View Full Version : Demokratiya nima?
Desperado
08-23-2003, 06:08 AM
Menda o'rtoqlarga shunday savol bor: Demokratiya nima? Kim uni qay shaklda tushinadi? O'zbekistonga demokratiya kerakmi? Yoki biz uchun ba'zilar tarihiy davlatchiligimiz an'analridan kelib chiqib taklif qilishayotgan avtoritar boshqaruv ma'qulroqmi?
Javoblaringizni kutaman.
*Wraith*
08-23-2003, 03:58 PM
demokratiya - eto konechnaya tsel
Doljni li mi zastavlyat lyudey prinimat demokraticheskuyu sistemu, esli oni ne umeyut eyu polzovatsya i mogut lish razrushit stabilnost ? :tsry:
mujreem
08-24-2003, 01:09 AM
assalamu alaikum
Kak govoril Churchill:
Demokratiya odna iz samih naihudshih form upravleniya, no chelovechestvo ne pridumalo poka chto nichego luchshe!
btw, Churchill bil prav tol'ko v pervoy chasti svoyego viskazivaniya, a naschet vtoroy chasti on gluboko oshibalsya :)
mujreem,
wa'assalam
Demo- Halk, kratiya-hukmronlik. (eski grekchada shunakaaaaa) Antonimi Avto-yolgiz, kratiya-hukmronlik.
Hotinlar kochada ishtonsiz yurib, erkaklar hotinlarni libosini kiyishi demokratiya emas!!!
Hammaga baht saodat tilab o'sha o'ziz tanigan forum ishtirokchisi.
DAEMON_
09-15-2003, 03:25 PM
Menda o'rtoqlarga shunday savol bor: Demokratiya nima?
DEMOKRATIYa, 1. Politicheskiy stroy, osnovanniy na priznanii printsipov narodovlastiya, svobodi i ravnopraviya grajdan. Printsipi, ideali demokratii. Bor'ba za demokratiyu. 2. Printsip organizatsii kollektivnoy deyatel'nosti, pri k-rom obespechivaetsya aktivnoe i ravnopravnoe uchastie v ney vseh chlenov kollektiva. Vnutripartiynaya d. II pril. demokraticheskiy, -aya, -oe. D. stroy. Demokraticheskaya respublika. Demokraticheskaya partiya (nazvanie nek-rih partiy v ryade stran). Demokraticheskie preobrazovaniya.
ne ponyatno mne tol`ko odno! chelovek ne znayushiy znacheniya slova demokratiya kak mojet sprashivat` nujna li ona emu?
:)
O'zbekistonga demokratiya kerakmi?
OKasi siz O`zbekiston haqida emas! uziz haqingizda uylang, kajdiy imeet svoyu golovu na svoey sheee, i sam mojet reshit nujna li emu democratiya! ne tebe reshat chto i komu nujno!
Plague
09-17-2003, 12:21 AM
People just have to realize what they are doing.
And most of all obey the LAW.........................that's what we need to do
that is refered to you mister President.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.