View Full Version : Kurtuluş savaşında Türkiyeye Özbeklerden verilen maddi destek...
Administrator
10-01-2004, 07:45 AM
burada:
http://www.forum.uz/showthread.php?p=178139#post178139
4twelve demişki:
bakin arkadaslar bu konuda bir gercek var,sizinle paylasmak istiyorum..1.dunya savasi sirasinda ve oncesinde Ozbekler turkiyeye kurtulus savasi icin ciddi maddi yardimda bulunmuslar bu yardimlar sayesinde kurtulus savasi gercek kurtulus savasi olmustur....Bu konuda bilgi edinmek isteyenler tarihte turk ozbek iliskilerini arastirabilirler......Evet ozbekler bu konuda bir tesekkuru hak ediyor hakir gorulmek ve hami olmaya calisilmaktan ziyade...Turkiye nin cumhuriyet kuruldugundan bu yana Turki devletlere yaptigi iyi seyler vardir amma bir o kadar da karistirici duzen bozucu seyler vardir..Bence Turkiye hamilik etme sevdasini birakip samimi kardeslik duygularini gosterirse ne bu forumda nede politik iliskilerde herhangi bir sikinti yasanmayacaktir...Nasil turk milliyetcisi arkadaslarimiz turkiyenin herhangi bir meselesinde yabanci manipulasyonuna cok ama cok asiri tepki gosteriyorsa bunun 10 da birini bile ozbeksitan turkiyeye ( darbe girisimi vs...) gostermiyorsa bence obek halkinin ve devletinin hosgorusudur......
bu konu hakkında düşünceleriniz ...
burada:
http://www.forum.uz/showthread.php?p=178139#post178139
4twelve demişki:
bu konu hakkında düşünceleriniz ...
Benim açımdan;
Kurtuluş savaşı sırasında verilen milli mücadelede başta Rusya olmak üzere Afganıstan'a kadar maddi ve manevi destek veren ülkeleri duydum...
ama Özbekistan olayını ben ilk defa duyuyorum.
Forumda türkçe okuyabildiğim topiclerde Türk-Özbek tartışmalarının sık sık yaşandığını görüyorum. Aslında bu tartışma ve çatışmanında neye ve kime hizmet ettiğinide anlamış değilim.
Ben ve benim gibilerin düşündüğü tek bir şey var uzaklarda çok uzaklarda bizim Tarih,Dil,Kültür,Din vb. gibi bağlı olduğumuz insanlar var ve bu insanlar bizim insanlarımız.
Tartışılan konuşulan Türkçedir veya Özbekçedir,Siz Türksünüz -Yok biz Özbeğiz gibi geyiklere hiç girmiyeceğim..Ben Türküm,Sen Özbek bu kadar basit !
Bi taraflarda darbe girişimi vs. gibi bir şeyler yazılmış.İlginç bunuda ilk defa duyuyorum ama inanıyorumki zaman içinde birbirimizi daha iyi tanıyacağız...
Administrator
10-01-2004, 08:12 AM
...
işte problem budur
niye bilmiyorsunuz biliyormusuz duyduğuma göre türkiye devleti bu
olaylari gizli tutuyor.... ama niye?İşte soru burda.. :P
4twelve
10-01-2004, 08:42 AM
işte problem budur
WAOOOVVVV ADMIN.. what happend to you...You and me on the same line ...How come...But truth is truth nothing ( even time ) cannot change the truth........Keep Contact
[QUOTE=oğuz]Benim açımdan;
Kurtuluş savaşı sırasında verilen milli mücadelede başta Rusya olmak üzere Afganıstan'a kadar maddi ve manevi destek veren ülkeleri duydum...
[QUOTE]
Sadece Özbekistan değil tabii de...
Bak kardeşim sen bir de şöyle düşün: Rusya yardım etti dedin demi? Eee peki şu anki Orta Asya devletleri hangi İmparatorluğun ve hangi Birliğin zorla bir parçasıydı? Ve Rusya'nın o kadar harp ettikten sonra Türkiye'ye yardım etmekte ne çıkarı olabilir ki?
Bence biz bunları daha çok düşünmeliyiz. Yani, yardım Rusya üzerinden gerçekleştirildi, ama bu yardım Rus insanından mı çıktı?
işte problem budur
Komplo teorileri üretmek gibi birşey bu;)
Varsayımlardan gideceğiz o halde. Farzedelimki kurtuluş savaşı sırasında Özbek halkının Türk halkına karşı yardımlarda bulunduğunu düşünelim. Benim açımdan gurur verici bir olay ve bunda gizli tutularak kazanılacak bir edinim göremiyorum.
Bu konu hakkında elinizde bilgi ve belge varsada onuda görmek isterim;)
4twelve
10-01-2004, 08:54 AM
ama Özbekistan olayını ben ilk defa duyuyorum.QUOTE]
..Duymadim demiyecek foruma katilabilmeni saglayan interneti kullanacak ve bilgi sahibi olacaksin zahmet olmazzsa.Arkadasim bunlar geyik degil gercek.....Turkiyenin darbe girisiminde bulunmadigi ( Ozbekistanda Enver Altayli mesela )Turki Cumhuriyet kaldimi allah askina.Ayrica Afganistan dedigin yerde yasiyan insanlarin azimsanmayacak kismida ozbektir sevgili kardesim...Ayrica ben burda arkadaslik dostluk ve gercekler ortaya ciksin istiyorum....Baskada hic ama hic bir amacim yookk.........
Administrator
10-01-2004, 08:55 AM
yok rus istihbarti olayı iyice inceledikten sonra tüm orta asyadan
anadoluya gideen maddi destek kanallırın kapatmaya iyice çalıştılar
bunu tarihi olayları yanlış olmasam şu andaki ozbekistan orta okul tarih kitaplarında gösteriyorlar
4twelve
10-01-2004, 08:58 AM
Komplo teorileri üretmek gibi birşey bu;)
Varsayımlardan gideceğiz o halde. Farzedelimki kurtuluş savaşı sırasında Özbek halkının Türk halkına karşı yardımlarda bulunduğunu düşünelim. Benim açımdan gurur verici bir olay ve bunda gizli tutularak kazanılacak bir edinim göremiyorum.
Bu konu hakkında elinizde bilgi ve belge varsada onuda görmek isterim;)
Yaa arkadas sen bir milletin kardeslerine yardim etmesini nasil komplo teorisi olarak nitelendirisin...farzetki oyle bu ne kazandirir bizlere ..iliskileri yakinlastirmaktan baska ...AAA pardon sen belge istyon demi peki o zaman biraz interneti kullan ve Enver Pasadan basla turkistana neden gelmis neler yapmis......Sen bunlari calis ben sana Ataturkle de ilgili belge verecem daha sonra eger yetmez ise...........:lol:
[QUOTE]
Sadece Özbekistan değil tabii de...
Bak kardeşim sen bir de şöyle düşün: Rusya yardım etti dedin demi? Eee peki şu anki Orta Asya devletleri hangi İmparatorluğun ve hangi Birliğin zorla bir parçasıydı? Ve Rusya'nın o kadar harp ettikten sonra Türkiye'ye yardım etmekte ne çıkarı olabilir ki?
Bence biz bunları daha çok düşünmeliyiz. Yani, yardım Rusya üzerinden gerçekleştirildi, ama bu yardım Rus insanından mı çıktı?
Dünya coğrafyası üzerinde kutuplaşmaların oluştuğu bir dönemde karşılıklı menfaatlerin bu yardımlaşmayı meşru kıldığını düşünüyorum...
Yardım Rusya üzerinden çıktı ama Rus insanı tarafındanmı yollandı sözünü biraz açarmısın ?
Administrator
10-01-2004, 09:12 AM
Yaa arkadas sen bir milletin kardeslerine yardim etmesini nasil komplo teorisi olarak nitelendirisin...farzetki oyle bu ne kazandirir bizlere ..iliskileri yakinlastirmaktan baska ...AAA pardon sen belge istyon demi peki o zaman biraz interneti kullan ve Enver Pasadan basla turkistana neden gelmis neler yapmis......Sen bunlari calis ben sana Ataturkle de ilgili belge verecem daha sonra eger yetmez ise...........:lol:
Enver Paşa? yaaaaw ! o utopik bir adam olmuş... :P
4twelve
10-01-2004, 09:14 AM
Enver Paşa? yaaaaw ! o utopik bir adam olmuş... :P
Ordan baslamak lazim.......
Duymadim demiyecek foruma katilabilmeni saglayan interneti kullanacak ve bilgi sahibi olacaksin zahmet olmazzsa.Arkadasim bunlar geyik degil gercek.....Turkiyenin darbe girisiminde bulunmadigi ( Ozbekistanda Enver Altayli mesela )Turki Cumhuriyet kaldimi allah askina.Ayrica Afganistan dedigin yerde yasiyan insanlarin azimsanmayacak kismida ozbektir sevgili kardesim...Ayrica ben burda arkadaslik dostluk ve gercekler ortaya ciksin istiyorum....Baskada hic ama hic bir amacim yookk.........
-----------------------------------
Enver Altay'lıyı tanımam ama hakkında var bu kadar ülkede icraat yapmış ise ve bende bu vatandaş hakkında bilgi sahibi değilsem bendede bi gariplik olmalı;)
Afganistanda yaşayan Özbek'leri hatırlattığın iye oldu Özbek komutan Raşit Dostum'dan bağ kurmam gerekirdi.
Arkadaşlık ve dostluğun dışında zaten ikimizinde bir başka maksadı olamaz.
Beni hazırlıksız yakaladınız. ben sadece bir rastlantı sonucu bu forumu buldum gayem yazışmak ve tanışmaktı kendimi sert bi tartışmanın ortamında buldum...
Ama tartışa tartışa kimseyi ilgilendirmesede bizi ilgilendiren gerçeklere ulaşacağımızı tahmin ediyorum...
bazı konularda bilgisizliğimi mahzur görün;)
Euroasia
10-01-2004, 09:16 AM
arkadaşlar kurtuluş savaşında biçok yerlerden yardım geldi(hepsinden Allah razı olsun), Türk halkı varını yoğunu orduya bağışladı. ama bu demek değildirki bu yardımlar olmasaydı Türkler kurtuluş savaşını kaybedecekti!!! elbette o yardımların da etkisi olmuştur ama o savaş parayla değil iman gücüyle, inançla kazanıldı!! hepimiz biliyoruz kurtuluş savaşı sırasında açlıktan, hastalıktan ölen askerlerimizi!! yani ne şekilde olursa olsun kurtuluş savaşı askerimizin gücüyle inancıyla kazanılmıştır. para o kadarda önemli değildir!
yok rus istihbarti olayı iyice inceledikten sonra tüm orta asyadan
anadoluya gideen maddi destek kanallırın kapatmaya iyice çalıştılar
bunu tarihi olayları yanlış olmasam şu andaki ozbekistan orta okul tarih kitaplarında gösteriyorlar
Güzelde bunların Türkçe tarih kitaplarında yazılmamasını neye bağlıyorsun ?
Bu yapılan yardımların arkasında Ermeni,Rum,Sırp ve bunun gibi Türklerin bir şekilde husumeti olan milletlerden biri olupta bunun tarih kitaplarında yer almamasını anlarım.
Ama Dost Özbek halkının yapmış olduğu yardımların bir şekilde tarih sayfalarında yer almamasının sebebini anlamıyorum...
registan
10-01-2004, 09:19 AM
tarihi şeyleri herkes tam olarak bilemez vede tarih hiç bir zaman eksiksik olarak geleceğe aktarılmaz(günümüz tarihi için demiyorum).
bundan 100 sene önceki tarihi tam olarak bizlere (sizlere onlara herkimse işte) doğru aktardıklarından şüpheliyim.
abdulhamit gibi güzelim bir padişahı (elin yahudi sinin yönlendirmesi ile) kızıl sultan ilah etmedikmi tüm dünya ile birlikte(türklerde dahil)
yani tarih her zaman gizem ve bilinmezlik kokar.
arkadaşların tarihi konuları tartışırken bu gibi durumlarıda göz önüne alarak tartışmalarını temenni ederim.....
daha önce bu cümleyi duydum mu bilmiyorum ama bu mesajı yazarken aklıma geldi
(Tarih den alarak gücümüzü geleceğe döndük yönümüzü)
4twelve
10-01-2004, 09:21 AM
Duymadim demiyecek foruma katilabilmeni saglayan interneti kullanacak ve bilgi sahibi olacaksin zahmet olmazzsa.Arkadasim bunlar geyik degil gercek.....Turkiyenin darbe girisiminde bulunmadigi ( Ozbekistanda Enver Altayli mesela )Turki Cumhuriyet kaldimi allah askina.Ayrica Afganistan dedigin yerde yasiyan insanlarin azimsanmayacak kismida ozbektir sevgili kardesim...Ayrica ben burda arkadaslik dostluk ve gercekler ortaya ciksin istiyorum....Baskada hic ama hic bir amacim yookk.........
-----------------------------------
Enver Altay'lıyı tanımam ama hakkında var bu kadar ülkede icraat yapmış ise ve bende bu vatandaş hakkında bilgi sahibi değilsem bendede bi gariplik olmalı;)
Afganistanda yaşayan Özbek'leri hatırlattığın iye oldu Özbek komutan Raşit Dostum'dan bağ kurmam gerekirdi.
Arkadaşlık ve dostluğun dışında zaten ikimizinde bir başka maksadı olamaz.
Beni hazırlıksız yakaladınız. ben sadece bir rastlantı sonucu bu forumu buldum gayem yazışmak ve tanışmaktı kendimi sert bi tartışmanın ortamında buldum...
Ama tartışa tartışa kimseyi ilgilendirmesede bizi ilgilendiren gerçeklere ulaşacağımızı tahmin ediyorum...
bazı konularda bilgisizliğimi mahzur görün;)
Estagfurullah onemli degil.... Olayin sertligi aslinda bu tartisma boyutunda degil forum genelinde benimde yapmaya calistigim olayi sertlestirmeye calisanlar kim olursa olun Ozbek veya turkiyeli ........delillerle sertlige ve kibirli olmaya taviz vermemek ( elimden geldigince)
arkadaşlar kurtuluş savaşında biçok yerlerden yardım geldi(hepsinden Allah razı olsun), Türk halkı varını yoğunu orduya bağışladı. ama bu demek değildirki bu yardımlar olmasaydı Türkler kurtuluş savaşını kaybedecekti!!! elbette o yardımların da etkisi olmuştur ama o savaş parayla değil iman gücüyle, inançla kazanıldı!! hepimiz biliyoruz kurtuluş savaşı sırasında açlıktan, hastalıktan ölen askerlerimizi!! yani ne şekilde olursa olsun kurtuluş savaşı askerimizin gücüyle inancıyla kazanılmıştır. para o kadarda önemli değildir!
Para o kadarda önemli değil sözüne katılmıyorum.:rolleyes:
Administrator
10-01-2004, 09:23 AM
Valla beni tek ilgilendiren şey : Niye türkiye bunu gizliyor gibi davranıyor.
tarihi şeyleri herkes tam olarak bilemez vede tarih hiç bir zaman eksiksik olarak geleceğe aktarılmaz(günümüz tarihi için demiyorum).
bundan 100 sene önceki tarihi tam olarak bizlere (sizlere onlara herkimse işte) doğru aktardıklarından şüpheliyim.
abdulhamit gibi güzelim bir padişahı (elin yahudi sinin yönlendirmesi ile) kızıl sultan ilah etmedikmi tüm dünya ile birlikte(türklerde dahil)
yani tarih her zaman gizem ve bilinmezlik kokar.
arkadaşların tarihi konuları tartışırken bu gibi durumlarıda göz önüne alarak tartışmalarını temenni ederim.....
daha önce bu cümleyi duydum mu bilmiyorum ama bu mesajı yazarken aklıma geldi
(Tarih den alarak gücümüzü geleceğe döndük yönümüzü)
Özellikle son 10 yılda Abdulhamit Han'a karşı bakış açısının değiştiğini seziyorum. Şunda hak vermemek elde değil neyi ne kadar bilmemizi istiyorlarsa o kadarını bildiğimize inanıyorum...
Valla beni tek ilgilendiren şey : Niye türkiye bunu gizliyor gibi davranıyor.İşte ikimizinde tıkandığı konu bu niye ?
Niye varsa ben bilmiyorum ?
Niye varsa sen bunu görmüyorsun ?
4twelve
10-01-2004, 09:30 AM
Bu yapılan yardımların arkasında Ermeni,Rum,Sırp ve bunun gibi Türklerin bir şekilde husumeti olan milletlerden biri olupta bunun tarih kitaplarında yer almamasını anlarım.
Ama Dost Özbek halkının yapmış olduğu yardımların bir şekilde tarih sayfalarında yer almamasının sebebini anlamıyorum...
Bak arkadasim bence senin bilmiyo olmak boyle birseyin olmadiginin gostergesi degildir..Arastrmak ogrenmek lasim.......Birde Turkiye dost olarak gordugu ulkeleri bence dost degil buyuk hamileri olarak goruyor...problemde burda basliyor zaten...Forumu dolasirken birsey gozume carpti bir arkadas diyorki ozbekler neden turkce konusmuyor diye yaa kardesim sen turkcemi konusuyorsun...eee diger ulkelerede turk kardeslerimiz diyorsun neden kendi dilini turk dili olarak tekeline aliyorsun simdi ozbek arkadaslarda deseki ozbek dili konussun herkess...hadi bakalim ayikla princin tasini...benim gordugum kadariyla bu siteye turkiyeden girenlerin buyuk bir kismi abilik sevdasinda..biz soyle ulkeyiz biz boyle ulkeyiz...Eyvallah ta Buyuk te eee sonra ......baska ulkeler dahami kucuk en azindan bu ulkelerde yuzlerce hortumcu yok televole yok magazin mugazin yok...
Euroasia
10-01-2004, 09:31 AM
İşte ikimizinde tıkandığı konu bu niye ?
Niye varsa ben bilmiyorum ?
Niye varsa sen bunu görmüyorsun ?
iyide Türkiye'nin bunu gizlediği falan yok ki. gizlese biz nereden bileceğiz!!
çok iyi hatırlıyorum tarih öğretmenimiz Türkiyeye yapılan yardımlardan hep söz ederdi.
ayrıca tarih kitaplarında hiçbir ülkeyle ilgili böyle şeyler yazmıyor çünkü okullardaki tarih kitaplarında kurtuluş savaşının farklı yönleri üzerinde duruluyor. nereden ne kadar para geldiğinin üzerinde değil!!!
4twelve
10-01-2004, 09:35 AM
Valla beni tek ilgilendiren şey : Niye türkiye bunu gizliyor gibi davranıyor.Ynai admin seni bir cozsem rahatlayacam gardas yaaa.NIME KILIYAPSAN NIMEGE KILIYAPSAN..
Yav arkadas gel bu isi baglayalim.herseyi aydinliga kavusturup sonrada kardes kardes yasayalim..gercekler mesafeleri kapatsin arayi acmasin lutfennnnn....Bir tek bunun icinmi bu forumu actin benim yazimla.......
Administrator
10-01-2004, 09:40 AM
valla saygılı arkadaşlar
bu konuyu gündeme getirmemi sebebi dostlarca konuşmaktı :)
yani birbirimize tarihin kara günlerinde nasıl yardım verdiğimizi göstermekti.. :D
ama korkarımkı bu topiğim yeni bir çatışma alanına dönmek üzere :( :evil:
Bak arkadasim bence senin bilmiyo olmak boyle birseyin olmadiginin gostergesi degildir..Arastrmak ogrenmek lasim.......Birde Turkiye dost olarak gordugu ulkeleri bence dost degil buyuk hamileri olarak goruyor...problemde burda basliyor zaten...Forumu dolasirken birsey gozume carpti bir arkadas diyorki ozbekler neden turkce konusmuyor diye yaa kardesim sen turkcemi konusuyorsun...eee diger ulkelerede turk kardeslerimiz diyorsun neden kendi dilini turk dili olarak tekeline aliyorsun simdi ozbek arkadaslarda deseki ozbek dili konussun herkess...hadi bakalim ayikla princin tasini...benim gordugum kadariyla bu siteye turkiyeden girenlerin buyuk bir kismi abilik sevdasinda..biz soyle ulkeyiz biz boyle ulkeyiz...Eyvallah ta Buyuk te eee sonra ......baska ulkeler dahami kucuk en azindan bu ulkelerde yuzlerce hortumcu yok televole yok magazin mugazin yok...
Türkiyede bir Turancılık sevdası vardı ve hepte var olacaktır. Tüm Türkleri bir bayrak altında toplama...
Daha öncesinde ortaasyadaki Türk cumhuriyetleri ile ilgili programlar seyrederken yanılmıyorsam Kril alfabesiydi karşıma çıkanlar hep merak etmişimdir ne yazıyor diye.
Bir dönem sonrası Latin harflerine geçtiğiniz zaman o kadar sevinmiştimki artık yazılanları anlıyacağım diye ama biraz forumda taranınca bunundu en azından şuan mümkün olmadığını anladım üzülerekten...
Birileri gelmiş abilik taslamış ve bizi küçük düşürmeye çalışmışlar derken en azından ben sizin aranızda misafir iken benim halkımıda televole benzetmeleriyle küçük düşürmeye çalışıyorsun. Yani onların yaptığını tasvip etmeyip aynı tarzı sen sürdürüyorsun !
Ben biliyorumki Türk ve Özbek halkları birbirini tanıdırkça şu yukarıda geçen tartışmaların hem gereksiz hemde anlamsız olduklarını görecekler...
İçinizde okuduğum kadarı ile Türkiyede bulunan arkadaşlar var. En azından bunlar sokaktaki insanın düşüncelerini bilen kişiler olarak yönlendirmeleri gerekirdi ! Bir şeyler ya size yanlış taşınmış yada biz hiç bir şey bilmiyoruz...
Administrator
10-01-2004, 09:46 AM
oğuz dostum
4twelve kendisi türkiyeliktir orada doğmuş ve büyümüş insan..
valla saygılı arkadaşlar
bu konuyu gündeme getirmemi sebebi dostlarca konuşmaktı :)
yani birbirimize tarihin kara günlerinde nasıl yardım verdiğimizi göstermekti.. :D
ama korkarımkı bu topiğim yeni bir çatışma alanına dönmek üzere :( :evil:
:rolleyes:
Paylaşılamayan nedir ? Niye çatışma alanına dönsün ? Bir konu üzerinde uygar insanlar gibi adam gibi tartışamayızmı ?
oğuz dostum
4twelve kendisi türkiyeliktir orada doğmuş ve büyümüş insan..
Hala Türkiyedimi yoksa Özbekistandamı yaşıyor ?
Euroasia
10-01-2004, 09:51 AM
bu forumda anlam veremediğim bir paranoya var!! Türk, Türkiye falan deyince herkes başlıyor tartışmaya!!!
Administrator
10-01-2004, 09:54 AM
Hala Türkiyedimi yoksa Özbekistandamı yaşıyor ?
özbekistan sadece bir kere gelmiş o da olsa taşkent hava alanında sadece uçak değiştirmek için sadce ... hadi 4 twelve abi anlatsana..
4twelve
10-01-2004, 09:55 AM
Türkiyede bir Turancılık sevdası vardı ve hepte var olacaktır. Tüm Türkleri bir bayrak altında toplama...
Daha öncesinde ortaasyadaki Türk cumhuriyetleri ile ilgili programlar seyrederken yanılmıyorsam Kril alfabesiydi karşıma çıkanlar hep merak etmişimdir ne yazıyor diye.
Bir dönem sonrası Latin harflerine geçtiğiniz zaman o kadar sevinmiştimki artık yazılanları anlıyacağım diye ama biraz forumda taranınca bunundu en azından şuan mümkün olmadığını anladım üzülerekten...
Birileri gelmiş abilik taslamış ve bizi küçük düşürmeye çalışmışlar derken en azından ben sizin aranızda misafir iken benim halkımıda televole benzetmeleriyle küçük düşürmeye çalışıyorsun. Yani onların yaptığını tasvip etmeyip aynı tarzı sen sürdürüyorsun !
Ben biliyorumki Türk ve Özbek halkları birbirini tanıdırkça şu yukarıda geçen tartışmaların hem gereksiz hemde anlamsız olduklarını görecekler...
İçinizde okuduğum kadarı ile Türkiyede bulunan arkadaşlar var. En azından bunlar sokaktaki insanın düşüncelerini bilen kişiler olarak yönlendirmeleri gerekirdi ! Bir şeyler ya size yanlış taşınmış yada biz hiç bir şey bilmiyoruz...Yaa ben T.C. vatandasiyim turkiyede dogdum turkiyede buyudum istanbulda kadikoy anadolu lisesi mezunuyum ve istanbul iktisat oncelikle bunu bilmeni isterim Oguz bey ama ozbegim her ne kadar burdaki bazi ozbek arkadaslar beni asimile ozbek olarak gorsede....Amacim kimseyi kucuk dusurmek degil veya kirmak degil sadece objektif elestri yapiyorum..yaa turkiye yani bizim ulkemiz insani off shore 3 fazla faiz veriyor diye uyaniklik yapip parasini kaptiriyor ondan sonrada yandim bittim diyor ayni ulkem insanida burda agabeylik oynuyor...ne gucume gidiyo biliyomusun Oguz Bey insanlarin bilmeden dusunmeden en onemlisi okumadan su insanlara saldirmasi..Gezin forumu goreceksiniz hepsi bunu yapmaya calisiyo..Ayiptir bu internet yani akli fikiri biraz olan insanlarin bilgi alacagi arastirma yapacagi daha fazla ogrencegi yer e bide adi ustunde uzbek forum burada turkiyeden katilip ondan sonra boyle agir agir konusma yapmak sekli buradaki ozbek kardeslerimize turkiyenin neler dusundugunu gosteriyor..... Amacim beyhude olsada bunu kirmak
özbekistan sadece bir kere gelmiş o da olsa taşkent hava alanında sadece uçak değiştirmek için sadce ... hadi 4 twelve abi anlatsana..Hocam sen Türkiye'de bulundunmu ? Bulunmadıysan Türkçe'yi bu kadar güzel nasıl yazabiliyorsun ? bekliyorumki bi yerlerde harf hatası filan olsun,Takdir ettimki bende hata var sizde yok;)
4twelve
10-01-2004, 09:57 AM
özbekistan sadece bir kere gelmiş o da olsa taşkent hava alanında sadece uçak değiştirmek için sadce ... hadi 4 twelve abi anlatsana..
Benim muhabbetim cok sardi seni galiba
Administrator
10-01-2004, 10:00 AM
Hocam sen Türkiye'de bulundunmu ? Bulunmadıysan Türkçe'yi bu kadar güzel nasıl yazabiliyorsun ? bekliyorumki bi yerlerde harf hatası filan olsun,Takdir ettimki bende hata var sizde yok;)
valla ben amerikada da ve inleterede de hiç bulunmadığıma rağmen İngilizçe okumasını va yazmasını biliyorum.Demek istediğim:bir ülkenin dilini öğrenmek için orda bulunman şart değildir..
Yaa ben T.C. vatandasiyim turkiyede dogdum turkiyede buyudum istanbulda kadikoy anadolu lisesi mezunuyum ve istanbul iktisat oncelikle bunu bilmeni isterim Oguz bey ama ozbegim her ne kadar burdaki bazi ozbek arkadaslar beni asimile ozbek olarak gorsede....Amacim kimseyi kucuk dusurmek degil veya kirmak degil sadece objektif elestri yapiyorum..yaa turkiye yani bizim ulkemiz insani off shore 3 fazla faiz veriyor diye uyaniklik yapip parasini kaptiriyor ondan sonrada yandim bittim diyor ayni ulkem insanida burda agabeylik oynuyor...ne gucume gidiyo biliyomusun Oguz Bey insanlarin bilmeden dusunmeden en onemlisi okumadan su insanlara saldirmasi..Gezin forumu goreceksiniz hepsi bunu yapmaya calisiyo..Ayiptir bu internet yani akli fikiri biraz olan insanlarin bilgi alacagi arastirma yapacagi daha fazla ogrencegi yer e bide adi ustunde uzbek forum burada turkiyeden katilip ondan sonra boyle agir agir konusma yapmak sekli buradaki ozbek kardeslerimize turkiyenin neler dusundugunu gosteriyor..... Amacim beyhude olsada bunu kirmak
Eskiden hayal edemediğimiz şeyleri internet elimize sunuyor...Eskiden komşuya gitme adedi vardı uzaktaki ise bize çok ırak gelirdi.Şimdi binlerce km. ötedeki insanlara misafir oluyoruzda yan komşumuza gidemiyoruz.
Arkadaşlar benden önce topicleri okudukça bazı tartışmaların yaşanmış olduğunu görüyor ve bu tartışmaların forumdaki 2 ülke vatandaşlarını karşı karşıya getirdiğini görüyorum. Ben ve ben gibilerle tanıştıkça bazı konularda yanıldığınızı göreceksiniz.
valla ben amerikada da ve inleterede de hiç bulunmadıma rağmen İngilizçe okumayı va yazmasını biliyorum.Demek istediğim:bir ülkenin dilini öğrenmek için orda bulunman şart değildir..
Doğru söylersin.
Ama Türkiye'ye gelip gelmediğinden hiç dem vurmamışsın ?
Türkçeyi bir okuldan veya bir kurstan veya arkadaş ortamlarından kavradığını söylememişsin ?;)
4twelve
10-01-2004, 10:09 AM
Doğru söylersin.
Türkçeyi bir okuldan veya bir kurstan veya arkadaş ortamlarından kavradığını söylememişsin ?;)Bahse girerim bu admin turkiyede bayagi kaldi( AMA ODA OZBEK AGIR ABISI )pEK O GUNLERDEN BAHSETMEZ..DEMI KARDESIM..?;) ;) ;) vE COKTA AKILLI KARDESIMIZ ISINE GELINCE TEREYAGDAN KIL CEKER GIBI DAVRANIYO....
Administrator
10-01-2004, 10:10 AM
Doğru söylersin.
Türkçeyi bir okuldan veya bir kurstan veya arkadaş ortamlarından kavradığını söylememişsin ?;)
:wedont: :wedont: :wedont: :wedont:
4twelve
10-01-2004, 10:11 AM
:wedont: :wedont: :wedont: :wedont:Bahse girerim bu admin turkiyede bayagi kaldi( AMA ODA OZBEK AGIR ABISI )pEK O GUNLERDEN BAHSETMEZ..DEMI KARDESIM..?;) ;) ;) vE COKTA AKILLI KARDESIMIZ ISINE GELINCE TEREYAGDAN KIL CEKER GIBI DAVRANIYO....
Administrator
10-01-2004, 10:13 AM
Bahse girerim bu admin turkiyede bayagi kaldi( AMA ODA OZBEK AGIR ABISI )pEK O GUNLERDEN BAHSETMEZ..DEMI KARDESIM..?;) ;) ;) vE COKTA AKILLI KARDESIMIZ ISINE GELINCE TEREYAGDAN KIL CEKER GIBI DAVRANIYO....
bu önemli değil dostum..
Eee hadi öyle olsun;)
Birde birşey sormak isterim.Bu forumda kaç kişi var konulara iştirak edecek kadar Türkçe bilen ve konuşan ?
4twelve
10-01-2004, 10:15 AM
bu önemli değil dostum..
kardes sen bana ozbek ananelerini ne zaman anlatacan.....:shock: :shock: :shock: eee hadi daa bide hayirli is yap..
Administrator
10-01-2004, 10:17 AM
Eee hadi öyle olsun;)
Birde birşey sormak isterim.Bu forumda kaç kişi var konulara iştirak edecek kadar Türkçe bilen ve konuşan ?
sanırım burda türkçe anlayan baya özbek arkadaşlar vardır yani forumun 70% bence bu işi beceriyor.. :P
sanırım burda türkçe anlayan baya özbek arkadaşlar vardır yani forumun 70% bence bu işi beceriyor.. :P
Katılım çok az bu topice. yoksa diyorum saat farkından dolayı artık insanlar bilgisayarlarının başından çekildilermi ?;)
Administrator
10-01-2004, 10:22 AM
Katılım çok az bu topice. yoksa diyorum saat farkından dolayı artık insanlar bilgisayarlarının başından çekildilermi ?;)
interesan etmiyor olabilir ...
interesan etmiyor olabilir ...
Merakımı mazur gör...
Konu dışına fazlası ile çıktık ama. Forumda onlarca insan var ama çoğu gizli takılıyor ve konulara iştirak etmiyor. Peki şuan Özbek insanın bu tür forumlarda ne ilgisini çeker.ne hakkında yazışmaktan zevk alır,neyi tartışmayı sever /
yardımcı olabilecekmisin ?
Administrator
10-01-2004, 10:35 AM
Merakımı mazur gör...
Konu dışına fazlası ile çıktık ama. Forumda onlarca insan var ama çoğu gizli takılıyor ve konulara iştirak etmiyor. Peki şuan Özbek insanın bu tür forumlarda ne ilgisini çeker.ne hakkında yazışmaktan zevk alır,neyi tartışmayı sever /
yardımcı olabilecekmisin ?
vall bu gunlede forum.uz un her tarafında da SEX konusu popular olmuş bilimiyom niye.. :rolleyes: Önceden baya yukarı seviyede tartışmlar oluyordu..valla şimidi ağzıdan ak sütü gitmeyen çocuklar burayı istila etmiş hiç bir ciddi konu bulamıyorum... genelde özbekistandaki problemleri ve tarihi tartışmayı seviyoruz..
vall bu gunlede forum.uz un her tarafında da SEX konusu popular olmuş bilimiyom niye.. :rolleyes: Önceden baya yukarı seviyede tartışmlar oluyordu..valla şimidi ağzıdan ak sütü gitmeyen çocuklar burayı istila etmiş hiç bir ciddi konu bulamıyorum... genelde özbekistandaki problemleri ve tarihi tartışmayı seviyoruz..
Bizim forumlardada öyle..
Sex konusu hiç bir zaman güncelliğini yitirmiyor ama bunun yanında güncel olaylarıda insanlar tartışmayı seviyorlar...
Neysi benim iş mesai saatim sonuna geldi. Harç bitti yapı paydos misali,herkese iyi geceler;)
Dünya coğrafyası üzerinde kutuplaşmaların oluştuğu bir dönemde karşılıklı menfaatlerin bu yardımlaşmayı meşru kıldığını düşünüyorum...
Ben de buna katılıyorum, fakat Rusya devrimden önce bir Entente gücüydü. Neden? Çünkü çıkarları Osmanlı'nınkine zıttı. Devrimden sonra Rusya, savaşı emperyalist savaş ilan ederek çekildi ve üstüne üstlük değil sadece I.D.S. sırasında işgal ettiği toprakları, 1870'lerde (sanırım) ilhak ettiği Kars-Ardahan bölgesini de iade etti.
Sovyet Rusya'sının bununla uğraşak ne zamanı vardı ne gücü kalmıştı. Önce kendi evinde temizlik yapması gerekiyordu. İç savaşla meşguldu, eski rejim yanlılarına ve sosyalistlerine (SR) karşı mücadele ediyordu. Bu arada, üstesinden gelemeyeceği yeni bir sorun olabilecek Orta Asya'da herhangi bir isyan istemiyordu. Biliyorum, kulağa tuhaf gelecek ama yeni Sovyetler rejimi ile Müslüman Şuralar arasında işbirliği protokolü gibi bir şey imzalanmıştı. Eee tabi bu "balayı" uzun süre sürmedi. Sovyetlerin eli boşalır boşalmaz, dine (herhangi bir dine) amansız savaş ilan edildi...
Bunları araştırmak lazım. Ben tarihçi değilim. Sadece şurda burda okuduğum (tabi kaynakları da veremiyorum haliyle) duyduğum gördüğüme dayanarak öyle düşünüyorum, o zamanları aklımda böyle tasavvur ediyorum.
Konuyla ilgili sağlam kaynakları varsa buyursun paylaşsın biz de yararlanalım.
Yardım Rusya üzerinden çıktı ama Rus insanı tarafındanmı yollandı sözünü biraz açarmısın ?
Açıyorum ağbi :)
Bir kere Rus insanı tarafında yollandı ben demedim. Tam tersine yollanmadığını dile getirmek istemiştim ;)
Veren Rusya'ydı, ama bu kaynaklar Rus menşeliydi o tartışılır bir konu bence.
ADMIN 3 MAYMUNU oynuyor.
GORMEDIM
DUYMADIM
BILMIYORUM
Ozbek yardimi deniyor a?ikcasi ben hi? duymadim ama yapildiysa ALLAH RAZI OLSUN deyip fazla uzatilmamasi gerekir bence bu konun uzerine dusup yaptiniz yapmadiniz tartismasi gereksiz surdurulmemeli ve t?rkiye bu konulari gizliyor demek acikcasi PROVAKATOR luge giriyor l?tfen bu t?r kelimeler kullanmayalim.Hem ADMIN arkadasim bizlerden bu kadar korkmana gerek yok t?rklerin ozbek topraginda gozu yok buna inan ve h?kumetimizin bu forumlara katilan t?rklerin /10 kadar bile ilgisi oldugunu sanmiyorum ozbekler icin .Boyle dusmanlik senaryolarina gerek yok sizde benim gordugum eski AMERIKA lilarin RUSYA korkusu biliyorsunuz bir ton senaryolari fobileri vardi bir gun Rusya Amerikayi isgal edecek diye bu sacma fobileri yuzunden bir suru gereksiz film yapip ruslari assagiladilar suan benim bu forumda gordugum bazi arkadaslar bu tip kaygilari yuzunden t?rkleri haksiz yere karaliyorlar yapmayin lutfen .Admin adli arkadasin t?rkceyi nereden bildigini soylememesi beni sasirtti gizliligin nedeni nedir ajanmisin yoksa?Butun bunlar bir yana burada t?rkceyi iyi bilen ve ornek olacak bir kisi varsa oda PAX tir hicbir tartismayi korukorune yapmiyor dogrularini savunuyor art niyetli degil ve bilgili diger iyi t?rkce konusup t?rk fobisi olan bilgisine ragmen fobileri yuzunden onunu goremeyen kardeslerine dusman olan Admin gibi degil.
etchgow
10-04-2004, 02:47 AM
işte problem budur
Kurtulus savasinda Istanbul'da yasayan Ozbekler destek vermistir. Anadolu'ya silah kacirmislardir. Ozbekistan Ozbeklerinin ne kadar payi var bilmiyorum. Ama Istanbul'da Ozbekler tekkesi denen bir yer vardir. Istanbul Ozbekleri bu tekke araciligiyla yardim etmislerdir.
CeBeLLi
10-04-2004, 05:47 AM
işte problem budur
olaylari gizli tutuyor.... ama niye?İşte soru burda.. :PYani amma yazmışssın güzel kardeşim. Türkiye devletinin başka işi gücü kalmadı bunları gizli tutacak. Bilmeyen muhakkak vardır. İsteyen pek ala öğrenebilir herşeyi. Bak ben tarihçiyim. Sana bu konuda müjde vereyim de yüreğin ferrahlasın; Rusya ve Hint Müslümanları Kurtuluş savaşında maddi yardımlar toplamışlar fakat bu yardımlar Rusya devletine mal edilmiş. Birinci dünya savaşında ise, asıl Türk birlikleri Türkmenistan içlerine, Kazakistana kadar gidip müslümanları teşkilatlandırmışlardır. Güzel kardeşim, Biz Osmanlı gibi bir büyük devletin mirasçılarıyız. Elimiz her yere kadar ulaşmıştır. Daha ilginç bir şey; Zamanın İngiliz Hindistan valisinin şöförü Teşkilatı mahsusanın(gizli istihbarat servisi) adamıydı. Bunlar gizli şeyler değil, yalnız biraz araştırmak yeterli. Devlet durup dururken bilgiyi zorla insanların kafasına sokacak değil ya! Başka bir hadise,İngilizleri zor durumda bırakan İrlanda ve İskoçya ayaklanmalarında Osmanlının Teşkilatı mahsusasının parmağı vardır. Yaa güzel kardeşim. Merak etme sen. İrlanda halkını ingiliz pençesinden kurtaran İkinci Abdülhamitin Osmanlısıdır. Daha tarihte neler neler var. Nesi gizlensin..Sizin Türk ve Müslüman Kimliğinizi silmek için ortaya konan Yeni tedrisat filan.. hepsi tarihte yazılı..Kimse Kimseye "Abilik" Taslamıyor.. Herkes Bunu kafasından silsin. Türkiye işi gücü kalmadı oraları sömürecekmişte filan..Öyle olsa Arapları sömürürdü Osmanlı. Hüsnü Mahalli BBC muhabiri bir Arap olarak kendisi söylüyor.. Osmanlı tersine Emperyalizim yapmıştır diye.. Bu nedemek? kendinden vermiş yanii.. Ah be kardeşim.. Senin Yurdun sana ait.. kim orasını ele geçirebilir? Türkiye mi?.. hafif hipermetropluk var galiba.. yakını görememek gibi. Hatta miyoplukla karışık, uzağıda görememe filan.. yakını görebilsen, dibine baksan görecegiğin ilk iki ülke hangisi? Niçin bu korku? sen Türkiyeden korkma.. hele dibinde Çin ve Rusya filan varken Türkiye'den hiç korkma tamam mı?...Taocu ve maocu kardeşeleriniz ve sizin('sizin' derken, senin gibi "muhBir" faaliyetlerde bulunanları kastediyorum) ortodoks mezhebi güzel kardeşleriniz, sizi en iyi şekilde anlar ve kanatları altına alırlar. Biraz dış politika bilsen(ki bu dış politikayı Türkçeyi bildiğin kadar güzel biliyorsun ama, bulunduğun "Servis" sakat), böyle iki gücün arasında hiç bir devletin, başka bir strateji geliştirmeden sonsuza dek bağımsız olamayacağını bir görebilsen..Ama duyarlı kardeşlerimizin bir strateji gerçekleştirecklerini ümit ediyoruz. Bizi yaşatan Ümittir.
ne kadar kucuk dusunuyorsun...
o yardimlar da iman gucuyle idi!!!
babanin hatiri icin degil
4twelve
10-04-2004, 10:10 AM
Eyvallah sana katiliyorum..Dilinden bal damliyo..Saol
CeBeLLi
10-04-2004, 03:06 PM
Uki kardeş mahalle ağzıyla konuşmayı bırakıcak mısın? Euroasia kardeşimin hak etmediği bir çıkış yaptın. Euroasia kardeşimiz genç bir kardeşimiz Ve söyledikleri doğru. Senin de demek istediğini anlıyorum. Halk yoktan vermiştir. Elindekini vermiştir, ama kast edilen şey başkaydı. Dini bütün olan anlar. Zaten Allah razı olsun diyor kardeşimiz. Daha ne desin? Başa kakmak olmaz. Ona kalırsa, Türkiyen de nice şehitler verdik kafkasyada, türkmenistanda, anti sovyet teşkilatlanması için. Ama Türkiye adı geçtin mi herkeste "aman yarabbi" havaları. Bu Müslümanlık mı? Biz kardeşlerimiz diyoruz.. birden "ne kardeşi !!!kardeş değiliz."feryatları. Müslümanlık bu mu? Subaylarımız şehid oldu. Rusya müslümanları kongrelerine destek verildi. herkes her zaman birlikte çalıştı. Allah bütün Türkistan halklarından, Hint müslümanlarından razı olsun. Biz biriz. Şimdi başa kakılıyorsa demek ki bir olarak görülmüyoruz.
Uki kardeş mahalle ağzıyla konuşmayı bırakıcak mısın? Euroasia kardeşimin hak etmediği bir çıkış yaptın. Euroasia kardeşimiz genç bir kardeşimiz Ve söyledikleri doğru. Senin de demek istediğini anlıyorum. Halk yoktan vermiştir. Elindekini vermiştir, ama kast edilen şey başkaydı. Dini bütün olan anlar. Zaten Allah razı olsun diyor kardeşimiz. Daha ne desin? Başa kakmak olmaz. Ona kalırsa, Türkiyen de nice şehitler verdik kafkasyada, türkmenistanda, anti sovyet teşkilatlanması için. Ama Türkiye adı geçtin mi herkeste "aman yarabbi" havaları. Bu Müslümanlık mı? Biz kardeşlerimiz diyoruz.. birden "ne kardeşi !!!kardeş değiliz."feryatları. Müslümanlık bu mu? Subaylarımız şehid oldu. Rusya müslümanları kongrelerine destek verildi. herkes her zaman birlikte çalıştı. Allah bütün Türkistan halklarından, Hint müslümanlarından razı olsun. Biz biriz. Şimdi başa kakılıyorsa demek ki bir olarak görülmüyoruz.
Evet farkindayim
Euroasia hakkini helal et cok kafam bozuldu istemiyerek yazdim, ozur dilerim.
orda o yardimlar olmassada biz bunu basarirdik kelimesi cok dokundu...
tabiki basaracaklardi, Allah(c.c) bir kafirin kiliciyla dahi olsa oralari koruyacakti...
ama mesele o degil, Dunyanin dort bir yanindan esaret altinda, isgal altindaki(butun alemi islam isgal altindaydi), aclik ve yoksulluk altindaki insanlarin yardiminin anlami o degildi. Tarihe baksan o yardimlari yaparken diyorlardiki Islamin son kalesi kaldi, son beldesi, bari ora kalsin diyorlardi , gelecekte orada Kur'an'i omuzlayacak nesil yetisecek, her tarafa akinci gonderip ahir zamanda sunnetullahi yeniden ayaga kaldiracak bir nesil yetismesi icin son islam kalesinin kalmasi lazim diyorlardi. Derdleri buydu. yoksa o yardimlari sadece maddi acidan bakarsan o insanlarin o gunku izdirabinin hakkini veremezsin. maddiyatla olculmez onlar. KI o gun Buhara sehrinin yardim miktarini yakinda okudum, o miktarin sefalet icindeki halktan ciktigini hala kafam almiyor. ama miktar onemli degildir. Demek ki dusundukleri sey, bizim tasavvur ettigimiz seylerin otelerindeydi...
Mazur gorun iste bu nokta(o yardimlari kucuk gorme) beni biraz sinirlendirmisti...
hakkinizi helal edin
Ona kalırsa, Türkiyen de nice şehitler verdik kafkasyada, türkmenistanda, anti sovyet teşkilatlanması için. Ama Türkiye adı geçtin mi herkeste "aman yarabbi" havaları. Bu Müslümanlık mı? Biz kardeşlerimiz diyoruz.. birden "ne kardeşi !!!kardeş değiliz."feryatları. Müslümanlık bu mu? Subaylarımız şehid oldu. Rusya müslümanları kongrelerine destek verildi. herkes her zaman birlikte çalıştı. Allah bütün Türkistan halklarından, Hint müslümanlarından razı olsun. Biz biriz. Şimdi başa kakılıyorsa demek ki bir olarak görülmüyoruz.
Cebelli kardes hakkini helal et.
neden sucu hep disarida ariyorsunuz. O gun ugrunda can verdigi atalarimizin izdirabini yukarida yazdim , o insanlarin gelecekte anadolu insanindan bekledikleri baska idi. Halklar arasinda bir problem varsa demekki siz hala o seviyeye gelmediniz, demekki daha cok calismalisiniz. Siz sizin dusunduklerinizin aynisini baska halklardan bekleyemezsiniz, cunku, soyledigim gibi, arabulucu olarak siz tayin edilmissiniz...
4twelve
10-05-2004, 09:04 AM
Bence kimsenin biseyi basa kalktigi yok....( Istinalar kaideyi bozmaz)Ama bu forumda cogunluk diyecem kimse yanlis anlamasin Turkiyeden katilan cogunluk abilik hamilik yapma sevdasinda bu insanlarin sadece soylemeye calistigi sey biz size kol kanat gereriz...... simdi bi de diyoruzki evet Turkiye kol kanat germeli yardimci olmali ...... oluyorda amma Turki cumhuriyetlerde uyguladigi bazi yanlis politikalar insanlarin Turkiyeden sogumasina yol aciyor..Bence amacimi yanlis yaptigimizi daha dogrusu devlet olarak uyguladigimiz yanlis politikalari kabul edip bu insanlara evet arkadas biz yeri gelince yaptigimiz yanlislarida kabul ederiz bir daha da yanlis yapmamaya calisiriz diyebilmektir....Hatayi kabullenmekte buyukluktur bence...Ayrica burda bazi arkadaslarin fikri yok sadece copy paste yapiyolar.........Biri karsit fikir gelistirdigind ise savunmaya takatlari olmadigi icin direk saldiriyolar ..Evet en iyi savunma hucumdur ama savasta veya musabakade tartismalarda.....
Tangriberdi
10-05-2004, 11:18 AM
Yes, Uzbeks contributed to Anatolian liberation war. No one can deny this. Or will face to me.
Russians contributed nothing to Turkish war.
Not actually . They did not do anything but being a bridge between support coming from Uzbeks and Anatolia. Russians did not sendanything from themselves. All was from central asian Turks.
Özbekler Türk kurtuluş savaşına yardım ettiler maddeten hem de çok. Kimse reddedemez bunu reddedenin alnını karışlarım:P Rusların Kurtuluş savaşına hiç bir katkısı olmadı. Rusya arcılığıyla gelen herşey Orta asya Tğrklerindendi.
Toruk
10-05-2004, 08:13 PM
Kurts are like chechens in Turkiye.:D
4twelve
10-08-2004, 11:10 AM
Kurts are like chechens in Turkiye.:D
Sana sadece hadi len diyecem ama ne demek istedigini anlamadigim icin yorum yapmiyorum
Aybike
06-22-2005, 09:39 PM
Valla beni tek ilgilendiren şey : Niye türkiye bunu gizliyor gibi davranıyor.
Türkiyenin birşeyi gizlediği yok rahat olun siz..
Bugün bize ise yarın size...MİT şu an özbekistanda cirit atıyor neden acaba..
Yada burada özel yetiştirilen özbek gençleri geçen sene ülkelerine döndüler neden acaba?
Biz aynı kanız birdaha eskiye dönülmesin özbek başka ırkların boyunduruğu altına girmesin diye çalışmalar sürüyor..Rahat olun TÜRKİYE TÜRKLERİ SİZİ SEVİYOR...
Bir şey daha yazacağım ama kızmak yok...Türkiye türklerine çok kızıyorsunuz..
ama hiç düşündünüzmü tüm türk ırkları sovyetlerde esir gibi sömürge oldular..
Tek esarete kanıyla canıyla karşı çıkan türkiye türkleri oldu..Artık bırakında size abilik yapalım biraz...Hatta ablalıkta olabilir..Alacağınız çok ders var bizden..Onca yıl abiniz ruslar oldu..Tüm tafranız bizemi be kardeş..
(Bu arada oraya gidip sizleri dolandıran türkiyelileri kalpten kınıyorum allah belalarını versin)
Administrator
06-23-2005, 01:46 AM
vay Aybike hanim ruslar
"lutche poznda chem nekogda" diyorlarya ....
eski topklerni gundeme getirmissin.
Baga Tarkan
06-23-2005, 02:18 AM
Tarihte Astrahan Hanlığı'ndan son Türk hanlığı da Rusların eline geçinceye kadar olan bölümde, Türk Hanlıklarının Osmanlıdan yardım istekleri olmasına rağmen , Osmanlı'nın bir takım projeler üretmiş ve bir miktar hafif silah yardımı yapmış olması haricinde kayıtsız kaldığı görülmektedir.
Bu durum gözönüne alındığında, Özbek ırkdaşlarımızın Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiyeye yaptıkları yardımın önemi ve anlamı çok büyüktür. Bu ders kitaplarında yazmamasına rağmen, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Dairesi'nin yayınlarında mevcut olup tarafımızdan bilinen ve övülen bir olaydır.
Şahsınızda, Tüm Özbek ırkdaşlarımıza bu sebeple sonsuz şükranlarımızı ve saygılarımızı sunarız.
Bilge_Tonyukuk
06-23-2005, 05:00 AM
işte problem budur
Şöyle de olmuş olabilir: Özbekistan yapmıştır Rusya üstüne alınmıştır. Günümüzde de olumuyor değil yani... :D
Saygılarımla
Administrator
06-23-2005, 05:16 AM
Tarihte Astrahan Hanlığı'ndan son Türk hanlığı da Rusların eline geçinceye kadar olan bölümde, Türk Hanlıklarının Osmanlıdan yardım istekleri olmasına rağmen , Osmanlı'nın bir takım projeler üretmiş ve bir miktar hafif silah yardımı yapmış olması haricinde kayıtsız kaldığı görülmektedir.
Bu durum gözönüne alındığında, Özbek ırkdaşlarımızın Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiyeye yaptıkları yardımın önemi ve anlamı çok büyüktür. Bu ders kitaplarında yazmamasına rağmen, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Dairesi'nin yayınlarında mevcut olup tarafımızdan bilinen ve övülen bir olaydır.
Şahsınızda, Tüm Özbek ırkdaşlarımıza bu sebeple sonsuz şükranlarımızı ve saygılarımızı sunarız.
Turkiyede boyle bir suyaset var Turkoiye OA dan ustundur gibi.yani turkiye OA ya yardim verebilir agabeylik yapabilir,ama OA yapamaz yapmish olsada bu cogunlugun namusuna dokunan bir shey bu yuzden OA dan gelen destegi kabul edemez hukumetiniz.
Bilge_Kagan
06-23-2005, 05:24 AM
Turkiyede boyle bir suyaset var Turkoiye OA dan ustundur gibi.yani turkiye OA ya yardim verebilir agabeylik yapabilir,ama OA yapamaz yapmish olsada bu cogunlugun namusuna dokunan bir shey bu yuzden OA dan gelen destegi kabul edemez hukumetiniz.
Bununla ilgili nasil bir kanit koyabilirsin ki ortaya ? Ayrica kabul etmek gerekir ki Orta Asyadaki gelismislik bir cok acidan Turkiyeden ( ki bunun sebebi Rusyanin bolgeyi birkac yuzyil somurmus olmasidir. ) daha az, dolayisiyla Turkiyenin yardim etmesinden daha dogal birsey olamaz, bunun agabeylikle, delikanlilikla alakasi yok, sadece yardimlasma ve kardeslikle alakasi var. Yoksa diger Turki devletler de Turkiyeye yardim ediyor nedir yani ( bkz. Baku-Ceyhan boru hatti )
Baga Tarkan
06-23-2005, 05:41 AM
Türkiye ile Türkistan'da yaşayan kardeşlerimizin kurdukları bağımsız devletler arasındaki ilişki ağabey-kardeş ilişkisi şeklinde değil, birbirine karşı saygı duyan iki egemen devlet arasındaki ilişki gibidir. Ama bu ilişki dostane ve kardeşlik duyguları içersindedir. Hiçbir Türkiye Türkü, bir Türkistanlı Türkü kendinden farklı görmez. Bir görür. Öz kardeşi gibi görür.
Türkiye'nin Türkistanı sömürmek gibi bir düşüncesi yoktur, olamaz da. Onun için çoğunlukla örnek verdiğiniz gibi Türkiye ile Rusya'yı karşılaştırmayın. Bu düşünceyi kim aklınıza sokmuşsa o Rus ajanıdır. Bütünleşmemizi engellemek için oluşturulmuş haince bir yalandır.
Biz, bütünleşme ve birleşme derken, eşit, bağımsız Türk devletlerin karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı işbirliğinden bahsediyoruz.
Administrator
06-23-2005, 08:16 AM
Zaten turkiyeyi rusya ile karishilaashtrilacak bir hali yok,
rusya bir eskeri guctur,dunyanin istedigi noktasinda amerika ordusunu
karshi yerde,suda,su altindan savashabilcek orduya sahip olan tek
devlet.Dogal kayanklarida cok,yer alanida coktur,bilim potensiyali
iyidir,nasilsa boshuna rusyaya bir hasta ayiya benzetiyorlar.
turkiyeni meslen Ozbekistan veya Kazakistan daha gelsihmish derken sadece
bazi sektorlari konushabilinir,meseln tekstil alani,diniy egitim,ve bazi
sheyler ama orta okul egitimi degil,meslen turkiyede ozbekistanda oldugu
gibi isitici merkezleri yok ,istanbul gibi modern shhirde hemen hemn her
yerinde komur kullaniliyor.ozbekistanin de ekonomisi geride oldugu burdaki
byurokrasidan kayanlanmasi eger kazakistan gibi biznes icin rahat shartlar
acilmish olsaydi shimidi tekstil knonusunda ozbekistan turkiyey 10 yil
surec ichide gechmish olurdu ama bagimsiz oldugumuza yakinda 14 yil olacak,
kazaklari sevmesemde soyleyim , ben kazakistani turkiyeden daha geride
olarak grmuyorum,ozbekistanin geride olmasi de edigim gibi burdaki 14
yillik byurokratik engellerin neticesi,ishi halkimiza birakirsaniz hich
kimseni yardimisiz de iy ekonimisini kurabilecek kadar potensiyali var,bilim adamalari, ish adalamalrimiz gereginden gire daha fazla ,bir kismi simdi kazakistan ekonomisi icin calisiyor. ben tuirkiye kendisi agabaey olarak goruyr derken ben burdaki sayin turk kullanicilaridan bahsetmiyorum ben turkiyedeki cogunlugun fikrini soylemishtim,turkiyede gidersen unveriste mezunlari arasinda da ishci sinif arasindada ,isha adamlari arasinda da boyle ozbekistana agabeylik gozu ile bakan cogunu bulabilrisn ,zaten bu olaylar beni cok kizdirmishi zamaninda ,meselen birisi diyor "sizin snirlarinizi turk askerleri nasil koruyor?" "allah allah ne zaman bizim sinirlari turk askerleri korumush?" ,,diye
sorduguna "allah..allah sizin sinirlari turkiye askerleri korumuyormu?"
diyecek "hayir" derseniz ,sonra sashtiracak,bu denizden bir damla.
ben bunun nedeni once anlamiyordum sonra baqkiyorum bazi kitpalarda iste
dincilerin olsun ,iste dinsizlerin olsun iste turkculerin olsun cogunda
"turkiye OA nin tek kurtaricisi olan agabeyi" gibi propogandayi gorebiliyorsunuz.
Colpan
06-23-2005, 08:32 AM
Doğu Türkistanlı soydaşlarımızdan hacca gelenlerin Arabistan'a hacca gitmrk yerine burada savaşıp şehit olduklarını biliyorum. Hatta şehitliklerini dahi görmüştüm. Ama bunları bizimle paylaşmayan hükümnetler şerefsizin dik alasıdır.
Administrator
06-23-2005, 01:16 PM
ruslar eger bu ishe son vermeseydiler daha cok yardim gelebilirdi.
Aybike
06-23-2005, 01:36 PM
vay Aybike hanim ruslar
"lutche poznda chem nekogda" diyorlarya ....
eski topklerni gundeme getirmissin.
Rusca bilmiyorum bilmekte istemiyorum o yüzden yazdığını anlamadım....
Administrator
06-23-2005, 02:50 PM
Rusca bilmiyorum bilmekte istemiyorum o yüzden yazdığını anlamadım....
hic olmaya gore gec olmak daha iyi.. demek istedim
Aybike
06-23-2005, 02:51 PM
hic olmaya gore gec olmak daha iyi.. demek istedim
Baaak...Nasılda anlaşıyoruz..
Varmı türkçe gibisi?
dervish
07-05-2005, 12:59 AM
Aybike bazi seyleri istedigin yada sana asilanmis sekilde goruyorsun. Ve Turkiyedeki cogu insan nedense boyle.
Orta Asya Turklerinin onemli kismi komunizmi kabul ettigi icin SSCB birligine katildi. Bu tipki Turkiyenin shu anda AB birligine katilmak istemesi gibi. SSCB'ye karsi cikanlarda vardi. Mesela dedemler. Bunlarin karsi cikmasi varliklarinin fakir olan insanlarla paylasilacak olmasi ve dinini rahat yasayamiyacak olmalariydi. Somurge esir filan demissin! Hicte oyle degildi! Zamaninda Turkiyedeki cogu insandan daha iyi egitim aliyordu oradaki insanlar, SSCB birligindeyken. AB'ye katilacaksiniz size de mi somurge diyelim? Egitim sisteminiz ingilizce olucak tipki SSCB'de Rusca ana egitim dili oldugu gibi.
Once kendi kendinize abilik ablalik yapin. Turkler kardesinin bile emrinde olmaz devlet olarak. Turkmenler birak devleti asiret olarak bile birbirinden emir almazlar. Abilik ablalik gibi seylerle gelirsen kusura bakma ama kicina sok o abiligi ablaligi derler.
neyse ozete gelicek olursak Orta Asya Turki Cumhuriyetleri SSCB birligine katilmayi feodal ve sinif ayrimciligindan fakirlikten kurtulmak icin cikis kapisi olarak gordugu icin kabul etti. Bir nevi Turkiyenin shu anda AB kapilarinda surunmesi de bu sebeplerden dolayidir. Esir ve somurge hic degillerdi ayrica!
bir ozet daha ben Turkiyedeki Turkum diye gecinenleri Turk olarak gormuyorum bile. Bir defa Turke hic benzemiyorlar. Bunun en basinda Devlet Bahceli geliyor :)
Türkiyenin birşeyi gizlediği yok rahat olun siz..
Bugün bize ise yarın size...MİT şu an özbekistanda cirit atıyor neden acaba..
Yada burada özel yetiştirilen özbek gençleri geçen sene ülkelerine döndüler neden acaba?
Biz aynı kanız birdaha eskiye dönülmesin özbek başka ırkların boyunduruğu altına girmesin diye çalışmalar sürüyor..Rahat olun TÜRKİYE TÜRKLERİ SİZİ SEVİYOR...
Bir şey daha yazacağım ama kızmak yok...Türkiye türklerine çok kızıyorsunuz..
ama hiç düşündünüzmü tüm türk ırkları sovyetlerde esir gibi sömürge oldular..
Tek esarete kanıyla canıyla karşı çıkan türkiye türkleri oldu..Artık bırakında size abilik yapalım biraz...Hatta ablalıkta olabilir..Alacağınız çok ders var bizden..Onca yıl abiniz ruslar oldu..Tüm tafranız bizemi be kardeş..
(Bu arada oraya gidip sizleri dolandıran türkiyelileri kalpten kınıyorum allah belalarını versin)
asena
07-05-2005, 07:51 AM
bir ozet daha ben Turkiyedeki Turkum diye gecinenleri Turk olarak gormuyorum bile. Bir defa Turke hic benzemiyorlar. Bunun en basinda Devlet Bahceli geliyor :)
Devlet Bahceli'den hic hoslanmam da,Turk'un tipi nasildir size gore?
aykız
07-05-2005, 07:57 AM
Heheh bende merak ettim valla asena..nasıl acabam....
Ayrıca dervişin yazdıklarınıda hiç tınlamadım bile...
Baksana türkler sovyet rejimine isteyerek girdiler diyor ya...heheh sibiryadakiler
(Sürülenler kimdi acaba) yada şeyh şamiller niye savaştıki o zaman..Manyakmıydı şamil....Hayttttttt beee...
Yav bunlar ya tümden çizik yada ben anlamıyorum..,
YADA burada rus KGB si var..Cirit atıyor cirit...Yemezleeeeeeeeeeeeer..
Yüz hatları yuvarlak
Saçlar kumral ve hafif dalgalı,ten buğdayımsı,elmacık kemikleri 20 mm kadar çıkık,göz çukurları 2 cm içeride,çene kemiği alt tarafta normalden 3 cm kadar uzun,göz rengi kahvergiden elaya doğru uzantılı bir renk,burun çıkıntısız düz ve satıhsız,burun delikleri geniş,kulaklar kepçe olmayandan,sakal sık ve gür..
şimdilik bu kadarını bulabildim:lol:
aykız
07-05-2005, 08:04 AM
[QUOTE=dervish]Aybike bazi seyleri istedigin yada sana asilanmis sekilde goruyorsun. Ve Turkiyedeki cogu insan nedense boyle.
Orta Asya Turklerinin onemli kismi komunizmi kabul ettigi icin SSCB birligine katildi. Bu tipki Turkiyenin shu anda AB birligine katilmak istemesi gibi. SSCB'ye karsi cikanlarda vardi. Mesela dedemler. Bunlarin karsi cikmasi varliklarinin fakir olan insanlarla paylasilacak olmasi ve dinini rahat yasayamiyacak olmalariydi. Somurge esir filan demissin! Hicte oyle degildi! Zamaninda Turkiyedeki cogu insandan daha iyi egitim aliyordu oradaki insanlar, SSCB birligindeyken. AB'ye katilacaksiniz size de mi somurge diyelim? Egitim sisteminiz ingilizce olucak tipki SSCB'de Rusca ana egitim dili oldugu gibi.
Kıçına sok lafına gelince DANDOZ derviş...biz ;size sokulanı çıkarmaya çalışıyoz..Ama çok derinde malesef biraz kanayacak sabret ve dişini sık geçecek....
Abilerin ablaların burada..KORKMA.....
Eğitim...Sovyetler dağıtıldıktan sonra almanyaya gelen tıp doktorlarınız temizlikte çalışıyor..Mühendis bayanlarınız ise çöp topluyor ..diplomaları ise bir boka yaramıyor hangi eğitim..Aynı meslek guruplarındaki bayanlarınızın ise türkiyede ne iş yaptığı belli..HALKLA birebir İLİŞKİLER..Çalışma alanları ise oteller...Uza kardeş uzaaaaaaa..Siz türkiyeye laf edecek kadar adam olmadınız daha...Dön ve kıcına bak ACI VARMI ACI heheheheh..............
aykız
07-05-2005, 08:05 AM
Yüz hatları yuvarlak
Saçlar kumral ve hafif dalgalı,ten buğdayımsı,elmacık kemikleri 20 mm kadar çıkık,göz çukurları 2 cm içeride,çene kemiği alt tarafta normalden 3 cm kadar uzun,göz rengi kahvergiden elaya doğru uzantılı bir renk,burun çıkıntısız düz ve satıhsız,burun delikleri geniş,kulaklar kepçe olmayandan,sakal sık ve gür..
şimdilik bu kadarını bulabildim:lol:
Yakışıklıymış be oğuzum...
Kadınları nasıl bide onu desen...
asena
07-05-2005, 08:26 AM
Oguz abi sarisin turk de olur,renkli gozlu Turk de olur.Beyaz tenli de olur,bugday tenli de.Yani o kadar genellestirilemez.
Cekik goz takintisi olanlara malzeme vereceksin simdi.
Oguz abi sarisin turk de olur,renkli gozlu Turk de olur.Beyaz tenli de olur,bugday tenli de.Yani o kadar genellestirilemez.
Ben bana gelen 125.678 kişi arasında inceleme yaparak buldum bu sonuçları...Türk nüfusunun yüz milyonlarla ifade edildiği bir ortamda zaten bunun bi genelleme yapması mümkün değil.Ayrıca bizim bu taraflarda çekik gözlü arkadaşlar olmadığı için o hakkımı pas geçtim...:rolleyes:
aspava
07-05-2005, 09:39 AM
hicmi tarihi flim seyretmiyorsunuz işte size TÜRK profiline uygun kişi :P
http://www.tulumba.com/mmTULUMBA/Images/VI343980XU733_125.jpg
aykız
07-05-2005, 09:43 AM
hicmi tarihi flim seyretmiyorsunuz işte size TÜRK profiline uygun kişi :P
http://www.tulumba.com/mmTULUMBA/Images/VI343980XU733_125.jpg
Süpersin aspava helal olsun sana ..Yav kardeş biz yavaş yavaş sıyırıyoz galiba...Yoksam banamı öyle geliyor....Oyunlara gelmeyin arkadaşlar..Bizim battal gazimizde var Bakkal emmimizde....
Sağol aspava ...En büyük cüneyt abimiz....
aspava
07-05-2005, 10:01 AM
Süpersin aspava helal olsun sana ..Yav kardeş biz yavaş yavaş sıyırıyoz galiba...Yoksam banamı öyle geliyor....Oyunlara gelmeyin arkadaşlar..Bizim battal gazimizde var Bakkal emmimizde....
Sağol aspava ...En büyük cüneyt abimiz....
ne demek abla bizim battal'da (cuneyt abimiz) daha neler var :P
http://www.tulumba.com/mmTULUMBA/Images/VI269876TW278_125.jpg
Safkan Türk dediğin çekik gözlü olur. ( Çinliler kadar değil tabiki) eğer değilse araya mutlaka başka kanlar karışmıştır.
Ben ırkçı değilim yani kanın falan bence çok önemi yok ama söyliyeyim ben çekik gözlüyüm. Türklük yürekle hissedilir ama çekik gözlü olmayanlar ben safkanım demesin.
Istanbuli
07-05-2005, 04:21 PM
Özbekistandaki kardeshlerimiz , Hindistan kardeshlerimiz gibi maddi yardim yapmishlardir. Buna inanirim.
Ayni Hindistan müslümanlarin yaptigi yardimin ile Türkiye Ish Bankasin kurulmasi , nasil gizleniyor, unutturuluyorsa, Özbek kardeshlerin yardim etmesinin,burda yeni duymam,beni "Türkiye" adina, her yönden utandiryor.
"Türkcülerin" bashbugsu bunu gizlettirdiyse,ki ölyle olmasi lazim ,sormak gerekir,neden acaba?
Benim "Ülkücü",hic olmazsa eskiden Ülkücü olan,bir arkadashim var. Gecenlerde bana dedi ki. "Halil, bu irkcilik(türkcülük) üzerinde cok duranlardan shüpheleniyorum. YaHu ben Türküm , tamam , ama bunu her dakka söylemem mi gerekir, her seyi ona baglamam icin bir sebep yok. Bunu yapanlarin bir "zoru" var ki yapiyorlar." sonra ekledi, "...ben bunlarin Türklügünden shüphe ediyorum artik."
Selam
Halil
Administrator
07-05-2005, 08:36 PM
Heheh bende merak ettim valla asena..nasıl acabam....
Ayrıca dervişin yazdıklarınıda hiç tınlamadım bile...
Baksana türkler sovyet rejimine isteyerek girdiler diyor ya...heheh sibiryadakiler
(Sürülenler kimdi acaba) yada şeyh şamiller niye savaştıki o zaman..Manyakmıydı şamil....Hayttttttt beee...
Yav bunlar ya tümden çizik yada ben anlamıyorum..,
YADA burada rus KGB si var..Cirit atıyor cirit...Yemezleeeeeeeeeeeeer..
dervish
halkin cogunlugundan bahetti Aybike
burda sovetler olmasini o zaman istemeyenlerin sayisi %5 ulashamaz.
sovelter kashi cikanlarin cogi zengin insanlarda ve OA hakinin cogu
cok fakirdi,sibiryay esasen zenginler goc ettirilde ve onalrin zenginlileri ve yerleri fakiralar ulshildi,,boyle oldukten sonra millet istemesmi?
devish bundan kasetmish,sovetler hakkinda olumlu konushan illaki KGB ajani olmaz aYbike, sen anliyorum sen soguk savash doneminde buyumushsun,terbiye gormussun ve azmi cokmi yashamishshin ama o zamanki tip dusuncelerde kurtulmak zorundasin ..yani cogu batilalarda gordugum gibi 'KGB phobia' sidan..Rus istihbaratinin shu php tabanli forumdan bashka ugrashacak onemli ishleri yokmi?ve shu anda adi KGB degil "FSB" olarak geciyor :wink:
asena
07-06-2005, 04:07 AM
Oncelikle Aynikenin bu threadi tekrar gundeme getirmesi guzel.
Hepsini guzelce okduum,ve bayagi ilginc geldi.
Bu hadise gercekse,ki gercek gorunuyor cunku Turkiye tarafindan da deliller mevcut,,ancak evet ustune basa basa,bizlere onem verilerek soylenilmesi gereken bir gercektir.
Peki bu gercegi bilerek yetismis Ozbek Kardeslerimiz bazi seyleri bize aciklayabilir mi?
SImdi Ozbek Turkleri,SSCB de iken kendilerini SSCB vatandasi olarak mi Turk olarak mi goruyorlardi?SImdi anlatilanlarin geneline bakarak SSCB vatandasi olmaktan memnun gibi gorunuyorlar idi.Ancak Turkiye'ye maddi yardimda bulunulmus ise,o zaman bana gore Turk olarak goruyorlardi kendilerini,SSCB vatandasi degil.
Tersini dusunursek,kendilerini SSCB vatandasi olarak gormekle birlikte,insani bir yardim olarak vermislerse,yardimin SSCB tarafindan yapildiginin bizlere zikredilmesinde de hata yok.
Sizler bu gercegi bilerek yetisen Ozbek kardeslerimiz,yukaridaki hangi olguyu mantikli buluyorsunuz?
aykız
07-06-2005, 04:26 AM
dervish
cok fakirdi,sibiryay esasen zenginler goc ettirilde ve onalrin zenginlileri ve yerleri fakiralar ulshildi,,boyle oldukten sonra millet istemesmi?
devish bundan kasetmish,sovetler hakkinda olumlu konushan illaki KGB ajani olmaz aYbike, sen anliyorum sen soguk savash doneminde buyumushsun,terbiye gormussun ve azmi cokmi yashamishshin ama o zamanki tip dusuncelerde kurtulmak zorundasin ..yani cogu batilalarda gordugum gibi 'KGB phobia' sidan..Rus istihbaratinin shu php tabanli forumdan bashka ugrashacak onemli ishleri yokmi?ve shu anda adi KGB degil "FSB" olarak geciyor :wink:
Demek zenginler göç ettirildi yerine fakirler getirildi ve o yüzden onlar memnun oldu..HImmmmmm
Hırsızlık devlet eliyle yapıldı demek...
Emek düşmanları..Bende zenginim..Yılardır kazandığımı bir günde elimden alacaklar öylemi..Daha kötü ya admin...
Beleşe konmuşlar ve para yüzünden susmuşlar öylemi..RÜŞVET yani...hımmm
anladım..Haklısın ...
KGB fobimde yoktur bilesin..
Bende korku yoktur arkadaşım..anla gari ....
aykız
07-06-2005, 04:29 AM
Safkan Türk dediğin çekik gözlü olur. ( Çinliler kadar değil tabiki) eğer değilse araya mutlaka başka kanlar karışmıştır.
Ben ırkçı değilim yani kanın falan bence çok önemi yok ama söyliyeyim ben çekik gözlüyüm. Türklük yürekle hissedilir ama çekik gözlü olmayanlar ben safkanım demesin.
Valla bende çekik gözlüyüm..Hafiften yani...
dervish
07-06-2005, 08:17 AM
Shu anda Turkiyede Gazetecilik bolumunde okuyorum. Istanbulda.
Turkiye insani belli bir duygusalligin sonucu tarihini sekillendirmeye calisiyor
yada beyni nasil yikanmissa o sekilde gormeye calisiyor.
SSCB kurulurken ve Turk milletleri SSCB'ye katilirken feodal ve kolelik duzeninden bikmis durumdaydi halkin %80'leri %90'lari. Bu durum ayni zamanda Ruslar icinde gecerli.
SSCB'nin kurulmasi benim ailem adina hic iyi olmadi. Cunku ailem elinden varligi alinacak olan zenginler sinifindaydi. Ama genel olarak halk icin iyi oldu. Cunku Halk Ruslar ve Inglizler ile isbirligi yapan, kendi milletinden olup kanlarini emen zenginlerden bikmisti.
Aybike SSCB Birligine Turki milletlerin katilmasi hicte dedigin gibi zorla olmadi. Halkin devrimiyle oldu.
Turkiyede shu anda ona benzer bir surecten geciyor AB'ye girmek icin.
Turkiyede okumaya yazma bilmeyen cok insan var. Eskiden bu daha coktu. Ama orada Okuma yazma bilen insan nufusun %99.9'u. SSCB birligindeyken oranin insanlari dunyaya kafa tutuyorlardi bilim olarak. Uzaya gitmis olan ilk Turk milletinden insan bir Kazaktir bunu unutma! Orada yetisen doktorlar proflar dedigin isleri yapiyorsa Komunizmin sacmaligindan dolayi o isleri yapiyorlar. Eger SSCB komunizm degil kapitalizmi uygulamis olsaydi (II Dunya Savasindan sonra --- ki Gorbachov bunu cok gec kalmis bir shekilde uygulamaya calisti) shu anda egitim almak icin SSCB kapisinda olurdu bir cok T.C vatandasi, hatta AB kapisinda surunmek yerine SSCB kapisinda surunurdu.
herneyse...
Ben Ozbek degilim Turkmenim, Turkmenistan vatandasiyim.
Administratorun yazdiklarinin hepsi neredeyse %100 dogru.
dervish
Aybike bazi seyleri istedigin yada sana asilanmis sekilde goruyorsun. Ve Turkiyedeki cogu insan nedense boyle.
Bana kalırsa beyni hala Sovyet usulü yıkalı olan sensin.
Orta Asya Turklerinin onemli kismi komunizmi kabul ettigi icin SSCB birligine katildi.
18. ila 19. yüzyıllar arasında Rus Emparatorluğu Orta Asya aşamalı olarak fethetti. 1917 İhtilalinden sonra Rusya Orta Asyadaki topraklarını serbest bıraktı mı ki Orta Asya ülkeleri (öyle bir şey mi vardı o sırada? :rolleyes: ) SSCB'ye kendi isteğiyle katıldı???
Hayır, Rusya hiçbir zaman Orta Asyadan çekilmedi. Değişen sadece sistemdi. Tarihi gerçekleri dikkate alarak mantıklı konuşalım da. :cool:
Bu tipki Turkiyenin shu anda AB birligine katilmak istemesi gibi. SSCB'ye karsi cikanlarda vardi.
:lol:
Sen bu tarihi nereden öğrendin?
Yanımıyorsam Rusya'da Bolşevikler iktidara geldikten sonra içinde Orta Asya da dahil koskocaman bir Cuhmuriyet olur ve bu böylece 1922'e kadar sürer. O zaman SSCB kurulur.
Mesela dedemler. Bunlarin karsi cikmasi varliklarinin fakir olan insanlarla paylasilacak olmasi ve dinini rahat yasayamiyacak olmalariydi. Somurge esir filan demissin! Hicte oyle degildi! Zamaninda Turkiyedeki cogu insandan daha iyi egitim aliyordu oradaki insanlar, SSCB birligindeyken. AB'ye katilacaksiniz size de mi somurge diyelim? Egitim sisteminiz ingilizce olucak tipki SSCB'de Rusca ana egitim dili oldugu gibi.
AB'den falan bahsettin de... Şimdi OA haklarının SSCB macerasının AB'ye dahil olmak gibi olmadığının en belirgin işareti şu ki: AB'nin tüm kurucu belgelerinde katılan ülkelerin kültürel özerklikleri garanti altında alınmıştır. SSCB'deki gibi resmi dil tek değil, üye sayısıyla neredeyse eşit (İrlanda kendi isteğiyle İngilizce kullanılmasını tercih etmiştir). AB mevzuatına göre herhangi bir AB ülkesi vatandaşı herhangi bir AB kuruluşuyla irtibata geçerken kendi dilini kullanma hakkına sahiptir. En güzel örnek AB'nin resmi sitesi http://europa.eu.int/
Ayrıca, AB'den istediğin zaman çıkmak serbesttir. SSCB'de öyle bir şey yoktu.
Yani SSCB'deki Rusça'nın dayatılması, kültürel asimilasyon ve zoraki birliktelik yoktu.
Once kendi kendinize abilik ablalik yapin. Turkler kardesinin bile emrinde olmaz devlet olarak. Turkmenler birak devleti asiret olarak bile birbirinden emir almazlar. Abilik ablalik gibi seylerle gelirsen kusura bakma ama kicina sok o abiligi ablaligi derler.
Türklerin bir kısmı abilik tasladıkları için saçma sapan şeyler yazmaya gerek yok bence. Yok Orta Asyalılar SSCB'ye kendi isteğiyle dahil olmuş ta, AB'ye girilince eğitim dili İngilizce olacakmış ta gibi şeyler..
neyse ozete gelicek olursak Orta Asya Turki Cumhuriyetleri SSCB birligine katilmayi feodal ve sinif ayrimciligindan fakirlikten kurtulmak icin cikis kapisi olarak gordugu icin kabul etti. Bir nevi Turkiyenin shu anda AB kapilarinda surunmesi de bu sebeplerden dolayidir. Esir ve somurge hic degillerdi ayrica!
Tekrar ediyorum. Orta Asyalıların esamisi bile okunmuyordu. Orta Asya ile ilgili tüm kararlar Petrogradda ve Moskova'da alınıyordu. Ha, Müslüman halklara şirin görünmek için Lenin "Bolşevikler ve Rusya'nın Müslüman Halkları Dosttur" gibi bir bildiri yayınlar. Ama güç kazanmak için geçici bir taktikten ibaretti sadece.
Arkadaş senin derdin ne anlayamadım? :rolleyes:
Shu anda Turkiyede Gazetecilik bolumunde okuyorum. Istanbulda.
Turkiye insani belli bir duygusalligin sonucu tarihini sekillendirmeye calisiyor
yada beyni nasil yikanmissa o sekilde gormeye calisiyor.
SSCB kurulurken ve Turk milletleri SSCB'ye katilirken feodal ve kolelik duzeninden bikmis durumdaydi halkin %80'leri %90'lari. Bu durum ayni zamanda Ruslar icinde gecerli.
SSCB'nin kurulmasi benim ailem adina hic iyi olmadi. Cunku ailem elinden varligi alinacak olan zenginler sinifindaydi. Ama genel olarak halk icin iyi oldu. Cunku Halk Ruslar ve Inglizler ile isbirligi yapan, kendi milletinden olup kanlarini emen zenginlerden bikmisti.
Aybike SSCB Birligine Turki milletlerin katilmasi hicte dedigin gibi zorla olmadi. Halkin devrimiyle oldu.
Turkiyede shu anda ona benzer bir surecten geciyor AB'ye girmek icin.
Turkiyede okumaya yazma bilmeyen cok insan var. Eskiden bu daha coktu. Ama orada Okuma yazma bilen insan nufusun %99.9'u. SSCB birligindeyken oranin insanlari dunyaya kafa tutuyorlardi bilim olarak. Uzaya gitmis olan ilk Turk milletinden insan bir Kazaktir bunu unutma! Orada yetisen doktorlar proflar dedigin isleri yapiyorsa Komunizmin sacmaligindan dolayi o isleri yapiyorlar. Eger SSCB komunizm degil kapitalizmi uygulamis olsaydi (II Dunya Savasindan sonra --- ki Gorbachov bunu cok gec kalmis bir shekilde uygulamaya calisti) shu anda egitim almak icin SSCB kapisinda olurdu bir cok T.C vatandasi, hatta AB kapisinda surunmek yerine SSCB kapisinda surunurdu.
herneyse...
Ben Ozbek degilim Turkmenim, Turkmenistan vatandasiyim.
Administratorun yazdiklarinin hepsi neredeyse %100 dogru.
Bu kadar SSBC hayranı olan bu kadar rus emparatorluğunu yücelten birinin İstanbulda gazetecilik okuması biraz garip kaçmış:lol:
Siz daha iyilerine layıksınız kardeşim hadi rusyaya:rolleyes:
4twelve
07-06-2005, 09:32 AM
Bu kadar SSBC hayranı olan bu kadar rus emparatorluğunu yücelten birinin İstanbulda gazetecilik okuması biraz garip kaçmış:lol:
Alo hayirdir ustam sen Liyakat Kurulu Baskanimisin????:rolleyes:
Administrator
07-06-2005, 09:40 AM
tamamda Pax
OA halklarini bazi gosterdikleri tepkilerinden haricinda halkin buyuk cogunlugu sozvetleri istmedgi bir olay da olmamish.Benim buyuk dedemde kaybedenlerden oldu ,fabrikasi ve yerleri varmish(cok miktarda altinlarini rushvet vererek surgunden kurtulmush)ama onun dedigine gore de esasiy halk hic tepkide bulunmamsih.
tepki gosteren bazi zenginlere gelincede,
meselen shu basmachi olaylarini al ,shu anda ozbeksitanda bu hareketi pozitif gostermeye chalishiyorlar ama gerceklere bakarsan basmachi hareketlerin organize edenlerin cogu zenginler oldugunu ve bu adamlarin car rusyasinda hep car hukumetine hizmet ettikleri ve carlara karshi isyan yapmaya chalishan halki bastirmada ruslarla aktif ishbirligi yaptigini ogreneceksin.
Alo hayirdir ustam sen Liyakat Kurulu Baskanimisin????:rolleyes:
AB kapılarında süründük ustam AB olmasa birde rus emparatorluğu kapılarında sürünecektik:lol:
shokir
07-06-2005, 11:56 AM
Rum turkleri Kurtulus Savasina girdigi zaman Orta Asyada mevjud olan devletler--Turkistan Avtonom (ozerk) Cumhuriyati , Buhara ve Harezm belli miktarda yardimda bulunmuslardi. Bu miktar o zamanki parayla hesaplasak 20 milyon altin tenge imis.Ancak bu para Ataturk tarafdarlarina Sovyetler Rusyasinin Merkez bankasi araciligiyla gerceklestirilmistir.Hatta bu yardimi almak icin rum turklrinden bir vekil( rusyadaki o zamanki elcisi) Moskovaya muzekereler icin gelmistir.En onemlisi bu teklif Orta Asyalilar tarafindan ortaya konulmustu. Verilen yardim faizsizdi hemde geri istenmiyordu. BU teklif o anda kapitalist devletler saldirisi (tashqi agressiya va fuqarolar urushi) ve ic savasi durdurabilen Sovyet Rusya devletinin dis politikasina da uygundu. Bu yardim hakkindaki arsiv evraklari bu yardimin az bir kismi yerine savasta en cok lazim olan -- silah-- gonderildigi ortaya cikiyor. Ikinci dunya savasi sonrasi ve 80. , 90. yilarda bu konuda turkiye de ve ozbekistanda bir takim arastirmalar yapilmistir.
Ozbekistanda, tarih kitablarinda bu hakta yazilmistir. Ama bu yardima hususi sahslar, zenginlerin (ozel) kacak olarak gonderdigi (gosterdigi) yardim katilmiyor.
______
Ykarida turk ler cekik gozlu olur diye yazmislar, ama bu tam dogru bir sey degildir. Turkler cogu mongoloid bu gercek. Ama antropologlar turk lerin bir kismi "yevropoid" olduguni soyluyorlar. Tatarlar ve baskir turkleri ve gagauzlarin bi kismi aynen ogledir.
_____
Turkiye turklerinin bazilari gercekten panturkist ve onlar kendilerini kardes degil kefil, abi, abla saniyorlar, hakir goruyorlar.Orta Asyalilar onlara gore "geri zekali yaratik " ki sanki turkiye onlari kurtarabilir.
Ama her yukselisin bir inisi oldugu gibi her kotulugun, rezaletin, byurokrasinin bitisi de var. Orta Asya da bir gun gendine gelir...
Ama turkiyede kardes insanlar cokdur. onlar bize saygi gosteriyorlar, onlarin politika veya abi, ablalikla isi yoktur. Onlar saygili ve kardasca davraniyorlar herkese, ..
-----
Her devletin oldugu gibi ister Sovyetolsun ister simdiki Rusya f nu olsun hem iyi hem kotu taraflari var. Ama simdi ozbekler vatandaslari icin rusya iyidir.
Turk arkadaslar Sovyetler hakkinda bir sey demeden once onlarin (orta asya dahil) 70 senelik tarihini, uyguladigi ekonomik ve sosyal politikasiini ogrensinler!!! Ondan sonra gelelim burda tartisalim, ...
_____
shokir
07-06-2005, 12:10 PM
[QUOTE=asena]
SImdi Ozbek Turkleri,SSCB de iken kendilerini SSCB vatandasi olarak mi Turk olarak mi goruyorlardi?
Boyle salakca soru gormedim bu zamana kadar. Simdi kendilerini kim olarak goruyorlarsa, o zamanda oyleydi!!!!!
SImdi anlatilanlarin geneline bakarak SSCB vatandasi olmaktan memnun gibi gorunuyorlar idi.Ancak Turkiye'ye maddi yardimda bulunulmus ise,o zaman bana gore Turk olarak goruyorlardi kendilerini,SSCB vatandasi degil.
Tersini dusunursek,kendilerini SSCB vatandasi olarak gormekle birlikte,insani bir yardim olarak vermislerse,yardimin SSCB tarafindan yapildiginin bizlere zikredilmesinde de hata yok.
:) Tam bir falcisin sen bence...:rolleyes:
Sizler bu gercegi bilerek yetisen Ozbek kardeslerimiz,yukaridaki hangi olguyu mantikli buluyorsunuz?
Hic birini ..:lol:
dervish
07-06-2005, 01:02 PM
Turkiyedeki insanlarla tartisilmaz. Nedense bir "At Gozlugu" modasi var. (Aslinda bu moda biz Turklerde birkac asirdir var nedense. Mogollar Bilim merkezlerimizi yikip kutuphanelerimizi yaktigindan beri)
1. Ben 1982 senesinde dogdum.
2. 1989 senesinde okula basladim.
3. 1991 senesinde Turkmenistan kendi basina bagimsiz bir devletti.
4. 1989 basladigim ve 5 Sene okudugum bir koy okulunda 89 senesinde bilgisayarda BASIC ile programlama ogretiliyordu. Ayni zamanda okulda ana egitim dili Turkmenceydi. Rus Dili dersi vardi. Almanca dersi de vardi. Ama evet kitaplarda hic Millilik meselesi gecmezdi. Gokdepe savasi gibi olaylarda hic gecmezdi. Komunizm zirvaligi asilanmaya Lenin ilah gibi gosterilmeye calisilirdi.
5. o okulda 5 sene okuduktan sonra Turkmen-Turk kolejlerini kazanarak orada okumaya basladim
6. 1999 senesinde Turkiyeye geldim.
7. sene 2005...
dervish
07-06-2005, 01:15 PM
Ha klasik laflar. Bunu bircok onemli bilim adaminiza dediniz biliyor musun? Ve onlar bilime saygi duyulan yerlere gittiler.
aykız
07-06-2005, 01:49 PM
Turkiyedeki insanlarla tartisilmaz. Nedense bir "At Gozlugu" modasi var. (Aslinda bu moda biz Turklerde birkac asirdir var nedense. Mogollar Bilim merkezlerimizi yikip kutuphanelerimizi yaktigindan beri)
1. Ben 1982 senesinde dogdum.
2. 1989 senesinde okula basladim.
3. 1991 senesinde Turkmenistan kendi basina bagimsiz bir devletti.
4. 1989 basladigim ve 5 Sene okudugum bir koy okulunda 89 senesinde bilgisayarda BASIC ile programlama ogretiliyordu. Ayni zamanda okulda ana egitim dili Turkmenceydi. Rus Dili dersi vardi. Almanca dersi de vardi. Ama evet kitaplarda hic Millilik meselesi gecmezdi. Gokdepe savasi gibi olaylarda hic gecmezdi. Komunizm zirvaligi asilanmaya Lenin ilah gibi gosterilmeye calisilirdi.
5. o okulda 5 sene okuduktan sonra Turkmen-Turk kolejlerini kazanarak orada okumaya basladim
6. 1999 senesinde Turkiyeye geldim.
7. sene 2005...
çok ufakmışın..demek meslektaşım olacaksın..hadı hayırlısı..
sen yinede bırak rusları gel benimkardeşim ol..KANIMIZ bir en azından...Biz öyle beyni yıkanmış filanda değiliz..Siz sovyetlerde sizin dediğiniz gibi "rahatken"biz bu ülkede bağımsızlık savaşı veriyorduk kardeşim...
çanakkalede destanlar yazıyorduk..Türk kardeşinden bile emir almaz dediğin olay varya hah işte onu yapıyorduk..O zaman lar sen sovyetlerden emir alıp
rahat(!) yaşıyordun...Burası türkiye evlat..Dünyanın en güzel yeri..Yarım ada
Birde istanbulu varki dünyanın göz bebebeği..Hele bide hristiyanlığın kutsal toprağı sayılıyor..Allah allah dünya istiyor burayı..Burası öyle orta asyaya benzemez..Burayı korumakta zordur..İŞTE BİZ BUNUN SAVAŞINI VERİYOR VE BAŞARIYORUZ::bu öyle kolay iş değil..;) Senin yaşındayken bende öyle kardeşlik martavallarına inanırdım..Ama anladım ki öyle olmuyomuş..
O kardeşlik şeyleri filan fasa fisoymuş..Anladımki TÜRK TÜRKTEN BAŞKA DOST YOK...Siz ne derseniz deyin ben hala büyük türk birliğine ınanıyorum..
ve o birlikte kimse kimseye emir vermez..Çünkü tektir....KAN TEMİZDİR...
aykız
07-06-2005, 01:49 PM
Ha klasik laflar. Bunu bircok onemli bilim adaminiza dediniz biliyor musun? Ve onlar bilime saygi duyulan yerlere gittiler.
Ha birde gittiğin kolej kimin kolejiydi?:P:lol:
Administrator
07-06-2005, 02:03 PM
SImdi Ozbek Turkleri,SSCB de iken kendilerini SSCB vatandasi olarak mi Turk
olarak mi goruyorlardi?
mantiksiz soru,
adam kendini ne etnige ait oldugu ile hangi ulkeni vatandashina ait
oldugunu gormek paralel sheyler degil,meselen bir almanyada yashayan turk
eger o almanya vatandashi olsa kendini turk ve ayni zamnda alman vatandashi olarak gormesinde mantiksizlik goremiyorum.(bu yunanistan
vatanashlari olan turkler icinde gecerlidir.) aynen bolye olarak kendisini ozbek veya turk bilen birisi ayni zamanda kendisin ssgb vatandashi olarak gorebilir veya gormeyebilir,ozbeklerin arasinda tabiyki bunu kabul etmeden yabanci ulkelre gidenler oldu(ama azinlikti,onem vermeyecek kadar.) sorunu mantikli tarzda gene sormani istiyorum asena.
Tersini dusunursek,kendilerini SSCB vatandasi olarak gormekle
birlikte,insani bir yardim olarak vermislerse,yardimin SSCB tarafindan
yapildiginin bizlere zikredilmesinde de hata yok.
ssgb tarfindan yapildigini gordugunde hata olmaz tabiyki, boyle dusunurken
ssgb nin sadece turkistan turklerine degil ayni zamanda anadolu turklarine
de cok faydali ish yaptigini kabul etmek zorunda kalirsin.(ozelikle ssgb
hukumetini).eger bunu kabul etmezsen nankorluk yapmish olursun.ama bu
kendine kalmish bir shey
asena
07-06-2005, 02:08 PM
Ben sonucta sizlerin fikirlerini merak ediyorum.Kafanizdaki nedir?Sizce Ozbek yardiminin fazla uzerinde durulmamasinin sebebi ne olabilir?
Administrator
07-06-2005, 02:08 PM
aybike siz savashtinizda , biz da olaylara bakip durmadik ,,
unuttunmu 2.dunya savashini? bizim gibi nazilere son veren ozbek oglanlari olmasaydi shimdi turkiye gibi bir ulkemi olcakti ? :wink: bir dusun meselen ataturk portresi yerine hitlerin portresini turkiyenin her yerinde astiklarini ... iste sizin bugunde ozgur oldugunuzu aslinda biz OA liklar savasharak sagladik. :wink:
Colpan
07-06-2005, 02:16 PM
aybike siz savashtinizda , biz da olaylara bakip durmadik ,,
unuttunmu 2.dunya savashini? bizim gibi nazilere son veren ozbek oglanlari olmasaydi shimdi turkiye gibi bir ulkemi olcakti ? :wink: bir dusun meselen ataturk portresi yerine hitlerin portresini turkiyenin her yerinde astiklarini ... iste sizin bugunde ozgur oldugunuzu aslinda biz OA liklar savasharak sagladik. :wink:Hitler Türkiye'ye kendi istek ve arzusu ile girmedi. Mussolini, Yunanistan2ı işgal etti ve Türkiye sınırından geri döndü. adamlar dünyanın dörtte üç buçuğuyla savaşırken bir de Türkiye ile uğraşamazlardı.
aykız
07-06-2005, 02:24 PM
Galiba biz çok adiyiz ondan demek istiyor heralde...:lol:
Administrator
07-06-2005, 02:32 PM
Hitler Türkiye'ye kendi istek ve arzusu ile girmedi. Mussolini, Yunanistan2ı işgal etti ve Türkiye sınırından geri döndü. adamlar dünyanın dörtte üç buçuğuyla savaşırken bir de Türkiye ile uğraşamazlardı.
cunku once listesinde sovelter vardi,sovetleri hal etmeden turkiye ve orta dogu ulkelrine zorla girmek planlarina zitti...
Colpan
07-06-2005, 02:34 PM
cunku once listesinde sovelter vardi,sovetleri hal etmeden turkiye ve orta dogu ulkelrine zorla girmek planlarina zitti...Hitler'in kurduğu Türkistan ordusundan da bahset.
aykız
07-06-2005, 02:41 PM
Hitler Türkiye'ye kendi istek ve arzusu ile girmedi. Mussolini, Yunanistan2ı işgal etti ve Türkiye sınırından geri döndü. adamlar dünyanın dörtte üç buçuğuyla savaşırken bir de Türkiye ile uğraşamazlardı.
Gelselerdi ATATÜR kün bulgar kralına dediği gibi
"geçmiş olsun"Denirdi
Administrator
07-06-2005, 02:55 PM
Hitler'in kurduğu Türkistan ordusundan da bahset.
'turkistan ordusumu' veya 'hayinler ordusunu' mu ?peki bu ordu kimin menfati icin savashmish kendi vatandashlardan olushan kizil ordu askerlerini oldurerek??
dervish
07-06-2005, 02:56 PM
aykiz ne o ufakmisin filan. sanki forumda sen kalkip 100 yasimdayim desen inanacagim ben :D hahahaha
herneyse...
sen kiz isen evde kalmissin bence :D
atasozlerimiz
"akil yasta degil bastadir"
Administrator
07-06-2005, 02:59 PM
Gelselerdi ATATÜR kün bulgar kralına dediği gibi
"geçmiş olsun"Denirdi
bence o zamanki alman silahli kuvvetleri ile turkiye kuvvetlerini karshilashtirma yapmamissin,aynen sirp ler yaptigi gibi istile edilmish ulkede turklerde gorilla savashini yapardilar bu tabiy, ama almanya tr yi ele gecirmesine 10 - 15 gun yeterliydi.
dervish
07-06-2005, 03:02 PM
çok ufakmışın..demek meslektaşım olacaksın..hadı hayırlısı..
sen yinede bırak rusları gel benimkardeşim ol..KANIMIZ bir en azından...Biz öyle beyni yıkanmış filanda değiliz..Siz sovyetlerde sizin dediğiniz gibi "rahatken"biz bu ülkede bağımsızlık savaşı veriyorduk kardeşim...
çanakkalede destanlar yazıyorduk..Türk kardeşinden bile emir almaz dediğin olay varya hah işte onu yapıyorduk..O zaman lar sen sovyetlerden emir alıp
rahat(!) yaşıyordun...Burası türkiye evlat..Dünyanın en güzel yeri..Yarım ada
Birde istanbulu varki dünyanın göz bebebeği..Hele bide hristiyanlığın kutsal toprağı sayılıyor..Allah allah dünya istiyor burayı..Burası öyle orta asyaya benzemez..Burayı korumakta zordur..İŞTE BİZ BUNUN SAVAŞINI VERİYOR VE BAŞARIYORUZ::bu öyle kolay iş değil..;) Senin yaşındayken bende öyle kardeşlik martavallarına inanırdım..Ama anladım ki öyle olmuyomuş..
O kardeşlik şeyleri filan fasa fisoymuş..Anladımki TÜRK TÜRKTEN BAŞKA DOST YOK...Siz ne derseniz deyin ben hala büyük türk birliğine ınanıyorum..
ve o birlikte kimse kimseye emir vermez..Çünkü tektir....KAN TEMİZDİR...
coshmush aykizimiz. heyt! yuru be aslan kizimiz. kim tutar seni!
Colpan
07-06-2005, 03:04 PM
bence o zamanki alman silahli kuvvetleri ile turkiye kuvvetlerini karshilashtirma yapmamissin,aynen sirp ler yaptigi gibi istile edilmish ulkede turklerde gorilla savashini yapardilar bu tabiy, ama almanya tr yi ele gecirmesine 10 - 15 gun yeterliydi.1.gorilla savaşını kürtler yapar. Ne de olsa aynı ırkın evlatları:lol. Biz gerilla savaşı yaparız.
2. Bu da Türkiye gibi geniş ve dağlık bir ülkede yaklaşık 5-10 yıl sürerdi. Almanlar bir şey yapamazdı bize. hele Mussolini dallaması girse 10-15 gün içnde kaçıp gitmek zorunda kalırdı.
Administrator
07-06-2005, 03:15 PM
1.gorilla savaşını kürtler yapar. Ne de olsa aynı ırkın evlatları:lol. Biz gerilla savaşı yaparız.
2. Bu da Türkiye gibi geniş ve dağlık bir ülkede yaklaşık 5-10 yıl sürerdi. Almanlar bir şey yapamazdı bize. hele Mussolini dallaması girse 10-15 gün içnde kaçıp gitmek zorunda kalırdı.
gorilla savashina karshi kalan ordular 10 15 gunde gitmiyor eger bilsen yugoslaviyad sirplar hep almnalri saldridilar ama stratejik bir seyi lede etmediler,,benim 2.dunya hakkinda konushmamdan maksta okul cocuklarigi lafa tip durmek degil ,,yani aybikye orta syaliklarda bugun turkiyenin ozgurlug icin kan dohktuklerini anlatmak idi.neyse ,,,...
aykız
07-06-2005, 03:25 PM
bence o zamanki alman silahli kuvvetleri ile turkiye kuvvetlerini karshilashtirma yapmamissin,aynen sirp ler yaptigi gibi istile edilmish ulkede turklerde gorilla savashini yapardilar bu tabiy, ama almanya tr yi ele gecirmesine 10 - 15 gun yeterliydi.
Hehehheeh ben gülüyom sadece..Elimden başka bişey gelmiyor...
yav ben kendimi komedi yazarı sanıyordum..benden iyisiniz yeminle..
aykız
07-06-2005, 03:27 PM
coshmush aykizimiz. heyt! yuru be aslan kizimiz. kim tutar seni!
He ya çoştum..
Gel beraber çoşalım..Doğrusun evde kaldım..Varmı bana tavsiye edeceğin koca..şöyle özbek asıllı 70 yaşlarında filan..
Hahahahahahaaaaaaaaaa...Yav kardeş gerçekten komiksiniz..
yada TÜRK tarihinde bi haber dangozlarsınız....
dervish
07-06-2005, 03:29 PM
yanimda oturan birkac insana sordumda onlara gore sen hala bir numarasin aykiz :D
dervish
07-06-2005, 03:31 PM
yok ben o ishlere bakmiyorum. uzgunum.
5-6 senedir Turk tarihi dersleri alip duruyorum ama cok aptalim iste ogrenemiyorum bir turlu!
He ya çoştum..
Gel beraber çoşalım..Doğrusun evde kaldım..Varmı bana tavsiye edeceğin koca..şöyle özbek asıllı 70 yaşlarında filan..
Hahahahahahaaaaaaaaaa...Yav kardeş gerçekten komiksiniz..
yada TÜRK tarihinde bi haber dangozlarsınız....
Administrator
07-06-2005, 03:33 PM
dervish ve aybike
bence yeter?
dervish
07-06-2005, 03:36 PM
tamam, bence de yeter. cok civittik.
dervish ve aybike
bence yeter?
Administrator
07-06-2005, 03:39 PM
tabiyki gulebilrisin ama icinde buna mantikan cevabin olmadigini ben dogru oldugumu biliyorsun.
aykız
07-06-2005, 03:41 PM
tamam, bence de yeter. cok civittik.
Bırak kardeş cıvıtalım ya..buranın birazda cıvıtmaya ve gevşemeye ihtiyacı var dimi derviş.....Hep politika konuşacak diiiliz ya..admin niye alındın komedi yapacak kadar zeki olmadığın içinmi hahahhahahahahhhhhhhh
doğrusun komedi zeka ister...:lol:
dervish
07-06-2005, 03:59 PM
civitmak kolayda buradaki agir ve derin abilerimiz ablalarimiz kizar simdi...
Bırak kardeş cıvıtalım ya..buranın birazda cıvıtmaya ve gevşemeye ihtiyacı var dimi derviş.....Hep politika konuşacak diiiliz ya..admin niye alındın komedi yapa