View Full Version : Gıcık Eden Reklamlar
Haydar Vites
08-19-2005, 06:52 PM
Reklam arası program gösteren televizyon kanallarının çok olduğu Türkiye'de yayınlanan reklamlardan büyük ihtimalle gıcık olduklarınız vardır.
Kim hangi reklama gıcık oluyor?
Eğer yazarsanız markadan bahsetmeyin. Hangi reklam olduğunun anlaşılması için reklamdan bir repliği vs. yazın. (Sizi gıcık eden belki de o repliktir)
Torcoman
08-19-2005, 07:43 PM
maçların en önemli anlarında çıkan tüp reklamları(milangaz ipragaz), ve büyük altyazıyla yazılan reklamlar beni çıldırtıyor, gıcık kapmak değil delirtmek daha uygun bir kelime kalır, elimde olsa o tüplerle ne yapacağımı biilirdim ben ama..
Benim en gıcık bulduğum reklam hangisidir diye düşündüm aklıma yüzlerce reklam konsepti geldi...
Özellikle bu aralar her kanalda insanın gözünün içine sokar gibi 'Bi bir numaralı şişe"muhabbeti başladrıki sormayın gitsin...
Reklamında gazına gelmiş olmamızında verdiği etki ile bir süre bende bu şişenin peşine düşmüştüm ama karadeniz yoğurt olsa misali bizim yanımıza bile yaklaşmadı...
En sonunda hayırlı haber geldi. 1 numaralı şişe bulunmuştu. alttaki resimde bulunan 1 numaralı şişenin resimlerini görüyorsunuz...
devam etcek...
Teknik bir hata olmuştur. özür dileriz ! bişi diil:rolleyes:
Haydar Vites
08-20-2005, 03:47 PM
-Hani sen bana bir şeker verdiydin ya, o şekerin adı neydi?
-Aha bak senin eskisi Can orda... Yanında da yenisi...
Torcoman
08-20-2005, 06:09 PM
her türlü banka reklamından nefret ediyorum, hele hele mastercard gibi duygu sömürüsü yapan kuruluşlardanda nefret ediyorum
yok paradan daha önemli şeyler de varmış da yokmuş da...
sanane kardeşim,maden paradan daha önemli şeyler var bırak o zaman maddiyati, maneviyata önem ver
mesela git tasavvufa ver kendini
TurkMen
08-20-2005, 07:11 PM
Benim en gıcık bulduğum reklam hangisidir diye düşündüm aklıma yüzlerce reklam konsepti geldi...
Özellikle bu aralar her kanalda insanın gözünün içine sokar gibi 'Bi bir numaralı şişe"muhabbeti başladrıki sormayın gitsin...
Reklamında gazına gelmiş olmamızında verdiği etki ile bir süre bende bu şişenin peşine düşmüştüm ama karadeniz yoğurt olsa misali bizim yanımıza bile yaklaşmadı...
En sonunda hayırlı haber geldi. 1 numaralı şişe bulunmuştu. alttaki resimde bulunan 1 numaralı şişenin resimlerini görüyorsunuz...
devam etcek...
Puhahahahhaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol:
Yok abi bu reklama ben gıcık olmadım :lol: Harika bi reklam yaaaaaa... hahahahahaaaaaaaaaa hala gülüyom. Bu resmi görmüştüm ama iskeletin kime ait olduğunu bilmiyordum :lol: Onu da öğrendim ya, artık ölsem bile gam yemem :lol:
aykız
08-21-2005, 11:33 AM
Puhahahahhaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol:
Yok abi bu reklama ben gıcık olmadım :lol: Harika bi reklam yaaaaaa... hahahahahaaaaaaaaaa hala gülüyom. Bu resmi görmüştüm ama iskeletin kime ait olduğunu bilmiyordum :lol: Onu da öğrendim ya, artık ölsem bile gam yemem :lol:
kime aitmiş...hahahahhahaha:lol:
TurkMen
08-21-2005, 12:42 PM
kime aitmiş...hahahahhahaha:lol:
Büyütte gör.. kime aitmiş.. kih kih kih :lol:
aykız
08-21-2005, 03:51 PM
Büyütte gör.. kime aitmiş.. kih kih kih :lol:
Büyüttüm len zaten ona gülüyom ya....Fantazilerinizin genişliğine..Onu görünce diyarbakır aklıma geldi...hahahahah karpuz olayı yani... bilirsin diyarbakır karpuzu baya iri olur hahahahahhahaaaah geberiyom gülmekten hihihiiiiiii:lol:
Oğuz, sizde kompleks var galiba. Bu forumdaki ayrı ayrı threadların altına Fenerbahçeliliğinizi göstermek için çeşit çeşit şeyler gönderiyonuz ve sonunda konuyu karıştırıyonuz. Şu anda bir threadi daha bok ettiğinizi görmüş bulunuyorum.
aykız
08-21-2005, 04:41 PM
Oğuz, sizde kompleks var galiba. Bu forumdaki ayrı ayrı threadların altına Fenerbahçeliliğinizi göstermek için çeşit çeşit şeyler gönderiyonuz ve sonunda konuyu karıştırıyonuz. Şu anda bir threadi daha bok ettiğinizi görmüş bulunuyorum.
Özür dilerim...kendi adıma ..ama ben bir cimbomlu olarak cevap yazamadan duramadım..pardon:oops:
Evet kardeşim tesbitiniz yerinde ve cuk diye oturmuş. bizde kompleks var ve bu kompleks genetik yani doğuştanım veya sonradan türlü hadiselerin sonucundamı kazanılmış bişi hala bulamadım amma velakin iz üzerindeyim.
Yalnız bana bok atacak olan dallama(özü dal kelimesinin türetmesinden gelir kesinlikle hakaret değildir ) 3 gün önce üye olduğu bir forumda daha ikinci postunda bunları yazmaya başlarsa art niyet arar ve ne türlü bir kuyruğa basılma sendromu olduğunu çözmeye çalışırım...
Bana adı geçen topicte konu harici yazdığımı söyleyen dallama adı geçen konu ile ilgili en ufak bir fikirde,görüşte bulunmamış sadece ve sadece bana giydirme yapmak için konunun içine balıklama atlamış ama konunun suyu çekildiği için konunun içine çakılmış...
Ben reklam ile ilgili fikrimi yazdım senin ile ilgili zikrimide belirttim...
Yalnız bana bok atacak olan dallama(özü dal kelimesinin türetmesinden gelir kesinlikle hakaret değildir ) 3 gün önce üye olduğu bir forumda daha ikinci postunda bunları yazmaya başlarsa art niyet arar ve ne türlü bir kuyruğa basılma sendromu olduğunu çözmeye çalışırım... Dallama kelimesi hakaret değilse bundan sonra dallama Oğuz diyelim. Kabul mü?
Foruma senden sonra ve yeni üye olmuş olabilirim. Ama bu tesbiti yapmak için özel bir çalışma yapmadım. Bu forumdaki threadları okuyarak bunu anlamak hiç de zor değil.
Bana adı geçen topicte konu harici yazdığımı söyleyen dallama adı geçen konu ile ilgili en ufak bir fikirde,görüşte bulunmamış sadece ve sadece bana giydirme yapmak için konunun içine balıklama atlamış ama konunun suyu çekildiği için konunun içine çakılmış...
Konuyu bir kere bok etmişsin. Her girdiğim topic'e yazı yazacağım gibi bir durum yok. Okuyup da çıkabılırım. Ama sen öyle her konuyu bok edersen tepki alırsın.
Anladın mı dallama Oğuz?
Çokmu beğendin ismini :lol:
seninde çıkar foyan yakında...
TurkMen
08-22-2005, 10:08 AM
Büyüttüm len zaten ona gülüyom ya....Fantazilerinizin genişliğine..Onu görünce diyarbakır aklıma geldi...hahahahah karpuz olayı yani... bilirsin diyarbakır karpuzu baya iri olur hahahahahhahaaaah geberiyom gülmekten hihihiiiiiii:lol:
Ama şu anda böyle bi karpuzlu foto yok.. :lol: o da yakında Gerets'in iskeletinden çıkarken görebileceksiniz. :lol:
TurkMen
08-22-2005, 10:13 AM
Yahu sana ne burda ne yazdığımızdan.. sıkıysan engelle arkadaşım.. İstediğimizi yazarız. Sen her olaya burnunu sokarsan MOD niye duruyor burda, şikayetin varsa ona söyle.. Milletin takımıyla ne işin var. Feneri sevmiyorsan sen de eleştir. Konuyu mok etmişmiş :lol:
Temur
08-22-2005, 10:15 AM
morpet mi molpet mi ne zıkkımsa ondan oldukça rahatsız oluyorum.
TurkMen
08-22-2005, 10:18 AM
evet.. haklısın kaan.. Erkekleri aşağılıyor özellikle:evil:
Aybike
08-22-2005, 06:31 PM
Ama şu anda böyle bi karpuzlu foto yok.. :lol: o da yakında Gerets'in iskeletinden çıkarken görebileceksiniz. :lol:
yok tabi..patlak şeyin resmimi olurmuş...kol kırılmış yen içinde kalmış... :lol:
Aybike
08-22-2005, 06:32 PM
evet.. haklısın kaan.. Erkekleri aşağılıyor özellikle:evil:
kadınlarıda.....
Torcoman
08-22-2005, 06:43 PM
evet, hani şu çekilişe katılmak için molpet alan gerzekten bahsediyorsun, süper bir yaratıcılık vallahi, o zaman sütyen tanga falan da alalım çekilişe girmek için, buradan parizyen şirketine sesleniyorum!!!
birde hem çocuk hem kariyer yapan insanlar var,vallahi de var billahide, her gün çalışırken bir yandan doğum yapmaya mı çalışıyorlar, ne büyük bir işkence olsa gerek, hele hele yaş ortalaması 22-25 olan Türkiye voleybol takımını o reklamda oynatmak ne kadar akıllıca ,tartışılır
Haydar Vites
08-22-2005, 06:50 PM
Nejat Uygur ne diyordu: Çocuklar televizyonda ne görseler istiyor... Mesela bizim oğlan geçen tutturdu Orkid isterim diye
-Ne yapacakmış çocuk orkidi?
-Bizim oğlan orkidi kağıt helva sanıyor...
Ya aklıma geldi şimdi, bende bir tane Özbekçe konuşma kılavuzu var, orada hijyenik kadın bağı karşılığı olarak "hatin kizlar belbağı" yazıyor. Özbekler öyle mi diyorlar sahiden?
Aybike
08-22-2005, 06:52 PM
evet, hani şu çekilişe katılmak için molpet alan gerzekten bahsediyorsun, süper bir yaratıcılık vallahi, o zaman sütyen tanga falan da alalım çekilişe girmek için, buradan parizyen şirketine sesleniyorum!!!
birde hem çocuk hem kariyer yapan insanlar var,vallahi de var billahide, her gün çalışırken bir yandan doğum yapmaya mı çalışıyorlar, ne büyük bir işkence olsa gerek, hele hele yaş ortalaması 22-25 olan Türkiye voleybol takımını o reklamda oynatmak ne kadar akıllıca ,tartışılır
niye len o yaşlardaki kadınlara lazım deelmi? :lol:
aslında bende uyuz oluyomda yaşla alakası yok..
Torcoman
08-22-2005, 06:55 PM
niye len o yaşlardaki kadınlara lazım deelmi? :lol:
aslında bende uyuz oluyomda yaşla alakası yok..
yok hayır, ben 22-23 yaşında çocuk yapmakdan bahsediyorum
evlenmeyi atladık hadi o yaşta, çocuk yapalım diyorlar
smaçda çakarım, havadayken çocukda yaparım daha güzel bir slogan
Aybike
08-22-2005, 06:58 PM
yok hayır, ben 22-23 yaşında çocuk yapmakdan bahsediyorum
evlenmeyi atladık hadi o yaşta, çocuk yapalım diyorlar
smaçda çakarım, havadayken çocukda yaparım daha güzel bir slogan
ben ilk çocuğumu 3.semesterdeyken yaptım...yani 19 yaşımda..ikinciside 20
yaşımda..3.ise 27 yaşımda...39 yaşında babanneydim :lol:
şimdi 43 yaşındayım ve 3 torunum var buna ne diyecen bakim... :lol:
Torcoman
08-22-2005, 07:15 PM
ben ilk çocuğumu 3.semesterdeyken yaptım...yani 19 yaşımda..ikinciside 20
yaşımda..3.ise 27 yaşımda...39 yaşında babanneydim :lol:
şimdi 43 yaşındayım ve 3 torunum var buna ne diyecen bakim... :lol:
amanin
şaka yaptım tabi
bu arada
torunlarının torunlarını görürsün inşallah
TurkMen
08-24-2005, 10:02 AM
Ya şu Calgonit ve Kosla reklamları var ya, bayılıyorum :lol:
Aysu Koparan
08-25-2005, 07:26 PM
"O shampuanla asil elektriklerme sachlarinda olacak" gicik oldughum reklam
TurkMen
08-25-2005, 07:31 PM
"O shampuanla asil elektriklerme sachlarinda olacak" gicik oldughum reklam
Saçları elektriklenen kızlar diğer kızdan güzel ama :thumbs: :twisted:
Torcoman
08-25-2005, 07:48 PM
tayvan asıllı bir firma olan Asus için çalışan Casper firmasının Türk halkına yutturmak istediği reklam kampanyalarından da nefret ediyorum, reklamlarda sanki o pc ler ve nottebook lar türk malıymış gibi sunuluyor vatandaşa
halbuki montajı bile burada yapılmıyor
Qarama
08-26-2005, 02:33 AM
donduyma vami donduyma?
Son zamanlarda reklam jeneriğinden önce ve sonra reklamlar çoğaldı. Lan onlar reklam değil mi zaten
Aysu Koparan
08-31-2005, 06:55 PM
Ne o öyle chocuklarin eline vermishler kartondan megafonu yok "bugüne bugün bugün" yok melodi yok shampiyon.
Bir de arka arkaya yayinlandi bu reklamlar. Sonunda ters de tepebiliyor bu tür reklamlar ve o shey satilmayabiliyor.
ba kubah
08-31-2005, 11:51 PM
Zihnimi tırmalayan bütün reklamlara gıcığım."Şampiyooon" diye bağıran çocuğun olduğu reklam.Sonra "molpediniz var mı?" sorusunu soran kızların olduğu reklam."Molpediniz var mı?" sorusuna yılışık bir mizah anlayışını yapıştırıvermek de büyük yetenek.
Bir de kadınlara diyet tarifleriyle ilgili bir Milliyet gazetesi reklamı çok ilginçti.Reklamın ilk 30 saniyesinde anlatılan özetle şuydu: "Hey sen şişko! Yüzlerce diyet tarifini uyguladın ama bi b.ka yaramadı dimi? Üstelik kafan karıştı, haklısın tabi bi sürü diyet tarifi var" Milliyet gazetesi sanki yeni bir buluş yapmış gibi diyet tariflerini eleştirdikten sonra noktayı koydu: "bi b.ka yaramayan diyetler dedim ya? Bi Kitapta topladık onları.30 Kupona!" Böyle pazarlama mı olur, bu reklamı izlerken içimden sadece birtakım küfürler geçti.
Bir de şöyle reklam vardı, tv reklamı değil ama değinmeden edemem."selam tanıdın mı beni? bugün ve perşembe günü akşam gazetesinde fotoğrafım var" diye mesaj geldi bir gün.Akşama kadar uyuduğum için mesajı geç okudum, akşam üzeri gazeteyi almak için bakkala indim ve gerçeği öğrendim. Bana gönderilen mesajın aynısı, binlerce Turkcell abonesine gönderilmiş.Akşam gazetesi de sabah erkenden tükenmiş.Bence çok zavallı ve adi bir reklamdı bu olay.
Ilteris
09-01-2005, 09:43 AM
Blendax :shock: :shock:
aykız
09-01-2005, 09:53 AM
Ne o öyle chocuklarin eline vermishler kartondan megafonu yok "bugüne bugün bugün" yok melodi yok shampiyon.
Bir de arka arkaya yayinlandi bu reklamlar. Sonunda ters de tepebiliyor bu tür reklamlar ve o shey satilmayabiliyor.
Ama bakın akılda kalıyor...
Reklamın amacı budur zaten akılda kalması.
Reklamın 3 hedefi vardır..
AĞLAT
GÜLDÜR
KIZDIR
Ama akılda kalsın...
Mesele bu kadar basit.
Haydar Vites
09-01-2005, 02:55 PM
Ama bakın akılda kalıyor...
Reklamın amacı budur zaten akılda kalması.
Reklamın 3 hedefi vardır..
AĞLAT
GÜLDÜR
KIZDIR
Ama akılda kalsın...
Mesele bu kadar basit.
Ben şahsen reklamına gıcık olduğum ürünleri satın almamaya çalışıyorum.
aykız
09-01-2005, 03:06 PM
Ben şahsen reklamına gıcık olduğum ürünleri satın almamaya çalışıyorum.
istisnalar kaideyi bozmaz..
Ama iyi düşün..İhtiyacın olduğu anda aklına ilk gelen marka hangisi:lol:
Bazı reklamlardan sonra satışlar düşebiliyor:
(http://www.kodadimedya.com/detay.asp?ID=1569)
Çocukları üzen reklam..! Kaymak, yenmekten korkunca, reklam ters tepti..
Yıllardır bilinen bir ürünü çocuklara hatırlatmak için yeni bir reklam yapacaksınız.. "Animasyon" reklamı çocukların da çok seveceğini zannedeceksiniz.. Ancak, çocukların "duygu dünyası"nı dikkate almadığınız için, reklam ters tepecek.. Bu olay, şu sıralar çocukların dünyayı nasıl farklı bir gözle algıladığını hesaplamadan hazırlanan "Eti Puf"un yeni reklamı için söz konusu oldu.. Eti puf"un kaymağının yenmekten nasıl korktuğunu gösteren reklam, çocukları nasıl etkiledi?
Çocuklara yönelik reklamlarda, özellikle onların duygu dünyasının hesaba katılması gerekiyor.. Yoksa, büyüklerin "şirin" bulacağı bir reklam, çocuklar tarafından tam tersi algılanabiliyor.. Bu konuya, Vatan gazetesinin tv eleştirmeni Yüksel Aytuğ da, köşesinden dikkat çekti. Yazısı aşağıdadır:
Çocuk gözüyle reklam
Eti Puf reklamını izliyor musunuz? Hani şu çikolatalı olanın, kaymaklı olanı korkuttuğu reklamı? Çikolatalı, kaymaklıya diyor ki, "Duyduğuma göre senin önce beyazını yiyorlarmış..." Bizimkinin kreması anında diken diken oluyor...
Bir anne aradı. Dedi ki, "5 yaşımdaki kızımla marketteydik. Çok sevdiğini bildiğim için Eti Puf aldım. Ama kızım 'Hayır, istemiyorum' diye ağlamaya başladı. Nedenini sorduğumda, 'Çünkü onlar yenmekten çok korkuyorlar' dedi. Meğer reklamdan fena halde etkilenmiş..."
Çikolata, şekerleme, gofret, sakız gibi ürünlerin kampanyalarını organize eden reklamcıların en büyük hedefi çocuklardır. Yukarıda naklettiğim olay, çocukların dünyayı nasıl farklı algıladıklarının güzel bir örneği. Siz "çocuklara şirinlik yapayım" derken, onları bir anda üründen uzaklaştırabilirsiniz.
Görünen o ki, çocuklara bir ürünü satabilmek için dünyaya "çocuk gözüyle" bakmak gerekiyor.
aykız
09-01-2005, 04:50 PM
Etipufun derhal reklam ajansını değiştirmesi gerekiyor..kesin bekarlardan oluşan bir ekiptir...
Haydar Vites
09-01-2005, 04:56 PM
Etipufun derhal reklam ajansını değiştirmesi gerekiyor..kesin bekarlardan oluşan bir ekiptir...
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/13.gif
aykız
09-01-2005, 05:01 PM
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/13.gif
Eeeeeee?.................:lol:
Çocukları yoktur yani anlamazlar....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.