PDA

View Full Version : Ceviz Kabuğu Programına Sabotaj İddiası

sunguroglu
07-22-2005, 03:14 AM
Ceviz Kabuğuna Sabotaj İddiası

Yeniçağ gazetesi yazarı Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu programı yarıda kesildi. Teknik Sorun televizyondan kaynaklanmıyordu. Böyle bir olaya şahit olan Cevizoğlu Aynı Gün, Aynı Yerde, Aynı Saatte... yazısıyla sorular yöneltti..

-Geçen cumartesi gecesi, saat 23.17''de Flash Televizyonu''nda Ceviz Kabuğu canlı yayına girdi. Konu, "Küresel terör ve Türkiye''ye yansımaları" idi.

Programın Ankara stüdyo konukları Doç.Dr.

Emin Gürses ile "Küresel Terör" kitabının yazarı, Nurullah Aydın idi..

Dün, Yeniçağ Gazetesi''nin manşetinden verilen haberi okuduysanız, ayrıntıları biliyorsunuz.

Program üç kez kesildi, sonunda "kapanış jeneriği" döndürüldü ve yayında "veda" bile edemeden, tarihinde ilk kez olmak üzere, "yayındaki" bir Ceviz Kabuğu tamamlanamadı!.. Peki program niçin yarım kaldı?.. Çok sayıda izleyicimiz hâlen bunun nedenini soruyor.

Ben de merak ediyorum..

Yayın sırasında sorumlu arkadaşlara sordum, "Bizden kaynaklanmıyor" dediler, bazı elektronik mühendisi izleyiciler e-postaları ile "dışardan frekans engellemesi" yapıldığını ileri sürdüler.

Şimdi ciddi bir açıklama yapılmalı ve kamuoyu tatmin edilmeli. Teknik bir arıza mı oldu, dışardan "elektronik sabotaj" mı oldu, bunlar açıklanmalı. Eğer, sabotaj söz konusu ise, bunu kimin yaptığı önemlidir.

Olsa olsa "ulusal gelişmelerden" hoşlanmayan, "emperyalist, sömürgeci güçlerle" karşı karşıyayız demektir.

Bu durumda, ülkemizin güvenlik birimleri kendi başkentinde böyle bir yayın engellemesine nasıl izin verebilir??? Yoksa, biz böyle sanıyoruz da, ülke içinden birileri mi bu engellemeyi yapıyor? Bu daha da vahim. En iyisi, "basit teknik bir arızadır" deyip geçmek ama, bunu söylemek mümkün mü?..

Mümkünse, kamuoyuna bu cevabın verilmesi gerekir..

AYNI GÜN, AYNI YERDE, AYNI SAATTE....

Cevap ne olursa olsun, ortada somut bir durum var.

Tarihinde ilk kez, yayına giren Ceviz Kabuğu programı, yayını tamamlayamadı..

Şimdi, hem kamuoyunu bilgilendirmek, hem yarım kalan programı tamamlamak ve hem de "hodri meydan" demek için (başkaları diyemese de, armudun pişmesini beklese de) bu hafta aynı gün, aynı yerde, aynı saatte, aynı konuklarla karşınızda olacağız.

(Cumartesi, Flash Tv, saat 23.15) Bu arada, siz değerli okurlarımdan ve program izleyicilerimden gelen yoğun desteğe bir kez daha topluca teşekkür ediyorum.

Yazı: Hulki Cevizoğlu

Kaynak: www.yenicaggazetesi.com.tr

asena
07-22-2005, 03:18 AM
Turkcu bir kisi olmasi nedeniyle Hulki beyin birakin programi,hayati bile tehlikededir.

asena
07-22-2005, 03:26 AM
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yazar.asp?nta=5249&id=13

sanirim sabotaj varsa bu ATVden olmus
Ceviz Kabugu isminin patentini almislar.

Torcoman
07-22-2005, 03:29 AM
"Yayın sırasında sorumlu arkadaşlara sordum, "Bizden kaynaklanmıyor" dediler, bazı elektronik mühendisi izleyiciler e-postaları ile "dışardan frekans engellemesi" yapıldığını ileri sürdüler."

bunu yapabilecek tek teknoloji, orduda ve tübitak da var, yasadışı bir grubun böyle birşeye gücü yetmez, ayrıca frekans engellenmesi denilen olay tüm dünyada yasak ve bunun kanıtlanması durumunda Türkiye ye ambargo bile uygulanması söz konusu olabilir, pkk nın kanalının bile gösterimi serbest türkiye 'de, sonuç olarak yayıının kesilmesi bir telefon ikazından başka birşey değildir, merak ettim bende seyredeceğim

asena
07-22-2005, 03:34 AM
Hulki Bey evli ve cocuk babasi.Anlayan anladi.Dilerim cizgisi degismez.

Aybike
07-22-2005, 11:04 AM
Hulki Bey evli ve cocuk babasi.Anlayan anladi.Dilerim cizgisi degismez.
Değişmez..Merak etme.
Ben somut bişey ortaya çıktığında yazacağım.
Şu an bildiğimiz tek şey ATV den olmadığı.

oğuz
07-23-2005, 03:22 AM
Ceviz kabuğu uykumun göz kapaklarıma yenildiği zamanlarda zevkle seyrettiğim bir prgram...

Hulki beyin özellikle dersine çalışarak gelmesi,konuya vakıf olması ve programına konuk olarak katılanlara 90+1'de attığı golleri takdir ediyorum...

Programların geç saatlerde yayınlanmı ve devamlı daldan dala dolaşır gibi kanallar arası transfer yapılması benim hoşnutsuz kaldığım taraflar...

Konuya gelince 007 aybike'den gelecek haberleri bekliyoruz:lol:

Bilge_Kagan
07-23-2005, 09:59 AM
Kendisi fazlasiyla acik sozlu ve lafini esirgemeyen bir insan oldugu icin herhangi bir kanalda cok uzun sureler yayin yapamiyor malesef. Ama umarim ne programlarinin sonu gelir, ne de Cevizoglunun cizgisi degisir, zira bence Turkiye icin gercekten cok onemli bir insan...

Kaptan-i Derya
07-23-2005, 10:49 AM
Arkadaslar program sabotaj oldugunda bende izliyordum,
Benim gözlemlediklerim soyle:

-program kendisi sanki Analog yayindaydi, cizgili, pirpirli, ama dikkatimi ceken sey ise alt yazida, reklamlarda bir tek nokta dahi olmamasi!
-Eger bir frekans engellemesi olsaydi, o kanal kökten bozuk gösterirdi, reklamlar falanda dahil

Benim kanaatimce, bu programi engelleyen Flash Tvnin kendisi.

Bugunde kacirmamaya caliscam

Aybike
07-23-2005, 10:45 PM
Ceviz kabuğu uykumun göz kapaklarıma yenildiği zamanlarda zevkle seyrettiğim bir prgram...

Hulki beyin özellikle dersine çalışarak gelmesi,konuya vakıf olması ve programına konuk olarak katılanlara 90+1'de attığı golleri takdir ediyorum...

Programların geç saatlerde yayınlanmı ve devamlı daldan dala dolaşır gibi kanallar arası transfer yapılması benim hoşnutsuz kaldığım taraflar...

Konuya gelince 007 aybike'den gelecek haberleri bekliyoruz:lol:

Hadi be millette beni bi mok sanacak...
Bizimki sadece iş arkadaşları arasında bigilenme.. :lol:
Hulki bey geçen hafta almanyada seminerdeydi.
Bizimkiler de oradaydı.Bir açıklaması yok henüz..

asena
07-24-2005, 06:58 AM
Arkadaslar program sabotaj oldugunda bende izliyordum,
Benim gözlemlediklerim soyle:

-program kendisi sanki Analog yayindaydi, cizgili, pirpirli, ama dikkatimi ceken sey ise alt yazida, reklamlarda bir tek nokta dahi olmamasi!
-Eger bir frekans engellemesi olsaydi, o kanal kökten bozuk gösterirdi, reklamlar falanda dahil

Benim kanaatimce, bu programi engelleyen Flash Tvnin kendisi.

Bugunde kacirmamaya caliscam

Ceviz Kabugu canli,reklamlar bant yayindir.Bu etapta sabotaj olmasi mumkun.
Bi de kizlar bilim teknikten anlamaz derler.

Haydar Vites
08-08-2005, 07:57 AM
ATV Ceviz Kabuğu ismini alıp da ne yapacakmış? Hulki Cevizoğlu'nun soyadında Ceviz var da Ceviz Kabuğu demişler programına. Şimdi ATV soyadında Ceviz olan başka birini bulup bir program yapmayı mı düşünüyor acaba? Ya da cevizin kabuğu üzerine belgesel yapmayı mı düşünüyorlar? Belki de 13 bölümlük salak bir dizi çekmeyi düşünüyorlardır. Mevzu incir çekirdeğini bile doldurmadığı halde ismini Ceviz Kabuğu koymayı düşünmüşlerdir.

oğuz
08-22-2006, 04:46 AM
http://www.sonsayfa.com/images/author/48_b.jpg
Hulki Cevizoğlu

Hulki Cevizoğlu: Yer altından da kuşatılıyoruz

Ülkemiz topraklarının yabancılara satılışı önemli bir konu.
İktidara gelenler aldırmıyormuş gibi görünseler de, bu konu anayasa ve yasalarımıza da aykırı. Nitekim, Anayasa Mahkemesi'nin ve Yargıtay'ın geçmişte verdiği bir çok karar var.
Bu kararlar Yeniçağ'da çok yazıldı. Biz de Ceviz Kabuğu'nda çok irdeledik.

VATAN PARÇASI..
Her iki yüksek yargı kurumunun kararlarında "toprakların yabancılara satışının" kanunlara aykırı olduğu belirtilip, iptal gerekçeleri ayrıntılı biçimde açıklanıyor.
Bu gerekçelerde;
1-Toprağın yalnızca bir arazi değil, vatan parçası olduğu,
2-İlerde bu toprakların yabancılardan geri alınamayabileceği vurgulanıyor
Son programımızda, Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcılığı yapmış, yazar Orhan Özkaya, tartışırken pek farkında olmadığımız bir başka gerçeği açıkladı.

YER ALTI DA SATILIYOR
Gözümüzle gördüğümüz, ayak bastığımız toprakların satılışı tartışılırken, yer altı hiç gündeme gelmiyor.
Satılan toprakların bizlerden çok uzak bölgelerdeki yerler olduğunu düşünerken, kim bilir belki de, yürüdüğümüz topraklar da yabancıların malı oluyor!..
Nasıl mı?..
Orhan Özkaya bu durumu şöyle açıkladı:
"Botaş gibi şirketlerin yer altındaki petrol boru hatları, Türk Telekom (Şimdi Hariri Telekom oldu) gibi şirketlerin yer altındaki iletişim kabloları ve yine yabancılara satılan cep telefonu şirketlerinin vericilerinin bulunduğu alanlar da satılıyor.
Örneğin, TT'un yer altındaki kablolarının geçtiği toprakların üstü de, mülkiyet olarak satın alanlara ait oluyor!.."
Yani, yer altından da bir yabancı kuşatması ile karşı karşıyayız!..

ALIP DA GÖTÜRMÜYORLAR.. BİZİ YABANCILAŞIYORUZ..
Bu durum belki garipsenebilir. Ama hemen, yaşanmış bir örneği hatırlatalım.
Uzan ailesi, kendilerine ait cep telefonu şirketine TMSF tarafından el konunca (o da şimdi İngilizler'e satıldı), direnç göstermişti. Bu direncin bir boyutu, işte bu anlattığımız konu ile ilgiliydi. Cep telefonu vericilerinin bulunduğu toprakların özel mülkiyet olduğu, bunların binlerce farklı yerlerde ve kişilere ait olduğu ileri sürülmüş e bakanlık bunu kabul ederek ona göre tedbir almıştı.
Şimdi bu durum, Orhan Özkaya'ya göre, Lübnan'lı Hariri ailesine satılan Türk Telekom'un yer altı kablolarının geçtiği toprakların üstü için de geçerli; İngilizlere satılan cep telefonu şirketinin vericilerinin bulunduğu topraklar ve petrol boru hatlarının geçtiği yer altının izdüşümü yer üstü toprakları için de geçerli.
Yani, gördüğümüz topraklar satılırken, yer altı da satılıyor.
Yer altı deyince, tabii ki yabancıların eline geçen madenlerimizi de hatırlamak gerekir.
"Kompleciler" (olayları komplo teorisi diye küçümseyip, önlem alınmasını engellemek isteyen ve her şeyi komple yani bütünüyle vermekten yana olanlar) diyor ki; "Ne var yani alıp da götürecekler mi?"
Çok doğru!..
Anadolu'yu kamyonlara yükleyip götürecek halleri yok.
Alıp da götürmüyorlar.. Onlar her şeye sahip olunca, kendi yurdumuzda biz yabancılaşıyoruz.. Yani, kendi yurdumuzda parya oluyoruz..
Yarın bize, "siz gidin" diyecekler.
Zaten demiyorlar mı, "Geldiğiniz yere Orta Asya'ya geri gidin" diye?..

EGETÜRK
08-22-2006, 07:23 AM
Degerini bilmiyoruz böyle adamlarin

borcugin
08-22-2006, 10:00 AM
S.A.

Bu aydınlık yüzlü insanın aldığı ödülleri apış arası magazin basın mensuplarından birisi alsa; öyle sanıyorum ki, 2-3 ay reklamlardan geçilmezdi ortalık.

Selametle.

nurhak
08-24-2006, 08:27 AM
Sayın Cevizoglu'nun programının izlenme oranının bircok anlı sanlı programzadeden(reha vb.)iyi oldugunu zannediyorum.Ve programlarında benim insanıma bak kardesim diyen bir programken bizim o televole karakterlı tv lerimiz bu adama yer vermıyorlar sebebi ne olaki???

borcugin
08-24-2006, 11:02 AM
S.A.

Yanıt: "Türkiye'de basın Türk değildir!" Atilla İLHAN

Selametle.