View Full Version : Türkieli arkadaslar türkculuk ve turancilikdan baska bir mevzu'u bilmiyorlarmi..?
Oriyon_farr
05-11-2005, 12:43 AM
Turkiyeli arkadaslarimizin her theardi acsan, her posti okusan, sadece bir mevzu'u bulabilirsin: Vay turkum, oy turanim, oh irkim, ah kanim!
Niye baska bir mevzu'un hakinde konusmiyorlar bilmiyorum.:(
Konuşalım Oriyon_farr ne konuşmak istersin ?
Recep tayyip Erdoğan Haziran ayı içinde Amerikan başkanı ile görüşecekmiş haberin varmı ?
Bu akşam bazı otoriteler tarafından dünyanın en büyük derbisi kabul edilen Fenerbahçe-Galatasaray maçı var bunu biliyornmuydun ?
SSK ve Bağ-Kur gibi sosyal yardımlaşma platformları aynı çatı altında toplanacakmış duymuşmuydun?
Gürcistanda Amerikan bayrakları ile eski ABD başkanı karşılanmış bu konu hakkında konuşalımmı ?
15 Mayıs'ta şampiyonlar ligi finali İstanbulda yapılacak Milan ve Liverpool takımları arasında senin favorin kim ?
Pakistanda El-Kaidenin 3 nolu adamı yakalandı diye bomba patlattılar ama yakalanan kişinin sıradan bir el kaideli olduğu anlaşıldı,biliyormuydun ?
Yıldız tilbe kendisine bi hareket yapan Alişan7a artık beste vermiyecekmiş ;)
Hangi konudan konuşalım sen seç ben burdayım:lol:
Bu akşam bazı otoriteler tarafından dünyanın en büyük derbisi kabul edilen Fenerbahçe-Galatasaray maçı var bunu biliyornmuydun ?
Umarım GS bu maçı alır.
Cim bom bom!! :super:
:lol:
Umarım GS bu maçı alır.
Cim bom bom!! :super:
:lol:
tabiki FENERBAHÇE :twisted:
asena
05-11-2005, 03:54 AM
Valla arkadasim biz uyduruk mevzularda yillarca konusup uyutulurken ati alan Uskudar'i gectigi icin cozum yollarinda takilip kalmisiz.Sen de haklisin ama inan bana o tip seyler icin zamanimizi harcamamk istiyoruz.
Qarama
05-11-2005, 09:37 AM
galatasaray
4twelve
05-11-2005, 01:54 PM
tabiki FENERBAHÇE :twisted:
HIIIIIIIIII EVET EVET TABIIII heheheheheheehee:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: su an skor Besssssssssss bir yani 5-1 hehehehehehehee Sampiyon fenerr!!!!!!!!!!
4twelve
05-11-2005, 01:56 PM
:twisted: :twisted: Fb li bir kose yazari demiski
Bu maçı Fener kazanacak ve Hagi’nin bileti de bence eline verilecek. Çünkü ne Cimbom ve ne de Türkiye, derbilerin faturasını ödetmeden rahat etmez. Neymiş, proje mi , gelecek mi, geç bunları geç. Bu ülkede geleceği kim kaybetmiş ki biz bulalım… hEHEHEHEHEHEEEE:twisted:
Uzbekistan2010
05-11-2005, 01:58 PM
HIIIIIIIIII EVET EVET TABIIII heheheheheheehee:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: su an skor Besssssssssss bir yani 5-1 hehehehehehehee Sampiyon fenerr!!!!!!!!!!
fener gechmish olsun woahahaahahahahahaha
HAKAN SUKUR hale uynuyormu?
16'http://www.goalzz.com/images/goal.gifRibery
24'http://www.goalzz.com/images/goal.gifAtes
38'http://www.goalzz.com/images/goal.gifBaris own goal
72'http://www.goalzz.com/images/goal.gifHakan Sukor (http://www.goalzz.com/main.aspx?player=4232)
88'http://www.goalzz.com/images/goal.gifHakan Sukor (http://www.goalzz.com/main.aspx?player=4232)
mushketyor
05-11-2005, 02:12 PM
fener gechmish olsun woahahaahahahahahaha
HAKAN SUKUR hale uynuyormu?
16'http://www.goalzz.com/images/goal.gifRibery
24'http://www.goalzz.com/images/goal.gifAtes
38'http://www.goalzz.com/images/goal.gifBaris own goal
72'http://www.goalzz.com/images/goal.gifHakan Sukor (http://www.goalzz.com/main.aspx?player=4232)
88'http://www.goalzz.com/images/goal.gifHakan Sukor (http://www.goalzz.com/main.aspx?player=4232)
nasilsin arqadas?
Qarama
05-11-2005, 03:44 PM
5-1 gecmi$ olsun
Bilmiyorum Orta Asyada varmı "kabak gibi oymak" deyimi. Galatasarayımız Feneri kabak gibi oymuş oturtma yapmıştır :D
Administrator
05-11-2005, 04:57 PM
ozbekistan nufusunu 35% - 40% tajikler oldugunu iddia eden ariyon farr arkadash belki burda par-iranizm hakkinda konushmayi istiyor?
Oriyon_farr
05-12-2005, 12:26 AM
ozbekistan nufusunu 35% - 40% tajikler oldugunu iddia eden ariyon farr arkadash belki burda par-iranizm hakkinda konushmayi istiyor?
Benim icin panturkism ve paniranism ikiside bir boktur.
asena
05-12-2005, 03:06 AM
O zaman iddianin nedenini acikla.Xci degilim demekle bitmiyor.
Oriyon_farr
05-12-2005, 03:29 AM
O zaman iddianin nedenini acikla.Xci degilim demekle bitmiyor.
Ben naziligi, milletciliki, panturkistligi, pan...ligi sevmayan bir insanim. Ben Vetenimi normal bir ulke ve naziliksiz, milletciliksiz pan...siz gormek istiyorum. Ve onun vatandaslari beraberhukuk gormek istiyorum.
asena
05-12-2005, 03:43 AM
Ben naziligi, milletciliki, panturkistligi, pan...ligi sevmayan bir insanim. Ben Vetenimi normal bir ulke ve naziliksiz, milletciliksiz pan...siz gormek istiyorum. Ve onun vatandaslari beraberhukuk gormek istiyorum.
Nazi zaten alman milliyetcisi oldugu icin nazi Turklerin arasinda olamaz :P
Sorumuz %35-%40 in tajik oldugunu iddia etmendeki (cok cok abartili ve yanlis bir yuzde) neden/amac idi.
Administrator
05-12-2005, 05:33 AM
IYI O ZAMAN OZBEKISTAN NUFUSUNUN EN AZINDAN 35% - 40 % TAJIK OLDUGUNU NEREDEN ALDIN?
Oriyon_farr
05-12-2005, 05:42 AM
IYI O ZAMAN OZBEKISTAN NUFUSUNUN EN AZINDAN 35% - 40 % TAJIK OLDUGUNU NEREDEN ALDIN?
Anlamadim, bunun panturkism ve paniranism ile niye alakasi var
asena
05-12-2005, 06:31 AM
hem de cok alakasi var."Avrupa'nin %90 i Turktur" lafina inanarak soyleyen biri hakkinda ne dusunurdun?
black_cat
05-12-2005, 06:45 AM
Oriyon bey ozaman sen bir konu ac bakalim. ZAten hep turan konusunda karsi cikan sensin, girme sitersen o konuya, kendin yeni bir konu ac.
black_cat
05-12-2005, 06:47 AM
Oriyon bey ozaman sen bir konu ac, senin konuya giripte Turanciliktan baheseden birini hatirlamiyorum..
4twelve
05-12-2005, 10:55 AM
Off Topic..
Administrator le olum nerdesin yaaa ..Ozlettin kendini...Online ol arasira goryuselim kardesim...kendine iyi bakkk
Administrator le olum nerdesin yaaa ..Ozlettin kendini...Online ol arasira goryuselim kardesim...kendine iyi bakkk
Bende senin için aynı şeyleri düşünüyordum;)
Administrator
05-12-2005, 02:48 PM
of topik:
bu gunlerde en azindan gunde 5-6 saat msn messengerde online oluyorum.
ben de seni hic aktif goremiyorum.ishlerin cok oldugunu dusunmushtum..bu arada ozbekistana gelme ishlerinde gelishme varmi?
oguz
buralarda hala katildiginizden mamnunum inshalalh forum daha aktif oalcak.
4twelve
05-13-2005, 06:04 AM
of topik:
kenan
biliyorsun son aylar askerdeydim cok uzun sure internete cikamadim.
bu gunlerde en azindan gunde 5-6 saat msn messengerde online oluyorum.
ben de seni hic aktif goremiyorum.ishlerin cok oldugunu dusunmushtum..bu arada ozbekistana gelme ishlerinde gelishme varmi?
oguz
buralarda hala katildiginizden mamnunum inshalalh forum daha aktif oalcak.
Sen davet etsen niye gelmiyeyim:twisted: :oops: :twisted: oguzla beraber gelirus
zorlu
05-13-2005, 06:47 AM
dostum geldik burdayız ve önce lütfen yazarkan ülkemin adını dogru yaz olmazmı..
TÜRKİYE
dilediğin bişey varmı söyle..
yazalım.
yardımcı olalım..
yollayalım..
TÜRKİYE' den ne isterdin?...
Cengiz Kagan
05-13-2005, 09:18 AM
Bende senin için aynı şeyleri dusunuyorum saygideger Administrator soydasim;)
Bilge_Kagan
05-13-2005, 05:08 PM
Orta asyayla, orta asyalı "kardeslerimiz" le ilgilenen daha dogrusu onlara meyilli olan insanlar ve onlari umursayan insanlar daha cok panturkist, turanci, Turkcu, ulkucu, atsizci vs. insanlar olduklari icin genelde, bu tip konularin konusuluyor olmasi normal diye dusunuyorum. Bunda seni rahatsiz eden nedir ? eger kendine gore hakli oldugunu dusundugun bir nokta varsa bu basliklar altinda dusunceni aciklayip daha genis kitlelere erisebilirsin, ha yok canin sadece muhalefet yapmak istiyorsa oyleyse senin olayin bastan bitmis....
Turkiyeli arkadaslarimizin her theardi acsan, her posti okusan, sadece bir mevzu'u bulabilirsin: Vay turkum, oy turanim, oh irkim, ah kanim!
Sorun anlatal?m .
asena
05-14-2005, 03:56 PM
geyik yapmak icin geyik siteleri,komedi siteleri,spor siteleri,malum siteler dolu.Ozbek kardeslerimiz ile iliskilerimizi ancak buralarda ilerletip,fikirlerimizi dinliyoruz.
Yani biz Turkiyeli turkler tek konuda fikslenmis degiliz tabii ki-benim hobim mesela php coding dir.
Colpan
05-14-2005, 04:54 PM
Evet bilmiyoruz.
Uluğ Türkistan'daki kardeşlerimiz rus zulmüne maruzken bunu haykıran Türkçülere işkence yapıldı. Kardeşlerimiz bağımsız olunca evlerimizde sevinçten hüngür hüngür ağlamamız da sizin için önemli değil herhalde.
Bizim için tek bir dava var. O da Türklük davası ve kardeşlerimizle bir olma davası.
saygılar.
Administrator
05-14-2005, 05:07 PM
Evet bilmiyoruz.
Uluğ Türkistan'daki kardeşlerimiz rus zulmüne maruzken bunu haykıran Türkçülere işkence yapıldı. Kardeşlerimiz bağımsız olunca evlerimizde sevinçten hüngür hüngür ağlamamız da sizin için önemli değil herhalde.
Bizim için tek bir dava var. O da Türklük davası ve kardeşlerimizle bir olma davası.
saygılar.
woooovvv....demekki "rus zulmune" maruzmuz?
bazen,shu siz turkiyeliklere ozbekistan hakkinda fantazi roman yazicilar mi kitap yazip veriyorlar diye dusunuyorum..pekala, eger bu dunyada biz ozbekler yashadigimizdan baska bir ozbekistan var olsa bana bilgi verin lutfen.arkadash Colpan, Kerimov rejiminin 15 yillik anti-rusya politikasinin mevyvesi olan cok abbartirilmish sacma "rus zulmu" hakkindaki kitaplari az okumani tevsiye ediyorum..bir arakdash dedgi gibi ..en iyisini halkin kendisi biliyor .cinki shimdi ozbekistan halkini cogunlugu sovet zamaninda yashmaish ve kendinde his etmish ..sen once buralar gelde ve insanlar ile o zmanlarin "rus zulmu" hakkinda konushta sonra yorum yap.
Colpan
05-15-2005, 04:45 AM
Men Ve Başkalar
Külgen başkalardır,yığlığan menmen,
Oynağan başkalar, inlegen menmen
Erk erteklerini eşitken başka,
Kullık kosugını tınlagan menmen...
Başkada kanat bar, kökke uçadır,
Şahlarga konadır, bagda yayraydır.
Sözleri sedef dek tavuşı neydek
Küyini her yerde elge sayraydır.
Mende de kanat bar, lekin baglangan....
Bag yokdır, şah yokdır, kalın devar bar.
Sözleri sedefdek, tavuşı neydek
Köyüm bar. Unı da devarlar tınlar......
Erkin başkalardır, kamalgan menmen,
Hayvan katarıda sanalgan menmen.
Peki, büyük şair Çolpan, bu şiiri yazmaya neden gerek duydu?
Bilge_Kagan
05-15-2005, 05:16 AM
bazen,shu siz turkiyeliklere ozbekistan hakkinda fantazi roman yazicilar mi kitap yazip veriyorlar diye dusunuyorum..pekala, eger bu dunyada biz ozbekler yashadigimizdan baska bir ozbekistan var olsa bana bilgi verin lutfen.arkadash Colpan, Kerimov rejiminin 15 yillik anti-rusya politikasinin mevyvesi olan cok abbartirilmish sacma "rus zulmu" hakkindaki kitaplari az okumani tevsiye ediyorum..bir arakdash dedgi gibi ..en iyisini halkin kendisi biliyor .cinki shimdi ozbekistan halkini cogunlugu sovet zamaninda yashmaish ve kendinde his etmish ..sen once buralar gelde ve insanlar ile o zmanlarin "rus zulmu" hakkinda konushta sonra yorum yap
Bilmiyorum sovyet dönemini oldugu gibi yasadin mi ya da oncesini sonrasini biliyor musun da, eger yaslilarin sozune bakarak boyle konusuyorsan onlarin boyle soylemesinin bir baska baslik altinda anlattigim bir kac sebebi var, isteyen okur bir de oradaki sebeplerin disinda sosyal guvence kavrami var. Yani sovyetlerde yaslanip is yapamaz duruma gelen adam rahatca (!) yasantisini surdurebiliyordu. Simdi ozbekistanda kapitalist duzen var, ve kapitalist duzenin zorunluluklarindan biri malesef " is gormeyeni besleme " dir zira para cok degerlidir. Bu durumdan dolayi, is gormedikleri icin para ( bilmiyorum emekli maasi falan var mi da eger Turkiyedeki gibi ise bundan para diye bahsetmek bile hata zaten ) alamiyorlar, genclik de bu yasli insanlara bir ise yaramadiklari icin deger vermiyor ( her sanayi toplumunun sonu bu malesef ) dolayisiyla yaslilar " ah sovyetler boyle miydi " diye dert yaniyorlar. Ancak sovyetlerin bir iyisi varsa bin kotusu vardi, bunu acik etmiyorlar nedense...
bazen,shu siz turkiyeliklere ozbekistan hakkinda fantazi roman yazicilar mi kitap yazip veriyorlar diye dusunuyorum..pekala, eger bu dunyada biz ozbekler yashadigimizdan baska bir ozbekistan var olsa bana bilgi verin lutfen.arkadash Colpan, Kerimov rejiminin 15 yillik anti-rusya politikasinin mevyvesi olan cok abbartirilmish sacma "rus zulmu" hakkindaki kitaplari az okumani tevsiye ediyorum..bir arakdash dedgi gibi ..en iyisini halkin kendisi biliyor .cinki shimdi ozbekistan halkini cogunlugu sovet zamaninda yashmaish ve kendinde his etmish ..sen once buralar gelde ve insanlar ile o zmanlarin "rus zulmu" hakkinda konushta sonra yorum yap.
Birisini kandırmak bir maharetse, bunu kandırılana sezdirmeden yapmak kat be kat maharet.
Rus kanallarında herhaldinde halkın ayaklanması olduğu belli olan Andican vakaları "islamcı radikallerin provakasiyonu" olarak tanımlıyorlar. Bunu da şu ya da bu ne idüğü belirsiz köşe yazarı demiyor, Rusya MID başkanı Lavrov söylüyor ya... (http://news.ferghana.ru/detail.php?id=1171&mode=snews)
Administrator
05-15-2005, 08:33 AM
Men Ve Başkalar
Külgen başkalardır,yığlığan menmen,
Oynağan başkalar, inlegen menmen
Erk erteklerini eşitken başka,
Kullık kosugını tınlagan menmen...
Başkada kanat bar, kökke uçadır,
Şahlarga konadır, bagda yayraydır.
Sözleri sedef dek tavuşı neydek
Küyini her yerde elge sayraydır.
Mende de kanat bar, lekin baglangan....
Bag yokdır, şah yokdır, kalın devar bar.
Sözleri sedefdek, tavuşı neydek
Köyüm bar. Unı da devarlar tınlar......
Erkin başkalardır, kamalgan menmen,
Hayvan katarıda sanalgan menmen.
Peki, büyük şair Çolpan, bu şiiri yazmaya neden gerek duydu?
hmm Colpanin yashadigi zaman sadece ozbek halki degil tum sovetlerde siyasyi ve eknomik sikinti vardi.ruslar icni de aynisiydi.
benim soyledigim zamanlar colpan daha daogrusu 2.dunya sonraki donem icin soylemishtim Colpanin yadigi anda turkiye halkininde durumu sovet halklarinin durumune gore hic iyi degildi,ve Colpanin ilk soevetler kuruldugundan 2,diunya savashina bitene kadar olan sikintilar tum 70 yillik bir donem icin de ayni oldugunu dusunmek yanlish.
Administrator
05-15-2005, 10:00 AM
Bilmiyorum sovyet dönemini oldugu gibi yasadin mi ya da oncesini sonrasini biliyor musun da, eger yaslilarin sozune bakarak
Tabi sovet doneminde yashadim 12 yasha kadar. olarak simdiki 12 yasha kadar olan cocuklardan daha cok imkanim vardi. Anne, babamin,dede niemmin yaptigi ishi vardi,shimdiki gibi sikinti,ve gokte kara builutlar yoktu yoktu ,kisaca hayat guzeldi,boyle durum ozbek bu halkinin cogunluguna icin ayniydi.
shimdi ozbekistanda kapitalist duzen var,
eger gercekten ozbekistanda bir kapitalist durum var oldugunu dusunuyoy olsan sana ozbekistan hakkinda toplam olarak sifir(0) shey bildigini soyleyim..ozbekistanda kapitalist duzennimi var ? hmm.. neredesinda?lutfen, en azindan 1 taneshehir veya bir tane koyu soylemeni istiyorum ,
shimdiki ozbekistanin gercek problemi ishte ne bir onceki komunistik ne bir
kapitalistik duzen varligidir.
yani sovyetlerde yaslanip is yapamaz duruma gelen adam rahatca (!) yasantisini surdurebiliyordu.
hmm shimdi sinirlari gechtin dostum,sanki senin dedigine gore ozbek halki tembel olan oceki calishmadan yashadigi hayatini degishtirp shimdi calishmak istdgi icin eski yine eski zamanlari istiyor gibi anlamini verir.
Bir shey bilmeni istiyorum,orta asyada ve sovetler genelinde sanat olsun koy olsun en
cok calishmayi seven,tembellikten nefret eden bir halkti,eger calismak istemedigi icin boyle olmush diye dusunuyorsan cok hata yapiyorsun.sen soylemek istedigin global ishsizlik durumu shimdi aynen ozbekistanda var oldugu bu bizim tembel oldugumuzden veya kapilaizmden bir shey anlamdigimiz den degil bu "byurokrasi,ve herhangi bir biznesi yapmada ayak elimiz bagli oldugundandir" bu konuda sana ozbekistanda ish yapamaya chalishan ama byurokrasi dolayi ishini yapmadan iflas eden turk ve batili ish adamlarindan daha iyi bilgi verecek olani yoktur.
Ancak sovyetlerin bir iyisi varsa bin kotusu vardi, bunu acik etmiyorlar nedense...
bin kotusu vardi?
hmm ..bir az once yemek yerken baba ve annemden o " kutular" hakkinda en azindan bir shey soylemelerini istedim. bana 'dalga mi geciyorsun dediler' sonra tamam dedim ,nasil olsa onlar 2 dunya savashidan sonra dogulmushlar gideyim 1928 yilin dougmlusu olan baba-annem'den sordum,dusundu dusundu ve tek zorunluklar 1941-1946 aynen savash sebep olan kotuluklerden ve zorunluklardan bashka bir sheyi hatirlayamadi.shimidi bana 'sovet ekonomisi o kadar mukemmel olsaydi niye coktu, utopiyaya ugradi diyeceksin ve ozbekistana gelince shu andaki ordaki siyasi ,ekonmik durumu ver her
kotulugn sebebini sadece ve sadec yonetimden kaynaklanan bir shey oldugunu ve iyi yonetim olsaydi bagimsizliktan sonra ozbek halki eski zamana gore daha iyi yashayacakti diye soyleyeceksin.cok haklisin sovet ekonmisi utopiya idi ,merkezi plan ekonmisi iyi ama insan oglnun tabiyatina uygun olmayan bir sheydir,yine haklisin ozbekistanin shu andaki durumuna tek yonetimin sebep olamsidir.ama konu bu hakkinda degil,konu os utopiygaya bur gun ugrayacak olan sovetlerde yashayan ozbekistan halkinin "cok zulm gordugundedir".
bluesky
05-15-2005, 01:25 PM
Bilir. sormak istedigin bir shey varsa pek chok konuda sana yardimci olabilirler sanirim. Eger benim de yardimci olabilecegim bir konu var ise seve seve yardimci olabilirim.
Colpan
05-15-2005, 01:30 PM
Özbek kardeşlerimiz şunu iyi bilsinler ki biz onları çok seviyoruz. Öz kardeşimiz kadar seviyoruz. Kardeşlerimize yıllar sonra kavuşmuşuz. Heyecan ve sevinçten böyle şeyler yapıyoruz. Rahatsızlık veriyorsak kusura bakmayınız.
Administrator
05-15-2005, 02:45 PM
Özbek kardeşlerimiz şunu iyi bilsinler ki biz onları çok seviyoruz. Öz kardeşimiz kadar seviyoruz. Kardeşlerimize yıllar sonra kavuşmuşuz. Heyecan ve sevinçten böyle şeyler yapıyoruz. Rahatsızlık veriyorsak kusura bakmayınız.
kardes Colpan
asla rahatsizlik etmiyorsunuz..siz varsinizki forum aktifdir.
isterseniz baskalari de getirin. forumun sadece diller sahifisinde degil, baska bolumlerinde de sohbetlere katilin..biz gayet memnun olacaz.
Bilge_Kagan
05-16-2005, 02:53 AM
Bilmiyorum sovyet dönemini oldugu gibi yasadin mi ya da oncesini sonrasini biliyor musun da, eger yaslilarin sozune bakarak
Tabi sovet doneminde yashadim 12 yasha kadar. olarak simdiki 12 yasha kadar olan cocuklardan daha cok imkanim vardi. Anne, babamin,dede niemmin yaptigi ishi vardi,shimdiki gibi sikinti,ve gokte kara builutlar yoktu yoktu ,kisaca hayat guzeldi,boyle durum ozbek bu halkinin cogunluguna icin ayniydi.
Bir yorum yapamam tabii eger ben daha iyi yasiyordum diyorsan. Ben okuyorum sadece...Ve rejim hakkinda ya da gecmiste olanlar hakkinda az cok bilgim var bu yuzden boyle konusuyorum. Senin yasadigin donemin bir farki vardiysa bilemem...
shimdi ozbekistanda kapitalist duzen var,
eger gercekten ozbekistanda bir kapitalist durum var oldugunu dusunuyoy olsan sana ozbekistan hakkinda toplam olarak sifir(0) shey bildigini soyleyim..ozbekistanda kapitalist duzennimi var ? hmm.. neredesinda?lutfen, en azindan 1 taneshehir veya bir tane koyu soylemeni istiyorum ,
shimdiki ozbekistanin gercek problemi ishte ne bir onceki komunistik ne bir
kapitalistik duzen varligidir.
Bir duzen ulkenin farkli yerlerinde farki ozellikler gostermez ya da ulkenin farkli cografi yerlerinde farki ekonomik rejimler olmaz. Ozbekistan hakkinda 0 degil ama az sey bildigimi kabul edebilirim. Ben omrum boyunca hep en azini bildim bu yuzden hep ogrendim. Ben en iyisini biliyorum demek ahmakliktir. Komunist duzen yikildiktan sonra Ozbekistan komunist devam etti mi ? bildigim kadariyla etmedi. Amerika tarafindan bir yerlere getirildi mi ? bildigim kadariyla getirildi. Amerikayla gunumuzde siki iliskileri var mi ? bildigim kadariyla var. Bu durumda olup da ekonomik duzeni hakkinda birseylerin degismemis olmasi Ozbekistanin, imkansiz. Yine de bu konu hakkinda cok okumadigim icin fazla yorum yapmiyorum
yani sovyetlerde yaslanip is yapamaz duruma gelen adam rahatca (!) yasantisini surdurebiliyordu.
hmm shimdi sinirlari gechtin dostum,sanki senin dedigine gore ozbek halki tembel olan oceki calishmadan yashadigi hayatini degishtirp shimdi calishmak istdgi icin eski yine eski zamanlari istiyor gibi anlamini verir.
Bir shey bilmeni istiyorum,orta asyada ve sovetler genelinde sanat olsun koy olsun en
cok calishmayi seven,tembellikten nefret eden bir halkti,eger calismak istemedigi icin boyle olmush diye dusunuyorsan cok hata yapiyorsun.sen soylemek istedigin global ishsizlik durumu shimdi aynen ozbekistanda var oldugu bu bizim tembel oldugumuzden veya kapilaizmden bir shey anlamdigimiz den degil bu "byurokrasi,ve herhangi bir biznesi yapmada ayak elimiz bagli oldugundandir" bu konuda sana ozbekistanda ish yapamaya chalishan ama byurokrasi dolayi ishini yapmadan iflas eden turk ve batili ish adamlarindan daha iyi bilgi verecek olani yoktur.
Tum bunlari yanlis anlamadan dolayi soylemissin. Aslinda yazinin dahilinde bir suru yanlis ve hakarete ceken noktalar var ancak sinirle soyledigine hukmederek cevap vermiyorum. Eger bu noktada kirici olduysam anlasilamamaktan oturu, ozur dilerim ancak gayet acik yazdigimi zannediyorum. Calismamak degil mesele, yaslilarin sosyal guvencesi. Yaslilar belli bir noktadan sonra is goremez duruma gelirler bu doganin bir parcasi. Eskiden sosyal guvenlik oldugundan yaslilar zaten Turk kulturunun bir parcasi olarak saygi goruyorlardi, hem de sosyal guvenlikleri oldugundan endisesiz yasayabiliyorlardi. Ancak kapitalist duzen insanlarin bu degerlerini ve sosyal guvence anlayisini yok eder. Bu Turkiyede de boyledir...Umarim bu kez anlatabilmisimdir...
Ancak sovyetlerin bir iyisi varsa bin kotusu vardi, bunu acik etmiyorlar nedense...
bin kotusu vardi?
hmm ..bir az once yemek yerken baba ve annemden o " kutular" hakkinda en azindan bir shey soylemelerini istedim. bana 'dalga mi geciyorsun dediler' sonra tamam dedim ,nasil olsa onlar 2 dunya savashidan sonra dogulmushlar gideyim 1928 yilin dougmlusu olan baba-annem'den sordum,dusundu dusundu ve tek zorunluklar 1941-1946 aynen savash sebep olan kotuluklerden ve zorunluklardan bashka bir sheyi hatirlayamadi.shimidi bana 'sovet ekonomisi o kadar mukemmel olsaydi niye coktu, utopiyaya ugradi diyeceksin ve ozbekistana gelince shu andaki ordaki siyasi ,ekonmik durumu ver her
kotulugn sebebini sadece ve sadec yonetimden kaynaklanan bir shey oldugunu ve iyi yonetim olsaydi bagimsizliktan sonra ozbek halki eski zamana gore daha iyi yashayacakti diye soyleyeceksin.cok haklisin sovet ekonmisi utopiya idi ,merkezi plan ekonmisi iyi ama insan oglnun tabiyatina uygun olmayan bir sheydir,yine haklisin ozbekistanin shu andaki durumuna tek yonetimin sebep olamsidir.ama konu bu hakkinda degil,konu os utopiygaya bur gun ugrayacak olan sovetlerde yashayan ozbekistan halkinin "cok zulm gordugundedir".
Bu konuyla ilgili basta konusmustum. Ayni seyleri soylemeye ihtiyac duymuyorum...Az biliyor olabilirim...
Aybike
06-22-2005, 09:46 PM
Vay demek eyle görmek istirsen..O zaman 80 sene niye ruslara hizmet edirdin anti pan kardeş...Türk ırkı sibiryalara sürülüp katledilirkende belemi konişirdi ataların..yoksa bitek senmi beyle konişirsin..Dallama.....:evil:
Aybike
06-22-2005, 09:50 PM
Bir yorum yapamam tabii eger ben daha iyi yasiyordum diyorsan. Ben okuyorum sadece...Ve rejim hakkinda ya da gecmiste olanlar hakkinda az cok bilgim var bu yuzden boyle konusuyorum. Senin yasadigin donemin bir farki vardiysa bilemem...
Bir duzen ulkenin farkli yerlerinde farki ozellikler gostermez ya da ulkenin farkli cografi yerlerinde farki ekonomik rejimler olmaz. Ozbekistan hakkinda 0 degil ama az sey bildigimi kabul edebilirim. Ben omrum boyunca hep en azini bildim bu yuzden hep ogrendim. Ben en iyisini biliyorum demek ahmakliktir. Komunist duzen yikildiktan sonra Ozbekistan komunist devam etti mi ? bildigim kadariyla etmedi. Amerika tarafindan bir yerlere getirildi mi ? bildigim kadariyla getirildi. Amerikayla gunumuzde siki iliskileri var mi ? bildigim kadariyla var. Bu durumda olup da ekonomik duzeni hakkinda birseylerin degismemis olmasi Ozbekistanin, imkansiz. Yine de bu konu hakkinda cok okumadigim icin fazla yorum yapmiyorum
Tum bunlari yanlis anlamadan dolayi soylemissin. Aslinda yazinin dahilinde bir suru yanlis ve hakarete ceken noktalar var ancak sinirle soyledigine hukmederek cevap vermiyorum. Eger bu noktada kirici olduysam anlasilamamaktan oturu, ozur dilerim ancak gayet acik yazdigimi zannediyorum. Calismamak degil mesele, yaslilarin sosyal guvencesi. Yaslilar belli bir noktadan sonra is goremez duruma gelirler bu doganin bir parcasi. Eskiden sosyal guvenlik oldugundan yaslilar zaten Turk kulturunun bir parcasi olarak saygi goruyorlardi, hem de sosyal guvenlikleri oldugundan endisesiz yasayabiliyorlardi. Ancak kapitalist duzen insanlarin bu degerlerini ve sosyal guvence anlayisini yok eder. Bu Turkiyede de boyledir...Umarim bu kez anlatabilmisimdir...
Bu konuyla ilgili basta konusmustum. Ayni seyleri soylemeye ihtiyac duymuyorum...Az biliyor olabilirim...
Gözünü sevdiğim para nelere kadirsin..
Slav ırkının para hırsı maalesef bizim soydaşlarada geçmiş..Muhacirlerdede vardır bu huy..Abime bak be işşizlik olmasında varsın sömürge olayım..yeterki önüme yemimi koysunlar ..helal sana kardeş helal.....
Administrator
06-23-2005, 02:03 AM
aybike
turklerin parayi slavlardan daha az sevdigini hic gormedim,
tm tersine turk ish adamlari ruslar gore cok zikna oluyorlar,turkiyeyde oyle,sende buralarda lafa tiyorsun slavlar hakkinda.
Administrator
06-23-2005, 02:19 AM
kagan bu yazini gormemimishim shimdi cevap verecem.peki ban soyleyebilirmisin amerika tarafdan nerelere getirilidi? amerika tarafdan hich bir yere getirilmedi..eger birileri tarafindan bir yere getilimish olsa buda kendi hukumetimizin bir seyler yaparak bir taraflara getirilmesi oldu..ozbekistani bu duruma getiren devlet icindeki burokrasi sitemi ve bryurokrsininde kendilerinin cebine para kazandirmak istedikleri bu dolayi cok amerikanlarda calishamadan .olayi eger burda bir ish yapmaya chalishirsan anlarsin ,meselen gel en azinda makarna ureten bir fabrikayi kurmaya chalish..onune sadece kendi cebini dusunun byurokratlar cikacaklar...
ben eski zamanda calishmis insanlar diye 80 yashndakileri degil sovet dagidginda 30 - 45 yashindaki insanlar hakkindada konushuyom,
beni tekrar etmek istedigim shu burda hangi sistem en iyii hagisi nicin coktugu degil,,,ama ozbeklerin zulum gordugu hakkindaydi..sovetlet yanlis ekonomi duzen oldugu icin coktu ama bu surec icinde yashaynlari zuilum gordu diyemem ,,oA liklara anadolu turklerine gore saglik,egitim,yasham standartlari konusunda cok kerre iyi durumdadilar,,(shimdi degil) bunu demek istedim..
Baga Tarkan
06-23-2005, 02:37 AM
sadece türkçülük ve turancılık ya da Asya Türk Kültürü ile ilgili olanlar bu tür forumlarda da ondan. diğerlerinin umrunda bile değil türkistan'da kimler yaşıyor ne yapıyorlar..
kurshad
06-23-2005, 04:27 AM
administrator kardes ozbekistanda rus zulmu hic yasanmadigini anlatti.
Ben de aksini soyluyorum..
Ozbekistan bir sovyet cumhuriyeti haline geldikten sonra kurucu baskanlar olan Feyzullah Hocayev ile Akmal Ikramov bile Stalin’in acımasız tutumu karşısında fazla tutunamamışlardır. 1936-1938 yılları arasında cereyan eden aydın kırımı esnasında Hocayev ve Ikramov, önce bir mahkemede yargılanmışlar ve sonra da Özbek aydınları ile birlikte vurulmuşlardır.
Daha baslangicta zulum vardi..
Devaminda vardi,
Simdi de var..
Cok degil bir ay once Andijan'da uzbek halkini acimasizca katlettiren I. Kerimov emperyalizmin yerli isbirlikcisidir. Kendisi tajik ve karisinin Rus olmasi sebebiyle bunu soylemiyorum her daim yuksek Rus menfaatlerine hizmet ettigi icin soyluyorum.
1991 deki moskovadaki birtakim generallerin yaptigi tamamen antidemokratik darbeyi ve cunta yonetimini ilk taniyan yine I.kerimov'dur.
Erk partisini ve birlik hareketini anti demokratik yollarla susturan Odur.
Ozbekistan'i bir polis devletine donusturen, hic bir muhalif dusunceyi yasatmayan ve komplo teorileriyle halkina korku asilayan odur.
Administrator kardesim, sana alternatif bir kitap onereyim, bir de ozbek muhalifler ne diyor onlari dinle, bir gozat:
Yolname / Otuken yayinevi Muhammed Salih.
Bilge_Tonyukuk
06-23-2005, 04:43 AM
bin kotusu vardi?
Bana sorsalar Türkiye'de sorun var mı diye? Ne diyebilirim ki? Aç değilim açıkta da değilim. O zaman Türkiye çok gelişmiş bir ülke mi diyeceğiz. Ben konuşmalarından şunu anlıyorum. Zülüm yoktu çok güzel yaşıyorduk. Gelsin Ruslar bizi kurtarsın...
Kurt ve Köpeğin hikayesini belki bilen vardır ama özet geçeceğim. Köpeği sahibi doyurur sonra da zincirle evinin önüne bağlar işlerini yaptırır. Kurt aç gezer ama yine de o zinciri boynuna geçirtmez...
Saygılarımla...
Türk milleti için en büyük zulüm başka milletlerin himayesinde olmaktır...
Administrator
06-23-2005, 05:03 AM
KURSHAD feyzullah hojayev gibi zulum gorenler ozvbek halknini intellektual eliti ve bask zengin tabakalriydi onceden dedigim gibi kara - halk(yani 95%) komunist yonetimden fayda gordu , egitim,saglik,evli olma,chalishma,konusundan bashka bir shey butun zulumler savash oncesi ,savash ici(hitler dolayi), ve savash sonrasi olan 3 - 4 yili iceriyor 1950 ten sovet son zmanina olan sureyide hesaba alman gerek,
halkin zulum gordu diyerek katil edilen hojayevlere ornek veermezsin fayzullah hojayevin kendiside komunzimin kurulmasi icin 1 vagon(trn vagonlardan olushur) altinni vermish birisiydi.
peki, sen buralara geldi anne babasi zulm goreni bir bul bakalim, ne kadarini bulacaksin,turkiyede sovetlerden yasayan ozbekleri fravun elinde yashyan yahudiyler gibi gostermeye calishiyor ama bakarsan bu iddialarin cogu sacma.
Administrator
06-23-2005, 05:11 AM
Erk partisi ile Birlik partisi birbrine buyuk dusmandir,hep firsat buldukca birbirlerine her turlu suclari atiyorlar.
aslinda ozbeksistan kerimovun kontrolunda degil ozbekistanda oncede var olan kerimovdada daha usutn guclu klanlar var ,onlar sadece kendi menfatini dusunur ne rusyayas ne amerikaya hizmet ediyorlar.
kurshad
06-23-2005, 05:29 AM
peki, sen buralara geldi anne babasi zulm goreni bir bul bakalim, ne kadarini bulacaksin,turkiyede sovetlerden yasayan ozbekleri fravun elinde yashyan yahudiyler gibi gostermeye calishiyor ama bakarsan bu iddialarin cogu sacma.
Dostum,
Benim dedem Andijan'li.
Rus zulmu dolayisiyla memleketleri Uzbekistan'i terketmis ailesiyle. Afganistan'a gecmis ve nihayetinde Turkiye.
Bizim evimizde Rus zulmunden baska bir sey konusulmaz, Ruslari sevene ve hosgorene iyi gozle bakilmaz..
Administrator
06-23-2005, 07:41 AM
Dostum,
Benim dedem Andijan'li.
Rus zulmu dolayisiyla memleketleri Uzbekistan'i terketmis ailesiyle. Afganistan'a gecmis ve nihayetinde Turkiye.
Bizim evimizde Rus zulmunden baska bir sey konusulmaz, Ruslari sevene ve hosgorene iyi gozle bakilmaz..
kmounism den en cok ruslarin kendisi zulm gordu,senin deden gibi zulum gormush bicareler sonuchta azinligi olustrur,
sayilar..
Aybike
06-23-2005, 12:26 PM
aybike
tm tersine turk ish adamlari ruslar gore cok zikna oluyorlar,turkiyeyde oyle,sende buralarda lafa tiyorsun slavlar hakkinda.
Parayı herkes sever ama slavlar bi başka sever..
Şimdi bana kalkıpta slav ırkını methetmeyeceksin heralde?
Administrator
06-23-2005, 01:11 PM
valla ,,,turklerin pariyi slavalardan az sevmdeigini soylemek istemistim ,o kadar,
salavlarin icnde ben ukrainlerin cok sevdigin gordum ,ruslara para o kadar onemlide degil ,iyi vodka verirsen tamam, baska seyin geregi de yok .,para mara cok istemeyecekler. ruslari calistirmak cok kolay bu yuzden zaten
ama turkler....
asena
06-23-2005, 01:17 PM
o zaman milleti vodkaya alistiralim.calistirmak rahat olur.
Aybike
06-23-2005, 01:33 PM
o zaman milleti vodkaya alistiralim.calistirmak rahat olur.
Helal sana asena senaryo gurubuna dahil etcem kız seni..
Yeni bir dizi yazıyorum yakında yayına girecek komedi "TÜRK OLMAK KOLAY DEĞİL" yakında ekibe alırım seni devam....
Colpan
06-23-2005, 02:19 PM
Rusların özellikle Kazakları alkole sistemli bir biçimde alıştırdığını duymuştum.
asena
06-23-2005, 02:20 PM
Vodka icen insanin verimi ne kadar oluyor?
Colpan
06-23-2005, 02:22 PM
Vodka icen insanin verimi ne kadar oluyor?Kendi deneyimlerimden cevap vereyim. Az içersen uçuruyor. Çok deli çalışıyorsun. Ama bir kere fazla kaçırmıştım ve oradaki kızlar benimle 3 yıldır konuşmuyor:D
asena
06-23-2005, 02:27 PM
Yok,hani vodkaya alismis Rus milletini calistirmak kolay oluyor ya,vodkaya alismis bir milletin verimini merak etmistim.
Alkollu ickiyi gemide bize 100 cc olarak norvec gib kuzey ulkelerinde dagitiyorlardi.baska turlu guvertede -20 de calismaya imkan yok.Ancak sise sise icen bir milletin verimini merak ettim.Herhalde 1 kisinin yapacagini 4 kisi yapabilir.
Aybike
06-23-2005, 02:34 PM
Kendi deneyimlerimden cevap vereyim. Az içersen uçuruyor. Çok deli çalışıyorsun. Ama bir kere fazla kaçırmıştım ve oradaki kızlar benimle 3 yıldır konuşmuyor:D
Tabi konuşmazlar..Naptıysan...
Ama onlar kendilerine bakacak güçleri yok şimdi hepsi kucaklarında birer bebek
zordur işleri beeeee...Hemde hepsi aynı gün üretilmiş...Tek tip bebeklerdir onlar..Eskiden türkiyede berberler mahallede herkesi tek tip traş ederlerdi..
Eğer berber biraz dindarsa imam traşı olurdu herkes..Onun gibi bişey olmuştur senin iş....
Aybike
06-23-2005, 02:35 PM
Yok,hani vodkaya alismis Rus milletini calistirmak kolay oluyor ya,vodkaya alismis bir milletin verimini merak etmistim.
Alkollu ickiyi gemide bize 100 cc olarak norvec gib kuzey ulkelerinde dagitiyorlardi.baska turlu guvertede -20 de calismaya imkan yok.Ancak sise sise icen bir milletin verimini merak ettim.Herhalde 1 kisinin yapacagini 4 kisi yapabilir.
Olsun 4 kişi olsun sayısana paramı verdik anasını satiiiiim....
Administrator
06-23-2005, 05:07 PM
ishte ruslarin ozeligi budur vodka icerek ayakta kalabilmesi ve aynen bu zaman cok verimli olmalari yoksa vodkayi herkez icebilir sonuchta .bilirsin rus vokdakasi ile meshurdur.
Bilge_Tonyukuk
06-23-2005, 06:46 PM
Di mi? Niye açmıyolar? Sanki Türkiye'nin tümü turancı, milliyetçi di mi?
Değil işte, değil... Niye sizinle ilgilenen bir tane komünist Türkiye Türkü göremiyorsun? Bence asıl bunu düşün. Türkiye'nin milliyetçileri Özbek halkini merak ettiği ve sevdiği için burda. Zaten milliyetçi olmayan bi Türk hayatta gelmez bu foruma.
İyi niyetimizin arkasında bir şey aramana gerek yok...
Saygılarımla...
Administrator
06-23-2005, 07:04 PM
Di mi? Niye açmıyolar? Sanki Türkiye'nin tümü turancı, milliyetçi di mi?
Değil işte, değil... Niye sizinle ilgilenen bir tane komünist Türkiye Türkü göremiyorsun? Bence asıl bunu düşün. Türkiye'nin milliyetçileri Özbek halkini merak ettiği ve sevdiği için burda. Zaten milliyetçi olmayan bi Türk hayatta gelmez bu foruma.
İyi niyetimizin arkasında bir şey aramana gerek yok...
Saygılarımla...
turanci,turkcu olmayi
dinci,ateyist,shamnist,komunist,musulman,hristyan olmaya bagli bir shey degildi.adam ayni zamnda kominst ve turkcu de olabilir,kapitalis ve turkcu de oallbilir.
yanlish hatirlamiyorsam bu forumda turkiyelik komonist turkcu arkadshda vardi.
Bilge_Tonyukuk
06-23-2005, 07:26 PM
Derin bir tartışma olabilir konu açabilirdik ama gereksiz buluyorum.
Elbette olabilir. Fakat Türkiye'ye bakarsan yok denilecek kadar az. Çünkü komünist olan ilk önce Türkçülerle kavga etmeye başlıyor. Son zamanlarda da ulusalcılık gibi dandik bir şey çıkardılar. Bir yandan milliyetçilik diyor bir yandan Çin diyor. En kötüsü de bu tip insanların evlerinde asla bir Türkün posterini bulamazsın fakat, şapkaları, kıyafetleri, dövmelerinde,hatta kıçlarında bile Che fotoğrafı olur. İyi hoş bir halk adamı bu insan da bize ne? Atatürk ü tanımadan Che ile yetişen insanlar komünist Atatürk'ü tanıyıp sonra solcu olanlar da ulusalcı oluyo. Hoş o da güzel çünkü artık solcular bile anlıyorlar çözümün milliyetçilerde olduğunu.
Solcu derken ben Türk düşmanı demek istiyorum. Siz öyle anlayın. Çünkü solcuların kitapları yaklaşık olarak şöyle dizilir hep:
Sosyalizm, Marx, Komünizm'in Tarihi, Türkiye'deki Kürt sorunu, Ermeni Soykırımı(şimdi orhan pamuğunki gündemde), Türklerin Kanlı tarihi... vb
Bu insanlar solcu olsun komünist olsun, her ne bok olursa olsun da niye işe Türklere küfretmekle başlıyorlar onu anlamıyorum. Mesele burda... Turancısı da vardır elbet. Benim sözüm onlara değil...
Aybike
06-23-2005, 08:18 PM
Ağzına sağlık Bilge....
Dediklerin yüzde yüz doğrudur...
Kominizm ve türkçülük bir arada olamz..
Komunizmin lugat karşılığına baksınlar hele.....
Hiç uyuyormu?
Administrator
06-24-2005, 02:51 AM
Komunizm bu ekonomik duzendir, istersen dindar komuinst ol istersen turkcu komist ol,istersen ateyist komunist ol.
meselen ben plan ekonomisini uygulamak isteebilirim ve ayni zamnda turkcu olabilrim veya tam tersi pazar ekonomisini uygulamak isteyen bir kapitalist olabilirim am buda benim turkcu olmama engel olamaz.
movusa
06-24-2005, 08:36 AM
Arkadasim. öyleyse neden sen bize yardimci olup birseyler yapmayi denemiyorsun. Bir konuda sen ac, beraber tartisalim, düsünelim.
Asalik
06-24-2005, 08:42 AM
so much of bullshit...
4twelve
06-24-2005, 10:45 AM
so much of bullshit...
it is nice comment;)
Aybike
06-24-2005, 11:29 AM
so much of bullshit...
HAU AB ! DU iDİOT:::
VERPİSST DICH !::
Maden yabancı dil olacak al sana..Dangalak..
Aybike
06-24-2005, 11:31 AM
Komunizm bu ekonomik duzendir, istersen dindar komuinst ol istersen turkcu komist ol,istersen ateyist komunist ol.
meselen ben plan ekonomisini uygulamak isteebilirim ve ayni zamnda turkcu olabilrim veya tam tersi pazar ekonomisini uygulamak isteyen bir kapitalist olabilirim am buda benim turkcu olmama engel olamaz.
Peki uygulayanki...ben uygulayan bir ülke tanımıyorum..
Neden hep dini yasakladılar acaba...
Ben kabullenmiyom arkadaş...İnadım inat....
Çok da inadım hani....:lol:
Güzel demişsin admin. Bizim Türkiyede komunizme öcü gibi bakılıyor. Tamam bende komunist değilim komunist düzene karşıyım ama sosyal bir devletten yanayım. Sosyalizme de soğuk bakmıyorum. Bir insan hem sosyalist hem Turancı olabilir: Sultan Galiyev gibi.
Komunizmin negatif yanları çok. Ama hiç mi pozitif yanı yok? Mesela bizim Türkiyede okuma yazma bilmeyenler var. Eminim Özbekistanda ya yoktur ya çok azdır. Birde komunizmin kültür sanata önem vermesi güzel. Ruslar tabi komunizmi kendi emelleri için uyguladılar. Orta Asyayı sömürmeye çalıştılar. Ama komunizminde Orta Asyaya bazı katkıları olduğunu düşünüyorum.
Orta Asyalı arkadaşlar cevap verirse sevinirim komunizmin katkıları olmuşmudur? Ya da şimdiki düzenimi tercih ederseniz komunizmi mi?
Administrator
06-24-2005, 01:37 PM
Peki uygulayanki...ben uygulayan bir ülke tanımıyorum..
Neden hep dini yasakladılar acaba...
Ben kabullenmiyom arkadaş...İnadım inat....
Çok da inadım hani....:lol:
tabiyki uygulayamazsin komunizm utopik bir duzendir,yanlsih taraflari coktur,din yasaktir,din yasakligi komunist adamin secenegine gore bir hristyian yeya bir musulman komunist ekonmomisini olmasini isteyebilir ama dindar da olabilir ,sheriyet kurallarina geliince kapitalist duzende sheriyatta uymuyor
ama hep bu "komunist turanci" olamaz iddiasini yanlish oldugunu ipatedmiyor,
birisi oalabilir deli birisi komunist duzeni tekrar kurmak isteyen ama o ayni zamanda turancida olabilir,anlatabildimmi?
Istanbuli
06-28-2005, 04:12 PM
Selamuleykum ,
Turkiyeli arkadaslarimizin her theardi acsan, her posti okusan, sadece bir mevzu'u bulabilirsin: Vay turkum, oy turanim, oh irkim, ah kanim! Niye baska bir mevzu'un hakinde konusmiyorlar bilmiyorum.
Belki son yüzyilda Türkiyeliler(bakiye Osmanlilar), iyice yalnizlashtilar ki, birden ayni lisani konusan insanlar ve devletlerin kismi de olsa bagimsizligi , hele gencleri, heycanlandirir.
"Arablar bizi arkadan vurdu" propagandasi ile Araplara yanash(a)mayan, ve Avrupanin din ve Kültür(Ahlak) konusunda uyushmamamiz , bize biraz "ortada kaldik" gibi bir his,duygu uyandiryor sanirim.
Gerce bunlarin yavas yavas kirildigi müshahade ediyorum ...
Selam
Halil
Baga Tarkan
06-29-2005, 01:00 AM
Selamuleykum ,
Turkiyeli arkadaslarimizin her theardi acsan, her posti okusan, sadece bir mevzu'u bulabilirsin: Vay turkum, oy turanim, oh irkim, ah kanim! Niye baska bir mevzu'un hakinde konusmiyorlar bilmiyorum.
Belki son yüzyilda Türkiyeliler(bakiye Osmanlilar), iyice yalnizlashtilar ki, birden ayni lisani konusan insanlar ve devletlerin kismi de olsa bagimsizligi , hele gencleri, heycanlandirir.
"Arablar bizi arkadan vurdu" propagandasi ile Araplara yanash(a)mayan, ve Avrupanin din ve Kültür(Ahlak) konusunda uyushmamamiz , bize biraz "ortada kaldik" gibi bir his,duygu uyandiryor sanirim.
Selam
Halil
Kısmi bağımsızlık lafını senin muhtelif bir yerine monte ederim.
Ruhunuzu, leş kargası Araplara emanet etmişsiniz, arap aşağı arap yukarı..
Tarihinizi okuyup da öğrenin, Semerkand'da,Buhara'da, Horasan'da ne olmuş.... Ondan sonra arapların altına yatarsınız.
Sizin gibilerin varlığı eminim, dünyayı korkusundan titreten Attilaların,Fatihlerin ruhunu sızlatıyordur.
Tarihinizi okuyup da öğrenin, Semerkand'da,Buhara'da, Horasan'da ne olmuş.... Ondan sonra arapların altına yatarsınız.
Sizin gibilerin varlığı eminim, dünyayı korkusundan titreten Attilaların,Fatihlerin ruhunu sızlatıyordur.
:rolleyes:
Kullandığın laflara dikkat et. Hakaret etmek zorunda değilsin.
Eğer katılmıyorsan, muğlak suçlamalar yerine neden öyle düşündüğünü hepimiz öğrenmek isteriz.
Oriyon_farr
06-29-2005, 01:17 AM
.
Samarqandin hakinde niye demek istiyorsun sen!? Soyle, bakalim!
Baga Tarkan
06-29-2005, 02:12 AM
muğlak suçlamalr mı?
6.yy.da batı Türkistan eyaletleri Yüce ve Ulu Kağanımız İstemi Kağan egemenliğinde idi. Keş, Nasır, Buhara ve Semerkand'da dahil olmak üzere.
Bölgede, Emevi halifelerinin Kuteybe komutasındaki arap ordularının yaptığı katliamlar gün gibi ortadadır.
Örnek mi ; Harizm'in yakılıp yıkılışını Biruni bile kınamıştır. Baykent ve Şuman diğer örneklerdir.
Selamuleykum ,
Selam
Halil
Önce bin kendini tanıtta karışımızdaki kişinin algıdaki seçiciliğini bizde terest yapalım...
tanıtma metninden sonra bende bir şeyler söylemek isterim(di):lol:
kurtbilal1985
06-29-2005, 02:41 AM
baga arkadas. tarihte cereyan etmis olaylar yüzünden bugün bir irk yada devletí suclamak ne kadar dogrudur. bizimde hem yabanci milletlerle, hemde bir cok türk devleti ile savasimiz olmustur. bu acidan böyle bir örnek vermek dogru degil. araplarin durumuna gelince osmanli döneminde, tamamen osmanliya dolayisiylada türklere sadik kalmislardir. sadece 1.dünya savasinda talat, enver ve cemal pasa üclüsü asiri milliyetcilik yaptigi icin, onlardada dogal olarak arap milliyetciligi olustu ve türklere karsi cephe aldilar.
buna ragmen osmanliya ihanet eden arap kabileleri oldugu gibi osmanlinin yaninda yer alan arap kabileleride olmustur. bugün suudi arabistanin basindaki suud ailesi buna bir örnektir. bu aile asirlardir osmanliya bagli kalmistir.
Baga Tarkan
06-29-2005, 02:55 AM
arap milliyetçiliği, islamın ilk yıllarından itibaren kendini göstermiştir. tarihimizi lütfen iyi inceleyelim iyi bilelim. biz herkesin dini inancına saygılıyız ancak müslümanlık adına Yüce Türk kültürünü kurban edemezsiniz.
genco
06-29-2005, 03:24 AM
=Istanbuli]Selamuleykum ,
Ben Türkiyeliyim ama senin dediğin gibi bir post açmadım...Açanlar var doğru ama açmayanlar da var...
Bu konuşmanı yadırgadım..
Yalnızlaştığımız kısmen doğrudur...
Müslimanız ama Araplar'a benzemeyiz.
Türküz ama Orta-Asya Türkleriyle ortak yanımız azalmış.
Avrupalıyız ama tam olarak Avrupalı ülkelere benzemiyoruz...
Bu üç yönümüzün hangisi daha ağır basar ilerde, göreceğiz..
Fakat Arapların yanında yer almayacağımız kesin gibi...
Orta-Asya veya Avrupa Birliği olacak gibi gözüküyor
En kuvvetli ve mantıklı olarak Orta-Asya(Avrasya Birliği) kalıyor.
Araplar:
Aralarında birlik yok...
İsraille ilişki kuran da var İsraile karşı çıkan da...
Amerika uşağı da var, Amerika düşmanı da....
İsrail'e ve Amerika'ya karşı, Türkiyedeki kadar muhalefet çoğunda yok!
Aksine, Amerikanın arka bahçesi(Bahreyn, Katar,Kuveyt,Suudi Arabistan...vb) olanlar bile var.
İşin en acı tarafı da daha Kıbrıs'ı tanımadılar!
Bana göre, Arap ülkelerinde İslamiyet din olarak yaşanmıyor; Mollalar, Krallar, Prensler baskı aracı gibi kullanarak, halkın üzerinde kırbaç olarak sallıyorlar...
Dünyada, İslamiyetin en güzel şekli Türkiye'de yaşanıyor.
Sakın başörtüsü safsatasını söylemeyin...Bu olay Türkiyede İslamın siyasallaşmasıyla ortaya çıkmıştır; yıllar önce böyle bir olay yoktu bizim ülkemizde...İnsnımız arasında ayrım-gayrım yoktu...
Malesef, İslamı siyasallaştırma düşüncesi meyvelerini vermeye başladı;
Partiler kuruldu,bankalar kuruldu,okullar açıldı, holdingler(Çoğu da paraların üstüne yattı)kuruldu, gazeteler,Tv ler kuruldu... İslamiyet üzerinden nemalanma yoluna gidildi. Sokaklar ucube kılıklı insanlarla doldu..Yeşil bayraklı provalar yapıldı...
Bunlar Türk halkının alışık olmadığı durumlardır.
İşte bu yapılanmalar; halktta, devlette, askerde ürküntü yarattı...
Şimdilerde "takiyecilik"in alasını yaparak, en kral "batıcı" oldular...
...........saygıyla.........
genco
06-29-2005, 03:50 AM
Bak kardeşim,
Senin gibilerin yüzünden bu tür suçlamalara muhatap oluyoruz burada.
Şu kullandığın ifadelere bak! Ne yapmak istiyorsun anlamak zor..
Ortalığı germekten başka, bu ifadeler ne işe yarar ki?
Amacın Türk kültürünü anlatmaksa eğer, yöntemin böyle olmamalı...
Herkes senin gibi düşünmeyebilir, sen de herkes gibi düşünmeyebilirsin... Gayet normal...
Fikirlerini illa dikta etmen gerekmez...
Bu uslübunla, sadece allerji yaratırsın; yaratıyorsun da...
Benimkisi dostane bir uyarı...Ama sen nasıl anlarsan öyle anlayabilirisn...
Bilge_Kagan
06-29-2005, 04:33 AM
Ben Türkiyeliyim ama senin dediğin gibi bir post açmadım...Açanlar var doğru ama açmayanlar da var...
Bu konuşmanı yadırgadım..
Hocam, bu cumleleri karsilik olarak yazdiginiz cumleler, basligin basinda "Oriyon_farr" rumuzlu uyenin kullandigi cumleler. Yani "Istanbuli" rumuzlu uyenin fikirleri degil...
arap milliyetçiliği, islamın ilk yıllarından itibaren kendini göstermiştir. tarihimizi lütfen iyi inceleyelim iyi bilelim
Soyledigin sozlere dikkat etsen daha iyi olur. Islamin ilk yillarinda milliyetcilik kesinlikle yoktu. Bunu istersen Peygamber efendimizin cadirinin yanina cadir kuran demirci Turk ailesinden anlarsin, istersen Peygamber efendimizin " Arabin Arap olmayana tek ustunlugu " takva" dir " sozunden anlarsin. Arap irkciligi Emeviler doneminde, iktidar sahipleri yuzunden basladi ( Emevilerin sadece Turklere degil, diger irklara da uyguladigi soykirimlar vardir. Onlar Arap olmayan muslumanlari asagilik gorur, onlara " mevali (köle ) " derlerdi ). Sonrasindaki "Abbasi" iktidari doneminde ise, irkcilik tekrar kayboldu, hatta bir sure sonra Abbasi devleti bir Turk devleti gibi islemeye basladi. Zira Turklerin askeri basarilari ve yetenekleri cok ustundu, bu yuzden Turkler once askeri, sonra da siyasi mevkiilerde cok yukseldiler, bir sure sonra Abbasi halifeleri Turk komutanlarin elinde birer kuklaya donustuler ( Tolunogullari, Ihsidiler gibi devletler, Turk valiler tarafindan yonetiliyorken bagimsiz oldular. Halk genel olarak arap olmasina karsin ordu ve iktidar buyuk olcude Turklerden olusuyordu. Bu gibi valiliklerin bagimsizligini kolayca ilan etmesi sadece Turklerin lehine bir otorite bosluguyla aciklanabilir ). Bu ortada irkciligin "i"sinin olmadigini gosterir. Zaten irkciligi " islamiyete yuklemek " din hakkinda da birsey bilinmediginin kanitidir. Sanirim kendi soyledigin gibi hem tarih hakkinda hem de din hakkinda "herkesin" iyi incelemelerde bulunup, iyi bilgilenmesi gerekiyor...
Baga Tarkan
06-29-2005, 04:37 AM
Kimse Türkiye Cumhuriyeti'ne kısmi bağımsız gibi laflar edemez.
Ayrıca benim gibiler yüzünden ne tür suçlamalara maruz kalıyorsun? İşkembe-i kübradan sallamadan örnekler misin?
Sizin gibiler dediğin nedir? Ben Türkçüyüm, bundan rahatsız mı oldun? Tarihin en yüce ırkına mensup olmaktan dolayı gurur duymamdan mı rahatsız oldun?
Kimse müslümanlığı kendine siper alıp, Türk'e ve Başbuğumuz Atatürk'e dil uzatamaz. Tarih buna yeltenenlerin acı hatıraları ile doludur.
Baga Tarkan
06-29-2005, 05:02 AM
Bilge Kağan ;
Benim yazacaklarımı sen yazmışsın. " Mevali" terimi bu konuyu anlatmak bakımından çok önemlidir. (tekili mevla). Mevla, bir efendiye "vala" bağıyla bağlanıp onun himayesine giren kişilere denir. "vala" kurumu, kaynağını islamiyet öncesi arap kabilerinde görülen bağımlılık ilişkilerinden alır.
emeviler ırkçıydı sonra abbasiler geldi ırkçılar kayboldu demek tarihi gerçekleri tahrip etmek demektir. abbasi döneminde buhara ve taşkent surları inşa edilmiştir. Türk akınlarından korunmak için ribat denilen binlerce korunaklı yer yapılmıştır. arap coğrafyacıları yalnızca seyhun ve ceyhun bölgesinde 10 bin ribat olduğunu ileri sürerler.
senin yazına dönersek ;
(Emevilerin sadece Turklere degil, diger irklara da uyguladigi soykirimlar vardir. Onlar Arap olmayan muslumanlari asagilik gorur, onlara " mevali (köle ) " derlerdi) demişsin.
zaten ben de bunu diyordum.
ben hiçbir yazımda islamiyetle arap ırkçılığını ilişkilendirmedim. nereden böyle bir fikre kapıldın anlayamadım. demek ki, algılama kapasiten bu kadar.
arap harsını alıp kendi öz harsını yok saymada Türkler kadar ileri gitmiş bir milletin olmadığını ben değil, Bernard Lewis söylüyor. Benim dikkat çektiğim nokta budur. müslüman olmak ayrı şeydir, kendi öz benliğin unutup arap harsını kabullenmek ayrı şeydir.
beni kimsenin dini ilgilendirmez. herkesin dini kendinedir.
Bilge_Kagan
06-29-2005, 05:23 AM
emeviler ırkçıydı sonra abbasiler geldi ırkçılar kayboldu demek tarihi gerçekleri tahrip etmek demektir. abbasi döneminde buhara ve taşkent surları inşa edilmiştir. Türk akınlarından korunmak için ribat denilen binlerce korunaklı yer yapılmıştır. arap coğrafyacıları yalnızca seyhun ve ceyhun bölgesinde 10 bin ribat olduğunu ileri sürerler
Oyle ya da boyle elde edilmis topraklari korumak icin ( zira Turk akinlarindan korunmak icin diyorsun ) sur yaptirmanin, irkciligin devam ediyor olmasiyla ne ilgisi var onu anlamadim. Ha eger demek istiyorsan ki " Eger iktidar Turklerin elinde olsaydi, akincilara kapilari acarlardi, arap devletini yiktirirlardi. " soyle cevap vermek zorunda kalirim; Turkler zaten tarih boyunca, en guclu olduklari donemlerde bile toprak icin birbirleriyle savastilar, bu donemde niye savasmasinlar ? Halifenin Abbasi olmasi onemli mi devletin kimin elinde oldugunu bildikten sonra. Ayrica Turk savas disiplininde basarisizliga tahammul yoktur, neden komutan disaridan gelen Turkler topraklarini isgal etsin de burasi Turk yurdu olsun diye kendi askerlerini heba etsin, kendi yeteneklerini kisitlayip bir koseye cekilsin ? Sonucta devlet onun devleti. "Korunmak" la "Irkcilik" ne kadar iliskili ben anlayamadim. Oyleyse Selcuklular da Mogol tehlikesine karsi koyabilmek icin dogudaki surlari guclendirdiklerinde Mogollara irkcilik mi yaptilar :lol:
ben hiçbir yazımda islamiyetle arap ırkçılığını ilişkilendirmedim. nereden böyle bir fikre kapıldın anlayamadım.
Su yazina bakacak olursak,
arap milliyetçiliği, islamın ilk yıllarından itibaren kendini göstermiştir
Ne soyledigin ayan beyan ortada. Tabii eger Arap tarihinin Islamiyetle birlikte basladigini dusunecek kadar tarih bilgisinden yoksun degilsen...
demek ki, algılama kapasiten bu kadar.
Sozlerine dikkat et, burada fikirleri tartisiyoruz, sidik yaristirmiyoruz. Kimin algilama kapasitesinin ne kadar olduguna sen karar veremezsin, ustelik karsidakine bir bilgi vermeden " sen oylesin sen boylesin " diye laflar soylemek, kisinin kendi bilgisizligini karsidakini hakaretlere karsi savunmaya gecirerek ortmeye calismaktan baska birsey degildir. Forum huzuruna ve uyelere biraz daha saygili olman konusunda seni uyarmak zorundayim...
beni kimsenin dini ilgilendirmez. herkesin dini kendinedir.
Oyleyse Islamiyetle irkcilik kavramlarini bir arada kullanmayacaksin, bu kadar basit. Ben kimsenin dini kimseyi ilgilendirir demedim. Din hakkinda bilgilenmeden konusmayin dedim ( ki aslinda ne kadar bilgi sahibi oldugun konusunda bir bilgim yok ama su bir kac iletinden bir kac tahminim oldu... ). Hala da soyluyorum, bir konu hakkinda, ozellikle de din hakkinda konusacaksaniz, konusacaginiz seyin ne oldugunu iyi bilin oyle konusun...
Kolay Gelsin..
Baga Tarkan
06-29-2005, 05:42 AM
her söylediğimi saptıracaksan birşeyler yazmamın hiçbir esprisi yok.
sur yapmakla milliyetçiliğin ne ilgisi var? sen abbasi halifelerinin türk komutanların kuklası olduğunu yazmışsın. ona istinaden yazdım onları.
islamdan önce arap milliyetçiliği yoktur. birşeyin milliyeçiliğinin yapılması için önce öyle bir millet olması gerekir.
araplar; hay adı verilen ve birkaç aileden oluşan topluluklar halinde yaşarlardı. Hay içinde köleler ve cariyeler de bulunur. tanrıları ortak hay üyeleri birlikte göçüp konarlar ve kan davası dayanışmasıyla yükümlüdürler. Açlık coğrafya gereği yaşamın bir parçasıdır. göçebe yerleşik tarım yapanı hor görür. hayat, gazve denilen yağma akınlarına bağlıdır. bu sebeple kız çocuk istenmez. vs.vs.vs.
kurshad
06-29-2005, 06:23 AM
baga arkadas. tarihte cereyan etmis olaylar yüzünden bugün bir irk yada devletí suclamak ne kadar dogrudur. bizimde hem yabanci milletlerle, hemde bir cok türk devleti ile savasimiz olmustur. bu acidan böyle bir örnek vermek dogru degil. araplarin durumuna gelince osmanli döneminde, tamamen osmanliya dolayisiylada türklere sadik kalmislardir. sadece 1.dünya savasinda talat, enver ve cemal pasa üclüsü asiri milliyetcilik yaptigi icin, onlardada dogal olarak arap milliyetciligi olustu ve türklere karsi cephe aldilar.
buna ragmen osmanliya ihanet eden arap kabileleri oldugu gibi osmanlinin yaninda yer alan arap kabileleride olmustur. bugün suudi arabistanin basindaki suud ailesi buna bir örnektir. bu aile asirlardir osmanliya bagli kalmistir.
Turkiyedeki arap dusmanliginin abartildigi konusunda hemfikirim. Osmanli'nin son doneminde osmanliya sadik kalmis asiretler vardi. Bunlar Ingilize karsi Osmanli askeriyle omuz omuza vurustular.
Canakkalede carpisan 77.alay arab askerlerden olusuyordu.( her ne kadar bu birlik dusman karsisinda bozguna ugramissa da , oraya kadar gelmis hic olmazsa :) )
Yine Canakkalede, dusman gemilerine toplarla buyuk zayiat veren ve en sonunda sehit olan Yuzbasi Hasan ve Libyali tegmen Mevsuf'un isimleri aziz hatiralari icin bataryalarinin bulundugu mevkiye verilmistir.(Hasan Mevsuf bataryasi)
Fakat, baska bir gercek te bircok arap asiretinin Osmanliya isyan etmesi ve Turk kani dokmesidir. Osmanli askerinin midesini deserek altin para aramalari, emri altinda olduklari Turk subaylarini sehid etmeleri, Ingilizlerle birleserek Osmanli askerine saldirmalari bir vakaadir.
Suud ailesi hakkinda soylediklerin tamamen YANLIS;
Suud ailesi ve Kuveyt emiri El-sabah ailesi ingilizlerle isbirligi yapan ve osmanlinin kanini doken ve arap yarimadasinin emperyalistlerin eline gecmesine sebep olan en buyuk HAINLERDIR.
Bu aile daha once Necefte ve Kerbelada kutsal mekanlara saldirmistir ve yakip yikmistir. Mekke ve Medine'de sahabe mezarlarini tahrip etmistir.
Wahabiligi nesreden ve arap asiretleri arasinda yayan yine bu ailedir.
Araplarin Osmanliya isyanlarinin en buyuk musebbiplerinden olan bu ailelere sempatini anlamakta zorluk cekiyorum.
Arap isyanlarini Talat , Enver ve Cemal pasalarla ozdeslestirmen ise tamamen mesnetsiz. Cemal pasa Suriye valililigine atanmasinin sebebi arap isyanlarini bastirmakti. Yani bu isyanlar onceden vardi.
Yani sozun kisasi; tarihteki her turlu melaneti Turk milliyetcilerine baglama hastaligina kapilmissin zanni olusturdun bende. Umarim bu illetten kurtulasin..
genco
06-29-2005, 09:01 AM
=Baga Tarkan]Kimse Türkiye Cumhuriyeti'ne kısmi bağımsız gibi laflar edemez.
İyi işte, sen de böyle laflar edemeyeceğini, fikirlerini orataya koyarak yaparsın, külhanbeylik yaparak değil...Burası fikirmeydanı, savaş meydanı değil ki...
Ayrıca benim gibiler yüzünden ne tür suçlamalara maruz kalıyorsun? İşkembe-i kübradan sallamadan örnekler misin?
Sen daha hangi başlık altında yazdığının bile farkında değilsin;Böylece kimin .........................(Buraya, ikinci cümleni aynen iade ediyorum)salladığı belli oluyor.
Sizin gibiler dediğin nedir? Ben Türkçüyüm, bundan rahatsız mı oldun? Tarihin en yüce ırkına mensup olmaktan dolayı gurur duymamdan mı rahatsız oldun?
Anlayış şeklin kafa yapına uygun düşmüş...
Burası "ırkçı" bir forum değil. Irkçı söylemler burada kabul görmez.
Bir tane Özbek var mı "ırkçı" olan?.. Esas rahatsız olan onlar ve sırf bu yüzden bu başlığı açan da onlar. Bilmem anlatabildim mi?
Kimse müslümanlığı kendine siper alıp, Türk'e ve Başbuğumuz Atatürk'e dil uzatamaz. Tarih buna yeltenenlerin acı hatıraları ile doludur.
Birileriyle karıştırmışsın beni...
Aşağıdaki yazı bana aittir, iyi oku..
Araplar:
Aralarında birlik yok...
İsraille ilişki kuran da var İsraile karşı çıkan da...
Amerika uşağı da var, Amerika düşmanı da....
İsrail'e ve Amerika'ya karşı, Türkiyedeki kadar muhalefet çoğunda yok!
Aksine, Amerikanın arka bahçesi(Bahreyn, Katar,Kuveyt,Suudi Arabistan...vb) olanlar bile var.
Anlamadan,dinlemeden ezbere yorum yapmamalısın...Aksi halde böyle gülünç duruma düşersin...
genco
06-29-2005, 09:44 AM
Sanırım başlıkta rahatsızlık duyulan "ırkçı" söylemler...
Malesef, ırkçılık yaparak, Türklüğe zarar verenlerin; ırkçı Kürtler'den(PKK gibi) hiç bir farkları yok.
Amaçlarına bakıldığında; al birini vur ötekine...
Her ikisi de ülkemizi bölmeye yönelik girişimler...
Her ikisi de "ayrışma" siyaseti gütmekte.
Yani sonu bölünmedir...
Ne varki "Irkçı" geçinenlerin (Adsızcılar) sayısı 3 -5 bin kadar ya var ya yoktur.
2-3 milyon da PKK'lı ancak vardır...
Bu kadar ses çıkarmlarına bakıp da kimse aldanmasın..
Özbek kardeşlerimiz, Türkiye hakkında hüküm yürütürken, bunların dışındaki çoğunluğu da -ki %99 kadardır- hesaba katmalı...
Yani; başlıkta "Bazı ya da az sayıdaki Türkiyeli arkadaşlar" denilse daha doğru olurdu...
...........saygıyla..........
Bilge_Kagan
07-01-2005, 02:18 PM
sur yapmakla milliyetçiliğin ne ilgisi var? sen abbasi halifelerinin türk komutanların kuklası olduğunu yazmışsın. ona istinaden yazdım onları.
Ben de zaten cevabimda " eger bunu soylemek istiyorsan sana soyle cevap vermek durumunda kalirim " demistim, sanirim ya okumadan bos muhalefet yapmaya calisiyorsun, ya da okudugunu anlamiyorsun...Iste burada
Oyle ya da boyle elde edilmis topraklari korumak icin ( zira Turk akinlarindan korunmak icin diyorsun ) sur yaptirmanin, irkciligin devam ediyor olmasiyla ne ilgisi var onu anlamadim. Ha eger demek istiyorsan ki " Eger iktidar Turklerin elinde olsaydi, akincilara kapilari acarlardi, arap devletini yiktirirlardi. " soyle cevap vermek zorunda kalirim; Turkler zaten tarih boyunca, en guclu olduklari donemlerde bile toprak icin birbirleriyle savastilar, bu donemde niye savasmasinlar ? Halifenin Abbasi olmasi onemli mi devletin kimin elinde oldugunu bildikten sonra. Ayrica Turk savas disiplininde basarisizliga tahammul yoktur, neden komutan disaridan gelen Turkler topraklarini isgal etsin de burasi Turk yurdu olsun diye kendi askerlerini heba etsin, kendi yeteneklerini kisitlayip bir koseye cekilsin ? Sonucta devlet onun devleti. "Korunmak" la "Irkcilik" ne kadar iliskili ben anlayamadim. Oyleyse Selcuklular da Mogol tehlikesine karsi koyabilmek icin dogudaki surlari guclendirdiklerinde Mogollara irkcilik mi yaptilar
islamdan önce arap milliyetçiliği yoktur. birşeyin milliyeçiliğinin yapılması için önce öyle bir millet olması gerekir.
Oyleyse diyorsun ki; Islam ortaya cikar cikmaz araplar "pat" diye millet oldular, bir araya geldiler...Zira Islamiyetin ilk yillarindan itibaren kendini gosterdi dedigine gore ( ki din ve din tarihi hakkinda birsey bilmedigin cikiyor ortaya, en azindan islamiyet icin... ) bunu iddia ediyor olman gerekir. Araplar, islamiyet oncesi donemde de her ne kadar daginik olsalar da, bir millettiler. Gumilev, Hazar Cevresinde Bin Yil a bakalim;
Bilge_Kagan
07-01-2005, 02:31 PM
“5., 6.yüzyılda Arabistan parçalanmış ve güçsüz bir durumda idi. Bu durum onun yabancı kültürlerin tesir sahasına girmesini kolaylaştırıyordu.
Daha sonra Medine ismini alacak olan Yesrib’e Roma’da hayatta kalmayı başarmış olan Yahudiler akın etmişler; kiliseden kopan Hıristiyanlar da burayı kendilerine mekan tutmuşlardı.
Araplar İranlı büyücülerden Zerdüştizm’i öğrenmişlerdi. Sahrada yıldızlara özellikle Zühre’ye tapan Bedeviler volta atıyordu.
Mekke-i Mükerreme’de gökten düşen bir meteorit vardı (Hacer’ül esved). Mekkeliler pratik zekalı insanlardı. Hacıların şehirlerine gelerek tapınmalarına müsaade ettiler ve bu arada onlara hurma ve suyu pahalı fiyattan sattılar. Araplar bu sükunetten faydalanarak, içlerinden bir kıvılcım parlayıncaya kadar sessiz sakin bir hayat sürdüler.”[/quote]
Kaynaklara gore yine "Araplar" diye bir milletin varligindan bahsetmek mumkun, her ne kadar bir cok guncel tarih kitabi araplarin bu donemini " cahiliyye devri " diye kestirip atsa da," Arap milleti " hicbir zaman farkli etnik kokenli kabilelerin federasyonu degildi...
araplar; hay adı verilen ve birkaç aileden oluşan topluluklar halinde yaşarlardı. Hay içinde köleler ve cariyeler de bulunur. tanrıları ortak hay üyeleri birlikte göçüp konarlar ve kan davası dayanışmasıyla yükümlüdürler. Açlık coğrafya gereği yaşamın bir parçasıdır. göçebe yerleşik tarım yapanı hor görür. hayat, gazve denilen yağma akınlarına bağlıdır. bu sebeple kız çocuk istenmez. vs.vs.vs.
Eklenecek cikarilacak seyler var kanimca ama yine de bu basligin acilma nedeni araplarin milli varligi olmadigi icin daha fazla uzatmanin manasiz oldugunu dusunuyorum...
zuluraptor
10-06-2006, 07:58 AM
'' Administrator '' Türkiyedne Birsürü Arkadaşım var Turizim için Tkiyeye'ye gelmiş. gelmiş Burada şunu Gölemledim Rus Kominizmi o kadar Kötü Birşey ki Sizin Rusyadan kaçan insanlar Buralara Gelip 1 Dolara Kimsenin hayatında yapmayacağı işler yapıyor. Bak sadece Türkiyede 200.000 RUS - Türk evliliği war sen bana neyi savunuyorsun. Uzbekistandan Gelip buralarda ne işler yapan insanlar war biiyormusun ?ayda 50 dolara iğrenç işler yapıyorlar. Sen Hiç Bir Türkiye li Türk Kadının gidip Rusya ya Pis İşler yaptığını Gördünmü. Sen Belki Rus rejimi yanlısı olabilirsin. Senin görüşünede saygım var. Ama şunu belirtmek isteyeyim ki Sovyetlerden kaçan okadar çok insan var ki Türkiye'de Azeri , Özbek , Türkmen , Kırgız , Tacik .. Neler neler Çok arkadaşım var. Buraya Geldiklerinde Aslanlar Gibi uyum sağlıyorlar. Bana dedikleri şu Kendi ülkeleri Hakkında; Abi ne bir iş sahası ne bir ekmek parası bulabiliyoruz. Azerbaycanlılarla Türkmenlenistanlılar Rahatlar gene Onların Ülkelerinde Doğal Kaynaklar var Gelişiyorlar Çünkü Türkiyeye kapılarını Açtılar.
Mesela Azerbaycan Ermenistan savaşı Sonra Türkiye Ermenistana Ambargo Koydu. Ermenistandaki insanlar Şimdi açlık sınırındalar. Azerbaycana saldırmanın cezasını ödediler haala daha ödüyorlar..
Şimdi Türkmenistan Çok Hızlı bir şekilde Gelişiyor. Neden ? Çünkü Arkasında Türkiye var Rusya öyle Her Dilediğini Yaptıramıyor o kadar Basit Değil bu işler.
Gelişiyor Orta Asyanın En Zengin Ülkesi Olacak. Ekonomistler Türkmenistanı Bir YAtırım Cenneti Olarak Görüyorlar. Orta Asyanın İsviçresi olacak. Sonuçta 5 milyon nüfuslu Bir Ülke Rusya istediğini Yaptırabilir ama Yaptıramıyor. Ülkedeki bütün Sanayi ihalelerini Türkiyeli Türk iş adamları alıyorlar. Azerbaycandan Türkmenistandan Yığınla üniversite öğrencisi Geliyor Buraya okumaya Hemde Türkiye Cumhuriyeti Kanatları Altında. Bizim öğrencilerde oraya gidiyorlar rakamları çok değil ama sembolik olarak olsada gidenler var.
Şimdi Türkiyeye Rest çeken Türki Cumhuriyetlerdeki arkadaşlar. Yok efendim Türkiyedekiler Bize abilik yapmak istiyorlar Türkiyedekiler bizi aşağılamak istiyorlar. Türkiyedekiler Bizi Sömürmek istiyorlar Diyenlere Şu soruyu sormaktan Kendimi alamıyorum Gözlemlerim Doğrultusunda.
Türk Türkü Nasıl Sömürebilir ?
Türk Türke Nasıl efendilik yapabilir ?
Bunu Bana açıklarmısınız ?
Sonuç Olarak Türkiye'deki yaşayan Öz Türk Türkmen Halkı Avrupalı'lardan Yüzyıllar Boyu O kadar Darbeler Almışlardır ki Aldıkları yaralar Oyuk oyuk olmuştur. Avrupalıların Türkmenleri Kötülemeleri Haala Daha Sürmektedir. Bize karşı tutumları kötü arkamızdan kuyumuzu kazıyorlar. Çünkü Arta asyadan gelmiş işsiz Güçsüz Göçebeler idik. Ama şimdi Dünyanın Sayılı Ülkelerindeniz. Biz Bunları yapabildik. Çünkü özgürlüğümüz Elimizde idi. orta Asyadaki Diğer Türkmenler Gelişemediler Çünkü Rusya onlara Engel oldu Yıllarca.
Biz Türkiyede yaşayan Türkmen Halkıyız. Bize Daha ilk okulda atalarımızın Geldikleri Topraklar Olarak Sizlerin Şuan Yaşadığı Toprakları Gösterdiler.
Bizler bu kadar Tarihlerine Bağlı İken. Sizler Nasıl bu konuda bu kadar rahat Davranabiliyorsunuz.
Sözüm onaki Türkiye Cumhuriyeti 80.000.000 nüfuslu Nato Üyesi Dünyanın En Güçlü 5 ordusu Arasında Yer Almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Şuan Rusyanın Düştüğü Ekonomik Durumdan Faydalanarak Azerbaycan vede Türkmenistan ile Birleşebilir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Bunu Ruslar gibi Silahla Yapmayacak kadar şevkatli vede asildir. Allaha şükür Türkmen kültürümüz vardır ABD Rusya Gibi Kan Dökme Meraklısı Değiliz.
timurlenk
10-06-2006, 12:46 PM
konuyu acan kisi vede bacha nickli zat muhtemelen fars kokenli olup devamlı turk-turan düşmanlıgı yapmaktadırlar bunların esas korkusu turan yada turk birligi gerceklesirse iran diye bir devletin ortada kalamayacagıdır......
turkuaz789
10-06-2006, 01:09 PM
'' Administrator '' Arkadaşım Sana Tek Bişey Söyleyeceğim Ben Türkiyede Turizimciyim Sürekli İstanbul vede Antalyadayım. Burada şunu Gölemledim Rus Kominizmi o kadar Kötü Birşey ki Sizin Rusyadan kaçan insanlar Buralara Gelip 1 Dolara Kimsenin hayatında yapmayacağı işler yapıyor. Bak sadece Türkiyede 200.000 RUS - Türk evliliği war sen bana neyi savunuyorsun. Uzbekistandan Gelip buralarda ne işler yapan insanlar war biiyormusun ?ayda 50 dolara iğrenç işler yapıyorlar. Sen Hiç Bir Türkiye li Türk Kadının gidip Rusya ya Pis İşler yaptığını Gördünmü. Sen Belki Rus rejimi yanlısı olabilirsin. Senin görüşünede saygım var. Ama şunu belirtmek isteyeyim ki Sovyetlerden kaçan okadar çok insan var ki Türkiye'de Azeri , Özbek , Türkmen , Kırgız , Tacik .. Neler neler Çok arkadaşım var. Buraya Geldiklerinde Aslanlar Gibi uyum sağlıyorlar. Bana dedikleri şu Kendi ülkeleri Hakkında; Abi ne bir iş sahası ne bir ekmek parası bulabiliyoruz. Azerbaycanlılarla Türkmenlenistanlılar Rahatlar gene Onların Ülkelerinde Doğal Kaynaklar var Gelişiyorlar Çünkü Türkiyeye kapılarını Açtılar.
Mesela Azerbaycan Ermenistan savaşı Sonra Türkiye Ermenistana Ambargo Koydu. Ermenistandaki insanlar Şimdi açlık sınırındalar. Azerbaycana saldırmanın cezasını ödediler haala daha ödüyorlar..
Şimdi Türkmenistan Çok Hızlı bir şekilde Gelişiyor. Neden ? Çünkü Arkasında Türkiye var Rusya öyle Her Dilediğini Yaptıramıyor o kadar Basit Değil bu işler.
Gelişiyor Orta Asyanın En Zengin Ülkesi Olacak. Ekonomistler Türkmenistanı Bir YAtırım Cenneti Olarak Görüyorlar. Orta Asyanın İsviçresi olacak. Sonuçta 5 milyon nüfuslu Bir Ülke Rusya istediğini Yaptırabilir ama Yaptıramıyor. Ülkedeki bütün Sanayi ihalelerini Türkiyeli Türk iş adamları alıyorlar. Azerbaycandan Türkmenistandan Yığınla üniversite öğrencisi Geliyor Buraya okumaya Hemde Türkiye Cumhuriyeti Kanatları Altında. Bizim öğrencilerde oraya gidiyorlar rakamları çok değil ama sembolik olarak olsada gidenler var.
Şimdi Türkiyeye Rest çeken Türki Cumhuriyetlerdeki arkadaşlar. Yok efendim Türkiyedekiler Bize abilik yapmak istiyorlar Türkiyedekiler bizi aşağılamak istiyorlar. Türkiyedekiler Bizi Sömürmek istiyorlar Diyenlere Şu soruyu sormaktan Kendimi alamıyorum Gözlemlerim Doğrultusunda.
Türk Türkü Nasıl Sömürebilir ?
Türk Türke Nasıl efendilik yapabilir ?
Bunu Bana açıklarmısınız ?
Sonuç Olarak Türkiye'deki yaşayan Öz Türk Türkmen Halkı Avrupalı'lardan Yüzyıllar Boyu O kadar Darbeler Almışlardır ki Aldıkları yaralar Oyuk oyuk olmuştur. Avrupalıların Türkmenleri Kötülemeleri Haala Daha Sürmektedir. Bize karşı tutumları kötü arkamızdan kuyumuzu kazıyorlar. Çünkü Arta asyadan gelmiş işsiz Güçsüz Göçebeler idik. Ama şimdi Dünyanın Sayılı Ülkelerindeniz. Biz Bunları yapabildik. Çünkü özgürlüğümüz Elimizde idi. orta Asyadaki Diğer Türkmenler Gelişemediler Çünkü Rusya onlara Engel oldu Yıllarca.
Biz Türkiyede yaşayan Türkmen Halkıyız. Bize Daha ilk okulda atalarımızın Geldikleri Topraklar Olarak Sizlerin Şuan Yaşadığı Toprakları Gösterdiler.
Bizler bu kadar Tarihlerine Bağlı İken. Sizler Nasıl bu konuda bu kadar rahat Davranabiliyorsunuz.
Sözüm onaki Türkiye Cumhuriyeti 80.000.000 nüfuslu Nato Üyesi Dünyanın En Güçlü 5 ordusu Arasında Yer Almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Şuan Rusyanın Düştüğü Ekonomik Durumdan Faydalanarak Azerbaycan vede Türkmenistan ile Birleşebilir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Bunu Ruslar gibi Silahla Yapmayacak kadar şevkatli vede asildir. Allaha şükür Türkmen kültürümüz vardır ABD Rusya Gibi Kan Dökme Meraklısı Değiliz.
Sonuna kadar haklısınız,
"Turan" fikri yılların birikimiyle bugüne kadar gelebilmişse
bunu sürekli bıkmadan her türlü yıldırıcı görüşlere rağmen gündemde tutan büyüklerimize borçluyuz.Hangi zamanda gerçekleşir bilmem ama Dünya Türk birliğinin kuruluşuna er geç şahit olacak.Bugün bunları konuşuyoruz diye bizleri tenkid edenlerin o günkü utançlarını görmek isterdim.
erkinturk
10-07-2006, 12:19 PM
Turkculuk ve Turancilik neden kotu arkadas?
bence kotu olan seviyesi dusuk entellektuel duzeyi dusuk anlamsiz itis,kakis..
buradaki ahmakca atismalar bana aci veriyor.
Butun buyuk milletlere bir bakin,onlar birlesmeyi basarmis olanlar
ayrilip bolundukce kuculup,gucten dusen bizlerin akli basina nezaman gelecek?
size i-net'ten bir Uygur atasozu:
Ayrilgani eyik (ayi) yer,bolungeni bore (kurt)
bunu anlayamayan bir Turk varmidir dunyada?
hadi herkeze selamet..
Aybike
10-07-2006, 01:23 PM
ama ben hala ırkçıyım:)
turanX
10-07-2006, 01:25 PM
Turkculuk ve Turancilik neden kotu arkadas?
bence kotu olan seviyesi dusuk entellektuel duzeyi dusuk anlamsiz itis,kakis..
buradaki ahmakca atismalar bana aci veriyor.
Butun buyuk milletlere bir bakin,onlar birlesmeyi basarmis olanlar
ayrilip bolundukce kuculup,gucten dusen bizlerin akli basina nezaman gelecek?
size i-net'ten bir Uygur atasozu:
Ayrilgani eyik (ayi) yer,bolungeni bore (kurt)
bunu anlayamayan bir Turk varmidir dunyada?
hadi herkeze selamet..
Sana katılıyorum arkadaşım, amerika gibi toplama bir millet (ordan burdan gelme) ABD yi oluşturup amerikalıyım diyebiliyorsa, biz Türklerin birleşmesi ve büyük Turan ülkesini oluşturması niye bazı insanlara hayal gibi geliyor, önce dil birliği peşinden Avrasya Birliği ve en sonunda Turan....
Ama tabi bunun olmasından korktukları için Türkiyeyi AB ile oyalıyorlar kardeşimiz olan Türki devletleride sürekli karıştırmaya çalışıyorlar çünkü böyle bir birleşmeden ne kadar güçlü bir dünya devletinin ortaya çıkacağını çok iyi biliyorlar...
dervish
10-07-2006, 01:58 PM
Sana katılıyorum arkadaşım, amerika gibi toplama bir millet (ordan burdan gelme) ABD yi oluşturup amerikalıyım diyebiliyorsa, biz Türklerin birleşmesi ve büyük Turan ülkesini oluşturması niye bazı insanlara hayal gibi geliyor, önce dil birliği peşinden Avrasya Birliği ve en sonunda Turan....
Ama tabi bunun olmasından korktukları için Türkiyeyi AB ile oyalıyorlar kardeşimiz olan Türki devletleride sürekli karıştırmaya çalışıyorlar çünkü böyle bir birleşmeden ne kadar güçlü bir dünya devletinin ortaya çıkacağını çok iyi biliyorlar...
Turkiye'nin kasasinda yuztrilyonlarca dolares gibi bir para olsa herkes Turkiye'li olurdu. Bunu da bir kenara not edelim.
turanX
10-07-2006, 02:57 PM
Turkiye'nin kasasinda yuztrilyonlarca dolares gibi bir para olsa herkes Turkiye'li olurdu. Bunu da bir kenara not edelim.
Yıl 2040;
10051 dolares= 1 TTL (Turan Türk Lirası):D
Alparslan
10-08-2006, 04:52 PM
aybike
Kardesim para sevilir cunku lazimdir...kizlar sevilir cunku guzeldir...Vatan sevilir cunku VATANDIR...Ustunde baska bayrak dalgalanan vatanda rahat yasamisim ne fayda? 70 yillik isgalde Ruslar bana hizmet bile etse VATANIMI isgal etmediler mi? Bundan buyuk ZULUM olur mu? Turkiye ye gocen dedemim niye bir gozu ve bir kulagi yoktu sence? O yardimsever Ruslardan vatanini geri almak icin carpistigindan... Bu kadar rahat atip tutmayin yaaww ayiptir....
Administrator
10-09-2006, 01:44 PM
cocukca bir yorum yapmissin artik neyse daha dusunme daireni genislet
erkinturk
10-09-2006, 01:51 PM
Turk birligi kurulacaksa bu emperyalist guclerin cikar catismalarinin bir zaaf aninda
olabilir ancak (maalesef'ki bunu kabul etmek zorundayiz)
bu birkac yuz kisi ile sinirli forumda bile gizli servis perdelemesi bulandirmasi ve karistirmasi
alabildigine yogun,daha ne diyeyim
Allah yardimcimiz olsun..
Alparslan
10-10-2006, 12:28 AM
cocukca bir yorum yapmissin artik neyse daha dusunme daireni genislet
Neresi cocukca bi soyle...Bayraksiz yasamak agir gelmiyorsa bir millete,o millete SEREFLI denemez. O zaman bugun Amerika gelse, Iraklilar gibi,iyi yaparlar diye satarsin memleketi, eger mantigin bu ise. Bak, Saddam yonetirken Iraklilar oluyorlardi, simdi hem tecavuz edilip hem olduruluyolar...
Eger baska bir milletin ulken ustunde bayrak dikmesinden buyuk zulum biliyorsan soyle...Dusunme dairem belki genislemeli ama SEREF ve ONUR dairem her zaman en genisi, cunku atalarimdan bana verilen adla TURKUM ben. Bunun farkinda ve bilincindeyim. Ulkeme yabanci isgalcileri getirmem, gelmelerini engelleyemezsem onlara MINNETTAR da olmam. Vatani ni sevmek icin bir sebep arayanlara gelince : SEBEP ARANMAZ , VATAN YA SEVILIR YA NEFRET EDILIR.
Ben soyu Buhara nin kutsal topraklarina OZGURLUK icin kanini akitmis bir ailenin efradiyim, kusura bakma ama onlari oldurup, sizleri boyle mankurtlastiranlari ovmek en basitinden SASKINLIK.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.