PDA

View Full Version : Vatandaş olmaktan sıkılan ve azınlık olma hakkı isteyen kürt'ler

oğuz
05-19-2005, 03:21 AM
Buyrun burdan devam edelim...

Pax
05-19-2005, 03:33 AM
Buyrun burdan devam edelim...
Sağol oğuz.

Şimdi sözüm erk arkadaşımıza:
Pax arkadaşım benim iletilerimi okumuyorsun galiba ben nerede Kürt düşmanlığı yapmışım? Vatanını seven Kürtlere sahip çıkmalıyız diyorum. Terör yanlısı Kürtlerse bizim düşmanımızıdır, kusura bakma onlara sahip çıkamam.
Ben mi okumuyorum, yoksa sen yazdıklarını hatırlamıyorsun?
Kürtlerin büyük çoğunluğunun Türk düşmanı olduğu açık. Kürtler çok üredikleri için ülkemize büyük sorunlar açacaklar. Ancak Kürtlerin hepsini dışlamak hepsini düşman görmek Kürtleri birleştirecek, dahada güçlendirecektir. Kürtlerin hepsinin birleşmesini önlemek lazım, mesela Zazalara daha fazla siz Kürt değilsiniz diyerek onları ayırabiliriz.
Kürtlerin çoğunluğu gerçekten Türkiye düşmanı mı? Bunda Kürt düşmanlığı sezilmiyor mu sence?
Bir de şu genellikle düşman için kullanılan "Kürtleri bölelim", ve hayvan türleri için kullanan "üremek" (bana kalırsa, "doğum oranları yüksektir" gibi bir ibare kullanılmasıydı medeni insana yakışan)... bunlara ne demeli?

Kürtler ki, bildiğim kadarıyla İstiklal Savaş'ında Türkleri kaderleriyle baş başa bırakmamış tek milletti.

genco
05-19-2005, 04:07 AM
Kürtçülük yapanlar aynı zamanda ırkçıdırlar, şovenisttirler...Bu düşünceler müzelik olalı yıllar oldu...
"Ben Kürdüm, ama Türk vatandaşiyım" diyenler ise senden benden farklı olmayanlardır ki Anayasa da öyle diyor.
Movusa kardeşimin dediği gibi, Kürtler'i yakından tanırım; çünkü 7 yıl Doğu'da (Bingül, Batman, Siverek) çalıştım. Ama kimileri deniz kıyılarını sahilleri gezer ben de Diyarbakır'ı, Tunceli'yi, Malatya'yı, Elazığ'ı..gezdim.
Şunu gördüm ki dünyanın en saf ve bozulmamış insanları. Öyle bir yardımlaşma, özveri dünyada başka yerde yoktur.
Dünyaynın neresinde, elinde çanta veya yük olan birinin yanına bir araba yanaşıp "Yardım edeyim" diye, durur... Tunceli böyledir...Türkiye'nin kültür düzeyi en yüksek şehridir. Yazı şenlşkler oluyor, inanmayan gelir, görür..
Ben yazılanlara,çizilenler, verilen linklere(!) şuna buna inamam; yaşadıklarıma, gördüklerime inanırım...Doğu'yu görmeden, tanımadan ahkam kesmeyi doğru bulmuyorum....
Evet...Kürt benim kardeşimdir...
Evet...Kürt Şovenistler (PKK gibi..) ise benim can düşmanımdır...
PKK bize "Sizi buralarda istemiyoruz" demişti, çünkü halk cahil kalmalı ki yönetebilsin; zaten amaçları bu... Irkçı yaklaşarak, bütün Kürtleri -ki 20 milyonun üzerinde- onların kucağına itmiş olamaz mıyız?
Gelelim bu yaklaşımlar kimlerin işine geliyor, sorusuna!
Çok basit: Körükleyenlerin...
Çünkü "ırkçı söylemler"in beslendiği anadamardır bu...Palazlanmak için bu yolu kullanırlar...

Bilge_Kagan
05-19-2005, 04:16 AM
Pax yanlis dusunuyorsun Istiklal savasi konusunda...Kurt Teali Cemiyeti ve Ingiliz Muhipleri Cemiyeti hakkinda biraz okumalisin sanirim...

Bizi Istiklal savasinda Orta asyalilar, endonezya-malezyalilar, hindistanlilar ve kuzey afrika araplari yalniz birakmadi benim bildigim kadariyla. Kurtlerin yine okudugum kadariyla ( eger aksini gosteren bir kaynak varsa seve seve okurum ) Istiklal savasina destekten ziyade kostek olmusluklari var. Bu yaptiklarindan dolayi onlari suclamak yersiz. Bu gunku "ureme" ve Turk dusmanligi meselesi tamamen Ozellkle ingiliz ve amerikalilarin olmak uzere diger devletlerin bu bolgedeki faaliyetlerinden kaynaklaniyor...

ornegin; Senesini tam hatirlayamiyorum simdi, Amerikali " uzmanlar " geldiler ve " Turkiye nin nufusu cok fazla, eger boyle devam ederse ulkeniz topraklari bu insanlari besleyemez, izin verin nufus planlamasi calismasi yapalim " dediler. Oysa ki Turkiye topraklarinin mevcut durumda 180 milyon insani rahatca besleyebilecegi bu gun biliniyor. Bu uzmanlar ozellikle dogu ve guneydogu anadoluda cok fazla calismalar yaptilar ama, Kurtlerin cogunlukta oldugu hic bir koye ugramadilar. Sadece Turk koylerine yonelik aile planlamasi yalanlariyla uyutuldular. Sonradan haliyle buradaki Kurt nufus artip Turk nufus goc etmek zorunda kalinca gunumuzdeki bolunme istekleri ortaya cikti. Bunlari onceden gorebilecek bir siyasi irade ya da halk iradesi olaydi eger ortada, bu gun masadaki sorunlarin hicbiri olmazdi diye dusunuyorum...

Oriyon_farr
05-19-2005, 05:32 AM
Kürtçülük yapanlar aynı zamanda ırkçıdırlar, şovenisttirler...Bu düşünceler müzelik olalı yıllar oldu...
"Ben Kürdüm, ama Türk vatandaşiyım" diyenler ise senden benden farklı olmayanlardır ki Anayasa da öyle diyor.
Movusa kardeşimin dediği gibi, Kürtler'i yakından tanırım; çünkü 7 yıl Doğu'da (Bingül, Batman, Siverek) çalıştım. Ama kimileri deniz kıyılarını sahilleri gezer ben de Diyarbakır'ı, Tunceli'yi, Malatya'yı, Elazığ'ı..gezdim.
Şunu gördüm ki dünyanın en saf ve bozulmamış insanları. Öyle bir yardımlaşma, özveri dünyada başka yerde yoktur.
Dünyaynın neresinde, elinde çanta veya yük olan birinin yanına bir araba yanaşıp "Yardım edeyim" diye, durur... Tunceli böyledir...Türkiye'nin kültür düzeyi en yüksek şehridir. Yazı şenlşkler oluyor, inanmayan gelir, görür..
Ben yazılanlara,çizilenler, verilen linklere(!) şuna buna inamam; yaşadıklarıma, gördüklerime inanırım...Doğu'yu görmeden, tanımadan ahkam kesmeyi doğru bulmuyorum....
Evet...Kürt benim kardeşimdir...
Evet...Kürt Şovenistler (PKK gibi..) ise benim can düşmanımdır...
PKK bize "Sizi buralarda istemiyoruz" demişti, çünkü halk cahil kalmalı ki yönetebilsin; zaten amaçları bu... Irkçı yaklaşarak, bütün Kürtleri -ki 20 milyonun üzerinde- onların kucağına itmiş olamaz mıyız?
Gelelim bu yaklaşımlar kimlerin işine geliyor, sorusuna!
Çok basit: Körükleyenlerin...
Çünkü "ırkçı söylemler"in beslendiği anadamardır bu...Palazlanmak için bu yolu kullanırlar...

Senin yazdigin hosuma geldi. Bence'de sovenistlik ve irkcilik her halda kotu birseydir. Bence, eger sovinistlik ve irkcilik bazi turkler ve kurtlerde olmasaydi, Turkiye daha guclu ve daha rahatli bir ulke olaydi.

erk
05-19-2005, 05:34 AM
Sağol oğuz.

Kürtlerin çoğunluğu gerçekten Türkiye düşmanı mı? Bunda Kürt düşmanlığı sezilmiyor mu sence?
Bir de şu genellikle düşman için kullanılan "Kürtleri bölelim", ve hayvan türleri için kullanan "üremek" (bana kalırsa, "doğum oranları yüksektir" gibi bir ibare kullanılmasıydı medeni insana yakışan)... bunlara ne demeli?

Kürtler ki, bildiğim kadarıyla İstiklal Savaş'ında Türkleri kaderleriyle baş başa bırakmamış tek milletti.

Ben Akdenizde yaşıyorum ve sonradan gelen Kürtlerin büyük çoğu "Bu topraklar bizim olacak Kürdistan olacak" v.b tabirler kullanıyorlar. Ben diyorumki Kürtler ABD ve AB ile güçleniyorlar emperyalizmin maşası oluyorlar Türklerde buna göre tedbir almalı vatanını seven Kürtleri bölücülerden ayırmalı. Ayrıca Kürtler çok çocuklu olduğu yalanmı? Bizim Türklerde Almanyada çok ürüyorlar. Ben burada Kürtlere hayvan demedim.
Yine olası bir Kürt-Türk çatışmasında Kürtlerin Zaza Kırmançi Sorani v.b bölünmesi işimize yarayacaktır.

zorlu
05-19-2005, 05:36 AM
bu topraklarda yaşayıp, bu ülkenin nimetlerinden faydalanıp, bu vatanın parçalanmasını isteyenler her zaman karşılarında bir türk bulacaklardır.Bu ülkenin renkleri çok olabilir ama bayrağı tektir, kimliği tektir, o TÜRKİYE' dir.

aspava
05-19-2005, 06:07 AM
zaman herşeyin ilacı olduğuna inanan bir insanım.kürt kardeşlerimizin eğitim noksanlıklarından bu sorunların ülkemizin başına geldiğini bilen biri olarak herzaman eğitimin bir ülkenin çağdaşlaşma ve gelişme yolunda en büyük yatırım olduğunu bilen biri olarak çok hızlı bir şekilde anadoluda ve güneydoğuda eğitime hız vermemiz lazım.işte o zaman doğu insanımızın ülke hakkında düşünceleri değişecektir. ne dersiniz.

genco
05-19-2005, 06:37 AM
Senin yazdigin hosuma geldi. Bence'de sovenistlik ve irkcilik her halda kotu birseydir. Bence, eger sovinistlik ve irkcilik bazi turkler ve kurtlerde olmasaydi, Turkiye daha guclu ve daha rahatli bir ulke olaydi.

Arkadaşım, buradaki üç-beş kişiye bakıp da aldanmayasın. Türkiye'de "şovenist" düşüncelilerin sayısı azdır.... Mesela: Partileri yok, mecliste değiller, dernekleri bile yok... En baba dergileri, 3-5 bin ancak satar... Birkaç bin de üzerine ilave edersek, gerçek sayıları bu kadardır işte...
Şöyle söyleyim, her türlü ırkçılık yapanların sayısı ise % 1 veya 2 kadardır. Türkiye'nin 70 milyonun üzerinde nüfusa sahip bir ülke olduğunu düşünürsek, devede kulak bile değiller anlayacağın...İçin rahat olsun...
Türkiye "Kabına sığmayan bir ülke" Bunu ben demiyorum, dünya öyle görüyor. Çok basitinden turist patlamasına bakınca bile anlayabilirsin...
Merak etme; zaman, üçlenen Türkiye'nin lehine işliyor... Bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Hem de böylesine çapsız iktidarlara rağmen...
Fakaaat... Özlemini duyduğu bir iktidara kavuşursa birgün, işte o zaman Türkiye'yi kimse tutamaz... Bakın o zaman Orta-Asya'da neler olacak!

.........saygıyla.......

Tangriberdi
05-20-2005, 03:54 AM
Sağol oğuz.

Kardeşler bunların(Kürtlerin) çoğu %100 Türk Düşmanı, DEHAPIN Doğuda ve Güney Doğuda aldığı %80 oyu başka türlü açıklayamazsınız.
Çocuklarına bile bu Türk düşmanlığını aşılıyorlar o çocuklarda gidip Türk bayrağını yerlerde sürüyorlar.

Kürtlerin İstiklal savaşımıza katkıları bir yalan yok öyle bir şey, Çanakkale deki o Kürt mezarları güya Diyarbakırlı güya Tuncelili Güya siirtli diye üzerlerinde yazanlar hep 1980den sonra yapılan (devletçe) yeni mezarlardır. Devlet politikası gereği niye ayrılmak istiyorsunuz bakın beraber kurduk bu ülkeyi demek için yapılmıştır.
Şimdi bu devlete ters tepti Şimdi Kürtlermadem beraber kurduk öyleyse Kürtçede resmi dil olsun Kürtlerin de anayasada adı geçsin devletin Türk ve Kürt ortak devleti olduğu resmen yazılsın demeye başladılar.
Zaten nüfusları artıyor bu artışı resmiyete geçirmeye çalışıyorlar. Devletimize ortak olmaya çalışıyorlar.
Atatürk çağında Türkmen kökenli Türklerin oranı %75 (Bu orana Azeriler de dahil)
Kıpçak Türklerin(Tatar-Nogay-Kazak), Karluk Türklerin(Özbek, Uygur ) ve Kırgızların oranı Türkiyede toplamda ancak %10 ve bu %10'un %95 i de Tatar
Anadolu bir Türkmen yurdudur.

Yine o zamanlar %85 Türk, %5 Kürt %10 diğer Müslim ve Gayri Müslim azınlıklar.
AMA bugün durum ne?
%60 Türk, %30 Kürt ve %10 Diğer.
2050 yılında ise ne olacak?
%48 Kürt, %40 Türk %12 diğer.

Türkiye Kürtleşiyor.
Milletimin Dikkatine.

Çanakkalede savaşan dedelerim baba ve anneme anlatırlarmış, zorla tutulup askere getirilen Kürtler, Rumların tarafına geçerlermiş Sakaryada Dumlupınarda.
Kürtlerin Türklere hiç bir katkısı yok zarardan başka.
Bugün Gasp, Hırsızlık ne kadar pislik varsa onlarda artık İstanbulun yerlisi olarak biz Esenlerde gece saat 11 den sonra dışarıda zor yürüyoruz.
Kürt kardeşliği yalan vatanımızı ele geçiriyorlar.

Tangriberdi
05-20-2005, 04:00 AM
Ben Akdenizde yaşıyorum ve sonradan gelen Kürtlerin büyük çoğu "Bu topraklar bizim olacak Kürdistan olacak" v.b tabirler kullanıyorlar. Ben diyorumki Kürtler ABD ve AB ile güçleniyorlar emperyalizmin maşası oluyorlar Türklerde buna göre tedbir almalı vatanını seven Kürtleri bölücülerden ayırmalı. Ayrıca Kürtler çok çocuklu olduğu yalanmı? Bizim Türklerde Almanyada çok ürüyorlar. Ben burada Kürtlere hayvan demedim.
Yine olası bir Kürt-Türk çatışmasında Kürtlerin Zaza Kırmançi Sorani v.b bölünmesi işimize yarayacaktır.

Artık bizim olacak demiyorlar bizim diyorlar, bayrak bizim ülke bizim diyorlar, hatta siz Türkler geldiğinizde biz burada sizi karşıladık deyip yani siz sonra geldiniz bu ülkenin asli unsuru biziz demeğe çalışıyorlar.
Ayrılmaya falan niyetleri yok vatanımıza göz dikmiş durumdalar. Bizi kendi ülkemizde azınlık yapmak için bilinçli olarak çok çocuk yapıyorlar.
Türkler ise maddi sıkıntıdan ancak 1-2 çocuk yapıyor.

Tangriberdi
05-20-2005, 04:10 AM
Artık bizim olacak demiyorlar bizim diyorlar, bayrak bizim ülke bizim diyorlar, hatta siz Türkler geldiğinizde biz burada sizi karşıladık deyip yani siz sonra geldiniz bu ülkenin asli unsuru biziz demeğe çalışıyorlar.
Ayrılmaya falan niyetleri yok vatanımıza göz dikmiş durumdalar. Bizi kendi ülkemizde azınlık yapmak için bilinçli olarak çok çocuk yapıyorlar.
Türkler ise maddi sıkıntıdan ancak 1-2 çocuk yapıyor.

Bir başka thread de Administrator diyordu ki:

ozbekistan nufusunu 35% - 40% tajikler oldugunu iddia eden ariyon farr arkadash belki burda par-iranizm hakkinda konushmayi istiyor?

Türkiyede Kürt düşmalığı yapıldığını iddia eden Özbek kardeşlerim işte durum bu. Kürtlerde İranlı ve Tıpkı Özbekistanda olduğu gibi İran Turan savaşı Türkiyede de sürüyor. Kürtler Türkiyede %30 %40 olduklarını iddia ediyorlar ve Türkleri provoke ediyorlar. Bir taraftandanda Teror ile yani PKK ile Turk askerini oldürüyorlar.
Hergün 5-6 Türk asker şehid olup evine ölüsü geliyor. Bunlar Kürtler tarafından öldürülen insanlar nasıl Kürt düşmanloığı yapmayalım artık.
Nedense devlet Asala ya Ermeni terör örgütü der de hala Pkk ya Kürt Terör örgütü demez.

Türk ülkeleri İranileşme tehditi altında ve en büyük tehdit Türkiye ve Özbekistanda.

genco
05-20-2005, 05:25 AM
Bazı arkadaşlar, Kürtler'in tamamını yani %100'ü nü madem düşman görüyorlar; madem vatan elden gidiyor, çıksınlar ortaya, aslanlar gibi, bir parti kursunlar, bunu halka anlatsınlar... Böylece bu düşünceye sahip olanların sayısını, alabileceği desteği de görmüş oluruz...
Bölücü parti madem o kadar oy alabiliyor da neden barajı dahi aşamıyor yıllar yılı...
Gittikçe artan Kürt düşmanlığı, bölücülerin saflarında hızla artış sağlamaktadır. Öyle olunca da bu işin kaymağını PKK yiyor, taraftarı artarak.
Halbuki, Kürt insanımızı onların kucağına iteceğimize, bağrımıza bassak, bu ülkede PKK biter.
Fakat birilerinin işine gelmiyor, ayrıştırma siyaseti işlerine geliyor.
Yani; Kürt düşmanlığı yap, şovenistliği körükle; -bu zamana kadar olmayan- tabanını oluştur! İşte zihniyet bu...
Bana göre gerçek PKK işte bu zihniyettir.
Dikkat ettiniz mi, birbirlerine nasıl da benziyorlar?
Her ikisi de şovenist !..
İkiz kardeş gibiler:
Biri körükledikçe, öbürünün ateşi yükseliyor

Bir vatandaş olarak; bu ülkeyi seven kerkesi, uyanık olmaya, oyunlara gelmemeye davet ediyorum!

........saygıyla.......

Pax
05-20-2005, 05:41 AM
Kardeşler bunların(Kürtlerin) çoğu %100 Türk Düşmanı, DEHAPIN Doğuda ve Güney Doğuda aldığı %80 oyu başka türlü açıklayamazsınız.
Bir iki ilde %80 gibi oran tüm GD Anadoluyu yansıtmıyor. Kürt oyların bir kısmı AKP ve CHP'ye gitti. Kaldı ki, DEHAP PKK ile eşdeğer değil bence. Öylseyse eğer, güvenlik güçleri neden müdahale etmiyor?
Çocuklarına bile bu Türk düşmanlığını aşılıyorlar o çocuklarda gidip Türk bayrağını yerlerde sürüyorlar.
Allah aşkına, bu bayrak krizi kaç kere yaşandı ki?
Kürtlerin İstiklal savaşımıza katkıları bir yalan yok öyle bir şey, Çanakkale deki o Kürt mezarları güya Diyarbakırlı güya Tuncelili Güya siirtli diye üzerlerinde yazanlar hep 1980den sonra yapılan (devletçe) yeni mezarlardır. Devlet politikası gereği niye ayrılmak istiyorsunuz bakın beraber kurduk bu ülkeyi demek için yapılmıştır.
O kadar basitleşeceğini mi düşünüyorsun?
Türkiyede oraları ziyaret etmeye giden inslar vardır. Hem ANZAKLAR sene be sene gelir gider oralara. Üstüne üstlük oralarda rehberliği artık babadan-oğula meslek edinmiş insanlar varken ve birşey demezken, sen bunu nasıl farkettin?
İşkembeden atarken biraz düşünerek atalım da!
Şimdi bu devlete ters tepti Şimdi Kürtlermadem beraber kurduk öyleyse Kürtçede resmi dil olsun Kürtlerin de anayasada adı geçsin devletin Türk ve Kürt ortak devleti olduğu resmen yazılsın demeye başladılar.
Zaten nüfusları artıyor bu artışı resmiyete geçirmeye çalışıyorlar. Devletimize ortak olmaya çalışıyorlar.
"Devletmiz" dediğin şey onların da devleti. Onlar da vergisini ödüyor. Onlar da oğullarını askere gönderiyor.
Atatürk çağında Türkmen kökenli Türklerin oranı %75 (Bu orana Azeriler de dahil)
Kıpçak Türklerin(Tatar-Nogay-Kazak), Karluk Türklerin(Özbek, Uygur ) ve Kırgızların oranı Türkiyede toplamda ancak %10 ve bu %10'un %95 i de Tatar
Anadolu bir Türkmen yurdudur.

Yine o zamanlar %85 Türk, %5 Kürt %10 diğer Müslim ve Gayri Müslim azınlıklar.
AMA bugün durum ne?
%60 Türk, %30 Kürt ve %10 Diğer.
2050 yılında ise ne olacak?
%48 Kürt, %40 Türk %12 diğer.

Türkiye Kürtleşiyor.
Milletimin Dikkatine.
:rolleyes:
Çanakkalede savaşan dedelerim baba ve anneme anlatırlarmış, zorla tutulup askere getirilen Kürtler, Rumların tarafına geçerlermiş Sakaryada Dumlupınarda.
Kürtlerin Türklere hiç bir katkısı yok zarardan başka.
Bugün Gasp, Hırsızlık ne kadar pislik varsa onlarda artık İstanbulun yerlisi olarak biz Esenlerde gece saat 11 den sonra dışarıda zor yürüyoruz.
Kürt kardeşliği yalan vatanımızı ele geçiriyorlar.
Yani Türkler melek, Kürtler hep şeytan mı şimdi... :lol:

Pax
05-20-2005, 05:46 AM
Gittikçe artan Kürt düşmanlığı, bölücülerin saflarında hızla artış sağlamaktadır. Öyle olunca da bu işin kaymağını PKK yiyor, taraftarı artarak.
Halbuki, Kürt insanımızı onların kucağına iteceğimize, bağrımıza bassak, bu ülkede PKK biter.

Aynen hocam!

İyi kötü, Kürtler TC vatandaşı, ve Kürtleri ülkesinin hayrına çalışan vatandaşlar mı yoksa düşmana çevirip terörist olmaya mı sevk edileceği TC hükümetine ve Türk halkına kalmış bir şey.

asena
05-21-2005, 04:37 AM

Bu paragraftai bilgiler tamamen dogrudur.Bu bilgiyi iyi degerlendirin,bu kisacik paragraf icin kitaplar bile yazilir.Dusunen insan burdan cok sey cikarir.
Ote yandan Ingiliz birligine aninda teslim olan dogu kurtleri hakkinda kimse birsey yazmiyor.
Kurtler savasmamak icin daglara kacmis,yakalananlar once bir sure hapis yatirilmis,sonra savasa gonderilmislerdir.Bunlarin bir cogu ilk dusman birligine teslim olmuslar,teslim olurken kaza kursununa yakalananlar da sehit statusune yukaridaki paragrafta oldugu gibi 1980den sonra eristirilmislerdir.

Dunya tarihinde hicbir medeni ve bagimsiz devlet kuramayan kurtler icin dugmeye basma zamani gelmistir.Ellerinde cok koz vardir:
1---Turkiye'nin kurtarilmasindaki sozde yardimlari(yukaridaki paragraftaki olay).Hukuk bilgisi olanlar,bir ulkenin bagimsizliginda rol oynayan gruplarin toprak hakki olabilecegini bilirler.Bizim herkese kucak acan halkimiz ise bihaber.
2---Kardeslik oykuleri.Ne yazik ki su listeden sonra kimse bana onlari kardes gosteremez:
1806, Baban Aşireti, Abdurrahman Paşa İsyanı

1833-1837, Mir Muhammed (Soran) İsyanı

1843, Bedir Han İsyanı

1855, Yazhan Şer İsyanı

1878-1881, Şeyh Ubeydullah Nehri İsyanı

1919-22, Simko (Ismail Ağa) İsyanı

11 Mayıs 1919, Ali Batı İsyanı

21 Mayıs 1919, Mahmut Berzenci İsyanı

6 Mart 1921, Koçgiri İsyanı

4 Eylül 1924, Beytüşşebab İsyanı

13 Şubat 1925, Şeyh Sait İsyanı

10 Haziran 1925, Nehri İsyanı

7 Ağustos 1925, Reşkotan-Raman İsyanı

Kasım 1925, 1. Sason İsyanı

16 Mayıs 1926, 1. Ağrı İsyanı

21 Ocak 1926, Hazro İsyanı

7 Ekim 1926, Koçuşağı İsyanı

26 Mayıs 1927, Mutki İsyanı

13 Eylül 1927, 2. Ağrı İsyanı

7 Ekim 1927, Bıcar İsyanı

6 Temmuz 1929, İt Resul İsyanı

20 Eylül 1929, Tendürek İsyanı

26 Mayıs 1930, Savur İsyanı

20 Haziran 1930, Zilan İsyanı

21 Temmuz 1930, Oramar İsyanı

7 Eylül 1930, 3. Ağrı İsyanı

24 Ekim 1930, Pülümür İsyanı

Eylül 1930, 2. Mahmut Berzenci İsyanı

Kasım 1931, Şeyh Ahmed Barzani İsyanı

Ocak 1937, 2. Sason İsyanı

21 Mart 1937, Dersim İsyanı

1950, Kürt siyasal hereketi yönünde ilk girişimler başlar.

1961, Silopi'de "Kürdistan Demokrat Partisi" siyasi birimi oluşturulur.

1964, Kürt Devrimci Demokratik Kültür Derneği (KDDKD) kurulur.

1974, Türkiye Kürdistan Sosyalist Partisi (TKSP) kurulur.

1974-1976; Kawa, Denge Kawa, KUK, Rizgari, Ala Rizgari, Tekoşin adlı kürt örgütleri kurulur.

1978, Lice'nin Fis köyünde PKK kurulur.
Turk Tarihi'nde bu kadar isyan cikaran bir irk gorulmemistir.Ulkenin zayifladigi,yeniden toparlandigi zamanlarda cikan bu isyanlar sirasinda Turk-Kurt ayrimi,Irkcilik su anki olusumu derecesinde degildi.Zaten su an bile irkci insan sayisi cok azdir.Simdi kimse kalkip da Irkcilar yuzunden bu Kurtler bize dusman demesin.

3--%70 Arap,%30 Fars kirmasi bir kol ve 900 yillik gecmislerine ragmen,kendilerini Mezopotamya Uygarliginin kuruculari ve bombaya geliyorum,Orhun Anitlarini yazan kisiler olarak gostererek,tarihteki Mezopotamya topraklarinin onlara ait oldugu iddialari

4--Bu da sozde haritalari http://www.akakurdistan.com/kurds/map/img/map03.jpg

Su an binlerce kurt sitesi var.Hepsi APO'yu destekliyor.Ve ulkucu arkadaslar hic dusunmuyorlar mi bu kurtce yayin yapan Apo destekcisi sitelere sadece PKKci Kurtler ziyaret ediyor?Hepsi ziyaret ediyor,hepsi az cok destekliyor.

PAX,
Her ulkenin degerleri ve kistaslari farklidir.
Bayrak yakmak Turkiye'de suctur,bir ABDde bayrak yakmak suc degildir,kulot olarak da kullansan sorun olmaz.Ancak ABD de cik meydana "Yasasin komunizm" de,7 sulale feleginizi sasirtir hukumetleri."Ben muslumanim" de,ister Harwarddan mezun ol,ister dunyanin en iyi insani ol,parlamenter olamazsin.Turkiye'de ise Komunizmi savunmak,farkli dine mesup olmak ulkede yonetici olmana engel olmaz.Ancak bayrak yakarsan iste orada akan sular durur.Bayraga saygi ilkokul 1de ogretilir.

genco
05-21-2005, 07:47 AM
bu ülkede yaşayan biri olarak, şunları görüyorum, tarafsız ve yorumsuz olrak:

Yıllar yılı "ayrıştırma" siyaseseti güdülür.
Bazen bu "alavilik-sünnilik" olarak karşımıza çıkar (ki Maraş olaylarında binlerce insanımız gitti)
Bazen "sağ-sol" olarak çıkar(ki binlerce can gitti, ocaklar söndü,ülke gerledi)
Şimdilerde "Kürt-Türk" olarak aynı senaryo sahnelenmek istenililyor.

*İyi de ister Alevi olsun,siter solcu olsun, isterse (Türk vatandaşı olan ve vatanına sahip çıkan) Kürt olsun; bunlar hangi ülkenin insanları?
*Bunların içinde; santçı, politikacı, işadamı öğretmen, polis,doktor,mühendis,vali,kaymakam, bakan (hatta başbakan) ...olan binlerce insan var. Nasıl inkar edeceğiz?
*Mesela şuan, İçişlerii Bakanı, Milli Eğitim Bakanı Kürt, Başbakan'ın eşi Arap kökenli...
*Kürt işadamlarımız var ki hepsi de dünya çapında tanınan kişiler
*Türkçülüğün kitabını yazan Ziaya Gökalp bile Diyarbakır'lı bir Kürt aşiretine mensub.
*Azizi Yıldırım Diyarbakırlı, Kürt yani.. Şimdi FB de PKK'lı mı oluyor o zaman? taraftarları da yani bizler de?..
*Yozgatspor maçında "PKK dışarı" diye bağırdılar. Oysa, Diyarbakırspor'da oynayan eski FB'li,GS'li,BJK'li oyuncular da vardı; onlar da mı PKK'lı?
*Duğuda PKK'ya karşı askerimizle omuz omuza mücadele eden Kürt aşiretleri, korucular var...Bu uğurda çoğu can verdi! Bucaklar mesela...
*Etnik ayrımcılık yapanların ülkeye verebilecekleri zarar, PKK'dan kat kat fazla olur. Ülke bölünür... Düşüncem böyle; çünkü aklın yolu birdir...
*Şizofrenik nöbet geçirir gibi sayıklamanın anlamı yok!
*Hangi çağda yaşadığımızın farkına varmalıyız...
*Geleceğe şekil vermek için geriye bakarsak, burnumuz üzeri tökezleyip düşeriz.
*Geçmiş inkar edilemez, geleceği de geçmişle kuramayız...

asena
05-21-2005, 08:16 AM
bu ülkede yaşayan biri olarak, şunları görüyorum, tarafsız ve yorumsuz olrak:

Yıllar yılı "ayrıştırma" siyaseseti güdülür.
Bazen bu "alavilik-sünnilik" olarak karşımıza çıkar (ki Maraş olaylarında binlerce insanımız gitti)
Bazen "sağ-sol" olarak çıkar(ki binlerce can gitti, ocaklar söndü,ülke gerledi)
Şimdilerde "Kürt-Türk" olarak aynı senaryo sahnelenmek istenililyor.

*İyi de ister Alevi olsun,siter solcu olsun, isterse (Türk vatandaşı olan ve vatanına sahip çıkan) Kürt olsun; bunlar hangi ülkenin insanları?
*Bunların içinde; santçı, politikacı, işadamı öğretmen, polis,doktor,mühendis,vali,kaymakam, bakan (hatta başbakan) ...olan binlerce insan var. Nasıl inkar edeceğiz?
*Mesela şuan, İçişlerii Bakanı, Milli Eğitim Bakanı Kürt, Başbakan'ın eşi Arap kökenli...
*Kürt işadamlarımız var ki hepsi de dünya çapında tanınan kişiler
*Türkçülüğün kitabını yazan Ziaya Gökalp bile Diyarbakır'lı bir Kürt aşiretine mensub.
*Azizi Yıldırım Diyarbakırlı, Kürt yani.. Şimdi FB de PKK'lı mı oluyor o zaman? taraftarları da yani bizler de?..
*Yozgatspor maçında "PKK dışarı" diye bağırdılar. Oysa, Diyarbakırspor'da oynayan eski FB'li,GS'li,BJK'li oyuncular da vardı; onlar da mı PKK'lı?
*Duğuda PKK'ya karşı askerimizle omuz omuza mücadele eden Kürt aşiretleri, korucular var...Bu uğurda çoğu can verdi! Bucaklar mesela...
*Etnik ayrımcılık yapanların ülkeye verebilecekleri zarar, PKK'dan kat kat fazla olur. Ülke bölünür... Düşüncem böyle; çünkü aklın yolu birdir...
*Şizofrenik nöbet geçirir gibi sayıklamanın anlamı yok!
*Hangi çağda yaşadığımızın farkına varmalıyız...
*Geleceğe şekil vermek için geriye bakarsak, burnumuz üzeri tökezleyip düşeriz.
*Geçmiş inkar edilemez, geleceği de geçmişle kuramayız...

Sagi-solu kuran kurtler degil miydi?Dev-genc,dev-sol.ABD gibi kivirtik bir ulkenin bu seneki teror raporunda PKKnin Turkiye'deki sol-sag catismasini acan orgut oldugunu yazmis.

Her kulagina girene inanma,bence bazi sivri iddialarin pesinden kisisel olarak kos.
Ziya Gokalp Kurt degildir.

"Türklük hem mefkurem, hem de kanımdır,
Sırtımdan alınmaz, çünkü kürk değil,
Türklük hadimine 'Türk değil' diyen,
Soyca Türk olsa da, 'piçtir' Türk değil!"

Yanılmıyorsam, Gökalp bu şiiri kendisine kürt diyen Emin Yalmana cevap olarakyazmıştı.

Ziya Gökalp'in Diyarbakırlı oluşu sentezci kesim tarafından istismar ediliyor. Sanki her Diyarbakırlı kürt olmak zorundaymış gibi bir genelleme yapılıyor ki, çok yanlış ve tehlikeli..

Icimizdeki alevi Turk kardeslerimiz,sanirim kimseye alet olmayarak turkluge hizmetlerini en iyi sekilde lanse ediyorlar.Onlarinki sekilcilik degil,taa en basindan beri M.K.Ataturk ve Hz.ALi'nin resimlerini yanyana asarlar duvarlarina.

Kurtleri inkar etmis olsaydik su anda bu tartismayi surduruyor olmazdik.

Guneydogu Anadolu'nun,Diyarbakir'in hepsi kurt degil."PKK disari" diyenler taraftarlardi.Futbolcular degildi.

Kurt Kokenli isadamlari ornegin Halis Toprak PKKya maddi yardim yapmaktan sorgulanan birisi.Dunya capinda da unlu.

Etnik ayrımcılık yapanların ülkeye verebilecekleri zarar, PKK'dan kat kat fazla olur. Ülke bölünür... Düşüncem böyle; çünkü aklın yolu bir demissin.Cozumun eger her tokat atana diger yanagini gostermek ise,senin verecegin zarar olculemez bile.

Sizofrenik sayiklama kisminda kendimi gormuyorum.Kardeslik oykulerine inanmak zorunda degilim.O oykuleri devamli deli kizin ceyizi gibi onume surenler sizofrenik olabilir haklisin.

FB baskani kurt ise bu FB taraftarinin sucu degil.Baskanlik taraftarlarin oylariyla belirlenmiyor.Turgut Ozal,kurt,basbakan oldugunda irkcilar ulkeden mi kactilar?

Tangriberdi
05-21-2005, 09:34 AM
Bir iki ilde %80 gibi oran tüm GD Anadoluyu yansıtmıyor. Kürt oyların bir kısmı AKP ve CHP'ye gitti. Kaldı ki, DEHAP PKK ile eşdeğer değil bence. Öylseyse eğer, güvenlik güçleri neden müdahale etmiyor?
Bir iki il dediğin illere bir daha bak!

Allah aşkına, bu bayrak krizi kaç kere yaşandı ki?

Daha önceki DEP HEP HADEP kongrelerine bakmanı tavsiye ederim kaç kez bayrağı indirmeye kalktılar görürsün. İndirmeye kalkmasalar bile bayrak astıklarını görürmüsün acaba?

O kadar basitleşeceğini mi düşünüyorsun?

O kadar basit değil ama bu benim kanıtlayamayacağım bir gerçek, zamanı geldiğinde bunlar ortaya çıkacak.

"Devletmiz" dediğin şey onların da devleti. Onlar da vergisini ödüyor. Onlar da oğullarını askere gönderiyor.

Tabii ki onlarında devleti ama onlar bizim uyruğumuz.
Tabiiiiiiiiiii onlarda vergisini ödüyor, ne demezsin o yüzden Doğu ve Güney doğu Anadoluda kaçak elektrik ve su kullanım oranı % 85 lerde geziyor değil mi? İstanbulda ve daha bilmem nerelerde kaçak kullanımda bulunanların çoğunun oralılar olmasına ne dersin?

Yanılıyorsun onlar kullanıyor, biz onların harcadığını ödüyoruz.

Yani Türkler melek, Kürtler hep şeytan mı şimdi... :lol:
Türkler melek değil insan Kürtler şeytan değil ama Türke düşman.

genco
05-21-2005, 12:45 PM
Tabii ki onlarında devleti ama onlar bizim uyruğumuz.
Tabiiiiiiiiiii onlarda vergisini ödüyor, ne demezsin o yüzden Doğu ve Güney doğu Anadoluda kaçak elektrik ve su kullanım oranı % 85 lerde geziyor değil mi? İstanbulda ve daha bilmem nerelerde kaçak kullanımda bulunanların çoğunun oralılar olmasına ne dersin?

Yanılıyorsun onlar kullanıyor, biz onların harcadığını ödüyoruz.

Türkler melek değil insan Kürtler şeytan değil ama Türke düşman.

Sana bir soru sormuştum; bu Kürtleri ne yapalım, önerin var mı? diye cevap alamadım..
Yukarıdaki yazına gelince; Doğuda insanların nasıl geçindiklerini, gelir düzeylerinin nasıl olduğu hakkında bir bilgin var mı? Oraları hiç gördün mü?
Adamların yiyecek ekmeği yok, elektrik parasını nasıl ödesin? zaten doğuda kalanlar çaresiz, gidecek yeri olamayan garipler kaldı...Büyük çoğunluğu göç etti...PKK da kalmadı, artık büyük şehirlere yayıldı...(İstanbul,İzmir,Mersin...vb)
Zaten Doğu yıllar yılı ihmal edilmeseydi PKK hortlamazdı! O insanlar vatanlarında I.sınıf insan muamelesi görselerdi, horlanmasalardı; böyle kullanılmazlardı...
İstanbul'da kaçak elektrik kullananların % 80' sanayi ağırlıklıdır. %20'si evlerdir...Bunların da tamamen Kürt olduğunu nasıl ve nerden anladın merak ettim doğrusu?!!
Kestirmeden gidelim,lafı uzatmadan; madem bütün Kürtler bize düşman, temizleyelim topunu... ya da sürelim, evlerini barklarını yakalım yıkalım, çoluk çocuk demeden 20 milyonunu da katledelim, silelim izlerini bu ülkeden, ne dersin(?)
Arkadaşım, aklına bir çözüm geliyorsa, söyle de aydınlanalım...

......saygıyla........

bluesky
05-21-2005, 01:41 PM
kurtler chok ayip ediyorler.

bence artik bizim memlekette kaybettiler. zorla her sheyi yapabilirsin ama zorla guzellik olmaz.

Insanimiz bunlari dislayacak artik. benim gordugum budur. artik ayriyiz. Bakanlarin vb kurt olmasi bizim milletimizin hoshgorusunden ve buyuklugundendir. o olmasa ben olurum bakan.

genco
05-22-2005, 05:38 AM
AKIL-DİL-GÖZ

Kimler Türk Vatandaşı Olabilir?
Üç kuşak ötesine kadar genlerinde Türk kanı olanlar
Göktanrıya inanan ve Şamanaist olanlar
Atsızcı anlayışı benimseyenler
Irkçılığa dayalı Turancılığı benimseyenler
Kafatasları orjinal Türk yapısına uygun olanlar (kartal burunlu, hafif çekik gözlü, kafasının arkası çıkık olanlar..vs.)

Yapılması gerekenler:
Bu özelliklere sahip olmayanlar asla Türk olamayacağı için Türk vatandaşı da olamazlar, bu ülkede hayat hakları da yoktur.Derhal ülkeden atılamalılar..
Özellikle de Kürtler'in üremes(!..) acil olarak önlenmeli, gerekise fare zehiriyle soylarını kurutmalıyız...
O da olmadı en yakınınızdaki Kürtleri teker teker gırtlaklayın, ne kadar erken başlarsanız o kadar çok Kürt gebertmiş olursunuz...

Gereği düşünüldü
Madem öyle, yarından tezi yok, ben de en yakınımdakilerden başlayım...
Mesela şu öğrenciler! Her sınıfta 5-10 kiş var... Bir de sahte sevgi saygı gösterip, özel günlerde kutlama yaparsınız ha! Bunlarmezun olunca da aynı sahte sevgilerini gösteriyorlar.Biri de utanmadan düğün davetiyesi göndermiş... Sizi Kürt bebeler sizi.. Geberin!
Sırada öğretmen odası var...Demek bana sahte arkadaşlık sergilersiniz ha! Şu Tuncelili çok tehlikeli; karacoğlan'da,Pir Sultan'dan söyleyip, saz çalarak gönlümüzü çalıyor...Bir de bize saz kursu veriyor... 20'sini birden keseyim de görsünler..
Ya binadakiler? 46 dairenin yarısı Kürt... Börekler, çörekler, Kürt burgerler, künefeler...vs. lerle kandırırsınız ha! Topunuzun leşini sereceğim...
Dalacağım siteye, hızımı alamayıp, oradan ilçeye...Kürtlere ölüüüümmmm...
Bir de bakmışım ki tolumsal galeyanı başlatmışım...Al sana iç savaş; tuttuğunu boğazla...Bu arada, fırsat bu fırsattır, gıcık gittiklerini de kim vurduya getirirsin(Maraş olaylarında olduğu gibi..) Bir taşla iki, üç kuş vurursun; çünkü yağmalama da başlar nasıl olsa...

Atsızcı arkadaşlarımdan bir aferim alırım o zaman inşallah...(!?)

Aklın süsü söz
Sözün süsü dil
Dilin süsü gözdür...

Aklın ermediği,gözün görmediği,dilin dönmediği konulardan kullarını uzak tut, ey büyük ALLAH'IM...

Tangriberdi
05-22-2005, 07:03 AM
AKIL-DİL-GÖZ

Kimler Türk Vatandaşı Olabilir?
Üç kuşak ötesine kadar genlerinde Türk kanı olanlar
Göktanrıya inanan ve Şamanaist olanlar
Atsızcı anlayışı benimseyenler
Irkçılığa dayalı Turancılığı benimseyenler
Kafatasları orjinal Türk yapısına uygun olanlar (kartal burunlu, hafif çekik gözlü, kafasının arkası çıkık olanlar..vs.)

Türklük kanla değil canla ilgilidir.
Yani Türklüğü üst kimlik olarak görmek ve hizmette kusur etmemek.
Eyvah dünyada türklerin sayısı 250 milyondan düştü yalnızca 25000 e
Atsız bir düşünce adamıdır ama yanlışlarıda yok değildir.
Kafatasçı ırkçılık kendi kendini imha demektir, kültür ırkçılığı modern dünyanın gerçeğidir. Turancılık değil Türkçülük yeğdir.

Yapılması gerekenler:
Bu özelliklere sahip olmayanlar asla Türk olamayacağı için Türk vatandaşı da olamazlar, bu ülkede hayat hakları da yoktur.Derhal ülkeden atılamalılar..
Özellikle de Kürtler'in üremes(!..) acil olarak önlenmeli, gerekise fare zehiriyle soylarını kurutmalıyız...
O da olmadı en yakınınızdaki Kürtleri teker teker gırtlaklayın, ne kadar erken başlarsanız o kadar çok Kürt gebertmiş olursunuz...

Türklük bir his meselesidir. Anadili Türkçe olan ve Türklüğünü damarlarında ve iliklerinde hisseden ve bu ulusa hizmete geri kalmamayı kendine şiar eden herkes Türk olabilir.
Ülkenden atacaksın ama nereye?
Evet o üreme konusuna katılıyorum, aslında üremek insan doğasının gereğidir. Onlarında üreme hakkı vardır. Ama artık bu üreme benim ulusumun Anadoludaki varlığını ve Anadolunun bir Türk yurdu olduğu gerçeğini tehdit etmektedir. Öldürmek hayvanca birşey, Türk ulusu gibi medeni bir ulusa yakıişmaz ama etkin bir kısırlaştırma (hem erkeklerine hem kadınlarına) 10 yaşındaki çocukları muaf olmak ve bu kısırlaştırma yalnızca bir defa ya mahsus olmak üzere bence düşünülmelidir.

Gereği düşünüldü
Madem öyle, yarından tezi yok, ben de en yakınımdakilerden başlayım...
Mesela şu öğrenciler! Her sınıfta 5-10 kiş var... Bir de sahte sevgi saygı gösterip, özel günlerde kutlama yaparsınız ha! Bunlarmezun olunca da aynı sahte sevgilerini gösteriyorlar.Biri de utanmadan düğün davetiyesi göndermiş... Sizi Kürt bebeler sizi.. Geberin!
Sırada öğretmen odası var...Demek bana sahte arkadaşlık sergilersiniz ha! Şu Tuncelili çok tehlikeli; karacoğlan'da,Pir Sultan'dan söyleyip, saz çalarak gönlümüzü çalıyor...Bir de bize saz kursu veriyor... 20'sini birden keseyim de görsünler..
Ya binadakiler? 46 dairenin yarısı Kürt... Börekler, çörekler, Kürt burgerler, künefeler...vs. lerle kandırırsınız ha! Topunuzun leşini sereceğim...
Dalacağım siteye, hızımı alamayıp, oradan ilçeye...Kürtlere ölüüüümmmm...
Bir de bakmışım ki tolumsal galeyanı başlatmışım...Al sana iç savaş; tuttuğunu boğazla...Bu arada, fırsat bu fırsattır, gıcık gittiklerini de kim vurduya getirirsin(Maraş olaylarında olduğu gibi..) Bir taşla iki, üç kuş vurursun; çünkü yağmalama da başlar nasıl olsa...

Atsızcı arkadaşlarımdan bir aferim alırım o zaman inşallah...(!?)

Aklın süsü söz
Sözün süsü dil
Dilin süsü gözdür...

Aklın ermediği,gözün görmediği,dilin dönmediği konulardan kullarını uzak tut, ey büyük ALLAH'IM...

Bilemiyorum biraz uçtun gibi geliyor, bunların bir çatışma ortamına gidilmeden yapılması gerekir zira senin dediğin şekilde yapılırsa iç savaş çıkacağı için yalnızca onlar değil Türkler de ölür bu da zaten sayıları azalmakta olan Türkler için göğüslenemeyecek kadar ağır bir yük olur.

Tangriberdi
05-22-2005, 07:20 AM
Sana bir soru sormuştum; bu Kürtleri ne yapalım, önerin var mı? diye cevap alamadım..
Yukarıdaki yazına gelince; Doğuda insanların nasıl geçindiklerini, gelir düzeylerinin nasıl olduğu hakkında bir bilgin var mı? Oraları hiç gördün mü?
Adamların yiyecek ekmeği yok, elektrik parasını nasıl ödesin?

Ben de yazılarımda dile getiriyorum zaten, evet var gel gör bakalım iç egenin karadenizin akdenizde kıyıdan 50 km iç bölgelerin iç Anadolunun köylerine bir bak Doğudan hiç farklı değildir. Bu Kürt sempatisini bırakın hep mazlum rolü yaparak sempati kazanıyorlar sanki Türkiyede bir fakir olanlar onlarmış gibi
Parası olmayan adam 10-15 çocuk yapmaz, Karadenizdede insanların parası yok ama 5-6 çocuk yapmalarına rağmen elektriğinide ödüyor adamlar suyuınuda bunun mantığı şu devlet bize ayrımculık yapıyor niye para ödeyelimki zaten burası bizim

Zaten Doğu yıllar yılı ihmal edilmeseydi PKK hortlamazdı! O insanlar vatanlarında I.sınıf insan muamelesi görselerdi, horlanmasalardı; böyle kullanılmazlardı...

Doğu ihmal falan edilmedi Türkiyenin enbüyük projesi GAP yatırımı oraya yapıldı daha ne olsun, oraya nice okul yapıldı nice öğretmen gönderildide kaçı Kürt Teröristlerin kurbanı oldu bir düşün.
Zaten birinci sınıflar Türklerden daha iyi yaşıyorlar inan bana, iradelerini kullanarak Pkk ya katılıyorlar ve destekliyorlar . Kandırılmıyorlar Çocuk mu kandırıyorsun?

İstanbul'da kaçak elektrik kullananların % 80' sanayi ağırlıklıdır. %20'si evlerdir...Bunların da tamamen Kürt olduğunu nasıl ve nerden anladın merak ettim doğrusu?!!

Herhangi bir verim ya da istatistiğim yok bu benim gözlemim sende etrafına bak görürsün

Kestirmeden gidelim,lafı uzatmadan; madem bütün Kürtler bize düşman, temizleyelim topunu... ya da sürelim, evlerini barklarını yakalım yıkalım, çoluk çocuk demeden 20 milyonunu da katledelim, silelim izlerini bu ülkeden, ne dersin(?)
Arkadaşım, aklına bir çözüm geliyorsa, söyle de aydınlanalım...?!!

O dediğiğn öyle kolay değil temişzlemek falan olmayacak şey ama yapılacak şeylerden bazuılarını zaten satır aralarımda yazdım onların dışında aklıma genel olarak iki fikir geliyor
1= Irak Türkmenleri ve Ahıska Türkmenlerinin tamamı buralara getirilebilir ve mecburi ikamet zorunluluğu altında Tutulup buralar Türkleştirilebilirler.
2=1900 lere kadar Birer Etnik Türk ili olan Ardahan Kars Iğdır Van Tatvan Elazığ Erzincan Adıyaman Kahramanmaraş Kayseri Malatya Haymana ve Batıdaki Kürtler Fıratın Doğusuna sürülür. O bölgelerin Bağımsızlığı tanınır bu sorun ancak böyle biter.

......saygıyla........
BİLMUKABELE

genco
05-22-2005, 01:56 PM
Türklük kanla değil canla ilgilidir.
Yani Türklüğü üst kimlik olarak görmek ve hizmette kusur etmemek.
Eyvah dünyada türklerin sayısı 250 milyondan düştü yalnızca 25000 e
Atsız bir düşünce adamıdır ama yanlışlarıda yok değildir.
Kafatasçı ırkçılık kendi kendini imha demektir, kültür ırkçılığı modern dünyanın gerçeğidir. Turancılık değil Türkçülük yeğdir.

Türklük bir his meselesidir. Anadili Türkçe olan ve Türklüğünü damarlarında ve iliklerinde hisseden ve bu ulusa hizmete geri kalmamayı kendine şiar eden herkes Türk olabilir.
Ülkenden atacaksın ama nereye?
Evet o üreme konusuna katılıyorum, aslında üremek insan doğasının gereğidir. Onlarında üreme hakkı vardır. Ama artık bu üreme benim ulusumun Anadoludaki varlığını ve Anadolunun bir Türk yurdu olduğu gerçeğini tehdit etmektedir. Öldürmek hayvanca birşey, Türk ulusu gibi medeni bir ulusa yakıişmaz ama etkin bir kısırlaştırma (hem erkeklerine hem kadınlarına) 10 yaşındaki çocukları muaf olmak ve bu kısırlaştırma yalnızca bir defa ya mahsus olmak üzere bence düşünülmelidir.

Bilemiyorum biraz uçtun gibi geliyor, bunların bir çatışma ortamına gidilmeden yapılması gerekir zira senin dediğin şekilde yapılırsa iç savaş çıkacağı için yalnızca onlar değil Türkler de ölür bu da zaten sayıları azalmakta olan Türkler için göğüslenemeyecek kadar ağır bir yük olur.

İşte benim insanım bu kadar saf ve temizdir...Hatta yapılan "kara-mizah"ı bile gerçek sanıp ciddi ciddi cevaplayacak kadar...
Değerli kardeşim, "ırkçı" değilsen, seni ilgilendiren pek bir şey yoktu bu yazıda...
........saygıyla......

genco
05-22-2005, 02:34 PM
Ben de yazılarımda dile getiriyorum zaten, evet var gel gör bakalım iç egenin karadenizin akdenizde kıyıdan 50 km iç bölgelerin iç Anadolunun köylerine bir bak Doğudan hiç farklı değildir.
Farkları şu:Bir tarafın kolay istismar edilecek(ediliyor zaten) etnik bir yapısı var ve etrafımızda dost ülke pek yok...

Bu Kürt sempatisini bırakın hep mazlum rolü yaparak sempati kazanıyorlar sanki Türkiyede bir fakir olanlar onlarmış gibi

Ayrım yapmamam (PKK hariç) başkasına sempati gelebilir...

Doğu ihmal falan edilmedi Türkiyenin enbüyük projesi GAP yatırımı oraya yapıldı daha ne olsun, oraya nice okul yapıldı nice öğretmen gönderildide kaçı Kürt Teröristlerin kurbanı oldu bir düşün.

zaten Kürt teröristlerin istediği de o...Devlet buralardan çekilsin, buralar bize kalsınn da kolayca bölelim diyorlar. Terörist olmayanlara da aynı gözle bakarsak onların kucağına itmiş oluruz ve oynanan oyuna gelmiş oluruz...Amaç bu, plan bu...hem de yıllardan beri...İçimizden birileri de bu amaca hizmet ediyor, biraz taban bulurum, diye. Herkesin bir hesabı var anlayacağın...

Zaten birinci sınıflar Türklerden daha iyi yaşıyorlar inan bana, iradelerini kullanarak Pkk ya katılıyorlar ve destekliyorlar . Kandırılmıyorlar Çocuk mu kandırıyorsun?

Sana inanmak isterim ama bu gözler çok şeyler gördü ve yaşadı...Keşke aynı şeylere sen de şahit olsaydın...Eşref Bitlis'in öldürülüşünü araştırırsan bazı ip uçları yakalayabilirsin...

Herhangi bir verim ya da istatistiğim yok bu benim gözlemim sende etrafına bak görürsün

Elektrik kaçakçılığı hırsızlıktır. Hırsızlığın da ırkı olmaz...

O dediğiğn öyle kolay değil temişzlemek falan olmayacak şey ama yapılacak şeylerden bazuılarını zaten satır aralarımda yazdım onların dışında aklıma genel olarak iki fikir geliyor

Espri anlayışın harika...nasıl öyle bir şey düşünebilirim ki?

1= Irak Türkmenleri ve Ahıska Türkmenlerinin tamamı buralara getirilebilir ve mecburi ikamet zorunluluğu altında Tutulup buralar Türkleştirilebilirler.
2=1900 lere kadar Birer Etnik Türk ili olan Ardahan Kars Iğdır Van Tatvan Elazığ Erzincan Adıyaman Kahramanmaraş Kayseri Malatya Haymana ve Batıdaki Kürtler Fıratın Doğusuna sürülür. O bölgelerin Bağımsızlığı tanınır bu sorun ancak böyle biter.

Bunları biz mi yapacağız!?. Fazla hayal akla zararlıdır...Olacak şeylerden bahsetmeliyiz...Bak Apo'yu bile yeniden yargılamamız istendi "Sizin adaletiniz fiyasko" denildi. Hadi yargılamayalım bakalım, sıkıysa!..

BİLMUKABELE
Aynen öyle...
NOT:Dil konusundaki yazıların bilimseldi. Tebrik ederim.

Tangriberdi
05-23-2005, 03:50 AM
1100 lere kadar Kürt bulunmayan ANADOLU 1200lerden beri Kürtleşiyor:
http://internettrash.com/users/pkk/a-TrkKrtMeltingPot.html
http://www.turkhaber.org/101.html
http://insanbilimleri.com/ekampus/mod/forum/discuss.php?d=58 :acaba mı?
http://turksestudent.nl/forum/index.php?showtopic=11790
http://www.turksolu.org/77/dura77.htm
yorumları aktarmaya devam edeceğim gelen yorumlara göre yorum yapacağım.

referee
05-23-2005, 04:25 AM
yurtdoshlar,

can we please post in either Uzbek, English or Russian languages because not many people are well versed in Turkish? Just a suggestion, not a reprimande. I assume all people here speak either of the three languages...

asena
05-23-2005, 04:39 AM
referee

from now on I will add in english as well,but I can not promise for other friends.Some of them probably don't know english.

Tangriberdi
05-25-2005, 06:49 AM
Bunlar geçmişte olanlar ve şimdi Kürtlerin Batıya göçmesi ve nüfuslarındaki artışla olacak olanları siz düşünün.
Doğudaki Kürt nüfusunun en az %45 i aslında öz be öz Türk ama bu Türklüklerini bilmiyorlar.
http://www.forum.uz/showpost.php?p=156556&postcount=135
http://www.circassiancanada.com/tr/arastirma/anadoluda_etnik_gruplar.htm
http://www.akmb.gov.tr/turkce/books/s.urfa/1-T.Karakecililer.htm
http://www.akmb.gov.tr/turkce/books/T.kult.karakecililer/ismail%20ozcelik-1.htm
http://internettrash.com/users/pkk/...MeltingPot.html (http://internettrash.com/users/pkk/a-TrkKrtMeltingPot.html)
http://insanbilimleri.com/ekampus/m...iscuss.php?d=58 (http://insanbilimleri.com/ekampus/mod/forum/discuss.php?d=58) :acaba mı?
http://membres.lycos.fr/aleviturk/links13.html
http://www21.brinkster.com/drfethi/dernek2.htm
http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=123508&k=6
http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk26b.html
http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk26c.html
http://membres.lycos.fr/aleviturk/links16.html
http://www.olaylar.net/view.php?d=8217
http://kurd-yayilmasi.blogspot.com/2005/04/guney-azerbaycan-ve-kurd-sorunu.html
http://www.zazaki.org/modules.php?name=Sections&sop=printpage&artid=15
http://membres.lycos.fr/aleviturk/links39.html
http://www.anayasa.gov.tr/KARARLAR/SPK/K1999/K1999-01.htm
http://nedir.antoloji.com/alevilik-tarihi/
http://www.forsnet.com.tr/aleviler.html

Zaten Kars Ardahan ve Iğdırın 1990ların sonunda Vanın 1950lerde Ağrının 1960larda Elazığ ve Erzincanın 1900lerin başında Kürtleşmeye başladığını biliyoruz
Ama hala bu illerin merkezlerinde Türk nüfusu ölmemiştir. Tatvanın hala yarısı Türktür.
Adıyaman Malatya Antep Maraş taki Kürtleşme 1960lardan sonra başlamıştır. Adana Mersin 1980lerde başlamıştır
Şanlıurfa ve Diyarbakırın 1700lerin sonu ve 1800lerin sonu arasındaki 100 yılda Kürtleştiği Osmanlı belgeleriyle sabit. Haymana/Ankara Kürtleri Sürgün edilerek o bölgeye yerleştirilmişlerdir. Ama sonra oradaki Türkleri kaçırarak ve nüfuslarını artırarak bugüne gelmişlerdir.

genco
05-26-2005, 12:21 PM
Bunlar geçmişte olanlar ve şimdi Kürtlerin Batıya göçmesi ve nüfuslarındaki artışla olacak olanları siz düşünün.
Doğudaki Kürt nüfusunun en az %45 i aslında öz be öz Türk ama bu Türklüklerini bilmiyorlar.
http://www.forum.uz/showpost.php?p=156556&postcount=135
http://www.circassiancanada.com/tr/arastirma/anadoluda_etnik_gruplar.htm
http://www.akmb.gov.tr/turkce/books/s.urfa/1-T.Karakecililer.htm
http://www.akmb.gov.tr/turkce/books/T.kult.karakecililer/ismail%20ozcelik-1.htm
http://internettrash.com/users/pkk/...MeltingPot.html (http://internettrash.com/users/pkk/a-TrkKrtMeltingPot.html)
http://insanbilimleri.com/ekampus/m...iscuss.php?d=58 (http://insanbilimleri.com/ekampus/mod/forum/discuss.php?d=58) :acaba mı?
http://membres.lycos.fr/aleviturk/links13.html
http://www21.brinkster.com/drfethi/dernek2.htm
http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=123508&k=6
http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk26b.html
http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk26c.html
http://membres.lycos.fr/aleviturk/links16.html
http://www.olaylar.net/view.php?d=8217
http://kurd-yayilmasi.blogspot.com/2005/04/guney-azerbaycan-ve-kurd-sorunu.html
http://www.zazaki.org/modules.php?name=Sections&sop=printpage&artid=15
http://membres.lycos.fr/aleviturk/links39.html
http://www.anayasa.gov.tr/KARARLAR/SPK/K1999/K1999-01.htm
http://nedir.antoloji.com/alevilik-tarihi/
http://www.forsnet.com.tr/aleviler.html

Zaten Kars Ardahan ve Iğdırın 1990ların sonunda Vanın 1950lerde Ağrının 1960larda Elazığ ve Erzincanın 1900lerin başında Kürtleşmeye başladığını biliyoruz
Ama hala bu illerin merkezlerinde Türk nüfusu ölmemiştir. Tatvanın hala yarısı Türktür.
Adıyaman Malatya Antep Maraş taki Kürtleşme 1960lardan sonra başlamıştır. Adana Mersin 1980lerde başlamıştır
Şanlıurfa ve Diyarbakırın 1700lerin sonu ve 1800lerin sonu arasındaki 100 yılda Kürtleştiği Osmanlı belgeleriyle sabit. Haymana/Ankara Kürtleri Sürgün edilerek o bölgeye yerleştirilmişlerdir. Ama sonra oradaki Türkleri kaçırarak ve nüfuslarını artırarak bugüne gelmişlerdir.

Tangriberdi,
Sen hiç "goygoyculuk" diye bir söylem duyudun mu?

"Eyyamcılık"ın ne anlama geldiğini biliyor musun?

Benim bildiğim anlam: Provokatörlük yapanların başvurduğu yöntemler olduğu şeklindedir...

Yoksa yanlış mı biliyorum?

Bu konuda, aydınlatıcı bilgilerini rica ediyorum...

........saygıyla.......

Tangriberdi
05-27-2005, 05:11 AM
Tangriberdi,
Sen hiç "goygoyculuk" diye bir söylem duyudun mu?

"Eyyamcılık"ın ne anlama geldiğini biliyor musun?

Benim bildiğim anlam: Provokatörlük yapanların başvurduğu yöntemler olduğu şeklindedir...

Yoksa yanlış mı biliyorum?

Bu konuda, aydınlatıcı bilgilerini rica ediyorum...

........saygıyla.......
Doğru biirsin ama bu yazdıklarının benile ilgisi olduğunu sanmam zira amacım birilerini birilerine karşı kışkırtmak değil tarihi ve günümüzdeki gerçekleri uyumak ya da bu gerçekleri görmemek için direten insanlara göstermek.
Kim ne derse desin -sözde Kürt aydınlarının da dediği gibi-Kürt Sorunu bu ülkenin en büyük sorundur, Kürtler Türkiye için Cumhuriyetin kuruluşundan beri bir sorundur, ve artık bu sorun o kadar büyümüştür ki yalnız devletin varlığını değil milletin varlığını da tehdit eder duruma gelmiştir. Dikkatinizi çekerim 2050 yılına kadar nüfusumuzun %48i Kürt olacak bu Anadoludaki Türk varlığı için tehlikedir görün bunu artık, amacım ırkçılık kesinlikle değildir ama ülkemizin ve ulusumuzun geleceği için Türk gençleri olarak her türlü iç ve dış tehlikelere karşı uyanık olmamız gerektiğini hatırlatırım.

zorlu
05-27-2005, 07:28 AM
banada yollanan bir mesajdır.
paylaşmak istedim..

TBMM'ye gönderilen bir mesaj

Binlerce insanın hayatını almış ama karşılığında ömür boyu hayatta
kalma hakkı verilmiş olan şahıs yeniden yargılanacakmış. Neden?
Çünkü Avrupa öyle istiyor.
Al bayrağa sarılı her şehit cenazesinde
öne eğilmiş başları ve titreyen sesleriyle "kanınız yerde
kalmayacaktır" şeref sözünü verenler suskunlar bugün. Neden?
21 yaşında Mehmet gençliğinin baharında demir
gibi sapasağlam çıktığı köyüne belden aşağısı sakat ve tuvaletini
bile tutamayacak halde geri döndü. Yeniden yargılanacak şahsın
döşettiği mayına basmıştı. Mehmet yeniden yürüyemeyecek, Mehmet
nişanlısı Fatma'yla aynı yastığa baş koyamayacak ama onu o hale sokan
yeniden yargılanacak. Neden?
Gençliklerinin baharında vatanlarını savunmak için silah altına giren
ve geçit vermez dağlarda teröristle savaşırken tertemiz alınlarından
vurulup toprağa düşen askerler yeniden yaşayamayacak ama onları
vurduran şahıs yeniden yargılanacak. Neden?
Alışveriş merkezinde hiçbir şeyden habersiz bakınırken içeri
atılan yangın bombalarıyla feci şekilde yanan kadın hayatının sonuna
kadar yanık yüzüne bakacak ama o bombayı oraya attıran yeniden
yargılanacak. Neden?
Kocasıyla yeni tayin edildiği yere özel otomobilleriyle giderken yolları
kesilen ve kocası
gözleri önünde taranarak şehit edilen Figen hemşirenin gözleri hep
yaşlı kalacak ama kocasını vurduran yeniden yargılanacak. Neden?
Yıllarca terörle mücadeleye akıtılan milyarlar yüzünden binlerce
gencimiz işsiz, fakir ve aç. Hayatları boyunca eğitim görmelerine rağmen
yere serilen ekonomi yüzünden işsiz
kalanların hayatları mahvolurken onların o hale gelmelerine sebep
olan terör belasını yaratan yeniden yargılanacak. Neden?
Peki ya bu millet ne istiyor? Bir Allah'ın kulu da çıkıp bu milletin
ne istediğini sormayacak mı? Ezilen, hor görülen, hakkı verilmeyen
tersine hep haksız çıkarılan her zaman bizler mi olacağız? Sandığa
oy verip tepemize çıkardıklarımız, vergilerimizle okutup makam ve
rütbe verdiklerimiz, canımızı, malımızı ve namusumuzu kendilerine
emanet ettiklerimiz bir kere olsun bizim hakkımızı savunmayacaklar
mı ? Kanlarınız yerde kalmayacak sözlerine inandığımız halde baş
katile hak ettiği cezayı verdirmeyenler şimdi bir de karşımıza çıkıp
bunu yeniden mi yargılayacaklar. Böyle bir durumda bizler yerimizde
uslu çocuklar gibi oturup "Ölen öldü, giden gitti kalan sağlar
bizimdir"mi diyeceğiz. Karakol baskınında iki gün roket ve havan
ateşi altında kaldıkları halde direnip daha sonrada "Daha fazla
direnemeyeceğiz. Vatan sağ olsun!" son mesajını geçtikten sonra
birer birer şehit olan koçların telsizden gelen seslerini unutup
hayatımıza devam mı edeceğiz. Hiç sanmıyorum. Neden mi?
Çünkü
MİLLET ÖYLE İSTİYOR

Tangriberdi
05-27-2005, 07:51 AM
75 yıl önceki basında,kürt tasviri

Aşağıdaki yazı bir forumdan alıntıdır.

Hayatlari isyan ve barbarlikla gecmis olan sozde vatandaslarin bugunleri aratmayan olaylarina bir bakis nostalji................

1930 Agri isyanini çikaran kürtler, dönemin yari-resmi gazetesi Cumhuriyet tarafindan söyle tasvir ediliyor:
"Bunlarin alelade hayvanlar gibi basit sevk-i tabiilerle isleyen his ve dimaglarinin tezahürleri, ne kadar kaba hatta abdalca düsündüklerini gösteriyor... Çig eti biraz bulgurla karistirip öylece yiyen bu adamlarin Afrika vahsilerinden ve Yamyamlardan hiç farki yoktur."
("Temizlik Basladi: Zeylan Deresindekiler Tamamen Imha Edildi", Cumhuriyet, 13 Temmuz 1930, sayfa: 4)
16 Temmuz 1930 tarihli Cumhuriyet gazetesinde "Agri Dagi Harekati Bu Hafta Basliyor" basligi altinda söyle yaziyor:
"Agri Dagi tepelerinde kovuklara iltica eden 1500 kadar saki kalmistir. Tayyarelerimiz sakiler üzerine çok siddetli bombardiman ediyorlar. Agri dagi daimi olarak infilak ve ates içinde inlemektedir. Türkün demir kartallari asilerin hesabini temizlemektedir. Eskiyaya iltica eden köyler tamamen yakilmaktadir. Zilan harekatinda imha edilenlerin sayisi 15.000 kadardir. Zilan Deresi agzina kadar ceset dolmustur... Bu hafta içinde Agri Dagi tenkil harekatina baslanacaktir. Kumandan Salih Pasa bizzat Agri'da tarama harekatina baslayacaktir. Bundan kurtulma imkani tasavvur edilemez."
("Agri Dagi Harekati Bu Hafta Basliyor", Cumhuriyet, 16 Temmuz 1930)

Gazeteci Yusuf Mazhar, isyan bölgesini gezdikten sonra kaleme aldigi "Ararat Eteklerinde" baslikli yazi dizisinde kürtleri söyle tasvir ediyor:
"Bunlar – tarihin sehadeti ile sabittir ki – ziyadesiyle hunhar ve gaddardirlar... Dessas ve bediî hislerden, medeni temayüllerden tamamiyle mahrumdurlar. Bunlar asirlardan beri irkimizin basina bela kesilmistirler.
.....
Ruslarin idaresi altinda – bir kisim insani ve medeni haklardan mahrum tutularak – daglardan asagi inmelerine müsaade olunmayan bu mahlukat hakikaten medeni haklardan istifadeye sayan degildir.
.....

"Bunlar (Kürtler) ayrikotu gibi sardiklari toprakta intisar eder fakat bastiklari yere zarar verir mahluklardir. Birçok yerlere hastalik sirayet eder gibi sonradan yerlesmis ve asli ahalisini –asiret teskilatindaki kuvvet sayesinde – körletmislerdir."
(Yusuf Mazhar, "Ararat Eteklerinde", Cumhuriyet, 19 Agustos 1930, sayfa: 3)

"Bu Kürtler zahireyi degirmende ögütmeyi bilmezler. ... Bunlarda istiklal ve hürriyet hisleri temelinden mefkut ve ruhlari izzet-i nefisten mütecerrittir. Bana bu sözleri söyleyen Kürt delikanlisi buralar Ruslarin isgaline ugrayinca hicret ederek on dört yasindan on dokuz yasina kadar Gazi Ayintap'ta yasamis oldugu cihetle biraz insani andiriyordu. Yoksa bunlar meramlarini, maksatlarini en basit mantikî kiyaslarla yahut en adi misallerle ifadeye kadir degildirler.
Bu Kürt kitlesindeki karanlik ruhu, kaba hissiyati, hunhar temayülati kirmak mümkün olmadigina kaniim. Bunu uzun bir tekamülden beklemek bunlarin zaman zaman böyle isyanlar çikararak yahut memlekette asayisi bozarak veyahut hirsizlik ederek hükümetin daima mesgul olmasina halkin mütemadiyen mutarriz olmasina sebep olur."
(Yusuf Mazhar, "Ararat Eteklerinde", Cumhuriyet, 20 Agustos 1930, sayfa: 3)

esli
05-28-2005, 02:40 AM

Tamamen aynı kanaatdeyim değerli kardeşim. bende Akdenizliyim. Buraya yerleşen kürtler var. Adam bana alenen buraları kürtleştireceğiz diyor. Sanki tek merkezden yönetiliyormuş gibi. Nedir arkadaş senin problemin diyorum. Kürdistan olacak yoksa, Türkiye kürt olacak diyor.
Seviyemi bilmesem yapılacak çok şey var ama sanırım zamanını bekliyorum...

Tangriberdi
06-03-2005, 08:02 AM
yavuz sultan selim'in şah ismail'e karşı
çıktığı doğu seferi sırasında van şehrinde
yaptırdığı bir çeşme üzerine yazdırdığı kitabe:

kürde fırsat verme ya rab
dehre sultan olmasın
ayağını çarık sıksın
asla iflah olmasın

vur sopayı al haracı
karnı bile doymasın
şol çeşmeden gavur içsin, rum içsin
kürde nasip olmasın

bluesky
06-03-2005, 12:04 PM
haklısınız arkadaşlar.

Kürtlerin bu topraklarda hakkı yok. üstelik bütün kanun, hukuk, düzen, ne varsa bozdular.
Terör, cinayet, hırsızlık, kap kaç, çetecilik, Allahsızlık...
Bunların bir an önce Türkiye'den gönderilmesi için gerekenler yapılmalı. Gereken ne ise yapılmalı.

bluesky
06-03-2005, 12:06 PM
Dünya çocuk şenliği gerçekleşirken, gözümüzün bebeği Uzbek, Turkmen, kazak kardeşlerimiz yollarda yürürken kürtlerin de çok olduğu istanbul sokaklarından geçtiler.

Ben de dışarı çıktım, zira bu kürtler kardeşlerimize hiç düşünmeden zarar verecek kadar Allahsızdırlar. Bir şey olursa diye tetikte bekliyordum.

Böyle bir güvensizlik ortamı yaratanlarla aynı toprakta yaşanmaz, gereken önlemler alınmalı.

alp1966
08-17-2005, 12:27 PM
guzel ve yerinde bir yorum bu ulke hepimizin oyuna gelmiyelim bu durumdan her iki tarafta cok zararli cikar saygilar.

Aybike
08-17-2005, 02:27 PM
yavuz sultan selim'in şah ismail'e karşı
çıktığı doğu seferi sırasında van şehrinde
yaptırdığı bir çeşme üzerine yazdırdığı kitabe:

kürde fırsat verme ya rab
dehre sultan olmasın
ayağını çarık sıksın
asla iflah olmasın

vur sopayı al haracı
karnı bile doymasın
şol çeşmeden gavur içsin, rum içsin
kürde nasip olmasın

kurtuluş savaşında omuz omuza savaştığımızı iddia edenlere bu dizeler okutulmalı...Taaaaa o zamandan beri değilmi?

asena
08-17-2005, 03:50 PM
O omuz omuza savastiklarimizin isimleri nedense 1981 de Canakkaleye yazildi,daha once oyle isimler yoktu.
Herhalde kazi calismalari yapildi genis capli,1981de,isimler cikti kazilarda.

Torcoman
08-17-2005, 09:05 PM
Tangriberdi eline sağlık, bu kadar güzel teknik analizi kimse yapamazdı

benim kürtler hakkında fazla görüşüm yok, önyargılı bir insan değilim ama şunu belirtmeliyim ki adamların kanında birşeyler var, yani sanki damarlarından kan değil de pislik geçiyor, Allah, virüslerin biraz gelişmişini kürtler olarak dünyaya sunmuş, bizde şanssız insanlarızki bu adamlarla aynı coğrafyayı paylaşmak zorunda kaldık.
önceden de belirttiğim gibi, Atatürk bu günlerin geleceğini görse bırakın aydan görüneni, plutondan bile görülebilen bir sed çekerdi güneydoğuya

Virüsler :İçlerinde çoğalabilecekleri canlı organizmalara ihtiyaç duyan organizmalardır. Bundan dolayı da enfeksiyöz etkileri büyük oranda konak hücrelerin bağımlıdır. Virüsler genellikle antibiyotik tedavilere cevap vermeyen fakat antiviral bileşimlerin bir kısmına ve sinirli kullanıma uygun preparatlara cevap veren hastalıklara neden olurlar.

aykız
08-18-2005, 09:38 AM
O omuz omuza savastiklarimizin isimleri nedense 1981 de Canakkaleye yazildi,daha once oyle isimler yoktu.
Herhalde kazi calismalari yapildi genis capli,1981de,isimler cikti kazilarda.

hahahahhahhah...kesin öyle olmuştur.

Turk
08-19-2005, 12:26 PM
Keşke zamanım olsa da burada yazılan herşeye cevap verebilseydim. Maalesef özetle yetinmek zorundayım. Yetersiz olması ihtimalinin beni üzmediğini de itiraf edeyim. Irkçı olduğunu en azından kendine itiraf edebilen arkadaşlar zaten benim bu mesajımı dikkate almayacaklardır.

Kürtlerin bir kısmı öz be öz Oğuz Türkü olup zamanla Kürtleşmişlerdir. Bunun bir örneği Urfa'daki Karakeçili aşiretidir. Bu konuda takıntısı olan varsa Orhan Türkdoğan'ın Anadolu'nun Etnik Sosyolojisi kitabına bakabilirler. Tabii ki bunu bütün Kürtleri, bazı ırkçı Türklerin gözünde değerli kılmak için söylemiyorum. Selim akıl sahibi herkes, kendi muakalesini yapar. Türkiye'deki Kürtlerin ne kadarının bölücü olduğu, ne kadarının sadık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu hakkında birilerini eğitmek için oldukça yaşlıyım.

Milli Mücadele'ye Kürtlerin iştirak etmediği iddiası, Balkanlarda savaşmış ve ardından Adana'da çetelerle Fransız-Ermeni kovalamış, Malatya civarında 7 Ermeni haini boğazlamış ve zorunlu tehcirden evvel, itibar gördüğü, dostu olan bir Malatyalı Ermeni'nin kendisine emanet ettiği yeni doğan kız çocuğuna babalık yapmış bir Kürd'ün torunu için oldukça iğrenç. Kürtlerin Milli Mücadele yıllarında kaç şehit verdiğini bilmiyorum ama Kürt Teali Cemiyeti'nin kaç on kişiden teşekkül ettiğini ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kaç Kürd'ün aklını çeldiğini lütfen birileri araştırsın da bilelim! Öyle sallapati konuşmak kolay.

Kürt İsyanı olarak takdim edilen Şeyh Said isyanı da sanırım Türkiye'de karalama kampanyaları için hem Kürt düşmanlarının hem de İslami kesimden nefret edenlerin baya işine yarıyor. Kimine göre gerici isyanı kimine göre Kürt isyanı. Oysa, hadise bir düğün sırasında bir kaç kanun kaçağının jandarma tarafından alıkonulmasına yörede bir nevi ağa olan Şeyh Said'in (ki şeyhliği dini değil, içtimai bir nüfuza sahip olmasında ileri gelir) düğünde tatsızlık çıkmasın, düğünden sonra buyrun gelin alın teklifini jandarmanın doğal olarak kabul etmemesi ve bunu feodal bir mantıkla hüküm verip gurur meselesi yapan Şeyh Said'in hırçınlaşması ile başlıyor. Dedim ya kimseyi eğitecek değilim. İsteyen Necip Fazıl'ın Son Devrin Din Mazlumları kitabında ilgili kısma göz atabilir.

Şu yaşıma kadar kendimi hiç Kürt hissetmedim, ki zaten Kürtlüğüm biyolojik bir vakanın inkar edilmemesinden, Türklüğüm ise coğrafya ve vatandaşlık şuurundan ibaret. Ne babamın Kürt oluşu, ne de annemin Türkmen oluşu ya da Türkmen annemin Türkmen babasının karısının Kürt oluşu umurumda değil. Annem Afrikalı babam Polonyalı da olmuş olsa, neticede BEN İstanbul'da doğup büyümüş bir Türküm. Gerisinin tartışılması bile saçma. Tartışan tartışsın tabi, şikayetçi değilim :p

Ama, meslek (iş değil, meslek) sahibi insanların az, çoğunluğun ancak iş sahibi ve çok büyük sayıda insanın da işsiz olduğu bir ülkede, farklı etnik kökene sahip insanlarla oturup beraber bir çay içmişliği olduğundan şüphe ettiğim insanların (ki maalesef bunlarla aynı havayı soluyoruz) Yavuz Sultan Selim'e atfedilen bir saçmalığın üzerine mefküre bina edip ancak 8 yaşında bir çocuğun muhakeme kabiliyetiyle "Kürtler şöyle, Kürtler böyle.." diye güya fikir(!) beyan etmesine şahit olmak beynimin işleyen fakültelerini dumura uğratıyor. Allah'tan
yakacak yeterince beyin hücrem var. Ziyanı yok, daha ne saçmalıklar gördü bu dünya.

Son olarak, Kürtlerin büyük çoğunluğunun terörü ve/veya bölücü yapılanmaları desteklemeyip, işine gücüne bakan efendi sessiz vatandaşlar olarak kalmakla iktifa ettiğini belirtip, bu beyana itirazı edecek olanları, medeni cesaretleri varsa yeni tanıştığı bir Kürdü (yeni tanışmış olsun ki önyargı olmasın) evine aile ziyaretine davet edip ömründe bir kere de olsa düşmanını en samimi ve en zayıf anında yakalamayı tecrübe etmeyi tavsiye ederim. Bilgisayar başında olmuyor bu işler.

Turk
08-19-2005, 12:41 PM
İstikla Savaşı'na sadece Kürtlerin değil, az da olsa bazı Ermenilerin de katıldığını, işlerin hiç de zannettiğimiz gibi olmadığını göstermesi bakımından, Avni Özgürel'in bir yazısında alıntı yapayım:

(Neden bilmiyorum ama kaynak göstermek için linki buraya aktaramıyorum. Your Post contains one or more URLs, please remove them before submitting your message again. diye bir mesaj çıkıyor. Eğer linki isteyen olursa, özel mesajla falan halledebiliriz.)

Soykırım gerçekse neden pek çok Ermeni dönüp kendilerine soykırımı reva görmüş halkın istiklal savaşına katıldı?

Kurtuluş Savaşı'na katılıp, bu ülkenin kurtarılması uğruna can veren, gazi olan ve TBMM kararıyla İstiklal Madalyası almaya hak kazanan Ermeni er ve rütbeli subayların varlığı nasıl izah edilir?

Prof. Çetin Yetkin'in Müdafaa-i Hukuk Gazetesi koleksiyonuna dayanarak yaptığı çalışmada isimlerini zikrettiği, Türk İstiklal Harbi'ne katılmış, vatan için 'feda-yı nefs'in laftan ibaret olmadığını göstererek İstiklal Madalyası almış Ermenileri anmayı görev sayıyorum: Kevork Gülsöken, Zir; Karabet Ayvat, Sivrihisar; Dr. Yüzbaşı Ohannes Kasparyan, Afyonkarahisar; Agop Özel, Zir; inzibat Hrant Kiremitçi, Ankara; Agop Ayık, Zir; Vahan Keleşoğlu, Eskişehir; Karabet Kargıcı, Beyşehir... Bu vesileyle Atilla İlhan'ın Tosun Baba namıyla maruf Jak Vahe Tosunyan'dan naklettiği cümleleri kaydedeyim: "Ben Türkiye'nin malıyım, orada doğmuşum... Memleketi sevmemek olur mu? O memleket hepimizin, ama memleket bambaşka!"

aykız
08-19-2005, 12:53 PM
Eeeee hocam biz ne diyoruz sanıyorsun..
Sanırım türkiyede yaşıyorsun...
Asena ve ben yurtdışı insanıyız...Ve oradaki olayları en iyi bilenlerdeniz...Evet ben ırkçıyım..Ama katil değilim.Adam olana buyur olmak istemeyene de defol diyebilelim artık demi ya..Sizin tarihte bahsettiğiniz olayların hepsi iftira mı?Eminmisin..Ya şimdikiler ne oluyor..Onlardamı iftira...Benim şahsen yaşadıklarımı ne olacak..Ben bu güne kadar bir çok kürt tanıdım ..Tonlarca..Ama içlerinden 2 tanesi hariç birtane vatansever görmedim...Hepsinin bir kürdistan hayali var..
Hocam artık fazala iyimserliği bırakıp gerçeklere dönelim..Ve artık DUR diyelim ne dersiniz..Hepinizin sandığı gibi bizim kimsenin kellesini isteme gibi bir niyetimiz yok..Ben bir aile isem ,önce çocuklarım kendi çocuklarım..sonra komşuma yardım gelir ..Ve ben anne ve babamı komşuya şikayet etmem..sorunlarımı kendim halletmeye bakarım hocam...benim şahsen öyle BARIŞ -GÜVERCİN..yada beyaz bayraklara karnım tok..Ne ekerlerse onu biçecekler....o kadar...

genco
08-19-2005, 01:25 PM
Keşke zamanım olsa da burada yazılan herşeye cevap verebilseydim. Maalesef özetle yetinmek zorundayım. Yetersiz olması ihtimalinin beni üzmediğini de itiraf edeyim. Irkçı olduğunu en azından kendine itiraf edebilen arkadaşlar zaten benim bu mesajımı dikkate almayacaklardır.

Kürtlerin bir kısmı öz be öz Oğuz Türkü olup zamanla Kürtleşmişlerdir. Bunun bir örneği Urfa'daki Karakeçili aşiretidir. Bu konuda takıntısı olan varsa Orhan Türkdoğan'ın Anadolu'nun Etnik Sosyolojisi kitabına bakabilirler. Tabii ki bunu bütün Kürtleri, bazı ırkçı Türklerin gözünde değerli kılmak için söylemiyorum. Selim akıl sahibi herkes, kendi muakalesini yapar. Türkiye'deki Kürtlerin ne kadarının bölücü olduğu, ne kadarının sadık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu hakkında birilerini eğitmek için oldukça yaşlıyım.

Milli Mücadele'ye Kürtlerin iştirak etmediği iddiası, Balkanlarda savaşmış ve ardından Adana'da çetelerle Fransız-Ermeni kovalamış, Malatya civarında 7 Ermeni haini boğazlamış ve zorunlu tehcirden evvel, itibar gördüğü, dostu olan bir Malatyalı Ermeni'nin kendisine emanet ettiği yeni doğan kız çocuğuna babalık yapmış bir Kürd'ün torunu için oldukça iğrenç. Kürtlerin Milli Mücadele yıllarında kaç şehit verdiğini bilmiyorum ama Kürt Teali Cemiyeti'nin kaç on kişiden teşekkül ettiğini ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kaç Kürd'ün aklını çeldiğini lütfen birileri araştırsın da bilelim! Öyle sallapati konuşmak kolay.

Kürt İsyanı olarak takdim edilen Şeyh Said isyanı da sanırım Türkiye'de karalama kampanyaları için hem Kürt düşmanlarının hem de İslami kesimden nefret edenlerin baya işine yarıyor. Kimine göre gerici isyanı kimine göre Kürt isyanı. Oysa, hadise bir düğün sırasında bir kaç kanun kaçağının jandarma tarafından alıkonulmasına yörede bir nevi ağa olan Şeyh Said'in (ki şeyhliği dini değil, içtimai bir nüfuza sahip olmasında ileri gelir) düğünde tatsızlık çıkmasın, düğünden sonra buyrun gelin alın teklifini jandarmanın doğal olarak kabul etmemesi ve bunu feodal bir mantıkla hüküm verip gurur meselesi yapan Şeyh Said'in hırçınlaşması ile başlıyor. Dedim ya kimseyi eğitecek değilim. İsteyen Necip Fazıl'ın Son Devrin Din Mazlumları kitabında ilgili kısma göz atabilir.

Şu yaşıma kadar kendimi hiç Kürt hissetmedim, ki zaten Kürtlüğüm biyolojik bir vakanın inkar edilmemesinden, Türklüğüm ise coğrafya ve vatandaşlık şuurundan ibaret. Ne babamın Kürt oluşu, ne de annemin Türkmen oluşu ya da Türkmen annemin Türkmen babasının karısının Kürt oluşu umurumda değil. Annem Afrikalı babam Polonyalı da olmuş olsa, neticede BEN İstanbul'da doğup büyümüş bir Türküm. Gerisinin tartışılması bile saçma. Tartışan tartışsın tabi, şikayetçi değilim :p

Ama, meslek (iş değil, meslek) sahibi insanların az, çoğunluğun ancak iş sahibi ve çok büyük sayıda insanın da işsiz olduğu bir ülkede, farklı etnik kökene sahip insanlarla oturup beraber bir çay içmişliği olduğundan şüphe ettiğim insanların (ki maalesef bunlarla aynı havayı soluyoruz) Yavuz Sultan Selim'e atfedilen bir saçmalığın üzerine mefküre bina edip ancak 8 yaşında bir çocuğun muhakeme kabiliyetiyle "Kürtler şöyle, Kürtler böyle.." diye güya fikir(!) beyan etmesine şahit olmak beynimin işleyen fakültelerini dumura uğratıyor. Allah'tan
yakacak yeterince beyin hücrem var. Ziyanı yok, daha ne saçmalıklar gördü bu dünya.

Son olarak, Kürtlerin büyük çoğunluğunun terörü ve/veya bölücü yapılanmaları desteklemeyip, işine gücüne bakan efendi sessiz vatandaşlar olarak kalmakla iktifa ettiğini belirtip, bu beyana itirazı edecek olanları, medeni cesaretleri varsa yeni tanıştığı bir Kürdü (yeni tanışmış olsun ki önyargı olmasın) evine aile ziyaretine davet edip ömründe bir kere de olsa düşmanını en samimi ve en zayıf anında yakalamayı tecrübe etmeyi tavsiye ederim. Bilgisayar başında olmuyor bu işler.

Kardeş,
Öyle güzel konulara değinmişsin ki kutlarım...

Bazı zavallılılar vardır, partisine oy vermeyince,cemaatlerine katılmayınca, kendilerinden başkasını Müslüman saymazlar...
İşte, ırkçı geçinenler de aynen öyle..
Onlara göre dünyada kendilerinden başka Türk yoktur.

Sitelerinde, durmadan kim nereden gelmiş, soyu nedir, ırkı nedir...vs. araştırıp, sonra da "Papatya falı" bakar gibi, "Şu Türk, bu Türk değil" diye otorite kesilirler.

Aslında, her iki kesim de bu halleriyle en büyük kötülüğü yapmaktadırlar; fakat bunun bile farkına varamayacak kadar akıl fukarası insanlar ne yazık ki...

Akıl var izan var; ayrışma mı, kaynaşma mı ülke menfaati icabıdır, hangisi?

Üstelik de bu çağda...

Kimin Müslüman olup olmadığına
Kimin Türk olup olmadığına
Karar verme yetkisini nerden almış bu insanlar?
Böyle bir yetki mi var?

Dedim ya, akıl fukarası zavallılar...
Ka'le aldıkça da
kendilerini nimetten sayarlar...
Sayıları 1-2 bini geçmez..

Kardeş,
O nedenle, fazla ka'le almaya değmez...
Benim gözümde sen onların topuna bedelsin...

Turk
08-19-2005, 01:37 PM
Eeeee hocam biz ne diyoruz sanıyorsun..
Sanırım türkiyede yaşıyorsun...
Asena ve ben yurtdışı insanıyız...Ve oradaki olayları en iyi bilenlerdeniz...Evet ben ırkçıyım..Ama katil değilim.Adam olana buyur olmak istemeyene de defol diyebilelim artık demi ya..Sizin tarihte bahsettiğiniz olayların hepsi iftira mı?Eminmisin..Ya şimdikiler ne oluyor..Onlardamı iftira...Benim şahsen yaşadıklarımı ne olacak..Ben bu güne kadar bir çok kürt tanıdım ..Tonlarca..Ama içlerinden 2 tanesi hariç birtane vatansever görmedim...Hepsinin bir kürdistan hayali var..
Hocam artık fazala iyimserliği bırakıp gerçeklere dönelim..Ve artık DUR diyelim ne dersiniz..Hepinizin sandığı gibi bizim kimsenin kellesini isteme gibi bir niyetimiz yok..Ben bir aile isem ,önce çocuklarım kendi çocuklarım..sonra komşuma yardım gelir ..Ve ben anne ve babamı komşuya şikayet etmem..sorunlarımı kendim halletmeye bakarım hocam...benim şahsen öyle BARIŞ -GÜVERCİN..yada beyaz bayraklara karnım tok..Ne ekerlerse onu biçecekler....o kadar...

Tabii ki ektiklerini biçecekler, ama arada yaşları yakıyorsunuz. Tonlarca Kürdün içinde sadece iki tane vatansever tanımanız, biraz sizin talihsizliğiniz ve biraz da sanırım yurtdışındaki alyenasyona uğramış atmosferin getirdikleri. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Kürtlerle içiçeyim. Tanıştığım en radikalleri bile, (ki yaptığımız tartışmalarda bir çok soruma makul cevap vermek yerine "ezildik de ezildik" demekten öteye gidemediler) ırkçı değildi. Devletten nefret ettiğini söyleyenler gördüm ama ırkçı olanlarını hiç görmedim. Teröre/bölücülüğe olan nefretinize ve düşmanlığınıza katılıyorum ama meseleyi, genelleştirmelerin en beteri olan ırkçılıkla çözme düşünceniz 1) gerçekçi değil 2) çözüm değil 3) insani değil. Ben şahsen Kürt kanı taşıdığım için hiç sorun yaşamadım hayatımda. Kürtçe de bilmem. Babam da unuttu zaten. Dediğim gibi benimki sadece biyolojik bi vaka ve inkar etmek ya da gurur meselesi yapmak gibi bi takıntım yok. Ama bugün tek bir bayrak altında yaşamamızı sağlayan şehitler hakkında spekülasyon yapmak ve bunu ırkçı maksatlara alet etmek hoş değil.

Ve evet gerçeklere dönelim. Hayır Kürtlerin yaşadığı sorunlardan değil, yetkili ve etkili olması gereken kimselerin yeri geldiğinde sessiz kalışından bahsedelim. Teröristi, bölücüyü muhattap alıp onların argümanlarına karşı cevap hazırlamak zoruma gider. Devletten bahsedelim. Meseleyi çözme kudretine sahip olması gereken devletten. Bu ülkede üzerinde yıllarca tartışılıp da bir sonuca varılmayan meseleler AB istediği zaman bir gecede kanun olup yürürlüğpe giriyor. İtin büyüğünü İmralı'da besliyorlar. Orada görev yapan Mehmetçikten daha konforlu yaşıyor bu hayvan. Kusura bakmayın, benim derdim köpekle değil o köpeğe sahiplik yapan Avrupayla. Köpeğin nesini tartışacam, köpek işte. Ve bu pis ilişki karşısında ses çıkarmayan Ankara ile. Üç tane amele Köln'de Münih'te Bıji diye bağırmış. İt de hırlar n'olcak. Benim derdim Kürtlerle değil, bu meseleyi körükleyenlerle. Amerikalı bir Ermeni "Neden Amerika Ermeni Soykırımı konusunda Türkiye'ye karşı yumuşak davranıyor?" deyince onu teselli eden başka bir Amerikalı "Çünkü Türkiye bizim stratejik ortağımız ve silahlanma konusunda en büyük alımı yapan ülkelerden biri. Bu silahları kürtlere karşı kullanıyorlar. Bırak öldürsünler birbirlerini" diyor. Gerçek bu. Bunu tartışalım.

asena
08-19-2005, 01:57 PM
Turk,oncelikle 12 milyon (Turkiyedeki) nufusu olan bir irktan insanlari tanimadigimiz,komsu olmadigimizi bile nasil dusundun anlayamadim.
Turkiye'deki evim(tek katli bir evi var annemlerin) sagi Kurt,on blok da Kurt ailesi.Onlar da coluklu cocuklu,onlar da tabii ki insan(ki elestiriyorsak insanlar ki elestiriyoruz),onlarin da sirti kasindiginda esine "bi el ativer" diyor.
Ama Turk bayragi yakildiginda onlar nedense diger tum Turk evlerinin astigi gibi protesto bayragi asmadilar.Onlar nedense ogullarini askerlik yapmamalari icin yurtdisina kacirttilar.
Onlar nedense "naber,napiyorsun" sorusuna bizler gibi "iyili,is guc,ev isi" yerine "kurtce tv izliyorum" cevabini veriyorlar.24 saat kurtce tv izleniyor genele bakarsak.
Listeyi uzatirim,kucuk ayrintilar bunlar.

Ancak bir kere bir irkin kokeni fikstir.Birisi Oguzlardan,birisi Farslardan gelmez.Kaldi ki adamlar basbas bagiriyorlar "Turk degiliz" diye.Gerci Fars-Arap kirmasi olduklarini inkar edip,toprak istemi mahiyetinde Mezopotamya Uygarliginin 1.derecede torunlari olduklarini iddia ediyorlar,o ayri.Ancak Turk oldugunu kabul etmeyen bir irkin(ki ben de etmiyorum) nesini Turk yapmaya niyetlisiniz ki?Kaldi ki Turk degiller.Kitap deme bana,ben de sana dunya kadar kitap adi sunarim,ancak ne var ki onjektif tum kitaplar/ansiklopediler Kurtler "kart kurt sesler" cikaran bir Turk boyudur demiyor.Ha Kurt Hulya Avsar (biliyorsunuz terbiyesizin tekidir) Avsar Boyunu Kurt ilan etti,neyse onu es gecelim,magazine girmesin.

Seyh Said ayaklanmasinin yaninda,1800den beri 300 kusur ayaklanma var.Hadi bunu temize birileri cikarmis,digerlerini kim cikaracak merak ediyorum.

1980lere kadar Canakkale Sehitliginde Kurt ismi yokken 81 de ne degisti merak ediyorum.Nicin bu isimler eklendi?Kurtulus icin savasmamak icin daglara kactiklari,silah zoruyla savasa gonderildikleri?

Kurt kani tasiyor olman,senin Kurtleri bir sekilde savunmani sagliyor.Son derece de dogal.

Unutma,Turkiye'de zor durumda sadece GuneyDoguAnadolu yok.Ic ege,ic dogu karadeniz GDA dan cok daha kotu durumda.O insanlar devlete sovmuyor.
Devlete sovmek icin Turk olmamak yeterliyse,iste orada yapilan resmi Kurt irkciligidir,veyahut hainliktir.

Torcoman
08-19-2005, 02:28 PM
turk, asenanın dediği gibi kürt kanı taşıdığın için yaptığın bu doğal refleksleri normal karşılıyoruz, ama gerçekleri de görmemezlikten gelemeyiz

kürtlerin büyük bir çoğunluğu bağımsızlık ateşiyle yanıp tutuşuyor, senin deiğin gibi dünya tatlısı kürtlerde yaşıyordur bu topraklarda, bunu kim inkar edebilir?

ama bu hainliğin nedeni fakirlik, devletin oralara gitmemesi, yatırımların olmaması olamaz, karşınıza hep şu soru çıkar;
neden doğu karadenizdeki dağ adamıda keleş le şehre inip, okul ,karakol basmıyor neden??? neden onlarda bir 30.000 insanı bu dünyadan almıyor niye?
sen ilk önce bunların cevabını ver

bende kardeşlikten dostluktan yanayım, ama böyle insanlarla kim dost olmayı ister, 40 çocuğununu okula göndermeyip dağa gönderen, büyük şehire geldiğinde sürekli sorun çıkaran, doğuda kaçak elektrik su kullanmasına rağmen devlete başkaldıran, zorla tayin edilip birşeyler öğretmek için oralara gönderilen öğretmenleri bile kurşuna dizen, avrupaya gittiğinde ilk işi bölücü derneklerine katılan, cahilliği ve önyargıları prensip edinen,bu devirde bile özgürlüğün kabakuvvetle aşılabileceğine inanan kaç millet var yeryüzünde?

benim tanıdığım kürtlerin de hepsi özgürlük için yanıp tutuşuyor, ama hangi özgürlük, bedava elektrik su mu? bedava devlet arsasımı? bedava eğitim bedava adalet mi? bunların hiçbiri sunulmuyormu onlara bu ülkede?

madem bağımsız bir ülke istiyorlar, onlara tek sözüm, ya sev ya ******git

Torcoman
08-19-2005, 02:50 PM
Kardeş,

Bazı zavallılılar vardır, partisine oy vermeyince,cemaatlerine katılmayınca, kendilerinden başkasını Müslüman saymazlar...
İşte, ırkçı geçinenler de aynen öyle..
Onlara göre dünyada kendilerinden başka Türk yoktur.

Sitelerinde, durmadan kim nereden gelmiş, soyu nedir, ırkı nedir...vs. araştırıp, sonra da "Papatya falı" bakar gibi, "Şu Türk, bu Türk değil" diye otorite kesilirler.

Aslında, her iki kesim de bu halleriyle en büyük kötülüğü yapmaktadırlar; fakat bunun bile farkına varamayacak kadar akıl fukarası insanlar ne yazık ki...

Akıl var izan var; ayrışma mı, kaynaşma mı ülke menfaati icabıdır, hangisi?

Üstelik de bu çağda...

Kimin Müslüman olup olmadığına
Kimin Türk olup olmadığına
Karar verme yetkisini nerden almış bu insanlar?
Böyle bir yetki mi var?

Dedim ya, akıl fukarası zavallılar...
Ka'le aldıkça da
kendilerini nimetten sayarlar...
Sayıları 1-2 bini geçmez..

Kardeş,

herkezin gözü farklıdır, gözdeki kornea parmak izi gibi her insanı birbirinden farklı yapar, düşünceler de öyle, herkezin farklı düşünceleri olabilir, sana göre aptalca olan bir düşünce bir bakarsın ki 20 yıl sonra tüm dünyayı ele geçirmiş... herkezi ka le almak zorundayız yani

"topuna bedel" sözününü ise fena bir karşılık vermemek için forum kullanıcılarına bırakıyorum, bana bu forumdaki başka bir kullanıcıyı hatırlatıyorsun bu sözlerinle, hemde gerçekten ka le alınmayacak bir kullanıcıyı

asena
08-19-2005, 06:17 PM
herkezi ka le almak zorundayız yani

Kesinlikle.Ben ki bir Turk Irkcisi olarak,ignore listime 6 Turk eklemisim,ne bir Kurt var ne bir baska irktan kisi.Oriyon Farr mesela,o derecede karsit fikirli biri olmamiza ragmen,saygi cercevesini iyi tutturan birisi.

genco
08-20-2005, 03:49 AM
Kardeş,
.................................................. ...

Sözlerim, kimseye hakaret ya da saygısızlık amacıyla söylenmiş sözler değildir. Bu zaten benim kültürümde yoktur...

TÜRK'ün yazısını iyi okuyan birisi sözlerimin manasını da anlar...

Demek istediğim:
Ülkesine sevgi ve bağlılık teması işleyen, birlik ve beraberlik ruhu yansıtan bir düşünceye sahip oluşu bakımından; Türk arkadaşı, "ayrışma" ve "parçalama" zihniyeti taşıyanların topundan daha değerli görüyorum.

Onları ka'le de almam...

Bu benim görüşüm...

oğuz
08-20-2005, 04:10 AM
Dün gece Flash TV'de haber bültenini seyrediyorum..

Kürt-Der derneğinden bir vaka yayında;

Spiker; efennim sizin derdiniz nedir ?
-Biz eşit haklara sahip olmak istiyoruz
Spiker; efennim benim sahip olduğum haklardan hangisinden yararlanamıyorsunuz
-efennim bu ülkede kürt sorunu vardır
spiker;efennim bu sorunları bize sıralarmısınız ?
-efennim kendimizi ifade edemiyoruz
spiker;şu an kendinizi ifade edemiyormusunuz ?
-efennim o öyle değil biz kürtlerin kimlik sorunu var
spiker;kimliğiniz yokmu efennim ?

.... :lol:

Devam etcek...

genco
08-20-2005, 02:16 PM
"Kürt sorunu" diye bir sorun olduğuna inanmıyorum ama esas niyetin "Kürtçülük" ya da "Bölücülük" olduğu şüphesiz...

Kürt ırkçılığı yapanlar ise "katilbaşı" ve sürüsü... "Zanagiller ailesi" yani...

İster inanın ister inanmayın; eski DEP li olan bu Kürtçü-Bölücüler, her ay, milletvekili emekli maaşı alıyorlar...

PKK'nın Avrupa Temsilcisi Zübeyir Aydar bile devletten maaş alıyor...(İşe bakın; TBMM katipliğinden, PKK başkanlığına!..)

Yurt dışında iyi hainlik yapsınlar diye, besliyoruz!

"Besle kargayı, oysun gözünü"

Dünyada bizim devlet gibisi var mı acaba?

Kendisine hainlik edene 3-4 milyar maaş veriyor!..

Daha nasıl bir sorunları(!) olacak ki?

Altlarına bir de özel uçak mı verseydik?

4twelve
08-21-2005, 07:52 AM
Kesinlikle.Ben ki bir Turk Irkcisi olarak,ignore listime 6 Turk eklemisim,ne bir Kurt var ne bir baska irktan kisi.Oriyon Farr mesela,o derecede karsit fikirli biri olmamiza ragmen,saygi cercevesini iyi tutturan birisi.Ben varmiyim ablam bu 6 kisi icerisinde??;)

asena
08-21-2005, 09:13 AM
hayir 4twelve.Karsit fikirli olmakla,ignoreun alakasi yok.Ignorea,bazi kisilerin istegiyle(kendileri benim onlarla muhatap olmamami istediler),digerlerini ise hareketlerindeki saygisizlik yuzunden uyguladim.Yani ilk bolum onlarin isteklerine saygi,ikinci bolum ise forumda ikili t