PDA

View Full Version : ŞAMPİYON FENERBAHÇE'lilere Tebrikler..

Pages : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10

Qarshi
08-13-2005, 04:08 AM
Hakli olunan davada mucadeleyi ahlaksizlikla yapmaya calisip haksiz duruma
dusmenin ne alemi var?!?!..

- Stadin etrafinda toplanalim; eyvallah...
- Tribunlerde olamasak bile disaridan sesimizle ve yureklerimizdeki sevginin
sinerjisi ile takimimiza destegimizi verelim; eyvallah...
- Oylesine kalabalik olalim ki, bize ayakoyunlari yapanlar ve daha da
yapmayi dusunenler "kimle ugrasiyoruz" desin; eyvallah...

Fakat, bu hakli mucadelemizde cirkinlikleri tercih ederek neyin kazanimini
elde edecegimizi dusunuyorsunuz da "eziktasa ve federasyona sovmek" icin
insanlara cagrida bulunuyorsunuz?..

Fenerbahce kimligini boylesine cirkin ve kirli gosterme hakkini kendinizde
nasil gorebiliyorsunuz?..

Lutfen soylemlerimize, mucadele yontemlerimize, uslubumuza ve
hareketlerimize dikkat edelim, gerekiyorsa ceki duzen verelim.

Artik anlayin lutfen!.. Her yanlis hareketimizde misli misli odettirilmek
uzere hazirda bekleyenler var ve biz bunlara firsat vermekten vaz gecelim.

FENERBAHCE'mize yakisir Fenerbahceli'lik durusumuzu gerektigi gibi
sergilemek bu kadar mi zor?

Bu aksam kendini bilen butun Fenerbahceli dostlarimla destegimizi vermek
icin bulusmak uzere...

Qarshi
08-13-2005, 04:55 AM
Çocukluğumun futbolu

"Belki futbol topumuz yoktu. Fakat futbol topuna ihtiyaç da yoktu. Top yuvarlaktır diyenlere inat koşardık üzerine basılmış kola kutusunun ardından..."

Futbol denilince akla havada uçuşan dolarlar, bomba süsü verilmiş transferler geliyor şimdilerde. Oysa içinden patlak toplar, ezilmiş kola kutuları geçen çocukluğum öğretmişti bana, başka bir futbolun mümkün olduğunu..

Şimdilerde yok terli terli soğuk su içmelerimiz ve kalmadı çocukluğumun geçtiği, içinden geçip büyüdüğüm toprak arsa. Belki futbol topumuz yoktu. Fakat futbol topuna ihtiyaç da yoktu. Top yuvarlaktır diyenlere inat koşardık üzerine basılmış kola kutusunun ardından ve köşeli de olsa topumuz maçlarımızın hiçbirinin sonucu önceden kestirilemezdi. Top asla beklediğimiz köşeden gelmezdi, köşeli kutunun azizliği... Sonra saha futbol oynamaya müsait de değildi. Ne farkeder? Kaleci eliyle topu her oyuna sokuşunda büyük bir cüretle kafa atmaya kalkardık kola kutusuna, yahut vole çakmaya. Bir kola kutusuna vole çakabilmek uğruna arsadaki çukuru görmeyip içine düşmemden unutmam bunu yaptığımızı. Çünkü alnımda olayın bir hatırasını hala saklarım. Bilmem 80'lerin ilk yarısı olduğu için miydi oynamak isteyen herkes oynardı. Kutu koladan patlak plastik toplara terfi ettik bir süre sonra. Oyunun inandırıcılığı artsa da hâlâ beklenen köşeden gelmiyor, ya da bir türlü gelemiyor, gole giden yolda kalıveriyordu patlak topumuz.

Ergenlik bozdu bizi
Sonra 90'lara geldik, plastik topların patlamamış olanları girdi hayatımıza. Bilmem doksanlara geldiğimizden midir, topun sahibi seçerdi oynayacakları. Oynayamıyorsak çok üzülmezdik ama. Nasıl olsa ortalık hâlâ sahipsiz maça müsait kola kutusu kaynamakta...
Ergenlik bozdu bizi. Yuvarlağın meşin olanını aldık elimize belki ama doksanlar devam ettikçe daha bir oynatmaz oldu topun sahibi çocuklar. Üstelik kızların görebileceği alanlarda ezilmiş kola kutusunun, patlak topun peşinden koşmaya utanır olduk. Bazen dayanamadık oynadık, kızlar oradan geçerken yeni çıkmaya başlayan sivilcelerimize kadar kızardık. Ah şu kızlar... Bitirdiler bizi ve çiçeği burnunda futbol kariyerimizi. Arsalar yavaş yavaş azalıyordu ve biz inceden okul bahçelerine ve paramız olduğunca halı sahalara kayıyorduk.
Kim demiş futbol insana bir şeyler öğretmez diye. Ben o sahalarda öğrendim topum yoksa veya en iyisi değilsem oyuna alınmayacağımı. İlk kasti faulü oralarda yaptılar. Onda devre yirmide biter maçlar öğretti ezik kola kutusunu paylaşmayı oynamak isteyen her arkadaşla. Arsadaki çukurun içinde farkına vardım arkadaşlarımın beni ne kadar sevdiklerinin ve omuzlarda okulun revirine taşınırken anladım hayatta her güzel şutunuzun hemen yanıbaşında koca bir çukur olduğunu. Okulun bekçisi Veysel Abi peşimiz sıra kovalarken algıladım geri kalan hayatımda oynamak istediğim oyunu bana kolay kolay her yerde oynatmayacaklarını. İlginçtir o zamanlar sabahtan akşama kadar bilmem kaç kere yaptığımız maçlarla sürekli hayatımızda olan futbol dilimizde pek yoktu. Kim hangi takımı tutardı çok hatırlamam. En fazla hangi takımı tuttuğumuzu bilirdik, bir de 'nasıl koyduk geçen hafta'yı, şampiyonluğu falan. İnce puan hesapları yapmazdık o zaman, ince hesap adamı değildik yani. Koymuşsak koymuşuzdur, şampiyon olmuşsak olmuşuzdur, o kadar. Yaz, kış, sıcak, soğuk demeden oynardık, sadece oynardık. Arada bir maç yapmaktan sıkılır, dokuz aylık, japon kale veya gol atan kaleye ile başka hazların peşinden koşardık. Yine ilginçtir, top oynamaktan hiç sıkılmazdık. Belki de futboldan sıkılmamayı öğretti çocukluğumuz bizlere. Belki de bu nedenle futbolu sevmeyenler anlamaz nasıl sıkılmadan saatlerce futboldan söz edebildiğimizi. Çünkü biz aşılıydık; çocukluktan...

Eşek kadar adamlar
Ergenleşme artıkça, damarda akan kan daha bir delirdikçe maç yapmaya olan ilgimiz azaldı. Eşek kadar adamlar olarak kamusal alanlar olan sokak araları ve arsalardan özel alanlarımız olan halı sahalara çekildik iyice. Futboldan hiç hazzetmeyen ve gözlerine, memelerine vurulduğumuz kızlar görmesin diye belki de. Oramızdan buramızdan kıllar tüyler fışkırırken bizler futbol sevgimizi yer altına çektik. Farklıydık ya bir de, öyle herkes gibi futbol hastası olmamak lazımdı. Yabancı müzik dinlemeli, ne bileyim şiir yazmalıydık. Top oynayacağımıza dergi çıkarmalı, sinemadan anlamalıydık. Kısacası sıradanlaşmamalıydık. Ne yapacaksak yaptık ama gözümüz hâlâ çaktırmadan puan cetvelinde! Üniversiteye hazırlanıyor ve zart zurt âşık oluyorduk. Fakat hâlâ önce gazetenin spor sayfasını okuyorduk. Futbol muhabbetlerini harbici arkadaşlara ayırıyorduk ve futbola olan düşkünlüğümüze siyaseten uygun bir çıkış arıyorduk. Artık topumuz veya halı sahaya verecek paramız vardı, iyi oynayan kötü oynayan bir arada maç yapabiliyorduk. Fakat bu sefer de kızları zengin ve yakışıklı olanlara kaptırıyorduk. Sahipsiz aşklardan kırık kalplerimize ilaç gibi geliyordu her bir galibiyet. Kısaca biz futbol oynuyor, gol atıyor, gol yiyorduk ve bu esnada hayattan yenebilecek gollere karşı baraj kuruyorduk. Futbol bize hayata dair çok şey öğretiyordu. Belki de bu yüzden futbolu çok seviyorduk...

Eray Özer
Radikal 2
24.07.2005

Aybike
08-13-2005, 05:02 AM
Bundan sonra Aybike hanımın lakabı 90+3 Aybike olacak :lol:

heheheheh çokmu dokundu oğuzum?

Aybike
08-13-2005, 05:04 AM
Bu üç oldu !!! Saymaya devam :lol: (Gerçek yüzünüz ortaya çıkıyor.. İftiracılar sizi.... ):twisted:

Ne o atan atılanımı suçluyor?
Çakıcı olayına gelince ben beşiktaşlı değilim.... :lol:
Ultra aslanım....... :lol:

Aybike
08-13-2005, 05:05 AM
Bu üç oldu !!! Saymaya devam :lol: (Gerçek yüzünüz ortaya çıkıyor.. İftiracılar sizi.... ):twisted:

Şey o dediğin iftira olayını oğuz abin iyi bilir..Sahtakerlar siziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol:

Qarshi
08-13-2005, 05:08 AM
heheheheh çokmu dokundu oğuzum?

Dokunacak birşey yok 90+3 aybike hanım. Biz bu hikayeleri İstanbulspor maçında 90+8 lerde filanda görmüştük:lol: :lol: :lol:
Gol gelene kadar devam ettirecekmiydi namussuz işte onu hiç bilemedik:lol:

Qarshi
08-13-2005, 05:10 AM
Ne o atan atılanımı suçluyor?
Çakıcı olayına gelince ben beşiktaşlı değilim.... :lol:
Ultra aslanım....... :lol:

Ultraslan :lol:

Sizi gidi kopyacılar İtalyan takımlarının ultra'sını alıp sahtekarlık yapıp sonrasında millete poh atmaca. ancak bi GS.li bunu yapar abartmamak lazım:lol:

genco
08-13-2005, 05:10 AM
"Dakka 1, gol 1"

Bu kalıplaşmış söz, daha maçlar başlamadan anlamını buldu.

Futbol Federasyonu, Fenerbahçe sahaya (resmi)çıkmadan, sahası kapatıldı.

Sonucu, nedeni belli olmayan bir olay yüzünden.

Silahın dışardan atıldığı belli..

Dışarıda kimler var?

Aziz Yıldırımı protesto için güvenliği bırakan polisler var...

Silah dışarıdan...

Polisler dışarıda...

Görmemeleri, duymamaları enteresan!

Sonuç:
Fenerbahçe daha ilk maçında seyircisiz oynayacak!

Yorum açık...

Qarshi
08-13-2005, 05:11 AM
Şey o dediğin iftira olayını oğuz abin iyi bilir..Sahtakerlar siziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol:

:lol:

Je nais comprend pas

Qarshi
08-13-2005, 05:13 AM
"Dakka 1, gol 1"

Dışarıda kimler var?

Silah dışarıdan...

Polisler dışarıda...

Sonuç:

Yorum açık...

Gerçi anlama bozukluğuna girecekleri için fazlada birşey yazmaya gerek yok ;)

Aybike
08-13-2005, 06:32 AM
Ultraslan :lol:

Sizi gidi kopyacılar İtalyan takımlarının ultra'sını alıp sahtekarlık yapıp sonrasında millete poh atmaca. ancak bi GS.li bunu yapar abartmamak lazım:lol:

haaaaaaaaaaaaayt ....
sizin fb marşı kimin? Beste hangi milletin?hihihihiiiiii.....
Ultra aslan GS dir..Aslanlar gibi heheheheh.... :lol:
90 + 3 de gol atılması yasak demek..Hadi bakalım siz bi öle atın nolcek..hehehehe..Federasyona dilekçe verin biz uzatma istemiyoz diye..Bizde riayet edelim :lol:

TurkMen
08-13-2005, 11:57 AM

Valla oğuz abiye sormadan iftiranın ne olduğunu iyi anladım ben :lol: Aslında iftiranın ne olduğunu biliyordum da İFTİRACININ kimler olduğunu anladım:lol: :lol:

Aybike
08-13-2005, 11:59 AM
Valla oğuz abiye sormadan iftiranın ne olduğunu iyi anladım ben :lol: Aslında iftiranın ne olduğunu biliyordum da İFTİRACININ kimler olduğunu anladım:lol: :lol:

Marşınızı sordum kardeş...Kimin?Hangi ülkenin?
Sakın bir hristiyan ilahisi olmasın heheheeh internette araştır bakiiiiiiim..İftira ise özür dilicem :lol:

TurkMen
08-13-2005, 12:01 PM
"Dakka 1, gol 1"

Dışarıda kimler var?

Silah dışarıdan...

Polisler dışarıda...

Sonuç:

Yorum açık...

Şimdi ben bu adamlar deli diye yorum yaparsam çokmu abes kaçar acaba :lol:

Aybike
08-13-2005, 12:01 PM
ha bide şu ultrası olan italyan takımı hangisiymiş merak ettim?
Öle bişey yokta oğuz nasıl kıvıracak o yüzden soruyom.... :lol:

Aybike
08-13-2005, 12:02 PM
yok canım niye abes kaçsın...soru sizden gelince çok doğal :lol:

TurkMen
08-13-2005, 12:02 PM
Sakın bir hristiyan ilahisi olmasın heheheeh internette araştır bakiiiiiiim..İftira ise özür dilicem :lol:

Okuyorum yavaş yavaş.. acele etmeyin.. :lol: Sırayla maçtan sonra ama

TurkMen
08-13-2005, 02:18 PM

Marşımız Nesrin Sipahinindir. Ülke olarak Türkiyedir. İlahi olarak GS'nin mevlütünde çalınmaktadır:lol:

Aybike
08-13-2005, 02:35 PM
Marşımız Nesrin Sipahinindir. Ülke olarak Türkiyedir. İlahi olarak GS'nin mevlütünde çalınmaktadır:lol:

Diyerbekir bedende ,senide gördüm gidende,
aklimi baştan aldın,bir kerede görende..
le nazey nazey le nezay le nazey nazey..teh teh teh teh..
alla alla nerden takıldı bu türkü dilime yav.... :lol:

TurkMen
08-14-2005, 01:02 PM
Tahkim Kurulu 1 - Fenerbahçe 0

Amaaaa.....

Qarshi
08-15-2005, 02:31 AM
Ben hataları gördüm.Taraftarda benim gibi hataları gördü...
Düzeltmesi gereken Daum efendi bu hataları düzeltmezse anlaşılan yine yönetime kapalı kapılar ardında toplantılar bekliyecek...

Önümüzdeki günler güzel sadece biraz sabırlı olmak gerekiyor...Yukarıdaki skorda verilen mesajda yerine gitti sanırım

Qarshi
08-15-2005, 03:55 AM
Son 2 sezonun sampiyonu Fenerbahce'nin 2 mac ust uste berabere kalmasi bazilarinin agzini sulandirdi ve yine bildigimiz futbol ulemalari ekran basinda Fenerbahce alehine sallayip durmaya basladilar. Everton macindan sonra bu Fenerbahce'yi kim durduracak diyenler bu gun dagitici santrafor lazim , Anelka ile olmaz demeye basladilar... Bunlar isin hikaye tarafi ancak Fenerbahce futbolunda hepimizin dusunmesi gereken paradokslar yasamaya devam ediyor..

* Bu sezon sadece takimda direk oynayan 1yeni oyuncu transfer etmis gorece 3 yillik takimin saha icin kurgusunun hala oturmamis olmasi nasil aciklanmali.. 7-8 oyuncusu 3 yillik ,5-6 oyuncusu 2 yillik olan bir takimin gecen yillara oynanan yuzlerce maclara inat hala kendini bilmez saha ici rahatsizliklarinin sebebi nedir ?

* Cok guclu ozelliklerine ragmen ,Nobre'nin dripling ile adam gecememe ozelligi ,Alex'in kucuk maclarin buyuk oyuncusu ozelliginden kucuk maclarin gorunmez oyuncusu kimligine burunmesi , 1-2 mertere pas veremeyen fundemantel eksikligi dorunlarda olan tuncay'in hala 7-8 metreye topuk pasi atma sevdalari , Turkiye'nin en iyi orta yapan ofansif kanat oyuncusu Mehmet'in koca bir 45 dakika daglari taslari nisan almasi , geldiginde Brezilya'nin en yurekli defans oyuncusu olan Luciano'nun hala kademe hatalari uzerine yer tutma hatalarini da eklemesi , Anelka gibi uluslar arasi tecrubesi yuksek bir oyuncunun kendi basina buyruk saha icinde gezinecek kadar bunaltilmis olmasi , bireysel eksikliklten ziyade makinanin dislilerinde bir sorun oldugunu gostermiyor mu ?

* Gecen sezon bizim sacimizi basimizi yoldurdugu iddia edilen ve gece hayati yuzunden hep hedef adam olarak gosterilen Serhat'in gittigi takimda forvet hattinda harikalar yaratmasi , acaba onu kanada hapsedip sonrada futbola kusturdukten sonra takimdan gonderten Daum'a bir mesaj midir ? Ayni eziyet simdi Anelka'ya sag tarafta ,Tuncay'a 2 yildir sol tarafta yapilmaktamidir ?

* Geldiginden beri transfer isteyen ve her basarisiz sonucun ardindan ona buna saldiran ortaligi atese veren teknik adamimiz son 3 yilda yaptigi transferler ve onlardan aldigi verimi Fenerbahcetaraftarina aciklayabilir mi? Enke'ler , Fabiano'lar ,Turkiye'nin en yetenekli forveti dedigi Hacioglu'na 1-2 dakika bile forma vermemeler ,geldiginde umit milli formanin tapusunu almis bu gun 2 metreye orta yapamayacak kadar guven eksikligi olan M.Hanefi'ler , Selcuk'lar ,Anelka'lar , giderken kina yakilan Pier Van. Hoijdonk'lar kimin zamaninda kimin istegi ile alindi ?

* Kritik her mac kaybindan sonra sorunu baskasina patlatan Daum'un Diyarbakir macindan sonra yine medya'nin havada kaptigi gerginlik kokan ve istiktar hevesimizi yine kursagimizda birakan aciklamalarinin Fenerbahce'ye verdigi zararin , taraftara verdigi keyifsizligin bu sefer son olacagina inanan aramizda varmidir ?

* Almanya'da hem Fenerbahce hem Almanya milli takimini calistiririm diyebilecek kadar Fenerbahce'yi dusunmeyen bir modelin Fenerbahce teknik direktoru olarak motivasyon kaynagi varmidir ? Yoksa saha icinde bizlerin sacini basini yolduran kayitsizliklari ve kafasinda direttigi sistemin futbolculara uymadiginin Fenerbahce'de yarattigi travmalari Daum'a kim aciklamalidir ..

Fenerbahce'nin sorunu medaya , bireysel futbolcu yetersizlikleri yada futbol disi etkenler degildir.. Sorun gecen 3 yila ragmen hala saha icinde futbol oynayabilecek bir takim olamamasidir... Bu futbol dusuncesi ve futbolcular uzerinde gorunmeyen ekip olma ruhundaki basarisizlik Daum'un basarisizligidir.Birilerinin bununla yuzlestigi gun Fenerbahce'nin buyuk basarilara yelken acagi gundur..

O gune kadar ve o gunden sonra destek vermekte bizim gorevimiz..

"İnadina İsyan -İnadina Fenerbahce"

Qarshi
08-15-2005, 04:13 AM
Iki haftadir alinan basarisiz sonuclarda Daumun da hatasi var,
futbolcularin da.. Tipki 2 senedir kazandiklari basarilarda hepsinin
payinin oldugu gibi..

Eyvallah..

Ama oyle bir donemdeyiz ki, ya attigimiz dev adimlarla ileriye gitmeye
devam edecegiz, ya da gecmisteki bunalimli yillara geri donecegiz..

Uyduruk bir ceza, uyduruk bir onay, sagli sollu saldiran yazarlar,
TFF, Tahkim, gs, bjk, ts, kulupler birligi.. O kadar cok cephe var ki
karsimizda, bir de kendi kendimize cephe acmanin hic kimseye faydasi
yok...

Su anda yapilan "Elestirmeyecek miyiz?, saksakci mi olalim, takim kotu
top oynuyor" muhabbetlerinin tamami hakli olabilir. "Simdi sirasi"
degil geyiklerinden de hic hazzetmem. Bir dogrunun goruldugu anda
soylenmesini savunurum.

Ama su anda durum cidden farkli. Sezon daha yeni baslamisken
yapilanlar ortada. "Fenerbahce nasil durdurulur" sorulari ve bulunan,
uygulanan cevaplar ortada..

Onlar icin tek dusman, tek hedef var, o da Fenerbahce...

Sampiyonluk falan ikincil hedefler. Cunku bizi durduramazlarsa,
karistiramazlarsa farkin ne boyutlara gelecegini biliyorlar.

Bizim icin de oncelikli hedef onlarla mucadele olmalidir. Bu yuzden
sampiyon olmamiz sart.. Mucadele icin de once bilinclenmek gerekli.

Su saatten sonra TD degisikliginin de, yapilan muhabbetlerin de bize
faydasi yok. Gemi kalkti, uzak bir limana dogru gidiyor. Kendi
icimizde isyan cikarmazsak, bu gemi gidecegi yere varir. Aksi halde
hep birlikte batar, hep birlikte aglariz..

Once fikren ve zikren birlik saglamamiz gerek. Tek hedef, tek cephe..

HEDEF 99. YILIMIZDA 26. SAMPIYONLUK...

Qarshi
08-15-2005, 04:47 AM
Tuncay'in attigi gollerde dahi vurusu hatali..Ama napalim,Tuncay
bu..Topculugu bu..Topculugundan ziyade adam futbolcu ve elinden gelenin en
iyisini yapiyor daima...

Gordugu kart sorumsuzluk mu?Tuncay sorumsuz biri degil.Fazla hirsli ve hala
genc.Ondan ya hirsli bir genc olmasini beklemeyecegiz ve boylece Tuncay
Tuncay olmayacak,ya da arada boyle kartlar gordugu de olacak.Kendisi ve
futbolu olgunlastikca azalacak tabii bu huylari..

...

Ben de gecen seneden daha iyi oldugumuzu dusunuyorum.Takim daha bi kendini
bilerek,ne yaptigini bilerek oynuyor.Ortasahada Appiah Aurelio daha bi uyum
sagladiklarinda Alex'in mucizelerine gerek kalmadan cok daha bilincli
maclarimiz,galibiyetlerimiz olacak.

Oyun icinde Alex'in ortada kendini cok kitledigi oluyor.Bu iki mac icin
soylemiyorum,gecen sene de boyle idi...Ozellikle rakibin adam adama oynadigi
maclarda Alex-Anelka ve Tuncay'in -hatta bunlara Appiah ve Aurelio da
eklenebilir-surekli yer degistirecekleri bir duzene gitmesi beklenebilir
Daum'un..

Ornegin Anelka'nin Nobre'nin arkasina,Alex'in yerine,Alex'in sola
kaymasi,Appiah ve Aurelio'dan birinin de saga kaymasi gibi..

Takimin ortasaha ve hucumundaki bu adamlarin bu zenginlikleri var.Bir kac
ayri bolgede oyanayabilirler.Gecen sene kulube hucum acisindan daha zengin
idi,bu nedenle oyuncu degisklikleriyle oyun icinde cok degisik bir duzene
gecebiliyordu hoca.Fakat bu sene bunu saha icinde yer degistirmeler olarak
gorecegiz gibi geliyor bana..

..

Savunma gobegi Luciano-Onder oldugundan ilk toplara basan Luciano,kademe
yapan Onder oluyor.Iki oyuncunun oyun yapilari birbirine benziyor aslinda.Ve
bu handikap..Cunku bu ikiliden birinin daha sert bir oyuncu olmasi gerekir.

Bu bolgede en dogru ikilimiz Luciano-Servet..Maalesef ki Servet'ten uzun
suredir yararlanamiyoruz.

...

Bu takimin muhakkak iki iyi kalecisi olmak
zorunda.Gitti,geldi,kalacak,donecek derken Rustu'den bana da gina
geldi.Gelgelelim bir gercek,iki iyi kalecimiz olmak zorunda.Volkan'in
hocasinin bu konuda adil olacagindan emin olup,konusmadan isini yapmasi
lazim.Bu sezon Rustu'yu kesebilir.Fakat isini iyi yapmasi,kendini
gelistirmesi sart.

Rustu mu,Volkan mi?Bence hala Rustu..."Hatali gol yiyecekse,Volkan yesin"
demek laf-i guzaf..Hata yaptiginda hala ayakta kalabilmek mesele.Rustu
kalabiliyor,biliyoruz,Volkan icin ise "bilmiyoruz."

4twelve
08-15-2005, 07:52 AM
Ahh bu fener yok mu adama bole 3 safya dolusu aciklama yazdirir,,Kardesim deyin ki biz DBAKIR I satin alamadik,hakemi de alamadikk boyle oldu,degilmi ustam:twisted:

Qarshi
08-15-2005, 08:09 AM
Ahh bu fener yok mu adama bole 3 safya dolusu aciklama yazdirir,,Kardesim deyin ki biz DBAKIR I satin alamadik,hakemi de alamadikk boyle oldu,degilmi ustam:twisted:

Bu satın alma merasimleri üst üste şampiyon olduğunuz senelerden kalmamı usta ?

Mesut yılmaz'lar,Mehmet ağar'lar:lol: :lol:

Siyaset & Mafya ayaklarını sen daha iyi bilirsin usta

Sandıkta görüşürüz mesuth dedik ve görüştük:lol:

4twelve
08-15-2005, 08:20 AM
Bu satın alma merasimleri üst üste şampiyon olduğunuz senelerden kalmamı usta ?

Mesut yılmaz'lar,Mehmet ağar'lar:lol: :lol:

Siyaset & Mafya ayaklarını sen daha iyi bilirsin usta

Sandıkta görüşürüz mesuth dedik ve görüştük:lol:
Soruma cevap lutfen ,demogojiye karnim tok,seninde verecek cevabin yok...Demi:twisted:

Qarshi
08-15-2005, 08:30 AM
Soruma cevap lutfen ,demogojiye karnim tok,seninde verecek cevabin yok...Demi:twisted:

Cevap yukarıda; ANLADIN SEN ANLADIN :lol:

Qarshi
08-15-2005, 08:38 AM
Takima ve Teknik Heyete Güveniyoruz...
Fenerbahçemiz 2 senedir sampiyon oluyor ve 2 senedir lige, puan kayiplariyla basliyor. Bu yilin, geçtigimiz iki sezondan farki, puan kayiplarini ikinci haftaya da sarkitmamiz oldu. Takim bu sezona radikal bir siste degisikligi yaparak girdi. Kalecimiz Serdar disinda, tek bir transfer yaparak, Juventus'tan Appiah getirildi. Saglam bir orta saha ile maçlara çikilacaginin sinyalleri verildi. Oynanan hazirlik maçlarinda da buna uygun oyun planlari uygulandi. Appiah transferinden önce, Almanya kampinda güçlü rakiplerle yapilan hazirlik maçlarinda, takimin zor gol yeyip, zor gol attigina sahit olduk. Appiah geldikten sonra, Premier Ligin güçlü ekiplerinden Everton'la oynanan maçta ise takimin bir makina nizamiyla çok hareketli ve yardimlasmali bir futbol oynadigini gördük. Tabi bu oyun, rakibini abartmayan, oyun karakterini sahaya yansitmaya çalisan denk güçlerin mücadelesiydi ve ancak Avrupa maçlari için bir ölçü kabul edilebilirdi. Bize karsi, ortalama 8 kisiyle müdafa yapilan ligimiz için bir ölçü olamazdi. Sayin Daum'un da dedigi gibi bu maçin ilüzyonundan bir an önce kurtulmamiz gerekirdi ama basaramadik.

Takimimiz 2 haftadir berabere kaliyor. Agustos ayinin basinda, cehennem sicaklarinda futbol oynama azabi yaninda, hazirlik kampinda sayin Daum'un dedigine göre, kariyerinin en ciddi hazirlik kampini yapan oyuncularimizin yorgunlugu da eklenince, ligin basinda, tempolu, istekli bir futbol göremeyecegimizi bilerek maçlari izlememiz ve bu sonuçlara hazirlikli olmamiz gerekirdi aslinda. Yine sayin Daum'un beyanatlarindan, takima asiri yükleme yapildigini ve bu islemin sonuçlarinin Eylül ayinda alinacagini da ögreniyoruz. Demek ki asil hedef Sampiyonlar Ligi... Avrupa basarisi için, ligin ilk haftalarinin riske atilmasi gibi bir strateji belirlenmis ki, bizim gibi güçlü kadrolara sahip takimlarin bunu yapmasi son derece mantikli. Çünkü Türkiye Ligi sonuçlari tolere edilebilir ama Sampiyonlar Ligi öyle degil. Sayin Daum da pekala biliyor ki, takimimizin basinda Demokles'in kilici gibi dolasan Avrupa'da basarisizlik tehlikesini bertaraf etmek, hem kelle avcilarini susturacak hem de camiadaki yerini saglamlastiracak ve takim içi huzur saglanacak. Bu yüzden izledigi strateji dogrudur ve akla yatkindir.

Genç ve Türkiye standartlarinin üzerinde bir kadroya sahibiz. Takima ve yeni sisteme inancamizin tam olmasi bu yil hem içeride hem disarida kazanacagimiz zaferlerin garantisi olacak. Bizi durdurmak için her türlü gayr-i ahlaki yönteme basvurulacaginin sinyalleri daha ilk haftadan geldi. Bu futbol disi ayak oyunlarini ancak birlik ve beraberlegimizi, takima ve teknik kadroya olan inancimizi koruyarak bozabiliriz. Bu sene yine rakiplerimiz, aldiklari kisir sonuçlu galibiyetlere ragmen yere göge sigdirilamiyor biz ise yerden yere vuruluyoruz. :iz isimize bakalim, birakalim onlar hayal dünyalarinda yasamaya devam etsinler. Arkalarinda oldugumuzu hissettikleri müddetçe, bu takim, gerçeklerin ne oldugunu teker teker bazilarina hatirlatacaktir.

Her ne kadar bazi futbol ülemalari kabul etmese de, biz takimin dogru yolda oldugunu, transfer politikasi dahil, atilan bütün adimlarin dogru bir stratejinin ürünü oldugunu biliyoruz. Geçen sene elestirdikleri sistem, bu sene onlarin istegi yönde modifiye edilmesine ragmen, hemen pozisyon degistirip geçen sene oynan futbola methiyeler düzmeleri ve bu güçlü orta sahali oyun sisteminin seyir zevkinin olmadigindan filan bahsetmeleri, onlarin nasil ilkeli insanlar oldugunu bizlere zaten göstermiyor mu? Sükürler olsun ki, takimin basinda akilli insanlar var ve gelecegimiz bu rüzgar güllerinin elinde degil...

Metin

Qarshi
08-15-2005, 09:12 AM
FB CUMHURIYETI...
Renklerine gonul verdigim takimimin camiasinin butunune verilen ad bu... Sonuna Cumhuriyet konmus, cunku bu camia insanlari FG leri, Apolari vs. leri barindirmaz... Ve kendisine ornek aldigi tek bir lider vardir o da ATATURK.. Bu yuzdendir Emreler, Sukurler Fenerbahce formasi giyemeyecek olduklarini bilirler.. Hatta bu sekilde demec bile vermekten kacinmazlar...

Cumhuriyetin gercek anlamda kurulusuna en buyuk hizmeti veren de Aziz Baskandir... Cunku Cumhuriyetin onunde engel olarak duran gruplardaki fikir ayriliklarini bir cati altinda toplayabilmeyi basarmistir.. Hatta karsisinda duranlari da Cumhuriyete sokmamistir... Kurumsal alanlarda yapilan basarili hareketler FB yi gercekten FB Cumhuriyeti olma konusunda onemli yerlere getirmistir... Taraftar zaten cumhuriyetin sahibi olarak basindan beri gorevini noksansiz yerine getirmistir..Ve onun olmadigi bir gunde neler olabilecegi Cumartesi gunu ispat edilmistir.. Kisaca TRT1 de dun gece Bilginin dedigi gibi Fenerbahcenin bir numarali yildizinin sirtinda 12 numara var... Yani taraftar...
Alexlerin, Anelkalarin, Nobrelerin, Appiahlarin, PVH lerin Rustulerin Tuncaylarin Umitlerin yeri dolar ama Taraftarin yerini asla doldurmak mumkun degil.. Ben bu yuzden Ctesi yasanan maci taraftarin daha da yildizlastigi bir mac olmasi acisindan onemli goruyor ve o stadta kombinesi olan, bir cok maci kacirmadan mabede giden butun arkadaslarima ne kadar onemli olduklarini anladigim icin YUREKTEN TESEKKUR EDIYORUM... Bu mac onlarin maciydi...Artik Turkiyede onemleri daha da fazlasiyla anlasildi...

Simdi gelelim macda gorduklerime..Once biraz PVH den bahsetmek istiyorum... 2003/2004 sezonu sampiyonlugunun mimari.. Neler yapardi?? Yasina ragmen kosardi... Kale cizgisinden top cikarirdi defansta... Hucumda elinden geldigince rakip defansi rahatsiz ederdi... Ve inanilmaz mutevaziydi... Takim arkadasi gol attiginda gol sevincini paylasmak icin once o kostururdu golu atan arkadasina... Taraftari severdi... O da taraftarini severdi... Adina hic bir zaman tribun olmadi... Cunku coskusunu butun stadla paylasirdi... Stardi... Ama o kendisini star olarak gormez sahanin her yerinde isci gibi calisirdi... Tam bir Cumhuriyet insaniydi... Takima yeni katilan arkadaslarina da en ufak bir gocuntu yasamadan destek olur ve takima kazandirmak icin yardimci olurdu... Nobre bunun en guzel ornegi... Gol vurusu yapabilecek durumda bile gol pasi vererek onu onore etmeyi bildi.. Umitin en yakin arkadasiydi... Hem disarida hem sahada... Kaptana yaptigi profesyonel destek takimin manevi kaptani olmasini sagladi.. Umitin PVH varken yakaladigi performansi hatirlamak isteyenler gecen sezon oynadigimiz ilk 8 macin sadece gollerine Antu.com dan bakabilirler....

Peki ne oldu da gitti PVH... Alex diye bir star geldi... Duran toplarda PVH kadar usta ve de ondan genc, Brezilyali (bu en onemli ozelligi), kisa mesafelerde mukemmel adam eksiltme yetenegi var, ayak bilekleri mukemmel ve seyri keyifli topla oynadigi zaman.... Bir an da frikikleri o kullanmaya basladi... Duran toplari o kulanmaya basladi... Besiktas macindan sonra da takimin bir anda lideri oldu... Hepimizi o kadar buyuledi ki PVH yi bir anda unuttuk... Aramizda PVH den kurtulmak isteyenler bile oldu... Ve istedikleri oldu kurtulduk ta... Hatta giderken soylediklerinden dolayi nefret edenlerimiz de oldu... Onun gidisi kesinlestikten sonra gozlerimiz iyice korlesti... ALEX - NOBRE KRALLIGININ olusmasina hepimiz destek olmaya basladik... Nobre isirgan bir forvetti.. Kosturuyor mücadele ediyor... Her topa kafasini sokuyor savasiyor... Yani bizi tatmin ediyor... Ancak gecen senenin ikinci yarisinda bir dunya stari hem de gercek bir star geldi aramiza ANELKA... Ama bizler hala ALEXNOBRE Kralliginin buyusunde oldugumuz icin onu da umursamadik... Kisa surdu ona karsi coskumuz... Sevgili TD miz Sayin DAUM da bize mi uydu yoksa bizden aldigi cosku sinyallerine gore hareket ederek mi bilmiyorum ama ALEXNOBRE kralligina goz yumdu...

Anelka'nin en sevdigi ve verimli oldugu oyun bicimi geriden hucuma gecen forvet tipi... Yani gol vurusunu yapana kadar minimum iki pozisyon olmali... Kurguyu yapmali kafasinda... Bizde bu mevkide kim var ALEX... ALEX literaturde ne olarak geciyor... Ileriye donuk orta saha oyuncusu... Peki orta saha oyuncusunun olmasi gereken bir ozeliigi nedir??? Defansif olarak da rakip hucumlarini karsilamali... Alexin top kapma istatistiklerini inceleyen var mı??? Alex bana gore (gecen sezon attigi gol sayisindan da belli oluyor) Anelkanin sevdigi mevkide oynayan biri... Yani orta saha oyuncusu ozellikleriyle degil geriden gelen forvet tipinde bir oyuncu... Peki farkindamisiniz bilmiyorum ama bunun Fenerbahcenin ilerideki oyun kurgusuna inanilmaz bir zarari var... Tamam Alex gol atiyor OK. Asist de yapiyor buna da OK... Ama Fenerbahce onun yuzunden ya forvette ya da orta sahada adam oynamatiyor... Orta sahada oynatamiyor cunku onun oynadigi mevki orta saha olarak gorunuyor.. Forvette de oyanatmiyor cunku orta saha olarak gorunen oyun alani aslinda forvete kayiyor... Iste Anelka... Iste PVH... Gelelim Nobre' ye... Gunumuz sartlarindaki forvetleri bir dusunun... Henry, Crespo, Shevchenko, Ballack, Morientes vs. vs. Hepsinin ortak ozelligi top surebilme yetenekleri... Adam eksiltme yetenekleri... Nobre nin top surme yetenegi bana gore zayif... Evet mücadele savas gucu ve hirsi gayet iyi... Ancak oyun zekasi konusunda dunya capinda degil... Yani vasat.... Peki Anelkayla Nobreyi kiyaslamak isteyen var mi???? Ben kiyaslamam bile... 30 defada sorsalar ANELKA derim...1000 defa sorsalar gene ANELKA derim...

Eger ALEX ve NOBRE alternatifleri olmadigini dusunurlerse bugun benim gordugum gibi ALEXNOBRE KRALLIGI olurlar... Ama bir Olcan Alexi bir Anelka hem Nobreyi Alexi tatli bir rekabetle tehdit ederse o zaman CUMHURİYETE uygun bir duzen olur... Bu tatli tehditi yaratacak kisi biliyorum DAUM... Ama bu rekabet olusturulurken bizlerinde bana gore at gozluklerimizi cikararak bakip her futbolcumuza ayri ayri destek olmamiz lazim... Alexin oynamadigi bir macta alacagimiz sanssiz bir skoru Alexin yokluguna bagladigimiz surece bu KRALLIK a mahkum yasariz...

4twelve
08-15-2005, 09:26 AM
aRKAdasim,,sen anlamiyon galiba,hepimiz anladik gercegi de sen gormuyon,lutfen copy/paste yapma link ver okumak isteyen okusun,yoksa Pax sa Wwarnning verecek,bak demedin deme,uzulursun sonra,ayrica FB Cumhuriyeti demek Laik TC Cumhuriyetine hakaret tir,ayri memleket kurma ozlemizniz varsa gidin Irak a orda kurun burasi Turkiye kimseylede paylasmayiz...O kadar!!!!!!!!!!!!

Qarshi
08-15-2005, 09:31 AM
aRKAdasim,,sen anlamiyon galiba,hepimiz anladik gercegi de sen gormuyon,lutfen copy/paste yapma link ver okumak isteyen okusun,yoksa Pax sa Wwarnning verecek,bak demedin deme,uzulursun sonra,ayrica FB Cumhuriyeti demek Laik TC Cumhuriyetine hakaret tir,ayri memleket kurma ozlemizniz varsa gidin Irak a orda kurun burasi Turkiye kimseylede paylasmayiz...O kadar!!!!!!!!!!!!

Gerçekleri anlayanlar her zaman nedense anlamamazlıktan gelir veya gözlerine sürme çeker kendini kör gösterir veya veya sağır ayaklarına yatar:lol:

Alıntı yaptıklarımı net ortamında bulmanın mümkün olmadığı için copy paste yapıyorum bu sebeple Ban verileceksede şeriatın kestiği parmak acımaz der doktor doktor kalksana şarkısını çalarız ve dinleriz...

Fenerbahçe cumhuriyetindeki ironiyi anlamayanlar için marmarada adalara vapur kalkıyor...:lol:

Qarshi
08-15-2005, 09:45 AM
Bir grup renkdas takimimizi stad girisinde karsilamislar. Kendilerine buradan helal olsun diyorum...

Emniyet bir ilke daha imza atti. Bizim stadimizi bizden korumak icin masallah 5 koruklu belediye otobusu, 10 kadar kendi kucuk otobusleri dolusu oradaydilar. Yaklasik 500 polis ediyor. Yoneticiler ve gazetecilerle birlikte toplam mac seyreden sayisi 462 imis. Oldu olacak herkese ozel koruma verselerdi, ne kadar guvenlige duskun ve halk sevgisi ile dolu olduklarini tum dunyaya ilan etselerdi.

Bu arada Cumartesi ve mac gunu olmasina ragmen staddaki Fenerium da kapaliydi ve onu polis kayniyordu. Bunun yonetimin ricasiyla mi yoksa polisin "kararliligi" ile mi gerceklestigini dogrusu cok merak ediyorum...

Polyannaci degilim, Polyanna'nin kendisini de zaten sevmem. Ama bu takimin bu sezon namaglup sampiyon olma ihtimali beni sevindiriyor. Daum ayni Daum. O bir kahraman yada sihirbaz degil. Disiplinli, istikrarli ve Alman ekolunden bir teknik direktor. Takimi 2 haftadir Avrupa maclarinda oynatacagi dizilis, sitem ve taktik ile oynatmaya calistigini dusunuyorum. Takim bunu layikiyla becerebiliyor mu derseniz, hayir. Ama yonetimi, teknik kadrosu ve futbolcusuyla sanki "kafalar baska yerde" gibi bir goruntu var. Bu ayni zamanda benim temennim mi? Evet...

Arkadaslar, biz buradan mac saatinde stadda olacagimizi yada olunmasi gerektigini deklare edip olmuyorsak, bu takimdan ve kulupten de buna paralel basarilar, zaferler beklememiz en dogrusudur. Buyuk bir potansiyelimiz var ama hem kendimizi yeni yeni tanimaya basladik hem de Trabzon'daki 20.000 issizler ve esnaflar ordusu gibi atesi tavan yapan ama dibe vurma konusunda da sinir (limit) tanimayan insanlar degiliz: Efendi insanlariz... Bu da bir ortalamaya isaret ediyor. Bundan sonra daha itidalli, hayallerimizi degil yapabileceklerimizi ortaya doken oneriler yaparsak moralimiz de bu kadar kolay bozulmaz, 2. macin ardindan elestirilere baslamayiz...

17. sampiyonluk cantada keklik degil. Cantada keklik sampiyonluk Besiktas'in 100. yilinda elde ettigi gibi olur. Zaten diyetini de pasaport vererek odediler. Ama 17. sampiyonluk mumkun ve Fenerbahce kulubu ve taraftari buna herkesten daha layik. Bu yuzden mutluyuz, bu yuzden cesuruz, bu yuzden guvenimiz tam...

HEP DESTEK TAM DESTEK

Qarshi
08-15-2005, 10:28 AM
Bana kimse Fenerlist tartisma noktamiz demesin, buranin demokratik bir ortam oldugunu savunmasin ben Federasyon, Medya ve rakip takimlar demokratik olmadikca benim demokrat olmami kimse beklemesin.

Ben herzaman demokrat bir insanim ama demokrasiyi anlayana uygularim. Kime karsi demokrat olacagim cumartesi macimizdan sonra spor gazetesi okuyanininiz varmi? Pazar gunu markete gittigimde gordum (Kesinlikle satin almadim) Daum'un yanlis politikalari yuzunden, yanlis oyuncu seciminden dolayi milyonlarca taraftari kahrettigi yaziliyor ciziliyor yaa arkadas bu kadarmi yuzsuz olursun daha ilk maclarda bu kadarmi haksizca vurursun hangi demokrasi neredeki demokrasi demokrasiyi sadece Fenerlistmi uygulayacak.!

Gorunen tablo beni oldukca memnun ediyor list de Hep Destek Tam Destek felsefesi islemis durumda su Medya kargalarini alt edelim herkes domokrat olsun sonra biz oluruz.Oncesinde kimse demokrat bir ortam aramasin burada elestirinin boyutlari cok onemli. Elestiri yapani saygiyla karsiliyorum ama boyutunu asani kara listeye alip takip etmeye basliyorum. Haddimemi kesinlikle haddime cunku ben Fenerbahcemi cok seviyorum zarar gormesini istemiyorum. Kimse yaramaz bir cocuk benzetmesi yapmasin cocugunu azarlamazsan hatalarini soylemezsen kotu cocuk yetistirirsin savsatalari yapmasin. Oncelikle cocugunu herkese ezdirmeyeceksin herkesin biseyler soylemesine goz yummayacaksin sadece ailesi kendi istedigi gibi yetistirecek cocugu bizler burada sevdali durumundayiz futbolculari yonlendirecek bir suru profesyoneller var emin olun bizden cok daha iyi telkinde bulunuyorlar kendilerine...Bizim gorevimiz destek vermek yine destek vermek. Onceki yillarda yonetimi begenmezdik bazen hakli oldugumuz yer coktu ama haksiz oldugumuz konular daha coktu hicbir zaman sinirlerimize hakim olamadik, vurduk, kirdik acimasizca elestirdik. İste medyanin en iyi bildigi sey bizim bu hassas yapimiz cabuk dagilan umutlarimiz. Burada bunlari kavrayamayanlarin daha derin dusunmesi ve destekten cikan anlami yeniden kavramasi gerekir. Aksi taktirde basimiza buyuk islermi gelecek? kesinlikle hayir! Biz yolumuzu almis gidiyoruz kimse durduramaz artik bu guzel bilincli insanlari HEP DESTEK TAM DESTEK diyen herkese defalarca binlerce tesekkurler.

Medya artik dogruyu bile soylese inanmiyorum. Benim Gazetem, Televizyonum,Dergim ve İnternetteki haber sitelerim bana yeter. Kalanini siz kullanin.

Bu liste dahil olmus emin olun bir suru baska takim taraftarlari var ben bu kelimeleri yazmaktan hic bikmiyacagim. Gercek Fenerbahceliler yanindakilere dikkat etsinler yeter.!

Yaninizda kombine bilet almis Fenerbahceli oldugunu idda eden arkadaslar olabilir stada herhangi bir yabanci madde attiginda once atmasini engelleyin sonra yetkliye teslim edin. Simdi herzamakinden daha fazla kenetlenme zamani bu sene cok daha fazla cirkin oyunlarin oynanacagi ortada.

Aybike
08-15-2005, 01:48 PM
Yav arkadaşım bu kadar dil dökmenin ne alemi var...Lig uzun bir maraton de geç..Bu kadar etkilenme...Benim kanıma dokundu diyarbakırdan yediğiniz goller.İster inan ister inanma...

TurkMen
08-15-2005, 05:55 PM
Bu yazılar bazılarını bilgilendirmek maksadıyla konuluyor buraya . Önemli yorumlar bunlar. Okuyun es geçmeyin, Fenere karşı düşmanlığınız azalır en azından, yani kıskançlıktan çatlama problemini halletmiş olursunuz :lol:

aykız
08-15-2005, 08:19 PM
kıskananlar kim..ve neyi kıskanıyolar...:lol:

ayrıca forumun her bir bölümünü bi oku bakalım..kim çatlıyor ve neler yazılmış hehehehe:lol:

Qarshi
08-16-2005, 01:23 AM
kıskananlar kim..ve neyi kıskanıyolar...:lol:

ayrıca forumun her bir bölümünü bi oku bakalım..kim çatlıyor ve neler yazılmış hehehehe:lol:

Kıskanmanın zayıflığı size kıskanılmanın asilliği bize kalsın 90+3 aybike hanım

Torcoman
08-16-2005, 07:32 AM
bu aralar fenerbahçe kardeş takımı olan real madrid le hiç dostluk maçı yapmıyor nedense! Allah Allah, halbuki kardeş değilmiydi bunlar

Qarshi
08-16-2005, 07:36 AM
Ben artik pazar ve pazartesi aksamlari spor komedilerini seyretmiyorum... Ornegin dun gece.. TRT2 de Sezen Cunhur Onalin hazirlayip sundugu efsane program MUZIK YELPAZESI vardi... Bana cok daha fazla keyif verdi... Hem de konugu KEREM GORSEVdi... Acaip guzel nostalji yaptim... Hatta komik olan seyler de vardi... TRT herhalde programa seyirci bulamamis, Seda Sayan veya MALİ Erbil programlarina giremenyenleri bu programa seyirci olarak almis.. Muhtemelen de ustune para vermis... Abi konuk Jazzci, seyircileri bir gorseniz aglardiniz gulmekten... Ama sonucta Kerem Gorsev Jazza doyurdu beni... En azindan rahatladim...Aslinda JAZZ rahat insanlarin muzigidir... Kafasi mesgul olan sorunlu olan insanlar JAZZ dinleyemezler... Cunku JAZZ in sizi bir yerlere alip goturmesini beklemezsiniz duygusal olarak.. Kendinizi tamamen enstrumanlara kaptirir ve gercekten muzigi dinlersiniz... Yani ne Arabeskteki gibi bir duygusal cokuntu yasarsiniz, ne de progressive rocktaki gibi bir baskaldiri ya da protesto duygulari icine giremezsiniz jazzda...

Peki nasil oluyor da hem Fenerbahceli olup da bu kadar rahat olabilmek diyenleriniz vardir elbette... Bu da nerden cikti derseniz son 2-3 gun bu listte yasanan mail trafiginden bunu anlamak mumkun... Hepimiz sorunlu gibi duruyoruz...Ama sorunlarimizin nerede basladigini cozenimiz de yok...Ben haddime dusmeyerek kendi adima yaptigim bir analizi sizlerle paylasmak istiyorum.... Cumartesi aksami Diyarbakir macini seyrederken dusunduklerimi paylasmak istiyorum.....

Ilyas topun basina gectiginde ne hikmetse golu yedik diye bir dusunce aldi beni... Ve golu yedikten sonrasinin bile senaryosunu kurdum kafamdan... Spiker baslayacak dedim Fenere camur atmaya, yorumcu baslayacak... Daha mac seyrederken gerilecegim.... Hic de sasmadim dusuncelerimden... Fenerbahcemin gol yemesine uzulmekten ziyade beni daha cok geren dusunce buydu... Neyse dedim Fenerbahcem nasil olsa bu kaza golunu devre bitmeden telafi eder... Kotu mu oynuyordu???? ... Alakasi yok... Herkesin yeri belli... Atilan paslarin nereye gittigi belli takim daginik degil... 6 kez ustuste korner kullaniyor... Rakip kaleye maci yigmis, hatta spikerin soylemiyle rakibe yakin 40 metrede top oynuyor... Ha simdi oldu ha olacak derken gene aklimi pis bir dusunce celdi...Biz bu yariyi yenik kaparsak simdi bu adamlar devre arasinda SKORyazarlarina mikrofon uzatacak, onlarda agzina geleni kusacak... Gene gerilecem...Buna cozum olarak devre arasi TV seyretmedim...

Ikinci yari icin takimlar sahaya cikti bir baktim ANELKA yok... Allaaaaaaahhhhh dedim... Kiyamet koptu simdi... Anelka gidiyor yazilari susler yarin gazeteleri... Inanin 1-0 yenik durumdayiz aklima geliyorsa namerdim... Hala nasil gard alacagiz medyaya karsi onun pesindeyim...Ona konsantre olmus durumdayim... Bir de daha kendimi toparlayip da maca vermeden ikinci golu yedik mi???... Hala yenilgi uzuntusu degil icimdeki,sadece hakkimizda yazilip cizilecek olanlara konsantreyim... Bir gun once ya allah bismillah taktigi ile 90+3 de atilan golle mac kazanan takimla benim takimimin burada alacagi kotu bir sonuctan sonra yapilacak olan kiyaslamasini dusundukce daha da gerilir oldum mu???? Hem de ne gerilmek... Sigaranin birini yakip birini sonduruyorum.... Artik o mactan ne hayir gelirse... Nasil adam gibi seyredilirse dusunun artik... Takim pas yapiyormus, sagdan soldan bindirmeler yapiyormus, verkaclar top calmalar kacan sutlar kornerler hic birini gormez durumdayim...(Bunu da mac bittikten sonra ozetlerini seyretttigimde farkediyorum...)Tek bir dusunce var kafamda... Top kale cizgisini gececek hem de minimum uc kez... Bundan baska hicbirsey tatmin edemez beni... Iste medyanin basarisi dedim kendi kendime 2-2 biten mactan sonra... Ama bundan kimse Diyarbakira laf ettigimi , hakemlere laf ettigimi ya da federasyona laf ettigimi algilamasin...Burada medyanin basarisi benim gozlerimi tamamen kor etmesi... Oyle bir takilmisim ki yazilip cizilecek olanlara programlarda soylenecek olanlara ve buralarda yapilacak olan elestirilere.... Takim nasil oynamis bunu dusunecek durumda degilim...

Hepimizin problemi topyekun olarak bence bu... Tamamen medya tarafindan yapilan ve dozu gereginden fazla abartili olan elestiriler ve saldirilar...

Benim bir onerim var... FBTV de bir programin yapilmasina onayak olalim... Bundan daha iyi bir avantaj olabilir mi??... TV miz var ya...
Hincal ve Hincal gibi Fenerbahceme saldiran onlarca yazari rezil edelim... Tonlarca aciklari var... Kendi yazi arsivlerine girin, kendileriyle tezat dusen onlarca yazilari var... Ozel hayatlarina saldiralim... Her soylediklerini curutelim... Rezillerini cikaralim... Bu programi da cok sansasyonel birine yaptiralim..Programin reklamlarini gazete sayfalarina tasiyip kamuoyunun dikkatini bu programa verelim... Yerlerde surundurelim... Yapamazmiyiz??? En azindan isteyemezmiyiz... Diyeceksiniz ki buna yakin programlar zaten var FBTV de... Ama ben daha sansasyonel bir programdan bahsediyorum.... Bu sadece bir ondusunce... Gelistirmekse hepimize dusuyor...

Torcoman
08-16-2005, 07:40 AM
fenerbahçe yi seyretmek ve jazz dinlemek çok farkı şeyler bence, birisinde sinirden komaya giriyoruz, diğerini dinlediğimizde ise rahatlıyoruz:D

çok farklı şeyler

Qarshi
08-16-2005, 07:46 AM
fenerbahçe yi seyretmek ve jazz dinlemek çok farkı şeyler bence, birisinde sinirden komaya giriyoruz, diğerini dinlediğimizde ise rahatlıyoruz:D

çok farklı şeyler

Sinirden komaya giriyonsan seyretmeyeceksin kardeşim ! Seyretmeyeceksinki sinirlerine bi zeval gelmesin:lol:

Torcoman
08-16-2005, 08:02 AM
Sinirden komaya giriyonsan seyretmeyeceksin kardeşim ! Seyretmeyeceksinki sinirlerine bi zeval gelmesin:lol:

napalım abi, şampiyonlar ligine gidip bizi temsil! ediyorsunuz, aman Allahım nolur fener hep şampiyon olsun ama avrupaya gitmesin, yarabbim:D

Aybike
08-16-2005, 08:08 AM
Kıskanmanın zayıflığı size kıskanılmanın asilliği bize kalsın 90+3 aybike hanım

federasyondan yeni karar..
fener maçları uzatılmayacakmış...
fenerbahçelilerin özel isteği imiş...
90+3 olmak istemiyolarmış...
heheheheeh...... :lol:
kıskanıyorlarmış hahahahahhaah :lol:

Qarshi
08-16-2005, 08:12 AM
napalım abi, şampiyonlar ligine gidip bizi temsil! ediyorsunuz, aman Allahım nolur fener hep şampiyon olsun ama avrupaya gitmesin, yarabbim:D

Şampiyonlar liginde ilk senesinde Manchestur Unıted ve Juventus gibi takımların olduğu gurupta 7 puan topladı ve bir üst tura geçmekten içerdeki juventus maçındaki juventus kalecisinin sayesinde juventus gitmiştir !!!

İkinci denemesinde zero puan çekmiş Mustafa Denizlinin takımı saklaması neticesi bizde bulamadık...

Üçüncü senesinde 9 puan toplamış :lol:

Bide 3 sezonda muhteşem başarılara imza atan bir takım var :lol:

Qarshi
08-16-2005, 08:13 AM
federasyondan yeni karar..
fener maçları uzatılmayacakmış...
fenerbahçelilerin özel isteği imiş...
90+3 olmak istemiyolarmış...
heheheheeh...... :lol:
kıskanıyorlarmış hahahahahhaah :lol:

Bizde 90+7,90+11,90+.... lara GS maçlarından alışık olduğumuz için artık şaşırmıyoruz..Ah arif ahhh:lol:

Qarshi
08-16-2005, 10:06 AM
Sezona kotu basladik...kabul...Takim oynadigi futboldan dolayi
elestiriliyor... Olacak tabi...6 attigin mactan sonra bile 7. golu
kacirdiginda olumsuz ses cikar... Sadece futbolun degil hayatin
dogasinda var elestirilmek, elestirmek en guzeli bulmak...

Ama benim kendi capimda uzuldugum noktalardan biri daha Appiah'in alinir
alinmaz, Avrupa'da bu fiyata ne adamlar var cumlesinin devamli tekrar
edilmesi... Aslinda dogru olabilecek bu yargi oyle irite edici bir
sekilde kullaniliyor ki; insan uzerinde dusunmek ve fikir uretmek
zorunda kaliyor.

Elestiriler Appiah'in takima faydasi, maliyeti, ustune Marco'nun gecen
seneki aktifligini yakalayamamasi veya yeni rolunde eskisinde oldugu
kadar verimli olamamasi yonunde oluyor...Bunu anlamak mumkun...Ama bu
sert elestirilere takimda gozle gorulen baska ciddi eksiklerin olmasinin
yol actigina inaniyorum...

Ornegin sol kanatta iyi bir adamimiz olsa bu elestirilerin siniri
cizilecek...ama su anki eksikler nedeniyle, yahu madem Appiah gecen
seneki Marco gibi tek kalacakti, neden bu paranin yarisina sol bek
almadik sorulari akillardan cikmiyor...

Ozet olarak gecen sene acisi icimize oturan maclari hep ayni
degisiklikle kaybettigimizi dusunuyorum...Ayni zorunlu
degisikliklerle...

Maca orta saha guvenligini on planda tutarak genelde Marco-Selcuk
ikilisi ile baslayan ve rakibe bireysel hatalar disinda organise edilmis
pozisyon vermeyen defansif anlamda orta sahada etkili Fenerbahce, Selcuk
- Mehmet Yozgatli, Serhat veya Pierre degisiklikleri ile ikinci
yarilarda ortasahadaki direncini yitirerek hepimizi uzen yenilgiler elde
etti...

Ote yandan genel oyuna bakildiginda,Fenerbahce hic bir zaman Lucescuvari
bir oyun anlayisini benimseyen bir takim olamadi...Bunu ne seyircisi
kabul edebildi, ne medyasi ne de sahadaki oyunculari...

Bu sebeptendir ki; Fenerbahce zorlu nitelendiren maclarda ilk yarida
defansif olarak kuvvetli olmasina ve rakibe pozisyon vermemesine ragmen,
organize atak gelistirme sikintisini yasadi ve defansif anlamda guclu
ortasaha bunu ofansa yansitamadi...Bunun en guzel ornegi Istanbul'da 3-1
kaybedilen Lyon macidir...Ilk yarisi 0-0 biten macta Lyon tek pozisyonu
defansin ayaginin altindan kacan topla Wiltord ile bulmus, ama
Fenerbahce'de rakibini devirecek pozisyon yakalayamamistir. Ikinci yari
ofansif anlamda ortasahaya zenginlik katip maci kazanmak isteyen
Fenerbahce Selcuk-Mehmet degisikligi ile ortasaha direncini tamamiyla
rakibe verip maci kaybetmistir...Yine iki bjk maci, biri kupa olmak
uzere iki gs maci ayni anlayisla kaybettigimiz maclar oldu...

Belki FB yapi olarak Lucescu'yu basa getiren takimlara biraz benzese bu
maclari kazanabilir, hatta Avrupa'da ust turlari gorebilirdi ama bu
mantalitenin takimda yarattigi uzun sureli tahribati su an iki
rakibimizde tecrube ediyor...Insan bu noktada Fenerbahce'liligin
bambaska bir olgu, bambaska bir kimya, her organi kabul edemeyen bir
beden oldugunu hissedip, sukredebiliyor...

Bu isin bir yonu...Fenerbahce'nin bu sene yabanci veya yerli bir
ortasaha oyuncusunu transfer etmesi ortasahadaki bu genel sikintisini
gidermesi acisindan kacinilmazdi...Yerliler olmayinca tek yabanci
hakkinin bu noktada kullanilmasi birazda kacinilmaz olmustu...Sonunda
gelen yillarca Italya'da basariyla oynamis olan Appiah oldu...

Aslinda isim cok onemli degil...Appiah, Maldarasanu, Davids, Viera,
Emerson vs...kim gelirse gelsin Marco ile olusturacagi defansif hat
Selcuk ile olusturacagimizdan abarti daha iyi olmazdi...Marco ile
Appiah'in beraber oynadigi iki lig macinda da bence daha da iyi
olmadi...Ama zaten ordan yana sikintimiz yok...

Olay defansif rahatligi saglatan bu iki adamin hucumda insiyatif
alabilecek teknige, beceriye sahip olmasi ve Alex'i
rahatlatmasi...Alinacak adam bunu yapamazsa bence bu transferin eldeki
kadro yapisina baktigimizda faydasi olmaz...

Juventus guzel bir ornek olarak karsimizda...Elinde Appiah, Emerson,
Perrotta gibi cok iyi on liberolar olmasina ragmen 20 milyon Euro'ya
Viera'yi almalarinin sebebi, ofansif oyun kurgusunda yapacaklari pozitif
yonde degisikliklerdir... Viera'nin belki defansif yonu yukarida adi
gecen uc oyuncu kadar yuksek degildir ama Davids'in ayrilmasindan sonra
Juventus'un ozellikle CL maclarinda, Nedved'in kilitlenmesiyle yasadigi
sikintiya son verecek olan isimdir...

Appiah'in adini yillardir duyarim...Arada Juventus maclarinda dikkatli
olmasada seyretmisligim var ama hakkinda yorum yapacak bilgiye sahip
degildim...Hala da degilim...Zaten yabanci oyuncudan maksimum verimi 6
ay gectikten sonra alinabilecegine inananlardanim...

Ancak biz her ne kadar Appiah'i tanimasakta oyunculugu ve takima katkisi
yonunde yapacagimiz yorumlari, 8 milyon cok para diye yapmayi tercih
edebiliyoruz. Acik konusalim, cesitli ulkelerde yasayan Avrupa futbolunu
seyreden insanlariz...Appiah geldiginde kimse adam hakkinda soyledir
boyledir diyemedi...Hepimizin aklinda kulaktan dolma bilgiler vardi ama
fiyati hemen dikkat cekti...

Bunu da; dogal karsilamak lazim...Keza Juventus Appiah'i bize satarak 12
milyon gibi bir paraya Appiah'i Viera ile upgrade ederken, biz 8 milyon
euroya Selcuk'u Appiah ile upgrade etmeyi uygun bulduk...Kagit ustunde
cok sacma gozuken bu degisikligin takima uyum saglamasi halinde bu para
gozlere az bile gozukebilir...Sonucta bazi oyuncular bazi takimlara oyle
guzel otururki; o an Juventus bir 8 daha istese cikarir verirsin...yada
tam tersi olur ki, insan bunu dusunmek bile istemiyor...

Iste bu kritik noktada, Appiah'in veya yeni bir gorev anlayisiyla
oynamaya calisan Marco'nun oyun kurgusuna yapacagi katkilar yeni
transferimizin bu paraya degip degmeyeceginin habercisi olacaktir.

Appiah hakkinda ofansif acidan hic bir sey garanti degil...Ama garanti
olan Capello'nun takiminin ortasahasinda oynayabilen bir adamin defansif
yaninin cok guclu oldugu, cok kostugudur...Ama dedigim gibi ortasahaya
gelen Appiah'in bizi rahatlatip rahatlatmayacagini sanirim 3-5 mac sonra
anlayabilecegiz...

Eger Appiah veya degisik bir gorev ustlenen Marco, Selcuk veya Kemal'dan
cok daha fazla ofansif oyuna katki yapamazsa, hucumda birebir markaj
yiyen oyuncularimizi takip eden defans adamlarinin yarattigi bosluklari
tehdit edici sekilde kullanamazsa, burdan yuklenip rakibi cokertemezse

sag disla gelen her orta 3 senedir bir solbek almadiniz su takima etkisi
yaratacak ve su an icin takima faydali olan Appiah'in maliyetini,
gerekliligini, Viera'nin bile reel ortamda 12 milyona transferini, ve
Umit Milli Selcuk'un kulubeye yapistigini olumlu olumsuz her sonucta
gundeme tasiyacaktir...

Sonucta bekleyip gormekten baska bir caremiz yok...Umarim asi
tutar...Saha disinda tutmus gibi zaten...Gonlumuz saha icinde de
tutmasinda yana

TurkMen
08-16-2005, 03:48 PM
bu aralar fenerbahçe kardeş takımı olan real madrid le hiç dostluk maçı yapmıyor nedense! Allah Allah, halbuki kardeş değilmiydi bunlar

FenerBahçe kardeşini ezmek istemiyor:lol: ayrıca zamanı yoktu. Diğer takımlar gibi mahelle takımlarıyla hazırlık maçlarıyla uğraşmıyor :lol:

TurkMen
08-16-2005, 04:18 PM

çok farklı şeyler

Fener bunu hep yapar zaten. :lol: Kendi takımın karşısında canavar gibi oyadığını gördüğün anda sinirden komaya girmen normaldır :lol:

Aybike
08-16-2005, 06:38 PM
Fener bunu hep yapar zaten. :lol: Kendi takımın karşısında canavar gibi oyadığını gördüğün anda sinirden komaya girmen normaldır :lol:

hihihihiiiii...ölüyom beeee..yeter artık oğuz ...türkmen...karnım ağrıdı valla gülmekten.. :lol:
Ben kendimi komedi yazarı sanırdım hihihihiiiiiii...benden betersiniz yav...hahahahahaahahha... :lol:

Aybike
08-16-2005, 06:40 PM
Şampiyonlar liginde ilk senesinde Manchestur Unıted ve Juventus gibi takımların olduğu gurupta 7 puan topladı ve bir üst tura geçmekten içerdeki juventus maçındaki juventus kalecisinin sayesinde juventus gitmiştir !!!

İkinci denemesinde zero puan çekmiş Mustafa Denizlinin takımı saklaması neticesi bizde bulamadık...

Üçüncü senesinde 9 puan toplamış :lol:

Bide 3 sezonda muhteşem başarılara imza atan bir takım var :lol:

heheheheheh...peki sonra nolduydu hihihihiiii....ben gs yi yazdım sende tam rapor yaz bakiiiiim...hahahahahahah...of çatlıcam ya...Allahda sizi güldürsün..hihiiiiiiii :lol:

Qarshi
08-17-2005, 01:50 AM
heheheheheh...peki sonra nolduydu hihihihiiii....ben gs yi yazdım sende tam rapor yaz bakiiiiim...hahahahahahah...of çatlıcam ya...Allahda sizi güldürsün..hihiiiiiiii :lol:

Hiç gol atamadran moskova unuted takımından aldığı beraberlik ile bayram yapanmarıda gördü bu gözler :lol:

genco
08-17-2005, 05:29 AM
Oğuz,

Bu Anelka olayı nedir, bu konuda bilgin var mı?

Gerçekten gidecek mi, yoksa spekülasyon mu?

Gazetelerde her kafadan bir ses çıkıyor
hangisine inanacağımızı şaşırdık..

Qarshi
08-17-2005, 05:33 AM
Oğuz,

Bu Anelka olayı nedir, bu konuda bilgin var mı?

Gerçekten gidecek mi, yoksa spekülasyon mu?

Gazetelerde her kafadan bir ses çıkıyor
hangisine inanacağımızı şaşırdık..

Anelka Türkiyede mutsuz !
Bunu bir kere kabul etmek gerekiyor. İngiltereden talipleri var bu taliplerde sözleşmedeki parayı ortaya koyamıyor...
Bu süreçte Daum efendi ise burnundan kıl aldırmıyor. Takım içinde uyumsuzluktan kaynaklanan beir huzursuzluk var.Eğer bu taşlar yerine oturursa takım ferrari gibi olur ve süreçte ne mutsuz nede umutsuzlar kalır.
Fenerbahçe camiası bununla başedebilecek büyüklük ve olgunluktadır...

Qarshi
08-17-2005, 07:33 AM
" ULKE olarak, insan olarak dolmusa gelmeye bayiliyoruz.
Birileri bir sey soyluyor herkes koyun gibi pesinden gidiyor.
'Tam destek, hep destek.'
Neden tam, neden hep, neye gore destek, ne kadar destek? "

Bu alinti da bugunku kose yazisinda Fenerbahce nefretini
kusmaya devam eden " hayali sorun yaratma ustadi" kabzimal
erman'in yazisindan.

Azili Fenerbahce dusmani bu zat, once bizleri "koyun" seklinde
nitelendiriyor ve ardindan bizlere felsefemizi soruyor.
Aslinda cevap bekledigi falan da yok bu "sorun mucidinin".
Istedigi tek sey Fenerbahce'ye istikrar, huzur ve basari getiren
FELSEFENIN sona erdirilmesi icin taraftari provoke etmek.

Ben bir Fenerbahce asigi olarak nacizane cevaplarimi vereyim.
Nasil olsa onu tatmin etmez ama belki bizlerin durusunu
anlamasina yardimci olur.

Pasa aklinca 'Tam destek, hep destek' felsefemizi sorguluyor.
Hazret soruyor:
Neden tam ?
Neden mi tam? Cunku destekleme fiilinin yarimi, ucte biri, beste
biri olmaz da ondan. Biz inandigimiz degerlerin ardinda TAM
destek oluruz da ondan.

Neden hep?
Destek hep olmadigi zaman ona destek denmez de ondan.
Ustelik destekleme isi destekledigin degerlerin zor gunlerinde
anlam kazanir da ondan.

Neye gore destek?
Sen ve senin gibi Fenerbahce dusmanlarinin bu Felsefemizden
rahatsiz oldugunu gorerek Fenerbahcemiz icin destek.

Ne kadar destek?
Omrumuz oldukca, Fenerbahce var oldukca ve hepsinden
onemlisi sizler gibi Fenerbahce dusmanlarini cildirtacak kadar
bol miktarda destek.

Sen bizleri maksatli yazilarinla provoke ettigin bazilari ile sakin
karistirma olur mu? Koyun gibi senin pesinden mi gelelim
istiyorsun? Eger oyle olacagini dusunuyorsan sunu bil ki
en hafif tabiriyle kasiniyor ve haddini bir hayli asiyorsun.
Bugunlerde koro halinde "Daum, Daum" diye meleyenlerin
arasinda olduguna gore ortada bir suru varsa asil sen onun
icindesin.

En sonunda baklayi cikardin agzindan degil mi?
Sen ve senin gibilerin ruzgarina kapilmayanlari bir arada tutan
Felsefemize saldiracak kadar gozunu Fenerbahce burudu degil mi?
ANCAK YAPAMAYACAKSINIZ.
Daum vb. bahanelerin ardina siginarak bu camiayi karistiramayacaksiniz.
Cevabinizi once bu hafta Sabiha Gokcen'de, sonra da Saracoglu'nda
alacaksiniz.

EY DEGERLI VE HAYSIYETLI FUTBOLCU KARDESLERIM,
Lutfen attiginiz tum gollerden sonra gidin sevgili Daum'a sarilin.
O ki bu takimi 2 sene ustuste sampiyon yaptigi halde bizlerce
yeterince onurlandirilmadi.
Lutfen bizlerin de arkanizda oldugunuzu hayal ederek ona kosun ve sarilin.
Artik bu borcun odenme zamani geldi.
Once bu hafta sizler sahada, gelecek hafta da bizler stadimizda adamcagizin
fazlasiyla hakettigi bu borcu odeyelim.

GUN KENETLENME GUNUDUR.
GUN OYUNLARIN BOZULMASI GUNUDUR.
GELECEGI ISKALAMAMAK ICIN HEP BERABER
"HEP DESTEK, TAM DESTEK" DIYE FENERBAHCE
DUSMANLARININ KAFASINA BALYOZ GIBI INMENIN
TAM ZAMANIDIR.

Aybike
08-17-2005, 09:17 AM
Hiç gol atamadran moskova unuted takımından aldığı beraberlik ile bayram yapanmarıda gördü bu gözler :lol:

hahahahahahahah...... :lol:

Qarshi
08-17-2005, 10:28 AM
Erman Toroglu Hep Destek Tam Destek sloganinin arkasinda duran bizleri koyun'a benzetmis..

sadece cani cehenneme diyorum...Esas bu slogani anlamaktan aciz Erman Toroglu ve benzerleri
benim gozumde illa bir hayvana benzetmemiz gerekirse ESEK yada OKUZ olur.(ne olur buna no-post vermeyin
ESEGE ESEK demek suc olamaz.)

ama bizler Fenerbahce'liler bu isten ne kazandik bir bakalim..

Bu sloganin Denizli'nin takima TD oldugu 1.sezonda ortaya ciktigini hatirliyorum,O sezon kaybedilen Rize maci
donusu takimin havaalaninda karsilanmasi,0-3 geri dusulen G.Antep Macinin devre arasinda taraftarin muhtesem dirilisi
macin 4-3 kazanilmasi aslinda bu sloganin ilk pozitif katkilari idi.TAKIM SAMPIYON OLDU.

Ertesi sezon bugun Daum'u gondermek icin nazik yerlerini yirtan bilimum yazar takimi Denizli'yi gonderebilmek icin
ayni cabayi gosteriyordu.Taraftar bu slogani kullanmaya devam ediyordu taaki Bir Diyarbakir deplasmani donusu 3-5
capulcunun yaptigi sacmalik ve Yonetimin bu medyadaki cakal surusunun cirpinislarina daha fazla sessiz kalamamasi sonucu
TD degisti.W Lorant ile neredeyse 2-3 mac disinda puan kaybedilmemesine ragmen ki burda taraftar herseye ragmen TD'nun
yaninda yer almisti.Sampiyonluk 90+3 dakikada G.Birliginden yenen gol ile Ankara'da birakildi.Sonuc TAKIM 2.OLDU

Ayni igrenc insanlar artik insani kusturacak derecedeki Fenerbahce kinlerini bu kez WL karsi uygulamaya basladilar her turlu karistirilmaya her turlu dis mudaheleye karsilik ilk yariyi 2-3 puan geride bitiren takim sezon arasi TD degisiklikleri ve
felaket bir sezon 6 cektigimiz GS son haftalara kadar sampiyonlugu kovalarken bizler 6.likla unutulmaz haksizliklarla UEFA
kupasi yolundan alikonulduk.TAKIM 6.OLDU

Gecen sezon Hep destek tam destek felsefesine daha bir bagliydik.Bir onceki sezonki aci dersin faydalarini gorduk
herseye ragmen kazandik.TAKIM SAMPIYON OLDU.

Bu sezon yine yazili ve gorsel basindaki butun capulculara karsilik takimimizin yanindaydik.Yine mutlu son
TAKIM SAMPIYON OLDU.

Bu felsefe ortaya ciktiktan sonra 5 sezonda 3 sampiyonluk var,1 sezonda 2.olduk yani 5 sezonun 4 unde son maca kadar
sampiyonluk mucadelesinin icinde olduk.

Ilginctirki bu 5 sezonda Erman,Hıncal,Kemal B.,vs,vs,vs tiplerin soyledikleri hic degismedi.TD ler degismesine karsilik.
Bizim ise soyledigimiz hep ayni kaldi.Onlar hep dedilerki;

Fener hep kotu top oynadi.

Hakemler hep bizi korudu.

Federasyon hep yanimizdaydi.

Basin aslinda bizim iyiligimizi istiyor.:)))))))))(ozellikle Erman ve Hıncal)

Avrupa'da bu futbolla basari gelmez.(sanki Turk takimlari Avrupada cok basariliymis gibi)

Kadikoy'de tek olay olmazken,kufur edilmezken,ASY yada Inonude edilen her kufurden sonra bunlar heryerde kufur ediliyor diyip
sinsice hep Saracoglu'nuda isin icine kattilar.

Simdi bu sinsi pislikleremi inanacagiz onlarin verdigi direktiflerlemi gelecegimizi cizecegiz???

Hadi canim dedigim gibi alayinin cani cehenneme

ben bu lafi seviyorum

TurkMen
08-17-2005, 10:51 AM
Basin aslinda bizim iyiligimizi istiyor.:)))))))))(ozellikle Erman ve Hıncal)

Avrupa'da bu futbolla basari gelmez.(sanki Turk takimlari Avrupada cok basariliymis gibi)

Ben bu adamların ismini duyunca midem bulanıyor. Hıncal Uluç, Erman Toroğlu, Fatih Altaylı gibi insanların niyetleri ap açık belli zaten. Ne söylesek de bu milletin dikkatini üzerimize çeksek diye 24 saat düşünüyorlar. Tabi bunu FenerBahçeliler yemiyecek:twisted:

Baylar Bayanlar... Hep Destek Tam Destek

Qarshi
08-17-2005, 11:01 AM
Ben bu adamların ismini duyunca midem bulanıyor. Hıncal Uluç, Erman Toroğlu, Fatih Altaylı gibi insanların niyetleri ap açık belli zaten. Ne söylesek de bu milletin dikkatini üzerimize çeksek diye 24 saat düşünüyorlar. Tabi bunu FenerBahçeliler yemiyecek:twisted:

Baylar Bayanlar... Hep Destek Tam Destek

Türkmen,
Erman Toroğlu denilen dallama zamanında Ankaragücünde oynarken silik kalmış.bu silik kalmanın hesabını hakemken fazlasıyla vermeye çalıştı ve bu çalışmanın sonucunda bomba elinde patladı kendini kabzımallık yaparken buldu halde...
Show TV'nin gagalaması sonucu adam TR'de tam bir dallama oldu yakında çıkar foyası...
Hıncal'ın GS harici yaklaşık tüm fikirlerine katılıyorum ama iş GS olunca kudurmuş enik gibi oluyor...
Fatih altaylı için söylenecek tek söz yazık anasına babasına:lol:

Qarshi
08-17-2005, 11:07 AM
http://www.milliyet.com.tr/2005/08/17/spor/spo05.html

Huylu huyundan vazgeçmiyor!

Galatasaray ve Trabzonspor, yeni transferlerin sözleşme bedellerini yine komik rakamlarla gösterirken, Fenerbahçe ve Beşiktaş tam beyanda bulundu

Süper Lig'de şampiyonluğun en güçlü dört adayından Galatasaray ve Trabzonspor, transferde kadrolarına dahil ettikleri futbolcuların sözleşme bedellerini yine "komik" miktarlarda gösterirken, Beşiktaş ve Fenerbahçe ödedikleri paraları "harfiyen" beyan etti. Profesyonel futbol kulüplerine 2007 yılına kadar transfer ücretleri için vergi muafiyeti getirilir ve sadece yüzde 15 stopaj vermeleri öngörülürken, eski alışkanlıkların sürmesi Maliye Bakanlığı vergi müfettişlerini de harekete geçirdi.

iste bildirilen rakamlar:

Fenerbahce

Appiah: 7 milyon 700 bin $ (Yillik 1.925 bin $)
Alex: 6 milyon $ (üc yillik)

Beşiktaş

Ailton: 1. yil 1 milyon 800 bin $ + her 10 mac icin 100 bin $ 2. yil 1 milyon 500 bin $ + her 10 mac iciin 100 bin $
Kleberson: 1 milyon 400 bin $ + her 10 mac icin 100 bin $
Youla: 1 milyon 650 bin $ (3 yillik) + maç basi 10 bin Euro
Sergen: 300 bin YTL + maç basi 30 bin YTL
Kürsat: 300 bin YTL + maç basi 17.500 YTL
Ali Tandogan: 300 bin YTL + maç basi 17.500 YTL
Adem Dursun: 250 bin YTL + maç basi 12.500 YTL

Galatasaray

Ilic: 50 bin YTL (üç yillik)
Altan: 50 bin YTL (iki yillik)
Saidou: 50 bin YTL (bir yillik)
Hakan Sükür: 50 bin YTL (bir yillik)
Mondragon: 25 milyar (iki yillik sürüyor)
Tomas: 30 milyar (iki yillik sürüyor)
Song: 30 milyar (üç yillik sürüyor)
Necati: 30 milyar (üç yillik sürüyor)
Hasan Sas: 30 milyar (üç yillik sürüyor)

Trabzonspor

Jefferson: 432 bin YTL (üç yillik)
Fabiano Eller: 90 bin YTL (üç yillik)
Tomas Jun: 150 bin YTL (bes yillik)
Fatih Tekke: 192 bin YTL (iki yillik)
Gökdeniz: 384 bin YTL (iki yillik)

YORUMSUZ ANLADIN SEN ANLADIN :lol:

TurkMen
08-17-2005, 11:08 AM
Fatih altaylı için söylenecek tek söz yazık anasına babasına:lol:

Valla üçü de hayırlı evlat bunların... İlla da sülalelerine saydıracaklar yani :lol: Töbe Töbe

TurkMen
08-17-2005, 11:18 AM
http://www.milliyet.com.tr/2005/08/17/spor/spo05.html

Huylu huyundan vazgeçmiyor!

iste bildirilen rakamlar:

Fenerbahce

Appiah: 7 milyon 700 bin $ (Yillik 1.925 bin $)
Alex: 6 milyon $ (üc yillik)

Beşiktaş

Ailton: 1. yil 1 milyon 800 bin $ + her 10 mac icin 100 bin $ 2. yil 1 milyon 500 bin $ + her 10 mac iciin 100 bin $
Kleberson: 1 milyon 400 bin $ + her 10 mac icin 100 bin $
Youla: 1 milyon 650 bin $ (3 yillik) + maç basi 10 bin Euro
Sergen: 300 bin YTL + maç basi 30 bin YTL
Kürsat: 300 bin YTL + maç basi 17.500 YTL
Ali Tandogan: 300 bin YTL + maç basi 17.500 YTL
Adem Dursun: 250 bin YTL + maç basi 12.500 YTL

Galatasaray

Ilic: 50 bin YTL (üç yillik)
Altan: 50 bin YTL (iki yillik)
Saidou: 50 bin YTL (bir yillik)
Hakan Sükür: 50 bin YTL (bir yillik)
Mondragon: 25 milyar (iki yillik sürüyor)
Tomas: 30 milyar (iki yillik sürüyor)
Song: 30 milyar (üç yillik sürüyor)
Necati: 30 milyar (üç yillik sürüyor)
Hasan Sas: 30 milyar (üç yillik sürüyor)

Trabzonspor

Jefferson: 432 bin YTL (üç yillik)
Fabiano Eller: 90 bin YTL (üç yillik)
Tomas Jun: 150 bin YTL (bes yillik)
Fatih Tekke: 192 bin YTL (iki yillik)
Gökdeniz: 384 bin YTL (iki yillik)

YORUMSUZ ANLADIN SEN ANLADIN :lol:

Parasızlığın yaptırdığı şeye bakın... Zavallılar keşke bu fiyatlara alabilseydik oyuncuları diye hayal ettikleri rakamları federasyona da kakalamaya çalışmışlar :lol: Yoksa oyunculara verilecek para miktarı bu olmasın. Hani kimsenin borcu kalmıyor ya bazı külüplerde :lol:

Qarshi
08-17-2005, 11:22 AM
Türkmen,

Bu cuma Galatasaray klübünün borçları için tüm camilerde hutbe okutulup cami efradından sadaka istenecek...
bu komediyi kaçırma ...:lol:

Qarshi
08-17-2005, 11:35 AM
İzliyorum C.tesi akşamı maç bittiği andan itibaren tartışılıyor. Şu gitsin bu kalsın , şu moralli bu moralsiz diye
Buna birde FB TV 'de geçen akşam futbol zirvesi programında sevgili Rıdvan Dilmen ısrarla " Anelka için mutsuz " kavramını ilave etti.
Sanki şu an ligin son iki üç haftası şampiyonluk kaybedilmiş Avrupa' dan 0 puan la dönmüşüz
Nedir bu karamsarlık anlamıyorum
Biz Büyük Fenerbahçe Taraftarıyız. Bizim diğerlerinden bir farklılığımız olmalı. Bunu hiç bir zaman unutmayalım.
Tutturmuşuz bir Daum diye.
Saha içerisinde oynayan futbolcu kardeşlerimizde hiç mi suç yok. Bu her zaman söylenir ama malesef ki doğru. Golleri Daum mu atamıyor ?
Evet Gençlerbiriği ve Diyarbakırspor maçlarında Tuncay girdiği pozisyonları gol yapsa bugün tartışacak konumuz olmazdı diye düşünüyorum.
Bizler en ufak bir olumsuzluk ta en sevdiğimiz kişileri yerden yere vurmağa bayılıyoruz.
Ts kupadan elendi gazeteler Şenol Güneş' le ilgili iki gün haber yaptılar olay kapandı. Unutuldu bile kupadan elenme.
Bu yenilginin baş sorumlusu olarak kabul edilen kırmızı kart gören oyuncuları ile 2009 yılına kadar anlaşma bile yaptılar üstelik
Basın çok iyi biliyor. Her zaman için en iyi primi FENERBAHÇE 'nin yaptığını
O sebeplede hep FENERBAHÇE üzerine yapılıyor felaket senaryoları. karalama haberleri
Biz napıyoruz
iki beraberlik alındı diye nerdeyse başsuçlu olarak kabul ettiğimiz Sn. Daum 'u bir kovalım demediğimiz kaldı.
Hiç sevmem yazılarını ama bugün sabah gazetesinde Reha Muhtar bir yazı yazmış çok doğru " son üç yıl iki değişik ülke 3 şampiyonluk " Bu adam daha ne yapsın. bu mu başarısız hoca
Her zaman takımımıza DESTEK VERMEMİZ SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM
Bunu yaptığımız sürece BÜYÜK FENERBAHÇE TARAFTARI olduğumuzu kanıtlarız.
Yoksa diğerlerinden hiç bir farkımız kalmaz.
Herkes bizim karışmamızı istiyor.
Biliyorlar ki FENERBAHÇE 'yi sahada yenemeyecekler böyle masa başı oyunları ile yıkmaya çalışıyorlar.
Bizler değilmiydik konya maçı sonrasında 28 Mayıs 2005 sabahın ilk ışıklarına kadar sokaklarda bekleyip takımımızı Sabiha Gökçen' de karşılayan sonrada bağdat caddesini karvanal alanına çeviren.
Şimdi de buna aynen devam etmeliyiz.
Kimse unutmamalı Türkiyede bir FENERBAHÇE var Bir de diğer takımlar.

TurkMen
08-17-2005, 11:41 AM
Türkmen,

Bu cuma Galatasaray klübünün borçları için tüm camilerde hutbe okutulup cami efradından sadaka istenecek...
bu komediyi kaçırma ...:lol:

İş diyanete kadar gitmiş desene.. Üzüldüm şimdi.. :lol: (Aslında kih kih gülüyorum, sadaka verirken de gülecem:lol: )
Ya Oğuz abi burda da duyuru yapsakmı? Belki sadaka veren çıkar:twisted: Hani senin şu Oğuzcada bi foto vardı. Allah rızası için yardım diye.. Onu da koyalım duygusal sömürü olsun biraz, etkileyci olur belki :lol:

Qarshi
08-17-2005, 11:42 AM
İş diyanete kadar gitmiş desene.. Üzüldüm şimdi.. :lol: (Aslında kih kih gülüyorum, sadaka verirken de gülecem:lol: )
Ya Oğuz abi burda da duyuru yapsakmı? Belki sadaka veren çıkar:twisted: Hani senin şu Oğuzcada bi foto vardı. Allah rızası için yardım diye.. Onu da koyalım duygusal sömürü olsun biraz, etkileyci olur belki :lol:

Türkmen sana bu topicte herşey serbest:lol:

Aybike
08-17-2005, 03:36 PM

Valla bende bişey duydum...Hutbe dikilitaş camii imamı tarafından -İnşallah fener avrupada herkesi yener hutbesi okutucakmış hihihiiii....
Bide rüştü ve tayfası topluca büyücü nejla hanıma gidip tavuk bacağı üfleteceklermiş...Fakat bu kez tavuk bacağını doğru kaleye gömsün diye ekstra bir eleman tutulmuş..çünkü her seferinde yanlış yere gömülüp golleri rüştü yiyormuş heheheheh....Aziz yıldırım ise her oyuncuya muska yaptırmış diye duydum..heheheheheheh....Hahahahahahahahayyyyyyyyy yyyyyyyyy :lol:

TurkMen
08-17-2005, 04:08 PM
Valla bende bişey duydum...Hutbe dikilitaş camii imamı tarafından -İnşallah fener avrupada herkesi yener hutbesi okutucakmış hihihiiii....
Bide rüştü ve tayfası topluca büyücü nejla hanıma gidip tavuk bacağı üfleteceklermiş...Fakat bu kez tavuk bacağını doğru kaleye gömsün diye ekstra bir eleman tutulmuş..çünkü her seferinde yanlış yere gömülüp golleri rüştü yiyormuş heheheheh....Aziz yıldırım ise her oyuncuya muska yaptırmış diye duydum..heheheheheheh....Hahahahahahahahayyyyyyyyy yyyyyyyyy :lol:

Evet haklısınız galiba ama kalecileri yanlış telafuz ettiniz!!! İşte kanıtı :lol: O günü kutluyoruz demi :twisted:

Aybike
08-17-2005, 04:16 PM
Yav oğlum...sen nerelerdesin...tavuk bacağı gömdüğünüz ve büyücülerle anlaştığınızı başkanınız aziz yıldırım gizli kameraya anlatmadımı heheheheheh...,
Siyaset meydanı ve Atakımına konu oldunuz leeeeeeeeeeeen hahahahahha :lol:

TurkMen
08-17-2005, 05:01 PM
Yav oğlum...sen nerelerdesin...tavuk bacağı gömdüğünüz ve büyücülerle anlaştığınızı başkanınız aziz yıldırım gizli kameraya anlatmadımı heheheheheh...,
Siyaset meydanı ve Atakımına konu oldunuz leeeeeeeeeeeen hahahahahha :lol:

Siz de gömün de Mondi fotodaki gibi isyan etmesin.. Baksana yazık yani, karısı terkedecek onu bu gidişle. :lol: Herif Feneri gördüğü yerde altına yapacak beee :lol:
Artık bilemiycem okuttularmı, büyüledilermi, tavuk bacağını mı yedirdiler, gömdülermi :D Kim yaptıysa helal olsun bu büyüye ... hihihihi... :twisted:

Torcoman
08-17-2005, 09:43 PM
Evet haklısınız galiba ama kalecileri yanlış telafuz ettiniz!!! İşte kanıtı :lol: O günü kutluyoruz demi :twisted:

rüştü değil mi o? hani şu bjk den 4,gs den 5, man u. dan 6 yiyen kaleci, Allah allah yok karıştırdım herhalde

TurkMen
08-17-2005, 10:14 PM
rüştü değil mi o? hani şu bjk den 4,gs den 5, man u. dan 6 yiyen kaleci, Allah allah yok karıştırdım herhalde
Şu fotolar ne kadar manadar!!! Değilmi :lol:

Torcoman
08-17-2005, 10:20 PM
0 a 0 elde var 0 (rakamla)

TurkMen
08-17-2005, 10:23 PM
0 a 0 elde var 0 (rakamla)

O eldeki 0'ların önünde bi rakam daha varmı, mesela 6 gibi :lol: İyice bak vardır vardır

Torcoman
08-17-2005, 10:38 PM
O eldeki 0'ların önünde bi rakam daha varmı, mesela 6 gibi :lol: İyice bak vardır vardır

1)SAMPIYON OLMADAN KENDISINI SAMPIYON ZANNEDIP TURUN ATAN TEK CAMIA
2)YAYLA CUP'A KATILAN ILK VE TEK ISTANBUL TAKIMI
3)PENDIK'E ELENEN ILK 1.LIG TAKIMI
4)KENDI FUTBOLCUSUNU JIP ICINDE DOVEN TARAFTARA SAHIP ILK DUNYA TAKIMI
5)2.LIGI KUTLAYAN TEK DUNYA TAKIMI
6)EZELI RAKIBIYLE BERABERE KALDIKTAN SONRA SABAHLARA KADAR EGLENIP,SAMPANYALAR PATALAN TEK TAKIM.
7)AVRUPA KUPALARINDA SIFIR CEKEN ILK VE TEK TURK TAKIMI
8)KENDISINE KOYAN KULUP ADETI KADAR FORMASINA YILDIZ YAPTIRIP,SAKLABANLARIN KIYAFETLERINE TAS CIKARTACAK GUZELLIKTEKI FORMAYA SAHIP ILK VE TEK DUNYA TAKIMI
9)KENDINI DUNYA TAKIMI OLARAK GOREN AMA KADIKOY'UN DISINA CIKAMAYAN,CIKTIGI ZAMANDA SAYISIZ TACIZ VE TECAVUZLERE UGRAYAN ILK VE TEK TAKIM.
10)EZELI RAKIBI TARAFINDAN KALESININ ORTASINA BAYRAK DIKILEN ILK VE TEK TAKIM.
11)TARAFTARINA PARA VEREN VE TARAFTARLIGI KOPEKLIGE CEVIREN ILK VE TEK TAKIM.
12)20 SENEDE BIR TURKIYE KUPASI ALAN TEK TURK TAKIMI.
13)KADROSUNDA TOPLAM 4 TURK FUTBOLCU BULUNDURMASINA RAGMEN KENDISINI TURK TAKIMI ILAN EDEN VE KADROSUNDAN MILLI TAKIMA 10 FUTBOLCU VEREN EZELI RAKIBINI SIRP TAKIMI ILAN EDEN ILK VE TEK KULUP.
14)KURTULUS SAVASI SIRAINDA TUM SPOR KULUPLERI DAGILMIS,OYUNCULARI CEPHELERE GITMESINE RAGMEN fb DAGILMAMIS VE OYUNCULARI SAVASA GITMEKTEN KORKMUS;VE BU SAVASTAN KACAN VATAN HAINLERIYLE BIR MAC KAZANARAK KENDISINI MILLI KAHRAMAN ILAN EDEN ILK VE TEK TAKIM.
15)EZELI RAKIBININ UEFA CUP VE SUPER CUP GIBI DUNYANIN EN BUYUK KUPALARI ARASINDA GOSTERILEN KUPALARI KAZANMASINDAN DOLAYI YAPMIS OLDUGU EGLENCELERI GORMEMISLIK,ABARTI VE EZIKLIK OLARAK NITELENDIREN fenerbahce.SAIBELERLE TURKIYE LIGI SAMPIYONU OLDUKTAN SONRA 1 SENE BOYUNCA BU SAMPIYONLUGU KUTLAYARAK EN UZUN SAMPIYONLUK KUTLAYAN TAKIM OLARAK GENE BIR ILKE IMZA ATMISTIR.
16)HAYATTAKI TEK HEDEFI EZELI RAKIBINI YENMEK OLAN VE EZELI RAKIBIYLE YAPTIGI MACLARA GORE ANTRENOR,YONETIM VE FUTBOLCU DEGISTIREN ILK VE TEK TAKIM.
17)BIR SAMPIYONLUKLA KENDISINI EFSANE ILAN EDECEK KADAR ALCAK GONULLU OLAN AMA GALATASARAY'IN YILLARDIR AVRUPADA KAZANDIGI BASARILARDAN SONRA KENDISINE AVRUPA FATIHI DEMESINI ABARTI BULAN ILK VE TEK TAKIMDIR.
18)KAYNAGI HICBIR ZAMAN TUKENMYEN PARAYA SAHIP OLMALARINA RAGMEN STADLARINDA SUREKLI ELEKTRIK SAGLIYAMAYARAK TURKIYE'YI AVRUPAYA REZIL EDEN ILK VE TEK TAKIMDIR.
19)AVRUPA'DA HICBIR VARLIK GOSTEREMEMESINE VE TURKIYE'DE EZELI RAKIBINDEN DAHA AZ KUPAYA SAHIP OLMASINA RAGMEN KENDISINI TURKIYE'NIN EN BUYUK TAKIMI ILAN EDEN TEK TAKIMDIR.
20)KENDISINI BIR INSAAT SIRKETI ZANNEDIP YAPTIGI BINALARLA OVUNEN ILK VE TEK TAKIMDIR.
21)KENDINI TARAFTARINI DOVEN VE KENDI TARAFTARINA KUFUR EDEN OYUNCUYU ALAN ILK VE TEK TAKIMDIR.
22)BUTUN TESISLERININ BULUNDUGU YERLERDE AYRICA BIRDE BOKLU DERE OLAN ILK VE TEK TAKIMDIR.
23)EZELI RAKIBININ ARTIKLARINI TOPLAYARAK EZELI RAKIBINI GECECEGINI ZANNEDEN ILK VE TEK TAKIMDIR

gs li değilim,bunlarıda ben yazmadım ama kim yazmışsa haksız değil valla:D

TurkMen
08-17-2005, 10:54 PM
gs li değilim,bunlarıda ben yazmadım ama kim yazmışsa haksız değil valla:D

İşte böyle sayıklamaya başlarsınız :lol: Bu yazı buraya konmuştu önceden. İstersen diğer buna benzer fenerbahçelilerin yazıları var onları da c/p yap :lol: Nasıl olsa GS'li değilsin, FB'li de değilsin:lol:

Torcoman
08-17-2005, 11:00 PM
İşte böyle sayıklamaya başlarsınız :lol: Bu yazı buraya konmuştu önceden. İstersen diğer buna benzer fenerbahçelilerin yazıları var onları da c/p yap :lol: Nasıl olsa GS'li değilsin, FB'li de değilsin:lol:

gs ye sempatim var, sonuçta avrupada ben türküm diye övünerek geziyorsak bunu az daolsa gs ye borçluyum, ama türk olduğumu az da olsa saklıyorsam bunu da az da olsa fb ye borçluyum,

iste tarafsız bir gözlem:D

TurkMen
08-17-2005, 11:07 PM
gs ye sempatim var, sonuçta avrupada ben türküm diye övünerek geziyorsak bunu az daolsa gs ye borçluyum, ama türk olduğumu az da olsa saklıyorsam bunu da az da olsa fb ye borçluyum,

Türklüğümü saklayacaksam, varsın Türk olmayayım arkadaş.:D Ama bu sözlerini FB avrupada başarılı olduğu zaman da söyleyecekmisiniz :rolleyes: Bu sefer U dönüşü olmasın da. Ne bilim ilk önce tanıttılar gibisinden yani. :twisted:

Hocam yeme bizi tarafsızım diye :lol: :lol: Cümle kurmandan belli senin Fener düşmanı olduğun... :lol:

Qarshi
08-18-2005, 02:15 AM

Çok güzel sallamışsın:lol:
GS avrupada mağlubiyet aldığı zaman kendini tuvalete kapatıp ihracat artıklarınlamı oynuyordum adamı güldürmeyin. Futbol tabela işi değildir gönül işidir anlayana !!!
Bi yerlerde yazılmış yok sırp takımıda şudurda budurda....Lazetiç bu takıma geldiği zaman bütün GS li arkadaşlar başta basın olmak üzere hepsi ayağa kalkmıştı bak bakalım GS takımında haso sırp orjinli oyuncu varmı ???
bu ne perhiz bu ne mıhlama:lol:

Qarshi
08-18-2005, 02:52 AM
29 Mayis 1985 tarihinde Belcika'nin baskenti Bruksel'in Heysel Stadi
gunlerden Carsamba. Liverpool-Juventus final macindan sonra Avrupa Sampiyon
Kulupler Kupasi sahibini bulacak. Maci seyredebilmek icin 65 bin kisi stada
akin etmis. Mac gununden iki gun once Bruksel sokaklarinda Italyan ve
Ingiliz taraftarlar arasinda yer yer kavgalar ve taskinliklar yasanmis. Mac
aksami fanatik Liverpool Taraftarlarinin Italyan seyircilerin oldugu
tribunleri ele gecirmek icin yaptigi saldiri sonucu bir katliam yasanmis.
Sonucta 31 Italyan, 4 Belcika'li, 2 Fransiz ve 1 Ingiliz olmak uzere toplam
38 kisi olmus ve yuzlerce kisi yaralanmis.

Bu facia sonunda futbol teroru belki de en aci sekilde tarifini hak ediyor.
Fanatizmin ulasabilecegi boyut ve ortaya cikan goruntu insanoglunun
kaldirabilecegi bir boyut degil. İtalya, Belcika ve Fransa olen
vatandaslarina aglarken, Ingiltere'nin kaybi aslinda cok daha agir. Hem
boyle bir katliamin suclusu olmak var hem de olen İngiliz JOSEPH WISDRIGHT.

Yani bugun dunya tribunlerinde taraftar olan herkesin bildigi Liverpool' un
meshur You'll Never Walk Alone'nin yaraticisi.

Dunyada ki futbol taraftarlarina, taraftarligin ve tribun romantizminin
nasil olmasi gerektigini en iyi anlatan insanlardan biri. Sadece Liverpool
taraftarinin degil dunyanin da cok yakindan tanidigi tribun liderlerinden.

Liverpool Romantizminin atesleyicisi kendi taraftarinin Fanatizminde oluyor.
Bir baska ifadeyle Liverpool' lu fanatikler kendi yarattiklari kan golunde
takimlarina dunya da sempatiyle bakilmasini saglayan bir romantigi
boguyorlar. Mac sonrasinda Ingiliz basini Joseph'in olum haberinin Liverpool
'lu futbolcular tarafindan duyulmasini da kupayi kaybetmenin sebepleri
arasinda sayar. Yillarca Joseph WISDRIGHT,

"Firtinada Yururken Sen
Basini Olabildigince Yuksege Kaldir
Ve Sakin Korkma Karanliktan
Sonunda Firtinanin
Altin Bir Gok Var
Ve Nesenin Tatli Gumus Sarkisi
Yuru,Ruzgara Dogru
Yuru ,Yagmura Dogru
Ruyalarin Parcalanip Suruklense de
Yuru.Yuregindeki Umutla
Asla Yalniz Yurumeyeceksin
Asla Yalniz Yurumeyeceksin "demisti.

O gun bu kan golunu yaratanlar belki de Liverpool'u Joseph WISDRIGHT'tan
daha cok seviyorlardi. Belki Liverpool'un her macina gidiyorlar delice hic
susmadan takimlarini destekliyorlardi ama bir Joseph WISDRIGHT kadar
kuluplerine yarar saglamislar miydi? Bugun dunyanin neresinde olursaniz olun
Liverpool denilince akla hemen "You'll Never Walk Alone" geliyor.

Fenerbahce Romantizmine baglanirken her zaman aklima Joseph WISDRIGHT
geliyor. Kendimce sevdam Fenerbahce'ye olmali diyorum diger takimlara olan
nefretim bu sevdadan buyuk olmamali. Zaten nefretimin buyuklugu eger sevdami
yenerse ben Fenerbahceli degil diger takimin karsit taraftariyimdir. O zaman
bu taraftarligin adi Fenerbahce degil anti karsi takim taraftarligi olur
diyorum. Fenerbahce'ye ne faydasi olur bunun ya da benim Fenerbahceliligime
ne faydasi olur. Ortaya cikan bir gercek var ki sevgiyi faydaya
donusturebilirsiniz ama nefreti size getirecegi zarardan ote goturemezsiniz.

Iste sirf bu yuzden ben Fenerbahce Fanatigi olmayi reddediyorum. Fenerbahce
Romantigiyim diyorum. Sahaya bir sey atan, rakip takima kufreden, kavga eden
hir gur cikartanin, Fenerbahce'ye katki ve yarar sagladigini degil zarar
verdigini dusunuyorum. Bir kulubun buyuklugu oyle olmuyor. O sadece ilkel
toplumlarin uyguladiklari kaba kuvvete dayali buyukluk kistasi. Toplumlar ne
kadar modern olursa olsun mayis 1985 te ki gibi tribunler ilkel olabiliyor.
Tribunler insanlarin kisiligini kaba kuvvetle kanitladigi yer olmaktan
cikmali taraftarin taraftarligini kanitladigi bir yer olmali.

Taraftarlik ise en son ana kadar takimini desteklemekle, kotu giden bir maci
tribunde yarattigi sinerjiyle cevirmekle, futbolda geceler oldugu kadar
gunduzlerde olur demekle olur diye dusunuyorum. Turkiye de kim yapabilir kim
basarabilir bunu? Bugune kadar hangi taraftar yapmissa sadece onlar
yapabilir. Yani Fenerbahce Romantikleri. Takimi 3-0 maglupken her seye
ragmen "Bu taraftar sizinle gurur duyuyor" deyip takimiyla gurur duyanlar,
Ezeli rakibine bir kupa finalinde 4-1 yenilirken "Fenerbahce Sen Cok Yasa"
diye haykirabilenler.

Soyle bir dunyaya bakiyorum boyle bir Romantik taraftar grubu var mi diye?
Galiba Joseph WISDRIGHT olumu Liverpool' a cok sey ogretmis. 2005 Yili
Sampiyonlar Ligi Finalinde bir de onlar yapmislar.

Torcoman
08-18-2005, 06:53 AM
ben "you ll never walk alone" parçası beatles in sanıyordum
teşekkürler ayrıntı için

Torcoman
08-18-2005, 07:02 AM
Türklüğümü saklayacaksam, varsın Türk olmayayım arkadaş.:D Ama bu sözlerini FB avrupada başarılı olduğu zaman da söyleyecekmisiniz :rolleyes: Bu sefer U dönüşü olmasın da. Ne bilim ilk önce tanıttılar gibisinden yani. :twisted:

Hocam yeme bizi tarafsızım diye :lol: :lol: Cümle kurmandan belli senin Fener düşmanı olduğun... :lol:

zaten kaç tane takımımız var avrupada oynayan, feneri tabiki destekliyorum , avruapda tabiki başarılı olmasını isterim, kim istemez bunu

en fanatik galatasaraylının bile fenerin avrupada attığı her golden sonra içinden korkunç bir şekilde sevindiğine eminim, aynı şekilde bir fb lininde böyle hissettiğine eminim,ama takım taraftarları arasındaki bu sürtüşmenin devam etmesinden yanayım
çünkü klublerin gelişmişliği ve kalitelileşmesi bu sürtüşmelere bağlı bence:D

fener düşmanı değilim, ama fenerin özelliklede avrupa kupaları politikası beni çok kızdırıyor,

kıroyum ama para bende felsefesi fenerden uzaklaşmadıkça bu takım avrupada maç ve prestij kaybetmeye devam eder

Qarshi
08-18-2005, 07:05 AM
zaten kaç tane takımımız var avrupada oynayan, feneri tabiki destekliyorum , avruapda tabiki başarılı olmasını isterim, kim istemez bunu

en fanatik galatasaraylının bile fenerin avrupada attığı her golden sonra içinden korkunç bir şekilde sevindiğine eminim, aynı şekilde bir fb lininde böyle hissettiğine eminim,ama takım taraftarları arasındaki bu sürtüşmenin devam etmesinden yanayım
çünkü klublerin gelişmişliği ve kalitelileşmesi bu sürtüşmelere bağlı bence:D

fener düşmanı değilim, ama fenerin özelliklede avrupa kupaları politikası beni çok kızdırıyor,

kıroyum ama para bende felsefesi fenerden uzaklaşmadıkça bu takım avrupada maç ve prestij kaybetmeye devam eder

GS klübünün acizlikle yönetilmesi,transferlerde çöpe atılan milyonlarca $,stad fiatına yapılan maketler,klüp başkanlarının GS'nin parası ile kendi iflaslarını ötelemesi.......
Sen hem har vurup harman savurup dilenecek hale geleceksin ! Hemde parası olup akıllı kullananlarada pok atacaksın...
Bu ne turşu bu nı mıhlama

Torcoman
08-18-2005, 07:10 AM
GS klübünün acizlikle yönetilmesi,transferlerde çöpe atılan milyonlarca $,stad fiatına yapılan maketler,klüp başkanlarının GS'nin parası ile kendi iflaslarını ötelemesi.......
Sen hem har vurup harman savurup dilenecek hale geleceksin ! Hemde parası olup akıllı kullananlarada pok atacaksın...
Bu ne turşu bu nı mıhlama

evet haklısın, galatasaray kurumları mezunu olupda böyle beceriksiz ve kafasız insalar çıkmıyor değil, ama gs bence avrupada kendini kanıtladı, almadığı tek kupa "şampiyonlar ligi" kupasıydı, "kıtalar arası kupa" iptal edilmeseydi eminim ki o kadroyla o kupayı da alırdı

inşallah gs nin bıraktığı yerden fb devam eder bu sene ,ama pek ihtimal vermiyorum açıkcası

Qarshi
08-18-2005, 07:23 AM
evet haklısın, galatasaray kurumları mezunu olupda böyle beceriksiz ve kafasız insalar çıkmıyor değil, ama gs bence avrupada kendini kanıtladı, almadığı tek kupa "şampiyonlar ligi" kupasıydı, "kıtalar arası kupa" iptal edilmeseydi eminim ki o kadroyla o kupayı da alırdı

inşallah gs nin bıraktığı yerden fb devam eder bu sene ,ama pek ihtimal vermiyorum açıkcası

Usta GS'ın avrupada yakaladığı tesadüfi başarı bizimde gurur kaynağımız olmuştur...
Tesadüfi diyorum çünkü arkası gelmemiştir duran saatin bile günde bir kez doğruyu gösterdiği gibi...
Bu tür başarılar güçlü,oturmuş,kendi ayakları üzreinde dönen,iyi bir jenerasyon ve teknik ekip yakalamış,iyi bir taraftara sahip klüplerin sahip olabileceği başarılardır..
biz bunun farkında olarak önce alt yapı diyoruz ve 5 senedir bu alt yapının oluşumunu sağlıyoruz sonra bi 5 sene sonrada üst yapı sürer ben inanıyorumki bir 5 sene sonra Fenerbahçede yurt dışında tesadüfi olmayan başarılara imza atacaktır...

Torcoman
08-18-2005, 07:33 AM
Usta GS'ın avrupada yakaladığı tesadüfi başarı bizimde gurur kaynağımız olmuştur...
Tesadüfi diyorum çünkü arkası gelmemiştir duran saatin bile günde bir kez doğruyu gösterdiği gibi...
Bu tür başarılar güçlü,oturmuş,kendi ayakları üzreinde dönen,iyi bir jenerasyon ve teknik ekip yakalamış,iyi bir taraftara sahip klüplerin sahip olabileceği başarılardır..
biz bunun farkında olarak önce alt yapı diyoruz ve 5 senedir bu alt yapının oluşumunu sağlıyoruz sonra bi 5 sene sonrada üst yapı sürer ben inanıyorumki bir 5 sene sonra Fenerbahçede yurt dışında tesadüfi olmayan başarılara imza atacaktır...

tesadufi değildi bence, hangi takım dağıldıktan sonra başarısını devam ettirebilmiştir tarihte?
kupa yolundaki
arsenal, borissia dortmund, leeds, juventus, real madrid, ve adını sayamadığım bir sürü klubu elemek tesadüfse, fenerinde bu tesadüflere imza atmasını diliyorum

gs nin çekirdek kardosu dağılmıştı süper kupadan sonra, hatıvlatıvım, pardon hatırlatırım:lol:

Qarshi
08-18-2005, 07:38 AM
tesadufi değildi bence, hangi takım dağıldıktan sonra başarısını devam ettirebilmiştir tarihte?
kupa yolundaki
arsenal, borissia dortmund, leeds, juventus, real madrid, ve adını sayamadığım bir sürü klubu elemek tesadüfse, fenerinde bu tesadüflere imza atmasını diliyorum

gs nin çekirdek kardosu dağılmıştı süper kupadan sonra, hatıvlatıvım, pardon hatırlatırım:lol:

Usta GS limitinin üzerinde trasfer yaptı ve bu paraların faizlerini hala ödemeklü mükellef. Sepp Piontek'in araştırma döneminden yetenekli gençler GS nin kadrosu içinde yer aldılar.biraz devlet baba yardımları,biraz federasyon birazda mafya ayakları ile iç işleri halledilince dışardada kafası rahat oynadı...
Başarıyı küçümsemiyorum ama başarının ardında bir daha GS.nin belini doğrultamaması olayın tesadüf olduğunun büyük şahididir. Çekirdek kadroyu koruyamadı demişssin buda parayla olur be usta:lol:

Pax
08-18-2005, 07:45 AM
Off of... şampiyon olalı 3 ay geçti, bu başlığı hergün hergün görüyorum yaw... :rolleyes: Yeter artık... yeterince uzun zaman şenliğini yaptı oğuz abimiz. Şampiyon olalı artık çok zaman geçtiğinden ve bu başlık alında bir sürü alakasız yazı yazıldığından (yani FB'nin bu senenin şampiyonluğuyla ilgili tebrikler) bu başlığı kapatıyorum :D

Qarshi
08-18-2005, 08:07 AM
Off of... şampiyon olalı 3 ay geçti, bu başlığı hergün hergün görüyorum yaw... :rolleyes: Yeter artık... yeterince uzun zaman şenliğini yaptı oğuz abimiz. Şampiyon olalı artık çok zaman geçtiğinden ve bu başlık alında bir sürü alakasız yazı yazıldığından (yani FB'nin bu senenin şampiyonluğuyla ilgili tebrikler) bu başlığı kapatıyorum :D

Usta, bu sadece şampiyonluk için açılan bir konu gibi görünsede içindeki konu ligden,uefa.dan,şampiyonlar liginden devam eder...
her başarıda,her mağlubiyette bir konu başlığı görmek istemiyorsan bırak böyle gitsin:lol:

4twelve
08-18-2005, 08:37 AM
Off of... şampiyon olalı 3 ay geçti, bu başlığı hergün hergün görüyorum yaw... :rolleyes: Yeter artık... yeterince uzun zaman şenliğini yaptı oğuz abimiz. Şampiyon olalı artık çok zaman geçtiğinden ve bu başlık alında bir sürü alakasız yazı yazıldığından (yani FB'nin bu senenin şampiyonluğuyla ilgili tebrikler) bu başlığı kapatıyorum :DSen bunu yap,bende seni ihya edeyim..En buyuk Mod Pax baskada tanimiyorum,ben Pax ciyim arkadaslar bundan sonra,canim kardesim benim....:twisted: :twisted:

Qarshi
08-18-2005, 08:40 AM
Sen bunu yap,bende seni ihya edeyim..En buyuk Mod Pax baskada tanimiyorum,ben Pax ciyim arkadaslar bundan sonra,canim kardesim benim....:twisted: :twisted:

Usta:Ateş ile barut yan yana durmaz,gülün halinden anla biraz !

4twelve
08-18-2005, 08:44 AM
Usta:Ateş ile barut yan yana durmaz,gülün halinden anla biraz !
Yes you are rite Usta:but try to understand ,Gun n roses,nice Group,i like their sound,what about you will you join EU or not.Your critic highly appreciated..Regards!!!:twisted:

Qarshi
08-18-2005, 08:48 AM
Yes you are rite Usta:but try to understand ,Gun n roses,nice Group,i like their sound,what about you will you join EU or not.Your critic highly appreciated..Regards!!!:twisted:

Salut !

Jai m'apelle Oğuz

J'habite a Beşiktaş,Je suis Turc,Je nais comprend pas parce-gue je parle français...Et vous ?

4twelve
08-18-2005, 09:01 AM
Salut !

Jai m'apelle Oğuz

J'habite a Beşiktaş,Je suis Turc,Je nais comprend pas parce-gue je parle français...Et vous ?
Comme je vous ai dit avant, vous apprendrez que la vérité est ! :twisted:

Qarshi
08-18-2005, 09:18 AM
Comme je vous ai dit avant, vous apprendrez que la vérité est ! :twisted:

Mais ta chemeise rouge est a chassutte blue :twisted:

4twelve
08-18-2005, 09:28 AM
Mais ta chemeise rouge est a chassutte blue :twisted:
Vous pourrait me permets de sait vous sont s'il vous plaît la femme ou l'homme?:rolleyes:

aykız
08-18-2005, 09:33 AM
Siz de gömün de Mondi fotodaki gibi isyan etmesin.. Baksana yazık yani, karısı terkedecek onu bu gidişle. :lol: Herif Feneri gördüğü yerde altına yapacak beee :lol:
Artık bilemiycem okuttularmı, büyüledilermi, tavuk bacağını mı yedirdiler, gömdülermi :D Kim yaptıysa helal olsun bu büyüye ... hihihihi... :twisted:

Karısının yanında dayak yiyen kalecininin işi daha zor değilmi?
heheheheeh yazık valla çok acıdydım garibe:lol:

aykız
08-18-2005, 09:36 AM
Çok güzel sallamışsın:lol:
GS avrupada mağlubiyet aldığı zaman kendini tuvalete kapatıp ihracat artıklarınlamı oynuyordum adamı güldürmeyin. Futbol tabela işi değildir gönül işidir anlayana !!!
Bi yerlerde yazılmış yok sırp takımıda şudurda budurda....Lazetiç bu takıma geldiği zaman bütün GS li arkadaşlar başta basın olmak üzere hepsi ayağa kalkmıştı bak bakalım GS takımında haso sırp orjinli oyuncu varmı ???
bu ne perhiz bu ne mıhlama:lol:

Hade beeeeeeeeeeeeee sallama oğuz..artık senin yazdıklarının resmen atma olduğunu tüm forum biliyoooooooor...hahahaaaaaaaaaaa..Hani şatışın belgesi
diye yutturmaya çalıştığın arabca bir yazı vardı yaaaaaaaaaaaaaaaaaa..heheheheh
yalancı oğuz:lol:

4twelve
08-18-2005, 09:41 AM
Hade beeeeeeeeeeeeee sallama oğuz..artık senin yazdıklarının resmen atma olduğunu tüm forum biliyoooooooor...hahahaaaaaaaaaaa..Hani şatışın belgesi
diye yutturmaya çalıştığın arabca bir yazı vardı yaaaaaaaaaaaaaaaaaa..heheheheh
yalancı oğuz:lol:
je consens, il est un tel grand menteur!!!:twisted:

aykız
08-18-2005, 09:41 AM
biz bunun farkında olarak önce alt yap&