View Full Version : tillar sahifasi=Turk tili sahifasi?
KhwarezmshaH
05-27-2005, 06:35 AM
Tillar sahifasiga kirib hech qaramabman, bugun etibor qisam faqatgina turkcha bor ekan, nahot...
Tillar sahifasiga kirib hech qaramabman, bugun etibor qisam faqatgina turkcha bor ekan, nahot...
Ha shundey bob ketdi-da endi..
zorlu
05-27-2005, 06:52 AM
dostum topiğine ilave olarak
tillar sahifasi=Turk tili sahifasi? = diller sayfası=Türk dili sayfası
şeklinde yapman daha hayırlı olurdu sanıyorum..
saygıyla kal..
dostçakal..
KhwarezmshaH
05-28-2005, 03:55 AM
dostum topiğine ilave olarak
tillar sahifasi=Turk tili sahifasi? = diller sayfası=Türk dili sayfası
şeklinde yapman daha hayırlı olurdu sanıyorum..
saygıyla kal..
dostçakal..
hocam nasıl olsa anlamışsın, cok fark yok ya, bunu anlamayan zaten turklugunden shuphe ederim.
Bilge_Kagan
05-28-2005, 05:37 AM
hocam nasıl olsa anlamışsın, cok fark yok ya, bunu anlamayan zaten turklugunden shuphe ederim.
Insanlarin ne kadar Turk oldugunu her hangi bir kistasa baglayip yargilamak yanlis...
Sanirim Diller Sayfasinin genel olarak " Turkiye Turkcesi " sayfasi olarak kullanildigindan sikayet etmissin ? Eger yanlis soyluyorsam duzelt, eger dogru soyluyorsam onu da belirt ki birseyler soyleyebileyim...
KhwarezmshaH
05-29-2005, 07:44 AM
Insanlarin ne kadar Turk oldugunu her hangi bir kistasa baglayip yargilamak yanlis...
Sanirim Diller Sayfasinin genel olarak " Turkiye Turkcesi " sayfasi olarak kullanildigindan sikayet etmissin ? Eger yanlis soyluyorsam duzelt, eger dogru soyluyorsam onu da belirt ki birseyler soyleyebileyim...
Kardeş niye shikayet edim, sadece dikkatimi çekti yazdım, herhangi bir şikayet sözkonusu değil.
AFANDI
05-29-2005, 09:57 AM
tugri lekin buni sababchisi kim ?
tillar sahifasi bu yerdaki kishilarni bir birini eng kup hafa qiladigan tugrisi birbiriga haqorat ham qiladigan yagona qism bulsa kerak bu forumda.
AFANDI
05-29-2005, 10:00 AM
birde turkchesini yaziyim
tillar sahifasi bu forumda kannimca uyelerin en cok birbirini uzdugu bazen hakarete varan sozler kullandigi tek kisimdir
peki bunun sebebi?
Bilge_Kagan
05-30-2005, 06:52 AM
Bunun sebebi buraya gelen 14-15 yasindaki asiri heyecanli ve belki asiri milliyetci insanlardir. Bu insanlar hakli olsalar dahi sozde yenik dusunce ( ki bunu diger basliklar altinda da defalarca belirttim neden israrla ayni sorular soruluyor anlamiyorum ) kufur etmeye basliyorlar kultursuzluklerinden ya da almis olduklari terbiyeden dolayi. Bu insanlarin bu noktaya gelmesine neden olan insanlar ise siz Ozbeklerden ( kimileri bu sekilde ayirmayi uygun buluyor da... ) kotu niyetli olup sirf kavga cikarmak ve bu insanlarin zaaflarindan faydalanarak tum Turkleri bu kisileri emsal gostererek yaftalamak isteyenler ( Bkz. Einstein vak'asi ).
Eger Ozbek-Turk herkes iyi niyetli ve samimi olursa ve insanlar kibarca uyarilirlarsa sorunun cozulecegine inaniyorum...
Bu sayfanin genel olarak Turkiye Turkcesi konusmasinin sebebi ise cogunlugun Ozbek lehcesi bilmemesine ragmen "kardes" belledigi insanlarla bir iletisim kurma cabasidir, bana gore....
4twelve
05-30-2005, 09:11 AM
Bunun sebebi buraya gelen 14-15 yasindaki asiri heyecanli ve belki asiri milliyetci insanlardir. Bu insanlar hakli olsalar dahi sozde yenik dusunce ( ki bunu diger basliklar altinda da defalarca belirttim neden israrla ayni sorular soruluyor anlamiyorum ) kufur etmeye basliyorlar kultursuzluklerinden ya da almis olduklari terbiyeden dolayi. Bu insanlarin bu noktaya gelmesine neden olan insanlar ise siz Ozbeklerden ( kimileri bu sekilde ayirmayi uygun buluyor da... ) kotu niyetli olup sirf kavga cikarmak ve bu insanlarin zaaflarindan faydalanarak tum Turkleri bu kisileri emsal gostererek yaftalamak isteyenler ( Bkz. Einstein vak'asi ).
Eger Ozbek-Turk herkes iyi niyetli ve samimi olursa ve insanlar kibarca uyarilirlarsa sorunun cozulecegine inaniyorum...
Bu sayfanin genel olarak Turkiye Turkcesi konusmasinin sebebi ise cogunlugun Ozbek lehcesi bilmemesine ragmen "kardes" belledigi insanlarla bir iletisim kurma cabasidir, bana gore....
+1 de benden vallahi dogru soze ne denir.....
AFANDI
05-30-2005, 01:27 PM
ozaman politika konusmasak ? olmazmi?
4twelve
05-31-2005, 10:36 AM
Eee buna +100 katiliyorum....
bluesky
05-31-2005, 12:42 PM
Sadece aşırı heyecanlı çocuklar değil bence, onları karşılayan bazı aksi insanlar. Bazıları zaten Turk dushmani oldugundan normaldir. Zira Turkiye'nin dushmani choktur.
Bilge_Kagan
06-02-2005, 04:48 AM
Bu insanlarin bu noktaya gelmesine neden olan insanlar ise siz Ozbeklerden ( kimileri bu sekilde ayirmayi uygun buluyor da... ) kotu niyetli olup sirf kavga cikarmak ve bu insanlarin zaaflarindan faydalanarak tum Turkleri bu kisileri emsal gostererek yaftalamak isteyenler ( Bkz. Einstein vak'asi ).
Bu soylediginle ilgili tesbitimi zaten aciklamistim...Biraz kisa olmus sanirim haklisin...
Politika derken, particilik ya da ulkelerin ic isleriyle ilgili yorumlar yapmak ( bkz. r.t. erdogan basligi ) bence de yanlis. Ancak su uzun zamandir hepimizi mesgul eden " Uluslararasi isbirligi " meselesi var ki bence bu tartisilmali ( Turan bazinda degil cozum bazinda ). Politika cok buyuk bir konu listesini kaplar, insanlar bunun arasindan hangisinin dogru hangisinin yanlis oldugunu belirlemeli ve buna gore konusmali...
Tabii boyle oturdugumuz yerden ahkam kesmekle olmuyor. Bu konuya sanirim sadece moderatorler mudahale edebilir. Ozgur tartisma ortami cabalarini anliyorum ancak bir baskasinin da dedigi gibi en cok kirici tartismalar ve hakaretler bu sahifa altinda oluyor. Bunun engellenmesi gerek...Her iki taraf icin de...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.