PDA

View Full Version : 'Irkçılar' Meclis'i kuşatmaya kalktı:Bulgaristan

erk
07-27-2005, 01:12 AM
'Irkçılar' Meclis'i kuşatmaya kalktı

Bulgaristan'da aşırı milliyetçiler, güvenoylaması sırasında parlamento yanında miting düzenleyerek kabineye 4 Türk'ün girmesini protesto etti. Yürüyüş kiliseden başladı

LÜTFÜ KARAKAŞ Sofya DHA

Bulgaristan'daki seçimlerin galibi sosyalistlerin, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi ile koalisyon kurması üzerine, aşırı milliyetçi ATAKA (Hücum) İttifakı üyeleri, güvenoylaması sırasında parlamentonun yanında protesto mitingi düzenledi.
Mitinge katılanlar, Başbakan Sergey Stanişev'in fesli görüntüsü ve Bulgaristan haritasının üzerinde Türk bayrağı bulunan pankartlar taşıdı. Milliyetçilerin parlamentoyu işgal etme olasılığına karşı, polis meclisin çevresini kuşattı.

'Yeniçeri Stanişev'
Bulgaristan'da 25 Haziran'da yapılan milletvekilliği genel seçimlerinin en büyük sürprizini yaparak meclise 20 milletvekili sokan, gazeteci Volen Siderov'un kurduğu ATAKA, hükümetin güvenoylamasının yapıldığı saatlerde meclisi kuşatmak istedi.
Bulgaristan'ın çeşitli kentlerinden gelen, çoğunu yaşlı Bulgarların oluşturduğu milliyetçiler, sabah erken saatlerde parlamentoya 100 metre uzaklıktaki Aleksandır Nevski Kilisesi'nin yanında toplandı. Bulgar bayrakları ve üzerinde "Vatan hainlerini mahkemeye verelim", "Erken seçim yapılsın", "Bulgarlar Bulgaristan'ı kurtarın", "Stanişev Yeniçeridir", "Türk sancağı olmak istemiyoruz", "Yeni Türk esaretine hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Safkan kabine!
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı miting için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Göstericilerin çevresi çift kordonla sarıldı.
Taraftarlarına hitap eden ATAKA lideri Siderov, "Bazı bakanlıklarda sadece Türkçe konuşuluyor. Bulgarlara 'gâvur' diyorlar. Böyle bir Türk hükümeti istemiyoruz. Stanişev fes geçirip HÖH Genel Başkanı Ahmet Doğan'a hizmet etmeye çalışıyor" dedi. Siderov, erken seçimden sonra safkan Bulgar kabinesi kuracaklarını da öne sürdü.

Güvenoylaması bugüne kaldı

DIŞ HABERLER SERVİSİ
BULGARİSTAN'da, Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ile üyelerinin çoğu Türklerden oluşan Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) açıkladığı kabine için dün yapılması planlanan güvenoylaması, muhalefet meclisi terk edince ertelendi.
Güvenoylaması için toplanan mecliste, ATAKA İttifakı Başkanı Volen Siderov, yeni kabineyi tanıtan başbakan adayı BSP Genel Başkanı Sergey Stanişev'e sık sık, HÖH ile koalisyon kurduğu için laf attı. Öğleden sonra yapılan ikinci oturuma, muhalefetteki 2. Simeon Ulusal Hareketi'nin 82, Birleşik Demokratik Güçler'in 20, Güçlü Bulgaristan için Demokratlar'ın 17, ATAKA İttifakı'nın 20, Bulgaristan Halk Birliği'nin 13 milletvekiliyle, 1 bağımsız milletvekili katılmadı. Bunun üzerine Meclis Başkanı Prinski, oylamanın bugüne ertelenmesine karar verdi. İkinci oturumda mecliste yalnızca, BSP ve HÖH'ün toplam 116 milletvekili kaldı.

http://www.milliyet.com.tr/2005/07/27/guncel/agun.html

Bu Bulgarlar iyice azıttı artık. ABye girecek devlete bak. Bizde böyle birşey olsa hemen manşetlere taşınır, AB komiseri bizimkileri azarlardı. Nasıl iş bu?

Irkçılığa, ırkçılığın her türlüsüne karşıyım!!!

asena
07-27-2005, 02:29 AM
Dun 1 lokma ekmege muhtac Bulgarlar,basarili egitim sistemi ve yonetimleriyle ABye girecekler 2007 de.Ulkelerinin baska irklar tarafindan yonetilmesini istemiyor.Turklere yapilan davranis olmasi nedeniyle rahatsiz olmus olabiliriz,ancak ornek almaliyiz.Bizleri su anda bir cerkez yonetiyor,cumhurbaskani ve basbakanken olan kisi kurt idi,bakanlarimizdan vekillerimizden kurt,cerkez,gurcuden gecilmiyor.
Mesut Yilmaz mason olmakla yetinmemis,sonradan musluman oldugu one surulen(ki inanmiyorum) yahudi bir aileden gelmistir.Inanmayan babaannesinin Edirne'deki mezarligini ziyaret etsin.Inonu bir kurttu.Tansu Ciller bir mason idi.Liste uzatilabilinir.
Ataturk'un olurken tedavi ettigi doktor Mim Kemal Oke,bir mason idi.Hatta Turk Masonlarinin aga babasi idi.
Aydin Dogan son Turkiye haritasinda tek bir camii gostermezken,Turkiye'nin tum kiliselerini gostermis.Nedir bu adamin misyonu?
Kisacasi Turk Irkindan biri,ancak adam akilli biri bizleri yonetmedikce,kabine hatta meclis Turklerden olusmadikca,medya %84 olan turkler yerine %14 olan Turk olmayan irklari destekledikce,saglik,egitim bilimum yerlerde Turk olmayanlar yonetime gectikce,bizler birakin AByi(ki sevdalisi degilim),2 ayagimizin ustunde zor dururuz.Bu anlamda,evet,Bulgarlar Turklere yaptigi icin hareketi dogru bulmuyorum ancak ornek alinmali diyorum.

erk
07-27-2005, 02:45 AM
Dun 1 lokma ekmege muhtac Bulgarlar,basarili egitim sistemi ve yonetimleriyle ABye girecekler 2007 de.Ulkelerinin baska irklar tarafindan yonetilmesini istemiyor.Turklere yapilan davranis olmasi nedeniyle rahatsiz olmus olabiliriz,ancak ornek almaliyiz.Bizleri su anda bir cerkez yonetiyor,cumhurbaskani ve basbakanken olan kisi kurt idi,bakanlarimizdan vekillerimizden kurt,cerkez,gurcuden gecilmiyor.
Mesut Yilmaz mason olmakla yetinmemis,sonradan musluman oldugu one surulen(ki inanmiyorum) yahudi bir aileden gelmistir.Inanmayan babaannesinin Edirne'deki mezarligini ziyaret etsin.Inonu bir kurttu.Tansu Ciller bir mason idi.Liste uzatilabilinir.
Ataturk'un olurken tedavi ettigi doktor Mim Kemal Oke,bir mason idi.Hatta Turk Masonlarinin aga babasi idi.
Aydin Dogan son Turkiye haritasinda tek bir camii gostermezken,Turkiye'nin tum kiliselerini gostermis.Nedir bu adamin misyonu?
Kisacasi Turk Irkindan biri,ancak adam akilli biri bizleri yonetmedikce,kabine hatta meclis Turklerden olusmadikca,medya %84 olan turkler yerine %14 olan Turk olmayan irklari destekledikce,saglik,egitim bilimum yerlerde Turk olmayanlar yonetime gectikce,bizler birakin AByi(ki sevdalisi degilim),2 ayagimizin ustunde zor dururuz.Bu anlamda,evet,Bulgarlar Turklere yaptigi icin hareketi dogru bulmuyorum ancak ornek alinmali diyorum.

Örnek mi alalım? Asena hanım, bende Türküm ve bununla gurur duyuyorum ama ırkçılık başka birşeydir. Bende kabul ediyorum Kürtler ve diğer unsurlar çok ileri gitmişlerdir ama bazı şeylerin çözümü ırkçılık olamaz. Kınadığımız Bulgaristanın, Yunanistanın (Batı Trakya), Çinin (Doğu Türkistan) yaptıklarını yaparsak onlardan ne farkımız kalır?
Belki gayri-Türkler için bir kota uygulaması olabilir v.b ama o insanları tamamen yönetimden uzaklaştırmak demek insanlık dışı olmazmı?
Birde Türk olmayı ne belirleyecek? Sadece kan mı? Bu ülkeye kim daha iyi hizmet ediyorsa benim gözümde o daha Türktür.
Mesela Selçuklu tarihinden Fars asıllı Nizamülmülk nasıl silinebilir? Yada Mimar Sinan gibi bir Sırp olduğu içinmi yaptığı camileri ve o muhteşem eserleri kabul etmeyeceğiz?

Şunu kabul ediyorum ve size hak veriyorumki Türkiyede Türk olmayan unsurlar çok etkindir. Böyle bir ülke yok gibidir. Türk olanların yönetimde daha etkin olması konusunda sizinle hemfikirim ama gayri-Türkleri tamamen dışlamayı kabul etmiyorum.

asena
07-27-2005, 03:08 AM
Örnek mi alalım? Asena hanım, bende Türküm ve bununla gurur duyuyorum ama ırkçılık başka birşeydir. Bende kabul ediyorum Kürtler ve diğer unsurlar çok ileri gitmişlerdir ama bazı şeylerin çözümü ırkçılık olamaz. Kınadığımız Bulgaristanın, Yunanistanın (Batı Trakya), Çinin (Doğu Türkistan) yaptıklarını yaparsak onlardan ne farkımız kalır?
Belki gayri-Türkler için bir kota uygulaması olabilir v.b ama o insanları tamamen yönetimden uzaklaştırmak demek insanlık dışı olmazmı?
Birde Türk olmayı ne belirleyecek? Sadece kan mı? Bu ülkeye kim daha iyi hizmet ediyorsa benim gözümde o daha Türktür.
Mesela Selçuklu tarihinden Fars asıllı Nizamülmülk nasıl silinebilir? Yada Mimar Sinan gibi bir Sırp olduğu içinmi yaptığı camileri ve o muhteşem eserleri kabul etmeyeceğiz?

Şunu kabul ediyorum ve size hak veriyorumki Türkiyede Türk olmayan unsurlar çok etkindir. Böyle bir ülke yok gibidir. Türk olanların yönetimde daha etkin olması konusunda sizinle hemfikirim ama gayri-Türkleri tamamen dışlamayı kabul etmiyorum.

Zaten yanlisliklar,irkciligin ne sekilde algilandigi.Nazizim,fasizm gibi Turkluk icermeyen irkciliklarin Turk Irkciligi ile uzak yakin iliskisi,ideolojik baglantisi yoktur.
Imzami hic okudunuz mu?
Bir ulkeye kim daha cok hizmet ederse,o caliskan olabilir,size gore belki bircok Turkten daha hayirli gelebilir,ancak turk degilse Turk degildir.Turkluk kanladir tabii ki.Alman vatandasligi almis Turk ben Alman'im dediginde,Almanya icin iyi seyler yaptiginda kimse Onu alman olarak gormez,bagrina basmaz,Turk kokenli Alman vatandasi,hatta Alman gorur.Bu butun dunyada boyledir.

erk
07-27-2005, 03:20 AM
Zaten yanlisliklar,irkciligin ne sekilde algilandigi.Nazizim,fasizm gibi Turkluk icermeyen irkciliklarin Turk Irkciligi ile uzak yakin iliskisi,ideolojik baglantisi yoktur.
Imzami hic okudunuz mu?
Bir ulkeye kim daha cok hizmet ederse,o caliskan olabilir,size gore belki bircok Turkten daha hayirli gelebilir,ancak turk degilse Turk degildir.Turkluk kanladir tabii ki.Alman vatandasligi almis Turk ben Alman'im dediginde,Almanya icin iyi seyler yaptiginda kimse Onu alman olarak gormez,bagrina basmaz,Turk kokenli Alman vatandasi,hatta Alman gorur.Bu butun dunyada boyledir.

Imzanizi okudum bence gayet güzel. Yalnız sadece kana bakacak olursak ister dinen isterse evrim teorisi olsun, hepimiz tek bir ortak ataya aitiz. Bence insanları ayıran en önemli unsurlar, tarih, kültür ve dildir.
Benim Türklük anlayışımda Ugandadan gelen birisi Türk dilini kültürünü tarihini özümsemişse, ve Türklüğe hizmet ediyorsa, ben ona Türk derim. Bu görüş tabiki bilimsel olmayabilir, kabul edilmeyebilir. Ama ben kan bağından daha çok kültüre bakıyorum.
Birde benim korkum şu. Günümüzde genetik çalışmalar yapılıyor. Yani herkesin ataları belirlenebiliyor. Türkiye gibi binlerce yıldır onlarca medeniyete beşiklik etmiş bir yerde safkan ırkın pek büyük bir yüzdeye sahip olacağını sanmıyorum. Yani ben Türküm diyen oran %80 olsada safkan Türk olanların yani Orta Asyadan gelip hiç bir başka milletle karışmayan Türklerin oranının %30u %40 ı geçeceğini sanmıyorum. Eğer sadece kanı temel alırsak birlik ve bütünlüğümüz daha da tehlikeye girebilir bence.

Not: Ben Akdeniz Yörüğüyüm, yani soyumu sopumu biliyorum. Ama herkes aynı durumda değil.

kurshad
07-27-2005, 03:35 AM
Dun 1 lokma ekmege muhtac Bulgarlar,basarili egitim sistemi ve yonetimleriyle ABye girecekler 2007 de.

Bulgarlarin AB 'ye girmesinin sebebi tamamen siyasi. Bulgaristan'in ne ekonomik duzeni ne yonetim sekli ne de egitim sistemi basarili.
Bir is dolayisiyla 1998 yilinda Bulgaristan'a gitmistim. Gordugum manzara 3. degil 5.dunya ulkesine aitti sanki. Neredeyse tum yonetim, polis kadrolari rusvet bataginda bogulmus, mafya neredeyse her sektorde mevcut, issizlik son safhada, kohnemis teknolojisi ve hatta mimari goruntusuyle Turkiye'den cook uzak bir tablo ciziyordu. AB destekleriyle yeniden ayaklandirilmaya calisilan Bulgaristan halen avrupalilar icin buyuk bir handikap.

Bilge_Kagan
07-27-2005, 06:11 AM
Bahsettigin rusvet gibi meseleler, butun eski demir perde ulkelerinde var ( Azerbaycan'da cok var da, diger Turki devletleri bilemem ). Yani bence bu komunizmin getirdigi birsey olabilir ancak.

Bir de sunu soyleyeyim, Bulgaristandan Turkiye'ye gocen Turkler " vatan hasreti " diye diye, Turkiye'yi cennet gibi dusune dusune geldikleri halde Turkiyedeki durumu gorunce buyuk hayal kirikligina dusmusler, bir kismi devlete kusmus, bir kismi bulgaristana geri donmus, geri kalanlarsa oldugu gibi yasamayi surdurmektelerdir ( buna en yakin ornek, annemin bir yakininin babasiydi. Adam bize paso Bulgaristani over dururdu. Sanirim sonunda geri dondu oralara... )

Yani bilmiyorum bu insanlarin alistigi duzen yuzunden mi yoksa gercekten oyle oldugundan mi ama, Bulgaristan, gocmenlere cok guzel geliyor hala...( bu arada, bulgaristanda egitim, bilhassa bilgisayar egitimi cok ileri duzeyde diye biliyorum...Buradan oraya okumaya giden abilerim vardi, hepsi cok begeniyorlardi orayi, hayat pahaliligi disinda... )

dervish
07-27-2005, 06:23 AM
Turkiyedeki nufusu genetik olarak incelemeye alirsak cok az Turk cikacagini dusunuyorum. Insanlara T.C. vatandasi olmak ve Turkiyeyi sevmek asilansa daha iyi olur. Milliyetcilige dayali akim 2. dunya savasinda bitmistir.

Turkiyedeki Yahudilerin cogu Turkiyeyi Turkum diye gecinenlerden daha cok seviyordur. 1492'de hepsi Ispanyada kirilacak iken Osmanli onlari kurtarmisti. 500 Yil. vakfi Turkiye adina disarda etkisi dikkate alinacak faaliyetler yapar. Vakfin kuruculari kapatmak ister ama bunu Disisleri kapattirmaz. Bunu cogunuz bilmiyorsunuzdur belki.

Yahudi ishadamlari da Turkum diye gecinen isadamlarinindan daha temiz ish yaparlar.

Duygusal zirvaliklardan uzak durun. Mantiginizi duygunuz kontrol ettigi zaman bu dunyada kazanamazsiniz.

Bilge_Kagan
07-27-2005, 06:28 AM
Bu dogru, yani yahudi gudumlu is yapmak yanlis, ama yahudiler ticarette gercekten cok iyidirler. Yani ermenilerdeki ticari zeka onlarda da fazlasiyla vardir, ustelik inancli olanlari ( yahudilerden bahsediyoruz ;) ) cok durusttur...

Kan'a dayali irkcilik yapmak cok sacma olur, dusunsenize o kadar banka hortumlayan adamlar, Turkiye'yi krizden krize sokanlar, demokratiklesecegiz diye amerikan usagi yapanlar, aile planlamasi yapacagiz diye doguda Turk nufusun onunu kesenler safkan Turk olsa ne olur olmasa ne olur ?

asena
07-27-2005, 10:00 AM
Imzanizi okudum bence gayet güzel. Yalnız sadece kana bakacak olursak ister dinen isterse evrim teorisi olsun, hepimiz tek bir ortak ataya aitiz. Bence insanları ayıran en önemli unsurlar, tarih, kültür ve dildir.
Benim Türklük anlayışımda Ugandadan gelen birisi Türk dilini kültürünü tarihini özümsemişse, ve Türklüğe hizmet ediyorsa, ben ona Türk derim. Bu görüş tabiki bilimsel olmayabilir, kabul edilmeyebilir. Ama ben kan bağından daha çok kültüre bakıyorum.
Birde benim korkum şu. Günümüzde genetik çalışmalar yapılıyor. Yani herkesin ataları belirlenebiliyor. Türkiye gibi binlerce yıldır onlarca medeniyete beşiklik etmiş bir yerde safkan ırkın pek büyük bir yüzdeye sahip olacağını sanmıyorum. Yani ben Türküm diyen oran %80 olsada safkan Türk olanların yani Orta Asyadan gelip hiç bir başka milletle karışmayan Türklerin oranının %30u %40 ı geçeceğini sanmıyorum. Eğer sadece kanı temel alırsak birlik ve bütünlüğümüz daha da tehlikeye girebilir bence.

Not: Ben Akdeniz Yörüğüyüm, yani soyumu sopumu biliyorum. Ama herkes aynı durumda değil.

Merak etme Erk,%84 buyuk bir itina ile arastirilmis bir sonuc.
Orta Asya,Balkanlara goce zorlanilmis Turkler ve sonra yurda donenler dahil olarak hesaplanmistir.
Ugandali birinin Turk olmasini imkansiz.Sizin hassasiyetiniz bir yana,ancak olamiyor iste.Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olur,belki iyi bir vatandas da olabilir,ancak unutma,bu her zaman sorulan sorudur.kokeni ile Turkiye arasinda savas ciksa o vatandas hangi ulke icin canini verebilir?Bu cok kolay sekilde o vatandas icin cevap Turkiye olmaz.Yeri gelir kardesini,dayisini oldurmek zorunda kalabilir.

asena
07-27-2005, 10:05 AM
Bulgaristana donmek isteyen Bulgar Turkleriyle,Kibristaki Harekatimizi isgal olarak goren birtakim Kibris Turklerinin farki yoktur.
Turk olmak,kanla olculur ancak,iyi Turk olmadikca farkeden birsey yok.Ancak unutmayin,ideolojiler,dinler degisir ancak irk degismez.

kurshad
07-27-2005, 10:25 AM
Bulgaristana donmek isteyen Bulgar Turkleriyle,Kibristaki Harekatimizi isgal olarak goren birtakim Kibris Turklerinin farki yoktur.
Turk olmak,kanla olculur ancak,iyi Turk olmadikca farkeden birsey yok.Ancak unutmayin,ideolojiler,dinler degisir ancak irk degismez.

Ingiltere'de gectigimiz aylarda acilan "Turklerin 1000 yillik yolculugu" adli sergiyi degerlendiren bir yazar soyle bir benzetmede bulunmustu;

"Turklerin Orta asyadan Balkanlara uzanan yolculugunu yuzlerce yil suren bir otobus yolculuguna benzer. Bu otobus son duragi olan Balkanlara gelinceye dek bir cok yerde durmus, yolcu bindirmis ve indirmis.
Son duragina geldiginde ise bu otobusun icindekilerden yuzde kacinin ilk durakta binenlerden oldugunu bilemeyiz. Lakin icindekilere Turk deriz"

Ben de,
Turk milleti; Turk irkindan gelenlerle ,icinde baska bir millete mensubiyet suuru tasimayan Turklesmis halklardan olusur diye ekliyorum aynen Ata'nin dedigi gibi..

erk
07-27-2005, 01:08 PM
Merak etme Erk,%84 buyuk bir itina ile arastirilmis bir sonuc.
Orta Asya,Balkanlara goce zorlanilmis Turkler ve sonra yurda donenler dahil olarak hesaplanmistir.
Ugandali birinin Turk olmasini imkansiz.Sizin hassasiyetiniz bir yana,ancak olamiyor iste.Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olur,belki iyi bir vatandas da olabilir,ancak unutma,bu her zaman sorulan sorudur.kokeni ile Turkiye arasinda savas ciksa o vatandas hangi ulke icin canini verebilir?Bu cok kolay sekilde o vatandas icin cevap Turkiye olmaz.Yeri gelir kardesini,dayisini oldurmek zorunda kalabilir.

Asena hanım bu %84 Türk olmak "kendinizi ne olarak tanımlıyorsunuz?" "Anadiliniz nedir" v.b sorularla ölçüldüyse diyecek lafım yok. Zaten bu benim dediğim kapıya çıkıyor.
Ama Türkiyenin genetik yapısı araştırıldığında halkın %84ünün safkan Türk çıkması imkansızdır. Geçenlerde bir araştırma yapmış batılılar Milliyette çıkmıştı. Herşeyden önce belirteyim bu araştırmanın belli amaçlara yönelik olduğunu tahmin ediyorum, ama sonuç Türkiyede yaşayan insanların sadece %15inde Orta Asyalı Türklerle aynı genin taşındığı yada bu genlerin daha vaskın olduğu gibi bir saptama ortaya koymuştu. Ben bunun gerçek olmadığına inanıyorum ve bırakalım genin baskınlığını ben Türkiye de yaşayan insanların %30unun safkan Türk olduğuna inanıyorum. Benim geldiğim Akdeniz yöresinde insan tipleri, göçebelik v.b unsurlar yine ülkemizin başka yerlerinde olduğu gibi bunun kanıtıdır.
Asena hanım bu %84 safkan Türk araştırmasını kim yapmıştır? Genetik araştırmalar ancak son yıllarda bu düzeye ulaştı. Eğer cidden böyleyse ben çok sevinirim ama hiç sanmıyorum.
Birde benim bildiğim Atatürk kafatası incelemeleri yaptırmış. Yani çok değişik kafatasları çıkınca (adlarını tam bilmiyorum brefisikal ve bir tane daha vardı) bu çalışmaya son verdirmiş.
Ugandalı konusuna gelince, özellikle Ugandadan örnek verdim, Ugandayla savaşa girebileceğimizi hiç sanmıyorum. :lol:

Asena hanım bu %84 Türk olmak "kendinizi ne olarak tanımlıyorsunuz?" "Anadiliniz nedir" v.b sorularla ölçüldüyse diyecek lafım yok. Zaten bu benim dediğim kapıya çıkıyor.
Ama Türkiyenin genetik yapısı araştırıldığında halkın %84ünün safkan Türk çıkması imkansızdır. Geçenlerde bir araştırma yapmış batılılar Milliyette çıkmıştı. Herşeyden önce belirteyim bu araştırmanın belli amaçlara yönelik olduğunu tahmin ediyorum, ama sonuç Türkiyede yaşayan insanların sadece %15inde Orta Asyalı Türklerle aynı genin taşındığı yada bu genlerin daha vaskın olduğu gibi bir saptama ortaya koymuştu. Ben bunun gerçek olmadığına inanıyorum ve bırakalım genin baskınlığını ben Türkiye de yaşayan insanların %30unun safkan Türk olduğuna inanıyorum. Benim geldiğim Akdeniz yöresinde insan tipleri, göçebelik v.b unsurlar yine ülkemizin başka yerlerinde olduğu gibi bunun kanıtıdır.
Asena hanım bu %84 safkan Türk araştırmasını kim yapmıştır? Genetik araştırmalar ancak son yıllarda bu düzeye ulaştı. Eğer cidden böyleyse ben çok sevinirim ama hiç sanmıyorum.
Birde benim bildiğim Atatürk kafatası incelemeleri yaptırmış. Yani çok değişik kafatasları çıkınca (adlarını tam bilmiyorum brefisikal ve bir tane daha vardı) bu çalışmaya son verdirmiş.
Ugandalı konusuna gelince, özellikle Ugandadan örnek verdim, Ugandayla savaşa girebileceğimizi hiç sanmıyorum. :lol:

asena
07-27-2005, 01:40 PM
Son zamanlarda medyadaki Turluge aykiri herseye,yaptirilan herseye kulak asmamanizi isterdim.Bursa Nutkunu(olmayan nutuk) sayiklayan medyaya fazla inanmamanizi,Turkiye haritasinda tek camiye yer vermezken,tum kiliseleri gosteren milliyeti referans gostermemenizi isterdim.Kaldi ki milliyetin yazisini burada elestirmistik hatirlarsaniz.
%84 etnik grup olmayanlarin sonucudur.Cerkezler,Kurtler,Lazlar(karadenizli anlaminda degil),Bosnaklar,Pomaklar,Gurculer,Yahudiler,Italy anlar,Rumlar,Ermeniler,Cecenler,Kazaklar,Acemler vs gibi irklardan geriye kalanlar.En genis nufusa sahip etnik grup Kurtlerin(melezler dahil) Turkiye'deki nufusu 8-9 milyondur.Yukarida saydigim diger azinliklarin sayilari ise cok dusukur.Ornegin Lazlarin sayisi 30 bin civaridir.Italyanlarin nufusu 1000 bile etmez.

erk
07-27-2005, 01:52 PM
Son zamanlarda medyadaki Turluge aykiri herseye,yaptirilan herseye kulak asmamanizi isterdim.Bursa Nutkunu(olmayan nutuk) sayiklayan medyaya fazla inanmamanizi,Turkiye haritasinda tek camiye yer vermezken,tum kiliseleri gosteren milliyeti referans gostermemenizi isterdim.Kaldi ki milliyetin yazisini burada elestirmistik hatirlarsaniz.
%84 etnik grup olmayanlarin sonucudur.Cerkezler,Kurtler,Lazlar(karadenizli anlaminda degil),Bosnaklar,Pomaklar,Gurculer,Yahudiler,Italy anlar,Rumlar,Ermeniler,Cecenler,Kazaklar,Acemler vs gibi irklardan geriye kalanlar.En genis nufusa sahip etnik grup Kurtlerin(melezler dahil) Turkiye'deki nufusu 8-9 milyondur.Yukarida saydigim diger azinliklarin sayilari ise cok dusukur.Ornegin Lazlarin sayisi 30 bin civaridir.Italyanlarin nufusu 1000 bile etmez.

Ben zaten inanmadığımı söyledim. Ama öyle birşey söyleniyor diye örnek gösterdim.
Asena hanım bu araştırmayı kim yapmıştır? Ana diliniz nedir diye sorulduysa tamam lafım yok. Ama yok gen araştırması yapıldıysa buna inanmamı beklemeyin. Araştırmanın içeriğini belirtirseniz sevinirim. %84 safkanlık olayı bırakalım Türkiyeyi ancak Japonyada olur bence.

Not: Kazakları gayri-Türk olarak saymışsınız. Yoksa kastınız Rus Kazakları mı yani ingilizce Cossack olanlarmı?

asena
07-27-2005, 04:46 PM
Tabii ki Kazak Turklerini kastetmedim.

Aybike
07-28-2005, 12:15 AM
geçen gün çekim arası verdiğimiz bir an oyuncu arkadaşlara bu forumdan bahsettim.konu türklüğe kadar geldi.Aynı bu formda olduğu gibi hararetli bir tartışmaya girdik.Kim türk kim değil e kadar geldi olay.Teknik ekipten kıyıda sessizce yemeğini yiyen ve aslında sakin yapılı olan bir diyarbakırlı eleman
(Kendisini kürdo diye çağırır arkadaşları) Yerinden kalktı gayet ağır haraketlerle
yanımıza yaklaştı ve -Benim kafatasımı ölçüpte bana TÜRK değilsin diyecek adamın ciğerini sökerim dedi..Ve tshirt ünü çıkarıp sırtını gösterdi...
Sırtında kocaman bir türk bayrağı dövmesi vardı..Sonra gitti hiç bir şey olmamış gibi yerine oturdu..
Ekipte benim kürtleri sevmediğim bilinir..Milletin gözü bana takıldı tabi..
Bende Aynı asenanın imzasındaki cevabı verdim.
-Mehmet akif ersoyda türk değildi....
Kendini türk hisseden ve türküm diyen herkese gönlüm açık....
Ama kızımı verirmiyim?bİlemem.

dervish
07-28-2005, 01:56 AM
Ingilterede yasiyan bir Turk kadin taniyorum. Kizlarimi kesinlikle Turk'e vermem diyor. 3. Dunya Ulkesi vatandaslarina hic vermem diyor.

geçen gün çekim arası verdiğimiz bir an oyuncu arkadaşlara bu forumdan bahsettim.konu türklüğe kadar geldi.Aynı bu formda olduğu gibi hararetli bir tartışmaya girdik.Kim türk kim değil e kadar geldi olay.Teknik ekipten kıyıda sessizce yemeğini yiyen ve aslında sakin yapılı olan bir diyarbakırlı eleman
(Kendisini kürdo diye çağırır arkadaşları) Yerinden kalktı gayet ağır haraketlerle
yanımıza yaklaştı ve -Benim kafatasımı ölçüpte bana TÜRK değilsin diyecek adamın ciğerini sökerim dedi..Ve tshirt ünü çıkarıp sırtını gösterdi...
Sırtında kocaman bir türk bayrağı dövmesi vardı..Sonra gitti hiç bir şey olmamış gibi yerine oturdu..

Bilge_Kagan
07-28-2005, 02:05 AM
Dunyada cesit cesit varlik oldugu gibi insanlar da cesit cesit, ve yine cesit cesit dusunceleri var. O kadin belki ekonomiye onem verdiginden " 3. Dunya ulkesine vermem " der, cok gelenekcisi " Turk'ten gayrisina vermem " der, ozgurlukcusu " Kiminle istiyorsa onunla gitsin, isterse evlenmesin dost hayati yasasin " der bu liste de boyle uzar gider. Benim anlatmak istedigim etrafimizdan tanidigimiz herhangi bir kisinin soyledikleri ya da davranislari, belli bir grubu ozetlemek icin yeterli olmayabilir...

dervish
07-28-2005, 02:46 AM
Gonul bu, ota da konar ...a da

Dunyada cesit cesit varlik oldugu gibi insanlar da cesit cesit, ve yine cesit cesit dusunceleri var. O kadin belki ekonomiye onem verdiginden " 3. Dunya ulkesine vermem " der, cok gelenekcisi " Turk'ten gayrisina vermem " der, ozgurlukcusu " Kiminle istiyorsa onunla gitsin, isterse evlenmesin dost hayati yasasin " der bu liste de boyle uzar gider. Benim anlatmak istedigim etrafimizdan tanidigimiz herhangi bir kisinin soyledikleri ya da davranislari, belli bir grubu ozetlemek icin yeterli olmayabilir...

Bilge_Kagan
07-28-2005, 02:51 AM
Konar konar...

erk
07-28-2005, 03:50 AM

Evet önemli olan bu. Kendini Türk hissetmesi ve "Ne Mutlu Türküm" diyebilmesi.
Birde ben Almanya örneğiyle Türk-Kürt durumunu tam eşit görmüyorum. Almanyaya Türklerin gidişi 1960larla başlar, 40 50 yıl ancak olmuştur. Ama Kürtlerle ilişkilerimiz çok daha eski, o yüzden kimi Kürtler zamanla Türkleşmiş olabilir, Kürtçe bilmeyen birçok Kürt var.
Yalnız Kürtlerin durumu tabiki ülkemizde artık geri dönülmez bir noktaya gelmiştir. K.Iraktaki gelişmelerle birlikte Kürtler, Türkiyeye bağlı olanlar hariç ki sayıları azalmaktadır, artık Türkiye için büyük bir tehdit haline gelmişlerdir. Ama yinede her yerde her göreve, asker ve Mit dışında gelebilmektedirler.
Kürtleri tamamen dışlamak ise büyük bir hata olur. Türkiyenin yapması gereken Kürtleri birbirine düşürmektir. Ve Türkiyeye bağlı Kürtlere kucak açmaktır.

Aybike
07-28-2005, 04:06 AM
Evet önemli olan bu. Kendini Türk hissetmesi ve "Ne Mutlu Türküm" diyebilmesi.
Birde ben Almanya örneğiyle Türk-Kürt durumunu tam eşit görmüyorum. Almanyaya Türklerin gidişi 1960larla başlar, 40 50 yıl ancak olmuştur. Ama Kürtlerle ilişkilerimiz çok daha eski, o yüzden kimi Kürtler zamanla Türkleşmiş olabilir, Kürtçe bilmeyen birçok Kürt var.
Yalnız Kürtlerin durumu tabiki ülkemizde artık geri dönülmez bir noktaya gelmiştir. K.Iraktaki gelişmelerle birlikte Kürtler, Türkiyeye bağlı olanlar hariç ki sayıları azalmaktadır, artık Türkiye için büyük bir tehdit haline gelmişlerdir. Ama yinede her yerde her göreve, asker ve Mit dışında gelebilmektedirler.
Kürtleri tamamen dışlamak ise büyük bir hata olur. Türkiyenin yapması gereken Kürtleri birbirine düşürmektir. Ve Türkiyeye bağlı Kürtlere kucak açmaktır.

Benim daha radikal fikirlerim var ama söyleyemiyorum maalesef...

asena
07-28-2005, 04:46 AM
Mehmet Akif Ersiy turk-Arnavut karisimidir.Imzamdan okuyabilirsiniz.
Kurtler konusunda ise,Kurt ve Araplar(Turkiye'de yasayanlardan bahsediyorum) su an maksimum kontrole tabii tutulmasi gerekenlerdir.Kurtler kendilerini kah Turk,kah Kurt gorurler.Araplar ise her turlu garip ideoloji ve teroru Turkiye'de gozu kapali uygulayanlardir.

Kafatasi olcumuuyle genetik olarak bile Turkluk olculemez.Kaldi ki DIyarbakirin hepsi Kurt degildir.Buyk ihtimalle Kurdo dediginiz kisi de Turktur.

Aybike
07-28-2005, 08:21 AM
Mehmet Akif Ersiy turk-Arnavut karisimidir.Imzamdan okuyabilirsiniz.
Kurtler konusunda ise,Kurt ve Araplar(Turkiye'de yasayanlardan bahsediyorum) su an maksimum kontrole tabii tutulmasi gerekenlerdir.Kurtler kendilerini kah Turk,kah Kurt gorurler.Araplar ise her turlu garip ideoloji ve teroru Turkiye'de gozu kapali uygulayanlardir.

Kafatasi olcumuuyle genetik olarak bile Turkluk olculemez.Kaldi ki DIyarbakirin hepsi Kurt degildir.Buyk ihtimalle Kurdo dediginiz kisi de Turktur.

İki senedir benle çalışıyor..Kürdo lafına hiç itiraz etmemişti..O yüzden şaşırdım.
olabilir kimbilir...