PDA

View Full Version : Hayal Kirikligi Uzbekler

Pages : 1 [2]

BOZ-OK
09-07-2007, 10:38 AM
Biraz Ozbek Turkiyi ogren, o sozlugu kulan ve forumun diger bolumlerde yazin, juda hush Ozbek Turkleri bulursun icinizi kapilma :P

Yaw Tabriz_Han, saka bir yana, bildigin soyle guzel bir Azeri forumu yok mu? Bir tavsiyede bulunursan sevinirim... :-)

Ne varsa "Oguz"da var yine...:cool:

Karayılan
09-07-2007, 10:58 AM
Yaw Tabriz_Han, saka bir yana, bildigin soyle guzel bir Azeri forumu yok mu? Bir tavsiyede bulunursan sevinirim... :-)

Ne varsa "Oguz"da var yine...:cool:forum.fox.az var. Bazen okuyorum, Turkiyeliler girip "Turan olsa nasıl olur" "Turan'ı kuralım mı ne dersiniz" "Hadi Kuralım" tarzi konular aciyorlar buna ragmen ters tepki gormuyorlar :lol:

Demir Kağan
09-07-2007, 11:09 AM
Fox.az cok iyi, paso bizden konusuyorlar. :lol:

BOZ-OK
09-07-2007, 11:19 AM
forum.fox.az var. Bazen okuyorum, Turkiyeliler girip "Turan olsa nasıl olur" "Turan'ı kuralım mı ne dersiniz" "Hadi Kuralım" tarzi konular aciyorlar buna ragmen ters tepki gormuyorlar :lol:

Eee, dedim ya, ne varsa "Oguz"da var diye...;)

Karayılan
09-07-2007, 11:25 AM
Bu political party'i degistirip Pan-Oghuzist mi olsak acaba :D

BOZ-OK
09-07-2007, 11:30 AM
Bu political party'i degistirip Pan-Oghuzist mi olsak acaba :D

Kulaga hos gelmiyor degil hani... Hem de boylece, cekik goz konusunu aciklama derdi de ortadan kalkar, isler kolaylasir... :lol:

Karayılan
09-07-2007, 11:34 AM
Tabi ya o zaman biz de "Turk degiliz Oguz'uz lan" diye trip filan da yapariz. :D

BOZ-OK
09-07-2007, 11:55 AM
Tabi ya o zaman biz de "Turk degiliz Oguz'uz lan" diye trip filan da yapariz. :D

Tabii olm... Ayrica yemin etsek basimiz agrimaz... Orhun anitlarinda, Turk Bilge Kagan'in Oguzlarla yaptigi savaslar anlatilir...:mrgreen:

Yalniz soyle bir sorun da cikar tabii... Ozbeklerin cogunun, "biz Turk degiliz lan Ozbegiz" dedikleri de dusunulurse, eger biz de, "biz Turk degiliz olm, Oguzuz bi kerem" dersek, Turk milletinin varligini tartismaya baslariz bu sefer de...:mrgreen:

Karayılan
09-07-2007, 12:15 PM
Abi bati dogu kuzey guney hepsi Turklere kıl. Turk degiliz dersek imajimiz duzelir :D

Ermenilerle yunanlilar iftira atacak adam bulamaz, catlar olurler.

Kurdler boluculuk yapamaz

Avrupa "nanik" yapacak ulke bulamaz.

Entel dantel aydinlar Turkluk olmadigi icin tartisacak bisey bulamazlar

:D :D :D :D

KuMuKh
09-07-2007, 04:50 PM
Uzbek pilavi yedim gecen hafta ; Kanaat'da .

Ufff , pilavda ne pilavdi ama .

:D

KuMuKh
09-07-2007, 04:54 PM

Ne varsa "Oguz"da var yine...:cool:

Ketene'nin soylediklerine bakarsan Oguzlarin bir kismi ; Komuk elindeki daglarda yururken kart kurt diye sesler cikartiyormus .

Belgiumbek
09-07-2007, 04:58 PM
Burdada "Gulu Gulu" dansi devam ediyo galiba, neyse rasgela:)

Qarama
09-07-2007, 06:24 PM
arkada$ herhalde hindi yapdi burdakilerini.

BOZ-OK
09-07-2007, 06:37 PM

Ketene'nin soylediklerine bakarsan Oguzlarin bir kismi ; Komuk elindeki daglarda yururken kart kurt diye sesler cikartiyormus .

Bu Komuk'lar bir nev'i Oguz mu oluyorlar? :mrgreen:

KuMuKh
09-07-2007, 07:16 PM
Bu Komuk'lar bir nev'i Oguz mu oluyorlar? :mrgreen:

Anadoluya ilk yerlesen Turk soylarindan birisi olan Kumuklar , Oguz ve Kipchak karisimidirlar .

Alparslan
09-08-2007, 01:24 AM
2 tarafada kizginim. Afedersiniz de takiim komplekslerinize.... Yok adama Turk denmezmis yok biz Oguzmusuz da mis mus mis...Hadi ordan bea, bi cacik olmaz bu mevzudan. Gidin bir Ozbek ile evlenin, sonra Ozbeklerde Turkiyeden evlensin. Al sana is biter iste. Gobek gobege degince sevda baslar nasil olsa...Cocuklarin adini da Turan koyun iste saglandi hersey...

Karayılan
09-08-2007, 03:18 AM

Anadoluya ilk yerlesen Turk soylarindan birisi olan Kumuklar , Oguz ve Kipchak karisimidirlar .

:DGel abi sen de bizdensin. :lol:

Hadi baska oguz kalmasiiiiiiiiiiiin :P

yavuz
09-08-2007, 03:23 AM
Yasasin pan-Oguzizm... :cool3d:

(Oguz abi kendine pay cikarma!)

BOZ-OK
09-08-2007, 03:24 AM
Gel abi sen de bizdensin. :lol:

Hadi baska oguz kalmasiiiiiiiiiiiin :P

Kirma olm bunlar, tam Oguz degil... Bizde simdilik oole "ne mutlu Oguz'um diyene" seklinde bir slogan yok... Bu konuyu ayrica degerlendirelim bence, yarin bir gun bizden toprak talebinde filan bulunabilir bunlar, sutten agzimiz yanmis zati... Belki "ekmek kuran carpsin ki Oguz kimligine bagli kalicam" diye bir yazili taahhutname alinarak birlige dahil edilebilirler...:mrgreen:

Demir Kağan
09-08-2007, 03:25 AM
2 tarafada kizginim. Afedersiniz de takiim komplekslerinize.... Yok adama Turk denmezmis yok biz Oguzmusuz da mis mus mis...Hadi ordan bea, bi cacik olmaz bu mevzudan. Gidin bir Ozbek ile evlenin, sonra Ozbeklerde Turkiyeden evlensin. Al sana is biter iste. Gobek gobege degince sevda baslar nasil olsa...Cocuklarin adini da Turan koyun iste saglandi hersey...

Sen niye yapmiyorsun da bize soyluyorsun? :lol:

Kur_Sad
09-08-2007, 06:17 AM
Ben alacam bi tane yaa çok güzel oluyo gözler çekik falan Kazak,Kırgız falan da olur...Şu forum.uz güzellik yarışmasında birine aşık oldum zaten...

Alparslan
09-08-2007, 06:24 AM
Oguzculuk FASIZMDIR :P :D

@ Demir, Benim ana tarafi Buharali ben ordan kurtariyom, ayrica denedim ama benden once davranmislar nisanli cikti...:( Allah sahibine bagislasin yere inmis melek gibiydi :D Hala oyle ;) Allah mutlu-uzun omurler versin.

Hani bi hoyrat vardi ya...

Perşembe gününde çeşme başında gözüm
Bir alagöz hanıma düştü
Kaşın oynattı gözünde güldü
Gülende gadası canıma düştü

Eleşkerem her derdi de hallıyam
Hanım sen dertlisen ben yaralıyam
Dedi nişanlıyam özge malıyam
Kırıldı kol kanadım yanıma düştü

Karayılan
09-08-2007, 03:20 PM
Ben alacam bi tane yaa çok güzel oluyo gözler çekik falan Kazak,Kırgız falan da olur...Şu forum.uz güzellik yarışmasında birine aşık oldum zaten...BOZ-OK abi bak bi tane daha buldum. Soyumuzu pardon boyumuzu bozmaya niyetli bu da :lol:

mustafa06
09-11-2007, 06:53 AM
Kaynasma diyorsunuzda bir dusunuyorum. Demir Kagan, Turansoyu, Tabriz_Han, Bakma ve Kaptani Derya disinda ozbeklerin kendi konularinda katilanlar vamri?

Mustafa, eger normal ozbekler ekalsaydi, hatta burada turkleri en cok elestirenler dahi ozbekistanda turkiyelilere viz euygulamasini kaldiracakti, buna emin ol. Devlet kendi vatandasina ulkeyi terk etmesi icin vize uyguluyor (dunyada bence baska hic bir ulkede gorunmeyen bir olay, sovet ulkeleri disinda), kendi vatandasi yurt disina ciktiginda onu listeye katarak harac alirken, turkiyelilere vize uygulamasi doglal bir seydir.

Bak bu yazdiklarinizi okuyan siradan bir ozbek "Kardesim, o kadar ozbekler hayal kirikligi yaratiyorsa ne isiniz var burada" diyesi gelir ama ben oyle dusunmuyorum. Birde 10 sene onceki ozbeklerle bugunku ozbekler farkli ve inaniyorumki siyasi olaylar degismesiylen ozbeklerin dusunceleride degisir.

Oncelikle hayal kırıklı ozbekler sozune vize konusu ile katılmam, sadece bir espri ve beklentinin dile getirilmesi idi. Kishisel olarak ozbekistana gitmeye karar verdigimde vize almak chokta zor degildir. İnanıyorum ki, talep ettigimde oradaki dostlardan bana her zaman davet gelecektir.
kardesim benim yıllar oncesi tespitlerim ve dushuncelerim buradadır

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=13957&page=13

Ozbeklerle iliski konusuna gelince, bu forumda yazdıgım yazılarımın hatırı sayılır bir bolumu TURKİSTAN FORUMU dıshında diger bolumlerde ozbeklere yazılmısh yazılardır.
Bir suredir foruma sık katılamıyorum bu nedenle forumda gune gore yazma oranım dushuk kalmaktadır.
Sizin ulkenizde devlet vatandash ilishkilerindeki sıkıntıları anlayabilir sizlere daha guzel gunler dileyebilirim ama ozbek yonetiminin uygulamalarını eleshtirmek sizin hakkınızdır, kendim eleshtiri hakkım oldugunu dushunmuyorum.
Daha once de belirttigim gibi ozbek insanı ile hem forumda hemde forum dıshı dostluklarımda cok iyi anlashan birisiyim. Bu her konuda herkesle hemfikir oldugum anlamına gelmiyor ama kısacası ozbek insanını seviyorum.

xush-baht bolasiz
savgi bilan

BOZ-OK
09-11-2007, 08:26 AM
BOZ-OK abi bak bi tane daha buldum. Soyumuzu pardon boyumuzu bozmaya niyetli bu da :lol:

Ohomm... Oralari pek karistirmasak diyom... :cool:

Biraz anlayis da gostermek gerekli tabii, ask kutsal bir duygu... Ayrica insan degiserek gelise de biliyor, acik bir kapi da birakilmali, dogustan Oguz olma bahtiyarligina sahip olmayanlara da bir sans taninmali... Ne mutlu Oguz'um diyene sozunu bir daha gozden gecirsek? :uups:

akamurat
09-14-2007, 02:03 PM
hersey ekonomi-politikada bitiyor,
ruslara gobekten bagli bir rejim Turkiye'ye neden yaklassin'ki?
Turkiye'den kendine ancak zararli,sarsici dengeyi bozan yan ruzgar alir
henuz tam oturmamis olsada iyi kotu isleyen bir demokrasi var Turkiyede
bu'da orta asyadaki despot rejimler icin iyi bir ornek degil elbette!
hem Turk birliginden Kerimov rejimi ne kazanacak?
tabiiki hicbirsey!
ama birlikten guc dogar,bunu her Turk insani bilir
onlara bikmadan usanmadan kaynaklarimizin emperyalist Cin ve Rusya tarafindan calindigi gercegi anlatilmali dolayisi ile birlik olunursa bu talan'in son bulacagi anlatilmali!

LAROK
07-30-2008, 08:46 AM
Sevgili arkadaslar,
Anladığım kadarıyla,sizlerin "hayal kırıklığı Uzbekler" ile ilgili yazılarınızdan
bizim (Türkiye) milliyetçi,aşırı milliyetçi ve diğer kişilerin çok dar çerçeveden değerlendirdiğini görüyorum. YAKIN BİR GELECEKTE Türklerin bir araya gelip güçlenmesi,bir birlik oluşturması şimdilik bir hayal...çünkü
Türk dünyasındaki devletlerin yönetimlerine baktığınızda bu ülkelerden çoğunluğu
Rus'ların hegomanyasında(kominizm) kalmış devletlerdir. ve bu devletler bağımsızlığına kavuşmuş olsalarda yönetimleri ;demokrasi ile yönetilmediğinden
halkların bilinçlenmesi biraz zaman alacaktır.(dış dünyayla ne kadar çok temasları olursa bu süreç kısalır inşallah bu süreçte yönetimler aşırı dincilerin eline geçmez İran gibi )
her ülkede bizdeki gibi aydın insanlar da ,dar görüşlü insanlar da vardır ama bizim aydınlanma süreci tam 85 senedir devam ediyor ve ATATÜRK gibi bir lidere sahip olmamıza rağmen hala karanlık bölümümüz daha da artmaya devam ediyor. buda bir gerçek, onun için diğer kardeş ülkelerin birden tam aydınlanma sürecine girmelerini beklemek saflık olur.
Özel not : ben Özbekistan'ı 13 yıl önce gördüm ve gezdim bende çok güzel anılar bıraktı. insanları benim gördüğüm kadarıyla çok insancıl ve misafirperverler.

KOYUNCU
07-30-2008, 09:06 AM
BOZ-OK abi bak bi tane daha buldum. Soyumuzu pardon boyumuzu bozmaya niyetli bu da :lol:
Yahu her konunun sonu bu kız milletine dayanıyor. ÖZBEK OLMASI ÇEKİK OLMASI ŞART DEĞİL BENCE
Şirin ahlaklı beyni büyük olsun yeter.
İsterse bulgar olsun
....
EE dai naptın ya o günden bu güne ilerleme kaydedebildin mi

KOYUNCU
08-01-2008, 02:04 AM
Bazı insanların eski düşünceleri ne kadarda değişikmiş