View Full Version : Turkce Konusanlar Bolumu
noodles
01-30-2004, 05:30 AM
ban cok sevindim oni korib. ban Turkce Kanishiyorum. merhaba e-mail yoziniz.
/me upal
harika =)
Mirzabek
02-03-2004, 10:18 PM
valla Gardash baya kaptirmishin , kufur mufur onlemlerinide almishsin helal!
haydi
nima deyin haloooool bolsin :lool: davay kufur edecegiz ne dersin.... ;)
dunyokezganlar:
MUHLIS, gap yo'q lekin
but
ben turkce konush bilirim?
nerde konushacan.... valla bende shashirdim... :rolleyes:
Genuis:
[quote]harika =)
ne ichin harika :(
hadi gonushalim
....
omedler :lool:
Mercan
02-11-2004, 10:40 AM
Arkadaslar Selamun Aleykum,
Sitenizi Necip Fazilin siirini ararken googledan buldum.
Baktim konu Turk okullari... okuyum dedim. Baya okumussum galiba saat 18e gelmis... yemegi bile unuttum:) Demek istedigim gercekten once sasirdim sonra sevindim. Bizim gibi yeni nesiller milli ruhun ne oldugunu bilmiyoruz..tatmadigimizdan. Unutmadan ekleyeyim ben Hollandada dogup buyudum ama Turkum...bende simdi arkasina elhamdulillah ekliyektim az kalsin:) ama okuduguma gore eskiden Turkum elhamdulillah derlermis Osmanli zamaninda ve daha once cunki Turkum demek muslumanim demekmis. Simdiki Turkluk yani TRdeki turklerin olusturdugu Turkluk bundan cok uzak malesef o yuzden demiyorum bende. Ilk baslardaki konulari okudum cok guzel yazmissiniz.
Bu konular hakkinda bende birkac dusuncemi beyan etmek isterim ama sizide fazla SIkmak istemem. hani dersiniz yine bir Turk, Turkluk hakkinda konusuyor diye. Bu probleminde ana kaynagin gercek Turklugu kavramayisimizdir, cunki Turkluk bozulmus. Belirttigim gibi onceleri Turkluk=Muslumanlikmis ama simdileri degil ve o yuzden her Turkum diyende Muslumanlik sifatlarini aramamak lazim. Cunki Turkiye 1930lardan sonra cok bozuldu. Insanlar bozuldu... Bu konu cok derin o yuzden girmiyorum:) Ama gelelim Asyada yasayan bozulmamis Turkleri, artik irk ayrimi ney yapmak cok komik Turk kavraminda iki anlayis sakli biri sadece Turkiyede yasayan Turkler oburu ise butun Asyada yasayan eski Turkler. Bende iste bu Turkleri kastetmekteyim... irk ayirimi gereksiz bence, gurur insani gelisimde ilerletmez o yuzden ortak degerlere sahip cikilmali bence. Amerikali, fransiz, Alman vs. para icin bir araya geliyorsa bizlerde daha guzel degerlerimizi savunup bir araya gelmeliyiz. Neyse yazacak cok sey var ama sizlerle tanistigim icin cok mutluyum. Allaha emanet olun. Gorusmek dilegiyle.
Vesselam,
Canan
indirdim
02-12-2004, 05:38 PM
Türkçe, Türkçe
Bakın ben de Türkçe konuşabiliyorum :))
Slimshady
02-20-2004, 06:57 PM
Tovbe Ya RAbbi ya Rasul Allah, ne diyo bunşar yahu... Allahim anlamli bir sheyler yazacak birilerin gonder bize...
Cok Guzel sahife. ban cok sevindim oni korib. ban Turkce Kanishiyorum. merhaba e-mail yoziniz. Krootaya sychmish batyrmishsin guzel turkchemizin ichine...
valla Quote:
Gardash baya kaptirmishin , kufur mufur onlemlerinide almishsin helal!
haydi
nima deyin haloooool bolsin davay kufur edecegiz ne dersin....
dunyokezganlar:
[quote]MUHLIS, gap yo'q lekin
but
ben turkce konush bilirim?
nerde konushacan.... valla bende shashirdim...
Genuis:
Quote:
harika =)
ne ichin harika
hadi gonushalim
....
omedler Mirzabek, sirf yazmish olmak ichin yazmishsin emi??? chok az bir shey anlam katsaydin post'una
Türkçe, Türkçe
Bakın ben de Türkçe konuşabiliyorum
indirdim, Allahin salagi....:)
Arkadaslar Selamun Aleykum,
Sitenizi Necip Fazilin siirini ararken googledan buldum.
Baktim konu Turk okullari... okuyum dedim. Baya okumussum galiba saat 18e gelmis... yemegi bile unuttum:) Demek istedigim gercekten once sasirdim sonra sevindim. Bizim gibi yeni nesiller milli ruhun ne oldugunu bilmiyoruz..tatmadigimizdan. Unutmadan ekleyeyim ben Hollandada dogup buyudum ama Turkum...bende simdi arkasina elhamdulillah ekliyektim az kalsin:) ama okuduguma gore eskiden Turkum
Merhaba Mercan... bu arada senin Türkçen de bayağı düzgünmüş. Yani, Hollanda'da doğup büyümüş bir kız için, bence oldukça iyi.
elhamdulillah derlermis Osmanli zamaninda ve daha once cunki Turkum demek muslumanim demekmis. Simdiki Turkluk yani TRdeki turklerin olusturdugu Turkluk bundan cok uzak malesef o yuzden demiyorum bende. Ilk baslardaki konulari okudum cok guzel yazmissiniz.
Bu konular hakkinda bende birkac dusuncemi beyan etmek isterim ama sizide fazla SIkmak istemem. hani dersiniz yine bir Turk, Turkluk hakkinda konusuyor diye. Bu probleminde ana kaynagin gercek Turklugu kavramayisimizdir, cunki Turkluk bozulmus. Belirttigim gibi onceleri Turkluk=Muslumanlikmis ama simdileri degil ve o yuzden her Turkum diyende Muslumanlik sifatlarini aramamak lazim. Cunki Turkiye 1930lardan sonra cok bozuldu. Insanlar bozuldu... Bu konu cok derin o yuzden girmiyorum:)
Bu konun ehli olmadığımız için fazla bir şey diyemiyorum.
Ama gelelim Asyada yasayan bozulmamis Turkleri, artik irk ayrimi ney yapmak cok komik Turk kavraminda iki anlayis sakli biri sadece Turkiyede yasayan Turkler oburu ise butun Asyada yasayan eski Turkler. Bende iste bu Turkleri kastetmekteyim... irk ayirimi gereksiz bence, gurur insani gelisimde ilerletmez o yuzden ortak degerlere sahip cikilmali bence. Amerikali, fransiz, Alman vs. para icin bir araya geliyorsa bizlerde daha guzel degerlerimizi savunup bir araya gelmeliyiz. Neyse yazacak cok sey var ama sizlerle tanistigim icin cok mutluyum. Allaha emanet olun. Gorusmek dilegiyle.
Vesselam,
Canan
Ara-sıra buralara talıl...
Mirzabek
02-28-2004, 12:47 AM
Canan valla ben yazından etkilendim... Dogrusunu soylersem gerchekten ideali olan birisi bunu yazabilir veya shoyle diim, yalnız Turkiye'de yazashayan degil ancak memleket hasreti ve birlikte olmak hissini duayn kimse bunu yazar...ben bundan eminim...
Bunu aslinda 1990'larda rahmetli Ozal yapmak istedi ama malesef bazi kesimler buna izin vermiyor...Kim istemeski Avrupa birligine karshi Aziya Birligi olmasi demi? Onlar yapabiliyorsa bizde yapabiliriz, uzgun olarak soyleyimki ama biz daha yeni gelishirken bize bunun ichin izin vermezler, hani bir atasozu varya
"Agach yashken egilir"
boyle elimizi acik birakmayacaz onu yumruk yapazagiz fakat shu anda degil, bu eski soviyet kafasiyla yani bizi yonetenlerle bu ish bir az yavash gider.
kafanizi agrittim kusura bakmayin ama gercekten guzel bir konu yazmishsin Canan....
Saygilar ve Sevgiler...
CHOYHONACHI
03-03-2004, 12:35 PM
bende bir sheyler ekleyim dedim ama ne yazayim ki ?!
:lool:
bari bir konu yazinda biraz chetleshelim (dikkat edin turkche aksan ile yazdim chatlashalim degil chetleshelim) :lool: (mekdanilds (McDonalds) gibi)
omadla
Mercan
03-04-2004, 07:46 AM
Selamun Aleykum arkadaslar,
Ara sira gelip bakiyordum buraya cevap geldimi diye kismet buguneymis.. bende diyordum artik ugrayan yok galiba diye. Ama masallah sizler yine eski formunuzu koruyorsunuz:) Sevinmedim diyemem acikcasi cok sevindim... milli ruhtan bahsediyor Mirzabek (nickinin anlami varmiydi acaba??buarada:)) bence insan bu milli ruhu gelistirmeli ve sahip olmali cunki bu devirde gercekten milli ruh yok olmaya yuz tutmus. Hele hele asyada devleti fazla guce sahip olmayan ulkelerin vatandaslari (misal olarak veriyorum) Aslinda bu insanlarimiz daha cok calismalilar bu milli ruh icin. Cunki onlar sahip cikmazsa kim cikacak. Nasil derseniz bence ilimde, ahlakta ilerleyerek. En onemlileri bunlar, yani ulke vatandaslarinin egitim seviyesini artirmali ve bu kurumlara yardim etmeli. Bir insan milli ruhunu kaybederse (bunun icerisinde din ve kultur degerleride var tabii) ortada ne kalir? Bence fazla birsey kalmaz cunki insan nekadar ferdi yasasa bile bu dunyada eninde sonunda bir soy ve bir nesil var ardinda biraktigi ve bu nesile sahip cikilmassa ozaman o insan ne icin yasamis sayilir?...kendi gecmisine, atalarina, degerlerine haksizlik yapmis olmazmi ayni zamanda?...
Sizin toplumun (yani ozbek toplumunun) nekadar positif ve negatif yanlariniz var, bunlari arastirip tespit etmeli, aslinda az cok bellidir... ama demek istedigim bu positif yanlari gelistirip, toplumun negatif yanlarini ise postife cevirmek lazim. Tabi positif ve negatif kavrami altinda ne algiliyorsunuz onu siz Ozbek vatandasi olarak daha iyi biliyorsunuzdur eminim. Benim yazilarinizdan tespit ettiklerim: olaylara tarafsiz ve kendi bilgi harmaninizla objectif yaklasmaniz, bu ise iyi bir egitim almis oldugunuzu kanitliyor. Ayni zamanda dogruya dogru; egriye egri demeniz. Bizim Turkiyede yasayan vatandaslarimizin cogu ise egriye dogru ve dogruya egri diyebiliyor neyazikki. Simdilerde bir duzelme var ama nekadar duzelir onuda Allah bilir tabii. Fazla okula gitmemis vatandaslar cok oldugu icin medya ve gazetelerde yazilanlara inaniyor insanlar malesef.
Ama fazla konuya dalmadan... icerisinden cikiyim... Sizlerin akillarini kamislayip dusuncelerinizi arz etmek istediginiz konulari merak etmekteyim ayni zamanda sorulara cevap yazarsaniz cok sevinirim. Diyalogu bu sekilde ilerletiriz insallah...
Degerli Turk dostlarimmm, kalin saglicakla.
Allah yar ve yardimcimiz olsun.
Hollandadan bol bol selamlar:)),
Canan
Mercan
03-04-2004, 08:09 AM
Pax,
Pax unutmadan sunu eklemek istedim. Ben edebiyat okudugum icin gecenlerde ogretmenin biri Turkce dilimizi ornek verdi. Cok iyi tasarlanmis bir dil diye.. Kadinin kendisi hollandali ve universel bir dilde olmasi gereken en iyi misacin Turkcede oldugunu soyledi. Artik nasil aciklamam gerekiyor tam bilmiyorum. misac kelimesi dogrumu bilmiyorum ama demek istedigim:
misal: ev-le-rin-den yani bir kelimede cok ifadeyi birlestirmek.
Turkiyede bunun hakkinda duymussunuzdur elbette. Benim Hollandada yasadigim icin biraz sasirmam dogal tabii:)
Vesselam,
Canan
Mirzabek
03-08-2004, 07:10 AM
Canan valla gittikche cok derin bir meselere iniyorsun cok guzel bir yontem kullaniyorsun... yani buna nasil bir cevap veriyim diye dushunenler kesinlikle vardir sadece ben demiyim... Onemlisi senin yazindan bir soruyu yakalamak...
Ama shimdi nasil bir cevap veriyim diyorum...
Valla dogru sheyleri tespit ediyorsun... Daha biz kendi kimligimizi tam olarak tespit edemedik... uzunca zaman teknoloji ve modadan uzak kalan insanlar bir anda nefsine karshi gelmeyen sheyleri gorince insanlar kim oldugunu unutuyor...
Eskisi gibi degil, ne diyorum en azindan dedem soyledi bana, eskiden insanlar boyle yobaz degildi diyor. Yani ben ilk once anlamadim niye yobaz diyor diye ben karshi chiktim... Bu kadar teknoloji ve gelishmelerden insan yobaz olurmu... Oluyormush...yani bati hayranligi biz kimiz? Soruya hich de cevap veremiyor.
milli orf adetlerimiz ve musluman halqina yaqishmayan sheyleri yapiyoruz. burda dinchiligi soylemiyorum ama biz onceden gelen gelenekleri soyluyorum. Eger biz bir yerde dogmushsak ve o yerden su ve eknegini yeshisek bir defa olsada o yerin haqqi bize cok buyuktur... İnsanlar farkinda ama yapmak istemiyorlar, chekiniyorlar... gerchekten chekinme bir duygusu var...
En azindan bir meseleyigetiriyorum.
Bir yahudi shapkali ve sakalli ona kimse bir shey demiyor ama yahudu oldugunu gosteriyor. biz kimiz biz shapkamizi takiyormuyuz hayir... bizi taniyorlar mi hayir.
anacak O meshhur Japonlar araci ile kendimizi tanitma imkanini verebiliyoruz...
cok acinacak bir durum ama ne yapalim bir bir iki kishi ile olmaz. Toplum bunu tanitmasi lazim...
Psikoloji de bir teori vardir.
İnsanin gelishmesinde en buyuk rolu, etrafindaki yetishtigi cevre oynar,.
yani Canan ne dedigimi anladin...
gittikche konushkan oluyorum... Bu meselenin burada tamamliyorum.
yorum ve kritik ichin her zaman achigimdir.
bunu altini chiziyim ben tartishman sadece fikir alishverishi yaparim...
P:S Kotu insanlar insanlari tartishirlar
Normal insanlar parayi
Buyuk insanlar fikirleri....
Slimshady
03-11-2004, 02:06 AM
Selamun aleykum,
Nasilsiniz, saygi deger turkche konushanlar. Allah hepinizi iki alemde mesud ve bahtiyar etsin....
Mirzabek kardeshim nasilsin? Bakiyorum da Canan hanim degil sen kaptirmishsin. Konuya okudugum kadariylşa hakimim diyemem ama... ama shunu bilmenizi isterim bahsettiginiz konular artik bayalamish, kardeshim klishe laflardan kulaklarimiz pas tuttu, yok bilmem "turkler mukemmel musulmandi yok zamanin avrupa, dunya hepsinin anasini aglatmishiz..." kardeshim bir kere gechmishe mazi derler, shu an ki halimizle neyiz onu deyin bana... 400-500 milyon turkiylerin nufusu oldugu soyleniyor... ki ondan fazla olma ihtimali daha buyuk... bu kadar buyuk bir potansiyel neden kullanilmiyor... hich merak ettiniz mi?
Allah bir kere bu millete shans tanimish, lutufta bulunmush... bu shansi bu lutfu, "Iman'i", degerlendirmish miyiz.... bunun cevabini siz verin....
Sevgiler saygilar
Slimshady
Mirzabek
03-12-2004, 12:52 AM
Aykaning kelsin SlishSHady
Selamun Aleykum...
Kardesh bak gerchekten ben her zaman onyargiyi sevmiyordum ama bazen kendimi kaptiriyordum...SlishShady gerchekten konuya hakim olmadigin ichin ne yazdigimizi farkinda degilsin. seni anliyorum... bende ayni fikirdeyim... ama diye bir shey var. Sana bir tafisiyem var once konuyu oku sonra seninle konushalim...
ama sakin aa hemen her zamanki gibi once kufur etme...seni bilirim ne oldugunu ;) ondan dolayi Seyfo yani bilirsin.
Valla Canan ben bekliyorum yorumu...
Sevgiler ve Saygilar
Slimshady
03-12-2004, 12:15 PM
Mirza kim oldugumu mu biliyorsun ne oldugumu mu biliyorsun once buna achiklik getirelim ondan sonra istersen ben sizin konunuzu inceleyeyim...
Mirzabek
03-13-2004, 12:34 AM
Patto koroche YOSka kandey kiramiz bir fikring bor mi
bash vurunu kildim, atak ilhom bir narsalar deyabdi.
bir yerga dilekce yozish kerak ekan kanaka boladu ish bu ishlar...
kimga yozamiz...
Sayip togri emniyerga bormimizmi...?
davay o'shanga bir cavob ber...bilish kerak kegin asvobga okshab borvomasdan... nima deding...
davay kutaman...
Slimshady
03-13-2004, 05:29 AM
eeeeey mavr kanaka kilip bashvuru kilding
benden habersiz
dalbeng kontaktta yurseng kotinga tukum kelganda kemasdan unk bashvurunu kilb koydim men uje.... konu seni ilgilendiriyorsa ara deganimda men Emniyetka ketyatkn edim kecha dilekchemi verip sonucu bekliyorum uje
koroche 0535 9686900 bu numarada bana uklashirsan belki bir sheler ypariz....
bilmiyom gechmi kaldi artik bilmiyom paraya ihtiyacin olcak onu soyleyeyim birar 700 baks ketidyov.. kstati Ulan 80 milyon bilan kametini kildiripti onunla konushursan senin ichin bir sheyler yapabilir.... onunla konushursan o daha iyi halllediyor.
Slimshady
03-13-2004, 05:41 AM
Bayhan- Seninle Olmak Var ya
Oyle deli gibi esme bashim donuyooooooor
Hasretini verme baharim yerineeeeeeeeee
Oyle ara da bir bakma ichim gidiyoooooooooooooor
Goz yashini verme gulumun yerineeeeeee
Olum olda dush peshime
Ecel olda al bashimi
Eriyor ichim yaniyor giderek
Yine de dayanamam sana ben
Kim bilir kach yil daha boyle canim yanacak
Seninle olmak var ya yeniden dogmak var ya
Kim bilir kach yilda daha surgun cheker bu gonul
Seninle olmak var ya yeniden dogmak var ya
Slimshady size saygilarini sunar
Mirzabek
03-17-2004, 12:09 AM
valla araman lazım...
saygılarla
Mercan
03-31-2004, 03:06 AM
Diyar-i Bakiide olan arkadaslar,
Ozlem ve umut... hayati sekillendiren onemli faktorlerdendir.
Bizim insan olarak ozlemlerimiz var, toplum olarak ozlemlerimiz var ve bu ozlemler gittikce artiyor, degisiyor, bitiyor. Onemli olan dogru seyleri ozlemek ve istemek. Yanlis seyleri ozleyen insanin hayatida guzel gecmez elbette. Onemli olan istek ve arzularimizi sectigimiz dine uydurmaktir. Dinin emirlerini kendi istek ve arzularimiza degil... Bugunun muslumanlari bu sekilde hareket ettiginden (kendimde dahil, malesef), kendini asamadigi icin baska islere gecis yapamiyor. Basariyi elde etmek kendini tanimaktan gecer... Simdiki muslumanlar kendi sorunlarini asamadigi icin ulke ve dunya sorunlarina gecemiyor. Bu bir iki kisiyle degil bir birlik ve toplumla basarilabilecek seyler. Ve bir toplumu harekete geciren dinamkikler yoksa ozaman o toplum kendini iyice bir gozden gecirmeli... Bence simdiki musluman toplumlarin hepsi kendini gozden gecirmeliki hakli olarak bir basari elde etsin. Bu sebepten dolayi da insanin ve toplumun kendi eksiklerini ogrenmesi ve bilmesi lazim ki onlari duzeltsin ve rayindan cikmis tren gibi geri rayina koysun. Cunki Merhum Necip Fazilinda belirttigi gibi: Yollar boþaldý artýk yolcular buldu vaha yolcular gitmese de yollar gider Allaha
Allah yar ve yardimcimiz olsun!...
Vesselam,
PS. Arkadaslar kusuruma bakmayin ama ben bu yaziyi aceleden ters yere yerlestirmissim... bundan once yeni farkina vardim.
Bir yahudi shapkali ve sakalli ona kimse bir shey demiyor ama yahudu oldugunu gosteriyor. biz kimiz biz shapkamizi takiyormuyuz hayir... bizi taniyorlar mi hayir.
anacak O meshhur Japonlar araci ile kendimizi tanitma imkanini verebiliyoruz...
cok acinacak bir durum ama ne yapalim bir bir iki kishi ile olmaz. Toplum bunu tanitmasi lazim...
Psikoloji de bir teori vardir.
İnsanin gelishmesinde en buyuk rolu, etrafindaki yetishtigi cevre oynar,.
O meshhur Japonlar araci ile ne kastediliyor acaba, tam olarak anlayamadım, hatta olaya Fransı kaldım diyebilirim.
Selamun aleykum,
Nasilsiniz, saygi deger turkche konushanlar. Allah hepinizi iki alemde mesud ve bahtiyar etsin....
Mirzabek kardeshim nasilsin? Bakiyorum da Canan hanim degil sen kaptirmishsin. Konuya okudugum kadariylşa hakimim diyemem ama... ama shunu bilmenizi isterim bahsettiginiz konular artik bayalamish, kardeshim klishe laflardan kulaklarimiz pas tuttu, yok bilmem "turkler mukemmel musulmandi yok zamanin avrupa, dunya hepsinin anasini aglatmishiz..."
Valla, "mukkemmellik" hakkında bir şey diyemem, ama yine de Osmanlı devleti İslam dünyasının son kalesiydi diyebiliriz.
kardeshim bir kere gechmishe mazi derler,
shu an ki halimizle neyiz onu deyin bana...
Geçmişi dile getirerek, şimdiki ve ileriki kuşaklara örnek olabilecek tarihi hafızamızda tutmak geçmişin "mazi" olamdığını inkar etmek anlamdına mı gelmeli illa da?
400-500 milyon turkiylerin nufusu oldugu soyleniyor... ki ondan fazla olma ihtimali daha buyuk... bu kadar buyuk bir potansiyel neden kullanilmiyor... hich merak ettiniz mi?
Ohhha yani! Bir Türkiye'de var 60-65 milyon. 50-55 milyon Orta-Asyanın toplam nüfusunu katsan (Ruslarla ve Türk olmayanlarla birklikte [bana kalırsa "Orta Asyalıyım demesi önemli]), Azeriler bir 20 milyon eder herhalde, o da en iyimser hesaplamayla. Buna Tatarları, Başkurtları ve bir de Uygurları katın. Topu topuna 200 milyonu ya eder ya etmez!!
Allah bir kere bu millete shans tanimish, lutufta bulunmush... bu shansi bu lutfu, "Iman'i", degerlendirmish miyiz.... bunun cevabini siz verin....
Sevgiler saygilar
Slimshady
Bu şansı hakkıyla kullanılıp kullanılmadığı hakkında bence sadece VEREN karar verir.
Slimshady
04-02-2004, 04:58 AM
Selamun aleykum,
Mirzabek kardeshim nasilsin? Bakiyorum da Canan hanim degil sen kaptirmishsin. Konuya okudugum kadariylşa hakimim diyemem ama... ama shunu bilmenizi isterim bahsettiginiz konular artik bayalamish, kardeshim klishe laflardan kulaklarimiz pas tuttu, yok bilmem "turkler mukemmel musulmandi yok zamanin avrupa, dunya hepsinin anasini aglatmishiz..."
Valla, "mukkemmellik" hakkında bir şey diyemem, ama yine de Osmanlı devleti İslam dünyasının son kalesiydi diyebiliriz.
shu an ki halimizle neyiz onu deyin bana...
Geçmişi dile getirerek, şimdiki ve ileriki kuşaklara örnek olabilecek tarihi hafızamızda tutmak geçmişin "mazi" olamdığını inkar etmek anlamdına mı gelmeli illa da?
400-500 milyon turkiylerin nufusu oldugu soyleniyor... ki ondan fazla olma ihtimali daha buyuk... bu kadar buyuk bir potansiyel neden kullanilmiyor... hich merak ettiniz mi?
Ohhha yani! Bir Türkiye'de var 60-65 milyon. 50-55 milyon Orta-Asyanın toplam nüfusunu katsan (Ruslarla ve Türk olmayanlarla birklikte [bana kalırsa "Orta Asyalıyım demesi önemli]), Azeriler bir 20 milyon eder herhalde, o da en iyimser hesaplamayla. Buna Tatarları, Başkurtları ve bir de Uygurları katın. Topu topuna 200 milyonu ya eder ya etmez!!
Sevgiler saygilar
Slimshady
Bu şansı hakkıyla kullanılıp kullanılmadığı hakkında bence sadece VEREN karar verir.
sevgili Pax kardeshim,
cevabini dikkat ile okudum. Anladigim kadariyla bana okkali cevap niteliginde bir sheyler yqazmaya chalishmishsin, mesajin icherdigi anlam itibariyle zirvadan oteye gechememish...
anlayamadigim veya anlatamadigin bir shey daha var...
degerli Pax istersen, neci oldugunu bana izah etmeye chalish nlatabilirsen, senin mesajini bir kez daha degerlendirmeye alacagim, ona gore de mutenasip bir cevap yolliyacagim...
Sevgiler saygilar
p.s. Mirza kop kop yozib tur tebysa ne hvatayet tut... sachmaliklardan zgina man buyokka ham post kilib yubor...:)
sevgili Pax kardeshim,
cevabini dikkat ile okudum. Anladigim kadariyla bana okkali cevap niteliginde bir sheyler yqazmaya chalishmishsin, mesajin icherdigi anlam itibariyle zirvadan oteye gechememish...
Samimi olarak dikkatle okuduğunu iddia ediyorsan, ve işaret ettiğim bazı tutarsızlık... demeyim de, tutarsız gibi duran iddialara dair bir şey söylemen gerekirdi.
Cevabım zırvadan ibaretse, seni muhatap olarak kabul etmiyorum vesselam. Şimdi oldu mu Slimshady abla?!!! Yahu, sen kim oluyorsun burada abilik taslayacak?
anlayamadigim veya anlatamadigin bir shey daha var...
degerli Pax istersen, neci oldugunu bana izah etmeye chalish nlatabilirsen, senin mesajini bir kez daha degerlendirmeye alacagim, ona gore de mutenasip bir cevap yolliyacagim...
Benim de anlayamadığım bir nokta var: benim "neci" olduğumu anlayarak mı birşeyler yazaksın? Bence insan kendi doğru bildiklerini savunmalı.
Sevgiler saygilar
Koçum, rüya mı görüyorsun? Mesajında "saygının" "s"si bile yok. Başka klişe bir laf bulamadın mı?
Slimshady
04-05-2004, 02:08 PM
Samimi olarak dikkatle okuduğunu iddia ediyorsan, ve işaret ettiğim bazı tutarsızlık... demeyim de, tutarsız gibi duran iddialara dair bir şey söylemen gerekirdi.
Cevabım zırvadan ibaretse, seni muhatap olarak kabul etmiyorum vesselam. Şimdi oldu mu Slimshady abla?!!! Yahu, sen kim oluyorsun burada abilik taslayacak?
Benim de anlayamadığım bir nokta var: benim "neci" olduğumu anlayarak mı birşeyler yazaksın? Bence insan kendi doğru bildiklerini savunmalı.
Koçum, rüya mı görüyorsun? Mesajında "saygının" "s"si bile yok. Başka klişe bir laf bulamadın mı?
Cevabul ahmakul sukut...
p.s. Sevgi ve sayginin sana oldugunu neren chikardin...
Sevgiler saygilar (forum uyeleri)
Cevabul ahmakul sukut...
Farklı bir şey de beklemiyordum. Sağa sola hakaret savurmaya üstünüze yok, ama sıra onların İZAHINA geldi mi (savunulacak bir şey olmadığından olsa gerek) hemen çekiliyorsunuz.
p.s. Sevgi ve sayginin sana oldugunu neren chikardin...
Sevgiler saygilar (forum uyeleri)
Bu forumun üyeler kümesine bendeniz de dahilim. Ne var ki, önceki mesajlarınız bu lafların samimi olarak söylenmediğni gösteriyor.
Slimshady
04-07-2004, 02:56 AM
... ... ...
Mirzabek
04-07-2004, 09:52 AM
Pax sana bir sheyler soylemek sanki duvara bir topu atmaktir... :lol:
yani sana istedigim kadar syagisizlik yaparim senin kafan ancak bu kadardir...
shoyle bir deyim var
Karshindaki senin seviyede ise seni anlayabilir aksi takdirde bir duvardir...
Veya bir ruscha bir soyleyish var
Stoyal baran na beregu reki a naprotif reki prishla devushka,ona smotrela i smeyalsya a baran toje smotrel na neyo. Ona razdelas i v reku nirnula baran smotrel, ona pripila k beregu i podoshla k baranu a baran smotrel na neyo, ona legla ryadom s baranom, baran smotrel, zatem ona vstala i upilila na protivopolojniy bereg brana smotrel...
Tak sho ti menya ponyal ...:lol:
Canan hanim bizi biraktiniz...
omadla
Mercan
04-07-2004, 10:08 AM
Mirzabek,
yazim obur sayfada...bilmem gordunmu? yoksa sormazdin galiba;)
Pax ve Slimshady arkadaslar birbirlerine haksiz yere saygisiz davraniyorlar bence... insan biraz dusunerek hareket etse istemedigi davranislardan vazgecebilir. Neyse fazla aralarina girmeyim, onlar eminim dogru olanida biliyorlardir.
Vesselam,
vay be buraya cok oldu ugramamistim.
Oncelikle Mercana hos g'eldunuuuz demeq duser bana.cunku en son burayi terk ettigimde yoktu yeni gelmis.
Bence bu bizim turkiyler Avrupaya ve Batiya cok fazla saldiriyorlar.Aslinda asiyadakilerin de onlardan pek farquni g'oremedum da.Bugunlerde ikisi de materiyalist ve dunya,mal,komfor duskunu yani.
Bu arada Slimshady'nin bir postunda demis ki:Allah bir kere shans verdi layik sekilde yerine getiremedik.
Burada biraz da olsa dogruluk payi var.Ilk bastakiler hakkiyla yerine getirdilerse de sonrakiler biraz yoldan cikmisti Osmanlida da Asiya da da.
Gunumuzdeki bir din alimi'ne neden bugun muslumanlar cok kotu sartlarda yasiyor diye soruldugunda :" Bu onlara Allah'in cezasi dir diyor.Cunku inanmasi gerektigi gibi inanmiyorlar ,taat edilmesi gerektigi gibi taat etmiyorlar."diyor. Cok dogru be.baqin yuqarida demistim ki asiyalilar da batililardan farqlari yok demistim bunu bu yuzden soyledim cunku biz de onlar gibi dusunuyoruz ve yasiyoruz artiq.
Allaha gerektigi gibi inansak ve taat etsek o zaman butun problemler cozuluverecektir cunku bu Allah icin pek kolaydir.
Allah hepimizi ve hepsini hidayete erdirsin ...
Pax sana bir sheyler soylemek sanki duvara bir topu atmaktir... :lol:
yani sana istedigim kadar syagisizlik yaparim senin kafan ancak bu kadardir...
shoyle bir deyim var
Karshindaki senin seviyede ise seni anlayabilir aksi takdirde bir duvardir...
Tamam şimdi anladık. İyi ki kendin söyledin. Saygısız olamaya devam et. Kimin umurunda sanki?!
Anlayamadığım bir şey var fakat. Sana neler oluyor? Sana bir soru sordum (japon aleti hakkında, eğer zahmete katlanıp okuduysan mesajımı görmüşsündür). Onun dışında sana bir şey mi dedim? Eğer kavga çıkarmak değil tartışmak amacıyla giriyorsan o soruyu cevaplasaydın ya.
Yani karşındaki seni ciddiye almayıp, doğrudan seni rencide etmeye çalışıyorsa
Veya bir ruscha bir soyleyish var
Stoyal baran na beregu reki a naprotif reki prishla devushka,ona smotrela i smeyalsya a baran toje smotrel na neyo. Ona razdelas i v reku nirnula baran smotrel, ona pripila k beregu i podoshla k baranu a baran smotrel na neyo, ona legla ryadom s baranom, baran smotrel, zatem ona vstala i upilila na protivopolojniy bereg brana smotrel...
Tak sho ti menya ponyal ...:lol:
Canan hanim bizi biraktiniz...
omadla
Kardeşim, sana kimse özgeçmişini yaz demedi. Kıssadan hisse: baranom byl - baranom i ostalsya :D
Mirzabek,
yazim obur sayfada...bilmem gordunmu? yoksa sormazdin galiba;)
Pax ve Slimshady arkadaslar birbirlerine haksiz yere saygisiz davraniyorlar bence... insan biraz dusunerek hareket etse istemedigi davranislardan vazgecebilir. Neyse fazla aralarina girmeyim, onlar eminim dogru olanida biliyorlardir.
Vesselam,
Valla meselenin neden ibaret olduğunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok: son 2-3 atışmamızı okumak yeterli olacaktır benc.
etchgow
04-12-2004, 02:41 AM
Ya hakkaten biz dunyada kac kisiyiz? 200 milyon falan benim de hesabim ama bu rakami 400'e cikaranlar var. Yok isi sadece soy kutuklerine baglayacaklarsa her milletten 300-500 milyon kisi cikar, ama is kimlige kalirsa bence de 100-200 milyon falaniz. Zaten oyle 50'ser 60'ar cocuk yapan bir millet de degiliz
Ama bence onemli olan dayanisma. Ya o Orta Asyaliyim lafi nereden cikti simdi? Sizin orda da "Mozaikciler" mi var? Bizim burada "Turkum deme Turkiyeliyim de" diyenler cikti (basta da Amerikan ve Avrupa usaklari) ama bence biz yine Turkum diyerek bir once kendi aramizda birbirimize kenetlenelim. Cunku Turklere ait bir birlik olusursa bu birligin sahip olacagi toprak hem yuzolcumu cok buyuk olacak, hem de jeo-politik acidan onemli bir yerde bulunacak. Yoksa herkes kendi arasinda "Turkiyeli, Balkanli, Azerbaycanli, Orta Asyali" diye ayrisacak olursa herkesin elindeki payda azalmis olacagi icin bir ise yaramayacak (Islam birligi veya insaniyet ustune kurulu bir birlik de olusturmak gerek ama mevcut kosullarda o cok zor)
Mirzabek
04-12-2004, 03:01 AM
valla Pax ben seni onceden de biliyom onun icin sana bir sheyler soylemek hakkaten bosh olur... ondan dolayi Pax sana degmez ve sana saygisizlik yapmam icin cok nedeni var... Sen Onceden bu konularda hichte olumlu degildin ve hala oylesin... senin fikirlerin fiks... yani beni anladin...
Bu arada japon aletleri demek istedigim. Televvizyon ve iletishim araclari. eger butun mevzuyu iyi okusaydin anlardin, senin kafan ancak bu kadardir bunu kabul etmen lazim. eger herkes anliyorsa...
Valla sen buraya geldin bir sheyler yazmak ichin ben sana birakiyorum yazmayi...Wesselam...
sadece soylemek istedigim anlamsiz bir sheyler yazarsin ve bende kafami senin yazilara yormak istemem , dedigim gibi seni onceden taniyorum.
Hadi heppiniz Allaha emanet olun...
omadla
valla Pax ben seni onceden de biliyom onun icin sana bir sheyler soylemek hakkaten bosh olur...
Hm... peki söyleyeceğin ne ki? Kulaktan dolma laflar, derme çatma cümlerlerin mi? Asıl senin gibi bağnaz ve cahil (ve ayrıca cahilliğini kabul etmeyen) bir tipe laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.
ondan dolayi Pax sana degmez ve sana saygisizlik yapmam icin cok nedeni var...
Benim kimseyle meselem yok. Benden farklı düşündüğü için birisine saygısızlık etmek istemem. Ama tartışmak isterim - o başka.
Madem o kadar patavatsızsın, sıkıysa gel yüzüme karşı "saygısızlığını" yap! Biz de gerekli cevabı veririz.
Ama bence onemli olan dayanisma. Ya o Orta Asyaliyim lafi nereden cikti simdi? Sizin orda da "Mozaikciler" mi var?
"Mozaik"le ne kastediyorsunuz bilmiyorum, ama "Orta Asyalıyım" demesi yeter dedidiğimde şu bakış açısının dışavurumu olarak söyledim.
Bana göre...
Şu anda Orta Asya devletlerimiz, hegemon dış güçlerin himayesi altında küçük prensliklere ayrılmış durumda. Bence, bu tür devletler istikrarlı olmazlar. İstikrarı sağlasalar da, kütürel olarak tek başlarına gelişemezler. Mesela, şu anda ismini hatırlamadığım bir düşünür "Dilin gelişmesi o dilde düşüncenin üretilmesine bağlı" demiştir. Yani, her Orta Asya milleti kendi 5, 10, 20 milyon nüfusuyla hem dışa bağımlı olmayan hem de başka kültürlerle rekabet edebilecek bir kültür yaratmaları oldukça güç görünmekte. Tek çare, bu devletlerin kaynaklarını seferber ederek ortak bir Orta Asya kimliğinin yaratılması.
Neden Türkçülük değil?
Evet Türkçülük olsaydı, diyelim böyle bir devletin savunucuları için halkın rızasını kazanmak daha kolay olurdu. Fakat dediğim gibi Orta Asya tamamen Türki uluslardan oluşmuyor. Oysa, Tacikistansız bir birlik en azından mevcut haritalara göre mümkün görünmüyor. Dolayısıyla, birlik ideolojisi etnik özelliğe dayanmamalı. Devlet bunları aşmış, daha ulvi değerlerin savunucusu konumunda olmalı.
Bizim burada "Turkum deme Turkiyeliyim de" diyenler cikti (basta da Amerikan ve Avrupa usaklari)
Valla, burası ile benim memleketim (ki, Kırgızistan'dır) etnik tanımlara yüklenen anlamlar farklı olsa gerek. Ben Kırgızistanlıyım derim, ama Kırgızlarla konuşurken Özbek olduğumu ben söylemesem, herhalde sen Kırgız değilsin, Özbeksin derler. Zaten, illa "ben Kırgızım" diye tutturursam bana inanmazlar, çünkü ne sima olarak benziyorum, ne tavırlarımla. Hatta şüphe ile yaklaşırlar, lan şirin görünmeye çalışıyor, "Sartlığını" bizden saklamaya çalışıyor derler herhalde. Ayrıca, kültürel olarak farklıyız.
ama bence biz yine Turkum diyerek bir once kendi aramizda birbirimize kenetlenelim. Cunku Turklere ait bir birlik olusursa bu birligin sahip olacagi toprak hem yuzolcumu cok buyuk olacak, hem de jeo-politik acidan onemli bir yerde bulunacak. Yoksa herkes kendi arasinda "Turkiyeli, Balkanli, Azerbaycanli, Orta Asyali" diye ayrisacak olursa herkesin elindeki payda azalmis olacagi icin bir ise yaramayacak (Islam birligi veya insaniyet ustune kurulu bir birlik de olusturmak gerek ama mevcut kosullarda o cok zor)
Bana böyle bir birlik gerçekçi gelmiyor. Yani, "Adriyatikten Çin seddine" kadar uzanan. Olsa bile, çok uzun ömürlü olacağını sanmam. Benim tek arzuladığım, ve imkan dahilinde bulduğum (belki şimdi değil ama ileride), Orta Asya coğrafyasında Birleşmiş (Türkistan değil) Turan Devletidir.
Sizin tarif ettiğiniz bir devlet neden olmasın... amma... bence sadece hayalden ibaret.
Tomoshabin
04-13-2004, 06:38 AM
Orta Asya coğrafyasında Birleşmiş (Türkistan değil) Turan Devletidir.
Sizin tarif ettiğiniz bir devlet neden olmasın... amma... bence sadece hayalden ibaret.[/QUOTE]
Bence Turan da gerceklesmekten epey uzak olan bir sey.
Mirzabek
04-14-2004, 04:53 AM
bak Pax senin yuzune karshida soylerim... yeterki yerini soyle o kadar...
ve ayrica ben tartishmam sadece fikir alish verish yaparim, o senin aqlinda tartishma...
ondan dolayi kayb etmek istemiyorsun chunki... hala tartishma ne oldugunu bilmyorsun bana cahil diyorsun, olabilir.
Bir atasozu var.
Eger kusur ariyorsan ilk once kendinde ara...
neyse... fazla laf iyi olmaz...
omadla
bak Pax senin yuzune karshida soylerim... yeterki yerini soyle o kadar...
ve ayrica ben tartishmam sadece fikir alish verish yaparim, o senin aqlinda tartishma...
ondan dolayi kayb etmek istemiyorsun chunki... hala tartishma ne oldugunu bilmyorsun bana cahil diyorsun, olabilir.
İlginç, ha bire sana laf anlatılmaz falan deyip duruyorsun, niye uğraşıp duruyorsun o zaman? Laftan anlamaz bir insanla polemiğe girmek (tıpkı benim şu anda yaptığım gibi) pek de akıllı bir iş değil.
Bir atasozu var.
Eger kusur ariyorsan ilk once kendinde ara...
neyse... fazla laf iyi olmaz...
omadla
Çok yerinde bir atasözü. Peki, neden bu atasözünü kendin uygulamaya başlamayasın??
Mercan
04-14-2004, 06:31 AM
Selamun Aleykum arkadaslar,
Insallah hepiniz iyisinizdir. Cenabi Allah hepinizi iyi eylesin...
Buarada konular baya sapmaya basladi. Bizim malesef sorunlarimizdan biri de buradada gorebildigimiz gibi kisisel degerlendirmelere onem veriyoruz. Birakin herkes ne isterse soylesin onemli olan ne soyledigi eger bir kisinin soylediginde bir hayir yoksa ozaman ona bunu izah etmeli ve anlamiyorsa kendi haline birakmalidir. Cunku asil konusulmasi gereken konuyla degilde bu kisilerle ugrasmaya basliyor insan. Bu da acizanemce yanlis bir hareket. Bilmem siz nasil dusunuyorsunuz?...
Allah yar ve yardimciniz olsun... cok degerli arkadaslar.
Mirzabek; once ki konu hakkinda goruslerini alamadim henuz;)
Vesselam,
Mercan
05-14-2004, 09:02 AM
Arkadaslar bu forum biraz kayiplara karisti gordugum kadariyla... zamanmi yok yoksa arkadasmi anlayamadim dogrusu.
Selamlar,
Qarama
05-15-2004, 09:23 AM
evet bencede mercan...
tumtaraqay
05-15-2004, 07:40 PM
Ne mutlu Turkum diyene
Orhan
05-18-2004, 03:24 PM
slm kardesler
iki gun once amerikada turkler gunu vardi butun yollar turk dolup tasti ve gecitler yapildi osmanli kiyafeti ile ve turk bayraklari sallandi
dedigim gibi turkler gunu idi hatta baya amerikan valileride katildi bu kutlamaya
ama eger televizyonda farkina vardiysaniz TURKISTANLI kardeslerde vardi ve onlarda TURKIYE TURKLERI ile gesit yaptilar kendi eski yore kiyafetleri ile
ben direm ki acaba turkistanli kardesler niye katildi :D
CUNKU HALEN AKLI BASINDA OLAN KARDESLER VARDIR KI BIZI KENIDI MILLETINDEN SAYARLAR
BIR KARDESIN YAZDIGI GIBI
TURKUZ TURKISTANLIYIZ
HELAL OLSUN BE KARDESH
Arkadaslar bu forum biraz kayiplara karisti gordugum kadariyla... zamanmi yok yoksa arkadasmi anlayamadim dogrusu.
Selamlar,
Valla başkasını bilemem, ama ben bugünlerde çok yoğunum. Çok şükür okulum bitiyor, ama tabi ki sorunsuz olarak mezun olabilmek için de çabalamamız gerekiyor: ödevler, projeler sunumlar ve saire ve sair...
Selamlar.......
slm kardesler
iki gun once amerikada turkler gunu vardi butun yollar turk dolup tasti ve gecitler yapildi osmanli kiyafeti ile ve turk bayraklari sallandi
dedigim gibi turkler gunu idi hatta baya amerikan valileride katildi bu kutlamaya
ama eger televizyonda farkina vardiysaniz TURKISTANLI kardeslerde vardi ve onlarda TURKIYE TURKLERI ile gesit yaptilar kendi eski yore kiyafetleri ile
ben direm ki acaba turkistanli kardesler niye katildi :D
CUNKU HALEN AKLI BASINDA OLAN KARDESLER VARDIR KI BIZI KENIDI MILLETINDEN SAYARLAR
BIR KARDESIN YAZDIGI GIBI
TURKUZ TURKISTANLIYIZ
HELAL OLSUN BE KARDESH
Fesuphanalla....
Arkadaş, sen kafanı peynir ekmekle mi yedin? Peynirin markası neydi bari? Ekmeği de kepeklisinden seçersen kafan gitmiş olsa da vücudun sağlam kalır.
Ya ne gerek var bunların şimdi? Okuyan var mı bunları sanki?
Orhan
05-27-2004, 11:15 AM
slm kardesh
1: Ben bunlari turk televizyonunda gordum ve turkistanli kardeslerin katildigina sevindim ve bunlari yazdim belki baskalarida sevinir diye
2:Ben yazdiysam sende okuma kendini mecburmu hisediyorsun??
3:okumak isteyen kisilerde vardir
4:yani senin yazdigin herseyi herkes okuyormu?? okusalarda niye yazdin diyorlarmi??
5:Hic kimseye hakaretmi ettik??
6:Ya senin problemin nedir????
7:Yazdiysam senin icinmi yazdim?? okuma sende :D
adi ba kizan hosca kal ba
Mirzabek
05-28-2004, 09:51 AM
sen cok trip yapiyorsun...Orhan....
omadla
Orhan
05-29-2004, 01:52 PM
slm dostlar
Trip?? oda nedir?? anlamamisam hakikaten ne demek istedigini
hosca kalin
orhan tuluhan
http://www.hurgokbayrak.com/Turk%20Dunyas/24_bayraklar.gif
Mercan
06-01-2004, 06:09 AM
Pax, Allah yardimcin olsun;)
Saygilar,
Altai
06-04-2004, 02:44 AM
selam arkadaslar,
ben forum'da yeniyim...
eh konu ne?
Altai ,
Bu Locationini anlaymadim Bu Turkiye Germany nin bir bashka ismi mi demek oluyor yoksa bir parchasi mi ? heheh
neyse konu Turkche.ve konu birlik yani Hoshgoru ,sevgi ve kardeshlikti.Ama cogu bu kelimenin anlamini bilmediginden ve ezbere konushtugundan hep birligi yanlish yone yonlendirildi.Neyse bu konu daha cok tartisilacak (aslinda tartisilacak bir sey yok ama)
ferrara
06-05-2004, 03:53 AM
Valla başkasını bilemem, ama ben bugünlerde çok yoğunum. Çok şükür okulum bitiyor, ama tabi ki sorunsuz olarak mezun olabilmek için de çabalamamız gerekiyor: ödevler, projeler sunumlar ve saire ve sair...
Selamlar.......
Kolay gelsin, "thereby" basarilar... :)
Altai
06-05-2004, 02:36 PM
tamam...sizler nerden katiliyorsunuz?
Ben Almanya'dan (Bremen taraflarindan)...Memleketim: Turkiye- Nevsehir
simdi sira sizde...:D
Orhan
06-07-2004, 12:34 PM
MEN ALMANYA NURNBERGTEN KATILIRAM
Yunan turku idim su an alman vatandasiyim ama ne fark eder ki
TURK OGLU TURKUZ ISTE
hosca kalin orhan tuluhan
bir kardeshin yazdigi gibi (cok hosuma gisdiyor)
TURKUZ TURKISTANLIYIZ
http://www.hurgokbayrak.com/_borders/hurgokbayrak.batur.GIF
Pax, Allah yardimcin olsun;)
Saygilar,
Çok mersi :) Selamlar...
Kolay gelsin, "thereby" basarilar... :)
Hm...
I recall these words from somewhere... kinda de ja vu...
"Don't be taken" :) by that criticism of mine. Moderate criticism is healthy, you know. ;)
Mercan
06-17-2004, 04:51 AM
Pax, senin dilde baya yabancilasma var ya... dikkat et;) Ha ingilizceyi anladikta 'mersi'nin Turkçede ne isi var?:)) Simdi sehir olarakta Mersinini kast
etmiyorsun sanirim...
Vesselam,
hasdiraz
06-25-2004, 10:42 PM
yaw neyse merhaba arkadaslar ben bu forma yeni katildim ismim hakan biraz yazilanlari okudum cok fazla turkler arasinda polemige giriliyor bunlari tartismaniza gerek bilmem nerenin turku oranin turku buranin turku turkleri birbirinden ayirmayin neymis kazak turku ozbek turku neymis amerikada arkadas bayrakmi ne gormus de merak etmis naapacan onlari hala dananin altinda buzaga aramaya calisiyorsunuz polemige hic gerek yok
NE MUTLU TURK UM DIYENE
M.K.ATATURK
Orhan
06-26-2004, 06:15 AM
hasdiraz:hala dananin altinda buzaga aramaya calisiyorsunuz
eeee tabi ki dananin altindaki buzagi arayacagiz ATA TURK de zamaninda bunlari aramisti messela amerikadaki KZILDERELILERI cok arastirmisti ve halen bu yazilar arastirmalar turkiyede var ve bundan 3 hafta önce kizilderelilerin basi
amerikadan turkiyeye geldi ve 1-2 hafta arastirmalar yapti TURK ve kizildereliler üzerine yani dananin altindaki buzagi aramaya calisiyordu
bunlar tabiki bos seyler degildir GUZEL SEYLERDIR
hosca kal orhan tuluhan
TURKIZ TURKISTANLIYIZ
http://www.ozturkler.com/images/index_z_t_rkler.jpg
Rusto
06-26-2004, 12:54 PM
dahada ONEMLiSi bence milliyet diil iNSAN olmasi!!
hasdiraz
06-26-2004, 07:06 PM
Orhan simdi sen benim dedigimi anlamadin sanirim.Bunlar iyi seyler diyorsun ama yaniliyorsun .Butun dunya degisiyor hala buu algilamakta gecikiyoruz.Insanlar artik senin ne olduguna bakmiyor kimse sana turk veya baska bisisin diye ayri bir muamele yapmiyor.Devletler eskiden oldugu gibi yavas yavas bir birlesmeye basliyorlar yani sizin bu turk tarihi tarismalarini birakin .Onumuze bakalim Bizim yapacagimiz tartismalar ne senin ne bizim tarihimizi degistirir.Artik teknoloji cagindayiz ayak uydurmamiz lazim .Zaten teknolojide geri kalmis bir milletiz hala tartistigimiz konulara bak.Baktigin zaman sende gorursun ki asya ulkeleri dunyanin en geri kalmis ulkeleri arasinda yer aliyor bir seyleri savunurken bulundugumuz konuma bakalim .Biz neyiz neler yaptik.inaniyorumki azmin elinden hic bir sey kurtulmaz devir birlik devri unut her seyi omuz omuza verelim.
Muhtac oldugun kudret damarlarindaki asil kanda mevcuttur....
M.K. ATATURK.
Mirzabek
06-28-2004, 11:35 AM
hasstr hala bitmedimi bu konular...
yeter be happimiz turkuz yaw... Alhamdulliloh...
Ta Hz.Muhammed(sav) den beri heppimiz kardeshiz...
omadla
vipshams
06-28-2004, 03:26 PM
omadla
Mirzabek aka, duydyguma gore siz Kurd mishsiniz? dog'rumu shu??
Sincers Shams
Mirzabek
06-29-2004, 01:11 AM
olaaaaaaa :lool: :rofl:
uncha emasda... man lo'liman....:rofl:
omadla
Oriyon_farr
06-29-2004, 01:34 AM
Orhan bey, siz burda her gun, "TURKIZ, TURKISTANLIYIZ" die, baariyorsiniz, hic dushundiniz mi ne kadar fark var senin ve bizim Turkistandeki turkklarin aranizde?
Hatirliyorum, Uzbekistande yashan osmanli turklerle hic bir-birimizi anlamiyorduk, chunku cok farkliyidik. Asilde, ben Uzbekistan ve Turkiye dostlugu karshi deyilim, amma bu dostlug iktisad ve tijaret sahalarde olmasi lazim.
Milletchiliginize brakin! Biz, uzbekistanlilar, milletchiligi hic sevmiyoruz, chunku bizim Vatanimizde chok milletlar, turk olmiyanlarda yashiyor.
Mirzabek
06-29-2004, 07:40 AM
helal be.....
omadla
Rusto
06-29-2004, 07:45 AM
yeterrrrrrrrr yeterrrbe ne ibicin insaniz lannnn ben ozbegim ve butun MiLLiYETCi ozbekleri zik......m!!!!yterrrr.ben ozbegim gurur duyuyorum bunla amma milliyetcilerden utaniyom!!!!turkmu.kurdmu ozbekmi ne fark eder ayiptirya!!!!
vipshams
06-29-2004, 01:54 PM
olaaaaaaa :lool: :rofl:
uncha emasda... man lo'liman....:rofl:
omadla
Hayrola???
Luli..hehehhee KURD da luli olurmu lan??
Btw,LAZ degilmisiniz abi??
Sincers Shams
ceptocan
06-29-2004, 02:20 PM
Selam arkadaşlar,Adım Can türkiye'denim hepimiz türküz ve bununlada gurur duyuyoruz.
Biliyorum burası yeri değil ama azerice bilmediğim için mecburen buraya yazmak zorunda kaldım. Ben Yulduz Usmanova'nın " dunya " adlı şarkısını ariyorum ama türkcesini yillardir eskiden bir yerde dinlerdim 4-5 sene önce ama şimdi hiç bir yerde bulamadim. Elinde olan varsa lütfen bir yere uplound edebilirmi yada bildigi bir yerde varsa link verebilirmi .
Mod arkadaşın anlayışla karşılayacağını tahmin ediyorum.
Yardımcı olan arkadaşada şimdiden teşekkürler.
Administrator
06-29-2004, 03:03 PM
http://music.arbuz.com:9000/Yulduz_Usmanova/Binafsha/yulduz_usmanova_04_yolgon.mp3
YULDUZ USMANOVANIN bu sarkınıda turkche versiyonu vAR
ceptocan
06-29-2004, 06:43 PM
indirdim bu şarkıyı öncelikle ilgin için teşekkür ederim. ama bana dediğim gibi " dünya " şarkısı gerekiyor türkçesi :(
orifakajon
06-30-2004, 05:50 AM
MAM DA COK GUZEL BIR SAYFA ACHMISHSIN ALLAH SENDEN RAZI OLSUN CHOCUG'UM;) Herkese Merhabalar,
Arkadaslar Diller bolumunde herkes kendi bildigi dil hakkinda bir bolum acmis ben de turkce konusanlar icin bir bolum acmaya karar verdim.Burada turkce ne bilseniz konusabilirsiniz sonucta benim degil burasi.isterseniz kufur edin turkce (herkes bir dili kufurle ogrenmeye baslarmis).
Buraya en azindan bir bakmis olsaniz bile tesekkur ederim.
Rusto
06-30-2004, 09:32 AM
MAM DA COK GUZEL BIR SAYFA ACHMISHSIN ALLAH SENDEN RAZI OLSUN CHOCUG'UM;)MOLODEC BRATAN :)))
Mercan
07-04-2004, 07:37 AM
Arkadaslar selamlar,
Milliyetcilik basini almis gidiyor burada. Tarihi benimsemek lazim ki asil bilinsin. Asil bilinmeden insanin degerini, mahiyetini bilmesi zor. Hedefi belirlemek icin bunlar konusulmasi, arastirilmasi gerekli olan konular. Ben sahsen tarih bilinci ile kendimi daha bilincli ve oz guvenimin arttigini dusunuyorum. Tanidigim bircok insan bunu bu sekilde goruyor kendinde. Sizin bu konu hakkinda dusunceleriniz nelerdir? Insanin tarihini bilmesi arastirmasi sartmi?...
Vesselam,
Oguzhan54
07-04-2004, 11:06 AM
Arkadaslar selamlar,
Milliyetcilik basini almis gidiyor burada. Tarihi benimsemek lazim ki asil bilinsin. Asil bilinmeden insanin degerini, mahiyetini bilmesi zor. Hedefi belirlemek icin bunlar konusulmasi, arastirilmasi gerekli olan konular. Ben sahsen tarih bilinci ile kendimi daha bilincli ve oz guvenimin arttigini dusunuyorum. Tanidigim bircok insan bunu bu sekilde goruyor kendinde. Sizin bu konu hakkinda dusunceleriniz nelerdir? Insanin tarihini bilmesi arastirmasi sartmi?...
Vesselam,
Herkes tarih okuyacaktir ve bilecektir diye bir kaide yok.
Tabi ki ne guzel olurdu, ama unutmamali ki, tarih bir zevk meselesidir.
Tarihini bilen, gelecegini'de gorebilir dusuncesindeyim.
Hatalarini duzeltme olanagi olur insan'da...
ceptocan
07-06-2004, 12:52 PM
Azerice bilen arkadaşlardan ufak bir ricam var yaparsanız çok minnettar kalırım. Lütfen YULDUZ USMANOVANIN 'nın " dünya " şarkınının türkce versiyonu mp3 bölümüne yazabilirmisiniz sizden rica etsem belki orada bilen vardir.
Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Orhan
07-07-2004, 01:10 PM
Orhan bey, siz burda her gun, "TURKIZ, TURKISTANLIYIZ" die, baariyorsiniz, hic dushundiniz mi ne kadar fark var senin ve bizim Turkistandeki turkklarin aranizde?
Hatirliyorum, Uzbekistande yashan osmanli turklerle hic bir-birimizi anlamiyorduk, chunku cok farkliyidik. Asilde, ben Uzbekistan ve Turkiye dostlugu karshi deyilim, amma bu dostlug iktisad ve tijaret sahalarde olmasi lazim.
Milletchiliginize brakin! Biz, uzbekistanlilar, milletchiligi hic sevmiyoruz, chunku bizim Vatanimizde chok milletlar, turk olmiyanlarda yashiyor.
Guzel kardesim,canim,bak BEN bir yunan turku olarak senden cok uzaklarda olan ortodox devletinde dunyaya gelen bir kipcak/osmanli/turkistan turkuyum yani daha OSMANLI DEVLETI DUNYADA YOK IKEN benim atalarim senin yasadigin asyadan buralara geldi(GREECE) ve ben bir TURKUM senden bir farkim yok eger dilim ayri ise sebebi cok basit osmanli devleti turkceyi korumadi
ve turk dili osmanli devletinde yok olmak uzere idi ve osmanlilar turkculuk ve tarih ile de hic ilgilenmedi onlar icin bir tek allah, muhhamed,sultan,savas vardi.
ATATURK geldiginde asyadan turkiyeye gelen ozbek,turkmen,uygur,........turklerinden yenden turkce ogrenmeye kalktik(asyadaki turkleri cagiran atamiz olmustur) ve ortaya su an yeni bir turk dili cikti TURKIYE TURKCESI yani su an turkiyedeki olan turk dili yeni bir DILDIR
senin konustugun dil ise kardesim OZ VE OZ TURKCEDIR ANA DIL ATA DIL
benim konustugum dil ise turkiye turkcesine cok benzer ama icinde eski turkcede vardir ve cok sayida turkmence.
UYGUR,OZBEK.......ve pek cok kardesler ve devletleri TURK irkina ayit oldugu icin TURKUZ TURKISTANLIYIZ diyorum
bu yazdigim dogru oldugu icin
eger bati trakyaliyim yunanistanliyim turkistanliyim desem yanlis olurdu ;)
cunku bati trakyali(yunanistan)milleti turktur cogu osmanli turku olmasada senin ve turkiyedeki turkler gibi bizlerde TURKUZ yani TURK IRKINA AYIT OLAN INSANIZ
yani sen benim irkimdan degil ben senin irkindan oldugum icin mutluyum ve gurur duyuyorum yani demek istedigim hangi turlu yazarsan yaz ben yinede turk miletine ayit biriyim sen de kipcak turku ben deyim osmanli turku baskasida desin yunan turku benim icin farketmez ben yinede turkum
hosca kal orhan tuluhan
Orhan
07-07-2004, 01:13 PM
omadla
sallam kardesler
dediginiz dogrudur hatta hz muhammed dunyada yok iken bile biz kardestik
aslinda bu konulari cok konustuk burada ama yinede iste yeni gelen kardesler eski konulari okumuyor ve hersey yine bastan basliyor :(
hosca kalin orhan tuluhan
tanri hepinizi korusun
Orhan
07-07-2004, 01:18 PM
yeterrrrrrrrr yeterrrbe ne ibicin insaniz lannnn ben ozbegim ve butun MiLLiYETCi ozbekleri zik......m!!!!yterrrr.ben ozbegim gurur duyuyorum bunla amma milliyetcilerden utaniyom!!!!turkmu.kurdmu ozbekmi ne fark eder ayiptirya!!!!
sellam kerdesim
burda konusanlarin cogu miliyetci degil aynen benim gibi BEN BIR TURKCUYUM
ve miliyetcilikle bir ilgim yok ben sadece butun TURK irki ile gururluyum ister ozbek,ister (turk)iye,itser (turk)istan,(turk)menistan hepsi ile gururu duyuyorum ve mutluyum
bu konularin acilisi sadece yeni kardeslerin eski yazilmis konulari okumayipta yenden bu konusmalari baslatmasiindan neden oluyor
soru sorana tabi birde cevap gerek
hosca kal orhan tuluhan
tanri hepinizi korusun
Oguzhan54
07-07-2004, 02:27 PM
burda konusanlarin cogu miliyetci degil aynen benim gibi BEN BIR TURKCUYUM
Aynen oyledir. Turkculuk aslinda hepimizin kaninda olmasi lazim.
Bilmiyorum, ben gurbette olmama ragmen, oyle yetistim.
bu konularin acilisi sadece yeni kardeslerin eski yazilmis konulari okumayipta yenden bu konusmalari baslatmasiindan neden oluyor
Konuyu gene actigim icin kusura bakmayin kardeslerim.
Sadece Ozbekistan'da Turkculuk orani'nin bukadar alcak olmasi, beni sahsen uzdu...
Selamlar ve saygilar.
Rusto
07-08-2004, 01:28 PM
Aynen oyledir. Turkculuk aslinda hepimizin kaninda olmasi lazim.
Bilmiyorum, ben gurbette olmama ragmen, oyle yetistim.
Konuyu gene actigim icin kusura bakmayin kardeslerim.
Sadece Ozbekistan'da Turkculuk orani'nin bukadar alcak olmasi, beni sahsen uzdu...
Selamlar ve saygilar.
abicik bisi demistim daha once ama yinede soylicem,butun milletin pisligi vardir.bunu herkes biliyo.ama sunu bilki aralarinda bizde variz ;) !!TURKCUYUZ!!!!bazilari bilmedigi icindir boyle davraniyolar,bilmiyolar.malesef bu dogru :( ozturkler.com davet ediyorum herkesi.
saygilarimla.
Mirzabek
07-09-2004, 08:00 AM
oguzhan shimdi uzuldunmu....:lool:
omadla
Oguzhan54
07-09-2004, 08:25 AM
oguzhan shimdi uzuldunmu....:lool:
omadla
Safak'ta isik gordum Mirzabek! :D
Uzulmek ayri, umud'u kesmek ayri...
Oriyon_farr
07-12-2004, 07:16 AM
Turkchuluk, panturkizm ve bashka milletchilik idealar Uzbekistanimiz ichin tehlikali bir hatardir!
Kardashlarim ve hemvetenlarim! Biz eger bu milletchilik idealari dogru deyip kabul etsak, Uzbekistanin bashina bela gelajak. Burda Uzbekistani iyije bilmiyan ba’zi turkiyeli turklar onu Turkiye gibi dushuniyorlar ve milletchi bir ulke gurmak istyorlar. Amma hich anlamiyorlar, ki bize bir tehlikali ateshin ichine atmaya chalishiyorlar.
Eger Uzbekistande sadeje bir millet yashiyordu, buyle milletchillidan faidasi balki vardi. Amma milletchilik bizim chok milletli ulkemize hatardir. Panrurkist olarak biz turk olmayan uzbekistanlilara kendimizden ayrilajaz, ve, fakat janabi Allahim biliyor, bunun natijesi ne olur.
Sayin turk kardeshlarim! Birakin buyle laflari bu forumde! Biliyoruz, siz bizim ichin sadeje iyilik yapmak istiyorsunuz, amma anlamiyorsunuz, ki buyle idealar bize hatardir. Siz “millet, millet, turkum, turkum” diye hep Uzbekistanli chochuglara birbirinizden ayriliyorsunuz. Onlari “benim milletim ne imish” diye dushunmaya mejbur edajeksiniz. Unutmain, Uzbekistan Turkiye gibi degil.
Bir bakin, Uzbekistanin nufusu chok halkiyetlardan ibarettir. Mesale, en chok millet sartlardir, ki onlarin turk kani chok azdir: onlar iranli halkdir (Uzbekistanin nufusun yarisi sartlardan ibarettir). Daha chok tajilar yashiyor, ki onlarun turklarla hich bir ilgisi yoktur. Tajilar iranli bir milletdir (“iranli” demak ma’nisi daha genishdir ve sadeje bugunku “Iran”-la karishtirmain). Amma biz bu forumde “milletim, milletim, hayda milletim” diyan hich bir iranli kardashi gurmadik. Bir dushunun, ne olur, ager uzbeklar “biz taze turkuz, Uzbekistan sadeje turklarin vetenidir” demaya bashlasalar, ne olur?!
Siz milletchiliginin kendiniz ichin de faidesiz olduguna anlamiyorsunuz. Sizinje Osmanli imparaturluk nuye ehildi? Ne buyuk ve guchlu bir musulman devlet idi. Benje, oda milletchilikden.
Osmanli devletinde milletchilik hich yoktu. Osmanlilar "biz turkuz, felan filan" demiyorlardi, kendilarini "osmanli" diyordilar( chunku onlar akilli idilar). Onlarin devletin ichinde ermenilarde, yahudilarde, araplarde ve bashka milletlarde rahatja yashiyorlardi. Hich kimse o zaman demiyordu, “turkuz, turanliyiz, falan filan”. Ishde Osmanlilar guchu buyle beraberlikden idi.
Amma, ne oldu, “panturkistlar” peyda oldugun sonra? (Benimje, “panturkizm” islam dushmanlarin silahiidi. “Panturkizm”-chiligi unje Rusiyede bashladiler ve, ondan sonra, XIX yuzyilin sonunde bu idealar Turkiyeye gechti).
Ne yaptilar yeni "turkchular" ve turk milletchiler? Ne kazandilar milletchilikden? Araplar bu turklarin milletchilik yuzunden, ingilizlarla beraber turklara arap ulkelardan ashaya biraktilar, ermenilarla problem bashladi…. ve Osmanli imparaturluk patladi. Shimdide Turkiyenin bu milletchilikden chok pahlu ploblemlari var. Hata kurdlar sizinle ve sizin milletchiliginizle beraber yashamak istamiyorlar. Bir dushunun, eger bizim tajilar sizin kurdlar gibi biza karshi chiksinlar, ne olur bize. Buyle problemlar ishde sizin gibi milletchilik laflardan bashliyor.
Shimdi milletchilik zamani gechmish ve “bir milletiz” demakdan faidesi hich yok.
Eger siz o kadar chok buyle laflari konushmasini seviyorsunuz, gidin Kyrgyz, Kazah, turkmenlarin forumlarde buyle milletchiliginize devam edin! O ulkelerda hep turklar yashiyor ve bashka milletlar azdir. Amma bizim chok milletli Uzbekistanimizla oynamain!
nasil anlamiyorsunuz, benim milletim yucedir, turkun dostu turktur, dedigin zaman otomatikman baska illetleri asagilamis olursun, ikinci lafinlada dialog kapilarini kapatiyorsun, ve bu da baska milletlerin size karshi birlesmasini saglar. siz bir devlet kurursunuz da milletiniz adiyla yurursunuzda o devletteki azinlik veya baska milletler "tabi abi yuruyun biz arkanizdayiz diyecek ha" ya bu ne bicim kucuk capli dusunmek. ya bir bakin israile, yahudilerin idiologisine bir fark gorecekmisiniz, sizin sonunuz da ayni olacak ne kadar guclenseniz baska milletler size karsi o kadar birlesecek... sonunuz da onlar gibi olacak
ya dunya globallasmaya dogru gidiyor, sizde cekip cekip orta asrlara guturmeye calisiyorsunuz.
IgMgG
07-12-2004, 11:55 PM
Saygilar Selamlar
Bunun ilk mesajim oldugunu belirterek konuya gireyim .
Ulki Arkadas demiski
chok milletli Uzbekistanimizla oynamain
4-5 million vatandasiniz oldugunu düsünürsek ki bu bir cok uluslu bir ülke icin az bir rakamdir bana acaba anlatabilirmisin multiculti oldugun kaaniya nasil vardin .
Tomoshabin
07-13-2004, 01:00 AM
Saygilar Selamlar
Bunun ilk mesajim oldugunu belirterek konuya gireyim .
Ulki Arkadas demiski
4-5 million vatandasiniz oldugunu düsünürsek ki bu bir cok uluslu bir ülke icin az bir rakamdir bana acaba anlatabilirmisin multiculti oldugun kaaniya nasil vardin .
Agabicim once bir birimiz hakkinda biraz bilgi edinelim sonra tartismalara girelim Ozbekistan nufusu 27 milyon ve istatistiki tahmine gore 2025'e 40 milyon olacagi beklenmekte. Saygilar
karakurt
07-13-2004, 01:57 AM
Buyuk turk halqilar bir olacak mi?
IgMgG
07-13-2004, 06:50 AM
Agabicim once bir birimiz hakkinda biraz bilgi edinelim sonra tartismalara girelim Ozbekistan nufusu 27 milyon ve istatistiki tahmine gore 2025'e 40 milyon olacagi beklenmekte. Saygilar
karistirmisiz :rolleyes:
Ama bu gercekleri degistirmez :lol:
Uzbek 80%, Russian 5.5%, Tajik 5%, Kazakh 3%, Karakalpak 2.5%, Tatar 1.5%, other 2.5% (1996 est.)
5.5 lik russ payi icin cok uluslu deniliyorya bilmiyorum artik ....
Üstelik 1.65% (2004 est.) büyümeyle zor biraz 2025 40 m vatandasi olmasi uzbekistanin
Oriyon_farr
07-13-2004, 07:46 AM
Üstelik 1.65% (2004 est.) büyümeyle zor biraz 2025 40 m vatandasi olmasi uzbekistanin
Kardeshim, istiyormisin hakiki istatistiki? Bu bulduyun istatistiki senin gibi milletchilar yazmishlar ve o eskidir ve hich dogru degil. Asilde Uzbekistanin istatistiki 2 yil unje yazdiler ve bu kitabdedir: Ýòíè÷åñêèé àòëàñ Óçáåêèñòàíà (http://www.cjes.ru/lib/content.php?content_id=4473&category_id=3), Òàøêåíò, 2002, «ÎÎÔÑ — Óçáåêèñòàí». Bu kitabi chok insanlar okudu.
Bakin Uzbekistanin milletlarin hisabi:
Barlaslar 800 000 k.
Durmanlar - 1 000 000 -dan fazla
Kanglilar - 3 000 000 -dan fazla
Kungratlar - 950 000 dan fazla
Mangitlilar - 900 000
Uzlar ve Azlar - 4 000 000 dan fazla
Yuzlar - 2 000 000 dan fazla
Kataganlar - 4 000 000 dan fazla
Yukardakilar uzbek olanlardir.
Ve:
Ermenlilar - 42 359 k.
Beloruslar - 20 397 k.
Greeklar - 10 000 k.
Jews - 70 000
Farslar - 24 779
Kazahlar - 1 000 000
Karakalpaklar - 504 301
Korelilar - 163 787
Kirgizlar - 231 864
Ruslar - 1 199 015
Tajiklar - 5 000 000 - dan fazla
Tatarlar - 324 080
Turkmenlar - 152 137
Ukrainlar - 104 720
Ve chok kuchuk milletlar ...
Hepsi 27 000 000 dan fazladir.
Ãîä èçäàíèÿ:
Èçäàòåëüñòâî:
IgMgG
07-13-2004, 08:08 AM
Amerikanin türk milliyetcisi oldugunu bilmiyordum..:shock:
http://www.odci.gov/cia/publications/factbook/print/uz.html
Ve üstelik verdigin linte hiroglophik cisimler var zamanim olursa dil arastirma gurubu kurarim ve kultür bakanligindan fon isteyerek ise koyulurum ..söz
Oriyon_farr
07-13-2004, 08:57 AM
Amerikanin türk milliyetcisi oldugunu bilmiyordum..:shock:
http://www.odci.gov/cia/publications/factbook/print/uz.html
Ve üstelik verdigin linte hiroglophik cisimler var zamanim olursa dil arastirma gurubu kurarim ve kultür bakanligindan fon isteyerek ise koyulurum ..sözBakin, dostum. Amerikalilar bir ulkenin milletlari kim oldugunu aramiyor, eger o ulke Amerikaile dostluk yapmaya bashlasa. Ondan sonra amerikalilar Uzbekistande kendilar istatistik yapmadilar, onlar eski istatistiklari ictifade etmishlar. O okuduyun yerde bu halklarin ismlari yaziyormi?
Barlaslar
Durmanlar
Kanglilar
Kungratlar
Mangitlilar
Uzlar ve Azlar
Yuzlar
Kataganlar
Ermenlilar
Beloruslar
Greeklar
Jews
Farslar
Kazahlar
Karakalpaklar
Korelilar
Kirgizlar
Ruslar
Tajiklar
Tatarlar
Turkmenlar
Ukrainlar
igmgg sen nediyon ya
20% ozbek olmayan var . napacaksinizbunlari yokmi sayacaksiniz .bu sana gore kucuk rakam mi?
ulan manyakmisin kardesim, iste milletciligin sonu fasistliktir...bunu unutma.
ayrica bu ruslarin ozbeklestirme programi bu sayiyi yukseltti . buhara samarkand, surhandarya illerinde buyuk cogunluk tajik olupta pasaportunda ozbek yaziyor. gercege bakarsan sadece tajiklerin orani 20-30 % civarindadir.
ayrica bir insan bir kainata bedel, insan denildigi zaman rakam gosterilmez.
ha ozbek ha rus. ha bilmem zenci, benim icin insan onemli.
IgMgG
07-13-2004, 09:28 AM
igmgg sen nediyon ya
20% ozbek olmayan var . napacaksinizbunlari yokmi sayacaksiniz .bu sana gore kucuk rakam mi?
ulan manyakmisin kardesim, iste milletciligin sonu fasistliktir...bunu unutma.
ayrica bu ruslarin ozbeklestirme programi bu sayiyi yukseltti . buhara samarkand, surhandarya illerinde buyuk cogunluk tajik olupta pasaportunda ozbek yaziyor. gercege bakarsan sadece tajiklerin orani 20-30 % civarindadir.
ayrica bir insan bir kainata bedel, insan denildigi zaman rakam gosterilmez.
ha ozbek ha rus. ha bilmem zenci, benim icin insan onemli.
Ha tamam ozaman insanlar güller cicekler cayir kisin yagan kar dagin eteginde oynayan cocuklar gözü yasli analar süt kokan bebeler bir insan düsünün agliyor kusu altin kafese felan filan ohhooooo kusura bakma ama gercek dünya hic öyle degil cikar vardirveya yoktur cikarinuyusuyorsa beraber calisirsin uyusmuyorsa birbirinizi engellersiniz duygu sömürüsü ile rant kazanmaya calisanlarin fuzuli zaten bilinir konulari desip desip oymasidir hepimiz müslümaniz elhamdulillah ben zaten turan birligine ve müslüman birligine esit mesafedeyim yani upuzaktayim
ulan manyakmisin kardesim
manyak degilim kardesim Ulan köpekmisin ? it misin ?neysin
Agzini topla sibidi allah nasip ederse seninle dünyada ölmeden karsilasirizda nekadar manyak oldugumu gösterme firsatim olur .
IgMgG
07-13-2004, 09:31 AM
Bakin, dostum. Amerikalilar bir ulkenin milletlari kim oldugunu aramiyor, eger o ulke Amerikaile dostluk yapmaya bashlasa. Ondan sonra amerikalilar Uzbekistande kendilar istatistik yapmadilar, onlar eski istatistiklari ictifade etmishlar. O okuduyun yerde bu halklarin ismlari yaziyormi?
Barlaslar
Durmanlar
Kanglilar
Kungratlar
Mangitlilar
Uzlar ve Azlar
Yuzlar
Kataganlar
Ermenlilar
Beloruslar
Greeklar
Jews
Farslar
Kazahlar
Karakalpaklar
Korelilar
Kirgizlar
Ruslar
Tajiklar
Tatarlar
Turkmenlar
Ukrainlar
:qstn: nasil usta ? yani amerika arastirmamis ve eski arsivlerden almis ve upgradi ile official sayfasina koymus?
Hadi be sende allah yardimcin olsun:lol:
manyak degilim kardesim Ulan köpekmisin ? it misin ?neysin
Agzini topla sibidi allah nasip ederse seninle dünyada ölmeden karsilasirizda nekadar manyak oldugumu gösterme firsatim olur .bir manyak kelimesine bu kadari fazla degil mi kardesim
ki bunun la ordaki kelimeleri kendine yakistirmissin...
ozbek olduguma bakma cok guzel turkce bilirimdir, eger ben konussam birak bu siteye girmeyi sokaga bile cikamazsin.
ama malesef terbiyem buna musada etmiyor(ancak manyak diye biliyorum), e ne demisler her kes seviyesine gore konusur.
karsilasmaya gelirsek ben her zaman hazirimdir boyle seylere, bu yonteme terbiyem engel degildir(tartismaktan daha cok severim)...
ps: manyak oldugunu kabul etmissin sonunda bide bissuru kirilmisin, olmaz ki kardesim
IgMgG
07-13-2004, 10:56 AM
bir manyak kelimesine bu kadari fazla degil mi kardesim
ki bunun la ordaki kelimeleri kendine yakistirmissin...
ozbek olduguma bakma cok guzel turkce bilirimdir, eger be n konussam birak bu siteye girmeyi sokaga bile cikamazsin.
ama malesef terbiyem buna musada etmiyor(ancak manyak diye biliyorum), e ne demisler her kes seviyesine gore konusur.
karsilasmaya gelirsek ben her zaman hazirimdir boyle seylere, bu yonteme terbiyem engel degildir(tartismaktan daha cok severim)...
ps: manyak oldugunu kabul etmissin sonunda bide bissuru kirilmisin, olmaz ki kardesim
:lool: turkce biliyorum diyosun neyden konustugun belli degil .
Manyak demissin manyagin manasini bilmeyip de olanlardansin merak etme belli seviyene bakilinca tartismayip küfür etmeyi tercih ediyorsun .
ama malesef terbiyem buna musada etmiyor(ancak manyak diye biliyorum),
Belli canim seviyenin nekadar oldugu hic tanimadigin bir kisiye hakaret ediyorsun ama dostum yanlis kisiye cattin pilavdan dönenin kasigi kirilsin buyur konus bakalim el mi yaman benmi!!
Ha salak oldugunu bilerek o yukardaki kelimelerin sana yönelik oldugunu hatirlatmak isterim:rolleyes:
Oguzhan54
07-13-2004, 11:17 AM
Beyler, lutfen... cocuksu haraket etmeyin.
ok ben sozlerimi geri aliyorum, sen de al
manyak icin ozur dilerim
RIOTER
07-13-2004, 12:25 PM
uki, check your PM
rijik qalaysan, hozir bilsang chohona yoki icq ga kir
pinar2006
08-21-2004, 12:23 PM
selamünaleyküm kardesler
Türkce bölüm hazirladiginiz cok hosuma gitti. tesekkür ederim... (rusca bilmiyorum zaten... :D )
demin olimpiyat'lari seyrettim. Özbekistan icin kosucalar icin bir Rus yer aldi.. ben gözüm, gönlüm iste bir Türk bekliyordu..
hepiniz Allah'a emanet olun
Allah Türk'ü korusun
pinar2006
08-21-2004, 12:36 PM
Dünyanin her yanindan aşacağız
Türklüğe şan katacağız
Türk'ün şanlı bayrağını
Turan ele asacağız
Çorbacı-Kür Şad
08-24-2004, 01:56 PM
Selam arkadaşlar,
Bende Ankara'dan katılıyorum foruma. Böyle bir forumu bulmakta çok mutlu etti beni. Özbek kardeşlerimizle kaynaşırız diye İnşaAllah...
Bilge_Kagan
08-25-2004, 02:08 PM
ben de balikesirdenim...
selamünaleyküm kardesler
Türkce bölüm hazirladiginiz cok hosuma gitti. tesekkür ederim... (rusca bilmiyorum zaten... :D )
demin olimpiyat'lari seyrettim. Özbekistan icin kosucalar icin bir Rus yer aldi.. ben gözüm, gönlüm iste bir Türk bekliyordu..
hepiniz Allah'a emanet olun
Allah Türk'ü korusun
Yaw sizinkiler ne yaptı öyle? :shock: :qstn:
"Altın alır" kesin gözüyle bakılan 3-4 kişi (Elvan, Süreyya, 2 güreşçi ve diğerleri) sporcularınız çok aybetti :?
Elvan bence Etiyopyalıların tehditlerine yenik düştü.
Bir de halterciler olmasa tamamen dibe vurmuştunuz.
Neyse, umarım daha bir iki madalya alabileceksiniz.
Bilge_Kagan
08-26-2004, 03:10 PM
gercekten de yazik oldu. ben asil guresciler madalya getirir diye beklerken gureste sadece bir gumus alabildik. gercekten yazik oldu...bakalim elvan yarin ne yapacak..:)
Yaw sizinkiler ne yapt? ?yle? :shock: :qstn:
"Alt?n al?r" kesin g?z?yle bak?lan 3-4 ki?i (Elvan, S?reyya, 2 g?re??i ve di?erleri) sporcular?n?z ?ok aybetti :?
Elvan bence Etiyopyal?lar?n tehditlerine yenik d??t?.
Bir de halterciler olmasa tamamen dibe vurmu?tunuz.
Neyse, umar?m daha bir iki madalya alabileceksiniz.
Valla sizin yarismacilarin hi?birini t?rk e benzetemedim hele ASIA CUP taki milli takim neydi oyle yahu RUS milli takimi gibiydi gercek UZBEK ler kendinizi gosterin RUS lara birakmayin meydani tabii onlarda sizin vatandaslariniz kardesleriniz ama sizide gorelim biraz
:shock:
tarafdor
08-29-2004, 11:02 PM
30 Agustos, Zafer Bayraminiz Kutlu Olsun!!!!!!!
Bilge_Kagan
08-30-2004, 10:47 AM
Turk olmak tip ile suret ile alakali bir olay midir ?
Turk olmak tip ile suret ile alakali bir olay midir ?
Degildir fakat cogu uzbek sporcu Rus buna emin olabilirsin?
Bilge_Kagan
08-30-2004, 02:02 PM
evet farkindayim ben senin "hicbiri Turk e benzemiyordu" demeni yadirgadim...
Degildir fakat cogu uzbek sporcu Rus buna emin olabilirsin?
"Çoğu Türk sporcu Rumdur" demek gibi bir saçmalık.
Yoksa bunu da mı Brad Pitt'in filminde gördün?? Hiç şaşmamak lazım aslında.
Yaw, şu "dehaya" bak! :lol: Daha "m"sini bile bilmediğin bir milleti :lool: Hollywood yapımı bir film seyrederek "çözmüş" sanmak saflıktır bence.
Çorbacı-Kür Şad
08-31-2004, 07:37 AM
30 Agustos, Zafer Bayraminiz Kutlu Olsun!!!!!!!
Sağolasın tarafdor.
"?o?u T?rk sporcu Rumdur" demek gibi bir sa?mal?k.
Yoksa bunu da m? Brad Pitt'in filminde g?rd?n?? Hi? ?a?mamak laz?m asl?nda.
Yaw, ?u "dehaya" bak! :lol: Daha "m"sini bile bilmedi?in bir milleti :lool: Hollywood yap?m? bir film seyrederek "??zm??" sanmak safl?kt?r bence.
OOOOO sen daha ne dedigimi anlamamissin bile ben orada yabancilarin Uzbekleri Rus diye bildiklerini soylemek icin yazmistim.Bazi arkadaslar Uzbekistanda Rus lari azinlik olarak soylemisti ama sporculariniza bakinca Rus lar cogunluktaymis gibi geldi bana disaridan gorunen bu .
Mete ruslar sadece atletizm de fazlalar, ne anlasin ozbek kacmaktan(kosmaktan), :) ozbege verecen boksu guresi taekwondo. ama ulkemi temsil ettikleri icin onlara minnettarim...
saygilar
Oguzhan54
09-04-2004, 09:54 AM
ama ulkemi temsil ettikleri icin onlara minnettarim...
saygilar
Oyle olmali zaten. Senin ulken icin ter dokuyorlar...
black_cat
09-16-2004, 07:54 AM
Valla sizin yarismacilarin hi?birini t?rk e benzetemedim hele ASIA CUP taki milli takim neydi oyle yahu RUS milli takimi gibiydi gercek UZBEK ler kendinizi gosterin RUS lara birakmayin meydani tabii onlarda sizin vatandaslariniz kardesleriniz ama sizide gorelim biraz
:shock:
Ruslar bizim kardeshimiz degildir asla, eger öyle olsaydi ben coktan utancimdan kendimi öldurmush olurdm, buarda onlar bizim icin ter dökmuyorlar sadece bal gibi, bol bol para kazaniyorlar. VE yine shan ve söhret onlara kaliyor....
black_cat
09-16-2004, 08:00 AM
Arkadaslar selamlar,
Vesselam,
TArihini bilmek cok önemlidir, sen onu unutabilirsin kendinden uzak tutabilirsin ama asla silemezsin cunku sen ona baglisin.
Ruslar bizim kardeshimiz degildir asla, eger öyle olsaydi ben coktan utancimdan kendimi öldurmush olurdm, buarda onlar bizim icin ter dökmuyorlar sadece bal gibi, bol bol para kazaniyorlar. VE yine shan ve söhret onlara kaliyor....
Evet, ruslat bizin kardesimiz degildir, ama ordaki sporcilar bizin ulkeni temsil ediyorlar. Biz icin madalya kazanan ruslar Rusia icinde kazanabilirdiler,sonra ruslar icin kazanan her bir madalya bizinkiden daha cok onemlidir. Ruslar medalya getiren sporcilara bizdan az para vermiyorlar.
Kardesiniz lafini vatandasiniz olduklari i?in yazdim bence bir kisi vatandas oldumu kardes olmustur bir rus ben ozbegim diyorsa o kardestir artik .Oyle kabul etmezssen ayrimcilik olur kendilerini senden kabul etmezler daha sonra bu gruplasmaya bolunmeye ve ozerklik istemeye kadar varir .
Benim burada yazmak istedigim sizide gorelim demek istedigimdi ruslar basarilarini sporda kanitladilar ama sizden hi?birsey goremedik bagimsiz oldunuz hala ses seda yok dunya ozbekleri RUS diye taniyor demistim ve bir film ornegi vermistim tabii bir?ok tepki almistim ama goruyorumki RUS gibi taninmak istercesine dunya spor arenasina ruslarla katiliyorsunuz yoksa hala RUS etkisindemisiniz hala sozunuz ge?miyormu?
bluesky
05-15-2005, 02:14 PM
Kardesiniz lafini vatandasiniz olduklari i?in yazdim bence bir kisi vatandas oldumu kardes olmustur bir rus ben ozbegim diyorsa o kardestir artik .Oyle kabul etmezssen ayrimcilik olur kendilerini senden kabul etmezler daha sonra bu gruplasmaya bolunmeye ve ozerklik istemeye kadar varir .
Benim burada yazmak istedigim sizide gorelim demek istedigimdi ruslar basarilarini sporda kanitladilar ama sizden hi?birsey goremedik bagimsiz oldunuz hala ses seda yok dunya ozbekleri RUS diye taniyor demistim ve bir film ornegi vermistim tabii bir?ok tepki almistim ama goruyorumki RUS gibi taninmak istercesine dunya spor arenasina ruslarla katiliyorsunuz yoksa hala RUS etkisindemisiniz hala sozunuz ge?miyormu?
duydugum kadariyle soviet yuzucularin anusundan hava pompaliyorlarmish, daha iyi yuzsun diye. dopingle ben de dunya shampiyonu olurum.
onun dishinda, soviet birligini uzbekler kursa idi (onder olarak) bu gun en onde uzbekler olurdu.
Uzbekistandan chok shey bekliyorum kendi adıma. Evvela Tarih ve iktisat alanlarinda.
Hun tarihi iyi okutulmali uzbek okullarinda ki akraba oldugumuzu bilelim.
İktisat iyi olmali ki insanlar rahat etsin.
Colpan
05-15-2005, 02:41 PM
Konuyu böleceğim kusura bakmayın. Özbek türkçesi nereden öğrenebilirim? İnternette böyle siteler var mı?
Administrator
05-15-2005, 02:54 PM
hmm niye?
boks sporundan cok ozbek oyuncular cikti..santranchtda ozbek satrrantchisi Rusatm Kasimjanov dunya shampiyonu olu.
Administrator
05-15-2005, 03:09 PM
ozbekler boks sporunda iyidirler.
ama en iyi bokscilarimzdan birisi ermenidir.
Colpan
05-15-2005, 03:14 PM
Ermeniler oraya nereden geldi ki? Stalin mi sürdü?
Administrator
05-15-2005, 03:42 PM
Ermeniler oraya nereden geldi ki? Stalin mi sürdü?
neredn geldiklerini bilmiyorum(tabiyke ermanistandan olmali).galiba son 15 yilda ozbekistanda yashayan ermenilerin 80% ulkeyi terk ettiler.
Uzbekistan2010
05-15-2005, 03:45 PM
ama o ermeni kendini o´zbek saniyor
genco
05-17-2005, 07:05 AM
ama o ermeni kendini o´zbek saniyor
Selam, Uzbekistan2006
Bir Ermeni'nin kendini Özbek sanmasını nasıl karşılıyorsunuz? Ben "Özbek'im" demesi Özbek vatandaşı sayılaması için yeterli midir? Yoksa, sadece kanbağı mı önemlidir? Yani illaki Özbek geni mi taşımalıdır Özbek olması için?
........saygıyla......
geyikaritas
08-18-2005, 08:22 AM
bende turkce yazmak isdiyorumm bu forum hakkinda biraz aciklama yaparmisiniz benim amacim burada eski doslarimizi yani kendi milletimizden olan insalarla tanismak birde guzel turkce muzik kosesi var ama indiremiyorum nasil iniyor aciklarsaniz onun icin ayrica minnatdar kalirim size.saygilar ben Almanyadan
bende turkce yazmak isdiyorumm bu forum hakkinda biraz aciklama yaparmisiniz benim amacim burada eski doslarimizi yani kendi milletimizden olan insalarla tanismak birde guzel turkce muzik kosesi var ama indiremiyorum nasil iniyor aciklarsaniz onun icin ayrica minnatdar kalirim size.saygilar ben Almanyadan
Önce tanışma sayfasında kendini bir tanıt bakalım:rolleyes:
aykız
08-18-2005, 08:30 AM
Anusunda hava pompalama olayı ilginç geldi yav..
Demekki rus yüzücülerin sonradan ballet olması bu yüzden hahahahaah:lol:
aragis
11-11-2005, 05:21 AM
merhabalar :) sanirim artik türkce konusmamaya karar verildi.. son mesaj bir kac ay önce yazilmis..güzel bir ortam.. herkese iyi eglenceler :)
Türkistan bölümündemi ?:lol:
aragis
11-11-2005, 05:40 AM
he türkistan evet :) özbekiye de susan yok zaten :D
TANRIDAĞLI
11-13-2005, 04:12 PM
Tanrı'nın kutu üzerinize olsun. Şöyle bir baktım da, başlığa da baktım. Türkçe konuşanlar yazıyor. Konuşanlara baktım her telden konuşan var. Neyse, konuya ilk yazım bende anlarım zamanla. SAYGI VE SEVGİlERİMLE...
volvaren
12-03-2005, 04:00 AM
TANRIDAĞLI, iyidilek ve dualarına katılıyorum ve ekliyorum. Sebep her ne olursa olsun Tanrı Türk Uluslarını biribirlerine düşman etmesin.
Yashi
12-03-2005, 04:43 AM
Bu forumda herkes Türkce konu$ur.
Ama bazilari degi$ik $iveleri kullanir, bo$ yere ayrimcilik yapmayalim.
sakiraga
12-24-2005, 08:18 PM
Selam. Bu forumu cok sevdim. Aslinda ilk kez uzbek diline bir baki veriyorum. Hollandada yasiyorum ve Turkum. Turkceni gelistirmek isteyene www.kardelen.nl onerebilirim. Reklam olarak gormeyin, sizin Turkcenis gelisecek, ve ucretsiz. :-) Bir oneri sadece. Yanliz kufursuz bir yer. :-) Haha.
Go Uzbekistan Forum!
TANRIDAĞLI
12-25-2005, 04:41 PM
TANRIDAĞLI, iyidilek ve dualarına katılıyorum ve ekliyorum. Sebep her ne olursa olsun Tanrı Türk Uluslarını biribirlerine düşman etmesin.
AMİN!!! volvaren...
tanercip
02-07-2006, 04:53 PM
haramilerin parçasını arıyorum
nerelerde olduğunu çıkaramadım
haramilerin parçasını arıyorum
nerelerde olduğunu çıkaramadım
http://www.forum.uz/forumdisplay.php?f=53
Turanci
02-08-2006, 02:09 PM
Arkadaslar hepinizi bekleri siteme:D
Orta asyadan arkadaslarimida özellikle.
Forumada yazan olursa aranizda sevinirim:P
mehmet61
04-04-2006, 03:09 PM
selam arkadaşlar. siteye yeni üye oldum. Özbekleri ve Özbek dilini seviyorum. yani öz Türkçeyi seviyorum. şu an bilgisayarıma 125 tane Özbekçe şarkı indirdim ve onları dinliyorum.
afsharkizi
01-30-2007, 12:42 PM
Hej alle sammen...
Merhaba herkese...
Demir Kağan
01-30-2007, 03:20 PM
Çok aradın mı bu başlığı afsharkizi? Çok eski başlık bu. :lol:
afsharkizi
01-30-2007, 03:33 PM
bilmem bir bakarken gördüm wallaha ne yaptigi mi unutuyor aklim yerinde degilki demir agabey
Hakkaten manyak şeyler yaşanmış...Pax gibi birini bile zıvanadan çıkarmışlar :mrgreen:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.