PDA

View Full Version : ne dinsiz türküm ne milletisz müslüman ikisindende allaha sığınırım elaman

kılıçbek
05-08-2005, 08:44 AM
İlk başta selamun aleykum diyorum bu otağya yeni üye oldum.Ama uzun zamandır Türkiye ve ülkücülerle ilgili çıkan yazıları okuyordum.

Şimdi gördüğüm kadarıyla bazı özbek kandaşlarımız biz ülkücüleri dinsiz olmakla suçluyor ve turancılığa karşı çıkıyorlar.Bu arkadaşlara söylüyeceğem bir kaç lafım var.

Gördüğüm kadarıyla özbekistan türkleri fettullah hocayı sevip sayıyorlar ama bilmiyorlarmı ki hoca efendi türkiyenin ab üyesi olmasını başta istiyenlerden biridir ve kendisi müslüman milletlere en büyük zararı olan abd de yaşamaktadır.Türkiye ve islam alehinde konuşan ne kadar insan varsa hocayı sevr türkiyede.

Bu adam vaktiyle biz ülkücüleride kandırmaya çalışmıştır işte orta asya türklerini kurtaracaz onların kendilerini bulmasını yeniden sağlıyacaz demiştir ve bu laflar üzerine bir çok ülkücü onu aklı başında bir adam sanmıştır halbuki alakası yokmuş.

Özbek kardaşlar kusuruma bakmasınlar özbek türkçesini pek bilmiyorum ama anlaşılcağnı umuyorum.

Bu fettullah gülen denen adam vaktiyle başbuğun ölümü üzerine şöyle demiştir (bu adam rüyasında sık sık kerametli olaylar gördüğünü söyler)" dün bir rüya gördüm rüyamda Hz. Ebubekir alparslan türkeşi görünce onunla konuşmak istedi ama alparslan türkeşi Peygamber efendimiz ondan önce çağırdığı ve onunla konuşmak istediği için türkeş Hz Ebubekirle konuşamadı" adam bu gibi laflarla ülkücüleri ve alparslan türkeşi vaktiyle överdi ama daha sonraları ab yanlısı bir tavır takınmaya başladı.

Ülkücüler asla islama tavır almamışlardır tam tersine "hira dağı kadar müslüman tanrı dağı kadar türküz,ülkümüz göklerde dalgalanan bir sancak Allahın huzurunda eğiliriz biz ancak,doktorum türk ve ilacım islam olacak" gibi sözlerle islamla türklüğü aynı anda götürmüşlerdir.

Bazı özbek arkadaşlar diyorki türkçülük günahtır türkleri üstün görmek günahtır.
bence değildir ülkücüler hiç bir zaman ırkçılık yapmamış bakayım senin kafatsında türk kemiği varmı senin gözlerin çekikmi elmacık kemiklerin çıkımı gibi olaylara girmemişlerdir.Evet Allah tüm milletleri eşit yaratmıştır hiç bir ırkın diğer ırklardan üstünlüğü yoktur ancak türklerin kültür olarak örf olarak töre olarak daha bir üstünlükleri vardır şimdi bazı arkadaşlar buna kızcak ama olayı söyle açıklayım:

Her bebek eşit şartlarda doğar müslüman doğar ama daha sonra aldığı terbiyeden dolayı diğer dinlere geçebilir işte bu misaldeki gibi türkler herkesle eşit seviyede bir kültürle başlamışlardır anacak daha sonra aldıkları terbiye diğerr bütün milletlerin üstüne geçmesini sağlamıştır.

Birde bazı insanlar türkleri düşman olarak görürken farsları ve arapları dost olarak görmekteler ama dost olarak gördükleri onları hiçbir zaman sevmedi bunu tarih bize göstermektedir mesela şu olaylar:
Bazı arap ve fars alimleri tüm dünya türklerini yecuc mecu olarak gösteriyorlar yani kafir cehenneme gitcek her bin kişiden 999 unun bunlardan çıkcağı bir millet.(fettullah gülenin hocası olan said nurside şöyle der yecuc mecu denen millet moğol mancçu ve bir kısım kırgızlardırhunlarda bunlardandır. )

arapları osmanlı yıllarca beslemiş vergi almamış askere almamış sırf peygamber milleti olmasından dolayı anacak araplar bizi bir çok savaşta sırtımızdan vurmuştur.
Farslarsa islam ülkelerinden başka hiç bir milletle savaşmamıştır tarihleri boyunca

Ben diyecek pek birşey bulamıyorum ve yazıma bir afganistan özbekinin şiiriyle bitiriyorum

NIMA

TURANDA TOY
Yazan: Elhaj (hacı) Ergesh Uchgun 12.12.1997

Bir toy (1) qurung atli iller
Yurekteki arman kelsin
Aching meydan, aqsin seller
Chapandazgha devran kelsin

Indey(2) saling, qonughlargha
Anighlargha(3), tunughlargha(4)
Uzaghlargha yavughlargha(5)
Qarindash jan-ajan kelsin

Ayting kelsin Noghay- Tatar
Alatayli, Sughun(6) suvar
Turan ili, qatar qatar
Saf-saf, tuman(7) tuman kelsin

Kette kichik, Huyungunular(
Siyenpiler, Siyungnular(9)
Ag-u- qara Qoyunlular(10)
Chökchü Merkit, Nayman kelsin

Uyghurlar, Moghul Manchular
Eskimolar, kemanchiler(11)
Yaghlansin Baqam(12) Qamchilar
Qiratlargha devran kelsin

(13) Yengisayning, Tanghuzlari
(14)Aqtonghalaqning bozlari(15)
Khorasanning Oghuzlari
Fariyab Jevizjan kelsin

Yasansin(16), Bakhcha Saraylar
Dere tepeler, Tughaylar
Qushansin, Khanlar Giraylar
Bughatur Batu khan kelsin

Qirghiz Noghay, Qazaq ili
Cherkez Chechen, Qipchaq ili
Kör -Oglunung, Chamlibeli
Bozqurt Azerbayjan kelsin

Qishqir kelsin, hemsayeler
Qalin(17) Gilimler yayalar
Kökböriler, Aqmayalar
Taghan Qazan, Chayan kelsin

Qizil ayaq, Qizilbashlar
Aqteriler Qaraqashlar
Aritilmishlar Apashlar
Aq-u Qizil insan kelsin

Qaraqalpaq, Alachapan(1
(19) Mellechekmen, Qizil ishtan(20)
(21) Kigiz shalvar, Yassitaban
Jümle yakhshi,-yaman kelsin

Chaghir kelsin, Oghlaqchilar
Miltighchilar, Qabaghchilar
Qilighchilar,Nasaghchilar
Ölengchi, ghazelkhan kelsin

Yetti-Alas, Yetti Uruq
Salchighut-Taychighut,Qumuq
Toqquz Ughuz, ottuz Quduq
Atli atsiz, yayan kelsin

Qunghur-Qarluq, Ehli- Turan
Teke Yamut, Özbek Türkman
Türk-ü Tajik, Avshar Avghan
Hezar-Aymaq, Tayman kelsin

Ayting kelsin, Hanya- Qonya
Eskidünya, yengidünya
Balkh-u- bukhar Maqedonya
Qibris-Kerkük, Kirman kelsin

Av körmey, Lachin uchurmang
Yavni serhaddien kechirmeng
Düshmenni közden qachirmang
Qorughmal- qorughan kelsin

Öngden baring, irghavullar(22)
Hedir(23) bolung, Qarravullar(24)
Yasavullar bekavullar(25)
Yolnu aching, mihman kelsin

Yürüng qoch yigitler yürüng
Türkistanni yasantiring
Ilge temashalar bering
Külüb oynar zaman kelsin

Chaqna(26) yurtum, bostan bostan
Achil ghuncham, khendan khendan
Uchub qonub, perran perran
Seyreb, Hezar- dastan(27)kelsin

Uchqun derki, keldi chaghlar
Qurulsun, Altun Otaghlar
Chaqnasin Baburi-baghlar(2
Babur kibi, baghvan kelsin

ülkücü derler bize yardımcı pirler bize

kılıçbek
05-08-2005, 09:12 AM
birde bir söyliyeyim türkiyenin en milliyetçileri çin zulmünden kaçan sovyet zulmünden kaçan türk soylu insanlardır bunlar komünizm zulmünden vaktiyle türkiyeye sığınmış ve sovyet terbiyesi almadığı onların türklere yaptıkları kırımı gördükleri ve türkiyede bunu engeliyebilecek tek kişinin alparslan türkeş olduğunu gördükleri için hepsi en türkçü olmuştur.

Ben belli bir dönem hocanın türkiyedeki dershanelerine gittim burda orta asyanın dört biryanından türkler gelirlerdi hepsinin söylediği şey şu bizim ata babalarımız türkeşi bilir ve sevrler ancak televizyonlarda tarkan gibi şarkılcıları görünce kanalların yayınını görünce türkiyenin müslümanlığından şüphe ettiler.Türkiyede tarkan gibi lavuklar eldeki parmak sayısı kadardır orta asya türk kandaşlarımız bu yayınlara inanmasın.

hepimiz kene sarı hepimiz bir enver hepimiz bir başbuğ olalım vatana kanat gerelim uğrunda şehit verelim

Birde özbek kandaşlarım bulabilirlermi bilmiyorum ama bir kitap ismi vereyim enver altaylı(kendisi türkiyede yaşıyan bir özbek)nın kitabı esir türk illerinde 40 gün

KhwarezmshaH
05-08-2005, 09:27 AM
İlk başta selamun aleykum diyorum bu otağya yeni üye oldum.Ama uzun zamandır Türkiye ve ülkücülerle ilgili çıkan yazıları okuyordum.

Şimdi gördüğüm kadarıyla bazı özbek kandaşlarımız biz ülkücüleri dinsiz olmakla suçluyor ve turancılığa karşı çıkıyorlar.Bu arkadaşlara söylüyeceğem bir kaç lafım var.

Gördüğüm kadarıyla özbekistan türkleri fettullah hocayı sevip sayıyorlar ama bilmiyorlarmı ki hoca efendi türkiyenin ab üyesi olmasını başta istiyenlerden biridir ve kendisi müslüman milletlere en büyük zararı olan abd de yaşamaktadır.Türkiye ve islam alehinde konuşan ne kadar insan varsa hocayı sevr türkiyede.

Bu adam vaktiyle biz ülkücüleride kandırmaya çalışmıştır işte orta asya türklerini kurtaracaz onların kendilerini bulmasını yeniden sağlıyacaz demiştir ve bu laflar üzerine bir çok ülkücü onu aklı başında bir adam sanmıştır halbuki alakası yokmuş.

Özbek kardaşlar kusuruma bakmasınlar özbek türkçesini pek bilmiyorum ama anlaşılcağnı umuyorum.

Bu fettullah gülen denen adam vaktiyle başbuğun ölümü üzerine şöyle demiştir (bu adam rüyasında sık sık kerametli olaylar gördüğünü söyler)" dün bir rüya gördüm rüyamda Hz. Ebubekir alparslan türkeşi görünce onunla konuşmak istedi ama alparslan türkeşi Peygamber efendimiz ondan önce çağırdığı ve onunla konuşmak istediği için türkeş Hz Ebubekirle konuşamadı" adam bu gibi laflarla ülkücüleri ve alparslan türkeşi vaktiyle överdi ama daha sonraları ab yanlısı bir tavır takınmaya başladı.

Ülkücüler asla islama tavır almamışlardır tam tersine "hira dağı kadar müslüman tanrı dağı kadar türküz,ülkümüz göklerde dalgalanan bir sancak Allahın huzurunda eğiliriz biz ancak,doktorum türk ve ilacım islam olacak" gibi sözlerle islamla türklüğü aynı anda götürmüşlerdir.

Bazı özbek arkadaşlar diyorki türkçülük günahtır türkleri üstün görmek günahtır.
bence değildir ülkücüler hiç bir zaman ırkçılık yapmamış bakayım senin kafatsında türk kemiği varmı senin gözlerin çekikmi elmacık kemiklerin çıkımı gibi olaylara girmemişlerdir.Evet Allah tüm milletleri eşit yaratmıştır hiç bir ırkın diğer ırklardan üstünlüğü yoktur ancak türklerin kültür olarak örf olarak töre olarak daha bir üstünlükleri vardır şimdi bazı arkadaşlar buna kızcak ama olayı söyle açıklayım:

Her bebek eşit şartlarda doğar müslüman doğar ama daha sonra aldığı terbiyeden dolayı diğer dinlere geçebilir işte bu misaldeki gibi türkler herkesle eşit seviyede bir kültürle başlamışlardır anacak daha sonra aldıkları terbiye diğerr bütün milletlerin üstüne geçmesini sağlamıştır.

Birde bazı insanlar türkleri düşman olarak görürken farsları ve arapları dost olarak görmekteler ama dost olarak gördükleri onları hiçbir zaman sevmedi bunu tarih bize göstermektedir mesela şu olaylar:
Bazı arap ve fars alimleri tüm dünya türklerini yecuc mecu olarak gösteriyorlar yani kafir cehenneme gitcek her bin kişiden 999 unun bunlardan çıkcağı bir millet.(fettullah gülenin hocası olan said nurside şöyle der yecuc mecu denen millet moğol mancçu ve bir kısım kırgızlardırhunlarda bunlardandır. )

arapları osmanlı yıllarca beslemiş vergi almamış askere almamış sırf peygamber milleti olmasından dolayı anacak araplar bizi bir çok savaşta sırtımızdan vurmuştur.
Farslarsa islam ülkelerinden başka hiç bir milletle savaşmamıştır tarihleri boyunca

Ben diyecek pek birşey bulamıyorum ve yazıma bir afganistan özbekinin şiiriyle bitiriyorum

NIMA

TURANDA TOY
Yazan: Elhaj (hacı) Ergesh Uchgun 12.12.1997

Bir toy (1) qurung atli iller
Yurekteki arman kelsin
Aching meydan, aqsin seller
Chapandazgha devran kelsin

Indey(2) saling, qonughlargha
Anighlargha(3), tunughlargha(4)
Uzaghlargha yavughlargha(5)
Qarindash jan-ajan kelsin

Ayting kelsin Noghay- Tatar
Alatayli, Sughun(6) suvar
Turan ili, qatar qatar
Saf-saf, tuman(7) tuman kelsin

Kette kichik, Huyungunular(
Siyenpiler, Siyungnular(9)
Ag-u- qara Qoyunlular(10)
Chökchü Merkit, Nayman kelsin

Uyghurlar, Moghul Manchular
Eskimolar, kemanchiler(11)
Yaghlansin Baqam(12) Qamchilar
Qiratlargha devran kelsin

(13) Yengisayning, Tanghuzlari
(14)Aqtonghalaqning bozlari(15)
Khorasanning Oghuzlari
Fariyab Jevizjan kelsin

Yasansin(16), Bakhcha Saraylar
Dere tepeler, Tughaylar
Qushansin, Khanlar Giraylar
Bughatur Batu khan kelsin

Qirghiz Noghay, Qazaq ili
Cherkez Chechen, Qipchaq ili
Kör -Oglunung, Chamlibeli
Bozqurt Azerbayjan kelsin

Qishqir kelsin, hemsayeler
Qalin(17) Gilimler yayalar
Kökböriler, Aqmayalar
Taghan Qazan, Chayan kelsin

Qizil ayaq, Qizilbashlar
Aqteriler Qaraqashlar
Aritilmishlar Apashlar
Aq-u Qizil insan kelsin

Qaraqalpaq, Alachapan(1
(19) Mellechekmen, Qizil ishtan(20)
(21) Kigiz shalvar, Yassitaban
Jümle yakhshi,-yaman kelsin

Chaghir kelsin, Oghlaqchilar
Miltighchilar, Qabaghchilar
Qilighchilar,Nasaghchilar
Ölengchi, ghazelkhan kelsin

Yetti-Alas, Yetti Uruq
Salchighut-Taychighut,Qumuq
Toqquz Ughuz, ottuz Quduq
Atli atsiz, yayan kelsin

Qunghur-Qarluq, Ehli- Turan
Teke Yamut, Özbek Türkman
Türk-ü Tajik, Avshar Avghan
Hezar-Aymaq, Tayman kelsin

Ayting kelsin, Hanya- Qonya
Eskidünya, yengidünya
Balkh-u- bukhar Maqedonya
Qibris-Kerkük, Kirman kelsin

Av körmey, Lachin uchurmang
Yavni serhaddien kechirmeng
Düshmenni közden qachirmang
Qorughmal- qorughan kelsin

Öngden baring, irghavullar(22)
Hedir(23) bolung, Qarravullar(24)
Yasavullar bekavullar(25)
Yolnu aching, mihman kelsin

Yürüng qoch yigitler yürüng
Türkistanni yasantiring
Ilge temashalar bering
Külüb oynar zaman kelsin

Chaqna(26) yurtum, bostan bostan
Achil ghuncham, khendan khendan
Uchub qonub, perran perran
Seyreb, Hezar- dastan(27)kelsin

Uchqun derki, keldi chaghlar
Qurulsun, Altun Otaghlar
Chaqnasin Baburi-baghlar(2
Babur kibi, baghvan kelsin

ülkücü derler bize yardımcı pirler bize

İlk olarak o insan hakkında oyle konuşmazdım(FG). O neden AB yanlısı oldugunu açıklım. Sen Hudeybiye fethini biliyorsundur, Allah inşaallah AB uyeligini oyle bi zafere çevirsin, yani Avrupanıon müslümanlaşmasında ve onların içine girmeye iyi bi vesile. Hocaefendinin papayla gorusmesini cook elestiriyolar, ama farkındamı bilmem o gorusmeden sonra onceleri okul acmak için izin vermeyen bir suru müslüman olmayan ulkelerin okul açmaya izin verdiklerinin. Neyse o adam ileriyi gorebilen birisidir, bunu baya bi yerde ispatlamıştır, o yüzden belki bir bildiği vardır. Yine bi şey o insan için Türklük onemli ama ondan daha onemli bi şey bütün insanlıktır!

kılıçbek
05-08-2005, 10:12 AM
gafur bak sen öyle görüyorsun anlıyorum bizde öyle görüyorduk ama şunu düşün papaya gidiyor ve neyi temin ediyorki papa okulların açılmasına izin veriyor para nerden geliyor ab abd niye buna karşı çıkmıyor bir düşün.

sonra diyolok diyorlar neyin diyoloğu bizim atalarımız istanbulu alırken diyologla almadı islamın zaferi diyologla olamz diyolog papanın eseridir ben şimdi desemki stalin yaşasada onla diyolog kursan iş düzelirmiydi düzelmezdi.Ataların savaşla aldığını sohbetle veriyorlar.Bir düşün abad niye bu adamı memleketinden çıkarmıyor sakın ŞEVKAT TOKATI YİERİM DİYE DÜŞÜNME

haçlı ordusu diyologla aşılmaz.Birde sen yecuc mecuc olmayı filan kabul ediyormusun.

bak kandaşım okumuşsan bilirsin bu adamlar(said nursi) kendilerinin hz Alinin müjdelediğini ve nur suresinin kendilerine indiğini söylüyor.(alim böyle bir kibir gösterirmi gardaş)

bluesky
05-08-2005, 01:18 PM
Sanırım buradaki arkadashlar FG ve cemaatini iyi taniyorlar.
Ben bu insanları seviyorum arkadashlar. Egitim chok onemlidir, chok buyuk bir egitim hamlesi gercekleshtirdiler bence.

Turkiye de hakli olarak devletimiz organize islam hareketlerinden korkuyor. chunku bu hareketler eskiden Turkiye'ye ve insanlara maalesef zarar verdi. Sanmayın Turkiyemizin yoneticileri musluman degil. Onlar tabii ki musluman, ancak insanlarımızı ve devletimizi korumak icin bazi onlemler almak istiyorlar bence.

Orta asyadaki arkadashlar Turkiyeyi chok iyi tanımıyorlar ve devletin neden bazı organize hareketlerden korktugunu bilmiyorlar bence. Daha dun Istanbulda bir belediye otobusune molotov kokteyli ile bir saldırı oldu. Sebebini Allah bilir. Ancak molotov kokteyli ile boyle bir saldırıyı Terroristler yapar.

Turkiye'de chok uzun yıllardır Teror var. Bu yuzden bu kadar katı tedbirler alıyor Turkiye Cumhurriyeti.

Evropa belki musluman olabilir, ancak Peygamber efendimizin bir hadisini butun muslumanların evvela bir "motto" olarak kabul etmesi lazım

"Nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz"

Maalesef İslamdan insanları nefret ettiren bazı gruplar var Dunyada.

KhwarezmshaH
05-08-2005, 01:56 PM
gafur bak sen öyle görüyorsun anlıyorum bizde öyle görüyorduk ama şunu düşün papaya gidiyor ve neyi temin ediyorki papa okulların açılmasına izin veriyor para nerden geliyor ab abd niye buna karşı çıkmıyor bir düşün.

sonra diyolok diyorlar neyin diyoloğu bizim atalarımız istanbulu alırken diyologla almadı islamın zaferi diyologla olamz diyolog papanın eseridir ben şimdi desemki stalin yaşasada onla diyolog kursan iş düzelirmiydi düzelmezdi.Ataların savaşla aldığını sohbetle veriyorlar.Bir düşün abad niye bu adamı memleketinden çıkarmıyor sakın ŞEVKAT TOKATI YİERİM DİYE DÜŞÜNME

haçlı ordusu diyologla aşılmaz.Birde sen yecuc mecuc olmayı filan kabul ediyormusun.

bak kandaşım okumuşsan bilirsin bu adamlar(said nursi) kendilerinin hz Alinin müjdelediğini ve nur suresinin kendilerine indiğini söylüyor.(alim böyle bir kibir gösterirmi gardaş)

Ben şu anda bu işin içindeyim ve paranın nereden geldiğini biliyorum. Anadolunun cömert esnafları ve FGyi dinleyen esnaflar para veriyorlar ve yurtdışındaki hizmetleri gördükten sonra aşk ve şevkleri daha çok artıyor. Hocaefendinin bulunduğu yerde genelde hizmet çok iyi gitmiş(taraf tutmuyorum), ve şu anda abd deki hizmeti bilsen anlardın. Neden Orta Asyaya gitmiyor? Kendidine bir arkadaşı bu soruyu sorduğunda ağlayarak ordaki arkadaşlara zarar vermekten korktuğu için gitmediğini ifade ediyor(siyasetçilerden çekiniyo yanlış anlaşılır diye). Said nursiye gelirsek ben onun bir MÜCEDDİD olduguna inanıyorum.

asena
05-09-2005, 04:16 PM
FG nin Turk Liselerinde kotu bir etki yaptigina inanmiyorum.Bana kalirsa zamani yetmedi,engellendi(neyse ki)
FG nin dini yonuyle ilgili hicbirseyine kimsenin laf etmeye hakki yok,lakin hepimiz din ozgurlugunden yanayiz.
Ancak...
hocaefendi ayettulah ve rahmetullah ve berekatühü ekleriyle anılan bir FG, sadece japonya'da 3 sehirde kurdugu dil okullari ve fason sirketleri ile yobazların kara para aklama sistemini en iyi sekilde kurmus kisidir.ayrica kadinlara tamamen serr olarak bakarlar.. kadin erkegi gunaha sokmak icin vardir.Kisacasi Turkiye'de sevmeyen coktur.Said Nursi ise yine dini bilgilerinin otesinde seriat diye tutturdugu icin sevmeyeni coktur.(seveni de vardir,ancak bu O'nun dini yonuyle alakalidir.Seriat istemi icin degil)

KhwarezmshaH
05-10-2005, 01:16 PM
FG nin Turk Liselerinde kotu bir etki yaptigina inanmiyorum.Bana kalirsa zamani yetmedi,engellendi(neyse ki)
FG nin dini yonuyle ilgili hicbirseyine kimsenin laf etmeye hakki yok,lakin hepimiz din ozgurlugunden yanayiz.
Ancak...
hocaefendi ayettulah ve rahmetullah ve berekatühü ekleriyle anılan bir FG, sadece japonya'da 3 sehirde kurdugu dil okullari ve fason sirketleri ile yobazların kara para aklama sistemini en iyi sekilde kurmus kisidir.ayrica kadinlara tamamen serr olarak bakarlar.. kadin erkegi gunaha sokmak icin vardir.Kisacasi Turkiye'de sevmeyen coktur.Said Nursi ise yine dini bilgilerinin otesinde seriat diye tutturdugu icin sevmeyeni coktur.(seveni de vardir,ancak bu O'nun dini yonuyle alakalidir.Seriat istemi icin degil)

Hanımefendi bende bu cemaati cok yakından tanıyorum, ama kadınlar hakkında öyle düşünmediklerini söyleyebilirim. Bunu kimden duydunuz bunu bilmiyorum ama bir yanlış anlaşılma var, kadınlarda Allahın kullarıdır ve her şeyi bir hikmetle yaratan rabbimin yaratıkları hakkında şerr oldugunu düşünmek çook büyük bir günahtır.

bluesky
05-10-2005, 01:23 PM
Hanımefendi bende bu cemaati cok yakından tanıyorum, ama kadınlar hakkında öyle düşünmediklerini söyleyebilirim. Bunu kimden duydunuz bunu bilmiyorum ama bir yanlış anlaşılma var, kadınlarda Allahın kullarıdır ve her şeyi bir hikmetle yaratan rabbimin yaratıkları hakkında şerr oldugunu düşünmek çook büyük bir günahtır.

1) Bence FG grubunun ichinde FG'den daha guclu bazi kotu insanlar var ve FG'yi shu an eli kolu bagli halde biraktilar.

2) Said Nursi iyidir hoshtur, ancak bu konuda hoshuma gitmeyen bir shey var, terrorist kurtlerin (hepsi terorist demiyorum) bu adami sadece kurdish oldugu icin chok sevmesi.

3) Bir de sadece Turk oldugu ichin Ataturk'u dinsiz gostermeye calishiyorlar.

Bu konular hoshuma gitmiyor.

asena
05-10-2005, 02:00 PM
Gafur,FG Tansu Ciller'in elini kadin olmadigi icin sIkmamistir.Bu inkar edilmez bir gercek degil mi?

kılıçbek
05-10-2005, 02:35 PM
Evet bir müslüman türk kadını (en azında öyle bilinmekte)olan tansu çillerin elini sıkmaz ama papanın elini bırakmak bilmiyor kendileri

Bu insanların içinde iki yıl kaldım ve bana fg nin fener rum patriği partelemeosla kunuştuğu ve onu müslüman yaptıklarını söylemişlerdi ama adamın gavurlığa tam gaz devam ettiğni bu yul herkes gördü bana ve bir çok insana yalan söylediler.

Bu diyalogcular, bütün düşmanlarımızla hoş geçiniyor, iyi anlaşıyorlar da, bizimle niye araları açık? Bunlar, bize niye sevdiremediler kendilerini?

Aksine, her geçen gün aramızdaki uçurum daha da derinleşiyor.

İnanın 'zaman' gazetesini gördüğümde 'domuz' görmüş gibi oluyorum. Soğuk mu soğuk, buz gibi. Ne verdikleri haberlerde, ne köşe yazılarında bizi biz yapan değerlerden eser yok.

Bizi çileden çıkartabildiklerine göre, görevlerini yapmış oluyorlar. Bu konuda fikrimizi öğrendikleri için de, başarılı olduklarını düşünüyorlardır normal olarak. Ama olsun! Okuyucu bu... Oraya da gider, buraya da gelebilir! Farkı farkederler belki.
Kendileri gazetelerinde bir de ermeni bir bölücü olan etyen mahçupyanı barındırıyorlar bu adam hakkında bir abi şöyle demişti çok iyi bir adam evet abd için çok iyi bir adam

Diyorum bu adamlar bizden başka gerkesi sever sayarlar çünkü biz vatan sevdalılarıyız.Bizi evlere bağlamak için çeşitli yollar kullanırlar ülkücüleri orta asyadan gelen insanların bulunduğu insanların evine koyarlar ki ülkücü ordan ayrılamasın çünkü ülkücü bir orta asya hayranıdır kendimden biliyorum bir kazak evinde kaldım bir kırım türkünün evinde kaldım gittiğim diğer evlerde muhakkak bir özbek veya bir kırgız olurdu sırf onları göre bilmek onlara atayurdum hakkında sorular sorabilmek için giderdim.

Kendini mazlum insan olarak gören fg nin kanalında şöyle dendi türkiyede 2000 kişi hristiyan oldu yani misyonerlik türkiyede işlemez ama yalan türkiyede illa bir insanın hristiyan olması gerkmiyor ki herkes hristiytan gibi davranmaya başladı bu misyonerler yüzünden.Bu insanların günahları misyonerleri zarralı olarak görmüyenlere gidecektir.

Şu konuyuda çok merak ediyorum said nursi kitabında kırgızlara yecuc mecuc der ama bir çok kırgız bundan alınmıyor ve bu adamın kitaplarını hatim ediyor hatim edecekler tabi banada ben KURAN OKUYACAM DEDİMMİ KURAN OKUMA BUNU OKU BU KURANIN AÇIKLAMASIDIR DEDİLER.kENDİLERİ GECE GÜNDÜZ BU NUR KÜLLİYATINI OKUDULAR.

Ve ister inanın ister inanmayın bir çok insan bu cemaatten said nursiyi mesih olarak görüyorlar veya bunun yaptığı hizmeti.Nasıl görmesinler adam kitapta lenini büyük deccal atatürkü küçük deccal olarak bir sayfada gösterir diğer sayfalardada kendinin başlattığı nur hizmetinin bunları yıkkacağını söyler bu durumda o insan mesih olur.Bu insan kitabında nurculara nur suresinin indiğini söyler diğer bir yerde HZ Ali bizi müjdeledi der.

güzel fotolar yollamıştım ama o şekilde yazım foruma girmedi fotoları görmek isteyenler otuken org agirsin ve birde dinler arası diyolog belgeselini izlesin

kılıçbek
05-10-2005, 02:37 PM
bu siteye girin(otuken org) ve hoca efendiyi görün belgeselini izleyin fotolarına bakın tam 100 sayfalık bir arşiv

kılıçbek
05-10-2005, 02:47 PM
' Sen onların dinine uymadıkça ne yahudiler ne de hıristiyanlar senden aslâ hoşnut olmazlar.' (Bakara: 120)Yahudi Hahambaşı David Aseo ile

“Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları Dost edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğuna hidayet vermez!”(Maide 51)Papa ile

“ Onlar, müminleri bırakıp kafirleri dost edinirler. Kuvvet ve şerefi onların yanında mı arıyorlar? Şüphesiz bütün kudret ve şeref ALLAH'ındır. ” (Nisa 139)

İslamiyet ruhumuz Türklük bedenimizdir biz ülkücüler Türk islam devletlerinden başkasıyla dost olmaz onlarla diyolog kurmayız.Bu diyologları kuranlar ve kuranları destekliytenler yukardaki ayetleri okusunlar mesul olmasınlar

kılıçbek
05-10-2005, 02:52 PM
Kuvvet Allahındır kimse okul açamak için papayı kuvvetli görüp yardım istemez yardım Allah'tan istenir

Administrator
05-10-2005, 03:12 PM
kilicbek
simdi sizlere bir sey solymeyim

siz bilgisayarinizda oturarak tum dunyaya "turan !! " , "turan!! " ,"turk birligi !"
diye bagirmayi seviyorsunuz....bunlar iyida dostlar
ama konusma degil ,pratik daha onemli..simdi kendizinizden bir sorunu sormanizi
istiyorum "peki ben kendim bu ideolojini gerceklestirmek icin ne yaptim?"

simdi Hocaefendiye bu gelelim:
bu forumda turkceyi anlayan ve konusabilen arkadaslarin 99% Fethullah Gulenin atctigi okullarda okumus.ve ister inanin ister innamayin bu arkadaslardan bask ozbekler bura ne turkce anlamaz ne konusmazlar.
ne demek istedigimi bir azcik akli olan anlayacak.

asena
05-11-2005, 04:03 AM
Kilicbek!

Hazar Turklerinin bir kismi musevidir.O zaman sizin milliyetciliginizin neresinde bu Turkler?Onlari Turan ruhuna katmayacak misiniz?
Gagavuzlari?Ve daha bir cok boyu?
Merak ettim de....

FG 'in yasam tarzi farklidir.Din adina yaptiklari iyi ve hostur,ancak bazi uc hareketleri batmistir.Tansu Ciller'in (basbakan yardimcisi iken) elini sIkmamasi gibi mesela.Dahasi var,su anki tutukluluk karari gibi.Ancak FG'nin Turkler arasinda bir sorun yaratacagini sanmiyorum.Zaten tum Turk Cumhuriyetleri laik oldugu icin,dinin sorun olmayacagi muhakkaktir.Ikide bir FG ve Said Nursi'nin konulara eklenmesi bence bulandirmaya geliyor.Hatta ikide bir dinden bahsedilmesi sacmalik.Burada eger bazilari Turan diyorsa bunu islama eklemek sacmalik.Turan Turkluk birligidir.Ister musluman olsun,ister olmasin Turklerin birligidir.

KhwarezmshaH
05-11-2005, 05:19 AM
' Sen onların dinine uymadıkça ne yahudiler ne de hıristiyanlar senden aslâ hoşnut olmazlar.' (Bakara: 120)Yahudi Hahambaşı David Aseo ile

“Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları Dost edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğuna hidayet vermez!”(Maide 51)Papa ile

“ Onlar, müminleri bırakıp kafirleri dost edinirler. Kuvvet ve şerefi onların yanında mı arıyorlar? Şüphesiz bütün kudret ve şeref ALLAH'ındır. ” (Nisa 139)

İslamiyet ruhumuz Türklük bedenimizdir biz ülkücüler Türk islam devletlerinden başkasıyla dost olmaz onlarla diyolog kurmayız.Bu diyologları kuranlar ve kuranları destekliytenler yukardaki ayetleri okusunlar mesul olmasınlar

Allah korusun, ama su anda dünyada islam dinine ait olan bazı özellikler başka dinlere aitmiş gibi gösterilmektedir, örneğin hoşgörü. İslamsa terorizmle beraber anılmaktadır maalesef. Ve bir insanı Allahın yaratığı olduğu için sevmek lazım o müslüman değil diye ayrı davranılmaz bunu peygamber efendimizin hayatına bakarak bilebilirsiniz. Hz İkrime kendisini münafıklık yaptığını düşünerek Mekke fethi sırasında kaçmıştı ve karısı onun affedildiğini duyunca onu geri çağırır ve peygamber onu bir münafık veya kafir gibi değil ama mühacirliğin en yüksek ünvanıyla hitab ederek karşılıyor geldiğinde. İnsanı severken kendi menfaatin için sevmemeli. Unutmaki hocaefendi ne yaptıysa bu hizmet için yapmıştır, onun daha iyi olması için yapmıştır. Bu hizmetinde Allahı anlatmaktan başka hiç bir hedefi olamaz. Bende onlar sayesinde (vesilesiyle) hidayete erdim.

"İçinizden her zaman iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk olsun, işte onlar kurtuluşa erenlerdir"

kılıçbek
05-11-2005, 09:02 AM
İlk başta şunu söyliyeyim benim amacım fg yi ve cemaatini tartışmak değildi.Ben burdaki özbek türkü arkadaşların bir yandan türkiyeyi ab ye girmek istemekle suçlamaları bir yandanda ab ye girmeyi en çok isteyen fg yi savunmaları üzerine bu konuyu açmıştım bir diğer amacımsa özbek arkadaşlar tarafından ülkücülerin din düşmanı olarak görülmesinin hatalarını göstermekti ama konu direk fgye kaydı

Şimdi asena sormuş gagavuz türklerine bakışınız nasıl ilk önce bunu açıklayım.Biz milliyetçi insanlarız.Millet aralarında din dil töre kan bağı bulunan insanlardır.Milliyetçilik ise mensubu bulunduğu milletle övünmek ve onu yüksek seviyelere çıkarmaktır(basit anlamlarda).Evet gagavuzlarla din dışında diğer milli konularda ortak bağlarımız var.turanda bu bağları ortak olan türklerin birleştirilmesidir.Siz 250 milyonluk türk dünyasından toplam 5 milyonu geçmeyen diğer türkleri ayrı tutamazsınız ki zaten 250 milyonluk bir turan devleti kurulduğunda bu 5 milyon kişinin 250 milyon arasında müslüman olacağı kesindir.Yani onlar bugünün gayri müslümü yarının müslümanlarıdır.

Ama bizim ne almanlarla ne fransızlarla ne ingilizlerle yani ab içindeki hiç bir toplumla ortak bağlarımız yoktur bizim bunlarla ortak hareket edebilmemiz imkansızdır.Ayrıca türkler ne yazikki sayıca az oldularmı kültür emperyalizmine yenilirler bunun örnekleride macarlar bulgarlar ve diğer türklüğünü unutan türk topluluklarıdır.

Evet fg dış güçlerinde yardımıyla büyük başarılar sağlamıştır.biz turan için neyaptık bunu anlatmak için turanın aşamalarını anlatayım
turan üç aşamadır
1-Her türkün bölgesel kendilerine ait bir devleti kurması ve bu devleti güçlü devletler arasına sokması
2-kurulan türk devletlerinden aynı boya sahip olanlar birleşmeli mesala türkmen(oğuz ) olan türkmenistan azerbaycan,türkiyenin birleşmesi veya kıpçakların birleşmesi
3-son aşama boy birliğini tamamlamış olan türklerin tam bir birlik kurarak turanı gerçekleştirmesi.

Şimdi birinci aşama yarım gerçekleşmiştir herkesin kendi devleti olmuş anacak bunlar dünyada söz sahibi olabailcek duruma henüz gelmemişlerdir.Türkiyedeki ülkücülerin şu anda yaptıkları Türkiyeyi söz sahibi bir devlet yapmak üzere çalışmaktır.Ancak bunu yaparken ferdi ve parti boyutunda orta asyayla bağların koparılmamsı için herkes orta asya üzerine çalışmakta ve kafa yormakta kimisi okul açamakta kimisi orda milliyetçi partilerin kurulmasına ön ayak olmakta benim gibi fertlerde turan ülküsünü böyle yerlerde anlatmaktalar.
Parti olarakta sovyet birliği zamanında erkçilere yardım yapılmaktaydı türkiyedeki ülkücülere ise orta asyadaki esir kardeşlerimize yardım edin diyerek maddi manevi destek sağlanırdı.

Türkçüler türk islam dünyasının kurtuluşunu kendi devletlerinde ararlar dış güçlerde değil.
Evet 250 milyonluk bir türk isalam dünyasında din bağını kullanmamaka gibi bir şey olamaz 5 milyon gayri müslüm için bu bağ yok edilemez.Bizim türk dünyası için yaptıklarımız anlamak için en güzel örnekte sovyet yayınlarının "alparslan türkeş ve ülkücüler sovyetler birliğinin alehinde bir yapıdadırlar birliği dağıtmak amacındalar"demesi,"bu birlik yıklımazdı ama türkiyedeki sovyet alehtarı ülkücüleri kandırabilsek onlara başeğdirebilseydik"gibi sözler.bunlar türkeşin ve ülkücüleri sovyetlerde esir türkler için yaptıklarını açıklar.

Ama hiç bir zaman bir yabancı yayında fg ve cemaati bizim birliğimizi abyi bozacak denilmemiş sovyetler fg yi birlik için tehlikeli insanlar grubuna eklememiş.Çünkü bu insanlar görünüşte olmasada içte bu devletlerin çıkarlarına göre hareket etmişlerdir.

Peygamber efendimizle fg yi bir tutmak yanlıştır Peygamber efendimiz gönül gözüyle ikrime'nin münafık olmadığını görmüştür.Diyelimki fg de bu gönül gözüne sahip peki bu gönül gözü ona tüm avrupanın münafık olmadığınımı gösteriyor eğer böyle gösteriyorsa gönül gözü filan yoktur.

Evet islamiyet hoşgörü ve diyolog dinidir ancak bu diyolog islamiyeti anlatmak için kullanılır tıpkı habeş kralına islamiyetin analtıldığı gibi.Bu yapılan diyolog sırasında kimse habeş kralı müslüman olsun diye dininden üşüncelerinden devletinden taviz vermemiştir.

fg nin yapıtığı diyolog ve hoşgörüde ise türkiye açısından büyük tavizler verilmekte ki kendisi bir çok düşman kuruluş tarafından ödüller almakta

kılıçbek
05-11-2005, 09:20 AM
Zaman gazetesinden bir alıntı

"İslam'a karşı savaş verip birçok günahları irtikap ederek ancak Mekke'nin fethinden sonra İslam'la şereflenmiş olan İkrime, bundan sonra cepheden cepheye koşmuş, savaşlarda hem de en önde çarpışmaya başlamıştır. Hatta bir defasında kumandanı onu ikaz etmiş:
Ey İkrime, kendini en öne çıkarıp da düşman oklarına hedef etme, sen de herkes gibi geride saf nizamında dur!

İkrime'nin buna bir cevabı vardır ki tam konumuzun çözümünü teşkil etmektedir. Diyor ki: Ben herkes gibi değilim. Öyle ise herkes gibi geride saf içinde kalamam. Benim günahım herkesten çoktur. Öyle ise hizmetim, fedakârlığım da herkesten çok olmalı, böylece bunca günahları böylesine farklı fedakârlıklarla affettirmeliyim.

Gerçek düşünce böyle olur. Günahı çok olanın hizmeti de çok olması lazım gelir, yoksa hizmetten uzaklaşarak daha çok günaha maruz kalmakla değildir"

Papa ne zaman ön önde çarpıştı patrikler ne zaman en önde çarpıştı ab yöneticileri ne zaman islamiyet için en önde savaştı masonlar ne zaman islamiyetin iyliğni düşündü.
Evet günahı çok olan ama islamiyeti seçmiş bir insanla hoşgörü yapılır ama günahı çok olan bir gayrimüslümle savaşılır zaman gazetesi bunu göstermiş.

asena
05-11-2005, 09:41 AM
Kilicbek.O 5 milyon dedigin,gerceginin 20 milyona yakin olan gayrimuslim -ki hala Goktanri inancina sahipler de bunun icerisindedir- kac yuzyildir o dinlerinde kalmislar haberin var mi?Simdiye kadar degisselerdi degisirlerdi.Islamlastirmak diye birsey bir kere islama uymaz tahminim.Hem kac kadin mirasin yarisina sahip olmayi,kac kadin kapanmiyorken kapanmasyi tercih eder ki?Musluman olup da islami kurallari cigneyen insanlar islam devletini ister mi?Tam olarak sartlarini getiren herkes de isteyecek mi?Su an T.C gercek anlamda %95(sayima gore %99 olsa bile) muslumandir,laiktir.Din elden gitmemistir.Turanda da gitmez.Ama birakin insanlar toplumsal olarak din kurallarina gore yonetilmesin.Zaten Turana basta laikler karsi gelir sizin anlayisinizla.

kılıçbek
05-11-2005, 11:58 AM
Asena ben hiç bir zaman kurulcak turan,islam şartlarına göre yönetilsin demedim sadece islamın türkler arasında bir bağ olduğunu söyledim.

Bir çok bağımız var dil,töre,ırk,kültür ve daha bir çok;din bunlardan sadece biri ama şu andaki en kuvvetli bağ.

Birde şunu söyliyeyim bir türkçü muhhakkak müslüman olmalı niyemi
türkçü atalarına güvenir ve onların gittiği yoldan gider bizim atalarımız göktanrı dinindeyken kendi istekleriyle islamiyeti seçmişlerdir biz atalarımızın akıllı yanlış yapmayan insanlar olarak görürüz o yüzden onlar gibi müslüman olmalıyız

ha sen dersenki bizim atalarımız islamiyeti kendi isteğiyle değil baskıyla şeçtiler işte bunu dersen türkçü olamazsın çünkü biz atalarımızın yenilmez bir güç olduğunu ve hiç bir zaman baskıyla boyun eğmediklerini düşünürüz.

Türkler kendilerine has bir islamiyet yaşarlar(ki gerçek olan islamiyet budur).Bu islamiyet anlayışı kadınları araplar gibi ikinci sınıf görmez erkeklerle aynı haklar tanır.

MHP bu düşüncelere sahiptir gerçek türkçüler MHP'lilerdir atsıznın adını kullanan siteler(büyük ihtimalle sen onları takip ediyorsun)islamiyetin türklere yaramadığını türk inancının şamanizim göktanrı inancı olduğunu söyler.Ama bu analyış bizi benim beş milyon senin 20 milyon dediğin insanlara yakınlaştırken 250 milyondan uzaklaştırmaktadır.(senin 20 milyon dediğin insanların bir çoğunun dini musevilikten çok islamiyete göktanrı inancından çok islamiyete benzer)

Din bizim aramızda ırkla birlikte en büyük bağdır bunlardan sonra dil ve töre gelir.

4twelve
05-11-2005, 01:43 PM
yA hIC UTANMIYOSUNUZ DEGILMI?????

Siz bilmiyormusunuz Islamda Kuranda ideoloji yOKTURRRRR..Tek Yol Kurandir ....ben muslumanim hemde turkcuyum!!! Boyle sey olmaz yaa siz nasil turksunuz ben anlamiyorum Biraz Mehmet Akif okuyunn..
Hocaefendinin ayaginin altindaki toz tanesi kadar birseyler yapin ondan sonra onun hakkinda birseyler konusmaya hakkiniz olsun..Ayiptir Gunahtir beyler bayanlar uyanin gaflet uykusundan.......Evet herkes ulkesini sever beni de bu forumda bilirlerki Turkiyeye soz soyletmem amma Kutsal bildigim seylerede kimseye laf soyletmem....
Memlekette neler donuyor nasil disinformasyon var bunlari gormuyorsaniz biraz Subat Sogogu seyredin...

Ayiptir efendiler ayipp....

asena
05-11-2005, 03:19 PM
Sizin Talak Katliamindan haberiniz yok galiba.Acin okuyun biraz.

kılıçbek
05-12-2005, 06:30 AM
Soru-1) İslâm varken milliyetçiliğe gerek var mı?

Cevap-1) Var. Bu soru, gerek yok zannedilerek sorulmaktadir. Bu zandakiyanlislik bu ikisinin ayni isi görüp ayni konuda kullanilabileceginin sanilmasindan ileri geliyor. Halbuki ilki, insanin, iradesi dahilindeki davranislarini sinirliyan bir yoldur. Digeri ise, insanda, ortak soy ve kültür sebebiyle ortaya çikan bir duygu ve davranistir. Burada, din, sinirlayan ve yol gösteren, milliyetçilik ise, sinirlanan ve uygulanan bir durumdadir. Birbirinden farkli, fakat, zit degillerdir. Yani, görevleri de farklidir. Birinin var olmasi digerinin yok edilmesini gerektirmemektedir.

Ne için milliyetçilige gerek var?

Önce sunu söyliyelim: Gerek olsa da olmasa da o yaratilis ve müsterek kültürün bir sonucudur, bu sebeple de zatenvar olacaktir.

Toplumlari birlik yapan, onlari millet yapan hatta onlarin devlet haline gelmelerini saglayan tek sey din degildir. Millet denilen insan taoplulugu seklinin hangi unsurlarin mevcut olmasiyla olustugunu daha önce belirtmistik. Ínsanlarin dinî duygu ve bilgileri ile bunlara olan bagliliklari birbirinden farklidir, en yüksek seviyede de degildir. Bir toplumda, Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer ölçüsünde Íslâmî kissaslara göre davranan kaç kisi çikar? Hele, askare gönderilen delikanlinin dinî bilgi seviyesi bütün meseleyi halletmeye yeter mi?

Ínsanlar çok çesitli sebeplerle savasirlar. Bunlarin içinde dinî olmayan sebeplerle vatanini ve kavmini müdafa edenlerde vardir.

Bir toplumun varligini ve vatanini korumasi mesru ise (ki müslümanin vatanini ve milletini korumak için ölmesi sehitlik mertebesiyle degerlendirilmektedir.) Bu koruma isini gerçeklestirmek için mesrû her unsurdan faydalanmak lâzim gerekir. O halde millî birlik suuru ve milliyetçilik bu konuda en önemli vasitalardan biri olmaktadir.

Resmî dinî müslümanlik olan Osmanli Ímparatorlugunun dagilmasinda kimi Íngilizlerle isbirligi yapan müslüman Araplar emperyalizmin ekmegine yag sürerken istiklâl savasina ilk basliyan ve bunu basariya ulastiran Türk Milleti olmustur. Böylece Íslâm âleminin bir bölümü islâm olmayanlarin esaretinden kurtarilmis oldu.

Bunda millî karakterin rolü açiktir. Fakat, bütün Íslâm âleminin kurtarilmasinin faturasini Türk Milletinin üstüne çikarmak adalete sigar bir is olmasa gerek. Hele de bir kismi emperyalizmle isbirligi yapinca...

Demek oluyor ki, milliyetçilik, Íslâm ümmetinin bir kisminin kurtarilmasinda kullanilmakla Íslâm'in hizmetinde kullanilmis olmaktadir. Buna göre, bir toplumun birlik içinde bir görev yapabilmasi için o toplumun Íslâm'a olan bagliligi kâfi gelmemektedir. Eger bu yeterli olsaydi Íslâm toplumlari esarete düsmüyecek kadar sayiya sahiplerdi. Birinci Dünya Harbinin akabinde Türk milleti istiklâl savasiyla bagimsizligini elde ederken araplarin bunda ne kadar geç kaldiklari malumdur.

Bugün, birçok Arap devleti ortak kavme, ortak dile, ortak sinira ve ortak dine ragmen bir devlet olmayi basaramadiklari halde, yani bu kadar çok sayida ortak unsura ragmen bir devlet olmayi basaramazken Íslâm'i kullanarak, Türk Milliyetçiligini yok edip bütün müslümanlari tek devlet yapmaya çalismak gizli bir Türk düsmanligi degilse hayalden baska bir sey degildir.

Özetle: Milliyetçilik, sila-i rahim çerçevesinde kullanilmak sartiyla millî birlik ve dayanismaya saglamasi sebebiyle müslüman toplumun korunmasinda faydalidir millî kültür ve dolaysiyle millî benligini kaybeden milletler bir baska baska millet tarafindan yöneltilmeye talip ve mahkûmlardir

kılıçbek
05-12-2005, 06:33 AM
Soru- 2) İslâm varken bir başka ideolojiye ne gerek var?: Milliyetçi sistemde devletin düzeni ve kanunları milliyet prensibine göre düzenlenir, bu durumda İslâm rafa kaldırılmış olmaz mı?

Cevap-2) Evvela sunu belirtelim, Íslâm bir ideoloji degildir. Çünkü, ideolejinin seçim ve tesbiti insana aittir. Halbuki, Íslâm, Allah'in insana teklif ettigi bir yoldur. Bunu, Íktisat Fakultesi Meteoliji ve Sosyoloji Arastirmalari Merkezi Ögretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Erkal da söyle izah ediyor: "Íslâm bir ideoliji degildir, hayat nizamidir. Ídeoliji dedigimiz zaman onu beseri ve dünyevî çerçeveye hapsetmis olursunuz. Böylece en azindan bütün toplumlara renk ve cins ayrimi yapmadan seslenen ve mesaji olan bir tehvid dinini küçültürsünüz. Bilerek veya bilmeyerek... Íslâm donmus bir kap degildir. Dedigimiz gibi müthis ve muazzam bir hayat nizamidir. Ídeoloji gözüyle bakmak çok yanlistir. Çünkü ideoloji dendiginde bugün yari yariya gerçeklesmis ama en azindan yarisi gerçeklesmis tahmin edilen veya gerçeklesmemis ama ütopya halinde düsünülen, olacagi varsayilan bir idenin lojisidir"

Bi izahata göre bu defa da söyle sorulabilir: Böyle bir nizam varken bir baska nizama, meselâ milliyetçilige ne lüzumvar? Cevabi sudur: Íslâm gayet tabii ki bir nizamdir, ama, böyle tarif edince bu nizamin kapsami ve maksadi nedir?
Allah neyi sinirlamis, neyi insana birakmistir? Bunlari bilmek lâzim.

Kur'an-ı Kerim'de meselâ, bir gümrük nizamnamesinin nasil ve kaç madde olacagi, bir belediyeler kanunu, trafik kanun ve kuralllari, millî egitim kanun ve yönetmenlikleri, dis isleri teskilat kanunlari, tarlayi islemede ne tip usullerle en yüksek verim elde edilecegi, ne tip traktör kullanilacagi yoktur. Hatta din kapsaminda olmasina ragmen namazlarin kaç rekat kilinacagi yoktur. Din olan uygulamalarin (amellerin) birçogu Peygamberimizin uygulamalari ile açiklikkazanmislardir.

Daha önce de belirttigimiz gibi; Kavme yardim konusunda, Íslâm zulümde istirak etmemek sarti koymus oluyor ve bu Peygamberimizin, Kur'an'a uygun ifadesinde sinirlanmis, oluyor. Bir milletin örf ve adeti bile Íslâm'a aykiri olmamasi halinde uygulanmada ya sebesttir ya da emirdir. Öyle olunca Íslâm'in sinirlarini asmayacak sekilde millî düzenler kurmanin mümkün oldugu görülür.

Meselâ: Íster tek meclisistersen çift meclisli bir sistem kurabilirsin. Íslâm bunun hangisini yasaklar?
Peygamberimiz zamaninda çift meclis sistemi yoktu denemez. Çünkü, Peygamberimizin sahih hadisleri Kur'an'daki mânâ, emir ve yasaklarin açiklanmasi konusuyla ilgilidir. Kur'an'da sinir getirilmeyen dünyevî islerin sinirlanmasiyla ilgili degildir.

Hz. Ömer, diger devletlerin teskilatlarini ve bu devletlerdeki yönetimleri, yönetimdeki usulleri inceletirdi. Kabule sayan bulduklarini almaktan imtina etmezdi. Arazi ve gümrük vergileri, devlet memurlugu, murakabe ve muhasebe hakkinda düzenlemeler yapan kanunlari Íran ve Suriye'den almistir. Daha iyi ve adaletli bir sekilde arazi vergisini düzenleyebilmek için, Íran'in arazi vergisini incelettigi, bu konunun uzmanlariyla tercumanlar vasitasiyla konustugu bilinmektedir.

Dinî bir mahiyeti olan cizye vergisini dahi, Anusirvan'in vergi kurallarina göre koydugu ileriye sürülmektedir. Cizyeye atif yapan Taberi, -Bunlar Ömer'in Íran'i fethettigi zaman benimsedigi kanunlardir- diye yazar.

Görülüyor ki Peygamberimiz zamaninda yoktu diye Írandaki idarî uygulamalari dine aykiri sayip reddetmeye kalkmamis, tersine onlardan faydalanmistir.

Gene görülüyor ki, her milletin millî düzenleri bazi Íslâmî sinirlar gözetilse debirbirinin ayni olmayacak ve farkli olacaktir. Çünkü, her milletin örfü farklidir, ve Íslâm, dünyevî islerin pek çoguna sinir getirmemis, bu isi insanin aklina, zamanin degisen ve gelisen sartlarina terk etmistir. Zamana bagli olarak tekamüle ve degismeye tabii olanlar da bunlardir. Yoksa, birçok kisinin zan ve iddia ettigi gibi Íslâm'in belirttigi sinirlar degildir.

Tekrar konumuza dönelim. Türk millî egitim sisteminin Arap millî egitim sisteminden farkli olacagi tabiidir. Arap olmayan milletlere kendi dinlerini terk etmeleri gerektigine dair bir emir de yoktur.

O halde, her milletin yükselmesi kalkinmasi ve korunmasi için farkli, milliyetçi düzenlerin Íslâm'in koydugu sinirlar kaldirmadan kurtulabilecegi açiklik kazanmis olur. Milliyetçi düzenler kurmak Íslâm'i rafa kaldirmak mânâsina gelmez.

Burda sunu da hatirlatmakta fayda vardir: Íslâm'in prensiplerini kaldirmadan kurulmasinin mümkün oldugunu söyledigimiz milliyetçi düzenlerde Íslâm'in kistaslari kaldirilmadi diye bazilarinin zaman zaman duydugu endiseye lüzum yoktur. Zira, bazilari bazan bilgisizlikten bazan da kasitli iddia ettigi gibi Íslâmî kurallarda "dört kari ile evlenmek, zorla namaz kildirip oruç tutturmak; ibadet ettirmek yoktur". Yani Íslâm'da bunlar için bir emir mevcut degildik. Aksini iddia eden delili gösterir.

kılıçbek
05-12-2005, 06:35 AM
Soru- 3) İslâm'ın kuralları varken bir millete ait örf ve ananenin bir lüzumu olur mu?

Cevap- 3) Örf ve âdetin Íslâm'daki yerini de ilâhîyatçi ögretim üyesi Dr. Sahattin Kiyicinin Íslâm Hukukunda Örf ve Adet adli kitabindan görelim:

Anilan kitabin arka kapaginda kitap için verilen bilgilerde söyle denilmektedir: "Elinizdeki çalismada yazar Íslâm hukukunun kaynaklarindan olan örf ve adet'in Íslâm hukukundaki önemini vurgularken, geleneklerin hukuktaki yerini ve mesruiyet kazanabilmesi için gerekli sartlarin neler oldugunu arastirmaktadir."

Simdi, örf ve adetin dini yönünün arastirildigi bu kitaptan kisa alintilar yapalim.

"Bazi hukukçular, örfün seri bir delil oldugunu su âyet-i kerime ile istidlal etmislerdir: - Ya Muhammed, sen af yolunu tut, örf ile emret, cahillerden yüz çevir- (A'raf-199)

Bazilari da: Yetimlerin velisi olan fakir birisi ise, maruf miktarda yetimlerin mallarindan yesin- (Nisa-6) mealindeki âyet-i kerime ile istidlal ederler. Bu âyette, yetim malini idare eden fakir ise, yetim malindan maruf miktarda istifade etmesine müsaade ediliyor. Bunun miktarini tayin örf ve adete havale edilmistir."

"Buhari'nin mevsulen rivâyet ettigine göre Hz. Aise (r.a.) söyle demistir: Muaviye'nin anasi Hind Süfyan çok cimri ve haris bir adamdir. Bunun malindan kendisinin haberi olmaksizin alip sarf etmek günâh midir? - diye sormus, Resûl-ü Ekrem de cevaben - Senin ve çocuklarinin ihtiyaçlarina yetecek miktari marufu alabilirsin- diyerek örf ve adeti tahkim buyurmaktadir"

Anilan kitapta örf ve adetin ser'i delil olmasinda gerekli deliller bildirilmis ve örenkler verilmistir. Bir yerinde söyle deniliyor: Yukarda belirtildigi gibi örf ve adet Íslâm fikhinin önemli kaynaklarindan biridir. Örf ve adet, kitap, sünnet ve icmaî ile tahkim ve tesis edilmis bir delil-i seridir. Fikh'in dayanagi asil kaynaklardan ve esaslardan biridir. Fakihler, Íslâm hukukçulari bunu asil bir kaynak olarak kabul etmisler ve hakikat, adet ve istimalin delâletiyle terk edilir- prensibini ortaya koymuslardir.

Birkaç misal verelim:

1- "Bir tacir çarsida herseyI parayla satsa, fakat alan ve satan pesin veya veresiye diye bir sey açiklamasalar, lâkin, o memleketin örfünde mütearef olan yani alisilagelen her cuma günü paranin alinmasi olsa, hiç bir açiklamaya lüzum kalmadan bu akdin müddeti cuma gününe kadar bekletilebilir. Çünkü maruf sart kosulmus gibidir."

2- "Ücreti ile bir katibe yazi yazdirilsa, kalem ve mürekkep katibe ait olur. Çünkü, örf ve adet bu yöndedir.

3- Ramazan'da, dinî bayramlarda ve Asure gününde medreselerin tatil olmasi örf ve adete dayanilarak yapilmaktadir."

Uzatmamak için misalleri kesiyorum.

Tabii ki Íslâm'in herhangi bir hükmüyle çelisen örf ve adet geçerli degildir. Bir müslüman Íslâm'in koydugu siniri gözetmeye mecburdur.

Ímam-i Azam'a göre "örf ve adet nassa muhalif olmazssa muteberdir. Eger, nassa muhalif olursa örf ve adet terk edilip nas ile amel edilir."

Görülüyor ki bir millete veya bir mahallî topluluga ait örf ve adet bile dinî bir hükme muhalif degilse terk ve iptal edilmemistir.

Íslâm'i bilmeyenlerin veya özel bir kasdi bulunanlarin Íslâm varken baska seye ne gerek var? diyerek ileri sürmek istedikleri iddianin bir dayanagi olmadigi Íslâm'da örf ve adetin yerinin tesbiti ile ortaya koymus oldu.

kılıçbek
05-12-2005, 06:50 AM
Soru-5) Türklerin müslüman olmaları millî karekterlerinin kaybolmasına ve asimile olmalarına sebep olmuş olup bu belirtilen yönlerden Türk kavminin zararına olmuştur iddiasi doğru mudur?

Cevap -5) Bu iddiaya hak vermek hiç mümkün degildir. Çünkü: Türklerin müslüman olmalarinin sonucu bu iddianin tam tersidir. Özellikle de Türk Milleti için böyledir. Müslüman olmayan Türk topluluklari Türklüklerini de koruyamamislardir. Yani, tersine Íslâmiyet Türklügün koruyucusu olmustur.

Misal mi? Íste Macarlar, Finler, Bulgarlar, Çinlilesen Türkler: Meselâ, Toparlar... Misir kölemenleri hariç müslüman olduktan sonra Türklüklerini kaybetmis bir Türk kavmide gösterilemez. Kölemenlerin Türklüklerini kaybetmelerinin sebebi ise onlarin bir bölgede yerlesik bir kavim niteliginde olmayip Araplarin içinde karisik yasamislardir. Zira onlar, iyi ve dürüst hizmetleri sebebiyle köle olarak getirilip zamanla Misir devletinin yönetimine hakim olan Türklerdi. (Köleman, eski Türkçede köle adam demektir.) Halbuki bir bölgede yerlesik bulunduklari halde Müslüman, Kerküklü Türkler, onlar gibi, Araplar içinde kimliklerini kaybetmemislerdir.

Türk topluluklarindan Arap kültürü Íslâmi unsurlarla Arap kültürünün birbirine karistirilmasi sebebiyle yayilmis olsa da "Adlarinizi güzellestiriniz" mealindeki hadis, çocuklariniza Arapça isim koyun seklinde anlasildigindan Türkler çogunlukla Arap ismi alsalar da Türk kimligi kaybolmamis, aksine, Íslâmiyet Türk kimliginin koruyucusu olmustur.

Aslinda, asimile olabilirlik Türk kavminin belirgin en zayif noktasini teskil etmektedir. Müslüman olduktan sonra Araplikla Müslümanligi daima birbirine karistirmistir. Bu yüzden Türk isimleri çogunlukla Arapçadir ve bu yüzden Türkçenin içinde bol miktarda Arapça ve Farsça vardir. Ísin dogrusu neydi? Bu ad koyma ile ilgili hadîslerin tetkikinden anlasilabilir:

"Íbn-i Ebi Seybe'nin Urve'den mürselen rivâyetine göre Resûl-ü Ekrem hoslanilmayan bir ad isittiginde onu daha iyisi ile degistirirdi. Ve bir serîfte: "Siz kiyamet gününde adinizla ve babanizin adiyla çagrilacaksiniz bu cihetle adlarinizi güzellestiriniz" buyurmustur. Buhârî'nin bu babinda bir rivâyete göre. Ensardan Ebu Useyd'in ogluna verdigi bir adi Resûl-ü Ekrem begenmiyerek Benzir adini vermistir. Yine Bahârî'nin bir rivâyetine göre Said Íbn-i Müseyyer der ki, büyük babam Resûl-ü Ekrem'in huzuruna vardiginda adini sormus, o da adinin Hazen oldugunu arzetmis, bunun üzerine Resûl-ü Ekrem sen, Hazen degil Sehl diye anil buyurmus.."

Verilen örnekte kasit çok açiktir. Arapça isim konmasi ifade edilmedigi gibi bir müslüman büyügünün adinin konmasi da isteniyor degildir. Dil ve renklerin de farkli yaratildigi Kur'an-i Kerim'de belirtildigine göre, bir milletin dilinin Arapça olarak degistirilmesi de dinimizce isteniyor degildir.

Türkler bu konuyu çogunlukla yanlis anlamislardir. Arapça ve Farsça isimler almak tabii ki Íslâm'in geregi degildir. Türkçe içindeki Arapça, Farsça ve diger yabanci kelimelerin çoklugu Türklerin yeniliklere ve degisikliklere fazla açik hatta hevesli bir kavim olmasindan ileri geliyor. Bu karakteri sebebiyle kültür emperyalizmine o kadar açiktir ki özellikle Türk okumuslarini çogunlukla millî kültür içinde tutmak mümkün olmamistir. Tarihte kuruldugu bilinen Türk devletlerinin çogunlugunun çöküsleri de bundandir dersek yanlis bir hüküm vermis olmayiz. Bunu daha önce farkeden Bilge Kagan, bütün Türk kavimlerine vermek istedigi tarihî ögüdünü hem de tasa kazdirip anit diktirmis, böylece asirlarca onlari ikaz etmek istemesine ragmen Türkler bundan ders almamislardir.

Orhun Anitlari denilen meshur tarihi kitabelerde Türklerin bu zayif noktasinin ifadesin görmek mümkündür. Ondan bazi bölümler almak bunu görmemize yeter.

"Çin Milletinin sözü tatli, ipek kumasi yumusak imis, tatli sözle, yumusak ipek kumasla aldatip uzak milleti öyle yaklastirmis, yaklastirip konduktan sonra, kötü seyleri o zman düsünürmüs... Çin Milleti hilekâr ve sahtekâr oldugu için aldatici oldugu için küçük kardesi ve büyük kardesi birbirine düsürdügü için bey ve milleti birbirine düsürdügü için Türk Milleti yaptigi ilini elden çikartmis, kagan yaptigi kaganini kaybedebilmis, Çin milletine, beylik erkek evlâdi kul oldu. Hanimlik kiz evlâdi cariye oldu. Türk beyler Türk adini birakti... Baban kagan onyedi erle disari çikmis,disari yürüyün diye ses isitip sehirdeki daga çikmis, dagdaki inmis, toplanip yetmis er olmus, tanri kuvvet verdigi için babam kaganin askeri kurt gibi imis, düsman koyun gibi imis. Doguya batiya asker sevkedip toplamis yagmis. Hepisi yedi yüz er olmus. Yedi yüz er olup ilsizlesmis, kagansizlasmis milleti, cariye olmus, kul olmus milleti Türk töresini birakmis milleti ecdadinin töresince yaratmis yetistirmis."

Bu tarihî ikazda, Türkün kendi benliginden uzaklasmasina karsi da özetle: Su ihtar seslenis var:
"Ey, Türk Ulusu, titre ve kendine dön"

kılıçbek
05-12-2005, 06:52 AM
5.cevabın devamp...
Bu tarihi uyari Türk Milletine daha sonraki devirlerde asik tutmus mudur? Hayir. Taklitçilik Türk okumusunda baskin karekterdir, Íçinden gerçekten millî sahsiyetler zaman zaman çikmasina ragmen bu, bugün bile böyledir. Türk Milleti bu zaafindan çok çok çekmistir, ve daha da çekecektir sanirim.

Zaman zaman millî sahsiyetler çikmistir, dedim. Bir milletin kendi kültürünü ve dilini birakmasi Íslâm'in emri degildir. Tekrar hatirlatylim ki, Yüce Allah, Sizi, renk, dil farkiyla yaratmamizda ibretler vardir." diyor. Buna ragmen vaktiyle birçok meshur Türk okumusunun, eserlerini Arapça ve Farsça yazmalarinin makbul bir geregi varmiydi? O zaman, ilim ve sanat lisaninin Arapça ve Farsça oldugunu iddia etmek bu büyük hatayi telafi eder mi? Yüce Alloah, "Biz, hiçbir peygamberi kendi kavminin dilinden baskasiyla göndermedik ki, onlara apaçik anlatilsin." buyurmaktadir. Kur'an-i Kerim, bütün insanliga geldigine göre Arap olmayana meselâ Türke, nasil anlatilacak? Hiç olmazsa onun yurdunda Íslâmî eserler onun dilinden olmali degil miydi.

Bir Yusuf Has Hacip çikmis KUTATGU BÍLÍG adli adli eserlerini Türkçe yazmis. Bir Kaskarli Mahmut çikmis "Türkçenin Arapça kadar zengin ve anlatima yeterli oldugunu, kendi ifadesiyle: "Türkçenin Arapça ile atbasi beraber gidebilecegini göstermek, Türkçeyi hor görenlere özellikle Araplara bu dili ögretmek için DÍVANU LÛGATI-TÜRK adindaki Türk lehçelerinin büyük sözlügünü yazmistir.

Nerden ihtiyaç vardi Türk dilinin en az Arapça kadar zengin oldugunu savunmaya? Demek ki, Türk kültürü yok olmaya, Türk dili hakir görülmeye ve yabanci kelimelerle dolmaya baslamis olmali ki bir savunmaya ihtiyaç olsun. Bu çabalar yetmis mi? Hayir.

1277'de Karaman oglu Mehmet Bey. "Bugünden sonra dibanda, dergâhda, bargahda mecliste ve meydanda Türkçeden baska dil kullanilmamasi" hakkindaki mühim fermanini yayinladi. Türklerin yasadigi bu bölgede yani: Bir Türk Beyliginde buna neden gerek vardi? Bir Türk beyliginde Türkçe konusmak tabii bir durum degilmiydi ki...? Demek ki okumuslarin etkisiyle devlet islerinde Arapça ve Farsaça yaygin haldeydi ki Karaman Oglu ancak bu yanlis durumu fermenla önlemek istedi. Íyi etti ama Türk okumusuna musallat olan malum hastalik geçti mi? Maalesef hayir. Bundan sonra ayni hastalik Osmanli okumusunda görüldü. Bu seferde Farsça'nin taklidinden divan edibiyati dogdu. Saray çevresinde seçkin tabakanin ortaya koydugu bir garip ve yüksek edebiyat... Bu edebiyat için garip dedim. Çünkü, ortaya koyan zümre disinda kimsenin anlamadigi, halka yabanci, halka uzak, halka garip bir edebiyat demek istedim.

Lise ve ilgili yüksek tahsil gençligine yillardan beri okutulmasina ragmen edebiyat kitabinin sayfalari disinda çikarilmamis bir edebiyat türü. Çünkü dili, millî dile yabanci... O devirdeki Yunus Emre anlasilir, biraz daha sonraki Karacaoglan anlasilir da divan edebiyati anlasilmaz. Bir millet kendi okumusunun ne yazip ne çizdigini anlamali degil miydi? T´ürk'ün en yüksek okumus zümresinin meydana getirdigi edebiyatin en yüksek ve en kaliteli Türkçe olmasi gerekmez miydi?

Bundan sonra hastalik geçti mi? Hayir. Çünkü hastalik irsiidir. Türkiye Cumhuriyetinde de devam ediyor. Türkçeyi arastirma adi altinda halkin diline yerlesip benimsenmis kelimeler bile kovulmaya çalisilirken bu defa da bati kökenli kelimelere kapilar ardina kadar açilmis demek az, edeta istila ettirilmis, mini market, midi market, süper ve hiper marketler, hamburgerle birlikte diger burgerler. MC:Donald ve benzerleriyle büyük sehirler yabancilastirilmistir. Komedyen "Zeki ve Metin"in geçen televizyon programlarinin birinde "Bu Ístanbul'u yeniden fathetmek gerekiyor" diyerek kiliçlarini çejip "Allah, Allah" nidalariyla yürümeleri üzülerek alkislamaya deger bir espiriydi.

Postprodaksinlarlar konsensüsler, brifingler, medyalar, inler, autlar, Self difensleriyle okumuslarim izin ve hatta resmî adamlarimizin agzinda çok derin ve bilgili kisi görünmenin araci haline gelmistir.
Bugün, hem de çogunlukla devlet eliyle Türk sanat ve teknik lisani ingilicelestirilmeye çalisilmaktadir.
Meshur, Sahihi Buhârî adli hadis kitaplarida daha dün sayilan bir tarihte (1928-1948 arasi) Müslüman Türk Milletinin faydasian sunulmak üzere tercüme edilmis, edilmis mi? Güya edilmis! Ama, okumustan kaç kisi anlar? Simdi bir tercüme tekrar bir tercümeye muhtaç. Diyanet isleri baskanligi da önsözünde tekrar tercüme edilmesi gerektigini belirtiyor.
Yani, bugün de kültürel taklitimiz olanca siddetiyle devam ediyor. Yani Karaman Oglu Mehmet Beylere ihtiyaç var. Bu defa "yasak"la degil, bu millî hastaligi tedavi ederek...

Türk Milletinin bu takilitçi zaafi acaba iyiye ve yeniye çabuk uyma veya daha yüksek ve büyük olma egiliminden mi veya asagilik duygusu mu var? Bunun daha iyi tespitini toplum bilimcileri yapmali. Ancak bu zaafin Türk Milletine faydadan çok zarar getirdigi kanaatindeyiz.

Evet, iste. Türk Milletinin böyle kolay asikmile olma özelligi ne ragmen Íslâmîyet, onun millî sahsiyetinin yok olmasini önlemistir. Zira yeryüzünde Íslâm olmayan Türk Toplulugu yok denecek kadar azdir.

kılıçbek
05-12-2005, 07:21 AM
işte bukadar

kılıçbek
05-12-2005, 07:36 AM
bu resimler nasıl ekleniyor buraya

kılıçbek
05-12-2005, 07:41 AM
şu resimlere bir bakın isterseniz

kılıçbek
05-12-2005, 08:02 AM
birde şu resimlere bakıp aradaki bir çok farkı bulun

kılıçbek
05-12-2005, 08:05 AM
bakın kimisi papazlarlal hahamlarla el ele kimiside yaser arafatla hangisi daha hayırlı acaba

Pax
05-12-2005, 08:14 AM
bu resimler nasıl ekleniyor buraya
Salakça bir resim... :twisted:
Halkına hizmet et.. gel gör ki sana bunları reva görenler var :rolleyes:

Pax
05-12-2005, 08:19 AM
Eeee??
FG diyalog insanı, ve bu resimler sadece bunu doğruluyor.
Çamur atmanın maksadı ne anlayamadım? :rolleyes: Yok adamın yaptıklarını beğenmiyorsan sıkıysa git daha güzelini yap!!! Laf...laf..laf. Kimseden icraat yok. Sadece "efendim senin gözünün üzerinde neden kaş var?" gibi havadan itirazlar..
Köpek ürür kervan yürür...

Pax
05-12-2005, 08:24 AM
birde şu resimlere bakıp aradaki bir çok farkı bulun
Çeçen haydutları ("Çeçenler" demiyorum) Türkleri gaza getirmek için kullanmış.

KhwarezmshaH
05-12-2005, 09:00 AM

Ulan birisini eleştireceğine önce kendine bak, Allah'tan kork ya. Ne var resimlerde...

maradona
05-12-2005, 09:13 AM
Meni turk tilini urganishga majbur qilmoqchimisizlar:rolleyes:

Uzbek tilida yozsak turklar ham tushunar balkim:rolleyes:
yoki faqat uzbeklar hamisha boshqa tilda gapirishga majburmi:rolleyes:

KhwarezmshaH
05-12-2005, 09:36 AM
Meni turk tilini urganishga majbur qilmoqchimisizlar:rolleyes:

Uzbek tilida yozsak turklar ham tushunar balkim:rolleyes:
yoki faqat uzbeklar hamisha boshqa tilda gapirishga majburmi:rolleyes:

Aka togri aytasizu, meni ozim judayam nasistman, lekin bu yerda tillar sahifasi bogandan keyin bir narsa deyolmaymande.

kılıçbek
05-12-2005, 09:44 AM
Allah Allah sanki iki farklı dilden bahsediyoruz ha türkçe ha özbekçe istediğin dilden yaz.Sen bize kızcağna ilk önce ingilizce yazanlara kız.

4twelve
05-12-2005, 10:52 AM
Allah Allah sanki iki farklı dilden bahsediyoruz ha türkçe ha özbekçe istediğin dilden yaz.Sen bize kızcağna ilk önce ingilizce yazanlara kız.
Birader Forumda copy paste yapmak yasak........Link ver kaynaklarina forumun sayfalarini bosuna isgal etme....
Aslinda uye olmadan forum kurallarini okusaniz...Ama nerdee.......

kılıçbek
05-12-2005, 01:24 PM
Bilader ne yapmamı bekliyon fotoları kendim çekip sonra burayamı koysaydım yazılara gelince burda kimisi kurandan kimisi beğendiği kitaptan kopya yapıyor benden bozkurt netten kopyaladım bu suçsa herkes burda yapmıştır benim yaptığımı,herkesmi suçlu.Bilgiler paylaştıkça büyüyor ben bir sakınca görmüyorum.İyi peki diyelimki benim yaptığım yanlış o zaman sen burda yazdıklarıma kopya yapmadan cevap ver veya kopyalıyarak hiç farketmez.

pax ben o cecen mücahitleri haydut olarak görmüyorum eğer özgürlük için savaş vermek suçsa Atatürkte,özbek erk savaşcılarıda haydutmu tabi sence öyledir sen herhalde moskofsun veya rus kültür emperyalizmine uğramışsın.Ben çeçen mücahitleri türkleri gaza getirmek için filan kullanmadım orda Dudayev kendi söylüyor ben türkleri severim şimdi ister kızın ister delirin onuda kopyalıyım

"Türkleri çok seviyorum. Tarih boyunca kahramanlıklarıyla, cesaret ve atılganlıklarıyla kendilerini kabul ettirmişlerdir. Milli ve manevi değerlerine bağlıdırlar. Dostluklarına güvenilir, düşmanlıklarından korkulur...

Tarih boyunca İslâm alemi Türklerden faydalanmıştır. Türkler güçlü oldukça İslâm alemi rahat ve huzur içinde olmuştur; zayıfladıkça, İslâm alemi ezilmiş ve horlanmıştır. Türkler İslâm'ın koruyucu gücü olmuşlardır.

Ancak ne yazık ki, bazı İslâm ülkeleri, emperyalist güçlerin oyununa gelerek Türklere ihanet etmişlerdir. Türklere ihanet ederek arkadan vuranlar belasını bulmuştur. Bugün bazı İslâm ülkelerindeki çıkmazlar ve sıkıntılar, bu tarihi hatanın bedelidir.

Şimdi gururla söylemek istiyorum ki, Çeçenler tarih boyunca Türklere bağlı kalmışlar ve tarihin hiçbir döneminde ihanet etmemişlerdir.

Bugün ise, Türkiye'yi yönetenler o yüce değerlerden çok uzaklar. Halbuki Türk milleti, maddi ve manevi değerlerine bağlı olduğu sürece yücelmiş ve yükselmiştir. Ve dünya tarihinin akışına yön vermişlerdir.O yüce değerlerden ayrıldıkça küçülmüşler ve sıkıntılara düşmüşlerdir.Unutulmasın ki, Türkiye hem Türk dünyasının, hem de İslâm aleminin ümit ışığıdır. Bu ışığın sönmesi hem İslâm aleminin, hem de Türk dünyasının karanlığa gömülmesi demektir"

Cahar Dudayev (1944 - 1996)

İslam ülkelerini bombalıyan bir ülkede yaşamka senin için gözünün üstünde kaş var gibi bir şeyse ben sana bir şey demiyorum.Müslüman filistinlileri öldüren bir insanla diyolog yapmayı uygun buluyorsan ben sana ne diyeyim sen orda öldürülen bir çocuğun anası babası yerine koy kendini bakalım.Sen kendini anası abd askeri tarafından tecavüz edilen bir çocuğun yerine koy.Sen kendini camilerinde askerler dolaşan kuranları yakılan bir halkın yerine koy.

hiç kimse ALLAH'ın bana müsade ettiğini yasaklıyamaz ALLAh bana bu insanlara karşı cihat yapmayı müsade ediyor kimse bana bırak cihatı diyolog kur diyemez.

İcraata gelince bir düşün bakalım dış güçler neden fg ye icraat yapması için müsade ederken bize müsade etmiyor

Administrator
05-12-2005, 02:20 PM
Maradonna senin yazdiklarini anlamadigin ve burda ne konuda konushuyor oldugumuzu bilmek istedigi icin ozbekche yazmani istiyor..pekala eger bu ikki dil ayni dil olsa ben de senden bunda sonra ozbekche yazmani istiyorum...

FGH gelince ben ne demk istedigini anlamiyorum..shahsen Ben de bir gunde bir kac tane hristiyanlarin elini sikiyorum..ben de musulman ulkelerini bombalayan amerikasdda yashmayi istiyorum....

shimdi bak sizler burda FG papazin eli sikmish(ozur dilerim beinim klavyemde turk alfebesinde mevcut olan noktasiz 'i' herfi yoktur :? ) demek o hayin doyirsunuz.
ve ben garanti vereerim eger bu ishi yapmasaydi siz simdi bashka sheyi 'bakiniz FG popalari sevmiyor ,yani bashk dinler icin tolerantli degil.o bor musulman fundamentalisit" diye bagiridiniz ,sizleriniz amacini ona karshi hep bir sheyler konuashup durmak. ozbekchede "gap desa qop qop ,ish desa Samarqanddan top" ibaresini ayni sizler icin kullansak dogru olur.

asena
05-12-2005, 04:19 PM
Ben de 1 resim ekleyeyim,katkida bulunayim.Kambersiz dugun olmaz. :P
Resmin anlam ve onemini de ekleyeyim ki "nerden cikti" demeyin.

İbrahim Tatlıses bir programda kürtçe şarkı söyledi ve 'bu daha ilk adım. gerisi gelecek' dedi. Bunun üzerine İstanbul ülkü ocakları Levent Temiz önderliğinde İbrahim Tatlısesi protesto ettiler, kapısının önüne giderek 'bir gece ansızın gelebiliriz' dediler. Bütün milliyetçiler sevindi, fakat bu sevinç uzun sürmedi. İbrahim Tatlıses 'siz kimsiniz? sizin partinizde bir çok adamım, arkadaşım var benim' dedi. 2 gün sonra Levent Temiz Yeniçağ gazetesine açıklama yaparak 'Kürtçülük yapanlar kürtler değil, onlar bizim kardeşimiz, biz Kurtuluş savaşında beraber savaştık' dedi. Yani kıvırdı.

Bu olaydan bir kaç ay sonra Kasım ayında MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine İbrahim Tatlıses davet edildi. Ülkücüler ve İbrahim Tatlıses yemekte kolkola pozlar verdiler. Yemeğin ardından kısa bir konuşma yapan İhsan Barutçu, "Tatlıses'in sözleri yanlış anlaşıldı. Biz biliyoruz ki vatanını ve milletini seven bir insan." dedi.

Bir kaç ay önce kürtçülük yaptığı için Tatlıses'e 'bir gece ansızın gelebiliriz' diyen ülkücüler, bir kaç ay sonra aynı Tatlıses'i yemeğe davet ettiler ve gazeteciler önünde Tatlıses'in ne kadar vatansever olduğunu söylediler.

Martta Diyarbakır'da nevruz kutlamalarında 300bin pkk'lı kürdün önünde sahneye çıkan İbrahim Tatlıses kürtçe 'zafer bizim' dedi ve zafer işareti yaptı. Daha sonra 'bu dava haklı dava' dedi. Hangi davadan bahsettiği mağlum..

yasasin ulkucu genclik...Kim tutar sizi!

Administrator
05-12-2005, 04:25 PM
peki shu turk dilini tum orta asyda devletleri icin resmi dil yapmak :oops: isteyenler bunlar kim di ulkcularmiydi veya turancilarmiydi?

Börteçine
05-12-2005, 06:03 PM
Fazla uzunca yazmaya gerek yok.

Asena'nin dediklerine katiliyorum.Benim dusunduklerimin aynisini yapmis.Ellerine saglik.

Turk milliyetcisi oldugunu soyleyenler en basta Turkculuge onem vermelidirler.

Acik soyluyorum,benim icin islam mislam cihat mihat fazla bir onem ifade etmiyor.Ben yasadigim yerde nice musluman Arap gordum ki,hepsi baskasinin hakkini yeme pesinde.Turkler de cabasi.'Allah razi olsun,hakkini helal et ' laflarini duymaktan biktim.Oncelikle,'hakkini helal et ' diyen bir insan karsi tarafin hakkini yediginin farkinda ki bir cesit kendi kendine Allahtan af diliyor.Madem hakkimi yiyorsun yeme kardesim,hakkini helal et de deme bana.ver hakkimi, kurtul bu yukten.bu konuda soylenecek o kadar cok soz varki..

Simdi hemen bize Allahsiz,kafir dersiniz biliyorum.Kimseye birey ispatlamaya mecbur oldugumu sanmiyorum.pasa keyfiniz bilir.

genco
05-13-2005, 01:27 AM
"Tatlıses'in sözleri yanlış anlaşıldı. Biz biliyoruz ki vatanını ve milletini seven bir insan.
"

Tatlıses'i sevmem, dinlemem de...Ama vergi sıralamasında hep ön sıralarda. Her fırsatta "Ben ülkemi seviyorum" diyorsa, yeterlidir. Bu Kürttür diye dışlamak "ırkçılık"tır.

[QUOTE]

Martta Diyarbakır'da nevruz kutlamalarında 300bin pkk'lı kürdün önünde sahneye çıkan İbrahim Tatlıses kürtçe 'zafer bizim' dedi ve zafer işareti yaptı. Daha sonra 'bu dava haklı dava' dedi. Hangi davadan bahsettiği mağlum..

"300 bin PKK'lı mı?!!!..." Yani ne kadar Kürt varsa o kadar da PKK'lı mı var o zaman?!
Atsızcı arkadaşlara kalsa bu ülke bir günde iç savaşın eşiğine gelir...

yasasin ulkucu genclik...Kim tutar sizi!
Allah söyletmiş..

......saygıyla.......

genco
05-13-2005, 01:32 AM
[QUOTE=Börteçine]Fazla uzunca yazmaya gerek yok.
Acik soyluyorum,benim icin islam mislam cihat mihat fazla bir onem ifade etmiyor.

İşte, "Takiyecilik" yapmayan, gerçek bir Atsızcı arkadaşımız. Dürüst olmak güzel bir şey...

.......saygıyla.......

genco
05-13-2005, 03:26 AM
[QUOTE]
simdi Hocaefendiye bu gelelim:
bu forumda turkceyi anlayan ve konusabilen arkadaslarin 99% Fethullah Gulenin atctigi okullarda okumus.ve ister inanin ister innamayin bu arkadaslardan bask ozbekler bura ne turkce anlamaz ne konusmazlar.
ne demek istedigimi bir azcik akli olan anlayacak.

Arkadaş haklı... O okullar olmasaydı, bu arkadaşlar Türkiye Türkçesi'ni nasıl
öğreneceklerdi? Kötü mü oldu?
Üstelik, bu okullardan mezun olup da Türkiye'yi sevmeyen birini görmedim. (Üstelik bazı Türk(!) vatandaşlarından daha çok seviyorlar...) Önemli olan bu... Bir de bu açıdan bakmak lazım.
Ülkücülerin Hoca Efendi'yi sevmemeleri söz konusu dahi olmamalı... Türki Cumhuriyetler'e yaptığı hizmetler ortada... Ülkücülerin amacı da bu değil mi? Saygı duymak lazım... Hakiki Ülkücü böyle düşünmeli bana göre...
TÜRKEŞ bile yaptığı hizmetlerden dolayı "müteşekkir" olduğunu belirtmiş, Hoca Efendi de "Bize bu yolları siz açtınız" demişti.

.........saygıyla......

asena
05-13-2005, 03:44 AM
[QUOTE]

İşte, "Takiyecilik" yapmayan, gerçek bir Atsızcı arkadaşımız. Dürüst olmak güzel bir şey...

.......saygıyla.......

Sana cihatin fazla anlam vermedigi insanlar Atssizci geldigi icin hosuna gitti,takiyeyle ilgisi yok.Cihat hicbir Atsizci icin onem tasimaz.Atsiz forumuna girersen cogunun musluman oldugunu ama musluman kimliginin onlar icin onemi olmadigini,bunu vicdanen yaptiklarini anlardin.Bu arkadasimiz musluman veyahut degil,onun icin onde gelen milliyetidir.

Bu linki okuduktan sonra ( Buraya tiklayin (http://nihalatsiz.org/forum/viewthread.php?tid=6486) ) Atsizlarin din ve islam uzerinde dusunduklerini okuyabilirsin.hala bizleri islam dusmani-Ataturk'u putlastiranlar olarak goruyorsan birsey diyemeyecegim.

kılıçbek
05-13-2005, 09:39 AM
Asena ben atsız orgta selamun aleykum dediğim için üye yapılmadım yani her a.s diyen size göre şeriaatçıdır.Orda konuk olarak çok yazı okudum ve ekledim.Kürt bir ülkücü ben milliyetciyim milletimi devletimi çok seviyorum diyince site yöneticisi şöyle bir yazıyla cevapladı "sen ne kadar Türk milliyetcisi olduğunu söylersen söyle boş çünkü ilerde bir türk kürt iç savaşı çıkacak sen damarında akan bozuk kandan dolayı muhhakkak ki o gün gelince türklerin yanında değil kürtlerin yanında olacaksın." yine seyyid ahmet arvasi için acılan konuda ise onun şeriatcı bir kürt olduğunu söylemişlerdir.Kendileri naziler gibi saf ırk yaratma eğiliminde olup kulak kırıklığı,kafatası arkası çıkıklık(ki bu sırf türklerde değil hemen hemen her millete var)braksefal kafa,haken burun,kartal şekli göğüz kılları gibi ender bulunur özellikler yazarlar.

Atsıza gelince her ülkücü onu türkçü yönüyle örnek alır o kadar dini yönden hiç beğenmezler.Atsız bir şamanisttir kitaplarında bu açıkca görülür mesela ru adamda askerlikten atılan bir adam(kendiside komutanı türk olmadığı için selam vermemiş ve askeriyeden atılmıştır)bir kızı sever falan filan derken bu adam Allah tarfından sorguya çekilir ve Allah'a kızarak kızları sen yarattın bu isteği sen bana verdin suçlu ben değilim sensin der ve değişik suçlamalarıda tüm peygamberlere yapar.Kendisini ancak türk hakanlarının sorguya çekebilceğni söyler ve gelmiş geçmiş tüm Türk hakanları onu suçlu bulur ama onlara hiçbir söz sarfetmez hemen kabul eder.

Ayrıca atsız yazılarında Kuran için muhammed tarafından yazıldı,yunus emre içkici,mevlana homo der.Türklere göktanrı dininden başka bir dinin uygun olamdığını bir çok sefer belirmiştir.

Şimdi gelelim ibrahim tatlıya size bir çok bölücü site vereyim size bir sürü gazete sitesi veriyim bunların hepsi ibonun ülkücüler tarafından tehtit edildiğini söyler.İbrahim tatlı istanbulda bir meydanda asılmaktan korktuğu için kendi tertiplediği bir yemeğe ülkücüleri çağırır.Daha sonra ülkücüler bir yemek tertip eder ve bu yemekte ibrahim tatlı dışında bir çok santçı çağırılmıştır(bunların çoğunun ülkücülükle alakası yok) bu yemekteki amaç bu sanatçıların kulağnı çekmek ve uyarmaktır bir çok ülkücü onların kulağna sela okumuştur ancak bu yemek dıştan bakılınca medyada yer alan ibrahimi ülkücüler tehtiti ediyor konusunuda çürütmüştür ve bir taşla iki kuş vurulmuştur bu ince bir zeka ürünüdür(zekası olmayan ne bilsin).

Birde maradona konusunda şunu söylüyeyim ben türkçe ve özbekçenin bir dil olduğunu(tabiki zamandaki kopukluk biraz uzaklaştırmıştır bende 1800lü yıllarda buharadan gelen özbeklerle horasandan gelen türkmenlerin torunuyum ama dilim özbek türkçesine benzemiyor) düşünüyorum kimse mecbur değil türkçe yazmaya ama maradonanın şu sözü beni kızdırdı biz özbekçe yazarsak türkler belki düşünür.

kılıçbek
05-13-2005, 09:56 AM
fg nin yaptıkalrı(1990-2000 arası) gerçekten taktire değerdir anacak daha sonra olay değişmiştir ben bir kaç soru sormak istiyorum fg yi iyi bilenlere

1)fg neden bölücü dernekler tarafından ödül yağmuruna tutulmakta
2)fg papayla hahamlarla neden konuşmakta
3)ab,abd ve diğer dış güçler onun okul açmasına nasıl izin vermekte yoksa dış güçlerin ondan bir beklentilerimi var
4)kendisi mürid hocanın elindeki ölü gibi olamlı demekle bana boyun eğinmi demkmi istiyor.
5)GELDİK EN ÖNEMLİ SORUYA FG ABYE GİRMEK İÇİN KÜRDİSTANI KUBUL EDERMİ,ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL EDERMİ,KÜRTÇE RESMİ DİL OLMASINI KABUL EDERMİ,PEYGAMBER EFENDİMİZİN MÜJDELEDİĞİ KIBRISIN RUMLARA VERİLMESİNİ KABUL EDERMİ,RUHBAN OKULUNUN AÇILMASINI KABUL EDERMİ,MİSYONER FALİYETLERİ HOŞ GÖRÜRMÜ,APONUN YENİDEN YARGILANMASINI KABUL EDEBİLİRMİ,TÜRBAN SORUNUNU ABYE GİRMEK İÇİN ES GEÇERMİ
CEVAP EVETSE BU ADAM NE BİÇİM BİR VATAN SEVER MÜSLÜMAN EĞER HAYIRSA KENDİ GAZETESİ OLAN ZAMAN GAZETESİ NEDEN BUNLARI AB İÇİN KABUL EDİYOR O ZAMAN BUNLARI GAZETESİNDEN ATMALI.
6)NEDEN AB Yİ DÜŞÜNÜYORDA TÜRK İSLAM BİRLİĞİNİ DÜŞÜNMÜYOR BİR BİLDİĞİMİ VAR

--------------------------------------------------------------------------
GARDAŞIM BU İMAN OLDUKÇA SENDE
ÖLMEZ BU HAREKET ÖLMEZ BU DAVA
EVVEL ALLAH SONRA SENİN SAYENDE

ALLAHA KILINÇLIK YAPMIŞ BİR IRKIM
BU DAVA SON ŞANSI MÜSLÜMAN TÜRKÜN
EY FELEK TERSİNE DÖNSEDE ÇARKIN

FRANSA BELÇİKA HOLLANDA OY OY
AVUSTURYAYIDA ÜSTÜNE KOY
ÜLKÜ ÇİCEKLERİ YETİŞMİŞ BOY BOY
ALMANYAYI NAKIŞ NAKIŞ İŞLEMİŞ
İSVİÇREYİ GİT GÖR HEP KARIŞLAMIŞ
BİR HABER VAR LİBYADADA BAŞLAMIŞ
İSKANDİNAVYADA İNGİLTERDE
AVUSTURALYADA HER BİR YÖREDE
SÖKÜLMEZ KÖK SALDI BÜTÜN KÜREDE
KİM DEMİŞ Kİ DÜNYA BÜYÜK BİTMİYOR
DÜNYA ARTIK BU DAVAYA YETMİYOR
VALLAHİ ÜSTÜNDE GÜNEŞ BATMIYOR
BEŞ KITADA KAÇ BİN OCAK YATIYOR
KAÇ MİLYONUN NAZBZINDA ATIYOR
ÇÜNKÜ TEMELİNDE SEVGİ YATIYOR

ÜLKÜDAŞIM HİCRET DENEN GÖÇ BUDUR
BU DAVAKİ DEVLET TAÇ BUDUR
BİZİ BÖYLE BİRLEŞTİREN GÜÇ BUDUR

KÜFÜR GIYBETİNDE KÜFÜR GASPINDA
SUSMA GARDAŞ NE KAZANDIN SUSUTUNDA
EVLİYALAR DUASI VAR ÜSTÜNDE

TÜRKİYEDE BU DAVAYI GÖRMEMİŞ
KÖY KALDIMI HANGİ KÖYE GİRMEMİŞ
BİR VİLAYET VARMI ŞEHİT VERMEMİŞ

BİN ÇİÇEK AÇIYOR BİRİ SOLDUKÇA
DAHADA GÜRLEŞİR KÜFÜR YOLDUKÇA
YER YÜZÜNDE TEK ÜLKÜCÜ KALDIKÇA

GADİR MEVLAM BAŞBUĞUMU SAKLA SEN
ÇİLESİNİ BU ARİFE YÜKLESEN
ARİFİN ÖMRÜNÜ ONA EKLE SEN

Administrator
05-13-2005, 02:33 PM
GELDİK EN ÖNEMLİ SORUYA FG ABYE GİRMEK İÇİN KÜRDİSTANI KUBUL EDERMİ,ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL EDERMİ,KÜRTÇE RESMİ DİL OLMASINI KABUL EDERMİ,PEYGAMBER EFENDİMİZİN MÜJDELEDİĞİ KIBRISIN RUMLARA VERİLMESİNİ KABUL EDERMİ,RUHBAN OKULUNUN AÇILMASINI KABUL EDERMİ,MİSYONER FALİYETLERİ HOŞ GÖRÜRMÜ,APONUN YENİDEN YARGILANMASINI KABUL EDEBİLİRMİ,TÜRBAN SORUNUNU ABYE GİRMEK İÇİN ES GEÇERMİ
CEVAP EVETSE BU ADAM NE BİÇİM BİR VATAN SEVER MÜSLÜMAN EĞER HAYIRSA KENDİ GAZETESİ OLAN ZAMAN GAZETESİ NEDEN BUNLARI AB İÇİN KABUL EDİYOR O ZAMAN BUNLARI GAZETESİNDEN ATMALI.
6)NEDEN AB Yİ DÜŞÜNÜYORDA TÜRK İSLAM BİRLİĞİNİ DÜŞÜNMÜYOR BİR BİLDİĞİMİ VAR

hmm bu dediklerin ispat talep eden seyler,,

eger bunlar hepsi gercek olsa bu FG akilli oldugunu yine bir ispat olmasi lazim..boyle harekete satranchta "GAMBIT" diyorlar ,,, istre gercekte iyi planlanmis batiya karshi yonlendirilen "TURKISH GAMBIT".

genco
05-13-2005, 02:46 PM
Sana cihatin fazla anlam vermedigi insanlar Atssizci geldigi icin hosuna gitti,takiyeyle ilgisi yok.Cihat hicbir Atsizci icin onem tasimaz.Atsiz forumuna girersen cogunun musluman oldugunu ama musluman kimliginin onlar icin onemi olmadigini,bunu vicdanen yaptiklarini anlardin.Bu arkadasimiz musluman veyahut degil,onun icin onde gelen milliyetidir.

Bu linki okuduktan sonra ( Buraya tiklayin (http://nihalatsiz.org/forum/viewthread.php?tid=6486) ) Atsizlarin din ve islam uzerinde dusunduklerini okuyabilirsin.hala bizleri islam dusmani-Ataturk'u putlastiranlar olarak goruyorsan birsey diyemeyecegim.

Asena, sana Yağmur Atsız(Atsız'ın oğlu) cevap veriyor...Umarım beğenirsin..
NOT:Konudışı yerleri kesmek istedim ama olmadı

ÇOK OKUNANLAR

MHP düşmanları devrede (http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=22966&baslik=MHP düşmanları devrede&katid=2) Canlı yayında Hakan kavgası (http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=22982&baslik=Canlı yayında Hakan kavgası&katid=5) Katil de kriter (http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=22960&baslik=Katil de kriter&katid=1) Gözümüze baka baka küfür ettiler (http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=22981&baslik=Gözümüze baka baka küfür ettiler&katid=5) Şehit verdik, elbette tarafız (http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=22961&baslik=Şehit verdik, elbette tarafız&katid=1) http://www.tercuman.com.tr/v1/images2/sayisal_logo.gif8 15 36 37 43 447 Mayıs 2005 http://www.tercuman.com.tr/v1/images2/sanstopu_logo.gif2 141531343 4 Mayıs 2005 Milli Piyango Resmi Web Sitesi (http://www.millipiyango.gov.tr/)

http://www.tercuman.com.tr/yazar_resimleri/yagmur_atsiz.gif BLOKNOT

Atsız

12.01.2005 YAĞMUR ATSIZ

ATSIZ yaşasaydı bugün 100. Doğum Yıldönümü'nü kutluyor olacakdı. 120'sini bile geçenler bulunduğuna göre imkansız değil. Ama o 1975'de bu dünyadan ayrıldı. 12 Ocak 1905- 11 Aralık 1975... 70 sene onbir ay... Bütün ömrü boyunca uzak diyarlardaki tutsak Türkler'in bir gün hürriyetlerine kavuşacaklarını tahayyül etmişdi. 25 Kasım 1972 tarihli ve 'Şaman' lakabıyla anılan Genç Dostu İsmail Hakkı Gökhun'a yazdığı bir mektubda hiç değilse Sovyetler Birliği, yani Rus boyunduruğunda yaşayan Türkler için bunun en geç 1992 Yılı'nda vukuu bulacağını ileri sürmüşdü: '20 yıla kadar Rusya'da Bolşevizm bitecek ve Rusya parçalanacak. (./.) Zaten bir milleti 50 yıl zulüm altında yaşayıp kültür bakımından ilerleyerek uyandıkdan sonra onu eskisi gibi idare etmeğe imkan yokdur.' ('Atsız'ın Mektupları' Haz: Yücel Hacaloğlu, İstanbul, 2001, 'Orkun Yayınları')
Demek ki, iki yıl yanılmış. Konuşmalarımızda Sovyetler Birliği'ni 'çok iri ve çok güçlü yumruğu olan, ama kalb hastası bir boksör'e benzetir ve günün birinde bu 'dev'in kalb sektesinden olduğu yere yığılarak can vereceğini söylerdi. Bu öngörüsü de doğru çıkdı. Fakat kaderin garip bir cilvesi olarak Atsız da kalb sektesinden hayata veda etmişdir. Hem de 20. Yüzyıl için erken sayılabilecek bir yaşda. Yaşasaydı Rus İmparatorluğu'ndaki akrabalarımız, yakın akrabalarımız ve ikiz kardeşlerimizden önemlice bir bölümünün bağımsızlıklarını kazandıklarını görecekdi. Görece ve ömrü boyunca 'ezbere' tasv”r etdiği soydaşlarını bizzat 'yerinde' inceleme fırsatı bulacakdı. Artık bundan şad mı olurdu yoksa derin bir hayal kırıklığına mı uğrardı bilemiyorum. Ama em”nim ki, bu durumu eskisine terc”h ederdi.
Yakın tarihimizde adı herkesçe bilinen, fakat kim oldukları hemen hiç bilinmeyen bir dizi şahsiyet vardır. Bunlardan en ünlüsü Atatürk'dür. Atsız da onlardan biridir. Romanları haricinde diğer metinlerini incelemiş olanların sayısı kanaatimce yok denecek kadar azdır. Romantik bir milliyetçiliğin havasını ve renklerini taşıyan bu romanlar nesilden nesle ilgi görmüş ve yirmişer küsur basımları yapılmışdır. Buna pek kötü sayılamayacak olan şairliğini de eklemeliyiz. Ancak tarihçiliği muhtemelen daha önemlidir. Atsız'ın kendimi bildim bileli aslaa kabul edemediğim, yaradılışıma kökünden ters gelen inancı ırkçılığın, aslında iyi hakim olduğu tarih metodolojisine ve ilm” tahlillerine zararı dokunmuş mudur bilemiyorum. Bunu geleceğin tarihçilerin değerlendirir. Fakat bugün de öneminden bir şey kayetmemiş bulunan başvuru eserleri, mesela 'åşıkpaşazade Tarihi' ayrı bir bahisdir.
Ben öteden beri, Arnold Toynbee ve daha bir dizi başka müverrihin özellikle belirtdiği ve Türkler gib 'atlı kavimler'de ırkçılığın hiç revaç bulmadığı vakıasına rağmen 20. Yüzyıl Türk Toplumu'nda bu ideolojinin nasıl olup da bir dereceye kadar ilgi gördüğünü merak ederim. Anadolu'ya takr”ben 250.000 kişiyle gelen ve nüfusu peyderpey belki yarım milyona ulaşan bir kavmin, buradaki dört ila altı milyon yeri ahaliye karşı 'ırkçılık' etmesi zaten eşyanın tabiatına aykırı olurdu. Değerli Ağabeyim Yılmaz Öztuna bu fenomeni şöyle ”zaha çalışır: 'Atsız'ı ırkçılığa sürükleyen, Türkiye'deki azınlıkların ırkçılığı olmuşdur.' ('Türk Tarihinden Portreler', İstanbul, 1998, 'Ötüken Yayınları') Yılmaz Ağabey 'Mütakere'nin travmatik etkilerini kasdediyor. Bunları Halid Fahri Bey (Ozansoy) da 'Edebiyatçılar Geçiyor' adlı gençlik hatıratında anlatır ('Kanaat Kitabevi', İstanbul, 1939). 'Artistler olsun, müellifler veya idare heyeti azaları olsun (İngiliz Sarayı yakınındaki bir binaya nakleden Darülbeday”'ye, Y.A.) çok defa yürek çarpıntıları geçirmeden gelemiyorlardı. Çünki Mütareke'nin en azgın günleri idi. İrili ufaklı Venizelos resimleri dolaşdıran Galata ve Tatavla (Kurtuluş, Y.A.) yaranı (Rumlar, Y.A.) avaz avaz bağırıyorlar (./.) bazen parçalıyorlardı. (Bir gün canımı bunlardan zor kurtararak binaya girdiğimde o günlerin en ünlü Yıldızı Eliza Binmeciyan) acı bir gülümseme ile yüzüme bakdı. Sonra içime zehir akıtan şu sözleri söyledi:
'- Türkler bu muameleyi hakedmişdir.'
Kesmediyse Falih Rıfkı Bey'in 'Çankaya'sını da okuyabilirsiniz. ('Dünya Yayınları', İstanbul 1958).
Lütfen yanlış anlaşılmasın: 'Mazeret' öne sürmüyorum.
'İzah'a çalışıyorum ve biliyorum ki maziye gömülerek istikbali bulamayız.
Eğer beni duyabilseydi Atsız'a bitirirken şunu söylemek isterdim:
'Her nerede iseniz, lütfen geri dönmeye heves etmeyiniz! Z”ra ayrıldığınızdan bu yana dünya daha emniyetli ve adaletli bir yer olmadı.'
Muhabbetle...

genco
05-13-2005, 02:53 PM

Yazının bazı yerleri çıkmamış(!) yenisini gönderdim.

genco
05-13-2005, 02:54 PM
ÇOK OKUNANLAR

MHP düşmanları devrede (http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=22966&baslik=MHP düşmanları devrede&katid=2) Canlı yayında Hakan kavgası (http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=22982&baslik=Canlı yayında Hakan kavgası&katid=5) Katil de kriter (http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=22960&baslik=Katil de kriter&katid=1) Gözümüze baka baka küfür ettiler (http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=22981&baslik=Gözümüze baka baka küfür ettiler&katid=5) Şehit verdik, elbette tarafız (http://www.tercuman.com.tr/v1/haber.asp?id=22961&baslik=Şehit verdik, elbette tarafız&katid=1) http://www.tercuman.com.tr/v1/images2/sayisal_logo.gif8 15 36 37 43 447 Mayıs 2005 http://www.tercuman.com.tr/v1/images2/sanstopu_logo.gif2 141531343 4 Mayıs 2005 Milli Piyango Resmi Web Sitesi (http://www.millipiyango.gov.tr/)

http://www.tercuman.com.tr/yazar_resimleri/yagmur_atsiz.gif BLOKNOT

Atsız

12.01.2005 YAĞMUR ATSIZ

ATSIZ yaşasaydı bugün 100. Doğum Yıldönümü'nü kutluyor olacakdı. 120'sini bile geçenler bulunduğuna göre imkansız değil. Ama o 1975'de bu dünyadan ayrıldı. 12 Ocak 1905- 11 Aralık 1975... 70 sene onbir ay... Bütün ömrü boyunca uzak diyarlardaki tutsak Türkler'in bir gün hürriyetlerine kavuşacaklarını tahayyül etmişdi. 25 Kasım 1972 tarihli ve 'Şaman' lakabıyla anılan Genç Dostu İsmail Hakkı Gökhun'a yazdığı bir mektubda hiç değilse Sovyetler Birliği, yani Rus boyunduruğunda yaşayan Türkler için bunun en geç 1992 Yılı'nda vukuu bulacağını ileri sürmüşdü: '20 yıla kadar Rusya'da Bolşevizm bitecek ve Rusya parçalanacak. (./.) Zaten bir milleti 50 yıl zulüm altında yaşayıp kültür bakımından ilerleyerek uyandıkdan sonra onu eskisi gibi idare etmeğe imkan yokdur.' ('Atsız'ın Mektupları' Haz: Yücel Hacaloğlu, İstanbul, 2001, 'Orkun Yayınları')
Demek ki, iki yıl yanılmış. Konuşmalarımızda Sovyetler Birliği'ni 'çok iri ve çok güçlü yumruğu olan, ama kalb hastası bir boksör'e benzetir ve günün birinde bu 'dev'in kalb sektesinden olduğu yere yığılarak can vereceğini söylerdi. Bu öngörüsü de doğru çıkdı. Fakat kaderin garip bir cilvesi olarak Atsız da kalb sektesinden hayata veda etmişdir. Hem de 20. Yüzyıl için erken sayılabilecek bir yaşda. Yaşasaydı Rus İmparatorluğu'ndaki akrabalarımız, yakın akrabalarımız ve ikiz kardeşlerimizden önemlice bir bölümünün bağımsızlıklarını kazandıklarını görecekdi. Görece ve ömrü boyunca 'ezbere' tasv”r etdiği soydaşlarını bizzat 'yerinde' inceleme fırsatı bulacakdı. Artık bundan şad mı olurdu yoksa derin bir hayal kırıklığına mı uğrardı bilemiyorum. Ama em”nim ki, bu durumu eskisine terc”h ederdi.
Yakın tarihimizde adı herkesçe bilinen, fakat kim oldukları hemen hiç bilinmeyen bir dizi şahsiyet vardır. Bunlardan en ünlüsü Atatürk'dür. Atsız da onlardan biridir. Romanları haricinde diğer metinlerini incelemiş olanların sayısı kanaatimce yok denecek kadar azdır. Romantik bir milliyetçiliğin havasını ve renklerini taşıyan bu romanlar nesilden nesle ilgi görmüş ve yirmişer küsur basımları yapılmışdır. Buna pek kötü sayılamayacak olan şairliğini de eklemeliyiz. Ancak tarihçiliği muhtemelen daha önemlidir. Atsız'ın kendimi bildim bileli aslaa kabul edemediğim, yaradılışıma kökünden ters gelen inancı ırkçılığın, aslında iyi hakim olduğu tarih metodolojisine ve ilm” tahlillerine zararı dokunmuş mudur bilemiyorum. Bunu geleceğin tarihçilerin değerlendirir. Fakat bugün de öneminden bir şey kayetmemiş bulunan başvuru eserleri, mesela 'åşıkpaşazade Tarihi' ayrı bir bahisdir.
Ben öteden beri, Arnold Toynbee ve daha bir dizi başka müverrihin özellikle belirtdiği ve Türkler gib 'atlı kavimler'de ırkçılığın hiç revaç bulmadığı vakıasına rağmen 20. Yüzyıl Türk Toplumu'nda bu ideolojinin nasıl olup da bir dereceye kadar ilgi gördüğünü merak ederim. Anadolu'ya takr”ben 250.000 kişiyle gelen ve nüfusu peyderpey belki yarım milyona ulaşan bir kavmin, buradaki dört ila altı milyon yeri ahaliye karşı 'ırkçılık' etmesi zaten eşyanın tabiatına aykırı olurdu. Değerli Ağabeyim Yılmaz Öztuna bu fenomeni şöyle ”zaha çalışır: 'Atsız'ı ırkçılığa sürükleyen, Türkiye'deki azınlıkların ırkçılığı olmuşdur.' ('Türk Tarihinden Portreler', İstanbul, 1998, 'Ötüken Yayınları') Yılmaz Ağabey 'Mütakere'nin travmatik etkilerini kasdediyor. Bunları Halid Fahri Bey (Ozansoy) da 'Edebiyatçılar Geçiyor' adlı gençlik hatıratında anlatır ('Kanaat Kitabevi', İstanbul, 1939). 'Artistler olsun, müellifler veya idare heyeti azaları olsun (İngiliz Sarayı yakınındaki bir binaya nakleden Darülbeday”'ye, Y.A.) çok defa yürek çarpıntıları geçirmeden gelemiyorlardı. Ç&#