View Full Version : Turkish Gambit
Administrator
05-13-2005, 03:05 PM
Rusyanin yeni super-blockbasteri olan "TURKISH GAMBIT" filmi hakindaki fikirlerinizi bilmek istiyorum.
Bilge_Kagan
05-13-2005, 03:43 PM
super-blockbaster ne demek ?
Pythagor
05-13-2005, 03:48 PM
Rusyanin yeni super-blockbasteri olan "TURKISH GAMBIT" filmi hakindaki fikirlerinizi bilmek istiyorum.
chok yaxshi film...
Administrator
05-13-2005, 03:55 PM
chok yaxshi film...
super - blockbaster 'yahshi' degil..
genelde , cok izlenen ve cok popular olan icinde savash,chatishma olaylari gecen filimlere super - blockbaster diyorlar.
Bilge_Kagan
05-13-2005, 04:05 PM
Vallahi henuz izlemedim bir yorum yapamam...ama isminden iskillenmedim degil :P
Vallahi henuz izlemedim bir yorum yapamam...ama isminden iskillenmedim degil :P
Filim Rusların Yeşilköye kadar ilerlediği sanırım 93 Harbi ile ilgili (savaşın ismi hakkında yanılıyor olabilirim). Eninde sonunda Türkler için hazin bir sonuçla bitse de filmi beğenmedim değil, çünkü Ruslar saflarına sızmış bulunan Türk casusunu ("Enver Paşa") bulmaya çalışıyorlar ve ancak filmin sonunda büyük kayıplar vererek yakalayabiliyorlar.
Aslında Rusyada Türklerin de rağbet edeceği filimler çekiliyor. Özellikle tarihle ilgili. Bu Çarlık Rusyasıdır, Bolşevik devrimi, Stalin ve dönemi, 1. ve 2. DS'ları vs. hakkında filimlerdir. Aynı şekilde Türk dizileri de ilginç... çevirmenler için bakir topraklar olabilir aslında... :rolleyes:
Bilge_Kagan
05-14-2005, 02:51 PM
Dogrudur. Acikcasi son donemde Turkler ozellikle rusya olmak uzere eski demir perde ulkelerinde cok etkili oluyorlar...
Izlemek lazım. Eger internetten bir kaynak gosterebilecek biri olursa paylassin lutfen ;)
Administrator
05-14-2005, 04:17 PM
Filmin,Bulgaristan'in Plevna kentinde bulunan osmanli ordusuna karshi saldirmak icin yurmeye bashlayan rus birliklerini daha dusmenini goremeden yari yolda (ama acik meydanda) turk artelerisi(toplari) tarafinda kisa vaktda yok edilme epizodu(yani aynen bu epizoddan parcalar bir kac ay rus tv kanalalrinda "turkish gambit" filimin reklamini yapti) filmin modern amerika Hollywoodini filmleri ile rekabat yapabildigi soylenmishti ama ishin bashka tarfi:
http://www.ozgurpolitika.org/2005/03/17/hab28.html
'Turkish Gambit' rekora koşuyor
MOSKOVA
Türk-Rus savaşını konu alan "Turkish Gambit" adlı film, Rus ordusunu kızdırdı. Rusya Savunma Bakanlığı, Türk-Rus savaşını konu alan ve Rusya'da gişe rekorları kıran yeni bir filmin tarihi gerçekleri saptırarak efsanevi bir Rus generalinin adına leke sürmeye çalıştığını ileri sürdü.
Geçtiğimiz ay gösterime giren "Turkish Gambit", Rusya'da binlerce kişiyi sinema salonlarına çekerek gişe rekorları kırıyor. 1877-78 Türk-Rus savaşı sırasında yaşanan aşk, macera ve kahramanlık hikayesini beyazperdeye aktaran film, Rus devlet televizyonu tarafından da finanse edildi. Ancak film, Moskovalı generalleri çok kızdırdı.
Rus ordusu filmde General Skobelev karakterinin, kadınların ve gazetecilerin peşinden koşan kendini beğenmiş biri olarak canlandırıldığını ve bunun kabul edilemeyeceğini söylediler. Beyaz atı ve sürekli giydiği beyaz üniforması nedeniyle "Beyaz General" olarak bilinen Skobelev, Rusya'nın en seçkin askeri komutanları arasındaydı. 38 yaşında ölen Skobolev'in kazandığı bir dizi askeri zafer arasında, 1877 yılında Plevne Kalesi'nin ele geçirilmesi de yer alıyor.
Administrator
05-14-2005, 05:09 PM
Bu film yonetmeni,Tashkent dogumlusu olan ozbek yonetmeni DGanik(Jehangir) Fayziyev'dir.
Bilge_Kagan
05-16-2005, 03:00 AM
Yazdiklarina bakilirsa saglam bir filmmis...Yonetmenin Ozbek olmasi daha da sevindirici...
Bi seyretmek lazım panaromayı hangi bakış açısıyla nasıl görmüş ve filme uyarlamışlar diye...
Bu tarzda bende bir film çekme modunda olsaydım,Prut savaşındaki baltacı Mehmet paşa ile Çariçe katerina arasındaki love story'i çekerdim:lol:
Bilge_Kagan
05-16-2005, 04:36 AM
Bu tarzda bende bir film çekme modunda olsaydım,Prut savaşındaki baltacı Mehmet paşa ile Çariçe katerina arasındaki love story'i çekerdim
: )
Onlarınki love story degil mantik birlikteligiydi :lol: ;)
Bi seyretmek lazım panaromayı hangi bakış açısıyla nasıl görmüş ve filme uyarlamışlar diye...
Bu tarzda bende bir film çekme modunda olsaydım,Prut savaşındaki baltacı Mehmet paşa ile Çariçe katerina arasındaki love story'i çekerdim:lol:
Amaaaaaaan canım, çok klişe bir iğneleme... ve okuduğum kadarıyla sağlam temellere dayanmayan bir iddia. Ortaylı'nın son kitabı neydi ya? Hm... "Emparatorluğun an uzun yüzyılı"nda öyle diyor ünlü tarihçiniz.
Bilge_Kagan
05-16-2005, 04:44 AM
Zaten olayın esprisindedir eminim oğuz da ? ;). Rus ordusunun imha edilememesi tamamen yine Osmanli icindeki entrikalarin bir sonucuydu okuduguma gore...
Bilge_Kagan
05-16-2005, 05:10 AM
Olay bu noktaya gelince benim de aklima Rasputin geldi :lol:
Amaaaaaaan canım, çok klişe bir iğneleme... ve okuduğum kadarıyla sağlam temellere dayanmayan bir iddia. Ortaylı'nın son kitabı neydi ya? Hm... "Emparatorluğun an uzun yüzyılı"nda öyle diyor ünlü tarihçiniz.
:D
Resmi tarihe bakarsan rus ordusunun Prut bataklıklarında bitirmek ve tamamen imha etmek varken bazı taviz ve el altından yürütülen görüşmelerde bir şeyler kazandığımız iddia edilirken çok şey kaybettiğimiz....
A resmi tarihe göre Baltacı ile katerina arasında yaşanan dillere destan geceler:oops:
:D
Resmi tarihe bakarsan rus ordusunun Prut bataklıklarında bitirmek ve tamamen imha etmek varken bazı taviz ve el altından yürütülen görüşmelerde bir şeyler kazandığımız iddia edilirken çok şey kaybettiğimiz....
A resmi tarihe göre Baltacı ile katerina arasında yaşanan dillere destan geceler:oops:
Eh.. belki de bilinçi olarak çok yerinde bir tabir kullandın: "resmi tarihe göre"...
Bilindiği üzere resmi tarih düşman konusunda hep subjektif olmakla malül. Bence bu Türk maçolarını gaza getirdiği için çok tutulan bir "şehir efsanesi".
"Tarihin en esrarlı maceralarından olan Baltacı-Katerina vak'ası üzerinden tam 234 sene geçtiği halde hakikatini daha hâlâ gizlemektedir. Bu mesele hakkında birçok kitaplar yazılmıştır. Prut nehri sahillerindeki hadp karagâhında, zifirî karanlık bir gecede, Osmanlı ordusu başkomutanı Baltacı Mehmet Paşa'nın muhteşem çadırına gizlice misafir gelen Rusya İmparatoriçesi Birinci Katerina'nın macerası hakkında ortaya birçok iddialar atılmıştır. Hattâ bu esrarlı hâdiseyi bütün tafsilâtiyle nakledenler arasında, sanki o çadırın gizli bir köşesine saklanarak o iki mühim şahsiyet arasında geçen münasebeti bizzat temaşa etmiş gibi rivayet edenler de bulunmuştur.
Bu rivayetlerin şekilleri muhtelif ise de, mevzuları birdir. Ve hepsi de, şu suretli hülâsa edilebilir: Bâzılarının "Deli" ve bâzılarının "Büyük" dedikleri Rusya imparatoru Birinci Petro, Moskof sürülerini vahşetten kurtararak memleketinde geniş ıslahat yaptıktan sonra, Osmanlı imparatorlarının payitahtı olan İstanbul şehrine göz dikmişti.
Bu arzusunu tatmin için de yeniden teşkil ve en modern silâhlarla teçiz ettiği ordu gibi, mükemmel bir vasıtaya malikti. Petro, bu ordunun başına geçerek, Tuna sahillerine doğru iniyordu. Bir taraftan, bu yepyeni ve genç ordunun kendisine büyük bir zafer kazandıracağına kanaat getirmekle beraber, diğer taraftan da Balkanlardaki hristiyanlara güveniyor (halbuki kimse yerinden kıpırdamadı), bilhassa, şimdiki Romanya topraklarında kendisini karşılamak için on bin askerle, depolar dolusu erzak bulunuduğuna dair verilen teminata inanıyordu. Haris imperator, güzide ordusunu bin an evvel zafere kavuşturmak için sabırzlanıyor, maiyetinde bulunan yerli ve ecnebi birçok tecrübeli generallerin: ___ Aman, haşmetmeap.. Pek acele etmiyelim Türklerin ve Tatarların birleşmiş kuvvetlerini lâyıkiyle keşfetmeden (ki 200.000 kişi) ilerlemeyelim. Sonra, İsveç Kralı XII Şarlı'ın mâruz kaldığı felâkete uğrarız, diye verdikleri nasihatlere kulak asmıyordu.
Osmanlı ordusu, Sadrazam Baltacı Mehmet Paşa'nın komutasında bulunuyordu ve kendisine iltihak eden Kırım süvarileri de dahil olduğu halde ordusunun mevcudu, Rusların üç mislini tecavüz ediyordu. Fakat, Petro, Osmanlı ordusunun bu çokluğuna emniyet vermiyor, sadece kendi askerlerinin talim ve terbiyesine ve silâhların mükemmeliyetine güveniyordu.
Petro, bu güveninde haksız değildi. Çünkü, iki ordu karşılaştığı zaman, Rus ordusu birkaç muvaffakıyet elde etmiş ve Obmanlı ordusuna bir miktar zaiyat verdirmişti. Fakat, Baltacı Mehmet Paşa'nın basit askerî liyakatı, Petro'nun senelerce ve senelerce tahammül edilmez fedakârlıklara katlanarak elde ettiği modern askerlik malûmatına galebe etmiş, Rus ordusu Osmanlı ordusunun büyük bir maharetle kurduğu çember içinde mahsur kalmıştı.
Petro, pek fena halde şaşalamış, etrafındaki çemberi paralayıp çıkmak için muhtelif yerlerden huruç hareketine kalkmıştı. Fakat, esareti kabul etmekten başka bir çera kalmadığını görmüştü. Bu vaziyet, Petro'yu çıldırtmış, hakikaten deli etmişti. Sara nöbetlerine tutularak çadırındaki yatağa serildi... Zevcesi Katerina, onun başucundan ayrılmışordu. Bir taraftan onun tedavisi ile uğraşırken diğer taraftan da:
__ Petri... Sakin ol, üzülme. Seni bütün çarların fevkine çıkaran Cenabı Hak hiç şüphesiz ki, bu bâdireden de kurtaracaktır. Diye, teselliye çalışıyordu. Petro, son bir ümide kapılarak her şeyi göze aldı. Ordusunun bütün eşyasını yaktırdı, son bir büngü hücumiyle muharasa çemberini yarıp çıkmayı kararlaştırmıştı. Eğer yakasını Türklerin elinden kurtarabilirse tekrar hürriyet ve istiklâline kavuşacaktı. Bu huruç hareketi, tamamiyle hazırlanmıştı. Lâkin Katerina ile Petronun has müşaviri Şafiroff'un muvaffakiyet ümitleri pek azdı. Bunlar başbaşa vermişler, kendilerince bir plân hazırlamışlardı.
Bu plân gayet basitti. Katerina'nın bizzat Baltacı Mehmet Paşa'yı ziyarete giderek, onunla pazarlığa girişmesinden ibaretti. Nitekim Katerina, bu plânı zevci Petro'ya arzettiği zaman o büyük bir sevinçle zevcesinin ellerine sarılmış:
__ Katerina... Sen, hakikaten çok kıymetli bir kadınsın. Ordununu çelik süngüleriyle halledemediği bir işi, kadınlık sihrinle halledeceksin. Diye bağırmıştı. Karar, o gece tatbik edildi. Gece yarısına doğru, Katerina sırtına bir asker kaputu giydi, kaputun kukuletesini de başına geçirdi. İçi en kıymetli elmaslarla dolu bir çantayı, imparatorun has müşaviri Şafirof'un eline verdi. Önlerinde fener çekenh bir tercüman olduğu halde, Rus kıtalarının arasından geçti. Gecenin zifiri karanlıkları içinden Baltacı ordusunun ileri karakollurı önüne geldi. Bir fenerle üç karaltının geldiğini gören Türk ileri karakol nöbetçisi: - Kimdir o? diye seslendi. Katerina'nın tercümanı bu saule: - Zabitinizi çağırın. Kendisine mühim söyleyeceklerimiz var. Diye cevap verdi. İleri karakol zabiti koşa koşa geldi. bu defa tercüman ona yaklaşarak: - Haşmetlu imparatorumuz hazretleri, kendisinin en yakından bir zatı tebdili kıyafetle kumandanınıza gönderdi. Çok acele görüşmeleri lazım geliyor. lakin bu konuşma, pek mahrem ceyeran edecektir, dedi.
Türk zabiti, koşa koşa Baltacı'nın çadırına gitti. Ordu kumandanını uyandırarak meseleyi nakletti. Baltacı, hiç beklemediği bu ziyarete hiçbir mana veremedi. Çünkü, eğer Petro teslim olmayı teklif için haber göndermiş olsa, bu haberi getirecek olan heyetin gündüz gelmesi lazım gelirdi. Buna binaen Baltacı, uzun bir düşünce geçirdi, sonra: - Deli kafirin adamını getiriniz. Diye emir verdi.
Katerina, Şefirof'un elindeki çantayı geniş kaputunun altına aldı, Türk zabitini takip ettiler. Osmanlı kıtalarınını çadırları arasından sessiz sedasız geçtiler ve Baltacı'nın çadırına girdiler. Katerina çadıra girerken kaputu ve başlığı atmıştı. baltacı bu muhteşem kadının imparatoriçe olduğunu hemen alnadı ve hayretler içinde kaldı. Katerina'nın yalnız kalmak istediğini anlatan bir işaret üzerine Baltacı'nın verdiği emirle çadır boşaldı. Baltacı henüz kendini toparlayabilmişti ki, kraliçe elindeki çantayı yere attı. Baltacı'nın hayreti de artacaktı, çünkü, Katerina kendisine yaklaşarak, gündüz tercümanından öğrendiği cümleyi mırıldandı: - Getridiğim elmaslarla ben seninim...
Baltacı fena halde şaşalmıştı. Bir müddet cevap verecek söz bulamadı. Sonra bizzat çadırın kapısına kadar giderek, meşin perdeyi eliyle kapadı. Katerina, bir saat kadar sonra, gene asker kaputu içinde harb hatlarından geçti gitti ve kocası imparatorun çadırına girdi. Petro, büyük bir heyecan içinde zevcesini beklemekte idi. Onu görür görmez: Ne haber?.. Dedi. Büyük bir sevinç içinde kocasının boynuna sarılan Katerina, neşeli bir sesle: -Kurtuldun Petri... Yarın, Şafirof'u, müzakere için paşaya göndereceğiz. Diye cevap verdi.
Ertesi gün Şafirof imparator tarafından Baltacıyla müracaat ederek sulh teklif etti. Baltacı da, Katerina'nın o gece ziyaretinin hatırı için teklifi kabul ederek muhasara hattını geri çekti.
Tarihlerimiz, bu esrarengiz vakayı ancak: "Baltacı, çerçinin heldayla ve nüvazişte firifte ve nezaketine dildade olarak hatalı hareket irtikap etmiştir" gibi üstü kapalı birkaç satırla yazarlar.
Baltacı ordusunda bulunan ve Prut habrinini başından sonuna kadar cereyan eden hadiselere şahit olan Kırımlı Hacı Abdülgaffar isminde bir zat, "umdetut- tevarih" adında, Kırım hanlarına mahsus bir tarih yazmıştır ki, bu tarihin devlet girayhan faslında bu harp hakkında da mufassal malümat vardır. harbin bu canlı şahidi taragfından yazılmış olan bu tarihte, Katerina ile Baltacı arasında geçtiği iddia olunan macera hakkında, ima ile olsun, bir tek cümle mevcut değildir. Bu zatın rivayetine nazaran, Moskoflar beyaz bayrak çekiyorlar. "- Aman...Elaman..." diye feryada başlıyorlar. Yani, teslim olacakları için "Aman" istiyorlar... Baltacı bu vaziyeti görür görmez: "- Eylem başı kılıç kesmez, meşru değildir." diyor ve muhassara hattındaki kuvvetleri geri çekiyor. Aynı zamanda düşmanın tesilm olamak istediğini Kırım Hanı Devlet Giray'a bildiriyor. " - Düşman ile, tekmil üzere barışalım." diye haber gönderiyor. Fakat, Han, Baltacı'nın bu teklifini kabul etmiyor: "- Moskof ordusu tamamiyle elimizdedir, onu imha edelim ve sonra Moskof diyarına yürüyelim, bur daha bu fırsat elimize geçmez." diye itiraz ediyor. Fakat, Baltacı bu itiraza karşı : "- Eğer harbe devam edersek, düşmanı meyus ederiz ve o yeis halile can aşkına yitirerek Allah muhafaza etsin, başka türlü ahvalin zuhuruna sebebiyet veririz... Düşmanın teklifi büyük bir nimettir. Hemen sulhe mübaşeret edelim. Diyorsada Kırım hanı itiraza devam ediyor. Baltacı hiddetleniyor ve Kırım hanına : "- Cevabınız Tatar umurunu bilirsiniz. Devleti Aliyye'nin umuru ise bana tevdih edilmiştir. diye haber görderdikten sonra Petro'nun yolladığı elçilerle müzakereye girişiyor. müzakerenini birinci maddesi şu: Osmanlı Ordusu'nun harp masrüafını tazminat olmak üzere "hazineyi amireyi ve fire" vermek... Petro, gerek bu maddeyi ve gerek diğer maddeleri kamilen kabul ediyor, Katerina'nın bütün mücevherleri de dahil olmak üzere ordusunda bulunan ne kadar para varsa veriyor, bir müddet evvel zapt ettiği Azak kalesini de iade ediyor. Osmanlı hududunda yaptırdığı kaleleri yıktırmaya da rıza gösteriyor ve diğer maddeleri de kamilen kabul ederek Prut Muahedenamesini imzalıyor. ( meskur muahede Falksen muahedesi ismi altında biliniyor ve 1711 tarihinde yapılıyor ) Ancak bu sayede , Baltacının elinden yakasını kurtararak çıkıp gidiyor. Artık, Türklerle harbe de cesaret edemiyor.
İşte, o hadisenin içinde yaşamış olan bir Tatar müverrihinin, müşahedelerine dayanarak yazdıklarının hülasası...
Baltacı, ister Katerina'nın gece ziyaretini kabul ederek ve ister, Kırımlı Abdülgaffar efendinin rivayet ettiği gibi hüsniyet göstererek olsun, tamaile avucunun içine aldığı Petro ile onun ordusunu imha etmekle büyük bir hata irtikap eylemişti. Eğer bu galip kumandan, istemiş olsaydı, daha o tarihte Moskofların bütün varlıklarını tamamiyle silip süpürürlerdi. Şunu da ilave etmek lazımdır ki, bunun ilk cezasını bizzat kendisi çekmiştir.
İstanbul'a döner dönmez, azledilmiş, evvela Midilli ve sonra Limnli adalarına sürgüne gönderilerek orada büyük bir sefalet içinede ölmüştür.
Katerina'nın mücevherlerine gelince.. İhtimal ki, bunlardan bir kısmını Baltacı almıştır. Namafil mühim bir kısmınını da Hazineyi Hümayun'a teslim edildiği muhakkaktır. Nitekim Topkapı Sarayı Müzesi'nde Katerina'ya ait elmas ve inci işlemeli abanoz ağacından yapılı bir tuvalet masası mevcuttur. "
A resmi tarih böyle diyor pax;)
Seckjin Khan
08-30-2005, 05:39 AM
Turkish Gambir Filmi Türkiye'de ki sinemalarda gösterime girmediği için internetten indirip izledim.Görüşlerim;
Filmi izlemeden önce bazı makaleler okudum ve filmin Plevne Savaşı sırasında Türk Casusunu ''Enver Pasha'' bulmaya çalışan iki kişinin yaşadığı aşkı konu alan bir film olarak algıladım
Film Osman Pasha ve İstanbul'dan gelen Enver Pasha'nın yaptıkları plan ile başlıyor ve izleyenleri güzel,keyifli bir maceraya sürüklüyor.
Savaş sahneleri gerçekten çok güzel olmuş,ayrıca dikkatimi çeken Türk Karekterlerin hep görünüşleriyle hemde davranışlarıyla bizlere çok benzemesiydi,Savaş sırasında ki Taktikleri,Disiplinli duruşları ve savaş becerileri bizi iyi analiz ettiklerinin kanıtı.Hele hele Türkçe konuşmaları çok hoşuma gitti.
Rus,Bulgar,Rumen Generallerinin savaş sırasında Suvarova ile ilgilenmeleri küçük düşmelerine sebeb olmuş,ayrıca savaşın seyrini değiştiren kararlarda Fandorin'in tek başına karar verir havasında olması biraz saçmaydı...
Bu arada Kazakların Rus birlikleriyle hareket etmeleri ilginçti.
Aşk yaşayan Fandorin ile Suvarova 'nın birleşememesini anlayamadım :)
Yine de ilk kez izlediğim Rus yapımı bir filmi Turkish Gambit 'i çok beğendim ve herkezin imkanı varsa izlemesini tavsiye ederim...
Qarama
08-30-2005, 11:21 AM
Turkish Gambir Filmi Türkiye'de ki sinemalarda gösterime girmediği için internetten indirip izledim.Görüşlerim;
Filmi izlemeden önce bazı makaleler okudum ve filmin Plevne Savaşı sırasında Türk Casusunu ''Enver Pasha'' bulmaya çalışan iki kişinin yaşadığı aşkı konu alan bir film olarak algıladım
Film Osman Pasha ve İstanbul'dan gelen Enver Pasha'nın yaptıkları plan ile başlıyor ve izleyenleri güzel,keyifli bir maceraya sürüklüyor.
Savaş sahneleri gerçekten çok güzel olmuş,ayrıca dikkatimi çeken Türk Karekterlerin hep görünüşleriyle hemde davranışlarıyla bizlere çok benzemesiydi,Savaş sırasında ki Taktikleri,Disiplinli duruşları ve savaş becerileri bizi iyi analiz ettiklerinin kanıtı.Hele hele Türkçe konuşmaları çok hoşuma gitti.
Rus,Bulgar,Rumen Generallerinin savaş sırasında Suvarova ile ilgilenmeleri küçük düşmelerine sebeb olmuş,ayrıca savaşın seyrini değiştiren kararlarda Fandorin'in tek başına karar verir havasında olması biraz saçmaydı...
Bu arada Kazakların Rus birlikleriyle hareket etmeleri ilginçti.
Aşk yaşayan Fandorin ile Suvarova 'nın birleşememesini anlayamadım :)
Yine de ilk kez izlediğim Rus yapımı bir filmi Turkish Gambit 'i çok beğendim ve herkezin imkanı varsa izlemesini tavsiye ederim...
rusca izledin filmi herhalde degilmi? benim ruscam yok ki ama bende izlemek isterdim.
aykız
08-30-2005, 11:27 AM
rusca izledin filmi herhalde degilmi? benim ruscam yok ki ama bende izlemek isterdim.
ben zorludan alıp izledim vede türkçe alt yazılıydı
Seckjin Khan
08-30-2005, 01:31 PM
Film Orginal dildeydi ve kalitesi süperdi
Türkçe Altyazı bulmam zor olmadı monte ettim felan izledim yani gayet başarılı...
İsteyenlere TR altyazı temin edebilirim özleden ulaşabilirsiniz
Colpan
08-30-2005, 01:39 PM
Film Orginal dildeydi ve kalitesi süperdi
Türkçe Altyazı bulmam zor olmadı monte ettim felan izledim yani gayet başarılı...
İsteyenlere TR altyazı temin edebilirim özleden ulaşabilirsinizSizden bir ricada bulunsam, filmi Ares'e ekleseniz ve biz de Ares kullanarak indirsek olmaz mı?
Seckjin Khan
08-30-2005, 01:49 PM
Sizden bir ricada bulunsam, filmi Ares'e ekleseniz ve biz de Ares kullanarak indirsek olmaz mı?
Açıkçası Ares programını fazla bilmiyorum :(
Ama filmi http://www.irtik.com/archives/?id=166 adresinden indirebilirsiniz gerçi biraz uzun sürer ama gayet iyi(Flash Get pro kullanıyorum)
...
Bilmem, bence orada Türkleri aşırı barbar ve vahşi göstermişler: Ayçiçeği tarlasında çiftçiler saklanıyormuş, sanki sivil halka zulüm ediliyormuş gibi gösteriliyor; ayrıca Uvarova'nın erkek değil kız olduğunu öğrenince neden saldırmaya başlıyorlar anlayamadım. Tecavüz mü edecekler??
Seckjin Khan
08-31-2005, 03:24 AM
Bilmem, bence orada Türkleri aşırı barbar ve vahşi göstermişler: Ayçiçeği tarlasında çiftçiler saklanıyormuş, sanki sivil halka zulüm ediliyormuş gibi gösteriliyor; ayrıca Uvarova'nın erkek değil kız olduğunu öğrenince neden saldırmaya başlıyorlar anlayamadım. Tecavüz mü edecekler??
Yok ya öyle Türkleri vahşi falan gösterdiklerini inanmıyorum.Ayçiçek tarlasında olan herşey norlamdi,sivil halk savaşın ortasında göbek atacak hali yoktu ve hala ben Karekterişmizi çok güzel analiz etmişler diyorum...
Shaman
08-31-2005, 11:20 PM
Linkleri buraya koyamadım arkadaşlar. eğer bunun bir yolunu bilen varsa iyi olur. forum linkleri koymaya izin vermiyor. filmi isteyen varsa bana mail atarak ta linkleri alabilir ama tercihim buraya koymaktır...
Bu linklerden filmi indirebilirsiniz. Çok hızlı linkler diyebilirim bağlantınız iyi ise film sabah elinizde olur. Alt yazılarını da divxforever com'da bulabilirsiniz. filmin kalitesi güzel...
Filmin tamamını seyretmedim ancak film yine türkleri biraz küçümsüyor. hızlı hızlı geçerken gördüğüm kadarıyla yine türkler kara kuru, çirkin ve sakallı tipler, kadın düşkünü falan... banyo yapmayan, kirli insanlar gibi gösterilmiş... bir sahnede de korkak süsü verilmiş... Tam olarak seyretmediğim için abartıyor olabilirim!
iyi seyirler...
Scofield
09-01-2005, 03:06 AM
isteyen varsa super hizli eMule ed2k link yapabilirim. Turkce altyazi da var. ama Turkce altyazilari nasil entegre edecegimi bilmiyorum.
hepinize sevgiler
Seckjin Khan
09-01-2005, 06:01 AM
BSplayer adlı bir program var sana yardımcı olabilir.
Scofield
09-02-2005, 04:58 AM
BSplayer adlı bir program var sana yardımcı olabilir.
tesekkurler dost.
Bu arada Rus yapimi filmin iki tarafi da asagilamadan sunulmasi cok guzel. her karekteri her insani layik oldugu gibi yapmis. kimseyi kimseden ustun yapmamislar karakterleri.
bu yorumu yaparken aklima Midnight Express geldi. Turkleri nasilda asagilik gosterip laf gecirmisler birsuru.
Ama bu filmde boyle birseyle karsilasmamak cok guzeldi. Yapanlarin ellerine saglik diyorum cok zevkli eglenceli ve dusundurucu bir film.
Seckjin Khan
10-02-2006, 01:46 PM
az önce yine bu filmi seyrettim bu foruma gelmemi sağlayan filmdir "araştırırken göz gezdirmiştim"
bi sahne gözüme takıldı paylaşmak istedim ...
http://img161.imageshack.us/img161/3882/turkishgambitcd10001ex9.jpg
bu sahnede Osmanlı Paşası İngiliz Gazeteciye burada hiçbir Osmanlı Askerinin Bulunmadığını ve Asker var söylentilerinin hepsinin palavra olduğunu anlatıyor.
http://img424.imageshack.us/img424/9761/turkishgambitcd10002qf8.jpg
Osmanlı Paşası " Benzerlik iyi ;) "
http://img239.imageshack.us/img239/5267/turkishgambitcd10003hz7.jpg
Görüntüde gerçekten de asker yok ama ya evlerin avluları
http://img161.imageshack.us/img161/3976/turkishgambitcd10004ll3.jpg
http://img424.imageshack.us/img424/4530/turkishgambitcd10005ee4.jpg
Maviliklerin hepsi Evlerin Avlularına Saklanan Osmanlı Askerleri Askeri Becerimizi iyi benzetmişler...
http://img45.imageshack.us/img45/9204/turkishgambitcd10006ls1.jpg
http://img437.imageshack.us/img437/4535/turkishgambitcd10007ew4.jpg
Gerçekten bu sahnede çok büyük keyif aldım ne kadar güzel anlatmışlar bizi hehe :)
Kaptan-i Derya
10-02-2006, 05:11 PM
merak ettim, filmi indiriyom.
Dylan alt yazilar nerde kocum, bizede ulastiriversen su alt yazilari bi zahmet nolur.
Seckjin Khan
10-02-2006, 05:28 PM
ne demek hemen ;)
http://www.hemenpaylas.com/download/1739654/Turkish_Gambit_Altyazi.rar.html
iyi seyirler şimdiden ...
Emrah
10-02-2006, 08:24 PM
ya nereden indiriyorsunuz ? bende izlemek istiyorum
Kaptan-i Derya
10-03-2006, 05:08 AM
Açıkçası Ares programını fazla bilmiyorum :(
Ama filmi http://www.irtik.com/archives/?id=166 adresinden indirebilirsiniz gerçi biraz uzun sürer ama gayet iyi(Flash Get pro kullanıyorum)
EMRAH bak Dylan abinin verdigi link'ten indir bakabilirsin, link cok hizli 15dk'da indirdim iki bölümünü.
Kaptan-i Derya
10-03-2006, 10:54 AM
Film'e baktim, "kötülerin" rolünü oynasakta film'de cok güzel yapilmis bi film, "yigidi vur ama hakkini ver hesabi" bakmaya deger bi film.
Seckjin Khan
10-03-2006, 11:08 AM
kötüler yoktu ki ortada yanii izleyenleri Türkler kötü ye sevkeden bir amaç yoktu ama sen böyle izlemişsin böyle hissetmişsin ;)
Kaptan-i Derya
10-03-2006, 12:18 PM
kötüler yoktu ki ortada yanii izleyenleri Türkler kötü ye sevkeden bir amaç yoktu ama sen böyle izlemişsin böyle hissetmişsin ;) öyle hissetme falan degil, yabancilarin Türklerle alakali nasil film yaptiklarini sende biliyon bizleri adi, barbar, oyunculari özellikle en cirkin kisiler secilmis, ilkel insanlar olarak gösterirler en kötüsü ise birde yaratik olarak göstermeleri (LOTR filmi).
Bu film'de bunlari görmedigim icin sevindim :)
Seckjin Khan
10-03-2006, 12:36 PM
hımhım o açıdan doğru lort filmi de direk bizimle alakalı değildi ya... ;)
AlperenKIRIM
10-04-2006, 03:25 PM
ben ilk ciktiginda izlemistim bu filmi. guzel bir filim , biraz turkleri korkak gibi gostermisler buda normal, fakat kiyafetler guzel. baska bir acidan bakarsakta turkiyede yapilan tarihi filimlere 5 basar, daha gercekci
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.