PDA

View Full Version : Sevgili denince...

Mirzabek
07-12-2004, 06:18 AM
Turkche konushan arkadashlar... Benim bir fikrim var...Ve dushunuyorum bu konu her kesi ilgilendirir...
konu shoyle...

Sevgili denince aklima shu gelir....

sevgiler

guesty
07-25-2004, 07:35 AM
Kalbimden sicak biseyler aktigi gelir :oops:

SmIlIk
07-25-2004, 06:47 PM
Arkadashlarim

turkuazul
08-24-2004, 05:21 AM
Önce "Varlığımı Borçlu Olduğum"...Sonra O'nun Sevgilisi...Ailem...Bazen hayal kırıklıklarımın müsebbibi bazen de hatalarımın...Kitaplarım...
Aslında emin değilim.

black_cat
09-16-2004, 08:59 AM
benim aklima saygi ve sevgi gelir...

Aybike
06-22-2005, 09:53 PM
benim aklima saygi ve sevgi gelir...

Valla önce eşim çocuklarım sonrada midye dolması geliyor.....

R.Azimov
06-22-2005, 11:29 PM
Valla önce eşim çocuklarım sonrada midye dolması geliyor.....

Demekki evlenmenizden once Sevgili denince sadece "midye dolması" gelmis degilmi akliniza?

Sevgili denince... 13 yildir giyiyor oldugum, beni yuzbinlerce belalardan kurtarmis ayakkabim gelir. ;)

asena
06-22-2005, 11:35 PM
Once Turk Irki,sonra Misak-i Millim,sonra nisanlim ve ailem gelir.

Pax
06-22-2005, 11:37 PM
Demekki evlenmenizden once Sevgili denince sadece "midye dolması" gelmis degilmi akliniza?
Çok güzel bir tespit :lol:
Sevgili denince... 13 yildir giyiyor oldugum, beni yuzbinlerce belalardan kurtarmis ayakkabim gelir. ;)
Senin benim yaşıtı olduğunu varsayarsak... ayol, ayakkabı dar gelmiyor mu? ;)

Pax
06-22-2005, 11:40 PM
Sevgili denince aklıma...

aklımda hayal meyal canlandırabildiğim herhalde güzel, nazik ve her konuda ona güvenebileceğim bi bayan geliyor :P

R.Azimov
06-22-2005, 11:43 PM
Çok güzel bir tespit :lol:

Senin benim yaşıtı olduğunu varsayarsak... ayol, ayakkabı dar gelmiyor mu? ;)
Tesekkur ederim.

Bu ayakkabinin sevgili olduna sebep, babam giye giye bana vermisti, giymeye basladigim ilk yillarda bacaklarimdan cikan "shalp shalp" eden guzel seslerin yerini simdi soyle guzel, parfum gibi kokular ... (herkese anlasildi bence)

sorry for offtp.

oğuz
06-23-2005, 12:13 AM
Sevgili denince aklınıza gelenler sorusuna...

Ayaktaki parfüm kokusundan,midye dolmasına kadar gönderme yapanları anlayışla karşılayıp 'Kırmızı'nın onlar için ne ifade ettiğini bilmek isterdim:lol:

Sevgili; sevgi beslediğiniz herşey diyerek biraz siyasi birazda ütopi bir cevap vereyim...

Bu arada dikkatimi çekti forumu kullanarak mesajlar verilmeye başlanmış:lol:

Asena nişanlısına,Pax kardeşim'de 3 vakte kadar istemeye gideceğimiz ve onu her şekilde anlayan x (iks) kişiye bu konunun linkini versinlerde 3 vakte kadar düğünlerini forum.uz aracılığı ile yapalım;)

azimov için Yeşil'den bir ayakkabı,aybike hanım içinde edremit'ten midye dolma siparişi verilmiştir efennim;)

candaroglu
06-23-2005, 04:15 AM
SEVGİ bana göre ÇAY, AŞK İSE bana göre ŞEKER; BİZİM GİBİLER ÇAYI ŞEKERSİZ İÇER!!! :D :D :D :D :D :D

Bilge_Kagan
06-23-2005, 05:19 AM
Bazi kesin seyleri ( anladiniz ;) ) bir yana koyarak konunun acilma sebebi olan sevgili denince aklima geleni soyle bir dusuncek olursam................Vallaha da gelmedi birsey aklima... Sanirim forum yuzunden iyice asosyal oldum simdi disariya cikip kendime hemen bir kiz ayarliyorum boyle omur mu gecer yahu :D

( bu arada yarin 7 de Allah izin verirse Altinoluga gidiyorum. Birkac gun yokum. Eger benimle gelecek varsa Altinolukta denize karsi bir raki balik keyfi yapalim :P )

Asalik
06-23-2005, 05:30 AM
aklima oncelikle annecim gelir

Mahmud
06-23-2005, 05:33 AM
Chuh go'zal erur...:)

P.S.Bir turk bola doim shu so'zni ishlatardi...;)

black_cat
06-23-2005, 05:48 AM
Sevgi sozu okadar cok tekrarlandiki artik aklima hicbisey gelmez oldu:P COk tekrarlanan sozun manasi kaybolur

Baga Tarkan
06-23-2005, 06:03 AM
Tanrı Dağları,
Yelesi rüzgarda uçuşan safkan bir at....

oğuz
06-23-2005, 06:16 AM
Bazi kesin seyleri ( anladiniz ;) ) bir yana koyarak konunun acilma sebebi olan sevgili denince aklima geleni soyle bir dusuncek olursam................Vallaha da gelmedi birsey aklima... Sanirim forum yuzunden iyice asosyal oldum simdi disariya cikip kendime hemen bir kiz ayarliyorum boyle omur mu gecer yahu :D

( bu arada yarin 7 de Allah izin verirse Altinoluga gidiyorum. Birkac gun yokum. Eger benimle gelecek varsa Altinolukta denize karsi bir raki balik keyfi yapalim :P )
Geçen sene bir arkadaşın Altınoluktaki yazlığına doğru yola çıktık...

Çanakkale yolu üzerinden Altınoluk yaklaşık 6 saat araç ile. Sabahın 7'sinde oraya vardığımda ilk dikkatimi çeken sahilyolunda yürüyenlerdi,hepside yaşını başını almış 3. baharını yaşayan insanlardı...

Altınoluğun sahil kesimi sanki Alamanyalıların beldesi gibiydi.kim ile tanışırsam ya Münih yada köln'den çıkıyordu http://www.omuz.net/ibf2/style_emoticons/default/lol.gif

Eski kasabalılar tepelerde kalmış olmasına rağmen sonradan gelen işgalciler yavaş yavaş eski taş evlerede yazılmaya başlamışlardı...

Kanalizasyor sorununu çözmüş bir belde olmasına rağmen bazen havaların bozuk olduğu durumlarda elektiriklerin kesilmesi herkesin muzdarip olduğu bi durumdu...

Sahile indiğiniz zaman mavi bayrak sizi karşılıyor,yalnız dikkatimi çeken bir durum oldu ,genç arkadaşların sahilde bıraktıkları artıkları yaşlı insanlar hiç gocunmadan ve söylenmeden topluyorlar mümkün mertebe sahili temiz tutmaya çalışıyorlardı...

Yukarıya doğru Kaz dağlarına doğru tırmanmak istediğinizde belli bir noktadan sonra araç ile tırmanışa izin verilmiyor,bundan sonrası yaya olarak tırmanışa devam ediyorsunuz. dik patikalar ve vadilerden geçerken aşağıda dere yataklarını görüyoruz ve aşşağıya indiğimiz zaman ufak bir çağlayana rast geliyoruz.sonradan yöre halkından duyduğumuz kadar 3 metrelik bi yükseklikten düşen çağlayanın derinliği yaklaşık 20-25 metreymiş.

O yükseklikten suyun kenarına kadar inipte suya girmemek olmazdı http://www.omuz.net/ibf2/style_emoticons/default/karate.gif İlk önce yavaş yavaş suya gireriz deyipte dondurucu soğukluktaki su bizi elektirik gibi çarpınca vira bismillah deyip zıpkın gibi suyun içine daldık,ogün donmadım ya bundan sonra hiçbir soğuk bana işleyeceğini sanmıyorum http://www.omuz.net/ibf2/style_emoticons/default/lol.gif

Yukarı tepelere doğru çıkarken bitki örtüsü önce zeytinlik olarak başlıyor daha sonrası tepe arkalarında ve vadi sırtlarında incir ve fıstık ağaçları sizi karşılıyor...Fıstık ağaçlarına yetişmemiş olsakda o manzarada İncir ağaçları talanamızdan kurtulamadı...

Sahile indiğimizde yeni tanıştığımız arkadaşlar tepelerde kendin pişir kendin ye diye adlandırılan bir yere bizi yemeğe davet ettiler...
Yer Kaz dağlarının eteklerinde tüm Altınoluk tabak gibi ayağınızın altında ve karşıda Yunan adaları mavi denizin ortasında bir inci tanesi gibi karşımızda duruyorlardı...

İşletme ilk öncesi yörenin meşhur sızma zeytinyağını köy ekmekleri eşliğinde getirdi bu tadı hala bile unutmak mümkün olmadı. Daha sonrasında donanan sofraya Arı ve sinek ordusu hücum etti.(İlginçtir sahilde bile sineğe ender rastlamışken) özellikle Arıların etlere pike yapması görülecek bişeydi....

Onu kovala buna el çırp derken vaktin nasıl geçtiğini anlamadık kafamızı kaldırdığımız zaman karşıda adaların ışıkları müthiş bir manzara ortaya çıkarmıştı. bu arada insanlar buraya akın akın gelmeye başladılar...
Hayırdır bu kalabalık ne diye sorduğumuzda yaşlılardan biri atıldı; Buraya güneş batmaya yakın geleceksiniz o saatlerde ne bir arı kalır nede bir sinek ve rahat rahat yemek yersiniz...
Bu sözden sonra kafamızı kaldırdığımızda gerçekten ne bir sinek kalmıştı nede bir arı http://www.omuz.net/ibf2/style_emoticons/default/lol.gif

Yemekten sonra İstanbula doğru yola çıkmak üzere arkadaşlarla vedalaştık.Bu iki günlük Altınoluk bizi kesmemiş olmalıki bulabildiğimiz her fısatta 2 günlük 3 günlük kaçamaklarda Altınolukta olduk...

Vatan gazetesinde Haşmet Babaoğlunu takip edenler bilir.Oda özellikle assos olmak üzere o bölgenen hastasıdır ve her daim yazılarında o bölgeden bahsederek benim dertlenmeme sebep olur bu yetmezmiş gibi arkadaşlarda bu topici açınça dayanamadım http://www.omuz.net/ibf2/style_emoticons/default/wavey.gif

Bilge_Kagan
06-23-2005, 06:28 AM
O yükseklikten suyun kenarına kadar inipte suya girmemek olmazdı http://www.omuz.net/ibf2/style_emoticons/default/karate.gif İlk önce yavaş yavaş suya gireriz deyipte dondurucu soğukluktaki su bizi elektirik gibi çarpınca vira bismillah deyip zıpkın gibi suyun içine daldık,ogün donmadım ya bundan sonra hiçbir soğuk bana işleyeceğini sanmıyorum http://www.omuz.net/ibf2/style_emoticons/default/lol.gif

Burasi " Hasanboguldu " sanirim. Valla oradan sag cikabildiyseniz bundan sonra sizin dogal nedenlerden olmeniz zor................da o soguk suyun icinde ne ariyordunuz be hocam :D

aspava
06-23-2005, 06:31 AM

sevgi altınolukta başlar.Doğa,deniz,kaplıca ve o temiz hava dünyada nerede var altınoluğun o güzel havası
sakın şelaleye gitmeyi unutma bu sıcakta o buz gibi suya dalmak ne keyiflidir.

oğuz
06-23-2005, 06:37 AM
Burasi " Hasanboguldu " sanirim. Valla oradan sag cikabildiyseniz bundan sonra sizin dogal nedenlerden olmeniz zor................da o soguk suyun icinde ne ariyordunuz be hocam :D

Hocam bana kalsa o suyun içine mümkün değil girmek bi yana yanına bile yanaşmazdım.

Ama yerli turist guruplarının içinde gacı kısmı giripte arkama baktığımda suyun kenarında bi kendimi görünce artık dedim; oğlum yarın torunlarına anlatacak bi maceran olsun dedim;)

iyikinede girmişim:shock:

Bilge_Kagan
06-23-2005, 06:41 AM
Hocam onlar soguk memleketten gelmislerdir, belki onlara kaplica gibi geliyordur o su. Valla ben bir bacak soktum sadece suya, az kaldı kopup kaliyordu guzelim bacak orda :P Sen boyle deyince gozum karardi birden ben de mi girsem acaba ;)

Administrator
06-23-2005, 08:18 AM
aklima kebap gelir kebap.

Colpan
06-23-2005, 08:51 AM
Sevgilim Baykal Gölü kadar derin, Ötüken Ormanı kadar güzel ve Tanrı Dağları kadar uludur.
Sevgilim ve ben Seyhun ve Ceyhun gibiyiz.
Sevgilim Buhara, ben Semerkand'ım.
Sevgilim Bayezid, ben Timur'um.
Sevgilim ben, ben sevgilimim.

Sana her bakışımda Atsız'ın "Türk Kızı" şiirini hatırlıyorum aşkım. Ve seni Turan elleri kadar seviyorum. Kür Şad'ın ve çerilerinin özgürlüğü sevdiği kadar seviyorum.

genco
06-23-2005, 09:28 AM
En başta ülkem ve ailem

Sonra, hayatımda özel yeri olan her şey ve herkes.

Bunların sayısı zamanla artar da, azalır da...

Yüksek enflasyonlu bir ortam...

aspava
06-23-2005, 09:39 AM
aklima kebap gelir kebap.

türkiye'ye gelince uğrada seni doyuralım :P

oshliaziz
06-23-2005, 09:58 AM
walla sevgili denince aklıma memleketim geliyor :( özledim ben... gerisi hikaye...

Aybike
06-23-2005, 12:01 PM

Evet ayneeen....

Aybike
06-23-2005, 12:04 PM
Hocam bana kalsa o suyun içine mümkün değil girmek bi yana yanına bile yanaşmazdım.

Ama yerli turist guruplarının içinde gacı kısmı giripte arkama baktığımda suyun kenarında bi kendimi görünce artık dedim; oğlum yarın torunlarına anlatacak bi maceran olsun dedim;)

iyikinede girmişim:shock:

Sen bu yaşta ve daha torun yok...Merak etme sen onları göremeyeceksin bile...Babaları anlatır..Rahmetli dedeniz diye başlayarak...
Geç kaldınız geeeeç...

movusa
06-23-2005, 01:46 PM
Sevgili denince. aklima ilk gelen, Allah ve Peygamber sevgisi. ikinci Anne ve Babam daha sonrada cocuklarim. Ve sonrada Adana kebap ve yaninda salgam suyu. ilk üc tanesi devamli yanimda. Sonuncusu olan kebap ve salgam suyunada iki hafta sonra türkiyede ulasacagim insallah!!!

Administrator
06-23-2005, 01:53 PM
movusa
turkiyede hic tash komurden kebap yapilan yer varmi?
ben sadece agach komurden yapildigini gordum.
Ozbekistan kebaplari aynen once uksus(yemek sulfit,turkiyede boyle shey yok),bir az tutlup sonra tash komurde pishirilir.

asena
06-23-2005, 01:56 PM
abi agac komur nedir?

Bilge_Kagan
06-23-2005, 01:59 PM
Agac komur, bildigin odunun yakilip kor halindeyken suyla sondurulmesiyle elde ediliyor. Cok da komurluk bir tarafi yok yani ;). Da tas komuruyle kebap mi yapilir yahu ? onun maliyeti ne olur ? Biz valla sadece sanayide kullaniyoruz kebap yapacak kadar tas komurumuz yok :)

genco
06-23-2005, 01:59 PM
movusa
turkiyede hic tash komurden kebap yapilan yer varmi?
ben sadece agach komurden yapildigini gordum.
Ozbekistan kebaplari aynen once uksus(yemek sulfit,turkiyede boyle shey yok),bir az tutlup sonra tash komurde pishirilir.

Sultanahmet'te "Türkistan Aşevi" var, sahibi de bir aralar burada yazılar yazdı.
Orada, Özbekistan yemekleri yapılıyor.
Ramazanda gitmiştim, yer bulamadım; çok kalabalıktı...

Administrator
06-23-2005, 02:00 PM
türkiye'ye gelince uğrada seni doyuralım :P
inshallah,,inshallah... keski once seni tanimish olsaydim,,
aslinda kebap konusunu mavusadab degil sendan sorsam daha iyi olurdu,herhalde yemek konusuda cok bilgin var.

Administrator
06-23-2005, 02:05 PM
Agac komur, bildigin odunun yakilip kor halindeyken suyla sondurulmesiyle elde ediliyor. Cok da komurluk bir tarafi yok yani ;). Da tas komuruyle kebap mi yapilir yahu ? onun maliyeti ne olur ? Biz valla sadece sanayide kullaniyoruz kebap yapacak kadar tas komurumuz yok :)
simdi babmdan sordum
her komurden yapilmiyormush dedigine gore rusya komurler bu ise yaramiyor,
Ozbekistanin Angren bolgesinde kazilan komur diyor en iyi iyisi,
kagan
Ozbekistanin her yerinde tas komurden yapilir kebap agach komurde yapildigi hic gormedim.belki vardir bir yerinde ama ben gormedim.
burda balik kebabida yapilir,ama tavuk kebapi daha yeni yapilmaya bashlamish,son zamanlarda pazarlarda goruyorum.
malesef enerji konusunda turkiye baya sikintida, burda gaz,komur,elekrtik hic porblem degil,turkiyeye gore bedave sayilir.
meselen 2004 te limitsiz gaz kullandigimiz icin bizim aile 50$ odedi,eger gorseydin gaz,elektrik ,suyu nasil kullandigimizi ,,cennet burasi cennet,,taze etin fiyatida 5 - 4 kat ucuz turiyeden,ishin basha ilginch tarafi burda tavuk eti cok yiylmedigi icin tavuk eti koyun,mal,at etine gore daha pahali ,meselen tavuktan yapilan hamburger normal kirmizi etlerde pahali oluyor.

movusa
06-23-2005, 02:13 PM
inshallah,,inshallah... keski once seni tanimish olsaydim,,
aslinda kebap konusunu mavusadab degil sendan sorsam daha iyi olurdu,herhalde yemek konusuda cok bilgin var.

Admin. Eger bu konuda bana birsey danismazsan cok sey kaybedersin. Cünkü ben Cukurovaliyim. Yani Kebabin Anavatanin oldugu yerde. Kebabin gercek tadina vararak yemek istiyorsan bunu Cukurovada yiyeceksin. Ama yaninada mutlaka sumakli sogan salatasi ve Salgam suyunu icmek sartiyla...

Ikincisi Adana Kebabi odun kömürü ile pek lezzetli olmaz. Mümkün mertebe taskömürü ile yaparsan daha lezzetli olur.

Administrator
06-23-2005, 02:16 PM
Admin. Eger bu konuda bana birsey danismazsan cok sey kaybedersin. Cünkü ben Cukurovaliyim. Yani Kebabin Anavatanin oldugu yerde. Kebabin gercek tadina vararak yemek istiyorsan bunu Cukurovada yiyeceksin. Ama yaninada mutlaka sumakli sogan salatasi ve Salgam suyunu icmek sartiyla...

Ikincisi Adana Kebabi odun kömürü ile pek lezzetli olmaz. Mümkün mertebe taskömürü ile yaparsan daha lezzetli olur.
turkiyede arkadahslara tas komurde kebap yapmayi istemishtim "bizi zehirlep oldureceksin "diye istemediler..turkiyede uksusun olmadig de kotu,ona eti bokturursen cok farkli tadi verir.

Bilge_Kagan
06-23-2005, 02:19 PM
Ozbekistanin Angren bolgesinde kazilan komur diyor en iyi iyisi,

O senin dedigin belki antrasit ( oyle miydi o komurun adi ? Tas komurunun bir ustu iste ), olabilir dunyada cikarilan en iyi komur o cins diye biliyorum. Rusyanin isine neden yaramiyormus onu merak ettim ? Adamlar linyit komurunu falan ne yapiyorlardir acaba tas komuru ise yaramiyorsa...

Colpan
06-23-2005, 02:21 PM
Ben de sizin pilava aşığım. Buhara pilavı var ya hani. Türkmenistanlı bir arkadaşım pişirmişti ışık evine gitmiştim sırf o pilavı yemek için. Sonra sohbet faslı başlayınca kaçmıştım evden.:D eminim siz daha güzel yapıyorsunuzdur o pilavı.
Yeri gelmişken, bir tarif yazabilir misiniz?

Aybike
06-23-2005, 02:21 PM
Sevgili denince aklınıza gelenler sorusuna...

Ayaktaki parfüm kokusundan,midye dolmasına kadar gönderme yapanları anlayışla karşılayıp 'Kırmızı'nın onlar için ne ifade ettiğini bilmek isterdim:lol:

Sevgili; sevgi beslediğiniz herşey diyerek biraz siyasi birazda ütopi bir cevap vereyim...

Bu arada dikkatimi çekti forumu kullanarak mesajlar verilmeye başlanmış:lol:

Asena nişanlısına,Pax kardeşim'de 3 vakte kadar istemeye gideceğimiz ve onu her şekilde anlayan x (iks) kişiye bu konunun linkini versinlerde 3 vakte kadar düğünlerini forum.uz aracılığı ile yapalım;)

azimov için Yeşil'den bir ayakkabı,aybike hanım içinde edremit'ten midye dolma siparişi verilmiştir efennim;)

Ha bide kokoreç lütfen İzmir işi olsun...
Kız istemeye bende geleyim..Babası azrail olsa alırım hemde beleşe..heheheh...

Administrator
06-23-2005, 02:24 PM
O senin dedigin belki antrasit ( oyle miydi o komurun adi ? Tas komurunun bir ustu iste ), olabilir dunyada cikarilan en iyi komur o cins diye biliyorum. Rusyanin isine neden yaramiyormus onu merak ettim ? Adamlar linyit komurunu falan ne yapiyorlardir acaba tas komuru ise yaramiyorsa...
yok angren komuru normal komur gibi snatda kullanilir,
ono meseln rus daha dogrusu sibirya komurunden farki, yanip bitme suresinde,sibirya ve angren komuru hemen hemen ayni kapasite enerjiye sahip olular,ama tek farki sibirya komuru cok hizli yanip biter cok enerjiyi kisa surede cokartir ve eti istedegin gibi pishmesine engeller ama angren komuru yavash yaniyor az azdan uzun surde yanip biter, bilmem belki rusyada bu ishe yarayan bashka komur vardir ama ben sibirya komurunden bahsetimstim.

Colpan
06-23-2005, 02:24 PM
Hala Buhara pilavı (yada Özbek pilavı ) tarifi bekliyorum.

Benim yazdıklarımdan da ilham alın. Benzeri laflarla dünyanın en güzel kızını tavladım.

Unutmadan, adanalı arkadaşlardan mumbar istesek ayıp olur mu?

Aybike
06-23-2005, 02:26 PM
Hala Buhara pilavı (yada Özbek pilavı ) tarifi bekliyorum.

Benim yazdıklarımdan da ilham alın. Benzeri laflarla dünyanın en güzel kızını tavladım.

Unutmadan, adanalı arkadaşlardan mumbar istesek ayıp olur mu?

Dünyanın en güzel kızımı hayıııııır ben senle evli değiliiiiiim....
Heheheheh..Çok mutavaziyim çooooook...

Aybike
06-23-2005, 02:28 PM
Sultanahmet'te "Türkistan Aşevi" var, sahibi de bir aralar burada yazılar yazdı.
Orada, Özbekistan yemekleri yapılıyor.
Ramazanda gitmiştim, yer bulamadım; çok kalabalıktı...

Bizde aspavada yer bulamıyoz..Baskı yapında büyütsün dükkanı..

Colpan
06-23-2005, 02:29 PM
Dünyanın en güzel kızımı hayıııııır ben senle evli değiliiiiiim....
Heheheheh..Çok mutavaziyim çooooook...İyi espriydi teyze

Administrator
06-23-2005, 02:37 PM
Ben de sizin pilava aşığım. Buhara pilavı var ya hani. Türkmenistanlı bir arkadaşım pişirmişti ışık evine gitmiştim sırf o pilavı yemek için. Sonra sohbet faslı başlayınca kaçmıştım evden.:D eminim siz daha güzel yapıyorsunuzdur o pilavı.
Yeri gelmişken, bir tarif yazabilir misiniz?
Turkiyede ayni melzemelrden ozbek pilavi yapmaya calistim ama aynen ozbek pilavi gibi olmuyor,et,havuch,pirinchin farkli olmasi sebebinde.
Turkiyede sadece krimizi havuch kullanilir ama burda meseln tashkennte pilava beyaz/sari havuch kullanilir kirmizi havuch kulanilan yerlerde var(SmarKand,Chimkent) ama ben oyle pilavi tercih etmiyorum..]bask sey turkiyede havuch cok eziliyor pilav pismesine kadar ufacik ufacik parcalar bolunerek ,ama burdaki havuchlar istyedigin kadar kavur,kaynat aynen kestigin halde kalir.ve en cok problem oldugu turkiyede kazan yoktur,tencerede yapmak cok zordur.

Ozbek Pilavi yapildiginda(Orta asya ve rusyada "Ozbek Pilavi" olarak biliyorlar.)
meselen 10 adam ichin 1,5 kilo pirinch 2 kilo havuch ve
0,35 - 0,40 litre yag ve buyk olan 2 -3 sogan ve et gerekir.once yagi kizdiricaksin ,sonra eti kizarti kavuracaksin arkasinda sogani atrak kizartacaksin ondan sonra havuchu kavurup "oldureceksin" sonra su kuyp 30-40 kaynatakcaksin bu ara saldigin baharatlari salacaksin, renk veren istersen aci veren ..vbs...bu istegine gore sonra ishin zor kismi gelir pirinchi yetistirme bunu burda aciklayaman gostermek lazim ,,pirinch yetishtirilkde sonra en azindan 1,5 kilo pirinchi 30 dakka dimlayacaksin.
Dugun pilavlariise bir az degishi daha cok professional seviyede yapilir.
dugun pilavlarini yapmada kazi(at eti)da kullaniliyorlar,cok guzel oluyor,
yalniz sabahlayin 5.00 kalkarak dugun pilavini yemeye gidebilmen soru olabilir. :lol:

Colpan
06-23-2005, 02:40 PM
Sağol abi,
Anneme okutayım artık yapar bir şeyler.

Administrator
06-23-2005, 02:41 PM
Sağol abi,
Anneme okutayım artık yapar bir şeyler.
ama okuyarak yapilacak ish degil bu yapan birisine bakarak tecruba kazanman lazim.

Administrator
06-23-2005, 02:43 PM
Bizde aspavada yer bulamıyoz..Baskı yapında büyütsün dükkanı..
Aspavada bir "ozbek mutfagi" diye yer acsak bende orda shef yemek yapan olsam buna ne diyeceksiniz?

Aybike
06-23-2005, 02:50 PM
Aspavada bir "ozbek mutfagi" diye yer acsak bende orda shef yemek yapan olsam buna ne diyeceksiniz?

Bi o eksikti zaten..Vallahi ben onun aşçılarını yazsam size burada beleşe
komedi okursunuz yeminle..Hepsi birbirinden cins..Bir özbeği eksikti o da tam olur..Banada yazacak malzeme...
Ayrıca hepsi türkiyenin ayrı kentinden şiveleride öyle...
Amam yemekler harika..
Birde lahmacunlar sarmısaklı,olmaz sarmısaksız kavgası olmasa
ANTEP-URFA kavgası heheheheheh...
Şaka bi tarafa aspava bir numara...
En önemlisi güler yüz....

Colpan
06-23-2005, 02:55 PM
Abi, pilav yapabiliyorsan açarız Ankara'ya bir mekan ben sermaye bulurum. Bir de Azeri aşçı buluruz, o da "şaşlık" yapar. Köşeyi döneriz böylece.

asena
06-23-2005, 02:58 PM
Sasligi annem her hafta yapyordu ben Turkiye'de yasarken.Yeter artik kapatalim bu yemek konusunu,iskence oluyor bana burada.Burda sadece araplarin yaptigi,hindi etinden kebap var,o kadar,tadi da berbat.

Aybike
06-23-2005, 03:05 PM
Sasligi annem her hafta yapyordu ben Turkiye'de yasarken.Yeter artik kapatalim bu yemek konusunu,iskence oluyor bana burada.Burda sadece araplarin yaptigi,hindi etinden kebap var,o kadar,tadi da berbat.

olmaaaaz kapanmaz..ben sana daha egenin zeytinyağlarından bahsetmedim...
biber dolmaları...yaprak sarmaları...enginarlar..
anaaaam olan bana oldu ağzımın suyu aktı valla..evet asena hemen kapatıyoz...ben yemek yapmasını bilmem bu saattede bunu yapan yer bulmak zor..
kapatın leeeeeeeeen kim açtı bu konuyu heeeeeeeeeeeyt....

Administrator
06-23-2005, 03:08 PM
colpan kebap ruscada shashlik olur.
asena simdi nerede yasiyorsun,turkiyede degilmisin?

asena
06-23-2005, 03:11 PM
Ne yazik ki degilim.

Administrator
Abi, pilav yapabiliyorsan açarız Ankara'ya bir mekan ben sermaye bulurum. Bir de Azeri aşçı buluruz, o da "şaşlık" yapar. Köşeyi döneriz böylece.
eger asl ozbek pilavini yapmak istenirser malzemeleri ozbekistandan getirmek zorunda kalrizi,baska buyuk bir problem turkiyelikler ozbekler gibi yagli yemekleri yiyemezler,ozbek pilavini yedikten sonra mide problemi cikabilir,,abisi.

Aybike
colpan kebap ruscada shashlik olur.
asena simdi nerede yasiyorsun,turkiyede degilmisin?

Asena hindistanda yaşayan bir rahibedir...

Aybike
06-23-2005, 03:13 PM
Asena hindistanda yaşayan bir rahibedir...

Hani şu dala lama lar varya..onlardan..kavuniçi giyiniyolar ya..hehehe
Dallamalara ders veriyo ona verilen görev..Çok gizli bi görev hatta o kadar gizliki kendi bile orada ne aradığını bilmiyo....

Administrator
06-23-2005, 03:14 PM
Ne yazik ki degilim.
ama nerede oldugu soylememissin..
hindistanda rahibe demish birisi hehe.,,,,

asena
06-23-2005, 03:16 PM
Iyi Admin abi,inanmamissin neyse ki,Bi ara Ermeni yapmistin ya.
IPmi goremiyor musun?

Administrator
06-23-2005, 03:22 PM
Iyi Admin abi,inanmamissin neyse ki,Bi ara Ermeni yapmistin ya.
IPmi goremiyor musun?
ben buranin admini degilim hich kimsenin ip sini goremem,malasef.

Aybike
06-23-2005, 03:26 PM
ben buranin admini degilim hich kimsenin ip sini goremem,malasef.

Ne senin İP görme yeteneğin bilam yok...de get o zaman bizde seni bişey sanıp yazıyok...Kız asena biz urgan bilam görebiliyok demi...
Ayrıca görevi ihmal etme emi asenam...Bu sezonun rengi yeşil dallamalara kavuniçini attır yeşil giydir..hadi benim aslan kızm göriiiim seni...

asena
06-23-2005, 03:32 PM
O zaman admin abi,soyliyim.Italya'dayim.Artik malzeme ikiye cikmistir.Ermenilikten acaba ne irkina telfi derler,ne din yakisirirlar goruruz.

Abla,ben mavi beyaz giyinirim.Sen bilirsin mavi beyazi.Donerken iyi geliyor.

Administrator
06-23-2005, 03:38 PM
O zaman admin abi,soyliyim.Italya'dayim.Artik malzeme ikiye cikmistir.Ermenilikten acaba ne irkina telfi derler,ne din yakisirirlar goruruz.

Abla,ben mavi beyaz giyinirim.Sen bilirsin mavi beyazi.Donerken iyi geliyor.
hmm turkiyeye doneceginden shupheliyim sanirim oralik birisi ile evlisin ailen vardir.
Turkiyenin AB ye girmesine cok itiraz edenlerin kendileri AB de yashadigini goruyorum.

asena
06-23-2005, 03:42 PM
Oralik degil,turk biriyle nisanliyim.
Admin abi,sen biseye dusunup(dusunme hakkin var tabii de) sonra o dusundugune inaniyorsun gibi bi his belirdi icimde. :) strestesin galiba.Kroniklesmeden kendine ceki duzen ver istersen.

AB de yasamamin nedeni 96 yilinda Necmettin Hoca iktidarinda iken,gemide makine staji yapmam icin Devlet Deniz yollarinin bana sirf "bayan" oldugum icin staj basvurusu vermemesi,benim de o zaman AB uyesi olmayan Danimarka sirketine basvurmam,okul bitimi calisma sartiyla kabul edilmem ile basladi.

3 sene Danimarka icin calistim.Su andaki isim farkli.Aybike ablam bilir.Turkiye icin calisiyorum.

akamullo
06-23-2005, 03:46 PM
aklima oncelikle annecim gelir

hmm benim aklima da O geliyor..(ama O kim?:rolleyes: )

akamullo
06-23-2005, 03:48 PM
Turkiyede ayni melzemelrden ozbek pilavi yapmaya calistim ama aynen ozbek pilavi gibi olmuyor,et,havuch,pirinchin farkli olmasi sebebinde.
Turkiyede sadece krimizi havuch kullanilir ama burda meseln tashkennte pilava beyaz/sari havuch kullanilir kirmizi havuch kulanilan yerlerde var(SmarKand,Chimkent) ama ben oyle pilavi tercih etmiyorum..]bask sey turkiyede havuch cok eziliyor pilav pismesine kadar ufacik ufacik parcalar bolunerek ,ama burdaki havuchlar istyedigin kadar kavur,kaynat aynen kestigin halde kalir.ve en cok problem oldugu turkiyede kazan yoktur,tencerede yapmak cok zordur.

Ozbek Pilavi yapildiginda(Orta asya ve rusyada "Ozbek Pilavi" olarak biliyorlar.)
meselen 10 adam ichin 1,5 kilo pirinch 2 kilo havuch ve
0,35 - 0,40 litre yag ve buyk olan 2 -3 sogan ve et gerekir.once yagi kizdiricaksin ,sonra eti kizarti kavuracaksin arkasinda sogani atrak kizartacaksin ondan sonra havuchu kavurup "oldureceksin" sonra su kuyp 30-40 kaynatakcaksin bu ara saldigin baharatlari salacaksin, renk veren istersen aci veren ..vbs...bu istegine gore sonra ishin zor kismi gelir pirinchi yetistirme bunu burda aciklayaman gostermek lazim ,,pirinch yetishtirilkde sonra en azindan 1,5 kilo pirinchi 30 dakka dimlayacaksin.
Dugun pilavlariise bir az degishi daha cok professional seviyede yapilir.
dugun pilavlarini yapmada kazi(at eti)da kullaniliyorlar,cok guzel oluyor,
yalniz sabahlayin 5.00 kalkarak dugun pilavini yemeye gidebilmen soru olabilir. :lol:

valla bizimki oldu pirinçin bizim ordan gelmiş olmasi yetiyor bence..biz hala yapmaya devam ediyoz..biraz pirinç stokumuz vardi tabi..o da bitmek üzere..yarin yapariz..cuma..;)

akamullo
06-23-2005, 03:51 PM

sizden önce açmişlar bile:o ben ordan manti pilav kok chay vsl..gibi yemekler yiyorum..sizde buyurun istersenz..:shock:

Administrator
06-23-2005, 03:51 PM
valla bizimki oldu pirinçin bizim ordan gelmiş olmasi yetiyor bence..biz hala yapmaya devam ediyoz..biraz pirinç stokumuz vardi tabi..o da bitmek üzere..yarin yapariz..cuma..;)
gech kalmissinz pilav cuma degil pershembede yapilir.

Administrator
06-23-2005, 03:58 PM
Admin abi,sen biseye dusunup(dusunme hakkin var tabii de) sonra o dusundugune inaniyorsun gibi bi his belirdi icimde. :) strestesin galiba.Kroniklesmeden kendine ceki duzen ver istersen.

AB de yasamamin nedeni 96 yilinda Necmettin Hoca iktidarinda iken,gemide makine staji yapmam icin Devlet Deniz yollarinin bana sirf "bayan" oldugum icin staj basvurusu vermemesi,benim de o zaman AB uyesi olmayan Danimarka sirketine basvurmam,okul bitimi calisma sartiyla kabul edilmem ile basladi.

3 sene Danimarka icin calistim.Su andaki isim farkli.Aybike ablam bilir.Turkiye icin calisiyorum.
sonucha Danimarkada avrupa ulkelerinden biri ben ab derken turkiyeni avrupa ile kurma istedigi iliskini bahs etmishtim.
bakiyorumda cogunluk AB ye hayir diyen turklerin kendileri AB de yashiyorlar turk yasahm standrtlerindan pratik olarak degil teorik olarak haberleri var,yani turkiye icinde degil ama AB veya herhagni bir bati avrupa ulkesinda yashayarak cok kolay bir sheydir.
hmmm bu ara meslehetin teshekkur ediyorum.

akamullo
06-23-2005, 04:01 PM
gech kalmissinz pilav cuma degil pershembede yapilir.

doğrusu öyle ama biz bugün manti yemeye gittik böylece planlar biraz bozuldu..:rolleyes:

asena
06-23-2005, 04:03 PM
4 sene oncesine kadar Turkiye'de yasiyordum.
Danimarkada da yasamadim.Danimarka sirketi icin calistim.
Biraz dikkat.
Ayagim topraga 2 senedir basiyor.
Yasam standartimi Turkiye'de iken Necmettin Hoca cinsiyetimden dolayi belirlemisti zaten.Ondan dolayi bazi insanlara kirginligim vardir.Bana 2 sene lazim burada.Kontratim var.Insallah yakinda Istanbul'a donecegim.

Administrator
06-23-2005, 04:12 PM
4 sene oncesine kadar Turkiye'de yasiyordum.
Danimarkada da yasamadim.Danimarka sirketi icin calistim.
Biraz dikkat.
Ayagim topraga 2 senedir basiyor.
Yasam standartimi Turkiye'de iken Necmettin Hoca cinsiyetimden dolayi belirlemisti zaten.Ondan dolayi bazi insanlara kirginligim vardir.Bana 2 sene lazim burada.Kontratim var.Insallah yakinda Istanbul'a donecegim.
istanbulu severim,sultan ahmet cevresini ozellikle,emin onu ,galata koprusu yaz da orada cumartesi akshaminda pazar sabahina kadar. tum gece balik avliyorduk uymadan ,balikkseire bilgidgim guzel yerler var.... ne zaman oraya gidecem hich gidecemmi belli degil..yakin zamnlarda batiya gidecegim.

SmIlIk
06-23-2005, 04:20 PM
Arkadaslar, konudan cikmamaniz rica ediliyor. Pilav icin, ne olursunuz, baska bi konu acin!

Administrator
06-23-2005, 04:40 PM
Arkadaslar, konudan cikmamaniz rica ediliyor. Pilav icin, ne olursunuz, baska bi konu acin!
smilik hanim
konu sevgili deyince ne anlmaktir.
bazilari sevgili deyince pilavi anlar benim gibi :)

Aybike
06-23-2005, 05:08 PM

Olmaz biz illaki PİLAV diyoz...
Çıkmıcaz....Hatta ben midye dolmasında ısrarlıyım...
Kafamı kızdırma bulgur pilavinıda eklerim bak...

SmIlIk
06-23-2005, 05:10 PM
Olmaz biz illaki PİLAV diyoz...
Çıkmıcaz....Hatta ben midye dolmasında ısrarlıyım...
Kafamı kızdırma bulgur pilavinıda eklerim bak...

demekki sevgili denince Aybikenin aklina sadece migdesi gelir, dogrumu? :)

Colpan
06-23-2005, 05:10 PM
midye=mussel, not stomach

Aybike
06-23-2005, 05:11 PM

Asena Bozkurtlar gibi TÜRKTÜR ve asla YABANCI ile evlenmez.....
Biz tÜRK anaları temiz ırk doğuracağız..(Her nekadar ben o görevi oğluma devrettiysemde )Bu böyle biline......

Colpan
06-23-2005, 05:11 PM
Ayroıca, rakının yanında iyi gider ama çuprayı tercih ederim İzmir'deysem.

SmIlIk
06-23-2005, 05:13 PM
midye=mussel, not stomach

midyeyi stomach dedgim yokki :lol:

Administrator
06-23-2005, 05:16 PM
off top:
SMILIK qiz,
endi moderator emasmisiz?
nima boldi? vaqt yoqmi?

Aybike
06-23-2005, 05:20 PM
demekki sevgili denince Aybikenin aklina sadece migdesi gelir, dogrumu? :)
Eveeeet...Doğrusun ..
EEEEE kalbe giden yol miğdeden geçermiş...
Sen hala baygın gözlerle adam ları süz ben avladım bilam..Teknik bu arkadaşım...

Aybike
06-23-2005, 05:21 PM
Ayroıca, rakının yanında iyi gider ama çuprayı tercih ederim İzmir'deysem.

Gel birlikte içelim çolpan....
Çupralar ve dolmalar benden kumkapıda...
İzmiri hatırlatma çok özledim

Colpan
06-23-2005, 05:24 PM
İzmiri hatırlatma çok özledimtabii neden olmasın. hesabı da sen ödüyormuşsun nasılsa.

Bilge_Tonyukuk
06-23-2005, 07:12 PM
İzmiri hatırlatma çok özledim

İzmir'e bekleriz...

Konuyla tamamen alakasız ama ben kız olsaydım adım Aybike olacaktı... :D
Bana olmadı kardeşim kız olursa o olacaktı. Ama o da erkek oldu. Neyse artık ilerde Doğu kağanı ben Batı Kağanı da kardeşim olur... :P :D :D

Aybike
06-23-2005, 08:23 PM
İzmir'e bekleriz...

Konuyla tamamen alakasız ama ben kız olsaydım adım Aybike olacaktı... :D
Bana olmadı kardeşim kız olursa o olacaktı. Ama o da erkek oldu. Neyse artık ilerde Doğu kağanı ben Batı Kağanı da kardeşim olur... :P :D :D

Bizim ailede bol bol var merak etme
Ailedekilerin adları
aybike
Aykız
ayça
kubilay
mete
ayhan
gökçe
oğuz
gürhan.....Babamız
okan
anlayacağın arab isimleri yok gibi...

yani

4twelve
06-24-2005, 01:38 PM
O Gelir ,Gonullerin Sevgilisi,O Esirgeyen Bagislayan,O affedici,O Yaratan,O Alemlerin Rabbi.............

afsharkizi
01-07-2007, 02:28 PM
ailem ve dostlarim

DrAydan
01-08-2007, 05:44 AM
Sevgili denince arkadaşım,dostum,her şeyim,herşeyimi onunla paylaşa bileceyim kişi geliyo aklıma.Mьkemmel birisi o:)

nurhak
01-08-2007, 05:52 AM
Sevgili deyince aklınıza gelen seyin sayısı ne kadar coksa o kadar seviliyor,sayılıyorsunuz demektir.İnsaallah bu forumdaki herkesin aklına onlarca sey geliyordur.saygılarımla

Mirzabek
01-08-2007, 06:33 AM
Bende shoyle dushunuyorum.
Peygamber sevgisi.
Peygamber hayatini ornek alarak insanlara esh dost v/b kimselere davranirsak
oyle de karshilik gelir.

didimTr
01-08-2007, 06:41 AM
Sevgili hayatın anlamıdır

Yokluğunda her şey boştur

Seckjin Khan
01-08-2007, 07:26 AM
Sevgi bir kişiye duyduğun endişedir...

HZleyli
01-08-2007, 08:17 AM
Sevgili deyince...GÜL..LALE...Bir de goğüs kafesinin sol yanında acı sızı...
Acaba samimi olabiliyormuyum Sevdiğime karşı diye bir burkuntu...

benay
01-08-2007, 10:47 AM
Benden hiç ayrilmayan, hep yanimda olan sevgilim, yagmur'da beraber islaniriz, soguk ellerim ile ay gibi parlayan yüzünü silerim, gece'leri her 5 dk ona bakarim, çok geç'dir ama yanimdasin derim, bir sene'dir benimle, hiç bu kadar bana dayanan olmadi, dogum günü partim'de tanisdim onunla zaman geçirmeyi çok severim, ondan ayrilamam, o benim'dir, evet benim kollumda olan biricik saat'im, eski'leri 1 ay, 2 ay dayanmis'dir bana, reklam için olmasin ama çok kaliteli olmak ile birlik'de çok'da pahali degil, herkeze tavsiye ederim...

dila73
01-08-2007, 04:57 PM
Sevgili hayatın anlamıdır

Yokluğunda her şey boştur

belki herşey değil
ama
ÇOK şey boştur bence de...

Mirzabek
01-09-2007, 12:33 AM
ishte bosh olan sheylerden uzak tutacaksin kendini ve kesinlikle bulursun O sevgiliyi....

BOZ-OK
01-09-2007, 01:37 AM
Sevgili deyince..eee..ohomm...:uups: :uups: :uups:

Hanedan
01-09-2007, 09:59 AM
Sevgili?
Hayatın iki yьzь...Gece ve Gьndьz gibi.

Aybike
01-09-2007, 05:04 PM
Sevgi bir kişiye duyduğun endişedir...

yada bir kişi İCİN duyduğun endise....

Mgas
01-10-2007, 02:45 AM
sevgili
sıfat

1 . Sevgi ve bağlılık duyulan:
"Millet yoludur, hak yoludur tuttuğumuz yol / Ey hak, yaşa; ey sevgili millet, yaşa var ol."- T. Fikret.
2 . isim Sevilen ve вşık olunan kimse, yavuklu, dost, yвr, canan.

http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF3FB36B 5C02E7607F&KELIME=sevgili

Sevgili deyince aklıma tdk da arama yapma geldi :)

yavuz
01-10-2007, 07:37 AM
Derste gцzьmь alamıyorum ya; sevgili mi desek ;) O sevgisiz belki, ama ben ... off!

Mgas
09-09-2007, 04:17 PM
Vatan geliyor...

Ama vatan cok garip bir sevgili. Oyle bir sevgili ki surulerce seveni var. Onun sevgisi nedeniyle diger sevgilerden mahrum kalıyorsunuz. Onun sevgisi yuzunden acı cekiyorsunuz. Onun sevgisi gozlerinizi kor ediyor. Ondan baska bir sey gormuyorsunuz. Vatan sevgisi ilerleyince olumu de sevmeye baslıyorsunuz. Artık olmenin anlamı "vatanla kucaklasmak" olup cıkıyor karsınıza. Vatan cok garip bir sevgili. Onun sevgilisi olmak ona hizmet etmek ve fedakar olmak demektir.

Vatan sevgisi bu dunyaya ait bir sevgi degil. Fani degil. Bu dunyadaki bir seyleri seversiniz ve o sevgi bu dunyada kalır. Belki inanırsınız "o zaman geldiginden annenizi babanızı dahi tanımayacaksınız"

Anne Baba sevgisi dahi fani ama vatan degil. Anlatılacak gibi degil.

binbirincigece
09-10-2007, 01:31 PM
SÜRGÜN ÜLKEDEN BAŞKENTLER BAŞKENTİNE

II

Gelin gülle başlayalım atalara uyarak
Baharı kolayarak girelim kelimeler ülkesine
Bir anda yükselen bir bülbül sesi
-Erken erken karlar ortasında
Güneş dönmüş ışık saçan bir yumurta-
Bana geri getirir eski günleri
...Paslanmış demir bir kapı açılır
Küf tutmuş kilitler gıcırdarken
Ta karanlıklar içinde birden
Bir türkü gibi yükselirsin sen
Fısıldarım sana yıllarca içimde biriken
Söyleyemediğim ateşten kelimeleri
Şuuraltım patlamış bir bomba gibi
Saçar ortalığa zamanın
Ağaran saçın toz toprağını
Bana ne Paris\'ten
Newyork\'tan Londra\'dan
Moskova\'dan Pekin\'den
Senin yanında
Bütün türedi uygarlıklar umurumda mı
Sen bir uygarlık oldun bir ömür boyu
Geceme gündüzüme
Gözlerin
Lale Devrinden bir pencere
Ellerin
Baki\'den Nefi\'den Şeyh Galib\'den
Kucağıma dökülen
Altın leylak

binbirincigece
09-10-2007, 01:32 PM
III

Ölüler gelmiş çitlembikler sarmaşıklarla
Tırmanmışlar surlarıma burçlarıma
Kimi ırmaklardan yansıma
Kimi kayalardan kırpılma
Kimi öteki dünyadan bir çarpılma
İçi ölümle dolu
Dönen bir huni
Doğarken güneş
Kesilmiş ölü yüzlerden
Bir mozayik minyatürlerden
Dokunur tenimize
Soğuk bir azrail ürpertisiyle ay
Ve birden senin sesin gelir dört yandan
Menekşe kokulu sütunlardan
Komşu dağlardaki nergislerden leylaklardan
Gözlerine ait belgeler sunulur
Ey aşkın kutlu kitabı
Uçarı hayallere yataklık eden
Peri bacalarının yasağı
Gönlümün celladı acı mezmur
Bana bıraktığın yazıt bu mudur
Ölüm geldi bana düğün armağanın gibi
Senden bir gök
Senden yıldızlar ördüler
Ateş böcekleri
O gece dört yanıma
Ey bitmeyen kalbimin samanyolu destanı
Sen bir anne gibi tuttun ufukları
Ve çocuklar gülle anne arasında
Seninle güller arasında
Tuhaf bir ışık bulup eridiler
Çocuklar dağ hücrelerinde erdiler
Aramızdaki sırra
Bir de ay ışığında büyüyen fısıltılar
Gençlik monologları
Seni alıp kaybolmuş zamanın çağıltısından
Bana getiren
Yasamız vardı
Öfkeyle yazardın sen bir yüzüne
Ölür ölür okurdum öbür yüzünde ben

binbirincigece
09-10-2007, 01:33 PM
IV

Senin kalbinden sürgün oldum ilkin
Bütün sürgünlüklerim bir bakıma bu sürgünün bir süreği
Bütün törenlerin şölenlerin ayinlerin yortuların dışında
Sana geldim ayaklarına kapanmaya geldim
Af dilemeye geldim affa layık olmasam da
Uzatma dünya sürgünümü benim
Güneşi bahardan koparıp
Aşkın bu en onulmazından koparıp
Bir tuz bulutu gibi
Savuran yüreğime
Ah uzatma dünya sürgünümü benim
Nice yorulduğum ayakkabılarımdan değil
Ayaklarımdan belli
Lambalar eğri
Aynalar akrep meleği
Zaman çarpılmış atın son hayali
Ev miras değil mirasın hayaleti
Ey gönlümün doğurduğu
Büyüttüğü emzirdiği
Kuş tüyünden
Ve kuş sütünden
Geceler ve gündüzlerde
İnsanlığa anıt gibi yükselttiği
Sevgili
En sevgili
Ey sevgili

Bütün şiirlerde söylediğim sensin
Şuna dedimse sen Leyla dedimse sensin
Seni saklamak için görüntülerinden faydalandım Salome\'nin Belkıs\'ın
Boşunaydı saklamaya çalışmam öylesine aşikarsın bellisin
Kuşlar uçar senin gönlünü taklit için
Ellerinden devşirir bahar çiçeklerini
Deniz gözlerinden alır sonsuzluğun haberini
Ey gönüllerin en yumuşağı en derini
Sevgili
En sevgili
Ey sevgili

Yıllar geçti sapan olumsuz iz bıraktı toprakta
Yıldızlara uzanıp hep seni sordum gece yarılarında
Çatı katlarında bodrum katlarında
Gölgendi gecemi aydınlatan eşsiz lamba
Hep Kanlıca\'da Emirgan\'da
Kandilli\'nin kurşuni şafaklarında
Seninle söyleşip durdum bir ömrün baharında yazında
Şimdi onun birdenbire gelen sonbaharında
Sana geldim ayaklarına kapanmaya geldim
Af dilemeye geldim affa layık olmasam da
Ey çağdaş Kudüs (Meryem)
Ey sırrını gönlünde taşıyan Mısır (Züleyha)
Ey ipeklere yumuşaklık bağışlayan merhametin kalbi
Sevgili
En sevgili
Ey sevgili

Dağların yıkılışını gördüm bir Venüs bardağında
Köle gibi satıldım pazarlar pazarında
Güneşin sarardığını gördüm Konstantin duvarında
Senin hayallerinle yandım düşlerin civarında
Gölgendi yansıyıp duran bengisu pınarında
Ölüm düşüncesinin beni sardığı şu anda
Verilmemiş hesapların korkusuyla