View Full Version : Selamlar
Öncelikle hepinizi saygi ve sevgiyle selamliyorum.
Bu Foruma üye oldugum ve böylece Orta Asya'daki kardeslerimle yazisma imkani buldugum icin sevinc duyuorum. fakat beni rahatsiz eden bazi noktalar var. En basta Türk ve Özbek kardeslerimizin aralarinda lüzumsuz konular yüzünden cikan tartismalardir.
Burada bazi arkadaslar "Ben Türk degilim, ben Özbek'im" diyorlar. Arkadaslar ona bakarsaniz Türkiye Türk'leride Ak Oguz'dur. Biz ama buna önem vermiyoruz, cünki bunun sadece bir boy oldugunu biliyoruz. Böylece Kazak'ida, Özbeki'de, Azeri'de, Türkmen'ide, Uygur'uda yani hepimiz ayni milletin mensubuyuz.
ben bunu kabul ediyorum, ki bunu inkar edenler, tarihlerini inkar etmis olurlar.
Sonra bazi arkadaslar diyorki "Benim icin ekonomik bag kan bagindan daha önemlidir". Bunu cogunlukla Rusya taraftari olan arakdaslar diyor.
Ekonomik alanda ne kadar bilgilisiziniz bilmiyorum? Ama siz, sizin topraklarinizi yillarca sömüren Rusya'dan sizi kalkindirmalarinimi bekliyorsunuz? Rusya daha kendisini kalkindiramiyor, Türk Cumhuriyet'lerinimi kalkindiracak? Eger Rusya'dan ekonomik alanda yardim bekliyorsaniz size simdiden bosuna beklediginizi söyleyebilirim.
Ama ben size kizmiyorum. Sizin ülkenizde nasil Rusya'cilar varsa benim ülkemdede AB'ciler var.
Fakat arkadaslar biraz gercekci olalim lütfen. Öncelikle AB hayali yakinda müzakerelerin sonunda kapanacaktir. Yani Türkiye daha en fazla 10-15 yil AB ile ugrasacak. Peki AB hayali bittikden sonra nolacak? Türkiye kendisine yeni bir yol arama mecburiyetinde olacak. Adim kadar eminimki buda sadece Türk cumhuriyetleri olabilir!
Türkiye nasil yavas yavas AB'den kurtuluyorsa Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri yavas yavas Rus emperyalizminden kurtuluyor. Kirgizistan'da gelisen olayalari hepimiz biliyoruz. Büyük olasilikla ayni gelismeler secim sonucunda Azerbaycan'dada yasanabilir.
Sonra bazi arkadaslar "Türk Birligi imkansizdir" diyor. Onlara sormak istiyorum, neden imkansizmis? Dilimiz ayni, dinimiz ayni, kültürümüz ayni, tarihimiz ayni. Ekonomik iliskiler kurmamiza ben bir engel göremiyorum acikcasi.
Sizden son bir ricam var. Özbek olsun, Kazak olsun, Türk olsun. Lütfen birbirinize saygi gösterin. Hepimiz bir milletin mensubuyuz! Eger biz birbirimize saygi göstermezsek kim gösterecek???
Sunuda söylemis oluyum. Ben irkci, fasist, nazi vs. birisi degilim. Vatanimi ve milletimi seviyorum. Millet dedigim zaman ben Özbek'leride Kazaklari'da kardes topluluk olarak görüyorum. Ben size Rusya'ya düsman olunda demiyorum.
Fakat bazi gercekleri artik kabul etmemiz lazim. Bizi yillarca ABD sömürdü sizi Rusya sömürdü. Peki ne anladik bu isten? Sizde ekonomik zorun icindesiniz bizde. Onun icin ülkelerimizin ekonomik alanda birbirlerine yanasmasi lazim. Bize bu zamana kadar baska ülkelerden ne fayda geldiki, simdi gelsin???
Ekonomik ve askeri alanda cok iyi isbirligi yapabiliriz. Bunde ne mahsur görüyorsunuzki???
Saygilarimla
Türk
movusa
04-25-2005, 02:19 PM
Öncelikle hepinizi saygi ve sevgiyle selamliyorum.
Bu Foruma üye oldugum ve böylece Orta Asya'daki kardeslerimle yazisma imkani buldugum icin sevinc duyuorum. fakat beni rahatsiz eden bazi noktalar var. En basta Türk ve Özbek kardeslerimizin aralarinda lüzumsuz konular yüzünden cikan tartismalardir.
Burada bazi arkadaslar "Ben Türk degilim, ben Özbek'im" diyorlar. Arkadaslar ona bakarsaniz Türkiye Türk'leride Ak Oguz'dur. Biz ama buna önem vermiyoruz, cünki bunun sadece bir boy oldugunu biliyoruz. Böylece Kazak'ida, Özbeki'de, Azeri'de, Türkmen'ide, Uygur'uda yani hepimiz ayni milletin mensubuyuz.
ben bunu kabul ediyorum, ki bunu inkar edenler, tarihlerini inkar etmis olurlar.
Sonra bazi arkadaslar diyorki "Benim icin ekonomik bag kan bagindan daha önemlidir". Bunu cogunlukla Rusya taraftari olan arakdaslar diyor.
Ekonomik alanda ne kadar bilgilisiziniz bilmiyorum? Ama siz, sizin topraklarinizi yillarca sömüren Rusya'dan sizi kalkindirmalarinimi bekliyorsunuz? Rusya daha kendisini kalkindiramiyor, Türk Cumhuriyet'lerinimi kalkindiracak? Eger Rusya'dan ekonomik alanda yardim bekliyorsaniz size simdiden bosuna beklediginizi söyleyebilirim.
Ama ben size kizmiyorum. Sizin ülkenizde nasil Rusya'cilar varsa benim ülkemdede AB'ciler var.
Fakat arkadaslar biraz gercekci olalim lütfen. Öncelikle AB hayali yakinda müzakerelerin sonunda kapanacaktir. Yani Türkiye daha en fazla 10-15 yil AB ile ugrasacak. Peki AB hayali bittikden sonra nolacak? Türkiye kendisine yeni bir yol arama mecburiyetinde olacak. Adim kadar eminimki buda sadece Türk cumhuriyetleri olabilir!
Türkiye nasil yavas yavas AB'den kurtuluyorsa Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri yavas yavas Rus emperyalizminden kurtuluyor. Kirgizistan'da gelisen olayalari hepimiz biliyoruz. Büyük olasilikla ayni gelismeler secim sonucunda Azerbaycan'dada yasanabilir.
Sonra bazi arkadaslar "Türk Birligi imkansizdir" diyor. Onlara sormak istiyorum, neden imkansizmis? Dilimiz ayni, dinimiz ayni, kültürümüz ayni, tarihimiz ayni. Ekonomik iliskiler kurmamiza ben bir engel göremiyorum acikcasi.
Sizden son bir ricam var. Özbek olsun, Kazak olsun, Türk olsun. Lütfen birbirinize saygi gösterin. Hepimiz bir milletin mensubuyuz! Eger biz birbirimize saygi göstermezsek kim gösterecek???
Sunuda söylemis oluyum. Ben irkci, fasist, nazi vs. birisi degilim. Vatanimi ve milletimi seviyorum. Millet dedigim zaman ben Özbek'leride Kazaklari'da kardes topluluk olarak görüyorum. Ben size Rusya'ya düsman olunda demiyorum.
Fakat bazi gercekleri artik kabul etmemiz lazim. Bizi yillarca ABD sömürdü sizi Rusya sömürdü. Peki ne anladik bu isten? Sizde ekonomik zorun icindesiniz bizde. Onun icin ülkelerimizin ekonomik alanda birbirlerine yanasmasi lazim. Bize bu zamana kadar baska ülkelerden ne fayda geldiki, simdi gelsin???
Ekonomik ve askeri alanda cok iyi isbirligi yapabiliriz. Bunde ne mahsur görüyorsunuzki???
Saygilarimla
Türk
Merhaba kardesim. Öncelikle bu forma hosgeldin. Hosgeldin hosgelmesine ama birazda bosgeldin... Ben bu formu yaklasik 1 yildir izliyorum. Malesef Özbek türkleri, bizim türkiyeli türkler gibi düsünmüyor, yada en azindan belirli bir kesimi bizim gibi düsünmüyor. Malesef bu konuda, Amerikan ve yahudi köpekleri, bizlerden cok daha fazla calismis, buraya gönderdigi kuklalari iyi kullanmis ve Özbek kardeslerimizi bize düsman etmek icin elinden geleni yapmislar.
söyleceklerim simdilik bunlardan ibarettir.
Benim bu foruma katilmamin tek sebebi biraz bilgi paylasimi, biraz lafkalabaligi yapmak... Bunun disindaki hersey malesef bos...
Allahaismarladik
Bahtiyor
04-25-2005, 02:52 PM
Malesef bu konuda, Amerikan ve yahudi köpekleri, bizlerden cok daha fazla calismis, buraya gönderdigi kuklalari iyi kullanmis ve Özbek kardeslerimizi bize düsman etmek icin elinden geleni yapmistir.
Siz niye chalishiyorsunuzki, onlar sizden chok daha fazla chalishmishlar?
Bir milleti "ko'pekler" demekleyse kendinide kim o'ldug'u´nu go'sterdin!
KARDESHIM, AKRABAM, ABIYIM, bak, ma'nasi var sheylerden konush!
Sen benim dushuncemimi deg'ishtireceksin?
Ilim kendin bilmekdir! - Sen AB ye Turkiyenin katilip katilmayacag'inida bilmiyosunda, ne var gelip burada Turandan konushmana? Sence Avrupaning yarisina dag'ilip giden Tu'rkler AB ye girmeden kalcakmilar? O'g'ret bana, her sheyi bashtan bashla QARDESHIM - sen cho'k akillisinda, ben seni burada o'turup dinleyecem!
Kalelide yeni konu achip, katil edilen Turklerden konushuyor
KARDESHIM, do'ksan sene o'nce Osmanlilar Armenleri ne yaptig'ini bilmiyomusun? Sana link mi vereyim?
FORUM da bo'yle davranmadan ma'na ne KARDESHLERIM? Biza akilmi o'g'reteceksiniz? Biz du'nyada ne oliyor bilmiyoruzda, siz go'sterecekmisiniz? Siz gelmeden o'nce susup, burdaki ma'nali konushmalari o'g'renmek ichin giriyordum, shimdi gelip ilk yapacak ishim, TU'RK KARDESHLERIM ne o'g'retmishler diye sizin postlari ariyorum.
Sen Turanimi ayag'a kaldircaksin?
PS1 MegaZ, "Tillar Sahifasi"ni "Panturkislar va AntiPanturkislar" ga o'zgartirishga nima deysiz? :D
PS2 Marhamat Fathulla Gu'len tarbiyalagan O'zbek panturkislari, boshlanglar BIRODAR QO'NQARDOSHLARIMIZni fikrlarini qo'llab quvvatlashni!
movusa
04-25-2005, 04:31 PM
Ilim kendin bilmekdir! - Sen AB ye Turkiyenin katilip katilmayacag'inida bilmiyosunda, ne var gelip burada Turandan konushmana? Sence Avrupaning yarisina dag'ilip giden Tu'rkler AB ye girmeden kalcakmilar? O'g'ret bana, her sheyi bashtan bashla QARDESHIM - sen cho'k akillisinda, ben seni burada o'turup dinleyecem!
KARDESHIM, do'ksan sene o'nce Osmanlilar Armenleri ne yaptig'ini bilmiyomusun? Sana link mi vereyim?
FORUM da bo'yle davranmadan ma'na ne KARDESHLERIM? Biza akilmi o'g'reteceksiniz? Biz du'nyada ne oliyor bilmiyoruzda, siz go'sterecekmisiniz? Siz gelmeden o'nce susup, burdaki ma'nali konushmalari o'g'renmek ichin giriyordum, shimdi gelip ilk yapacak ishim, TU'RK KARDESHLERIM ne o'g'retmishler diye sizin postlari ariyorum.
PS1 MegaZ, "Tillar Sahifasi"ni "Panturkislar va AntiPanturkislar" ga o'zgartirishga nima deysiz? :D
PS2 Marhamat Fathulla Gu'len tarbiyalagan O'zbek panturkislari, boshlanglar BIRODAR QO'NQARDOSHLARIMIZni fikrlarini qo'llab quvvatlashni!
Ach! benim Akilli ve ileri zekali Bahtiyar kardesim... Birisi burda Osursa herhalde gökgürültüsü var diyip semsiyeni acmaya kalkarsin!!!
Yazilanlari iyi okursan ben Özbeklere degil, sadece Amerikan ve yahudilere KÖPEK diye yazdim.
Tekrar ediyorum. AMERIKALILAR VE YAHUDILER ASAGILIK BIR KÖPEKTIR. Müslümanlari bir kac varil petrol icin öldüren, tecavüz edip isgencelerden geciren bir ulus, benim icin dünyanin en igrenc ulusudur. Burada Amerikan ve yahudi koruyuculugu yapmana gerek yok. Onlar kendilerini koruyorlar zaten. Üc bes gün sonra da gelip senin ülkenide ellerine gecirecip sizleri koruyacagindan! emin ol. (Su anda Kirgizistanda yaptiklari gibi).
Ikincisi, daha öncede yazdigim gibi, buraya katilmamin tek amaci; biraz laklak etmek ve Bazi kardeslerimin, Örnegin Bahtiyar kardesim gibi, engin bilgilerinden faydalanmak vs... Ama birisi bana laf atarsa bunun cevabini da verecegimden emin olmanizi isterim!!!!
Bir diger konu benim burda Turancilik yapmak gibi bir niyetim yok, Koyu bir Ülkücü olmama ragmen. Ancak herkesin senin gibi düsünmediginide biliyorum, tipki Türkiyede herkesin turancilik konusunda benim gibi düsünmedigi gibi...
Ayrica o güzel ve özel aklini, bizim gibi bosadamlar icin kullanma!... Aklini muhafaza et ve kendin gibi düsünen insanlar icin harca!!!...
Son bir sey; Bir insan bilmedigi bir konuda, kicindan konusmaya basladigi, zaman o kisiye cok gicik olurum... Senin Ermeniler konusunda cok kitap okudugun belli. Ama o okudugun kitaplarin sadece Ermini tezini savunan kitaplar olduguda apacik ortada. Evet! Orada Ermenilerin öldürüldükleri dogru, bunu herkes kabul ediyor; ya Ermenilerin öldürdükleri!!! Ermenilerin öldürdükleri acaba kedi yavrusumuydu. Sadece sunu söyleyebilirim; Eger tarihte, Ermenilere, birsey yapilmissa bunu mutlaka haketmis olduklari icin yapilmistir... Bir köpege bir parca Ekmek verirsen seni asla isirmaz, ama Ermeniler Osmanlinin en zor sartlarinda Osmanliyi arkadan vurmak istemislerdir. Burda sayi falan önemli degil. Önemli olan ilk kursunu kimin siktigi. Ayrica Ermenilerle olan savasta yaklasik 300.000 civarinda sivil Türk ve kürdün öldügünü biliyormuydun?
Eger Amerikan, yahudi yada Ermeni sözcülügü yapacaksan acikca bunu söyleyebilirsin. Mevlana demis ki" ya oldugun gibi görün, yada göründügün gibi ol".
Simdi senin o derin bilgi hazinenle bizleri bilgilendirmeni bekliyorum benim güzel Bahtiyar kardesim...
Bahtiyor
04-26-2005, 06:03 AM
Ach! benim Akilli ve ileri zekali Bahtiyar kardesim... Birisi burda Osursa herhalde gökgürültüsü var diyip semsiyeni acmaya kalkarsin!!!
Yazilanlari iyi okursan ben Özbeklere degil, sadece Amerikan ve yahudilere KÖPEK diye yazdim.
Bir milleti, o' kim o'ldug'unun farki yo'kda, ko'ppek demek, yine buni tekrar etmek...
1. Ko'pek demekchin ne asasin var?
2. Siz Tu'rkler veya biz O'zbeklar sen ko'pek dedig'in milletler gibi o'labilmiyecaz, bunu anlarmisin?
3. Senin milletinide birisi ko'ppek derse dayanirmisin?
Birak, qardeshde deg'ilim millet ayiranlar, sevgisi sadece so'zde olan millwtlerle!
Siz bana akil vermeden once Kurdistandan konushun! Millet do'stlukculari!
PS. Assumption? I am realist! Can bring thousands of exaples to prove my words! How about you?
bluesky
04-26-2005, 06:45 AM
Bir milleti, o' kim o'ldug'unun farki yo'kda, ko'ppek demek, yine buni tekrar etmek...
2. Siz Tu'rkler veya biz O'zbeklar sen ko'pek dedig'in milletler gibi o'labilmiyecaz, bunu anlarmisin?
Birak, qardeshde deg'ilim millet ayiranlar, sevgisi sadece so'zde olan millwtlerle!
PS. Assumption? I am realist! Can bring thousands of exaples to prove my words! How about you?
I do not approve anyone of your approach till the end, but I think, bahtiyor is much more biased.
movusa
04-26-2005, 06:46 AM
Özür dilerim. Yahudilere ve Amerikalilara Köpek dedigim icin. Köpeklerden özür diliyorum. Cünkü Köpeklerle Amerikan ve Yahudileri bir gördügüm icin, köpeklere hakaret etmis oldum.
Amerikali ve yahudiler dünyanin en asagilk mahluklaridir. Bu topluluklar benim gözümde solucan yiyen farelerdir.
Benim milletime kimse köpek diyemez, cünkü bunu hakedecek hicbirsey yapmadik. Osmanlinin tarihini incelersen bunu iyice anlarsin. Osmanli Ingilizler gibi, hakimiyet altindaki ülkelerin insanlarini savaslarda öncepherlere sürmemis, onlari karsi tarafin askerlerine öldürtmemistir. Örnegin ingilizlerin hindistanlilara yaptiklarini ve anzaklari nasil ölüme göndertiklerini herkes biliyor. Hollandalilarin surinamlilara, Fransizlarin zmbabwelilere nasil katliam uyguladiklarini biraz kitap okursan sende bilirsin.
Osmanli hakimiyeti altindaki ülkelere hicbir savasta görev vermemistir.Savasta Ölenler sadece ve sadece türk insanidir. Ayrica hakimiyet altindaki ülkelere yollar hastaneler, medreseler yaptirmistir. Bugün osmanlinin en önemli eserleri Istanbul ve Edirnenin disinda, Balkan ülkeleridir. Istre Osmanlinin adaleti budur.
Ayrica sen mi iyi yazdiklarimi anlamiyorsun yoksa ben mi. Eger bu satirlari okuyan türkiye kökenli bir arkadas varsa lütfen benim daha önce ne demek istedigimi özbekce anlatabilirse memnun olurum.
Son cümle: Daha önce birsey söylemistim. Bir konuyu bilmeden o konu hallinda konusanlardan cok gicik olurum. UIste Bahtiyar adindaki kiside bunlardan biri. Senin Kürtlerle Pkk lilari birbirine karistiran binlerce kisi var. Ben sadece senin gibilere acirim. Benim büyük annem Kürttür. Amcamin oglunun karisi kürttür. daha sayamiyacagim binlerce, yüzlerce örnek var. Üstelik bizler kürtlerinde türk soyundan geldigine inaniyoruz.
isim oldugu icin fazla uzun yazamiyacagim...aksama devam edicem.
Bahtiyor
04-26-2005, 06:54 AM
I do not approve anyone of your approach till the end, but I think, bahtiyor is much more biased.
Thanks for mentioning, I am feeling it DEEP in my heart!
bluesky
04-26-2005, 07:21 AM
Osmanli hakimiyeti altindaki ülkelere hicbir savasta görev vermemistir.Savasta Ölenler sadece ve sadece türk insanidir. Ayrica hakimiyet altindaki ülkelere yollar hastaneler, medreseler yaptirmistir. Bugün osmanlinin en önemli eserleri Istanbul ve Edirnenin disinda, Balkan ülkeleridir. Istre Osmanlinin adaleti budur.
[QUOTE=movusa]
this is true
[QUOTE=movusa]
Son cümle: Daha önce birsey söylemistim. Bir konuyu bilmeden o konu hallinda konusanlardan cok gicik olurum. UIste Bahtiyar adindaki kiside bunlardan biri. Senin Kürtlerle Pkk lilari birbirine karistiran binlerce kisi var. Ben sadece senin gibilere acirim. Benim büyük annem Kürttür. Amcamin oglunun karisi kürttür. daha sayamiyacagim binlerce, yüzlerce örnek var. Üstelik bizler kürtlerinde türk soyundan geldigine inaniyoruz.
isim oldugu icin fazla uzun yazamiyacagim...aksama devam edicem.
what is more is that, according to Hungarian historic archives (As you know hungarians and magyars are descendants of Europe Huns) Krds are a tribe of Hunnic people, that is to say, brothers of turks, tartars and mongols.
movusa
04-26-2005, 07:44 AM
Sory Bluesky. I don`t understand. I`m not speak englisch. I can only german and türkisch...
Betta o'zbekladan turonni qo'llab quvvatlagan hech kimni ko'rolmayapman. Turon bu o'rta asrlarga qaytish degani...
Bizning rivojlanishimiz O'rta osyoning iqtisodiy integraciyasiga bogliq. Bu umumiy iqtisodiy bozor, Iqtisodiy potencial bo'lgan evropa va kelajakda iqsodiy potencial bo'ladigan xitoy o'tasida asosiy ko'prik bo'lishi mumkin. Yana sharqning kuchlari bo'lgan rossiya va xitoy orasida asosiy rol o'ynashi mumkin.(inshaallah). Globallashish tomonga ketayotgan dunyoda ikki ilgor va kuchli davlatlar orasida qoloq bir davlatning qolish ehtimoli deyarli yo'q.
Exportning rivojlantirish uchun dengizga chiqishimiz zarur, bu yo eron orqali yoki turkiya orqali amalga oshirilishi mumkin, Faqat evropaga ochilishning turkiyadan boshqa yoli yoq. Turkiya va orta osiyo orasidagi milliy manfaat doirasidagi iqtisodiy hamkorlik va savdo sotiq hajmining kengaytirilishi faqatgina foyda keltiradi bizga.
O'rta osiyoning iqtisodiy integraciyasi turon bilan zarracha aloqasi yoq.
PS: Bir davlatning siyosiy arenada ta'sir doirasini kengaytirishi uchun har tomonda lobilariga ehtiyoji bor. Ozbek xalqiga o'zini yaqin his qigan millatlar ozbekiston uchun juda katta fursat(kozir')
Bahtiyor
04-26-2005, 08:04 AM
Tamam, dedeg'in gibi o'turip tarihi o'qiyacam, hepsini o'g'renip, Tu'rk kardeshlerimin ne kader iyi niyetli kan dokmush olduklarini o'g'renecem!
Hich bir zaman IYI SAVASH OLMAYAN, OLMAYACAK, bizde Amir Timuru, onun yaptiklarini gu'zel shekilde o'g'renmishiz - halbuki alem onu bo'yle hatirlamiyor! Sende her sheye bir tarafdan bakma!
Ermenleri o'durmushler, bunin iyi yeri yo'k! Tarihide deg'ishtiremezsin, senin kitap achip biz falaniz, siz filansiniz deyip o'turmaktandanda fayda yo'q!
Senin akraban Kurt oldug'u ve bashkalar deg'il, bir u'lke ichersinde yashayan, ikki kardesh millet bir birine dushman yapilmish oldug'u benim ichin sen fazla etkilendiricidir!
Milletdo'slug'undan, kardeshlikden konushmayan Tu'rk varmi? YO'K kardeshim, o'yle TU'RK YO'K! Ama bir deg'il, bir kach milleti ko'pekden altta sayan, bir vatanda yashayip, akrabayiz deyorkende hala macara altinda olanda shu TU'RK kardeshlarimdir!
Sen bunlara binlerce misal geltirip kendini aklarsin, amma bunula milletichi meselelerin cho'zemissin! (merak etmiyom, sende merak etme :D )
Fazla gereksiz sheyleri yazarken ne qadar ilimim az oldug'unu go'steririm, senin dilinde yazmak bana zo'r gelir, neysede, bundan artik bishey bilmem KARDESHLERIM hakkinda. Bildigim shu - yashasin sadece so'zde olan milletdo'slug'u - Tu'rkiyce milletdo'slug'u!
Go'rdug'um o'n tu'rkden yedisi Turanci, kalan uchusude O'zbekler Turklerle kankardesh o'ldug'uni bana anlatmaya vakit bulur! NE LAZIM?
Bak, Turklerle ilgile istediyin threata bak, shu dediyim yoksa, sen haqsin!
Ama sadece so'zde olan bi milletdo'slug'uni hissetmek ichin bir O'zbek olmalisin!
TAMAM!
Basharilarla
Bahtiyor
04-26-2005, 08:25 AM
PS: Bir davlatning siyosiy arenada ta'sir doirasini kengaytirishi uchun har tomonda lobilariga ehtiyoji bor. Ozbek xalqiga o'zini yaqin his qigan millatlar ozbekiston uchun juda katta fursat(kozir')
Bu boshqa gap! Marhamat qardoshimimi, qo'lidan keladimi - qo'llab quvvatlasin! Ammo to'rtta o'ta aqillisi kelib meni boshimni og'ritayotgan bir paytta siyosatchisi vatanim ravnaqiga to'siqinlik qilayotgan halqni men qardosh hisoblamayman!
TO BE CONTINUED...
Bu boshqa gap! Marhamat qardoshimimi, qo'lidan keladimi - qo'llab quvvatlasin! Ammo to'rtta o'ta aqillisi kelib meni boshimni og'ritayotgan bir paytta siyosatchisi vatanim ravnaqiga to'siqinlik qilayotgan halqni men qardosh hisoblamayman!
TO BE CONTINUED...
Yana bitta gap de...
Har bir hovvullaganga tosh otsaydim dunyoda tosh qomasdi deydi bir buyuk inson.
shuning uchun ha saniki to'gri deb o'tovurish kere.
Bahtiyar bazer çok başarılı yazıların var bazende sende rüzgarın esmesine kendini kaptırıyorsun;)
Ben şahsen Özbekistanda yaşananları bilmiyorum,sıkıntılarını,dertlerini,zaaflarını,sır larını,beklentilerini vs....tümünü yazsam burdan Taşkente yol olur...;)
Bir Özbek kardeşinde benim yaşadıklarımı veya milletimin geçmişte yaşadıklarını bilmesi mümkün değil bişeyler okusada okuduklarının ne kadar gerçeği yansıttığını bilemez...
Özellikle Ermeni ve kürt konularında mümkün olduğu kadar az konuşun çok dinleyinki hata yapmayın !
Ben kendi şahsım adına konuşuyorum Özbekçe yazılanları çözemiyorum ama senin için ne kadar zor olsada böyle devam edelim. mümkünse;)
Bu forumlara giren kardeşlerim vardirki,kimi Tüm Türkleri bir çatı altında görmek ister,kimi böyle bir oluşumun mümkün olmayacağını bilerek Türk cumhuriyetlerin bir AB gibi bir platformda toplanmasını ister,kimide yüzyıllarca birbirine kapalı kalmış 2 toplumun birbirini tanıması amacıyla girmekte (Benim gibi)...
Buraya gelen hiç kimsenin şuanki gidişatta hiç bir şeyi değişitiremiyeceğini düşünürsek birbirimizi fazlacada kırmaya gerek olmadığını düşünüyorum...
selamlarla;)
Bahtiyor
04-26-2005, 11:12 AM
Yana bitta gap de...
Har bir hovvullaganga tosh otsaydim dunyoda tosh qomasdi deydi bir buyuk inson.
shuning uchun ha saniki to'gri deb o'tovurish kere.
HISOP! :D Tugatdim!
Duy kardeshim, biraderim! Kapattim!
Bahtiyor
04-26-2005, 11:28 AM
Bahtiyar bazer çok başarılı yazıların var bazende sende rüzgarın esmesine kendini kaptırıyorsun;)
Ben şahsen Özbekistanda yaşananları bilmiyorum,sıkıntılarını,dertlerini,zaaflarını,sır larını,beklentilerini vs....tümünü yazsam burdan Taşkente yol olur...;)
Bir Özbek kardeşinde benim yaşadıklarımı veya milletimin geçmişte yaşadıklarını bilmesi mümkün değil bişeyler okusada okuduklarının ne kadar gerçeği yansıttığını bilemez...
Özellikle Ermeni ve kürt konularında mümkün olduğu kadar az konuşun çok dinleyinki hata yapmayın !
Ben kendi şahsım adına konuşuyorum Özbekçe yazılanları çözemiyorum ama senin için ne kadar zor olsada böyle devam edelim. mümkünse;)
Bu forumlara giren kardeşlerim vardirki,kimi Tüm Türkleri bir çatı altında görmek ister,kimi böyle bir oluşumun mümkün olmayacağını bilerek Türk cumhuriyetlerin bir AB gibi bir platformda toplanmasını ister,kimide yüzyıllarca birbirine kapalı kalmış 2 toplumun birbirini tanıması amacıyla girmekte (Benim gibi)...
Buraya gelen hiç kimsenin şuanki gidişatta hiç bir şeyi değişitiremiyeceğini düşünürsek birbirimizi fazlacada kırmaya gerek olmadığını düşünüyorum...
selamlarla;)
Ben senden deg'il bir Ermen veya Kurttan duysaydim, inanirdim, bir tarafin fikri hech birsheyi belirliyemecegini anlayishini his ediyorum.
Shimdi Kurtler senin, herkesin akrabayiniz oldug'unu so'yleyip beni inantirma - BUGUN GO'ZUMLE GO'RDUM ikki Turk og'lani gelirken, bu tarafda, ha'la uzakta bulunan Kurtleri pek ko'tu so'zlerle konushiyordular. So'nra benim bakmam dili anlayacag'imi go'sterdi galiba, sustular. Bu sadece bugunkiyse, sana har gun olmasada haftada bir defa go'rulen sho'yle misallar getirebilirim. :(
Neyse kapattim! Dedig'iniz gibi KARDESHIZ, zaten bu hich bir sheyi belirlemez!
PS. Uki, sorry, now its THE END!
genco
04-26-2005, 02:37 PM
Bir gazetede Fetullah Gülen hoca efendiyle, rahmetli Türkeş'in kucaklaşırken çekilmiş resimlerini görmüştüm.
Resmin altında aralarında geçen şu konuşmaya yer verilmişti
TÜRKEŞ: Hoca Efendi, zat-ı a'lleriniz, Orta Asya'da bizim yapmak istediğimizi yapıyor. Okullar açıyorsunuz. Size müteşekkirlerimi bildirmek istiyorum.
F.GÜLEN: Sayın Başbuğum, bize bu yolları siz açtınız, asıl biz size müteşekkiriz.
Birisi cennet mekan oldu, nur içinde yatsın.. Diğerine de saygım büyük. Yaptığı hizmetlerden dolayı kendisinden Allah razı olsun.
movusa
04-26-2005, 02:50 PM
Genco Gardas; Saygilar ve hörmetler ederim o güzel sözlerin icin.
Senden bir ricam var. Cümlelerin malesef pek okunakli degil. Cümlelerin icindeki shu; %,&,? gibi isaretler yüzünden ne demek istedigini zor anliyoruz. Daha dogrusu okumak icin büyük bir caba harciyoruz.
saygilar
genco
04-26-2005, 03:10 PM
Senden bir ricam var. Cümlelerin malesef pek okunakli degil. Cümlelerin icindeki shu; %,&,? gibi isaretler yüzünden ne demek istedigini zor anliyoruz. Daha dogrusu okumak icin büyük bir caba harciyoruz.
saygilar
Değerli kardeşim. Nezaketin için de uyarın için de sağol. Yazıma gelince... Haklısın, ben de şimdi gördüm. O işaretler bilgisayardan kaynaklanıyor galiba. Çaresine bakacağım.
Saygıyla...
genco
04-26-2005, 03:19 PM
saygilar
Değerli Kardeşim... Nezaketine ve uyarına teşekkür ederim. yazıma gelince.. Evet..fark ettim. Bilgisayardan kaynaklanıyor galiba.
...saygıyla...
colins
05-10-2005, 03:18 AM
S.A. kardesh aramiza hosh geldin. Demek istediklerini anladim.Ama bugun hem turkiye hem orta asya devletleri ayni sorunu yashiyor. dunyada hala somurge devam ediyor, sadece tek farki kagit uzerinde somurge yok fakat fiilen devam ediyor bugun turkiyenin durumunu gundeme getirmek gerekiyorsa o zaman Turkiye daha ABD somurgesinden chikmayacak ne yakin 10 yil ne de 15 yil ichinde. Bugun turkiyenin reel faiz orani butcheden daha buyuk bunun ne anlamina geldigini biliyorsundur.Turkiye bugun butun butche parasini İMF odese bile borcun altindan chikamaz buda 1947 yillarin hatasi dir.Mesela bor madenini 1 liraya satarken ABD ye 10 liraya satin aliyorsunuz. eger ishletmeye kalkarsaniz petrol babalari size kizar sira buna gelmez bile İMF izin vermez asla bundan emin ol.İnanki bu durum 1947 yildan beri devam ediyor.Bu bizlerim suchu degil.ve bu mesele 10 veya 15 yil ichinde chozulecek mesele degil. İrkchilik- ben bir Turkmen olarak kendime bir turk diyemiyorum. sizin turk anlayishinizda biz sizden manaya geliyor bunu birchok kishi oyle biliyor senin soyledigin manada degil. eger senin soyledigin manada turk ise o zaman ben de turkum ama malesef Turkiyedeki turkler bunu boyle algilamiyor malesef.
P.S. bu gun orta asyadaki devletlerin komunizm etkisinde ki misalini verir misiniz?
bluesky
05-10-2005, 01:44 PM
Bir link vererek hich bir sheyin dogru oldugu soylenemez. bu kadar saf olmamak lazim.
asena
05-10-2005, 02:12 PM
Ben irkci, fasist, nazi vs. birisi degilim. Vatanimi ve milletimi seviyorum. Millet dedigim zaman ben Özbek'leride Kazaklari'da kardes topluluk olarak görüyorum. Ben size Rusya'ya düsman olunda demiyorum.
Saygilarimla
Türk
Fasist=italyan milliyetcisi,nazi=alman milliyetcisi olduguna gore zaten nazi ve fasist olmana imkan yok.Ozbekleri de degil Kazaklari da degil,Ozbek ve Kazak Turkleri'ni kardes goruyorsun tahmin ediyorum.(Ayenen Azeriler degil de Azeri Turkleri dememiz gerektigi gibi).
Turani ben dahil cok kisi istiyor.Sorun hepimizin icerisinde barinan Turk olmayan azinliklar/etnik gruplardir.Sorun bazi Turklerin onlarin asimile olamayacagi fikrinde olmasidir.Haksiz da sayilmazlar.
Ozbek Kardeslerimizin bagimsizliklari yeni geldi,belki onlar silkinir toparlanirlar,ancak Turkiyemizde bizleri yonetenler Turk olmadikca o is yas.
Administrator
05-10-2005, 04:57 PM
asena
ozbek ve kazaklari birlikte gormek isteyen arkadaslardan oncelikle
ozbek milletinin kac asrlardir 1 numara dusmeni olan Cingiz hani ve onun torunlarini kendilierini milliy kahraman yapmaya calisan kazaklardan sormalarini istiyorum...
asena
05-11-2005, 03:57 AM
Bunun icin ayri bir thread acalim ve tartisalim.Susmakla olmuyor,akilli insanlar tartisir(kufursuz)
Turklerin icersinde kirginliklar varsa bu belli edilmeli.Yoksa dag daga kusmus haberi olmamis olur.Acikca yazilsa kim kimi kiracak ki?Turk tukurdugunu yalamaz ama Turk Turku bir sekilde kirmissa o tukurugu temizler benim kanimca.
Yeniden selamlar,
kusura bakmayin uzun süre Forum'a giremedim...
Öncelikle sayin Asena
Bu kadar sorunumuz, problemlerimiz varken kavram kargasasina ne gerek var? Ha Kazak demisim, ha Kazakistan Türk'ü, ne fark ederki? Benim icin ikiside ayni seydir.
Sayin colins
Kusura bakmayin, sizi tam anliyamadim? Herhalde suna deginmek istiyorsunuz. Yani siz "Ben Türk'üm" deyince Türkiye Türk'ü oldugunuz anlamina geldigindenmi kuskulaniyorsunuz? Bakiniz Türkiye Türk'leride Türk milletinin bir parcasidir. Yani siz bir Türkmen olarak ne kadar Türk iseniz bende o kadar Türk'üm. Yani Türkmen'lerin "Biz Türk'üz" demeleri ile bu onlarin "Türkiye Türk'ü" olduklari anlamina gelmez. Onlar hala Türkmen veya Türkmenistan Türk'leridir. Umarim dediklerinizi anlayabilmisimdir.
Ekonomik sorunlara gelince. Burada size katiliyorum. Ve hemen sunuda eklemek istiyorum. Forum'da bazi arkadaslar diyorki "Türkiye Türk'leri neden durmadan Turancilik olayini konusuyorlar" veya "Biz o kadar aptalmiyizki herseyi siz bize ögreteceksiniz"...
Bakiniz asil problemde iste burada. Orta Asya'daki Türk devletlerinin bagimsiz olduklari daha 15 yili bulmadi, degilmi? Halbuki biz biz, yani Türkiye Türk'leri, 200 yildan beri batinin sömürgesiyiz. Artik siyasetten biraz anliyan insanlar diyorki "Yeter artik, bize ne ABD'den nede AB'den fayda gelmiyor" ve böylece Orta Asya'ya yöneliyorlar. Bundan dolayi Türkiye Türk'lerindeki bu Orta Asya özlenimini görebiliyrosunuz.
Ekonomiye geri dönelim! Türkiye bugün ABD'ye bagimlidir, evet bu dogrudur. Orta Asya'da bir "Orta Asya birligi" havasi esiyor. Eger izlenimlerim dogruysa Kazakistan, Özbekistan ve Kirgzistan'in hükümetleri bu fikri onayliyor. (Ayrica size bir Türkmen olarak sormak istiyorum. Türkmenistan'in bu Orta Asya birligine bakis acisi nasildir? Olumlumu bakiyorlar?)
Simdi sizce ABD bu birlige karsi gelirmi? Bence hayir! Neden? Kirgizistan'in yeni hükümetinin desteklemelerinin ayni sebebinden. Yani Orta Asya birligi iki anlam tasiyacak:
1. Bölgenin ekonomik kalkinmasi
2. Rusya'nin Orta asya'daki etkinligini kaybetmesi!
Bu iki sonucta ABD'nin isine gelecektir. Onun icin ABD bu birlige karsi gelmez!
Simdi ben bir Türkiye Türk'ü olarak ABD'ende AB'dende medet ummuyorum. Bu adamlar beni yillardan beri sömürüyorlar. Peki siz Rusya'dan umuyormusunuz? Sanirim ummuyorsunuzdur! Peki neden böyle bir birlik gerceklesmesinki?
Bugün Orta asya devletleri ve Türkiye ekonomik yönden zayif olabilir, fakat hepsi büyüme kaydediyor. Eger yanilmiyorsam Türkmenistan'in %20 gibi bir oranda büyümesi mevcut. Her ülkede petrol, dogalgaz, bor gibi madenler mevcut. Kazakistan dünyanin en büyük uranyum ihracatcisi olmaya hazirlaniyor.
Bunlari neden kullanmiyalimki???
Saygilarimla
Türk
Uzbekistan2010
09-19-2005, 10:21 AM
asena
ozbek ve kazaklari birlikte gormek isteyen arkadaslardan oncelikle
ozbek milletinin kac asrlardir 1 numara dusmeni olan Cingiz hani ve onun torunlarini kendilierini milliy kahraman yapmaya calisan kazaklardan sormalarini istiyorum...
kazaklarin kafasi calismiyor.. ama ozbekden daha iyi yasiyor..
Qarama
09-20-2005, 05:10 AM
bence kazaklar cok rusla$mi$lar gecen sene Bodrumda bir kazak ailesi görmü$düm hotelde hiiiiic güldüklerini yada gülümsediklerini görmedim ma$allah... ve tek rusca konu$urlardi bir iki kelime anladim kazak mazak bir$ey diyorlardi.
Feridun
09-20-2005, 05:15 AM
Kıskanma sendromları
asena
09-20-2005, 05:57 AM
Oh bi bu eksikti
admin bey Azeri kizlarina,ozbek kizlarina laf atti,simdi de kazaklari shitliyor
turk dusmanliginin bu derecesi de goz gore gore bu kadar sergilenir
ve hala ona ve onun tayfasini adam yerine koyan "humanist" kullanicilari anlayamiyorum
rudnic
09-20-2005, 06:54 AM
Kollina ty je Moderator, tak nelzya.
Birde kafası iyi calismiyorsa nasil daha iyi yasaycak?Ben shahsen gordugum tum kazaklari zeki ve calishkan buldum.
Please do not humiliate Nations.
Kazaklar ve Uzbekler iyiler, laf yok.Yani herkes kendi capinda iyi.
Saygi duymak ve herkesi kendi konumunda kabul etmek gerek.
Uzbekistan2010
09-20-2005, 07:47 AM
Kollina ty je Moderator, tak nelzya.
Birde kafası iyi calismiyorsa nasil daha iyi yasaycak?Ben shahsen gordugum tum kazaklari zeki ve calishkan buldum.
Please do not humiliate Nations.
Kazaklar ve Uzbekler iyiler, laf yok.Yani herkes kendi capinda iyi.
Saygi duymak ve herkesi kendi konumunda kabul etmek gerek.
kazaklarin hepsi demedim kardes.. ama cogunlugu mambet... zombi gibi .. Kizil Orda, Chimkent, Yassi, Turkistan diyen shexirlerda mehelliy ozbekleri discrimination yapan zombi kazaklar daha cok.. ordaki ozbeklerin paralarini aliyor, dovuyor, koleye benzeterek..
i m not humilating nations however i m half kazak and half uzbek but it doesnt mean that i m a half zombi and mambet..
har bir milletin kotu, zaif noktalari var.. ama tum olarak Kazaklar iyi degildirler..
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.