PDA

View Full Version : Ben mi Türk, Magyar mi Türk?

YUA
08-17-2005, 11:51 AM
Bende baba Çerkes ana Bosnak, passport Alman. Ben diyorum ben Türk. Adamda baba Türk, ana Türk diyor ben Magyar. Simdi hangimiz daha Türk?

Bilge_Kagan
08-17-2005, 11:58 AM
Bu gibi muhabbetler foruma cok zarar veriyor. Daha once de bircok sey konusuldu.

Buradaki kimse, bu konuyla ilgili karar verebilecek yetkiye sahip degil. Sen kendini ne hissediyorsan osun, bahsettigin insan da ne olmak istiyorsa o.

Tabii eger gozu kara kancilik yapmiyorsan...

Son sozumu soyledim...

bluesky
08-17-2005, 11:58 AM
Bende baba Çerkes ana Bosnak, passport Alman. Ben diyorum ben Türk. Adamda baba Türk, ana Türk diyor ben Magyar. Simdi hangimiz daha Türk?

Sen daha Türk. O da Türk ama bir faydası yok.

QORBASHI
08-17-2005, 12:12 PM
Milliyet duygusu olan o milliyete aittir. Bir Afrikali gelip te ben Turkum, Turk icin calisacagim, Turk icin yasayacagim derse herkes icin o Turktur. Yani kan onemli degil, fikr ve dusunce onemlidir. Zaten herkes kanini incelerse bir suru etnoslarin kanini bulacaktir. Bu zamanda kan artik onemli degildir, hic bir yerde saf bir etnosa ait kani tasiyan bir kimseyi bulamazsin kardesim.

Kim daha Turk diye bir sey yoktur, Turk olmak istiyorsan Turksun, istemiyorsan degilsin.

YUA
08-17-2005, 12:21 PM
Milliyet duygusu olan o milliyete aittir. Bir Afrikali gelip te ben Turkum, Turk icin calisacagim, Turk icin yasayacagim derse herkes icin o Turktur. Yani kan onemli degil, fikr ve dusunce onemlidir. Zaten herkes kanini incelerse bir suru etnoslarin kanini bulacaktir. Bu zamanda kan artik onemli degildir, hic bir yerde saf bir etnosa ait kani tasiyan bir kimseyi bulamazsin kardesim.

Kim daha Turk diye bir sey yoktur, Turk olmak istiyorsan Turksun, istemiyorsan degilsin.

Aynen ben de bunu anlatmaya çalisiyorum. O zaman neden "ben Türk degilim" diyen milletlere ille de "siz Türk'sünüz" diye kanitlamaya ugrasiyoruz? Bulgar da Türk, Macar da Türk. Ne alakasi var? Adam ben Macarim diyor, Bulgarim diyor, biz hala "yok sen ille de Türksün" diye ispat etmeye çalisiyoruz. Bu arada Türkçü oldugunu ilan eden birtakim sitelerde "ben Çerkesim ama senden daha Türküm" dedigimiz zaman aninda kovuluyoruz.

bluesky
08-17-2005, 12:26 PM
Aynen ben de bunu anlatmaya çalisiyorum. O zaman neden "ben Türk degilim" diyen milletlere ille de "siz Türk'sünüz" diye kanitlamaya ugrasiyoruz? Bulgar da Türk, Macar da Türk. Ne alakasi var? Adam ben Macarim diyor, Bulgarim diyor, biz hala "yok sen ille de Türksün" diye ispat etmeye çalisiyoruz. Bu arada Türkçü oldugunu ilan eden birtakim sitelerde "ben Çerkesim ama senden daha Türküm" dedigimiz zaman aninda kovuluyoruz.

Shoyle bir sebebi olabilir. 150 yıl sen Turk degilsin deseler Turk degilim dersin. Turkum dedigin zaman guchlu ve zengin olan bir topluluk Turk olmadigina ikna edilmelidir. Insanlar atalarini tanisinlar diye israr ediyor olabiliriz. Biz Turk oldugumuzu Orta Asyalı Profesorlar sayesinde ogrendik. Shimdi Orta Asyali Kardeshlerimize bir sheyler anlatmamız lazım.
Cherkes olayi biraz karishik. Turkum dedim diye beni dishlayan cherkesler de var. Aynisi Turkler ichin de gecherli. Ama ben cherkesleri Turk kabul ederim. Turkiyede bizim olusturdugumuz bir ulus var. Bu Turk ulusudur. Bu ulus Orta Asya ile Akrabadir diye dushunuyorum. Cherkes Anadoludaki Turk ulusunun ayrılmaz bir parcasi (hatta en saglami) diye dushunuyorum.

YUA
08-17-2005, 12:34 PM
Shoyle bir sebebi olabilir. 150 yıl sen Turk degilsin deseler Turk degilim dersin. Turkum dedigin zaman guchlu ve zengin olan bir topluluk Turk olmadigina ikna edilmelidir. Insanlar atalarini tanisinlar diye israr ediyor olabiliriz. Biz Turk oldugumuzu Orta Asyalı Profesorlar sayesinde ogrendik. Shimdi Orta Asyali Kardeshlerimize bir sheyler anlatmamız lazım.
Cherkes olayi biraz karishik. Turkum dedim diye beni dishlayan cherkesler de var. Aynisi Turkler ichin de gecherli. Ama ben cherkesleri Turk kabul ederim. Turkiyede bizim olusturdugumuz bir ulus var. Bu Turk ulusudur. Bu ulus Orta Asya ile Akrabadir diye dushunuyorum. Cherkes Anadoludaki Turk ulusunun ayrılmaz bir parcasi (hatta en saglami) diye dushunuyorum.

Ne yazik ki ben Çerkes kökenliyim ama Türk'üm dedigim zaman benim yüzüme bakmayan Çerkeslerle çok karsilastim ama Çerkeslerin çok büyük bölümü Türk'lügü isteyerek, severek ve onur duyarak kabullenmistir. Tarih, Türklük adina mücadele veren Çerkeslerle doludur.

erk
08-17-2005, 12:41 PM

Altına imza atarım. Helal olsun. İşte olay budur. Önemli olan Türklüğe hizmettir.
Katta Rahmat. Juda yaxshi yazi.

YUA
08-17-2005, 12:50 PM
Altına imza atarım. Helal olsun. İşte olay budur. Önemli olan Türklüğe hizmettir.
Katta Rahmat. Juda yaxshi yazi.

Türk'lügü ve Türçü'lügü bir IRK olmaktan çikarip bir ÜLKÜ haline getirdigimiz zaman gerçek yerini bulur. Aksi takdirde iki bin kisinin takip ettigi, digerlerinin ise asagiladigi bir dergi olmaktan öteye gidemez. Elimizdeki bu dünyanin en güzel ülkesini de bize yedirmezler.

asena
08-17-2005, 12:56 PM
Turk olmak ile Turkculuk farklidir YUA.Dedigim gibi herkese de diyorum,imzama bak istersen.O imza Turk Irkcisi Nihal Atsiz'a aittir.

erk
08-17-2005, 12:56 PM
Türk'lügü ve Türçü'lügü bir IRK olmaktan çikarip bir ÜLKÜ haline getirdigimiz zaman gerçek yerini bulur. Aksi takdirde iki bin kisinin takip ettigi, digerlerinin ise asagiladigi bir dergi olmaktan öteye gidemez. Elimizdeki bu dünyanin en güzel ülkesini de bize yedirmezler.

Haklısın YUA. Önemli olan IRK değil, dil tarih ve kültürdür. Sen kendini nasıl hissediyorsun ve elbette dili tarihi kültürü kabul ediyorsan o milletin parçasısındır, bence.

Not: Türkiyede ki Çerkezler hakkında bilgi verebilirmisin? Bazı Çerkezler çok ırkçı oluyor, özel bir nedeni varmı?

YUA
08-17-2005, 01:05 PM
Haklısın YUA. Önemli olan IRK değil, dil tarih ve kültürdür. Sen kendini nasıl hissediyorsun ve elbette dili tarihi kültürü kabul ediyorsan o milletin parçasısındır, bence.

Not: Türkiyede ki Çerkezler hakkında bilgi verebilirmisin? Bazı Çerkezler çok ırkçı oluyor, özel bir nedeni varmı?

Erk kardesim,
Çerkeslerde Hitler benzeri bir irkçilik mevcuttur. Kendilerini (yani bizleri:lol: ) ari IRK olarak görürler ama inan bana çogunluk böyle degildir, Türkiye'de yasamaktan, Türk olmaktan (Türkiyeli gibi garip bir tanim degil) ve bu ülke için çalismaktan çok mutludurlar. Manyaklar her irktan çikar (Bk. turkcu.net)

erk
08-17-2005, 01:19 PM
Erk kardesim,
Çerkeslerde Hitler benzeri bir irkçilik mevcuttur. Kendilerini (yani bizleri:lol: ) ari IRK olarak görürler ama inan bana çogunluk böyle degildir, Türkiye'de yasamaktan, Türk olmaktan (Türkiyeli gibi garip bir tanim degil) ve bu ülke için çalismaktan çok mutludurlar. Manyaklar her irktan çikar (Bk. turkcu.net)

Haklısın evet. Türklüğü kabul ettikten sonra üst kimlik olarak ister Çerkez olsın ister Kürt yeterki bu vatana sahip çıksın.

Torcoman
08-17-2005, 09:31 PM
Türk olmak bir ayrıcalık ve prestijdir, batıdaki insanların cahil olanları ise Türkleri yunanlıların çektiği belgesellerden, midnight express gibi filmlerden tanıyorlar ama yavaş yavaş kim olduğumuzu da öğrenmeye başlıyorlar oradaki okumuş insanlar gibi, bir 10 yıla kalmaz Türklerin batıdaki imajı tamamen değişecek, geçmişte yapılan basit karalama kampanyalarının açtığı yarayı onarmak için şu an milyonlarca dolar harcıyoruz ne yazık ki, ama sonunda her zaman ki gibi kazanacağız

ne mutlu Türküm diyene, Türk gibi hissedene

erk
08-18-2005, 03:20 AM
Türk olmak bir ayrıcalık ve prestijdir, batıdaki insanların cahil olanları ise Türkleri yunanlıların çektiği belgesellerden, midnight express gibi filmlerden tanıyorlar ama yavaş yavaş kim olduğumuzu da öğrenmeye başlıyorlar oradaki okumuş insanlar gibi, bir 10 yıla kalmaz Türklerin batıdaki imajı tamamen değişecek, geçmişte yapılan basit karalama kampanyalarının açtığı yarayı onarmak için şu an milyonlarca dolar harcıyoruz ne yazık ki, ama sonunda her zaman ki gibi kazanacağız

ne mutlu Türküm diyene, Türk gibi hissedene

Batılı bizim kim olduğumuzu öğrense ne öğrenmese ne? Bizi ne ABye alcaklar ne başka birşey. Zaten 50 sene sonra Hristiyan Batı mı kalacak? Araştırmalara göre, 50 sene içinde Müslüman oran %30lara varacakmış. Avrupada kilise yerine cami olacak heryer. O yüzden batı da batı deyip durmayalım bence.

dervish
08-18-2005, 04:28 AM
Batılı bizim kim olduğumuzu öğrense ne öğrenmese ne? Bizi ne ABye alcaklar ne başka birşey. Zaten 50 sene sonra Hristiyan Batı mı kalacak? Araştırmalara göre, 50 sene içinde Müslüman oran %30lara varacakmış. Avrupada kilise yerine cami olacak heryer. O yüzden batı da batı deyip durmayalım bence.

bati bati bati bik bik bik

Torcoman
08-18-2005, 05:48 AM

o araştırmayı yapanlar bizim imamlar, birçok avrupa ülkesi katolik veya ortodoks, bu insanları müslümanlığa çekmek imkansızdır, çünkü hepsi dinine son derece bağlıdır,

fakat hangi ülkeler müslümanlığa geçebilir?

tüm dinlere eşit mesafede bakan ülkeler, yani protestanlar, bunlarda avrupada azınlık gösterilecek kadar az.

ateistlerin oranı ise her geçen gün artıyor, incilde yazan saçmalıkları, arapların islama yaptığı karalama kampanyalarını gören avrupa gençliği son hızla atesitlie geçiyor

Islam ise kan kaybetmeye devam ediyor, o araştırmayı kim yapmışsa fena sallamıs, daha dün yanımda almanya ve isveçten gelen akrabalarım vardı, onlardan iyi bilemeyiz değilmi neler olduğunu?

asena
08-18-2005, 06:17 AM
Avrupa hristiyanlari islami bildiklerini sandiklari icin zaten dinlerini degistirmek istemiyorlar.Onlara gore islam sertlik yanlisi,4 kadin,recm vs gibi uygulamalari olan,sabah aksam namaz kilinilmasi,ramazanda ac kalinilmasi gereken,yeri gelince gayrimuslimlerin oldurulmesinin farz oldugu bir din.

Bir kelime-i sahadet icin kimse musluman olmaz.Islamin felsefesi icin ise birine aylarca zaman harcamak gerekir.Kaldi ki islami felsefeyi bizler bile tam olarak bilmezken...

hristiyan felsefesinden memnun olan biri aylarini nicin islami felsefeye harcasin ki?ayni sekilde bizler de dinimizden memnunuz,kalkip diger dinleri aylarca arastirmadigimiz,o dinleri bildigimizi sandigimiz gibi,onlar da ayni seyi yapiyorlar.

Kimsenin dininden sorumlu degiliz,ancak su gercek ki avrupalilar ne kadar sapkinlik yaparlrsa yapsinlar,dinlerini benimsiyorlar,isin garip tarafi yaptiklari sapkinliklara karsilik dini otorite onlari ayiplamiyor.

Pax
08-18-2005, 06:27 AM
o araştırmayı yapanlar bizim imamlar, birçok avrupa ülkesi katolik veya ortodoks, bu insanları müslümanlığa çekmek imkansızdır, çünkü hepsi dinine son derece bağlıdır,
:lol:
İftira atmaya gerek yok. İftira değilse kanıtını bekleriz.
Şöyle veya böyle, İslamiyetin Batı'da yayıldığı bir gerçek.
Hollanda nüfusunun %30'u resmen ateist. Ateist olmayıp da dindar da olmayanlar bir hayli kalabalık.
Kırgızistan'da bir misyonerle sohbet olmuştur. Bu rakamları ondan biliyorum, herhalde (bir Hristiyan veya dindar birinin gözüyle bakıldığında) bu durumun vahametini abartarak yalan söyleyecek hali yok. Ya bu insanlar çok tuhaf. Söylediklerine göre abisi de ateistmiş.
Eskisi gibi, kabilelerce, ülkelerce dine geçmenin olacağını sanmıyorum. Herşey şahıs bazında olup bitecek.

tüm dinlere eşit mesafede bakan ülkeler, yani protestanlar, bunlarda avrupada azınlık gösterilecek kadar az.
Bunu neye göre söylüyorsun anlayamadım?
Konuştuğum misyoner Protestan misyoneriydi. Uslubu oldukça yumuşak olmasına rağmen eninde sonunda Hristiyanların dışında herkesin kafir, Protestanlar dışındaki Hrıstiyanların yolunu kaybetmiş olduğunu söylüyordu.
ateistlerin oranı ise her geçen gün artıyor, incilde yazan saçmalıkları, arapların islama yaptığı karalama kampanyalarını gören avrupa gençliği son hızla atesitlie geçiyor
İslamı karalayanlar Araplardan ziyade, Müslümanları kötü göstermekten nemalanmayı uman çevreler. Arapların zararı olmadı değil. Ama bunların kasten yaptıklarını iddia edilemez.
Islam ise kan kaybetmeye devam ediyor, o araştırmayı kim yapmışsa fena sallamıs, daha dün yanımda almanya ve isveçten gelen akrabalarım vardı, onlardan iyi bilemeyiz değilmi neler olduğunu?
Aslında fena sallayan sensin bence.
İsveç ve Almanya'yı bilemem ama Rusya'da bile eğilim İslamiyetten yana. Bununla birçok makale mevcut. Ve (etnik) Rus Müslümanları çoğunluk itibariyle şunun bunun mürşidi filan değil, eski Ortodoks rahibi felsefe profesörü Polosin'in başkanlık ettiği kendi otantik hareket.

Torcoman
08-18-2005, 06:42 AM
Aslında fena sallayan sensin bence.
İsveç ve Almanya'yı bilemem ama Rusya'da bile eğilim İslamiyetten yana. Bununla birçok makale mevcut. Ve (etnik) Rus Müslümanları çoğunluk itibariyle şunun bunun mürşidi filan değil, eski Ortodoks rahibi felsefe profesörü Polosin'in başkanlık ettiği kendi otantik hareket.

pax neler olup bittiğinden haberin yok oralarda,

camilere yapılan saldırılar, sırf araba veya türke benzediği için dövülen veya öldürülen isnsanların haberlerine hiç rastlayamıyoruz haberlerde, bunlar devletlerin var olan gerilimleri tırmandırmamak için aldığı önlemlerden bazıları, medyaların devlet emriyle bazı haberleri sunmadığını hepimiz biliriz, ben şahsen orada yaşayan bir insanın dediklerine güvenirim

sallamak değilde "kulaktan dolma bilgiler" ile suçlanırsam daha adil olur bence

Pax
08-18-2005, 06:49 AM
pax neler olup bittiğinden haberin yok oralarda,

camilere yapılan saldırılar, sırf araba veya türke benzediği için dövülen veya öldürülen isnsanların haberlerine hiç rastlayamıyoruz haberlerde, bunlar devletlerin var olan gerilimleri tırmandırmamak için aldığı önlemlerden bazıları, medyaların devlet emriyle bazı haberleri sunmadığını hepimiz biliriz, ben şahsen orada yaşayan bir insanın dediklerine güvenirim

sallamak değilde "kulaktan dolma bilgiler" ile suçlanırsam daha adil olur bence
Ama kendin söylüyorsun, Araba Türke benzeyenlere yönelik yapılan saldırılar... Oysa adamlar dinlerini değiştiriyorsa tipini değiştirmiyorlar ki. Bir kısmı İslamiyeti seçiyor, ben onu söylemek istiyorum.

erk
08-18-2005, 07:11 AM

Torcoman ben din değiştirmeden falan bahsetmiyorum. Sadece müslüman nufus üzerindeki araştırmalardan yola çıkıyorum. Avrupanın çoğu ülkesinde hristiyanlar arasında nufus ya azalıyor yada çok az artıyor, müslümanların nufuslarıysa sürekli ve yüksek oranlarada artıyor.
50 sene önce Avrupada müslüman nufus oranı %1-2 bile değildi. Şimdi ise %7 %8. Eğer Avrupalıların nufusu hızla azalmaya ve müslümanların nufusu artmaya devam ederse 50 sene sonra müslüman nufus %30 olacak, 100 sene sonra ise %50yi geçecek.
Bu nufus artışı örneğini Kürtler içinde kullanabiliriz. Cumhuriyetin ilk yıllarında Kürtlerin nufus içindeki oranları %10 civarındayken bugün yaklaşık %20. Ki gelecekte bu oran hızla artacaktır çünkü 80lere kadar Türklerde de 5 6 çocuk yapmak normaldi. Şimdi ise Türklerde ortalama 3, Kürtlerde ise 5 6. 50 sene sonra Kürtlerin nufusa oranı %40 olacakmış, buda mı yalan?

aykız
08-18-2005, 09:47 AM
Arkadaşlar almanya ve fransada islamiyeti seçen gençlik çoğaldı..Hemde epey çoğaldı..Ve bunu önğne geçmek isteyen birileri camilere bilerek saldırı yapıyor.

Hollanda ise içinde barındırdıkları yüzünden zaten 50 seneye kalmaz ,yarısı müslüman olur..İnanın bana..Kızımın iki kız arkadaşı müslüman olmuştur.
Bunda amerikanın politikasının etkisi var..onlar islama saldırı yaptıkca avruplı gençler islama geliyor..amerikaya tepki olsun diye...çok olaya şahidim

genco
08-18-2005, 01:13 PM
Maddenin verdiği saadet ve huzur geçici ve kısa ömürlüdür; maneviyatın verdiği saadet ve huzur ise kalıcı uzundur.
Her insan yaşamı boyunca saadet ve huzur arar...Bu arayış da onu manevi dünyaya götürür...

Geçen gün, bir TV kanalında; yolsuzluktan uzun süre hapis yatan, CHP'li eski bakan Tuncay Mataracı ile röportaj vardı.

Bir zamanlar neler yaptığını, günahlarını bir bir sıraladı. Sonra da iki defa Hacca gittiğini, beş vakit namaz kıldığını anlattı... Nerdeeen nereye....

Dolayısıyla, insanların ateistliğe yöneldiği fikrine katılmıyorum; bilakis, maneviyata doğru bir eğilimin arttığını gözlemliyorum.

aykız
08-18-2005, 01:40 PM
Maddenin verdiği saadet ve huzur geçici ve kısa ömürlüdür; maneviyatın verdiği saadet ve huzur ise kalıcı uzundur.
Her insan yaşamı boyunca saadet ve huzur arar...Bu arayış da onu manevi dünyaya götürür...

Geçen gün, bir TV kanalında; yolsuzluktan uzun süre hapis yatan, CHP'li eski bakan Tuncay Mataracı ile röportaj vardı.

Bir zamanlar neler yaptığını, günahlarını bir bir sıraladı. Sonra da iki defa Hacca gittiğini, beş vakit namaz kıldığını anlattı... Nerdeeen nereye....

Dolayısıyla, insanların ateistliğe yöneldiği fikrine katılmıyorum; bilakis, maneviyata doğru bir eğilimin arttığını gözlemliyorum.

Ayneeeeen hocam..Şu anda eşimin, zamanında ateist olan abisi yan odada namaz kılıyor...:lol: Ve zamanında beni çok kırmış ağlatmıştı..Bekarete önem verdiğim için epey tartışmalar yaşamıştık..Dün kızıyla yaptığı konuşmada(Kızı ankarada ekonomi okuyor)Namusunu baban için değil Rabbin için sakla diyordu..:lol: Demezlermi şimdi buna bana döktürdüğün gözyaşları için helallik almayacakmısın diye?

AlpGiray
08-24-2005, 06:43 PM
Kendini Türk hisseden herkez Türktür.

Kani 100% Türk olsada kendini bir baska olarak kabul eden ve Türklügünü inkar eden icin zaten sadece haramzade denilir sanirim...

AlpGiray
08-24-2005, 06:45 PM
Ayneeeeen hocam..Şu anda eşimin, zamanında ateist olan abisi yan odada namaz kılıyor...:lol: Ve zamanında beni çok kırmış ağlatmıştı..Bekarete önem verdiğim için epey tartışmalar yaşamıştık..Dün kızıyla yaptığı konuşmada(Kızı ankarada ekonomi okuyor)Namusunu baban için değil Rabbin için sakla diyordu..:lol: Demezlermi şimdi buna bana döktürdüğün gözyaşları için helallik almayacakmısın diye?

Yanlis anlama aykiz peki senin bu yazdigina arkadan konusma demezlermi..?

Sadece merak ettim kizma sakin.

aykız
08-24-2005, 06:50 PM
Yanlis anlama aykiz peki senin bu yazdigina arkadan konusma demezlermi..?

Sadece merak ettim kizma sakin.

Ne kadar haklısın ama arkadan konuşma olmuyor çünkü bu forumu okuyor..hehehehe Artık 50 yaşına geldi ve 24 senelik gelinleriyim..ve herşeyi açık açık konuşup tartışabiliyoruz..saklımız yok..helallik de aldı zaten hehhehe..benimki yazıyla hatırlatmaydı:lol:

Aysu Koparan
08-25-2005, 08:03 PM
Yoksa én magyar vagyok mu dio?

Kür Þad
08-27-2005, 04:47 AM
Türk olmak için

* Kaný Türk olmak lazýmdýr
* Dili Türk olmak lazýmdýr
* Dileði Türk olmak lazýmdýr