View Full Version : KERİMOV ve Türkiye Cumhuriyeti
sunguroglu
07-22-2005, 03:49 AM
ÖZBEKİSTAN CUMHURBAŞKANI KERİMOV: ''TÜRK SILAHLI KUVVETLERİ VE GENELKURMAY BAŞKANLIĞININ SİYASETİNE, FİKİR VE DÜŞÜNCELERİNE SAYGI DUYUYORUM'' /''KİM ATATÜRK YOLUNUN DEVAMCISIYIM DERSE BENİM DOSTUMDUR'' TAŞKENT, 18/10 ---
Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, TürkSilahlı Kuvvetleri'ne büyük ümit ve saygı beslediğini ve Genelkurmay Başkanlığı'nın siyaseti ile fikir ve görüşlerini çok beğendiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Özbekistan'dan ayrılmadan önce Taşkent'teki Timuriler Tarihi Devlet Müzesi'ni gezerken, Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kerimov, ''Büyük Kemal Atatürk'ün yolu bizim için makbulyol. Türkiye'de, kim ki, ben Atatürk yolunun devamcısıyım derse o benim dostumdur.
Türkiye'de kim ki Kemal Atatürk'e karşı çıkarsa, o bana karşı çıkmış demektir. Türkiye bunu açıkça bilsin'' diye konuştu. Özbekistan'ın Türkiye'den gerekli silah ve taçhizat satın alması ve bazı Özbek askeri birimlerin Türkiye'de eğitimi dahil, birçok konuda sağlıklı ilişkilerin yeniden kurulduğunu anlatan Kerimov, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki birikim ve tecrübelerinden yararlanacaklarını bildirdi. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın bir süre önce Özbekistan'a yaptığı ziyareti anımsatan Kerimov, bu ziyarette yapılan görüşmeler sırasında Özbekistan'ın ihtiyaçlarının saptandığını kaydetti ve ''Artık bu ihtiyaçlara göre anlaşmalar yapılacak ve buna göre çalışma yapılacak. Bunda her iki tarafın da kendi sorumluluğu ve yükümlülüğü olacak'' dedi.
Türkiye'nin Özbekistan'a yönelik terör hareketlerine hiçbir zaman destekvermediğini vurgulayan Kerimov, ''Ancak, Özbekistan'dan kaçan, Türkiye'de,İstanbul'da kendisine yer ve sığınak bulan bizim yaramazlarımız var. Maalesef bunların kendilerine Türkiye'de himaye bulduklarını söylemem gerekir'' diye konuştu. Kerimov, köktendinci hareketlerin kaynakları hakkında bilgi veren Kerimov, okullarla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
''Türkiye'den gelip Özbekistan'da lise ve kolejler açan birçok kurumlaroldu. Bunların arasında lisansı olmayanlar bile var. Bununla birlikte Nurculuk hareketini burada yaygınlaştırmaya çalışanlar da var. Bizim Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle açılacak okullara herhangi bir itirazımız olmaz.''
Özbek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de, ''büyük bir sevinçle geldiği Özbekistan'da kendisini Türkiye'de hissettiğini" belirtti. Sezer, yanlış anlaşılmadan kaynaklanan aksaklıkların giderildiğini ve bundan sonra Özbekistan ile askeri, ekonomik, kültürel ve diğer ilişkilerinen üst düzeyde yürütüleceğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye'nin imkanları ölçüsünde Özbekistan'a her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı'nın
Özbekistan Bülteninden alınmıştır.
asena
07-22-2005, 04:05 AM
Soylediklerinde ne kadar samimi bilemem,ancak bayagi laf kondurmus.Inciler dokulmus agzindan.Kutlamak lazim.
Ozellikle Ozbekistandan kacip Turkiye'de barinan teroristler konusu ilgimi cekti.Bence dogrudur.Hukumetin(sadece AP degil tabii ki,uzun bir donem oncesi de dahil) bu tip kisilere karsi dikkatli olmali.Ayrica okullar konusunda da gereken aciklamayi yapmis.
Dilerim MEB TCnin adina adam akilli Turk Okullari acar.
Torcoman
07-22-2005, 04:11 AM
bunu Türkistan forumuna saldırmak için gelen tıngızlarda okumalı
dervish
07-22-2005, 05:04 AM
yani acilan Turk okullari adam akilli degil diyorsun?
Soylediklerinde ne kadar samimi bilemem,ancak bayagi laf kondurmus.Inciler dokulmus agzindan.Kutlamak lazim.
Ozellikle Ozbekistandan kacip Turkiye'de barinan teroristler konusu ilgimi cekti.Bence dogrudur.Hukumetin(sadece AP degil tabii ki,uzun bir donem oncesi de dahil) bu tip kisilere karsi dikkatli olmali.Ayrica okullar konusunda da gereken aciklamayi yapmis.
Dilerim MEB TCnin adina adam akilli Turk Okullari acar.
FREEMAN
07-22-2005, 07:21 AM
Ya Milli Egitimin Acitigi Okullari Da Gorduk İŞte. Bir Faydasi Dokunmadi Kimseye. Zaten Kendileri Kapatip Gitti Sonradan. Yapamazlar Abi. Devlet Yapamaz Bazi Şeyleri. Ozel Sektor Yapar. Ordaki FETHULLAH GULENİN ÇABALARIYLA AÇILAN Ozbek-turk Kolejleri Pirlanta Gibiydi. Cocuklar Cok Superdi. Ama Cok Gorduler Ozbekistana Pirlanta Gibi Nesli. Turkiyede Zaten Belli O Okullarin Dengi Okullar Veya Dersaneler Hep Birincileri Cikariyor . Abicim Daha Ne Istiyorsun. İŞİ Ehlİne Verecen.
Torcoman
07-22-2005, 07:33 AM
türkiyede ne yazıkki her türlü terörist mevcut, hiçbir teröristin Türkiye cumhuriyeti tarafından besleneceğini sanmam, çünkü bu hatayı yapanlar her zaman besledikleri örgüt tarafından vurulurlar,mesela Türkiye zamanında hizbullahı desteklemişti, şimdi kurtulmaya çalışıyor, buna bir sürü örnek verebiliriz mesela ingiltere ve el kaide gibi, istanbul emniyet müdürlüğü nün başında adam gibi birisi olsa bunlar temizlenir ama çok tembeller bu konuda ayrıca pkk yüzünden de mesguller, birkaç birim daha oluşturulsa istanbul temizlenir bütün teröristlerden
Aybike
07-22-2005, 11:22 AM
Ya Milli Egitimin Acitigi Okullari Da Gorduk İŞte. Bir Faydasi Dokunmadi Kimseye. Zaten Kendileri Kapatip Gitti Sonradan. Yapamazlar Abi. Devlet Yapamaz Bazi Şeyleri. Ozel Sektor Yapar. Ordaki FETHULLAH GULENİN ÇABALARIYLA AÇILAN Ozbek-turk Kolejleri Pirlanta Gibiydi. Cocuklar Cok Superdi. Ama Cok Gorduler Ozbekistana Pirlanta Gibi Nesli. Turkiyede Zaten Belli O Okullarin Dengi Okullar Veya Dersaneler Hep Birincileri Cikariyor . Abicim Daha Ne Istiyorsun. İŞİ Ehlİne Verecen.
Dersinizi iyi çalışmışsınız aferim hheheh.
İyi çalışıyor fethullah gülen iyi...
20 sene sonra göreceğim ben sizi..
Sizden yapmanızı istediği şeyler ortaya çıkınca göreceğim..
Siz o okullar bedeva mı yapıldı sanırsınız..Kim ödüyor o paraları...
ve hangi amaçla..Eğer arkasında TÜRK ve MÜSLÜMANLAR var sanırsanız çok yanılırsınız.Akıllı olun eğer sizn dediğiniz gibi olsaydı TC aptalmı neden kızsın.
Hazır birisi o hizmeti veriyorken ve her şeyi kendinden beklemiyorken neden adamı ülkeye sokmasın üstelik yardım bile eder..Hehehehe çok safsınız çoook..
Yada çok akıllı amaca hizmet ..Ama unutmayın siz varsanız bi o kadarda biz varız..Amaç ta bu zaten bizi birbirimize düşürmek..Amam kaybeden siz olacaksınız..Tarihin her bölümünde olduğu gibi...
Oriyon_farr
07-22-2005, 11:36 AM
Fethullah Gulene nefret edenleri ben anlamiyorum. O ne kotuluk yapmis? Aksina Orta Asyade bedava mektebler acmis, bu mekteblerde cocuklar turkce ogrenmisler. Peki, onun mektebleri olmasaydi, burda ortaasyali turkce konusanlarde olmayacakti..
dervish
07-22-2005, 03:04 PM
Bu okullarda 5 sene okumus biri olarak bir iki laf etmeden duramiyacagim. Bu okullarda Orta Asya devlet okullarinda bulamiyacagin, dunya standartlarinda egitim veriliyor. Bu okullardan cikmis biri ister Rusyada ister Amerikada ister Turkiyede egitimiyle o ulkenin okullarindan cikmis birinin seviyesinde egitime basliyabiliyor. Bu okullar insan yetistirmenin sadece kafaya matematik, fizik, kimya yuklemek olmadigini biliyor. Iki kanati olmayan kusun ucamayacagi gibi bilimi/maddiyati bir kanat maneviyati da obur kanat olarak gorup o okulu bitiren ogrencisinin iki kanada da sahip olmasina calisiyor. O okullarda yetisen biri Turk kokunden oldugunun farkinda olarak yetisiyor ama o okullar haricinde yetisen Rusya ve Amerika temelli egitim kurumlarinda Turk deyince ben Turk degilim ben Turkmenim yada Kazagim yada Kyrgyzym der, sokakta bir Turk gorunce "Turki, Pridurki" diye seslenir.
Oralara gidip o okullardan yetisen cocuklarin arasinda ve diger cocuklarin arasinda gunlerinizi gecirmeden kicinizdan sallamayin!
Dersinizi iyi çalışmışsınız aferim hheheh.
İyi çalışıyor fethullah gülen iyi...
20 sene sonra göreceğim ben sizi..
Sizden yapmanızı istediği şeyler ortaya çıkınca göreceğim..
Siz o okullar bedeva mı yapıldı sanırsınız..Kim ödüyor o paraları...
ve hangi amaçla..Eğer arkasında TÜRK ve MÜSLÜMANLAR var sanırsanız çok yanılırsınız.Akıllı olun eğer sizn dediğiniz gibi olsaydı TC aptalmı neden kızsın.
Hazır birisi o hizmeti veriyorken ve her şeyi kendinden beklemiyorken neden adamı ülkeye sokmasın üstelik yardım bile eder..Hehehehe çok safsınız çoook..
Yada çok akıllı amaca hizmet ..Ama unutmayın siz varsanız bi o kadarda biz varız..Amaç ta bu zaten bizi birbirimize düşürmek..Amam kaybeden siz olacaksınız..Tarihin her bölümünde olduğu gibi...
Torcoman
07-22-2005, 05:50 PM
Fethullah Gulene nefret edenleri ben anlamiyorum. O ne kotuluk yapmis? Aksina Orta Asyade bedava mektebler acmis, bu mekteblerde cocuklar turkce ogrenmisler. Peki, onun mektebleri olmasaydi, burda ortaasyali turkce konusanlarde olmayacakti..
senin Türkçeyi öğrendiğin güne lanet olsun zaten:lol:
Torcoman
07-22-2005, 05:56 PM
Bu okullarda 5 sene okumus biri olarak bir iki laf etmeden duramiyacagim. Bu okullarda Orta Asya devlet okullarinda bulamiyacagin, dunya standartlarinda egitim veriliyor. Bu okullardan cikmis biri ister Rusyada ister Amerikada ister Turkiyede egitimiyle o ulkenin okullarindan cikmis birinin seviyesinde egitime basliyabiliyor. Bu okullar insan yetistirmenin sadece kafaya matematik, fizik, kimya yuklemek olmadigini biliyor. Iki kanati olmayan kusun ucamayacagi gibi bilimi/maddiyati bir kanat maneviyati da obur kanat olarak gorup o okulu bitiren ogrencisinin iki kanada da sahip olmasina calisiyor. O okullarda yetisen biri Turk kokunden oldugunun farkinda olarak yetisiyor ama o okullar haricinde yetisen Rusya ve Amerika temelli egitim kurumlarinda Turk deyince ben Turk degilim ben Turkmenim yada Kazagim yada Kyrgyzym der, sokakta bir Turk gorunce "Turki, Pridurki" diye seslenir.
Oralara gidip o okullardan yetisen cocuklarin arasinda ve diger cocuklarin arasinda gunlerinizi gecirmeden kicinizdan sallamayin!
umarım dediğin doğrudur, fetullah gülen in imajı o kadar da iyi değil Türkiyede, aslında 2000 yılına kadar Fetullah Gülen bir otorite kabul edilirdi ve ona herkez saygı duyardı, o herkez için örnek bir insandı, ama bir camide yaptığı konuşma fetullah hocanın ne olduğunu herkeze gösterdi, Atatürk e ve rejimine demediği kalmamıştı o konuşmada
Halbuki Fetullah hoca ve onun gibiler Türkiyede ezan sesi duyuluyorsa bunu Atatürk e borçlu olduklarının farkında değiller, her ne olluyorsa bunu göremiyorlar, veya görüyorlar ama para onların gözünü kapatıyor
dervish
07-22-2005, 06:03 PM
http://tr.fgulen.com/a.page/basindan/roportajlar/gazeteler/milliyette.mehmet.gundemle/c4843.html
umarım dediğin doğrudur, fetullah gülen in imajı o kadar da iyi değil Türkiyede, aslında 2000 yılına kadar Fetullah Gülen bir otorite kabul edilirdi ve ona herkez saygı duyardı, o herkez için örnek bir insandı, ama bir camide yaptığı konuşma fetullah hocanın ne olduğunu herkeze gösterdi, Atatürk e ve rejimine demediği kalmamıştı o konuşmada
Halbuki Fetullah hoca ve onun gibiler Türkiyede ezan sesi duyuluyorsa bunu Atatürk e borçlu olduklarının farkında değiller, her ne olluyorsa bunu göremiyorlar, veya görüyorlar ama para onların gözünü kapatıyor
Torcoman
07-22-2005, 06:29 PM
http://tr.fgulen.com/a.page/basindan/roportajlar/gazeteler/milliyette.mehmet.gundemle/c4843.html
bu ne ki? ben o konuşmayı tv de seyrettim , benim için yeter o konuşma, hoca bütün türkiyeyi kaybetti o konuşmadan sonra, belki o yüzden orta asyaya ağırlık verdi daha sonra
eğer Orta Asya türklerine yeniden Türk olduklarını hatırlatıyorsa imajını biraz düzeltebilir, ama hiçbir zaman eski hoca değil bizim için
Müslümanıkta kadının yeri ve Müslümanların nasıl gelişmesi be batıyı yakalaması gerektiğini belirttiği yazıları okumuştum ve hayran kalmıştım, adeta bir din adamı değilde bir filozof veya bir bilim adamı konuşuyor diye hissetmiştim.
Ama Türkiye Türklerini en hassas yerinden vurdu halbuki Feyullah Gülen bunu yapabilecek en son kişiydi. çünkü konuşmalarında dini değil, bilim i feni öne çıkararak konuşurdu, mevlana gibi..
ama herkez bir maske sahibi olabiliyormuş , bunuda öğretti en son
Torcoman
07-22-2005, 06:50 PM
Türkiye Cumhuriyeti , sistemi,Atatürk ve CHP haricindeki düşünceleri doğrudur,
onlara diyecek bir şeyim yok
belkide fetullah gülen silah korkusuyla söyledi o lafları kimse bilemez çünkü türkiyede her türlü yobaz var.
eğer zorlamayla yaptıysa bu zorlamayı kimin yaptığını tüm ülkeye açıklamalı,
eğer silah tehtidi veya başka bir durum yoksa saolsun kalsın hocam biz böyle iyiyiz
dervish
07-22-2005, 07:04 PM
http://tr.fgulen.com/a.page/basindan/roportajlar/gazeteler/milliyette.mehmet.gundemle/a13106.html
Sorulamayan Sorular…
“Kasetlerde yer alan sözleri niye hatırlatmadın?” diye beni eleştirenler de oldu. Eleştiriyi yapıtlar ama sanıyorum benim sorumu ve Gülen’in verdiği cevabı iyi okumadılar. Ya da cevabı beğenmediler, bekledikleri gibi olmadı. Hâlâ “niye sıkıştırmadın” diyebildiler.
Fethullah Gülen, “kasetlerim” demiyor, “kasetlerdeki sözler montajla çarpıtıldı” diyor ve o konuda örnekler verip, yapılan şantajdan daha önceden haberinin olduğunu söylüyor. Yani Gülen “o haliyle o sözler benim değil” diyor. Bu kadar açık ve net konuşup reddettikten sonra kasetlerdeki sözleri tek tek bir daha sormanın sizce bir mantığı var mı?
O kadar net ve açık reddedince, kasetlerle ilgili sorulacak bir soru kalmadı. Sonraki sorular da mantıken kendiliğinden düştü.
Kaldı ki röportajın geneline bakıldığında Gülen’le ilgili ortaya atılan iddialardan sorulmadık soru yok.
Ben buradaki ısrarı şartlandırılma psikolojisinin doğurduğu bir algılama zafiyetine veriyorum.
Gülen, uzun süre sustu. Konuşmadı. Bir yıl önce bir başka gazeteye mülakat verdi. 2005’in başında da Milliyet’e konuştu. Milliyet bu röportajı, “Sorulamayan soruları sorduk…” cümlesiyle duyurdu ve “Fethullah Gülen’le 11 Gün” başlığında tam 22 gün boyunca yayınladı.
bu ne ki? ben o konuşmayı tv de seyrettim , benim için yeter o konuşma, hoca bütün türkiyeyi kaybetti o konuşmadan sonra, belki o yüzden orta asyaya ağırlık verdi daha sonra
eğer Orta Asya türklerine yeniden Türk olduklarını hatırlatıyorsa imajını biraz düzeltebilir, ama hiçbir zaman eski hoca değil bizim için
Müslümanıkta kadının yeri ve Müslümanların nasıl gelişmesi be batıyı yakalaması gerektiğini belirttiği yazıları okumuştum ve hayran kalmıştım, adeta bir din adamı değilde bir filozof veya bir bilim adamı konuşuyor diye hissetmiştim.
Ama Türkiye Türklerini en hassas yerinden vurdu halbuki Feyullah Gülen bunu yapabilecek en son kişiydi. çünkü konuşmalarında dini değil, bilim i feni öne çıkararak konuşurdu, mevlana gibi..
ama herkez bir maske sahibi olabiliyormuş , bunuda öğretti en son
dervish
07-22-2005, 07:13 PM
http://tr.fgulen.com/a.page/basindan/roportajlar/gazeteler/milliyette.mehmet.gundemle/a12948.html
Kasetlerdeki yer alan sözler hakkında ne diyeceksiniz?
Kasetlerde anlattıklarım bazıları tarafından kesildi, biçildi, değişik montajlarla farklı kalıplara sokuldu ve sözlerimde çıkarmalar, eklemeler yapılarak hiç düşünmediğim şeyler söylemişim gibi neşredildi. Mesela o kasetlerin bir yerinde “Allah CHP’nin belâsını versin, diyemezsiniz” diyorum. Cümlenin sonundaki “diyemezsiniz” kelimesini çıkarmış ve ben “Allah, CHP’nin belasını versin..” demişim gibi neşretmişlerdi.
Ayrıca, kullandığım bazı kelime ve kavramlar yanlış yorumlanmış veya kasten çarpıtılmıştı. Mesela, “mâmelekimi satma” şeklindeki sözüm, “memleketi satma” olarak medyada yer almıştı. Halbuki, “mâmelek” şahsî, ferdî mülk demektir. Hemen bütün itham ve iddialar bu tür çarpıtmalara dayandırılıyordu.
Ayrıca, Türkiye’de maalesef herkesin kabul ettiği ve son birkaç yılda açıkça ortaya çıktığı üzere, kısmen de olsa kirlenmiş bir yapı vardı. Bu yapıdan menfaat umanlar ve yükselişlerini, geleceklerini bu yapının devamında görenler mevcuttu. Mesela, rüşvet gibi bir ahlaksızlığı irtikap edenler, rüşvete “haram” diyenleri kendi bulundukları yerde istemiyorlardı. Bunlar, belli mevkilerde temiz, dürüst, âdil, dindar idareci ve memurların bulunmasına tahammül edemiyor ve onların varlığından rahatsızlık duyuyorlardı. Ben de milletimin her ferdi gibi devlette temiz ve dürüst memurların bulunmasını istemişsem; bunun hakkımın ötesinde bir vazifem olduğu düşünülmeli ve sözlerim önyargıyla değil de bu zaviyeden ele alınmalıydı.
Türkiye Cumhuriyeti , sistemi,Atatürk ve CHP haricindeki düşünceleri doğrudur,
onlara diyecek bir şeyim yok
belkide fetullah gülen silah korkusuyla söyledi o lafları kimse bilemez çünkü türkiyede her türlü yobaz var.
eğer zorlamayla yaptıysa bu zorlamayı kimin yaptığını tüm ülkeye açıklamalı,
eğer silah tehtidi veya başka bir durum yoksa saolsun kalsın hocam biz böyle iyiyiz
dervish
07-22-2005, 07:15 PM
Ayrica not edelim adamin ve tum hizmettekilerin amaci imaj degil sadece Allah'in rizasi.
Aybike
07-22-2005, 11:49 PM
derviş ne biliyorsun o okullara gitmediğimi ve içlerinde olmadığımı :rolleyes:
Aybike
07-22-2005, 11:51 PM
Ayrica not edelim adamin ve tum hizmettekilerin amaci imaj degil sadece Allah'in rizasi.
Peki öyle olsun derviş..Biz yinede hazır olalımda :lol:
Nolur nolmaz Allah rıza için yapılan çok işler gördük biz bu yaşa kadar... :lol:
Aybike
07-22-2005, 11:56 PM
Sen sus.....
sen türk değilsin,eğer dervişin dediğine bakarsak gülen hoca tüm dünyaya türkçe öğretme hevesinde hemde allah rızası için..Eee sende buna karşı olan biri olarak nasıl savunuyon bakiiim..Ya sen zeka özürlüsün yada amacın başka.
Sen karşındakileri kendin gibi akılsızmı sanıyon .Çok şükür ki düşmanım senin gibiler hahahahaah..Allah korusun ya zeki olsaydınız napardık. :lol:
dervish
07-23-2005, 01:11 AM
Yani dusmanin akilsiz?
Dusmanin elinde bu ulkeyi 1000 defa yok edecek nukleer silah var. 2050 senesinden sonra Askerler savasmiyacak, Robotlar savasacak. Dusmanin bunun prototipini neredeyse bitirmek uzere. Soyle bakalim ablacigim sen/siz/kurumlariniz kici kirik ideolojilerle ugrasmaktan bunlarin hangisine sahip olabildiniz?
Sen sus.....
sen türk değilsin,eğer dervişin dediğine bakarsak gülen hoca tüm dünyaya türkçe öğretme hevesinde hemde allah rızası için..Eee sende buna karşı olan biri olarak nasıl savunuyon bakiiim..Ya sen zeka özürlüsün yada amacın başka.
Sen karşındakileri kendin gibi akılsızmı sanıyon .Çok şükür ki düşmanım senin gibiler hahahahaah..Allah korusun ya zeki olsaydınız napardık. :lol:
Aybike
07-23-2005, 02:27 AM
Yani dusmanin akilsiz?
Dusmanin elinde bu ulkeyi 1000 defa yok edecek nukleer silah var. 2050 senesinden sonra Askerler savasmiyacak, Robotlar savasacak. Dusmanin bunun prototipini neredeyse bitirmek uzere. Soyle bakalim ablacigim sen/siz/kurumlariniz kici kirik ideolojilerle ugrasmaktan bunlarin hangisine sahip olabildiniz?
Sen düşmanımı kim olarak algıladın derviş? :lol:
Aybike
07-23-2005, 02:30 AM
Ha birde şu var...Şavaşları insanlar kazanır veya kaybeder..
Unutma..Robotlar değil...Nükleer bombalar dünyayı yok edebilir ama savaş kazanamaz..Teknoloji savaşta bi moka yaramaz ufaklık.yarasaydı şu an amerika tamamen Iraka hakim olurdu... :lol:
dervish
07-23-2005, 05:07 AM
Amerika Iraka hakim olmak icin degil petrol icin girdi.
Hiroshimayi hatirliyalim.
Ha birde şu var...Şavaşları insanlar kazanır veya kaybeder..
Unutma..Robotlar değil...Nükleer bombalar dünyayı yok edebilir ama savaş kazanamaz..Teknoloji savaşta bi moka yaramaz ufaklık.yarasaydı şu an amerika tamamen Iraka hakim olurdu... :lol:
dervish
07-23-2005, 04:59 PM
ek$i sozluk'ten alinti:
fethullah gülen, hakan şükür, tayyip erdoğan, ismail cem, mustafa kemal, ismet inönü. bu insanların birden fazla ortak noktaları var. bi kere hepsi türk olmasa da türkiye'li. sonra mesela, normal adamlar değil bunlar, senin benim gibi değiller, olmadıklarının kanıtı da ortaya koydukları icraatlar, yaptıkları işler, savaşları, kitapları.
bir insan hakkında değerlendirme yaparken, bence öncelikle onun öncelikle sıradan olup olmadığını tespit etmek lazım. ismet inönü'yü eleştirmeye başlamadan önce mesela, onun kurtuluş savaşının önemli komutanlarından biri olduğunu, beğensek de beğenmesek de, günahı ve sevabıyla yeni türkiye'nin kuruluşunda son derece aktif olduğunu, türkiye cumhuriyetinin en önemli makamlarını işgal ettiğini bir yere yazmalı ve eğer hayatımızda bir defa bile ellibin kişinin karşısında konuşmadıysak, yabancı bir devlet başkanının karşısında onunla eşit statüde oturup yemek yemediysek, savaşı sadece televizyonlardan izlediysek, bu adamın bizden daha başarılı bir insan olduğu gerçeğiyle yüzleşerek onu eleştirmeliyiz, ki eleştirimiz "cüce" "sağır" ve "kepçekulak"tan öte bir değer ifade edebilsin.
bizde maalesef böyle bir hastalık var. bizim tarafımızda olup olmamasından bağımsız olarak değerlendiremiyoruz insanları. kimsenin bir başkasını sevmek gibi bir mecburiyetinin olmadığının farkındayım, hatta herkesin herkesten kıl kapma, nedensiz bile olsa nefret etme hakkı var, olmalı. öte yandan sadece kişisel nedenlerle de değil, savunulan ve uygulamaya geçirilen fikirler ve eylemler nedeniyle de gıcık olabilir hatta düşman belleyebilirsiniz adamı kendinize. ama allahaşkına, adamın hakkını da verin. düşmanınızı aşağılamak sizi yüceltmez.
fethullah gülen öncelikle bir lider. sayıları konusunda muhtelif rivayetler olan, ama hiç de azımsanmayacak kadar çok oldukları yadsınamayacak bir grup insan, fethullah gülen'i kendilerinin önderi olarak görüyor, tanıyor, seviyor ve sayıyorlar. bu insanların arasında, öğretim üyeleri, profesörler, doktorlar, avukatlar, esnaflar, çiftçiler, öğrenciler var. bu insanların bazıları sizden çok daha zeki, üniversite sınavlarında birinci filan oluyorlar nitekim, bazıları da değil. yine bunlardan bir kısmı sizden daha fazla yabancı dil biliyor ve konuşuyorlar bazıları türkçeyi bile konuşmaktan aciz. sizden çok daha iyi giyinenleri, kaliteli yaşayanları da var, dünyadan bihaber olanları da. homojen olmayan bir gruptan bahsediyoruz yani. peki, siz hayatınız boyunca hiç, mesela üç kişiye liderlik ettiniz mi? onun hayatının tüm aşamalarında etkili olabilecek kadar saygı ve sevgisini kazandınız mı? üniversitede ders veren bir hocanın bile, -ki haftada iki saat birliktesinizdir- her hareketinin, özel hayatının, konuşmalarının didik didik edildiğini bilmez misiniz? bu kadar çok, üstelik de bu kadar homojen yapıdaki yüzbinlerce -belki de milyonlarca- insanın sevgi ve saygısını kazanmış -ve bunu yıllardır korumuş- bir adam, en azından bu açıdan, hakkının teslim edilmesini hak etmiyor mu? buraya kadar yazdıklarımda subjektif bir değerlendirme var mı?
ben fethullah gülen'e gıcık olsaydım, en azından onu ve fikirlerini bertaraf etmek adına, olayı doğru teşhis etmeye çalışırdım, hakaretin, alayın ve küçük görmenin kime ne faydası var?
deniyor ki mesela, eğitimi yok. yanlış, bizim anladığımız anlamda formel bir eğitimi yok ama çok sağlam bir eğitimi var. profesör ya da doktor ünvanı yok evet ama bu da aslında onun, hakkı teslim edilmesi gereken bir diğer yönü değil mi? bir cami imamından, milyonlarca insanın kanaat önderliğine, üstelik de eğitimsiz ulaşmak.
cahil diyenler var. kime göre neye göre? gelin bizim köye, sizi tütün tarlasına sokayım, dünyanın en şaşkın en cahil adamı olursunuz. bu açıdan bakıldığında, burada yazan hiç kimse, din konusunda fethullah gülen'le kesinlikle tartışmayı bırakın ona soru soramaz. adamın uzmanlık alanı din ve konusunu da çok iyi biliyor, üstelik halen arapça ve hadis dersleri almaya devam ediyor. siz de gidip adamla programcılık hakkında konuşacak değilsiniz herhalde.
kitap okumaksa cahilliği gideren, bırakın fethullah gülen'i, cemaatindeki herhangi bir öğrenci bile türkiye ortalamasının elli katı fazla okur. ha, diyeceksiniz ki okur da sadece cemaatin kitaplarını okur, başka bir şey okumaz, mabadınızdan sallıyorsunuz derim ben de. her gün birşeyler okumanın zorunlu olduğu bir sivil organizasyonun neresi kötü allahaşkına?
yukarı yazılmış entryleri okuyorum, birçokları körün fil tarifi misali birşeyler anlatmaya çalışmış. tanıdığı bir arkadaşının kendisine şöyle böyle dediğinden, şu veya bu şekilde davrandığından. bana da sorsanız, benim de iyi ve kötü bir sürü hikayem olabilir anlatacak. ama fil, bir kuyruktan ibaret değildir.
bir yaklaşım da fethullah gülen'in ajan, özellikle cia ajanı olduğu şeklinde. zaten saddam da cia ajanı, tayyip de, tansu çiller de. bu yaklaşım genellikle, ulusalcı-kopmplocu ya da sosyalist grup tarafından benimseniyor. zaten bütün kötülüklerin kaynağı abd'dir aksiyomu ile bu değirmenin suyu nerden geliyor sorusu bir araya geldi miydi cevap hazır, ajan bu adam. ben hastayım bu kadar kompleks problemleri böyle tereyağından kıl çeker gibi çözen insanlara. üniversite sınavında çıkan bütün havuz problemlerini kağıt kalem kullanmadan, şıklardan giderek bulmuşsunuzdur kesin siz.
değirmenin suyu nerden geliyor? yıllardır çözülemeyen, anlaşılamayan bu sorunun cevabı anadolu insanı. bu cevabın, sözlükteki insan profiline çok inandırıcı gelmediğini biliyorum. ama anadolu'da yaşamış olsalardı, insanların verme konusunda ne kadar rahat, hatta istekli olduğunu görürlerdi.
değirmenin suyuyla ilgili bir başka soru da, yurtdışındaki okullar nasıl açılıyor, finanse ediliyor, çalışıyor? neden biz çalıştıramıyoruz? hakkaten neden yapamıyorsunuz? yurtdışını geçtim, neden türkiye'de bu çapta, yurt, dershane, okul, üniversite açamıyorsunuz? üstelik tüm devlet desteği, yazılı görsel basın desteği arkanızda. aziz nesin'i tebrik etmek lazım ama arada, o sanırım 20 kadar çocuk için ev gibi bir şey yaptırmıştı? o çocuklara destek olmak için açılan hesap numarasına da toplam bin dolar civarında bağış yapmıştı, her biri boğaz gören apartmanlarda oturan yazar efendiler. ulan anadoluda o kadar çocuğu bir köy halkı okutuyor be.
siz yurtdışında okul açamaz, açsanız da çalıştıramazsınız. bir defa oraya gidecek olan adamı motive edemezsiniz. oraya gidecek insanı, ya para, ya da allah rızası motive eder. benim liseden sınıf arkadaşlarım dünyanın dört bir yanında mesela şu anda. biri daha geçenlerde malezya'dan geldi, şimdi güney amerika'da. böyle bir adamı istihdam edemezsiniz. kaldı ki böyle bir adamı yetiştiremezsiniz.
gençlerin, öğrencilerin beyinlerini yıkıyor demişsiniz. zaten sizden başka herkes aptal, her söylenene inanıyor. bir tek sizin kafanız çalışıyor, onun için siz de milli eğitim müfredatına inanıyorsunuz. kim kimi kandırıyor, kimin beyni yıkanıyor? nakkadar enteresan değil mi?
söylenecek çok söz var ama okunmayacağını bildiğim için bitiriyorum. ben üniversite'ye hazırlanırken körfez dershanesine gidip, disiplinsiz (dershanede sigara içmek, diğer öğrencileri ayartıp bilardo salonuna götürmek gibi) davranışlarım nedeniyle atılmış biriyim. üniversite hayatım boyunca da cemaat evinde filan kalmadım, sadece bir defa gittim o kadar. lise'de arkadaşlarımın büyük çoğunluğunun ilgi ve alakası vardı. ve benim bu sıradan anadolu çocuklarının üç dört dil konuşan birer dünya vatandaşı haline gelmelerini gözlemleme fırsatım oldu. bugün, liseden arkadaşlarımızla kurduğumuz mail grubuna, buenos aires'den, sudan'dan, amerika'dan, japonya'dan, malezya'dan, avustralya'dan, kazakistan'dan, çin'den mailler geliyor.
işte fethullah gülen budur, benim hergün dünyanın dört bir yanından mailler almama sebep olan adamdır kendisi, suçludur. suçludur, çünkü ondan önce sadece robert kolej'de, ted'te okutulan çocuklar böyle dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarından bahsedebiliyorlardı. şekerim, bizim sınıftaki haldun var ya, yale'de öğretim üyesi olmuş, diyebiliyorlardı. anadolu'da ise çocuklar, tütün tarlasında, pancar tarlasında, pamuk tarlasında iki büklüm çapa yapıyorlar ve dünyayı içinde bulundukları ovadan ibaret sanıyorlardı. fethullah gülen suçlu, çünkü bu çocukların okuması gerektiğini söyledi analarına babalarına. inanmadılar tarlarına gitti, o gitmediyse bile arkadaşları gitti, hediyeler götürdüler, anlattılar, ağladılar ikna ettiler. ana babalar, çocuklarını kötü yollara sürüklemeyeceklerine, televizyonlarda gördükleri terör anarşi olaylarına karıştırmayacaklarına itimat ettikleri bu adamlara çocuklarını emanet etti, onlar da okudular, dünya vatandaşı oldular, insan oldular. ne kadar kötü bişey.
asena
07-23-2005, 05:47 PM
Benim FGye laf atmayacagim tek konu dindir.Bu 2x2=4.
Her ne kadar kabul edilmese de Nur Tarikatinin devamini saglayan kisidir.Said Nursi icin de ayni sekilde,dini konuda her ne kadar tek bir laf etmesem de,Ataturk'e deccal demesi,O'nu kafir ilan etmesi ve Kurtleri isyana sevk etmesi nedeniyle buyuk bir tehlike arzetmis oldugunun altini ciziyorum.O da dis guclerin destegini almisti zamaninda.
Ancak bir din adaminin,FGnin,bunca parayi bagislardan kazandigi yalanini burnumuza sokmaya calismasini tasvip etmiyorum.FG anti-amerkanci egitim veren bir amerikan ajanidir.Turki Cumhuriyetlerine gonderilmesindeki amac(ABDnin gondermesindeki amac) olasi bir Turk Birligi,veyahut Ortadogu Birligini kokten yakmak.Yoksa su anda temiz hislerle inandiginiz Turkun adini duyurmak gibi bir niyeti ne oldu,ne de var.
Aynen alperenler gibi,aynen Dehap gibi,hizbullah gibi,PKK gibi,kah ABD yanlisi,kah karsiti gorunen tum gruplasmalar gibi,bir ABD usagidir.
Ne demisti FG?"Caktirmadan,onlardanmis gibi yapacaksin"
+dervish,o okullarda okumus 2.dereceden 2 tane aile bireyim var.
Benim de arkamda ABDnin milyon dolarlari olsun,ben de en baba hocalari okullara doldurur,zeka seviyesi normalin kat kat altinda olan ogrencileri bile allame ederim.
asena
07-23-2005, 05:49 PM
eksi sozluge hic girmeyelim,FG icin sayfalarca thread var,o sadece biri!
dervish
07-23-2005, 05:59 PM
Tamam sen yoluna devam et. Basarilar.
Her ne kadar kabul edilmese de Nur Tarikatinin devamini saglayan kisidir.Said Nursi icin de ayni sekilde,dini konuda her ne kadar tek bir laf etmesem de,Ataturk'e deccal demesi,O'nu kafir ilan etmesi ve Kurtleri isyana sevk etmesi nedeniyle buyuk bir tehlike arzetmis oldugunun altini ciziyorum.O da dis guclerin destegini almisti zamaninda.
Ancak bir din adaminin,FGnin,bunca parayi bagislardan kazandigi yalanini burnumuza sokmaya calismasini tasvip etmiyorum.FG anti-amerkanci egitim veren bir amerikan ajanidir.Turki Cumhuriyetlerine gonderilmesindeki amac(ABDnin gondermesindeki amac) olasi bir Turk Birligi,veyahut Ortadogu Birligini kokten yakmak.Yoksa su anda temiz hislerle inandiginiz Turkun adini duyurmak gibi bir niyeti ne oldu,ne de var.
Aynen alperenler gibi,aynen Dehap gibi,hizbullah gibi,PKK gibi,kah ABD yanlisi,kah karsiti gorunen tum gruplasmalar gibi,bir ABD usagidir.
Benim de arkamda ABDnin milyon dolarlari olsun,ben de en baba hocalari okullara doldurur,zeka seviyesi normalin kat kat altinda olan ogrencileri bile allame ederim.
Torcoman
07-23-2005, 06:05 PM
onlar montaj olsaydı ülke dışına çıkarılmak zorunda kalmazdı, ben bile anlarım birkaç programla montaj ile gerçek arasındaki farkı,bu olay patlak verdikten sonra yurtdışına çıktı, demekki ciddi bir olay bu
Atatürk düşmanlığı haricindeki fikirlerine katıldığımızı belirttik, Fetullah hocanın karşısında değiliz, onun yaptıkları hep alkışlandı ve alkışlanacak, ama o görüntüler montaj falan değil, belki fetullah hocanın ilk aktif zamanlarına ait bir konuşma olabilir, sonuçta herkez acemidir o dönemlerde(kimse bilemez ne olduğunu) ama çıkıp özür dilemesi lazım ben değiştim artık diye
bak tayyip e, daha on sene öncesine kadar talibanla çekilmiş fotoğrafları vardı aslında şimdide koyu dinci, ama hiç olmazsa erbakan takımından ayrıldı ve değiştiğini söyledi, tabi fetullah gülen ile karşılaştırılamaz başba bir konuda
asena
07-23-2005, 06:10 PM
Atatürk düşmanlığı haricindeki fikirlerine katıldığımızı belirttik
Valla kendi adina konus Torcoman,ben dini olarak da Said Nursi'nin mehdi olduguna da inanmiyorum.Yani sadece Ataturk karsiti fikirlerine de karsi degilim,ancak dedigim gibi dini kismi taraf olanlarin vicdani yukumlulugudur.
Olumlu buldugum kismi olarak dini kudretidir.
dervish
07-23-2005, 06:12 PM
GORA filminin bilgisayar efektlerini yapmis olan bir arkadas ile ayni evi paylasiyordum. Montajla neler yapilabilecegini gayet iyi biliyorum. GORA'da gordugunuz Cem Yilmaz gercek Cem Yilmaz degil montajli Cem Yilmaz. Vucudunu duzeltmek (ozellikle kici) montajciyi cok ugrastirdi... Ses olayi ayri birsey zaten... Ve bunlar sadece bir Pentium Xeon islemciyle halledilebiliyordu...
onlar montaj olsaydı ülke dışına çıkarılmak zorunda kalmazdı, ben bile anlarım birkaç programla montaj ile gerçek arasındaki farkı,bu olay patlak verdikten sonra yurtdışına çıktı, demekki ciddi bir olay bu
Atatürk düşmanlığı haricindeki fikirlerine katıldığımızı belirttik, Fetullah hocanın karşısında değiliz, onun yaptıkları hep alkışlandı ve alkışlanacak, ama o görüntüler montaj falan değil, belki fetullah hocanın ilk aktif zamanlarına ait bir konuşma olabilir, sonuçta herkez acemidir o dönemlerde(kimse bilemez ne olduğunu) ama çıkıp özür dilemesi lazım ben değiştim artık diye
bak tayyip e, daha on sene öncesine kadar talibanla çekilmiş fotoğrafları vardı aslında şimdide koyu dinci, ama hiç olmazsa erbakan takımından ayrıldı ve değiştiğini söyledi, tabi fetullah gülen ile karşılaştırılamaz başba bir konuda
Torcoman
07-23-2005, 07:13 PM
Valla kendi adina konus Torcoman,ben dini olarak da Said Nursi'nin mehdi olduguna da inanmiyorum.Yani sadece Ataturk karsiti fikirlerine de karsi degilim,ancak dedigim gibi dini kismi taraf olanlarin vicdani yukumlulugudur.
Olumlu buldugum kismi olarak dini kudretidir.
gerçekten tüm eserlerini bilmiyorum, aslında tüm eserlerini ve yazılarını bilmeden o lafı dedem yanlıştı, en çok bilinenlerine herkez katılır zaten onlarda senin dediğin gibi dini kudretiyle ilgili olanlar, bende onu kastetmek istemiştim
said nursi ile ilgili olan roportajını okumadım milliyette
Torcoman
07-23-2005, 07:19 PM
GORA filminin bilgisayar efektlerini yapmis olan bir arkadas ile ayni evi paylasiyordum. Montajla neler yapilabilecegini gayet iyi biliyorum. GORA'da gordugunuz Cem Yilmaz gercek Cem Yilmaz degil montajli Cem Yilmaz. Vucudunu duzeltmek (ozellikle kici) montajciyi cok ugrastirdi... Ses olayi ayri birsey zaten... Ve bunlar sadece bir Pentium Xeon islemciyle halledilebiliyordu...
istersen çift çekirdekli AMD Athlon 64 X2 işlemci kullan, ama bir fotoğrafta, bir dosyada veya bir videoda(istediğin formatta olabilir) hackman veya diğer bazı kaynak kod açıcıları sayesinde ekleme veya montaj olup olmadığını anlayabilirsin, bunu göz kararıyla değil ekranda yazan sayısal bilgiden görebilirsin yanlızca
dervish
07-23-2005, 07:35 PM
Hayir kesinlikle yanlis yaklasim. Dijital oramdaki bir veriye ekleme/cikarma olup olmadigini anlamak neredeyse imkansiz (eger checksum'i alinmamis ise).
istersen çift çekirdekli AMD Athlon 64 X2 işlemci kullan, ama bir fotoğrafta, bir dosyada veya bir videoda(istediğin formatta olabilir) hackman veya diğer bazı kaynak kod açıcıları sayesinde ekleme veya montaj olup olmadığını anlayabilirsin, bunu göz kararıyla değil ekranda yazan sayısal bilgiden görebilirsin yanlızca
asena
07-23-2005, 07:39 PM
O kayitlar digital bir veri sekliyle mi yapilmis peki?
dervish
07-23-2005, 07:45 PM
Kayitlarin dijital ortama aktarilmasi ve geri donusturulmesi cocuk oyuncagi.
O kayitlar digital bir veri sekliyle mi yapilmis peki?
Torcoman
07-23-2005, 08:02 PM
Kayitlarin dijital ortama aktarilmasi ve geri donusturulmesi cocuk oyuncagi.
şu hackman programını bir araştır istersen, ben onunla yapılamayacak hiçbirşey olmadığını duymuştum
dervish
07-23-2005, 08:10 PM
Abicim bir dissasembler(gerci video datasi ile dissassemblerin ne alakasi var anlamadim ama...) ve hexeditor ile dijital video datasini (daha onceden checksum'i alinmamis) cozup bu video montajlanmis diyebilen biri cikarsa ve bunu ispatlarsa ben ona omrumu feda edecegim. Shu anda calismakta oldugum sirketteki bilgisayar programciligi gorevimi birakacagim. Yanimda tasidigim uzerinde "Software Development Specialist" yazan kartvizitlerimin hepsini cope atacagim. Kendimi okudugum bolum olan gazetecilige adayacagim. :lol:
şu hackman programını bir araştır istersen, ben onunla yapılamayacak hiçbirşey olmadığını duymuştum
Torcoman
07-23-2005, 08:18 PM
Abicim bir dissasembler(gerci video datasi ile dissassemblerin ne alakasi var anlamadim ama...) ve hexeditor ile dijital video datasini (daha onceden checksum'i alinmamis) cozup bu video montajlanmis diyebilen biri cikarsa ve bunu ispatlarsa ben ona omrumu feda edecegim. Shu anda calismakta oldugum sirketteki bilgisayar programciligi gorevimi birakacagim. Yanimda tasidigim uzerinde "Software Development Specialist" yazan kartvizitlerimin hepsini cope atacagim. Kendimi okudugum bolum olan gazetecilige adayacagim. :lol:
anlayamadığım şey şu, video datası da kaynak kodlarına dönüştürülemiyormu?
bunun cevabını yazarsan olay kapanır zaten, senin kadar da iyi bilemem daha bu sen başlayacağım yazılıma
dervish
07-23-2005, 08:26 PM
Her ikiside dijital yani 0 ve 1 lerden olusan veri seklinde saklansada video datasi ile normal bir calistirilabilir programi farkli algilamaliyiz. Video datasi bir encoding ile sIKIStirilmis, saklaniyor durumda olur. Calistirilabilir program bu veriyi acar ve saklandigi encodinge gore desifre edip bizim anliyacagimiz goruntuyu olusturur.
Bir hexeditorde calistirilabilir kodu acip onun icinde cok cok zorda olsa degisiklik yapip tekrar calisabilir program olarak kaydetmemiz mumkundur, yani derleyiciye ihtiyac duymadan.
Ama bir video datasini hexeditorde acip elle decode etmek neredeyse imkansizdir. Omrumuz yetmeyebilir.
anlayamadığım şey şu, video datası da kaynak kodlarına dönüştürülemiyormu?
bunun cevabını yazarsan olay kapanır zaten, senin kadar da iyi bilemem daha bu sen başlayacağım yazılıma
Aybike
07-23-2005, 10:31 PM
Benim anlayamadığım bütün bunlar neden yapılsın..
Neden gülene düşman olsun türkiye.
Beleşe okullar açan türk dilini dünyaya yayan ve bunu sadece ALLAH rızası için yapan bir mümtaz kişilik neden düşman olsun..Yardım etmeleri gerekirken.
Size soruyorum ben salağım ya. :lol:
Aybike
07-23-2005, 10:35 PM
hiroşimada savaşmı kazanıldı..
Yoksa başka birşeymi var.
Japonya neden dev bir güç şimdi? :lol:
Aybike
07-23-2005, 10:37 PM
:lol: :lol: :lol: Birde bunlar anlayabilse..
Yemin ediyorum bunların dediği gibi olsa ve bir çok olaya şahit olmasam gider adamın müridi olurdum.. :lol:
dervish
07-24-2005, 01:48 AM
Benim anliyamadigim neden basortulu birinin egitim almasi yasak olsun..
Benim anlayamadığım bütün bunlar neden yapılsın..
Neden gülene düşman olsun türkiye.
Beleşe okullar açan türk dilini dünyaya yayan ve bunu sadece ALLAH rızası için yapan bir mümtaz kişilik neden düşman olsun..Yardım etmeleri gerekirken.
Size soruyorum ben salağım ya. :lol:
dervish
07-24-2005, 01:53 AM
1. Bu ish Fethullah Gulenin muridi olmak degil. Bu ish cemaatin bir ferdi olmak ve Allah rizasi icin hizmet etme ashkindan geciyor.
2. Ablacigim sende cemaati anlayip, uye olup hizmet edebilecek kapasite goremiyorum, uzgunum.
:lol: :lol: :lol: Birde bunlar anlayabilse..
Yemin ediyorum bunların dediği gibi olsa ve bir çok olaya şahit olmasam gider adamın müridi olurdum.. :lol:
aykız
07-24-2005, 05:19 AM
1. Bu ish Fethullah Gulenin muridi olmak degil. Bu ish cemaatin bir ferdi olmak ve Allah rizasi icin hizmet etme ashkindan geciyor.
2. Ablacigim sende cemaati anlayip, uye olup hizmet edebilecek kapasite goremiyorum, uzgunum.
Aferim bak bunu anlamışsın hahahahahahha:lol:
Aziz
Nesin de bedava talebe okutuyordu hahahahahahhay oda aynısını demişti bana zamanında..:lol: KAPASİTE MESELESİ TABİ:lol: BİDE MİDE :lol:
dervish
07-24-2005, 05:32 AM
sicilinde kayit varmis zaten bu konuda. :lol:
ilginc Aziz Nesin ile egitim hizmetcisinin nasil bir maneviyet kapasitesi olmasi gerektigi konusunu analiz etmede ortak yonumuz varmis.
(Aylarca maasini alamayan, bir ogrenci gibi yasiyan, bu konudan hic sikayetci olmayan ogretmenlerin maneviyatini bilgisayar basinda oturup veya gazete kosesinde bir tarafindan uydurup koseyi dolduran gazetecinin yazisiyla anliyamazsin. Bunu o insanla gece gunduz senelerce ayni ortamda bulundugun zaman anlarsin.)
Aferim bak bunu anlamışsın hahahahahahha:lol:
Aziz
Nesin de bedava talebe okutuyordu hahahahahahhay oda aynısını demişti bana zamanında..:lol: KAPASİTE MESELESİ TABİ:lol: BİDE MİDE :lol:
aykız
07-24-2005, 05:38 AM
sicilinde kayit varmis zaten bu konuda. :lol:
ilginc Aziz Nesin ile egitim hizmetcisinin nasil bir maneviyet kapasitesi olmasi gerektigi konusunu analiz etmede ortak yonumuz varmis.
(Aylarca maasini alamayan, bir ogrenci gibi yasiyan, bu konudan hic sikayetci olmayan ogretmenlerin maneviyatini bilgisayar basinda oturup veya gazete kosesinde bir tarafindan uydurup koseyi dolduran gazetecinin yazisiyla anliyamazsin. Bunu o insanla gece gunduz senelerce ayni ortamda bulundugun zaman anlarsin.)
Sana daha öncede yazmıştım nereden biliyorsun onlarla bulunmadığımı..Nereden biliyorsun GÜLEN le tanışmadığımı?:lol: :lol: :lol:
İstersen onu çok iyi tanıyanlara sor ve oğuzcaya yolladığım resmi kopi et göster.
öğreneceğin şeyler seni çok şaşırtacak emin ol:lol:
asena
07-24-2005, 06:35 AM
Yurtdisinda yasayip da,biraz kariyeri olan birinin FG ile yanyana gelmemesi cok zor.FGyi ben 3 ay once nerde gordum,simdi yazsam hurafe olacak,yazmiyim.Ama bayagi yakisikliydi,gunes gozluklerini takmis,filinta gibi delikanli,beyaz krem pantalon,gri bir lacoste tshirt,saclar fix,yanimda nisanlim dedi "Ya bu Fettos yaw" diye.Hizli adimlarla ayrildi ortamdan.
Aziz Nesin Vakfina dini butunler de yardim ediyor,bahcesinde kurban kesiyorlarmis(!!!!).Aynen FGnin vatanseverligi espirisi kadar komik gelmisti Ali Nesin'in bu soyledikleri.Butun kaslarimla gulmustum.Ya masallah,vergi toplamak icin catlarken devlet,bu yardimseverler sayesinde Nurcular-Nursuzlar,Suleymancilar,Alperenler,Nesinler,PKKlar ,Hizbullahcilar,Kafkasya Cemaati altinda Cerkezciler,Dehaplar silahlandi,okullandi,zengin oldu cikti.Kimmis bunca hayirsever?Nerdeler?ABD cennetlik olacak kesin.
dervish
07-24-2005, 06:46 AM
pfft baydi... Aydin ve ileri goruslu cok zeki ve acik fikirli birisisin. Sana nisanlin ile bir omur boyu mutluluk dilerim.
Yurtdisinda yasayip da,biraz kariyeri olan birinin FG ile yanyana gelmemesi cok zor.FGyi ben 3 ay once nerde gordum,simdi yazsam hurafe olacak,yazmiyim.Ama bayagi yakisikliydi,gunes gozluklerini takmis,filinta gibi delikanli,beyaz krem pantalon,gri bir lacoste tshirt,saclar fix,yanimda nisanlim dedi "Ya bu Fettos yaw" diye.Hizli adimlarla ayrildi ortamdan.
Aziz Nesin Vakfina dini butunler de yardim ediyor,bahcesinde kurban kesiyorlarmis(!!!!).Aynen FGnin vatanseverligi espirisi kadar komik gelmisti Ali Nesin'in bu soyledikleri.Butun kaslarimla gulmustum.Ya masallah,vergi toplamak icin catlarken devlet,bu yardimseverler sayesinde Nurcular-Nursuzlar,Suleymancilar,Alperenler,Nesinler,PKKlar ,Hizbullahcilar,Kafkasya Cemaati altinda Cerkezciler,Dehaplar silahlandi,okullandi,zengin oldu cikti.Kimmis bunca hayirsever?Nerdeler?ABD cennetlik olacak kesin.
asena
07-24-2005, 06:53 AM
Cabuk baydi bakiyorum da.Orduya,Ataturk'e kufur edenlerle ugrasirken,hic baymamisti bakiyorum da.FGye iki laf attik,bayiverdi.
Dervish,sana teklifim var,bayiyorsa sen benim goruslerimi yok say,yorum yapma.Kendini kasma boylece.Sadece sen yoksun ki forumda,senin beni onemsemen veyahut onemsememen beni fazla baglamaz.Ayni sey benim icin de gecerli.
Cunku gereksiz mesajlarin da beni baydi.
dervish
07-24-2005, 06:57 AM
:tv:
devam et sen
Cabuk baydi bakiyorum da.Orduya,Ataturk'e kufur edenlerle ugrasirken,hic baymamisti bakiyorum da.FGye iki laf attik,bayiverdi.
Dervish,sana teklifim var,bayiyorsa sen benim goruslerimi yok say,yorum yapma.Kendini kasma boylece.Sadece sen yoksun ki forumda,senin beni onemsemen veyahut onemsememen beni fazla baglamaz.Ayni sey benim icin de gecerli.
Cunku gereksiz mesajlarin da beni baydi.
asena
07-24-2005, 06:59 AM
Sallamamaya calisan,ama son sozu soyleyeyim de ne olursa olsun ayaklari.
dervish
07-24-2005, 07:09 AM
:sleepy: Bana daha guzel ninniler soyle...:sleeping:
[QUOTE=asena]Sallamamaya calisan,ama son sozu soyleyeyim de ne olursa olsun ayaklari.[QUOTE]
asena
07-24-2005, 07:11 AM
En guzel ninnileri,dunyanin dort yanina ninni evleri acanlardan dinleyebilirsin,zaten de yeteri kadar dinlemissin.Benim gibi zekasi dusuk bir cinsiyet sahibinden bekleme bosver.
aykız
07-24-2005, 07:17 AM
En guzel ninnileri,dunyanin dort yanina ninni evleri acanlardan dinleyebilirsin,zaten de yeteri kadar dinlemissin.Benim gibi zekasi dusuk bir cinsiyet sahibinden bekleme bosver.
Asena biz küçükken böyle fazla oyuncak yoktu..
Oyunları kendimiz icat ederdik.saklambac ebelemece gibi..(Çok zevkliydi)
O zamanlar en son elim sende kaldı olayı vardı.Biz kendimize yediremez bazen sabaha kadar yok senin elin kaldı yok benim elim kaldı diye didişirdik..En son kimin annesinin sabrı taşarsa şöööyle okkalı bir el yüzümüze iner ve en son onun eli kalırdı hahaaha...Anca öyle evlere girerdik.:lol:
Bu el acıtırdı ama bizi kurtaran el olurdu biliyomusun:lol:
dervish
07-24-2005, 07:18 AM
Ninni evleri degil onlar ilim irfan yuvalari. Ama sen ancak ninni evi acarsin, ondan da bir tane acarsin ve kendin calar kendin soylersin. dunyanin dort yaninda acmak hayalin olur ama bunu yapamazsin, cunku dunyanin dort yanindaki insanlar senin ninni degil orgrenmeye ac.
:lol:
asena
07-24-2005, 07:18 AM
Peki abla,sana saygimdan susuyorum.
dervish
07-24-2005, 07:19 AM
:D doktorculuk ta oynar miydiniz?
Asena biz küçükken böyle fazla oyuncak yoktu..
Oyunları kendimiz icat ederdik.saklambac ebelemece gibi..(Çok zevkliydi)
O zamanlar en son elim sende kaldı olayı vardı.Biz kendimize yediremez bazen sabaha kadar yok senin elin kaldı yok benim elim kaldı diye didişirdik..En son kimin annesinin sabrı taşarsa şöööyle okkalı bir el yüzümüze iner ve en son onun eli kalırdı hahaaha...Anca öyle evlere girerdik.:lol:
Bu el acıtırdı ama bizi kurtaran el olurdu biliyomusun:lol:
aykız
07-24-2005, 07:20 AM
Peki abla,sana saygimdan susuyorum.
Sağol canım içi...
O el bu sefer kimin eli olacak dersin:lol:
aykız
07-24-2005, 07:21 AM
:D doktorculuk ta oynar miydiniz?
Yorumsuz:lol: :lol: :lol:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.