PDA

View Full Version : ESIR TURKISTANIM !!!

Turkcu Turanci
02-13-2004, 09:42 AM
Sözlerim dünyaya tüm insanlığa,
Esaret altında ve yalnızlığa,
Çivileseniz de bizi çarmıha,
Sana döneceğiz DOĞU TÜRKİSTAN!

Urümçi'den, Turfan, Kumul, Gulca'dan,
Aksu'dan, Kaşgar'dan, Karahoca'dan,
Altay'dan, Hoten'den, Barköl'den,
Sana geleceğiz DOĞU TÜRKİSTAN!

Esaret altında kalan ülkemin,
Korkudan titresin kahpe Jiang Zemin,
Milyonlarca Kürşad'ım sürgünde benim,
Yolunda öleceğiz DOĞU TÜRKİSTAN!

Bin yıl süren savaş devam edecek,
Tanrı'nın izniyle Bozkurt dirilecek,
Karanlıklar bitip gün görülecek,
Bizde güleceğiz DOĞU TÜRKİSTAN!

Gulca'nın hesabı saklı koynumda,
İşkence izleri hala boynumda,
Atayı ecdadı orda koydum da,
Öcün süreceğiz DOĞU TÜRKİSTAN!

Sürgünde ödedim geçen yılları,
Kapatsan sınırı kessen yolları,
Gökbayrak'la Bozkurt başlı tuğları,
Başa dikeceğiz DOĞU TÜRKİSTAN!

Binlerce insanı Gulca şehrinde,
Boğdularsa Tarım Nehrinde,
Satuk Buğra Han'ın zaman behrinde,
Yola çıkacağız DOĞU TÜRKİSTAN!

Çekirge sürüsü sardı yurdumu,
Türlü desiseyle kırdı ordumu,
Yardıma kim geldi kimse sordu mu?
Hesap soracağız DOĞU TÜRKİSTAN!

Türk'e benzer Türkçe konuşur çaşıt,
Başkasıyla uğraş kendini taşıt,
Halinden çok memnun hain haydut,
Bunu kıracağız DOĞU TÜRKİSTAN!

Şu vatan hasreti bende kırk boğum,
Yıkılsa kaleler düşse de tuğum,
Vasiyet bıraktı bana Başbuğum,
Sana döneceğiz DOĞU TÜRKİSTAN!

DOĞU TÜRKİSTANLI OZAN ZİYA ŞAHİN

Qaraxan
05-24-2007, 01:35 PM
Essalamu Eleykum Eziz qerindashler.
Bu sayfage qarangler:
turkistanim.
org
/uygurche.htm
Sheirlar, xewerler, kitap we bashqa Uyghurche melumatlor bar.
Bu paaliyetke Filippin,Tayland, Hindonoziye, Burkina, Fasu, Chéchenistan, Ityopiye, Pelestin, Iraq, Kambodja, Kosowa, Liwan,Pakistan, Sherqiy Türkistan, Afghanistan,Bén'gal, Bosniye, Türkiye, Iordaniye qatarliq 17 döletning yétim balilar wekilliri, xeyri saxawet teshkilatlirining mes'ulliri qatnashti. Bu yighin'gha azad Keshmirning bash ministirimu xizmitining aldirashliqigha qarimay alahide qedem teshrip qildi we qisqiche söz qilip urush, zulum, tebii apetlerde ata-aniliridin ayrilghan balilarghe ige bolush- jimi musulmanning bash tartip bolmaydighan burchi ikenlikini tekitlep ötti.

Istanbuldiki Sherqiy Türkistan maarip we hemkarliq jem'iyiti Rahile, Aygüzel, Qelbinur qatarliq Sherqiy Türkistanliq balilar wekillirini bu merikige teshkillidi. Her qaysi dölettin kelgen balilar wekilliri özlirining milli ـ örp-aditini ipadileydighan kiyim ـ kichekliri bilen her xil mezmunda, naxsha oqudi, shé'ir diklimatsiye qildi, Allahqa hemdu sanalar, Muhemmed eleyhissalamgha medhiyiler oqudi. Öz kechürmishlirini, millitining, xelqining, wetinining derd- elemlirini, ahu-zarliniri,tajawuzchiliq we zulumning achchighini yighin ishtirakchilirigha we sun'i hemra téléwiziyisi qatarliq zamaniwi teshwiqat wastiliri arqiliq dunya jamaitige anglatti.

17dölettin istanbulgha jem bolghan yétim balilar wekillirining jarangliq sadaliridin tesirlen'gen nurghun yighin ishtirakchiliri köz yéshi qilishti. Bolupmu Pelestin, Chéchenistan, Iraq we Sherqiy türkistandin kelgen ösmür wekillerning sehnide iz'har qilghan yürek sadaliri 10 ming kishi jem bolghan yighin merkizini zilzilige saldi, güldüras alqish sadaliri zalni bir alghan idi. Türkiyening Istanbul, Qeyséri, Konya sheherliridin kélip qatnashqan Sherqiy Türkistanliq100 ge yéqin Uyghur, Qazaq köchmenler we dunyaning herqaysi jayliridin kelgen wekiller ay-yultuzluq kök bayraqni igiz kötürüshüp Sherqiy Türkistan wekillirini bashtin- axir qollidi.

Komunist xitay tajawuzchilirining zulmi, fashist xitayning pilanliq tughut siyasiti niqabi astidiki irqiy qirghinchiliqigha bolghan ghezep-nepretni eks ettürgen shéir Uyghur qizlarning jarangliq tili bilen Türkche déklimatsiye qilinip yighin ehli gah alqishlisa, gah xitaygha, tajawuzchi zalimlargha bolghan ghezeptin jimjitliq höküm sürdi, minglighan anilar közlirige yash aldi we yighin axirida beziliri sehnige chiqip Uyghur qizlarni baghrigha bésip xatire süretke chüshüshti, Sherqiy Türkistan'gha musteqilliq, Sherqiy Türkistan xelqige azatliq we erkinlik tilidi. Ularning ichide Uyghur, Qazaq, Türktin bashqa Erep, Paris,Chéchen, Boshnaq,Malay, Négir ayallarmu bar idi.
www nokta turkistanim nokta org