PDA

View Full Version : Türk Genleri 2000 Yıldır Değişmedi!!!

Colpan
05-16-2005, 09:58 AM
Mogolistan'daki 2000 yaşındaki mezarlıktan alınan DNA, Merkezi Asya'da yerleşen Xiongnu isimli kabileye ait çok önemli bilgiler ortaya koydu. Fransalı araştırmacılar, 62 iskeletten alınan DNA örneklerini kullanarak, bu unutulmuş kavmin tarihi ve sosyal organizasyonunu ortaya koymak için çalıştılar.

Araştırmacılar, Avrupalılar ile Asyalılar arasındaki etkileşimin zannedilenden daha önce oluştuğunu buldular. Ayrıca, günümüzdeki Türklerle banzer DNA dizilişleri bularak, Türk milletinin Moğolistan'da ortaya çıktığı konusunda güçlü bir kanıt buldular.

Araştırmalar, ayrıca Xionghu Kültürü hakkında detaylar da sağladı. Toplumun seçkin üyelerinin kutsal hayvanlar ve insanlarla beraber gömüldüğü de ortaya çıktı. Ayrıca, akrabalar birbirine yakın olarak gömülüyordu.

"Bu, kalıtım teknikleri kullanılarak sosyal örgütlenmesi hakkında gelişmiş bilgiler bulabildiğimiz ilk eski uygarlık diyen, Strasbourg Adli Tıp Enstitüsü'nden Christine Keyser-Tracqui, bu araştırmayla 2000 yıl önceki Asyalı-Avrupalı etkileşimlerini de anlamamızın da kolaylaştığını ekledi.

Mezar yeri, 1943 yılında Moğol-Rus araştırma ekibi tarafından, Moğolistan'ın Egyin Gol Vadisi'nde bulundu. Kuru ve soğuk hava, iskeletlerin bozulmasını önlemişti. Araştırmacılar, bu alanın M.Ö. III. Yüzyıldan M.S. II Yüzyıla kadar kullanıldığınıtahmin ediyor.

Araştırmacılar, sadece anneden gelen mitokondri DNA'sı, sadece babadan gelen Y-kromozomu DNA'sı ve vücut DNA'sı da denilen, eşey kromozomları dışında kalan tüm kromozomları kapsayan DNA örnekleri kullanarak çeşitli iskeletler arasındaki akrabalıkları ortaya koymaya çalıştı.

Çoğu bilimadamı, Asyalı ve Avrupalı etkileşiminin XIII. Yüzyıldan sonra, Cengiz Kağan'ın Asya'yı ve Pers İmparatorluğu'nu fethetmesinden sonra, ortaya çıktığını sanıyordu. Ancak, Keyser-Tracqui ve çalışma arkadaşları Xiongnu iskeletlerinde Avrupalılar'a ait DNA dizilimleri buldu.

Keyser-Tracqui, "Bu durum bize, Avrupalı-Asyalı karşılaşmasının bu bölgede Xiongnu Kültürü'nden daha eski olduğunu gösterdi." dedi.

Mezar alanındaki en eski kazılar birçok çift mezarı içeriyordu. Bu da, ölülerle beraber cariyelerinin, atlarının ve bazı hayvanların da da kurban edilmesi ile ilgili eski gelenekle alakalı olabilir. Bu adet, ayrıcalıklı kişilere uygulanıyordu ve -daha sonraki kazılarda çift mezarlara rastlanmamasının da gösterdiği gibi- bu adetten daha sonraları vazgeçildi.

Mezarlığın en yeni bölümü ise sadece birbirine akraba erkeklerin cesetlerini içeriyor. Bu tür bir gömme tarzına daha önce hiç rastlanmamış.

En son cesetlerdeki DNA dizilişleri günümüz Türkiye insanlarıyla benzeşmektedir. Bu da Türk boylarının Xiongnu Kültürünün son döneminde Moğolistan'ın bir yerinden çıktığını desteklemektedir.

Araştırmanın orijinali için: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...0&dopt=Abstract (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/...0&dopt=Abstract)

http://www.genomenewsnetwork.org/articles/07_03/ancient.shtml (http://www.genomenewsnetwork.org/articles/07_03/ancient.shtml)
adresinden çevirilmiştir.

Hala ortak genlere sahibiz. Hala kardeşiz.

Tengrikut
05-16-2005, 10:35 AM
Oğuz, kırgız, türkmen, kazak azer bir boydur
kara kalpak, uygur, tatar bunlar bir soydur
Özbekistan, Türkmenistan diye bölmüşler
Ana yurdum Türkistandır bölüp koymuşlar.

Hepimiz ayni soyun ve kulturun insanlariyiz.Bunda süphe duyulmamalidir.

zorlu
05-16-2005, 10:36 AM
ilginç ve güzel daha ne demeli bilmiyorum..
yeni araştırmalarını bekleriz..
kolay gelsin..
teşekkür ederim..

aspava
05-16-2005, 10:43 AM
araştırman hoşuma gitti.devamını bekleriz.

:lol: paylaşmak güzeldir:lol:

bluesky
05-16-2005, 12:05 PM
AŞAĞIDAKİ ARAŞTIRMA BİR TARİHÇİ ANTROPOLOG'UN ARAŞTIRMASIDIR. İSTİFADENİZE SUNULUR.

İşin derinliğine inmeden görünüşe bakarak bir kanıya varanlar (bunların içinde yerli ve yabancı bilimadamlarıda var.),Türk grupları arasındaki farklılıkları bir ırk/soy farklılığının işareti sayıyorlar. Belli başlı ayrı özellikler, Türkistan Türklerinde göz kapaklarının belirgin çekikliği ile, Batı (Anadolu ve Balkan) Türklerinin "çoğunda" bunun olmayışı ;birde Orta Asyada kestane kumral renkli saçlara daha az rastlanışı.
Buna dayanarak Türk Dünyasında bir soy/ırk beraberliği değil , sadece kültür/dil birliği olduğunu ileri sürebiliyorlar.

"Görünüşe aldanmamalı" sözünü hatırlatarak konuya daha bilimsel bir yaklaşımda bakalım. İlk bakışımız "antropolojik tarih" yönünde olacak.

Bir kere "İlk" ve "Ön" Türklerin yapılarına bakalım.

Türk'ün doğumuna her evlilikte bir ana birde baba olduğu gibi sebep olan iki ana ırk vardır : biri ural dağlarını yurt edinmiş "Alpinler" ,diğeri ise henüz Amerikaya göç etmemiş olan "Doğu Asyalı Kızılderililer". Alpinler kestasne renk saçlı, düz yeşil gözlü,yuvarlak başlı, kızılderililer ise bakır tenli,hafif çekik gözlü,mazosefal (orta) başlı,siyah saçlı ve karagözlü özellik taşırlar. M.Ö. 9000'le 7000 arasında ,Cilalı Taş (Neolitik) Çağının bitişiyle tunç devrinin başladığı sıralarda, Alpin'lerin bir kolu güney doğuya (Hazar-Aral Göllerine) doğru göçederler ; o tarihte Doğu Asyalı kızılderililerin çoğu Bering Boğazı yoluyla Amerikaya geçmişti; geri kalanlardan ufak bir boy batıya doğru göçer ve Aral gölü civarına yerleşmiş olan Alpinlerle "evlenirler" (yani karışırlar). Doğan yeni nesil (tabi asırlarca aralarında evlenip genetik istikrara kavuşunca), Alpin'lerdende Kızılderililerdende farklı yeni bir soy olarak ortaya çıkarlar.Bunlara "İLK TÜRKLER" diyoruz. Bunlar buğday tenli ,kestane renk saçlı,belli belirsiz çekik ve ela gözlü , yuvarlak başlı yapıdaydılar. Yani Kızılderili özelliklerini az Alpin genlerini daha çok taşıyorlardı.

M.Ö. 6000-4000 yılları arasında bu ilk Türkler Mezepotamyaya (Subarlar, Sümerler, Elamlılar) , Hindistana (Mohencadaro-Hareppa), M.Ö. 3000'lerde Anadoluya göçtüler (Hatti'ler ,Luwi'lerin bir kısmı ve daha sonraki Turska/Etrüsk'ler , Ulmek'ler).

Gelelim "ÖN-TÜKLER"e.

M.Ö. 2000'lerde Alpinlerin ufak bir kolu gene doğuya fakat bu sefer kuzeydoğuya ,Altay Dağlarına kadar uzanıyor. Orda kalmış Asya Kızılderileri ile tekrar bir "evlenme" oluyor. Doğan yeni nesile "Ön-Türkler" diyoruz. Bin-bin beşyüz yüz yıl kadar aralarında evlenmelerle onlarda genetik istikrara kavuşuyor ve "İlk Türkler"e çok benzeyen yeni bir soy beliriyor. Çin arşivvleride rastlanan "Ti..k"ler "Hyung-nu"/Hun'lar herhalde bunların çocuklarıydı.

"İlk Türkler"le "Ön Türkler" de M.Ö. binli yıllarda karşılaşacak ve birbirleriyle karışacak, bildiğimiz "Türkler" olarak tarih sahnesine çıkacaklardır :Türkistan'da Sakalar , daha doğuda Gök-Türkler, Uygurlar.. vb.

Bu "Yeni Türkler"e ,doğudan batıya doğru bakıldığında,hafif farklar göze çarpıyor :Aral gölünün kuzeydoğu ve güneydoğu coğrafyasında yaşayanların göz çekikliği , batıda kalanlara kıyaslada daha belirgin , tenler,saclar ve gözler daha koyuca; Avrasya ve Anadoludakiler ise daha açık renkli ve düz gözlü olanları daha fazla.

Şimdi sualimize geldik:

Bu , iki ayrı soy mu demektir veya başka ırklarla karışmanın damgası mıdır ?

Bir kere iki ayrı ırk/soy değiller. Kafatası,kan grubu,boy,yüz ölçümleri temeldeki beraberliği gösteriyor. Fark , aynı "milletin" dilinin bölge ve lehçe ayrılıkları gibidir. Dil aynydyr, fakar yer yer şive ve lehçe farkları vardır. "Tip" konusunda da öyle.

İkinci soru ,"Melezleşme"nin olup olmadığıdır. "Melez"in doğru tarifi ,aşağı yukarı eşit miktarda iki ayrı ırkın karışmasıdır. Ya genetik bir istikrarsızlık vardir yada istikrara varılmış bambaşka bir soy meydana gelmiştir. Türkler bu iki kategoriyede uymaz. Özellikler asırlar boyu devam etmişler ve ne doğudaki nede batıdaki Türkler yeni iki ırk oluşturmuştur.

"Lehçe farkı" gibi olan bu "tip farklılıkları" nedendir öyleyse ? İzahı şöyle:

İlk Türkleri doğrudan "evvlenme"den doğanlarda (yani Asya'nın batısındakilerde) , Alpin ırkın "düz göz kapağı,açık ten ve göz" genleri biraz daha fazlaydı ;Ön-Türklerinkinde ise "hafif çekik göz, koyuca ten ve göz" genleri baskındı. Her nekadar tarih boyunca İlk Türklerle Ön Türkler kaynaşmışlarsa da ,doğudakilerde Kızılderili ,batıdakilerde Akdeniz ırklarının izi daha belirgindi.

Doğu Asya Türklerini alalım:

Hemen her yerde , her millette olduğu gibi onlarda komşu soylarla bir dereceye kadar karışmışlardır. Bu Türklerin , göz çekikliği abartılı olan Moğollarla ve Çinlilerle evlendikleri olmuştur. Bir hesaba göre bunun derecesi 15-20 kadardır.

Türklerin genetik özelliğinde, ecdattan biri olan Kızılderililerden miras hafif göz çekikliği de ilave edilince bu göz çekikliği biraz daha belirgin olmıuştur. (tenin ve göz-saç renklerinin biraz daha koyulaşmasıda aynı sebepten). Şunu hemen belirtmeli ki bu "normdan kayış" , sadece "yabancı evliliği " yapan ailelerde kalmamış , daha sonraki nesillerde , "toplumların genetik havuzu" dolyısıyle bütün Orta Asya Türklerinin tiplerine yansımıştır.

Aksi yönde buna benzer bir değişim Batı (Avrasya ,Anadolu ve Balkan) Türklerinde de oluşmuştur. O coğrafyada şu ırklar yaşıyordu: Avrasya'da Kuzeyli Nordic) ve Slavvic;Anadolu'da ise Akdeniz (Mediterranean Aryan ve Semitic) ,İlk Türk ((Hatti) ve Kuzeyli (Aryen Hitit) soyları. M.S. 1000'lerde Oğuz Selçuk Türkleri Anadoluya girdiklerinde nüfusça çokça azalmış olan yerli halk harplerle dahada kırılmış ,gerisi (Rum ,Ermeni ve dağlık Kürt toplumları olarak) Türklerle pek karışmadan kimliklerini sürdürmüşlerdir. Genede bazı kız almalar ve evlenmeler olmuştur buda doğudaki gibi yüzde 15-20 oranlarında kalmıştır.)

Bur karışmaların hiçbirinin çekik göz özelliği yoktu, onun içinde batı Türklerinin genleride mevcut olan "göz çekikliği" , doğu kardeşlerin ki gibi takviye görememiş ,belirgin bir hal almamıştır. Bilakis "düz gözşülerin" genleri, Türkler'in Alpin ecdatlarından miras düz gözlülüğü takviye etmiş,ortaya çıkarmıştır. Buna rağmen 1940'larda Anadolu Halkı üzerinde yapılanantrometrik ölçümler ,Batı Türkleri'nin yüzde 52'sinin hala hafif göz çekikliği özelliğini koruduğunu ortaya çıkarmıştır. Yörüklerde bu Orta Asya'dakilere benzer derecede belirgindir. Bugün "Kürt" dediklerimizin yüzde 70'den fazlası ,Çaldıran Savaş'ından sonra dağlara sığınan Türkmenlerin az sayıdaki az sayıdaki dağlı Kürtlerle karışanların çocuklarıdır. (ne yazıkki kendilerini "Kürt" sanır ve Kürtçe konuşurlar)

İşte Doğu ve Batı Türklerinde göze çarpan tip farklılığı ,fazla olmadığı için,aynı dildeki şive-lehçe farklılığı gibidir. O "başkalık"ta tam bir melezlikten değil, Türklerin genleride mevcut hafif göz çekikliğinin, Doğu Asyada az sayıda sarı ırk karışmasıyla "takviyelenmiş" olmasındandır ;batıdaki Türklerde de göz çekikliği genlerinde mevcut olduğu halde batıda takvviye görmemiş olmasındandır. O da ancak %48'i düz gözlü olarak karşımıza çıkmaktadırlar.

Bilge_Kagan
05-17-2005, 05:28 AM
Xiongnu diye bahsedilen " kabile " (!) Buyuk Hun'lardan baskasi degildir. Eger eski cin kaynaklarini arastiracak olursaniz yazitlarda Shiong-nu ( Xiongnu ) diye adlandirilan bir halkin varligindan soz edilir. Daha ileriki safhalarda akinlardan ve isgalden de bahsedilir ki bunlar da hun tarihiyle aynen uyusmaktadır...Bilemiyorum ama haber yanlis olabilir ya da eksik...

Colpan
05-17-2005, 05:43 AM
Araştırma, çok saygın bir veri tabanı olan PubMed'de yayınlanmıştır. Burası öyle saygındır ki bir tıpçının yada genetikçinin kalitesi, PubMed'de ne kadar yayınının olduğuyla ölçülür Türkiye'de.

kılıçbek
05-17-2005, 09:25 AM
TÜRKLERİN GEN HARİTASININ DEĞİŞMEDİĞİ AP AÇIK ORTADADIR NE YANİ 10000 TANE TÜRKMEN GELDİ ANADOLUYU ALDI VE GİTTİMİ BUNA ÇOCUKLAR BİLE İNANMAZ.BEN 1800 YILINDA BUHARADAN GELEN İNSANLARIN TORUNUYUM TÜRK GÖÇLERİ CUMHURİYETE KADAR HATTA CUMHURİYETTEDE DEVEM ETMİŞTİR.

ŞİMDİ nationalgeographic BİR ARAŞTIRMA BAŞLATMIŞ TÜRKİYEDE VE BUNLARA GÖRE TÜRKİYEDE TÜRK YOKMUŞ HEPSİ YALAN.BU ADAMLAR MAYMUNCUDUR.DAHA BİR YIL ÖNCE İZLEDİĞİM BİR PROGRAMINDA İNSANLARIN MAYMUNLARA BENZERLİĞİNİ YÜZDE 98 GÖSTERDİLER ŞİMDİDE BİZİ TÜRKLERE YÜZDE 48 BENZETİYORLAR YANİ BİZ ONLARA GÖRE TÜRKTEN ÇOK MAYMUNLARA BENZİYORMUŞUZ.BİR PROGRAMINDADA MOĞOLİSTANA GİDİP SİZ AVRUPADAN GÖÇEN İNSANLARSINIZ DEMİŞLERDİ BUNLARIN HEDEFİ TÜRK DÜNYASI BUNLAR TÜRK DÜNYASINDA KİMİSİNİ ARAPA KİMİSİNİ ABORJİNE KİMİSİNİ VİKİNKLİLERE BENZETİYORLAR AMAÇ TÜRK DÜNYASINI BÖLMEK

bluesky
05-17-2005, 01:43 PM
TÜRKLERİN GEN HARİTASININ DEĞİŞMEDİĞİ AP AÇIK ORTADADIR NE YANİ 10000 TANE TÜRKMEN GELDİ ANADOLUYU ALDI VE GİTTİMİ BUNA ÇOCUKLAR BİLE İNANMAZ.BEN 1800 YILINDA BUHARADAN GELEN İNSANLARIN TORUNUYUM TÜRK GÖÇLERİ CUMHURİYETE KADAR HATTA CUMHURİYETTEDE DEVEM ETMİŞTİR.

ŞİMDİ nationalgeographic BİR ARAŞTIRMA BAŞLATMIŞ TÜRKİYEDE VE BUNLARA GÖRE TÜRKİYEDE TÜRK YOKMUŞ HEPSİ YALAN.BU ADAMLAR MAYMUNCUDUR.DAHA BİR YIL ÖNCE İZLEDİĞİM BİR PROGRAMINDA İNSANLARIN MAYMUNLARA BENZERLİĞİNİ YÜZDE 98 GÖSTERDİLER ŞİMDİDE BİZİ TÜRKLERE YÜZDE 48 BENZETİYORLAR YANİ BİZ ONLARA GÖRE TÜRKTEN ÇOK MAYMUNLARA BENZİYORMUŞUZ.BİR PROGRAMINDADA MOĞOLİSTANA GİDİP SİZ AVRUPADAN GÖÇEN İNSANLARSINIZ DEMİŞLERDİ BUNLARIN HEDEFİ TÜRK DÜNYASI BUNLAR TÜRK DÜNYASINDA KİMİSİNİ ARAPA KİMİSİNİ ABORJİNE KİMİSİNİ VİKİNKLİLERE BENZETİYORLAR AMAÇ TÜRK DÜNYASINI BÖLMEK

national geographic'in TC alehine çalışmalarını evvelden beridir takip ediyordum. top yekun bir taarruz halinde olduklarını biliyoruz. lakin artık tadını kacirdilar.

o deyyus evvela kendi genlerine baksın, ayrıca benim genlerime bakmadan konushmasin.(1)

Biz etnik olarak çekik gozlu olmayan Turkleriz (2)

Bizim Turklugumuz sadece etnik degil, milli bir suurdur (3)

Bilge_Kagan
05-18-2005, 04:35 AM
National Geographic le ilgili gerceklerin bir kismini gormek icin Atlas in " Sari Dosya- Emperyal Pusula " calismasini okumak yeterli olacaktir. Sanirim ayni calisma atlas in resmi sitesinde de vardir. Birazdan arastirip buraya eklerim...

Araştırma, çok saygın bir veri tabanı olan PubMed'de yayınlanmıştır. Burası öyle saygındır ki bir tıpçının yada genetikçinin kalitesi, PubMed'de ne kadar yayınının olduğuyla ölçülür Türkiye'de.

Resmi bir kaynak olmasi guvenilir oldugunu gostermez. NG' de cok saygin ve resmi bir dergidir ama biz su an onlarin ne kadar yanlis isler yaptigindan bahsediyoruz. Eger PubMed in soylediklerini arastirmaz ya da elestirmezsek bu bir celiski olusturur. Eger calisma dogruysa bile tarihi ve kulturel bilgi yanlis... ya da eksik dedigim gibi...

erk
05-18-2005, 04:35 PM
national geographic'in TC alehine çalışmalarını evvelden beridir takip ediyordum. top yekun bir taarruz halinde olduklarını biliyoruz. lakin artık tadını kacirdilar.

o deyyus evvela kendi genlerine baksın, ayrıca benim genlerime bakmadan konushmasin.(1)

Biz etnik olarak çekik gozlu olmayan Turkleriz (2)

Bizim Turklugumuz sadece etnik degil, milli bir suurdur (3)

arkadaşım etnik olarak çekik gözlü olmayan Türk olamaz. Mutlaka araya başka unsurlar karışmıştır. Ancak 3te söylediğine katılıyorum. Önemli olan kültürdür, tarihdir. Önemli olan safkan Türk olmak değil Türklüğe hizmet etmektir.

Bilge_Kagan
05-19-2005, 03:42 AM
Bu iletinde tam olarak atsizcilarin gercek sorununu ortaya koymussun erk...Tebrik ederim...

erk
05-19-2005, 05:19 AM
Bu iletinde tam olarak atsizcilarin gercek sorununu ortaya koymussun erk...Tebrik ederim...

Teşekkürler dostum. Ne yazıkki atsızcılar Turanın önündeki en önemli etkenlerden birisidir bence. Saf ırk, kafatası, yok vucut yapısı v.b etmenlerle insanları ayırıyorlar. Kültür, tarih, dil temelli bir Turanı engelliyorlar. Ben Akdeniz Yörüğüyüm ama benim kanımda bile Türk olmayan unsurların kanı olabilir. Varsa ne olur yani?
Bence 2 temel soru insanı Türk yapar, kan bağı soy bağı sonra gelir:
1) Türk kültürünü, tarihini, dilini benimsiyormu?
2) Türklüğe hizmet ediyormu?

Ugandadan gelen birisi eğer benden çok Türk tarihini, Türk kültürünü, Türk dilini benimsiyorsa, benden çok Türklüğe hizmet ediyorsa o benden daha çok Türktür.

kılıçbek
05-19-2005, 10:47 AM
türkler çekik göz değildir çekik göz:göz kapağının yarık olması demek.Türkler daha çok badem gözlüdür özellikle oğuzlar yani türkiye türkmenistan balkan türkleri tam analamıyla badem gözdür.

Başka bir görüşe göreyse çekik gözlüler asıl karışmış olanlardır moğol mançu ve çinlilerle.

Ancak gen konusunda iyi bilinen bir gerçek vardır oda bazı fenotiplerin(yani genin fiziksel olarak gösterimi)çevre şartlarıyla değişmesidir.Buna en güzel örnek daha türkiyeye geleli elli yıl kadar olmuş kırgız kazak ve uygurların torunları ata babalarına göre daha badem gözlüdür çekik gözü geninin fenotipe geçişi çevre şartlarına bağlıdır.

Bir bilimsel olayda daha eğer bir sinek yumurtalarını 20 derece altına bırakırsa yumurtadan çıkan sinekler düzgün kanatlı olur ama 20 derece üzerinde bırakırsa kırık kanatlı olur veya bir tavşanın renklerini doğdu andaki mevsim şartları belirliye bilir.

moğollarda sarı ırk oldukları halde çoğu türkten daha esmerdirler çünkü çevre şartları(ısının ani değişimi ve rüzgarlar)onların ten rengini karartır.

Bende bir türkmen özbek yörüğü olduğum halde çekik gözden çok badem gözlüyüm.

Yani sonuç şu her türkte çekik göz geni vardır ancak bunun baskın hale gelmesi için çevre şartları uygun olması gerekir.Ama siz bir arapı veya bir rusu türkistanda yüz yıl yaşatsanız çekik göz olmaz bir çinliyide arabistana götürseniz çukur yuvarlak göz olmaz çünkü birinde çekik göz geni yokken birinde çekik göz geni çevre şartlarının etkileyemiyeceği kadar baskındır

kılıçbek
05-19-2005, 10:55 AM
işin kültür milliyetçiliği olduğuna katılıyorum ancak kan meseleside göz ardı edilemez.

birde erk akdeniz yörüğü olduğunu söylemişsin bende antalya yörüğüyüm ancak akdenizde(adana hariç)yörüklerden başka milli unsur yoktur akdeniz tam anlamıyla türktür iç anadoluda öyle ve kıyı ege hariç egede aynı şekilde.

Ama yinede önemli olan kendini türk hisstemektir.kızıl saçlı türk olmaz çekik gözlü olmayan türk değildir gibi şeyler yanlıştır.Bunlar türk dünyasını böler

genco
05-19-2005, 11:38 AM
Arkadaşım, hangi görüşünü kabul edelim, bunu mu?

arkadaşım etnik olarak çekik gözlü olmayan Türk olamaz. Mutlaka araya başka unsurlar karışmıştır.

Yoksa bunu mu?

Teşekkürler dostum. Ne yazıkki atsızcılar Turanın önündeki en önemli etkenlerden birisidir bence. Saf ırk, kafatası, yok vucut yapısı v.b etmenlerle insanları ayırıyorlar. Kültür, tarih, dil temelli bir Turanı engelliyorlar. Ben Akdeniz Yörüğüyüm ama benim kanımda bile Türk olmayan unsurların kanı olabilir. Varsa ne olur yani?
Bence 2 temel soru insanı Türk yapar, kan bağı soy bağı sonra gelir:
1) Türk kültürünü, tarihini, dilini benimsiyormu?
2) Türklüğe hizmet ediyormu?

Ugandadan gelen birisi eğer benden çok Türk tarihini, Türk kültürünü, Türk dilini benimsiyorsa, benden çok Türklüğe hizmet ediyorsa o benden daha çok Türktür.

Ben, bu iki görüş arasında bayağı bir fark olduğunu görüyorum...Yanılıyorsam, aydınlatır mısın?..

.........saygıyla........

erk
05-19-2005, 02:15 PM
Arkadaşım, hangi görüşünü kabul edelim, bunu mu?

Yoksa bunu mu?

Ben, bu iki görüş arasında bayağı bir fark olduğunu görüyorum...Yanılıyorsam, aydınlatır mısın?..

.........saygıyla........

Arkadaşım ne gibi bir fark görüyorsun anlayamadım. Etnik olarak çekik gözlü olmayanların safkan Türk olamayacağını söylüyorum. Zaten bunada gerek olmadığını yani Türk olmak için safkan Türk olmanın gerekmediğini söylüyorum. Kültür dil tarih kökenli bir Türkçülüğü savunuyorum.

genco
05-19-2005, 05:01 PM
Arkadaşım ne gibi bir fark görüyorsun anlayamadım. Etnik olarak çekik gözlü olmayanların safkan Türk olamayacağını söylüyorum. Zaten bunada gerek olmadığını yani Türk olmak için safkan Türk olmanın gerekmediğini söylüyorum. Kültür dil tarih kökenli bir Türkçülüğü savunuyorum.

Arkadaşım,
I.görüşünde, tamamıyla "ırkçı" yaklaşım sözkonusu; çünkü fiziksel tariflerde bukunup, bu özelliklere sahip olamayanları Türk olarak kabul etmiyorsun...

II.görüşünde ise zıttı bir görüş ortaya koymuşsun;yani önemli olanın kültürel bağ olduğunu belirtmişsin (Benim de kabul ettiğim)

Ama yine de sen "ne gibi bir fark görüyorsun anlayamadım" diyorsan, benim için mesele kapanmıştır. Açıklaman için teşekkür ederim.

erk
05-20-2005, 01:03 AM
Arkadaşım,
I.görüşünde, tamamıyla "ırkçı" yaklaşım sözkonusu; çünkü fiziksel tariflerde bukunup, bu özelliklere sahip olamayanları Türk olarak kabul etmiyorsun...

II.görüşünde ise zıttı bir görüş ortaya koymuşsun;yani önemli olanın kültürel bağ olduğunu belirtmişsin (Benim de kabul ettiğim)

Ama yine de sen "ne gibi bir fark görüyorsun anlayamadım" diyorsan, benim için mesele kapanmıştır. Açıklaman için teşekkür ederim.

Arkadaşım bak ben ilk görüşümde insanların "bizim gözlerimiz Orta Asyadaki Türkler gibi değil ama bizde safkan Türküz" dedikleri için bir tepki olarak yazdım. Tekrar edeyim bence Türklük safkan kanla olmaz. "Ben Orta Asyalı Türklere benzemiyorum ama kanımda başka unusrların kanı yok" demek bence insanın kendisini kandırması olur. Bende zaten buna dikkat çekiyorum.
Burada Türk olmak ve Safkan kan ile Türk olmak ayrımını yapıyorum ve sözlerimde bir çelişki görmüyorum. İnsanların safkan Türk olmadıkları safkan Türk olduklarını belirtmeleri için "Çekik gözlü olmayan Türklerde vardı" v.b yaklaşımları eleştiriyorum.
Sanırım açıklayıcı olmuşumdur.

genco
05-20-2005, 03:48 AM
Sanırım açıklayıcı olmuşumdur.

Açıklamaların için teşekkür ediyorum. Benim açımdan bakıldığında her açıklama bir çelişkiler yumağı oluşturuyor.
En iyisi yorumu okuyucalara bırakmak daha uygun olacak...

erk
05-20-2005, 04:21 AM
Açıklamaların için teşekkür ediyorum. Benim açımdan bakıldığında her açıklama bir çelişkiler yumağı oluşturuyor.
En iyisi yorumu okuyucalara bırakmak daha uygun olacak...

Arkadaşım neden anlamak istemiyorsun, ben diyorumki safkan bir Türkün belirli fiziksel özellikleri olması gerekir. Ama bakıyoruzki Türkiyedeki Türklerin çoğu belirli fiziksel özellikleri taşımıyorlar yani safkan Türk değiller. Yine diyorumki bence Türklük kana soya göre değil kültüre, dile , tarihe göre dayandırılmalıdır. Yani safkan Türk olmak önemli değildir önemli olan tarihi kültürü dili özümsemektir. Neresini anlamıyorsun söyle yardımcı olayaım anlamana.

asena
05-21-2005, 05:59 AM
Oğuz Türklerinde göz çekikliği çok az görülür. Diğer Türk boylarında daha çok görülür. Türklerin göz çekikliği çinliler gibi olmaz. Bizimkiler daha hafiftir. Turkiye Turkleri Oguz Boyu'ndandir.

Ayrica Türk boyları arasında sarışınlığın sık rastlandığı boylar vardır.Kuman ( Kıpçak ) , Fin-Ogur boyları genel anlamda sarışındırlar.Hatta dünyada bugün yüzde olarak en çok sarışın Finlandiya'da mevcuttur.Diğer taraftan Yörük'lerde de sarışın ve mavi gözlülük yaygındır.
ve beyaz tenli oldukları anlaşılmaktadır.)kumral ve sarışın mumyalara rastlanmıştır.Bu mumyalar muhtemelen eski Türk'lere aittir.

Gagauz özerk cumhuriyetindeki halkın %60 ı, sarışındır.

İstanbul'u ilk kuşatan Türk boyu olan Peçenek'ler sarı saçlarını uzatıp örerlerdi...

Kisacasi Turkler cekik gozlu de olur(Cinliler de cekik gozlu,o zaman onlar da mi Turk gibi bir mantik yurutmeyelim),yuvarlak gozlu de,sarisin/kumral/beyaz/bugday tenli de olur.

Turklerde olmayan iki fiziksel unsur vardir:araplarinki gibi oldukca koyu bir esmerlik+kipkizil sac olmaz.Cok esmer birisi gordugunuzde bu kisinin muhtemelen soyunda Arap veyahut Kurt vardir.
Bilimsel olarak birinin saf Turk olmasinin sarti 3 neslin icinde hepsinin Turk olmasidir.Bazi istisnalar vardir.Imazmda cik acik yazdim bu istisnalari.

erk
05-21-2005, 09:49 AM
Oğuz Türklerinde göz çekikliği çok az görülür. Diğer Türk boylarında daha çok görülür. Türklerin göz çekikliği çinliler gibi olmaz. Bizimkiler daha hafiftir. Turkiye Turkleri Oguz Boyu'ndandir.

Ayrica Türk boyları arasında sarışınlığın sık rastlandığı boylar vardır.Kuman ( Kıpçak ) , Fin-Ogur boyları genel anlamda sarışındırlar.Hatta dünyada bugün yüzde olarak en çok sarışın Finlandiya'da mevcuttur.Diğer taraftan Yörük'lerde de sarışın ve mavi gözlülük yaygındır.
ve beyaz tenli oldukları anlaşılmaktadır.)kumral ve sarışın mumyalara rastlanmıştır.Bu mumyalar muhtemelen eski Türk'lere aittir.

Gagauz özerk cumhuriyetindeki halkın %60 ı, sarışındır.

İstanbul'u ilk kuşatan Türk boyu olan Peçenek'ler sarı saçlarını uzatıp örerlerdi...

Kisacasi Turkler cekik gozlu de olur(Cinliler de cekik gozlu,o zaman onlar da mi Turk gibi bir mantik yurutmeyelim),yuvarlak gozlu de,sarisin/kumral/beyaz/bugday tenli de olur.

Turklerde olmayan iki fiziksel unsur vardir:araplarinki gibi oldukca koyu bir esmerlik+kipkizil sac olmaz.Cok esmer birisi gordugunuzde bu kisinin muhtemelen soyunda Arap veyahut Kurt vardir.
Bilimsel olarak birinin saf Turk olmasinin sarti 3 neslin icinde hepsinin Turk olmasidir.Bazi istisnalar vardir.Imazmda cik acik yazdim bu istisnalari.

Ben Türkmenistana gitmiş biriyim, gerçi 1 hafta kaldım ama Türkmenler -ki Oğuzlardır- gözleri çekiktir (Elbette Çinliler kadar değil ama yinede belli bir çekiklik göz kapağının gözükmemesi olayı var ). İlginç değilmidirki Batıya giden her Türk boyunun gözlerindeki çekiklik azalıyor, sarışın, kumral saç artıyor. Birde bizler Anadoluya geldiğimizde milyonlarca Rum Ermeni v.b etnik unsurlar bu topraklarda yaşıyorlardı. Bu insanlarla bir karışma olması imkansızmı?
Şimdi bu Milliyet gazetesinde bir adamı çıkarmışlar Anadoluda Türk geni az gibilerinden sallıyor. Ben Anadoludaki Türk geninin o adamın savunduğu gibi %5 %10 değil en azından %50 olduğunu düşünüyorum, ama mutlaka etnik karışmalarda olmuştur doğaldır. Zaten bana göre gen kan kemik v.s değil kültür dil tarih birliği önemlidir.

Tangriberdi
05-21-2005, 10:38 AM
Ben bu ırk saplantısını anlamakta güçlük çekiyorum. Benim bildiğim kadarıyla ve seceremize göre (yalnızca 5 kuşak gösteriyor) öz be öz Türküz. Annem İrandan Horasanın kuzeyinden göçme bir Avşar (Türkmen) babam ise bir Çepni( onlarda Türkmen miş) ama gözlerim falan çekik değil. İsterse benim kanım yüzde yüz Hitit ya da Rum olsun ne önemi var ama önemli olan aidiyet hissi ve o aidiyete duyulan sevgi ve kıvançtır.
Ben Türk milletindenim diyorum, öyle biliyorum. Anadilim Türkçe ve başka bir dil bilmeyiz.Bu bizim için en büyük kıvanç Allaha şükür müslümanız da Dünya Türklüğünün çoğunun sahip olduğu kültürel bütün unsurlara sahibiz daha ne istiyorsunuz anlamıyorum. SONUNA KADAR TÜRKÜM ÖYLE HİSSEDİYORUM BEN HUNLARINDA GÖKTÜRKLERİNDE SELÇUKLULARINDA OSMANLILARINDA TORUNUYUM, HİTİTLERİNDE FRİGYALILARINDA LİDYALILARINDA İYONYALILARINDA BİZANSINDA TORUNUYUM. ZİRA BEN ANADOLULUYUM VE TÜRKÜM HEPSİ BU İŞTE
Bugün Anadolu Hitit kültüründen geri kalan bir şey var mı yaşanan bir ritüel? Ya Bizanslılardan ya başkalarından Anadoluda yaşanan öz be öz Türk kültürü değil mi? Niye bu çekik gözlüydü değildi lafları giriyor araya: Daha hunlardan beri Türklük ırksal birşey değil değil mi? Kızıl hunlarda vardı Avrupai Mongoloid Hunlar da değil mi?
Önemli olan benim duygularım ve kültürel mirasıma sahip çıkmam ve ben Türklüğüme sonuna dek sahip çıkıyorum. Bir çok yeni yetme fincandan çay içerken ben inatla çay bardağı kullanıyorum. Birçoğu evinde sahte MonaLisa tablosu asarken benim duvarımda hala çok lüks bir dairede oturmama rağmen eldokuması bir halı asılıysa yetmiyor mu Türk olmak ve Türklüğe sahip çıkmak için. Allah aşkına yeter kapatın bu mevzuyu Bir çok ulussever ve yurtsever Türkün duygularını incitip onlara Türklüklerini sorgulatıyorsunuz ayıp vallahi şu günümüz de ayıp ya yeter bırakın bu kafatasçı ırköılığı kültürel ırkçılık yapın da analar ha yiğidim desin.

genco
05-21-2005, 02:46 PM
Ben bu ırk saplantısını anlamakta güçlük çekiyorum. Benim bildiğim kadarıyla ve seceremize göre (yalnızca 5 kuşak gösteriyor) öz be öz Türküz. Annem İrandan Horasanın kuzeyinden göçme bir Avşar (Türkmen) babam ise bir Çepni( onlarda Türkmen miş) ama gözlerim falan çekik değil. İsterse benim kanım yüzde yüz Hitit ya da Rum olsun ne önemi var ama önemli olan aidiyet hissi ve o aidiyete duyulan sevgi ve kıvançtır.
Ben Türk milletindenim diyorum, öyle biliyorum. Anadilim Türkçe ve başka bir dil bilmeyiz.Bu bizim için en büyük kıvanç Allaha şükür müslümanız da Dünya Türklüğünün çoğunun sahip olduğu kültürel bütün unsurlara sahibiz daha ne istiyorsunuz anlamıyorum. SONUNA KADAR TÜRKÜM ÖYLE HİSSEDİYORUM BEN HUNLARINDA GÖKTÜRKLERİNDE SELÇUKLULARINDA OSMANLILARINDA TORUNUYUM, HİTİTLERİNDE FRİGYALILARINDA LİDYALILARINDA İYONYALILARINDA BİZANSINDA TORUNUYUM. ZİRA BEN ANADOLULUYUM VE TÜRKÜM HEPSİ BU İŞTE
Bugün Anadolu Hitit kültüründen geri kalan bir şey var mı yaşanan bir ritüel? Ya Bizanslılardan ya başkalarından Anadoluda yaşanan öz be öz Türk kültürü değil mi? Niye bu çekik gözlüydü değildi lafları giriyor araya: Daha hunlardan beri Türklük ırksal birşey değil değil mi? Kızıl hunlarda vardı Avrupai Mongoloid Hunlar da değil mi?
Önemli olan benim duygularım ve kültürel mirasıma sahip çıkmam ve ben Türklüğüme sonuna dek sahip çıkıyorum. Bir çok yeni yetme fincandan çay içerken ben inatla çay bardağı kullanıyorum. Birçoğu evinde sahte MonaLisa tablosu asarken benim duvarımda hala çok lüks bir dairede oturmama rağmen eldokuması bir halı asılıysa yetmiyor mu Türk olmak ve Türklüğe sahip çıkmak için. Allah aşkına yeter kapatın bu mevzuyu Bir çok ulussever ve yurtsever Türkün duygularını incitip onlara Türklüklerini sorgulatıyorsunuz ayıp vallahi şu günümüz de ayıp ya yeter bırakın bu kafatasçı ırköılığı kültürel ırkçılık yapın da analar ha yiğidim desin.

Tangriberdi,
Gayet güzel özetlemişsin...
Bu mevzular kapanırsa birilerinin hayat damarları kopar.
Onlar şuan beslenme ünitesindeler, palazlanmak için bu damara ihtayaçları var. Sen kapatırsın onlar açar, muhatap almazsın yine de konuşurlar... konuşurlar... konuşurlar...
Yine de iyi arkadaşlardır. Herkesin bir görüşü var,saygı duymak lazım...

Kür Şad
08-27-2005, 09:12 AM
Ben Türkmenistana gitmiş biriyim, gerçi 1 hafta kaldım ama Türkmenler -ki Oğuzlardır- gözleri çekiktir (Elbette Çinliler kadar değil ama yinede belli bir çekiklik göz kapağının gözükmemesi olayı var ). İlginç değilmidirki Batıya giden her Türk boyunun gözlerindeki çekiklik azalıyor, sarışın, kumral saç artıyor. Birde bizler Anadoluya geldiğimizde milyonlarca Rum Ermeni v.b etnik unsurlar bu topraklarda yaşıyorlardı. Bu insanlarla bir karışma olması imkansızmı?
Şimdi bu Milliyet gazetesinde bir adamı çıkarmışlar Anadoluda Türk geni az gibilerinden sallıyor. Ben Anadoludaki Türk geninin o adamın savunduğu gibi %5 %10 değil en azından %50 olduğunu düşünüyorum, ama mutlaka etnik karışmalarda olmuştur doğaldır. Zaten bana göre gen kan kemik v.s değil kültür dil tarih birliği önemlidir.

Arkadasim diger etniklerle bir kisim karisma olmustur, dogru. Fakat bu Turkiye Turklerini melez olarak ifade etmek demek degildir. Eritebildigimiz kadar yabanciyi icimizde erittik. Asil onemli olan bundan sonra karismamaktir. Yakinlarimizi bu konuda bilinclendirmemiz gerekmektedir.

Bu goz cekikligi olayi cok konusuluyor. Bakin su anda Turkiye Turkleri'nde cekik gozluluk az da olsa vardir. Ozellikle dikkat ettim bayanlarda bu daha belirgindir. Elmacik kemiklerinin cikikligi da bayanlarda daha fazladir. Bizim millet goz cekikligi deyince aklina japonlar, cinliler geliyor. Turklerdeki cekiklik oyle degil diyorsun. ama millet anlamiyor ki. Ama biz anlatmaya devam edecegiz.

Bu arada Atsizcilara da laf atan arkadaslar olmus. Atsizcilar adam yemiyor arkadaslar. nihalatsiz.org'a gondermeler yapanlar var. Soz konusu site Turkcu siteler arasinda en tavizsizidir. ATSIZ ATA gibi katiksiz, tavizsiz Turkculer olmaya calisiyoruz.

benay
06-20-2007, 04:58 AM
Sevindiren ama simdi uzulten haber, yine okuyun diye getirdim...

yigidim
06-16-2008, 10:32 AM
erk arkadas yahu turkmenistan gittim diyorsun ozaman bende avrupada gitmedigim yer kalmadi böyle gözlen bakma ile adamin kimligi lap diye verilmez ben kisisel olarak tukmenistan ve kerkük den türkmen soydas arkadaslarim oldu kadar bir cok özbek nogay ve kirim tatar türk leri gibi soydaslarimda bulunmakdadir ki türkmenler oguz dur dedin gibi söyle aciklayayim iki öz kardes anasi babasi hafif cekik gözlü böyük oglan da cok belirgin iken cekik gözlük öbür kardesinde cok hafif belirgin simdi öz safkan türk kardesleri biri ta biyerden öbürü bilmem ta biyerden demek kadar sacma ki bunlar ayni ana ayni babadan, biri gökden zembille inmedi türklerde ki yalniz cekik gözlülügü safkana dökmek kadar abes ve dengesiz bi düsünce dir, elbette cekik gözlü türk de vardir cekik gözlü olmayan türk de vardir sarisin dürk de vardir esmer türk de vardir, bunlar ayni soydan dir ayri boydan dir, birde erk akdeniz yörüğü olduğunu söylemiş kilicbek kandasim dedigini tüm kanimla katilip bende bir ege yörügüm, safkanlik bilimsel olarak 3 kusak icersinde kendini gösterir, söyle anlatayim 3 kusak icersinde atalari dedeleri neneleri hepsi türk olan soydaslarim safkantürk dür, bu resmen bilimseldir, gögsünüze gere gere safkan türküm deyin kandaslarim dedemin agabeyi hala sagdir ve kökenimiz yedi göbek KHORASAN türkmen yörüklerinden olup esim de kirim tatar türklerinden dir safkan türküz, kendini safkan görmeyen kendisinden sorumludur erk kardesim gelib de safkan türk olan akdeniz toros yaylalarinin yörüklerine adina anarken ya biraz daha türk gecmisini oku yada canli tarih olan ata dedelerimize danis, sana tavsiyem
bütün insanlik tek ata dan dir ama irklar sonradan ortaya cikmaya baslamistir ve en büyük irk olan turan türk irki soyudur, böyle birkac ufak tefek fiziksel özelliklerle bu yüce soyu bir yöne baglamak ne büyük cahillikdir bilgisizlik dir öz mü öz iki kardes ayni fiziksel özelliklerle bulunmasa bile genlerinde o kanin özelliklerini tasir, ve tüm dünya da ki türklerin hepsinde ayri fiziksel özellik göstersede genlerinde safkan türklük özellikleri vardir, türklük sadece bir boy degil bir cok boydan olusan bir soyun adi dir nasil tek bir türk dili olub da bircok agzi bicimi var ise soy da bir tek olup dil gibi farkli tiplerde bicimlerde bulunur, evet karisma olmustur ama ayni türk soyu icersinde farkli türk boylari ile ki bu türklerde günümüzde bile görülen soyunu koruma budununu cogaltma düsüncesidir, sözlerime burada bitirir iken bu konuda derin bilgilerimi daha incelikli olarak belirtmek isterdim umarim bir daha yazismada derinlemesini aciklarim tüm soydaslarima saygiyla selamlarim safkan türklük kadar türk kültürümüzde bizim bagimizdir.
Ne Mutlu Türküm Diyene

yigidim
06-16-2008, 10:33 AM
erk arkadas yahu turkmenistan gittim diyorsun ozaman bende avrupada gitmedigim yer kalmadi böyle gözlen bakma ile adamin kimligi lap diye verilmez ben kisisel olarak tukmenistan ve kerkük den türkmen soydas arkadaslarim oldu kadar bir cok özbek nogay ve kirim tatar türk leri gibi soydaslarimda bulunmakdadir ki türkmenler oguz dur dedin gibi söyle aciklayayim iki öz kardes anasi babasi hafif cekik gözlü böyük oglan da cok belirgin iken cekik gözlük öbür kardesinde cok hafif belirgin simdi öz safkan türk kardesleri biri ta biyerden öbürü bilmem ta biyerden demek kadar sacma ki bunlar ayni ana ayni babadan, biri gökden zembille inmedi türklerde ki yalniz cekik gözlülügü safkana dökmek kadar abes ve dengesiz bi düsünce dir, elbette cekik gözlü türk de vardir cekik gözlü olmayan türk de vardir sarisin dürk de vardir esmer türk de vardir, bunlar ayni soydan dir ayri boydan dir, birde erk akdeniz yörüğü olduğunu söylemiş kilicbek kandasim dedigini tüm kanimla katilip bende bir ege yörügüm, safkanlik bilimsel olarak 3 kusak icersinde kendini gösterir, söyle anlatayim 3 kusak icersinde atalari dedeleri neneleri hepsi türk olan soydaslarim safkantürk dür, bu resmen bilimseldir, gögsünüze gere gere safkan türküm deyin kandaslarim dedemin agabeyi hala sagdir ve kökenimiz yedi göbek KHORASAN türkmen yörüklerinden olup esim de kirim tatar türklerinden dir safkan türküz, kendini safkan görmeyen kendisinden sorumludur erk kardesim gelib de safkan türk olan akdeniz toros yaylalarinin yörüklerine adina anarken ya biraz daha türk gecmisini oku yada canli tarih olan ata dedelerimize danis, sana tavsiyem
bütün insanlik tek ata dan dir ama irklar sonradan ortaya cikmaya baslamistir ve en büyük irk olan turan türk irki soyudur, böyle birkac ufak tefek fiziksel özelliklerle bu yüce soyu bir yöne baglamak ne büyük cahillikdir bilgisizlik dir öz mü öz iki kardes ayni fiziksel özelliklerle bulunmasa bile genlerinde o kanin özelliklerini tasir, ve tüm dünya da ki türklerin hepsinde ayri fiziksel özellik göstersede genlerinde safkan türklük özellikleri vardir, türklük sadece bir boy degil bir cok boydan olusan bir soyun adi dir nasil tek bir türk dili olub da bircok agzi bicimi var ise soy da bir tek olup dil gibi farkli tiplerde bicimlerde bulunur, evet karisma olmustur ama ayni türk soyu icersinde farkli türk boylari ile ki bu türklerde günümüzde bile görülen soyunu koruma budununu cogaltma düsüncesidir, sözlerime burada bitirir iken bu konuda derin bilgilerimi daha incelikli olarak belirtmek isterdim umarim bir daha yazismada derinlemesini aciklarim tüm soydaslarima saygiyla selamlarim safkan türklük kadar türk kültürümüzde bizim bagimizdir.
Ne Mutlu Türküm Diyene

TUrKo
06-16-2008, 10:51 AM
yigidimmmmmmm senı anlıyorum Foruma hos qeldın kardes :) Turkıstan sayfasından kendını Tanıtmayı Unutma bırılerı senIn dedıkodunu yapıyor .derT ettikleri şeye bak. Bu cekık goz saplantıları Anlamıyorum .Anadoluda Herhangı bı Turk gidip Mogolistanın Iklımınde Yaşasa 1 2 yıLda Mogoldan Ayırd edılmez bır daha :) ıstıyen warsa Masraflarımı Karsılasın Ben oraya gıtmeye hazırım ! :D Bu Cografyayla alakalı .kerkükdeki bi Türk niye kürde benzıyor ? Ahıskalı neden gürcüye ? gagauz neden slava ?? bu yuzden.Melezleri saymazsak Anadoluda harbi Turkler bugday tenli badem gözlü siyah saçlı Olur benım bıldıgım Çogunlukda bizim gibi zaten.gocunan Arkadaslar Susup bı Asyalı hatun alarak soylarını Asilleşdirebilirler .. .

yigidim
06-16-2008, 11:07 AM
yigidimmmmmmm senı anlıyorum Foruma hos qeldın kardes :) Turkıstan sayfasından kendını Tanıtmayı Unutma bırılerı senIn dedıkodunu yapıyor .derT ettikleri şeye bak. Bu cekık goz saplantıları Anlamıyorum .Anadoluda Herhangı bı Turk gidip Mogolistanın Iklımınde Yaşasa 1 2 yıLda Mogoldan Ayırd edılmez bır daha :) ıstıyen warsa Masraflarımı Karsılasın Ben oraya gıtmeye hazırım ! :D Bu Cografyayla alakalı .kerkükdeki bi Türk niye kürde benzıyor ? Ahıskalı neden gürcüye ? gagauz neden slava ?? bu yuzden.Melezleri saymazsak Anadoluda harbi Turkler bugday tenli badem gözlü siyah saçlı Olur benım bıldıgım Çogunlukda bizim gibi zaten.gocunan Arkadaslar Susup bı Asyalı hatun alarak soylarını Asilleşdirebilirler .. .

turko kardesim gercekleri söyleyeni köstekledikleri yalanlari söyleyip soyuna inkar eden iftiracilari desdekledikri bi dünyada yasiyoruz bunlar genelde hep dis güclerin oyunu bakma onlar bile türk ün tarihinin söyledikleri ve yazdiklarindan cok daha genis ve büyük olduklarin adlari kadar iyi biliyorlar ama iste bazi konularda kuyruk acisi yok mu bunlara her türlü olmadik iftira ya atip türklere icden bölmeye calisiyorlar bu yeni degil binlerce yil önce de yüzlerce yil önce de bize böyle fidne fesat yalanlarla yad milletler böldüler cünkü biliyorlar koskoca türk ulusunu baska türlü yikamayacaklarini ama malesef biz bize catip kendimizi yikmaya ugrasiyoruz ne yazik, ben de badem koyuyesil gözlü delikanlitürküm, yörük özbek tatar kazak kirgiz türkmen, gagauz ve bircogu bunlar ilkadi soyadi ise TÜRK dür, benim yörüklüm türklügümün kanitidir ve bu diger tüm ayri boylardaki soydaslarim kandaslarim icinde gecerlidir böyle fiziksel sacmaliklar bana göre türke göre degil bi tarif gerekiyorsa türke bi kisiye degil bir ulusa baksinlar, o ulus ki dünyayi egemen olmus bir ulus türklük insanligin varligi kadar eski dir

TurkKizi1985
06-16-2008, 11:47 AM
arkadaşım etnik olarak çekik gözlü olmayan Türk olamaz. Mutlaka araya başka unsurlar karışmıştır. Ancak 3te söylediğine katılıyorum. Önemli olan kültürdür, tarihdir. Önemli olan safkan Türk olmak değil Türklüğe hizmet etmektir.

Aynen bende oyle dusunuyorum, sarisin mavi gozlu turklerde var, asli turk degil, ama adam 3. kusaktan beri turkiyede yasiyor ve sadece turkce biliyor ve turk kulturunu kendi kulturu olarak edinmis, ozaman o kisi turktur.

bu pislik avrupalilar bizi begenmiyor tamam mi? 2 , 2 daha 4. elin avrupadaki dogma zencisi (yada hindistanlisi)bile, kendine avrupaliyim diyor, bize pis asyali diyor, ben ingiliterede yasiyorum ve buna kac kere sahit oldum.

turkun turkten baska dostu yoktur, bunun haricinde nadirde olsa 1 avuc avrupali bizi seviyor, turkle evli olanlar yada cocuklugundan beri arkadas olanlar, onlarda var.

bu gen konusuna ben kesinlikle inanmiyorum, hem biz bu avrupalilar gibi degiliz, turk turkiyeyi seven, turkceyi bilen, kendini turkiyenin bir parcasi olarak kabul eden herkesdir, gozu kasi, burnu, saci ne olursa olsun.
ben bu gen arastirmasini hatta irkci bir arastirma olarak buluyorum.ne yani, genleri 100% turk olan mi sadece turk?ne sacma sey, guya turklerin genleri hic degismemis...

KOYUNCU
06-16-2008, 11:55 AM
Oysa ahıska ile gurculerin macerası henuz çok yeni

yigidim
06-16-2008, 12:27 PM
gelelim 1-kerkükdeki bi Türk niye kürde benzıyor ? 2-Ahıskalı neden gürcüye ? 3-gagauz neden slava ? sorularina dogru cografya iklim sartlari günesin varligi fiziksel özelliklerde cok etkisi var ama karisma konusuna bi aciklik getireyim, simdi her kalem yalamis bi birey dünyada en cok devleti kuran ulusun türk ulusu oldunu bilir tabi bi atalarimizdan selcuklu ve osmanli devleti kuruculari oguzlarin kinim ile kayi boyunu daha cok okuruz mirascisi Türkiye cumhuriyeti olarak, simdi ilk soruna yanit Irak adi zaten türkce kökenli bir sözcük olub (YIRAK) Ur-ak, Uz-ak kökünden gelir orada arab kürt adi yok iken ilk türk adi var idi, hatta Ur adinin Sümer dilinde Irak a verilende bir ad dir ki sümer dili bilinen dünyanin ilk dili tüm dilbilimcilerce bir ural -altay dili olup ve bu dilin en büyük temsilcisi Türk diline cok yakin gördükleri acik dir ama türk e karsi tutum herzaman gerceklerin ortaya cikmasini engelliyor,dolayisiyla bu cok daha genis bi konu dur günes balciklan sivanmaz bir gün bütün gercekler gizlenen gecmisimiz ortaya cikacak Tek Tanri Yüce Yaradan Allahin izniyle
Kisaca Irak zamaninda Bozok , bayat ve bir cok türk boylari tarafinda yurt edinilmis bir yerdir yalniz bu boylarin bazilari arablarin türkmenlere konar göcer türkmenlere ekrad tanimlamasi kullanmasi (osmanli belgelerindede böyle gecmektedir) ile bu ekrad diye bilinen aslinda özmü öz türkmen olan bu boylar simdi kürt diye kendilerine göstermektedirler dolayisiyla kürtüm diyenlerin cogu aslinda türkmendir, ama bariz bir soyunu atasini inkar durumu ile ile karsi karsiyayiz, gelelim2. ve3.soruna gürcistan dedin ülke topu topu 4,5 000 000 dur ki, yarisindan cogu ahiska türküdür zaten komünist sovyet rusyasi zamaninda aslinda gürcü olan lenin burdaki türk varliginin coklugunu bildi icin ve rahatsiz oldu icin tabi yine kuruk acisindan cogu soydaslarimiza zulüm ile asimileye kalkismis vede bilinmedik yerlere sürmüstür bu kandaslarimiz iki arada bi derede kalmislardir tabi bunlar gibi milyonlarca soydasimiz ayni bicimde pislik komünist sovyet rusyasi nin caniline maruz kalmis tir, dolayisiyla karadenizde 11. yüzyilda kuman-kipcak devleti kuran türkler en az 150 yil boyunca gürcü, rus ermenileri her yönden etkilemislerdir, ve bunlar ilk defa gördükleri bu türklere ruslar polovest, bizanslilar ve latinler kumanos, cumanos, diger batili lar Falben , Valani; palliti islamlar KIpcak , KIfcak, macarlar Kun gibi adlar ile tanimislar ve Adlarının ilk defa geçtiği Rus Kronikinde (1055-1056'lardan hatıra) Türkmen, Peçenek ve Tork (Uz)'larla aynı cinsten olduklan belirtilen Kumanlar anlasildigina göre buralarda, daha ziyade dıs görünüsleri ile taninmak istenmiştir. Gercekten dogulu, Batili bütün kaynaklar Kumanların, kumral saclı SARISIN olduklarında fikir birligi halindedirler, dolayisiyla ibn Hurdadbih (885'lerde)'den itibaren islam ve sonra Gürcü kaynaklarında geçen Kıpcak adı Türkçe olarak ("öfkeli, birden kızan") şeklinde aciklanmakta, Kuman ve Kun adlarinin Türk lehcelerinde de "sarimtrak", "solgun" manasına geldigi bildirilmektedir., zaten ari dedikleri hint avrupali larin zenci den daha kara olduklari bellidir bu sinifda olan gürcülerin beyaz tenli ligi hindi avrupa irki ile alakasi olamaz dolayisiyla türklerin etkisi cok büyük, türkler safkanlini korurken malesef karisma olanlar türk olmayanlardir ve türk olanlari bile türk kimlinden uzaklastirip kendilerini cekmislerdir malesef halen türk kimlinden uzaklasip kendilerine dis güclerin destegi ile ne oldu belirsiz adlari ile kendilerini türkden uzak görmektedirler ne yazik, adam da 1/20 rusluk yada gürcülük var 19/20 si türk ama yinede rusya da gürcistanda bas bas ben rusum yada gürcüyüm türk e düsmanim diye irkcilik yaparlar asil etnik irkcili yapan bu gurublar, malesef bir tük topragi olan adi bile türkce olan balkanlarda ayni sekilde kiside 1/20 lik arnavutlugu ile 19/20 lik türklügüne unutup arnavutlukda türk düsmanliga yapanlar kökünü türklüne inkar eden bulgarlar daha hangisine sayiyim, evet karisma olmustur ama karisma bugün kendine türk demiyen türk olmayanlar icinde olmustur türküm diyen türkler soyuna sahib cikanlar safkantürklerdir,
saygilar türk genci uyan ata ni soyunu kanini sahip cik, o ki senin benligin kimligin gecmisin, köksüz agac kurur varolamaz

yigidim
06-16-2008, 12:36 PM
Aynen bende oyle dusunuyorum, sarisin mavi gozlu turklerde var, asli turk degil, ama adam 3. kusaktan beri turkiyede yasiyor ve sadece turkce biliyor ve turk kulturunu kendi kulturu olarak edinmis, ozaman o kisi turktur.

bu pislik avrupalilar bizi begenmiyor tamam mi? 2 , 2 daha 4. elin avrupadaki dogma zencisi (yada hindistanlisi)bile, kendine avrupaliyim diyor, bize pis asyali diyor, ben ingiliterede yasiyorum ve buna kac kere sahit oldum.

turkun turkten baska dostu yoktur, bunun haricinde nadirde olsa 1 avuc avrupali bizi seviyor, turkle evli olanlar yada cocuklugundan beri arkadas olanlar, onlarda var.

bu gen konusuna ben kesinlikle inanmiyorum, hem biz bu avrupalilar gibi degiliz, turk turkiyeyi seven, turkceyi bilen, kendini turkiyenin bir parcasi olarak kabul eden herkesdir, gozu kasi, burnu, saci ne olursa olsun.
ben bu gen arastirmasini hatta irkci bir arastirma olarak buluyorum.ne yani, genleri 100% turk olan mi sadece turk?ne sacma sey, guya turklerin genleri hic degismemis...
turk kizi bacim biz bütün mavi gözlü yesil gözlü yada kahverengi gözlü yü bi tek irka baglama eyleminde degiliz tam tersi böyle seylere sacmalik olarak görüyorum benim kardesim mavi gözlü ben koyuyesil öbür kardesim ela bizler safkan türküz ve buna böbürlen mek seklinde algilanmasin Yüce yaradanin yarattiklarina saygim sonsuz, bir mevlana bir yunus emre okusalar belki daha cok anlayisli olacak bu dünya

Qarama
06-16-2008, 12:48 PM
sen hic Özbekistan'a, Kirgizistan'a veya diyer Orta Asya'daki ülkelere gittinmi? veya orda ya$ayan insanlarla konu$dunmu da ordaki hava iklimini degi$ik diyorsun? Haydi diyelim ordaki hava degi$ik, biz ozaman hava'ya göre mi degi$iyoruz? evrim teorisine mi inaniyorsun?

Eski Selcuklu resimlere veya heykellere bak bir veya Göktürk heykellere onlar daha cok Orta Asyalilara mi benziyordu yoksa Anadolu Türkler'e mi.

o Irak olayi bilmiyorum dogrumu ama pek sanmiyorum Türkce bir kelime oldugunu.

Türkiye'ye yüzyillardan beri Balkanlar'dan Orta Dogu'dan ve Kafkaslardan insanlar göc ediyor bunlar Türk degil ama $imdi Türk olarak geciyorlar.

Elbette Türkler yerli halklarla kari$di herkes kari$di dünyada. Saf kan Türk diye bir$ey yok. Kiminde hic Türk genleri yok kiminde az var kiminde daha cok. Ama bizi Türk yapan sadece kan degil, gelenek adet töre dil filanda dir.

yavuz
06-16-2008, 01:56 PM
Bir irkin genlerinin 2000 yildir degismemis olmasi, 2000 yil boyunca o irkin evlilik konusunda disa kapali bir tutum sergilemis olmasindandir. Ki sozu edilen irk da Turk irkidir. Turk irkinin bir kolu Anadolu'ya gelmis ve gelenlerin de genleri bugun Orta Asya'daki irkdaslariyla hic uyusmamaktadir. Oyleyse, Orta Asyali Turkler ovunmeli, Turkiyeliler dovunmeli midir? :rolleyes:

KOYUNCU
06-16-2008, 02:00 PM
sen hic Özbekistan'a, Kirgizistan'a veya diyer Orta Asya'daki ülkelere gittinmi? veya orda ya insanlarla konu da ordaki hava iklimini degi diyorsun? Haydi diyelim ordaki hava degi, biz ozaman hava'ya göre mi degi? evrim teorisine mi inaniyorsun?

Eski Selcuklu resimlere veya heykellere bak bir veya Göktürk heykellere onlar daha cok Orta Asyalilara mi benziyordu yoksa Anadolu Türkler'e mi.

o Irak olayi bilmiyorum dogrumu ama pek sanmiyorum Türkce bir kelime oldugunu.

Türkiye'ye yüzyillardan beri Balkanlar'dan Orta Dogu'dan ve Kafkaslardan insanlar göc ediyor bunlar Türk degil ama Türk olarak geciyorlar.

Elbette Türkler yerli halklarla kari herkes kari dünyada. Saf kan Türk diye bir yok. Kiminde hic Türk genleri yok kiminde az var kiminde daha cok. Ama bizi Türk yapan sadece kan degil, gelenek adet töre dil filanda dir.
Adam turklugu bir kafatasına indirgedi. Git o zaman mezardakikleri topla, onlarla yaşa.
Hayır ortak nokta vardır ama, tutuypta bu ortak noktası olmayandan turk olmaz, illa bugday benizli olacak gibi tuhaf soylemlerde soylenilmez ki

hsr_1979
06-16-2008, 02:01 PM
Türküz, türklüğümüz ile gurur duyuyoruz.... Ben Turkuaz(mavi-yeşil) gözlü iken, kardeşim kahverengi göze sahip, ama ne annem nede babam kahverengi gözlü :) kardeşimi inkar mı edecem şimdi...

birde şu 1071i Türklerin Anadolu'ya girişi olarak tanımlarken Önüne "Müslüman" ı koyun yoksa sizi atmak, yanıltmak isteynelerin ekmeğine yağ sürersiniz.

(...)Traklar, Antik çağda bugünkü Trakya, Bulgaristan ve Kuzey Yunanistan'da yaşamış, M.Ö. 4. yüzyılda Büyük İskender'in topraklarını ele geçirmesiyle asimile olmuş bir kavimdir.(...)Trakialardan günümüze kalabilmiş tek yapılar olan kral mezarları yığma tepelere (tümülüs) rastlanır. Öte yandan yapılan yeni araştırmalar sonucunda sunulan yorumlarda ise Trak'ların Prototürk halklarından olması muhtemeldir.[kaynak belirtilmeli] Prototürk kelimesi Öntürk anlamına gelmektedir.(...) http://tr.wikipedia.org/wiki/Traklar

Bir derin kuyu olan şu siteyi vaktiniz oldukça inceleyin. M.Kemalin Hakikakat nerede adlı şiirinde "Bilinen Tarihler Gizleiş bunu" mısrasını yazarken neleri düşündüğünü daha iyi anlayacaksınız.

hsr_1979
06-16-2008, 02:08 PM
(<<<..........)
(<........>)
TUFAN'dan sonra NUH'un gemisinin CUDİ dağına oturduğu, ve Türklerin Nuh'un oğlu YAFES'ten geldiği efsaneleri birleştirildiğinde; TÜRKLERİN TUFAN'dan sonraki İLK YURDU'nun GÜNEYDOĞU ANADOLU olduğu ortaya çıkar!.. (5)
(<........>)
Hz. İBRAHİM'in babasının adının AZER olması, onun sonradan HAZAR Türkleri diye bilinen boydan geldiğinin ve HAZAR DENİZİ civarında, yani TÜRK DİYARI'nda yaşıyan biri olduğunun delilidir. Hz. LOKMAN ile ölümsüzlük peşinde koşan SÜMER efsane kahramanı GILGAMIŞ arasındaki paralellik ise gözardı edilemez. (6)
(<........>)
Hz. ZÜLKARNEYN'in demir kütükleri eritme kıssası, Türklerin ERGENEKON'dan çıkmaları efsanesine son derece benzemektedir. Demirden dağın bulunduğu yer olan ERGENEKON ile ERGANİ kelimesi arasındaki benzerlik sadece bir tesadüf müdür?.. Yoksa eritilip te yol açılan
bu "yekpare maden" dağ, demir ve bakırın son derece bol olduğu Güneydoğu Anadolu'daki MADEN DAĞI mıdır?..

İlk demir cevherinin ANADOLU'da işlenmiş olduğu, TUNÇ ÇAĞI'nın da ANADOLU'da başladığı unutulmamalıdır. Şu halde ERGENEKON DESTANI'nı alıp götürüp ALTAY Dağlarında bilinmeye bir yere atmak doğru olur mu?.. (........>>>)

http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk02.html

yavuz
06-16-2008, 02:09 PM
(...)Traklar, Antik çağda bugünkü Trakya, Bulgaristan ve Kuzey Yunanistan'da yaşamış, M.Ö. 4. yüzyılda Büyük İskender'in topraklarını ele geçirmesiyle asimile olmuş bir kavimdir.(...)Trakialardan günümüze kalabilmiş tek yapılar olan kral mezarları yığma tepelere (tümülüs) rastlanır. Öte yandan yapılan yeni araştırmalar sonucunda sunulan yorumlarda ise Trak'ların Prototürk halklarından olması muhtemeldir.[kaynak belirtilmeli] Prototürk kelimesi Öntürk anlamına gelmektedir.(...) http://tr.wikipedia.org/wiki/Traklar

Bak alinti yaptigin vikipedi'ye bunlari yazan adam kime dayanarak yazmis:

Bu konuda Ünlü Tarihçimiz Kazım Mirşan önemli bulgular elde etmiştir.

Kazim Mirsan, tarihci degildir, asla olamaz da... Hayalperesttir. Bilimsel degildir. Tek yaptigi Turk tarihcileri, dunya uzerinde rezil etmektir. Allah akil fikir versin.

Bir derin kuyu olan şu siteyi vaktiniz oldukça inceleyin. M.Kemalin Hakikakat nerede adlı şiirinde "Bilinen Tarihler Gizleiş bunu" mısrasını yazarken neleri düşündüğünü daha iyi anlayacaksınız.

Mustafa Kemal'in oyle bir siirinin oldugunu kanitlayabilir misin?

KOYUNCU
06-16-2008, 02:13 PM
wikiden ve wikiyi ornek verenden nefret ediyorum

Aybike
06-16-2008, 02:27 PM
TURKKIZIIIIIIIIIIIIIII
benim ailemin yarisi sarisin mavi gozlu

bana asli turk degil diyenin Alnini oyle bir karislarimki ,kendine mezarci kuregi carpmis sanir.

KOYUNCU
06-16-2008, 02:28 PM
TURKKIZIIIIIIIIIIIIIII
benim ailemin yarisi sarisin mavi gozlu

bana asli turk degil diyenin Alnini oyle bir karislarimki ,kendine mezarci kuregi carpmis sanir.
Buğday benizli ler mi
Ya çıkık kemikleri varmı
Değilse Turk değilsindir
Boşa çene yorma:D

Aybike
06-16-2008, 02:37 PM
kafalarinda turk kemigi var yeterlimi....)
cikinti olayi..kisa sac kadin erkek hepimize cok yakisir..:)

hsr_1979
06-16-2008, 03:10 PM
(...)Mustafa Kemal'in oyle bir siirinin oldugunu kanitlayabilir misin?

HAKİKAT NEREDE? ( OĞUZOĞULLARI)
Gafil, hangi üç asır, hangi on asır
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarihler söylememiş bunu
Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak,
Dinleyin sesini doğan tarihin,
Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak
Yalan tarihi gömüp, doğru tarihe gidin.
Asya'nın ortasında Oğuz oğulları,
Avrupa'nın Alplerinde Oğuz torunları
Doğudan çıkan biz, Batıdan yine biz
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk, bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri!
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
Dünya o zaman görecek hakikat nerede,
Hakikat nerede?

M.K. bu şiiri 1932 yılında İsmail Habib Sevük'e dikte ettirmiştir.
Kaynak: Hacı Angı, Çocuk Gözüyle 4. Baskı, Angı Yayınları

Kaynak (http://64.233.183.104/search?q=cache:jFAq-fjgO7EJ:ortahisar.blogcu.com/+%22hakikat+nerede%22%2B%22dikte%22&hl=tr&ct=clnk&cd=4&gl=tr)

Qarama
06-16-2008, 04:24 PM
Adam turklugu bir kafatasına indirgedi. Git o zaman mezardakikleri topla, onlarla yaşa.
Hayır ortak nokta vardır ama, tutuypta bu ortak noktası olmayandan turk olmaz, illa bugday benizli olacak gibi tuhaf soylemlerde soylenilmez ki

ne alaka, sen Proto Türk'lerin kim oldugunu bilirmisin? bu ilk Türkler sence daha cok cekik gözlümüydü yoksa hint-avrupalilara mi benziyordu? Sibirya veya Altay daglarin oralardan geldik dünyayi fethettik. Tarihle ilgileniyorsan bilirsin.

Türklüge bir$ey demedim, sadece bizim atalarimiz yani ilk türkler daha cok $imdiki Kazaklara, Kirgizlara benziyordu demek istedim.

KOYUNCU
06-16-2008, 10:38 PM
ne alaka, sen Proto Türk'lerin kim oldugunu bilirmisin? bu ilk Türkler sence daha cok cekik gözlümüydü yoksa hint-avrupalilara mi benziyordu? Sibirya veya Altay daglarin oralardan geldik dünyayi fethettik. Tarihle ilgileniyorsan bilirsin.

Türklüge bir demedim, sadece bizim atalarimiz yani ilk türkler daha cok Kazaklara, Kirgizlara benziyordu demek istedim.
iYİDE BEN O LAFI SANA DEMEDİM Kİ, YOKSA SİZ AYNI KİŞİMİSİNİZ

hsr_1979
06-17-2008, 12:07 AM
Bak alinti yaptigin vikipedi'ye bunlari yazan adam kime dayanarak yazmis:

Kazim Mirsan, tarihci degildir, asla olamaz da... Hayalperesttir. Bilimsel degildir. Tek yaptigi Turk tarihcileri, dunya uzerinde rezil etmektir. Allah akil fikir versin.

Ceviz kabuğu programında bir çok kez dinleme şansına sahip oldum.... Adam araştıryor sunuyor.... İtalyada araştırıcılar toplantısında italyan'ın i,lk dönemlerinde proto-türklerin yaşadığını doğruladığından bahsediyor.(yayının kaydetmiştim, çöken harddiskte değilse uygun bir video sitesine yüklerim geçne isimleri siz İtalyan istelerinden arşatırırsınız... Bize İngilizce diye 1000 kelime öğrtettiler, cümle kurmak hak getire) İllaki yabancı yazarların Türkler Hakkında söyledikleri doğrudur diye bir kaidemi var...

wikiden ve wikiyi ornek verenden nefret ediyorum

Bu sefer Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının ilköğretim sitesinden vereyim; (http://http://www.ipsalakurtulus.k12.tr/ipsala_tanitim.php)

EDİRNE İLİ İPSALA İLÇESİNİN TARİHÇESİ
İlçemizin bulunduğu bölge çok eski bir yerleşim bölgesidir. Bölgeye ilk gelenlerin M.Ö. 4000 yıllarında Trak kavimleri olduğu bilinmektedir. Diğer bir kaynağa göre de M.Ö. XX. Yüzyıldan itibaren Orta Asyalı Traklar Karadeniz’in Kuzeyinden ve Tuna üzerinden gelerek ilçemizde yerleşmeye başladılar.
M.Ö. XII. Yüzyıla kadar ki 800 yıl boyunca yeni yeni Trak boyları gelip, bölgeye ve Doğu Trakya’ya yerleşti. Balkan Yarımadasının birçok kısmı bu gelen akım ile doldu. Traklar, Balkan Yarımadasına maden devri medeniyetini getirdiler. Onlardan kalma paralar, Trakların yazı bildiklerini ve kullandıklarını göstermektedir. Buradan çıkarılan şu ki, İlçemizde İlkçağ Trak Türklerinin gelip yerleşmesiyle başlamıştır. İpsala’da yaşayan Traklar Türk Ulusunun kollarından biri olan Trak Boyunun Odris Buduna (Kavmine) bağlı kabilelerden oluşmaktaydı. Bölgeye gelen Traklar Meriç havzasının orta ve aşağı bölümlerine yerleşmişlerdi.
M.Ö. XII. Yüzyıla kadar ki 800 yıl boyunca yeni yeni Trak boyları gelip, bölgeye ve Doğu Trakya’ya yerleşti. Balkan Yarımadasının birçok kısmı bu gelen akım ile doldu. Traklar, Balkan Yarımadasına maden devri medeniyetini getirdiler. Onlardan kalma paralar, Trakların yazı bildiklerini ve kullandıklarını göstermektedir. Buradan çıkarılan şu ki, İlçemizde İlkçağ Trak Türklerinin gelip yerleşmesiyle başlamıştır. İpsala’da yaşayan Traklar Türk Ulusunun kollarından biri olan Trak Boyunun Odris Buduna (Kavmine) bağlı kabilelerden oluşmaktaydı. Bölgeye gelen Traklar Meriç havzasının orta ve aşağı bölümlerine yerleşmişlerdi.
Pers İmparatoru I. Daryüs (Büyük Dara), M.Ö. VI. Yüzyıl sonlarında ilçemizin bulunduğu bu bölgeyi İmparatorluğuna eklemiş, Traklar Pers İmparatorluğunun zayıflama döneminde, aralarında birleşip isyan çıkarmışlardır. Trez Atlı Boy Beyi Başkanlığında bir Trak Devleti kurmuşlardır. Bu kurulan Türk Trak Devletinin Başkenti Kipsela (İpsala) idi.
Başkenti Kipsela (İpsala) olan Trak boyu ”Odrisler) bu bölgede yıllarca egemenlik sürmüşlerdir. Edirne ilini de başkenti Kipsela (İpsala) olan Odrisler kurmuşlardır.

Bu sitede (http://site.mynet.com/trakarastirma/Trakarastirma/) Traklar üzerine yapılan bir araştırma mevcut.
Bu linkten (http://site.mynet.com/trakarastirma/Trakarastirma/id14.htm) Trakların ölü gömme geleneklerinin islamiyet öncesi türk örfüne uygun olduğu, yine Bu linkten (http://site.mynet.com/trakarastirma/Trakarastirma/id11.htm) Kurt'un yol gösterici olarak önemi yapılan çalışmalardan elde edildiği yazıyor.

Çalışmalarda bir millete bağlamak yerine Orta Asya kökenli oldukları üzerinde durulmuş... Bunları derleyen başka bir bilim adamının ortaya çıkan Sonuçlardan Traklar'ın Türk olduğu iddiasını ortaya atmaları muhtemeldir. Yine Fatih Sultan Mehmet han'ın İstanbulu fethettikten sonra "Truva'nın öcünü aldık." dediği rivayet edilmektedir. bilindiği üzere Truva traklar tarafından kurulmuştur.

Ayrıca MeydanLorusse'yi İnternette yayınladılarda biz mi alıntı yapmadık.

KOYUNCU
06-17-2008, 12:22 AM
MEB bir bakıma kabul edilebilir. Teşekkür ederim anlayışın için

Qarama
06-17-2008, 11:38 AM
iYİDE BEN O LAFI SANA DEMEDİM Kİ, YOKSA SİZ AYNI KİŞİMİSİNİZ

http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=989803&postcount=38

benim yazdigim yazi kullanildi ama demek ki bana cevap yazildi.

KOYUNCU
06-17-2008, 02:17 PM
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=989803&postcount=38

benim yazdigim yazi kullanildi ama demek ki bana cevap yazildi.
Senin sözlerini tamamlamak sana hak verdiğimi göstermek için alıntı yaptım

Alparslan
06-17-2008, 02:45 PM
Aloooo biri bizim icin Kurde benziyi demis, resimler kismina bakiniz bir dedemiz Kerkukten digeri Buhara, neresi farkli ULEEEEEEENNN? Hele hele NERESI KURD'E BENZIYIIIII??? Yuh sizdeki goz ayarina! Ya hic Turkmen ile Kurdu yan yana gormemisiniz yada bilgisayara baka baka saftiniz kaymis.... Duzelmek isterseniz benim resmime bakin :D

Valla Sahalar icin cok az karismis bir Turk toplulugu derler ya, kismet oldu 2 Sahali ile tanistim...Ve sasirdim...Yahu biri resmen mogol digeri resmen kizilderili... Biri Turki yim diyor biri bir zamanlar Turktuk diyor... Mogol'a benzeyeni Mogollari sevmiyor, Kizilderili olani onlar da iyidir falan diyor. Biri ince uzun ve guclu digeri ufak ve hafif balik etli. Bunlar cok karismamis Turk boyu ise biz bu isin icinden nasi cikacaz? He dersiniz, NE MUTLU TURKUM DIYENE (Olana, dogana demiyor, DIYENE diyor) olur biter. Kultur-Tarih-ULKU-HISSIYAT ve DIL birlikteligi bizi TURK yapar. Badem yada cekik goz degil. Bak Turkiye yendi cekleri nasil yazilar cikmis Ozbek basininda? Aferin Kardes! Bu hissiyat birlikteligidir, Kerkukte milli mac seyretmeyen kalmamistir herhalde, keza Afganistan da ki Turkler bile sevindi yahu, Kosovada kiler ile ayni anda hemde... Biribirini hic gormeden ayni olaya gulup ayni olaya aglayan insanlara TURK denir. Yeter ki siz onlarin yuzunu guldurecek BASARILARA sahip olun, bu kendiliginden ortaya cikar.

KOYUNCU
06-17-2008, 02:46 PM
Aloooo biri bizim icin Kurde benziyi demis, resimler kismina bakiniz bir dedemiz Kerkukten digeri Buhara, neresi farkli ULEEEEEEENNN? Hele hele NERESI KURD'E BENZIYIIIII??? Yuh sizdeki goz ayarina! Ya hic Turkmen ile Kurdu yan yana gormemisiniz yada bilgisayara baka baka saftiniz kaymis.... Duzelmek isterseniz benim resmime bakin :D

.
Kürd demedim KV deki mizancılar gibi çok vahşi duruyon dedim. Şakasına canım:D

Alparslan
06-17-2008, 02:54 PM
Kürd demedim KV deki mizancılar gibi çok vahşi duruyon dedim. Şakasına canım:D

Yok biri yazmis Iraktaki Turkler Kurde benziyi diye de...

hsr_1979
06-17-2008, 03:14 PM
Bazı arkadaşlar Türklüğün kan, kemik vs olduğunda ısrar ediyorlar.... Türklük önce adam olmaktır, insanları seven hoşgörülü, ağzından kötü söz çıkmayan, başkasının kadınına, kızına sarkıntılık etmeyen, Türkçe konuşan, Satır aralarındaki olayları analiz edip, milletine karşı söz varmı anlayabilendir.
Eğer bunları yapmadan birlik ve beraberlik ülküsüne taş koyan Bilge kağanın oğlu olsa Türk değildir.

Çanakkale savaşlarında Ermeni asıll bir doktor vardır, ölünce Dinim başka diye şehitlerimden ayrı tutmayın der, bir Rum asıllı doktor vardır; "Yaralılıları diri dir gömdürür. Farkeden Sıhhıye Erleri (sağlıkçılar) Bu yaşıyor dediklerinde -benden dahamı iyi bileceksiniz der" Durumu işiten ordu kumandanınca idam edilmesine karar verilince "Vatandaş yannis olarak görevimi yaptım" der.

Sizce hangisi daha Türk?

Emil_Diniyev
06-17-2008, 04:39 PM
Irk cografyaya bagli birsey ve buda Turkun irk oldugu anlamina galmaz. Orada biri duz deyip, nadan Irax Turkmani Kurda, Gagavuz Slava vs banzayir. Bunun an basit orneyide ele bizim Irandaki Azarbaycanlilar. Onlar Farslara benzeyir chunku onlara komshular, bizse Kafkasdaki komshularimiza benzeyirk chunku eyni yerde yashayirik.

Safkan Turk da nedemek? Safkan Turku ancax Qazaqstan va Qirqizistanda taparsiniz.

KOYUNCU
06-18-2008, 02:44 AM
dün emilden 5-10 dakiak öncesi bir arkadaşımız önce bana sonra tüm buradakilerin gelmişine geçmişine küfür ediyordu
Nemets bilge nöbet tuttular.
Foruma her gireni bağrımıza basmayalım bundan sonra.
Biraz yazıp kendini göstersin sonra ilgiyi gösterelim.
Adama baktım forumdaki tüm üyelerin profilini incelemiş.

yavuz
06-18-2008, 02:46 AM
dün emilden 5-10 dakiak öncesi bir arkadaşımız önce bana sonra tüm buradakilerin gelmişine geçmişine küfür ediyordu
Nemets bilge nöbet tuttular.
Foruma her gireni bağrımıza basmayalım bundan sonra.
Biraz yazıp kendini göstersin sonra ilgiyi gösterelim.
Adama baktım forumdaki tüm üyelerin profilini incelemiş.

"Benim de bu cihandan gidisim, memleket sevdasindan" olsun, varsin... :cool:

yavuz
06-18-2008, 02:47 AM
HAKİKAT NEREDE? ( OĞUZOĞULLARI)
Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak,
Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak
Doğudan çıkan biz, Batıdan yine biz
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz
Türk, bütün adamların birliğidir.
Ey yığın yığın insan gafletleri!
Dünya o zaman görecek hakikat nerede,
Hakikat nerede?

M.K. bu şiiri 1932 yılında İsmail Habib Sevük'e dikte ettirmiştir.
Kaynak: Hacı Angı, Çocuk Gözüyle 4. Baskı, Angı Yayınları

Kaynak (http://64.233.183.104/search?q=cache:jFAq-fjgO7EJ:ortahisar.blogcu.com/+%22hakikat+nerede%22%2B%22dikte%22&hl=tr&ct=clnk&cd=4&gl=tr)

Hic inandirici degil... Bursa Nutku gibi...

hsr_1979
06-18-2008, 03:12 AM
Hic inandirici degil... Bursa Nutku gibi...

Yavuz bursa nutkunda belki neyse; Polis,asker, mahkeme yetersizse vurun emri vardı ve Böyle bir emrin doğruluğundan şüphe edilebilir.

Ama bu şiirde

Atatürk’ün şu sözünü hatırlayalım: “ Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” (1930)
Yil 1936 Atatürk diyor ki: “Tarih Kurumunun Alacahöyük’te yaptigi kazilar sonucunda bulunan 5500 yillik maddi Türk Tarih Belgeleri Dünya Kültür Tarihini yeniden incelemeye sebebiyet verecek niteliktedir.

Atatürk’ün kendi el yazisi ile yazdiklarina bakalim simdi de.

“Bu memleket dünyanin bekledigi, asla unutamadigi bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin yillik bir Türk besigidir.Besigirüzgarlar salladibesikteki çocuk tabiatin yagmurlariyla yikandi, o çocuk tabiatin yildirimlarindan, simseklerinden, kasirgalarindan evvela korkar gibi oldu, sonra onlara alisti, onlari tabiatin babasi olarak tanidi. Onlarin oglu oldu. Bir gün o tabiat çocugu tabiat oldu simsek, yildirim, günes oldu, Türk oldu. Türk budur, yildirimdir, kasirgadir, dünyayi aydinlatan günestir.”

Atatürk “En asagi 7000 yillik bir Türk Besigidir, Anadolu” diyor. Bu durumda su an bilinen tarihe göre Türklerin 1071’de Anadolu’ya geldikleri varsayimi çöpe gitmiyor mu? Acaba neden Atatürk, 4000 demiyor 5000 demiyor da 7000 yil diyor?
Atatürk’ ün bu güne dek nedensiz ve ciddi bir dayanagi olmayan hiçbir açiklamasi olmadigina göre?

Atatürk'ten verdiğim örneği tekrar yazıyorum. Atatürk “En asagi 7000 yillik bir Türk Besigidir, Anadolu” demiş. Ataturk'un sözleri sık sık tekrar edilir bizim memlekette bunu hepiniz biliyorsunuz. Peki bu "en aşağı 7000 yıl" meselesini duyan kaç kişi var aranızda? Neden konuşulmuyor bu laf? 1950 lerde gizli anlaşmalar ile Türkiye'de eğitimi amerikalıların ele geçirdiğini herkes biliyor. O yıllardan sonra ancak avrupa ve amerikanın işine geldiği gibi eğitim verildi. O nedenle “Tarih Türklerle basliyor, kâgidi Türkler buldu, Türklerin kökeni 16000 yil öncesine gidiyor, Latin Alfabesinin temelinde Türkler yatiyor.” diye biri size anlatsa ne düsünürdünüz? Bütün ögrenilenin aksine bu açiklamalar tatli bir sok olurdu herhalde. Size öğretilen şeyler o kadar kök salmıştır ki artık onu yıkıp yenisini ve doğru olanı inşa etmek imkansız gibidir. Einstein’in bir sözü var: “Bir ön yargiyi ortadan kaldirmak Atomu parçalamaktan daha zordur.” Belli ki ön yargi ve aliskanliklari degistirmek daha çok vakit alacak…

vs gibi sözlerinin açılımı olarak değerlendirmek yanlışmıdır...

Yine diyelim ki bu şiiri Atatürk yazmadı ne zararı var; Tarihi yabancılar yazar, Türkler kopyalar diye bir kaide mi var... araştırmayacakmıyız....

ve yine Nazi Almanya' sından kaçıp senelerce Türkiye'de hocalık yapan Prof. Numark'ın söyleşisinden bir parça ile başlayalım. "2- Sizler farkında değilsiniz ama; onlar şu gerçeğin farkındalar :Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz.Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa , bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir." diyen yabnacılar bile var iken daha çok örnek var.....

Neden korkuyoruz....

yavuz
06-18-2008, 03:58 AM
Yine diyelim ki bu şiiri Atatürk yazmadı ne zararı var; Tarihi yabancılar yazar, Türkler kopyalar diye bir kaide mi var... araştırmayacakmıyız....

Siradan bir kisinin bunu soylemesiyle Ataturk'un soylemesi arasinda fark vardir. Elbet de tarih arastirilmali, gorulmeli, gosterilmeli, bilinmeli... Ama bunu yaparken, uydurma yoluna basvurmamak gerekir. Senin de bana katildigini dusundugum bir konu bu uydurma karsitligi sanirim, degil mi hsr_1979(adini bilmiyoruz henuz)?

Dil konusunda uydurma, tarih konusunda uydurma... Uydurma da uydurma... Boyle bir yere varilmaz. Gerceklerle ve objektif bakisla bakarsak, daha iyi sonuc alabiliriz. Varsin, gercekler Turklerin 10.000 yillik bir medeniyet olmadigini cikarsin, bu bize birsey kaybettirmez. Bizim son bin yillik tarihimizde kazandigimiz zaferlerin onda birini, Avrupali bugun hala kazanabilmis degil, ne kendi icinde, ne de bize karsi... Ki Turk tarihi bin yillik degil, belki de gercekten 10.000 yilliktir.

Necip Fazil bir misrainda "Inanmiyorum bana ogretilen tarihe" diyor. Ben de inanmiyorum. Cunku, bana en dogru-guzel seyleri yanlis diye ogrettiler. En vatansever insanlar, bana hain diye gosterildiler. Sanirsin ki; Kurtulus Savasi sadece Yunanlilarla olmus... Sutcu Imam'dan bahseden bes-on satir var-yok, Karayilan keza oyle... "Antep'e, Maras'a, Urfa'ya su unvanlar verildi" diyor, bitiyor... Onu gectim Kazim Karabekir Pasa'yla ilgili o bes-on satira da rastlamak mumkun degil. Koca Karabekir Pasa Ermeni'yi kisa bir surede alt etmis, zafer ustune zafer kazanmis, hatta -duyduklarim dogruysa- ordusuyla Hazar'a kadar gitmis... Ama Karabekir'in adi, daha sonralari rejimle (hatta rejimle bile degil; sadece hukumetle) ters dustu diye kitaplarda bin bir cekinceyle geciyor.

Bunun gibi onlarca hatasi var "bize ogretilen tarih"in. Osmanli cagdisi gosteriliyor. Seriat kotuleniyor. Islam'la modernlik ayri birseymis intibai veriliyor. Ben bunlarin hicbirine inanmiyorum.

ve yine Nazi Almanya' sından kaçıp senelerce Türkiye'de hocalık yapan Prof. Numark'ın söyleşisinden bir parça ile başlayalım. "2- Sizler farkında değilsiniz ama; onlar şu gerçeğin farkındalar :Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz.Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa , bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir." diyen yabnacılar bile var iken daha çok örnek var.....

Gecelim, tarih kitaplarini... Tarih ilmine gelelim. Onun da bana soyledigi cogu seye inanmamakta israrciyim. Cunku, ne kadar objektif gorunse de degil. Batili'nin yazdigi tarih soz konusu. Senin de dedigin gibi; Osmanli arsivleri son bes-alti asri aydinlatmaya yeter. Daha oncesi icin de Ilber Ortayli gibi kendi tarihcilerimizden yararlanmaliyiz. Tabii herseyden once, adam akilli bir egitim anlayisi olmali. Pek cok seyin duzelmesi egitime bagli; egitimin duzeltilmesi, tesvik edilmesi ve devletin egitim gorenlere sahip cikmasi... Butun mesele bu.

Bizim imkan olarak Batili'dan ne eksigimiz var? Bizim de antropoloji, arkeoloji egitimi veren okullarimiz var. Bizim eksigimiz devletin basindakilerin cikarci olmasi, iktidar sevdasina dusmesi. Iktidar dedigin nedir? Amaci nedir iktidar olmanin? Bunu sorgulayan yok... Eger ulkede iktidari elinde tutuyorsan, butun yanlislari duzeltmen lazim, ulkeye faydali olman lazim. Gel gelelim, bizim iktidarlarimiz yanlis duzeltmek konusunda aciz. Bir ulke dusunun ki; arkeoloji meraklilari is bulamama korkusuyla tarih ogretmenligi okuyor... :rolleyes:

Hata; bizim kendi insan kaynaklarimizdan yararlanmamizda, hatta bu kaynagi hice saymakta... Eger okullarimiz, ogrencisini laiklik ilkesine oldugu kadar, milliyetcilik ilkesine de sevdali yetistirecek kadar ...(buraya bi kelime bulamadim) olsaydi, eger iktidarlarimiz gercekten vatansever olup bu konuya el atsalardi, neler neler olurdu, tahmin etmek zor.

"Altin elbiseli adam"dan bile bahsetmeyen egitimle bir yere kadar...

hsr_1979
06-18-2008, 04:28 AM
Doğrudur, Kazım mirşan, hasan türkkan, ilber ortaylı o bu hepisnin söylediği araştırılmalıdır.
Batı Trakyada 1918 lerde Batı Trakya (Türk Cumhuriyeti) kurulduğu hangimize öğretildi, Nahçıvanın özerk bölge olmasını sağlayan Antlaşmada Türkiyenin payının büyük olduğunu öğrendik mi?
Sonradan çıkıyor hep... Ama kazım mirşan tarihçi değildir diye her söylediğini inkar etmek yanlış olur, araştırılmalıdır.

KOYUNCU
06-18-2008, 04:37 AM
Doğrudur, Kazım mirşan, hasan türkkan, ilber ortaylı o bu hepisnin söylediği araştırılmalıdır.
Batı Trakyada 1918 lerde Batı Trakya (Türk Cumhuriyeti) kurulduğu hangimize öğretildi, Nahçıvanın özerk bölge olmasını sağlayan Antlaşmada Türkiyenin payının büyük olduğunu öğrendik mi?
Sonradan çıkıyor hep... Ama kazım mirşan tarihçi değildir diye her söylediğini inkar etmek yanlış olur, araştırılmalıdır.
yani iyimi diyorsun

yavuz
06-18-2008, 04:40 AM
Kazim Mirsan, arastirilip bir kenara atilacaktir gibime geliyor benim. Dogru uc-bes tezi cikar belki, digerleri buyuk ihtimalle birer hayal ibaret.

Hem dogru olsa bile, mesela Avrupa'da cok eski caglarda Turkler yasiyor olsaydi, bunun bize kazandiracagi hicbirsey olmayacaktir. Avrupali'nin atasi olmak, bana gurur vermez...

hsr_1979
06-18-2008, 04:57 AM
yani iyimi diyorsun

İyi veya Kötü diyebilme yetisine sahip değilim...
Ama cesaretinden dolayı kutlarım.... Bir çok arşatımalar yapmıştır... Belki bunda Doğu Türkistan doğumlu olması ve Kültür milliyetçi olamsının payı yüksektir.

Yavuz, Avrupalınn atası olmak ben,m hoşuma gitmez diyorsun ama Macar, Fin, Bulgarın atası Türklerdir... İnkar mı edeceğiz?
Kendini Türk olarak görmek bununla gurur duymak ayrıdır... Türk kökenli olmak ayrıdır....
Ben Türküm deyip ecdanına küfür eden adam Türk olsa neye yarar olmasa neye yarar.... Tıpkı sebatyeyistler gibi mikser görevi yapmkatan başka?

yavuz
06-18-2008, 05:06 AM
Ben Macarlarin, Bulgarlarin da Turk olmasindan bi gurur duymadim bugune dek...

KOYUNCU
06-18-2008, 05:08 AM
Ben Macarlarin, Bulgarlarin da Turk olmasindan bi gurur duymadim bugune dek...
Ama sadece macarlar orada yok. Türkiyede müslüman türk macarlar var.
Daha önce hiç duydunuz mu

hsr_1979
06-18-2008, 05:22 AM
Kazım mirşan'ı destekleyeici bir not;

"”Bugünkü Avrupa kendini Türkler’e borçludur. İslamiyet öncesi, atlı göçebe Türk konfederasyonlarının hareketleri büyük ölçüde Batıya doğru olmuştur. Urallardan itibaren sayısız kavim Türkler’in önünde Avrupa’ya doğru hareketlenmiş, Avrupa’yı tarumar etmiş, bugünkü coğrafyalarına, yurtlarına Türkler nedeniyle gelmişlerdir. Yegane tarihi övünçleri Roma İmparatorluğunun noktalanmasına Türkler neden olmuştur. Hıristiyanlaşan Avrupa, İslamiyet’i doğduğu yer olan Arap çöllerine gömmek ve Asya’yı da istila etmek üzereyken yine Türkler’i karşısında buldu. İslam’ın bayraktarlığını üstlenen Türkler, Haçlı istilasını Ön Asya’da durdurdu, Anadolu’yu Türkleştirdi, Helenizm’in ve Roma’nın doğu temsilcisi Bizans’sın varlığına son verdi, Avrupa’da kalplerine kadar bir hançer gibi saplandı. Görüldüğü gibi, Avrupa tarihini Türklerden soyutlamak mümkün değildir; yalnız, şu farkla ki, rakip ve kamçı olarak... Tarih boyunca, milletler bazında Avrupa’nın düşmanı ve rakibi daima Türkler olmuştur; inanç bazında ise Müslümanlık.”[3]"
[3] Viktor Hugo’dan Valeri Jiskar Desteng’e AB-Tuncer Sevinç-Müdafaa-i Hukuk Dergisi, Şubat 2003, Sy.54

hsr_1979
06-18-2008, 05:28 AM
"Ben Macarlarin, Bulgarlarin da Turk olmasindan bi gurur duymadim bugune dek..."
Bende duymadım eğer insana yapılan bir yanlış varsa bu biz olsak bile elştririzi. Şeyh edipali "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" yerine "Milletini yüceltki devlet yaşasın" dememiştir. Önemli olan hoşgörülü, adil yönetimlerdir.

Ama sadece macarlar orada yok. Türkiyede müslüman türk macarlar var.
Daha önce hiç duydunuz mu

Mümkündür hocam;
Hocam Macaristan'ın adı kendi dillerinde Hungary'dir bilindiği üzere.
Hun ve Gür Türk boylarının birleşimi ile kurulduğu söyleniyor.

http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk70.html
bu sayfalardan başlayarak okumaya başlayın biz neymişiz be dedirtiyor ama 1-2 kişi deyince olmuyor...

KOYUNCU
06-18-2008, 09:15 AM
Konyanın ahırlı kazasının akkise belediyesinin halkı macar olduğu tahmin edilmektedir.
Tüm Konya halkı o bölgenin halkına macar diye hitap eder.Sen nerelisin dediklerinde ben akkiseliyim demezxler.
Ben macarım derler
Aşırıu milliyetçi Türkler ve müslümanlar.
Çok sık kavga ederler.
Ancak ne kadar milliyetçiyse o kadar dik kafalılar
Her yıl büyük kavgalar çıkarırlar
Hatta evelki senelerde askerle dövüştüler, asker ateş açmak zorunda kaldı.(Bu nasıl milliyetçilik)Sonra halktan ölenler oldu. Sonra Yüksek askeri mahkeme askerleri haksız buldu. Görevden aldılar rütbelileri.
Yani aşırı dövüşkenler, asker masker tanımazlar haklı olduklerı yerde ordu gibi birleşirler.

hsr_1979
06-18-2008, 11:22 AM
Sn Yavuz; Hakikat nerede adlı şiirin Atatürk'e ait olduğu bilimsel araştırmlarda makalelerde bilr geçiyor; Tabi 1933 tarihli belgelere ulaşıp gazete küpürü getiren olursa sevinirim.

Atatürk ve "Türk Dili"
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk'u yazmadan önce Orhun Yazıtlarının Necip Asım Yazıksız tarafından yayımlanan metnini en ince ayrıntısına kadar okuyup incelemiştir.

Türk tarihinin sayfalarına göz atıldığında Türk Milleti'nin en zor anlarda bile başsız ve devletsiz kalmadığı, kendi kendini idare etme gücüne ve yeteneğine sahip olduğu görülür. Nitekim Türk Milleti, en zor dönemlerinden birini yaşarken, Büyük Önder Mustafa Kemal, tarih sahnesine çıkar ve Türk Milleti'nin çaresizliğine ve tükenmişliğine son verir. ATATÜRK, bu durumu çeşitli vesilelerle yapmış olduğu konuşmalarında şöyle dile getirir:

"....Ne vakit başladığı bilinmeyen zamanlardan beri bağımsızlığın şerefi ile yaşayan milletimiz, en feci bir çökmeyle nihayet buluyor gibi görünmüşken, esaret kaydına karşı evladını ayaklanmaya davet eden ecdat sesi, kalplerimiz içinde yükseldi ve bizi son kurtuluş mücadelesine davet etti".

"... Ben, 1919 Mayısı içinde Samsun'a çıktığım gün, elimde hiç bir kuvvet yoktu. Yalnız Büyük Türk Milleti'nin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevî bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk Milleti'ne güvenerek işe başladım. Ben, Türk ufuklarından bir gün mutlaka bir güneş doğacağına, bunun hararet ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki, bunu adeta gözlerimle görüyordum".

"... Tarih-i cihanda bir Cengiz, bir Selçuk, bir Osman devleti tesis eden ve bunların hepsini hâdisat ile tecrübe eyleyen Türk Milleti, bu defa doğrudan doğruya kendi nam ve sıfatında bir devlet tesis ederek bütün felaketlerin karşısında meftur olduğu kabiliyet ve kudretle ahz-i mevki etti".

Atalarının tarihte yaptıklarından ve Türk Milleti'nin kahramanca mücadelesinden güç alıp Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Atatürk, daha sonra, temeli Türk yaşayış ve inanışına, Türk kültür ve medeniyetine, Türk tarihine dayanan devrimlere birer birer imza atar ve onları uygulamaya koyar. Yaşananları, çekilen sıkıntıları, emperyalizme karşı verilen mücadeleleri unutturmamak için de bunları belgelendirir ve Nutuk adlı ölümsüz eserini vücuda getirir.

Belgeleriyle birlikte Nutuk, bu anlamda yakın dönemin en ciddî tarihî kaynağıdır. Ancak bunun yanısıra eser, dili ve üslûbu bakımından da son derece ilgi çekici özelliklere sahiptir.

Nutuk'un dil ve üslup özelliklerini bir hususa dikkat çekerek belirtmek faydalı olacaktır: Atatürk, Nutuk'u yazmadan önce Orhun yazıtlarının Necip Asım YAZIKSIZ tarafından yayımlanan metnini en ince ayrıntısına kadar okuyup inceler.

Sonra Nutuk'u Orhun yazıtlarının plânı üzerine inşa eder. Bu sebeple Orhun yazıtlarının üslûbuyla Nutuk'un üslûbu arasında büyük benzerlikler ve paralellikler vardır.

Bu durum, Büyük Dâhî'nin hem köklerine ne kadar bağlı olduğunu, hem de ondaki dil ve tarih şuurunun ana kaynağını göstermesi bakımından son derece önemlidir. Nutuk'un sonuç bölümünü oluşturan "Gençliğe Hitabe" ise, başlı başına Türk dilinin, Türk hitabet sanatının eşsiz eserlerinden biri olma özelliğine sahiptir.

ATATÜRK, çeşitli vesilelerle söylemiş olduğu "... Benim yaradılışımda fevkalâde bir şey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir...", "... Benim hayatta yegâne fahrım, servetim, Türklük'ten başka bir şey değildir." gibi vecizelerle Türklük gurur ve şuuruna bağlılılığını ifade eder.

Türklük gurur ve şuurundan gücünü alan ATATÜRK, Türk Milleti'nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de en vaz geçilmez değerlerinden birinin bütün lehçe ve şiveleriyle birlikte Türk dili olduğunu kaydeder. Onun şu sözleri bu bağlamda son derece kıymetlidir:

"Büyük Türk tarihine, Türk dilinin kaynaklarına, zengin lehçelerine, eski Türk eserlerine önem veriyoruz. Baykal ötesinde, Yakut Türkleri'nin dil ve kültürlerini bile ihmal etmiyoruz".

Yine onun:
"Millî his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin millî ve zengin olması, millî hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır."

ATATÜRK, 28 Ağustos 1928'de çağdaş dünyaya uyum sağlamak amacıyla harf devrimini gerçekleştirir. Bunu, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yerinin belirlenmesi, köklerinin araştırılması, Türk lehçe, şive ve ağızlarının bilimsel yöntemlerle incelenmesi ile ilgili çalışmalar takip eder. ATATÜRK, bu amaçlarla 12 Temmuz 1932 tarihinde Türk Dili Tetkik Cemiyeti'ni (bugünkü adıyla Türk Dil Kurumu'nu) kurdurur. Sonradan mirasının bir bölümünü bağışladığı bu kurumun tüzüğünün taslağı da bizzat ATATÜRK'ün kendisi tarafından hazırlanır. Türk Dili Tetkik Cemiyeti, 26 Eylül 1932 tarihinde, İstanbul'da, Dolmabahçe Sarayı'nda, ATATÜRK'ün huzurunda Birinci Türk Dili Kurultayı'nı toplar ve Türk diliyle ilgili ciddî kararlar alır.

Güneş-Dil Teorisi, Türk dilinin eskiliğinin, köklülüğünün ve zenginliğinin kanıtlanmasına yönelik bir faaliyetin ürünü olarak o yıllarda ortaya atılır. Yurt içinde ve yurt dışında büyük yankı uyandıran teori, hem Türkçe konuşma yazma bilincinin gelişmesine katkı sağlar; hem de Türkçenin tarihi ve etimolojisi (kökenbilimi) ile ilgili birçok eserin hazırlanmasına vesile olur.

ATATÜRK, Türk diliyle ilgili çalışmaların akademik seviyede yapılabilmesi ve bilim adamlarının yetişmesi için de 1936 yılında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'ni açtırır.

Onun Türk diliyle ilgili toplantılara başkanlık etmesi, yazmış olduğu eserlerde, Türkçe kelimelere ve terimlere yer vermesi, bazı terimleri bizzat kendisinin türetmesi önemlidir. Nitekim ATATÜRK'ün Geometri kitabında geçen ve bizzat ATATÜRK tarafından türetilen üçgen, dörtgen, açı … gibi terimler bugün hâlâ kullanılmaktadır.

Büyük devlet adamı ve büyük komutan olduğu kadar güçlü bir hatip ve edip de olan ATATÜRK'ün ana sütü gibi saf, ana sütü gibi temiz Türkçemizle yazmış olduğu Hakikat Nerede adlı şiiriyle cümlelerimi tamamlamak istiyorum:

HAKÎKAT NEREDE?
Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak.
Aydınlıkta karartı, karartıda şafak.
Doğudan çıkan biz
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz.
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey yığın yığın insan gafletleri
Hakikat nerede?

Mustafa Kemal

Yrd. Doç. Dr. Semra ALYILMAZKırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü

Kaynak: Bu yazı 10 Kasım 2004 tarihinde Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi tarafından düzenlenen Atatürk'ü Anma Günü konulu panelde sunulan bildiridir.

Kaynakça;

AKSAN, Akil, Atatürk Der ki, Ankara, 1981.ALYILMAZ, Cengiz, Atatürk, Milliyetçilik ve Türk Dünyası, Türk Yurdu, c. 20, sayı: 152, Ankara, Nisan 2000, s. 12-16ATATÜRK, Mustafa Kemal, Nutuk 1919-1927, (Yay. Haz. Zeynep KORKMAZ), Ankara, 1991.___________Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri I-II, Atatürk Araştırma Merkezi Yay., Ankara, 1989.ERCİLASUN, Ahmet Bican, Atatürk ve Dil, Türk Kültürü, Sayı: 223-224, Ankara, 1981, s. 1-22.FEYZİOĞLU, Turan, Atatürk ve Miliyetçilik, Ankara, 1987.İNAN, Abdülkadir, Atatürk ve Dış Türkler, Türk Kültürü, c. II, Sayı: 13, Ankara, 1963, s. 114-115.İNAN, Afet, Medenî Bilgiler ve M. Kemal Atatürk'ün El Yazıları, Ankara, 1998.

Bilge_Kagan
06-18-2008, 01:03 PM
Hocam Macaristan'ın adı kendi dillerinde Hungary'dir bilindiği üzere.
Hun ve Gür Türk boylarının birleşimi ile kurulduğu söyleniyor.

"Gur" diye bir boy duymadim bugune dek. Boyle bir boy olsa bile, Macarlarin adi Hunlar'dan falan degil, "Ono