PDA

View Full Version : Milliyetçilik Anlayışınız

Haydar Vites
08-17-2005, 07:06 PM
Merak ettim hangisi çoğunlukta diye.

asena
08-17-2005, 07:26 PM
sayemde 1 oyla %100 olarak irkci+turanci onde
:)
buyuk ihtimal 1 oyda kalir o secenek

Torcoman
08-17-2005, 08:10 PM
ırkçılık anlayışı orta asya sitelerinde nedense farklı anlaşılıyor, mesela faşizm le uzaktan yakından ilgisi olmasada nedense daha çok bu kavramla karıştırılıyor

bu yüzden ırkçı değilim+turancıyım a oy verdim

orta asyalı Türklerde keşke bir fransız veya bir italyan kadar ırkçı hissedebilselerdi kendilerini

bencede burada kalır oy verme işlemi:(

PainKiller
08-17-2005, 11:36 PM
BAN MILLETCHI!!!!
UZBEK MILLETI ENG BUYUK MILLET!!! :twisted: :twisted:

Pax
08-18-2005, 12:00 AM
BAN MILLETCHI!!!!
Are you after a warning for flooding? :rolleyes:

oğuz
08-18-2005, 01:16 AM
BAN MILLETCHI!!!!

Bende sana destek veriyorum oldu 2 oy :lol:

asena
08-18-2005, 04:38 AM
ırkçılık anlayışı orta asya sitelerinde nedense farklı anlaşılıyor, mesela faşizm le uzaktan yakından ilgisi olmasada nedense daha çok bu kavramla karıştırılıyor

orta asyalı Türklerde keşke bir fransız veya bir italyan kadar ırkçı hissedebilselerdi kendilerini

Fasizm aslinda Italyan milliyetciligidir,ancak italyan irkciligi fasizmin alt bir koludur.Fasizm zamaninda yahudi pek cok yonetici basa getirilmis.Genelde isci sinifinin esitligini savunur.

Yani Turk Irkciligi fasizm degil,neo nazizm ile es tutuluyor.Yani daha kotusu.

Torcoman
08-18-2005, 05:40 AM
Fasizm aslinda Italyan milliyetciligidir,ancak italyan irkciligi fasizmin alt bir koludur.Fasizm zamaninda yahudi pek cok yonetici basa getirilmis.Genelde isci sinifinin esitligini savunur.

Yani Turk Irkciligi fasizm degil,neo nazizm ile es tutuluyor.Yani daha kotusu.

evet, halbuki ilgisi yok

4twelve
08-18-2005, 07:34 AM
evet, halbuki ilgisi yok
Arkadaslar,ben sizinde bildiginiz gibi Milliyetci degilim,inanmiyorum da milliyetcilik kavramina,Irkci olanlara da saygim var ( bu arada benim icin Kutsal olan Dinime laf soylemedikleri surrece)...ben hic bir IZM ci de degilim,ama sizleride Ulkemide cok seviyorum;) ve ulkeme kimse laf soyluyemez,buna musade de etmem hic bir zaman:evil:
Sincik ne olcek...:D

oğuz
08-18-2005, 07:44 AM
Arkadaslar,ben sizinde bildiginiz gibi Milliyetci degilim,inanmiyorum da milliyetcilik kavramina,Irkci olanlara da saygim var ( bu arada benim icin Kutsal olan Dinime laf soylemedikleri surrece)...ben hic bir IZM ci de degilim,ama sizleride Ulkemide cok seviyorum;) ve ulkeme kimse laf soyluyemez,buna musade de etmem hic bir zaman:evil:
Sincik ne olcek...:D

sende bizdensin usta üzülme olduk 3 ikişi;)

4twelve
08-18-2005, 07:58 AM
Evet,Forumda ortalik duruldu,gercekten seviyeli tartismalar basladi,buda bende uzun zamandan sonra biraz politik birseyler yazma istegi dogurdu,umarim olgunlukla karsilanir ve degerlendirilir....
IZM olgusu ve bir seye bir yere bagli olma duygusu insanlarda neden olusur bunu psikolog lar dusunuyor tartisiyor zaten ben bu konuya gormeyecegim,ancak Aaksiyon-Reaksiyon,Ying Yang,Negatif Pozitif falanda benim konu degil bunlara da girmeyecegim....
Ortada bi tanecik Turkiye var,her kez daha refah bir ulke istiyorsa,ekonomik anlamda ciiddi bir guc olan bir Ulke de yasamak istiyorsa o zaman Irkci si ,kurdu,Cerkezi Lazi hepsi bir arada bu Vatani sevmeli,bu vatan icin dusunmeli,herseyden onemlisi,bir seyler yapmali,Koseden konusmak ve hatta fikir uretmektense(Cag internet cagi cogu fikir degil copy paste ya neyse!!) ve hatta hatta sanal kabadayilik yapmaktansa,hakaret etmektense,bir seyler uretmeli,insan uretebiliyorsa insandir,icraat icraat tek lasim olan sey bu!!gerisi ya fasa fiso yada gecmiste kalan hos bir sada..
Devam edecem!!!!

oğuz
08-18-2005, 08:16 AM
Evet,Forumda ortalik duruldu,gercekten seviyeli tartismalar basladi,buda bende uzun zamandan sonra biraz politik birseyler yazma istegi dogurdu,umarim olgunlukla karsilanir ve degerlendirilir....
IZM olgusu ve bir seye bir yere bagli olma duygusu insanlarda neden olusur bunu psikolog lar dusunuyor tartisiyor zaten ben bu konuya gormeyecegim,ancak Aaksiyon-Reaksiyon,Ying Yang,Negatif Pozitif falanda benim konu degil bunlara da girmeyecegim....
Ortada bi tanecik Turkiye var,her kez daha refah bir ulke istiyorsa,ekonomik anlamda ciiddi bir guc olan bir Ulke de yasamak istiyorsa o zaman Irkci si ,kurdu,Cerkezi Lazi hepsi bir arada bu Vatani sevmeli,bu vatan icin dusunmeli,herseyden onemlisi,bir seyler yapmali,Koseden konusmak ve hatta fikir uretmektense(Cag internet cagi cogu fikir degil copy paste ya neyse!!) ve hatta hatta sanal kabadayilik yapmaktansa,hakaret etmektense,bir seyler uretmeli,insan uretebiliyorsa insandir,icraat icraat tek lasim olan sey bu!!gerisi ya fasa fiso yada gecmiste kalan hos bir sada..
Devam edecem!!!!

Usta sabırsızlıkla bekliyorum bundan sonraki yazılarınız.hatta,şuana kadar yazdıklarınızı bir klasör içinde toparlayıp roman olarak basmak istiyorum.tabi izninizle :lol:

4twelve
08-18-2005, 08:31 AM
Usta sabırsızlıkla bekliyorum bundan sonraki yazılarınız.hatta,şuana kadar yazdıklarınızı bir klasör içinde toparlayıp roman olarak basmak istiyorum.tabi izninizle :lol: Iste kisaca beni anlatan bir yazi...
Küçük insanların gölgesi, kendilerinden büyük görünmeye başlamışsa o ülkede güneş batıyor demektir” diye bilinen, çok sevdiğim bir söz vardır..

Tabii bu sözden, “Ölçülü, çarpıcı ve mantıklı cümleleri yazanlar, yazılarını öğlen 12.00’de yazıyor” anlamı çıkmaz!.

Ne yazık ki, “Hezeyan Mahsulleri Ofisi”nin mümtaz mensuplarının ileri gelenleri, bu memlekette o kadar ileri geri konuştu ve o kadar ileriye gitti ki geriye döndürene aşk olsun..

Bu “tipler”, tarih kitaplarına “1. Dünya Savaşı’nda Almanlar yenildiği için biz de yenilmiş olduk” diye yazmaktan çekinmediler..

“Peki 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya, dünyanın en büyük 5 devletinden biri olma zaferini kazanırken biz niye zafer kazanamadık?” sorusuna ise cevap vermediler veya veremediler..

“Türkiye’de Kürt sorunu vardır” gibi çok basit bir cümleyi bile çarpıtarak, “Erdoğan, PKK ağzıyla konuşuyor” şeklinde demeç vermek, “Türkiye’de ayrıca akıllı adam sorunu da var” tespitine haklılık kazandırmaktan başka ne işe yarıyor?

Örneğin “Türkiye’de türban sorunu vardır” dediğimde, Bin Ladin de türbanı savunduğuna göre, şimdi ben El-Kaide ağzı ile mi konuşmuş oluyorum?

(Ki, türbanı savunmak ile türban özgürlüğünü savunmak arasında, mini etek ile çarşaf arasındaki fark kadar büyük bir fark olduğunu izah etmenin kahredici zaruretin varlığı, başlı başına bir sorundur..)

Örnekler o kadar çok ki..

Misal, kışlaların girişine “Atatürk en büyük dahidir, Atatürk en büyük askerdir, Atatürk en büyük sanatçıdır, Atatürk en büyük bilim adamıdır” diye yazmanın Atatürk’e “büyük” bir zarar verdiğini yazarsanız, bu memlekette “çok büyük” bir zarar görebiliyorsunuz..

Siz Atatürk’ün “çok büyük” bir adam olduğunu belirtmeyi ihmal etmemenize rağmen, lince maruz kalabilme ihtimalini ortadan kaldıramıyorsunuz..

O kadar ki, ona “en büyük” derseniz, Einstein’e, Fatih Sultan Mehmet’e, Picasso’ya, Socrates’e hakaret de etmiş olmuyor musunuz? (Elbette, bahsi geçen isimler için de “en büyük” ifadesi kullanılamaz, kullanılması aynı zamanda akla da hakarettir..)

Bu arada, bir üstteki paragrafta Atatürk’ten “ona” diye bahsederek, “o” harfini bilerek küçük yazdım; çünkü gramerden nasibini almamış olan bazı yazarlar, Fatih Ürek’ten bahsederken de “O’na” diye yazabiliyor..

Ayrıca, Atatürk’ten “O’na” diye bahsetseydim, Atatürk’ün yeminli muarızlarının “Bak, Atatürk’ten bahsederken başına (O) sıfır koymuş..” diye sevinmelerinden çekindim!.

Yine, adamın biri çıkıyor ve diyor ki: “Demokrat Parti’nin iktidara gelişi, bir karşı devrimdir..”

Bunu söyleyen kişinin muradı elbette farklı, ama söylediği cümle doğru bir cümledir..

Zira Demokrat Parti, Atatürk devrimlerine karşı bir nev’i karşı devrim gerçekleştirmiş olan İsmet İnönü’nün diktacı tutumuna karşı bir karşı devrim özelliği taşıyor..

Bunu yazan “devrimci ağabeyimiz”, Atatürk’ün ölümünden sonra 12 yıl geçmiş olmasına rağmen, hala bir Anıtkabir’in inşaatını tamamlayamayan iktidarın İsmet İnönü iktidarı olduğunu ve inşaatın Demokrat Parti'nin 3. yılında tamamlandığını bilmiyor mu?

Bunu yazan “karşı devrim karşıtı devrimci”, Atatürk’ü Koruma Kanunu’nun Demokrat Parti tarafından çıkarıldığını bilmiyor mu?

Bunu yazan “Marksist kardeşimiz”, hem Marksistlere hem Türk milliyetçilerine en büyük zulmün İsmet İnönü’nün iktidarı zamanında yapıldığını; örneğin Nazım Hikmet’in ağır hapse çarptırıldığını, Nihal Atsız ve Alparslan Türkeş’in de aralarında bulunduğu 44'lere işkence yapıldığını bilmiyor mu?

10.Kasım.1938 saat 09.05 itibariyle Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’nın niçin “İkinci adam” İsmet İnönü değil de Celal Bayar olduğunu; 11.Kasım.1938 tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna ikinci adamlığı “tensip buyurulmamış” İsmet İnönü’nün nasıl oturduğunu bilmiyor mu?

Bilmiyorsa, muhakkak ki bu bir cehalettir; cehalet, neticede tek başına ayıp bir şey değildir..

Okuduğunu anlayamayacak bir beyin taşıdığı için bilmiyorsa, bu bir geri zekalılıktır; ve yine neticede bu tek başına ayıp bir şey değildir..

Ama biliyor da bilerek böyle yazıyorsa, ya kompleksli biridir, ya kin duygusu iliklerine kadar işlemiş biridir ya da yalancıdır..

NOT: Benim yeminli kadim muarızlarım, bana “vurucu” yorum yazmanızı kolaylaştırmak için size bir kaç ipucu vermek istiyorum..

Bana:

"Mütareke gazetecisi" demeniz için, 4 paragrafı;

“Gayri milli” demeniz için, 6. paragrafı;

“Şeriatçı yobaz” demeniz için, 7. paragrafı;

"Atatürk düşmanı” demeniz için, 10. paragrafı;

“Atatürkçü” demeniz için, 14. paragrafı,

“Marksist” demeniz için, 20. paragrafı;

“Turancı” demeniz için, yine 20. paragrafı;

gerekçe olarak gösterebilirsiniz!..

Ama bunları gerekçe olarak gösterirseniz, ben de sizlerin idrak, i’zan ve irfan ölçülerinizin derecesi için 23. paragrafı gerekçe olarak gösteririm!.

Devam etcem!!!

aykız
08-18-2005, 08:44 AM
sayemde 1 oyla %100 olarak irkci+turanci onde
:)
buyuk ihtimal 1 oyda kalir o secenek

Kalmaz...Beni unuttun kız:lol:

asena
08-18-2005, 08:47 AM
gizli biri daha var aybike ablacim.3 kisi olmusuz cunku

oğuz
08-18-2005, 08:58 AM
Usta ben bu paragraf olayını çok sevdim. peki 22 nci paragrafa göre ne oluyorsan ?

4twelve
08-18-2005, 09:15 AM
Usta ben bu paragraf olayını çok sevdim. peki 22 nci paragrafa göre ne oluyorsan ?
ben sen yok,vatan var:twisted:

aykız
08-18-2005, 09:50 AM
gizli biri daha var aybike ablacim.3 kisi olmusuz cunku

ne güzel..kim acaba?

genco
08-18-2005, 10:13 AM
“Türkiye’de Kürt sorunu vardır” gibi çok basit bir cümleyi bile çarpıtarak, “Erdoğan, PKK ağzıyla konuşuyor” şeklinde demeç vermek, “Türkiye’de ayrıca akıllı adam sorunu da var” tespitine haklılık kazandırmaktan başka ne işe yarıyor?

Yukarıdaki yorumuna katılmıyorum...

Erdoğan gerçekten akıllı biri olsaydı Kopenhag'da "yok" dediğine 5 ay sonra "var" demezdi...

Diyarbakır'a gidip"Sizi birinci sınıf vatandaş yapacağız" demek ne demektir? Diyarbakırlılar kaçıncı sınıf vatandaştı ki?

"Büyük devletler de hata yapar" sözüyle, Türk devleti ne gibi bir hata yapmıştır açıklamalıdır...

İşte bunun adı bal gibi takiyecilik oluyor...

Bakalım 23 Ağustos'ta ne diyecek?..

Diğer yorumlarının çoğuna katılıyorum...

Yerinde tesbitler yapmışsın...

Çok samimi buldum...

Yani beğedim...

Devamını da zevkle okuyacağım...

aykız
08-18-2005, 10:46 AM
Aferim twelve...

4twelve
08-18-2005, 10:52 AM
Yukarıdaki yorumuna katılmıyorum...

Erdoğan gerçekten akıllı biri olsaydı Kopenhag'da "yok" dediğine 5 ay sonra "var" demezdi...

Diyarbakır'a gidip"Sizi birinci sınıf vatandaş yapacağız" demek ne demektir? Diyarbakırlılar kaçıncı sınıf vatandaştı ki?

"Büyük devletler de hata yapar" sözüyle, Türk devleti ne gibi bir hata yapmıştır açıklamalıdır...

İşte bunun adı bal gibi takiyecilik oluyor...

Bakalım 23 Ağustos'ta ne diyecek?..

Diğer yorumlarının çoğuna katılıyorum...

Yerinde tesbitler yapmışsın...

Çok samimi buldum...

Yani beğedim...

Devamını da zevkle okuyacağım...

Alinti arkadasim Internethaber.Fikri Akyuz..Okumani tavsiye ederim...
Erdoganin Kopenhag da demek istedigi''Bizim aile problemimiz''Dis politika maharet ister,bazen basbakanda olsan hariciyecilere uymak zorundasin!!!
Diyarbakirli birinci sinif vatandassa,Bagdat Caddesinde ,Ulus ta,Etiler de oturan Kacinci sinif,????unutma arkadasim,bir ulkede bazilari daha da esitse,bu sikintiyi giderebilmek icin adim atmak gerekir,sen diyebilirmisin bu ulkenin dogusu gulluk gulistanlik????
Devam etcek!!!

oğuz
08-18-2005, 10:56 AM
Erdoganin Kopenhag da demek istedigi''Bizim aile problemimiz''Dis politika maharet ister,bazen basbakanda olsan hariciyecilere uymak zorundasin!!!
Diyarbakirli birinci sinif vatandassa,Bagdat Caddesinde ,Ulus ta,Etiler de oturan Kacinci sinif,????unutma arkadasim,bir ulkede bazilari daha da esitse,bu sikintiyi giderebilmek icin adim atmak gerekir,sen diyebilirmisin bu ulkenin dogusu gulluk gulistanlik????
Devam etcek!!!

Usta herkes hak ettiği yerdedir diye bir deyim vardır ben bu söze çok inanır ve çok severim !

4twelve
08-18-2005, 11:00 AM
Usta herkes hak ettiği yerdedir diye bir deyim vardır ben bu söze çok inanır ve çok severim !

Bana dokunmayan yilan bin yasasin da bir deyimdir,ben bu soze hic inanmam ve nefret ederim..
O zaman biz de Turkiye olarak su an hak ettigimiz yerdemiyiz.12 Eylul u hak mi etmistik,yada Pkk terorunu,30.000 kisi hak ettigi icnmi oldu!!!!
Ustam ne olur biraz dusun sora yazz
Ben politika konusmaya basladim,kendinize dikkat edin gencler!!!!:twisted:

oğuz
08-18-2005, 11:04 AM
Bana dokunmayan yilan bin yasasin da bir deyimdir,ben bu soze hic inanmam ve nefret ederim..
O zaman biz de Turkiye olarak su an hak ettigimiz yerdemiyiz.12 Eylul u hak mi etmistik,yada Pkk terorunu,30.000 kisi hak ettigi icnmi oldu!!!!
Ustam ne olur biraz dusun sora yazz
Ben politika konusmaya basladim,kendinize dikkat edin gencler!!!!:twisted:

Türkiye olarak hak ettiğimiz yerde olmak için önce hak etmemiz gerektiğine inanıyormusun ? Hak ettikmi ???

12 Eylül haketmedikte 12 Eylül gökten zembillemi indi.bu oluşuma biz davetiye çıkarmadıkmı ?

pekeke terörüne 30.000 kurban vermişiz ,binlerce yıldız bu ülkenin,bu bayrağın,bu milletin bölünmez bütünlüğü için verdiğimiz milyonların yanında çokmu fazla ???

Usta banada bu yaştan sonra yazdıracan ama pir yazdırıcan...:rolleyes:

4twelve
08-18-2005, 11:17 AM
Türkiye olarak hak ettiğimiz yerde olmak için önce hak etmemiz gerektiğine inanıyormusun ? Hak ettikmi ???

12 Eylül haketmedikte 12 Eylül gökten zembillemi indi.bu oluşuma biz davetiye çıkarmadıkmı ?

pekeke terörüne 30.000 kurban vermişiz ,binlerce yıldız bu ülkenin,bu bayrağın,bu milletin bölünmez bütünlüğü için verdiğimiz milyonların yanında çokmu fazla ???

Usta banada bu yaştan sonra yazdıracan ama pir yazdırıcan...:rolleyes:
Ustam,sana usta diyorum cunku ustasin,yoksa bizimki si agiz aliskanligi klavye aliskanligi degil....
Ancak sen dedinki herkes hak ettigini yasar diye daha 2 post once hemde.....
Al sana ATASOZU olacak bir cumle''Turk zorlanmadan ve zorlamadan kazanmak ister''Bu lafima karsi cikan 2 dakika kendini dusunsun sonra cevap yazzsin...Iste bunun icin Avrupa eger TAAA Ordaysa Turkiye Burda..Bunun icin 12 Eylul bunun icin Pkk!!
Sinavda kopya metodlari yada sorulari bile ele gecirebilsek!!!Yaa Belediye de bi tanidik varmi?Ufak bi isimiz varda???Ula bu polislerde yaramaz adam!!!Ulan bu hocada takti bana ha!!!Bu forumdakiler de amma salak haa!!Ulan olm Recep kesin illegeal yapiyo lan yoksa bu kadar para kazanilirmi??Gs sampiyon oldu kesin Mehmet Agar yapti!!!FB sampiyon oldu Aziz Yildirim hakemleri aldi!!Memur bey azicik ictim al sana corba parasi!!!La msutafa Oguz sigortaciliktan iyi para kazaniyo lan,gel bizde sigortaci lik yapalim,Aysenin kocasi Ayse ye araba almis sen bana ne zaman alacan!!!!
Bu sozler bir yerlerden tanidik geliyomu ustam yok deegilse Daha sayiyim mi ustam?????

oğuz
08-18-2005, 11:27 AM
Ustam,sana usta diyorum cunku ustasin,yoksa bizimki si agiz aliskanligi klavye aliskanligi degil....
Ancak sen dedinki herkes hak ettigini yasar diye daha 2 post once hemde.....
Al sana ATASOZU olacak bir cumle''Turk zorlanmadan ve zorlamadan kazanmak ister''Bu lafima karsi cikan 2 dakika kendini dusunsun sonra cevap yazzsin...Iste bunun icin Avrupa eger TAAA Ordaysa Turkiye Burda..Bunun icin 12 Eylul bunun icin Pkk!!
Sinavda kopya metodlari yada sorulari bile ele gecirebilsek!!!Yaa Belediye de bi tanidik varmi?Ufak bi isimiz varda???Ula bu polislerde yaramaz adam!!!Ulan bu hocada takti bana ha!!!Bu forumdakiler de amma salak haa!!Ulan olm Recep kesin illegeal yapiyo lan yoksa bu kadar para kazanilirmi??Gs sampiyon oldu kesin Mehmet Agar yapti!!!FB sampiyon oldu Aziz Yildirim hakemleri aldi!!Memur bey azicik ictim al sana corba parasi!!!La msutafa Oguz sigortaciliktan iyi para kazaniyo lan,gel bizde sigortaci lik yapalim,Aysenin kocasi Ayse ye araba almis sen bana ne zaman alacan!!!!
Bu sozler bir yerlerden tanidik geliyomu ustam yok deegilse Daha sayiyim mi ustam?????

Usta;
Yazdığımız yazıların aynı istikamete gittiğini görmüyormusun ? Biz bu kadarını hak ediyoruz ve hak ettiğimiz kadarını alıyoruz...
Biz galeriye bir arada daha fazla sokmak için kolon keser sonrada depremin tetiklemesi ile vah vah deriz,otobanda durma bekleme yapmak yasaktır biz kaçırdığımız kavşak için 2 kilometre geri geri gideriz,biz bırak kaçak elektirik kullanmayı memleketteki ahırların ısıtmasını bile kaçak elektirik ile yaparız,bu ülkedeki insanların bir kişiyi daha eksik gösterip az ssk primi ödicem diye yırtınır ama ülke vatandaşının yarısında yeşil kart vardır,bu milletin vekilinin karısının prostat ameliyat masrafı direkten döner,benim mahallemde bina yüksekliği 7 kat iken Beşiktaş belediyesinden çıkan yarım saatlik belediye kanının ile 3 apartaman 20 kat çıktı sadece yarım saatlik kanun ile,bu ülkenin tarım bakanları değilmiydi çernobilden sonra karadeniz çayını,fındığını millete yediren ve içiren,bu ülkenin insanı değilmidir kaçırdıkça kendini akıllı verdikçe aptal gören...

liste o kadar çok uzar giderki onun için yine tekrarlıyorum;hak ettiğimiz gibi yönetilip hak ettiğimiz gibi muamele görüyoruz. kaderin gözü kör olsunki kurunun yanında bu memlekette yaşta yanıyor...

aykız
08-18-2005, 11:34 AM
oğuz haklı twelve sende istikamet aynı yönde...

insanların hakedildikleri şekilde yönetildikleride doğru
Yarın bir seçim olsa aynı parti kazanır..hata nerde acaba?

4twelve
08-18-2005, 11:36 AM
Usta;
Yazdığımız yazıların aynı istikamete gittiğini görmüyormusun ? Biz bu kadarını hak ediyoruz ve hak ettiğimiz kadarını alıyoruz...
Biz galeriye bir arada daha fazla sokmak için kolon keser sonrada depremin tetiklemesi ile vah vah deriz,otobanda durma bekleme yapmak yasaktır biz kaçırdığımız kavşak için 2 kilometre geri geri gideriz,biz bırak kaçak elektirik kullanmayı memleketteki ahırların ısıtmasını bile kaçak elektirik ile yaparız,bu ülkedeki insanların bir kişiyi daha eksik gösterip az ssk primi ödicem diye yırtınır ama ülke vatandaşının yarısında yeşil kart vardır,bu milletin vekilinin karısının prostat ameliyat masrafı direkten döner,benim mahallemde bina yüksekliği 7 kat iken Beşiktaş belediyesinden çıkan yarım saatlik belediye kanının ile 3 apartaman 20 kat çıktı sadece yarım saatlik kanun ile,bu ülkenin tarım bakanları değilmiydi çernobilden sonra karadeniz çayını,fındığını millete yediren ve içiren,bu ülkenin insanı değilmidir kaçırdıkça kendini akıllı verdikçe aptal gören...

liste o kadar çok uzar giderki onun için yine tekrarlıyorum;hak ettiğimiz gibi yönetilip hak ettiğimiz gibi muamele görüyoruz. kaderin gözü kör olsunki kurunun yanında bu memlekette yaşta yanıyor...

Sence Biz bunun farkindamiyiz,bide ustam en buyuk hatalarimizdan biri bu tip yazilari bu tip ozelestirileri okuyunca,ya valla doigru egitim sart deriz duzelmemez lasim deriz sonra gider kendimiz beterini yapariz!!!!
Adam vatan millet diye Turan diyo senin askerlik isi ne oldu diyourm''Abi bedelli cikana kadar kacacaz diyo''
Hatirlarmisin bi Azmi Karamahmutoglu diye bir zat vardiUlku Ocaklari GB si artik illagalitE cart curt falan diyodu adam Ulku Ocaklarina GEnel baskan olmus,35 yasina kadar askerden kacmis hep ama hep BU NE PERHIZ NE LAHANA TURSUSU....
X sahis bana Karl Marx i anlatiyo bakiyon Amerika da yasama sevdasinda....Demiski Mevlana Hazretleri""Ya Gorundugun gibi Ol Yada Oldugun Gibi Gorun''

genco
08-18-2005, 12:45 PM
Devam etcek!!!

Tavsiyene menuniyetle uyacağım, şu sıralar olmasa da, en kısa zamanda okuyacağım...

Valla usta, Kopenhag'daki batılı gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında "Bizim Kürt sorunu diye bir meselemiz yok" dediğini duydum...

Doğu'yu iyi bilirim, bir çok yerini gezdim gördüm. Gerçekten de güllük gülüstanlık değil...
Ama Anadolu'nun öyle yerleri var ki daha beter... Manzaralara bakıp şaşarsın inan. Kastamonu, Sinop gibi orman köylerinde daha yol,su,elektrik,okul yok! Sivas'ın,Yozgat'ın köylerinde hala atarabasıyla tarım yapan köyler var!

Ekonomik yatırım mı gerekiyor; yapılsın...
Bir takım özel teşvikler mi gerekiyor yapılsın. Hem de biran evvel..

Ama böyle içi boş laflarla "sandık" hayali kurmak hoş değil...

PO.
08-24-2005, 03:21 PM
Bu sonuçlar gerçeği yansıtmıyo galiba. Çünkü çoğunluk ya milliyetçi değil ya ırkçı değil. Ama forumun genelinde yazılanlara bakarsak biraz ters istikamette bir sonuç çıkıyor. Bir de kronik Fenerliler var...

asena
08-24-2005, 03:29 PM
Bu sonuçlar gerçeği yansıtmıyo galiba. Çünkü çoğunluk ya milliyetçi değil ya ırkçı değil. Ama forumun genelinde yazılanlara bakarsak biraz ters istikamette bir sonuç çıkıyor. Bir de kronik Fenerliler var...

:lol: :lol: :lol:
Hay Allah iyiliini versin.

aykız
08-24-2005, 04:20 PM

Ben ırkçıyım vede oyumu o yönde kullandım..vede asla kronik hastalığım yok...hehee yani varda şey bu FB değil...:lol:

AlpGiray
08-24-2005, 06:48 PM
Kafa tasci milliyetcilik ve irkci milliyetcilik biraz genis olarak aciklanabilirmi ne anlama geliyorlar ve aralarindaki fark nedir..?

Haydar Vites
08-24-2005, 06:56 PM
Arada küçük nüans farkları olması açısından ankete böyle seçenekler koymuştum. Kafatası milliyetçisi kendi milletinden olanların belirli bir kafatası biçimi olduğunu düşünerek bu brekisefal, bu dolikosefal, bu Türk bu Kürt vs. diye insanları ayırır. Hitler de insanların kafatasını ölçüyordu ve Alman standartlarına uyduğunu düşündüğü insanların evlenip çocuk yapmaları için uğraşıyordu. Sonuçta burada da bir ırkçılık sözkonusu ama her ırkçı kafatasıcı değildir. vs. etc. bla bla bla...

Administrator
08-25-2005, 12:39 AM

ikcililktan nefret deilmeni buyuk sebebi 2.dunya harbinde ozbeklerin cektigi eziyet ve bu eziyet dolayi irkci ve fashistlara karshi olushan nefrettendir.allah shukur slalak fransizlar gibi milletchi olmayacagiz..fransada calishan cok kazak ve ozbekler var onlari fransizlara indan yerine koymuyorlar ,,

Bilge_Kagan
08-25-2005, 05:01 AM
Ozbeklere, hatta tum boyunduruk altindaki Turklere o eziyeti Sovyet Rusya cektirmis olmasin ? ( konu ilerlerse daha da aciklama yaparim. Turklerin aci cekmesine sadece alman fasistleri mi sebep oldu acaba ? )

kurshad
08-25-2005, 04:00 PM
Arada küçük nüans farkları

Vites yine patlatti bombayi :lol: :lol: :lol:

Haydar Vites
08-25-2005, 04:06 PM
Anlatım bozukluğu mu olmuş?

Haydar Vites
08-25-2005, 04:36 PM
"Nüans farkı" pek çok web sitesinde bir anlatım bozukluğu olarak gösteriliyor, fakat aralarında profesörlerin, gazetecilerin, yazarların, tiyatrocuların bulunduğu insanlar böyle bir ifadeyi kullanıyorlar.

Modern dönemde, "Judaism" ve "Tora" terimleri birbirinin yerine kullanılabilmektedir. Ancak aralarında bir nüans farkı vardır. (yazan: Prof. Dr. Baki ADAM, http://fortuna.divinity.ankara.edu.tr/~adam/yahudidinanla.html (http://fortuna.divinity.ankara.edu.tr/%7Eadam/yahudidinanla.html))

Türk gencini dünyanın diğer milletlerinin gençleriyle bir araya getirin aralarında nüans farkı bile yok.
(yazan: Müslüm Karabacak, Yeni Mesaj Gazetesi http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=yazarlar&haberno=4415&tarih=2003-09-18)

Valla ben böyle hissetmedim hiç. Her gece değişik oluyor, aynı olmuyor, seyirci değiştiği için... Her gece başka birilerine anlatılan bir şey. Burada nüans farkı var. (Derya Baykal, http://www.e-kolay.net/kadin/ana_detay.asp?MainID=358&PID=1199&HaberID=267044)

Rahatlık, estetik, işlevsellik ve gücün bileşkesidir elinizin altında olan.
Nasıl tarif edilirse edilsin, dünyadaki milyonlarca Mac'çi için, basitlikle kolaylık arasındaki anlam farkı, dost ile sırdaş arasındaki nüans farkı, grup ile aile arasındaki sıcak farkıdır, Macintosh kullanmak. Şaraptaki mahsul farkıdır� (Bahattin Apak, MacLine Dergisi http://www.macline.com.tr/dergi_mart04/elmalikek.htm)

Ahmet Kaya’nın söyledikleriyle, Mesut Yılmaz’ın söyledikleri ve meclisten geçen yasalar arasında nasıl bir nüans farkı vardı? (Hüseyin Mümtaz, Hakimiyet-i Milliye Gazetesi http://www.hakimiyetimilliye.org/modules.php?name=News&file=article&sid=977)

‘Modernizm’ ve ‘avangard’ terimlerinin arasındaki nüans farkı, Bürger'in avangardı kavramsallaştırması ile ortadan kalkar. (http://www.mimarlarodasi.org.tr/mimarlikdergisi/index.cfm?sayfa=mimarlik&DergiSayi=28&RecID=377)

Çünkü sağ ve sol örgütler nüans farkı ile birbirine benzeyip aynı anlayışta olduklarından çoğunlukla aynı kişileri hedef seçebilirler.
(http://www.deepnot.com/deepprint.php?pKey=20)

asena
08-25-2005, 04:54 PM
"5 alternatifimiz var","nuans farki" gibi yanlisliklar cok kullaniliyor.

Kür Þad
08-27-2005, 04:53 AM
TÜRK bir ýrkýn adý, Özbek, Kazak, Tatar, Oðuz vs. ise bu ýrkýn kollarýdýr ya da daha doðru bir tabirle boylarýdýr. Bir Anadolu Türkü ile Özbek ya da Kazak Türkü arasýnda ýrksal olarak hiç bir fark yoktur. Fark daha çok kültürel yetiþme tarzý ya da maruz kalýnan kültürel etkilerden dolayý ortaya çýkmaktadýr. Oðuz, Özbek, Kazak gibi boy isimlerini farklý bir ýrk gibi göstermek hatalýdýr. Bu noktadan hareketle Turancýlýk fikri ortaya çýkmýþtýr.

Türkçülük milliyetçiliktir. Irkçýlýk ve Turancýlýk da bunun kapsamýna dahildir..

mehmet_2006
03-29-2006, 12:50 PM
Bu konu bayağı eskide kalmış,
Türkiyede son zamanlarda siyasi parti anketlerine bakarak Türk milliyetciliğinin arttığı yolunda yorumlar yapılıyor. İlk akla gelen Pkk nın provakasyonlarının bir sonucu olarak görünüyor.En azından ben böyle düşünüyorum.

Colpan
03-29-2006, 01:10 PM
Benim milliyetçiliğim bâzı arkadaşlarımızın deyimiyle "hodbince ve mağrurca". :D

cCc_Onur
03-29-2006, 01:41 PM
S.A soydaşlarım
Ben Türkiyede bulunan dedesi vakti-i zamanında kafkaslardan göçüp gelmiş
bir avar Türk'üyüm.Şeyh Şamil Torunu Osmanlı Torunu Olmaktan gurur duydum ömrümün sonunan kadar da duyacağım.
Bence Önemli olan nokta ırkçılıktan ne anladığımızdır
Irkçılıktan anlayışımız ırkımıza mensup olmayan insana yaşamn şansı tanımamak,o insanı 2.sınıf insan olarak(Ki bence bunun adı ırkçılık değil kafatasçılıktır.) görmek ise ben ırkçı değilim.
Ama benim ırkçılık ,Daha doğrusu Türkçülük anlayaşım Türk örfüne ananesine bağlı bir yaşam sürmek,çoluğuna çocuğuna böyle bir yaşamı aşılamaktır.
Bana göre yaşam şansı tanınmaması gereken, 2. sınıf ya da 5.sınıf bir yana insan bile olarak görülmemesi gerekenler ise ; Türk'lüğü Türkiye'yi bir düşman olarak gören,Türk toprağından toprak çalmak isteyen köpeklerdir.

Umarım Ne demek İstediğimi anlatabilmişimdir.
Anket eğer kapanmasıydı tercihim Irkçıyım+Turancıyım olucaktı, ama kapanmış.

Yüce yaradan bizlere Mlliyetçi Türkiye'yi ,TURAN'ı görmeyi nasip etsin

Tabriz_Han
03-29-2006, 02:29 PM
Katiliyorum Onur, Irkicilik Turklere yakismaz bizim tarihmizde, geleneklerimizde, kultur, adaletimizde YOKTUR boyle bir Avrupa hastaligi, hic de olmasin, Insanligin en cirkin tarafi Irkcilikdir.

Turk Dovletler Birligi savuncuyum, Milliyetciyim ama asla Irkci deyilim ve hayata olmam.

HER MILLETE SAYGIM VAR HEM MUSLUMAN HEM TURKUM