PDA

View Full Version : Kıbrıs'ta İşgale Karşı Omuz Omuza

sunguroglu
07-22-2005, 02:56 AM
İşgale Karşı Omuz Omuza

Kıbrıs’ta yapılan mitingde böyle bir pankart vardı.

Burada işgalcinin kim olduğunu söylemeye gerek yok aslında. Yıllar önce “kurtarıcı” diye karşılananlar, bugün “işgalci “oldular.

Mitingde, eski bayraklarını bile açtılar. Kıbrıs’ın güneyindeki kardeşlerinin hala kullandığı bayrağı... Gerçi protestolar yüzünden kısa süre sonra o bayrak ortadan kalktı. Belki de “henüz erken” diye düşünmüşlerdir.

Kırk yaşına gelmeden emekli olan, öğleden sonra çalışmayan, bizim ödediğimiz vergiler sayesinde sefa süren bir insan kalabalığı, bizi Kıbrıs’ta istemiyor artık.

Kendi halkımızı aç bırakmak pahasına gönderdiğimiz paralar yeterli olmamış anlaşılan. Kumarhane işleterek veya Rus kadın pazarlayarak kazandıkları da yetmiyor olacak ki, başka ufuklara yelken açma peşindeler...

Akıllarınca bundan sonra AB’den geçinecekler. Bir kemik parçası için kuyruk sallayan finolar gibi Rumlara yalakalık yapıyorlar.

Referanslarının, “İslam” olduğunu söyleyen. İslam dinini ise, “Faiz değil kâr payı vereceğiz(!)” diyerek cami önünde mümin dolandırmaktan ibaret sanan heriflerden de yüz buldular ya artık. Bundan sonra hainlikte sınır yok, Türk ismi taşıyan palikaryalara.

Çoğunluğu, “Kıbrıs Harekatı” sırasında daha doğmamış olan bu insanlar, Kıbrıs’ı tapulu malları sanıyorlar anlaşılan.

Bizlerin ise, “gel” denince gelecek, “git” denince gidecek kadar salak olduğuna(!) sahiden inanıyorlar mı acaba?

Biz her “git” diyenin lafına uyup gitseydik, bugün buralarda değil, Altay dağlarının eteklerinde koyun otlatıyor olurduk. Daha önce buraları terk etmemizi isteyenler, ya Ermeniler gibi terk-i dünya veya Rumlar gibi terk-i diyar ettiler. Biz ise hala buradayız.

Bu nedenle, öyle meydanlarda toplanıp bağırarak, türkü söyleyerek, Rum bayrağını açarak bizden kurtulamazlar(!) Ama isterlerse, sınırı geçip Rum kardeşlerine sığınabilirler.

Biz de, “Hacı hacıyı Arafat’ta, palikarya palikaryayı Güney Kıbrıs’ta, puşt puştu beş dakikada bulur” der geçeriz...

Can Macit
Türk Haberden aynen alıntıdır.

asena
07-22-2005, 03:14 AM
sunguroglu,her Kibris Turku ayni degildir,ozellikle 50 yas ustu gercekleri bilir.
Ancak evet,gencleri bizden nefret ediyor.
65 dogumlu bir Kibrisli abimiz(!!!!!) demisti "Turk askeri Kibrislilarin anasini aglatirken...".
Ancak bir yandan da 14 yasinda Kibris icin Turkiye tarafinda carpisani da duydum.

Ancak demek ki cocuklarini iyi egitmemis veyahut fazla konusmamislar o gunler hakkinda.Yine federe bir devlet ihtimalini gormeleri,onlari susturmus.

Bu etaptan sonra yapilacak birsey yok.Kibris Halki artik kaderini kendi cizmelidir.Artik sirtimizdaki yukten bize de gina gelmedi mi?Bizi istemeyeni nicin hala besledigimizi anlamiyorum!Hatta bizi istemez,Rumlari isterken bile,Rumlarin onlari istemediklerini hala gormemeleri de gulunc degil mi?

Torcoman
07-22-2005, 03:47 AM
evet çok komik , besle kargayı olayı...
Atv de göstermişlerde, rumlar tarafından katledilen Dr. Fazıl Küçük ve ailesinin müzeye dönüştürülmüş evini, duvardaki, kıyafetlerdeki ve küvetteki kanlar hala duruyordu,bir rumun azından söylenen laflarda duvarda yazıyordu, çocuklarını öldürdükten sonra kanlı küvetin içerisinde nasıl tecavuz ettiklerini yazıyordu, bu evi o salaklara göstermek lazım,adanın güneyinde onları kimin beklediğini söylemek herkezin görevi olmalı, çoğunun bu evden ve katliamlardan haberi bile yoktur bence, ayrıca aileleri tarafından daha iyi bir gelecek!! için rum okullarına gönderilen insanlardan ne bekliyorsunuz ki.. tabiki türk askerlerinden nefret edecekler, bunda miliyetçi diye gözüken denktaşın hataları saymakla bitmez, göz göre göre insanların rumlaşmasını seyretti, belki milliyetçi olabilir ama akıl olmayınca birşeye yaramaz milliytçilik

asena
07-22-2005, 03:56 AM
Biz yapmisiszdir,onlar da yapmislardir,haklidir der,gecistirirler.
Sadece kibrislilar degil,pek cok Turk de TSKyi,Ataturk'u elestirerek ayni hataya dusmuyorlar mi?Pek cok Turk Canakkale'de Kurtlerin savastigi yalanina inanmiyor mu?Pek cok Turk Cerkez Ethem'in hatasini gormezden gelmeye devam etmiyor mu?Kibris Turklerinden ne farki var bu Turkiye Turklerinin?

Rauf Denktasa gelince...Aslina bakarsan,bana gore cok cabaladi.Cok ugrasti.Ancak topluma karsi verdigi bu savas bosa kurek cekmekle esti.Unutma,Nihal Atsiz'in oglu Yagmus bile komunistti,gazetesinden atilinca sagci oldu.Bir yigit Turk'un cocugu gay olursa,bu ille de babanin sucu degildir.Belli bir donem sonunda yaptiklarimizin hatasi bizdendir.Bu anlamda Denktasi vatani icin carpismis,ancak eli kolu bagli biri olarak goruyorum.

Torcoman
07-22-2005, 04:09 AM
türkiyeden gelen paraları olur olmaz yerlere harcadı, adanın kumarhaneye dönüşmesi için elinden geleni yaptı,iyi miktar para alarak girne amerikan üniversitesinin açılmasına yardım etti, okul açması için gönderilen paraları 5 yıldızlı oteller açarak harcadı, belki bınları adanın refahı için yapsada , şu an sorsalar bin pişmandır

Torcoman
07-22-2005, 04:15 AM
ama şimdi denktaşı mumla arayacağız, talat ın kim ve neyin nesi olduğunu kimse bilmiyor, bilinen tek şey para için anasını bile satacağı, durumlar çok vahim kıbrısta

http://hakimiyetimilliye.org/modules.php?name=News&file=article&sid=4181

asena
07-22-2005, 04:27 AM
Kibrisin bizim vergilerimizden ziyade kazanmasi gereken parayi nasil kazanmasi gerekiyordu?Kibris Bandrali gemiler dunyanin hicbir limanina kabul edilmez.Kibris vatandaslari denizci olmak icin binbir cambazlik yaparlar.Kibris mallari disarda satilmaz.Sulari yok,elektrikleri yok.Bizlere bagli oldular,dogal olarak da kumarhane Turkiye'nin belli kesiminin ihtiyaci oldugu icin,bu ongoruldu.Ne yapsin,Carefour,Migros mu mu acsin?Kim egelecek?Ingilizler disinda Kibrisa tatile kim gitti?Turizm icin Kibrisa bir giden bir daha gitmez,pis biryer,Sonucta kazanmalari gerekiyordu.Bu da Turkiye'de olmayan tek sey,yani kumarhane ve YOkun kabul etmedigi,paranin girdigi bir okul acmak.
Ancak Girne Amerikan da,oteller de vergilerle kurulmadi.Otellerin bir cogu ortakliklar sonucu acilan otellerdir.Kumarhaneler zaten malum.
Gerci su an kumar oynamak isteyenler Bulgaristana gidiyor

Torcoman
07-22-2005, 06:40 PM
evet sonuna kadar haklısın asena abla ama KKTC nin güneyine, rumların sınırına yakın yerlerdede okullar açılmalıydı, oradaki insanlar ha rum okuluna gittiler ha telef oldular aynı şey, bunda tabiki yanlızca Denktaşı suçlayamayız sonuç olarak Türkiyenin başındakilerde ülkeyi soyup soğana çevirmekle uğraştıkları için meşgullerdi ama bunun bir yolu bulunmalıydı.

Bilge_Kagan
07-23-2005, 09:46 AM
Olayin bu noktaya gelmesi bence normal karsilanmali. Zira Kibrislilar gercekten cok zor sartlar altinda yasiyorlar. Bilgisizliklerinden dolayi da bunun nedeninin ( bilhassa gencler ) "Turk Isgali" oldugunu dusunuyorlar, zaten rum okullarina gitmeleri ve rum pasaportu edinmeleri Turkten ziyade Ruma yakin olmak istediklerinin kaniti. Zira Rumda refah var. KKTC halkinin bu kotu durumunu goren Rumlar da haliyle propoganda yontemiyle, Kibris halkini Turkiyeye karsi kiskirtiyor, zaten daralmis olan halk da kolayca gaza geliyor haliyle ( bkz. We are not Turks, not Greeks, only Cypriots ).

Burada ne Kibrislilarin hatasi var ( zira cok zor durumdalar ), ne Turk halkinin hatasi var ( Herseye ragmen halkimiz "Yavru vatan" diye diye Kibris'i cok sever ), ne Rumlarin hatasi var ( onlar da sonucta kendi islerine gelecek olani yapiyorlar )...Bence Tek suclu, Baris harekatindan beri gelmis iktidarlardir. Eger uluslarasi alanda Kibrislilari rahatlatacak kararlar aldirsalar ve bunun icin baski yapsalar, en azindan kibris konusunda yararli siyasetler takip etselerdi, ne Kibrislilar bu durumda olurdu, ne Rumlar kibrislilari yonlendirebilirdi, ne de Kibrislilar Turkiyeden nefret ederdi. Aradan gecen 30 seneye ragmen pakistan disinda Kibrisi taniyan bir tane ulke yoksa ( Azerbaycan heyet gonderdi, dis tepkileri cekmeden iliski kurulmaya calisiliyor sanirim. Amerikadan da dogrudan ucuslar baslayacak diye bekliyoruz... ) bu Turk iktidarlarin sucudur. Kibrislilarin da bundan dolayi Turkiyeyi suclamasi haklidir, ben de sucluyorum. Ama su var; haddi asmamak, dunu unutmamak, kan dokulerek kurtarilan canlari ve topraklari Rumlara peskes cekmemek gerekiyor. Kibrislilar Rumlara asiri yaklasarak cok buyuk bir hata yapiyorlar, umarim gelecek donemde olusacak gelismelerle bu durum degisir...

Rauf Denktasa gelince...Oyle ya da boyle hayatini kibris icin harcamis, cok iyi niyetli ama yanlis siyasetler guden bir politikaci. Ben kendisini sahis olarak cok severim, ancak yonetimde hata yapmistir. Yillarca guttugu siyasetle cozum istemeyenin Turk tarafi oldugunu zannetirmis, ustelik torununun da rum pasaportu almasiyla davasinda ne kadar gercekci oldugu konusunda insanlari supheye dusurmustur. Eger daha cozume yonelik siyasetler gudup, halkinin refahini saglasaydi, bugun bircok sey daha degisik olabilirdi...

En nihayetinde, eger kisa zamanda birseyler yapilmazsa, bir diger baris harekatina girismek zorunda kalabiliriz. umarim bu hic olmaz....

aspava
07-23-2005, 10:41 AM
"Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir."

http://www.niata.net/murders/shoot.gif

Torcoman
07-23-2005, 04:55 PM
"Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir."

hehe, çok keyiflendim yine.......teşekkürler
o adamı kıçından vursalar dı daha iyi olurdu ama,
kıç gazisi diye gezerdi ortalıkta

asena
07-23-2005, 05:32 PM
o adam bir cok Kibrisli Turk'un Kibris icin yapamadigini kendi irki icin yapmis.Ona ogretilen yanlislar ugruna,ancak vatani icin yapmis.
O adami olduren Turk askerinin eline saglik,ancak dedigim gibi keske hepimiz topraklarimiza o ne udugu belirsiz Rum kadar,olumumuze sahiplensek.

Aybike
07-23-2005, 10:39 PM

Eveeeeet..Bumudur?
Budur işte.............!

Tangriberdi
08-01-2005, 09:17 AM
Çok GeÇ Kibris Kaybettİk.

asena
08-01-2005, 12:04 PM
Kibrisi topragi degil ordaki Turkler icin elimizde tutuyor,maddi manevi kayiplarda bulunuyorduk.Ordaki Turkler bizi istemiyorsa yapilacak bisey yok.

Bir de Rauf Denktasin bu aralan dogu Perincek ile yakinlastigini duydum ve kendisinden tiksindim.Kendisi icin su ana kadar tasidigim tum pozitif duygulari ise topraga gomuyorum.Dogu Perincek gibi bir kurt milliyetcisine yakinlasmak bir Turk Savascisina dusmemeliydi.

Torcoman
08-01-2005, 02:48 PM
Para insanın ırkını bile değiştirir bu ülkede:D

Bilge_Kagan
08-01-2005, 03:19 PM
Hayat herkesi biryerlere surukluyor, herseyi bilmeden cok iddiali konusmamak gerekir. Ornek vereyim, Erkin Korayin siyasi gorusunden nefret ediyorum, ama muzigini severdim ( o arabesk sarkilarini degil, arapsaci, fesupanallah, saskin gibi ) dolayisiyla bir insan olarak da saygi duyuyordum. Ancak gecen senelerde amerikan parasiyla duzenlenmis bir konserde, ayni gunde "barisarock" diye yeralti bir konserin de olmasina ragmen ( bu konsere "mogollar" gibi babalar da katilmistir ) sahne aldi ve simdiye kadar "sistemin carklari" diye bagira bagira yaptiklarinin hepsinin ( cocugunu okula gondermemesi ornegin ) sadece goruntu kaygisiyla yapilmis isler oldugunu kanitladi. Sonra da "ibo sov"a cikti, Turkiye'nin "baba"si (!).

Durum boyle olunca tum saygimi kaybettim bir sure icin, sonra ogrendim ki uyusturucu kullanimina bagli bunama insana boyle seyler yaptirabiliyormus. Simdi hala cok saygi duymuyorum ama en azindan neyin ne oldugunu bildigimden olur olmadik konusmuyorum...

Rauf Denktas'i da hayat biryerlere suruklemis olabilir, saygi duyarim...Ha elestiririm o ayri...

asena
08-02-2005, 02:53 AM
Rauf Denktas'in gecmiste yaptiklarini onayliyorum,ancak su an icin saygim falan kalmadi.
Bir de dogal olarak,onca sene caba sarfettigi veya oyle gorunen bir insanin sacma sapan bir insana yakinlasmasindan dolayi,gecmisteki hareketlerini bir daha gozden gecirmek gerekiyor.
Ne yazik ki fazla detayci olma durumunda kaliyoruz.Artik eski yapilanlar icin "acaba,nicin" leri tekrarlama icgudusunde birakiliyoruz.

oğuz
08-02-2005, 03:02 AM
Hayat herkesi biryerlere surukluyor, herseyi bilmeden cok iddiali konusmamak gerekir. Ornek vereyim, Erkin Korayin siyasi gorusunden nefret ediyorum, ama muzigini severdim ( o arabesk sarkilarini degil, arapsaci, fesupanallah, saskin gibi ) dolayisiyla bir insan olarak da saygi duyuyordum. Ancak gecen senelerde amerikan parasiyla duzenlenmis bir konserde, ayni gunde "barisarock" diye yeralti bir konserin de olmasina ragmen ( bu konsere "mogollar" gibi babalar da katilmistir ) sahne aldi ve simdiye kadar "sistemin carklari" diye bagira bagira yaptiklarinin hepsinin ( cocugunu okula gondermemesi ornegin ) sadece goruntu kaygisiyla yapilmis isler oldugunu kanitladi. Sonra da "ibo sov"a cikti, Turkiye'nin "baba"si (!).

Durum boyle olunca tum saygimi kaybettim bir sure icin, sonra ogrendim ki uyusturucu kullanimina bagli bunama insana boyle seyler yaptirabiliyormus. Simdi hala cok saygi duymuyorum ama en azindan neyin ne oldugunu bildigimden olur olmadik konusmuyorum...

Rauf Denktas'i da hayat biryerlere suruklemis olabilir, saygi duyarim...Ha elestiririm o ayri...
Görüşümün Kıbrıs ile alakası olmamasına rağmen söylemeden geçemiyeceğim.
Erkin koray'ın müziğine bir şey demem ama gerçek hayatta dangalağın tekidir...
Ohhh bea

Bilge_Kagan
08-02-2005, 05:13 AM
Dogru...:)

Rauf Denktas'in gecmiste yaptiklarini onayliyorum,ancak su an icin saygim falan kalmadi.
Bir de dogal olarak,onca sene caba sarfettigi veya oyle gorunen bir insanin sacma sapan bir insana yakinlasmasindan dolayi,gecmisteki hareketlerini bir daha gozden gecirmek gerekiyor.
Ne yazik ki fazla detayci olma durumunda kaliyoruz.Artik eski yapilanlar icin "acaba,nicin" leri tekrarlama icgudusunde birakiliyoruz.

Bence bir sekilde zorla yonetimden el cektirilmesi ve yeni Turkiye iktidari tarafindan eski ilginin gosterilmemesi sonucu, ilgi cekmek icin nereye cekilirse oraya gidiyor olabilir. Yani Dogu Perincek degil de Devlet Bahceli "Gelin hocam size partide yer verelim koltuk verelim" deseydi, bu sefer de Devlet Bahcelinin yanina giderdi eminim. Belli bir yastan sonra belli sabit dusuncelere sabit bir insan yanlis isler yapabilir, bu yaptiklari gecmisine hic uymayabilir, gunumuzdeki davranislari icin gecmisini sorgulamak dogru dedigin gibi ama suclamamak gerekir bence....Hepimiz insaniz en nihayetinde....