PDA

View Full Version : Hayal Kirikligi Uzbekler

Pages : [1] 2

METE
05-31-2004, 07:34 PM
Malesef buyuk umutlarla bu siteye girip ?ye olmustum amacim burada kardes gibi gordugum insanlarla baglanti kurmakti fakat gordugum kadar ile T?rkiye li t?rkler disinda birlik isteyen kimse yok ?zbekleri kardes goren sadece T?rkiyeli T?rkler ?zbeklerin oyle bir derdi yok kardeslik falan .
Esasinda ben taa yillar onceden duymustum USSR zamaninda orta asya daki turklerin birlik istemedigini ama simdi burada g?zlerimle g?r?yorum ve ne kadar yanlis d?s?nd?g?m? ?z?lerekde olsa farkediyorum bu siteye giren T?rkiyeli T?rklere sesleniyorum kimse bosuna dil d?kmesin Osmanli Imp zamaninda bile Orta Asya daki turklerle birlik olmamis simdi olmasi beklenemez T?rk yazdigim icin kusura bakmayin UZBEK - AZERI- KAZAK -TURKMEN oluyor bu insanlar .
Zaten d?nyada Amerikali Alman Fransiz ?talyana yada herhagi milletten bir insana T?rk nedir nerede yasar diye sorarsaniz size en azindan ?stanbul Anadolu Galatasaray Antalya gibi bir cok sey sayarlar ama asla orta asyadaki ?lkelerden bizim t?rki cumhuriyet saydigimiz yerlerden bahsetmez kimse.Bu ulkeleri dunya hala birnevi RUS cumhuriyetleri olarak goruyor hatta gecenlerde BRAD PITT in basrolde oynadigi SNATCH diye bir film izlemistim
orada BORIS diye bir karakter vardi adama filmin bir sahnesinde soyle deniyordu ( Lanet RUS BORIS aslinda tenknik olarak ?zbekistanli olan adam )
D?nya ?zbekleri T?rk diye degil RUS diye biliyor ben sahsen artik ?zbeklere karsi olan sempatimi yitirdim zaten kendileri acikca belirtiyorlar biz T?rk degiliz diye ama sunuda unutmayin d?nyadaki hicbir ?lke size T?rkiyeli t?rkler kadar icten yaklasmaz.

MaChiaVeLLiaN
05-31-2004, 07:55 PM
Malesef buyuk umutlarla bu siteye girip ?ye olmustum amacim burada kardes gibi gordugum insanlarla baglanti kurmakti fakat gordugum kadar ile T?rkiye li t?rkler disinda birlik isteyen kimse yok ?zbekleri kardes goren sadece T?rkiyeli T?rkler ?zbeklerin oyle bir derdi yok kardeslik falan .
Esasinda ben taa yillar onceden duymustum USSR zamaninda orta asya daki turklerin birlik istemedigini ama simdi burada g?zlerimle g?r?yorum ve ne kadar yanlis d?s?nd?g?m? ?z?lerekde olsa farkediyorum bu siteye giren T?rkiyeli T?rklere sesleniyorum kimse bosuna dil d?kmesin Osmanli Imp zamaninda bile Orta Asya daki turklerle birlik olmamis simdi olmasi beklenemez T?rk yazdigim icin kusura bakmayin UZBEK - AZERI- KAZAK -TURKMEN oluyor bu insanlar .
Zaten d?nyada Amerikali Alman Fransiz ?talyana yada herhagi milletten bir insana T?rk nedir nerede yasar diye sorarsaniz size en azindan ?stanbul Anadolu Galatasaray Antalya gibi bir cok sey sayarlar ama asla orta asyadaki ?lkelerden bizim t?rki cumhuriyet saydigimiz yerlerden bahsetmez kimse.Bu ulkeleri dunya hala birnevi RUS cumhuriyetleri olarak goruyor hatta gecenlerde BRAD PITT in basrolde oynadigi SNATCH diye bir film izlemistim
orada BORIS diye bir karakter vardi adama filmin bir sahnesinde soyle deniyordu ( Lanet RUS BORIS aslinda tenknik olarak ?zbekistanli olan adam )
D?nya ?zbekleri T?rk diye degil RUS diye biliyor ben sahsen artik ?zbeklere karsi olan sempatimi yitirdim zaten kendileri acikca belirtiyorlar biz T?rk degiliz diye ama sunuda unutmayin d?nyadaki hicbir ?lke size T?rkiyeli t?rkler kadar icten yaklasmaz.
METE. Abesi, ben Turkce konushuyorim amma chok iy deyil. Sen yazdii sheylardan hepsini deyil amma dushundim. BUt let me use English to answer you. I See your point... but want you to know that there is a friend of mine who is from Turkey and studies in Miami.... You know, he told me if I am asked where I was from, to answer that I was Russian or something like that. Something else... doesn't matter which nationality, but mainly not 2 be Muslim religion. Hehe u know, when I arrived in USA, for the first 2-3 months I would say that I am russian and stuff.... BUt I relized<Damn F#% it. I will be who i was. F#%'em all.> I am teaching even black's to speal uzbek. First lessons begin with not that good words like: "jala*" :P BUt I am explaining to every and each person That I meet with, where I am from, Where its located and a little facts bout its history :)

Turks... U r right. Turkish ppl are the closest 2 us.... No one, at least ME... I aint gonna forget or regret it!

vipshams
05-31-2004, 08:00 PM
..D?nya ?zbekleri T?rk diye degil RUS diye biliyor ben sahsen artik ?zbeklere karsi olan sempatimi yitirdim zaten kendileri acikca belirtiyorlar biz T?rk degiliz diye ama sunuda unutmayin d?nyadaki hicbir ?lke size T?rkiyeli t?rkler kadar icten yaklasmaz.

METE.Ekonomi suyasetten o'ncedir guzelim. Benim ichin hich farki yok, beni kim ne derseler desin shu anda. Yaa yalan..sen yanlish so'yluyorsun demem. Diyorsunuz dunya O'zbekleri TURK deg'il, RUS diye biliyormush..

Isteyenler AFGAN veyahut ARAP diyebilirler. Bununla bir shey degishmez. Bunun ichin tartishmaya engel yok. METE guzelim. Ben kim oldugumu bilyorum, tamamdir. Bu konuda tartishmaktan ne kar sag'lanir. Mesalakendim hakkinda konushayim, Milletchi degilim, milletimi seviyorum. Bo'yle konular peshime gelince tartishmamayi o'g'rendim,chinki ben siyasetchi da degilim. Benim meslegim Economi.

Ben kendi ishimi yaparim. Beni isteyenler ne derseler desinler, beni ilgilendirmez.Kendi ishimi guzelce yaparim, shu yeter bana. Bu konuda kesinlikle tartishmam. Chinki yillarca tartishtik bu konuda.

Ben yoruldim tartishmaktan. Turkiyede yaklashik 4 sene okudum. 4 sene tartishtim. Turklerin shirketinde (Uzbekistanda) 2 sene chalishtim 2 sene tartishtim. Yeter artik. Bosh verdim. Chunki benim ichiun bu sheyler bir kurushluk KAR sag'lamaz.
Ish adami kar amaciyla yashar. Turkluk, Uzbeklik..bu Tarih kitaplarinda belirtilmish.Okursaniz anlayacaksiniz galiba. O yuzden, METE, her sheyin go'nlunuzce olmasini ister, Basharilar diler,

saygilarimla,
vipshams

METE
05-31-2004, 08:28 PM
Vipshams kardesim ben sadece sunu soylemek istiyorum ?ok kisa zamandir bu siteye giriyorum ve uzun zamandir aklimda olan herseyin yanlis oldugunu goruyorum benim anlatmak istedigim T?rk olan bizleriz T?rkiyeli T?rkler bunu d?nyada kime sorarsaniz sorun bizi gosterirler t?rk diye sizi fazla tanimadiklarindan Rus gibi goruyorlar cunku kapali bir ulkesiniz hic sesiniz cikmiyor ama sunu goruyorumki siz T?rk degil Uzbek siniz .

MaChiaVeLLiaN
05-31-2004, 08:59 PM
Vipshams kardesim ben sadece sunu soylemek istiyorum ?ok kisa zamandir bu siteye giriyorum ve uzun zamandir aklimda olan herseyin yanlis oldugunu goruyorum benim anlatmak istedigim T?rk olan bizleriz T?rkiyeli T?rkler bunu d?nyada kime sorarsaniz sorun bizi gosterirler t?rk diye sizi fazla tanimadiklarindan Rus gibi goruyorlar cunku kapali bir ulkesiniz hic sesiniz cikmiyor ama sunu goruyorumki siz T?rk degil Uzbek siniz .Bizim Uzbekligimzin bir g'otisi varmi? Uzbekleri Turklerdan ne Deyishikligi varki??? Evet, biz Turk deyil Uzbekiz. Amma nie ve nerde yanlishdinki, siz Turk deyil Uzbeksizni diyorsun? Bizim sesimiz chiqmiyor... bizim cumhuriet bizim kapamiz. Cumhurietimiz biza imkan verdii zaman, bizim, Uzbeklarin Sesinida Duyacaksiniz. Uzbeklarida dunya Uzbeklar diye gostarajak, amma shidmi deyil. Cho'q shey bizim cumhurietin elinda.

Administrator
05-31-2004, 11:44 PM
hehe buyuk umutlarla gelmis ..
dangalak

vipshams
06-01-2004, 03:17 PM
hehe buyuk umutlarla gelmis ..
dangalak

Burda kimin dangalak olup olmadigini bilmiyorum da, ama baziler gevshetiyor. :):)

saygilarimla. vipshams

Tangriberdi
06-02-2004, 12:13 AM
Tu'rkiyedeki Tu'rklerin en bu'yu'k hatasi, Tu'rkistan devletleri erkinlig'ini kazananda, onlar ilen bir dili so'yleshmekden, bir dine inanmakdan ve bir nice ortak kulturel unsurdan bashka ortak noktamiz olmadig'ini go'rememeleri oldu. Dog'rudur ko'klerimiz bir idi. Fakat gechen zaman ilen birlikde bizler bir millet olarak ayri milliyetlere bo'lu'ndu'k.

Tu'rkiye Cumhuriyeti ve halki Tu'rkistan devletlerinin ayri birer milliyet oldughunu, devletlerinin hakimiyet iyesi oldughunu ve onlardan karshilikli ishbirlighi ve emekdashlikdan ozge Tu'rkiye ilen birleshmek gibi bir istek gelmeyeceghini anlamak gerek.

O'z topraghina, halkina, devletlighine, diline, kulturune, iye bu halklarin doghrudan Tu'rkiyelilerin istedighi gibi hareket etmesini, Turkiyeliler ne derse he demesini, o'z gelishim ve varliklarini inkar etmesini bekleyemezsiniz.

Ben go'rmedim ki O'zbekler hich hachan Tu'rk mensheli olduklarini inkar :twisted: etsinler. Ama dedikleri nesne shu ki:Gechmishde biz Turk idik Biz shimdi O'zbeghiz. Bu da hakli bir soylem. Onlarin o'z iradesi ve erkinden baska onlari Turkiyeliler ilen birlik duygusuna yetirecek hich bir nesne yokdur.

Ne ichin bir O'zbek sitesinin % bilmem kachinda O'zbek Tu'rkchesi deghil Tu'rkiye Turkchesi kullanmagha mecbur kalsinlar. Madem O'zbekleri bu denli seversiniz, onlar ilen birleshmekden kasdiniz onlari somurmek deghil( bu sitede Tu'rkche yazarak onlari dil olarak somurmush olursunuz) ilkin gidip O'zbekche ogrenin. Bu yerde O'zbekche yazin. Ben O'zbekche bilmem ama Elimden geldighince Ortak olabileceghini sezdighim so'zler ilen gramer halleri ilen ve cu'mleler ilen yazmagha dirishiyorum ki beni yanlish dushunmesinler.Hatta daha fazlasi Tu'rkiye Tu'rkchesini onlar O'zbekcheyi nehil yazarlarsa o'yle yazmagha cehd ediyorum.

Niye herbir nesneyi Tu'rkiye ve Tu'rkiyedeki Tu'rklu'k anlayishi ile degherlendirmekdeyiz. Tu'rklu'k niye bizim tekelimizde. Bizim tekelimizdeki Tu'rklu'k anlayishi ile biz oz' Tur'rklu'k anlayishimizi Ozbeklere, Tu'rkmenlere, Kazaklara Tu'rklu'k dikte etmeghe dirishmekden vazgechmemiz gerek.

Onlar gerek olursa o'z Tu'rklu'k anlayishlarini gelishtirebilecek kadar ilm ve idrak sahibidirler.

Buraya shunu umid ederek geldim bunu umid ederek geldim. Bizler bazi sheyler dushunuruz ama o doghru deghilse bunca kinamak gerek mi? Bizim fikrimizin doghru olmamasi onlarin gunahimi?

Niye ille Tu'rkiye model olacak imish. Tu'rkiye yahshi bir misal olacak kadar gelishmish, osmush bir ulke mi? Yok!

Ama Tu'rkiye bugu'n Avrupanin tuzaghina du'shdu' ya, Amerikanin kulu-ko'lesi oldu ya, ekonomisini IMF ve Dunya Banki somuruyor ya, o'z topraghini ekip bichemiyor-oramiyor ya, erkinlighini ve bagimsizlighini yitirmek uzere ya, ish bunun ichin Orta Asya Tu'rk devletlerine bo'yle yaman hale du'shmemeleri ichin o'rnek olabilir.

Dinden korkarak halkini o'zune du'shman etmemek ichin o'rnek olabilir. 2050 yilinda Ku'rtler ulkenin choklughunu ele aldiklarinda bir Tu'rk topraghi nasil Ku'rtleshdirildi diye o'rnek olabilir.

Ne Rusya Ne Turkiye Ne Amerika shimdi, Orta Asyanin agabeyi, kimse Orta Asyanin `big brother` i deghil indi . Indi Orta Asya o'z `big brother`ini oz ichinden chikaracak.

Belki gelecekde Orta Asya devletleri bir birlik-Turk birlighi kurarlar. O zaman belki Tu'rkiye bu devletler izin verirse bir aza olarak katilir.Tabii o zaman bir Turkiye kalirsa.

Gelip burada o'zbekler ilen ughrashacaghiniza gidip kendi ulkenizdeki ulkenizi IMF ve Dunya Bankina Avrupa Birlighi ve Amerikaya satan satkinlar ilen ughrashin. Ulkenizi yavash yavash ele geciren ve 2050 yilinda ulke nufusunun %48 olacak olan ve sizi kendi ulkenizde azlik edecek olan Ku'rtlerle ughrashin. O'zbekistani, O'zbekcheyi Ozbeklere, Tu'rkistani Tu'rkistanlilara birakin.:twisted:

METE
06-02-2004, 11:49 AM
B?y?k umutlarla yazdim cunku simdiye kadar buradakileri insanlari kardes toplum olarak goruyordum pekde oyle olmadigini gordum o yuzden hayalkirikligi yazdim .
Bu arada bazi kisiler benim sanki diger orta asya ulkelerini Turkiye gibi olmalarini isteyen biri oldugumu zannetmisler kesinlikle alakasi yok her toplum esittir kimse kimseden ustun degildir benim istedigim sadece bir birlik beraberlik ama goruyorumki sizde oyle bir dusunce bile yok Ruslar sizi koyunlastirmislar buyuk olmak aklinizdan bile gecmiyor Administrator bazi yorumlarinda t?rkiyeyi kotulemis sen once kendi ulkene bak orta asyanin en fakir ulkesisiniz sizden birsey bekliyen sizi somurmeye calisan bir ulke degildir turkiye birsey beklesekte yok zaten sizde ne varki alalim bir T?rkmenistanmisiniz bir Azerbaycan misiniz havalara giriyorsunuz sarkicilariniz buraya para kazanmaya geliyor gelende gitmiyor (Sahsenem) ulkeniz guzel olsaydi buralara yerlesmezlerdi.Zaten ogrendigime gore Cin kirmasi cekik gozlu bir toplummus Uzbekler.
Neyse bu actigim son konu dahada girmeyecegim bu siteye en fazla laf atilirsa cevap veririm o kadar Administrator adli salak bana laf atma bir daha.

Orhan
06-02-2004, 11:55 AM
merhaba tangriberdi

Kardeshim soylediklerin cogu dogru coguda yanlis

Kurtler turkiyede yazdigin kadar cogalir eger HIC 2050 SENESINE KADAR TUKIYEDE TURKOGLU TURK dogmasa sanki kurtler hergun cogalirken bizim millet
kisirmi kaldi cocuk,usah,kizanmi doguramiyor sanki?????

Kurtler cogaliyor evet ama bizde cogaliyoruz unutma ki askerimiz milletimiz TURKLUGE cok duskun insanlardir ,eger su anda bize binlerce yillar once verilen TURK ismiyle gurur duyuyorsak demek ki halen TURKLUGE TURK oldugumuza inaniyoruz ve ovunuyoruz B.

Ben bir yunan TURKU olarak kim oldugumu atalarimin nerden geldigini unutmadim ve unutmayacagimda butun yunamistandaki kipcak,pecenek,pomak... TURKLERIDE boyle dusunur .

Biz bayragimiza insanimiza duskun insanlariz, bu gun almanyada bir kisi alip alman bayragini yaktigi zaman adamlar gormemezlikten gelip basini ceviriyorlar

ama hele bizim bayragimiza birsey yapsinlar biliyorsun bundan seneler once INGILIZIN birine ne oldu TURKIYEDE :D kolaymi o TURK bayragini ezmek veya G.... surmek????

Belki kimi kardesler der ki hendi orhan delidir ama hecte deli degilim sadece icimde vatan sevgisi var, iste bu memleket SELCUKLULARIN OGUZUN torunlari
bu yuzden TARIHTE hic kimseye KOLE olmadilar ,iste bu yuzden birinci dunya savasinda INGILIZ,FRANSIZ,YUNAN,RUS :twisted: ERMENLI,AVUSTRALYA,ve ARAPLARA yenilmedik.

Bu kadar ulkeye karsi savastik birtek turklugumuzle onlar asker sayisindan fazla.tuvek sayisindan fazla idiler am ne oldu?? :D kaybettiler

Turkiye turkleri TURKLUGU sevdigi icin butun ASYADAKI turkleri sever ve onlari kardes bilir,dusman degil :D

Amerika Picleri(afedersiniz)burnunu heryere soktugunda ingiliz niye hep arkasinda olur?? niye hep yardim eder??? ingiltere nerde amerika nerde????

ama kardesim BIR INSAN OLDUKLARI ICIN YARDIM EDERLER KENDILERINE
INGILIZ BIZE SAVASTA SALDIRDIGINDA AVUSTRALYANIN NE ISI VARDI TURK DENIZLERINDE?? CUNKU BIR INSAN OLDUKLARINDAN ANLADINMI KARDESIM??

Amerikanin basbakani(BUSH :evil: )bu gun OLSE GEBERSE bana ne gebersin gitsin ama Aliyev baba baskan oldugunde cok uzuldum ve Turkiyedede cok insan uzuldu bunun sebebi BIR TEK SEYDIR CUNKU ONLARDA CAN KARDESIMIZ OLDUKLARI ICIN AZERI TURKU OLDUKLARI ICIN UZULDUK

NE DEMISTI ALIYEV ATA???????? HELE DUSUN BIR

IKI ULKE BIR IRK

ALIYEV atanin ne demek istedigini aciklamama gerek yok herhalde

Ben ozbek kardeslere OZBEK TURKU DIYORUM cunku biz onlara boyle soyleriz
aynen nasil kendime veya benim geldigim vatandakilere YUNAN TURKU diyorsak onlarada OZBEK TURKU diyoruz...............AZERI TURKU..... falan

bunda yanlis bir sey yok nasil amerika,avustralya ingiliz soyundan ise biz ve kardeslerimizde TURK soyundaniz bunda ne yanlis birsey var nede utanacak birsey onlar ve butun TURK soyuna ait olan insanlar benim anam,babam,bacim,kardesimdir nerde olursa olsunlar ve hangi dinden olursa olsunlar

OzbeK,Azeri,turkmenistan........ kardesler Serbestligine kavustugunda sanki turklerden baska kimler sevindi??? cecenistandaki kardesler olduruldugunde turklerden baska kimler agladi????? cecen kardeslere yardim etmek icin hangi ulkeden insanlar gitti ve oralarda canini cecen turkleri icin verdiler???

Bosnada turkler oldurulurken hangi ulkeden yine gidenler oldu ve canini turkluk icin verdiler??

SU an hangi ulke irak turkmenlerinin hakini korumaya calisiyor???

Yani demek istedigim eger seni veya asyadaki turk kardesleri biri hakikaten seviyor ise bil ki o TURKTUR eger TURK degilse bil ki senden birsey istiyor

SAUDI ARABISTANIN ve KUVEYTIN kardesi AMERIKA CUNKU AMERIKA BU IKI ULKEYI COK SEVIYOR VE KORUYOR NIYE ACABA????? KERDESLER DIYEMI???

HAYIR O SALAKLARI SOMURDUGU ICIN KARDES GORUKUYOR :evil:

SEVGILI KARDESLERIM KIMINIZ BANA SU KIZSANIZDA BENI SEVMESENIZDE

Men sizi sevirem

hosca kalin orhan tuluhan :D

Kamina
06-02-2004, 03:57 PM
merhaba tangriberdi

Kardeshim soylediklerin cogu dogru coguda yanlis

Kurtler turkiyede yazdigin kadar cogalir eger HIC 2050 SENESINE KADAR TUKIYEDE TURKOGLU TURK dogmasa sanki kurtler hergun cogalirken bizim millet
kisirmi kaldi cocuk,usah,kizanmi doguramiyor sanki?????

Kurtler cogaliyor evet ama bizde cogaliyoruz unutma ki askerimiz milletimiz TURKLUGE cok duskun insanlardir ,eger su anda bize binlerce yillar once verilen TURK ismiyle gurur duyuyorsak demek ki halen TURKLUGE TURK oldugumuza inaniyoruz ve ovunuyoruz B.

Ben bir yunan TURKU olarak kim oldugumu atalarimin nerden geldigini unutmadim ve unutmayacagimda butun yunamistandaki kipcak,pecenek,pomak... TURKLERIDE boyle dusunur .

Biz bayragimiza insanimiza duskun insanlariz, bu gun almanyada bir kisi alip alman bayragini yaktigi zaman adamlar gormemezlikten gelip basini ceviriyorlar

ama hele bizim bayragimiza birsey yapsinlar biliyorsun bundan seneler once INGILIZIN birine ne oldu TURKIYEDE :D kolaymi o TURK bayragini ezmek veya G.... surmek????

Belki kimi kardesler der ki hendi orhan delidir ama hecte deli degilim sadece icimde vatan sevgisi var, iste bu memleket SELCUKLULARIN OGUZUN torunlari
bu yuzden TARIHTE hic kimseye KOLE olmadilar ,iste bu yuzden birinci dunya savasinda INGILIZ,FRANSIZ,YUNAN,RUS :twisted: ERMENLI,AVUSTRALYA,ve ARAPLARA yenilmedik.

Bu kadar ulkeye karsi savastik birtek turklugumuzle onlar asker sayisindan fazla.tuvek sayisindan fazla idiler am ne oldu?? :D kaybettiler

Turkiye turkleri TURKLUGU sevdigi icin butun ASYADAKI turkleri sever ve onlari kardes bilir,dusman degil :D

Amerika Picleri(afedersiniz)burnunu heryere soktugunda ingiliz niye hep arkasinda olur?? niye hep yardim eder??? ingiltere nerde amerika nerde????

ama kardesim BIR INSAN OLDUKLARI ICIN YARDIM EDERLER KENDILERINE
INGILIZ BIZE SAVASTA SALDIRDIGINDA AVUSTRALYANIN NE ISI VARDI TURK DENIZLERINDE?? CUNKU BIR INSAN OLDUKLARINDAN ANLADINMI KARDESIM??

Amerikanin basbakani(BUSH :evil: )bu gun OLSE GEBERSE bana ne gebersin gitsin ama Aliyev baba baskan oldugunde cok uzuldum ve Turkiyedede cok insan uzuldu bunun sebebi BIR TEK SEYDIR CUNKU ONLARDA CAN KARDESIMIZ OLDUKLARI ICIN AZERI TURKU OLDUKLARI ICIN UZULDUK

NE DEMISTI ALIYEV ATA???????? HELE DUSUN BIR

IKI ULKE BIR IRK

ALIYEV atanin ne demek istedigini aciklamama gerek yok herhalde

Ben ozbek kardeslere OZBEK TURKU DIYORUM cunku biz onlara boyle soyleriz
aynen nasil kendime veya benim geldigim vatandakilere YUNAN TURKU diyorsak onlarada OZBEK TURKU diyoruz...............AZERI TURKU..... falan

bunda yanlis bir sey yok nasil amerika,avustralya ingiliz soyundan ise biz ve kardeslerimizde TURK soyundaniz bunda ne yanlis birsey var nede utanacak birsey onlar ve butun TURK soyuna ait olan insanlar benim anam,babam,bacim,kardesimdir nerde olursa olsunlar ve hangi dinden olursa olsunlar

OzbeK,Azeri,turkmenistan........ kardesler Serbestligine kavustugunda sanki turklerden baska kimler sevindi??? cecenistandaki kardesler olduruldugunde turklerden baska kimler agladi????? cecen kardeslere yardim etmek icin hangi ulkeden insanlar gitti ve oralarda canini cecen turkleri icin verdiler???

Bosnada turkler oldurulurken hangi ulkeden yine gidenler oldu ve canini turkluk icin verdiler??

SU an hangi ulke irak turkmenlerinin hakini korumaya calisiyor???

Yani demek istedigim eger seni veya asyadaki turk kardesleri biri hakikaten seviyor ise bil ki o TURKTUR eger TURK degilse bil ki senden birsey istiyor

SAUDI ARABISTANIN ve KUVEYTIN kardesi AMERIKA CUNKU AMERIKA BU IKI ULKEYI COK SEVIYOR VE KORUYOR NIYE ACABA????? KERDESLER DIYEMI???

HAYIR O SALAKLARI SOMURDUGU ICIN KARDES GORUKUYOR :evil:

SEVGILI KARDESLERIM KIMINIZ BANA SU KIZSANIZDA BENI SEVMESENIZDE

Men sizi sevirem

hosca kalin orhan tuluhan :D
burda turklar cho'hdur

vipshams
06-02-2004, 04:05 PM
ROOT aka. Siz KIBRIZ (Cyprus) Turkchasi da gapiribsizmi?

PM ga savol bergandim, bir qaravoring aka?

sincers vipshams

Altai
06-04-2004, 03:18 AM
Vallahi ben bu forumu google'de buldum...bu siteyi buldumda bi sevinmistim ama sonunda ise farkina vardim bu forum bir bos teneke'den farki yok.
Bu Forumu herhalde ruslar icin hazirlamislar.

Ben karar verdim bende bir Forum acacyim ...bir tur Turk forumu olacak...ne diyim iste belki Avrasya Dunyasi olur forumum ismi.
zaten benim uzbekistan'dan, azerbaycan'dan iran'dan rusya'dan turkmenistan'dan ve dunyanin bir kac yerinden turk arkadaslarim var.

insallah benim acayim forum bir Turke yakicisak bir forum olacak.

ozaman hepinizi beklerim :)

ferrara
06-04-2004, 04:39 AM
Saygili Metebey ve onun gibi hayal kirikligina ugrayanlar,
Siz tarihi iyi biliyorsunuz ve ona ragmen Orta Asyali ve Kafkasli turklerden bir sey bekliyorsunuz. Orta Asyali veya Kafkasli turklerde ne zaman birlik olmus ki? O yuz den hic basari elde edememislerdir. Hep birbirini soymus, satmis, kendini dusunmus, bencil olmuslardir. Boyle olmasina ragmen, sanirim turkleri seven ve birlik isteyenler de var. Ama ne yazik ki oyle insanlarin sayisi cok az. Bir Ozbekistana bakarak genelleme yapmak da olmaz. Mesela azeri ve turkmenlerin Turkiye turkleriyle cok iyi iliskileri var.
Ben hem Ozbekistanda hem Kirgizistanda ve su anda da Istanbulda oturuyorum, bunlarin hepsini bizzat gordum yasadim. Turkiyeye gelmeden onceki, yani benim dusundugum Turkiye su an bizzat yasiyor oldugum Turkiyeden cok farkli. Sizin icin de ayni sey olmus ya. Gercekten de burda Turk Akraba Topluluklarinin birligini icten isteyerek, birlesirse dunyada en kuvvetli turkler olacagina inanaraak cabalayan insanlar var. Burs veriyorlar, ve turlu yardimlar ediyorlar. Boyle insanlarin sayisi cok. Baska bir grup insanlar da var, onlar Allah rizasi icin yardim ediyorlar. Ama bunlarin kiymetini Orta Asyali ve Kafkasli turkler, veya kim olursa olsun, bilmiyorlar. Gercekten de Onlar Turkiye turklerini pek sevmezler, ozellikle Sibirya, Kirgizistan, Ozbekistan ve Kazakistanlilar. Bu SSCB(USSR)nin altinda olmanin tesiridir.
Su an ki bati teknoloji ve ideloji sinin ilerlemisinin ve insanlarin daha da aydinlasmasinin sonucu olarak ta, o acidan bakarsak, birlik beraberlik milliyetcilik bunlarin hepsi 20 asrda kaldi, yani boyle seyler savaslar icin di. Sucsuz insanlar, koyunlar gibi cobanlarin dedigini yaparak sehit gitmislerdir. Su anki modern bir insan individualdir, anne karnindan baslayaarak mezara kadar kendi cikari icin yasar. Maximize your profit as much as possible. Bu acidan bakilarak yola cikmisken bunlarin hepsi abzurd ve bos seyler olarak kalior. Ki, bu forumdakilerin cogu de moderndir, buyuk ihtimal.
BUnlarin hepsi benim sahsi dusuncelerim.
Saygilarimla...

Free
06-04-2004, 12:08 PM
Administrator adli OROSPU akilli ol iki seferdir terbiyesizlik yapiyorsun benide yoldan cikartma . B?y?k umutlarla yazdim cunku simdiye kadar buradakileri insanlari kardes toplum olarak goruyordum pekde oyle olmadigini gordum o yuzden hayalkirikligi yazdim .
Bu arada bazi kisiler benim sanki diger orta asya ulkelerini Turkiye gibi olmalarini isteyen biri oldugumu zannetmisler kesinlikle alakasi yok her toplum esittir kimse kimseden ustun degildir benim istedigim sadece bir birlik beraberlik ama goruyorumki sizde oyle bir dusunce bile yok Ruslar sizi koyunlastirmislar buyuk olmak aklinizdan bile gecmiyor Administrator bazi yorumlarinda t?rkiyeyi kotulemis sen once kendi ulkene bak orta asyanin en fakir ulkesisiniz sizden birsey bekliyen sizi somurmeye calisan bir ulke degildir turkiye birsey beklesekte yok zaten sizde ne varki alalim bir T?rkmenistanmisiniz bir Azerbaycan misiniz havalara giriyorsunuz sarkicilariniz buraya para kazanmaya geliyor gelende gitmiyor (Sahsenem) ulkeniz guzel olsaydi buralara yerlesmezlerdi.Zaten ogrendigime gore Cin kirmasi cekik gozlu bir toplummus Uzbekler.
Neyse bu actigim son konu dahada girmeyecegim bu siteye en fazla laf atilirsa cevap veririm o kadar Administrator adli salak bana laf atma bir daha.bak Mete kardesim senin en buyuk sorunun ne biliyormusun?
"celiski".
evet kendi kendinle celisiyorsun.Idealin var ama buna uygun davranmiyorsun.
Birlik ne icin lazim bunu ilk once bize anlatmani sorcam ama biliyorum ki hemen iste bilmem ekonomik gucmush gene neymish bilmem tek dunya gucuymush demeye bashlarsin belki de.hemen sonra butun tutkiy halklarin arasinda turkiye agalik yapmasini soylecendir belki.Bu idealine uygun degildir cunku birlik bu degildir.Senin bildigin bir sey degildir.
Bak sen bu foruma birlik teklifiyle gelmishsin ama kufur ediyorsun.Birlik boyle mi kazanilacakmish??? Eger boyle kazanilacaksa biz istemiyoruz bu birligi.Birlik kardesliktir agalik degil.Ve hoshgoru ve sevgidir kufur degil.Seni anliyorum sen de siradan o turklerdensin buyuklerden duydugunu kafasina koymush kendi dushunceleri olmayan ama sadece ezberledigi sheylerle konushan.
Birlik toprak,mal ,guch veya para icin degil yardimlashma ve kardeshlik hoshgoru ve sevgi icindir.

ferrara
06-05-2004, 03:30 AM
Administrator adli OROSPU akilli ol iki seferdir terbiyesizlik yapiyorsun benide yoldan cikartma . B?y?k umutlarla yazdim cunku simdiye kadar buradakileri insanlari kardes toplum olarak goruyordum pekde oyle olmadigini gordum o yuzden hayalkirikligi yazdim .
Neyse bu actigim son konu dahada girmeyecegim bu siteye en fazla laf atilirsa cevap veririm o kadar Administrator adli salak bana laf atma bir daha.

Bak kardesim, sen problem mi cikarmak istiyorsun , yoksa problemini cozmek mi istiyorusn? Burasi AD HOMINEM olmus ya. Insanogluna yakismaz. yuh ! yaziklar olsun! Adam gibi tartissaniza kardesim ! Ahmakla tartisma, aradaki farki anlayamazlar demisler. Biliyorum senin kulturun farkli, dusuncelerin farkli, mantigin farkli. Sen kendi mantiginla knusuyorsun, ki senin mantigin belli bir yere kadardir. Turkiye turkleri cok konservatif ve irticacidirlar. Ongoruleriyle hareket ederler. Gercekler acidir abicim, Kizma, kaybedersin. Ofkeyle kalkanin nasi oturacagini biliyosun. Seninle tartisan senin gibi olsun derler ya, o yuzden kufurleri, hakaretleri lutfen kullanmayalim. Ofkeli oldugu zaman insanin agzina neler gelmez, sirf hakaret olsun diye herseyi soylersin, ama sonra dusundugun zaman soylediklerinin cogu uydurulmus olur. Bir is ancak TEMSIL le gerceklestirilebilir. Senin istegine, hareketlerin yakismiyor.
Saygilarimi sunarim...

METE
06-05-2004, 10:06 AM
Dostum Admin adli o kisi iki uc seferdir bana laf atiyor dangalak gibi seyler yaziyor gordugum ve okudugum kadariylada diger forumlarda T?rkleri elestiriyor kotuluyor asagi goruyor sorarim size sadece dostluk isteyen bir insana ne amacla dangalak diyor bu kisi bana baska bir forumdada dangalak demisti ve kimse onu uyarmamisti benim kufuru foruma yazmam yanlis olabilir keske direkt ona msj yollasaydim ama inaninki o kisiye yazdiklarim az bile .

Altai
06-05-2004, 02:29 PM
evet METE arkadasa katiliyorum...burdaki Admin ...ne diyim koetue biri.:o

etchgow
06-07-2004, 06:29 AM
METE hayal kirikligina ugramis. Hmmm. Aslina bakarsaniz 1992'de Sovyetler dagildiginda Ozal (Turkiye cumhurbaskani) ve Demirel (basbakan) yanlarina birkac ishadami alip yeni hurriyetine kavusan Turki ulkelere gittiklerinde, ben "bu adamlar zaten Turkiye'yi somuruyorlar, Turk halkini somuruyorlar, simdi de bu akbabalar kendilerine yeni somurgeler buldular" demistim. Maalesef bu adamlar hakikaten benim dedigimi yaptilar ve Turkistan'i somurmeye basladilar. Sonucta simdi bu Turk ulkelerinde insanlar Turk kelimesinden dahi nefret eder oldular.

Oysa cok degil, simdiki Ozbeklerin, Kazaklarin, Turkmenlerin atalari 1918'de Turkistan diye devlet kurmaya kalkmislardi (bkz. Qoqand Fojiasi) da kan dokerek Bolsevikler bunu bastirdilardi. Peki neden boyle oldu? Belki de Ruslar Cinlilerden daha akillica davrandilar. Cunku Ozbekistan Ozbekleri nasil simdi "biz Turk degiliz, eskiden Turktuk, simdi Ozbegiz" diyorlarsa, Dogu Turkistan Ozbekleri de tam tersine "biz Turkuz, sonra Ozbegiz" derler, isterseniz bir tanesini bulup sorun. Dogu Turkistan'da Cinliler her yil Turk koylerini bastiklarindan hic bir Dogu Turkistan Turku Uygurlugu, Kazakligi, Ozbekligi, Kirgizligi, Tatarligi Turklugun onune koymaz. Bir cok Dogu Turkistanli Turkiye'de yasiyor, aralarinda bir cok Ozbek de var. Bilhassa Istanbul'da. Tam olarak neresinde bilemiyorum, ama Kazaklar Zeytinburnu Gunesli mahallesinde yasadiklarina gore Ozbekler de o civarlardadir, isterseniz Kazaklara sorun.

Ancak ayni Dogu Turkistan Turkleri Turkluk ugruna Islam'i da dislamazlar. Yani Turkcu takilan bazi kimseler var, Islam'i Araplasmak sayiyorlar da onun icin diyorum. Bu tur laflar edenler, hatta "Islam Turklere gore degil, bize Shamanlik lazim" diyenler muhtemelen Turkleri tanimiyorlar!

Ozbeklere ozellikle 1992 sonrasinda gelen bazi "Turkler"in yaptiklari konusunda hak veriyorum. Ancak tum Turkleri ayni saymakla hata ediyorlar. Kimse de toprak icin vs. "birlik" istemiyor. Herkes dayanisma icin birlik istiyor. Cunku ABD'nin, Rusya'nin, Cin'in ve Avrupa'nin gozu Orta Dogu, Kafkaslar ve Turkistan'da. Eger bizler dayanismazsak bizim bilegimizi cok rahat bukerler.

Mete'ye gelince. Arkadas ucmus biraz. Once Turkcu takil, sonra Ozbekler'e cekik gozlu Cin kirmasi de. Olm Turkculuk sana gore degil. Sen once kisiligini gelistir sonra gel. :lol:

JoJ
06-07-2004, 08:29 AM

Agabey, kusura bakma ama ne demek istedigini anlamadim. Benimde turkcam o kadar guzel degil, onun icin bunida kusura bakmayacaksin diye umut ediyorum. Biz uzun bir zaman ruslarin altinda olduk. Sovetlerin yaptigi soyasaya ragmen cok seyler degisti. ama simdi ozbekistanda turk deyinca Turkiyada yasayan halk dusunur. Bende ovrupadayim, burda cok seyleri goruyorum, ozbekistondan deldim desam burdakilerde beni rus diye zanetterler. Ama her zaman her keze soyliyorum, sanada soylerim ben hic bir zaman rus olmadim, eger sen turkmisin veya ozbekmisin diye sorsalar, ben ozbegim diyecem.

Orhan
06-07-2004, 12:24 PM
:D :D salam

Ya elbette ki turk deyince istanbul insanin aklina gelir veya anadolu, bizden baska turklugu koruyan yok ki cengiz han,atilla han,oguz han, butun bunlari koruyan kitaplara yazan turk tarihini(asyadan turkiyeye kadar)koruyan turkiye turkleri cunki.

Eger simdi biz halen kendimize osmanli deseydik TURK olmazmiydik? yani o zaman avrupalilara sordugumuzda turk kimdir diye ne derlerdi yohmi derdiler?

Kardeshlerim,canlarim, bakin bi siz tabiki ozbeksiniz(ozbek turku)ama unutmayin ki OZBEKTE bir TURKTUR Turkiyedekiler zamaninda SELCUKLU idiler o zaman turk degilmidiler???? ondan sonra OSMANLI oldular yani TURK degilmidiler??? hindi ise TURK diyorlar yani demek istedigim sudur

SELCUKLU,OSMANLI, zamaninda ne isek SHU an yine oyuz TURK MILLETINDEN
SELCUKLU,OGUZLU,OSMANLI TURKLERI SIZLER ISE OZBEK TURKLERI yani sizdede degisen birsey yok DEGISEN BIR TEK BIR SEY VAR O DA OZBEK BEYIN ISMINI TASIYAN BIR DEVLET AMA IRK OLARAK SIZDE BIZIM GIBI TURKSUNUZ :) YANI OZBEK TURKU
Siz ister turklugu kabul edin ister etmeyin ister kendinize ozbek deyin ister rus ama yinede BIR INSAN NEYSE ODUR .
Bende shu an alman(GERMANIA) pasaportu(kimligi) var yani alman devletine gore bir almanim,ama birde bana sorun ALMANMIYIM?????????

Hayir kardeslerim TURKUM
Bana yunan turku derler cunku turkiyeli degilem
Sizede Ozbek turku derler

devletler degisir,insanlar degisir,diller degisir ama IRK DEGISMES IRKIMIZ TURKTUR TURK OGLU TURK :D

SU an yunanistanda(greece) yasayan pomaklar vardir onlar turkce konusmaz dilleri slav diline benzer yani biraz ruscaya biraz yugoslavcaya ama bu arkadaslara sordugunda nedirler diye derler ki biz POMAK TURKUYUZturkce konusmadiklari halde yinede POMAK TURKUYUZ diyorlar hem o arkaslar,kardesler DAHA DUNYADA TURKIYE,OZBEKISTAN yok iken o kardesler BALKANLARA geldiler AMA TANRIYA SUKUR YINEDE KIM VE NE OLDUKLARINI UNUTMADILAR(KIPCAK,PECENEK TURKLERI)

Tabiki aranizda cok akilli olanlarda var o zaman söyleyin kipcak,pecenek pomak milleti kime ayit?????? onlar nedir????? ya ben neyim????? turkiyeli degilim???? turkiyede dogmadim yani anna dilim o zaman nedir?????
Bati trakyacami???? oyle bir dil varmi???? :D

Bir kardeshin yazdigi gibi birleshmek cok zor bir is hiec olmaz,zaten olsada yine aralarimizda muharebe cikar TURK TURKU vurur eyi olmaz ama biri birimizi koruyabiliriz dost ulkeler olabiliriz kardesh olabiliriz (zaten kardeshiz)

Zamaninda atilla han bizi hepimizi birlestirmisti(o zamanlar devletimiz yohtu)cunku atamiz bakti ki milyonlarca insan ayni dili konusuyor ama hec biri guclu degil herkez bir yere dagilmis ISTE O ZAMANLAR ILK DEFA BUTUN TURK HALKLARI BIR ARAYA GELDI VE FARKINA VARDILLAR HEPSI AYNI MILLET :D

Tabiki boyle birsey bir daha olmaz ama nasil bir nato birligi avrupa birligi varsa oyle bir TURK birligi olabilir demi yani????

neyse cok fazla yazdim gibi yine kimi kardeshler hindi kizar kimi ise guller kimi ise hak verir hepsinin cani sagolsun

butun bunlari tabi ki AFERIN almak icin yazmadim bir kardeshin yazdigi gibi

aferin isteseydik bize aferin diye yazilan forumlara giderdik cunku oyle forumlarda var

hosca kalin orhan tuluhan

Xayr yaqinda körisgüncä

METE
06-07-2004, 03:16 PM
etchgov tarafindan iletildi:
(Mete'ye gelince. Arkadas ucmus biraz. Once Turkcu takil, sonra Ozbekler'e cekik gozlu Cin kirmasi de. Olm Turkculuk sana gore degil. Sen once kisiligini gelistir sonra gel. )

Benim aslinda oyle fazla turkculuk diye bir derdim yok sadece sempatim vardi orta asya turk devletlerine esasinda turk zannettigim orta asya devletlerine bu siteyi bulunca bayagi sevinmistim ama o sempatimi kaybettim senin ornek verdigin sozlerime gelince evet hataliyim ozur dilerim ozbeklerden .

alperen
06-09-2004, 02:25 PM
Özbek-tÜrk Kardestir, Amerika-yahudi Kallestir.

Iki Devlet Bir Milletiz.

TÜrkiye TÜrkleri Orta Asyadan GÖÇ Etti. Özbek, Kirgiz, Azeri, Tatar, Kazak, Uygur Ve Diger Kardeslerimiz Asyada Kaldi. Ama Biz Hala Kardesiz.

Yasasin Birlik, Beraberlik.

Bir Olalim, Iri Olalim, Diri Olalim, Birlikten Kuvvet Dogar.

Özbekistan'da Amerikan, Alman, Rus Ajanlari Cirit Oynuyor, Misyonerler Cirit Oynuyor, Yahudiler Cirit Oynuyor. Ülkeyi SÖmÜrmek IÇin Birbirleriyle Yaris Yapiyorlar.

Özbekleri BÖlmek Istiyorlar,
Kapitalist Sistem Kurmak Istiyorlar,
Harslarini (kÜltÜrlerini) Yozlastirmak Istiyorlar,
Dinlerini Yok Etmek Istiyorlar,
Ülkeyi (ekonomik) SÖmÜrmek Istiyorlar,
Amerika Usagi Yapmak Istiyorlar,
Özbeklerin Ve Ülkelerinin BÜyÜk Bir GÜÇ Olmasini Önlemek Istiyorlar,
TÜrki Cumhuriyetlerle Ve Islam Ülkeleriyle Yakinlasmalarini Engellemek Istiyorlar...
Ve Daha BirÇok Oyunlar Oynuyorlar!

Özbekler Çok Dikkat Etmelidir.

Hoscakalin.

alperen
06-09-2004, 02:27 PM
Hatta Bu Sitede Bile Ajanlar Var.

Yoruk
06-10-2004, 08:27 AM
:D :D salam

Ya elbette ki turk deyince istanbul insanin aklina gelir veya anadolu, bizden baska turklugu koruyan yok ki cengiz han,atilla han,oguz han, butun bunlari koruyan kitaplara yazan turk tarihini(asyadan turkiyeye kadar)koruyan turkiye turkleri cunki.

Eger simdi biz halen kendimize osmanli deseydik TURK olmazmiydik? yani o zaman avrupalilara sordugumuzda turk kimdir diye ne derlerdi yohmi derdiler?

Kardeshlerim,canlarim, bakin bi siz tabiki ozbeksiniz(ozbek turku)ama unutmayin ki OZBEKTE bir TURKTUR Turkiyedekiler zamaninda SELCUKLU idiler o zaman turk degilmidiler???? ondan sonra OSMANLI oldular yani TURK degilmidiler??? hindi ise TURK diyorlar yani demek istedigim sudur

SELCUKLU,OSMANLI, zamaninda ne isek SHU an yine oyuz TURK MILLETINDEN
SELCUKLU,OGUZLU,OSMANLI TURKLERI SIZLER ISE OZBEK TURKLERI yani sizdede degisen birsey yok DEGISEN BIR TEK BIR SEY VAR O DA OZBEK BEYIN ISMINI TASIYAN BIR DEVLET AMA IRK OLARAK SIZDE BIZIM GIBI TURKSUNUZ :) YANI OZBEK TURKU
Siz ister turklugu kabul edin ister etmeyin ister kendinize ozbek deyin ister rus ama yinede BIR INSAN NEYSE ODUR .
Bende shu an alman(GERMANIA) pasaportu(kimligi) var yani alman devletine gore bir almanim,ama birde bana sorun ALMANMIYIM?????????

Hayir kardeslerim TURKUM
Bana yunan turku derler cunku turkiyeli degilem
Sizede Ozbek turku derler

devletler degisir,insanlar degisir,diller degisir ama IRK DEGISMES IRKIMIZ TURKTUR TURK OGLU TURK :D

SU an yunanistanda(greece) yasayan pomaklar vardir onlar turkce konusmaz dilleri slav diline benzer yani biraz ruscaya biraz yugoslavcaya ama bu arkadaslara sordugunda nedirler diye derler ki biz POMAK TURKUYUZturkce konusmadiklari halde yinede POMAK TURKUYUZ diyorlar hem o arkaslar,kardesler DAHA DUNYADA TURKIYE,OZBEKISTAN yok iken o kardesler BALKANLARA geldiler AMA TANRIYA SUKUR YINEDE KIM VE NE OLDUKLARINI UNUTMADILAR(KIPCAK,PECENEK TURKLERI)

Tabiki aranizda cok akilli olanlarda var o zaman söyleyin kipcak,pecenek pomak milleti kime ayit?????? onlar nedir????? ya ben neyim????? turkiyeli degilim???? turkiyede dogmadim yani anna dilim o zaman nedir?????
Bati trakyacami???? oyle bir dil varmi???? :D

Bir kardeshin yazdigi gibi birleshmek cok zor bir is hiec olmaz,zaten olsada yine aralarimizda muharebe cikar TURK TURKU vurur eyi olmaz ama biri birimizi koruyabiliriz dost ulkeler olabiliriz kardesh olabiliriz (zaten kardeshiz)

Zamaninda atilla han bizi hepimizi birlestirmisti(o zamanlar devletimiz yohtu)cunku atamiz bakti ki milyonlarca insan ayni dili konusuyor ama hec biri guclu degil herkez bir yere dagilmis ISTE O ZAMANLAR ILK DEFA BUTUN TURK HALKLARI BIR ARAYA GELDI VE FARKINA VARDILLAR HEPSI AYNI MILLET :D

Tabiki boyle birsey bir daha olmaz ama nasil bir nato birligi avrupa birligi varsa oyle bir TURK birligi olabilir demi yani????

neyse cok fazla yazdim gibi yine kimi kardeshler hindi kizar kimi ise guller kimi ise hak verir hepsinin cani sagolsun

butun bunlari tabi ki AFERIN almak icin yazmadim bir kardeshin yazdigi gibi

aferin isteseydik bize aferin diye yazilan forumlara giderdik cunku oyle forumlarda var

hosca kalin orhan tuluhan

Xayr yaqinda körisgüncä
Hay agzina saglik Orhan kardeshim...Ishte bu budur...:) Devlet isimlerini millet ismi yerine koymaya kalkarsan,hele birazcik da malum propogandalarin etkisiyle ayni millete ait lehce ve boylari ayri dil ve millet saymaya kalkarsan,tarihini yuz yildan daha geriye goturemedigin gibi,dil biliminin butun gercekleriyle de ters dusersin...Kokunden koparilmis,milletini ve tarihini shashirmis insan topluluklarini da ham yapip yutmak,bolup yonetmek kolay oluyor tabii...;) Neyse,zorla guzellik olmuyor ve maalesef Turk boylari ilk defa paramparca olmuyor tarihte...Orhun anitlarini okursaniz yarisindan cogunun Turk boylarinin kendi aralarindaki savashlarla ilgili sozlerle dolu oldugunu gorursunuz....

Mete icin,insan dostunu secer ama kardesi tanri vergisidir,secemez..Bu isler kizmakla olmuyor,sabirla,adim adim yol katederek oluyor...Unutma,daha yolun bashi bu ve bu duruma neredeyse 100 yil suren bir surede geldi bu millet,bir kac yilda duzelmeyecek bu ishler..;)

Bir Hititli Yoruk geldi gechti buralardan...:D

gokce
06-11-2004, 03:45 PM
Mete hayalkırıklığına uğradığını söylemişsin. Ne düşündüğünü ve ne hissettigini bir Türk olarak anlayabiliyorum. Hayal kırıklığına uğramak olabilir yalnız hayal kırıklığına uğrayıp vazgeçmemek gerekir. Ancak o malum propogandalara karşı çalışmak Türk olarak boynumuzun borcudur.

Orhan ve Yoruk, yazdıklarınıza katılıyorum.

Yıllar once Türkiye'de Türkler Orta Asya Türkler'inin özgürlüğü için Sovyet Rusya aleyhine çalıştılar diye hapse atıldılar, bazıları günlerce karanlık hücrelerde yattı, kimisi yıllarca yargılandı. Ancak onlara bunu yapan hükümete ve devlete küsüp gitmediler, çünkü Orta Asya Türklerine duydukları sevgi onları hapse atan ayrılıkçı zihniyete duyduklari öfkeden daha büyüktü.

Eger Orta Asya Türklerinin özgürlüğü için Türkiye'deki Türkler, yıllarını harcadılarsa, hayatlarını feda ettilerse, herşeyi göze alıp yılmadılarsa Orta Asya Türkler'inin bugün Türkiye'ye en azindan bir minnet borcu vardir. Orta Asya'da olsun, Türkiye'de olsun, isterse Kıbrıs'da ya da Kafkasya'da olsun, bunu görmeyen ve bilmeyen varsa ya da kaldıysa bu onların kendi ayıbıdır.

Gokce

Napster
07-10-2004, 10:45 PM
Selam METE kardes! :frndshp: Ya sen uzme kendini ya! Bu sana gelen mesajlari okuyunca da canim acidi sana...Bir de ben anlayamadim kim demis ki "Ozbekler- Turk degil" :astag: diye?!...Biz Ozbekler herzaman turk idik ve turk olarak kalacagiz inshAllah...Bizi dunyada musluman turk olarak tanirlar...ama gene de sen bir yerde haklisin...ben simdi Rusyadayim ve burada insanlar "Ben Turk soyundanim" dedigime bakmazlarda siz ruslarin eli altinda calisan oylesine bir millettiniz derler...Yani onlar bahsettigi konu USSR'dir... :( Bu bana cok aci veriyor,ama yine de Allah sabr veriyor...keske tum insanlar bu verilen nimeti dogru yolda kullanabilseydi.. AMA SEN CANINI SIKMA KARDES!!! Biz her zaman kardestik ve kardes olarak da kalacagiz :insha: ! ;)
Hic uzulme...bil ki biz kardesiz!!! Ve elbette birbirlerimize kotuluk reva gormeyiz...ve inaniriz ki hem Turkiye'de hem de Ozbekistan'da ve dunyanin tum yerinde BIZ TURKLER KARDESIZ!!! Ve o eski ata-babalarimizin devrini hicbir zaman unutmamaliyiz...
Neyse kendine iyi bak... :masha:

;) Ozbek-Turkler (http://ozbekturkleri.narod.ru/index.html ) ;)

Mirzabek
07-12-2004, 06:14 AM
ya herkes bunu farkinda...bu konulardan hairc bashka bir konu hakkinda fikir yurutelim...
4 seneden beri ayni sheyliri konushuyoruz...
yenilik getirin ki bashkalarida katilsin....

omadla

Mirzabek
07-12-2004, 06:15 AM
Bi ara Mercan hanım vardi... valla cok guzel konular yaziyordu katilim baya iyidi...
o yok biz de yok...

omadla

etchgow
07-12-2004, 06:22 AM
Napster abi nasıl yapıyon o Arap harflerini koymayı??

Rusto
07-12-2004, 09:45 AM
Dostum Admin adli o kisi iki uc seferdir bana laf atiyor dangalak gibi seyler yaziyor gordugum ve okudugum kadariylada diger forumlarda T?rkleri elestiriyor kotuluyor asagi goruyor sorarim size sadece dostluk isteyen bir insana ne amacla dangalak diyor bu kisi bana baska bir forumdada dangalak demisti ve kimse onu uyarmamisti benim kufuru foruma yazmam yanlis olabilir keske direkt ona msj yollasaydim ama inaninki o kisiye yazdiklarim az bile .dogrudur ama forumdur burasi kizlarda burda cocuklarda aralarinda yer aliyo.yani direkt private yollamalisin amma dediginde dogrudur.eger o o.....u cocuguysa dorgudur.kafana takma bence hic gerek yok.herkes ayni diildir.biz variz INSANLAR :) HOS GELDIN!!

Napster
07-19-2004, 04:08 AM
Napster abi nasıl yapıyon o Arap harflerini koymayı??

:salam: Selam etchgow!! :super:
Bu cok kolay bi istir ki :paint:...
Yani cevap yazarken sagda Смайлики var ya iste onun altinda MORE yazisina tikla da ondan sonra sana bir pencere acilir..
Iste ordan secebilrisin... :angel:

:horns: :thumbs: Neyse kendine iyi bak...basarilar..

Turkcu Turanci
07-19-2004, 06:29 AM
Tanri'nin esenligi sizlerle olsun

Kazak ve Özbeklerin kendilerini Türk kabul etmedikleri yalandır. Her toplumda bazı sütü bozuklar çıkabilir, ben Türk değilim diyen bir kaç Kazak ve Özbek'te bulunabilir. Bir kaç kendini bilmeze bakıp bütün Kazaklar ve Özbekler böyledir denemez. Gerçekte onlar biz önce Türk'üz Özbek Kazak bizim mahalli adımızdır diyorlar, hatta bazı milliyetçi Özbeklerin "Ben sadece Türk'üm Özbek falan değilim" dediklerine şahit oldum.

Onlar uzun süre rus sömürüsünde kaldıkları için rusların onlara aşıladığı özbeklik, Kazaklık, Kırgızlık palavralarını henüz tam olarak atabilmiş değiller. Onlara hak vermemiz lazım, bir yere kadar. Pek çoğu Türk ismine karşı saygılıdırlar ve bizim özümüz Türk'tür derler.

Onların kendilerini Türk saymadığını ısrarla söyleyenler Türklük düşmanı hainlerdir.Bu konuda bir şey bilmedikleri halde böyle konuşurlar.Maksatları bellidir.

Börükay
Saygilar

Administrator
07-19-2004, 07:36 AM
Kazak ve Özbeklerin kendilerini Türk kabul etmedikleri yalandır. Her toplumda bazı sütü bozuklar çıkabilir, ben Türk değilim diyen bir kaç Kazak ve Özbek'te bulunabilir.
senin bu matiğin doğru ise o zman tüm ozbek ve kazaklar bozuktur.çünkü gerçekte 'ben türküm' diyen birkaç ozbek ve kazagi bulabilirsin.hoşçakal.

Turkcu Turanci
07-19-2004, 10:42 AM
onu sen dıyorsun...benim tanidiğim özbek Türkleri ve kazak Türklerinin %90'i biz Türküz diyorlar. Senın gıbılerı kardeşi kardeşten ayirmaya çalissada karsinizda TÜRK'ün demir yumruğunu bulacaksiniz...Allah bilir Türkiye'densindir ))...

Oguzhan54
07-19-2004, 10:59 AM
Has Ozbek veya Kazak olanlar'in "Ben Turk degilim" demeleri kendi tarihini ve gelmis gecmisini bilmiyor veya inkar ediyor demektir.
Sadece Turkiye'nin vatandaslarina Turk denilmez, bundan once'ki Osmanlilar ve Selcuklular'da Turk idi.
Onun icin Ozbek'lerde ayni Turkiye'dekiler gibi Turktur... aralarinda tabiki baska etnik azinliklar haric.

uki
07-19-2004, 11:13 AM
Has Ozbek veya Kazak olanlar'in "Ben Turk degilim" demeleri kendi tarihini ve gelmis gecmisini bilmiyor veya inkar ediyor demektir.
Sadece Turkiye'nin vatandaslarina Turk denilmez, bundan once'ki Osmanlilar ve Selcuklular'da Turk idi.
Onun icin Ozbek'lerde ayni Turkiye'dekiler gibi Turktur... aralarinda tabiki baska etnik azinliklar haric.
Selam Oguzhan kardes, nasilsin
burda sana katiliyorum, ayni soydan geliyoruz siz anadoluya goc etmisiniz biz de ortaasyada kalmisiz. sadece fark bu. kardeslik guzeldir ama bunu fazla abartmamak lazim
saygilarla

Administrator
07-19-2004, 11:29 PM
onu sen dıyorsun...benim tanidiğim özbek Türkleri ve kazak Türklerinin %90'i biz Türküz diyorlar. Senın gıbılerı kardeşi kardeşten ayirmaya çalissada karsinizda TÜRK'ün demir yumruğunu bulacaksiniz...Allah bilir Türkiye'densindir ))...
bu senin turkiyede veya varupa ulkelrinde gordugun ozbek veya kazaklardır
onla ozbek halkını 2% bile elde etmiyorlar.
sen ozbekistana gelde bu sorunu tekra sor bakalım sonuçlar ne olacak.

Turkcu Turanci
07-20-2004, 02:58 AM
sizin Çolpan'a da sayginiz yoktur...

OZOD TÜRK BAYRAMI

Ko'z oching, boqing har yon!
Qardoshlar, qanday zamon!
Shodlikka to'ldi jahon!
Fido bu kunlarga jon!

Turkistonlik - shonimimiz, Turonlik - unvonimiz,
Vatan - bizning jonimiz, fido bo'lsin qonimiz!

Bizlar temir jonlimiz!
Shavkatlimiz, shonlimiz!
Nomusli, vijdonlimiz!
Qaynagan Turk qanlimiz!

Vatan - bizning jonimiz, fido bo'lsin qonimiz !

Turk beshigi - Turkiston!
Yeri oltun, tog'lari kon!
Bolalari qahramon!
Vatan uchun berur jon!

Vatan - bizning jonimiz, fido bo'lsin qonimiz!

Çolpan, 1917, Kasım-Aralık.

Turkcu Turanci
07-20-2004, 03:10 AM
"Sharq mash'ali sen o'zingsan" dedilar.
Aldab aldab, bo'lib bo'lib yedilar.
Kuyganlaring yer ostida edilar.
Osmonimda kemtik hilol Turkiston.
Birlasha qol, birlasha qol Turkiston...

Gulchahra Nurullayeva
13.02.1992

Turkcu Turanci
07-20-2004, 03:24 AM
Birlashing ey Turki olam, olam aro birlashing,
Aqil u donolik eylang, sirlashing tadbirlashing.
Noahillik etmang endi birlashing, qadirlashing,
Birlashing tobara mahkam tillashing, botirlashing,
Yo Jaloladdin, Muqonna, yo Temur, Boburlashing.

Dadaxon Hasan
1989

Turkcu Turanci
07-20-2004, 03:26 AM
siz aynı milletten olduğumuzu kabul etmeseniz de, beni kalbimden vursanız da, sizi seveceğim, çünkü ben gerçeği biliyorum.

Oriyon_farr
07-20-2004, 04:11 AM
Birlashing ey Turki olam, olam aro birlashing,
Aqil u donolik eylang, sirlashing tadbirlashing.
Noahillik etmang endi birlashing, qadirlashing,
Birlashing tobara mahkam tillashing, botirlashing,
Yo Jaloladdin, Muqonna, yo Temur, Boburlashing.

Dadaxon Hasan
1989
Kardeshim, kim sana dedi,ki Jaloladdin ve Muqonna turkidilar. Sen bana Jaloliddinin original "Mesnevi"-ndan turkcha olan bir parche se'r suyleyebiliyormisin? O eger turk olsaydi, nie "Mesnevi"-e farschade yazdi? :qstn: Ne zaman Muqonna yashiyordi, senin Turkiyen vardimi? Turk dili o zaman bu arazide vardimi?
Nie, chocuk gibi milletchilik yapiyorsun!? Ayip olsun sana!

Oriyon_farr
07-20-2004, 04:24 AM
siz aynı milletten olduğumuzu kabul etmeseniz de, beni kalbimden vursanız da, sizi seveceğim, çünkü ben gerçeği biliyorum.Biz de turkiyeli turklari seviyoruz :kotc:, amma milletchi olanlara nefret ediyoruz :beat:

Oguzhan54
07-20-2004, 11:26 AM
bu senin turkiyede veya varupa ulkelrinde gordugun ozbek veya kazaklardır
onla ozbek halkını 2% bile elde etmiyorlar.
sen ozbekistana gelde bu sorunu tekra sor bakalım sonuçlar ne olacak.
Peki nedenini verebilirmisin? Ruslarin bunda katkisi nedir?

Oguzhan54
07-20-2004, 11:35 AM
Biz de turkiyeli turklari seviyoruz :kotc:, amma milletchi olanlara nefret ediyoruz :beat:
Kardesim,

sanirim burada milliyetciligin ne oldugunu bilmiyenler var. Dunyadaki tum ayakta duran halk'lar, milliyetcilik sayesinde ayaktadirlar...
Hic bir halk milliyetci olmadan ayakta duramaz ve koru korune ve olumu gozu onune alarak savasmaz...
Demek istedigim, milliyetcilik, bir halk icin kotu degil, iyi birseydir.

Bak kardesim, milliyetcilik, irk ayrimi veya "biz onlardan ustunuz" anlamina gelmez. Sadece koyu vatanseverlik milliyetci olmana yeter. Zamaninda "milliyetci" veya "nationalist" adi, Nazi-Almanlar tarafindan lekelenmistir, onun icin simdiki milliyetcileri, onlarla karsilastirmak, sanirim hata olur.
Ben kendim milliyetciyimdir, hatta dahada ileri gidip, Turkcuyumdur. Bunu hic kimseden saklamam. Ama ben kendimi baskalarindan ne ustun goruyorum, ne de insanlar arasinda ayirim yapiyorum.
Simdi ben vatan'imi seviyorum diye, sen benden nefret'mi ediyorsun?

Sen kendi ulkeni, yani Ozbekistan'i cok seviyorsan, bu seni milliyetci yapar.

uki
07-21-2004, 02:51 AM
Kardesim,

sanirim burada milliyetciligin ne oldugunu bilmiyenler var. Dunyadaki tum ayakta duran halk'lar, milliyetcilik sayesinde ayaktadirlar...
Hic bir halk milliyetci olmadan ayakta duramaz ve koru korune ve olumu gozu onune alarak savasmaz...
Ben her zaman turk milletini aIIah aIIah deyipte savasa gittigini hatirliyorum. turk turk diyip gittigini hatirlamiyorum(Hatta Ataturkun yaptigi kurtulus savasinda bile), ve turk milletinin de son bin sene aIIah davasiyla yakta durdugunu biliyorum ve milliyetcilik yaptigi icin de son yuz sene yerlerde surundugunu biliyorum ,yok yanlisim varsa duzeltin
saygilarla

Turkcu Turanci
07-21-2004, 06:59 AM
Türk milleti TÜRK olduğu için ayakta durmuştur kardeşim : ))) güldürme beni :-) Araplarda müslüman hallerini görüyoruz :-)

"Kisi Kavmini Sevmekle Suçlanamaz" Hz.Muhammed (s.a.v)...

Turkcu Turanci
07-21-2004, 07:06 AM
O,sudan bir beser yaratip da onu soy sop yapandir." (Furkan-54)

"O'nun ayetlerinden biride göklerin ve yerin yaratilmasi, dillerinizin ve renklerinizin degisik olmasidir. Kuskusuz bunda bilenler için ibretler vardir."(Rüm 22)

"Ey insanlar,biz sizi bir erkek ve bir kadindan yarattik ve birbirinizi tanimaniz için sizi milletlere ve kabilelere ayirdik. Kuskusuz Allah yaninida en üstün olanniniz(günahlardan) en çok korunaninizdir. Allah bilendir haberdar olandir" (Hucurat 13)

"Sizi nesebinizden büyük bablariniza baglayacak bilgileri ögreniniz." (Sahihi Buhari Age cilt. 9 sayfa 214)

Yukaridaki ayet ve hadislerden anlasilacagi üzere Islam millet kavramina kavim manasinda da yer vermistir hatta Maide suresi 54. ayetine Kuran'in evrenselligi ve kiyamet gününe kadar geçerli olmasi açisindan bakildiginda tüm müslüman milletlerin organik manada bir devlet olmasi milli sahsiyetlerini yitirip tek bir ümmet esasina dayali devlet olusturmalari imkansizdir. Nitekim yine Maide suresinde geçen "Eger Allah dileseydi hepinizi tek seriata bagli tek bir ümmet yapardi" ayeti de Allah'inda böyle birsey istemedigine delil olarak gösterilebilir.

Peygamber efendimizin saglam hadislerinden olarak Sahihi Buharide geçen "Kisi kavmini sevmekle suçlanamaz"ve "Kisi kavmini sever" seklindeki hadislerine görede de bir kisinin milletini sevmesi ,onun gelecegi için çalismasi kisacasi milliyetçi olmasi dine aykiri bir olay degildir.

Saygilar

uki
07-21-2004, 07:13 AM
Türk milleti TÜRK olduğu için ayakta durmuştur kardeşim : ))) güldürme beni :-) Araplarda müslüman hallerini görüyoruz :-)

"Kisi Kavmini Sevmekle Suçlanamaz" Hz.Muhammed (s.a.v)...
bu sitede bir aciklama getirme ihtiyaci hissettim...
kardesler
musluman -- bu bir dine(islam) mensup insanlar
arab -- bu bir millettir

karistirmamak lazim

Mirzabek
07-21-2004, 07:35 AM
Allah Allah
ne konulara giriyoz...
valla sizin beyinizden shuphelenmeye bashliyom...

omadla

uki
07-21-2004, 07:52 AM
Allah Allah
ne konulara giriyoz...

omadla
mirzabek tugri ettiz sekilli, bekorci nassala bilan sugullanayapmiz, man ciqayapman

Oguzhan54
07-21-2004, 03:04 PM
Uki kardes,

Turk halklari ve topluluklari milliyetcilik sayesinde ayaktadir, dincilik sayesinde degil. Tabi ki savas aninda dinden ve tanridan guc ve sabir dilenir... bu normaldir. Ama din icin savasmak ayri (cihad) ve kendi ulusun icin savasmak ayri.
Turk devletleri, Islam'dan once'de ayaktaydi... ve o zamanlarda "allah" kelimesi yoktu.
Turk, Islam'dan oncede vardi, Islamla'da var ve Islam'dan sonra'da var olacaktir.

NOT: Bu topigin adini begenmedim... :) Ozbekler neden hayal kirikligi yaratsin ki? Her Turk, Turanci olacak diye kaide yok zaten.
Yeter ki gecmisimizi ve kardesligimizi unutmayalim yeter...
Zorla guzellik olmaz,

Saygilarimla,

Oguzhan

Oriyon_farr
07-22-2004, 06:57 AM
Uki kardes,

Turk halklari ve topluluklari milliyetcilik sayesinde ayaktadir, dincilik sayesinde degil. ......

Turk, Islam'dan oncede vardi, Islamla'da var ve Islam'dan sonra'da (!!!) var olacaktir.

Oguzhan
:astag:!!! Bu adam da musulmanmish!? Bu ne laflar? Birader, siz ne diyorsunuz!? Sizin musulman oldugunuzden shubhem bashliyor. (Peki, yehudi degilmisiniz?). Ne yerdan sizde buyle nefret dine mubinimize, ISLAMe?
Eger siz musulman olsaydiniz buyle demiyajektiniz.

Oguzhan54
07-22-2004, 01:10 PM
Benim musluman oldugumu kim dedi? Benim her inanca saygim vardir, ama senin demekki baska dusunceli olanlara saygin yok. Yoksa oyle demezdin.
Okadar dar goruslu olma...

Hamid
07-22-2004, 08:26 PM
Degerli Adam ogullari
boykle konusmaktan cok fayda olmaz, gidelim, Sudandaki, Iraktaki, afganistandaki, ve butun dunyadaki baska muslimanlara en azinda duamizla yardim edelim. Burada boyle oturup tartismakla Allah bizi zengin etmez

HH

exxal
07-23-2004, 10:50 AM
Allah Allah
ne konulara giriyoz...

omadlaslm arkadaşım adım erdal

ercan
07-26-2004, 05:58 AM
Oguzhan54 (http://www.forum.uz/member.php?u=1496) vbmenu_register("postmenu_165176", true); yazinda pek saygi goremedim istersen oku ve iyice bir dusun neler soyluyorsun!!!

ercan
07-26-2004, 06:09 AM
millet sevgisi islamda aileden anneden babadan kardesden baslar ve cevreye yayilir, tabiki ilk once kendi ulken kendi milletin gelecektir.her musluman gercekten muslumansa diger dinlere de irklarada saygi duymasini bilir ki osmanli zamaninda yapilmaya calisilmis birseydir kulturleri korumusdur.boylece bir cok turk kendi benligini kaybetmemistir.

METE
08-07-2004, 03:22 PM
Degerli Adam ogullari
boykle konusmaktan cok fayda olmaz, gidelim, Sudandaki, Iraktaki, afganistandaki, ve butun dunyadaki baska muslimanlara en azinda duamizla yardim edelim. Burada boyle oturup tartismakla Allah bizi zengin etmez

HH

Bana ne muslumanlardan be benim icin onemli olan turklerdir bak bakalim hangi musluman ulkesinde cagdaslik insan haklari demokrasi var cogu terorist yuvasi hepsi gerici seriatci afgan onegi vermissin adamlar birkac yil once 1000 yillik hint heykellerini dinamitlediler kadinlara burka giydirdiler sakal uzatmayi zorunlu yaptilar okula giden kadinlari dovduler okutmadilar Irakta ekmek parasi derdindeki turk soforler olduruluyor hemde amerika ya us vermedigimiz halde daha bir cok ornek var islam cagdasligi reddeder bu yuzden butun islam ulkeleri ac ve geri kalmis durumdalardir ve turkleri araplar hicbirzaman sevmezler kafir gorurler araptan adam olmaz hicbir zaman su anda turki cumhuriyetlere dogru radikal islam yayilmaya calisiyor dikkatli olun

Pax
08-09-2004, 01:19 AM
Bana ne muslumanlardan be benim icin onemli olan turklerdir bak bakalim hangi musluman ulkesinde cagdaslik insan haklari demokrasi var cogu terorist yuvasi hepsi gerici seriatci afgan onegi vermissin adamlar birkac yil once 1000 yillik hint heykellerini dinamitlediler kadinlara burka giydirdiler sakal uzatmayi zorunlu yaptilar okula giden kadinlari dovduler okutmadilar Irakta ekmek parasi derdindeki turk soforler olduruluyor hemde amerika ya us vermedigimiz halde daha bir cok ornek var islam cagdasligi reddeder bu yuzden butun islam ulkeleri ac ve geri kalmis durumdalardir ve turkleri araplar hicbirzaman sevmezler kafir gorurler araptan adam olmaz hicbir zaman su anda turki cumhuriyetlere dogru radikal islam yayilmaya calisiyor dikkatli olun
Eğer "müslüman eşittir terörist" bağlamında düşünüyorsan seninle tartışacak değilim. Kendi tarihinden ve kültüründen komplekse düşmüş ZAVALLININ tekiyle uğraşacak zamanım yok!

Yalnız şunu söylemek isterim: Afganlıların bir kısmı olan Talibanları İslam dünyasıyla karıştırmak, Bülent Ersoy'a bakarak "Len bu Türkler ibne milletmiş" demek gibidir. Yanlışlık olmasın, ben öyle demiyorum, ve aklımın ucundan böyle bir fikir gelmez. Ama senin mantığına göre öyle çıkıyor.

Hani onun ve birçoklarının damarlarında akan "asil Türk kanı" değilmiydi?

Oguzhan54
08-09-2004, 10:13 AM
Oguzhan54 (http://www.forum.uz/member.php?u=1496) vbmenu_register("postmenu_165176", true); yazinda pek saygi goremedim istersen oku ve iyice bir dusun neler soyluyorsun!!!
Istersen sen bana soyle nerede saygisizlik etmisim? Cok merak ettim dogrusu...

METE
08-11-2004, 11:44 AM
E?er "m?sl?man e?ittir ter?rist" ba?lam?nda d???n?yorsan seninle tart??acak de?ilim. Kendi tarihinden ve k?lt?r?nden komplekse d??m?? ZAVALLININ tekiyle u?ra?acak zaman?m yok!

Yaln?z ?unu s?ylemek isterim: Afganl?lar?n bir k?sm? olan Talibanlar? ?slam d?nyas?yla kar??t?rmak, B?lent Ersoy'a bakarak "Len bu T?rkler ibne milletmi?" demek gibidir. Yanl??l?k olmas?n, ben ?yle demiyorum, ve akl?m?n ucundan b?yle bir fikir gelmez. Ama senin mant???na g?re ?yle ??k?yor.

Hani onun ve bir?oklar?n?n damarlar?nda akan "asil T?rk kan?" de?ilmiydi?

Bana bir tane cagdas gelismis musluman ulkesi soyle .Ben kendi tarihimden komplekse dusmedim nereden cikariyorsun? Biz turkler oyle bir toplumuzki hicbirsekilde asimile olmuyoruz islam girdigi heryeri mahvetti gerilestirdi bizide vurdu ama yikamadi allahtan turk halkinin yuzde 60 i gerici degil onemli olan islama inanmak degil allaha inanmak dogru yolda gitmektir .

Pax
08-12-2004, 05:32 AM
Bana bir tane cagdas gelismis musluman ulkesi soyle .Ben kendi tarihimden komplekse dusmedim nereden cikariyorsun? Biz turkler oyle bir toplumuzki hicbirsekilde asimile olmuyoruz islam girdigi heryeri mahvetti gerilestirdi bizide vurdu ama yikamadi allahtan turk halkinin yuzde 60 i gerici degil onemli olan islama inanmak degil allaha inanmak dogru yolda gitmektir .
Kardeşim, niye dini illa da "islam ülkesi" bağlamında düşünmekte diretiyorsun, anlayamıyorum.
Peki o zaman, bana çok başarılı müreffeh Hıristiyan, Budist veya Yahudi bir devlet gösterir misin? Gösteremezsin, çünkü yok! Ama başarılı olmuş bu dinlere mensup insanlar var. Dini devletle bir araya getirmenin ne anlamı var, onu hala kavramış değilsin.
Senin kendi kültüründen komplekse düştüğünü Türkiye'de insanların %99'unun Müslüman olmasına karşın senin hala onların kutsal saydığı inanışa (ne patavasızlık!!!) "saydrıman". Ve sen hala geçenlerde bahsettiğim formulden vazgeçmiş değilsin. "Biz Türkler" derken de Türklerin Müslüman olduklarını da unutma. Zavallılar güruhu istisna, tabii...
islam girdigi heryeri mahvetti gerilestirdi bizide vurdu ama yikamadi
Ne diyelim, dünyadan, tarihten haberi olmayan zavallıydı, zavallı olmaya da devam ediyorsun. Sana bunlar acı gelebilir, ama bir Müslüman olarak bana bu saçma lafların hakaret sayılıyor.

Pax
08-12-2004, 05:46 AM
Bak, METE, exotic fikirlerinle herhalde sen kendi milletin içinde "normal" vatandaş sayılmıyorsun herhalde. Buna rağmen bir de aynı manevi hassasiyetleri taşıyan topluluklarla "kardeş" olmaya soyunuyorsun. Valla, Free'nin dediği gibi senin sorunun - çelişki!

ama sunuda unutmayin d?nyadaki hicbir ?lke size T?rkiyeli t?rkler kadar icten yaklasmaz.
Bunun ben de Türki Cumhuriyetleri yönetimleri de pek ala farkında. Tabi Türk dış ilişkilerini iyi bilen uzmanlar da.
Türk müteşebbislerine büyük kolaylıklar (en azından Kazakistan ve Kırgızistan'da öyle olduğunu kesinlikle biliyorum) sunarak başkaların değil, onların iş yapmasına ön ayak oluyorlar, tamam mı? Orta Asya üstüne konuşmadan önce güncel Orta Asya dış ilişkiler hakkında Türk olsun yerli olsun fark etmez iyi bir kitap okuman lazım.

etchgow
08-12-2004, 06:25 AM
ufffffff...

baydi yaa bu muhabbetler

arkadaslar ben onumuzdeki hafta Istanbul'da olacagim bulusmak isteyenlerle bir cay icebiliriz

Pax
08-12-2004, 06:55 AM
ufffffff...

baydi yaa bu muhabbetler

arkadaslar ben onumuzdeki hafta Istanbul'da olacagim bulusmak isteyenlerle bir cay icebiliriz
Tamam ben de bıktım bu tür şeylerden de ama bence yine de "renginiz belli edin". Bunlar saçmalık değil de ya nedir?!

uki
08-12-2004, 12:31 PM
Mete kardes sen bana gelishmis cagdas bir turk ulkesi gostersene

Administrator
08-12-2004, 12:45 PM
valla
mete
gibilerin yazdıklarını okuduğumda
pan-turkizm(turk milliyetciliği ve ataturk) bu musulmanlara zerar vermek için düşünülmüş sionist ideolojisi olduğundan emin oluyorum.
yaw!! sionistlar musulmanların kendi dininden nefret ettirme misyonunu ne guzel becermisler?

METE
08-14-2004, 10:22 AM
Mete kardes sen bana gelishmis cagdas bir turk ulkesi gostersene
Yok cunku islam var.

METE
08-14-2004, 10:40 AM
valla
mete
gibilerin yazd?klar?n? okudu?umda
pan-turkizm(turk milliyetcili?i ve ataturk) bu musulmanlara zerar vermek i?in d???n?lm?? sionist ideolojisi oldu?undan emin oluyorum.
yaw!! sionistlar musulmanlar?n kendi dininden nefret ettirme misyonunu ne guzel becermisler?

Arkadaslar gordugum kadari ile cogunuz islamin kotu yuzuyle daha karsilasmamissiniz cunku islam tam anlamiyla oralarda oturmadi daha USSR dagilali ne kadar olduki? A?ik?asi benim tepkim sadece dincilige dine degil musluman olanlara sirf musluman diye kotude bakmam radikal olmaya karsiyim T?rkiye nin ve Orta asya devletlerinin bir Iran Cezayir Suudi Arabistan ve Irak gibi olmasini istemiyorum Din ve devlet islerinin ayri oldugu bir ulke istiyorum ama goruyorumki bazi odaklar turkiyeye ve orta asyaya seriat getirmeye calisiyor iranda kadinlar dovuluyor kendilerine hafif makyaj yapiyorlar diye daha birsuru ornek var Talebanlarii hepiniz biliyorsunuz radikal islam gelince her yer talebanlarin devleti gibi olacak istanbulda arap turistleri goruyorum 35 derecede geziyorlar arkasinda 4 kadin hepsi kara ?arsafli burkali sorarim size bunlar ?okmu guzel boylemi yasamak istiyorsunuz?M?sl?man dayanismasindan bahsediliyor T?rkiye Amerikaya ?s vermedi Irak savasinda ambargo tehdidine ragmen fakat su an Irakta turk soforleri olduruluyor bunlarmi musluman? istanbulda bombalama yapiyor islami teror orgutleri bunlarmi musluman?

uki
08-15-2004, 07:02 AM
Yok cunku islam var.
O zaman cevabi da kendin verdin . yok cunku milliyetcilik var

Oriyon_farr
08-16-2004, 12:42 AM
[QUOTE=METE]Arkadaslar .... bla-bla-bla.... islamin kotu yuzuyle... bla-bla.. lya-lya... fa-fa... [QUOTE]

Ey vallah, bu turkiyeli kardeshlar kendilarini en iyi musulman ve en modern musulman bakiyormush!?
O kardeshlarim! Ben Turkiyeye gezdim baktim nasil yashiyorsunuz, kimsiniz. Niye bu kadar kendilerini modern ve yuksekde gusteriyorsunuz? Sizin vatanizde bir normal ve adam gibi sadeje Istanbulde ve daha birkach shehirde yashiyorlar. Bir vilayetlarinize chikin bakin, jehennem gibi bir yashamakdir oralarda.
Siz niye, bu kadar Islami dini mubinimize tekrarli kufr ediyorsunuz? Siz Islamsiz kim siniz-ya?

"islamin kotu yuzuyle daha karsilasmamissiniz cunku islam tam anlamiyla oralarda ..." "benim tepkim sadece dincilige dine degil musluman olanlara sirf musluman diye kotude"

Bu ne laflar? Ayip degilmi size? Musulmanlarla (bizle) konushurken, buyle laflari diyorsunuz. Sheriati kufr ediyorsunuz, onun eybi ariyorsunuz, duydunuzmi Malayziya gibi bir modern musulman ulkei? Ishde orda sheriat var amma sizin Turkiyenizden bin kare modern ve iyi yashiyorlar.

Rusto
08-16-2004, 02:16 PM
[QUOTE=METE]Arkadaslar .... bla-bla-bla.... islamin kotu yuzuyle... bla-bla.. lya-lya... fa-fa... [QUOTE]

Ey vallah, bu turkiyeli kardeshlar kendilarini en iyi musulman ve en modern musulman bakiyormush!?
O kardeshlarim! Ben Turkiyeye gezdim baktim nasil yashiyorsunuz, kimsiniz. Niye bu kadar kendilerini modern ve yuksekde gusteriyorsunuz? Sizin vatanizde bir normal ve adam gibi sadeje Istanbulde ve daha birkach shehirde yashiyorlar. Bir vilayetlarinize chikin bakin, jehennem gibi bir yashamakdir oralarda.
Siz niye, bu kadar Islami dini mubinimize tekrarli kufr ediyorsunuz? Siz Islamsiz kim siniz-ya?

"islamin kotu yuzuyle daha karsilasmamissiniz cunku islam tam anlamiyla oralarda ..." "benim tepkim sadece dincilige dine degil musluman olanlara sirf musluman diye kotude"

Bu ne laflar? Ayip degilmi size? Musulmanlarla (bizle) konushurken, buyle laflari diyorsunuz. Sheriati kufr ediyorsunuz, onun eybi ariyorsunuz, duydunuzmi Malayziya gibi bir modern musulman ulkei? Ishde orda sheriat var amma sizin Turkiyenizden bin kare modern ve iyi yashiyorlar.Abicim gerek yok bence tüm Türkiye ichin konusmaya!!chunku tum insanlar degishik dushunuyolar!!

METE
08-17-2004, 01:51 PM

Bu ne laflar? Ayip degilmi size? Musulmanlarla (bizle) konushurken, buyle laflari diyorsunuz. Sheriati kufr ediyorsunuz, onun eybi ariyorsunuz, duydunuzmi Malayziya gibi bir modern musulman ulkei? Ishde orda sheriat var amma sizin Turkiyenizden bin kare modern ve iyi yashiyorlar.

Vallahi ne diyeyim siz bilirsiniz caniniz sagolsun ben sadece gericilige karsiyim Malezya gibi olun basimin uzerinde yeriniz var bir IRAN SUUDI ARABISTAN CEZAIR LIBYA IRAK AFGANISTAN SUDAN olmayinda ne olursaniz olun kimsenin inancina karsi bir kastim yok saygisizlik edip sizleri rencide etmek istemedim ve kendimizide sizlerden yuksek gormuyoruz ama arap ulkelerinden 10 kat ustun oldugumuzu soyleyebilirim sizlerden araplardan nefret ettigim gibi nefret etmem mumkun degil zaten cunku benim goruslerime buradada sizin kadar tepki oluyor cunku benimgibi dusunen turkiyede yuzde 30 luk bir kisim digerlerinin dusunceleri sizden farkli degil saglicakla kalin.

pinar2006
08-21-2004, 01:48 PM
selam
unuttugunuz birsey var... Vatan sevgisi de imandan gelir... Türk Islamsiz bir hictir.. cünkü bizi yaratan , bize Türk'ün özeliklerini de veren yüce Cenab-i Hakk'tir... Lütfen Araplara özenmeyelim, belki onlarda Islami en güzel yasayan degildirler.. ama onlara kin ile de bakmayalim cünkü onlar da bizim din kardeslerimiz.. onlar bize kötü gözle baksalarda, bizlere ( özellikle Türkiyedeki Türklere) gavur deselerde, tarihte bizi sirtimizdan vurmussalar bile.
ama kirgiz- Kazak - Özbek- Türkmen - Türk hepimiz Türküz..bizlerde kan kardesiz... kanimiz bir, davamiz bir..
Türkiyede- Özbekistanda- veya Kazakistanda bir kac kisi bu kan bagini bilmiyorsa, atalarimizin bir oldugunu bilmiyorsa, bu bizi hayal kirikligina ugratmamali. Tam tersi , onlarin da bilmeleri icin elimizden geleni yapmaliyiz!
Madem hepimiz burda anlasiyoruz, ayni dili konusuyoruz, bu demektirki Bir Milletiz!
Dilimiz Dinimiz Kanimiz aynidir bunu unutmayin.....

Saygilarimla

METE
08-21-2004, 05:46 PM
selam
unuttugunuz birsey var... Vatan sevgisi de imandan gelir... T?rk Islamsiz bir hictir.. c?nk? bizi yaratan , bize T?rk'?n ?zeliklerini de veren y?ce Cenab-i Hakk'tir... L?tfen Araplara ?zenmeyelim, belki onlarda Islami en g?zel yasayan degildirler.. ama onlara kin ile de bakmayalim c?nk? onlar da bizim din kardeslerimiz.. onlar bize k?t? g?zle baksalarda, bizlere ( ?zellikle T?rkiyedeki T?rklere) gavur deselerde, tarihte bizi sirtimizdan vurmussalar bile.
ama kirgiz- Kazak - ?zbek- T?rkmen - T?rk hepimiz T?rk?z..bizlerde kan kardesiz... kanimiz bir, davamiz bir..
T?rkiyede- ?zbekistanda- veya Kazakistanda bir kac kisi bu kan bagini bilmiyorsa, atalarimizin bir oldugunu bilmiyorsa, bu bizi hayal kirikligina ugratmamali. Tam tersi , onlarin da bilmeleri icin elimizden geleni yapmaliyiz!
Madem hepimiz burda anlasiyoruz, ayni dili konusuyoruz, bu demektirki Bir Milletiz!
Dilimiz Dinimiz Kanimiz aynidir bunu unutmayin.....

Saygilarimla
A?ikcasi bizi sevmeyen kafir gavur diyen bir toplumu sevmem mumkun degil tarih boyuncada sevmediler IRAK ta turk leri ingilizlerle anlasip arkadan vurdular ne oldu simdi Amerikaya teslim oldular savasmadan ulkeyi verdiler simdide zavalli sivillerin kafalarini kamera onunde keserek sov yapiyorlar fakat suna kimse dikkat etmedi Islam adamlarda ulus dusuncesini sifir etmis ulkeleri i?in savasmiyorlar nitekim direnis olmadi abd bagdata girerken Dini lider sadr istedigi icin direnis yapiyorlar adamlarda hosgoru sifir Musluman olmayanlari hemen olduruyorlar namaz kilmayi bilmeyen turk soforunu hemen oldurduler.

uki
08-22-2004, 08:30 AM
A?ikcasi bizi sevmeyen kafir gavur diyen bir toplumu sevmem mumkun degil tarih boyuncada sevmediler IRAK ta turk leri ingilizlerle anlasip arkadan vurdular ne oldu simdi Amerikaya teslim oldular savasmadan ulkeyi verdiler simdide zavalli sivillerin kafalarini kamera onunde keserek sov yapiyorlar fakat suna kimse dikkat etmedi Islam adamlarda ulus dusuncesini sifir etmis ulkeleri i?in savasmiyorlar nitekim direnis olmadi abd bagdata girerken Dini lider sadr istedigi icin direnis yapiyorlar adamlarda hosgoru sifir Musluman olmayanlari hemen olduruyorlar namaz kilmayi bilmeyen turk soforunu hemen oldurduler.

senin fikrine gore, araplari cok sevmen lazim, cunku onlar sayesinde padisahlik dustu, kendi cumhuriyetini kurdun, yoksa simdi gerici(sana gore) fikrli padisahlikta yasardin... senin fikrine gore biz orta asyaliklardanda adam olmaz, biz de bir zaman Timur la Osmanliyi dagittik, anadoluyu bastan basa fethettik, bununlada turk tarihinde seneler suren fetret(durgunluk) devrini baslattik. sana gore , bizlerde hainiz o zaman.

Senin fikrine bakilirsa anadoludaki turklerin hicbir dostu yok...

Araplarin arkadan vurma meselesine gelirsek, onu araplar vurmadi , laurence ve oyuna gelmis bir havuc manyaklardi, eger timur meselesini de sorarsan onuda bir ara uzunca anlatayim sana, her sey oyle milletleri hain ilan etmekle kolay halledilmiyor. ve muslumanlardan misal getirirken iraktaki bir havuc serefsizlerden misal getirme, bende bazi turklerden misal getirirsem sende turklugunden utanirsin... bir kitleyi gosterip de bir millet hakkinda laf edilmez...

Bilge_Kagan
08-22-2004, 05:20 PM
acıkcası Timur da bir Turk olduğu icin onun başarısından yine de gurur duyarım cunku kendinden daha gucsuz bir devleti himayesine alarak kendi Turk devletinin sınırlarını genişletmiş. fakat unutulmaması gereken bir nokta var o da iki devletin omurlerinin karşılaştırılması. osmanlı 623 sene yaşayıp 10 sene icinde durgunluk yaşasın ne yazar Timur devleti Timurun olumunden sonra en azından bana gore fiilen bitmiştir... o yuzden bence bu tip konularda Turk devletlerini birbirine duşman gosterip ( ki o donemde oyle oldukları da inkar edilemez aslında ) kıyaslamaya gerek yok. Uzbek Turkleri ya da diğer Turkler hic bir zaman hain değildiler ve en azından kişisel fikrim hic bir zaman oyle olmayacaklar...

bu arada bir kardeşimiz Birleşmeyi Turkiye Turkleri orta asyayı somurmek icin istiyorlar gibi birşey soylemiş. hayır boyle birşey kesinlikle olamaz cunku Turkculuk Turklerin birliğine dayanır ve birliği oluşturan insanların hepsi hele de aynı ırktansalar kesinlikle eşittirler ve birinin kendini oburunden ustun gormesi diye birşey asla soz konusu bile olamaz. sanırım bu cıkarları Turk ırkının cıkarlarına ters duşen devletler tarafından orta asyalı kardeşlerimizin kafasına yerleştirilmiş bir duşunce. umarım sonunda gerceği anlarsın...

islam demek gericilik demek değildir. sanırım aynı şekilde Turkiyede de yabancı devletler bu duşunceyi insanların kafasına sokuyor. islam eğer aslına gore yaşanırsa şeriat yasasına gore yonetiliyorsa bile en iyi cumhuriyetten daha akılcı bir yonetimdir. bizdeki şeriatın bozulmasıysa osmanlı doneminde bazı şerefsizlerin dini kendi cıkarlarına alet etmeleri ve dini maneviyattan cok şekilciliğe dokmeleridir. o yuzden Turkculuk yapayım derken dine camur atmaya sakın ola kalkışmayın islam demek araplaşmak demek değildir. evet vaktiyle cok kullandılar dini araplaştırma calışmalarında ve cok başarılı oldular fakat bizim gibi koklu bir ekine(kultur) sahip olan bir milleti değiştirmeleri zaten duşunulemez. zaten şimdi arapların dinlerini nasıl yaşadıklarını her gun televizyondan goruyoruz...

Turkiye oyle cennet bir yer diyen olmadı olduysa da yanlış soylemiş etnik olarak evet bir cennet olmayabilir. fakat en azından bir Turk eli dir ve ayrıca vatanımdır. bana vatanımdan buyuk cennet ancak ahirettedir. o yuzden yine bir ulkeye laf atarken dikkatli davranın cunku bana gore her Turk icin vatanının onemi vardır. laf atayım derken karşıdakinin kalbini kırıyor olabilirsiniz.

bana gore biz Turk tuk artık Uzbek iz diye birşey olmaz. hepimizin ırk ı birdir...

sonuc olarak demem o dur ki dostlar; artık kurtulun şu bolşevik yonetiminin kafanıza soktuğu fikirlerden. hepimiz kardeştik, kardeşiz, inşallah kardeş kalacağız...

Saygılar...

OnurTurk
08-22-2004, 05:37 PM
valla haklisiniz ne diyim..nerelisin sen Bilge?

OnurTurk
08-22-2004, 05:40 PM
ve ne diyoruz?Türkün Türkten başka dostu olmaz..olamaz.o yüzden aramizda ayrim olamaz.sende Türksün,bende Türküm.

Bilge_Kagan
08-22-2004, 05:41 PM
balıkesir onur...: )

HELL_BOY
08-22-2004, 08:00 PM
Gun aydin ,
Sence biz hepimiz Turan devleti yapalim?
Turancilik olmazmi bu hareket?
Ilk once biz bashka bir donemde yashadig'imizi unutmayalim
Sevgili dostum;)

METE
08-23-2004, 12:53 PM
senin fikrine gore, araplari cok sevmen lazim, cunku onlar sayesinde padisahlik dustu, kendi cumhuriyetini kurdun, yoksa simdi gerici(sana gore) fikrli padisahlikta yasardin... senin fikrine gore biz orta asyaliklardanda adam olmaz, biz de bir zaman Timur la Osmanliyi dagittik, anadoluyu bastan basa fethettik, bununlada turk tarihinde seneler suren fetret(durgunluk) devrini baslattik. sana gore , bizlerde hainiz o zaman.

Senin fikrine bakilirsa anadoludaki turklerin hicbir dostu yok...

Araplarin arkadan vurma meselesine gelirsek, onu araplar vurmadi , laurence ve oyuna gelmis bir havuc manyaklardi, eger timur meselesini de sorarsan onuda bir ara uzunca anlatayim sana, her sey oyle milletleri hain ilan etmekle kolay halledilmiyor. ve muslumanlardan misal getirirken iraktaki bir havuc serefsizlerden misal getirme, bende bazi turklerden misal getirirsem sende turklugunden utanirsin... bir kitleyi gosterip de bir millet hakkinda laf edilmez...

Dostum cevabini kisa verecegim Timur la olanlar kardes kavgasidir haddini bildirdi osmanliya ve sonra tekrar birakti ve gitti isgal yapmadi yapsaydida birsey degismezdi yine T?rk kalirdik.Arap lara gelince siktir et ibneleri
;) en azindan ?inlileri ornek alin geleneklerine uluslarina bagli ve ?aliskanlar eskiden bizimle yenisemezlerdi simdi ne kadar kuvvetliler USA yanina bile yaklasmaya curet edemez biz t?rkler ise ge?mis geri kalmis cahil arap hayranligi yapiyoruz birlesirsek dunyayi deviririz ama sizlerde o isigi goremiyorum ger?ek turanci t?rkiyede bile yok denecek kadar az fakat her t?rk?n i?inde vardir butun t?rk uluslarinin birlesmesi.

TANRI T?RK? KORUSUN

HELL_BOY
08-23-2004, 08:18 PM
Tamam dog'ru turk devletlerin hepsi birleshirse chok buyuk bir guc meydana gelecektir. Maalesef bugunku durum devam edecekse oyle bir toplum hakkinda konushmakta olaganustu bir hadise gibi gozukebilir. Ya kesinlikle politik bir birlik yapmak soz konusu deg'ildir, ilk once adi ve achik olan bir iktisadi hemkarlig'in yani gumruklerin ilk once insanlar daha sonra urun, yatirimlar ichin achilmasi gerekir, daha sonrada eg'er hakikaten boyle bir toplum olushabilirse kendi kendine iktisadi, politik birlik olushacaktir:cool: .

iyi dilekler ve isteklerle

Bilge_Kagan
08-24-2004, 07:03 AM
Gun aydin ,
Sence biz hepimiz Turan devleti yapalim?
Turancilik olmazmi bu hareket?
Ilk once biz bashka bir donemde yashadig'imizi unutmayalim
Sevgili dostum;)

Ben Turancılık tan cok Turkculuk demeyi uygun goruyorum fakat sonucta ikisi de birlige dayanıyor fakat donemle ne ilgisi var onu anlayamadım. bence asıl bu donemde birbirimize ve birligimize daha cok ihtiyac var.

Çorbacı-Kür Şad
08-24-2004, 01:21 PM
Herkese merhabalar,

Özbek kardeşlerime sevgiler...

Birkaç konuya birden deyinmeye çalışacağım...

- Birincisi, benim gözümde Özbek, Kırgız, Tacik, Kazak vs. hiçbiri farketmez hepside Türktür. Hepsi benim kardeşim ve çok büyük bir sevgi ile bağlı olduğum insanlardır.

Ayrıca bence hepsinden önemlisi hepimiz müslümanız. Hristiyan veya budist türklerde var yanlış bilmiyorsam(Gagavuzlar mesela). Onlarada sempati duyarım ancak bu sempatinin ötesine geçmez.

- Diğer bir konuda arablar. Ben arablara kötü gözle bakamam. Bizim kafamızda da bir arab resmi çizilmiş, ondan dolayı birçoğumuz arablara karşı önyargılı davranıyor. Bizi en çok üzün belli arab toplululuklarının ingilizler gibi kalleş toplumların oyununa gelip bize karşı savaşmış olmalarıdır. Zaten bunun bedelinide en çok onlar ödüyor(Filistin meselesi). Tabi biz islam alemide bunun vicdani azabını çekiyoruz.

- Bence Türk birliği mutlaka kurulmalıdır. Ancak bu birlikte yalnız Türkler yer almamalı. Örneğin boşnaklar, pakistanlılar ve afganlarda böyle bir birlik içinde yer almalı.

Ve zamanı geldiğinde eğer onlarda isterseki isteyeceklerdir arablarda bu birlik içerisinde yerini almalı.

Peki niçin ilk olarak Türkler bir birlik oluşturmalı?

Türklerin bir birlik oluşturması daha kolay olacak ve güçlü bir birliktelik olacaktır. Dinimiz bir, dilimiz bir, tarihimiz bir, ırkımız bir...

Allah'a çok şükür O'nun bir armağanı herhalde güçlü bir ırkız. Zekiyiz ve çok güzel savaşıyoruz. Yaşadığımız topraklar doğal kaynaklar açısından son derece zengin. Örneğin Türkiye, bor, su, altın, toryum vs. gibi madenler bakımından çok zengin bir ülke. Yine birçok Türki ülkede çeşitli madenler açısından zengin(petrol, doğalgaz vs.). Dolayısıyla dışa bağımlı kalmadan güçlü bir birlik oluşturabiliriz.

Bir birlik kurduğumuzda hiç bir batı ülkesi veya hiçbir hıristiyan güç ya da çin bizmle savaşmaya göze alamaz. Allah'a çok şükür bizden iyi dövüşen bir toplum yok yeryüzünde.

Dolayısıyla birliğimiz gücüde beraberinde getirecek, batılı sömürüsü bitecek bunula birliktede islam tekrar yükselişe geçecektir(İnşaAllah).

Sözlerime son verirken, bazı özbek arkadaşların bizleri sevmemesini çok büyük üzüntüyle karşıladığımı söylemek isterim. Ancak buna rağmen ben hiçbir Özbek kardeşime kötü bir gözle bakamam. Onlara karşı sevgim sonsuzdur.

Bir insan kendine düşman olabilir mi hiç...

Bilge_Kagan
08-24-2004, 01:46 PM
acıkcası benim icin Turk olduktan sonra insanın dininin cok onemi yok cunku nasıl olsa bizimle birlikte doğru yolu bulacaklardır ayrıca sonucta onların şu an yaşattıkları kultur bizim de kulturumuzdur.

bu arada kendini Turkcu zanneden bir dangalak Uzbekleri cin kırması cekik gozlu herifler olarak nitelemis. kınıyorum...

etchgow
08-25-2004, 02:49 AM
Tamam ben de bıktım bu t&uuml;r şeylerden de ama bence yine de "renginiz belli edin". Bunlar sa&ccedil;malık değil de ya nedir?!

Rengimiz? Esmer tenliyim onu mu diyorsun? :lol:

Istanbul'a gelemedim, Ankara'ya yolunuz duserse beklerim

bu arada Pax, kyrgyzstudents.com'daki effendi sen misin?

Pax
08-25-2004, 06:36 AM
Rengimiz? Esmer tenliyim onu mu diyorsun? :lol:

Istanbul'a gelemedim, Ankara'ya yolunuz duserse beklerim
Bense SARI KIRMIZILI'yım :lol:

Ben de zaten bugünlerde acaaaaayip yoğunum. Onun için buluşabiliriz falan da demedim.
Ayrıca, davetiniz için teşekkürler. Ama şu an itibariyle Ankara yolu bize görünmyor.
bu arada Pax, kyrgyzstudents.com'daki effendi sen misin?
Hmm... ilginç! KSP'yi nerden buldunuz?
Korkarım başkaların, resmimi avatar olarak kullanacak kadar meşhur değilim ne yazık ki :? (Keanu Reeves, falan)

Saygılarımızla,

Effendi & Pax :cool:

METE
08-25-2004, 09:48 AM
ac?kcas? benim icin Turk olduktan sonra insan?n dininin cok onemi yok cunku nas?l olsa bizimle birlikte do?ru yolu bulacaklard?r ayr?ca sonucta onlar?n ?u an ya?att?klar? kultur bizim de kulturumuzdur.

bu arada kendini Turkcu zanneden bir dangalak Uzbekleri cin k?rmas? cekik gozlu herifler olarak nitelemis. k?n?yorum...

Ben onu kizginlikla soyledim ve ozur diledim bileden konusma :evil:

Bilge_Kagan
08-25-2004, 01:29 PM
bilmeden konusmakla bir ilgisi yok topicin tamamını okudum sadece bir kisi bir sey soyledi diye tum bir halka hakaret ettin bunun kimseye faydası olmaz ne tur bir insan soydasına bu tip ağır bir hakaret edebilir anlayamıyorum...

etchgow
08-26-2004, 04:35 AM
kyrgyzstudents.com'u buradan birisi soylediydi
senin zaten Kırgızistan nufusunda olduğunu biliyordum (kendin soyledin)

uki
08-26-2004, 08:07 AM
Ben onu kizginlikla soyledim ve ozur diledim bileden konusma :evil:
Icinde bir seyler varmis ki kizinca disari cikmis, olmayan sey nasil ciksin...

HELL_BOY
08-29-2004, 05:52 AM
Dili, dini gelenek gorenekleri ayni olan insanlar nasil bir araya gelmesinki? Buyuk bir guc olushmasini kim istemezki? Emindirimki gelecekte boyle bir birlik kesinlikle olushacak ama nasil yakin bizim elimizde yani milletlerin.
Ilk onceki cumlelere uzulenlere kendi afsuslarimi belirtmek istiyorum. Bana deg'il bugunku devletlerimiz arasidaki ilishkilere uzuldum diye zannedilebilir burada.;)

Birleshirsek guc!

Bilge_Kagan
08-29-2004, 12:23 PM
aslinda bence ne devletlerimiz ne de halklarimiz arasinda bir sorun yok ( olimpiyatlarda bizim guresci Uzbek olanını yendiginde Uzbek televizyonları da gurescimizle konustu ve tebrik etti gercekten bu olayı gordugume cok sevindim en azindan tum Uzbeklerin burada ileri geri konusanlar gibi olmadiklarini anlamis oldum ). evet birlikten guc dogar ne kadar cabuk olursa o kadar iyidir cunku aramiz her gecen gun yabanci devletler tarafindan daha da aciliyor...

Rusto
08-29-2004, 12:32 PM
aslinda bence ne devletlerimiz ne de halklarimiz arasinda bir sorun yok ( olimpiyatlarda bizim guresci Uzbek olanını yendiginde Uzbek televizyonları da gurescimizle konustu ve tebrik etti gercekten bu olayı gordugume cok sevindim en azindan tum Uzbeklerin burada ileri geri konusanlar gibi olmadiklarini anlamis oldum ). evet birlikten guc dogar ne kadar cabuk olursa o kadar iyidir cunku aramiz her gecen gun yabanci devletler tarafindan daha da aciliyor...COK SEViNDiM =) afferim =) saolasin =) mukemmel konusma!!

uki
08-30-2004, 04:35 AM
herkesin bu soruya cevaplamasini rica ederim...

Birleselim birleselim diyosunuzda, su anda bunu gerceklestirmek icin kim ne yapiyor, bana onu soyleyin, birisi bana desin ki ben sunulari sunlari yapiyorum, yoksa forumda konusulan cok sey, bir laf salatasindan baska bir sey degildir. fikirler tatbikata gecilmedikce hep guzel fikir olarak kalir, onunla karin doymaz. ben, lafta cok hukumet kurup hukumet deviren insanlar gordum, ama onlarin kendisine bile faydasi dokunmaz...

saygilarla

Bilge_Kagan
08-30-2004, 10:42 AM
yasim itibariyle siyasi alanda su anda yapabilecegim bir sey yok ben daha cok su anda Turk dilinin yabanci dillerin boyundurugundan kurtulabilmesi icin calisiyorum ayrica mevcut durumda yabanci devletlerin hakimiyeti altindaki kardeslerimiz icin propaganda calismalarina katiliyorum. ozellikle dogu turkistanda yasanan katliamlarla ilgili halki bilinclendirmeye calisiyorum...

Rusto
08-30-2004, 02:49 PM
yasim itibariyle siyasi alanda su anda yapabilecegim bir sey yok ben daha cok su anda Turk dilinin yabanci dillerin boyundurugundan kurtulabilmesi icin calisiyorum ayrica mevcut durumda yabanci devletlerin hakimiyeti altindaki kardeslerimiz icin propaganda calismalarina katiliyorum. ozellikle dogu turkistanda yasanan katliamlarla ilgili halki bilinclendirmeye calisiyorum...evet bu dedigin dogrudur =( dogu Turkistan icin bizde cok uzgunuz.ama malesef kimse ve hic bi devlet buna karisamiyor.neden??cunku Cin serrefsizin pislikleri en cok olduklari icin herkes korkuyo.ama sunu unutmayalimki HERKES!!!!dogu turkistanden soyunu geliodur!!!!tarihcilerin hepsi bilir ta 3 veya 4 kisilik kabilelik tarihini bilenler ta oralardan basliyo yani...uygurlar turk soyununun ilkleridir!!!!yazik. =( cok uzgunuz...ama elimizden bisi gelmio!!ve bazi ozbekler bunu kabullemiyor....bende ozbegim...heppimiz ayni soyundaniz!!!!BUNU HICBI ZAMAN UNUTMAYIN!!!!!!!!!!!!!!!

uki
08-31-2004, 03:35 AM
...
guzel, illa siyaset yapmali diye bir sey yok,...

Bilge_Kagan
08-31-2004, 03:29 PM
fakat siyasi alana da yayilsak daha iyi isler basarabilirdik...insallah....

METE
08-31-2004, 03:45 PM
herkesin bu soruya cevaplamasini rica ederim...

Birleselim birleselim diyosunuzda, su anda bunu gerceklestirmek icin kim ne yapiyor, bana onu soyleyin, birisi bana desin ki ben sunulari sunlari yapiyorum, yoksa forumda konusulan cok sey, bir laf salatasindan baska bir sey degildir. fikirler tatbikata gecilmedikce hep guzel fikir olarak kalir, onunla karin doymaz. ben, lafta cok hukumet kurup hukumet deviren insanlar gordum, ama onlarin kendisine bile faydasi dokunmaz...

saygilarla

?ok dogru malesef birlesmek ?ok zor bir kere Rusya birakmaz T?rkiye harekete ge?miyorsa Rusya korkusundandir.Aslinda tam anlamiyla birlesmek iyi birsey degil ne bir Uzbek T?rkiye li bir t?rk devlet baskani ister nede bir T?rkiyeli t?rk Uzbek devlet baskani.Olabilecek en iyi birlesme bir Avrupa birligi gibi bir birlik ama daha gelismisi T?rki devletler birligi i?inde ayri ayri ?lkeler dolasim yapilirken pasaporta bile gerek olmasa hersey birlik icinde olsa ( okul hastane ordu vesaire )siyaset hari? nasil iyi olmazmi ?

Hayali bile g?zel zaten Hayalperest olduk ciktik.

HELL_BOY
08-31-2004, 07:49 PM
aral oluyor,
Seyhun oluyor,
Oluyor zehirden toprak.
Shair buna karshi ne yapiyor!
Shair defterinde buyuk bir soru.
O sadece haykirir:
Boyle olmaz,
Elemle yash doker, fakat
Onun goz yashiyla Aral doymaz,
Sadece tuza dolur toprak...

Bilge_Kagan
09-01-2004, 01:19 PM
zaten benim savundugum da dedigin gibi federasyona dayalı bir birlik. avrupa birligi ornek olabilir ( avrupa ordusu, avrupa konseyi vs. ). mevcut durumda turan devleti gibi bir sey dusunmek hayalcilikten ote gercekten birsey yapmak isteyen insanlarin da ayagina kostek olacaktir...

CeBeLLi
09-02-2004, 02:59 PM
bilmeden konusmakla bir ilgisi yok topicin tamamını okudum sadece bir kisi bir sey soyledi diye tum bir halka hakaret ettin bunun kimseye faydası olmaz ne tur bir insan soydasına bu tip ağır bir hakaret edebilir anlayamıyorum...

Bu konu hakkındaki yazıları baştan sona okudum.Konu hakkında,yaşı itibarı ile derine inebilen kişilerden birisin. bu yüzden taktir ediyorum seni.Tabii yaşın gerçekten 15 ise.

Oguz Yabgu
09-02-2004, 08:14 PM
İsteğimiz elbette Toprak bütünlüğü değil, gönül bütünlüğüdür. Önümüzde ki en iyi örnek de arkadaşların dediği gibi Avrupa birliği sanırım. Bağımsız olan Türk Devletleri ortak kimlikleri olan Türk adıyla birliği oluşturmalıdır.

Ama biliyoruz ki zorlama ile hiçbir şey olmaz. Maalesef bırakın birlik kurmayı Türklüğünü inkar edenlerin sayısı çok fazla. Biz üstümüze düşen görevi yapıp insanlara doğruları anlatacağız. Sonra isterlerse olur, istemezlerse olmaz. Tilemegenlerin özleri biledi.

tarafdor
09-04-2004, 02:20 AM
İsteğimiz elbette Toprak bütünlüğü değil, gönül bütünlüğüdür. Önümüzde ki en iyi örnek de arkadaşların dediği gibi Avrupa birliği sanırım. Bağımsız olan Türk Devletleri ortak kimlikleri olan Türk adıyla birliği oluşturmalıdır.

Ama biliyoruz ki zorlama ile hiçbir şey olmaz. Maalesef bırakın birlik kurmayı Türklüğünü inkar edenlerin sayısı çok fazla. Biz üstümüze düşen görevi yapıp insanlara doğruları anlatacağız. Sonra isterlerse olur, istemezlerse olmaz. Tilemegenlerin özleri biledi.
Merhaba Oguzbey,

Maalesef soylediginiz gibi turkun birlesmesini isteyenlerin sayisi Orta Asyada cok degil.

Oguzhan54
09-04-2004, 05:26 AM
Ben Turancılık tan cok Turkculuk demeyi uygun goruyorum fakat sonucta ikisi de birlige dayanıyor fakat donemle ne ilgisi var onu anlayamadım. bence asıl bu donemde birbirimize ve birligimize daha cok ihtiyac var.
Tamamen katiliyorum kardes! Asil simdi birbirimize ihtiyacimiz var...
Ama maalesef Turkiyede su an bunu dusunen hukumet yok.

Oguzhan54
09-04-2004, 05:27 AM
Merhaba Oguzbey,

Maalesef soylediginiz gibi turkun birlesmesini isteyenlerin sayisi Orta Asyada cok degil.
Bu oran(%) acaba Ruslarin hemogenine girmeden once nasildi?

Bilge_Kagan
09-05-2004, 07:20 AM
Bu konu hakkındaki yazıları baştan sona okudum.Konu hakkında,yaşı itibarı ile derine inebilen kişilerden birisin. bu yüzden taktir ediyorum seni.Tabii yaşın gerçekten 15 ise.
evet yasim gercekten 15...tesekkur ederim...

CeBeLLi
09-05-2004, 08:02 AM
islam demek gericilik demek değildir. sanırım aynı şekilde Turkiyede de yabancı devletler bu duşunceyi insanların kafasına sokuyor. islam eğer aslına gore yaşanırsa şeriat yasasına gore yonetiliyorsa bile en iyi cumhuriyetten daha akılcı bir yonetimdir. bizdeki şeriatın bozulmasıysa osmanlı doneminde bazı şerefsizlerin dini kendi cıkarlarına alet etmeleri ve dini maneviyattan cok şekilciliğe dokmeleridir. o yuzden Turkculuk yapayım derken dine camur atmaya sakın ola kalkışmayın islam demek araplaşmak demek değildir.
Saygılar...Doğru tespitler ard arda geliyor. Avrupa medeniyetinin yaptıgı en buyuk yanlıslıklardan birisi ETKİ-TEPKi prensibi ile hareket etmesiydi. Dine karsı takınılan tavır, onu fobi sahibi yaptı. Fakat İslam'ın en parlak çagı aynı zamanda muslumanlarda ve dunyada ilmin en parlak çagıdır(dikkat edilsin teknoloji demiyoruz, ilim ve teknoloji cogu zaman karıstırılmaktadır). Bu hususta Fransız sedillot " Araplar(burada araplardan kasıt muslumanlardır, batılı kafa bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde Arap milletini, islam milletinin onune koyuyor. Fakat bizler Arapların islamdan onceki hallerini bilmekteyiz.) 10. yuzyılın sonunda, mercek ve durbun olmadan erisilebilecek en son sınıra varmıslardı" der. başka bir kaynak Sıgrıd Hunke soyle yazar: " İngiliz Roger Bacon'dan Alman Vitello'ya kadar optikle ugrasanlarin hepsi İbnulheysem'in 'Opticae Thesaurus' a dayanır(eser arapcadan latinceye cevrilmish). Mesela El-Sarkali'nin astronomi kitabi Cremonalı Gerhard tarafından Latinceye cevrilmish, ta 1530 da Kopernik, meshur 'Derevolutionibus orbiumcoelestium'unu yazarken El-Sarkali ile El- Battani'den aktarmalar yapmıshtır. Tabiat ilimleri ile El -Kindi de mesgul olmus ve "batı"da Alkindus diye taninmistir. Yalnızca Enduluste degil, Osmanlıda da Ali Kuscu gibi alimler yetismis ve son zamanlarında dahi siyaset ve hukuk ilminde Ahmet Cevdet Pasha gibi alimler yetistirilmistir ki, Ataturk dahi reformları uygularken onun yazdıgı mecelle'nin ornek olarak alınması sureti ile 'cumhuriyete uygun' medeni kanunun hazırlanmasını istemish. Fakat butun isteklerine ragmen kolaycılık yapılarak İsvicreden direkt alinan bir medeni kanuna razi olmak zorunda kalmistir. Chunku son zamanlarda savaslar vs. ile yeterli alim yetishememistir. Simdi butun bu hususlar gostermektedir ki bizim dinimiz makuldur ve ilmi tasdik ve tesvik eden en akli dindir. Bunun yanında dinimiz millet sevgisini yok saymaz, ve hatta bu sevginin bir basamak olması ichin, insanlık sevgisine ulasmak icin gerekli oldugu bilincini muslumana verir.

Euroasia
09-05-2004, 11:22 AM
Merhaba
ben Türkiyede yaşayan dogma buyume Turkiyeli bir Turkum!!!
bu baslıkta birçok sey ilgimi cekti
oncellikle; ben bundan sonra bir Turk birliginin olacagını sanmıyorum. Cunku Turkiye coktan avrupa birligine girme yolunda ilerliyor ve bu yolun geri donusu yok!! Turkiye avrupa birligine girdikten sonra birligin en gelismis ve buyuk ulkesi durumuna gelecek. Bu durmda Turkiye Cumhuriyetinin yapacagı en iyi sey orta asyadaki Turk devletlerini birlige kabul ettirmek olabilir.(Tabiki böyle bişey şuan için sadece bir hayal!!)
ikinci olarak;bazı arkadasların arapları savundugunu dusundum. Ben bir Turk olarak en son arapları savunurum. Bence arapların ne kadar musluman oldukları tartısılır.(gerci kimin ne kadar musluman oldugunu en iyi Allah bilir). Hepimizin bildigi gibi Allah bos duranı sevmez. Araplar bir igne bile uretmeyen sadece sattıkları petrolle zengin olmus, kendi kadınlarını hor goren ezen, fakirlere yardım etmek, muslumanı desteklemek yerine ellerini altın kaplama lavabolarda yıkayan, musluman Turk kardeslerini cıkar icin sırtından vurmus olan cahil bir ırktır.
Ama bazı arkadaslar Islamı gelismenin onunde engel olarak gorduklerini solemisler. Ben bu arkadasımı sadece batı ozentisi olarak goruyorum. Snaırım eger muslumanlar olmasaydı o hayran oldugu avrupanın da olamayacagının farkında degil. Batılılar sokaklarda kendi insanlarını cadı diye yakarken muslumanlar astrolojiyle, matematikle, kısacası ilimle ugrasıyorlardı. Avrupa bircok devrimi muslumanlar sayesinde onların katkılarıyla yasadı. Medeniyet batıya dogudan geldi!!!
Ozbek arkadaslara gelince ben biyorumki birçok Özbekistanlı Turk Turkiyeli Turkler gibi dusunuyor. Bole dusunmeyenler ise zaten kendileri kaybederler
NE MUTLU TURKUM DIYENE

METE
09-05-2004, 12:33 PM
Ya allah askina muslumanlar bilim ve astroloji ile ilgilendiler diyorsun ne icat ettigimizi soylermisin ? Benim bildigim t?rkler bir yogurt u icat ettiler baska birsey yok. Medeniyet dogudan geldi dogru ama muslumanlar veya t?rklerden degil ?in lilerden geldi Avrupa ise kendisini zehirleyen dinlerinde reform yapak Papazlarin kilisenin sesini kesti kendi isinize bakin dedi Laikligi getirdi ilerlemeleri ondan sonra oldu .Ben kimseye dininizi terkedin demiyorum ama Din ve Devlet isleri ayri olmalidir her zaman bazilari Seriat istiyorlar ama ben hic duymadim avrupada eski Papazlik kilise sistemini geri isteyen gerici Hristiyanlari .Araplar icin ?ok guzel yazmissin kutlarim petrol olmasaydi boklarini yiyorlardi simdi ibneler para oldugu halde hala geri kalmis durumdalar Arap yarimadasini Cehennemin d?nya subesi olarak goruyorum.

Euroasia
09-05-2004, 02:57 PM
1.Ibn Firnas:insanların uçabilmesi için ilk dökümantasyonu oluşturan kişidir. Da Vinci çizimlerinde Ibn Firnas'ın notlarından yararlanmıştır
2.cam ayna ilk müslümanlar tarafından bulunmustur.(görüntüsünü begenmeyenler için üzgünüm ;) )
3.ilk mekanik saat endülüsteki müslümanlar tarafından geliştirilmiştir. ayrıca 9. yy.da dev boyutlarda ilk saat astronomik çalışmalarda müslümanlar tarafından kullanılmıştır.
4.ilk rasathane, gözlem evi müslümanlar tarafından yapılmıştır.
5.müslümanlar elle kullanılan ilk baskı makinasını(profesyonel anlamda bir baskı makinası degil) gutenberg icat etmeden 100 yıl önce kullanmaya baslamıslardır.Ilk baskı makinası yapılırken müslümanların notları latinceye çevrilerek yardım alınmıştır.
6.Al-Haytham: ilk "optik"i bulan insandır. Daha sonra Newton kendisinden yardım alarak geliştirmiştir.
7.su an evlerimizde kullandıgımız beyaz ışık Al-Haytham tarafından icat edilmiştir.(basit gibi gelebilir ama o zamanlarda bu renk bir ışık elde etmek süper birşey). Newtonun ampulü bulmasından sonraki en büyük gelişmedir.
8.Trigonometri:ilk olarak antik yunanlar bulmuş olsada trigonometrinin gelişiminin tamamı müslümanlar tarafından gerçekleştirilmiştir ve hala müslümanların buldugu formüller kullanımaktadır(Biruni trigonometriye en fazla katkısı olan insandır)
9.ondalık kesirler avrupalılar bulmadan yüzyıllar öncesinde müslümanlar tarafından kullanılıyordu.
10.matematikte kullanılan birçok sembol ve şekil ilk defa müslümanlar tarafından kullanılmıştır.
11.negatif sayılar ve aritmatik fonksiyonlar avrupalılar keşfetmeden 400 yıl önce müslümanlar tarafından kullanılmaya başlanmıştır.
12.logaritma ve logaritmik fonksiyonlar müslümanlar tarafından bulunmuştur.
13.ilk gözlük müslümanlar tarafından yapılmıştır.
14.Barutu müslümanlar icat etmişlerdir!!!(barutun dünya tarihindeki önemini herkes biliyor)
15.pusulayı müsl&