View Full Version : Turkiyeyi nasil bilirsiniz ?
Evet arkadaslar Turkiye yi nasil biliyorsunuz ne kadar taniyorsunuz istediginizi yazabilirsiniz gercek dusuncelerinizi yazarsaniz sevinirim .
vipshams
05-18-2004, 01:50 PM
Merhaba METE.
Turkiye hakkinda hichbir ko'tu so'z diyemem. Chunku hichbir yerinde insanlar tarafindan kendime ko'tuluk yapildigini go'rmedim. Ankarada 4 ay yashadim.
Hatay da 2 sene oldum. Guzel tarih, guzel yurt. Mutlu insanlar, yuzlarca arkadashlarim.. Gine ne diyebilirim. Bir oralara gine gitmeyi dushunuyorum, imkan bulursam.
saygilarimla, vipshams
Orhan
05-18-2004, 03:17 PM
merhaba mete gardash
Turkiyeyi nasil bileyim cok guzel bir memleket ve insanlarida cok iyidir ben kendim Yunanistanda dogdum ve su an almanyada yasiyorum.
zaman gelip turkiyeye yerlesecegim gecen sene alanyadan bir guzel daire aldim kemdime ve cok mutluyum,esim ise karstan bir azeri turkudur :D
turkiyede tabi hosuma gitmeyen seylerde vardir mesella su an konustugum turkce,bu asil turkce degildir yani demek istedigim turkiye turkcesi yeni bir dildir
osmanli zamaninda ortaya cikan bir dil (OTOMAN DILI)
bu yuzden ATATURK zamaninda yuzlerce OZBEK,UYGUR,KIRGIZ....... kardeslerimizi turkiyeye cagirmisti ve hakikaten yuzlerce insanda ATA YURTTAN geldi sebeb cok basit idi kardeslerden turkce ogrenmeyi
tabi ogrendigimiz kadar ogrendik ama sonunda ne oldu??? HANI ATATURK demisti
Ulkesini
bagimsizligi
korumasini bilen
Turk Ulusu
dilini de
yabanci diller boyundurugundan
kurtarmalidir
ama ne oldu kardes koruyabildikmi???? :evil:
hayir koruyamadik cunku dilimzde cok fazla ingilizce ve fransizca kelimeler var
hele su istanbul turkcesi yokmu sanki konusan kisinin agzinda seker var amerikan gibi konusurlar
messela otomobil,televizyon,tren,dupleks,tribleks daire,maniak,tuvalet,.......butun bu ve daha yuzlerce kelime icin turkce söz bulamazdikmi??? niye ingiliz fransiz dilini turkceye katip dilimizi yok ediyoruz????
o yetmiyor gibi birde yuzlerce arapca kelimelerde var yahu arapmiyiz yaaa?? :twisted:
hele alanyada daire almaya gittigimde emlakcinin söyledigi her ikinci ucuncu lafi anlamadim ya adam o kadar modern bir turkce konusuyorki sanki fransiz ingiliz karisimi yahu :rolleyes:
ama tabiki hosuma giden birsey vardir oda beni herzaman mutlu eder KIM OLDUGUMUZU NERDEN GELDIGIMIZI TURKLUGUMUZU KAYBETMEDIK HATTA galiba eski HAKANLARIMIZLA ATALARIMIZLA ovuneN birtel bizmisik gibime geliyor
men orhan tuluhan diremki YASASIN TURK MILLETI
Mete bilirmisin kimi yorelerde agaca bez baglarlar ve adak dilerler ha iste bunu yunanistanda halen yaparlar kardes nerden geldigini bilirmisin??? :)
samanist dininden gelir onceden butun TURKLER samanist idi o yuzden bu agaca baglama adak dilemek halen butun TURK Ulkelerinde vardir bu bize gosterir ki halen eski yurttan ve dinden kalan adetlerimizi
benden bu gun bu kadar
haydi hosca kalin
Mirzabek
05-19-2004, 02:21 AM
vipshamsboy ankarada kachon boldiz....
esli chyo menham 5 yil oqidim u yerda....
omadla
Administrator
05-19-2004, 03:00 AM
hehe mete senden yine bir salakca konu
hic orta asyani islam tarihinde tuttugu yeri biliyormusun?
araplar bizim yerleri cok mubarek yerler gibi goruyorlar.
biz ozbeklar muthis islam kulturunu yarattik ve bizm dusmanlar bize islami unutturmak icin her sey yaptilar ama yapamadilar.
cunku islami unutmak ozbekligi unutmak milli kimligi kaybetmek gibi bir sey...
eger anadolu turklei sen soyledigin gibi 'araplasmis' olsa demekki biz ozbeklar senin anlayisine gore tam etnik arabiz.
yaw!! bir seye sasiyorum senin gibi dangalak tipi olan islam dusmenleri turkiyenin neresinde yetisiyor?
Qarama
05-19-2004, 02:25 PM
yaw!! bir seye sasiyorum senin gibi dangalak tipi olan islam dusmenleri turkiyenin neresinde yetisiyor?
vallah ya, tövbe tövbe. Öbür dünyada arabmisin türkmüsün ugandalimisin diye mi sorulacak? yazik yazik. Mustafa Kemal pa$a dinimizi unutalim mi dedi?
Cok milliyetcilik iyi degil karde$lerim. Bende türküm ve türk tarihine hayranim NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE ama en önemlisi Müslümanim elhamdulillah. Islam demek arapmi demek? ne alaka ya.
Tamam türkcede parsca ve arabca kelimeler var ama mesala irandada türkce kelimeler var bunlari biliyormuydunuz? bin kusur sene o cografyada ya$adik (anadolu türkleri) böyle $eyler dogal degilmi kelimeler degi$ecegini? Bakin bu dogru türkcemizde ingiliz fransiz ve hatta ispanyolca bile var! mesa= masa! pantalonaz=pantalon! ama bakin bende almanyadanim ve burdada almancaya italyan ingiliz kelimeler kari$di bunlar dogal $eyler.
1.Türk milleti daha dindar olmalidir yani bütün sadeligi ile dindar olmalidir demek istiyorum. Dinime bizzat gercege nasil inaniyorsam, ona da öyle inaniyorum.
2. Eger bizim dinimiz aklin mantigin uydugu bir din olmasaydi mükemmel olmazdi, son din olmazdi.
3. Bir dinin tabii olmasi icin akla, fenne, ilme, mantiga, tetabuk etmesi lazimdir. Bizim dinimiz bunlara tamamen mutabiktir.
4. Din vardir ve lazimdir. Dinsiz milletlerin devamina imkan yokdur...
5. Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli faziletlere sahiptir. Bu fazileti hicbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanindan cekip alamami$dir ve alamaz da.
6. Biz ne bol$evik, ne de komunistiz, ne biri, ne digeri olamayiz, cünkü biz milliyetperver ve dinimize hürmetkariz.
1. Atatürk'ün Söylev ve Demecleri, cilt III, s. 69-70
2. Atatürk'ün Söylev ve Demecleri, cilt II, s. 127
3. Atatürk'ün Söylev ve Demecleri, cilt II, s. 90
4. Atatürk'ün Hususiyetleri, Kilic Ali, s. 116
5. Atatürk'ün Söylev ve Demecleri, cilt II, s.66-67
6. Atatürk, Utkan Kocatürk, s. 197
Arkada$lar Selamunaleykümde arabca bundan rahatsizlaniyorsaniz daha ne diyeyimki...
vipshams
05-19-2004, 03:03 PM
vipshamsboy ankarada kachon boldiz....
esli chyo menham 5 yil oqidim u yerda....
omadla
Mirzabek aka 1996 yil Mart oyida borgandim adashmasam . 4 oy yashab, HATAY ga ketgandim. :(:(
P.s: 5 yil??????? Mirzabek aka men 1 yil ham chidayolmasdim u yerlarda-eeeyyy :) :)
hurmat bilan vipshams
Mirzabek
05-20-2004, 06:27 AM
bizalar chidap yuribmiza.....
omadla
vipshams
05-21-2004, 02:17 PM
bizalar chidap yuribmiza.....
omadla
Tokaygacha chidaysiz...
Keling UK ga aka :):)
(Har kuni yomg'ir..podvalda yashagandek.. maza qilasiz)
hurmat bian vipshams
Mirzabek
05-24-2004, 12:49 AM
yoge bir martda bordim yoqmadiii
o'zbela karamay qoydii havas qilib borsang vashe birov birovni taniymaydi birbirlaridan kochkandey bo'ldi... a tak hozir Turkiya vashe zur yer Istanbul chiroyli yer bo'lib qo'ldi...
omadla
vipshams
05-24-2004, 12:49 PM
yoge bir martda bordim yoqmadiii
o'zbela karamay qoydii havas qilib borsang vashe birov birovni taniymaydi birbirlaridan kochkandey bo'ldi... a tak hozir Turkiya vashe zur yer Istanbul chiroyli yer bo'lib qo'ldi...
omadla
Bir borganda xudo xohlasa sizni topib olaman Mirzabek aka, Ankarada yaxshi (gadoytopmas) joylarni bilaman. Sizni usha yerlarga olib boraman tomoshaga :):)
hurmat bilan vipshams
Mirzabek
05-24-2004, 03:46 PM
menga Istanbul yoki Ankara'ning yerlari kerak emas...:lol:
men London aytamande...
Turkiyeni iyi biliriz...
:rofl:
omadla
vipshams
05-24-2004, 03:51 PM
menga Istanbul yoki Ankara'ning yerlari kerak emas...:lol:
men London aytamande...
Turkiyeni iyi biliriz...
:rofl:
omadla
London bo'lsa Londonda Mirzabek aka. Siz qachon kelishingizni ayting.
Eramizdan avalgi |X asrda yashagan odamlardan tortib, Onasini qornidagi homila gacha;
Pyoter1 ko'k choy ichgan piyoladan tortib,Queen xonim ishlatadigan Unitazgacha;
Eng birinchi ishlab chiqarilgan paravozdan tortib, soatiga 450km tezlikda yuradigan Eurostargacha ko'rsataman
hurmat bilan vipshams
Mirzabek
05-25-2004, 12:56 AM
ko'rsatamanu ko'rsataman deyn.... :wink:
omadla
vipshams
05-26-2004, 12:20 AM
ko'rsatamanu ko'rsataman deyn.... :wink:
omadla
Nima deyapsiz Mirzabek aka??
P.s: Shu oxirgi kunlar odamlar gapirishni o'rniga uzuk-yuluq ovozlar chiqaradigan bolib qoldiya tavba qildim.
sincers, vipshams
Mirzabek
05-28-2004, 09:54 AM
Yooo hazil Shamsiddin... men o'zimcha bu kunlarda ofisda otirib qiynalib ketdim...
hafa bo'lmang...
omadla
aykız
07-02-2005, 01:22 PM
Evet arkadaslar Turkiye yi nasil biliyorsunuz ne kadar taniyorsunuz istediginizi yazabilirsiniz gercek dusuncelerinizi yazarsaniz sevinirim .Ben ise maalesef turk devletlerini fazla tanimiyorum ama cok merak ediyorum imkanim olursa ilk is olarak tum orta asya t?rk devletlerini gezecegim.Turkiye su an cok yanliz durumda etrafimiz dusmanlarla dolu ERMENI ler YUNANLILAR SURIYE liler AVRUPALILAR ve seriatci dinci IRAN lilar yuzyillardir Turkiye turkleri bunlara karsi mucadele veriyor sizler bizim ATA larimiz sayilirsiniz sonucta biz buralara ORTAASYA dan geldik Turklugunuzun degerini bilin buradaki turklerin cogu TURK kimligini yitirdi ISLAM in yuzunden gericilesti araplasti ama direnen cok Turk var benim gibi birbirimizin degerini bilelim iliskilerimizi guclendirelim.
İyi bilirdik...
movusa
07-02-2005, 02:09 PM
vallah ya, tövbe tövbe. Öbür dünyada arabmisin türkmüsün ugandalimisin diye mi sorulacak? yazik yazik. Mustafa Kemal pa$a dinimizi unutalim mi dedi?
Cok milliyetcilik iyi degil karde$lerim. Bende türküm ve türk tarihine hayranim NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE ama en önemlisi Müslümanim elhamdulillah. Islam demek arapmi demek? ne alaka ya.
Tamam türkcede parsca ve arabca kelimeler var ama mesala irandada türkce kelimeler var bunlari biliyormuydunuz? bin kusur sene o cografyada ya$adik (anadolu türkleri) böyle $eyler dogal degilmi kelimeler degi$ecegini? Bakin bu dogru türkcemizde ingiliz fransiz ve hatta ispanyolca bile var! mesa= masa! pantalonaz=pantalon! ama bakin bende almanyadanim ve burdada almancaya italyan ingiliz kelimeler kari$di bunlar dogal $eyler.
1.Türk milleti daha dindar olmalidir yani bütün sadeligi ile dindar olmalidir demek istiyorum. Dinime bizzat gercege nasil inaniyorsam, ona da öyle inaniyorum.
2. Eger bizim dinimiz aklin mantigin uydugu bir din olmasaydi mükemmel olmazdi, son din olmazdi.
3. Bir dinin tabii olmasi icin akla, fenne, ilme, mantiga, tetabuk etmesi lazimdir. Bizim dinimiz bunlara tamamen mutabiktir.
4. Din vardir ve lazimdir. Dinsiz milletlerin devamina imkan yokdur...
5. Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli faziletlere sahiptir. Bu fazileti hicbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanindan cekip alamami$dir ve alamaz da.
6. Biz ne bol$evik, ne de komunistiz, ne biri, ne digeri olamayiz, cünkü biz milliyetperver ve dinimize hürmetkariz. ...
dies bezüglich habe ich nichts mehr zu sagen...
Gelde bunu irkcilara anlat. Bir insan inancsizsa bunu anlarim ama inancli bir insan önce müslümandir, takvadan baskada bir insanin baska bir insana üstünlügü yoktur
Bilge_Kagan
07-03-2005, 07:18 AM
Bir sene oncesine ait bir konuyu hortlatmanin ne geregi vardi simdi ?
Administrator
07-03-2005, 07:31 PM
Re: Turkiyeyi nasil bilirsiniz ?
turkyiedede halkinda gordugum ve sevdigim en onemli ozzelilerinden biri bizim burda ozbekistanda var olan "mahaliycilik" analyishi yok oldugu var olsada cok gorunmeyecek kadar oldugu.
turkyiedede halkinda gordugum ve sevdigim en onemli ozzelilerinden biri bizim burda ozbekistanda var olan "mahaliycilik" analyishi yok oldugu var olsada cok gorunmeyecek kadar oldugu.
Ne demek (mahaliycilik) anlamadim
Colpan
07-04-2005, 02:24 PM
Ne demek (mahaliycilik) anlamadimHemşehricilik anlamında.
Özbekistanda ne kadar bilmiyorum ama Türkiyede de var. Bu 'mahaliycilik' yada 'hemşericilik' birazcıkda eski Türk boy geleneğinden geliyor. Mesela Türkiyede özellikle küçük bir kentle bağalntınız varsa hemen "Kimlerdensin" diye sorarlar. Ama büyük kentlerde hemşericilik devam ediyor ama haklısın yıllar geçtikçe azalıyor.
Administrator
07-04-2005, 04:12 PM
erk
evet mahaliycilik turkiyede de vardir tabiyki ,boyle shey dunyanin her ulkesinde vardir.
ama turkiyedekisi ozbeksitanda oldugu kadar degil dostum,burda bunu buyuk boyutlarda var oldugunu goreceksin malesef.meslen tashkenlik ozbekgin ferganalik veya buharalik ozbek ile kiz alip vermesi kolay bir shey degil burda.
meselen ben harezimlik kiza evlenmek istersem anne baman bana hemen karshi cikar.
baska milletlerin onunde bir tek ozbek milleti olarak gorumenye hereket ediyoruz,meslen bir rus veya akazak birisi tashkentligin onunda buharalik ozbegi ashagilarsa hemen ona tshkentlikler tarafindan tepki gosterilir,ama ishler kendi icimizde kalinca hemen mahaliycilik hastaligi, bashliyor.bu problemin kokenini taa 400-500 yil oncesinden var oldugunu bir kitapta okumushtum.bu mentalitede kurtulmak gerekiyor.
DrAydan
12-01-2006, 04:29 AM
Türk devletini çok kudretli merd bir devlet olarak,türkleri ise vatansever,medeni,erkekleri bayları bakımlı bayanları ise küsmesinler benden az bakımlı buluyorum.Ama en deyer verdiyim devlet türk devleti en deyer verdiyim arkadaşım da türk.DrAydan
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.