View Full Version : Dersim olaylari ?
Bilge_Kagan
07-26-2005, 02:21 PM
Uyesi oldugum bir forumda, adamin biri Pkk terorune karsilik Dersim " katliami "(!)ni ornek verdi. Bu konuyla ilgili internette cok fazla birsey yok Kurt kaynaklari haricinde, onlarin da tarafli oldugu asikar. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ?..
( bu arada, calismam icin tarihteki tum Kurt ayaklanmalarina tarih ve isim olarak ihtiyacim var, yardimci olabilirseniz sevinirim... )
asena
07-26-2005, 02:53 PM
Sanirim Ataturk'un "Dersimi vurun" emrini tum halki oldurun anlaminda algiladiklari icindir.Ordaki sozun anlami ise Dersim'deki kurt isyanini cikaranlari vurundur.Manevi kizi,ilk bayan pilot da isyani bastiranlar arasindaydi.
Bilge_Kagan
07-26-2005, 03:12 PM
"Nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir" in burada uygulandigini dusunuyorum. Sadakatsizlik her sekilde cezalandirilmali, ha olayin katliam boyutu nedir bilmiyorum, bu konuda pek okumadim. Kaynak verebilecek olursa zevkle okurum...
asena
07-26-2005, 03:14 PM
Esir aldıkları bir kaç (sayısını kesin olarak bilmiyorum) erimizi esir alan bu kurtler, askerlerimizin yanlarından cep açarak eziyet etmiş ve şehit etmişlerdir.
Atatürk'ün Dersim'i vurun demesi üzerine İsmet İnönü araya girmiş ve bu olayın sadece faillerinin cezalanması gerektiğini söylemiştir. BKZ Benim Ismet Inonu hakkindaki dusuncelerim.
Elimdeki kurt kokenli olmayan,yani tarafsiz tek yazi.Kaynak yok,veya almayi unutmusum.
ULU ÖNDERİMİZ 1936 da mecliste tunceli kanununu çıkarttı.Madderlerin en göze çarpanları şöyleydi.
1-Silahlarınızı bırakıp Askerlik yapacaksınız.
2-Vergi vereceksiniz
3-hırsızlık vegasp yapmayacaksınız.
Bu kanunları önce kabul etti bu tunceliler silahlarını teslim etmeye başladılar.Kurulan Asker toplama karakollarına teslim olmaya başlamışlardı.
O seneler Ulu önderimiz Hatay meselesiyle çok yakından ilgileniyor ve hatayın ana vatana katılması için çalışmalar yapıyordu.Hataydaki sonu fransızlar görmeye başlayınca Tuncelideki Aşiretleri kışkırttılar.Bu başı bozuk aşiretler önce asker toplama karakollarını basıp subaylarımızı şehit ettiler.Daha sonra munzur çayının üzerine Atamızın yaptırdığı Köprüyü yıktılar.Durum böyle olunca 1925 teki seyh sait ayaklanmasına dönmesin diye muazzam bir tedbir alındı.İsyanı çıkaran 6 aşiretti.Özellikle demenan ve kureyşan aşiretleri güçlüydü bunlar direk seyit rızaya bağlıydı.Ulu önderimiz bu aşiretlerle kandavalı olan Ovacıktaki avşar kökenli maksutoğlu aşiretini ve bir kaç küçük aşireti ordunun yanında olmaya ikna etti.Milis güçler olarakta bilinen bu güçler orduyla birlikte hareket etti.Eşkiya ordumuz karşızsında direnç gösteremeyince dağlara sığındı.Çevreyi bilen bu avşar aşireti eşkiyaların inlerinin belirlenmesinde çok faydalı oldu.Asi aşiret lideri olan Seyit Rıza ankaraya bir mektup gönderdi ve Atalarının Horasandan gekdiğini ve kendisininde türk olduğunu yazıp af diledi.Bu arada Türk istihbaratı Bu asi seyit rızanın Fransızlara yazmış olduğu mektupları ele geçirdi ve onun samimi olmadığı anlaşıldı.(Bu mektupları 1996 senesinde NOKTA dergisi yayınlamıştı.Mektupta kendisinden Dersim genareli diye söz ediyordu seyit rıza)
Asi seyit rızanın yerini jurnalleyen özbe öz yeğeni oldu.Bunun üzerine Asi seyit rıza erzincanda Teslim oldu.Kendisi oğlu ve kendini jurnalleyen yiğeniyle birlikte İdam edildi.1938 de tunceli tamamen dezenfekte edildi.
Ulu önder, kürt hayvanı Şeyh sait bastırırken musul mücadelesinde çok zaman kaybettiğini anlamıştı.Onun için Tunceli isyanında tedbir sıkı alındı ve hem tundceli ıslah edildi hemde hatay anavatana katıldı.
asena
07-26-2005, 03:24 PM
Büyüklü küçüklü yüzlerce kürt isyanı arasında en önemlileri bunlardır:
1806, Baban Aşireti, Abdurrahman Paşa İsyanı
1833-1837, Mir Muhammed (Soran) İsyanı
1843, Bedir Han İsyanı
1855, Yazhan Şer İsyanı
1878-1881, Şeyh Ubeydullah Nehri İsyanı
1919-22, Simko (Ismail Ağa) İsyanı
11 Mayıs 1919, Ali Batı İsyanı
21 Mayıs 1919, Mahmut Berzenci İsyanı
6 Mart 1921, Koçgiri İsyanı
4 Eylül 1924, Beytüşşebab İsyanı
13 Şubat 1925, Şeyh Sait İsyanı
10 Haziran 1925, Nehri İsyanı
7 Ağustos 1925, Reşkotan-Raman İsyanı
Kasım 1925, 1. Sason İsyanı
16 Mayıs 1926, 1. Ağrı İsyanı
21 Ocak 1926, Hazro İsyanı
7 Ekim 1926, Koçuşağı İsyanı
26 Mayıs 1927, Mutki İsyanı
13 Eylül 1927, 2. Ağrı İsyanı
7 Ekim 1927, Bıcar İsyanı
6 Temmuz 1929, İt Resul İsyanı
20 Eylül 1929, Tendürek İsyanı
26 Mayıs 1930, Savur İsyanı
20 Haziran 1930, Zilan İsyanı
21 Temmuz 1930, Oramar İsyanı
7 Eylül 1930, 3. Ağrı İsyanı
24 Ekim 1930, Pülümür İsyanı
Eylül 1930, 2. Mahmut Berzenci İsyanı
Kasım 1931, Şeyh Ahmed Barzani İsyanı
Ocak 1937, 2. Sason İsyanı
21 Mart 1937, Dersim İsyanı
1950, Kürt siyasal hereketi yönünde ilk girişimler başlar.
1961, Silopi'de "Kürdistan Demokrat Partisi" siyasi birimi oluşturulur.
1964, Kürt Devrimci Demokratik Kültür Derneği (KDDKD) kurulur.
1974, Türkiye Kürdistan Sosyalist Partisi (TKSP) kurulur.
1974-1976; Kawa, Denge Kawa, KUK, Rizgari, Ala Rizgari, Tekoşin adlı kürt örgütleri kurulur.
1978, Lice'nin Fis köyünde PKK kurulur.
Bilge_Kagan
07-26-2005, 03:27 PM
Cok cok tesekkur ederim...Sanirim bir an once ben de yazilarimi ve topladiklarimi bir araya koysam iyi olacak, boyle durumlarda ise yariyormus...
Tekrar tesekkurler...
Kür Þad
08-27-2005, 06:54 AM
kürt sorununun temeli Yavuz Sultan Selim dönemine dayanýr. Yavuz'un yanýnda yer alan kürt þeyh idris bitlisi Alevi Türkleri Yavuz'a öldürtmüþtür. Bundan sonra Alevi Türklerin topraklarýna kürtler gelip yerleþtirilmiþtir. Fakat sayýlarý o kadar fazla deðildi. kürtler arasýnda kalan bir kýsým alevi Türklerin de kürtleþtiði bilinmektedir. Bunun yaný sýra Osmanlýnýn geri kalan döneminde, sünni Türklerden de kürtleþenler olmuþtur özellikle Güneydoðu 'da. Bunlara örnek olarak Karakeçili oymaðýnýn Güneydoðu'da ki aileleri verilebilir.
aydin
09-09-2005, 06:07 AM
bence ATATUKUN en buyuk hatasi ozaman kurtleri temizlemesidir.
ozaman temizlenseydi simdi basimaza zorun olmazdi.
asena
09-09-2005, 06:13 AM
Inonuyu adam yerine koymasi hatalarin en buyugu oldu zaten.Pek cok kisinin kellesini Kurt asilli Inonu kurtarmistir.
Scofield
09-09-2005, 07:27 AM
bence ATATUKUN en buyuk hatasi ozaman kurtleri temizlemesidir.
ozaman temizlenseydi simdi basimaza zorun olmazdi.
merhaba sanirim "temizlememesiydi" demek istedin. O'nu editleyebilir misin?
temizlemesidir ---> temizlememesi
hosgeldin foruma
AlpGiray
09-09-2005, 12:57 PM
Kürt temizlemek gibi birsey Türk´e yakisir bir durum degil, Türk kafatasci bir millet degil, asilik yapan vatani bölmek isteyen kurallara uymayan kelleler illaki ucacak.
Tunceli , Sirnak, Diyarbakir, Hakkari bu illere ait olan insanlarin ince elekten gecirilip cürük cikanlarinin temizlenmesi veya vatandasliktan cikartilip kuzey iraka sürülmesi gerekmektedir.
Ulu önderimizin malesef birkac hatasi var, ismet inönü hata 1, diger hatasida Tunceliye girmisken tas üstünde tas bas üstünde bas birakmasi olmustur, kökten o sehir temizlenseydi ozamanlar belki topu topu 50-60 bin kelle gidecekti simdi ise it gibi cogaldilar alinmasi gereken kelle milyona geldi..
Feridun
09-21-2005, 06:42 AM
Kürtlerin Osmanlıya en sadık millet olduklarını düşünüyorum. Bir düşünün eğer kürtler de araplar gibi Osmanlıya isyan etmiş olsalardı ne olurdu? Belirli bir süre İngiliz işgali altında kalıp özgürlüklerine kavuşacaklardı. Ama onlar bunu seçmeyip sizinle birlikte savaşmayı tercih ettiler. Bence kürtler bu kadar haksız ithamı hak etmiyorlar. Asenanin verdiği listeye gelince. Bence türkmen
isyanlarını liste haline getirirse daha kabarık bir liste karşımıza çıkar.
Colpan
09-21-2005, 06:58 AM
Kürtlerin Osmanlıya en sadık millet olduklarını düşünüyorum. Bir düşünün eğer kürtler de araplar gibi Osmanlıya isyan etmiş olsalardı ne olurdu? Belirli bir süre İngiliz işgali altında kalıp özgürlüklerine kavuşacaklardı. Ama onlar bunu seçmeyip sizinle birlikte savaşmayı tercih ettiler. Bence kürtler bu kadar haksız ithamı hak etmiyorlar. Asenanin verdiği listeye gelince. Bence türkmen
isyanlarını liste haline getirirse daha kabarık bir liste karşımıza çıkar.Kürtler bizimle beraber savaşmadılar. Bize isyan ettiler. Ama araplar kadar dahi savaşçı nitelikleri olmadığından hiç bir şey yapamadılar. Biz Türkmenler de isyan ettik ama Osmanlı'nın devşirme paşalarına. Devletimiz için askerlik de yaptık vergimizi de düzenli ödedik, en ufak bir sorun çıkarmadık. Hele ki Kurtuluş Savaşı boyunca tek bir Türk dahi isyan etmemiştir. Halife ordusundaki (Kuva-yı İnzibatiye) Türkler de daha sonra Mustafa Kemal Paşa'nın Türk ordusuna geçmiştir.
Feridun
09-21-2005, 07:01 AM
Birader benim bildiğim kadari ile en büyük kürt isyanı Kurtuluş Savaşı bittikten sonra yaşandı. Kurtuluş savaşı sırasında bir tane bile kürt isyanı gösterebilirmisin?
CleardayTRForce
09-21-2005, 07:29 AM
Mesele şu ki, Kürt kökenli Türkiye vatandaşlarının hemen hemen hepsi ülkelerine bağlıdır. En son Genelkurmaylık araştırmasına göre %3 lük bir kısım ayrımcı kesimdir.(hadi biz diyelim %10) Dolayısıyla tüm Kürtler hakkında asmak kesmek gibi kelimeler mantıkli ve adil değildir. Burada ki sorun bu ayrılıkçı,bölücü tiplemeleri yok etmektir. Yoksa gidip masumu mazlumu kesmek biçmek değil. Türk Kürtler kurtuluş savaşına katılmıştır. Herkes gibi geliboluda,çanakkalede şehit olmuşlardır. Siz hiç ermeni gibi,araplar gibi başkaldırı gördünüz mü Türkiyeye karşı kürtlerden. Sadece ufak gruplar. Bir millet olarak değil. Dolayısıyla bize yakışan çürük elmaları ayıklamaktır. Ağacı kesmek değil. Eğer ağaç kesilmesi gerekiyorsa bir gün oda kesilir ama buna hiçbir zaman ihtiyaç olmamıştır.Olacağını da hiç zannetmiyorum.
saygılarımla,
CDTRF
Efe Han
09-21-2005, 07:39 AM
Kürtlerin ayrılıkçı olmayan kısmı çokmu tehlikesiz?
Ayrılıkçı Olmayan Kürtler ? (Emniyet e Gidip Doğum Yerleri Hakkında Araştırma Yaparsın)
Tecavüzcü , Gaspçı , Kapkaççı , Değnekçi
Yankesicilik , Çete , Esrar
Ayrılıkçı Olmayan Kürt Kardeş(!)lerimizde Bunlar!
CleardayTRForce
09-21-2005, 07:53 AM
Sevgili arkadaşım,
Bu konu sende takdir edesinki biraz farklı bir hal alıyor. Lakin durumun sosyal/ekonomik boyutlarıda bulunmaktadır. Orada ki halkı değerlere sahip çıkacağı şekle şemale getirdikten sonra terör felan kalmaz ortada...10-15 yıl açık olmayan PKK terörü ile kapalı olan okulları açıp içine okul koyarsan, konut kredilerinden onlara da sunarsan, pastayı onlara da uzatacak şekilde kurgularsan,
unutma eğitimli kişi hiç birzaman kan dökemez (çok çok minimum,önemsiz denecek kadar), kızlarını (özellike son zamanlarda Türkiyenin uyguladığı yöntemler çok yerinde-25 bin oldu sanırım) okutursan, burslar verirsen, kısaca onları dağlık tiplemelerden şehir tiplemeleri haline eğitimli halleriyle sokarsan sorun felan kalacağına inanmıyorum. Yanlız gidip onları asıp kesersen, işte o zaman ülkeni 50 yıl-100 yıl geriye götürürsün...belini doğrultmaya çalış dur sonra, doğrulttuktan sonra da orada kalacağınızımı sanıyorsunuz,orada da başınıza başka sorunlar üşüşecek...
Yani mesele karşınıza çıkan sorunları akıllıca sonuçlandırmaktan geçiyor. Asmaktan kesmek den değil. Olayı ufak çıban başlarına müdaheleler le ve geniş sosyalleşme çalışmalarıyla gidilmeli ki şu an da da bu yapılıyor. Bakınız 1000 lerce kişi sınırlardan Türk topraklarımıza gelip karşı karşıya çatışma cüreti gösteriyordu...Ya bugün??? etrafta 1-2 mayın döşerlerse ne ala...Şimdi bumu örgüt yaniii...yok olmaya mahkumlar yok olacaklar sevgili arkadaşım. Türkiye gibi 564 milyar dolar GDP PPP ye sahip bir ülkeyle dağlık yola döşedikleri mayınla mı savaşacaklar yani. Komik değil mi bunlar...Gülünç değil mi...tabiki komik tabiki gülünç...
saygılarımla,
CDTRF
Efe Han
09-21-2005, 08:02 AM
Türkiyenin Ekonomik durumu en kötü illeri Güneydoğuda değildir Doğu Karadeniz bölgesindedir ama hiç biri kapkaç çete esrar değnekçilik yapmıyor bunun ekonemi ile hiç bir alakası yok!
Ben size bir Örnek vereyim Bunlar mersine ilk göç ettiklerinde çok aç ve sefil idiler.Mersin Halkı Bu aç ve sefil insanlara işyerlerini açtılar iş verdiler aş verdiler.
Nemi Oldu?
Mersin Halkının Acıyıpta iş verdiği bu insanlar Esnadın elinden dükkanını aldılar ekmek yediği kabı pislediler sonrada o kabı aldılar tabi zorbalıkla mersinin en kritik ticaret merkezlerini zorbalıkla ele geçirdiler Mersinde olmayan suç oranı birden aşırı artış verdi patlama oldu Kürt mafyalar Kapkaççılar vs...
Şu an Mersinde Ticaret bölgeleri ve en çok paranın kaynağı Kürtlerin elindedir!
Bunların Hiç birisi emekle olunmadı ihanetle! kalleşlikle! zorbalıkla oldu!
O yüzden bana sorunlar ekonomik sakın deme!
CleardayTRForce
09-21-2005, 08:27 AM
Türkiyenin Ekonomik durumu en kötü illeri Güneydoğuda değildir Doğu Karadeniz bölgesindedir ama hiç biri kapkaç çete esrar değnekçilik yapmıyor bunun ekonemi ile hiç bir alakası yok!
Ben size bir Örnek vereyim Bunlar mersine ilk göç ettiklerinde çok aç ve sefil idiler.Mersin Halkı Bu aç ve sefil insanlara işyerlerini açtılar iş verdiler aş verdiler.
Nemi Oldu?
Mersin Halkının Acıyıpta iş verdiği bu insanlar Esnadın elinden dükkanını aldılar ekmek yediği kabı pislediler sonrada o kabı aldılar tabi zorbalıkla mersinin en kritik ticaret merkezlerini zorbalıkla ele geçirdiler Mersinde olmayan suç oranı birden aşırı artış verdi patlama oldu Kürt mafyalar Kapkaççılar vs...
Şu an Mersinde Ticaret bölgeleri ve en çok paranın kaynağı Kürtlerin elindedir!
Bunların Hiç birisi emekle olunmadı ihanetle! kalleşlikle! zorbalıkla oldu!
O yüzden bana sorunlar ekonomik sakın deme!
Peki şimdi benim çalıştığım iş yerinde 3-4 tane kürt kökenli türk var, bunlar burda adam gibi çalışmaktalar. Senin benim gibi beşiktaşı,galayı,trabzonu,feneri tutmaktadırlar, senin benim gibi sinemaya gitmektedirler, hiçbir fark yok aramızda...şimdi sizin bu örnekleriniz üzere benim ve bizlerin ne yapmamızı önerirsiniz? napalım biz bu adamlara, varmı ülkemiz adına hayırlı çözümleriniz, mesela asimile mi edelim? öldürelim mi? çocuklarını sefillik içersinde mi bırakalım? kısırlaştıralım mı? ne yapalım yani ne geliyor aklınıza bana söylermisiniz...asalım mı hepsini...bu mudur çözüm, bu ülkenin Genel Kurmay ı bilmiyor mu bu işleri sizlerden bizlerden iyi...ne yapmalıyız onlar akıllıca durun derken...sizce Türk GenelKurmay neden bunları söylemekte?sorunun içersinde ekonomide, sosyalleşmede, daha fazla hastane de, eğitimde, öğretimde vardır. Bunun ötesi herkese ızdıraptır.
saygılarımla,
CDTRF
... bunun ekonemi ile hiç bir alakası yok!
...
Hadi canim sende,
ya siz kurtlere durmadan saldiriyonuz da, ama kurtler anadolunun asil sahibleridir, turkler oralara daha sonralari yerlesti, tahminen 10 asir once...
ama devir degisti devran degisti, kim kimi turkiyeden disliyor, vay anasini....
:):):)
Efe Han
09-21-2005, 08:33 AM
Sayın Uki
Sana Emniyet Kayıtlarına Ve Eski Mersini Araştırmanı öneriyorum
Ayrıcada yanımda Kürt işçiler çalışıyor demiştin Mersine gelen İlk kürtlerde öyleydi
Ekonomiyle alakası yoksa Türkiyenin en fakir ili Giresunlularda kapkaç gasp yapsınlar yada dağa çıksınlar? Ama yapmıyorlar neden acaba
CleardayTRForce
09-21-2005, 08:39 AM
Hadi canim sende,
ya siz kurtlere durmadan saldiriyonuz da, ama kurtler anadolunun asil sahibleridir, turkler oralara daha sonralari yerlesti, tahminen 10 asir once...
Sende attın iyice. Bence daha sağlam tarih okumalısın. Ona bakarsan şimdi Firavunlar şimdiki Mısırlımıylı, Amerikan yerlileri şimdiki gibi İngiliz,İspanyol,İrlandalımıydı muydu?...yok on asır sonra geldiler saçma birşey. Eğğ o zaman Hititliler, Frigyalılar, Urartular kimdi? birisi çıkıp biz kürtlerden önce geldik dese nolacak? şimdi urartuluya mı devretçez ülkeyi...Bunlar boş laflar sadece yazılmak için yazılıyor...başka birşey yok. Ne gerçekçi ne akıllıca,ne tarihsel,ne de ...Şimdi bizde gidip Çinlilere,Moğollara çıkın buradan burası bizim topraklarımız mı diyelim..Yahu ne komik laflar bunlar
saygılarımla,
CDTRF
Sende attın iyice. Bence daha sağlam tarih okumalısın. Ona bakarsan şimdi Firavunlar şimdiki Mısırlımıylı, Amerikan yerlileri şimdiki gibi İngiliz,İspanyol,İrlandalımıydı muydu?...yok on asır sonra geldiler saçma birşey. Eğğ o zaman Hititliler, Frigyalılar, Urartular kimdi? birisi çıkıp biz kürtlerden önce geldik dese nolacak? şimdi urartuluya mı devretçez ülkeyi...Bunlar boş laflar sadece yazılmak için yazılıyor...başka birşey yok. Ne gerçekçi ne akıllıca,ne tarihsel,ne de ...Şimdi bizde gidip Çinlilere,Moğollara çıkın buradan burası bizim topraklarımız mı diyelim..Yahu ne komik laflar bunlar
saygılarımla,
CDTRF
Yok kimse hak iddia etmeli demiyorum, ama o hususu da unutmamalisiniz diyom...
CleardayTRForce
09-21-2005, 09:05 AM
Sayın Uki
Sana Emniyet Kayıtlarına Ve Eski Mersini Araştırmanı öneriyorum
Ayrıcada yanımda Kürt işçiler çalışıyor demiştin Mersine gelen İlk kürtlerde öyleydi
Ekonomiyle alakası yoksa Türkiyenin en fakir ili Giresunlularda kapkaç gasp yapsınlar yada dağa çıksınlar? Ama yapmıyorlar neden acaba
Bu arada Türkiye nin en fakiri Giresunlular değil.
Efe Han
09-21-2005, 09:16 AM
Kimlermiş?
Kaplan
09-21-2005, 09:57 AM
Hadi canim sende,
Hassiktir hahaha.
Torcoman
09-21-2005, 10:18 AM
Hadi canim sende,
kürtler 15. yüzyılda farsi kralın onları irandan ve özellikle mezapotamyadan kovmasıyla anadoluya gelmişlerdir, pardon bulaşmışlardır
ahmet altan,hasan cemal ağzıyla konuşma diyeceğim ama onlarında kim olduğunu bilmezsin sen
tarih bilmeden akıl vermeye çalışma
böyle komik duruma düşersin işte
anadolunun sahibi diye birşey olamaz, hititler ve sümerler gibi avrupa kökenli halklar buranın ilk sahipleri olabilirler ama arap-fars kırması kürt halkı hiçbir yerin sahibi değildir, onlara toprak verseniz bile ne yönetmeyi bilirler ne de işletmeyi, ama hainlikten çok güzel anlarlar
komik durumlara düşmek istemiyorsan lütfen konuşma uki
Hassiktir hahaha.
adam gibi kendi fikrini anlatmayi bile bilmiyorsun, gelmisin birlesmekten bahsediyorsun,
..................... aynen dediginden
Bilge_Kagan
09-21-2005, 10:44 AM
Basligi acan kisi olarak birinci iletiyi tekrar okumanizi ve ne istedigimi adam akilli sindirmenizi istiyorum. Sindirirseniz eger, kaynaktan baska birsey istemedigimi anlarsiniz sanirim, ustelik bu basligi da "bugunku kurtlerin tamamini yaftalamak icin" acmadim, burada kurt-Turk tartismasi yapmayin, yapacaksaniz da, bu baslik konusunun disina cikmistir, kilitletirim olur biter.
Bundan sonra, konu dahili birsey soylemeyecek olanlarin, hele de "onu gordum buynu duydum " diye kurtlere hakaret edeceklerin ya da gozu tamamen kapali koruyacaklarin, hicbirsey yazmalarini istemiyorum, yazarsaniz, o sizin kendi laftan sozden anlamazliginiz olacaktir.
Kolay gelsin !
Aybike
09-21-2005, 03:20 PM
Hadi canim sende,
Vay be...Demek öyleymiş..biz ne arıyoz burda o zaman..Ne fena insanlarız biz
zavallıları ülkelerinden etmişiz..ne hainiz ne kötüyüz...
Son soruna gelince..Biz dışlıyoruz..TÜRKLER..Çünkü burası türkiye ve başka türkiye yok maalesef... :lol:
NOT:Dışlanılanlar türk ırkı değil...Yabancı ırklardır.
Özbek,kazak,azeri,türkmen vs..Türktür..Başımızın üstünde yerleri vardır.
Bilge_Kagan
09-23-2005, 08:44 AM
Tebrikler. Forumlara, konulara, konu basliklarina, sahislara saygisizliktan sonra, istege de saygisizlik ettiniz. Bravo ! Yiyin birbirinizi.
Kür Þad
09-24-2005, 11:03 AM
30-40 sene sonra Turkiye, melezlesmis bir ulke olacak, ne yazik ki Turk diye birsey kalmayacak.
Bilge_Kagan
09-24-2005, 11:21 AM
30-40 sene sonra Turkiye, melezlesmis bir ulke olacak, ne yazik ki Turk diye birsey kalmayacak.
Yeter ! Okumaniz yazmaniz da mi yok !
( Duzenleme : Konunun kapatilmasi icin ileti gonderdim, umarim bir an once kapatilir ! )
K?rtler bizimle beraber sava?mad?lar. Bize isyan ettiler. Ama araplar kadar dahi sava??? nitelikleri olmad???ndan hi? bir ?ey yapamad?lar. Biz T?rkmenler de isyan ettik ama Osmanl?'n?n dev?irme pa?alar?na. Devletimiz i?in askerlik de yapt?k vergimizi de d?zenli ?dedik, en ufak bir sorun ??karmad?k. Hele ki Kurtulu? Sava?? boyunca tek bir T?rk dahi isyan etmemi?tir. Halife ordusundaki (Kuva-y? ?nzibatiye) T?rkler de daha sonra Mustafa Kemal Pa?a'n?n T?rk ordusuna ge?mi?tir.
Araplarin dahi savasci nitelikleri nelermis merak ettim ben daha cok kallesliklerini arkadan bicaklamalarini bilirim Irak ta gorduk ne mal olduklarini savasmadilar simdi hergun kendi vatandaslarini bombaliyorlar .
asena
09-24-2005, 03:50 PM
Memlukler,Abbasiler mesela Mete.
Colpan'in bahsettigi Biz Turklerle iliskileri degildir ama bir donemleri savaslariyla gecmistir.
Colpan
09-24-2005, 04:01 PM
Yukarıda "dahi" kelimesi "bile" anlamında kullanılmıştır. Asla ve kat'a "genius" anlamında deildir.
Kür Þad
09-25-2005, 05:52 AM
Memlukler,Abbasiler mesela Mete.
Colpan'in bahsettigi Biz Turklerle iliskileri degildir ama bir donemleri savaslariyla gecmistir.
araplarda savascilik ne gezer.
Atsiz Ata'nin da ifade ettigi gibi o cok ovdukleri "halid bin velid" bir Turk basbugunun emir eri bile olamaz. mahalle kavgasi yapar gibi yaptiklari savaslari(!) abartip duruyorlar, yok uhud yok bedir bilmem ne. 300-500 kisilik karsilikli catismadan ibaret onlarin savasciliklari.
kurtbilal1985
09-25-2005, 06:07 AM
araplarda savascilik ne gezer.
Atsiz Ata'nin da ifade ettigi gibi o cok ovdukleri "halid bin velid" bir Turk basbugunun emir eri bile olamaz. mahalle kavgasi yapar gibi yaptiklari savaslari(!) abartip duruyorlar, yok uhud yok bedir bilmem ne. 300-500 kisilik karsilikli catismadan ibaret onlarin savasciliklari.
filistinlilerde arap. yillardir vatanlarini kurtarmak icin vucutlarina bombalar yerlestirip, kendilerini parcaladilar. muhtesem bir özveri...bu özveriyi dünyada sayili milletler yapar. cecenler gibi örnegin. dünyada sadece allahi icin yasayan, vatan kavramini iyi bilen milletler.
türklerde bu özveriyi topyekün yapar demek isterdim. ama böyle bir özveriyi yapacak belirli gruplar disinda kimse yok. cünkü ülkemizdeki insanlar yilklardir sistematik bir bicimde öz benliklerinden uzaklastirildi, medya kültürü egemen hale getirildi, ve en önemliside insanlarimiz KORKAKLASTIRILDI! cesaret türk ulusundada az degildir ama giderek giderek, bu düzen icinde, azalmaktadir.
aykız
09-25-2005, 08:49 AM
Türk ulusunun kanında var dır..Genlerinde vardır...Savaşmak..Cesaret.
Zaten bu yüzden 10 sene evvel türkün geni araştırılmaya başlanmıştır USA tarafından.
Arabların bomba bağlayıp intihar komanda olmasının altında ise,cesaret hapları ve uyuşturucu vardır.Geçen gün beline sarılan bombayı patlatamadan yakalanan arap militanın itirafları.
-Ailemi esir aldılar patlatamazsam öldürecekler....
Bir şey daha,vatan için ölmek güzeldir..Ama vatan için yaşamak da lazımdır.
Sonra kimlerin eline kalır bu cennet vatan..
Biz arablar gibi öne minik yavruları sürecek kadar da düşmedik..
Rus fikrasi :
Bir yahudiye sormuslar:
- Vatanini seviyormusun?
- Seviyorum tabii!!!
- Vatanin icin olurmusun?
- Ben olursam vatani kim sevecek!!!
:D :D :D
Colpan
09-25-2005, 02:10 PM
filistinlilerde arap. yillardir vatanlarini kurtarmak icin vucutlarina bombalar yerlestirip, kendilerini parcaladilar. muhtesem bir özveri...bu özveriyi dünyada sayili milletler yapar. cecenler gibi örnegin. dünyada sadece allahi icin yasayan, vatan kavramini iyi bilen milletler.
türklerde bu özveriyi topyekün yapar demek isterdim. ama böyle bir özveriyi yapacak belirli gruplar disinda kimse yok. cünkü ülkemizdeki insanlar yilklardir sistematik bir bicimde öz benliklerinden uzaklastirildi, medya kültürü egemen hale getirildi, ve en önemliside insanlarimiz KORKAKLASTIRILDI! cesaret türk ulusundada az degildir ama giderek giderek, bu düzen icinde, azalmaktadir.Peki masum sivil halkı havaya uçurmak mı şeref ve kahramanlık?
Türkler, bomba bağlayıp ölme kolaycılığını asla seçmeyecektir. Biz, dünyada en iyi savaşan milletiz. Elimizde silahla daha iyisini yapabiliyoruz araplardan.
oRioN
10-08-2005, 03:21 AM
Herşeyden önce Dersim İsyanı nı bir kürt ayaklanması olarak nitelendirmek yanlıştır. Dersim İsyanı bir toplum ayaklanmasıdır. Ama illede ben bunu bir etnik gruba, millete mal edecem diyorsanız, Dersim İsyanı nın bir alevi ayaklanması olması ihtimali kürt ayaklanması olması ihtimalinden onlarca kat fazladır. Aslında bunu Seyit Rıza nın Şeyh Said ayaklanmasına destek vermemesiyle de anlamak mümkündür. Şeyh Said in Seyit Rıza nın manevi inancına aykırı davranışları onun Seyit Rıza dan destek görmemesine neden olmuştur.
Ayrıca bu ayaklanmanın ortaya çıkış nedeni "Kürtler bizim iki erimizi esir alıp öldürmüş, bizde karşılık vermişiz" sebebine bağlanamayacak kadar derin ve uzun yıllara dayanmaktadır. Dersime gidenler bilirler, zaten şehre ilk girdiğinizde hemen dikkatini çeker o asi, uslanmaz coğrafyası. İşde Dersim insanı de aynı şekildedir, isyankar, dik kafalı, idare edilemezdir. Nice uygarlıkların sözde yönetimi altında yaşamıştır yüz yıllarca. Fakat hiç biri tam olarak hakimiyetini kurarmamıştır Dersim üzerinde. Şehri gezdiğinizde pek bir eski yapı çarpmaz gözünüze. Ne, nerdeyse bütün şehirlerde olan Osmanlı İmparatorluğun'dan kalma vali konakları, ne de başka kamu binaları mevcuttur. Hepsi cumhuriyet döneminde inşa edilmiştir.
İşde isyanda tam olarak bu hakimiyet noktasında patlak vermiştir. Acımasızlığı ve katliamcılığıyla ünlü komutanların Dersim e atanması ile halk kışkırtmaları başlamış ve huzursuzluk almış başını yürümüştür. Devletin o cografyaya otoritesini taşıma girişimi (ki bence bu konuda otoritesini taşıma durumu hiç de abuk değildir fakat bunu taşıma biçimi biraz sancılıdır) ve kışkırtmalar zaten sert ve asi olan halkı bazı hareketler yapmaya mecbur bırakmış ve isyan patlak vermiştir. Sonuç olarak 6 ay kadar süren ayaklanma Seyit Rıza ve oğlu Reyberin idam edilmesi ile son bulmuştur.
Sonuç olarak şehrin ismi Tunceli olarak değiştirilir, yöre halkı batı illerine (özellikle Ege ve İç Anadolu, benim şu anda Eskişehir, Bilecikde yaşayan hayatım boyunca bir kez bile yüzlerini görmediğim bir çok akrabam var.) göç etmeye zorlanır ve devlet amacına ulaşır.
Tabi bu olayın etkileri günümüzde de sürmektedir. En düşük yüz kızartıcı suç işlenme oranına sahip olmasına rağmen, yöre halkı devlet tarafından hala "sakıncalı vatandaş" olarak değerlendirilmekte, bilumum devlet, ordu ve kamu görevlerinde makam - mevki sahibi olmaları el altından engellenmektedir.
Tüm bunlara rağmen ben hepinize gelin memleketimi görün gezin derim. Cennetin dünyada unutulmuş bir parçasıdır. İnsanlarımız hoşgörülü, misafirperver, alim ve anlayışlıdır. Yeterki önyargılı olmayın, bilmeden düşünce sahibi olmayın.
aykız
10-10-2005, 01:39 AM
Hade beeeeeeeee orion.:shock:
itashi
10-10-2005, 10:01 AM
Orion'a hak veriyorum bir çok konuda.
Araplarla ilgili görüşlerinize gelince, Türk'ün en büyük düşmanı Arap değildir, hatta denebilir ki Türk'ün Türk'ten sonra dost edinebileceği en güçlü millet Araplardır. Boşnaklar, Çerkesler vs de iyi insanlardır ama güçlü değillerdir. Arapla uğraşacağınıza İngilizle, Rusla, Fransızla uğraşın. Enerjinizi boş yere harcamayın. Unutmayın ki siz Arabı sevmediğiniz müddetçe Arap da sizi sevmeyecektir; dünya arenasında yalnız kalmak Türk'ün hakettiği bir konum değildir.
İslam dönemine gelince, gerek Halid bin Velid olsun gerekse de diğerleri İslami değerler, şahıslardır. Onları Araplar diye aşağılamak beni bir Türk olarak rencide etti. Arap milletini sevmemeniz kabul edilebilir ama Peygamberimizi ve sahabeyi kötülemeniz kabul edilemez.
Halid bin Velid, bir avuç askerle kendisinden on kat daha fazla askere sahip Bizans ordusu yenmiş bir komutandır. Hem de savaşta Müslümanlar 3 komutanlarını kaybetmelerine, savaş bu şekilde günler sürmesine ve İslam ordusunun çölleri geçerek haftalarca yol katetmiş olmasına rağmen... Halid bin Velid o yorgun orduyu almış ve zafere ulaşmasına veslie olmuştur.
Aynı Halid bin Velid; Hz. Ömer tarafından "İnsanlar zaferleri senden biliyor ya Halid! Halbuki o zaferler Allah (c.c.)'tan bilinmelidirler. O yüzden seni komutanlıktan azlediyorum" denilerek düz er rütbesine getirilmiştir. Ve yıllarca daha önce ordusunda er olan kimselerin komutasında savaşmış, gurur meselesi yapmamıştır bunu.
İslam sancaktarlarını küçümsemeyelim.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.