PDA

View Full Version : Selamün aleyküm otağ!

Kaleli
04-18-2005, 01:49 PM
Selamün aleyküm otağ…
3 gündür otağı(forum) okuyorum…Sizleri sevmemek mümkünmü?
Sonuçta insanız,kardeşiz.
Hele Türk soyundan gelince insan dahada seviniyor.

Ben ÇANAKKALE den katılıyorum....Türkiye’den
Özbekleri hiç tanımam, sadece tarihten bildiğim ortak noktamızın, aynı coğrafyadan doğduğumuz.Irkdaş olduğumuz.
Türk olduğumuz.Değişik boylardan,beğlerden de olsak sonuçta türk olduğumuzu biliyorum.
Uzbekler arasında türk olmadıklarını yazan arkadaşlarda var.
Bu onların görüşüdür saygı duymak lazım.

Kendi duygularını değiştirmek,onlara baskı yapmamak lazım.

Marmara Üniversitesinde Türk’i kardeşleri görürdüm.

Hiç birine önyargı ile yaklaşmam….Onların arasında Türkkiyeyi sevmeyenler de olabilir.Her bireyin görüşü farklı olabilir.

Forumdaki tepkilerden anladığım kadarıyle ;
uzbek,kazak,Kırgız,Türkmen tüm Türkelleri vatandaşları Türkiye Türklerinden bir şekilde uzaklaşmış hatta nefret etmişler.

Bunun sebebine bakmak lazım.Kendimizi onların yerine koymalıyız.Buna empati denir.

Şimdi neden ortaasya Türkleri bizden uzaklaşmışlar,uzaklaştırılmışlar?neden antipati besliyorlar.? Özellikle yeni nesil asya Türkleri.
Bunu araştırmak lazım.

Aşağıya yazdığım maddeler benimdir.Olabilir dediğim kendi görüşlerim olup,hiçbir parti yada teşkilat adına yazılmamıştır.

1-Fettullah Gülen ve adamlarının açtığı okullarda Türkiyedeki miilliyetçiler,Türkçüler,Turancılar kötülenmiş.
Onların ülkelerini ele geçireceklerini,emperyal ABD(USA) gibi sömüreceklerini anlatmış,genç beyinlere empoze etmişler olabilirler.
Ve bu yüzden her gördüğü türkü TURAN cı ,ülkücü sanıp derin bir düşmanlık beslemiş olabilir.

2-Yine yukarıdakine benzer şekilde rus,iran(islamic yayılmacılık) vb. ajanlık,casusluk faaliyetleri ve medya,internet vs. yollarla Türkiyenin hamilik oyunu adı altında yörenin zengin kaynaklarını sömürdüğü anlatılmış ve yine yeni nesil yanlış bilgilendirilmiş olabilir.

Bu maddeye ek olarak belirli çevreler tarafından Özbeklerin Türk olmadığı ayrı bir ırk olduğu anlatılıp tarih kitaplarınada böyle kasıtlı olarak geçirilmiş olabilir.
Bu ihtimal kuvvetle muhtemel görünüyor.Bu sayede Türklerden nefret etmeleri sağlanmaya çalışılıyor olabilir.

3-MHPli ,Turancı,ülkücü arkadaşların yanlış bir yolla Türkiyeye gelen Asyalı Türklere baskıcı bir şekilde kendi fikirleini empoze etmeye çalışmaları.
Aslında iyiniyetle yapılsada kendi kültürü,dili apayrı lehçesi düşüncesi,siyaseti olan bu coğrafyaya karşı bu çevrenin yanlış politikası…ve bunun doğurduğu nefret…
Bu maddeler çoğaltılabilir.
Her iki toplumda ön yargılarını kenara atmalıdır.Her iki kesimede büyük iş düşmektedir.
Peki ne yapılmalı?
Bence bir birlik için çok erken.

Henüz Asya Türk devletleri demokrasi gelişmemiş .Bu halklar demokratik haklarını bile kullanamazken,ülkelerinde muhalefetin sesi bile çıkamazken,tek partili iktidarın her türlü baskısına maruzken bir birlikten söz edilemez.

Önce halkın hür iradesi ile ,seçimle gelen hükümetler olmalı.Parlamenter demokrasiye ,çok partili sisteme ve meclise geçilmelidir.

Bir devletin vazgeçilmez yönetim biçimi demokratik parlamenter demokrasidir.
Ne kadar başasırızda olunsa bundan başka yol yoktur.Bizde, Türkiyede durum böyle.Bu yolda çok kan döküldü geçmiş dönem Türkiyede.Yaşı müsait olanlar bilir.
Sol - sağ çatışmaları ve benzeri tüm halk olaylarında sandık bir çözümdür.
Kamuoyunun gazını alır.Baskıyı azaltır.En azından halkın seçtiği hökümet iş başındadır.
Kendi hür iradesidir bu.

Tüm bu kazanımlar elde edildikten sonra asya ülkeleri yönünü batıya dönecektir.
Yabancı sermayeyi çekecek yasalar çıkartılacak,ülkede sanayi gelişecektir.

Batıya açılan kapı denize açılan yol olarak Türkiyeden faydalanılabilir.
Tüm gelişme yolunda Asyalı Türkler bir birlik olarak birleşebilirler.

Bu bir sınır birliği değil AB gibi bir dayanışma kulubüdür.
Her ülke kendi içişlerinde bağımsız olacak ekonomik askeri dayanışmalar sergilenecektir.
Hiçbir ülkenin diğerinden ayrıcalığı olmadan ortak hareket edilecek ve Doğu TÜRKİSTAN gibi rezaletlerede böylece izin verilmeyecektir.

Hepinizi kucaklıyor ve öpüyorum.

coolio
04-18-2005, 07:01 PM
Kaleli, i got what you said! keep it up!

Oriyon_farr
04-19-2005, 12:33 AM
Selamün aleyküm otağ…

............

Forumdaki tepkilerden anladığım kadarıyle ;
uzbek,kazak,Kırgız,Türkmen tüm Türkelleri vatandaşları Türkiye Türklerinden bir şekilde uzaklaşmış hatta nefret etmişler.

..........
.

Yok, turkiyeli normal arkadaslarimize hic nefretimiz yok. Belki onlari seviyoruz. Amma nazilar, milletciler, panturkistlar ve irkcilara cok nefretimiz var. Uzbekistande boyle pislik olmamasi lazim. Boyle pis insanlar bizim Uzbekistanimize cok tehlikelidirler.

uki
04-19-2005, 03:50 AM
Kaleli kardes
1 shikkina hic katilmiyorum, cunku turkleri onlar sayesinde sevdim...
2 shikkin ihtimali cok dusuk
3 shikkin ihtimali cok yuksek ve bu forumda da meyvesi oldugu kadar cok ve bunu fark etmisindir

turkcu turanci ve panturkistlere gelirsek bu hareketler uzb. devleti tarafindan yasaktir ve bende sonuna kadar destekliyorum

Kaleli
04-19-2005, 07:27 AM
Sevgili kardeşim uki.

Milliyetçilik kötü bir şey değildir.Bizim anayasamızda kanunlarımızda milliyetçilik vardır.
Atatürk’ün inkilaplarında milliyetçilik maddesi var.

Fakat bu memleketin Tümünü kaplayan bir milliyetçiliktir.
Irka dayalı bir milliyetçilik değildir.Sanırım siz ırka dayanan faşistleri,Nazileri sevmiyorsunuz.Onları kimse kabul etmiyor zaten.
Sen Özbek milletine sevdalısındır.Özbek milliyetçisisindir.Ben Türkiye milliyetçisiyimdir.
Bunda garip olan yasak olan sakıncalı bir durum yok.

Sizi sinirlendiren,kızdıran sanırım ırkçı,faşistler.

Birazda Türkiyedeki Türkçülerin yerine koy kendini.

Şimdi bizden neden çok fazla Türkçü,Turancı çıkıyor.?
Neden milliyetçiler Asyalı türk devletlerinden daha fazla?
Niye sizde az ,bizde fazla.
Bunu araştırmak lazım.

Sevgili arkadaşlarım biz asyadan sizin yanınızdan ayrıldığımızdan beri sürekli savaş içindeyiz.Çünkü anadoluya geldik.Asya uçsuz bucaksız bozkırlarında çinden başka düşman yoktu.

Selçuklular,Timur anadoluya akınlarda bulundu.Selçuklular ve sonrasında Ertuğrul gazi oğlu Osman Gazi bilecikte şeyh edebali ile Osmanlı devletini kurdu…

Ve artık anadoludaydık.Bizansı,yunanı,rumu hızla anadoludan kovduk.Çok kuvvetli idik.
Sürekli savaşıyorduk.Anadolu,mezepotamya bize bırakılmayacak kadar değerli görülüyordu düşmanlarımız tarafından.

Yüzyıllardır Osmanlıyı,Türkü parçalamak ,anadoludan çıkartmak için hep içimizdeki diğer milletleri kışkırtıp üzerimize saldırttılar.Lavrance- Araplar meselesi,Ermeniler,petrolle değerlenen arap ve asya topraklarını elimizden aldılar.

Küçüldük,Atatürkle beraber bir istiklal savaşına girdik.Anadolunun vefakar Türk insanı çoluk çocuk,kadın yaşlı demeden savaştı.
Çok çektik yıllardır.Anadolu Türkleri sizden çok fazla savaş gördü.

Ve en son büyük kozları Kürtlerdi.
1800 lerden itibaren sürekli kışkırttılar.İsyanlar oldu.
Pkk licede 1978 de kuruldu.Kurdurlar daha doğrusu.
30 senede 30.000 Anadolu Türkü can verdi.Dağ tepe dümdüz Türk askeri savaştı.
Bunları sen bilemezsin dostum,kardeşim.

Ve hala Kürtler kullanılıyor,Ermeniler kullanılıyor.Bir dönem Türk birliğini kurmak istediğimiz zaman sağ sol çatışması ile 10 bin insan öldü 1980 ihtilalinde.
Sonra alevi –sünni çatışması.

Sonuç olarak,
Anadoluya ,mezopotamyaya hükemden asyadan gelen Türk evladı yüzyıllardır savaşıyor.
Bu kadar içetin bir coğrafya içinde ANADOLU TÜRKÜ nün ölen evlatlarının oğlullarıda
Milliyetçi oluyor.Bunun anlayışla karşılamanız lazım.
Bizim coğrafya sizin gibi rahat bir coğrafya değildir.Bizim jeopolitik durumumuz,denizlere boğaza,istanbula hükmedişimiz düşmanı rahatsız ediyor.
Yunan,USA,rus,yahudi sürekli bizi içerden yıpratıyor.
Bu ahval ve şerait içinde Türk vatansever oluyor.

Tarihte bu kadar savaşan,savaş gören millet varmıdır?

Bu da milliyetçiliği doğuruyor.

Biz, en azından ben sizi rahatsız edecek milliyetçilik yapmıyorum.
Ben kendi vatanmn TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM.
Özbek değil.
Sizle kardaşız.Sizin yapınızı değiştirme gibi bir gayem olmadı.
Sizde bu kadar savaş görse idiniz sizde bizi anlardınız kardaşım.

Selam ve dua ile.

Yazımı çok yalın yazmaya çalıştım,basit cümleler kurdum inşallah anlamışsındır.

Kaleli
04-19-2005, 08:18 AM
Uki kardeşim ,çok önemli bir hususu unutmuşum.
75 milyon nufuslu Türkiye de her vatandaş türkçü değildir.

Türkçüler %20 gibi bir rakkamı aşmıyor.
Solcusu,sağcısı,islamcısı,nurcusu,liberali,kemalis ti vs. çok görüşten insan vardır.
Her Türkiyeli yi milliyetçi sanma.

Buraya bu foruma gelenler milliyetçilerdir.
Çünkü anavatanlarını merak ediyorlar.
Onları dışlamayın.Sizi seviyorlar.

Türkiyede sizle ilgilenmeyen,sevmeyen,asya türkleri ile yakınlaşmamızı istemeyenlerde var. bunuda aklından çıkartma.
Buraya gelen Türkiyelilerin hemen hepsi milliyetçilerdir.

Türkiyede miliyetçilerden ne yazıkki nefret eden büyük bir çoğunluk var.
Yazarlar aydınlar var.Burası sizin bildiğiniz gibi değil.Avrupalı olmuş çok insan var.

Ben Türk Milliyetçisiyim.Fakat sizin yanlış algıladığınız milliyetçilerden.Diğerlerinden çok farklı düşünürüm.

Sizin fikirlerinizi değiştirmeye gelmedim.
Atalarımın topraklarında yaşayan karındaşlarımı merak etiğim için geldim.
Rahatsız ediyorsam giderim.

Tekrar çok selam ve dualar ederim.

uki
04-19-2005, 09:27 AM
Kaleli kardes
Senin dedigin milletini sevmektir, o her insanda olmasi lazim, hatta bu duygunun olmadigi insani ben insan demem...

Bu duygu bana sadece milletime hizmet ettirir. Ama bu duygu baska milletleri sevmeme engel oluyorsa, bu tehlikelidir. Yoksa 1000 sene beraber yasayip beraber savasan turk ve kurd milleti neden son ceyrek asirda problem yasiyor.
Sebebi de sizin milleyetci turklerin azizligindendir...

Kaleli
04-19-2005, 10:40 AM
O kadar basit bir açıklama ile anlatılamaz bu olay dostum.
Sebebi siz aziz Türk milliyetçileri dersen cahillik etmiş,tarihe bakmamış olursun.

googleye tarihte kürt ayaklanmaları diye yazarsan hiçte 1000 yıldır beraber savaştığımızı söyleyemessin.
Bir ithamda bulunurken önce bilgileneceksin sevgili kardeşim.
Kürtlerin büyük kısmı ayrı bir Kürt Devleti kurmak istiyorlar.

Seninde kabul ettiğin milliyetçilik bizimkisi.
Kendi ülkesini sevmek.
Kendi ülkesinde bölücülük yapanları barındırmamak.Her türlü belayı savuşturmak,bu uğurda ölüme hiç düşünmeden atlamak.

Ben sana sormak istiyorum uki kardeim.
Sizin içinizde yaşayan Tacikler örnek veriyorum,bir terör örgütü kursa ve ayrı bir federe tacik devleti kurmak yada tacikistana bağlanmak istese ne yapardın.
Fikirlerin değişirmiydi?

Tacikler allah korusun kurdukları örgütle 30000 bin özbeği katletseydi şu aniki gibi bir milliyetçilik
anlayışınamı sahip olurdun sormak isterim sana.Bebek,kadın,çoluk çocuk demeden öldürse ne düşünürdün anlat hele bir?

Bak yukarıdaki yazımda empati(karşıdakinin yerine koyma)yap demiştim.
Kendini bizim yerimize koysan inan bizden daha hırsla topraklarına sarılırdın.

İşte bu yüzden Türkiyedeki Türkler güvendikleri dağlara kar yağa yağa Türkün Türkten başka dostu olmadığına kanaat
getirdiler.

İşte bu yüzden Turancı,Türkçü oluyorlar.
Çünkü gerçektende tüm milletler kuyularını kazarken Türklerden kazık yemeyeceklerini biliyorlar.
Onlara sımsıkı sarılıyorlar,memleketlerini seviyorlar.

Çünkü AB ye ,batıya yaklaştıkça benliklerini kaybediyorlar Türk milliyetçileri.
Batı,Avrupa sürekli kürt sorunu diyor,kurdları kullanıyor.Apo adlı başlarını yeniden yargılayın diyor.
Ermeniyi kışkırtıyor içindeki her milleti kullanıyor.

Bayrak yaktırtıyor,Trabzondaki olayları gördünüzmü bilmem ama bizim sabır taşımız çatladımı gözümüzü hiç bir şey görmez.

Bu coğrafyada başka türlü yaşayamayız.
Bir olmalıyız.

Türkün türkten başka dostunun olmadığını anadoluya ayak bastığımız zaman öğrendik.

Yukarıda saydıklarım sizin milletin başına gelse idi dostum forumdan edindiğim izlenime göre 95 ayrı ülkeye bölünürdünüz heralde bu zihniyetle.

Selamlar uzbek kardeşim.
İyi davran kendine.

Oriyon_farr
04-20-2005, 12:29 AM
....
.... ...

Sizin içinizde yaşayan Tacikler örnek veriyorum,bir terör örgütü kursa ve ayrı bir federe tacik devleti kurmak yada tacikistana bağlanmak istese ne yapardın.
Fikirlerin değişirmiydi?

....
...

Hala boyle bir problem Uzbekistande yok. (Allahim gostermesin!). Amma eger Turkiye gibi biz de Uzbekistande turancilik, panturkistlik, nazilik ve irkciligi baslasak, taciklar de elbette bir gun ayrilmak istiyecekler.

Kaleli
04-20-2005, 02:22 AM
Sevgili arkadaşım sana kendi cevabınla cevap vereyim ve bir soru sorayım.

Peki neden Osmanlı zamanında bile ayaklandılar.Niye 1800 lerden beri ayaklanıyorlar sorarım sana.?
Osmanlı onlara özerklik,federelik verdiği halde neden ayaklanmalar başladı.
Osmanlı Türkçümüydü?,ümmetçiydi,islamcı değilmiydi?

Osmanlıyı parçalamak isteyen Ruslar, İngilizler ve Fransızlar tıpkı bugünkü gibi, Ermeniler, Kürtler ve Süryaniler üzerinden İstanbul ile Türkelrle oynuyordu..

İşte basit ve cahil düşünerek bunu türkçülere bağlamaktan başka cevap üretemiyorsun.
Olayı bir kesime bağlayıp olayların geri planını göremiyorsun.

Türkiyenin hemen bütün halkları türkçü değilki,kürt sorunları başgösterdiğinde iktidarda islamcılar vardı.Milliyetçiler hiç bir zaman iktidara gelemediki kürtleri baskı altına alsınlar.

Uzbekistan stratejik öneme sahip bir yer değil.
ABD ,AB gibi büyük güçlerin hiç bir işine yaramayacak bir bölgedeki ülkelerin halklarını birbirine düşürmezler merak etme.

Özbekistanı parçalayıp ne yapacaklarki?
Tajikleri üzerinize kışkırtsalar ne elde ederlerki?
O yüzden telaşlanmana gerek yok ,bir öneme haiz coğrafyanız yok.Sessiz sakin yaşar gidersiniz.

Ama Türkiyenin bulunduğu boğazlar ve coğrafyası her türlü iç ayaklanma ile karıştırılmaya değer görülüyor.
İçimizdeki her milleti kışkırtıyorlar.

Sen maraş ın bir kasabasında 1985 de USA ajanlarının şii ve sunni leri birbirine nasıl kışırttığını bu ajanların askerler tarafından nasıl yakalandığını bilirmisin.

Sene 1985,köyde ezan okunuyor,yakın bir köyde şii köyü...
iki cia ajanı ellerinde müzik seti açmışlar sesi sonuna kadar köpek sesi veriyor tepeden... alevi(şii) köyüde hemen yakında..
Yörede yaşayan sunnileri alevilerle çatıştırmak için her ezan okunuşunda köpek sesi veriyorlar tepelerden.

Halk galeyena geliyor,ajanlar köpek sesini şiilerin(alevi) yaptığını söylüyor.
Sonrası dehşet şekilde kan gövdeyi götürüyor.

USA nın neden böyle bir şekilde kışkırttığı sonradan anlaşılıyor.
1973 de Kıbrıs Türklerini esaretinden kurtaran Türkiye Cumhuriyetinin istanbula demir atan USA DONANMASINI uzaklaştırması ve koskoca USA nın bunu gurur meselesi yapması.

Sizin böyle sorunlarınız yok delikanlı.Siz sesizce yaşayın hiç sesinizi çıkartmayın.

Gerçi USA; Ukrayna,Gürcistan,Kırgızistanda hükümetleri devirdi..
Sıra size gelebilir zor günler gelmiyor değil...

Ayrıca neden İran gibi islamcı bir ülkede kürtler bu aralar derinden ayaklanma emelleri güdüyor?.
Duyumlarımız bu yönde.Zaten İran dada eski tarihlerde ayaklanmalar oldu.
İran Kürtleride devlet istiyor.Neden?

İranda,Suriyede milliyetçi ARAPLARMI,ACEMLERMİ iktidarda.?Yoksa islamcılarmı.
allah allah ne garip.Kürtler baskı altında iranda,suriyede galiba.
Cevap istiyorum senden.

Neden Suriyede geçen sene bir futbol maçı sonrası Kürt ayaklanması oldu..

Ah be evladım aç gözünü birazda USA nın bölgedeki hangi ülkelerle uğraştığına bak.
İran,Suriye,türkiye...Bu üç ülkedeki her mileti karıştırıp bu ülkeleri rahat bırakmamak ilk amaçlarıdır.

Biraz daha kültürünü geliştirmen ve bakış açını geliştirmen dileğimle sanada selamlar.

Kafanı kumdan çıkart,devekuşu gibi yaşama evladım.

uki
04-20-2005, 05:48 AM
Turkun dostu turkdur diyenle benim hic bir isim yoktur ve hic bir ortak noktamda yoktur Allaha emanet ol.

Kaleli
04-20-2005, 09:15 AM
Türkün türkten başka dostu olmadığımızı anladık dedim.
Yaşadığımız coğrafyada bunu gördük dedim.

İnsanın rus,afgan,arap dostu olabilir.Benimde vatanına bağlı kürt arkadaşlarım var, birbirimizi gırtlaklamıyoruz.
Senin dediğin ırkçılığa giriyor.

Türkün türkten başa dostu yoktur dediğimiz zaman Devletler arası ilişkilerde bazı hesaplaşmaların devreye girdiğini görüyoruz.
Ve bulunduğumuz coğrafyada geri planda diğer milletlerin liderlerinin ve devletlerin stratejilerinin politikalarının çıkarlar üzerine olduğunu görüyoruz.
ve türkiye devletine karşı olan terör örgütlerini çıkarlarına göre desteklediğini görüyoruz.

Bundan örnekle bizde DEVLETLERİN DOSTLARI YOKTUR ,ÇIKARLARI VARDIR diyoruz.

Türkün tek dostu türktür demek,kafayı kuma gömüp sınırlarıda kapatıp hiç bir diğer milletle görüşmemek anlamına gelir.

Anlamakta güçlük çektiğin şeyleri illaki bizat yaşamanmı lazım?

Empati yap dedik sana
Kim beynini yıkadıysa papağan gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun.

Belki Türkiyede yaşasaydın anlardın bizi.
İki dağ arasında hiç bir müdahaleye maruz kalmadan Rus komunizmiyle yaşamak seni uyuşturmuş.Oysa Türk böyle değildi benim bildiğim çok şaşırdım doğrusu,itiraf etmeliyim.
Ama bende mete gibi hayal kırıklığına uğramadım.Çünkü herkes senin gibi değildir.

Sana hayatta başarılar mislüman din kardeşim.

Uzbekistan2010
04-20-2005, 12:01 PM
Şimdi neden ortaasya Türkleri bizden uzaklaşmışlar,uzaklaştırılmışlar?neden antipati besliyorlar.? Özellikle yeni nesil asya Türkleri.
Bunu araştırmak lazım.

turkiyenin kendi yoli var.. bizda ham uzimizga mos uzimizga hos yolimiz bor..
bu durumda bize diger agabey gerek degil.. :) yetar artik 70 yil ruslari agabey dedik

yashasin rus halqi buyuk ogamiz ... :)) deya gimn boshlar edik maktab paytda

Kaleli
04-21-2005, 04:14 AM
turkiyenin kendi yoli var.. bizda ham uzimizga mos uzimizga hos yolimiz bor..
bu durumda bize diger agabey gerek degil.. :) yetar artik 70 yil ruslari agabey dedik

yashasin rus halqi buyuk ogamiz ... :)) deya gimn boshlar edik maktab paytda
Baskıcı rejiminlerden korktuğunuz için,içiniz başka diyor dışınız başka.

Bu çok açık belli oldu.
Anti turan düşüncesini yayan ruslar sizleride susturuyor.

Mohammed Salih susmadı sürgün edildi.Onun değerini bilin.Saygılarımla.
Haklarınızı aramaktan ,özbenliğinizi türklüğünüzü aramaktanda bu kadar korkmayın yahu!
Türk korkmaz,silkinin biraz.Uyuşukluk iyi değildir.

Uzbekistan2010
04-21-2005, 09:43 AM
Kerimov un baskıcı rejimi altında olmasanız hepiniz Türk milleti için daha farklı şeyler söylerdiniz.
Ama KGB ve polis sayesinde ayakta duran kerimov ,halktan destek bulamayan kerimov rejiminden korktuğunuz için,içiniz başka diyor dışınız başka.

Bu çok açık belli oldu.
Zaten Mohammed Salih i kendisine suikast yaptı diye kendi kendine suikast yapan kerimov ve anti turan düşüncesini yayan ruslar sizleride susturuyor.

Mohammed Salih susmadı sürgün edildi.Onun değerini bilin.Saygılarımla.
Haklarınızı aramaktan ,özbenliğinizi türklüğünüzü aramaktanda bu kadar korkmayın yahu!
Türk korkmaz,silkinin biraz.Uyuşukluk iyi değildir.

Turkiye bize ne yaptiki onun hakkinda daha farkli seyler soylersek.. iste parani aldiniz, galdiniz sonra gettiniz.. kardes burda muhammad salih gibi kopek, aptal adam hakkininda konusma...

tamam ben iste siyasat hakkinda konusmayi kappatim.

hade futbol oynayalim..

Galatsaray ne yapti Tranbzonu.. :)

Kaleli
04-21-2005, 09:49 AM
Yav kardeş Salih milliyetçi bir adamdı.Ruslara karşı hep direndi.
Neyse siyaseti bırakalım:)
Ama sürekli değil tabi,sonra siyasete devam muhahaha:)

Bende Galatasaraylıyım,Trabzon bizi Lig maçında yendi.
Ama Kupa maçında dün yendik onları eledik.
oleeeee

Pax
04-21-2005, 09:58 AM
Yok, turkiyeli normal arkadaslarimize hic nefretimiz yok. Belki onlari seviyoruz. Amma nazilar, milletciler, panturkistlar ve irkcilara cok nefretimiz var. Uzbekistande boyle pislik olmamasi lazim. Boyle pis insanlar bizim Uzbekistanimize cok tehlikelidirler.
Kusura bakma amma merak ettiğim bir husus var?
Biz dediğin kim?
Bunu neden soruyorum: çünkü foruma yeni gelen, kimin ne mal olduğunu bilmeyen birisine "biz" diye konuşunca sanki tüm forum katılımcıları anlamı çıkıyor. Oysa, senin herkesin adına konuşmaya hakkın yok. Ancak kendi fikrini belirtebilirsin.
Ya bir de milliyetçiler nasıl oldu da "nazilar, panturkistlar ve irkcilara" arasına girdi anlayamadım??? Burada söz cambazlığı yapmana gerek yok.

Bahtiyor
04-21-2005, 10:06 AM
Muhtaram Kaleli!

Aslida O'zbek bo'masangiz va ruschani bilmasangiz forum.uz dagi gaplarni umuman tushunolmas edingiz, bunga ishonchim komil. Shunday ekan, keling "Bi millet do'slug'u yapacak Tu'rk amcam o'lmayinda", ikki O'zbek O'ZBEK tilida gaplashaylik!

Bu yarim soatlik ma'ruzangiz bilan nima demoqchisiz- kimdir ataylab shunday Turklarni bizga yubormoqdami? Balki... Lekin tasoddif ham buncha ko'p takrorlanmaydi. Men Fatih Gulen yoki yana qaysidir yagona shahsni emas, boshidan ohirigacha botqoqqa botirilgan O'zbek-Turk munosabatlarini aytmoqdaman, to'htab qolgan minglab qo'shma korhonalarni, Turklar brokerlik qilgan, ochilmasdan oldin inqirozga uchragan sanoatlarni, milliardlab harajatlarni yana millionlab aldangan odamlarni aytmoqdaman! Siz buni ham tasoddif dersiz, Turklarning hammasi shunaqamas dersiz balki, ammo men ish bilgan Turk baribir hamma narsadan o'z manfaatini ustun qoyishini bilaman! Qorin to'yib bekorchilikda forumga kirib "Tomirimiz bir, qardoshmiz, siz bizni hato tushunayapsiz" deb falsafa so'qqan bilan hech narsa o'zgarmaydi. Bir yo'l boshida, to'rt tomonga qarab turgan davlatni "akasi" bo'lib olishga urinib, uddasidan chiqolmagach rasvo qiliq ko'rsatgan Turk birodarlarimizga rahmat aytishdan boshqa ilojim yo'q.

Pax
04-21-2005, 10:12 AM
Selamün aleyküm otağ…
3 gündür otağı(forum) okuyorum…Sizleri sevmemek mümkünmü?
Sonuçta insanız,kardeşiz.
Hele Türk soyundan gelince insan dahada seviniyor.
Ben ÇANAKKALE den katılıyorum....Türkiye’den
.........
.........

Aleyküm selam...
Otağımıza :D hoş gelmişsin de...
Şu aşağıdaki ifadeleri hiç beğenmedim:
1-Fettullah Gülen ve adamlarının açtığı okullarda Türkiyedeki miilliyetçiler,Türkçüler,Turancılar kötülenmiş.
Onların ülkelerini ele geçireceklerini,emperyal ABD(USA) gibi sömüreceklerini anlatmış,genç beyinlere empoze etmişler olabilirler.
Ve bu yüzden her gördüğü türkü TURAN cı ,ülkücü sanıp derin bir düşmanlık beslemiş olabilir.

Affedersin ama kendimi "kafası ütülenmeye müsait" bir saf-tirik rolünde göremiyorum. Şahsen ben "siz Türkiye'de şunu sevin bunu sevmeyin, sizin düşmanınız şudur" deselerdi herhalde "Ayol, biz buraya okumaya mı geldik yoksa siyasetle uğraşmaya mı?" derdim, veya velilerim(iz) derdi ve okullar kapanırdı.
Doğrusunu istersen, Orta Asyadaki Türk kolejlerini araştırmanı tavsiye ederim. Adamlar orada bir eğitim iki Türkiye'yi sevdirmek adına çalışıyor.
Aşağıda Uki'nin söylediklerine tamamıyla katlıyorum.

Kaleli
04-21-2005, 10:13 AM
Kusura bakma amma merak ettiğim bir husus var?
Biz dediğin kim?
Bunu neden soruyorum: çünkü foruma yeni gelen, kimin ne mal olduğunu bilmeyen birisine "biz" diye konuşunca sanki tüm forum katılımcıları anlamı çıkıyor. Oysa, senin herkesin adına konuşmaya hakkın yok. Ancak kendi fikrini belirtebilirsin.
Ya bir de milliyetçiler nasıl oldu da "nazilar, panturkistlar ve irkcilara" arasına girdi anlayamadım??? Burada söz cambazlığı yapmana gerek yok.

ALLAH IM YÜCE ALLAH IM.
Sonunda beni anlayan biri çıktı yav.
Pax baba uzat o muhterem elini öpeyim yahu babam.

Pax kardeşim burada uzbekler arasında çok yoğun bir kavram kargaşası ve birazda affet ama bilmemezlik var.

Milliyetçilikle ne alakası var panturkizmin allahım ya.

Selamlar pax kardeşim.
Bahtiyar abim rusçayı bilmiyorum,özbekçeyide pek bilmiyorum.Yazdıklarını biraz anladım .F.gülen olayı çok derin mevzu.
Pax abim tercüme ederse sevinirim.

Kaleli
04-21-2005, 10:23 AM
Pax ,
F.gülen Türkiyede devlet rejimini yıkmaya teşebbüs vb. suçlardan yargılandı.
Anayasal düzeni ihlaldende.
Kendisinin "devletin içine yavaş yavaş sızacağız,ve ele geçireceğiz" diye meşhur bir vaazıda var.

Neden Amerikada(USA) olduğu,neden Türkiyeye gelmediğini US ile ilişkilerini,Türkiyeye İslamcı Türk Devleti rolü biçen güçler tarafından kullanıldığını biliyoruz.

Türkiyeyi Bir İslam devleti yapmak için çaba gösterdikleri biliniyor.
Türkiyenin Laik Demokratik yapısı üzerinde oyunları olduğu biliniyor.

Onların sizin oralarda açtığı okullarda hiç Atatürkün resmini gördünüzmü?
Yada Türklükten ve türk tarihinden bahsettilermi?
Sanmıyorum.

Bende bir dönem ülkemde ünüversite okurken f.gülen evinde kalmıştım.tüm yurtlarını gezdim okuduğum yerde neredeyse.Manzara hep aynı.

Bahtiyor
04-21-2005, 10:32 AM
Yapma, eg'er ruscha bilmeseydin, bu gibi chok ince konuyu kaldirmastin.

ben dediyim, Gu'lenla alakasiz- o' didiyin gibi ayri bi konu, amma ishbirligi, yatirimlar, ish bashlamadan o'len bu binlerce shirketler- bunlar tesaddif deg'il

"Vatandash kardeshiz" demekle shimdi hich bi shey yapamazsin! Ben Tu'rklerin hepsi demiyorumda, bize gelen Tu'rklerin hepsi bizde Turk halki do'g'rusunda ko'ti bi go'runtu biraktilar.

Zaten, kardeshsekde bu hich bi sheyi deg'ishtiremez, biz kadeshlerimizin sonsuz aldamasina bakip durmayacazki! Onlarda kapatti gitti - KARDESHLARIMIZ!

Pax
04-21-2005, 10:44 AM

ben dediyim, Gu'lenla alakasiz- o' didiyin gibi ayri bi konu, amma ishbirligi, yatirimlar, ish bashlamadan o'len bu binlerce shirketler- bunlar tesaddif deg'il

"Vatandash kardeshiz" demekle shimdi hich bi shey yapamazsin! Ben Tu'rklerin hepsi demiyorumda, bize gelen Tu'rklerin hepsi bizde Turk halki do'g'rusunda ko'ti bi go'runtu biraktilar.

Zaten, kardeshsekde bu hich bi sheyi deg'ishtiremez, biz kadeshlerimizin sonsuz aldamasina bakip durmayacazki! Onlarda kapatti gitti - KARDESHLARIMIZ!
Offff artık dayanamayacağım...
Kapttılar mı, kapatmaya mecbur mu kaldılar?
Kardeşler gitti mi, kovuldu mu?

Bu "şefkat... bu muhabbet" de sadece Türklere değil, komşularına da uygulanıyor. Kırgızistan vatandaşıyım. Taşkentteki akrabalarımı ziyaret etmeye niyet etsem salaklar gibi 50 dolar ödemem mi lazım şimdi? Nah ödemişim, rüşvet veririm sınırdan geçerim ama saçma sapan uygulamaya boyun eğmem.

Bahtiyor
04-21-2005, 11:04 AM
Og'ayni, siz bilgan to'rttasi yahshidir,

lekin minglaganini har qanday sabab bilan ham yopolmaydi! qolaversa shakar zavodi masalasidan keyin ularni otib tashlashi ham mumkin edi...

:x BU TURK QARDOSHLARIMIZNING NAYRANGI! :x

Men faqat foyda bersa birodarmiz demayman, ammo to'laligicha talon taroj qilganini kechirmnayman! (rozi bo'lavering naq 90% afirist edi)

PS. Bilasizmi Turklar nega "biznes" degan so'znimas "ishbirligi" degan so'zni ishlatishadi- chunki bu so'zlar tubdan farq qiladi!

Kaleli
04-21-2005, 11:19 AM

shirketlerin neden tukkan kapattıgını bilemiyorum bahtiyar kardeshim.
Sizin devletle olan sorun olabilir.O olayı bilemiyorum.Yada sirketlerin daha az riskli yerlere aymasına sebep olmuş olabilir.1996 asya krizi ile rusyaya bağlı olan uzbek ekonomisi yabancı sermayenin maliyetlerini yükseltmişti.

Bizim memlekette bile yabancı yatırımcıyı çekmekte zorlanıyoruz ,vergi sistemi ve siyasi belirsizlikler yüzünden.
Sizin yabancı sermayeyi,yabancı şirketleri ülkenize açmanız lazım.

Bahtiyar kardeshim tabiki Kardeshiz demekle olmaz.Sizin oraya gelenler ne yaptıda sizi bu kadar kızdırdı biraz anlatırsan bilgilenirim.

Kaleli
04-21-2005, 11:31 AM
PS. Bilasizmi Turklar nega "biznes" degan so'znimas "ishbirligi" degan so'zni ishlatishadi- chunki bu so'zlar tubdan farq qiladi!
......
Birazda sorunu kendinizde arayın.
Her gelen türkü rejim düşmanı görüp önyargı ile yaklaşırsanız,vergileri arttırırsanız sonrada ağlarsınız.

Ekonomik işbirliği yapacaksak karşılıklı özverilerde bulunmalıyız.Önyargıları atıp.

Kimse kimsenin içişlerine karışmıyor merak etme.

Bahtiyor
04-21-2005, 11:43 AM
Ben siyasetden konushmadimki,

bak kardeshim,

getirdi bi makineyi parasini aldi, "al bu bi'nada chalish" derse "hayir, ben Aysel hazirlamish binada chlishacam".. falan filanla 3 senede gechti, her shey hazirken bildilerki makine buradaki mal ichin deg'il, o' ince deriyi ishliyorush, bizim koyunlarsa chok kalin deriliymish, ne o'ldu,

GITTILER ... dedigim gibi, yinemi lazim?

Pax
04-21-2005, 11:20 PM
Og'ayni, siz bilgan to'rttasi yahshidir,

lekin minglaganini har qanday sabab bilan ham yopolmaydi! qolaversa shakar zavodi masalasidan keyin ularni otib tashlashi ham mumkin edi...

:x BU TURK QARDOSHLARIMIZNING NAYRANGI! :x

Men faqat foyda bersa birodarmiz demayman, ammo to'laligicha talon taroj qilganini kechirmnayman! (rozi bo'lavering naq 90% afirist edi)

Unda, Turklar Qozoqistonda, Qirg'izistonda, Rusya, Ukraina, hatto Tojikistonda, Afg'anistonda, Irakda ishlashadi, korxonalari bor-u faqat O'zbekistonda nega yo'q? :rolleyes: deb o'ylanib ko'rmadingizmi?
Sizning aytganingizga ishonsak 90 foizi aferist nimaga unda boshqa o'lkalarda ularni "chidab" yurishibdi?

Bahtiyor
04-22-2005, 04:37 AM
Albatta bizga kelganlari haqida "aferist" degandim, buni to'g'ri tushunishadi va ko'ngillariga kelmaydi degan umittaman.

Gapirishni hohlamaymotgandimu, mayli - siz sanagan yoki bundan boshqa davlatlarda ham Turklar bor, juda ko'p va hizmat ko'rsatish tizimining asosini "qo'lga olishgan".

Markaziy Osiyo davlatlari mustaqilligi ularni ilhomlantirib, "21 asr Tu'rkler asri olcak!" deganda ular birinchi galda 25 million "ukajon"lari yahshaydigan O'zbekistonni o'zlarining "hizmatlarida" bo'ladigan asrni ko'z oldilariga keltirishgan, dunyoning katta davlatlari qatorida "o'z qutbiga" ega bo'lishni hohlashgan edi. Albatta bu bir qism siyosatchilarning fikri edi, lekin buni amalga oshirish yoppasiga boshlab yuborildi. Siz e'tiroz bildirishdan oldin, BIZNING "Turk modeli" miz, halqi och holda bizga investitsiyalar kiritilishi, demokratlashtirish harakatlarini eslab ko'ring. Nega ular buni siz sanagan yoki barcha Turklar tirikchilik qilayotgan davlatlarga emas bizga qilishdi?

Siz hozir hayolan sanab, menga keltirishni o'ylayotgan misollar esa, men sanagan maqsadlarini amalga oshirish uchun "maskirovka" edi! :?

PS Advokatlarning ustinligi "oqlay olgani"da emas, haqiqatni ocha olishida, bular ham tubdan farq qiladi!

Uzbekistan2010
04-22-2005, 04:37 AM
Unda, Turklar Qozoqistonda, Qirg'izistonda, Rusya, Ukraina, hatto Tojikistonda, Afg'anistonda, Irakda ishlashadi, korxonalari bor-u faqat O'zbekistonda nega yo'q? :rolleyes: deb o'ylanib ko'rmadingizmi?
Sizning aytganingizga ishonsak 90 foizi aferist nimaga unda boshqa o'lkalarda ularni "chidab" yurishibdi?

vaqti vaqti bilan ular yuqoridagi mamlakatlardadan jonashadi..
ikki yil oldin moskvami yoki saint petersburg degn shaxarda turklar qurgan katta bir binoning qulab tushishsi, yaqinda qozoqistonda turk va qozoq ishcilarining kelishmovchiligi...
hullas sozi boshqa dili boshqa...

AFANDI
04-22-2005, 05:00 AM
shu turan mumkunmu bashliginda baya bi turk kardeshlerimizle atishtiktan sonra bi daha bu konuda yazmiycam diye dusunuyordum ama ...
kaleli kardesim sen muhammad salihi bu kadar iyi bildigine gore hizbullah sayfalarina cok takildin galiba onun gibi seref yoksunu birini uzbekistan daha once gormedi sanirim... birde tutturmusun f.gulen tr yi islam ulkesi yapcaktida falan peki muhammed salih ne b.k icin ugrasiyodu? iyi ogren oyle yorum yap...
ben orta asyadaki turk liselerinden mezunum inan oralarda her yerde ataturk resminden gecilmiyor . hatta lise 3 te ataturk hakkinda turkce dersini gecmem icin ataurk konulu kompozisyon yazmak zorunda kalmistik. yani bu konudada gorusunu belirtmek icin az cok temelin olsun .....
birde buraya gelen tr vatandasi turkler milliyetci dir turkcu dur ..... panturkistte turkcu demektir.. heralde alman milliyetciligiyle panturkistligin bi alakasi yok ........ turk milliyetcisi panturkist degilde ne oluyo?

AFANDI
04-22-2005, 05:06 AM
yine turk liseleri hakkinda bisey diycem oradaki turklerin hic tasvip etmedigim bi ozelligi de cogunun milliyetci olmasi biz buyuk milletiz hada hede.. hele rusyadaki bir arkadasim anlatmisti rusyadaki okullarda rus cocuklara cografya ve tarih derslerinde tarihteki turk devletleri gunumuz kafkasyasindaki turk cumhuriyetlerinden falan bahsediyolarmis gerisini sen dusun tam senin kafadan adamlar valla sevmelisin onlari.........kaleliciim

Pythagor
04-22-2005, 05:10 AM
To'g'risini etsam men Turklani yurg'azayotgan siyosatiga achinib ketaman, chunki ularni ko'zini EUga qo'shilish hissiyotlari ko'r qilib qo'ygan. Hech bir Osiyo davlatlari bilan inoq emas, shunchaki "qalbaki-do'stona" aloqalar. Hali ulani EU "suvga oborib suv ichirmay keladi". Turkeyni EUga qo'shilishi, EUga qul bo'lishga rozi bo'lishidir.

Kaleli
04-22-2005, 09:03 AM
Unda, Turklar Qozoqistonda, Qirg'izistonda, Rusya, Ukraina, hatto Tojikistonda, Afg'anistonda, Irakda ishlashadi, korxonalari bor-u faqat O'zbekistonda nega yo'q?
……………………………..
Pax kardesim boşuna kendini yorma,bu zihniyetle ne bir türk şirheti gelir ne türk vatandaşı. gelmemizde zor.
Baksana kardesim adamlar her uzbekistana geleni Türkcü,pantürkist damgasıyla yargılayıp nerdeyse ..tirin gidin diyecekler yaw.yok böyle bişey.
Vallahi korktum,gelip ziyaret etme düşüncem vardı.Şimdi ne işim var diyecem neredeyse.

Bu zihniyetle türk sermayesi değil türk turist bile gelmez.
Bize yılda 20 milyar $ dolarlık turist geliri, turizm geliri geliyor.

Bize gelen binlerce mlyonlarca abartmıyorum RUS turiste ,Ruslar siz gelmeyin bizi böleceksiniz siz ajansınızmı diyoruz.Bize gelen yunana,rusa,almana,İŞADAMLARINA vs. içlerinde siyasetçisi,nazisi,ırkçısı ne tür düşüncesi olursa olsun siz bize para getirmeyin fabrika açmayınmı diyoruz.
SALAKMIYIZ. BİZ?

Daha bismillah dedim foruma sanki yunan sitesindeyim yahu,ne biçim iş anlamadımki.

Kaleli
04-22-2005, 09:04 AM
Apandi;
kaleli kardeşim sen Muhammed salihi bu kadar iyi bildigine gore hizbullah sayfalarina cok takildin galiba onun gibi seref yoksunu birini uzbekistan daha once gormedi sanirim... birde tutturmusun f.gulen tr yi islam ulkesi yapcaktida falan peki muhammed salih ne b.k icin ugrasiyodu? iyi ogren oyle yorum yap...
ben orta asyadaki turk liselerinden mezunum inan oralarda her yerde ataturk resminden gecilmiyor . hatta lise 3 te ataturk hakkinda turkce dersini gecmem icin ataurk konulu kompozisyon yazmak zorunda kalmistik. yani bu konudada gorusunu belirtmek icin az cok temelin olsun .....
birde buraya gelen tr vatandasi turkler milliyetci dir turkcu dur ..... panturkistte Türkçü demektir.. heralde alman milliyetçiliğiyle panturkistligin bi alakası yok ........ turk milliyetçisi panturkist degilde ne oluyo?

Hiç hizbullah sayfasına girmedim.Ben laik Türk Cumhuriyeti vatandaşıyım.
Türk Milliyetçisiyim.Atatürkçüyüm.Ümmetçi değilim.
Dinin imanın kimde daha fazla olduğu belli olmaz şaşırmayasın sonra.Allah karar verecektir ona…Bir din devletine karşıyız biz.

Ama sen Ruslara karşı durabilmiş,dindar bir Özbek Türk milliyetçisi muhalifi köpek yaptın.Yazık yazık.Bir 30 sene kerimovla devam etmek ne kadar demokratik.
Muhalefet olmayacak mı?..
Ama biz Küba’yız kerimovda fidel castro diyorsan sözüm yok.

Bizde f.gülenin partisi,binlerce okulu,gazetesi,TV si her şeyi var.
Salih in adamlarının bir okulu,gazetesi,dergisi,partisi,TV si var mı?Bırak Salih i başka bir muhalifin bir partisi,TV si vs. var mı.
İmkansız bunu sende biliyorsun...Bu Türkiye’nin büyüklüğünü gösterir.Var mı böyle Müslüman ülke?göstersene bana.

Biz AB deki çoğu ülkeden daha demokratız yeri geldiğinde.
En basitinden İtalya da Katolik inancı gereği ölmekte olan kan kanseri hastası bir çocuğunuzu kurtarmak için ona kardeş yapmak isteseniz (kardeşten ilik almak için)bağnaz hristiyan dini inancı gereği buna müsaade edilmiyor.Ve her sene onlarca İtalyan Türk Hastanelerinde çocuklarını kurtarıyor.Neden ?çünkü Biz laik iz.

Birde bana kalkmış siyaset dersi veriyor.Neden Tacik parti yok ülkenizde?Bırak Tacik i başka bir parti yok.Hileli seçimler vs..(Tacikleri sevdiğimden değil bir yerde biri Kürtlerden bahsetmişti de ona cevap olsun)
Bizde Kürt belediye başkanları var,gazeteleri radyoları TV leri var.

Saydırma bana diktatör rejimin yaptıklarını.Konumuz bu değil.
Yahu Allah’ına kadar diktatör olsun,onu assın bunu kessin vallahi umurumda değil senin rejimin açıkçası.
Yeter ki TÜRK OLDUĞUNUZU İNKAR ETMEYİN.
Hiçbir devletin rejimini tartışmak istemedim ben buraya gelirken.
Yazılanları bir Türk okurda müdahale etmezimi?

Bir bakayım dedim Türklük ne alemde.?
Aman Allah’ım bir de ne göreyim.Yerlerde bizim Türklük.
Sorarım sana sen ananı babanı inkar eder misin?
Etmezsin değilmi?
Be kardeşim benim ,kanını,ırkını inkar eder gibi Türklüğünü inkar etme.
Özbeklerin neden Türküz demekten korktuğunu anlaşılır gibi değil.Oysa asya Türkleri döyle değildi.Kanları deli akardı.İyi savaşırlardı.70 sene esir yaşamazdı Rus la.Kimsenin egemenliğine girmezdi.Biz girmedik asla asla olamaz.

Dünyanın neresine gidersen git tüm ülkelerde az çok Milliyetçilik vardır.
Şaşırtıcıki asya türklerinde olmadığı için rus mandası altında yaşadılar yılarca.Neden ayaklanıp savaşmadınız.İşte bu yüzden.
Rus unutturdu size milliyetçiliği 70 sene.

Bir saldırıda memleketini savunmayacakmısın.Her insanda az biraz milliyetçilik olmalı.Yoksa yok olur gidersin.
Bu asır rus diğer yüzyıl çin…Güçler değişir.Uyumamalısın.
Her yüzyıl birinin arkasında mı yaşayacaksın.

Uğraşamıyacağım senle.Yeter allahaşkına.Türk bu halde olmamalı.Bizde sizin senin gibi en az 20 milyon insan var.Onları görmekten iğrendim.Birde ortasyada görmek beni çıldırttı.

Kim?nasıl beyninizi yıkadı bilemiyorum ama iyi iş çıkarmış.
Sana hayatta başarılar.

Kaleli
04-22-2005, 09:13 AM
Ayrıca beni ajan majan sanmayın.Ben casus değilim.
Ülkenizi karıştırmak için gönderilmiş biri izlenimi bırakmış olabilirim.

Ben ç.kalede küçük bir esnafım
Tarihimi sever ,araştırırım.Eğitimliyim...
Türküm...

Çok merak eden varsa özelden yerimi adresimi bile veririm.Korkumuz yok bizim kimseden.
Aslanlar gibi ölürüz bu yolda.

Uzun bir süre daha bu foruma yazmayacağımı,arasıra okuyacağımıda bildirmek isterim.Pax kardeşime ve diğer tüm türklere selamlarımı yollarım.
İrtibat kurmak isteyenlere msn adresimi vs. verebilirim.

Kesinlikle hayal Kırıklığına uğramadım bazıları gibi.Ümüdümi hiç bir zaman yitirmedim.Bir kaç kişi için tüm yorganı yakmam.Tüm özbeklerin bazıları gibi olmadığını biliyorum.
Biz ayrı değiliz.

Ayrılmak isteyen zaten KAFADAN ayrılmış.
KALAN SAĞLAR BİZİMDİR.

Allah a emanet olun.

Einstein
04-22-2005, 09:39 AM
KALAN SAĞLAR BİZİMDİR.

Allah a emanet olun.
Yani buradakiler, Oriyon_farr, uki, apandiler KAFADAN ayrilmish deyorsun haaa,
Bak Kaleci: diline dikkat et tamammi!!!
neyse, shimdi sabredelim bu sözlerine
sana tavsiyem, bo'yle aptalca dushuncelerini ve yazilarina son ver artik. Senin karinaa so'yliyorum ok.
Yoksa pishman ettirim millietchi olduguna(bak turkiyeli turk olduguna demiyorum)

Kaleli
04-22-2005, 11:06 AM
neyse, shimdi sabredelim bu sözlerine
sana tavsiyem, bo'yle aptalca dushuncelerini ve yazilarina son ver artik. Senin karinaa so'yliyorum ok.
Yoksa pishman ettirim millietchi olduguna(bak turkiyeli turk olduguna demiyorum)

Seninle polemiğe girmeyeceğim.
Bu sözleri sarfedenin diğer milletlerden bir özbek vatandaşı olması kuvvetle muhtemel.

Senin benle tartısmaya kapasiten yetmez genc.
Biz ölümden korksaysık CANAKKALE savasını kazanamazdık.
Benim milliyetciligimi senin gibi acizler bitiremez ve pismanda ettiremez.

Mezarda biter benim milliyetciligim.
Ona göre akılı ol adamın sabrını tasırma.

Kaleli
04-22-2005, 11:14 AM
Quote:
Originally Posted by Kaleli

KALAN SAĞLAR BİZİMDİR.

Allah a emanet olun.

İsim vererek insanları birbirine düşürme.Tahrik etmek ayıptır.
Ayıp senin yaptığın.
Yukarıdaki adını saydığın arkadaşlara bir suclamam olmadı benim.

Bir fikir jimnastiği yaptık,eleştirilerimizi dile getirdik sen diktatör gibi astın kesdin.Nede olsa demokrasi görmemişsin normaldir bu söylemlerin.

Forumunda senin olsun.

Einstein
04-22-2005, 12:11 PM
Salom hammaga, bolla man chota qurqayapman mana bu vratardan, uqinglar mana nimalar yozibdi manga :D :) :lol:

A?z?n? topla lan serseri.
vururum lan seni.
O dilini keserim adam ol.
Kimi tehdit ediyon lan sen ?erefsiz.

Senin a?z?ndan ??kan? kula??n duyuyormu genc?
Kimi tehdit ediyorsun sen?

Sendenmi korkaca??m?Senin gibilerini ?ok g?rd?k kocum.
Pisman m? ettireceksin ettir bakal?m nas?l yapacaksan.
?l?m korkusu yok bende gen?,ak?ll? ol u?ra?ma benle.

Beni mezara sokars?n ancak o zaman biter milliyet?ili?im.
Akl?n?n ermedi?i konulara girme.
T?rk de?ilsen hele hi? girme...Seninle muhattap deilim.

Prosta, qurqqanim, Kulgimdan uzimni tuxtatolmapman, bu kulishdan kalimai shahodat ketirmasdan o'lib qolamanmi deb qurqayapman
:D :lol: :D

AFANDI
04-22-2005, 02:18 PM
kaleli abicim bak sen nerede oldugunu unuttun galiba ... ozbeklerin mekaninda kime tehdit ediyosun ki edincede elinden ne gelir cok merak ettim
bence bu tr turklerinin genel ozelligi benim dayim milletvekilide benim babam muhtar gibilerinden........

birde burada turklugunu inkar eden kim ? diger yazilarimi okuduysan eger tekrar ediyim yine ben amir Temur torunuyum benim atalarim alisir navoi ali kuscu ulugbey ........ ve bircok........ bunlar ozbek ve bende ozbekligimden gurur duyuyorum hic suphen olmasin sen butun bunlari nerden cikardim anlamadim.........

ben fasizme karsiyim tamammi bilmem turk birligiymis buyuk turanmis sen orta asyada sadece turk kokenlilerin yasadigini zannediyosun galiba .........

daha oncede soylemistim bi seyi ortaya atmadan once biraz arastir diye yani uzb parlamentosunda kac tacik parlamenter var......
tr deki kurtleri uzb de tacikler kabul edersek burada onlara potansiyel terorist gozuyle bakmiyor kimse...... birde ozbekistanda tajikce konusani kitap yazan hapsi boylamiyor ........ hatta sana ilginc gelebilir uzbde tajikler kendi ana dillerinde okul okuyabilirler tipki benim tajikistanda okulu ozbekce okudugum gibi.........

AFANDI
04-22-2005, 02:25 PM
bide shunu unuttum : bak ozbeklerin forumuna giripte onlara serefsiz diyenin kendisinin serefinden suphe ederim ........ forumda kufur etmek kolay bende cok kaliteli kufurler bilirim......... kendine gel tamammi.........

siz herkesi kendinize uydurmaya benzetmeye calisiyorsunuz

sen dunyaya ayak uydurursun dunyanin kendine ayak uydurmasini isteyenlerin yeri akil hastanesi.........

Kaleli
04-22-2005, 02:39 PM
Apandi kardeşim ben kimseyi etkilemeye çalışmıyorum.Arkadaş beni kışkırtıp tehdidi kendisi başlattı gördün.Yok milliyetçiliğini bititirim,akıllı ol vs. tehditler geldi.

Çocuk gibi oyun oynuyor.Bana yazdığı yazıdan sonra özeline yazdığım yazacağımı.

Bunu burda özel meajımı herkesin gözü önüne dökmesi ayıp değilmi?
Buraya yazmadım ben o kelimeleri onun özeline yazdımki ortalık karışmasın istedim.

Beni sizin gözünüzde küçük düşürmek için elinden geleni yapıyor.
Sonra Türkler böyle işte denecek.

Gerçekten çocuk gibi hareketler.Asıl tehdidin geliş yeri belli.
Benim tepkim o arkadaşa idi.
Tüm özbeklere değil.

Selamun aleyküm diye başlayan topic e böylemi yazılır yoksa
önce aleyküm selam mı denir?Hoşgeldinmi denir.
Nedir bu önyargı arkadaşlar.?

Çok uzadı konu.
Sağlıcakla kalın.
benden bu kadar.
Artık gerçekten yazmak istemiyorum.
İyi günler.

Bilge_Kagan
04-22-2005, 03:21 PM
Adamcagizi zorla yoldan cikarmissiniz...

Oncelikle benim anladigim kadariyla; Kaleli kimsenin ne kadar Turk oldugunu, ne kadar milliyetci oldugunu, davranislarini yargilamadi. Bos atip dolu tutmaya calisan zihniyet yine kendini gostermis.

Ozel iletilerin forum ortamina boyle uygunsuz bir sekilde tasinmasi cok yanlis. Acikcasi Kaleli nin soylediklerinden ziyade senin bu yaptigin ayip "Einstein".

Kimseye kisisel birsey soylenmemis. Birisi cikip ben Turk degilim diyor kimisi cikip ben Turk oldugumu kabul ediyorum ama irkciliga karsiyim diyor. Beyler kimsenin sahsina birsey soylenmedi...

Bir de ayni sekilde " burada genelleme yapmayin biz boyleyiz " dedikten sonra Turkiye Turklerinin hepsini bir kefeye hem de yanlis sifatlarla koymaya calisanlar var ki akillara zarar. Kardesim ( ozur dilerim. kimileri bu ifadeden rahatsiz oluyormus. isteyen alinir ) sen madem rahatsiz oluyorsun belli bir kaliba sigdirilmaya calisilmaktan; karsidaki insani ve tum bir milleti neden yaftalamaya calisiyorsun.

Ozbek forumunun ayri bir ozelligi mi var onu anlamadim ben. Ozbek forumuna girip de serefsiz diyen serefsizdir neye derman bir cumledir..? Ornegin bir tacik e denmis olsa bunlar sorun olmayacak mi ?

Acikcasi daha yazmak istiyorum ancak gecenin korunde aklim hic calismiyor...Umarim yarin daha iyi birseyler yazabilirim...Ama saygisizlik edip de boylesi her iddiaya uzun uzun ve mumkun oldugunca ( daha dogrusu bu siteye gelen diger Turklerin coguna oranla ) saygili cevaplar yazan bir uyeyi forumdan sogutmus olmaniz gercekten cok uzucu...Keske forum aslina uyup da gercekten bir fikir tartisma alani olabilse...

Pax
04-23-2005, 12:53 AM
ikki yil oldin moskvami yoki saint petersburg degn shaxarda turklar qurgan katta bir binoning qulab tushishsi, yaqinda qozoqistonda turk va qozoq ishcilarining kelishmovchiligi...
Билмаган нарсала хакида гапириб нима киласиз? Билмаслигингизни уша "Трансвааль" фажеосини мисол уларок берганингиздан тушиндим. Сабаби буса, бу вакео хакида оз-моз информацияси буган шахс ундай гапирмас эди.

Короче, "Трансвааль" - это единичный случай, и как показало расследование, виновать архитектор, проектировочная организация (местные, российские), а не те кто строил по этому проекту (турки).

"Трансвааль-парк" обрушил архитектор

Московская прокуратура назвала причины катастрофы аквапарка в Ясенево

В понедельник, 28 марта, Московская прокуратура огласила итоги работы комплексной независимой экспертизы, которая почти год изучала причины обрушения крыши аквапарка "Трансвааль-парк" в Ясенево. Итоги эти были ожидаемы и легко предсказуемы еще год назад (http://vip.lenta.ru/news/2004/02/23/pillar/): в катастрофе, вследствие которой 28 человек погибли и еще 200 получили ранения, виноваты проектировщики.

Читать дальше (http://www.lenta.ru/articles/2005/03/28/transvaal/)

Onun için abicim önce dersini iyi çalış sonra konuş, ok? ;)

Ayrıca burada, Moskova'da, ben de bir Türk inşaat şirketinde çalışıyorum. :D

Pax
04-23-2005, 01:04 AM
Ya bi de şu senin dile getirdiğin faciadan sonra Türk inşaat şirketleri belki hemen değil ama zamanla daha fazla oldu. Çünkü yerli (Rus) şirketlerden daha kaliteli, Alman ve saire Batı şirketlerinden daha ucuza iş yapıyorlar ve dolayısıyla tercih ediliyorlar.

Bahtiyor
04-23-2005, 02:02 AM
Quote:
Originally Posted by Kaleli

Bir fikir jimnastiği yaptık,eleştirilerimizi dile getirdik sen diktatör gibi astın kesdin.Nede olsa demokrasi görmemişsin normaldir bu söylemlerin.

Forumunda senin olsun.

Kizma og'lan!
Turk halkining bir asrlik demokrasi yo'lu var, sen bizim bugunki hale ayb etme. Gun gelirde biz size bisheyler o'g'retiriz belki, ama biz ayb etmeyeces!

Go'riyormusun nasil - bizimkiler yanlishirken hep kizip, bag'irip, birakip gidersiniz! So'nrada bizi kovdular, yine bisheyler... Ne lazim? Siz insanlari iyi davranishli, demokratik memleketdemi para yapmak istersiniz? Siz O'zbekistanida Alman, Isvech veya Inglitere gibi bir yermi sanmishdiniz? Ozaman anlanishli!

Kaleli
04-23-2005, 03:27 AM
Kizma og'lan!
Turk halkining bir asrlik demokrasi yo'lu var, sen bizim bugunki hale ayb etme. Gun gelirde biz size bisheyler o'g'retiriz belki, ama biz ayb etmeyeces!

Go'riyormusun nasil - bizimkiler yanlishirken hep kizip, bag'irip, birakip gidersiniz! So'nrada bizi kovdular, yine bisheyler... Ne lazim? Siz insanlari iyi davranishli, demokratik memleketdemi para yapmak istersiniz? Siz O'zbekistanida Alman, Isvech veya Inglitere gibi bir yermi sanmishdiniz? Ozaman anlanishli!

Kızmak her insanda olan bir duygudur bahtiyar abicim.
Sinirleniriz,sesizleşiriz bunlar anlık duygular.

Benim geliş nedenim özbek kardeşlerimle muhabbet etmekti.
Sonra buraya gelen Türkiye türkleri ile aranızdaki soğukluğu ve tartışmaları görünce bende sorunlara çözüm aramak için analizlerimi yazdım.

Bana kzıan arkadaşlarım olabilir.
Bu onların görüşüdür.

Pek ortalığı karıştırmamak için yazılanları okumak istiyorum.Tartışmak istemiyorum.
Konu kapandı benim için.

Einstein
04-23-2005, 04:24 AM
Bir de ayni sekilde " burada genelleme yapmayin biz boyleyiz " dedikten sonra Turkiye Turklerinin hepsini bir kefeye hem de yanlis sifatlarla koymaya calisanlar var ki akillara zarar. .. karsidaki insani ve tum bir milleti neden yaftalamaya calisiyorsun.

Bir Dakika!!!
Bilge, hadi bakalim sen o bilgeni kullanda, bashdan sona kadar yine bu threadi okumaya chalish.
Nerde, kim ''Turkiyedeki butun Turkleri yaftalamaya chalishmish, onlarin ''HEPSINI'' nin yanlsih sifatlarini go'stermish'', yoksa onlarin butununun ko'tu olduklari yazilari bana bulabilirmisin lutfen???

Ozbek forumunun ayri bir ozelligi mi var onu anlamadim ben. Ozbek forumuna girip de serefsiz diyen serefsizdir neye derman bir cumledir..? Ornegin bir tacik e denmis olsa bunlar sorun olmayacak mi?
vs
...Keske forum aslina uyup da gercekten bir fikir tartisma alani olabilse...

Firk tartishmasi kufr etmek mi???Senin yukaridagi firklerin bir birine uymuyor, Sen kendi Bilgenle ona bile farkina varamamishsin. :D

hadi so'yle bakalim kime denilmish bu so'zler

Ayr?lmak isteyen zaten KAFADAN ayr?lm??.
KALAN SA?LAR B?Z?MD?R.
Allah a emanet olun.
Ben mi bashlamishim ilk o'nce ya o sherefsiz mi bashlamish???

Uzbekistan2010
04-23-2005, 05:49 AM
Билмаган нарсала хакида гапириб нима киласиз?

eshitganimni korganimni aytdim turibman...turklar bilan men ham ishlaganman..

hullas aytimku sozu boshka dili boshka dep

oğuz
04-23-2005, 07:02 AM
Otağ tarafımdan okunmuş olup aynı senaryoyu burdada okumanın şerefine nail oldum:lol:

Yine karıştırıcılar sayfalara salça olmuş ve işlerini çok güzel bir şekilde halletmeninin mutluluğu ile vakur bir şekilde ortalarda dolaşıyorlar;)

Yine en iyi niyetleri ile bu foruma gelipte Allahın selamını veren birisi kafası karmakarışık bi şekilde olayları ve gelişmeleri çözemeye çalışıyor:D

Birileri ile özeline yazılmış yazıları içeriğini tasvip etmesemde forum ortamına taşıyor,bu yaşa gelmiş ve ÖZEL'in ne olduğunu anlıyamayan bi zatı muhterem bu forumlarda ben cahildim sonradan adam oldum diye dolaşmasın;)

Bir diğer gördüğüm taraf ise bu mikserlerin sayısının fazla olmayışı ama diğer taraftan işlerinide iyi yaptıklarını belirtmek isterim:lol:

Ben yine seyrediyorum;)

Bilge_Kagan
04-23-2005, 10:04 AM
Firk tartishmasi kufr etmek mi???Senin yukaridagi firklerin bir birine uymuyor, Sen kendi Bilgenle ona bile farkina varamamishsin.

Keske dedim basta adam akilli okumani tavsiye ederim. Ben kendi bilgimle kendime yetecek kadar seyin farkina varirim ve bildigim kadar konusurum anlamadan okumadan yazilarimi yargilamaya kalkma, kaybedersin...

hadi so'yle bakalim kime denilmish bu so'zler

Bunda sen Kaleli nin ne demek istedigini anladin mi tam olarak ben onu anlamadim. "ayrilmak isteyen Kafadan ayrilmis" demek fikren kendini bu topluluga ait gormemek demektir. Ne alakasi var ki kotu sozle...

Ben mi bashlamishim ilk o'nce ya o sherefsiz mi bashlamish???

Sen ne diye forum ortaminda yine hakaret ediyorsun. Hem de hakli oldugun asikar olmadigi halde ? Adam sirf seni rencide etmemek icin ne diyecekse ozelden demis, sen onu da buraya tasimissin. Bence bu terbiyesizliktir. OZEL in tanimi uzerinde biraz durman gerekir sanirim...

So'yleseni bana Kaleci, madem hich bir sheyden korkmuyorsunuz, madem chok kapasiteniz var, neden kendiniz o sevmedikleriniz araplari, amerikanlari, ermenileri, ruslari ishini kendiniz hal etmiyorsunuz, yada edemiyorsunuz, neden korkuyorsunuzki, bize birleshmek istiyorsunuz. Hani nerde sizin cesurlikleriniz, nerde sizin guchleriniz. :D :)
Bana chok gulucu geliyor bunlar haha

bence bu tr turklerinin genel ozelligi benim dayim milletvekilide benim babam muhtar gibilerinden........

siz herkesi kendinize uydurmaya benzetmeye calisiyorsunuz

Bunlar sana birsey hatirlatiyor mu peki ?

Einstein
04-23-2005, 10:42 AM
Birileri ile özeline yazılmış yazıları içeriğini tasvip etmesemde forum ortamına taşıyor,bu yaşa gelmiş ve ÖZEL'in ne olduğunu anlıyamayan bi zatı muhterem bu forumlarda ben cahildim sonradan adam oldum diye dolaşmasın;)

Og'uz, burda ne demek istedigini gerchekten anlayamadim. Ben O'zel hakkinda bir ko'tu bir shey mi dedim??? Ben onunla konushtugumda hala chok kuchuktum, ko'tu iyi chok fazla anlamiyordum, ama sonradan onu chok iyi bir insan sifatida tanidim. O MILLIYETCHI degildi.
Ortaligi sizler karishtiriyorsunuz, bizler degil, biz demedigimiz sheyleri dediniz diyorsunuz, aynisini Bilgedede go'rebilirsin.

Bir diğer gördüğüm taraf ise bu mikserlerin sayısının fazla olmayışı

hmm, shahsen ben burada yini gelenlerdenim, o'nceden agabilerde sizlere iyi ko'tuyu anlatmaya chalishmishlar ve go'rmushlarki, bundan hich bir fayda yok, bikmishlar artik bo'yle aptalca firklere, okumakta istemiyorlar belki.
diğer taraftan işlerinide iyi yaptıklarını belirtmek isterim
kompliment ichin teshekkurler, ama ben burda ishimi iyimi yapiyorum, ko'tu mi yapiyorum, onu hich dushunmuyorum tamammi. Threadi achan sizlersiniz, sizler bizim firklerimizi bilmek istediniz, cevabi aldikdan sonra ilk olarak kufre gechen sizsiniz. ''turan mumkunmu''yada baka bilirsin.
Ben burda sizlerin dushundukleriniz iyi bir shey degildi demek istedim sadece, bu benim shahsiy bir firkimdir.
Sen devam et seyretmiyi, eger gururunu o'ne koymassan, dogruyu go'receksin..
wassalam

Einstein
04-23-2005, 11:07 AM
Keske dedim basta adam akilli okumani tavsiye ederim.
senin tevsiyene muhtaj degilim, Allah saklasin. Bo'yle havadan sudan kelimeler so'ylemik kolaydir, sen bana isbat getir, neyi ben yanlish okumushum.

Bunda sen Kaleli nin ne demek istedigini anladin mi tam olarak ben onu anlamadim. "ayrilmak isteyen Kafadan ayrilmis" demek fikren kendini bu topluluga ait gormemek demektir. Ne alakasi var ki kotu sozle...
birak bu sachma sapan so'zleri shimdi, :)) aptal bile bashka bir iyi bahane bulurdu :)
adam anlamadim diyor, sonra kendine go're yorum yapiyor, chok gulucu ya :)

Sen ne diye forum ortaminda yine hakaret ediyorsun. Hem de hakli oldugun asikar olmadigi halde ? Adam sirf seni rencide etmemek icin ne diyecekse ozelden demis, sen onu da buraya tasimissin. Bence bu terbiyesizliktir. OZEL in tanimi uzerinde biraz durman gerekir sanirim...
Kaleci benim ko'pegim mi idiki, ben onun bu so'zlerini kendime saklasam, o bana hich kimse degil, merd olsaydi, herkesin go'rdugu shekilde post edirdi.
Neymish, adam sirf beni renjide etmemek ichin, bana o'zel yazarak kufr ediyor.
Ben sana shimdi o'zel yazarak, senden yada anandan kufretsem, sen renjide olmuyormusun. :) Sachma yaaa.

Bunlar sana birsey hatirlatiyor mu peki ?
Yok, onlar bana hich bir shey demiyor, yani turkiyedeki butun turkler hakkinda ko'tu bir shey demiyor.
Ya anlamiyorum, sana o Bilgen bile yardim etmiyor, tobe tobe.. :)

uki
04-23-2005, 02:08 PM
Kardesler onceki threadlerde gordugunuz gibi bu tartismalarin sonu olmuyor.

Kaleli, senin niyetinin iyi oldugundan sansen benim zerre kadar suphem yoktur. Fakat gorusler farkli olabilir bunda da bir mahzur yoktur. Senin fikrine katilan da katilmayanlar da olabilir...

Sen ozbekleri seviyor olabilirsin, guzel fikirlerle de gelmis olabilirsin, ama bu isin bir uslubu var. Haydi cocuklar turan kuralim mi deyip de baslamak bence yanlis birsey.

Bir kere forum bunun yeri degil...

Burda okul acanlari kotulemissin, dislanmanin esas sebebi de o olabilir. Cunku o insanlar kadar kimse ozbek halkina bu kadar emek vermedi(fikirlerini desteklemeye bilirsin ama insan saygili olmali). Bu milletin o insanlara vefa borcu var. Bir gun turkiye ve orta asya devletleri arasinda bir kopru olacaksa bu okullar olacaktir.

Diyecegim su, yakin gelecekte Allah(c.c)'in izniyle bu orta asya devletleri ve turk devletleri cok buyuk bir ekonomik guc haline gelecekler, cunku guclu olmanin baska yolu yoktur... Bu ugurda kucuk bir forumda ne bir millete kusme ne de bazilarinin deyipte gittigi gibi hayal kirikligina ugramak gerekir. Ben oyle tipleri karaktersiz birileri gibi goruyorum.
Allaha emanet ol.

genco
04-23-2005, 03:49 PM
Kardesler onceki threadlerde gordugunuz gibi bu tartismalarin sonu olmuyor.

Kaleli, senin niyetinin iyi oldugundan sansen benim zerre kadar suphem yoktur. Fakat gorusler farkli olabilir bunda da bir mahzur yoktur. Senin fikrine katilan da katilmayanlar da olabilir...

Sen ozbekleri seviyor olabilirsin, guzel fikirlerle de gelmis olabilirsin, ama bu isin bir uslubu var. Haydi cocuklar turan kuralim mi deyip de baslamak bence yanlis birsey.

Bir kere forum bunun yeri degil...

Burda okul acanlari kotulemissin, dislanmanin esas sebebi de o olabilir. Cunku o insanlar kadar kimse ozbek halkina bu kadar emek vermedi(fikirlerini desteklemeye bilirsin ama insan saygili olmali). Bu milletin o insanlara vefa borcu var. Bir gun turkiye ve orta asya devletleri arasinda bir kopru olacaksa bu okullar olacaktir.

Diyecegim su, yakin gelecekte Allah(c.c)'in izniyle bu orta asya devletleri ve turk devletleri cok buyuk bir ekonomik guc haline gelecekler, cunku guclu olmanin baska yolu yoktur... Bu ugurda kucuk bir forumda ne bir millete kusme ne de bazilarinin deyipte gittigi gibi hayal kirikligina ugramak gerekir. Ben oyle tipleri karaktersiz birileri gibi goruyorum.
Allaha emanet ol.

Değerli arkadaşım! Sözlerine aynen katılıyorum. Site içinde bir-iki mikser var, uyanık olalım... Malum fikirli şahıslar , sanki Özbekler adına konuşma yetkisine sahipmiş gibi, "Biz Özbekler......" diye tahrik edici bir şekilde açıklayıp, Özbekler'den soğumamızı amaçlıyorlar... Avuçlarını yalarlar... Bazı arkadaşlar, malesef bu tuzağa çabuk düştüler ve gittiler... Öfkemize yenilmeyelim...
"Bahtiyor" isimli Özbek kardeşimiz, son yazısında bunu çok güzel dile getiriyor...
Nasıl ki Türkiye'de her karşılaştığımız Türk olmayabiliyorsa; her "Özbekistanlıyım" diyeni de üstelik bu sanal alemde "öz be öz" Özbek zannetmeyelim! Onlar kabuk bile değiller...

........en derin selam ve saygılarımla......

Yoksa bir yerde OĞUZ
Yoksa bir yerde YAVUZ
Biz de yoğuz, biz de YOĞUZ

genco
04-23-2005, 04:06 PM
Arkadaşlar! TRT-INT'de bu akşam (23 Nisan günü, saat 20.00 sıraları) "Türk Toplulukları Dünyası Müzikleri" proğramını seyrettim; muhteşemdi... Arkadaşların söylediğine göre, 2 saate yakın sürmüş, ben de geç farkettim. Türkülerle de olsa Türk dünyasında gezinti yapıyor gibi hissediyor insan kendini. Takdimcinin her türkü öncesi kısa açıklamaları da ayrı bir güzellik kattı. Kasetlerden dinlemeye pek benzemiyor anlayacağınız.
Yarın da galiba çocukların gösterisi var, kaçırmamanızı tavsiye ederim....

uki
04-23-2005, 04:07 PM
Değerli arkadaşım! Sözlerine aynen katılıyorum. Site içinde bir-iki mikser var, uyanık olalım... Malum fikirli şahıslar , sanki Özbekler adına konuşma yetkisine sahipmiş gibi, "Biz Özbekler......" diye tahrik edici bir şekilde açıklayıp, Özbekler'den soğumamızı amaçlıyorlar... Avuçlarını yalarlar... Bazı arkadaşlar, malesef bu tuzağa çabuk düştüler ve gittiler... Öfkemize yenilmeyelim...
"Bahtiyor" isimli Özbek kardeşimiz, son yazısında bunu çok güzel dile getiriyor...
Nasıl ki Türkiye'de her karşılaştığımız Türk olmayabiliyorsa; her "Özbekistanlıyım" diyeni de üstelik bu sanal alemde "öz be öz" Özbek zannetmeyelim! Onlar kabuk bile değiller...

Yoksa bir yerde OĞUZ
Yoksa bir yerde YAVUZ

Selamun Aleykum kardesim
mikser varmi degilmi onu bilmem, herkes kendi fikrini soyluyor bu forumda. ama soylerken de biraz saygili olunsa tabiki kotu olmazdi...
Ama dedigim gibi bunun da sebebi bu forumcularin daha once turancilarla olan yakapaca munasebetleri.
Tabiki yeni gelenlere, bu tavir, sebebsiz hemen bir cephe alip karsi cikilmis gibi geliyor...

yine bir sebebi de biz esaretten yeni kurtulan ulkeyiz, e tabiki bundan sonra yogurdu bile ufleyerek iceriz, bunu da artik mazur gorun...

Uzbekistan2010
04-24-2005, 05:21 AM
Onun için abicim önce dersini iyi çalış sonra konuş, ok? ;)

Ayrıca burada, Moskova'da, ben de bir Türk inşaat şirketinde çalışıyorum. :D

zaten dersimi iyi calisyom.. ama bir sey sormak ayp degil..

sende turk sirketinde iyi calis ama bak helal ol :))))))

genco
04-24-2005, 07:02 AM
Selamun Aleykum kardesim
mikser varmi degilmi onu bilmem, herkes kendi fikrini soyluyor bu forumda. ama soylerken de biraz saygili olunsa tabiki kotu olmazdi...
Ama dedigim gibi bunun da sebebi bu forumcularin daha once turancilarla olan yakapaca munasebetleri.
Tabiki yeni gelenlere, bu tavir, sebebsiz hemen bir cephe alip karsi cikilmis gibi geliyor...

yine bir sebebi de biz esaretten yeni kurtulan ulkeyiz, e tabiki bundan sonra yogurdu bile ufleyerek iceriz, bunu da artik mazur gorun...

Kardeşim...
Dediğin gibi, fikirler açıklanırken saygılı olunsa bu forumda çok güzel konular ortaya çıkabilir. Dostlukların, arkadaşlıkların temeli atılabilir. Zaten bu sitenin dışındaki gerçek alemde bu adımlar atılıyor ve her geçen gün de güçlenerek gelişiyor. Önümüzdeki zaman içerisinde çok şeylere şahit olacağız...

Bakın, tarihi "İpek Yolu" projesi başlayacak. Bu projeyi, İran, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan...vb. ülkelerin devlet adamları destekledi.

Orta Asya'daki akrabalarımız olan sizlere bizi bağlayan bağ da oraların "Atavatanımız" olmasıdır. İşte bu muhabbet ve samimiyetlerimizin sebebi de budur. Ülkelerimiz arasındaki bağlar kuvvetlendikçe birbirirmizi daha iyi tanırız inşallah...

Ama birileri çıkıp "Biz Özbekler ... Biz Türkiyelliler... Biz Azeriler..." gibi, "sizli-bizli" ülke kimliklerini her fırsatta öne sürmemeli. Ülkesini sevmek ayrı olay bunu ayrıştırma unsuru olarak görmek ve diğer ülke insanını aşağılamak başka bir olay. Bunu adı "mikserlik" yapmak olyor; ki bu sitede de epey var bu tiplerden. Belki aralarında kötü niyetli olmayanlar var olabilir ama bu kargaşada kimin ne olduğunu anlayamıyorsun ki!

Sizler şanslısısnız. Bizim kadar bir savaştan bir savaşa koşmadınız. Özgürlüğünüz, bayrağınız uğruna savaşmanızı gerektirecek tehlikelerle, baskılarla, zülümlerle... karşı karşıya kalmadınız. Bu yüzden hassasiyetlerimiz biraz farklı... O yüzden de çabuk tahrik oluyoruz. Karşımızdakiler de zayıf noktamızı iyi bildiği için ha bire o noktalara saldırıyor. Malesef bu tuzağa düşenlerimiz var..

Sevgili kardeşim, anladığım kadarıyla bu tuzakların farkında olanlardansın. Seni tanımakla onur duydum...

...........en derin selam ve saygılarımla.....

NOT:Özelime not gönderip aşağıdaki şiirin kime ait olduğunu soran arkadaş, bu bir şiir değil... Rahmetli babamın, 1968'li yıllarda kucağında beni zıplatırken haykırdığı, hala kulaklarımda çınlayan, sözleridir.

Yoksa bir yerde OĞUZ
Yoksa bir yerde YAVUZ

Einstein
04-24-2005, 08:32 AM
Bakın, tarihi "İpek Yolu" projesi başlayacak. Bu projeyi, İran, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan...vb. ülkelerin devlet adamları destekledi.

Orta Asya'daki akrabalarımız olan sizlere bizi bağlayan bağ da oraların "Atavatanımız" olmasıdır. İşte bu muhabbet ve samimiyetlerimizin sebebi de budur. Ülkelerimiz arasındaki bağlar kuvvetlendikçe birbirirmizi daha iyi tanırız inşallah...

''Ipek Yolu''???
Hmm, genco tu gercekten tam bir bashka konudur, buna economy yuzerine birleshmek veye economy yuzerine bir guch olushturmak diyorlar.
Ama Kaleli veya ona benzeyen bashkalarinin niyetileri gurdugun gibi tamamiyle bashka. Onlar kendilerini milliyetchi olarak tanittirdilar, onlar bizler ne olursa olsun, sonunda insan olarak gurdugumuz arablari, ermenileri, ruslari, ve bashkalarindan achiksa nefret ettiklerinide so'yluyorlar. So'ylermisin bana, sen burda yazilanlardan economy hakkinda ne okuyabildinki???

Ama birileri çıkıp "Biz Özbekler ... Biz Türkiyelliler... Biz Azeriler..." gibi, "sizli-bizli" ülke kimliklerini her fırsatta öne sürmemeli. Ülkesini sevmek ayrı olay bunu ayrıştırma unsuru olarak görmek ve diğer ülke insanını aşağılamak başka bir olay. Bunu adı "mikserlik" yapmak olyor; ki bu sitede de epey var bu tiplerden.
Sen bize yazmadiklarimiz sheyleri so'yluyorsun, anlayamiyorum. Nerde sen ''Biz O'zbekler...Biz Tu'rkiyelikler..'' diyen yazilari go'rdunki.

''Ben milliyetchiyim..'', degen so'zleri karishtiriyorsun.

Sizler şanslısısnız. Bizim kadar bir savaştan bir savaşa koşmadınız. Özgürlüğünüz, bayrağınız uğruna savaşmanızı gerektirecek tehlikelerle, baskılarla, zülümlerle... karşı karşıya kalmadınız. Bu yüzden hassasiyetlerimiz biraz farklı... O yüzden de çabuk tahrik oluyoruz. Karşımızdakiler de zayıf noktamızı iyi bildiği için ha bire o noktalara saldırıyor. Malesef bu tuzağa düşenlerimiz var...
Bir savashdan bashka savashdan Allah saklasin, sen bizim tarihi bildiginde, belki ''shanslisiniz''demezdin. (neyse shansli olalim digelim, ve bizim tarihi shimdi konushmayalim)
Gercekten cok savashmissinizdir, ama o savashlarin amaji bam bashka idi.
Sanki Osmanli, kurtulush savashi, Canakkale dediginizde bir gurur duyuyorsunuz, ama o savashanlardiki, maksadlari bam bashka idi.
bana so'ylermisin neden Osmali muslumanlar tarafindan chok seviliyor(son 50 senesi degil) neden, biliyormusun? Bak ben buna cevab verirken, sadece 3 kelime kullanirim, go'receksin.
Kurtulush savashinda yaninizda idik, dogrusu idiler, bizim ata babalar(miktar o'nemli degil, tamammi), bunu kabul etmiyorsunuz, bunuda biliyoruz, ama bunlar bizim atalarimizin her zaman sizlere koshtuklarini so'yluyor, sizinkilerinde bizimkilere.
Canakkale!!! Ishte bazi bir bunlar gibi sherefsizler o zamanda olmush. Canakkale savashinin kazanilmasinin sebebcisi olan o vatandashin (arkasinda 180mi,240kgmi bombalari tashiyan tam hatirlayamiyorumda) achliktan o'ldugunu sen biliyormusun??? O destek go'rmesi lazimken, neden chok fakir bir hayat surmush, neden onunla ilgilenilmemish???
Ishte hepsi, sizde olan bazi sherefsiz insanlar yuzunden oldu.

Aslinda, sizin gibiler olmasaydi, Turkiye belki shimdi dunyaya meydan okuyacakti, ve bizide sevindirirdi.
Aslinda, sizin gibiler olmasaydi, turkiye shimdi karma karishik olmazdi.
Siz varsinizki, Turkiyeyi hep ayagindan vuruyorsunuz, onu hep arkaya chekiyorsunuz, ama farkinda degilsiniz.

Go'zlerinizi acin, go'rmuyormusunuz, aralarinizda bazileri, dunyayi titretiyor, tabir caizse. Ama sizler onlarin kadrine varmiyorsunuzki, sizlerki gururlarinize, nefislerinize yanilen insanlarsiniz.

asena
04-24-2005, 08:09 PM
Kaleli arkadasim.Bu forumu okuyana kadar ben de turan fikrini sonuna kadar savunan bir Turk idim.SImdi degilim.
Neden mi?
TC,her sene 2500 Turki Cumhuriyetlerinden Turk ogrencisini Bogazicinden tut en guzel universitelere yerlestirir.Oncesinde de 2 sene Turkce egitim verir.Hersyeini karsilar onlarin.Yemesi,icmesi,yatmasi,kalkmasi,harcligi... OSS ye de girmezler.Cok basit(bizler kicimizi catlatana kadar calisir,anca kazaniriz o universiteleri ya neyse)bir sinavla yerlestirilirler.
Bu arkadaslarimizdan 70-80 tanesiyle cok icli disliydik.Bu arkadaslar yeni geldiklerine oruclarini vodkayla acmislardi.
Bu ne demek farkinda misin?
Daha dinlerini tam olarak bilmiyorlardi.Belki Kur'an bile ellerine gecmemisti benim universiteyi okudugum yillar.Basini kapiyor ama orucu vodkayla iciyorlar.Basortusu(!) ile vodka sentezini yapmislar ya helal olsun ne diyeyim.
Dini bilmeyen,irkini da bilemez,Kur'an da da yazar,Allah insanlari kavim kavim yaratmistir!bilir de degerini kavrayamaz..Irk kavrami olmayan kisilerden Turan'i nasil yaratabilirsin ki?
Buyuk Turkiye Devleti(sozde Turan devleti) savasmak istese kim savasacak?Son 80 yildir Turklugu icin fiziki veya kulturel hic savasmamis insanlar mi savasacak saniyorsun?Yine bizler savasacagiz.Yine bizler tu kaka olacagiz.
Goruyorsun iste,23 bin bebegi olduren birini savunan bir irki(bana apoyu desteklemeyen bir kurt bulamazsiniz,iddiam buyuktur),Karabag'da kan aglatan baska irka kardes gozuyle bakan bir kulturu nasil bunyene almayi dusunebilirsin ki?Onlar zannediyorlar ki bu irklar onlara gun gelecek dokunmayacak.Bizler siniri tasiyinca ermenisini de kurdunu de temizleriz ama bu insanlarimiz ne yaparlar bilmem.Acikcasi fazla da bilmek istemem.Irkina sahip cikmayan bir orta asyali turkun benim gozumde kurtten farki yoktur.

Bir de bisey dikkatimi cekti.bayagi bir hainlik var.Turani sanki ABye girmeyecegimiz icin istiyormusuz gibi yazmislar.Turan fikrinin babasi Nihal Atsiz dir.Cahil olan google dan arar bulur okur kisaca.Onun yasadigi donemde AB safsatasi yoktu.
Merak etmeyin su donemden sonra AB Turandan daha iyi.En azindan kazigi Avrupalidan yiyecegiz.Kendi irkimdan(ama irkini unutmus)insanlardan degil.ABye gireriz,onu da merak etmeyin,sizlerle birlesecegime AB ile bin kez birlesirim daha iyi.Ha ama sonra Rus'u sana bir daha agirlik basarsa ermenisi kurdu sana kosmaz bunu hic unutma.

karesk
04-24-2005, 08:43 PM
^^Turk illahi musluman olacak diye birsey yok. Insan nasil dogdugunu, irkini degistiremez ama degisik dinden olabilir. Yani musluman Turk'de vardir dinsiz Turk de vardir, o herkesin kendi bilecegi is. Bir de burada Ozbekler hakkinda sacma seyler yazmissin. Biraz oncede yazdim, yav burasi Ozbek forumu biz misafiriz, begenmiyorsan yazma, siz insanlarin amaci bu insanlari Turklere dusman etmek galiba.

Pax
04-24-2005, 11:38 PM
zaten dersimi iyi calisyom.. ama bir sey sormak ayp degil..
Aslında onların kusuru olmazken, ve en önemlisi Rusya'da bu alanla ilgilenen herkesin sorumlu olanın mimar olduğunu bilirken "Bak işte, onların yaptığı bina çöküyor" deyince dersini iyi çalışmadığın ortaya çıktı. :D
sende turk sirketinde iyi calis ama bak helal ol :))))))
Ok abicim. :thumbs:

asena
04-25-2005, 03:28 AM
^^Turk illahi musluman olacak diye birsey yok. Insan nasil dogdugunu, irkini degistiremez ama degisik dinden olabilir. Yani musluman Turk'de vardir dinsiz Turk de vardir, o herkesin kendi bilecegi is. Bir de burada Ozbekler hakkinda sacma seyler yazmissin. Biraz oncede yazdim, yav burasi Ozbek forumu biz misafiriz, begenmiyorsan yazma, siz insanlarin amaci bu insanlari Turklere dusman etmek galiba.
Lafi nasil okuyorsunuz,cimbizla mi aliyorsunuz,bunu bilincli mi yapiyorsunuz hic anlamadim.Ama 6 yasindaki cocuga anlatir gibi yaziyim bir daha.

Turk musluman olur veyahut olmaz.Ornegin ben ateistim.,ancak musluman birisi orucunu vodka ile acarsa burada yanlis bilgilendirilmis demektir.Dininde yanlis bilgilendirilmis birisi Turkluk bilincini de kavrayamamis olabilir.Turkluk Turk anne babadan gelmekle bitmez.Bu temel sarttir.Ancak "tamam arkadasim ben Turk'um ama bitti."

LAfi demogojiye cevirerek,"Turklere dusman etme cabasi lafi"ni kullanarak kendine iki-uc taraftar toplarsin belki.Ancak direk bu laflari edersen sonra shap gibi ortada kalir,kullanacak malzeme birakamazsin.

Begenmiyorsan yazma lafi da tam diktator muhabbeti kusura bakma ama.Buradaki foruma baktim,gayet guzel begenmeyenler de yazmis,hatta bazi ortalama cabalari bile olmus.Asil sen begenmedigin anda "ya kal ya git" deme bence.

TC Devleti sizleri sevmeseydi yilda milyonlarca dolari harcayarak(hos o paralar benim gibilerin cebinden vergi olarak cikiyor ya neyse)sizleri universitelerinde okutup is olanagi saglamazdi.Bizler sizleri yillarca sevdik.Ancak bu manzara inan pek cok Turkiye Turkleri'ne kan aglatti.Simdi sen buna da demogoji ile cevap verirsin ama neyse ki forumdaki tek kisi sen degilsin,yorumlama yetenegi gelismis insanlar var.

Biz Turklerin tek zaafi,herkesi dost gormeye calismak.Birisi demis Turkiye'den Avrupasi nefret ediyor vs.Biraz Avrupa'da yasa bakalim,hangi ulke digerini severmis.Almanya-Avusturya(normal degil mi,ikisi de germen) dostlugu var,bir de Yunan-G.Kibris dostlugu.Almani Hollandalidan,Fransizdan nefret eder.Ingilizler Latin Avrupa ulkelerinden nefret eder.Su an AB de kuzey-guney ayrilma teorisi mevcut.
Ozbekistan'in adini bilen kac avrupali var onu da bir arastir bakalim.Su an dost bildiginiz tum irklar gunu gelecek sizin iyi niyetini kullanacaklar.Bunu tarih gostermis,bizim sucumuz yok.Sanki nifak sokmaya calisan kardesler gozuyle bakiliyoruz.Bu nedenle tekrarliyorum,Turkiye'nin Turan fikri imkansiz.Bunu basta kardes gozuyle baktigimiz Ozbekler istemiyor.Istememelerinin nedeni ekonomik olsa birsey demeyecegim.Hicbir sekilde kendi topraklarin var olmamis ama dilerim yakinda olacak demokrasi ve laiklik anlayisinin TC de olmamasini soylemisler,hem guldum hem uzuldum.
Laiklik,size gore insanlarin dinini istedigi gibi yasamasiysa,laikligi iyi calismamissiniz.Suriye laik duzenle idare edilmez,ancak %30 hristiyandir.Isteyen istedigi dine inanir.Ancak laik degildir.
Laiklik,hicbir dini baskinin devlet yonetiminde etkisi olmamasidir.birisi yazmis,dogrudur,Italya her ne kadar laik denilse de,genetik mudahale yasaktir.,nedeni papanin karsi gelmesidir.Bunun anlami laiklik tam anlamiyla yoktur.Vatikanin devlet politikasina etkisinin endirek olarak bulunmasidir.Burada isyerleri ve okullarda haclarin her duvarda asili olmasi da laik olmadiklarini gosterir.
Siz kolaysa TC de devlet okulunda uzerinde Allah yazanarapca levhalar asin!Hemen hapsi boylarsiniz.Cunku TC nin temel yapisi laikliktir.Kimse dini bir ibareyi,inansa da inanmasa da,islevi egitim veya calisma olan bir yerde gormek zorunda degildir.Bu konu TC de hassasca uygulanir.Kimse ulkemin laikligine laf atmasin.Avrupayi sollamistir o konuda.

AFANDI
04-25-2005, 06:07 AM
Bu arkadaslarimizdan 70-80 tanesiyle cok icli disliydik.Bu arkadaslar yeni geldiklerine oruclarini vodkayla acmislardi.
Daha dinlerini tam olarak bilmiyorlardi.Belki Kur'an bile ellerine gecmemisti benim universiteyi okudugum yillar.Basini kapiyor ama orucu vodkayla iciyorlar.Basortusu(!) ile vodka sentezini yapmislar ya helal olsun ne diyeyim.
Dini bilmeyen,irkini da bilemez,Kur'an da da yazar,Allah insanlari kavim kavim yaratmistir!bilir de degerini kavrayamaz..Irk kavrami olmayan kisilerden Turan'i nasil yaratabilirsin ki?

Goruyorsun iste,23 bin bebegi olduren birini savunan bir irki(bana apoyu desteklemeyen bir kurt bulamazsiniz,iddiam buyuktur),Karabag'da kan aglatan baska irka kardes gozuyle bakan bir kulturu nasil bunyene almayi dusunebilirsin ki?Onlar zannediyorlar ki bu irklar onlara gun gelecek dokunmayacak.Bizler siniri tasiyinca ermenisini de kurdunu de temizleriz ama bu insanlarimiz ne yaparlar bilmem.Acikcasi fazla da bilmek istemem.

Irkina sahip cikmayan bir orta asyali turkun benim gozumde kurtten farki yoktur.

Merak etmeyin su donemden sonra AB Turandan daha iyi.En azindan kazigi Avrupalidan yiyecegiz.Kendi irkimdan(ama irkini unutmus)insanlardan degil.ABye gireriz,onu da merak etmeyin,sizlerle birlesecegime AB ile bin kez birlesirim daha iyi.Ha ama sonra Rus'u sana bir daha agirlik basarsa ermenisi kurdu sana kosmaz bunu hic unutma.

bak asena ablacim (nick?) sirf buradaki turkler bilmiyor nasilolsa diye bazi seyleri seyinden sallama (bayansin belki ama cok uzgunum) ben orta asyanin uch ulkesinde yasadim ve cok yerine gittim ama orucunu vodkayla acan hich gormedim ve duymadim olamazda tamam belki herkes gibi dininin geregini tamamiyla yerine getirmiyordur bazi sheyleri yanlish biliyorlardir ama bu kadari da fazla ......
ki ben 4 senedir cok gordum yemek hanede iftari bekleyenlerin sinirini bozmak icin 10 dk oncesinden yemege baslayanlari bunlar benim turk arkadaslarim en azindan bizim millet din dusmani degil sscb zamanninda belki ateism dersi zorunluydu ama iftar duasi okumakla oruc bozulmaz...
siz laik bir ulkesiniz cok guzzel bizde laikiz 90 yasindaki hasta nine hastaneye geldiginde basortusu var diye geri gondermeyiz..... hele sizin shu psikopat biri soylemisti parklar caddeler de kamusal alan gerisini bilirsin...baska yerdede soylemistim benim annem 25 yillik ogretmen ve sscb zamanindada okulda bas ortusuyle ders anlatir.. bu her alanda boyle.......
ha birde mesela yabanci topcular gol atinca shu isavi isareti yapyorlar hatta kayserisporlu Balili yahudi dini bir bayram aksami dolayisiyla maca cikmadi sizde waaaaaaaaaw nasil dinine bagli birisi diyonuz hepsi hac takyorlar.. ona bisey demiyorsunuzda turkler yapinca allahin belasi dinci idam ce<zasi allahtan kalikti yoksa daragaci ..... yani siz kendinizdenmi nefret ediyorsunuz....
apodan bende nefret ederim ....... ama cok iddiali konusmusun ....... benim ozbeklere bile degismeyecegim kurt arkadaslarim var onlarda apodan nefret ediyorlar sherefsizim yalanim varsa (hatta ben yine terorist diye takiliyorum ama) tukurugunu yalarmisin.............
siz kurtleri sevmiyorsunuz adam yerine koymuyorsunuz hepsine birer potansiyel terorist gozuyle bakiyorsunuz sirf bu yuzden ben birlige karsiyim tamammi cunku ozbekistanda tajiklere kazakistanda dacok miktarda ruslar var zaten her ulkede en az %10 rus var yani gelecekte bizdemi sizin gibi davrancaz onlara......... turkiyenin yuzde kaci kurt ? bence en az %30 ama dehap niye secimlerde meclise giremiyor ?

saglicakla..........

genco
04-25-2005, 07:00 AM
[QUOTE=Einstein]''Ipek Yolu''???

Sen bize yazmadiklarimiz sheyleri so'yluyorsun, anlayamiyorum. Nerde sen ''Biz O'zbekler...Biz Tu'rkiyelikler..'' diyen yazilari go'rdunki.

Örnek:

bizim atalarimizin her zaman sizlere koshtuklarini so'yluyor, sizinkilerinde bizimkilere.

Örnek

İyi bir "mikser" olduğunu anladım, ama markanı tam kestiremedim...
Hımmm... hem "saldırgan" hem "kariştırıcı" hangi markaydı acaba, tam çıkaramadım...Belliki modası geçmiş bir marka...tarihi mezarlıkklara bakmak lazım.. Boş veer, işim olmaz...

NOT:Lütfen benimle muhatab olmayın, cevap vermeyeceğim... zaten sizinle konuşacak meselem olamaz...

Yoksa bir yerde OĞUZ
Yoksa bir yerde YAVUZ

asena
04-25-2005, 07:14 AM
Kurtlerin nufusu 8 milyondur,%35 diyorsan sen kesin kurtsun veyahut beynini iyi yikamislar.
ancak 10ar cocuk dogurduklari icin merak etme 2020 yilinda %50yi gecerler.
dehap bayrak yirttikca,yaktikca hicbirsey yapamaz.secim sinirini %7 ye indirelim diyenler nedense hep kurt.neden acaba?

tabii ki senin bulundugun ulkede apoyu sevmez gorunurler.o adamlar almanyada yasadiklarinda evlerinden apo bayragini eksik etmezler. tukurdugunu yalamam icin ispat etmelisin,ancak ben sana apo posterli evlerin resmini istedigin an gosteririm.sana sozde kurdistan haritasini gonderirim.apoyu sevmez gorunup de senin topraklarinda dahi olan bolgeyi istediklerini ispat ederim,.o zaman benimki dahil tukurugumu yalar misin?Gerci bu tip argo laflari sevmem ama nedense bu forumda bu laflari edenleri yuce insan gordukleri icin,senin dilinden konusabilirim sanirim.

sen futbolcu hac isareti yapmis demissin,turkiyede hangi din adami dogru durust durdugunda ceza yemis?Ac arastir cubbeli ahmet hoca denilen serefsiz ve binlercesi hala disarida ise( bu adam cennette arsa satiyor ve en citir hurileri ayarliyordu dualari ile) devletimde senin aklinin hayalinin yetmedigi kadar,yani gereksiz miktarda,tehlikeli boyutta demokrasi vardir,ha sen nereden bakmak istersen oradan algilarsin o cok ayri.
sen BJKli Ali'yi hic mi gormedin her mac oncesi dua ederken?Ben defalarca gorum.Onlarca futbolcu oruclu maca cikar ve antrenorler destekler.

O vodkayla acma hikayesini salliyorsam Turklugumu inkar ederim(yemin etmiyorum cunku ateistim,benim tek dayanagim irkimdir).Hosuna gitmeyen seyleri inkar etmeyi benim 7 yasindaki yegenim yapmaya baslamisti.Neyse vazgecirdik.Sana da vazgecmeni tavsiye ederim.Zararin neresinden donersen kardir.

Annen basortusu taksa nolacak takmasa nolacak,senin annen basortusu takarken (SSCB zamaninda) kamikaze bombayi elbisesinin icine sokma ihtimali varmiy di?Kus ucsa SSCB nin haberi varken,sen kalkip kimligin maksimum kapandigi turban ile bana basortusu olayini karistirma.Istanbul Universitesinde okudum ben.4 sene boyunda basortulusu de girdi,saclari Jimmy Hendrixli olan komunisti de.Yasaya gore bizde kiz ogrenci pantalon dahi giyemez.Yillar oncesinin yasalari.Ancak ne zaman ki basortusu turban oldu,ne zaman ki kimlik kartindan o kizi taniyamaz oldun,iste eski yasa ayaklandi.Bunu dusunmek icin ya arastirma yapmak gerekir,ya da kafayi calistirmak.

Einstein
04-25-2005, 07:18 AM
man hozir genco'ning tupoyligini bir bor siz oliy janoblariga isbot qimoqchiman.
mana uning birinchi gapi
"Biz ?zbekler ... Biz T?rkiyelliler...
62-post: bunga etibor beringlar
man bu tupoyga 63-postda dedimki, qayerda yozgan ekanmiza bunaqa gaplarni deb.
Nerde sen ''Biz O'zbekler...Biz Tu'rkiyelikler..'' diyen yazilari go'rdunki.

A bu tupoy busa manga 69-postda yozgani buyicha, 62-postdan oldingilardan emasu, man yozgan 63-postdan o'rnek berayapti
?rnek:

bizim atalarimizin her zaman sizlere koshtuklarini so'yluyor, sizinkilerinde bizimkilere.

?rnek

:D :) :D :D qotib kuldim lekin :) :D ;)
O'rnaklar ham man suragan narsaga umuman javob bermaydi
Tupoy baribir tupoyda
:D

genco
04-25-2005, 08:00 AM
Kaleli arkadasim.Bu forumu okuyana kadar ben de turan fikrini sonuna kadar savunan bir Turk idim.SImdi degilim.
Neden mi?
TC,her sene 2500 Turki Cumhuriyetlerinden Turk ogrencisini Bogazicinden tut en guzel universitelere yerlestirir.Oncesinde de 2 sene Turkce egitim verir.Hersyeini karsilar onlarin.Yemesi,icmesi,yatmasi,kalkmasi,harcligi... OSS ye de girmezler.Cok basit(bizler kicimizi catlatana kadar calisir,anca kazaniriz o universiteleri ya neyse)bir sinavla yerlestirilirler.
Buyuk Turkiye Devleti(sozde Turan devleti) savasmak istese kim savasacak?Son 80 yildir Turklugu icin fiziki veya kulturel hic savasmamis insanlar mi savasacak saniyorsun?Yine bizler savasacagiz.Yine bizler tu kaka olacagiz.
Goruyorsun iste,23 bin bebegi olduren birini savunan bir irki(bana apoyu desteklemeyen bir kurt bulamazsiniz,iddiam buyuktur),Karabag'da kan aglatan baska irka kardes gozuyle bakan bir kulturu nasil bunyene almayi dusunebilirsin ki?Onlar zannediyorlar ki bu irklar onlara gun gelecek dokunmayacak.Bizler siniri tasiyinca ermenisini de kurdunu de temizleriz ama bu insanlarimiz ne yaparlar bilmem.Acikcasi fazla da bilmek istemem.Irkina sahip cikmayan bir orta asyali turkun benim gozumde kurtten farki yoktur.

Bir de bisey dikkatimi cekti.bayagi bir hainlik var.Turani sanki ABye girmeyecegimiz icin istiyormusuz gibi yazmislar.Turan fikrinin babasi Nihal Atsiz dir.Cahil olan google dan arar bulur okur kisaca.Onun yasadigi donemde AB safsatasi yoktu.

Asena... Kusura bakma da seninkisi "Pireye kızıp yorgan yakmak" oluyor. Parazitlere aldırmaaa...

genco
04-25-2005, 08:26 AM
Arkadaşlar, birilerinin maskesi düştü... Etrafa saldırmaya başladı... Aman dikkat edin, kuduz teşhisi konmuş... Biliyorsunuz "kızıl kuduzluk" bir zamanlar çağımızın vebasıydı...

....................en derin selam ve sevgilerimle....

NOT:
BU FORUM, ÖZBEK KARDEŞLERİMİZLE FİKİR ve DÜŞÜNCELERİMİZi PAYLAŞMAK AMACIYLA AÇILMIŞ BİR FORUM, FİTNE FESATLA KİRLETENLERE (MUHATAP OLMAYARAK) ENGEL OLMALIYIZ...

Yoksa bir yerde OĞUZ
Yoksa bir yerde YAVUZ

bluesky
04-25-2005, 09:31 AM
''Ipek Yolu''???
Hmm, genco tu gercekten tam bir bashka konudur, buna economy yuzerine birleshmek veye economy yuzerine bir guch olushturmak diyorlar.
Ama Kaleli veya ona benzeyen bashkalarinin niyetileri gurdugun gibi tamamiyle bashka. Onlar kendilerini milliyetchi olarak tanittirdilar, onlar bizler ne olursa olsun, sonunda insan olarak gurdugumuz arablari, ermenileri, ruslari, ve bashkalarindan achiksa nefret ettiklerinide so'yluyorlar. So'ylermisin bana, sen burda yazilanlardan economy hakkinda ne okuyabildinki???

''Ben milliyetchiyim..'', degen so'zleri karishtiriyorsun.

Bir savashdan bashka savashdan Allah saklasin, sen bizim tarihi bildiginde, belki ''shanslisiniz''demezdin. (neyse shansli olalim digelim, ve bizim tarihi shimdi konushmayalim)
Gercekten cok savashmissinizdir, ama o savashlarin amaji bam bashka idi.
Sanki Osmanli, kurtulush savashi, Canakkale dediginizde bir gurur duyuyorsunuz, ama o savashanlardiki, maksadlari bam bashka idi.
bana so'ylermisin neden Osmali muslumanlar tarafindan chok seviliyor(son 50 senesi degil) neden, biliyormusun? Bak ben buna cevab verirken, sadece 3 kelime kullanirim, go'receksin.
Kurtulush savashinda yaninizda idik, dogrusu idiler, bizim ata babalar(miktar o'nemli degil, tamammi), bunu kabul etmiyorsunuz, bunuda biliyoruz, ama bunlar bizim atalarimizin her zaman sizlere koshtuklarini so'yluyor, sizinkilerinde bizimkilere.
Canakkale!!! Ishte bazi bir bunlar gibi sherefsizler o zamanda olmush. Canakkale savashinin kazanilmasinin sebebcisi olan o vatandashin (arkasinda 180mi,240kgmi bombalari tashiyan tam hatirlayamiyorumda) achliktan o'ldugunu sen biliyormusun??? O destek go'rmesi lazimken, neden chok fakir bir hayat surmush, neden onunla ilgilenilmemish???

Aslinda, sizin gibiler olmasaydi, Turkiye belki shimdi dunyaya meydan okuyacakti, ve bizide sevindirirdi.
Aslinda, sizin gibiler olmasaydi, turkiye shimdi karma karishik olmazdi.
Siz varsinizki, Turkiyeyi hep ayagindan vuruyorsunuz, onu hep arkaya chekiyorsunuz, ama farkinda degilsiniz.

Go'zlerinizi acin, go'rmuyormusunuz, aralarinizda bazileri, dunyayi titretiyor, tabir caizse. Ama sizler onlarin kadrine varmiyorsunuzki, sizlerki gururlarinize, nefislerinize yanilen insanlarsiniz.

I cannot understand what is your problem Einstein?

uki
04-25-2005, 09:53 AM
Bu asena arkadas Orta asyanin "O" sunu bilmeden turanci olmus galiba, daha sonra da bir forumla hakikatlara gozu acilmis ve hakikati bulmus...
:):):)

Uzbekistan2010
04-25-2005, 09:57 AM
man hozir genco'ning tupoyligini bir bor siz oliy janoblariga isbot qimoqchiman.
mana uning birinchi gapi

62-post: bunga etibor beringlar
man bu tupoyga 63-postda dedimki, qayerda yozgan ekanmiza bunaqa gaplarni deb.

A bu tupoy busa manga 69-postda yozgani buyicha, 62-postdan oldingilardan emasu, man yozgan 63-postdan o'rnek berayapti

:D :) :D :D qotib kuldim lekin :) :D ;)
O'rnaklar ham man suragan narsaga umuman javob bermaydi
Tupoy baribir tupoyda
:D

tupoy turkchasiga nima edi? saf yoki aptal? :)

uki
04-25-2005, 09:59 AM
İki yuzluleri artık sever hale geldim. Çunku yasadıkca, yirmi yuzlu insanlar gormeye basladım

M. Akif Ersoy

Einstein
04-25-2005, 11:10 AM
tupoy turkchasiga nima edi? saf yoki aptal? :)
esimga keldi, ''gerizikali'' edi manimcha ;)

Einstein
04-25-2005, 11:18 AM
I cannot understand what is your problem Einstein?
I've no problem ''sir'', I'm just replying to the posts and dealing my own opinions with those who r introducing themselves as ''Milliyetchi'' and ''Ateist''.
Any other questions ''captain''???

Uzbekistan2010
04-25-2005, 11:31 AM
I've no problem ''sir'', I'm just replying to the posts and dealing my own opinion with those who r introducing themselves as ''Milliyetchi'' and ''Ateist''.
Any other questions ''captain''???

hehehe o'zbek bolib ketinge.. qanaqa hizmat bor okam??

Bahtiyor
04-25-2005, 12:53 PM

Yoksa bir yerde OĞUZ
Yoksa bir yerde YAVUZ

Turk BIRODARLARIMIZ ham tushunushlari uchun Turkcha yozaman:

Millet do'stlug'u yapmaya gelirken Siz TURK BIRADERLERIMIZLE bahs etmek faydasiz! Ben diyorumki, "TAMAM KARDESHIMSIN; ABIMSIN, AG'ABEYIMSIN! Amma jan kardeshim, bana zarar etme!"

Her go'rduyum, tanidig'im, radio veya TV da duydug'um Turk biraderim QARDESHLIG'IMIZI tekrar ve tekrar hatirlatiyor! Bilirim, qardeshiz! Bak, go'zum ayni, qalbim ayni her shey ayni! Amma "Kardeshiz" diye gelip bizi bu kadarda go'zu'mu'ze el so'kmakmi lazim? Kishi bu so'zlerden BIKACAK bi gun, buni do'g'ru anla qardeshim! Ben sen gibi ma'nali konushamam belki, belki gu'zel sheyler diyemem senin ug'runa - ama ayniz zamanda, Tu'rk biraderlerimizin bize verdig'i gibi zarar da veremem, vermem- IYMANIM VAR! Yine bir kez do'nelimmi bu konuya? NE LAZIM? NE GEREKYOR! Sen gelip go'rmu'shmu'ydu'n vatandashlarinin - biraderlerimizin ne yaptig'ini - SUS! KONUSHMA! Beni bo'yle qizdirma QARDESHIM!

Endi esa, bularni gaplarini qo'llab quvvatlayorgan O'zbek birodarlarimizga!

Taqdir taqozosi bilan Turk tilini ham o'rganishga to'g'ri kelgan, yana har bir O'zbek fuqarosi kabi O'zbek - Turk aloqalarini ham ko'rib bormoqdaman - men "bular bizning qardoshimiz emas" demayman! Tushnarli, qachonlardir tomirimiz bir bo'lgan! Ammo, qardoshlarimiz mamlakatimizga bergan zararni hisobga oladigan bo'lsak, bunaqa qardoshni boridan yo'g'i deging keldi.

Siz "qardoshmiz, birodarmiz" demagan Turkni menga ko'rsating -bormi shunaqa demaydigan Turk?

GENCO aytganidek, ko'zni ochiq tut birodar, boshingni silayotganida boshqa joyingga boshqa ish qilayotgan bo'lmasin tag'in!:D

Hamma "birodarmiz, qardoshmiz" deb kelganiga quchoq ochib chiqib, shunchadan "qo'llab quvvatlayman- post" qilversang "MezaZ" ni ham halqni ham holi voy bo'lmasin yana! Boshni ishlat, erkin bo'l, mustaqil fikrla! :D

PS: Yaqinda bir oshhonaga kirsam oshpazlar inglizchani chala bilisharkan, buyurtma qilolmay qiynalyotganimda bir-biri bilan Turkcha gaplashganini eshitib qoldim. Oson bo'lsin uchun Turkcha gapirsam haligi Turk "Qayerdansan?" (o'zbekchalab emas albatta) dedi. "O'zbekistondanman" desam, haligi yonidagiga qarab "Qara, biz ham rivojlanayapmiz-Osiyo bizniki " dedi, o'shandan beri arzon bo'lsa ham biror marta ham "rivojlanayotgalar" oshnonasiga qadam qo'ymadim! Rivojlansang, meni pulimsiz rivojlan!!!
Uzbekistan2006 bunga guvoh!

Qisqasi birodarlar, bu qardoshlik meni jonimga tekkan!

Sizlardan esa iltimos, aylanib-o'rgilib Turklarni turkchalab balandparvoz gaplar bilan maqtashdan yoki qo'llab quvvatlashdan oldin, bu qardoshlikdan kimga nima foyda degan savolga o'z -o'zingizga javob berib ko'ringlar!

asena
04-25-2005, 03:17 PM
dedem Azeri Turkudur.O anladigim kadariyla Orta Asya Turkleri'ni abartili sekilde anlatmis.Biz Turkculer de oyle bilirdik.masal anlatiyorlarmis bizlere.Bizim kardesimlerimiz varmis ama uzaktanmis.

ben burada fikir alisverisi beklerken sadece gereksiz cevaplar buldum.

movusa
04-25-2005, 03:33 PM
Bu asena arkadas Orta asyanin "O" sunu bilmeden turanci olmus galiba, daha sonra da bir forumla hakikatlara gozu acilmis ve hakikati bulmus...
:):):)

Birak "O" sunu, Orta Asyadakiler osursa dahi, bu Ateist! Hanimefendi, Gökgürültüsü sanip kicini bir yere saklamaya calisir.
Dünya gerceklerine, malesef, atgözlügü ile bakan budalalar hala mevcut

asena