PDA

View Full Version : Turkce Konusanlar Bolumu

Pages : [1] 2 3

Ollohu_Akbar
01-30-2003, 05:37 AM
Herkese Merhabalar,
Arkadaslar Diller bolumunde herkes kendi bildigi dil hakkinda bir bolum acmis ben de turkce konusanlar icin bir bolum acmaya karar verdim.Burada turkce ne bilseniz konusabilirsiniz sonucta benim degil burasi.isterseniz kufur edin turkce (herkes bir dili kufurle ogrenmeye baslarmis).
Buraya en azindan bir bakmis olsaniz bile tesekkur ederim.

MUHLIS
01-30-2003, 12:00 PM
issik choy ichib tili kuygan uzbekni gapiga ohshaydi :D

NOAVATAR
01-30-2003, 03:33 PM
issik choy ichib tili kuygan uzbekni gapiga ohshaydi :D

Niye bu kadar her kese yapisiyorsun kendi laflarinla, konuyu gormuyormusun, "Turkce konusanlar bolumu" diyor, neyse, bana odersen tercume ederim senin icin.

Ama bence buna benzer bir sey vardi, olmamasi mumkun degil, Choyhonachi oyle degil mi?

CHOYHONACHI
01-31-2003, 09:17 AM
Ama bence buna benzer bir sey vardi, olmamasi mumkun degil, Choyhonachi oyle degil mi?

abi kusura bakma ama neyi kast ediyon anlamadin valla? sheyi mi diyong? hani : Turkish high schools? denilen topigi ?

omadla

NOAVATAR
01-31-2003, 09:13 PM
Evet, dogru, o galiba... Yanlis hatirliyormusum, neyse, devam...

antisniper
02-01-2003, 08:00 AM
Chok sag ol alkogolik bo`yle bi bo`lu`m achtigina. Bende tashkentdeki tu`rk lisesinin en ilk mezunlaridandimda ama chok yil hich konushmatigim ichin baya unutmushum. Bi zamanlar lise birincisi olarak turkiyeyede bedavaya gitib gelmishtim. Lisemis chok superdi. Bichare hojalarimizida o kadar saygilamamishiz. Neyse o gunleri shimdi " hey gidi gunler " diye hatirliyorum.

NOAVATAR
02-01-2003, 10:52 AM
Neyse o gunleri shimdi " hey gidi gunler " diye hatirliyorum.

Hmm, ;) I like it! Hey gidi gunler...

antisniper
02-02-2003, 03:02 PM
daha yokmu turkche konushanlar?

SayFuLLoH
02-02-2003, 03:27 PM
Estli ktonibut,kto perevedet eto vsyo na Russkiy?;-)
Budu ochen blagodaren!!:-)

Desperado
02-03-2003, 07:10 AM
Selamun aleykum bazilariniza,
bazilariniza da merhabalar :)

mujreem
02-03-2003, 07:56 AM
Assalamu Alaikum
Vjik ne budu dolgo muchat' sebya perevedu tol'ko nazvaniye topika, i dumayu etogo dostatochno :)
"RAZDEL DLYA TEH KTO GOVORIT PO TURECKI"
Munis sizga savol, shu post qilmagan birorta topik bormi? Tag'in gapirsa xafa bo'lasiz yerdan chiqqan qo'ziqorinmanmi deb, ya bi skazal prish na zadnice chem grib iz zemli.
A tak bolla bizaniyam unutmeyla, bizayam bomiza. Oz gapirsak ham, yetarlicha tushunamiza :)
Hadi heyvalla, go'ru'shu'ru'z.
Wassalam.

CHOYHONACHI
02-03-2003, 11:22 AM
*CHOYHONACHI tavshan kani chay demlemeye ve turk kahvesi hazirlamaya gitti ...

omadla

Ollohu_Akbar
02-04-2003, 09:59 AM
Ooo Dogrusu bu kadar cok turkce bilen insan var diye dusunmemistim.
alkogolik

kkk
02-05-2003, 05:39 AM
Selamun aleykum bazilariniza,
bazilariniza da merhabalar :)
hehe..Haydut,bi shey diyemem artik:)...

ohotnik
02-05-2003, 09:59 AM
Siege ukaginam bor tusha qib kelib uhlagin ertaga sani bayraming
i kein kottalarri gapiga aralashurma p'otaqari

ohotnik
02-05-2003, 10:09 AM
arkadashlar kusura bakmayiniz bashka bir yere atmak gereken olgugu mesaji yanlishlikla buraya attim

a tak boru moyo tvoyo lyubit qilib mi toje kam kam turkche konushabiliriz (ozellikle sut gibi bi turk kizi gorunce......)

MUHLIS
02-06-2003, 09:54 PM
Assalamu Alaikum
Vjik ne budu dolgo muchat' sebya perevedu tol'ko nazvaniye topika, i dumayu etogo dostatochno :)
"RAZDEL DLYA TEH KTO GOVORIT PO TURECKI"
Munis sizga savol, shu post qilmagan birorta topik bormi? Tag'in gapirsa xafa bo'lasiz yerdan chiqqan qo'ziqorinmanmi deb, ya bi skazal prish na zadnice chem grib iz zemli.
A tak bolla bizaniyam unutmeyla, bizayam bomiza. Oz gapirsak ham, yetarlicha tushunamiza :)
Hadi heyvalla, go'ru'shu'ru'z.
Wassalam.
Boldi uzr, bilmagan ekanmiz bunchalik ekanini, ming bor uzr.....

MUHLIS
02-06-2003, 09:56 PM
Ammolekin koplaring judaaa ozlaringcha turkchani bilmas ekan deb kop kamsitvordilaringda, biz da konuship koyaveramiz biraz....

Chapmi
02-08-2003, 09:42 AM
mademki toplandik .
bi chay ichmeden gitmeyiz heralde.
abi ben duble sekersiz rica ediim.

02-08-2003, 11:16 PM
arkadashlar bi bardak elma chayi rica edebilirmiyiz.......
OHOTNIK

antisniper
02-09-2003, 03:17 PM
yaaa chayhaneji hani, chay nerde yavrum. Chabuk getirsene :D

noodles
02-09-2003, 03:39 PM
hmm, ben bir seyi anlamiyorum, sizler buraya konusmaya mi geldiniz veya chai ichmeye mi? :) lakin, ikiside guzel, biri digerisiz olmas...CHOYHONACHI, ne var ne yok, chayhanaya giriyorsunda ama bizi gormek yok, ya boyle olur mu, abi? kkk, yaa ulan, sana da ne var burda ya, burnunu sokmadigin er kalmamis allah allah....:))

herkese selamlar ;)

antisniper
02-09-2003, 03:49 PM
Mashaallah Max! Turkcheyi bu kadar iyi bildigini hich bilmiyordum. Aferin be.

Ollohu_Akbar
02-12-2003, 06:17 AM
Mereba herkese,
arkadaslar isterseniz cay yerine sarap icelim.hadi hadi.bu cay falan deyip oturmayalim.ve Choyhonachi'ni de rahatsiz etmiyelim.
kimde ne varsa ortaya koysun icelim.
alkashbek

noodles
02-12-2003, 09:37 AM
Mashaallah Max! Turkcheyi bu kadar iyi bildigini hich bilmiyordum. Aferin be.

iste gordugun gibi bie seyler kalmis bu kafamin bir yerlerinde, ya 3 sene turkce konusmadim, belli degil mi?;)

kkk
02-12-2003, 03:24 PM
Beshiktashiiiiiiim ,sen chok yashaaaaaaaa
canim feda ooolsun saaaaana
degishilmez,
hich bisheyeeee.
sana sevgim buuuu dunyada!

lollar...hozirroda futbol machidan keldim:)

Tank
02-12-2003, 06:24 PM
Sonunda ayrilmar var miydi
As'ka boyun egmek var miydi

Geceleri uyku bolmek
Yerli yersiz as'ka gelek
Zamansiz s'ehire donmek
Soyle var miydi.

Turkish boys licei rules....

ganjubas
02-12-2003, 06:36 PM
Turk lissesinde bir sheyi sevmestim, Her hafta juma gunu uzbekistan ve turkiye medhiyesini soylemeyi...
Korkma sonmez bu shafak-larda yuzen alsancak...

Haha, ama bizim lissey Lisseler ichinda en iyisiydi...
Max, I almost knew that difficult life of a student of Boys school made you what you are now, I mean a gay.

_Charosoy_
02-13-2003, 11:36 AM
Beshiktashiiiiiiim ,sen chok yashaaaaaaaa
canim feda ooolsun saaaaana
degishilmez,
hich bisheyeeee.
sana sevgim buuuu dunyada!

lollar...hozirroda futbol machidan keldim)

PPPPPP
EN BUYUK CIMBOM) KKK biliyorsun seni cok seviyom

02-13-2003, 02:43 PM
(Charos) Asilova?

antisniper
02-15-2003, 07:35 AM
Selamu aleykum. Deyerli arkadashlar. Kim ilk defa tyurkcheyi hangi kitaptan o`yrenmeya bashlamish? hatirliyormusunuz ajaba? :rolleyes:

ohotnik
02-15-2003, 08:52 PM
cimbom cimbom cimbom cimbom

hani arkadashlar cay sarab hakkinda bahs ediyordunuz lafla ishl bitmez hani bashlayalim

kim soruyordu turkcheyi hangi kitabdan ogrenmeyi bashladiniz diye ilk once Hayat Kitabi adli kitabdan ogrendik canim kardeshim shaka ediyorum kafana takma.

hmm ilk once eger unutmamishsam hmm turkcheye dogru 1, 2, 3, daha sonra guzel turkchemiz 1, 2, 3 digerlerini hich hatirlamiyom yashlandik artik kochum benim.
to ganjubas
hmm canim kardesim ufacik hata yaptin senin okulun birinchi oldugunu hic sanmiyorum, ama bu hakikatki bizim okulumuz birinci numaraydi

a tak o kadar onemli degil,
onemli olan insanlik
gule gule

Pallada
02-16-2003, 03:56 PM
Merhaba Turkche konushan arkadashla! Bende turk lisesi mezuniyim ve birazcik turkche konusuyorum. Ama burada (UK) hich turkce konushmadim cunku turkce konushan hic kimseyi gormedim. Dogrusu aramadim bile. Ama kendi turchemi gelishtirmeyi chok isterim. Burada Turk lisesi mezunlari chokmish ya! Belki sizlerle konushsam biraz hatirlamayi bashlarim turkcheyi! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

antisniper
02-16-2003, 05:03 PM
Merhaba Turkche konushan arkadashla! Bende turk lisesi mezuniyim ve birazcik turkche konusuyorum. Ama burada (UK) hich turkce konushmadim cunku turkce konushan hic kimseyi gormedim. Dogrusu aramadim bile. Ama kendi turchemi gelishtirmeyi chok isterim. Burada Turk lisesi mezunlari chokmish ya! Belki sizlerle konushsam biraz hatirlamayi bashlarim turkcheyi! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Merraba Pallada! malasef bizim tyurkcheye bagli shimdiki durumumuzda tam senin gibidir. ya`ni bizde baya unutmushuz bu dili. Shayedki shu topik arkali bizde tyurkchemizi biraz gelishtirsek diye sunuyoruz.

MegaZ
02-16-2003, 05:12 PM
Ben de, Turkceyi cok unuttum. Turk lisesinden sonra 8 yil hic Turkce konusmadim :(

Once Turkce cok guzel konusabilirdim. Su anda bazen hatirima en kolay sozler de gelmiyor.

antisniper
02-16-2003, 05:18 PM
Nima balo hamma userlaru adminstratorlar. bu forumdagi hamma ishtirokchilar turk ltseyining bitiruvchilarimi deyman. Lekin qoyil qolsa bo`ladigan narsa. Turkish schools rule!!!!!

Tank
02-17-2003, 08:26 PM
antisniper, uzbek students ruless! aladinma :)

ganjubas
02-17-2003, 10:15 PM
So many users are from turkish schools. Anybody could give me ideas about why the schools were closed? Coz, I know they built new Academik high schools instead, but wasn't it possible to build Academik high schools and not to close Turkish high schools? Then we'd have some competetion between our system and foreign...

MegaZ
02-17-2003, 10:18 PM
ganjubas,

This topic has been discussed before (in Turkish). It is very sad that they closed down Turkish High Schools.

MUHLIS
02-17-2003, 10:45 PM
Nima balo hamma userlaru adminstratorlar. bu forumdagi hamma ishtirokchilar turk ltseyining bitiruvchilarimi deyman. Lekin qoyil qolsa bo`ladigan narsa. Turkish schools rule!!!!!

Ban deyilim :D

CHOYHONACHI
02-18-2003, 03:26 AM
Salom hamma ?!

ben yok, bakiyom chok ilerlemishsiniz? komandirovkaga chiqitip ketsam hamma bir bir kalla tikip ketiptimi a?

valla okudugum mesajlari ozetlersek , evet, chogu turkish high schoolstan mevzun ...

bu ara tank bro sen varya ... sen bitanesin ... kochum benim mauhauhua
neyse ... gapni qisqasi ...

gordugum kadariyla chogunuz turkchenizi unutmushsunuz ?! ve bu hakkinda biraz endishelisiniz ve gelishtirmek istiyonuz ?! ben de artik 8 senden beri , ne 8 beee, 10 seneden beri turkche konushan, ve hala konushmakta olan birisi olarak size ders verebilirim :) uygun bir fiyata :) mauhauha online mauhauh cherez choyhonu ?! yoki cherez forum mauhauha

and let's not disccus about tirukish high schools here, onu bashka bir yerde ve zamanda tartishmishtik yada tartishmishlardi ...

hadi herkeze omadla

CHOYHONACHI
02-18-2003, 03:30 AM
Selamu aleykum. Deyerli arkadashlar. Kim ilk defa tyurkcheyi hangi kitaptan o`yrenmeya bashlamish? hatirliyormusunuz ajaba? :rolleyes:

ohotnigin dedigi gib turkcheye dogru 1,2,3 , daha sonra guzel turkchem 1,2,3 kitaplariyla a?

hatirladigim kadariyla "guzel turkchem" kitabinda 'anneye mektub' diye bir hikaye vardi .. onu okuyunca anlamamishtim niye chochuk annesine mektub yaziyo (hani biz okula yakindik hemen gidip gelebilirdik eve ) ... daha sonlralari gurbet acisini kendim yashayinca anladim ...

bu ara anybody graduated from Technical High school?

omadla

ohotnik
02-18-2003, 08:18 AM
hatirladigim kadariyla "guzel turkchem" kitabinda 'anneye mektub' diye bir hikaye vardi .. onu okuyunca anlamamishtim niye chochuk annesine mektub yaziyo (hani biz okula yakindik hemen gidip gelebilirdik eve ) ... daha sonlralari gurbet acisini kendim yashayinca anladim ...

valla abi kalbime vurdun gercekten annemi babami koyumu ozledim

en azindan bugun adam gibi oturub calishiyim diyordumda simdi yine en yakin arkadishim Sharabla(aslinda sharab da degilde BIRA) birlikte sabahlayacam

antisniper
02-18-2003, 11:59 AM
benje tum mustaqil jumhuriyetlar chapindaki orta okullar ve yahutta liseler ichre turk liselerinin egitim sistemi en iyi idi.

antisniper
02-18-2003, 12:07 PM
antisniper, uzbek students ruless! aladinma :)
Sen beni anlamamishsin. Ben turk talebeleri hakkinda deyil, bizdeki turk liseleri hakinda so`ylemishtim.

noodles
02-18-2003, 05:16 PM
Selamu aleykum. Deyerli arkadashlar. Kim ilk defa tyurkcheyi hangi kitaptan o`yrenmeya bashlamish? hatirliyormusunuz ajaba?

ayni kitaplar, ama cok ozledim o gunleri...

evet, turkish high-schools rule! egitim sistemi cok harikaydi...

CHOYHONACHI
02-19-2003, 03:04 AM
sizde de olmushmuydu bilmem ama ilk liseye gittigimiz gun daha turkcheden hich bi kelime bilimyorum ... yemeg'e gech kaldim ... ve kendimdim yemekhanede ... bu ara terbiyeci abilerden bitanesi geldi ve "afiyet olsun" dedi, ben tabi anlamadim ... saf saf bakinca guldu ve tarzanca yemek yemeyi ve keyfile alakali birt sheyler anlatti ... jeton dushunce bende :" kotta rahmat aka, salomat boling, sizga ham yoqimli ishtaha" desam kuladi ...

omadla

oykuler devam edecek .. shimdilik ... pu kadar

Ollohu_Akbar
02-20-2003, 12:01 PM
benje tum mustaqil jumhuriyetlar chapindaki orta okullar ve yahutta liseler ichre turk liselerinin egitim sistemi en iyi idi.

Hich katilamiyorum chunku turk egitim sistemi tamamen ezbere dayaliymish.turk lisesini bitirmedigim icin sansli sayiyorum kendimi.bir cok turk lisesi mezunlarina sordugumda hepsi de benimle ayni dusundugunu ogrendim.chunku onlar matematigin hayatta ne yarari oldugunu bilmiyorlar. ne dusun sek ve soylesek de Ruslarin egitim sistemi bugun gercekten dunya tarafindan kabul edilmekte .hatta bir ingliz hocam bunu soyledi.amerika bile ruslar gibi egitim veremez.ozbekistan egitim sisteminde ise hala rus egitim sisteminden iz var .bunun icin su anda ozbekistan egitim sistemi bir cok ulkeninkinden daha iyi .eger kaba konustuysam ve bilmeden birilerinin gonlunu kiırdiysam simdiden ozur diliyorum.

Ankara Gucu-Shampiyon
02-22-2003, 01:42 AM
Sarhosh arkadashim haklisin yav ....var ol anadolu chocug'u...Sechimlere katilrsan bana ismini soyle shoole gidip sana oy vereyim ki sen gelcekte bi egtim bakani ol ve egitim sisteminde bi olumlu degishiklik yap ...

PS: Beyaz Showni online korish ehtimoli bormi????

Desperado
02-22-2003, 06:20 AM
Vay anasini be, sakir-sakir turkce konusyonuz hepiniz lan, ne is, biliyom burda bazilar kendi ozbek dilinde bile bu kadar konusamaz.

kkk
02-22-2003, 06:43 AM
ayni kitaplar, ama cok ozledim o gunleri...

hadi ordan seksi:P..yemezler:))(unlu turk komedyeni Cem Yilmazdan parchalar)

noodles
02-22-2003, 10:47 AM
uhaha, ben sadece "Cicek Taksi"ni hatirliyorum...:)

AnkaraGucu-Shampiyon
02-23-2003, 02:33 AM
Millet shu anasini satyim turkche pop, sanat, halk muziklerini nerede download edbilrim.....
Levent Yukselga keladigani yoqda....

CHOYHONACHI
02-23-2003, 07:45 AM
muahua
ya peki shoyle fikralar anlatmishlarmiydi sizinkiler?

fil junglide gezerken karinca agachin arkasina gizlenmish ... soru :"peki niye ?"
mauhau chunki ona podnojka koyacakmish
mauhuaha

omadla

AnkaraGucu-Shampiyon
02-24-2003, 05:48 AM
Choyhonachi kusra bakma ama getirdigin ornek hich de komik diil...: (

noodles
02-24-2003, 11:28 AM
katilirim ben de

CHOYHONACHI
02-25-2003, 05:14 AM
zaten komik demedimki buna

bunlari ninni gibi masal gibi dinlerdik ...

omadla

spoon
02-25-2003, 06:50 AM
Tűrkçe konuşmak gűzeldirhttp://smilies.sofrayt.com/%5E/r/supergrin.gif

CHOYHONACHI
02-25-2003, 06:53 AM
Tűrkçe konuşmak gűzeldirhttp://smilies.sofrayt.com/%5E/r/supergrin.gif

ama turkche dushunmeyi pek tafsiye etmem

omadla

Ollohu_Akbar
02-25-2003, 09:23 AM
ama turkche dushunmeyi pek tafsiye etmem

Kesinlikle .
Tamamen katiliyorum.

noodles
02-26-2003, 05:55 AM
Aleek,
Tűrk&e konuşmak gűzeldir

ya sen de turkceni nerden bilyon?:)

Free
02-28-2003, 01:15 AM
Merhaba Herkese,
Bu ne acaba bunca insan turkceyi nerden ogrendi?Becky

noodles
02-28-2003, 01:41 AM
Hayat - buyuk bir ogretmendir!

03-03-2003, 04:02 AM
merhaba lo!!

burada bile turkce konusanlar varmish!! ha ha ha.!!!

oglum niye bu kadar cogaldiniz ki?

amina koyayim Cimbomun! Gotveren Besiktash!! Uruspu cocugu ankaragucu

Yashasin Diyabakrspor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kurdistonba OZodi, Kusdiston'ba OZODI!!!!

Free
03-03-2003, 07:42 AM
Evet bende sasirdim

noodles
03-03-2003, 03:46 PM
hic bi sey degil, arkadaslar. Her sey olabilir, sasmaya yer yok...
Lisede okurken, cok kitaplar okumustum, yani turkce kitaplar, turk edibleri ve yazarlarin kitaplarini, iste bunlarin arasinda "Huzur Sokagi" diyen bir kitap cok gonlumu almisti...bu kadar mukemmel yazilan roman kitaplar cok azdir bence. Iste simdi o roman kafama geldi...yaa, ne kadar mukemmel roman. Yine, "Ana", "Sefiller", "Calikusu" ve yine baska kitaplari hatirliyorum...

harika zemanlar idi.....

Korkma sonmez bu safaklarda yuzen al sancak
Sonmeden yurdumun ustunde tutan en son ocak
O benim milletimin yildizidir parlayack
o benimdir o benim milletimindir ancak...

tipa shunaqa edi...

spoon
03-03-2003, 03:53 PM
Max,
ya sen de turkceni nerden bilyon?

okulda ogrenmistim http://smilies.sofrayt.com/%5E/8/wink3.gif

noodles
03-03-2003, 07:16 PM
cok guzel oyleyse:)

spoon
03-03-2003, 10:09 PM
Max, sen degisiyormusun yada tek avatarin mi degisti? http://smilies.sofrayt.com/%5E/x/drink.gif

Free
03-05-2003, 05:40 AM
Isnan degisebilir veya avatar da degisebilir.

03-05-2003, 06:36 AM
Amina koyayin Combomun!!

Yashasin Diyabakirspor!!!!!!!!!!!!1

Free
03-05-2003, 10:32 AM
CimBomda am varmi ki?

noodles
03-05-2003, 01:37 PM
Aleek,
Max, sen degisiyormusun yada tek avatarin mi degisti?
haha, ben ve avatarim arasinda hec bir iliski yoktur :)

03-06-2003, 03:46 AM
Becky, tabii am var.
amsiz nasil siyecekki :D

03-06-2003, 08:47 AM
Yuh bne

Free
03-06-2003, 08:51 AM
Becky, tabii am var.
amsiz nasil siyecekki

ama penisinden de siyebilir ya ,yoksa sen sadece ami mi biliyorsun alet olarak,eger boyleyse sen kizsin demek.So prove what you said.

Free
03-09-2003, 07:56 AM
d.

R.K.K
03-10-2003, 04:04 PM
utaninglar!

noodles
03-12-2003, 02:16 PM
ugu, utanmayi de bilmek lazim...

Chapmi
03-13-2003, 07:58 AM
len sapikmisiniz be

Free
03-13-2003, 01:27 PM
Abarigen, sen de mi?
hic beklememistim..

uuuuuuuuuuu
03-14-2003, 06:52 AM
Yashasin DiyabakirsPRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 1

Cimbom -hadi -siktir lan! :D

Ankaragücü--götveren!

Diyabakirsporrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Free
03-14-2003, 08:35 AM
Ammina koyim Dolar'in ,
Yashasin Eurooooo....

Oguz Yabgu
04-05-2003, 12:05 PM
Beyler, sizde mi ayrim yapiyorsunuz! Bu sitede herkes Turk, herkes Turkce konushuyor! Hadi Ruslar "siz Turk deghilsiniz" diye onlari kandirdi. Peki sizleri kim kandirdi ? Burada konushulan her dil Turkce'nin lehceleridir! Sizde o zaman Turkce değil Oguzca konushuyorsunuz. Hatta Turkiye Oguzcası. Artik bolumun adini deghishtirin, Turkiye Oguzcası koyun!

La edepli konushun beyler! Ayıp oluyor.

Oguz Yabgu
04-05-2003, 06:41 PM
Ozbekce, Qirgizca, Kasakca, Uighurca, Oguzca, HAMSI TURKCE'dir. Turkce'nin lehceleridir!

04-05-2003, 06:55 PM
Oguz Yagbu ya katiliyorum.Buranin adi Turkiye Oguzcasi olsun.Hem ne o muhabbet zurna.com var orda herkes sövuyor.Isteyen orada yazar.

Oguz Yabgu
04-05-2003, 07:08 PM
Sevgili arkadashim, demek istedighim Turkiye Oguzcasi olsun demek deghil aslinda. Ben bu site de ki tum dillerin Turkce olduğunu soylemek istedim. Yani sedece bizim dilimiz Turkce deghildir.
Digher Turk topluluklari Ruslar tarafindan kandirildiklari icin kendi lehcelerini farkli bir dilmish gibi yaziyorlar. Halbuki hepsi kendi dillerine Turkce demelidir. Yani Kazakcha, kirgizca, Ozbekche diye bir shey olmamali, yalniz Turkce denmelidir. Yani digher Turk kardeshlerimize dil birlighini ogretmeliyiz. Tabi ki farklı lehcheler devam edecek. Ama adı Turkce'nin Kirgiz lehchesi ya da Turkce'nin Ozbek lehcesi olacak. Oyle yapacaghimiza bizde onlara uyuyoruz. Senden umutluyum arkadashım. Bunu sen yapabilirsin.

Atilla
04-07-2003, 07:56 AM
Turkce danishmaq isteyirsense www.azeriforum.net saytina bax

Atilla
04-07-2003, 07:59 AM
Orta Asiyada turkce danishmaq hele tezdir. Onlar hec oz dillerinde danishmirlar.

Oguz Yabgu
04-07-2003, 12:46 PM
Haklisin Atilla, Turkiye'de dogru durust kimse tarihini, Soyunu bilmiyor. Millet kendini oghreneceghine Yunan mitolosini ezberler. Onu da oghren ama ilk once kendini bil!

Mirzabek
04-08-2003, 10:04 AM
he ne oldu yine siz bare burda... neyse

Diyarbakirspor diye kim len orda hadi chik bakalim ortaya muahahah 3:1 yetmiyormu :lool::lool::lool::lool:

bu arada valla sapik adamlar varmish kim len arda
ruchda onlara AZABOCHENNIY derler muahahaha :lool::lool::lool::lool:

bir qiz
04-08-2003, 02:50 PM
Benje so'n zamanlarda butun o'zbeklarin hepsi turkce konishyo'rmu ne? Ne go'zal?
Turk dilindegi romanlar haqinda go'zel ko'nilar o'lmishdi, go'zel sheylarden bahs edelim.

Mirzabek
04-09-2003, 05:08 AM
tamam size guzel bir shey soyleyim

amam mutlaka okuyun tavsiye ederim

Mutlu Son
> Iki sevgili varmis Hani insanin içini kipir kipir ettiren umut dolu
> bir sevgiymis onlarinki. Evlenmeyi düsünüyorlarmis. Derken bir gün
> delikanlinin yurt disiina gitme mecburiyeti dogmus. Kiz gözyaslari
> içinde kalmis. Onsuz nasil yasayacagini bilemiyormus. O zaman
> delikanli cebinden bir yüzük çikartmis ve demis ki 'Ben iki yil sonra
> dönecegim. Eger döndügüm güne
> kadar parmagindan bu yüzügü hiç çikartmazsan beni gerçekten sevdigini
> anlayacagim ve hemen evlenecegiz.' Genç kiz çaresiz kabul etmis. Çocuk
> gitmis. Kiz yüzügü hiç ama hiç çikartmamis. Taa ki... Taa ki
> sevgilisini karsilamaya gittigi güne kadar. O gün rihtimda durmus
> kendisine nisanlisini getiren geminin kiyiya yanasmasini izliyormus
> heyecanla. Birden güvertede delikanliyi görmüs. Yüregi agzina gelmis.
> Sevinç içinde kendisini göstermeye çalismis. Elini cebinden çikartip
> sallayayim derken "sip" diye bir sesle irkilmis. Yüzük parmagindan
> düsmüs, denizin derinliklerinde kaybolup gitmis! Ne yaptiysa, ne
> söylediyse delikanliyi ikna edememis. Çocuk kizi terk etmis. Zaman
> geçmis. Kiz bir gün hep nisanlisiyla birlikte gittikleri balikçiya
> ugramis. Birde bakmis ki delikanli orada! Hemen yanina yaklasip
> olanlari anlatmaya çalismis. Delikanli ilk baslarda biraz soguk
> davrandiysa da sonunda yelkenleri suya indirmis. Uzun ayriligin
> getirdigi özlemle birbirlerine sarilmislar. Mutluluk yüzlerinde
> okunuyormus adeta. Bu olayin serefine hemen yemek siparis etmisler.
> Bir kaç dakika sonra bir tabakta baliklari gelmis. Istahla çatal
> biçaga davranmislar. Baligi kestiklerinde içinden ne çikmis dersiniz?
> Yüzük dediniz degil mi? Bilemediniz. Kilçik! Siz çok fazla Türk filmi
> seyretmissiniz...
>

evet nasiil begndinizmi :D

Oguz Yabgu
04-09-2003, 06:58 AM
Beni kandirdin Mirzabek :) galiba ben chok fazla eski Turk filmi izlemishim :D
Gerçekthen guzel.

Merhaba bir qiz, bende Ozbek kardashlarimin yazilarini, sozlerini daha iyi anlayabilmek ichin Ozbek lehchemizi oghrenmeye chalishiyorum :) Belki Turkiye lehcesinde iyi romanlar var ama Ozbekce'yle bizim unuttughumuz bazi degherleri tekrar hatirlama shansim olacak. Hich bir lehchemiz digherinden ustun deghil, esh degherdedir. Aslında Ozbekche de olan soyleyish bichimi Turkiye'de yerel halkin sozlerine daha yakindir. Chunki biz Turkiye'de İstanbul Turkchesi konushuyoruz.
Mesela yerel halkın bir kısmı "gideyim" demezde "giden(g) artik " der. Choghul oldumu da "gidening" sheklinde soyler. Benim doghdughum memlekette hala boyle soylerler. Daha bir suru boyle ornekler var.
Bir sorum var arkadashlar: Ozbek gardashlar Turkiye lehchesini nasil oghreniyorlar ?

bir qiz
04-09-2003, 10:43 AM
Cuk go'zel, tasakkurler ediyurum. Efsanaya bir az banzamis kibi, amma suni anekdot ulmis. Hayrli isler!!!

CHOYHONACHI
04-09-2003, 10:55 AM
Klasik Turk filmlerinde beni hep kopartan sahne :

baba terk eder sevgilisini, ama ondan bir chocugu olur (chogu zaman oglan) ... ve gunlerden bir gun baba ve ogul karshilashirlar ( gene chogu zaman oglan ailesini (kuchuk olmasina ragmen , diyelim 5-6) gechindirmeye chalishirken, baba zengindir va bashlarina bir kaza gelir) oglan chok durust, ama baba da sevgilisini terk etigi ichin hala pishman bir vazieyte ... bahslarina kaza gelir ve ikisi de bir gun birbirine chok isinirlar ... ve gunlerden bir gun baba onun kendi oglu oldugunu anlar ... ama chochuk hala bilmemekte ... ve en kopartan sahne : oglan bir gun o babasina ( dyelim Orhan) : "Size amca diyebilirmiyim ?!" yada "Orhan amca sie baba diyebilrimiyim ?!" ....

:)
omadla

bir qiz
04-09-2003, 11:05 AM
Shabanin anekdotlarini bilenlar varmi?

Internetden turkce sarkilari download etmak istiyurdum... :?: Bene yademtchi ula bilirmisiniz?

Oguz Yabgu
04-09-2003, 12:42 PM
http://www.mp3yukle.com

Buradan indirebilirsin bir qiz. Teoman'i tavsiye ederim.
Kayahan ve Emre Altug'da iyi.

noodles
04-09-2003, 08:05 PM
bir qiz: 0dc8456f, www.google.tr --> turkish MP3

Oguz Yabgu
04-10-2003, 01:28 PM
Ayrica kıraç da (kirach) chok iyi sharkicidir. Mutlaka sharkilarini dinlemelisin.

bir qiz
04-10-2003, 02:49 PM
Oquz Yabqu, Cuk tasakkur ediyurum, amma mp3yukle.com da sarkilarin hepsi download o'lmiyur, Tarkan, Mustafa Sandal, Zerrin..., Serdar O'rtac, Ibrahim Tatliseslarin (ismini bilmediklarim co'k) sarkilarini download etmek istiyurum. Buradagi butun sarkilarin hepsini ukadar sevmadim.

Max senin verdigin website calismiyur yoksa benin bilgisayarim, neyisa, google girib bakajag'im. Co'k tashakkur ediyurum...

adanali
04-10-2003, 03:03 PM
www.azeriforum.net de ki yöneticiler Rus hayrani sen en guzel azeri oymagi olan www.azeriturkleri.net cok daha guzel milli bilincli insanlar geliyor.
Bu sövenler ise kendilerine zurna com u öneriyuorum

NGA
04-10-2003, 03:07 PM
Turkcha tushunmayman :( 8)

Free
04-12-2003, 05:15 AM
NGA, LOL..

bir qiz: 0dc8456f, www.google.tr --> turkish MP3

Max www.google.com.tr dogrusu ...

noodles
04-12-2003, 05:52 AM
King_of_Net, :P neyse :)

Oguz Yabgu
04-12-2003, 07:46 AM
"Inson borki insonlarning naqshidir, inson borki hayvon undan yaxshidir"
Chok guzel bir soz NGA. Tamamen katiliyorum

Tanrikut adanali
04-12-2003, 03:21 PM
Bir kiz herhalde Saban i sordu yani Kemal Sunal i.yuce Turk milletinin aziz cocuklari haydi Turan a

Chapmi
04-14-2003, 06:09 AM
Turkce danishmaq isteyirsense www.azeriforum.net saytina bax

abi azerilerde mi turk.

Chapmi
04-14-2003, 06:10 AM
bana kalirsa onlar sadece Azerice konushan Acemler.

Pax
04-14-2003, 06:51 AM
bana kalirsa onlar sadece Azerice konushan Acemler.
B&yle mantık y&r&t&l&rse farslar neden fars&a konuşan azeriler olmasın. Ya da farslaşmış sel&uk T&rkmenleri. Bu &rnekleri &oğaltabiliriz...
İyi ki iş sana kalmamış valla! Azerilere kim olduklarını karar vermeye onlara bırak en iyisi.

"Ama bak işte şunlar Ozbek, Kırgız falan filan t&rk't&r" diyeceğini duyar gibiyim. Peşin peşin hemen cevaplıyorum:
Belki bilirsin Rus&ada iki farklı kavram vardır "ТЮРК" ile "ТУР(О)К". Birisi, jenerik ve daha &ok dilsel bir kavram olup "Ozbek", "Kırgız", "Kazak", "Tatar" v.b. kavramları i&ermektedir. İkncisiyse, sadece "Anadolu T&rk&" demektir.
Ne var ki T&rk&ede, sen de farketmişsindir, b&yle bir ayırım yok.

Oguz Yabgu
04-14-2003, 08:55 AM
Azeriler "Oguz-Turkmen" Turkleridir.

Chapmi
04-15-2003, 02:22 AM
Ben bisheyi anlamiyorum niye hep ozbek kazak ve bashqalari turk olduguna inaniyosunuz halbuki mogollarla zamaninda karmash sharmash olmushlar.
hatta oqadar etkilemishlerki qozler bile chekik olmush ten rengide esmerleshmish.

Azerilere gelince o benim sahsiy fikrimdi .

Mirzabek
04-15-2003, 02:36 AM
neler oluyor bize neler oluyor bize

ne oldu yaw o kadar fittirdimkki

biktim artik bu muhabbetten

bana kimse turksun diyemez ben ALHAMDULLİLOH OZBEGİM
bana turk veya oguz birsheyler veya turkmen diyene...

OZBEKTEN HARİC ben kimsenin suyundan degilim

ulan sanki babanizi veya annenizi ariyorsunuz tovbe tovbe
kufur edecem yaw :twisted: :twisted:

Oguz Yabgu
04-15-2003, 07:37 AM
Mirzabek achikcasi beni hayal kiriklighina ughrattin. Bunun sebebi “ben tek Ozbeghim” demen deghildi. Biz kimseye illa sen shusun falan diyemeyiz. Boyle bir hakkimiz yok. Mesela abarigen Turk olsa ne olur olmasa ne olur. Damarda akan kandan chok kalpten akan kan onemlidir. Biz ne ne Arnavutlar ne Checehenler ne Kurtler gorduk. Ama hepsi biz Turkuz diye olduler. Bizim ichin kan deghil Milli Kultur onemlidir. Sadece senin bu kadar sert bir chikish yapmani beklemiyordum o kadar. Neyse...
Hayal kiriklighim sadece senle ilgili deghil. Ben bu Ozbek sitesini oghrendighimde ichimde
chok farklı duygular vardi. Eskiden aramizda koca demir perdeler varken biz sizleri goremiyor “bizim orada kardeshlerimiz vardi” diyorduk. O zamanlar Olduler mi, kaldilar mi diye endisheleniyorduk. Ruslar sizden haber bile sizdirmiyordu. Shimdi shu internet vasitasiyla konushabilme shansim bile oldu; ama anladim ki Rus gercheghi artik chok sheyleri deghistirmish. Ruhlari deghil ama zihinleri... Kalbim biraz burkuldu sanirim. Hani “Ulan babanizi veya annenizi ariyorsunuz sanki” demishtin ya. Evet, Atam Bilge Kaghan, Atam Bilge Tonyukuk, Atam Alp Urungu ve digherleri ustune bastighiniz o Kut’lu Vatan’da yatiyor. Biz(hepimiz) batıya chekildikche Mongollarin yerleshtighi o topraklarda Turk Kitabeleri, Orhun Kitabeleri umutsuzca olmeyi bekliyor. Varsin sen Ozbek ol, o Kirgiz olsun, shu Tatar... Bizlere olanlar olmush zaten.
91 senesi, ard arda gelen baghimsizlik sevinci. Siz orada, biz burada... Gerchi Turkiye’de bu Milli bilinch choghunlukla yoktur. Turkiye’de Vatanina ölenden chok satanlarla boluculerin sesi chikar. Napalim, kaderimiz buymush. Yani biz oyle choghunluk falan deghiliz. İshte bizde hayal kiriklighina ughruyoruz. Yuce Allah hayirlisi neyse onu nasip etsin.
Allah’a emanet olun.

adana
04-15-2003, 03:12 PM
Burda ki Özbek de Tatar da Túrkiye Túrk ú de Túrkce danisir.

Pax
04-16-2003, 01:28 AM
Ben bisheyi anlamiyorum niye hep ozbek kazak ve bashqalari turk olduguna inaniyosunuz halbuki mogollarla zamaninda karmash sharmash olmushlar.
hatta oqadar etkilemishlerki qozler bile chekik olmush ten rengide esmerleshmish.

Azerilere gelince o benim sahsiy fikrimdi .

Блин брателло,
отвечай по существу. Я вроде написал что у турков путаница с понятиями, но ты видимо не прочитал моего поста выше.

Şahsi fikirlere gelince... valla, bence, bu tür ifadelere daha dikkatli olmalı. Sonuçta bir insan değil, iki insan değil bütün bir milleti bir çırpıda fars yapıyorsun, yahu! Hem de öyle... özel nedeni yok... tamamen duygusal, kafama öyle estiği için... amma alemmişsin sen de, birader!

Pax
04-16-2003, 01:35 AM
Töbe, töbe...
ALHAMDULLİLOH OZBEGİM bile diyenler de çıkmış. :)
İhdinas-Sırat-al-Mustaqiim... sen bizi doğru yola sevk et, Allah'ım
Bir millete mensup olmakla sanki çok hayırlı bir iş becermiş gibi

Yanlış anlaşılmasın, Elhamdüllillah Türküm, Cartım Curtum'lara da cevabım aynı.

Mirzabek
04-17-2003, 08:58 AM
ya pax amarika ben kenidmi kime ve nasil hizmet edecegişmi bilirim
bu formda kendini gosterenlere bir shey soyleyim bare disharida bir sheyler yapin...

butalok
04-17-2003, 12:26 PM
У Мирзабек, Узбекмисиз ? :( Унда нега узбекча гапирмайсиз огуз йабгуларга озбекцани качон ургатамиз бунакада. Узбекцага утинг-е, бурро килиб узбекца гапирасиз-ку, ана бошка топикларда укидим. Гапираколинг енди... ;)

emre
04-19-2003, 12:45 AM
Valla ben de şaşırdım. İyidir iyi...

04-19-2003, 02:39 PM
Kardeshler allah shashirtmasin gerisi hikaye...
Bu tartishmayada son noktayi qoyalim .
Sebebide hich bi sonuca ulashamadik.ulashamayizda.

Turk kardeshlere gelincede abiler siz ulkenizde belli bi yere gelin ve ulkenizin
biza karshi yuruttugu siyaseti degishtirinki soylediklerinizin arkasinda
oldugunuzu gorelim.

Selametle kalin.

04-19-2003, 02:40 PM
yukardaki yazi bana ait
log in yapmayi unutmushum nedense.

04-19-2003, 02:48 PM
kahretmesin gene unuttum birazdan log in yapcam bekleyin
az sonra

Free
04-21-2003, 06:57 AM
ya cok gicikmisin be guest

*Athena*
04-21-2003, 11:37 AM
Hello guys, sorry for interupting you with English, I was just wondering would you like to teach me a little bit of Turkish?
Thanks a lot :)

noodles
04-22-2003, 05:19 PM
feruzade, why not? ;)

*Athena*
04-22-2003, 08:59 PM
so, do you agree to teach a little bit of Turkish? Can you please, then write me how to say basic things, like: hello, bye,.......
I hope it's not boring, and I"m not annoying :)

CHOYHONACHI
04-23-2003, 12:10 AM
so, do you agree to teach a little bit of Turkish? Can you please, then write me how to say basic things, like: hello, bye,.......
I hope it's not boring, and I"m not annoying :)

the best suitable teacher, i think, is Max ...

com'n... Max.... your time has come :) ... let's show them who you are indeed!!! :P ...

omadla

Free
04-24-2003, 07:33 AM
feruzade, max'in turkchesi cok guzel ...here is guide for understanding this discussion:
hi=merhaba
bye=hoshcha kal
good=iyi
bad=kotu
I=ben
You=sen

Good Luck freuzade =Sana Basarilar hehehe

AnkaraGucu-Shampiyon
04-24-2003, 07:54 AM
JAPON OLMANIN FAYDALARI

-Bakkalınızdan Japon yapıştırıcısı isterken gururla " - Şu bizim
yapıştırıcıdan versene" dersiniz.

-Çok kiloluysanız zayıflamak için milyonlarca lira harcamaz aksine Sumo
Güreşçisi olup üstüne para kazanabilirsiniz.

- " -Adamlar yapmış ağbi! "diyerek hep kulaklarınızı çınlatırlar.

- Devleti yönetenlerin koltuklarını bırakmaları için ölmelerini
beklemezsiniz.

İNGİLİZ OLMANIN FAYDALARI

- Her zaman için beyaz atlı prensin kapınızı çalma ihtimali
vardır(Prens
Charles! ) .

- Ve üstteki mantığa göre kaynananız bir kraliçe olabilir.

- Hiç bir baltaya sap olamazsanız, bir tamirhanede " İngiliz anahtarı
"olabilirsiniz.

- İngilizceyi su gibi konuşursunuz. (!)

ETiOPYALI OLMANIN FAYDALARI

- Solarium için milyonlarca lira ödemeniz gerekmez.

- Diet yapmak için kasmazsınız.

- Tüm yardım konserleri sizin için yapılır.

- Akrabalarınız ya basketbolcu ya şarkıcı ya da dansçıdır.Aç ayı
oynamaz
lafını altüst edersiniz.

AMERİKALI OLMANIN FAYDALARI

- Kendinizi iyi hissetmeniz ve Amerikalı olmanın hazzını ve gazzını
almak
için, herhangi bir Amerikan filmini seyretmeniz yeterlidir.Eğer hala
övünmekten böğ gelmemiş ve kusmamışsanız.

- Her zaman ülkeniz savaştadır ama size zarar gelmez..

- NBA maçlar ını izlemek için sabahın köründe kalkmazsınız..

- Her apartmandaki 10 kişiden 5 'i dünyayı kurtaracak güçtedir.. Düşman
ister uzaylı olsun isterse bir göktaşı ... (örnek: Rambo, terminator,
v.s..)

ÇİNLİ OLMANIN FAYDALARI

- Çocuğunuzun ismini tabak çanak kırıp koyabilirsiniz. Çang, Çung, Çing
gibi..

- Uzaydan görülebilen tek insan eseri olan " Çin Seddi" ni
gerçekleştirmiş
olmanın gururunu yaşarsınız..

- Uzağı net görmek için gözlerinizi kısmanız gerekmez.

- Tek yataklı oda parası verip üç kişi yatabilirsiniz.

FRANSIZ OLMANIN FAYDALARI

-İngilizce bildiğiniz için değil, bilmediğiniz için hava atarsınız(
Yani
onlar öyle sanıyor) .

- Her şeye Fransız kalabilirsiniz..

- Fransızca küfür bile etseniz şiir okuyosunuz sanırlar...

İTALYAN OLMANIN FAYDALARI

- Kaybolmazsınız. Çünkü her yol Roma'ya çıkar.

- Herkesin sırtını yaslayacak bir dayısı vardır,özellikle Sicilya
dolaylarında...

- Dünya kızları, yakışıklılıkta hep sizi örnek gösterir..

- Doğan SLX fiyatına FERRARİ alabilirsiniz( Abartık ama olsun! Eee..
Böyle
vergilere böyle espri!) ...

VEE TÜRK OLMANIN FAYDALARI

- 2050 yılında dünyanın tek hakimi olabilirsiniz(Çünkü herkes uzaya
çıkmış
olacak)...

- Eğer dünyanın hakimi olursanız, uzaydan gelebilecek UFO lara taş atıp
onları korkutup, kaçırabilirsiniz( UŞAK da yaşanmıştır) ..

- Restoran, lokanta gibi yerlerde masaları birleştirebilir ortaya bir
salata
söyleyebilir, masanın kısa bacağının altına katlanmış kağıt
koyabilirsiniz...

- Otobüs, uçak, hastahane, vb. gibi cep telefonu kullanmanın yasak
olduğu
yerlerde gizli gizli cep telefonu ile konuşabilir, plajda cep
telefonunuzu
mayonuza sıkıştırabilir ve herşey çok normalmiş gibi
davranabilirsiniz..

-İşsizlik, üretimsizlik, sosyal eşitsizlik, trafik canavarı, enflasyon
ve
sonu gelmeyen zamlarla canla başla mücadele ederek, " ülke yönetmecilik
"oynayan siyasetçilere yıllarca katlanarak " Varolmanın dayanılmaz
eziyeti
"ve"insanoğlunun dayanıklılık gücü" konularında bilimsel araştırmalara
katkıda bulunabilirsiniz...

CHOYHONACHI
04-24-2003, 09:05 AM
JAPON OLMANIN FAYDALARI

-Bakkalınızdan Japon yapıştırıcısı isterken gururla " - Şu bizim
yapıştırıcıdan versene" dersiniz.

JAPON OLMANIN ZARARLARI

iki de bir shu espiriyi yapmaya chalishirlar :
-gechende bakkaldan Japon yapishtiricisi aldım ama yapishtiracak Japon bulamadim !!!

omadla

noodles
04-24-2003, 07:53 PM
feruzade, actually, basic things as you have mentioned are written above. So if you like it and want to go on then feel free to ask any concerning question either in this section(i'm pretty sure everyone who knows turkish will do his best in order to help you) or contact me via e-mail, YMS, MSN or IRC (irc.choyhona.uz #mafia).

noodles
04-24-2003, 07:57 PM
CHOYHONACHI, ya boyle adami utandirmak yoktur abi... shu senin postunu okuduktan sonra tam patlican oldum be... :P kedimi gostermem hic lazim degil zaten herkes bilyor beni kim oldigumu :P muahaha omadla :)

Free, senin turkcende fena degil ;)

CHOYHONACHI
04-25-2003, 09:07 AM
CHOYHONACHI, ya boyle adami utandirmak yoktur abi... shu senin postunu okuduktan sonra tam patlican oldum be... :P kedimi gostermem hic lazim degil zaten herkes bilyor beni kim oldigumu :P muahaha omadla :)

Free, senin turkcende fena degil ;)

Max abi bakiyom da ... avatarindaki o insancalar ayni anda hareket ediyorlar ... biraz komigime gitti .. ayni anda duvara tirnamiyolar ..

omadla

Chapmi
04-25-2003, 11:45 AM
ya cok gicikmisin be guest
sonunda adimiz giciga chikti.

istanbul
04-25-2003, 07:08 PM
Merhaba arkadaslar, ben bugun uye oldum bu sanal sayfaya. Herkese selamlarimi iletiyorum. Hafiften bir tartisma olmus ama cok gereksiz seyler bunlar. Yapmamiz gereken tum Turk devletleri arasinda bir kultur, dil birligi kurmaliyiz, bu halklar arasindaki etkilesimi arttirmaliyiz. Normalde bir Turk ile Ozbek karsi karsiya geldigince cok rahat muhabbet edebilmeli, Turk liselerini bitiren arkadaslar ve belli bir sure Turkiye'de kalmis arkadaslarda boyle bir sorun yok gerci ama her Ozbek maalesef Turkce bilmiyor. Bence yapilmasi gereken Ozbekistan'daki Turk okullarinin sayisini ve kalitesini arttirmaktir. Yeni nesili Rus okullarindan cok bu Turk okullarina cekmek lazim.

Herkese sevgiler ve saygilar...

CHOYHONACHI
04-25-2003, 11:48 PM
Merhaba arkadaslar, ben bugun uye oldum bu sanal sayfaya. Herkese selamlarimi iletiyorum. Hafiften bir tartisma olmus ama cok gereksiz seyler bunlar. Yapmamiz gereken tum Turk devletleri arasinda bir kultur, dil birligi kurmaliyiz, bu halklar arasindaki etkilesimi arttirmaliyiz. Normalde bir Turk ile Ozbek karsi karsiya geldigince cok rahat muhabbet edebilmeli, Turk liselerini bitiren arkadaslar ve belli bir sure Turkiye'de kalmis arkadaslarda boyle bir sorun yok gerci ama her Ozbek maalesef Turkce bilmiyor. Bence yapilmasi gereken Ozbekistan'daki Turk okullarinin sayisini ve kalitesini arttirmaktir. Yeni nesili Rus okullarindan cok bu Turk okullarina cekmek lazim.

Herkese sevgiler ve saygilar...

selami aldik ... sagolasin

guzel bir masal olmush ... :P ... GAZA GELMEMEK LAZIM!!! (bakiniz ATV, Ekmek Teknesi Dizisi)

abicim kalsin, istemez!!!

nedenide shu ... turk mantigini bizim orda yerleshmesini hich de hich istemem !!!

achiklamasi diger bir post'ta!!!

....

CHOYHONACHI
04-26-2003, 12:14 AM
VEE TÜRK OLMANIN FAYDALARI

- Otobüs, uçak, hastahane, vb. gibi cep telefonu kullanmanın yasak
olduğu
yerlerde gizli gizli cep telefonu ile konuşabilir, plajda cep
telefonunuzu
mayonuza sıkıştırabilir ve herşey çok normalmiş gibi
davranabilirsiniz..

VEE TURK OLMANIN ZARARLARI

... hayatınız boyunca shu mantigin esirindesiniz ... bir sheyin zararli olgunu ancak ve ancak o shey bashiniza geldigi an anlarsiniz... otobuste cep telefonu kapanacaksa bir zarari varki telefonu kapatmanizi istiyorlar ... bir gun bir kaza olacak (Allah korusun) .. bir otobus devirelcek ... sonra herkez : "anaaa gerchekten de kaza oluyormush?!" diye kapatmaya bashlayacaklar ... ama ne kadar sureyle ?! uzun degil .. :) chunku gorduk ishte depremde ... millet malzemeden chalmanin, chimento yerine kum kullanmanin zaralarini depremde ogrendiler ... sonra hemen medya olsun, gazeteler olsun toplumu bilgilendirmeye bashladirlar ... ama ne kadar surdu bu ?! 3 ay .. o kadar ... 3 aydam sonra unuttular ... hatta Deprem dedeyi (the No:1 deprem uzmani ) magazin dergilerinde "En seksi erkegi sechtiler be!!!" ...

ishte diyomki sagolasin ... boyle mantik almayalim .. :) ... istemez kalsin ... !!!

omadla

Oguz Yabgu
04-26-2003, 12:40 AM
CHOYHONACHI ne desen haklısın. Bizde büyük bir cahillik var. Bizde gençlik olarak uyanmaya çalışıyoruz. yazımın aşağısında yine sana hitap edeceğim.

Selam istanbul, haklısın bu rus okulları Türkistan'ın üstünde hala büyük bir psikolojik etki yapıyor sanırım. Yalnız izninle bir şeyi vurgulamak isterim. Özbek lehçemizde bir Türk dilidir. Asıl yapılması gereken şey tüm Türklerin aynı alfabeye geçmesi ve yazım kurallarında birlik olmasıdır. Normalde bir Türkiye Türk'ü ile bir Özbek Türk'ü karşı karşıya geldiğinde belli bir oranda anlaşır. Dünya Türklüğü kendine gelip birbirine yakılaşabilirse lehçelerde birbirine yakınlaşacaktır. Çünkü ikisi de Türkçe olduğu için birbirini çabuk benimser.
Özbek kardeşlerimiz elin Ruscasını öğreneceğine hiç yorulmadan iki üç günde Türkiye lehçesini sökebilir. Benim yanımda Özbek lehçesini iyi bilen bir insan olsa ve bazı sorularıma cevap verse ben Özbek lehçesini çok iyi bilirdim. Umarım ileride Aynı Ata'nın uşakları birbirlerini iyi tanır. Çünkü birbirlerini tanıdıkça kendilerinden çok şeyler bulacaktır.

CHOYHONACHI geçen dönemlerde biraz sana yanlış bir tepki verdim. Lütfen kusura bakma. O yazımı da sileceğim, her seferinde unutuyorum. O yazıyı yazmamın sebebi Türkiye lehçesini çok iyi bildiğin için seni Türkiye'den biri zannetmemdi. Türkiye'den bir eleman çıkmış öylece konuşuyor sanmıştım.
sözlerinde biraz ağır olduğu için kötü tepki verdim, tekrar kusura bakma.
Ama Özbekistan'ın Türk benliğini hissetmesinden daha doğal ne olabilir ki ?
Özbek Halkı'nın etnik yapısı tamamen Türk'tür. Kültürel yapısı da öyledir.
Özbek Halkını oluşturan İki Türk boyu vardır: 1 - Kıtay Türkleri, 2 - Kıpçak Türkleri. Bunların kaynaşmasıyla Özbek halkı doğmuştur. Türklerin böyle parçalanmasının en büyük etkeni Türklerde büyük bir Boy hukuku olmasıdır. Tarihte ve bugün her Türk, boylar halinde yaşamıştır. Buna nedense çok önem verilmiştir. Örneğin Türkiye Türklerinin bir kısmı: Türklerin "Oğuz" boyunun "Deniz Han" kolunun "Kayı" ailesine mensuptur. Bir Kısmı Oğuz Boyunun "Gün Han" kolunun "kınık" ailesine mensuptur. Tabi artık kimse ne olduğunu bilmez. Önemli olan boy değil Hangi Ulus'a mensup olduğundur. Boy demek Türk aileleri demektir. Ailedende Millet olur mu hiç. Bu yüzden Türk boylarının hangi Millet'e mensup olduğunu bilmesi önemlidir. Bizlerde ki bu parçalanma eski dönelerde ki Çin Entrikalarının daha yakın dönemlerde ise sinsi Rus politikalarının eseridir. Bu öyle çabucak olmamıştır. Bizleri bölmek için çok büyük ve uzun bir zaman çaba harcadılar. Bizler gene birlik olmalıyız. İşte, dilde, fikirde birlik edersek hem Milletçe uyanırız hem hep beraber kalkınırız. Sevgiyle selam ederim...

CHOYHONACHI
04-26-2003, 03:43 AM
CHOYHONACHI ne desen haklısın. Bizde büyük bir cahillik var. Bizde gençlik olarak uyanmaya çalışıyoruz. yazımın aşağısında yine sana hitap edeceğim.
....

..... CHOYHONACHI geçen dönemlerde biraz sana yanlış bir tepki verdim. Lütfen kusura bakma. O yazımı da sileceğim, her seferinde unutuyorum. O yazıyı yazmamın sebebi Türkiye lehçesini çok iyi bildiğin için seni Türkiye'den biri zannetmemdi. Türkiye'den bir eleman çıkmış öylece konuşuyor sanmıştım.
sözlerinde biraz ağır olduğu için kötü tepki verdim, tekrar kusura bakma.
Ama Özbekistan'ın Türk benliğini hissetmesinden daha doğal ne olabilir ki ?....

selam Oguz

kusura baktigim yok... asli boyle birshey varsa da ya ben gormedim ya unuttum ...

cahillik konusunda : hich bir fikir bildirmeyecegim, chunki zaten her shey ortada, ama ben milleti kotulemeye karshiyim, kotu millet degil kotu insanlar vardir ...

turkcehyi iyi konushtuguma gelince : bunu zaten biliyorum, refuze etmiyorum (mauhauha hani sosyetik konushmalar varya ...) ... hep alkish aliyorum bu konuda ...

neyse fazla geyhik yapmayim ...

omadla

Oguz Yabgu
04-26-2003, 08:16 AM
Selam,
Unuttuğun daha iyi.. Şu konuda sana tamamen katılıyorum. " Kötü Millet yoktur, kötü insanlar vardır." Çünkü örneklerini verdiğin o komik olaylar Türk Milletinin tamamına değil içinde ki bir takım bireylere aittir. Evet Türkiye lehçesini iyi kavramışsın. Tebrik edilecek bir durum :D

Selametle

CHOYHONACHI
04-26-2003, 08:40 AM
Selam,
Unuttuğun daha iyi.. Şu konuda sana tamamen katılıyorum. " Kötü Millet yoktur, kötü insanlar vardır." Çünkü örneklerini verdiğin o komik olaylar Türk Milletinin tamamına değil içinde ki bir takım bireylere aittir. Evet Türkiye lehçesini iyi kavramışsın. Tebrik edilecek bir durum :D

Selametle

teshekkür ederim ... ama turk milletini kavramamda Cem Yilmaz sagolsun ... chok severim keratayi ... :P

.... ne bakiyon duduk ... uzay bu !!! ... :lool:

hadi omadla

Oguz Yabgu
04-26-2003, 11:36 AM
Cem Yılmaz şahanedir :D
Ama birde şu vardır ki kendisini öyle olmadığı halde en çok aşağılayanda Türkiye insanıdır. Yani o komik örneklere gerçek hayatta pek rastlayamazsın. 50 kişi içinde biri çıkar bir komiklik yapar ondan sonra o olay herkese mal olur :) Dinle ama fazla inanma :D

Mirzabek
04-26-2003, 03:06 PM
Valla ne oldu ne olmadi

--Ahmet ishinla
-- Makine soguk muahahahaha :lool:

- Kaptan yardimcisi bana lazer ver
- Labmalar yandi
- O kadar achip sondurusen tabiki yanacak salak :lool:

Oguz Yabgu
04-27-2003, 05:25 AM
Mirabek o örnekler yaşanmış olaylar :D Biz gerçek dışı olaylardan bahsediyorduk :D

Free
04-28-2003, 06:09 AM
hehe bu tartismaya gulmekten baska bi seye yaramaz.Istanbul demis ki herkes ruscayi unutup turkceye donsun .Niye ozbekceye donmeyelim sonucta ozbekceyle turkce arasinda cok fark var.Ne de olsa senelr once ozbek ,turkmen turlerin atalari bir imis beraber yasamis .Seneler once her kes beraberdi herkesin bir atasi vardi Adam atamiz.niye siz sadece bir kac yuzyila bakiyorsunuz gecmise bakacaksaniz tamaiyle bakalim ve her kesin sadece bir insan oldugunu hatirlayalim .Biz insaniz turk veya rus ya ingliz japon degiliz hepimiz sadece insaniz ve millet diye bi sey sadece insanlarin uydurdugu bi seye yaramayan laftan baska bi sey degil...

Oguz Yabgu
04-28-2003, 12:30 PM
Kimse istemediği doğrultuda ilerlemez. Herkes inandığı yaşama ve sorumluluğa sahip çıkmakta hürdür.

Selametle..

istanbul
04-28-2003, 09:47 PM
CHOYHONACHI, senin o verdigin ornekler sadece Turkler de yok, dunyanin bir cok toplumunda var. Ben Amerika'da yasiyorum, burdaki halkin dangalakliklarini yazarsam Turklerin onlardan ne kadar ustun oldugu gayet iyi anlasilir.

Benim bu halklari kulturel acidan birbirine daha fazla yaklastiralim dusuncemi begenmeyen ve gulenlere herhangi bir sey soylemiyorum. Onlar gulmeye devam etsin. ABD, Fransa, Ingiltere, Almanya, Rusya da onlara guler. Benim dusunceme gore tum Turk Devletleri aralarindaki hem ekonomik hem de kulturel baglari guclendirmeli ve asya'nin lideri olmalidir.

Benim en cok uzuldugum Turkiye disinda kalan diger Turkmen Devletlerin halkinin Turkiye'yi kucumsemesi ve Rusya'ya hayran olmasi. Herkese burdan cagri yapiyorum, gelin birlik olalim. Turk okullarini arttiralim. Benim burda 2 Ozbek arkadasim var, biri hep benle Turkce konusmaya calisiyor, digeri ise gidim Turkce ogrenmemis, Rus hayrani biri, Amerikalilar nerelisin diye sordugunda Rus'um diye cevap veriyor. Kendi benligini bu kadar kaybetmis biri olabilir mi? Biz cikip serefli bri sekilde Turkuz diyoruz. Sanimiz sohretimiz o bicim.

Hem Turk ulusu, hem de muslumanlik Turklere, Turkiye'ye cok buyuk minnet borcludur.

Sicak denizler hala bizde ve hep bizim olucak. Rusya'ya sevgilerle...

Atilla
04-29-2003, 01:23 AM
Istanbul, bak arkadashim kimse senin ulkeni filan kuchultmuyor , sen en iyisi tashkente gel ve millettashlarinin,anadolu turklerinin, neler yaptigini bi gor...inan sen de utanirsin....

Oguz Yabgu
04-29-2003, 03:21 AM
Atilla gözünü seveyim ne yapıyorlar bana bir özel mesaj atabilir misin ? Öğrenelim şu dangalakları. Hesap soralım!

CHOYHONACHI_at_work
04-29-2003, 04:33 AM
CHOYHONACHI, senin o verdigin ornekler sadece Turkler de yok, dunyanin bir cok toplumunda var. Ben Amerika'da yasiyorum, burdaki halkin dangalakliklarini yazarsam Turklerin onlardan ne kadar ustun oldugu gayet iyi anlasilir.

Benim bu halklari kulturel acidan birbirine daha fazla yaklastiralim dusuncemi begenmeyen ve gulenlere herhangi bir sey soylemiyorum. Onlar gulmeye devam etsin. ABD, Fransa, Ingiltere, Almanya, Rusya da onlara guler. Benim dusunceme gore tum Turk Devletleri aralarindaki hem ekonomik hem de kulturel baglari guclendirmeli ve asya'nin lideri olmalidir.

Benim en cok uzuldugum Turkiye disinda kalan diger Turkmen Devletlerin halkinin Turkiye'yi kucumsemesi ve Rusya'ya hayran olmasi. Herkese burdan cagri yapiyorum, gelin birlik olalim. Turk okullarini arttiralim. Benim burda 2 Ozbek arkadasim var, biri hep benle Turkce konusmaya calisiyor, digeri ise gidim Turkce ogrenmemis, Rus hayrani biri, Amerikalilar nerelisin diye sordugunda Rus'um diye cevap veriyor. Kendi benligini bu kadar kaybetmis biri olabilir mi? Biz cikip serefli bri sekilde Turkuz diyoruz. Sanimiz sohretimiz o bicim.

Hem Turk ulusu, hem de muslumanlik Turklere, Turkiye'ye cok buyuk minnet borcludur.

Sicak denizler hala bizde ve hep bizim olucak. Rusya'ya sevgilerle...

abicim istanbul ...

seni chok iyi anliyorum... aslinda kendi ulkendeki eksikleri dishariya, yani ulke dishina chiktiginda farkina varabiliyorsun ... ve o zaman diyorsunki : annnaaa ba ba ba ... megerse bunlarda boyleymish .. bizde shoylemish ... yani gorene kadar ... senin degindigin "ustun zeka" amerikalilarida biliyoruz : firina kurutmak ichin kedi sokanlar ... boyle olaylar sadece turk milletinde vardir, bashkalarda yoktur demiyorum ... bunlar her millete var .. ama burda ornegigi getirilen olayin turk milletine has oldugu chok achiktir ... abi ben her gun fitiriyorum ya ... otobuste giderken adam gibi muzik dinleyemiyorum ... herkezin cebi chaliyo ... benim kulakliklarimi rahatsiz ediyo ... ama koskocaman yazilarla : LUTFEN CEP TELEFONUNUZU KAPATINIZ!!! yaziyo ... ee istanbulun metrosuna ne demeli ?! her yerde uyarilar var : "sari chizgiyi gechmeyiniz, chikanlara yol veriniz", bu yetmiyomush gibi sesli anonsta veriliyo ... ve hala inan bana hala ... : shu sari chizgiyi gechsem ne olacak diye merak eden var ... ve bir gun birisi dushecek oraya .. olacagini benden sorma ... bak gene tekrarliyorum ... ben boyle durumlarin sadece turkjlerde var digerlerinde yok demiyorum ... bizdede oyle tipler vardir, varda ... amerikasindada var (ki zaten USA'nin yuzde bilmem kachi cahil ... ) ... chinde de, japonya da ...

benim istemedigim, sevmedigim, karshi chiktigim olay shuki : neden acaba insanlar ... kendi inandigi ideolojisini, dushuncesini bashka birilerine monte etmeye , sokmaya chalishirlar ... altini chiziyorum: bu sadece turk okullarindaki egitimi kast etmiyorum ... amerikanin uyguladigi politikayi da ... Bushdan nefret idiyorum, zaten babasini da sevmemishtim keratanin :P ... iki yuzlu demokrasisini ***** ... bence herkez inandigi, bildigini yashasin ... ha dersin ben musulmanim, yada hristiyanim ... ben vaaz etmem lazim, dinimi anlatmam lazim bu bana farz edilmish ... ok ... yap .. ama o fikirler arasina kendi ideolojini hich sokma ... nasilsa oyle anlat ...

bende turk lisesi mezunuyum : olay shundan ibaret ... ordaki anlatilanla burdaki olaylar chok fark ediyo ... neler diye sorma herhalde farkindasindir ... ama olursa prv'da istedigini sorabilirsin ...

yani : sonuch olarak : birlik ... ok ... dinimiz bir, dilimiz bir, kulturumiz bir, durumumuz bir ... ok ... ama lutfen ornek olarak Turkiye verilmesin !!! ... lutfen ... ki zaten bu konuda chalishmalarin var oldugunu biliyoruz ...

do not hesitate to contact me whether you have any questions ... :P hani inglizce bilyoz ya :P ...

*CHOYHONACHI duvara buyuk harflerle yaziyor : YANKEES GO HOME !!! :P

omadla

CHOYHONACHI_at_work
04-29-2003, 04:38 AM
Mirabek o örnekler yaşanmış olaylar :D Biz gerçek dışı olaylardan bahsediyorduk :D

abi yoksa shundan mi bahs ediyoruz :

- kaptan, niye tam gaz vermiyorsun ?! chok mu yakiyo?!

bizim evin etrafinda bir su borusu patlak vermishti ... hatirliyorum ... bunu duzeltmek 3 hafta surmushtu ... ama kuchukcuk bir boru ... ama shunu net biliyorum ... bir kishi kaziyo, digerleri ellerini belini baglamish izliyorlar ... bide akil veriyolar : yav .. shurayi kazsana ?! ...

neyse : sadece shunu soylemeliyim adam (Cem Yilmaz yani) kopartiyor ... Bir tat bir doku 4-5-6 ?! a?! en chok sevdigim de :Turkler uzayda! konusu ...

hadi omadla

Oguz Yabgu
04-29-2003, 05:38 AM
CHOYHONACHI, Türkiye elbette aşırı gelişmiş bir ülke değil. Ama az gelişmiş bir ülkede sayılmaz. Zaten bahsettiğin gibi Türkiye örnek olarak gösterilmez. En azından Türkiye, diğer Türk Ülkelerinin kendi seviyesine gelesiye kadar bazı konularda bir öncülük yapabilir. Ama aynı dönemde Özbekistan da Türkiye'ye birçok konuda öncülük yapacaktır. Hepimiz birbirimizden birşeyler öğreneceğiz ve toplu olarak gelişme sağlayacağız. Hemde Türkler yine yanyana olacaklar. O açıdan çok tasa etmemize gerek yoktur bence. Ben Özbekistan'a gitmeyi ve oralarda dolaşmayı çok isterim. O topraklara değmek isterim. Bunlar bile benim için çok önemli.

Cem Yılmaz'a gelince
Bir kere Cem Yılmaz'ı izlerken gülmekten karnım katıldı. O gün boyunca karnım ağrıyarak dolaştım :D Türkiye'de ondan daha iyisi kesinlikle yok. Hatta tek bile diyebiliriz.

CHOYHONACHI
04-29-2003, 11:18 AM
CHOYHONACHI, T&rkiye elbette aşırı gelişmiş bir &lke değil. Ama az gelişmiş bir &lkede sayılmaz. Zaten bahsettiğin gibi T&rkiye &rnek olarak g&sterilmez. En azından T&rkiye, diğer T&rk Ülkelerinin kendi seviyesine gelesiye kadar bazı konularda bir &nc&l&k yapabilir. Ama aynı d&nemde Özbekistan da T&rkiye'ye bir&ok konuda &nc&l&k yapacaktır. Hepimiz birbirimizden birşeyler &ğreneceğiz ve toplu olarak gelişme sağlayacağız. Hemde T&rkler yine yanyana olacaklar. O a&ıdan &ok tasa etmemize gerek yoktur bence. Ben Özbekistan'a gitmeyi ve oralarda dolaşmayı &ok isterim. O topraklara değmek isterim. Bunlar bile benim i&in &ok &nemli.

Cem Yılmaz'a gelince
Bir kere Cem Yılmaz'ı izlerken g&lmekten karnım katıldı. O g&n boyunca karnım ağrıyarak dolaştım :D T&rkiye'de ondan daha iyisi kesinlikle yok. Hatta tek bile diyebiliriz.

Og'uz bak abicim ... bu ish, yani birlik MHP'lilere kalacaksa ... en iyisi hich olmasin !!! :P ... bu benim bu konudaki en son fikrim ...

Cem Yilmaza gelince :
ilk defa izledigimde milletin niye guldugu hich anlamamishtim ... bakiyom : araba sesi yapabilecek kimse varmi diye sorup duruyor ... kimseden ses chitta yok ... sonra kendisi boyle bir bagirdi ... waaananggggg diye ... millete koptu ... ama ben hich bir shey anlamadim ... ama bir sene sonra bunu tekrar izlerken ...bagir bagira guldum ... yani ...

- ali uyu yat uyu !!! :P

hadi omadla

Oguz Yabgu
04-29-2003, 11:52 AM
CHOYHONACHI bu iş bir parti işi değildir. Bu iş birilerine kalacaksa o da Türk Milleti olacaktır(hepimiz). MHP sadece bir siyasi partidir. Ona gönül verenler elbette Türk Birliğini de gönülden isterler. Ama bu iş hiç bir siyasi partiye tabi ki kalmaz. Ama sana şöyle söyleyim Türkiye'de insanlar Rusçuluk, Komünistçilik oynakerken, Milli kültürüne ve Türk Varlığına sahip çıkan belki de tek topluluk bu insanlardı. Türkiye medyasını günümüzde bu eski komünist bozuntuları eline aldı. En büyük TV kanalları onların elinde. O yüzden MHP'ye karşı sürekli bir karalama probogandası yapıyorlar. İnsanımızın beyni sürekli bunlar yüzünden uyutuluyor, kirleniyor. Hatta Türkiye'de Özbeklerin ve diğer Türklerin Türk olduklarını doğru dürüst kimse bilmiyordu. Rusya, orada nasıl bölüp parçaladıysa Rusya'nın Türkiye'de ki uzantıları da sizleri bize farklıymışsınız gibi tanıttılar. O yüzden Türk Halklarının bağımsızlığından 12 sene geçti daha doğru dürüst bir bağ bile kurulmadı. Ayrıca isteyende olmadı. Ama MHP, siz bağımsız olmadan yıllar önce bunları insanlara anlatmaya çalışıyordu. Ben siyaseti pek sevmem ama onları yanlış tanımanı hiç istemem.

Cem Yılmaz'ın kendine has bir mizah anlayışı var. O mizahı kavramadan fazla komik gelmeyebiliyor ama onun mizahını ne zaman kavradın işte o zaman kopacaksındır :)

Free
04-29-2003, 11:53 AM
Cem Yilmaz'in nesini seviyorsunuz ki?????
O her kese guluyor ve halk da onu seviyor.Ben halk olsaydim onu bir kere bile sahneye de ne medyaya cikarirdim.Halk gercekten aptal cunku halka guleni halk seviyor....Anlamiyorum...

Oguz Yabgu
04-29-2003, 12:01 PM
Bence halka aptal deme ayıp edersin. Sevmeyebilirsin, onu sevmeyenlerde var zaten.

CHOYHONACHI
04-29-2003, 12:14 PM
benim tartishmaya hich niyetim yok

:(

tak chto omadla

Free
04-30-2003, 05:23 AM
Oguz Yabgu, sence oyle degil mi halk onu seviyorsa aptaldir chunku cogunluk onu seviyor.

Bezpredel
04-30-2003, 06:37 AM
Merhaba lo!!

Nasilsiniz lo, baya cogalmisiz, he he 8)

Oguz Yabgu
04-30-2003, 06:46 AM
Ya Free onu sevenler niye aptal olsun kardeşim. Adam başarılı bir komedyen. İnsanlar aşırıya kaçmadan kendisini alaya alabilir. Tabi aşırıya kaçarsa onu bizde sevmeyiz. Onu sevenlere aptal demen hiç hoş değil. Direk hakaret ediyorsun, olmaz böyle..

CHOYHONACHI
05-01-2003, 01:06 AM
Oguz Yabgu, sence oyle degil mi halk onu seviyorsa aptaldir chunku cogunluk onu seviyor.

free ettigin her lafi dushunerek soyle!!! :evil: :x

omadla

Free
05-01-2003, 05:35 AM
Ya Free onu sevenler niye aptal olsun kardeşim. Adam başarılı bir komedyen. İnsanlar aşırıya ka&madan kendisini alaya alabilir. Tabi aşırıya ka&arsa onu bizde sevmeyiz. Onu sevenlere aptal demen hi& hoş değil. Direk hakaret ediyorsun, olmaz b&yle..

demek ben bu sozlerle onu hakaret ediyorum ama Cem cok kotu sozleriyle cok guzel bir komedyen heee...O komdyenlikle halka ne yaptigini biliyormusun asil o hakaret etmiyor mu????
Neyse siz boyle kaliniz hem hakaret ediliniz hem seviniz cok guzel olacak her halde kendinizden cok menunsunuz onu sevdiginiz icin... :D :D :D

Free
05-02-2003, 05:54 AM
CHOYHONACHI, sen de mi???? hic beklememistim...

Atilla
05-02-2003, 08:18 AM
Arkadashlar lutfen yardiminiza ihtiyacim var. Bi tur yeni(Oz) turkche kitap okyom bi shey anlamak zor, guzel turkchemizin ichine etmishler yav,...biriniz online Ozturkche-Inglizce Online Sozluk adresi biliyorsa lutfen paylashin....onceden teshekkurler

Chapmi
05-02-2003, 03:41 PM
ozturkcede neyin nesi yaw
yoksa bizim ozbekchemi

Oguz Yabgu
05-03-2003, 12:48 AM
Atilla Öz Türkçe derken neyi kastettin.
Türkiye Türkçesi ise bir adres verebilirim.

CHOYHONACHI
05-03-2003, 03:41 AM
CHOYHONACHI, sen de mi???? hic beklememistim...

vo pervih sendemi değil, SIZ ?! nadeyus Eskishaharda ozbechilini estan chiqarmgandursan a?!
a vo votrih ekmegini yedigin yerin halkina bence aptal diyerek nohaklik ediyon ... orasini bir dushun

:x omadla

Free
05-04-2003, 07:59 AM
CHOYHONACHI, turkiyede boyle bir saka vardir ve orada "sen" diyor bende sadece bu sakayi yapmistim ama siz anlamamissiniz.neyse bundan sonra size saka yapmiyacam... :?

CHOYHONACHI
05-05-2003, 02:48 AM
CHOYHONACHI, turkiyede boyle bir saka vardir ve orada "sen" diyor bende sadece bu sakayi yapmistim ama siz anlamamissiniz.neyse bundan sonra size saka yapmiyacam... :?

free Sen de mi ?! ... hich beklememishtim ?! ...

:lool:

omadla

her halde puf noktayi gormushsundur ...

Free
05-05-2003, 05:20 AM
CHOYHONACHI, uzgunum :( ...

Atilla
05-05-2003, 08:25 AM
Arkadashlar Ozturkche ile kastettigim shu CHP, TDK, bi tur kendini Aydin sayanlarin konushtugu dil. ornek vecek olursak dizge. bilerge, gonench, erek ...ishte bu turden uyduru kelimeler. bizim hocalar hep bu turden kelimere kullandigi ichin bi shey anlamak chok zor olyooo. bu tur kelimeleri normal sozluklerde de bulmak ihtimali de sifir...lutfen yaridm edinnnn

CHOYHONACHI
05-05-2003, 08:25 AM
CHOYHONACHI, uzgunum :( ...

aglama birader
gelir seninde gunun bir gun
edersin herkezi derbeder
asil belli olur kim kimdir o gun ...

nevtemu ama olsun ...

omadla

CHOYHONACHI
05-05-2003, 08:27 AM
Arkadashlar Ozturkche ile kastettigim shu CHP, TDK, bi tur kendini Aydin sayanlarin konushtugu dil. ornek vecek olursak dizge. bilerge, gonench, erek ...ishte bu turden uyduru kelimeler. bizim hocalar hep bu turden kelimere kullandigi ichin bi shey anlamak chok zor olyooo. bu tur kelimeleri normal sozluklerde de bulmak ihtimali de sifir...lutfen yaridm edinnnn

ornegin : beni pek fazla ENTERESE etmez !!!

ama shunuda soylemek lazim ki eski kelimelerle konushsalarda anlamak zor oluyo ?! atilla hangi dili konushsunla o zaman ?!

omadla

Chapmi
05-05-2003, 12:08 PM
Cok oturgachli bindirgechli goturgechi :)) iyi uydurmushlar ama ..

turkcha_bilaman_s_pontom
05-05-2003, 12:20 PM
sound kullanirlar ses yerine,efor kullanirlar chaba yerine,bunlardan chooooook...
ha bi de "cool" :)
Max'in dedigine inanirsak Tashkentte de artik "cool" kullaniliyo:)
bye(!)

Oguz Yabgu
05-05-2003, 12:33 PM
Arkadaşım,
Ses yerine "Sound", Çaba yerine "efor" kelimelerini kullanmıyoruz. Bunları İngilizce özentileri kullanıyor. Onların sayısı da fazla değildir.

Atilla, o kelimelerin bir listesini yap yardımcı olmaya çalışalım.

Ama şu sözlüğe bir göz atabilirsin: http://www.tdk.gov.tr/tdksozluk/sozara.htm

Atilla
05-06-2003, 03:29 AM
OGUZ chok sagolasin abi chok ishime yaryor....

ozbek turke
05-06-2003, 04:51 AM
Atilla g&z&n& seveyim ne yapıyorlar bana bir &zel mesaj atabilir misin ? Öğrenelim şu dangalakları. Hesap soralım!

91 den sonra Ozbekistana gelen Turker in cogunlugu iyi seyler yapmadilar.
Dogru intellektual iyi huyly musulman turkleri ben kendim cok gordum.Turk okullarinda.
ama cogunluk yani halk arasaina giren turkler yaptigi seyler gerersen
turk olgdugundan utanacaksin.
Tabiyki burada Ruslarin hic eli yok..LOL!!!
turkler kisancik olarak ele tanildilar yani is adamlari
ozbeklere minimum maas vermek istiyor.Sonra turklere bir sevrvis verdikten
sonra parasini almak cok zor oluyor.ben kendim bazi turl is adamlari ile
calismistim.Ve en kotusu cok turkler fahiseleri cok seviyorlar.:evil: Rus kizlari ile "is" yapan turkleri ozbek halki cok gordu.
tashkentta baska kurulus firmalarinda calisan turkler
vodka da iciyorlar kizlara da gidiyorlar
rus kizlari ile zina yapiyorlardi. :oops:
Sonrada ozbek unversitelerine gelip okuyan turk talebelerin
cogunu isina bakacasan cok hulksuz ediler.
meselen kizlara laf ediyorlardi.
ve istedigince bagirip cagiriyorlardi.ben kendim bu olaylari cok
gordum.ama ben kendim hulklu intellekytual turkleri
gordugum icin bende baska dusunce.
ama cogunluk ozbek halkinda tam turkler hakkinda tam baska dusunce var.
meselen bir adam boyle dedigini isitmistim
"ben turkleri once musulman dep bilyordum ama malasef buraya onlar geldikte son
ra onlar nasil oldugunu ogrendim..."
gordugunuz gibi burada ruslarin eli yok.
tabiyki beni cok tanidiklarim,akrabalarim,vatandaslaim(yani cok ozbekler)
sovyet zamaninda ve ondan sonraki bagimsizlik yillarinin ilk
zamanlarda turkleri bir iyi huylu musulman topluk diye dusunuyordi.
Amma malasef turkiyeden ozbekistana galen turkler o dusunceleri
yok ettilerde onu yerine bir baska dusunce geldi.
su anda ozbeler turkler hakkinda baska dusunceye sahipler.
ve bilinizki saygili dostalr burada rusyanin hic eli yoktur
bunu sadece o gelen ilk turkler yapti.

soyledigim seyler realdir.bunu hic kimse ikar edemaz.
onun icin ben turkiyeden ozbekistana sadece
iyi huylu adamlar gelip yeniden kendilerini tanitmalrini
terafindayim.

Batur
05-06-2003, 05:45 AM
Ben bizzat kendim Ozbekistan'da bizim meshur uckagitci isadamlarini gordum, ve az kalsin Turk oldugumdan utaniyordum. Ne kadar Turkiye'de capulcu, rezil, pislik, ruhsuz, dolandirici, kepaze, it surusu, dinci diye gecinip her turlu rezillikler yapan adam varsa buraya toplanmis. Maalesef cok yazik. Yalniz bir sey daha bilinsin, gelen "Turk isadamlarinin" cogunu Kurt oldugunu gordum.

Ama ne yazikki Ozbekler "normal" turkleri henuz taniyamadi. Bunlar daha henuz yeni yeni Ozbekistana gelmeye basliyorlar. Niye "normal turklerin" bu kadar ilgisiz kaldigi da onlarin kendilerine sormasi gereken sorudur. Ama yinede bu gelen serseriler yuzunden tum halk yargilanmasin. Birbirimiz iyi tanimamamiz zaten en buyuk hatamizdir.

Ben bir Ozbek ile evli oldugumdan, gecen yil Ozbekistan'dan ailem Turkiye'ye ve Turkiye'dekiler Ozbekistana geldiler. Ve inaninki daha once olusmus olan fikirler veya onyargilar tamamiyla ortadan kalkti.
Hele Ozbekistana giden Turkler cok etkileniyorlar. Kendi kulturlerinin gercek kokenini gordukten sonra cok farkli dusunmeye basliyorlar. Acaba biz asyalimiyiz veya avrupalimiyiz diye Turkiye'de gereksiz yere ortaya cikan soru cevaplanmis oluyor ve kesinlikle Turkiye'nin Asya'nin ayrilmaz bir parcasi oldugunu ve ne Turkiye'de ne kadar kulturel kayip yasandigini anliyorlar.

05-06-2003, 07:11 AM
beni turlerin TEMIRLANA saygi gostermedikleri kizdiriyor.Çoklar onı kafıir diyorlar.
Ama boyle d&ş&ne ile turkler &zbekler ile dost olması zor olur.

Free
05-06-2003, 07:22 AM
Oh guzel konu acilmis.Batur, cok guzel konustun .acik bir cok turk bunu kabullenemiyor ve hala inat ediyorlar ...
Bizim sizden ,Sizin de bizden ogrenmeniz gereken seyler var ilk once bunu kabul etmeli turkiyeliler.
Cunku su anda turkiyedekiler sadece bizim onlardan ogrenmemiz gerektigini dusunuyorlar.

Batur
05-06-2003, 08:30 AM
to: Free
Bende aynen bu sekilde dusunuyorum. Herkesin birbirinden alacagi, ogrenecegi, bakacagi, gorecegi, aktaracagi ve verecegi cok seylerin var olduguna inaniyorum.
Bunu tekrar diyorum, belki Turkiye'deki turklerin daha cok bile ogrenecegi olabilir.
Hic kimse daha ustun degildir. Herkesin hatalari soylenmesi ve iyi becerdigi konular ornek olmasi gerekir.
Her birimiz bir elmanin bir tarafiyiz. Ancak bir butun olarak ciddiye alinip, guclu olacagiz.
Burada benim ve bazi baska arkadaslarin "BIRLIK" adi altinda demek istedikleri zaten bunun olduguna inaniyorum.

Burada Ozbeklerinde yanlis bir tutumunuda belirtmek isterim. Ozbekler istese Turkiye'den cok daha fazla avantaj elde edebilirler. Turkiye'nin olanaklarinini, kendileri icin kullanbilirler. Bunu gayet acik bir sekilde soyluyorum.
Yasadiklari kotu tecrubeden sonra, kizgin ve inatci bir cocuk gibi koseye cekildiler. Bunun yerine, Turkiye'yi sert bir sekilde kinayip, ama iliskileri azaltmayip, boyle pisliklerin tekrar olmamasi icin, Turkiye'den Orta Asya ile isbirligi icin bir devlet plani olusturulmasini isteseler daha avantajli olmazmiydi?
Simdi hem Turkiye'de hem Ozbekistan'da birakin isbirligini, beraber calismayi bile istemeyen kitleler "bakin gordunuzmu, bis demistik olmaz diye" dercesine, kendini hakli gosterdiler.
Bence kizginlik ve bilincsizlik bitsin ve onun yerine yeni bir sayfa acilsin!

To: guest 78363061
Tum gelmis gecmis turk devletlerine bakildiginda, cogunun dusman degil, yine baska turk boylari tarafindan yikildigini goruruz.
Bence Amir Timur'un (bakin bilincli olarak "Timurlenk" demiyorum) buyuk bir hatasi vardir: Yildirim Beyaziti yakaladiginda oldurmeyip, tekrar salivermesi ve Osmanliyi devam yasatmasidir.
Simdi bana "Osmanli" ile ovunen bazi Turkler kizacaklar, ama Osmanli'yi yoneten padisahlar Turkten baska her seye benziyorlardi. Osman Gazi'den sonra hic bir Turk kani tasimadigi gibi, her turlu Avrupali kadinlardan ortaya cikmis, ilk basta turkleri sevmeyen bir karaktere sahiptiler. Ulkeyi defakto Ermeniler ve diger azinliklar yonetir ve kremasini yerlerdi. Turkce yerine Osmanlica diye farsca bozmasi bir dil konusulurdu.
Osmanli kendini Turk olarak degil, daha cok musluman kimlik olarak tanitirdi. Nitekim bu icindeki celiskiden dolayi zaten tarihte kaybolup gitmistir. Maalesef bunu Turkiye'de bilen cok az insan vardir. Tarih bizde sapitilmistir, Osmanli halen idealize edilir.
Amir Timur kendini daha cok turk olarak tanimlardi. Benim sahsi gorusum, eger zamaninda Osmanliyi ortadan kaldirip, oralari kendi eline gecirseydi, simdi belki baska bir cografya ile karsilacacaktik.
Bu benim sahsi gorusum, tabiiki

Beshiktashli
05-06-2003, 09:23 AM
Dikkatiniz chekmek istedigim bir nokta vardir:siz ne kadar bir cheshit Turk kimligi olushutrmaya chalishsanizda bunun ustesinden gelemezsiniz
Turkler chok farklidir bence,yani "turk boyledir","turk shoyledir" diyemeyiz,sadece "bazi turkeler boyledir","bazi turkler shoyledir "demek daha dogru olur bence..
ben bunun bashka uluslar ichinde gecherli olup olmadigini dushundum.
orn:ozbekler ichin pek gecherli degil bence,chunku ozbek deyince aklina bir insan tipi gelebilir..."butun ozbekler aynidir" demek istemiyorum ,ozbekler ichin bir genelleme yapilabildiginin,ama turkler ichin boyle bir sheyin soz konusu olmadigini soylemek istiyorum..o kadar...

Mirzabek
05-06-2003, 10:28 AM
ulan yine bashladi anasini satiym
bashka konnu yok mu bee tartishilacak

mesela Ab ye girecegizmi yoksa yok mu?

omadlar

Oguz Yabgu
05-06-2003, 10:48 AM
Atilla, ben teşekkür ederim. İşine yaradığına sevindim :)

Arkadaşlar anlattıklarınızı okuduğumda gerçekten utandım. Ne kadar pislik, ahlaksız insan varsa hepsi sizin yanınıza gelmiş. İnanın ki Anadolu Türküğü bu kepazeler gibi değildir. Eğer Özbek Türkleri ile Anadolu Türkleri birbirlerini tanırlarsa hemen kaynaşacaktır. Batur'un söylediği gibi bizim kültürümüzün kökü Özbekistan'da yaşamaktadır. Bizim sizlerden öğrenecek çok şeyimiz var. İlk önce kendi kültürümüzü sizlerden tekrar hatırlayacağız. Ama Türkiye'de de Türk kültürü'nün yaşadığı yerler elbette vardır. Özellikle İç anadolu, Batı Anadolu( Kütahya, Uşak, Denizli gibi) bazı Doğu anadolu şehirleri( Bayburt, Sivas gibi) yerlerde öz kültürümüz halen yaşamaktadır. Onların sizden tazelenmeye diğer şehirlerimizinde sizden Kültürümüzü tekrar öğrenmeye ihtiyacı vardır.

Batur, Osmanlı hakkında aslında bir çok konuda haklısın. Özellikle Kuruluş döneminden sonra Osmanlı'da Türk Kültürü giderek zayıflamıştır. Ama yine de geçmiş zaman fazla kötülemeyelim. Çok değerli padişahlarımızda vardı içlerinde.

a.p.t
05-06-2003, 10:50 AM
batur!
ama Amir Temurin burada coklar temurlan olarak bildigi icin temurlan yazmistim
cunku cok turkler amir temur deyince anlamazlar.
sonra nicin o Temurlan hakkinda turler ile ruslar is birligi yapmisini ben goruyorum.
ikkinizde o hakkinda cok laflar yazmissiniz tarih kitaplarinizda.
ama nicin?
amir temur zamaninda turk dunyasi cok resanans zamani basindan gecirdi

Oguz Yabgu
05-06-2003, 10:51 AM
Mirzabek, Avrupa Birliği'ne Türkiye girmeyecektir. Bizim enayiler onların yalakaları oluyor, bizi de rezil ediyorlar. Bizi bölmeye, parçalamaya çalışan Avrupa, Türkiye'yi içine hiç alır mı ?

Boşver Avrupa konusunu. Bizim için bizler daha önemliyiz.

Batur
05-06-2003, 10:56 AM
aman su AB konusunu hic baslatmayalim, zaten sinirlerim bozuluyor.
AB'ye siddetle karsiyim ve bizimkilerin AB gotu yalamalarini artik kaldiramiyorum.

Oguz Yabgu
05-06-2003, 12:15 PM
Arkadaşlar! sizi www.sinanoglu.net 'e davet ediyoruz. Hepinizi oraya bekliyoruz. Orada sizleri bekleyen arkadaşlar var. Güzel bir forum sitesi.
Pek çok konuda konuşabileceğiniz, fikir alış-verişi yapacağınız, Türk Dünyası hakkında konuşacağınız arkadaşlarımız sizleri bekliyorlar.

anti pan - turkist
05-06-2003, 12:33 PM
batur wrote:
Osmanli kendini Turk olarak degil, daha cok musluman kimlik olarak tanitirdi.

Eger benim fikrimi bilmek istersen.Ben osmalinin kendini musulman olarak tanittirdigini dogru diye biliyorum.Dogru Amir Temur in iyi isleri cokdur(cok seyler buraya yazabiliriz,ve turkiye tarihini onu yanlis gosterdikleri yerlerinide buraya yazarsak cok yer alar,beyazit ve Temurub savasmasida ben her ikki tarafi suclu diye biliyorum.ama temurun kendi sucu olsada bugun turkiyede Temur hakkinda cok sacmalamalar) ve Temurun hatasi O kendini osmanli siyaseti gibi musulman olarak tanitmadigi ve musulmanligada cok yerlerde zarar vermesiydi islama
pek yeter kadar onem vermemsiydi.O nun icin de onu kordugu devlet cok zaman yasamadi.Ama kisa zamandada cok seyleri yapilimis oldu orta asyada.Eger Onu kurdugu devlet osmanli gibi cok uzun sure yasaya bilseydi.O devlet cok madeniyet ve ilm seviyeine tetishmis olurdu.Cunku biliyorsun orta asya ilm adamlarini(hem dunyaviy hem islamiy) yetishtiren bir yerdir.ve Temuriyler zamanida cok ilm adamlari yetisti,Ama malesef Temur Osmanli gibi her seyi musulman ve islam adina yapmadi ve devleti cok surmedi.ama osmanli basindan siyeseti kendini musulman tanitmak edi ve cok suredir yasandida sonra islamdan geri
donduklerindan sonra dagilip gitti. Kendini turk olarak tanitsaydi Amir temur gibi onun devleti parcalancakti.
Ve simdida turk dunyasini "turk" simgesi altinda birlestirmek isteyenler cok hata
is yapiyorlar meselen orta asyani "TURKISTAN" ismi altinda birlestirmek bu iyi is degildir.Cunki orta asya her zaman tyurkun olmamis kendi zamninda farsiy hjalklarda oralarda kendi kulturuni yaratmislardi.Ve bizede su anda bazi osmanli siyasetini iyi yerlerini alabiliriz o olsada herkeze saygi gostermek.(meselen ozbek dilinden farsca kelimeleri cikartmak isteyenler yanlisirlar).
Sonrada biz sunu inkar edemeyizki orta asyalik tyurklerin medeniyetinin altyapisini islam ve fars medeniyeti olusturuyor.Bu cok seylerle ispatlamak zor degildir.Zaten tyurkler orta asyaya geldikten sonra oradaki halklarin medeniyetini ve dinin ogrendikten sonra bir tyurk medeniyetini kurdular.ondan once sadece pagan olan bir gocmek stilide yasyan bir halkti.(bu durumda halan yasayanlarda var.yani bazi Kazak Girgizler halen gocmen sisteminde yasiyor.)
Ve bunlari inkar ederekte biz tyurkuz "buyukuz" baskalar oyle digerler boyle demek cok yanlis bir seydir.Ve tyurk dunyasi birlesmek istese simdiki tyurkiyedeki yasanan pan turkizm idealojisindan vaz gecmemis en iyi mantikli islerden biri olur.Su anda Kerimov kendisi aptal isleri cok yapiyor olsada onu bir siyaseti yani panturkizmni orta asyadan kaldirmaya calisdigini ben destekliyorum.Pan Turkizm su anda multi halklardan olusmus olan orta asya icin bir tehlike ve zararlar getirebilir.Eger ilk arap musulmanlara bakarsak onlarda her seyi
allah adina islam adina yaptilar sadece bpagan dinleri ortadan kaldirdilar ama biz arapiz diye milliyetcilik yapmadilar ve zamaninda cok gelismis ve cok halklari iceren bir buyuk emerya kurdularki boyle emerya once hic zaman olmamis.
su anda 21 asr artik insaniyet milliyet veya irklik ayirmak psikoljisinden vagecmesi gerekiyor.Ben bunu herkeze sadece pan turkistlere degil belki baskalara da soyliyorum.eger gerekirse her kezin babasi ve annesi ve tanri aynidir.
Ve biz kim olarak digulacagimizi tercih etmiyoruz sen su anda rus yoksa armeni olarak da dunyay gelebilrdinde sonra onlari siyesatini en dogrusu diyerek dusunebilirdin.onun icin hesr sey tum insaniyet adina yapilmalidir.

CHOYHONACHI
05-06-2003, 12:33 PM
ayoolll Batur ... abi seni tanidim ayooolll

*CHOYHONACHI yikildi ...

ne bu yav .. gizli gizli nicklerle ?! ... ula soyleseydinde sana da bir sheyler ikram ederdik ...

neyse Cem Yilmazdan gene :
- Rabiiiyeeeee , ceeeiiiimmm, ne desem bosh ... bunun gibi ...

onun gibi :
*CHOYHONACHI gur sesle :
BATUUURRRR ... choychi ... ne desem booshhh...

hadi omadla ... bu ara kardeshime iyi bak ... fazla sheker yemesin :P

Batur
05-06-2003, 01:55 PM
to: "anti-pan-turkist"
Unique ID: 72681a87

Bu yazdiklarinda acikcasi kendi kendini diskalifiye ettin. Ya kitaplari ve tarihi tam okumuyor veya okuyamiyorsun - bu durumda kendine gozluk taktir veya renkli tek yonlu gosteren gozlukler takmissin, gercegi gormuyorsun - bu durumda gozluklerini cikar!

Baska ne diyeyim - sen Osmanli tarihine karismaktan once ilk once Ozbek tarihini okusan faydali olur!
Arap hayranligi ve tek yonlu tutumunla tarihi degerlendirmen seni artik gulunc durumlara dusuruyor.

Bu yazdiginla gercek kimligini ortaya koydun: Sen turk soyundan hic kimseyi sevmiyorsun ama kim oldugunu soylemiyorsun. Ne oldugun ben tahmin ediyorum. Benim icin ne olursan ol problem degil, ama sen bizim sadece turk olmamizdan huylaniyorsun. O yuzden her turlu turk kimligi olan her turlu olusuma kin ile bakiyorsun. Iki turkun bir arada konusmasindan bile huy kapiyorsun! Hic kimse burada hic bir yerde, turkler baska uluslardan ustun diye iddia etmedi, ama kendi kendine birseyler uyduruyorsun. Bundan artik vazgec!

Turk soydan insanlar daha yakin olup isbirligi yaparsa bu herhangi bir azinliklar icin ne tur zarar getirecekki? Lutfen artik boyle basit bir duzeylere inmeyelim.

Artik bilgisiz tartismalara girmeyelim. Bize delil ve bilgilerle gel konusalim!

Sana bir onerim olsun: Ismini "Anti-Turkist" olarak degistir, hem sen rahat eder, hem de biz ne oldugu biliriz.
Bu vesile ile sana iyi gunler dilerim

Batur
05-06-2003, 02:05 PM
To: Choyhonachi

Berlindan senge alangali salomlar, yahshimisan? qaleeysiz?

Neyse sana bir kac laf ozbekcha dokelim dedik. Sagol umarim sende iyisindir. Istanbula gelirsek mutlaka gorusuruz.
Kardesine iyi bakiyorum. O zaten fazla seker yemiyor, bana yediriyor (shirin yep, shirin gaplasheylik heheh :-) )

Hadi sana iyi gunler

anti pan turkist
05-06-2003, 03:35 PM
to batur
Ben sendem farkim ben sen gibi
bir gozu kor pan turkchi degilim
ben tekrar soyliyorum ben gelecegi yeni idealojini tarafani tutan adamim.
benim icin millet ve irk diyen seyler yoktur sadece bir insaniyet vardir.
ve tek allah vardir.ve sen gibi kafasi geri dusunceli olanlari ben sevmiyorum.
Ve inaniyorim ki gelecekte insaniyetin hepsi birlesecek sen gibiler turkmi yoksa rusmu yoksa inglizmi ortdan kalkacak ve yeni dusuncede olan milleti 'adam"
olan adamlar gelecek.
sen kendini burada liberal gostermeye calisiyorsanda ama gercekte sadece
turkcilik gibi dusunceler batkaginda kalmis ve onda sinirlanmis bir fanatiksin.
eger gerekten ben turkten hickimseyi sevmedigimde ben turceyi ogremmeis olurdum ama sen ben turkce yazdigim kadar ozbekche yazamiyorsun.tabiki tek basina.Yani sen su anda Turkiye pan turk fabrikasini yetistirdigi tipik bir urunsin.

evet ben sadece tyurkleri degil tum insaniyeti seviyorum ben ne demek istedigimi sen hic zaman anlyamayacaksin cunki artik bir zombisin.
ve ozbekistandan seni destekleyecek adamlari beklemsende olur.
sonra ben arp hayrani degilim ben ALLAH hayraniyim.Sadece bir tek yol islam yoldur.ve malasef panturkchilik islam karsi bir isdir.Sen beni dinci fanatik diye dusunuyorsun belki ama haklisin senin dusuncendeki "fanatik" gercek fanatikten cok farki var.
Ama aslinde sen kendin bir gececek ve ucuz bir seye fanat olmussun!!
baka bir tek turk dunyasini kuracakmis :shock: :D
peki sonra ne olacaki?
aslinda senin durumun bir gulunc degilmi ?

ben ozbek ve turk u is birligi yapmasini tarafindayim ama sen gibilerle degil tabiyki!
ama ben sadece turk ve ozbekib isbirligini mi dusunuyorum?
yok su anda ozbekistan her kez ile is birligi yapmali.
ve sen bana ogretme ben nasil vatan kuracagim hakkinda.
senin kendi dusuncen var benim kendim dusuncem var ve ben gibi dusunanlar da allaha sukur su anda turkiyede cokdur.
aslinda tyurk duyasini ben senden daha fazla severim.lutfen beni kimi sevim sevmedigim hakkinda ***** YERINDEN FAL ACHMA!!!

Batur
05-06-2003, 05:55 PM
to "anti (pan) turkist"
Unique ID: bffa89d1

Bir kere senin nasil yeni ideoloji takip ettigini anlayamadim. Burada gecmis zamanlarin dini fanatizm kokan ve korkunc bir sekilde iflas etmis geri kafa dusunceleri bize gelecek diye satmaya calisiyorsun.

Senin gibiler ile Turkiyede Cumhuriyet kuruldugunda hesaplasildi ve daha hesaplasma bitmedi. Burada yanlis anlasilmasin. Ben din dusmani degilim. Herkesin dini inancina saygi duyarim. Ama herkesin dini kendinedir. Tanri ile herkes kendi kendine hesaplasacaktir. Din baska islere karistimi hicbir zaman faydali olmamistir.

Senin gibileri biz cok iyi biliriz. Siz ummetcisiniz, sizin icin kulturun, dilin, ulusal kimligin hicbir onemi yoktur. Herkesi dunyada ayni arab kafasinla yoneltmek icin seriat bayraklari acarsiniz.
Hic mi gormedik islam devletlerini? Iran ve Talibani hic gormedik mi? Daha hangi misali vereyim.

Dunya tarihine bakarsan hicbir zaman din insanlari birlestirmemistir! Sana tarihten kac yuz misal vermemi diliyorsun! Senin Islam birligi tam bir fiyasko! 5 islami fanatik bir araya geldimi 12 tane tarikat, 30 tane farkli mezhep ortaya cikar. Dunya tarihinde islamcilarin birbirini oldurduklerinin ve savastiklarinin haddi hesabi yoktur! Birde kalkmissin yenilik ve islami kimlikten palavlaralar atiyorsun! Pes artik!

Senin goya tum insanlari sevmen, senin gibi kara din dunyasini her yere yayma fanatizminden gelir! Biz boyle karanlik bir dunya istemiyoruz. Senin istedigine global fasizm denir!
Bizim vizyonumuzdaki dunya renkli, kulturunu koruyan, insanlari bir birey olarak bakan ve dunyadaki son 800 yillik aydinlanma zamanini uyuyup gecirmemis bir zihniyetin pekinlesmesidir!

Senin gibiler din icin ulusunu, ulkesini, kulturunu kardesini satar! Esas sizlere hic kimsenin ihtiyaci yoktur!

Agresif kin ve kufur dolu yazarsan, sanada oyle cevap vermek zorunda kalacagim!
Oku, ogren, dusun ondan sonra yaz!

CHOYHONACHI
05-07-2003, 12:50 AM
To: Choyhonachi

Berlindan senge alangali salomlar, yahshimisan? qaleeysiz?

Neyse sana bir kac laf ozbekcha dokelim dedik. Sagol umarim sende iyisindir. Istanbula gelirsek mutlaka gorusuruz.
Kardesine iyi bakiyorum. O zaten fazla seker yemiyor, bana yediriyor (shirin yep, shirin gaplasheylik heheh :-) )

Hadi sana iyi gunler

chok saolasin ... pen iyim ya siz ?!

abi senga ham guzelim istanbuldan sim sicak selamlar ... varmi ya istanbul gibisi bir diyar ?! ... sahab bi chikiyom abi ... ishe giderken sahil boyu ... karshimda adalar ... 10 dakika yuruyom duraga kadar ... ve o kadar seviniyomki ... ula yashamak ne guzel .. dimi ?!
sizin orda nasil ?! .. bu ara askerdeydin ?! ne oldu?! asker maceralarindan anlatmazmisin ? :) ... komseriimmm (yada komtaniiim) ... bash cavush Batur ateshe hazirdir ... :lool:
aslinda iyiseniz bende chok sevindim ...

burdaki tartishmayi izliyomda.. araniza girmek istemedim .. tartishmalardan hoshlanman :) ...

hadi kendine iyi bak ... bu ara bekleriz tabi istanbulda ... kardeshime sozum var ... kendi ellerimle ona bir firinda mantar yapacaktim :) ...

hadi selametle ...

Free
05-07-2003, 01:29 AM
CHOYHONACHI, bakiyorum bugun cok mutlusunuz.
ne oldu yoksa saksi falan mi dustu :))))
Buncha go'zal bu olaam bir qara,
sonra neydi hatirlayamadim ...hatirlayan varmiii?
Anasini satayim boyle bir topic acacagim "latifalarda"...

CHOYHONACHI
05-07-2003, 01:55 AM
CHOYHONACHI, bakiyorum bugun cok mutlusunuz.
ne oldu yoksa saksi falan mi dustu :))))
Buncha go'zal bu olaam bir qara,
sonra neydi hatirlayamadim ...hatirlayan varmiii?
Anasini satayim boyle bir topic acacagim "latifalarda"...

sorma ya ... her gun sabahleyin boyle guzel mutlu moralle chikiyom evden ... ama sonrasi artik gunun akishina bagli ...
ama gene yashamak guzel ... :)
eee eskishehirden ne haber ? valla eskishehirden dereyi, universiteye yolu, o yolda solda bir kuchucuk carting pistini hatirliyorum...:P

omadla

CHOYHONACHI
05-07-2003, 02:02 AM
oz turkche dedinizde ... gechende gozume bir fotograf ilishtiydi ...

tekne ve uzerinde shu adi yazili : OZTITANIK...

omadla

Free
05-07-2003, 02:23 AM
CHOYHONACHI, ben istanbulun sadece ismini hatirliyorum :)))) :D

anti pan turkist
05-07-2003, 06:05 AM
Iste su anda Baturin asil yuzu gorundu!

O bir gercek turk kimligini kaybeden tipik bir munafik turkmus!!
Bir milletci pan turkistin veya bir munafikin asil yuzu !!!

bakiniz:

batur pan turkist wrote:
bitr kere senin nasil yeni ideoloji takip ettigini anlayamadim. Burada gecmis zamanlarin dini fanatizm kokan ve korkunc bir sekilde iflas etmis geri kafa dusunceleri bize gelecek diye satmaya calisiyorsun.

Gecmis zamanlarda hic diniy fanartizm kokmais,ve hic korkunch olmamis orta asya halklari islamdan sonra medeniyette ve dunya ilmlarinda cok gelismis bir ortma kurmuslardi,Ibn Sina,Farbiy,Horazmiy,Beruniy gibi adamlarin yetismesinde islam rolu coktur.buni hic kimse inkar edemez.mama su anda korkunch bir pan turkizm gibi fanatizm koku yasaniyor.

batur pan turkist wrote:

Senin gibiler ile Turkiyede Cumhuriyet kuruldugunda hesaplasildi ve daha hesaplasma bitmedi. Burada yanlis anlasilmasin. Ben din dusmani degilim. Herkesin dini inancina saygi duyarim. Ama herkesin dini kendinedir. Tanri ile herkes kendi kendine hesaplasacaktir. Din baska islere karistimi hicbir zaman faydali olmamistir.

Yok yanlissin.ben seni once musulman diye dusunuyordim am malesef bir munafik islam hakkindaki bilgileri bir munafiklarin yazdigi kitaptan ogrenmissin.Her kezin dini kendidedir ama sen din icin bir dusmansin.Yani munafiksin.eger bilse islam su anda baskalar tarafindan degil senin gibi munafiklar tarafinda zarar goruyor.
Her zamana bir seye din karstiktan sonya iyi sey olmamis dedigin komik bir seydir.Sovyet birligide sen gibi dusunen insanlar tarafindan kurulmustu.ama malasef 70 yilda yasmadi cunki komunistler sen gibi dusunuyorlardi.

batur pan turkist wrote:
Senin gibileri biz cok iyi biliriz. Siz ummetcisiniz, sizin icin kulturun, dilin, ulusal kimligin hicbir onemi yoktur. Herkesi dunyada ayni arab kafasinla yoneltmek icin seriat bayraklari acarsiniz.
Hic mi gormedik islam devletlerini? Iran ve Talibani hic gormedik mi? Daha hangi misali vereyim.

hehehe. Batur sen AB ye uye olmayi istemiyorsun.Ama kendin bir tipik kafasi islam hakkinda yanlis bilgiler ile brainwashed olan bir "avrupalimissin".Eger sen Talibani devletini islam onlari musulman diyerek islama onlarin dusunuyor olsan sen cok yanilismissin dostum.Ozbekistanda rus bile taliban musulman olmadigini belki bir amerikan uydurmasi oldugunu biliyor.Ve islam deyince sen gibi talibanlari dusunmuyor. Ama bak sen turksun.kendini musulman biliyorsun.ama malasef daha cok bu konuda ekmek yemen gerekiyormus. Avrupali sen gibi dusundugu icin onlari suclamiyorum onlar islam hakkinda cok sey bilmezsler.ama senin turk olarak islam hakkinda boyle dusunman cok bir munakilikdir ve gercektan korkunch bir seyir.ve aptalliktir,
Sana bir sey soyleyim:Islam hakkinda bir seyler ogrenmek istiyorsan gitte Koran,Hadislere ..etc..bak
sadece avrupa mediasindan ogrenme ve sonraki safar sana islam hakkinda bilgi vereken irani yoksa talibani gosterseler bilki bunlar bir yalandir.bilki onlarin hic islam musulmanlika bagli yeri yoktur.Ve taliban kendisini onlar yaratmislarda sonra sana onlara soylerek musulmanlik ne oldugunu anlatiyorlar.sen korlerche onlara inaniyorsun.yoksa bura insafsizca bana ilem diyer