View Full Version : Selamün aleyküm dost ülkenin insanları
registan
09-29-2004, 03:39 AM
ben de özbekistanda 5 yıl yaşama fırsatı buldum..
ve o güzel günleri hatırladıkça bir değişik oluyor insan..
neyse eski öğrencilerimden mesaj bekliyorum..
Administrator
09-29-2004, 03:54 AM
ben de özbekistanda 5 yıl yaşama fırsatı buldum..
ve o güzel günleri hatırladıkça bir değişik oluyor insan..
neyse eski öğrencilerimden mesaj bekliyorum..
neresinde yashadin ne ish yaptin ?kim olarak chalistin?
etc?
registan
09-29-2004, 05:24 AM
özbekistan benim ikinci vatanım adeta...
ülkenizi (daha doğrusu ülkemizi) çok sevdim vede seveceğim..
94- 97 yılları arasında fergana vilayeti kokan shehrinde oqutuvchi olarak ishlegen men :)
97-99 yılları arasında tashkent de uzbek-turk tashkent erkek lisesinde öğretmenlik yaptım son 5 yıldırda istanbulda aynı görevi yapıyorum..
Burdan eski öğrencilerime sesleniyorum.
kendinize iyi bakın vede o güzel günleri hiç unutmayın..
Administrator
09-29-2004, 05:46 AM
94- 97 yılları arasında fergana vilayeti kokan shehrinde oqutuvchi olarak ishlegen men :)
97-99 yılları arasında tashkent de uzbek-turk tashkent erkek lisesinde öğretmenlik yaptım son 5 yıldırda istanbulda aynı görevi yapıyorum..
Bu sizin ızbekistandaki calistiginiz turk okullarinin
Fethulla Gulen hoca efendini jematinden degiliymiydi?
valla beni o dama hich bir tavrim yok.ç amaaaaa
bu foruma sizin kendi vatndaslariniz olan ulkucu ,kamlist,turanci ne fashistlar
ve sayire turkler sik sik ziyaret ettigine gore korkarimki burda kendi vtandashlarinizden
cok tepki goreceksiniz...
sadece uyariyorum..
basharilar.
registan
09-29-2004, 05:57 AM
o okulların özbekistana ne zararları oldu şuana kadar. eğer o okuyan öğrenciler özbekistanı temsilde bir problem çıkardılarsa ne ala. ama öyle bir durum yok vede o mezun olan öğrenciler şuan dünyanın dört bir yanında özbekistanı tanıtıyorlar.
bunu sizin gibi insanların o güzelliği görmeyenlere göstermesi lazım..
adam daha türkiye dışına çıkmamış başımıza dünya devletleri hakkında birsürü ahkam kesiyorlar..
yani anlayacağınız. benim o gibi insanlardan korkum yok .. vede hiçte dalaşmaya niyetim yok.
Administrator
09-29-2004, 06:05 AM
o okulların özbekistana ne zararları oldu şuana kadar. eğer o okuyan öğrenciler özbekistanı temsilde bir problem çıkardılarsa ne ala. ama öyle bir durum yok vede o mezun olan öğrenciler şuan dünyanın dört bir yanında özbekistanı tanıtıyorlar.
bunu sizin gibi insanların o güzelliği görmeyenlere göstermesi lazım..
adam daha türkiye dışına çıkmamış başımıza dünya devletleri hakkında birsürü ahkam kesiyorlar..
yani anlayacağınız. benim o gibi insanlardan korkum yok .. vede hiçte dalaşmaya niyetim yok.
vallab bu ulkucu cocuklarin yaptiklari tek
ozbekistan ile turkiye iliskilerini bozmak oldu siz bunu daha iyi bilisiniz.
Oguzhan54
09-29-2004, 01:28 PM
Kardeslige igne sokan asil senin gibiler. Millet paranoya olmus. Iliskiyi ne sekil bozuyoruz?
Accidentfree
09-29-2004, 02:06 PM
Was nice conversation.
Let's see Administrator's reply then..
Toruk
09-29-2004, 08:18 PM
Konuya cevap:
Vaaleykumus selam! Nasılsınız Hoşbulduk, İyi günler, Türkiyeli iş adamlarıyla yeni futbol meydanuı yapmayı düşünüyoruz, buna nasıl bakarsınız? Cevapı lütfen gonderiniz.
Selamlarla, Hakan Yücelik
registan
09-30-2004, 12:05 AM
iş adamları ile çalışmak bir işleyişin sonucu bu yüzden iş konularında tavsiyeden çok ortaklık yapacağınız insana güvenmeniz lazım..
ama araştırmanızı güzel yaparsanız.
ortaklık yapılabilir.
4twelve
09-30-2004, 12:23 AM
Yaa admin sen ne guzel turkiye dili konusuyorsun.......
Oriyon_farr
09-30-2004, 02:30 AM
Yaa admin sen ne guzel turkiye dili konusuyorsun.......
Bizimkilar hepsi 2-3 yabanji dili guzelje biliyorlar. Sizinkiler gibi degil, ki yabanji sayte girip yabanjilarle kendi dilile konushsunlar.
registan
09-30-2004, 02:39 AM
sizin kiler bizimkiler diye bu olaya yaklaşmak doğru değil bu yüzden sizinkiler bizimkiler kelimesi bu konuyu değiştirir.
o güzide öğrenciler demek lazım..
zaten çağımız artık dil bilenlerin / çok yönlü olanların çağı ..
buradan herkesin kendisine düşen dersi çıkarması lazım
Bizimkilar hepsi 2-3 yabanji dili guzelje biliyorlar. Sizinkiler gibi degil, ki yabanji sayte girip yabanjilarle kendi dilile konushsunlar.
Kusura bakmayin be biz sizi T?rk zannettigimiz i?in t?rk?emizle bu forumlara yaziyoruz yoksa ne isimiz var ozbek sitelerinde allah allah zorla tartisma yaratican .Yabancilarla demissin enteresan bulndugun yer MOSCOW yaziyor RUS olmayasin sakin ? Hem sen benim dilimi nereden biliyorsun ne diye konusuyorsun?Burasi Diller sayfasi degilmi?Diger forumlara yazmiyoruz dikkat edersen biz konusmak isteyenlerle konusuyoruz.Beni en ?ok sasirtan t?rkleri sevmeyen Administrator un ?ok g?zel t?rk?e konusmasi sevmiyorsaniz ve kabul etmiyorsaniz bizi dilimizide konusmayin lutfen gidin rusca konusun. :evil:
Accidentfree
09-30-2004, 04:35 PM
I like Turkish music.
I like Chanakkale.
registan
10-01-2004, 12:05 AM
I like Turkish music.
I like Chanakkale.
türk müziğini seviyorum
çanakkaleyi seviyorum.
Oriyon_farr
10-01-2004, 12:37 AM
Kusura bakmayin be biz sizi T?rk zannettigimiz i?in t?rk?emizle bu forumlara yaziyoruz yoksa ne isimiz var ozbek sitelerinde allah allah zorla tartisma yaratican .Yabancilarla demissin enteresan bulndugun yer MOSCOW yaziyor RUS olmayasin sakin ? Hem sen benim dilimi nereden biliyorsun ne diye konusuyorsun?Burasi Diller sayfasi degilmi?Diger forumlara yazmiyoruz dikkat edersen biz konusmak isteyenlerle konusuyoruz.Beni en ?ok sasirtan t?rkleri sevmeyen Administrator un ?ok g?zel t?rk?e konusmasi sevmiyorsaniz ve kabul etmiyorsaniz bizi dilimizide konusmayin lutfen gidin rusca konusun. :evil:Kardesh, ben bu forumu girmeyin demadim. Buyurun, bu forum ve hemde Uzbekistanimiz herkese interesan olsa girebilir. Demak istiyordum, ki bizim cocuklar hepsi 2-3 yabanji dili biliyor ve turkiyeli kardeshlar gibi degil, ki her yere gitsinler sadeje kendi dilile konushsunler. Ben cok turk saytlara gezdim, amma hic gurmadim bir uzbek bu saytlara girib sadeje uzbekchade konushsa.
Iste Registan kardesh Uzbekistande birkac yil yashamish, amma o da uzbekchai ugranmamish.
Beni Moskovadan yazdiyim ichin RUSmisin diye yazmishsiniz. Kardesh, ben rus degilim, Uzbekistandan Moskovai okumaya gelmishim.
Birde "dilimizide konusmayin lutfen gidin rusca konusun" demishsiniz. Ya'ni beni bu forumden gidin demek istyormusunuz?
Bu forumde sizin buyle hakkiniz (ya'ni turkche konushma diye) yok kardesh.
Ben yabanji dillarden hem ruschade burda yaziyorum, hem turkchade, hemde japachade ve ingilizchade.
registan
10-01-2004, 01:09 AM
.............
Iste Registan kardesh Uzbekistande birkac yil yashamish, amma o da uzbekchai ugranmamish. ............
.haklısın arkadashım
yalnız bir dili öğrenmek demek o dili herşeyi ile güzelce hakim olmak demek..
ben özbekçeyi o zamanlar biliyordum( konuşma dili olarak ) konuştuğumu yazmaya gelince bu iş biraz zor..
yani konuşulanı anlayıp karşılığında konuşarak cevap verebilirim .
ama yazışamam yazışsam bile tam anlaşamaya biliriz..
ama sizin özbekçe yazdığınız yazıları anlıyorum..
4twelve
10-01-2004, 02:28 AM
Bizimkilar hepsi 2-3 yabanji dili guzelje biliyorlar. Sizinkiler gibi degil, ki yabanji sayte girip yabanjilarle kendi dilile konushsunlar.ok ok ok...Who is sizinkiler who is bizimkiler what are you talking about....why all of you are so so aggresive difficult to understand...?Men 3 4 dil gapirabilemen amma men kimim siz kimsiz onu tapamayman.....
:lol: :lol: :lol:
Bu bozuk Türkçe'nle burada "siz (Türkler) şusunuz, busunuz, bi bok bilmiyorsunuz" deme payı sana mı düştü len?!
Bir kere Özbekçeden bozma ve okuldan hatırladığın Türkçe kelimeler serpiştirmek Türkçe konuşmak değildir, oğlum. Özbekçe'yi de Özbekistan'da doğduğundan biliyorsun, pek de övünecek bir şey yok.
Kafadan 2-3 dili konuştuğumuz (ama doğruyu söylemek gerekirse hakkıyla bilmdiğimiz) bence pek de büyük bir avantaj değil çünkü o dilleri genellikle sadece yüzeysel biliyoruz. Ben kendi hesabıma öyle düşünüyorum. Senin de Türkçe'n öyle.
Euroasia
10-01-2004, 09:09 AM
ne diyorsunuz kardeşim siz??? Türkiye'de en az 2 dil bilmeyene iş bile vermiyorlar!!!
Administrator
10-01-2004, 09:15 AM
off topik:
valla Pax , bu forumda senin kadar güzel türkçe konuşan özbel yoktur,senin rusçanda güzeldir..ama şu özbekçe yazdığını hiç görmüyorum..niye? özbekçeyi doğru dözgün yazamıyormusun?
Oriyon_farr
10-01-2004, 09:25 AM
:lol: :lol: :lol:
Bu bozuk Türkçe'nle burada "siz (Türkler) şusunuz, busunuz, bi bok bilmiyorsunuz" deme payı sana mı düştü len?!
Bir kere Özbekçeden bozma ve okuldan hatırladığın Türkçe kelimeler serpiştirmek Türkçe konuşmak değildir, oğlum. Özbekçe'yi de Özbekistan'da doğduğundan biliyorsun, pek de övünecek bir şey yok.
Kafadan 2-3 dili konuştuğumuz (ama doğruyu söylemek gerekirse hakkıyla bilmdiğimiz) bence pek de büyük bir avantaj değil çünkü o dilleri genellikle sadece yüzeysel biliyoruz. Ben kendi hesabıma öyle düşünüyorum. Senin de Türkçe'n öyle.
Kardesh, ben turkchei okulde ogrenmadim, turk arkadashlarile konushurken ogrendim. Birde buyle japan arkadashlarle japanjeide ogrenmishim ve eyni turkche gibi japanlarle anlashiyorum. Bunun ichin turkchem bozuk olsada hic eyipi gurmiyorum. Okulde ogrensaydim eyip olabilirdi.
registan
10-01-2004, 11:53 PM
konuyu dağıttığımızın farkında mısınız.....
off topik:
valla Pax , bu forumda senin kadar güzel türkçe konuşan özbel yoktur,senin rusçanda güzeldir..ama şu özbekçe yazdığını hiç görmüyorum..niye? özbekçeyi doğru dözgün yazamıyormusun?
Off topic'e cevap.
Koroçe :) O'zbekman lekin Qirg'izistonda tug'ilib o'skanman. O'shlikmasman. O'shda o'zbekcha TV va gazeta bor. Biz tomonda bo'sa faqat bitta o'zbek maktab bor. Rus maktabida o'qiganman. Tokmak'ta (To'qmoqda) Turk litseyidan kiyin universitetniyam Turkiyada bitirdim bu yil.
Shu... uyda o'zbekcha gaplashamiz-u, jiddiy bir narsa to'g'risida yozganda qiynalaman. Adabiy, fanniy v.s. o'zbekcha bilmiman-da...
Neyse Türkçe devam ediim :lol: . Anlayacağın, Türkçe veya Rusça kendimi ifade edebildiğim kadar maalesef ana dilimde ifade edemem... ya... işte böyle :?
Tamam mı abisi? :) Yeterince açıkladım mı?
Kardesh, ben turkchei okulde ogrenmadim, turk arkadashlarile konushurken ogrendim. Birde buyle japan arkadashlarle japanjeide ogrenmishim ve eyni turkche gibi japanlarle anlashiyorum. Bunun ichin turkchem bozuk olsada hic eyipi gurmiyorum. Okulde ogrensaydim eyip olabilirdi.
Vay canına...
Sen neymişsin be!?
Tebrikler!
Ama benim demek istediğim senin Türkçe'yi nereden öğrendiğin değil, ne kadar iyi bildin ve gerçekten ne kadar "Türkçe vs. dilleri biliyorum" demeyi hak ettiğin.
Bahsettiğin gibi Türkçe öğrendiysen ne ala, ama yine de bundan dolayı bazılara burun kıvırtmaya gerek yok bence.
Oriyon_farr
10-02-2004, 04:06 PM
Pax!
Sen dili iyi biliyorsande mantigi iyi anlamiyormushsun. Eger iyije benim birinci postingime baksan, ben "bizim cocuklar 2-3 yabanji dili biliyorlar" diyerken kendime goremiyordum. Ishte burdaki cocuklar (sende onlardan birisin) biliyorlar demek istiyordum.
Birde sen eger ruschei biliyorsan, ruschade sana demek istiyordum, ki:
Какого х..я ты доёб...шься, если сам не турок!? Типа, пару лет жил в Истанбуле и теперь косишь под турка?
Соловей турецкий нашелся мне!
off topik:
valla Pax , bu forumda senin kadar g?zel t?rk?e konu?an ?zbel yoktur,senin rus?anda g?zeldir..ama ?u ?zbek?e yazd???n? hi? g?rm?yorum..niye? ?zbek?eyi do?ru d?zg?n yazam?yormusun?
Sanki senin T?rkcen PAX tan assagi her ne kadar fikirlerimiz uyusmasada bu iyi T?rkcenden dolayi sana sempatim var vallahi ikinizede bravo. :lol:
Pax!
Какого х..я ты доёб...шься, если сам не турок!?
Большого тебе и толстого, и длинного - чтоб по самые уши!! :oops: Вот какого! (Заметка модеру: мат не мой, я только цитирую :lol: )
А то я не турок не означает что я не имею право вмешиваться в дискуссии.
Типа, пару лет жил в Истанбуле и теперь косишь под турка?
Соловей турецкий нашелся мне!
Во-первых, по-русски самый большой город Турции, что на Босфоре, называется Стамбул: без "И" и "м" вместо "н". Просто имей в виду когда будешь следующий раз разглагольствовать о русской культуре.
Во-вторых, не понял упрека насчет косишь? Ты же пишешь по-русски. Что тоже значит под них "косишь"??
В-третьих, ну и при чем тут соловей и почему турецкий? Чего-нибудь пооригинальней ляпнуть фантазии не хватило что ли?
И последнее: думаешь ты тут самый умный, что-нибудь подменю и никто не заметит. Сравни свой первый пост в треде, а потом цитату в моем и посте 4twelve. Почему не одно и то же? Что ты еще успел подчистить???
Oriyon_farr
10-04-2004, 06:54 AM
...
Мужик!
Я обычно говорю не для того, чтобы показать другим уровень своего знания!
На счет "Большого, толстого, и длинного", о котором ты сам мечтал: Желаю тебе найти такого в твоем "большом городе Турции, что на Босфоре" и который пишется "без "И" и "м" вместо "н"", и пользоваться самому!
И вообще-то, чего ты пристал?
Я только сказал, что "каждый из наших ребят знает по несколько языков".
Что тут такого?
Allah senden razi olsun...
Uzbek*Princess
10-04-2004, 03:54 PM
Okudum siz O'zbekistanda ozbek-turk lisesinde o'gretmen ollmushsunuz!!!
ne guzel! Benim ailem o yillari turk lisesinin ogretmenleriyle cok iyi dostllardi, ban hatirliyorum ogretmenlerin hanimlari beniz evime cok gelirdiler!
ooo o guzel zamanlari hic unutmam, ve de unutamam!
e simdi ne yapiyorsunuz???
Saygi ve hurmet ile
Nergiz...
Uzbek*Princess
10-04-2004, 04:02 PM
[Uki siz de ozbek-turk lisesinde okudunuz mu???
hurmet ile ,,,
Toruk
10-04-2004, 08:10 PM
Hoş gördük, Selamlar. Arkadaşlar, Turkıyenın Kapadokya bölgesi hakkında hiç duydunuzmu? Yoksa size rıca ederim...
registan
10-05-2004, 12:19 AM
Okudum siz O'zbekistanda ozbek-turk lisesinde o'gretmen ollmushsunuz!!!
ne guzel! Benim ailem o yillari turk lisesinin ogretmenleriyle cok iyi dostllardi, ban hatirliyorum ogretmenlerin hanimlari beniz evime cok gelirdiler!
ooo o guzel zamanlari hic unutmam, ve de unutamam!
e simdi ne yapiyorsunuz???
Saygi ve hurmet ile
Nergiz...
sayın uzbek prensi..
Allah her şeyi gönlünce versin..
ben şuan yine öğretmen(o'qutuvchi) olarak çalışıyorum. istanbuldayım..
uzbekistan da nerde yaşıyorsunuz..
[Uki siz de ozbek-turk lisesinde okudunuz mu???
hurmet ile ,,,
Nargiz sizce okuyup okumadigim belli olmuyormu ?! :D
saygilarla
Registan abi, kusura bakma ben sadece Allah(c.c) razi olsun la yetindim, baska bir sey soyleyemedim. Zaten baska ne sekilde size tesekkur etsem sadece sizin yaptiklarinizi kucultmus oluyorum, onun icin methi O'na biraktim...
registan
10-05-2004, 06:52 AM
o güzel günler bir bir hatıralarımızda kaldılar.
ama insan geçmişini hatırlayarak yaşarmış..
o güzel günleri unutmak imkansız.
her hafta başı ve sonu özbekistan ve türkiye milli marşlarını dinlemek. okuyan öğrencilere bakmak güzel duygulardı..
sayın uzbek prens --- sanırım sende uzbek-türk q'ız lisesinde okudun..
uki --- sen hangi lisede okudun ..
sorularıma özelden mesaj da yazabilirsiniz.
Allah a emanet olun....
bluesky
04-26-2005, 07:11 AM
Fettullah gule hoca efendi 1978 yılında bornova'da bir jum'a namazi sonrası bir ulkucu ile gonushuptur.
der ki "Allah sizde razi olsun, gılıncınız keskin olsun. Turkyeyi apardıngız."
What about this?
movusa
04-26-2005, 10:39 AM
Admin arkadas. Ülkücülerden ne zarr gördün ki! Bir türk atasözü vardir; "Her gördügün sakalliyi deden sanma" der. Sende buraya gelip, her nutuk atani ülkücü sanma. Istersen sana bir web sitesi adi vereyim, kendileri turanci irkci olduklari halde ülkücülerden nefret ederler.
Fethullah gülene gelince; O insana büyük bir saygim var. yaptiklari ortada. Allah onun yolunu acik etsin
MUHLIS
04-26-2005, 10:49 AM
I do not speak Turkish so well, but I assume you can understand English, because Kokand Turkish school taught excellent English to its students.
I am originally from Kokand, and I know that school you worked. It was the most progressive, leading school in Kokand area. Like many young boys in Kokand area, I also dream about studying at that school. Unfortunately, I did not study there, but worked as "tarbiyachi" for a short period of time, but stopped working there after it became a local borading school and lost its Uzbek-Turkish school status. I am too bad in recalling names, but I remember English teacher Metin, deputy director Oguz (who the worked at Kasansay textile later), Uzbek teacher Dilbar opa, the cooks, tarbiyachi Shuxrat aka, Nozim aka, Sodir aka, Akram aka....
Anyways, I was glad to see you here. I hope you will come back here and read my post. I want to thank you for eastablishing such a great school in our town. You and your colleagues gave to many kids of Kokand power - knowledge.
Unfortunately, according to my earlier observations in life, and here in the online forum, many of the former Uzbek-Turkish school students are in anti-turkish mood. I do not know why did they so much hatred from, but they waste no opportunity to insult every single Turkish visitors of this forum, in fact, in Turkish they learned in Uzbek-Turkish schools.
This is perhaps related to one of your mistakes in selection process of candidates to study in your schools. I personally observed that majority of your students were from rich families, who were far better off than others around them. Kids from poorer families (like me) had very limited chances to enter your schools. As you may probably well know (at least now), virtually all the rich, so called elite people in Uzbekistan are largely russified, often times prefers to speak only in Russian, they worship Russian culture. They becase rich during Soviet times, while serving the Russians and communist party. Their "golden" times were those times and they are extreamely nostalgic now. This group of people are still in power in Uzbekistan, the political power and governmental decision-making power is still consentrated on their hands. They are continuously cracking down and destroying newly emerging group of intellectuals, leaders, activitists, and new businessmen as well. They are exploiting the people and natural resources of Uzbekistan for their own personal gains. Knowledge is power, but when it is on the hands of wrong people it can have destructive character. Therefore, I think by educating the children of communists/russian-worshippers, you gave the power to the wrong hands.
Great classic poet Alisher Navoiy wrote:
Har qanchaki qilma tarbiyat ho'tik birla kuchukka,
It bo'lur, eshak bo'lur aslo bo'lmas odami.
I was glad to seing you here my quasi-compatriot. :)
Unfortunately, according to my earlier observations in life, and here in the online forum, many of the former Uzbek-Turkish school students are in anti-turkish mood. I do not know why did they so much hatred from, but they waste no opportunity to insult every single Turkish visitors of this forum, in fact, in Turkish they learned in Uzbek-Turkish schools.
:rolleyes:
I think you just got the wrong impression here.
It's the graduates of Turkish high-schools who the most pro-Turkish here. Just browse through some of the topics in Turkish!
This is perhaps related to one of your mistakes in selection process of candidates to study in your schools. I personally observed that majority of your students were from rich families, who were far better off than others around them. Kids from poorer families (like me) had very limited chances to enter your schools.
This assumption is not only wrong in general but also seems to insult Turkish schools which you admire so much, because by saying that it was the place for the rich kids you imply that they accepted bribes, which sounds very weird to me.
Maybe in Kyrgyzstan it's different by in my country almost all students deserve to study in Turkish schools. There's also an option for rich but certainly not dumb (though not brilliant) students. They are offered to pay more to support the schools budget. I am 100% that what they take from the rich they spend on improving the school's infrastructure.
Bettakila anti-turkish mas anti-panturkist, va anti-nasist...
This is perhaps related to one of your mistakes in selection process of candidates to study in your schools. I personally observed that majority of your students were from rich families, who were far better off than others around them. Kids from poorer families (like me) had very limited chances to enter your schools. As you may probably well know (at least now), virtually all the rich, so called elite people in Uzbekistan are largely russified, often times prefers to speak only in Russian, they worship Russian culture. They becase rich during Soviet times, while serving the Russians and communist party.
Kechirasanu lekin u maktabga pulsizlarni mas tupoylani olishmasdi,
Their "golden" times were those times and they are extreamely nostalgic now. This group of people are still in power in Uzbekistan, the political power and governmental decision-making power is still consentrated on their hands. They are continuously cracking down and destroying newly emerging group of intellectuals, leaders, activitists, and new businessmen as well. They are exploiting the people and natural resources of Uzbekistan for their own personal gains. Knowledge is power, but when it is on the hands of wrong people it can have destructive character. Therefore, I think by educating the children of communists/russian-worshippers, you gave the power to the wrong hands.
Xudoga shukurki tasodifan kirib qomabsan u maktabga...
Great classic poet Alisher Navoiy wrote:
Har qanchaki qilma tarbiyat ho'tik birla kuchukka,
It bo'lur, eshak bo'lur aslo bo'lmas odami.
I was glad to seing you here my quasi-compatriot. :)
aynan aytganing dek
MUHLIS
04-26-2005, 04:43 PM
Pax,
Maybe I am wrong, I wish what wrote is wrong.
Uki,
I did not write my post to into a dog-fight with you. But I was anticipating some replies with name-calling from low-profile user like you. As we say in Uzbek "Gap egasini topadi."
Pax,
Maybe I am wrong, I wish what wrote is wrong.
Uki,
I did not write my post to into a dog-fight with you. But I was anticipating some replies with name-calling from low-profile user like you. As we say in Uzbek "Gap egasini topadi."
Uzur biroz jahillandim,
lekin, bilmasang nima qilasan tuhmat qilib, shuncha insonning gunohini olib.
yaxshimasu og'ayni
genco
04-28-2005, 06:48 AM
Fettullah gule hoca efendi 1978 yılında bornova'da bir jum'a namazi sonrası bir ulkucu ile gonushuptur.
der ki "Allah sizde razi olsun, gılıncınız keskin olsun. Turkyeyi apardıngız."
What about this?
bluesky!
Ben de bir yazımda Fethullah Gülen hoca efendi ile ilgili bir gazete haberi yazmıştım ama bozuk çıkmış, okunmamış. Senin yazın vesilesiyle yeniden yazmak istedim.
Haber şöyle:
Haberin fotoğrafında, Fethullah Gülen hoca efendi ile rahmetli Türkeş kucaklaşıyor. Altındaki yazıda da şöyle yazıyordu:
Türkeş, Hoca Efendi'ye şöyle demiş:Hoca Efendi, Orta Asya'daki faaliyetlerinizi duydum, mutlu oldum. Bizim yapmak istediklerimizi siz yapıyorsunuz. Size müteşekkirim..
Hoca Efendi'nin cevabı ise: Sayın Başbuğum, bize bu yolları siz açtınız, izinizden gidiyoruz. Asıl ben size müteşekirim.
Bu cevap üzerine, kucaklaşmışlar.
Birisi toprak oldu, fikirleri çığ gibi büyüyerek yaşıyor..
Birisi, memleketinden uzak yaşıyor ama fikirleri dünyaya yayılıyor.. Her ikisine de saygım sonsuz.
Anlayamadığım konuya gelince... Orta Asya'daki cemaatin okullarında okuyan öğrenciler, neden bu kadar bize karşı ön yargılı, hatta kin içindeler?.. Oysa Türkiye'deki de aynı cemaatin insanları!..
Yoksa, Orta Asya'daki okullarda görev yapan öğretmenler mi yanlış yönlendiriyor bunları diye, aklıma şüphe girmeye başladı! İhtimal vermiyorum ama başka da bir düşünce gelmiyor...
Bu konuda arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.. Bunu çözmemiz gerekiyor arkadaşlar...Önemli...
.........saygıyla......
bluesky
04-28-2005, 09:20 AM
bluesky!
Ben de bir yazımda Fethullah Gülen hoca efendi ile ilgili bir gazete haberi yazmıştım ama bozuk çıkmış, okunmamış. Senin yazın vesilesiyle yeniden yazmak istedim.
Haber şöyle:
Haberin fotoğrafında, Fethullah Gülen hoca efendi ile rahmetli Türkeş kucaklaşıyor. Altındaki yazıda da şöyle yazıyordu:
Türkeş, Hoca Efendi'ye şöyle demiş:Hoca Efendi, Orta Asya'daki faaliyetlerinizi duydum, mutlu oldum. Bizim yapmak istediklerimizi siz yapıyorsunuz. Size müteşekkirim..
Hoca Efendi'nin cevabı ise: Sayın Başbuğum, bize bu yolları siz açtınız, izinizden gidiyoruz. Asıl ben size müteşekirim.
Birisi, memleketinden uzak yaşıyor ama fikirleri dünyaya yayılıyor.. Her ikisine de saygım sonsuz.
Anlayamadığım konuya gelince... Orta Asya'daki cemaatin okullarında okuyan öğrenciler, neden bu kadar bize karşı ön yargılı, hatta kin içindeler?.. Oysa Türkiye'deki de aynı cemaatin insanları!..
Yoksa, Orta Asya'daki okullarda görev yapan öğretmenler mi yanlış yönlendiriyor bunları diye, aklıma şüphe girmeye başladı! İhtimal vermiyorum ama başka da bir düşünce gelmiyor...
Bu konuda arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.. Bunu çözmemiz gerekiyor arkadaşlar...Önemli...
.........saygıyla......
men biraz biliyorum, biraz da araştırıyorum. yakında cevap yazacağım.
bluesky!
Haber şöyle:
.........saygıyla......
Selam genco kardes.
gelelim o okullar meselesine, o insanlar bize egitim getirdiler, ilim getirdiler ve Allah(c.c) onlardan razi olsun... bildigin, ozbek halkina hizmet ettiler, bize fikirlerle gelmediler. ben onlardan na turan duydum na asya birligi duydum, sadece turk halkini temsil ettiler.
Duymussundur, Vadide ozbekler ve yerli turkler arasinda anlasmazsizlik cikmisti, baya olaylar yasanmisti, o donemler, bende turklere karsi nefretim vardi(sizin olay cikarmak isteyen kurdlere karsi beslediginiz nefret gibi). Ama o ogretmenler sayesinde gordumki turklerin alayi kotu degilmis, hatta cok iyileri varmis...
Ben daha once de yazmistim, sadece onlar sayesinde sevmeye basladim turkleri.
Bu forumda da gelenler kendileriyle parlak parlak fikirler getiriyorlar, once kardes diye baslaniyor konu, daha sonra bizim kusurlar ve ne yapmamiz gerktigi gosteriliyor o parlak parlak fikirlerde. iste size o insanlarla forumdakilerin farki.
Diyecegim su, evet kardesiz, bu cok guzel, ama ne olur o parlak fikirlerinizi kendinize saklayin.istemiyoruz...
zorla degil ya guzellik
Allaha emanet olun
ps: rahmetli Alparslan Turkes sizi boyle gorseydi heppinizi ipe cekerdi...
Duymussundur, Vadide ozbekler ve yerli turkler arasinda anlasmazsizlik cikmisti, baya olaylar yasanmisti
Bu konu hakkında biraz açıklama yaparmısın ?
Uzbekistan2010
04-28-2005, 11:23 AM
Duymussundur, Vadide ozbekler ve yerli turkler arasinda anlasmazsizlik cikmisti, baya olaylar yasanmisti
cok uzun tarihi var bu olayin.. chirkin zamanin chirkin olaylari..
.........saygıyla......
Elde beş parmağın aynı olmadığını kabul ederken neden tüm OA'lıların da aynı olmadığını kabul etmek zor geliyor.... ben de bunu anlayamıyorum.
Bazı teorilere göre bu ve benzeri olaylar (mesela Oş olayları) yıkılma sürecine giren SSCB'den gözleri başka yere çekmek için yapılan provokasiyondur.
genco
04-28-2005, 11:38 AM
Selam genco kardes.
gelelim o okullar meselesine, o insanlar bize egitim getirdiler, ilim getirdiler ve Allah(c.c) onlardan razi olsun... bildigin, ozbek halkina hizmet ettiler, bize fikirlerle gelmediler. ben onlardan na turan duydum na asya birligi duydum, sadece turk halkini temsil ettiler.
Duymussundur, Vadide ozbekler ve yerli turkler arasinda anlasmazsizlik cikmisti, baya olaylar yasanmisti, o donemler, bende turklere karsi nefretim vardi(sizin olay cikarmak isteyen kurdlere karsi beslediginiz nefret gibi). Ama o ogretmenler sayesinde gordumki turklerin alayi kotu degilmis, hatta cok iyileri varmis...
Sevgili Kardeşim!
Yukarıdaki fikirlerine saygı duyuyorum.. Olması gereken de bu zaten...
Fakaaatt...
Demişsinki:
Bu forumda da gelenler kendileriyle parlak parlak fikirler getiriyorlar, once kardes diye baslaniyor konu, daha sonra bizim kusurlar ve ne yapmamiz gerktigi gosteriliyor o parlak parlak fikirlerde. iste size o insanlarla forumdakilerin farki.
Diyecegim su, evet kardesiz, bu cok guzel, ama ne olur o parlak fikirlerinizi kendinize saklayin.istemiyoruz...
Diyorumki:
Allah için şu "siz-biz" mantığını kenara bırakalım. "sen-ben" diye yazalım. Mesela ben, kendimi Türkiye halkı adına ahkam kesmeye yetkili görmüyorum. Karşımdaki de Özbekistan halkı adına ahkam kesmemeli.. Herkes kendi fikrini söylemeli.
O parlak fikirli arkadaşlarla kimi kasteddiğini tahmin edebiliyorum. O vatandaşların yıllar yılı "parlak fikirler"i olmuştur. Ne yapalım onların fikirleri de öyle, saygı duymak lazım...
Bir kere, ben ateist değilim "Türk -İslam" davasına gönül vermiş biriyim. Duvarlara yıllar önce "Hıra Dağı Kadar Türk, Tanrı Dağı Kadar Müslümanız" "Kanımız Aksa da Zafer İslamın" diye yazanlardanım. O zamanlar böyle "parlak fikirli" arkadaşlar pek yoktu.
Hala kendilerini at sırtında zannedenler olabilir. Onlara, Yağmur Atsız'ı (Atsız'ın oğlu) okumalarını tavsiye etmekten başka bir şey gelmez elimden (Kaynak: Tercüman Gazetesi, Yağmur Atsız arşivi)
-----------
Demişsinki:
zorla degil ya guzellik
Allaha emanet olun
Diyorumki:
"Zorla güzellik" sözünden ne kasdettiğini anlamadım. Ortada bir alışveriş mi var, ne demek, açıklarsan sevinirim..
Şahsen ben rahmetli Türkeş'i çok yakınen tanıma şerefine nail olmuş biriyim. 1970'li yılların başından beri de onun "fikir ırmağı"nda ruhumu arındırıyorum.
O zamanlar sayımız azdı ama öz'dü.. Sonraları sayımız milyonlara vardı. Çoğaldıkça da her türlü mikrop çıktı; ama dezenfekte karşısında barınamayıp, birer birer defoldular...
Dezenfekte sürüyor... Her virüse, anti-virüs mevcut...
Allah'a emanet ol...
......saygıyla...
movusa
04-29-2005, 04:39 AM
Bak kardesim. Sana sadece shunu söyleyebilirim... Bu konu daha önce burda achilmisti bende shöyle bir atasözü ile cevap vermishtim. " Sokakta her gördügünüz kishi Dedeniz degildir."
Bu Forumda da hergördügünüz turanci, irkchi, bilmem neci kishiler ülkücü degildir. Hatta öyle turancilar varki Ülkücülerden nefret ederler. istersen özeline bazi web site isimleri gönderebilirim. Burda uluorta achikta yazmak istemiyorum. Benim okul yillarinda chok özbek arkadashim oldu. birchogu ile hala görüshüyoruz. Burda bazilarinin iddaa ettigi gibi Özbekler-türkler-türkmenler arasinda bir kopukluk yok. Okul yillarinda Onlarin choguyla iftarlarimizi acmak icin ülkü acaklari ( o zamanlardaki ismi bizim ocak idi) dernegine giderdik.
Türkiyede de herkes bizimle ayni görüshzte degil. Bakin size bir örnek vereyim. Türkiyede bir chok insan kendileri türk olmasina ragmen, türk lafini duyduklari zaman ürperirler. Onlar icin varsa yoksa Amerika ve Avrupadir, yada adam eger koministse eski sscb dir. Sizlerde sanki eski SSCB hayranligi varda bizler de yok mu? hemde daha da fazlasiyla.... Hatta iclerinden bazi budalalar, isimleri türk ismi oldugu icin utandiklarini, ve eski Anadoluda bulunan uygarliklara ait isimleri almak icin mahkemelere bile basvurduklarini gazetelerde okumustum. Geri zekalinin bir tanesi "Tugrul" olan ismini "Cezar" olarak degistirmisti!!!!
Her toplumda mutlaka budalalar cikar. Sizlerinde Türkiye de yayinlanan forumlara katilmanizi tavsiye ederim. Bazi siteler var ki, eger türkcülügün t sinden bile bahsetseniz hemen tepki görürsünüz. Tipki burda bazi arkadaslarin türkchülük konusunda burda gösterdikleri tepki gibi.
Ancak bana Özbeklerin yüzde yüzü turanci degildir, ülkücü degildir yada türkdünyasinin birleshmesine karsidir dersen, kendi ülkeni tanimiyorsun derim. Özbekistanda da türk dünyasinin birleshmesini isteyenler choktur. Fakat benim gibi bircohok kishide bunun kolay ve kisa zamanda olmayacagini görecek kadar realist.
Ancak korakarim ki! bizim bashimiza gelenlerin aynisi sizlerinde bashina gelecek. Son 40-50 yildir Ülkemde bir kültüer ve din erezyonu yashanmaktadir. Shu anda ülkem, yani Türkiye, Amerikan ve yahudi köpeklerinin boyundurugu altindadir. Shu anda Kirgizistanda ki Amerikan ve Yahudilerin destekledikleri kishilerin ishbasina gelmeleriyle bir müddet sonra Kirgizlar da, Amerikalilarin ve yahudilerin boyundurugu altina gireceklerdir. Shimdi sira ise diger Orta Asya cumhuriyetleri oldugu aciktir.. Belkide sira Özbekistanda!!! Yahudi ve Amerikan sermayesi ülkenizi eline gechirdikten sonra bakalim sizler ne yapacaksiniz. inshallah ülkenizde bu durum hich gerchekleshmez.
Ama Kirgizlarinn bashina gelenleri gördükten sonra insan biraz da shüpheyle bakiyor. Eger arkadaslardan biri kirgizistanla ilgili bir tread acharsa, görüshlerimizi de orda belirtebiliriz....
bluesky
04-29-2005, 06:04 AM
Bak kardesim. Sana sadece shunu söyleyebilirim... Bu konu daha önce burda achilmisti bende shöyle bir atasözü ile cevap vermishtim. " Sokakta her gördügünüz kishi Dedeniz degildir."
Bu Forumda da hergördügünüz turanci, irkchi, bilmem neci kishiler ülkücü degildir. Hatta öyle turancilar varki Ülkücülerden nefret ederler. istersen özeline bazi web site isimleri gönderebilirim. Burda uluorta achikta yazmak istemiyorum. Benim okul yillarinda chok özbek arkadashim oldu. birchogu ile hala görüshüyoruz. Burda bazilarinin iddaa ettigi gibi Özbekler-türkler-türkmenler arasinda bir kopukluk yok. Okul yillarinda Onlarin choguyla iftarlarimizi acmak icin ülkü acaklari ( o zamanlardaki ismi bizim ocak idi) dernegine giderdik.
Türkiyede de herkes bizimle ayni görüshzte degil. Bakin size bir örnek vereyim. Türkiyede bir chok insan kendileri türk olmasina ragmen, türk lafini duyduklari zaman ürperirler. Onlar icin varsa yoksa Amerika ve Avrupadir, yada adam eger koministse eski sscb dir. Sizlerde sanki eski SSCB hayranligi varda bizler de yok mu? hemde daha da fazlasiyla.... Hatta iclerinden bazi budalalar, isimleri türk ismi oldugu icin utandiklarini, ve eski Anadoluda bulunan uygarliklara ait isimleri almak icin mahkemelere bile basvurduklarini gazetelerde okumustum. Geri zekalinin bir tanesi "Tugrul" olan ismini "Cezar" olarak degistirmisti!!!!
Her toplumda mutlaka budalalar cikar. Sizlerinde Türkiye de yayinlanan forumlara katilmanizi tavsiye ederim. Bazi siteler var ki, eger türkcülügün t sinden bile bahsetseniz hemen tepki görürsünüz. Tipki burda bazi arkadaslarin türkchülük konusunda burda gösterdikleri tepki gibi.
Ancak bana Özbeklerin yüzde yüzü turanci degildir, ülkücü degildir yada türkdünyasinin birleshmesine karsidir dersen, kendi ülkeni tanimiyorsun derim. Özbekistanda da türk dünyasinin birleshmesini isteyenler choktur. Fakat benim gibi bircohok kishide bunun kolay ve kisa zamanda olmayacagini görecek kadar realist.
Ancak korakarim ki! bizim bashimiza gelenlerin aynisi sizlerinde bashina gelecek. Son 40-50 yildir Ülkemde bir kültüer ve din erezyonu yashanmaktadir. Shu anda ülkem, yani Türkiye, Amerikan ve yahudi köpeklerinin boyundurugu altindadir. Shu anda Kirgizistanda ki Amerikan ve Yahudilerin destekledikleri kishilerin ishbasina gelmeleriyle bir müddet sonra Kirgizlar da, Amerikalilarin ve yahudilerin boyundurugu altina gireceklerdir. Shimdi sira ise diger Orta Asya cumhuriyetleri oldugu aciktir.. Belkide sira Özbekistanda!!! Yahudi ve Amerikan sermayesi ülkenizi eline gechirdikten sonra bakalim sizler ne yapacaksiniz. inshallah ülkenizde bu durum hich gerchekleshmez.
Ama Kirgizlarinn bashina gelenleri gördükten sonra insan biraz da shüpheyle bakiyor. Eger arkadaslardan biri kirgizistanla ilgili bir tread acharsa, görüshlerimizi de orda belirtebiliriz....
Turkiyedeki herkesin bizimle aynı fikirde olmadigini chok guzel anlatmishsin.
Bir shey daha var. Turkiye vatandashi olan herkesin yaptigi kotu ishlerin hepsini Turklere yuklemeying. Bazi mikroplar mikrop ishler yapar, o zaman adi Turk olur, bu yanlish.
Arkadashlar butun Turkiye adina konushmadigimizi tekrar vurgulayalim (stress) ve shoyle diyelim, kimse butun uzbekler namina konushmasing.
II. Cihan harbi bittikten sonra Avrupa'da savash esiri olan yuzlerce uzbek Turkiye'ye gidebilecegi gunleri beklemish yillarca. (chunku o zamanlar sscb'ye geri donemiyorlar). chunku Turkiye'deki soydashlariyla birlikte yashamak istiyorlarmish. Neden Germanya'da kalmıyor (o zamanalar Germanya'da pek chok uzbek profesor varmish), neden Italya'da kalmiyor da Turkiye'ye gelmek istiyor uzun yillar ve izin chikmasini bekliyor?
Bana bunu biri anlatabilir mi?
ozellikle aranizda choc parlak parlak fikirleri olan arkadashlar var. hem butun uzbekler adina konushabiliyorlar ve hem de Turkiye vatandashi herkesi Turk sayip bunlar yuzunden bize ve fikrimize kotu diyorlar.
parlak parlak fikirlerinizi bekliyorum bu konuda.
Bana bunu bir anlatabilir misiniz?
KhwarezmshaH
05-08-2005, 02:16 PM
Mayli bolalar bu forumda tanishib birbirimiz bilan gaplashishimiz uchun bu yerda tortishib otirish yarashmaydi, hammamiz vatanimizdan uzoqda hasratlarimizni bu internet orqali giderişga harakat qilyabmiz.
aykız
08-28-2005, 07:31 PM
Kusura bakmayin be biz sizi T?rk zannettigimiz i?in t?rk?emizle bu forumlara yaziyoruz yoksa ne isimiz var ozbek sitelerinde allah allah zorla tartisma yaratican .Yabancilarla demissin enteresan bulndugun yer MOSCOW yaziyor RUS olmayasin sakin ? Hem sen benim dilimi nereden biliyorsun ne diye konusuyorsun?Burasi Diller sayfasi degilmi?Diger forumlara yazmiyoruz dikkat edersen biz konusmak isteyenlerle konusuyoruz.Beni en ?ok sasirtan t?rkleri sevmeyen Administrator un ?ok g?zel t?rk?e konusmasi sevmiyorsaniz ve kabul etmiyorsaniz bizi dilimizide konusmayin lutfen gidin rusca konusun. :evil:
Meteeeeeeeeeee...bırak kardeşim bunları.
baksana adamlar nerede ilk iyi başlangıç olacak oraya çomak sokuyorlar:lol:
deynekçi takımı bunlar yav...:lol:
abdulkerim
08-29-2005, 03:25 AM
Meteeeeeeeeeee...bırak kardeşim bunları.
baksana adamlar nerede ilk iyi başlangıç olacak oraya çomak sokuyorlar:lol:
deynekçi takımı bunlar yav...:lol:
aslında Mete güzel bir konuya değinmiş ardından bu comak sokmak değimide super yakismis buraya tabir yerindeyse cuk oturmus ama ben sunu gozlemliyorum bu forumda Türkiyenin Türkiyeden baska dostu yokmus Türk birligi falani filani hepsi hayalmis.......................................... ............................................
Cok uzuldum yahuuuuu:( :( :( :( :( :(
dervish
08-29-2005, 03:33 AM
Turkiye'yi sevmiyor degiller, bazi Turkum diye gecinenleri ve bazi Turkiye Medya kuruluslarini sevmiyorlar. Hatta nefret ediyorlar.
bluesky!
Haber şöyle:
.........saygıyla......
SerkanK
05-12-2006, 06:49 AM
Ya 6-7 konu okudum Ve her konuda goruyorumki. Birbilerinizle kavga ediyorsunuz. nedir bu anlasamadıgınız konu anlayamadım.
Sanırım herkes turklugu ile ovunup digerini Assagılar gibi bir caba icinde.
Herkesin kendine ait bir dusuncesi var.
Bence bu forumda dusmanlık yerine nasıl DAHA iyi KARDES olabiliriz diye Tartısmanız lazım. Turkun Turkten baska dostu yoktur deyimi Cok dogru ama Bu forumda Herkes Turk. Oyuzden Dostunuza Dostgibi Davranın.
Turkler ( Forumda konusan herkes Sadece Turkiye cumhuriyeti vadandasları degil) Bu sekilde Davranırsa Herzaman Diger ulkeler tarafından Assagılanmaya devam edilecegiz. birbirimize gereken saygıyı ve degeri verirsek belkide ilerde Cok buyuk bir guc olusturabiliriz.
Ben sunu biliyorumki ( turkiye cumhuriyetinde yasayan) bir çok turk Turklugunun vazifesini ve Ataturkun Ogutlerini Tutmuyor. Turklerin Guclerini kaybetmelerinin nedeni HEP BU KENDINI BEGENMISLIKTIR.
KAVGA ETMEK YERINE ARANIZDAKI KARDESLIGI GELISTIRIN.
Konu 29/04/2004'te açılmış...
En son ileti dervish tarafından 29/05/2005 tarihinde atılmış...
Geçmişte yaşananlar geçmişte kaldı...:lol:
Tabriz_Han
05-12-2006, 07:02 AM
Su forum asinda cok ilerledi bugunumuzde, o eski anlasmiklar ve kavgalar olmuyor, birbirimizi daha iyi anliyoruz ve kardesligimiz buyuyor.
Bunu sormak istedim, yukarda, Ozbekistan olaylarindan anlatan vardi, bildigime gore onlar Mesket Turkudu? ve kuraklik oldu Ruslarda Ozbek Turklerle onlarin arasinda kiskirtma yarati? boyle birsey mi oldu?
Gordugunuz gibi, bu Turk okulari bu sorunu yaratmadi, asinda onlar o sorunu cozmekle cok onemli adimlar atilar, simdi daha acik acik gorebiliyorum, biz durumu tam anlamiyoruz ve saniyoruzki bu okular nefreti yarati ama bunu yaratan baska guclermis!!!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.