PDA

View Full Version : Uzbekler anti-turk deyiller, Uzbeklik Turkluk demek.

Pages : 1 [2]

mehmetzela
04-26-2007, 12:27 PM
hammamiz turkmiz hammamiz uzbekhmiz. hammamiz birmiz. nimega shunlarni gapirisiz tushunmiman. hammamiz kardeshmiz.

Usman
04-26-2007, 02:34 PM
Usman'in bir yazisi var "Ortaasya'dan Türkiye'ye bakis" diye. O yaziyi okuduktan sonra gösterilen tepkileri daha iyi anlayabiliyorum.

Orada Türk vatandasi olarak terbiyesizlik yapanlari görenler, haliyle bunlar bizden olamaz diyorlar.

Bunun disinda tabi ki Özbekler ve Türkiyeliler iki ayri millettir. Bircok ortak yönleri vardir; din, dildeki benzerlikler ve tarih gibi. Ama arada yaklasik bin yillik bir fark var ve bu iki ayri millet olmak icin yeter de artar bile.

Ben kendi adima Özbek kardesleri cok seviyorum, onun icin buradayim. Almanya'da yurttaki ilk arkadasim bir Özbektir. Kendisi Almanya'daki en iyi arkadasimdir.

Onun sayesinde gördüm ki aramaizdaki 1000 yillik farkliligi asmak cok kolay. 1 hafta icinde Türkler arasinda konusulan herseyi ögrendi. Ama biz dilimizi gelistirmek icin almanca konusmaya devam ettik.

Daha sonra Almanya'da hangi Özbekle karsilassam iyi bir intiba dostluk ve kardeslik edindim. Benim icin Özbekler Almanya'da tanistigim karindaslardir. Bir gün güzel yurdunuzu, Timur'un torunlarini topraklarinda ziyaret etmek isterim.

Siz bizim icin iyi de düsünseniz kötü de, saglik olsun. Vardir bir sebebi.

Ama unutmayin biz sizi cok seviyoruz. unutmayın biz de sizin gibi türkleri çok seviyoruz. evet ben türküm ama Özbegim;)

borcugin
04-26-2007, 05:46 PM
unutmayın biz de sizin gibi türkleri çok seviyoruz. evet ben türküm ama Özbegim;)
S.A.

Sevgili Usman,

Belki de bütün Türklerin birbirlerini sevmelerini, desteklemelerini ve hatta birleşmelerini en çok isteyenlerden birisiyim. Bunu bütün Dünya Türklerinin tek kurtuluşu olarak görüyor ve dünyada 4. büyük güç olarak diğer insanlara ve insanlığa yararlı olmalarını düşlüyor duruyorum.

Amma velakin gel Türkiye ve Azerbaycan Türklerinin hakkını yeme. Biraz gerçekçi ol. Acaba dünya Türk Devletlerinin içinde kendi ülkelerinin dışındaki Türkleri en çok seven ülkenin milleti kimdir? Tartışmasız Türkiye Türkleridir. Özbeklere gelince belki bizim sevgimizin çeyreği kadar bir sevgileri ya vardır ya yoktur. Bunu kötülük olarak algılama ama bir Azerbaycan, bir Kazakistan olmanıza çok var maalesef. Bu zamana bağlı olarak olumlu olarak değişecektir.

Tabiki sadece sevmek yetmiyor. Birşeyler yapmak gerekiyor. Biz sizleri bazen anlamakta güçlük çekiyoruz sizlerde bizleri. Biraz önyargıları kırıp biraz da anlayışa sığınırsak üstesinden geliriz bu ufak tefek ayrılıklarımızın.

Valla bir türlü adını koyamadık ama ben Türk'üm ama Özbeğim sözünü bana bir anlatsana, bu nasıl oluyor? Anlamakta güçlük çekiyorum. Bunu bir türlü anlayamıyorum. Özbek Türkü, Kazak Türkü, Türkiye Türkü gibi kavramları deli saçması olarak görüyorum ama onun yerine ikame edebilecek bir sözüm yok. Ben Türk oğlu Türk'üm sözünü en çok söyleyen Azeri kardeşlerimizdir, neden acaba? Biz Türkiye Türkleri sadece ve sadece kendimizi Türk olarak görmüyoruz. Siz nasıl Türk ama Özbek oluyorsunuz? Nedir bu ama Özbek im sözü? Türk olup ama Özbek olunca asimile mi olacaksınız ya da Türklerin hakimiyeti altına mı gireceksiniz? Bizleri iki yüzyıldan beri uyutmuşlardır. Şuyum buyumla. Amiri Timur bile ben Türk oğlu Türk'üm diyor, Nevai de Türk oğlu Türk'üm diyor da nasıl oluyor onların çocukları Türk'üm ama Özbeğim diyor bunu da biz bir türlü anlayamıyoruz. Bunlar sizin atalarınız mıydı? Yoksa siz bunların çocukları değil misiniz?

Selametle.

timurlenk
04-27-2007, 03:24 AM
butun turkler ozbek,butun ozbekler turkdur... yokdur ayrımız gayrımız ,birlikdir su dunyadaki tek sansımız...

Usman
04-28-2007, 08:32 AM
A. S. borcugin abicim
siz boshqacha tushunibsiz shekillii
Bu gapimni soddaroq qilib aytmoqchi bolsam Man Otaman ammo otammi ogliman. (Ben babayım ama Babamın oğluyum);)

uyghurmen
05-01-2007, 09:52 AM
Ben'de anti-turk degilim.
but at least, uyghurs are not uzbeks and uzbeks are not uyghurs,though the two languages are a little similar.
ama shu eniqki uyghurlar turkiy millatdir..
uyghurlarni uzbek deyish hem uzbeklerni uyghur deyish qet'iy xata!
bu munberdiki bezi uyghur dostlar qerindash milletlerning munaziresige qalaymiqan puchuq qoshuq salmanglar.
bundaq qilish aqibette milletler otturisigha soghuqchiliq salidu.
shunga bizde bu milletlerge bolghan yeterlik hurmet bolsun.
uzbekler heqiqeten nahayiti ulugh xelq.
turklermu shundaq.
biz uyghurlar nurghun jehetlerde ulardin uginishimiz kerek.
emma ularning ghorurigha tegidighan qalaymiqan gep-sozlerni zadi qilmisaq.
bizning bu munberge kirishimizdiki meqsed bilim elish, hergiz bashqilarni renjitish emes.
biz bu yerde uzbekche we turkcheni yaxshi ugineyli.bu ilim tehsil qilishtiki esil meydan iken.
biz bu bilimlerni yaxshi igellep buyuk jongguo wetinimiz uchun obdan xizmet qilayli.

erkinturk
05-09-2007, 09:25 AM
Ben'de anti-turk degilim.
but at least, uyghurs are not uzbeks and uzbeks are not uyghurs,though the two languages are a little similar.
ama shu eniqki uyghurlar turkiy millatdir..

shunga bizde bu milletlerge bolghan yeterlik hurmet bolsun.
uzbekler heqiqeten nahayiti ulugh xelq.
turklermu shundaq.
biz uyghurlar nurghun jehetlerde ulardin uginishimiz kerek.
emma ularning ghorurigha tegidighan qalaymiqan gep-sozlerni zadi qilmisaq.
bizning bu munberge kirishimizdiki meqsed bilim elish, hergiz bashqilarni renjitish emes.
biz bu yerde uzbekche we turkcheni yaxshi ugineyli.bu ilim tehsil qilishtiki esil meydan iken.
biz bu bilimlerni yaxshi igellep(((( buyuk jongguo wetinimiz uchun)))) obdan xizmet qilayli.

Sizin ozunuz Uyghurmudur yaki Hitaymidir?
Uyghurlar Turk'un asil kanidir
onlar icun hurriyet ve erkinlik mukaddestir !
ve onlarin vatani Sherqi Turkistandir!
Turkun jongguo diye bir vatani yoktur..