View Full Version : Protesto!!!!!!!
4twelve
05-24-2005, 01:52 AM
Merhaba Arkadaslar,
Bir suredir forumda olusmaya baslayan bir kac gelisme beni ve benim gibi dusunenleri rahatsiz etmeye basladi aldik su Forum.uz`un Tillar Sahifasini cevirdik 80 oncesi Turkiyesine...
Ya arkadslar ne zaman akillanacaksiniz ne zaman insanlarin soylemlerine saygi duyacaksiniz saldirmak yerine kabul etmeyi, kavga yerine dialogu,insanlara hakaret etmeyi ne zaman birakacaksiniz...
Kac tane Ozbek arkadas turkiyede forumlara girip politik mesajlar veriyor?????Kac tane ozbek ne olursa olsun veya dunyada hangi ulke vatandasi vardirki hem memleketini sevdigini soyleyip hemde baska ulkelere ait forumlarda kendi basbakanina Hain desin....
Hangi ulke vatandasi vardirki ne olursa olsun kendi ulkesinin vatandaslarina veya baskalarina bir baska bagimsiz ulkenin forumunda saldirsin hakaretler etsin....
Biliyorum bunlari yapanlar 13 15 yasinda cocuklar yada cocuk beyinliler ama yapmayin yaaaaaaa buyuyun artik ....Sizleri PROTESTO EDIYORUM
Lutfern su forumu politik kimlik aciklama yeri olarak kullanmayin yaa surda apolitik hayati paylasalim sorunlarimizi mutluluklarimizi paylasalim..Kulturumuzu tanitalim baska arkadaslar taniyalim...Artik Birakin bu isleri yeter ya....
Yorumlarinizi bekliyor ve bu konuda yanliz olmadigimi dusunuyorum..Kalin Saglicakla!!!!!!!!
zorlu
05-24-2005, 01:59 AM
Merhaba Arkadaslar,
Bir suredir forumda olusmaya baslayan bir kac gelisme beni ve benim gibi dusunenleri rahatsiz etmeye basladi aldik su Forum.uz`un Tillar Sahifasini cevirdik 80 oncesi Turkiyesine...
Ya arkadslar ne zaman akillanacaksiniz ne zaman insanlarin soylemlerine saygi duyacaksiniz saldirmak yerine kabul etmeyi, kavga yerine dialogu,insanlara hakaret etmeyi ne zaman birakacaksiniz...
Kac tane Ozbek arkadas turkiyede forumlara girip politik mesajlar veriyor?????Kac tane ozbek ne olursa olsun veya dunyada hangi ulke vatandasi vardirki hem memleketini sevdigini soyleyip hemde baska ulkelere ait forumlarda kendi basbakanina Hain desin....
Hangi ulke vatandasi vardirki ne olursa olsun kendi ulkesinin vatandaslarina veya baskalarina bir baska bagimsiz ulkenin forumunda saldirsin hakaretler etsin....
Biliyorum bunlari yapanlar 13 15 yasinda cocuklar yada cocuk beyinliler ama yapmayin yaaaaaaa buyuyun artik ....Sizleri PROTESTO EDIYORUM
Lutfern su forumu politik kimlik aciklama yeri olarak kullanmayin yaa surda apolitik hayati paylasalim sorunlarimizi mutluluklarimizi paylasalim..Kulturumuzu tanitalim baska arkadaslar taniyalim...Artik Birakin bu isleri yeter ya....
Yorumlarinizi bekliyor ve bu konuda yanliz olmadigimi dusunuyorum..Kalin Saglicakla!!!!!!!!
sevgili dostum yazdıklarına katılıyorum ve aşağıda açtığım başlık altında daha önce yazdıklarımı tekrarlıyorum..
saygılarımla..
konu başlığı Türkiye'den ne lazımdı...
.dostlar ben buradaki kavgalara katılmaya gelmedim..
insanlarla aynı dili konuşabildiğim dünya üzerinde yaşayan insanlarla..
ortak bir nokta bulamaya ve bu ortak noktada birbirimizin ihtiyaç duyduğu şeyleri,
paylaşmaya geldim..
forumdaki siyaset beni pek alakadar etmez, ama genede onlarda bizim dostlarımız elbette..
paylaşmak güzeldir herdaim, bizim türk örf ve anenelerimizi görede, müslümanlığımızın gereklerine görede.
"komşusu açken tok yatan bizden değildir"
size ne lazımdı TÜRKİYE' den siz söyleyin hele..
biz elimizden geldiğince bişeyler yapmaya çalışalım.
belki bizde olmayan bişeyde sizde vardır elbet..
paylaşmak güzeldir herdaim..
hoşçakalın, dostçakalın..
Sonuna kadar katılıyorum...
Hislerime tercüman olmuş bir yazı...
Oriyon_farr
05-24-2005, 03:21 AM
Yasa, arkadas! Bende oyle dusuniyorum. Artik faidesiz milletcilikten ve irkcilikten bikitik.
movusa
05-24-2005, 04:43 AM
4twelve arkadas, sen benden daha hizli davrandin ve benim yapmak istedigim seyi sen yaptin. Bir kac gündür bende arkadaslari uyarmak ihtiyaci hissediyordum, hatta bazi arkadaslara özel mesaj cekerek bu irkcilarin actigi konulara cevap verilmemesini rica ettim. Aslinda ayni hataya daha önce bende düsmüstüm...
Ama ev sahibi olarak bunlari senin söylemen herkes acisindan daha uygun oldu.
Bende burdaki irkci, politik tartismalardan rahatsiz olmustum zaten ve sirf bu yüzden özellikle irkcilarin actiklari tradlere katilmamayi uygun gördüm ve o konularda hic cevap yazmadim.
Umarim bu arkadaslarda bu uyarilari dikkate alacaktir ve herkesi ilgilendiren konulara yöneleceklerdir....
hoscakalin
Börteçine
05-24-2005, 05:04 AM
[QUOTE=4twelve]
dunyada hangi ulke vatandasi vardirki hem memleketini sevdigini soyleyip hemde baska ulkelere ait forumlarda kendi basbakanina Hain desin....
....Sizleri PROTESTO EDIYORUM
QUOTE]
Bizim memleket sevgimizin basbakani sevmekle dogru orantili olmasi mi lazim?basbakanini sevmeyen memleketini sevmez!...Yapma ya?Bu ne bicim mantik boyle?Erdogan bir kerecik olsun Turk basbakani gibi davransin canimi yesin.Apoyu disariya cikarmak icin cabalayan onlar,Kibrisi satiliga cikan gene onlar,verdikleri sozu (dokunulmazlik,basortusu vs.) tutmayanlar gene onlar.
Evet bir kez daha soyluyorum.Tayyip bir haindir ve Turk Milliyetciligini yok etmek icin ugrasmaktadir.Ister begenin ister begenmeyin.:evil:
Hem ben ,kendi adima konusuyorum,tepkimi sadece burda degil hemen hemen her forumda koyuyorum.
Ben de sizi PROTESTO EDIYORUM ...baskalarinin fikrine saygi gostermediginiz icin.
Bu koyden kovulsak da gidecek bir yer buluruz elbet.
Ama biliniz ki,bu gelismelerden kaygi duyan ve Tayyipe kin besleyen bir suru insan var.
Sozun ozu,sizin Tayyibi sevme oraniniz=benim Tayyibe nefret oranim.
Bu da boyle biline.
zorlu
05-24-2005, 05:18 AM
Bizim memleket sevgimizin basbakani sevmekle dogru orantili olmasi mi lazim?basbakanini sevmeyen memleketini sevmez!...Yapma ya?Bu ne bicim mantik boyle?Erdogan bir kerecik olsun Turk basbakani gibi davransin canimi yesin.Apoyu disariya cikarmak icin cabalayan onlar,Kibrisi satiliga cikan gene onlar,verdikleri sozu (dokunulmazlik,basortusu vs.) tutmayanlar gene onlar.
Evet bir kez daha soyluyorum.Tayyip bir haindir ve Turk Milliyetciligini yok etmek icin ugrasmaktadir.Ister begenin ister begenmeyin.:evil:
Hem ben ,kendi adima konusuyorum,tepkimi sadece burda degil hemen hemen her forumda koyuyorum.
Ben de sizi PROTESTO EDIYORUM ...baskalarinin fikrine saygi gostermediginiz icin.
Ama biliniz ki,bu gelismelerden kaygi duyan ve Tayyipe kin besleyen bir suru insan var.
Bu da boyle biline.
arkadaşım uzaktan ahkam kesmek sanırım sana uyan birşey..(sanırım ülke dışındasın)
biz kişilere ve kişiliklere saygısızlık, nefret, saygı yada sevgi duymuyoruz.
bizim saygımız sevgimiz bayrağımıza, ülkemize, devletimize, milletimize, devletimizin makamlarına..
gün döner zaman geçer kişiler değişir ama devletimiz ve milletimiz herzaman ayakta ve dimdik olmalıdır.
sen ülkene olan sevgini başındaki insana hakaret ederek göstermek istesende,
atalarımızın dediği gibi "evde kavga etsen bile dışarı belli etme" "kan kussanda kızlcık şerbeti içtim de" sözlerini hatırlatır,
sana çoğunluğu yabancı olan bu tür forumlarda milletimiz için daha yapıcı ortamlar yaratmanı dilerim.
not:ben tayyibe oy felanda vermedim,
saygıyla kal.
dostçakal.
4twelve
05-24-2005, 05:30 AM
[QUOTE=4twelve]
dunyada hangi ulke vatandasi vardirki hem memleketini sevdigini soyleyip hemde baska ulkelere ait forumlarda kendi basbakanina Hain desin....
....Sizleri PROTESTO EDIYORUM
QUOTE]
Bu da boyle biline.
Arkadasim seninle politika tartismayacagim .Ben kimseyi kimseyede sevdirmeye calismiyorum istedigin herkesi sevebilirsin istedigin herkezden de nefret edebilirsin bana ne,bize ne ????Konuda bu zaten .........Tamam R.Tayyib Erdogan a nefretini kustun soyledin .....Tamam ne oldu!!!!!Ne gecti eline ...Gecerli bi tezin varsa Turkiyede hayata gecir..Oda bi donemler begenmedi ulke politilkacilarini ben yapacagim dedi bASBAKAN OLDU....Senin de olma sansin var politikaci ol..Ama ne olur bak ne olur diyorum git bunu politik Forumlarda tartis Ulku Ocaklarinda tartis ne biliym iste ... Birak su forumda bak herkez apolitik kardeslik arkadaslik konusalim..Turkiyeyi konusalim dostlugumuzu konusalim farkli ideolojilere sahip olsakta beraber birseyleri paylasalim kisaca gel dost olalim.......Insallah anlatabildim....Birde sevgili kardesim kimsenin kimseyi bir yerden kovdugu yok....Ozgursun sen de beni protesto edersin ama gel sunun anlamsiz oldugu yaani burda bole bagirmanin o vatan haini bu yaramaz adam demenin hele hele Forum.Uz da kimseye birsey kazandirmayacagi konusunda birleselim....
movusa
05-24-2005, 05:45 AM
Evet bir kez daha soyluyorum.Tayyip bir haindir ve Turk Milliyetciligini yok etmek icin ugrasmaktadir.Ister begenin ister begenmeyin.:evil: [/color]
Bu da boyle biline.
Sanirim unuttugun birsey var, sen burda baska bir ülkenin forumundasin, ve bizler burda misafiriz. Shimdi sana sormak istiyorum; kendi ülkemizin sorunlari bu özbek arkadaslari ne kadar alakadar eder?
Bir Zimbabwe vatandasi Türkiyede yayinlanan bir foruma gelse dese ki " zimbabwenin shu insanlari iyidir, bashbakani kötüdür, bakanlari yolsuzluk yapiyor " dese, bizleri ne kadar ilgilendirir?
Özbeklerinde Türkiyedeki sorunlarla ilgilendigini pek sanmiyorum. Ilgilenselerdi en azindan bir kac özbek arkadas bu konulari tartishirdi. Bu gibi konulari madem illa ki, boshalmak maksadiyla, tartishmak istiyorsun, sana Türkiyede yayinlanan bir sürü web sitesi ismi verebilirim.
hosccakalin
Tangriberdi
05-24-2005, 06:21 AM
Merhaba Arkadaslar,
SEN YİNE PROTESTO ET ama şuna çok iyi dikkat et Türkiyede muhalefet yapan her Türk sitesi teker teker susturuluyor. Demokratik tepkimizi artık kendi ülkemizde ve kendi sitelerimizde gösteremez olduk, Türkiye tek sesliliğe bürünürken biz de sesimizi duyurmak için başka yerler arıyoruz, ve kendimizi bu sitelerde bize dostça bakan ve tahamül eden bu gibi sitelerde buluyoruz.
Bu yanlış mı? Tamam PROTESTOI ET
AMAS TÜRKİYEDE OLANLARI DA PROTESTO ET lütfen.
Hatırlatırım ülke işgal edilmeye hazırlanırken damat Feriti de sevenlerde var dı. Ülkeyi sevmek demek Yönetenini sevmek demek değildir. Sırf o başbakan diye sevilmesi ya da sayılması zorlanamaz.
4twelve
05-24-2005, 06:30 AM
SEN YİNE PROTESTO ET ama şuna çok iyi dikkat et Türkiyede muhalefet yapan her Türk sitesi teker teker susturuluyor. Demokratik tepkimizi artık kendi ülkemizde ve kendi sitelerimizde gösteremez olduk, Türkiye tek sesliliğe bürünürken biz de sesimizi duyurmak için başka yerler arıyoruz, ve kendimizi bu sitelerde bize dostça bakan ve tahamül eden bu gibi sitelerde buluyoruz.
Bu yanlış mı? Tamam PROTESTOI ET
AMA TÜRKİYEDE OLANLARI DA PROTESTO ET lütfen.
Bunu duyduguma uzuldum yani Internette site susturuluyorsa vay bu internetin haline derim ben...
Ama gel kardesim bunu hakaret etmeden yap kimseyi sevmek zorunda degilsin ama bir insana da oyle vatan haini damgasi yapistirmak ne kadar dogru...Tamam oyle diyorsan bu senin fikrindir.Saygi duyuyorum ...Insanlar birbirleri yakindan tanidiktan sonra fikirlerini tartismalarinda fayda var...Hii internetten seyrettigim kadariyla Kurtlar Vadisinin son bolumunde bir dialogda soyle geciyordu"Rusyada derlerki ayni masada votka icmedigin insanla dusman olma" Yani olay bu tanisalim kaynasalim sonra politika hayata dair birsey sonucunda kafatascilik yoksa bunu da konusalim ancak Forum.uz geneline bakarsan biz TUrkiyeden katilanlarin disinda Politika tartisan yok oyle bir thread de yok..Zaten su forumun bir dunya uyesi var bak Tillar Sahifesine 3 5 kisi disinda hic kimse post yollamiyor..Bunu sebebini bulalim beraberce Tangriberdi kardesim....
Qarama
05-24-2005, 06:33 AM
off topic
$u ephestion diye salagin dediklerine okusaniza bir zahmet...
http://www.heavengames.com/cgi-bin/forums/display.cgi?action=ct&f=10,320491,,10
ve burda
http://aoe3.heavengames.com/cgi-bin/forums/display.cgi?action=ct&f=1,22194,0,10
bu kadar a$iri milliyetci yunan görmedim ha....
Tangriberdi
05-24-2005, 06:39 AM
Bunu duyduguma uzuldum yani Internette site susturuluyorsa vay bu internetin haline derim ben...
Ama gel kardesim bunu hakaret etmeden yap kimseyi sevmek zorunda degilsin ama bir insana da oyle vatan haini damgasi yapistirmak ne kadar dogru...Tamam oyle diyorsan bu senin fikrindir.Saygi duyuyorum ...Insanlar birbirleri yakindan tanidiktan sonra fikirlerini tartismalarinda fayda var...Hii internetten seyrettigim kadariyla Kurtlar Vadisinin son bolumunde bir dialogda soyle geciyordu"Rusyada derlerki ayni masada votka icmedigin insanla dusman olma" Yani olay bu tanisalim kaynasalim sonra politika hayata dair birsey sonucunda kafatascilik yoksa bunu da konusalim ancak Forum.uz geneline bakarsan biz TUrkiyeden katilanlarin disinda Politika tartisan yok oyle bir thread de yok..Zaten su forumun bir dunya uyesi var bak Tillar Sahifesine 3 5 kisi disinda hic kimse post yollamiyor..Bunu sebebini bulalim beraberce Tangriberdi kardesim....
Sadece Siteler kapatılmıyor, Türkiyede bu nedenle insanlar gazeteciler susturuluyor. Türkiyedeysen Büyük TV ve gazeteleri bir oku seyret bakalım muhalefet haberleri var olmasına karşın o Gazetelerin ya da TVlerin kendilerinin muhalif tek bir tavrını göremezsin.
O şahsiyetin hainliğini ben şimdi söylüyorum tarih de isbatlayacak işte o zaman sen de burada olursun da bunları yeniden yazışırız.
EEE bu Sayfa Türk Muhalefetinin işgali altında da ondan:mrgreen:
genco
05-24-2005, 06:41 AM
4twelve arkadas, sen benden daha hizli davrandin ve benim yapmak istedigim seyi sen yaptin. Bir kac gündür bende arkadaslari uyarmak ihtiyaci hissediyordum, hatta bazi arkadaslara özel mesaj cekerek bu irkcilarin actigi konulara cevap verilmemesini rica ettim. Aslinda ayni hataya daha önce bende düsmüstüm...
Ama ev sahibi olarak bunlari senin söylemen herkes acisindan daha uygun oldu.
Bende burdaki irkci, politik tartismalardan rahatsiz olmustum zaten ve sirf bu yüzden özellikle irkcilarin actiklari tradlere katilmamayi uygun gördüm ve o konularda hic cevap yazmadim.
Umarim bu arkadaslarda bu uyarilari dikkate alacaktir ve herkesi ilgilendiren konulara yöneleceklerdir....
hoscakalin
Movusa kardeşimin sözlerine aynen katılıyorum. Önemli konuların altını çizmiş, elleri dert görmesin...
Yazılarıma takip edenler hatırlayacaktır; özellikle "ırkçı" söylemlere (Özellikle de bayan(!) nickli olana) bu forumun Özbeklere ait olduğunu, burada misafir olduğumuzu, bir sürü "atsızcı" veya "ırkçı" siteler varken buralara doluşmalarını doğru bulmadığı dile getirmiştim.
Malesef bir kaç arkadaş bana "özel"den haklı olduğumu söylediler...
Ne yazıkki şuan bu protestoyu başlatan arkadaşlardan hiçbiri bu konuda bana en ufak bir destekte bulunmadılar...
Benim de doğru bulmadığımı özellikle belirttiğim "R.T.Erdoğan Vatan Haini" başlığı atılınca bu "protesto" başlğı atılması beni düşündürdü!....
Oysa burada, "doğru" tekti; bunun sana göresi, bana göresi olmamalıydı...
Nedir doğru olan? Burasının Türkiye siayasetinin bir arenası olmadığıydı...
Bu tavır, baştan konulsaydı; en başından beri canı gönülden desteklerdim...
Geç kalınmış olmasına rağmen, yine de yerinde ve doğru bir karar olarak kabul ediyorum.... ve kalpten destekliyorum...
Hatta, Türkiye siyasetini buraya taşıyanların yazısı silinsin istiyorum...
Var mı destekleyen?..
.............saygıyla........
.
Tangriberdi
05-24-2005, 06:46 AM
Movusa kardeşimin sözlerine aynen katılıyorum. Önemli konuların altını çizmiş, elleri dert görmesin...
Yazılarıma takip edenler hatırlayacaktır; özellikle "ırkçı" söylemlere (Özellikle de bayan(!) nickli olana) bu forumun Özbeklere ait olduğunu, burada misafir olduğumuzu, bir sürü "atsızcı" veya "ırkçı" siteler varken buralara doluşmalarını doğru bulmadığı dile getirmiştim.
Ne yazıkki şuan bu protestoyu başlatan arkadaşlardan hiçbiri bu konuda bana en ufak bir destekte bulunmadılar...
Benim de doğru bulmadığımı özellikle belirttiğim "R.T.Erdoğan Vatan Haini" başlığı atılınca bu "protesto" başlğı atılması beni düşündürdü!....
Geç kalınmış olmasına rağmen, yine de yerinde ve doğru bir karar olarak kabul ediyorum.... ve kalpten destekliyorum...
Var mı destekleyen?..
.
Her yerde susturuluyoruz bRAVO demokrasi anlayışına hayran kaldım.
movusa
05-24-2005, 06:52 AM
yahu arkadasim!!! seni susturan kim?, kim yazi yazmani engelliyor?...Sen galiba yukarida, özellikle Genco Hocamizin yazdiklarini iyi anlamadin herhalde...
Lütfen! yukardan asagiya yazilanlari bir defa daha okumani rica ediyorum...
hoscakalin
genco
05-24-2005, 06:54 AM
[QUOTE]SEN YİNE PROTESTO ET ama şuna çok iyi dikkat et Türkiyede muhalefet yapan her Türk sitesi teker teker susturuluyor.
Tangriberdi,
Susturulan bu sitelerden bir-ikisini söyleyebilir misin?
Merak ettim de... acaba biz "Öteki Türkiye"de mi yaşıyoruz yoksa?!.
"Kaş yapayım derken göz çıkardığı"nın farkında mısın?
Duyan da Patagonya'mı burası diyecek...
Biraz dikkat, kardeşşş...
Lütfen Ülkemizi lekelemeyelim!..
.........saygıyla.....
4twelve
05-24-2005, 06:56 AM
Var mı destekleyen?..
.
Ya evet dusuncen de hakli olabilirsin ancak beni bilmem biliyormusun bu aralar foruma bek takilamiyorum gorunce mudahale ettim ama benim genelde cizgim bu ne Turkiyeye laf soyletirim bu ulkenin basbakanina veya ulkeyi temsil eden birine kim olursa olsun inan tepkim ayni olurdu beni bilen biliyor insallah sende boyle degerlendirirsin...
Börteçine
05-24-2005, 07:54 AM
Evet dogrudur burasi Ozbekistan forumu,ancak bizim bu ulke hakkinda bir yorum yapmamiz ne kadar dogru olur?Siyasi yapisini bilmedigim bir ulkeyi ben nasil elestirebilirim ki?
Uzbekistan'la Turkiye arasinda siz begensenizde begenmesinizde bir kultur,tarih ve dil birligi vardir.90 yil Rus yonetiminden sonra 'yok siz sizsiniz,biz biziz' demenizi de anlayisla karsiliyorum.Unutturulan tarihi hatirlatinca da 'irkci,kafatasci' oluyoruz.Onu da anlayisla karsiliyorum.
Bir arkadas Zimbabweden falan ornek vermeye calismis."Bir Zimbabwe vatandasi Türkiyede yayinlanan bir foruma gelse dese ki " zimbabwenin shu insanlari iyidir, bashbakani kötüdür, bakanlari yolsuzluk yapiyor " dese, bizleri ne kadar ilgilendirir?"
Anlamsiz ve mantiksiz bir ornek.Ben Turkiye sorunlarini bir dost ve kardes milletin sitesinde tartisiyorum.Ozbekistan'la Zimbabweyi ayni kefeye koymak beyninizin ne kadar guzelce yikandigini gosteriyor.'siz sizsiniz,biz biziz.'mantigi...
Bu arada,yurtdisinda yasiyor olmam benim daha az milliyetci olmami gerektirmez.Inanin burdan hersey cok daha rahat goruluyor.Turklugumle her zaman her yerde gurur duyarim.Vatan sevgisi bulundugun konuma gore degisecekse vay halimize.
4twelve
05-24-2005, 08:06 AM
Evet dogrudur burasi Ozbekistan forumu,ancak bizim bu ulke hakkinda bir yorum yapmamiz ne kadar dogru olur?Siyasi yapisini bilmedigim bir ulkeyi ben nasil elestirebilirim ki?
Uzbekistan'la Turkiye arasinda siz begensenizde begenmesinizde bir kultur,tarih ve dil birligi vardir.90 yil Rus yonetiminden sonra 'yok siz sizsiniz,biz biziz' demenizi de anlayisla karsiliyorum.Unutturulan tarihi hatirlatinca da 'irkci,kafatasci' oluyoruz.Onu da anlayisla karsiliyorum.
Bir arkadas Zimbabweden falan ornek vermeye calismis."Bir Zimbabwe vatandasi Türkiyede yayinlanan bir foruma gelse dese ki " zimbabwenin shu insanlari iyidir, bashbakani kötüdür, bakanlari yolsuzluk yapiyor " dese, bizleri ne kadar ilgilendirir?"
Anlamsiz ve mantiksiz bir ornek.Ben Turkiye sorunlarini bir dost ve kardes milletin sitesinde tartisiyorum.Ozbekistan'la Zimbabweyi ayni kefeye koymak beyninizin ne kadar guzelce yikandigini gosteriyor.'siz sizsiniz,biz biziz.'mantigi...
Bu arada,yurtdisinda yasiyor olmam benim daha az milliyetci olmami gerektirmez.Inanin burdan hersey cok daha rahat goruluyor.Turklugumle her zaman her yerde gurur duyarim.Vatan sevgisi bulundugun konuma gore degisecekse vay halimize.
Arkadasim illada birseyi elestirmek zorundamisin???Onu anlayamadim ben????Eger burdaysan yani Bir Uzbek forumundaysan onlari tanimaya calismak politik fikir empoze etmeden daha onemli degilmi?Deneyimlerini paylasmak daha iyi degilmi???
Ayrica Ulkenin politik siyasi problemlerini bir baska ulkenin forumunda tartismak ne kazandirir ????Buda baska bir soru....
Bak iste sen bilmiyorsun Uzbekistan tarihini sende kabul ediyorsun ama insanlar fikrini begenmedigi zaman'' ne olacakki 90 yil rus isgali altinda kalmislar'' diyorsun insanlardan bekledigin anlayisi sen onlara gosteriyormusun?Kimsenin kimseye kafatasci dedigi yok ama kafatascilikda yapmanin bir alemi yok (yanlis anlama yapiyorsunuz demedim)Gel yaa bak bir suru thread var katil onlara once birbirimizi taniyalim sonra politikayida konusuruz inan o zaman daha rahat konusuruz katilimda genis olur..Oyle degilmi?
Maksim
05-24-2005, 08:52 AM
Bu tur oyunlar o kadar kroniklesmis ki, biz artik gizli servisler yada vakiflarin parmagi olmadanda birbirimizi yer duruma gelmisiz. Tarih boyunca oldugu gibi bugunde, bizim bizden baska dostumuz yok. Ama biz birbirimize arkamizi donemeyecek kadar guvenemezsek, her turlu tehlikeye ve oyuna acik oluruz.
genco
05-24-2005, 10:21 AM
Tangriberdi,
Buradaki olay, başından beri abes kaçan bir olaydı. Bu bir susturulma değil, aksine misafir olduğumuz yerde misafirliğimizi bilmektir...
Bu ülkede ise; ne beni, ne de benim gibi düşünenleri susuturacak bir güç, 50 yıldır çıkmadı...Çıkamaz da! Zincirleri kıran milletin çocuklarıyız...
Amma velakin; nerde, nasıl hareket edeciğimi de iyi bilirim; Allah'a şükür ki milletimden aldığım terbiyeye ve ahlaka yeterince sahibim...
Sevgili kardeşim... Aslında, dil konusunda, emek dolu, faydalı yazılar yazdın, çok da beğenmiştim...Bence başka alanlarda da bu forumda faydalı yazılar yazmaya devam etmelisin... Şahsen, senden böyle yazılar bekliyorum...
Bilgiler paylaştıkça değer kazanır...
........saygıyla.......
genco
05-24-2005, 10:45 AM
Ya evet dusuncen de hakli olabilirsin ancak beni bilmem biliyormusun bu aralar foruma bek takilamiyorum gorunce mudahale ettim ama benim genelde cizgim bu ne Turkiyeye laf soyletirim bu ulkenin basbakanina veya ulkeyi temsil eden birine kim olursa olsun inan tepkim ayni olurdu beni bilen biliyor insallah sende boyle degerlendirirsin...
Kardeş,
Keşke başkaları da senin gösterdiğin fazileti gösterebilmiş olsaydı...
Bayan(!) bir nick'liye verdiler gazı(Evet, haklısın...Doğru söylüyorsun...vs. laflarla) ortalık böyle kokuştu işte...Şimdi dezenfekte etsinler...
Burada masum rolüne soyunanlar; feryatlarıma da "sağır sultanları" oynadılar...
Açık sözlülük ve doğruluk bir fazilettir; insanı yüceltir...
Samimiyetine inanıyorum...
.......saygıyla......
Börteçine
05-24-2005, 03:07 PM
Bu konu hakkindaki son sozum.
Fenerbahcenin sampiyonlugunu bu sitede kutlamak ne kadar mantikli ise bizim Turkiye siyaseti ve Turk dili,tarihi,kulturunu burada da tartismak o kadar mantiklidir.
Fenerbahcenin sampiyonlugunu bir Hindistan sitesinde kutlamak ne kadar mantiksiz ise bizim Turkiye siyaseti ve Turk dili,tarihi,kulturunu orada tartismamiz o kadar yanlisdir.
Az bucuk bir ortak birseylerimiz olmasa buraya gelirmiydim saniyorsunuz?:(
Bu arada, benim ,fikirlerimi kabul ettirmeye calistigim soylenmis.hayir,'boyle dusunen insanlar da varmis' deyin yeter.Allah canimi alan kadar da bu fikirlerimden vaz-gec-mem.
5 sene oncesinin AB karsitlari simdinin en azili AB yalakalari.ne degisti de bu arkadaslarin fikirleri birdenbire 180 derece dondu?Eskiden AB kotuydu de simdi mi iyi oldu?Dogru muyum,yanlis miyim?:(
Cok yakinda takke dusecek,kel gorunecek.
Turku ve Turkiye'yi seven tum Ozbek gardaslarima esenlikler.
Tanri sizi ve vataninizi korusun.
movusa
05-24-2005, 05:50 PM
yahu güzel kardesim, adi üstende; Örnek örnektir... Zimbabwe olmaz bashka bir ülke olur, Afganistan olur, hindistan olur... Burada olay kolayca anlashilsin diye bunu örnek verdim.
Özbekistani tanimadigini kendi agzinla söylüyorsun, ama o insanlari tanimak ichin hich bir gayret göstermiyorsun, varsa yoksa kendi ülkendeki sorunlar; yok vatan haini bashbakan, yok terörist kürtler, lazlar, araplar...Bu insanlarin, kendilerine tamamen yabanci olan bashka bir ülkenin vatandashlari ile ilgilenecegini sanmiyorum. Dikkat ettiysen tek bir tane özbek kardeshimiz bu yazilanlara cevap verme geregi bile duymadi.
Üstelik senin söyledigin unutturulan tarihinle, bizlerin, yani türkiyenin bashbakaninin, yada kürtlerin ne alakasi var...
Madem Özbekistani tanimak istiyorsun, neden özbek arkadashlardan Özbekistan yada özbekler hakkinda bir talebin olmuyor? Yapilan tek shey, onlari ilgilendirmeyen konular anlatmak! Oysa o kadar chok ortak degerlerimiz var ki!...konushabilecegimiz chok konu var; Dilimiz, dinimiz, kültürümüz, hoca Ahmet yasevi, Nasrettin Hoca...
Artik, bu konuda, daha fazla tartishmayi yersiz buluyorum. Bizim söylediklerimizde anlashilmayacak birshey yok. Burasi Özbeklere ait bir forum ve bizim burada misafirligin geregini yapmamiz gerekiyor.
Tangriberdi
05-25-2005, 04:31 AM
Tangriberdi,
Susturulan bu sitelerden bir-ikisini söyleyebilir misin?
Merak ettim de... acaba biz "Öteki Türkiye"de mi yaşıyoruz yoksa?!.
"Kaş yapayım derken göz çıkardığı"nın farkında mısın?
Duyan da Patagonya'mı burası diyecek...
Biraz dikkat, kardeşşş...
Lütfen Ülkemizi lekelemeyelim!..
.........saygıyla.....
İlk olarak aklıma gelen bir Amerikan menşe'li site olan www.turkey.com (http://www.turkey.com) discussion bölümünde yer alan ifadelerin Türk Başbakanına saygısızlık ve Anti-Amerikanizm içerdiği için adresi değiştirilerek www.v-turkey.com (http://www.v-turkey.com) yapıldı ve içeriği değiştirilerek diğer virtual countries sitelerinden çok farklı bir boyut kazandı.
Buna ben şahid oldum o zamanlar Tayyip Karşıtı değildim.
Ve çevremdeki nice kişiden adınıanımsayamadığım bir çok sitede muhalif yazıların ya silindiği ya da muhalif yazı iletenlerin üyeliklerinin iptal edildiği kulağıma geliyor ve bunu çok sık duyuyorum.
Evet şu anda iki Türkiye var zaten, AYDIN DOĞAN MEDYASI(KANAL D, CNN TURK, Milliyet ve Hürriyet) CINER GRUBU MEDYASI(ATV, KANAL 1 ve SABAH) VE FETHULLAHÇI MEDYANIN (STV, KANAL 7 ve Zaman) sunduğu, TOBB ve diğer büyük sermaye gruplarının desteklediği bir görünüm olan, herşeyin dört dörtlük olduğu ve Türkiyenin iyiye gittiği yalanı. VE DİĞER YEREL VE ULUSAL TV VE GAZETELERİN BAZILARININ SUNDUĞU Küçük esnafın çiftçinin ve işçinin sesini duyurmaya çalıştığı ikinci Türkiye.
Ya da BAŞBAKANın açıklamalarındaki Türkiye ve Çarşı pazar sokaktaki Türkiye yeterince açık değil mi?
Asla kastım canımdan öte sevdiğim ülkemi karalamak değil, ama griye de gri demezsek dünyayı pembe görürüz.
Qarama
05-26-2005, 12:09 PM
off topic
$u ephestion diye salagin dediklerine okusaniza bir zahmet...
http://www.heavengames.com/cgi-bin/forums/display.cgi?action=ct&f=10,320491,,10
ve burda
http://aoe3.heavengames.com/cgi-bin/forums/display.cgi?action=ct&f=1,22194,0,10
bu kadar a$iri milliyetci yunan görmedim ha....
ehmmm birazda benimle ilgilenin :D
:lol:
Baksana abiler "mühim meseleler" tartışıyor, seninle ilgilenecek zamanları yok.. :rolleyes:
Benim fikrimse: vay kahpe yunan vay :laugh: oysa Türkiye heriflere Eurovisionda tam puan vermişti!
genco
05-27-2005, 12:21 AM
Yunan'dan farklı bir yaklaşım beklemek, biraz safdillik olurdu herhalde!
Fazla uzağa gitmeye gerek yok, içimizdeki "Yunanlar" varken..
Baksanıza, adamlar; devletin kurumu olan Boğaziçi Ünvs.de devletten maaş alan -entellektüel kesim olarak adlandırılan- öğretim görevlileri, devlet aleyhine "Ermeni Soykırımı yapıldı" anlamına gelen tezler ortaya atacaklar; sonra da dışarıdaki Türkiye aleyhtarları da "Baksanıza kardeşim, kendi insanınız bile kabul ediyor" diyecekti...Allah'tan, oyun bozuldu...
Bu entellektüel(!) öğretim görevlileri neden bir vakıf ya da özel üniversitede bu düşüncelerini dile getiremiyorlar da bir devlet kururmu olan Boğaziçi Ü.ni seçiyorlar dersiniz?
.........saygıyla......
genco
05-27-2005, 12:35 AM
[QUOTE=Tangriberdi]İlk olarak aklıma gelen bir Amerikan menşe'li site olan www.turkey.com (http://www.turkey.com/) discussion bölümünde yer alan ifadelerin Türk Başbakanına saygısızlık ve Anti-Amerikanizm içerdiği için adresi değiştirilerek www.v-turkey.com (http://www.v-turkey.com/) yapıldı ve içeriği değiştirilerek diğer virtual countries sitelerinden çok farklı bir boyut kazandı.
Buna ben şahid oldum
Tangriberdi,
Kapatılan sitelere örneğin bu mu? Valla kardeşim, yorum yapmaya bile gerek görmüyorum o zaman... Sadece geç bile kalınılmış derim...
NOT:Ayrıca Türkiye'de devletin internet ortamında site kapatacak bir kurmu, kuruluşu olduğunu araştırmama rağmen, şuana kadar öğrenemedim...
Esasen devletin böyle bir sisteminin olduğunu bile doğrulatan bilgi ve bulguya rastlayamadım. Öyle olmuş olsa, başta PKK siteleri kapatılırdı diye düşünüyorum...
........saygıyla.....
asena
05-27-2005, 02:02 AM
Kardeş,
Keşke başkaları da senin gösterdiğin fazileti gösterebilmiş olsaydı...
Bayan(!) bir nick'liye verdiler gazı(Evet, haklısın...Doğru söylüyorsun...vs. laflarla) ortalık böyle kokuştu işte...Şimdi dezenfekte etsinler...
Burada masum rolüne soyunanlar; feryatlarıma da "sağır sultanları" oynadılar...
Açık sözlülük ve doğruluk bir fazilettir; insanı yüceltir...
Samimiyetine inanıyorum...
.......saygıyla......
Ille beni karistiracaksin.Kime fikslendigin belli oldu.
asena
05-27-2005, 02:05 AM
[QUOTE]
Tangriberdi,
Kapatılan sitelere örneğin bu mu? Valla kardeşim, yorum yapmaya bile gerek görmüyorum o zaman... Sadece geç bile kalınılmış derim...
NOT:Ayrıca Türkiye'de devletin internet ortamında site kapatacak bir kurmu, kuruluşu olduğunu araştırmama rağmen, şuana kadar öğrenemedim...
Esasen devletin böyle bir sisteminin olduğunu bile doğrulatan bilgi ve bulguya rastlayamadım. Öyle olmuş olsa, başta PKK siteleri kapatılırdı diye düşünüyorum...
........saygıyla.....
server yabanci ise birsey yapamazlar,Turk ise her sekilde kapatilir.
ayrica Genel Kurmay Baskanliginin hack grubu var.Bu kisiler ellerinden geldigince yasadisi sitelerin serverlarina zarar vermeye calisiyorlar.
Bu arada bu senin fikirlerine yazacagim son eklemedir.fikslendigin kisi benmisim meger,sen cirit atmaya devam et.tartisacak yuzlerce insan daha var.
Qarama
05-27-2005, 05:57 AM
:lol:
Baksana abiler "mühim meseleler" tartışıyor, seninle ilgilenecek zamanları yok.. :rolleyes:
Benim fikrimse: vay kahpe yunan vay :laugh: oysa Türkiye heriflere Eurovisionda tam puan vermişti!
yav ingilizce iyi olani varsa giri$sin yav... uyuz oldum herife.
yav ingilizce iyi olani varsa giri$sin yav... uyuz oldum herife.
Selam
İngilizce bana bir şeyler anlatacaklar?
Kızma ya... ama bu threadin hali bu değil mi ya?
KhwarezmshaH
05-27-2005, 06:41 AM
Selam
İngilizce bana bir şeyler anlatacaklar?
Kızma ya... ama bu threadin hali bu değil mi ya?
bakma o'zbek, pax ham o'zbek, a prichom tut İngilizce?;)
bakma o'zbek, pax ham o'zbek, a prichom tut İngilizce?;)
Usha, manam hayron bodlim. Ingilizcha yozganimda tushinar edimu..
Qarama
05-27-2005, 07:54 AM
yox men o'zbek degilman :D heheh men turk. Benim demek istedigim ephestion varya yunan ona uyuz oluyorum.
Tangriberdi
05-27-2005, 07:57 AM
yox men o'zbek degilman :D heheh men turk. Benim demek istedigim ephestion varya yunan ona uyuz oluyorum.
O SITEDE YENI BIR BAŞLIK AÇTIM BIRAZ HOŞLARINA GIDECEK SEYLER YAZDIM BAKALIM YINE IRKCILIK YAPACAKLARMI O ZAMAN BEN YAPCAĞIMI BILIYORUM.
Sende davet et forum.uz'a birazda burda yapsın:lol:
Tangriberdi
05-27-2005, 08:09 AM
Sende davet et forum.uz'a birazda burda yapsın:lol:
Yok Özbek kARDEŞLERİMİZE ÇOKAYIP OLUR BURASI ONLARIN SİTESİ GERÇİ BİZ BURANINDA İÇİNEediyoruz ama olsun bizi kısmen hoşgörürler, birde buraya rumları çağırırsak vay buranın haline.
Yok Özbek kARDEŞLERİMİZE ÇOKAYIP OLUR BURASI ONLARIN SİTESİ GERÇİ BİZ BURANINDA İÇİNEediyoruz ama olsun bizi kısmen hoşgörürler, birde buraya rumları çağırırsak vay buranın haline.
Şöyle bir göz gezdirdiğin zaman ermeni sorunu tartışılıyorsa bu forumda...
Diyorumki oda gelsede Türkiyenin önündeki bütün sorunları bi hamlede çözsek;)
Özbek kardeşlerimize ayıp olmaz onların bizim tarih hakkındaki bilgilenmeleri yeri geliyor beni bile kıskandırıyor;)
Qarama
05-27-2005, 09:00 AM
niahaahahaha
yok gelmesin o acayib irkci yahu age of empires3'de (http://www.ageofempires3.com) yunanlar yok diye zirliyor Ensemble Studiosa bile mektup yazmi$ enayi.
türkler aslinda arab yada parslar diyor her$eyi yunanlardan filan aldik diyor birde kibrisin üserine cok konu$uyor ha birde bir yunanlara kar$i soykirim yapmi$iz.
Birde bizi dünyaya kar$i kötü göstermek istiyor.
4twelve
05-30-2005, 09:15 AM
Bu potesto ya kulak veren katilan katilmayan herkese tesekkurler ayrica son 3 5 gundur Tillar sahifesindeki mevzularin kismen de olsa degistigini gormek beni cok mutlu etti...Sagolun arkadaslar...........................
goldKeanuReeves
05-30-2005, 10:57 AM
Islam karimov vikinut svisnit nada!!!! freedom for uzbekistan!!!!!!!!!!!!!!
Bilge_Kagan
06-02-2005, 04:57 AM
Konu basligi ne sen ne diyorsun goldKeanuReeves ?...
4twelve
06-02-2005, 10:04 AM
Konu basligi ne sen ne diyorsun goldKeanuReeves ?...
Ya o Forumun delisi karisma sen ona:D :D :D :D
4twelve
06-13-2005, 03:39 AM
Analsildi,biz kicimizi yirtsak da degismeyecek bu is....:evil: :evil: :evil: Yazik yaaa..Cani sikilan Thread aciyo yaaaa...
4twelve
06-21-2005, 01:20 PM
Arkadaslar ne oluyo bu foruma gene ..............Ayni terane basladi gene ,Ya kardesim geliyon hoppppppp thread aciyon kimsin inmisin cinmisin bi kendini tanit yok......Basliyo saydirmaya bizlerde sazan hemen actigi thread a post gonderiyoruz ....
HERKESI KENDINI TANITMAYAN ARKADASIN THREAD I NE HIT VERMEMEYE DAVET EDIYORM UMARIM ICABET OLUR!!!!!!!!!:evil: :evil: :evil:
genco
06-21-2005, 01:41 PM
Arkadaslar ne oluyo bu foruma gene ..............Ayni terane basladi gene ,Ya kardesim geliyon hoppppppp thread aciyon kimsin inmisin cinmisin bi kendini tanit yok......Basliyo saydirmaya bizlerde sazan hemen actigi thread a post gonderiyoruz ....
HERKESI KENDINI TANITMAYAN ARKADASIN THREAD I NE HIT VERMEMEYE DAVET EDIYORM UMARIM ICABET OLUR!!!!!!!!!:evil: :evil: :evil:
4 twelve,
ŞUNU BİR KERE OLSUN ZAMANINDA SÖYLESEN YA...
HEP GEÇ KALIYORSUN...
BAŞLIĞI AÇAR AÇMAZ UYARI YAPMALISIN Kİ MUHATAP BULAMASIN....
UMARIM HERKES UYAR DA BURANIN DA BİR ADABI OLDUĞU BELLİ OLUR...
Aybike
06-21-2005, 04:20 PM
4 twelve,
ŞUNU BİR KERE OLSUN ZAMANINDA SÖYLESEN YA...
HEP GEÇ KALIYORSUN...
BAŞLIĞI AÇAR AÇMAZ UYARI YAPMALISIN Kİ MUHATAP BULAMASIN....
UMARIM HERKES UYAR DA BURANIN DA BİR ADABI OLDUĞU BELLİ OLUR...
Ben şimcik kimseyi protesto etmiyom...
Etmediğim için beni napceksiniz..Belkimde korkuyom da etmiyom..
Edenlerin başına gelenleri görünce vallahi etmemek işime geliyo..
Ha bide bana arkadaşlarım gıcık derler acabam gıcıklığımdanmı etmiyomkine..
Ayrıca etmezsem nolurki...İlla etmemmi gerekiyo..
Buranın adabı ne acabam onuda merak ediyom...Yazmadan evvel elleri yıkamak,yazdıktan sonrada "yarabbi şükür"demek gibi bişeymi..Ben onu zaten hep yapıyom..Ben adablıyım demekkine...Ha bide banyodan sonra ben hala büyüklerimin ellerinden küçükleriminde yanaklarından öperim...
NOT:Arkadaşlar biraz yayılın (Relaxın türkçesi)
Gerilmeyin bu kadar..Üç günlük dünyada..(Gerçi benimki kaç üç günler oldu ama çaktırmayın,Bir gözüm toprağa bakar durumdayım..Ay birden ürkttüm valla) ..Neyse Bu yazımı okuyupta anlamaya çalışan özbek ve diğer türk kökenli arkadaşlardan özür diliyom..Beni affedin, biliyom türkçenin içine etmiş bulunmaktayım...,
SEVGİLER
4twelve
06-21-2005, 04:25 PM
Ben şimcik kimseyi protesto etmiyom...
Etmediğim için beni napceksiniz..Belkimde korkuyom da etmiyom..
Edenlerin başına gelenleri görünce vallahi etmemek işime geliyo..
Ha bide bana arkadaşlarım gıcık derler acabam gıcıklığımdanmı etmiyomkine..
Ayrıca etmezsem nolurki...İlla etmemmi gerekiyo..
Buranın adabı ne acabam onuda merak ediyom...Yazmadan evvel elleri yıkamak,yazdıktan sonrada "yarabbi şükür"demek gibi bişeymi..Ben onu zaten hep yapıyom..Ben adablıyım demekkine...Ha bide banyodan sonra ben hala büyüklerimin ellerinden küçükleriminde yanaklarından öperim...
NOT:Arkadaşlar biraz yayılın (Relaxın türkçesi)
Gerilmeyin bu kadar..Üç günlük dünyada..(Gerçi benimki kaç üç günler oldu ama çaktırmayın,Bir gözüm toprağa bakar durumdayım..Ay birden ürkttüm valla) ..Neyse Bu yazımı okuyupta anlamaya çalışan özbek ve diğer türk kökenli arkadaşlardan özür diliyom..Beni affedin, biliyom türkçenin içine etmiş bulunmaktayım...,
SEVGİLER
Ablacigim,Sen etme biz senin yerine de ederiz;) , ama bu bizim buranin gercek sahibi emek veren buyuten Uzbek arkadaslarla olan dialoglarimizi sarsiyorsa eger ,bahcemizin onunu supurmek zorundayiz..Yapmaya calistigimizda bu zaten,dikkat ediyorum sende bazen elestiriyorsun yapilanlari demekki seni de rahatsiz ediyor,bu konuda en buyuk destegide aslinda bi bakima senin gibi bizden yasca buyuklerden bekliyoruz....
Yasin konusunda ''' kimin kimden once olecegini yalizca Allah bilir,O herekeze saglikli uzun mutlu omurler nasip etsin insaaah...
Kal saglicakla,
Aybike
06-21-2005, 04:44 PM
Ablacigim,Sen etme biz senin yerine de ederiz;) , ama bu bizim buranin gercek sahibi emek veren buyuten Uzbek arkadaslarla olan dialoglarimizi sarsiyorsa eger ,bahcemizin onunu supurmek zorundayiz..Yapmaya calistigimizda bu zaten,dikkat ediyorum sende bazen elestiriyorsun yapilanlari demekki seni de rahatsiz ediyor,bu konuda en buyuk destegide aslinda bi bakima senin gibi bizden yasca buyuklerden bekliyoruz....
Yasin konusunda ''' kimin kimden once olecegini yalizca Allah bilir,O herekeze saglikli uzun mutlu omurler nasip etsin insaaah...
Kal saglicakla,
Ha bak benim yerime kendini ateşe atmana dayanamam..
Bende ediyom anasını satiiiim..de ....şey neyi protesto edecektik biz unuttum..(Yaşım gereği işte pardon..valla bunama)..Amaaaaan boşver neyse ney..ediyom beee...bende protesto ediyom...
Kesin önemli bişeydir..yoksam niye buralarda protesto edilsin demi ya...
Sizi öyle yalnız bırakacağıma öliiiim daha iyi...En azından "vay beee,buda protestodan öldü" derler...Bari bi işe yarayayım..
Bu arada yaşımda 43 tür...
Sevgiler 12 kardeş...öndeki 4 neyin nesi sormak ayıp olmasın (Bu lafıda hala anlamış değilim neden sormak ayıp olsunki) Sanki ayıp bişey sormuşum gibi..
Bugünde fazla takıldım detaylara galibam...neyse...kafayı çizme işaretleri bu olsa gerek..
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.