyorum nasil oradan senin gibi picler ciktigini.kendi atalarinin dini satan nankor ve hayinlar ciktigini.
sen bir soyleyimmi: sen once kendin turk kimligini ne oldugunu bilmiyorsun.bu gercek.once kendini yeniden terbiye vermen gerek.
sonra burada baskalari kufr soyledikleri hakkinda arz edebilirsin.
yoksa cok komik durumdasin.nasil kendinin ishtoning yitriq olarak baskalrin giyimi yirtikligini uzerinden guluyorsun.
batur goruyormusun daha kendini istemesende tamamen dgistirmen gerek.ve senin icin ming afsuski se "barbar" bilen idelaoji ile tum umr hasaplashmak zorundasin.
yoksa kendin turkbirligi icin bir engel olan shehissin.

Batur
06-05-2003, 12:36 PM
to: "Tum Turkiy milletin dusmani" Apt!!

Lan ben ne oldugumu cok iyi biliyorum! Benim hangi aileden geldigim, atalarim kim, hepsi belli. Babam kim hepsi belli!! Ben kim oldugumun cok iyi bilincindeyim!
Ben Turkiye'de Turkmen Yoruklerdenim!
Benim dedelerim Osmanli gibi goya musluman gozuken ama Ermeni, Yunan, Rus kari sikecegim diye ulkesini satanlardan degildi!
Benim kendi dedem kurtulus savasinda, Ataturkun yaninda savasan bir gazidir! Ben onun agzindan ogrendim Vatanseverlik nedir! Yani bana kimsenin Turkluk dersi vermesine gerekmez!

Asil senin gibi ITLERIN ne oldugu belli degil! Senin ve senin gibilerin nereden geldigi belli olmayan, ama Ozbek diye gecinen PICLERSINIZ!
Sen hangi halktansin? Gercek kimligini soyle ve kendini Ozbek kimligi arkasina saklama!
Siz hicbir zaman Ozbek olamazsiniz! Senin Turk halklarinin dusmani oldugun Nick-Name'inden belli!

Biliyormusun senin gibi ayni tipler Turkiye'de var. Onlarda hep kulturlerin besigi Anadolu'dan falan filan bahsederler. Birde durmadan dinden zart zurt atarlar. Daha derin sormaya baslarsan bi bakarsin illaki bir kokeninde bir soru isareti vardir!
Bunu soylerken baska milletler ile baris icinde yasanmaz anlamina gelmez! Ama birisi provokasyon yapip, beni kendi kardeslerime dusman gostermek ister ve sacmaliklar anlatirsa - cok kizarim!

Turkiye'yi yoneten simdiki "goya dindar" AKP hukumeti daha once dindar ve milli degerlere bagli olarak kendini satti. Basa gelir gelmez, Yunanistan ve Avrupa'ya yalakalik yarishina girdiler! Irakta Turkmenleri resmen sattilar. AB'den para yemek ugruna Turk kimligini satmaya ugrasiyorlar su anda. Daha once "dinsiz" denilen hicbir politikaci bunu yapmadi!

Sen tek din ile degil tamamen kafayi siyirmissin! Benim dini inancim seni ilgilendirmez! Esasinda sen zavallisin. Kafayi siyirmis bir fanatik oldugun icin kivraniyorsun! Eee ne diyeyim kivran garik!
Sen yazdigini okumuyorsun galiba. Artik bunlara neyimle guleyim sasirdim. Gotumle gulmekten Hemorid cikacak az kalsin!

Turk halklarin gercek birligini su ana kadar Turkiye'de ve Orta Asya'daki senin gibi kafali insanlar engelledi. Ama pek cok yakinda goreceksin. Bu akim giderek buyuyor! Cagdas, demokrat, ozgur ve gelecegi olan Turk halklarinin birligi olacak!

apt
06-05-2003, 04:31 PM
Benim kendi dedem kurtulus savasinda, Ataturkun yaninda savasan bir gazidir! Ben onun agzindan ogrendim Vatanseverlik nedir! Yani bana kimsenin Turkluk dersi vermesine gerekmez!

oooooo demekki senin asker ailesindensin degilmi?
turkiyede askerler nasil islama dusman oldugunu biliyoruz.
her zaman devlet islerine karisiyorsunuz.turkiyede islam gelismesine engel oluyorsunuz.kadinlarini basin ortanlarini askerliktan atiyorsunuz.eger gercegini soylesem senin gibi islam dusman olan turkleri ilk defa goruyorum.bu gercek!!
zaten cok turklerden isitmistim turkiyedeki "asker ve islam" konusunu.

Benim dedelerim Osmanli gibi goya musluman gozuken ama Ermeni, Yunan, Rus kari sikecegim diye ulkesini satanlardan degildi!

sen milletci once kendi atalrine saygi gostermeyi oren! sonra ozbekleri vatanini sevmezlikte suchlayacaksin.
senin icin ne yazik ozbek halkinda "osmanli" termini iyi anlamda geciyor.sovet zamaninda komunist yonetimi tarih derslerinde osmanliyi ne kadar kotu gostermeye calismis olsalarda.ama halkimiz senin gibi bakmiyor.sen bu osmanli konusunda ruslar ile isbirligi yapiyorsun degilmi?
artik utanman gerek.neymis osmanli filan mis falan mis.
osmanlilar tum turk halklari tarihinden en sereflilerden olmus!anladinmi!!??
ozbeklere tarihini zorla kotu gosterildi tum serefli tarihimiz kotulendi.onceler amir temura bir mongol barabari diye bkiyordik.tarih derslaerinde sadece onu insan kafalaridan minare yaptigi gosteriliyordi!sonucta cahillikte kendi tarihine bilmeyerek dusmanca bakan ozbekler var.yani orta asyada hic kultur devlet inistitutlari olmamis diye dusunuyorlar.
goruyorum turkiyedede oyle insanlar varmis.kendi kimligini kaybeden atalarine saygi gostermeyen.kafasi yeyilmis picler.
sen sevmedigin sovet kafali ozbekler senden daha iyidirler.
tekrer soyliyorum sen kimsinki ozbeklere vatenseverlik dersini veren eger kendin bir tipik turk kimligini yokatan insanlardan olsan?

Asil senin gibi ITLERIN ne oldugu belli degil! Senin ve senin gibilerin nereden geldigi belli olmayan, ama Ozbek diye gecinen PICLERSINIZ!
Sen hangi halktansin? Gercek kimligini soyle ve kendini Ozbek kimligi arkasina saklama!
Siz hicbir zaman Ozbek olamazsiniz! Senin Turk halklarinin dusmani oldugun Nick-Name'inden belli!

ozbek halkini cogunlugu benim gibi "itdir" ve hic zaman siz kemalistler gibi milletcilik yapmaz.ve islam konusunda da siz kemalistler gibi dusunmezler.senin
idealijiyin artik turkiyedende yavas yavas kuvetini kaybediyor.
kemalizm idealojisi bu kadar miletci ve din dusmani oldugunu simdi anladim!
sonra allah sukur ben bir temiz ozbegim!!!
ve benim gibi dusunen ozbekler halkimda cogunlukdur.seni mantigin gore demek cogunluk ozbekler ozbek degil dogrumu?
sonra benim dedemde savas gormus insan idi(rehemetli.senini gibi fashistleri gotunu kesmis).en dehset ve uzun suran savasta bastan sona kadar frontin en onunde yigitlerce savasmis.cok yerlernden agir yaralar almisti.o bana milletseverlik ve musulmanlik ve baska milletlerni sevmeyi,ve milletcilik ne kadar yavuz oldugu hakinda cok dersi vermis. insandi.o bir ideal ozbeklerdendi.
sen simdi onuda itlikte sucluyorsin.yaziklar olsin sana!!!sen kimsin onu karsisinda!

Sen tek din ile degil tamamen kafayi siyirmissin! Benim dini inancim seni ilgilendirmez! Esasinda sen zavallisin. Kafayi siyirmis bir fanatik oldugun icin kivraniyorsun! Eee ne diyeyim kivran garik!
Sen yazdigini okumuyorsun galiba. Artik bunlara neyimle guleyim sasirdim. Gotumle gulmekten Hemorid cikacak az kalsin!

Turk halklarin gercek birligini su ana kadar Turkiye'de ve Orta Asya'daki senin gibi kafali insanlar engelledi. Ama pek cok yakinda goreceksin. Bu akim giderek buyuyor! Cagdas, demokrat, ozgur ve gelecegi olan Turk halklarinin birligi olacak!

biliyormisin ne?
ben senden farkli olarak
kurana mutlak inaniyorum.anladinmi?eger sen boyle insanlari geride kalmis diye saysan bu senin problemin.
ben bir musulmanim.boyle dusunmek normal bir seydir.bunu fanatikligi alakasi yoktur.ben atalarimin yaptigi isi yapiyorum.benim atalarim islami kabul ettikten veri boyle kafasini yamis insanlar olmustu.sonrada boyle olacak.
bu ozbeklerin bir ozzeligidir.hic kurani okumayan insanda kuran allahin kelimesi dir diyecek.70 yillik bizlere anti islam dersini vermeleri bosuna gitti.senin gibi "hur" fikirli insan olmaya din idealojisinden "kurtarmaya" dini bir 3.derecele olarak gostermeyi ogretmeye na KADAR CALISTILER.SONUCTA FAYDAASI OLMADI.
BILIYORMUSUN NICIN?
cunki biz ozbekler "kafamizi yemisiz".ne kadar ilmiy isbatlar gosterselerde bizim icin faydamiz yok.cunku biz pozitif ilmleri(senin anladigin.benim anladigim degil) anlamiyoruz.
sen bundan sonra da degisecekmi diye dusunuyorsun?!tabiyki boyle kalacak,dunya son edince.
siz kemalistler bizim icin tamamen yabancisiniz.
senin din hakkindeki dusuncelerin tum ozbekler icin yabancidir,demekki sen kendin bir yabancisindir.bizim halk herkeze saygi gosterir ve dost olarak bilir,ama musulmanlara kardes olarak bakarlar o rusmu,arap mi farki yok.
sen bize kardes olamazsin.ama yinede sene saygi gosterecez.
sonra biliyormusun ne?
turkiye ve ozbekistan iliskilerini bozulmasina senin gibi milletci pan turkistler sebep oldu.sizin turkiye TURKCULUGU tum ozbekistan halkina(ozbekistanda yasayan tum milleler) icin dusman olan idealojidir.siz ler gibiler ozbekistani yugaslaviya veya avganistan gibi ulke haline gertireceksiniz.
sen islami yok olacagina inanman aptalliktir,
cukin ozbekistanda gittikce islama donus artiyor.artik universite professorlarida namza kiliyorlar.once ateist olarak calisan ogretmenlerde dinci oldugunu goruyorum.adi halkin icindede cok.meselen bir bioliji proffessorunu kuran tam inandigi icin evrim teorassinia inanmadigini soylemisti.turkiyedede oyle durum yasaniyor.
"islamcilar yakinda yok olcak" gibi konusmalar bu 60 - 70 - 80 yillarin moda olan konusmasiydi.ama su anda bakiyorum kendileri yok olmuslar.ama islam yeniden uyanmis.
sonra turk halklarinin birlesmesine sen gibiler engel oluyor.kendiniz hur fikr bilsenizde ulusculuk ve turk milletcviligi ve onun kanini temizlenmesinde kafanizi yemis bir garip gulkunclu insansizler.ya bu ne sacmalik?
ozbekler icindede ruslara evlenenler cok,nereye gitti senin demokratligin?
baska haklara gostedigin saygi?demeki ozbegin rusa evlenmesi senin icin halk dusmanligi?
sonucta sen bir tipik kendini atalarine sanli tarihine saygi gostermeyen millecisin.
seni bu forumda gittikce degerin ucuzlasiyor.
artik sana "osmanli" ve "ozbek" kelimesini bile agzina alman haramdir.
sen daha gercek adi ozbekleri iyi bilmiyormussun.
sag ol.

kemalistlerin suyuklu miletani.

Oguz Yabgu
06-06-2003, 01:13 AM
apt doğru konuş! Bilmediğin şeyler uzerinde yorum yapma sacmalarsın. Bende asker ailesindenim. Daha doğrusu abim asker. Ordu'ya lafa atanın karşısına dikilirim. Benim abim Askeri Lise'de Oruc tutuyordu. Ordu'da yobazlar barınamaz haklısın. Eğer Ordu yobazlara kalsaydı bu T&rk Vatanı Yunanistan, İngiltere, Fransa ve Rusya'nın paylaştığı topaklar olacaktı. O beğenmediğin Gazi Mustafa Kemal Atat&rk'e kurban ol. Hayatın boyunca onun gibi bir adam tanıyamazsın cunku. O Turk Vatanı'nın bayrağını diktiği gibi Yurdumda ezanların susmasına da engel oldu. Her onune gelen laf atacaksa işimiz var!

Oguz Yabgu
06-06-2003, 01:19 AM
Free &ok yanlış şeyler soylemissin. Bence Rusların size ve Dedelerinize yaptıklarını daha iyi araştırıp &ğrenmelisin.

06-06-2003, 01:23 AM
sonra benim dedemde savas gormus insan idi(rehemetli.senini gibi fashistleri gotunu kesmis).en dehset ve uzun suran savasta bastan sona kadar frontin en onunde yigitlerce savasmis.cok yerlernden agir yaralar almisti.o bana milletseverlik ve musulmanlik ve baska milletlerni sevmeyi,ve milletcilik ne kadar yavuz oldugu hakinda cok dersi vermis. insandi.o bir ideal ozbeklerdendi

Yaa, senin dedenin gotunu kestigi fasistler Almanlar olmasin? Hitler Almanyasi yani... E o zaman senin deden Stalin'in yaninda savasti diye sen bu gun bize ovunuyorsun. Viva Stalin! Viva Komitat Goudasvennoy Bezopasbosti! Senin ne mal olduğun belli oluyor artık, bize iyi Musl&man ayağına yatma artık &&nk& biz de iyi muslumanlarız.

Kemalistler'e gurban ol sen, senin gibiler bizde de vardı, senin deden Stalin yanında iken onlar da İngiliz yanında yer aldılar, ama bug&n T&rkiye'de ezan okunuyorsa namaz kiliniyorsa o Kemalistler'in ve en başta rahmetli Ataturk'un sayesinde kiliniyor, sen o Kemalistler'in vakti zamaninda kac misyoneri ulkeden kovduklarini biliyor musun? Biraksalar herkesi hristiyan yapacaklardi. Simdi goruyoruz pek "musluman" AKP hukumetini, yeni cikardiklari yasayla her yere kiliseler actiriyorlar

Hem sen orduda namaz kilan subaylar oldugunu bilmiyor musun? Bilmiyorsan onemli birisinin cenazesi kilindigi zaman bak en onde birkac de yuksek rutbeli subaylar goreceksin. Hani namaz kilani atiyorlardi bunlar nasil saf tutuyor!? Hem ben cok subay da taniyorum anasi bacisi hatta karisi basini ortuyor ama kovan eden yok. Hatta K&rt falan olan, anasi babasi T&rk&e bilmeyen bir &ok subay var. Hani ordu din dusmaniydi, irkci milliyetciydi bunlar ne?!

Yalanini yiyim senin gibilerin, tarikatlariniz tum ulkeye hakim olamadigi icin bu yalanlari kiviriyorsunuz

Cehennemde de o yalanlarin hesabini verirsiniz artik

Free
06-06-2003, 04:55 AM
Bana bakin benim yazima yorum yapanlar.
Sizin ne oldugunuz yazdiginiz yazilardan da yorumunuzdan da belli oluyor.Siz once tartisma nasil yapilir bunu ogrenin.Hic bir zaman medeniyetli insanlar tartisirken :"senin dedigin yanlis,senin salak fikirlerin,hainsin" gibi gibi sozler kullanmaz. Bana konusmayi bilmeyenler tarihimi oretmeye kalkisiyor.Dusunmeyi anlamayi bilmeyeneler benim hatami ogretmeye kalkisiyor.var mi boyle bir hata dunyada baska ?
Uazdigim seyler benim fikrim ve eger saygili oldugunuzu halkiniza ve atalariniza saygili oldugunuz dogruysa benim yazdiklarima ve benim fikirlerime de saygili olurdunuz.Oysa yok ki siz de saygi.
Gerceklere goz kapatmak ,korkmak gurur yuzunden kendini yuce ve buyuk saymak ,baska halk ve milltlerden kenidini buyuk sanmak .Iste bu sizin yaptiginiz.Ancak milliyetciler ve korkaklar yapar bunu.
Benim soyleyecegim bu kadar bu konuda.

Batur
06-06-2003, 05:22 AM
Free sen ilk once kendine bak. Senin dediklerin ilk once kendin icin gecerli. Biz son derece saygiliyiz, ama sen ve senin gibi olan apt, kendi dini inanclarinizi halkin fikiriymis gibi gosterip baski yapmaya kalkiyorsunuz. Sen bagnaz SALAK - evet tekrar soyluyorum SAAAAALAAAAAAAKKKKKKKK! sin!

Esas korkak sizsiniz. Gotunuz tirsdigi icini guest olarak buraya giriyorsunuz. Bakin guest denen (Unique ID: 67768f0c) ama bizim bildigimiz azili turkiy halk dusmani "apt" neler yaziyor: "Cehennemde bunlarin hesabini verecegiz"

Evet dogru sadece tanri onunde biz hesap veririz. Senin gibi zatlara degil! Lan sen tanrimisinda benim dini duygu ve inancim uzerine fikir ureteceksin!

Iste bu kimin gercek dine saygili ve toleransli oldugunu ve kimin kafayi yemis SALAK oldugunu gosterir! Senin din anlayisin daha Osmanli doneminde kalmis. Aradan 100 yil gecdi! UYAN ARTIK!

Isin enteresan tarafi. Baska bir Ozbekistan diye ulke var galiba. Cunku ben orada tanistigim bir yigin insanda senin gibi Salak daha hic rastlamadim. Ayni bizim gibi, dindar ama dini inanci kendine, saygili, toleransli ve modern insanlarla tanistim.

Senin bulundugun yer mutlaka baska ulke olmali! Sen galiba Arabistanda yasiyorsun. Veya birseyler karistirdin!

APT degil bir baskasi
06-06-2003, 05:37 AM
Esas korkak sizsiniz. Gotunuz tirsdigi icini guest olarak buraya giriyorsunuz. Bakin guest denen (Unique ID: 67768f0c) ama bizim bildigimiz azili turkiy halk dusmani "apt" neler yaziyor: "Cehennemde bunlarin hesabini verecegiz

bu da senin benim yazdiklarimi dogru durust okumadan cevap yazdigini gosteriyor cunku ben APTal ile ayni kisi degilim dikkatli okursan o yazinin zaten APTal'a cevap olarak yazildigini gorursun. Kendime bir takma ad alamadim cunku hatlar yavas, benim senin gibi ustun bilgisayarlarim yok

Oguz Yabgu
06-06-2003, 12:54 PM
Free ne halt edersen et. Artık bazı şeyleri çok fazlaca söyledim. Bana saygıyı sen mi öğreteceksin ? Ben bu siteye girdiğimden beri peygamber sabrı gösteriyorum. Sen tartışma'nın ne olduğunu biliyor musun ? Tartışma, kendi fikirlerini dile getirirken karşındakinden bir şeyler öğrenme çabasıdır. Ama ne oluyor, Herkes kulağını tıkamış laf anlatmaya kalkıyor! Yordunuz be yordunuz.

apt
06-06-2003, 03:45 PM
bu da senin benim yazdiklarimi dogru durust okumadan cevap yazdigini gosteriyor cunku ben APTal ile ayni kisi degilim

sen aptalsin.

Yaa, senin dedenin gotunu kestigi fasistler Almanlar olmasin? Hitler Almanyasi yani... E o zaman senin deden Stalin'in yaninda savasti diye sen bu gun bize ovunuyorsun. Viva Stalin! Viva Komitat Goudasvennoy Bezopasbosti! Senin ne mal olduðun belli oluyor artýk, bize iyi Musl&man ayaðýna yatma artýk &&nk& biz de iyi muslumanlarýz.

ooo neyimis?dedem stalin yaninda savasmis :D :D :D
stalin o savasta kendisi savasmadi.sonra o olmasada savas olacagi belliydi.
sonra benim dedem stalin veya baskasini yanina degil tum ittifak halklari yaninda siz gibi korkalarin ozgurlugu icin savasti.
ya siz bu savasta olye olmu boyle olmus diyorsun.
ama soylermisin bana eger benim dedem gibiler olmadiginda kim durduracakti o alman makinesini?
dogu itifak halklarina gore daha ve nufusu daha cok gve daha gelismis bati avrupa az surede nazilerin onunde kolayca yenildilerki.
peki sovet ordusu nazileri yenildiginde sonra ne olacakti?
turkiye mi onlari duduracakti?kim durduracakti?yoksa onllar rusyayi aldiktan sonra orta asyaya yerlerinede el koymayacakmilardi?yoksa turkiye ozgurca mi klacakti?
sizin turkiyeniz birincilardan olarak hitlerin gotunu yaladi.hala yaliyorsuunuz.hic turkiye mediasinda ve herhangi bir baskisida nazi almanyasini ciddiy kotuleyen bir hereket yok.hala hitleri pozitif olarak gostermeye calisiyorsunuz.
iste benim dedem stalin icin degil ilk olarak kendi milleti icin ve sonra siz gibi korkak ve almanalara osurak gibi kolayca yenilmis uluslar icin savasmis.
benim dedem gibi yigitler olmasaydi simdi bilmiyorum dunya haritesi nasil olacakti?tabiyki burda bagimsiz turkiye ve bagimsiz turkiy ulkeleri dolmayacakti.
oyleyken benim dedem gercek gaziydi ve musulmanin yapmasi gerek olan isleri yapmis yani siz gotunu yalayan nazileri gotunu kesmis.

Free sen ilk once kendine bak. Senin dediklerin ilk once kendin icin gecerli. Biz son derece saygiliyiz, ama sen ve senin gibi olan apt, kendi dini inanclarinizi halkin fikiriymis gibi gosterip baski yapmaya kalkiyorsunuz. Sen bagnaz SALAK - evet tekrar soyluyorum SAAAAALAAAAAAAKKKKKKKK! sin!

batur once sen kendine bak tamamami?turk milleti hayini.
sen kendini cook aklli sayiyorsun.ama gercekte bir half educated aptalsin.
tamam kendin osmanli tarihine saygi gostermedigini gorduk.bir seyler dolayi oyle dusunuyormussun.iste ozbekleride burada vatini sevmekte ogretemen yanlisdir.eger free gibi birisi bir sey soyliyorsa demekki oda bazi sebebler dolayi boyle konusuyor.senin hemen kalkip ona laf atman ve ayni anda acikca kendinide oz tarihini sevmedigini gostermek biliyormusun ne kadak komik durumda oldugunu gosteriyor.
ya sen kimsin ya burda bize akl ogreten?once kendi tarihini sevmeye ogren!tamammi?
yoksa gotunu kisiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip yur.
turkler arasinda bu kadar dalbayoplar var oldugunu bile bilmiyordun.

dogru ruslarla medineyet gelmemis.ama kimdi ruslara bizi kolayca satan.iste bizim ozbek hanlaridi dogrumu?ve zadaganlardi dogrumu?
sarap icmek ve kendi aralarinda savasmaktan biraz kafalarini lkladirsalardi ve birlesselerdi ruslar kolayca turkistani eline alamazdi.
senin sevmedigin osmanlilarin bizim gecmis hanlari neresinden daha iyiki?
biliyormusun ben nefret ediyorum o hanlardan.orta asyani birlestirmek yerine yuzyillarca durmadan kendi kendileri ile savasmak ile mesgul oldular.bir gelisme icin ciddiy stabil donem olmadi.sonucta halkimiz dunya capinda cok geride kaldi.
ve ruslar gelip turkistani aldilar.
sen osmnlini degil bizim o pic hanlara saygi gosteriyorsun degilmi?
ozbekistan rusydan "medeniyet" geldi diyenlere kiziyorsun.
ama kendin kesinlIkle osmanlida once medeniyet yoktu ama kurtulus savasindan sonra BATIDAN turkiyeye medeniyet geldi diye dusunuyosun dogrumu?ne farkin kaldiki simdi seni?
ilk defa goruyorum sen gibi tentaklari yani salaklari.boyle dusuncelrin ile ozbekleri akl ogretmen seni iki kere salak oldugunu gosteriyor.
sonra osmanli gittigine 100 yil olsa ne olmus?
temurin donemi gittigne 600 yil oluyor ama bu aradaki zaman beni temur doneminden magrur olmama engel mi olmasi gerek??lutfen mantikli seyleri yaz.
sen gercek turk degilsin cunki gercek turkler kendi tarihinde magrurdalar.
sen gibi konusmaslar.
hosca kal
kmlst pici
P.S:artik sen gibi salaklara turk kimligini anlatmaktan yoruldum sen gibi kendi tarihinden magrurlanmayi bilmeyen tiplerden bir sey beklemek yanlisdir.

Batur
06-06-2003, 05:23 PM
Bana turkluk dersi verme apt. Burada sadece bir gercek vardir. Turk halklarinin basina ne zaman bir sey geldiyse beceriksiz hukumdarlardan ve yonetenlerindendir. Bundan sadece Ataturk zamaninin cikarmak gerekir. Burada gercekten halk icin bir sey yapilmistir. Insanlar bilinclendirilmistir. Osmanli doneminden birkac gorkemli saray ve camiiden baska, halk icin hicbir kalici is yapilmamistir. Istersen sana Osmanli doneminin ekonomik sayilarini vereyim. Fakt uzerine tartisalim. Gulunc bir sanayi uretimi ve ekonomik sistemi vardi.
Bunlar ancak Cumhuriyet kurulunca degisti.
Osmanli icin gecerli olan ne ise sizdeki hanliklar icin gecerli. Ama sen tarihten dersini almiyorsun. Halk zamaninda bilincli olsaydi ve turk halklari dayanisma icinde olsaydi tarih bu kadar talihsiz gelisirmiydi?
Bizim savundugumuzda budur, ama bir turlu anlatamiyoruz! Hickimse burada Ozbekler kisiligini kaybetsin falan filan demiyor. Sadece kendi halklarimiz bir daha bu tarihi hataya dusmemeleri icin karsilikli ittifaka ve isbirligine girsinler.
Yani bu istekden baska dogal, normal, mantikli, dogru ve hakli baska bir sey olabilirmi?
Kendi verdigin argumanlar ile sadece bu tur bir sonuc olabilir! Mantigin baska yolu yoktur!

Hitler donemi ve Turkiye icin dediklerin tamamiyle yersizdir. Turkiye taa 30'cu yillarda Almanya'nin bir faciaya suruklendigini anlamistir ve kesinlikle bir maceraya girmedi. Daha butun Avrupa'da bile Hitlere daha normal bakilirken, Ataturk onun bir deli oldugunu soylemistir.
Ama Ozbekler, ayni turkler gibi kendilerinin olmayan bu savasa girmeselerdi bence tarih cok daha farkli olurdu!

Son olarak soyleyeyim. Tarihi bilen ve anlayan icin sadece bir mantigin yolu vardir! Ancak tarihi anlar ve dersimizi alirsak, gelecegi sekillendirebiliriz!

06-07-2003, 06:02 AM
Bana turkluk dersi verme apt. Burada sadece bir gercek vardir. Turk halklarinin basina ne zaman bir sey geldiyse beceriksiz hukumdarlardan ve yonetenlerindendir. Bundan sadece Ataturk zamaninin cikarmak gerekir. Burada gercekten halk icin bir sey yapilmistir. Insanlar bilinclendirilmistir. Osmanli doneminden birkac gorkemli saray ve camiiden baska, halk icin hicbir kalici is yapilmamistir. Istersen sana Osmanli doneminin ekonomik sayilarini vereyim. Fakt uzerine tartisalim. Gulunc bir sanayi uretimi ve ekonomik sistemi vardi.

batur!
ruslarda aynisini soyleyorlar.
yani bviz arta asyani almamizdan oce ve komunist donemi kurlmadan once orta asyada bilimsizlik,fakirlik feodal bir donem vardi.ama biz geldikte sonra egitimi getirdik.hastaliklari yokattik sulari temizledik okullar kurduk.ilk once kapitaliz basladik yani yani orta asyada ilk olarak idustriya kurduk.kurduk.sonra ise komunist doneminde muhandislarimi orta asyaya gitip elektr istasyonlarini kurdular.sugv pampalarini yaptilar.yollar kurdular.fabrikalar cogu kuruldu fila falan dep bize "buyk abilik" yapiyorlar.bazi dekilerini gercekten
yapmislser.meselen orta asyada herkez yani 100% nufus sovet donmeminde okuma ve yazmani ogrendi.bir koydeki coban bile biliyordu.
ama bak bu faktlar dolayi bize ruslar "medeniyet" getirdi deyebilirmiyiz?
tabiyki yok!!!onlardan da eski tarihimiz var.

aynisi osmanliyede sen soylkedigin gibi batidam medeniyet gelmemis!!
sende bizdeki rulari ovuyen ozbekler gibi bir turmussun.

Turkiye taa 30'cu yillarda Almanya'nin bir faciaya suruklendigini anlamistir ve kesinlikle bir maceraya girmedi. Daha butun Avrupa'da bile Hitlere daha normal bakilirken, Ataturk onun bir deli oldugunu soylemistir.

ama turkiye hitleri hala pozitif olarak gostermeye calisiyor.gazetlerininde cikam makaleler icinde kotuledeklerini hic gormedim.

Ama Ozbekler, ayni turkler gibi kendilerinin olmayan bu savasa girmeselerdi bence tarih cok daha farkli olurdu!

peki nasil olurdu?soyleyebilirmisin?

peki almanlar rusyayi yendikten sonra basklari rahat birakacaklmilarmi diye dusunuyorsun.orta asya hitlerin planindan disaridami kalacakti?
yani rusyani almak ile sinirlanacaktimi diye dusunoysun?
hangi devlet 20 000 000 askerini kurban vererek onlari durduracaktiki?
tabiyki ozbeklerin bu savasta katilmasi kendi menfetleri icin de olmus.
tabiyki orta asya hitlere karsi kendisi savasamasdi.ve ruslar ile is birligi yapmasi.daha hayirli olmus.

Pax
06-07-2003, 06:11 AM
Arkadaşlar ayıp oluyor ama, ha!
Sırf itiraz ettim diye neler neler isnat ediyorsunuz bana.
Lütfen yazdıklarımı daha dikkatli okuyun, ve cevabı siniz anlamak istediğinize göre değil, benim söylediklerime göre verin.

Free_na_kanikulah
06-07-2003, 06:28 AM
Turk halklarinin basina ne zaman bir sey geldiyse beceriksiz hukumdarlardan ve yonetenlerindendir.

Batur dusunuyorum da o hukumdarlar senin kadar beceriksiz diler galiba.
Burada bana salak demissin ama ben sana bunun kufur etmiyecem.Cunku benim senden farkim zaten burada.Sen ve sana benzeyenler bi seyi anlamadiklar (daha dogrusu anlayamadiklari ) zamanlar ,kafasi bunu anlamaya yetecek kadar calismadigi zamanlar ancak kufurle kendi nefsini tatmin etmeye calisirlar.:)))))
ulan sana sapik diyesim geliyor ama neyse demiyeyim.Bil ki sana bezemek hiz istemiyorum.
Cunku bir tarih hakkindaki mulahazayi sahsi mulahazaya donusturen sensin. :D :D :D

Pax
06-07-2003, 06:44 AM
Ermeni sorunu konusunda kim sallayan konumunda kardeş? Bir a&ıklık getirir misin o s&ze? Kim rezil oluyor?

Türklerin "Kesinlikle öyle bir şey olmamıştır" tavrını yanlış buluyorum.
Ama bununla birlikte, (dikkat edin ki, daha sonra gene şu Hitler şunu yaptı falan da şunu muhabbeti açılmasın), "soykırım yaptı" da demiyorum.

Bence, birşeyler olmuştur. Mesela, komutanın biri ermenilerden öç almayı emretmiş olabilir: arkadan vurmuşlardı ya "sadık insanlar"! Ya da ne bilim daha ne olabilir. Sonuçta, Türkler de insan, melek değil. Yine dikkatinizi tam olarak ne dediğime çekeyim, yoksa şimdi "aha, melek değiliz demek Hitler gibi caniyiz demek istiyo" dersiniz.

Eğer böyle birşey olduysa (Ermenilerin tasvir ettiği çapta ve acımasızlıkta değil tabi), bunu zor değil: Osmanlı devleti sürekli olarak geriliyordu, zor kayıplar, ve saire ve saire... bir de bunun üzerine Ermeni isyanı. "Lan sen miydin kahpe Ermeni!"...

Eğer bu itiraf edilip neden olarak tüm Osmanlı Devleti değil, malum ağır şartlar altında bir komutan (ya da sorumlusu kimse artık) suçlu gösterilirse, daha sağlıklı bir yaklaşım olur bence. Yoksa, salt bu olayı yadsımakla öteki tarafın eli güç kazanıyor.

Ben Antalya'lıyım, orada g&r&yorum ki Rus kadınlarına talep T&rkler'den başka milletlerden de geliyor, yani iş sadece bizim milletin "abazalığı" değil. Kaldı ki Antalya'da ben k&&&kken sokak ortasında &p&şene bile bir tuhaf bakarlardı, aradan 30 yıl ge&ti ge&medi, &nce Alman, sonra Ruslar sayesinde sokak ortasında &p&şmek ne kelime, ne istersen yap kimse karışmayacak neredeyse, millete bir g&zel kanıksattılar kendi "ahlak" yapılarını, e tabii ne demiş atalar "&z&m &z&me baka baka kararır" (bu arada ben de seviyorum Forum.uz'u :)

Rusların ahlak anlayışını bana anlatmana gerek yok :)
Yalnız şöyle birşey de var: bu iş ancak erkek isterse oluyor. Kadın istemese de olur.

Özbekistan dahil Orta Asya neden geri kaldı derseniz:

1) Amerika'nın keşfi ve Ümit Burnu'nun ge&ilmesi sayesinde Uzakdoğu'ya erişilebilmesi İpek Yolu'nun &nemini yitirmesine neden oldu, b&ylece Orta Asya fakirleşti

2) S&m&rgecilerin Hindistan'da hakimiyeti ele ge&irmesi (&nce Portekiz sonra İngiltere) Orta Asya'nın kaynaklarından birini kuruttu

3) Sokullu Mehmet Paşa'nın tasarısını ger&ekleştirememesi ve İran ile Osmanlı'nın da aralarının bozuk olması (mezhep kavgaları temelinde) Osmanlı ile Orta Asya'nın bağlarının kopmasına neden oldu (Paşa Don ve İdil nehirleri arasında bir kanal kurarak Orta Asya'ya erişmeyi tasarlıyordu, ancak kuzeyden gelen Rus baskısı buna engel oldu)

....

YAW etchgow, tarihçimisin, nesin?
İlk iki argümanın aklıma yattı. Daha önce hiç aklıma gelmemişti.
Üçüncüsü hakkında bilgim yok, ama "doğrudur" diyorum.

Bununla birlikte,

nedenler araştırıldık&a arttırılabilir, ama "biz Ruslar gelmeden &nce sersefildik cahildik" dersen ben de sana "mankurt" derim &&nk& beyninin kurtlandığına inanırım

Bunlara (bana söylediysen tabi) katılmıyorum. Bana ne istersen de...
Ama 19. yy.'da Rus'un otomatik tüfeğine karşı atalarımızın ata binerek kılıç sallaya sallaya kalkışması içimi sızlatmadı değil!

Ben "geride kaldık" dediysem, hepten değersin, genetik olarak ger-zek demedim. Yalnız "bizim ecdadımız hep büyüktü" gibi kuru milliyetçilikle fazla uzağa gidemezsin. Ama sen benim bahsettiğim tarih diliminden çıkarak konuyu saptırıyorsun.

EVET gerçekten ESKİDEN biz üstündük, ama eskiden. Ve sen de ESKİ zamanlardan bahsediyorsun zaten.

dikkat edersen adımın altında K&ltigin'in resmi var. Bundan 100-120 yıl &ncesine kadar İslam &ncesi T&rk topluluklarının yağmacı g&&ebe okuma yazması olmayan topluluklar oldukları sanılıyordu, oysa G&kt&rk yazıtları okunduktan sonra ve bilhassa Issık K&l kurganı da ortaya &ıktıktan sonra bunun b&yle olmadığı anlaşıldı. Ç&nk& kurganın g&m& tarihi milattan &nce 500 yılı olarak hesaplandı (Hun devri) yani bundan 2500 yıl &nce, kurgandaki tabaktaki T&rk&e yazılar (O. S&leyman tarafından &&z&ld&) ve altın zırh, en az 2500 yıl &nce T&rk topluluklarının en azından bir kısmının gelişmiş olduklarını (en azından soylu beylerin) g&steriyordu.

Söürgeciliğe gelince,
genel hatlarla katılıyorum da... şu soruyu sormadan edemiyorum:
O zaman şu anlı şanlı uygarlıklar neden sömürgeleşti? Sömürülmelerine neden izin verdiler?

illa konumuz T&rkler de olmasın, bug&n baktığımızda Afrika'lılar ne kadar geri ve sersefil perişan değil mi? Bir &oğu okuma yazma dahi bilmiyor, &ok pisler değil mi?

L&tfen d&ş&n&n bunları........................................... .........

Free_eshyo
06-07-2003, 06:47 AM
By the way,
Batur
Guest oalarak giren ben degilim.

Pax
06-07-2003, 07:04 AM
Amma gazlıymışsınız ha... bir itirak bile kabul etmiyorsunuz. Bir de sinizle aynı masaya "kardeşleriniz" değil Avrupa'lılar otursa ne olacak merak ediyorum, doğrusu.

Batur efendi,
biliyormusunuz herkesi "vatan haini", "kendi kültürünü bilmeyen" olarak damgalamak çok kolay ve marifet değil.
Arkadaslar burada hep ayni kisiler ile hep ayni tartismalar yasaniyor. Bunlarin kafasi degismez! Surada bir Free ve Pax denenlerin yazdigina bak.

Eee.... beyefendi :D ne yazmışız???

Yalan mı? Medeniyet, aydınlanma somut bir şey değil ki, sen onu getirdikten sonra o sende sonsuza dek