View Full Version : Gagauz OtaĞi Hakkindakİ İftİralarla İlgİlİ....
stefan demir
08-22-2005, 02:20 AM
Gagauz Otağı hakkında sitenizde yer alan yalanlarla dolu mesajlara yanıt vermek istediğim için sitenize üye oldum. Üyeliğimi iptal etseniz dahi bu yanıtın silinmemesini rica ediyorum.
Birincisi: Gagauz Otağı'nda dini inanca asla bakmayız. Hiçbir müslüman ya da başka inanç mensubu TÜRK Gagauz Otağı'ndan dini nedeniyle atılmamıştır, atılmaz da. Kandil günü müslüman kandaşlarımızın kandilini de kutladık. Gagauz Otağı'nda din konusuna girmek istemeyiz. Din, kişinin özelidir ve her dine saygı duyarız. Gagauz Otağı'na müslüman Türkler de, ortodoks Türkler de, musevi Türkler de üyedir; ben örneğin katolik Türk'üm. Din konusunu asla ayrılıkçı, bölücü maksatlarla kullanmayı kabul etmeyiz, izin vermeyiz. Yeri gelmişken birisi benim bulgar olduğumu yazmış. Demek ki otağı hiç okumamış: Ben özbeöz Anadolu Türk'üyüm. Şu anda Almanya'dayım. Otağın kurucusu Maria Gagauz Türk'üdür. Türkiye'deki misyonerlere karşı en büyük kavgayı verip, sitelerini çökertip kapattıran da odur. Her türlü misyonerliğe karşıyız ve din konusuna girmeyiz.
İkincisi: Bizim ırkçı olduğumuzu, hatta nazi kafalı olduğumuzu iddia ediyorsunuz. Biz TÜRK'çüyüz, çünkü TÜRK'üz. TURAN idealinin ancak ve ancak Türklüğün ideali olabileceğini, Türk olmayan unsurların bu ideale asla hizmet etmeyeceklerini biliyoruz. Bazıları yok adam kürtmüş ama devlete bağlıymış, yok adam çerkezmiş de vatanı seven birisiymiş gibi avuntularla kendilerini aldatıyorlar. O zaman bir soru sorayım: Bin yıldır beslediğimiz, kanımızı emen kürtlerden TÜRK DEVLETİNE, TÜRK YURDUNA yararı dokunmuş tek bir isim gösterebilir misiniz??? Hayır! Ama ben size kürtlerin onlarca isyan ve ihanetini sıralayabilirim. Ya da recep tayyip denilen damat ferit zihniyetli vatan haini, avrupa birliği denilen şerefsizler birliğine taviz üstüne taviz verip neredeyse sevr paçavrasını diriltmeye çalışırken verdiği tavizlerden birinin ana dilde yayın olduğundan haberiniz var mı??? Elbette vardır. Peki anadilde yayın için en başta kimler sıraya girdi?? kürtler mi??? Hayır, onlar ancak üçüncü olabildiler. Araştırın bakalım, bu sözde devlete sadık unsurlar nasıl sıraya girdiler... Türkiye'nin birlik ve bölünmezliğinin en büyük tehdit altında olduğu bu dönemde anadilde yayın sırasına girenlerin vatana bağlı olduğuna mı inanıyorsunuz??? Osmanlı döneminde de ermeni köpeklerinin lakabı "millet-i sadıka" yani sadık milletti. Osmanlının zayıf düştüğü anda sadakatlerini isyanla, yüzbinlerce TÜRK'ü katlederek gösterdiler. Bu nedenle kendinizi avutmayı bırakın. Türk'ün asla dostu olmaz. Çünkü biz bu dünyayı yönetmek için varız; bunu bütün milletler biliyorlar ve bu nedenle bizi zayıf düşürmek için her türlü ihanete, şerefsizliğe hazırlar.
Üçüncüsü: Evet, bizim için tek Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'tür. Başbuğ Atatürk TÜRKLÜK yolunu aydınlatan meşaledir. Nasıl ki Bozkurt Türklüğün sembolü, Gagauzların bayrağı ise, Atatürk'te bütün TÜRKLÜĞÜN güneşidir. Buna inanmayan, bundan rahatsız olanınız varsa, kendisine şifalar dilerim. Aynı zamanda Türklüğün bütün bozkurtlarına da saygı ve sevgi duyarız: Örneğin Rauf Denktaş, sürgündeki Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı, Kırım'da, Azerbaycan'da ve her yerde TÜRKLÜK bayrağını taşıyan, TURAN yolunda yürüyen bozkurtlarla beraberiz. TÜRKLÜK yolundan sapıp ister arap, ister fars, isterse başkalarının kültürüne esir olmuş, şunun sentezi bunun sentezi zihniyetleri reddederiz. TÜRKLÜK asla ve asla başka unsurlarla karıştırılamaz. Bunu yaptığınız zaman sapla samanı birbirine karıştırırsınız, çuvallarsınız. O zaman tutar yollara "TÜRK kürt kardeştir" gibi saçmalıklar asar, bahçeli gibi TÜRKLÜĞÜ yalnızca nüfus cüzdanına bağlarsınız. O zaman da bartolomeyus gibi hain köpekleri, fettoş gibi kalleşleri, ermenileri, bütün hainleri kucaklarsınız. Türklüğün tarihi beslediğimiz, ekmek verdiğimiz unsurların ihanetleri ile doludur. Buna artık izin vermek olanaksızdır.
Dördüncüsü: avrupa birliği gibi TÜRK kanı içmeye susamış bütün şerefsizlere karşıyız. TÜRKİYE'Yİ zayıf düşürmek için taviz üstüne taviz isteyen, sevr denilen paçavrayı diriltmeye çalışan bütün şerefsizlere ve onların Türkiye'de işbirlikçiliğini yapan recep tayyip kod adlı melezlere de karşıyız. Başbuğ Atatürk şunu boşuna söylemedi: "Kendi kanından olmayan birine asla güvenme!" Onyıllardır Türkiye'nin gayrıTürk unsurların hükümetleri ile geri kalması, güçsüz düşmesi hepimize ders olmalıdır. pkk denilen şerefsiz köpekleri, bebek katili eşkiya başını daha küçükken ezip yok etmeyenler, üç beş çapulcu deyip geçenler TÜRKLÜĞE büyük ihanet etmişlerdir. apo denilen köpeği asmayıp, Taksim üzerinde uçaktan atmayıp besleyenler de aynı ihanete halka olmuşlardır. Şimdi de bu yaratıkları muhatap kabul edip, meşrulaştırmaya çalışan recep tayyip kod adlı hain de, kendilerine aydınlar diyerek ihanet peşinde olan şerefsizler de aynı çemberin parçaları durumundadırlar. Bu durumu göremiyorsanız, yanlış içindesiniz.
TÜRKLÜĞÜN ve TÜRK'ün tek ihtiyacı TÜRK BİRLİĞİ'dir. Ne şerefsizlerin avrupa birliği, ne de bizi sırtımızdan vuran arapların birliğidir.
Saygılarımla
Stefan Demir
KIZILBAŞ
08-22-2005, 02:32 AM
Dostum cok haklısın malesef türkiyedeki sözde milliyetçi olarak bililenler aslında İslam milliyetçiliği yapıyorlar yani ümetçiler ve malesefki Türk olsan bile kendi din inacında olmayanı hiçe sayarlar ve çünkü o gibi ziyniyetlerde sadece islam milliyetçiliği vardır,ben cok milliyetçi olarak gecinen gördüm ama aynı mezhep den dinden değilsen seni sevmesler ben cok karşılaştım dostum,bizler gercek türkçü olarak Alevisi,Sünnisi,Hrısıtiyani,Şaman Türkü hepsi birdir bizde, Çünkü bizlerde Sadece Türklük ön plandırdır yani Türk kanı taşıması ve iyi olması Bizlerde önemlidir,
dostum kal sağlıcakla;
YUNUS EMRE
KIZILBAŞ
genco
08-22-2005, 03:58 AM
Siteyi kötü kokular sardı, dezenfekteye ihtiyaç var...
Ajan-provakatör haşaralara karşı etkili bir ilaçlama şart oldu...
genco
08-22-2005, 04:03 AM
Maria,
Deşifre olma sırası sende..
stefan demir
08-22-2005, 04:14 AM
genco nickli şahıs!
kim olduğunu bilmiyorum ama, asıl haşare sensin. senin gibi soyukarışıkların TÜRKLÜĞE ya da TÜRKLERE laf etmesine izin vereceğimi sanma!
Hele ki, Maria hakkında konuşurken çok dikkatli ol! Sen onun binde biri kadar TÜRKLÜĞE bağlı biri olsaydın benim yazdıklarımın altına sen de imza atardın.
Bu mesajı yazanın Maria olduğunu zannediyorsan yanılıyorsun. Bak benim IP numaramı vereyim sana: 81.189.23.98
Araştırırsan nereden yazdığımı da görürsün.
Buraya yalnızca Gagauz Otağı hakkındaki iftiralara yanıt vermek için mesaj attım. Irzıkırık melezlerle mesajlaşmaya değil. Dilersen e.mail adresim: stefandemir@hotmail.de
Stefan Demir
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!!!
Dostum cok haklısın malesef türkiyedeki sözde milliyetçi olarak bililenler aslında İslam milliyetçiliği yapıyorlar yani ümetçiler ve malesefki Türk olsan bile kendi din inacında olmayanı hiçe sayarlar ve çünkü o gibi ziyniyetlerde sadece islam milliyetçiliği vardır,ben cok milliyetçi olarak gecinen gördüm ama aynı mezhep den dinden değilsen seni sevmesler ben cok karşılaştım dostum,bizler gercek türkçü olarak Alevisi,Sünnisi,Hrısıtiyani,Şaman Türkü hepsi birdir bizde, Çünkü bizlerde Sadece Türklük ön plandırdır yani Türk kanı taşıması ve iyi olması Bizlerde önemlidir,
dostum kal sağlıcakla;
YUNUS EMRE
KIZILBAŞ
.........
Alevisi,Sünnisi,Hrısıtiyani,Şaman Türkü hepsi birdir bizde, Çünkü bizlerde Sadece Türklük ön plandırdır
.........
KIZILBAŞ, Öyle diyorsun da birader, dini kimliğini forum rumuzu olarak seçen ve foruma girdiğinde ilk iş olarak Alevilikle (yani, dini kimlikle) ilgili başlığı açan sensin başkası değil. Kimse burada sünniliği, hristiyanlığı veya şamanistliği savunmazken bayram değil seyran değil Alevilerin ne kadar övülse yeridir insanlar olduğu propagandasını yapan sendin!! Güya Türkçülük kisvesi altında ayırımcılık propagandası yapan sensin, vesselam.
Bizde Türklük ön planda diyorsun - palavra! Senin önünde olan dini kimliğin ve bunu her attığın adımında hissettiriyor değil resmen gözlerin içine sokuyorsun. Senin gayen farklı olanları ortak paydada buluşturmak olasydı farklılıkları değil ortak yanlarımıza vurgu yapardın, "biz olmasak haliniz nice olurdu..." kabilinde karşı tarafı aşağılayıcı retoriklere de girmezdin.
Haydar Vites
08-22-2005, 05:28 AM
% This is the RIPE Whois query server #1.
% The objects are in RPSL format.
%
% Note: the default output of the RIPE Whois server
% is changed. Your tools may need to be adjusted. See
% http://www.ripe.net/db/news/abuse-proposal-20050331.html
% for more details.
%
% Rights restricted by copyright.
% See http://www.ripe.net/db/copyright.html
% Note: This output has been filtered.
% To receive output for a database update, use the "-B" flag.
% Information related to '81.189.16.0 - 81.189.31.255'
inetnum: 81.189.16.0 - 81.189.31.255
netname: UTA-ADSL-NET3
descr: UTA Telekom AG
descr: Wien
country: AT
admin-c: UH434-RIPE
tech-c: UIO1-RIPE
status: ASSIGNED PA
remarks: **********************************************
remarks: * ABUSE CONTACT: abuse@uta.at *
remarks: * IN CASE OF HACK ATTACKS, ILLEGAL ACTIVITY, *
remarks: * OTHER VIOLATIONS, SCANS,PROBES, SPAM, ETC. *
mnt-by: AS8437-MNT
source: RIPE # Filtered
role: UTA Hostmaster
address: UTA Telekom AG
address: ARES-Tower
address: Donau-City-Strasse 11
address: A-1220 Wien
address: AUSTRIA
phone: +43 1 9009 3647
fax-no: +43 1 9009 3967
e-mail: hostmaster@uta.at
admin-c: AW1167-RIPE
tech-c: TW205-RIPE
tech-c: PS2103-RIPE
nic-hdl: UH434-RIPE
mnt-by: UTA-DOMREG
role: UTA Internet Operations
address: UTA Telekom AG
address: Donau-City-Strasse 11
address: A-1220 Wien
phone: +43 1 9009 3333
fax-no: +43 1 9009 3599
e-mail: service@uta.at
remarks: * ABUSE CONTACT: abuse@uta.at *
remarks: * IN CASE OF HACK ATTACKS, ILLEGAL ACTIVITY, *
remarks: * OTHER VIOLATIONS, SCANS,PROBES, SPAM, ETC. *
admin-c: IL7-RIPE
tech-c: RD144-RIPE
tech-c: MH508-RIPE
nic-hdl: UIO1-RIPE
% Information related to 'UH434-RIPE'
route: 81.189.0.0/16
Donaucitystrasse 11
A-1220 Vienna
origin: AS8437
member-of: RS-UTA
remarks: ==================================================
remarks: UTA - Network Operation Center
remarks:
remarks: mail: service@uta.at
remarks: phone: +43 1 9009 3333 or 0800-882 662
remarks: fax: +43 1 9009 3599
remarks:
remarks: Abuse contact: abuse@uta.at
remarks: ==================================================
Haydar Vites
08-22-2005, 05:33 AM
Ben özbeöz Anadolu Türk'üyüm. Şu anda Almanya'dayım.
Bak benim IP numaramı vereyim sana: 81.189.23.98
inetnum: 81.189.16.0 - 81.189.31.255
netname: UTA-ADSL-NET3
descr: Wien
country: AT
No comment
stefan demir
08-22-2005, 07:02 AM
vites efendi,
kendini uyanık alemi aptal zannetme. Şu anda Almanya'dayım derken asıl olarak almanya'da yaşadığımı ima ediyorum. Geçici bir süre için Avusturya'dayım. Yoksa zaten her whois programında avusturya çıkacağını ben de senin kadar biliyorum.
Bunu yalnızca genco nickli şahısa yanıt olarak yazmıştım. Mesajıma yanıt olarak Maria'ya yönelik deşifre olacaksın falan gibi konuşmuştu. Ben de Maria değil, Stefan Demir olduğumu anlaması için IP numarasını verdim. Maria Türkiye'dedir, ne saklayacak ne de deşifre edecek bir sorunu yoktur. Türk ırkının şerefli bir evladıdır. Deşifre olacak olanlar TÜRKLÜĞE yamanmaya çalışan, ama her fırsatta TÜRK'e, TÜRKLÜĞE ihanet çabasında olan ırzıkırıklar, kanıkarışıklardır.
Stefan Demir
stefan demir
stefan demir
08-22-2005, 07:05 AM
PO. nickli şahıs!
aklınca laf oyunu yapıyorsan bil ki, seni doğduğuna pişman ederim. Senin gibi çok melezin canına okudum.
Stefan Demir
PO. nickli şahıs!
aklınca laf oyunu yapıyorsan bil ki, seni doğduğuna pişman ederim. Senin gibi çok melezin canına okudum.
Stefan Demir
Daha bugun uye olmus, kimsenin ne amacla katildigini bilmedigi birisi olarak nasil oluyor da tehditlerde bulunuyorsun? Efendi olan, efendi olarak konus, konusacak bir seyin varsa.
Bu kullanici ilk uyarisini forumda tehditlere basvurdugu icin almistir. Bilginize.
Bundan sanırım 3-4 sene öncesinde bir arkadaşım Gagauz Türklerinden bir milletvekilinin kızı ile evlenmişti...
İlk ogün orda duymuştum işin özü birazda garipsemiştim ne yalan söyliyeyim. Hem Türk hemde hristiyan:shock:
Bu forumları okudukça artık hiç bir şey bana garip veya ilginç gelmiyor çünkü yavaş yavaş bende Türk dünyasını tanımaya başlıyorum...
Konu ili ilgili açılan başlık biraz basın bildirgesi gibi gözüksede içerik olarak tatmin ediciydi.Diğer arkadaşların sizin yöneticiliğini yaptığınız forumu ne nedenle suçladığını bilmiyorum ama yakında insanlar birbirini tanıdıkça bu durumda aşılır diyorum...
Forum içinde dal'lama sıfatlı vatandaşa yaptığınız tehdit özellikle bir forum yöneticisi olduğunu iddia eden sizlere yakışmamış...
Hoşgeldiniz diyorum...
stefan demir
08-22-2005, 08:18 AM
Forum içinde dal'lama diye anıldığını söylediğiniz şahsın mesajına bakarsanız kızma sebebimi de anlarsınız.
Stefan Demir
Forum içinde dal'lama diye anıldığını söylediğiniz şahsın mesajına bakarsanız kızma sebebimi de anlarsınız.
Stefan Demir
Mikserlik yapmaya çalışan dal'lama adlı vatandaşı ciddiye almayın,ciddeye alacaksınız forum mod'una şikayetinizi gönderin ;)
Torcoman
08-22-2005, 12:38 PM
stefan sonuna kadar sizlerleyiz ırkdaşım
Tanrı Türkü Korusun, Yüceltsin
Torcoman
08-22-2005, 12:42 PM
Siteyi kötü kokular sardı, dezenfekteye ihtiyaç var...
Ajan-provakatör haşaralara karşı etkili bir ilaçlama şart oldu...
ne ajanı genco? bu adamlar hristiyan olsa bile hatta hatta misyoner olsa bile insanlara Türklük aşılıyorlar, bu da şu sıralar ileride azınlık durumuna düşeceğini göremeyen aptal Türk gençliği için son derece önemli
sen de o gençlerdensin işte
Torcoman
08-22-2005, 12:43 PM
Maria,
Deşifre olma sırası sende..
deşifre olma sırası sizde sayın genco-kağan
Ilk once stefan arkadasim hos geldin sana laf atan hiyar i kafana takma biz yanindayiz .
Pax sanada birsey soylemek istiyorum musluman olmayan turkler turkiyede hep iftira ve baski altinda kaldilar dolayisi ile kendilerine laf atildigi icin agresif olmalari normaldir hem arkadas burada haklarinda yapilan camur atmalara karsi cevap vermek icin topic acmis dallamanin biri bunlari okumadan burayi hasereler sardi diyebiliyor biz buraya ayni irkdaniz diye geliyoruz ozbekler musluman diye degil 1000 kere yazdik araplar bizi sevmiyor diye anlatamadik burada bir filistinli yazi yazssa kardes derler ama oz türk hristiyan Gagavuz yazinca haseremi oluyor ?
Onemli olan Turk birligi lutfen musluman olmayan turkleride kollayin.
Genco adli .. laf attiginda uyarmiyorsun kendisine laf atildi diye agresiflesen yeni uyeyi uyariyorsun olmaz boyle birsey simdiye kadar tarafsizliginla tanirdim bu aralar degistin Pax efendi eskisi gibi ol .
Son olarak sozde Turanci lar var bu sitede ama hepsi arap milliyetcisi tek dertleri islam birligi avrupalilara diyorsunuz tarafli diye muslumanlari avrupa birligine almiyorlar diyorsunuz siz daha musluman olmayan turke boyle davranirsaniz vay halimize.
Madem cross-posting yapıyoruz, hazır Stefan bey de buradayken söyleyeyim. Gagavuz Otağı'na geçenlerde üye oldum ve hiçkimseye karşı saygısızlık etmememe rağmen, cevap hakkı verilmeksizin siteden atıldım. Gerçi atıldığım ne ilk ne de son site orası, herneyse.
Yalnız, orada bir arkadaş benim Ermeni ve Rumlarla ilgili söylediklerimi öyle bir alıntılamış ki sanki ben Türk düşmanıymışım da Ermeni ve Rum menfaatlerini savunuyormuşum gibi tezahür etti vaziyet, onu burada izah edeyim.
Alıntılayan kişinin imzasında "biz Anadoluya kardeşlik için değil adam doğramaya geldik" gibisinden (kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama bu mealde birşeydi) bir şey yazıyordu. Bu Türklerin karakterine hakarettir. Biz Anadolu'da herkesin inancına saygı gösterip herkese hoşgörü gösterdik demiştim o mesajda ve Ermeni Patriğinin Selçuklu Hükümdarına sunduğu memnuniyet mektubundan ve Rum Patriğinin her sene Fatih Sultan Mehmet'in türbesinin başında rahmet ayini yapmasından bahsetmiştim. Yazımı alıntılayan kişi ise lafın gerisini çıkarıp sadece "Ermeni ve Rum Patrikleri" ile ilgili kısıma atıfta bulunarak, beni Hristiyan Türklere karşı Rum ve Ermenileri savunmakla suçlamıştı.
Kürtler ve bilumum gayr-ı Türk unsur hakkında, iblisin ağzına almaya haya edeceği lakırdılar, benim safça hislerle ziyaret ettiğim Gagavuz Otağ'ında adeta düstur edinilmiş.
"İkincisi: Bizim ırkçı olduğumuzu, hatta nazi kafalı olduğumuzu iddia ediyorsunuz." demişsiniz Stefan Bey. Evet, ben iddia ediyorum. Ama bu cümleyi öyle bir kurmuşsunuz ki sanki ardından "oysa ki biz ırkçı değiliz, vs.." diyecekmişsiniz gibi anlaşılıyor. Ama yazının devamında ırkçı olmadığınızı beyan eden bir ibareye rastlamadım. Sadece, sizi doğru anlamak için rica ediyorum: Atalarınızın ruhu adına, lütfen bir kere "Ben ırkçıyım" der misiniz? Benim gibi bir kanıbozuk (dur neydi o sütübozuk mu herneyse) bir Kürt bu bahşişi haketmiyor belki ama olsun büyüklük size, kulluk bize gerek.
el Baki Hüvel Baki
Kulunuz Mecit
Turk arakadasim anlattigin sebepler yuzunden moderatorluge karsiyim moderatorler forumlarin katilleridir buradada uc bes basibos moderator olmak icin bir tarafini yirtiyor ileride moderator olunca bunlarada kafa kesmeye baslarlar sen sanirim haksizliga gelmissin iki kelime dinlemeden birisini atmak hayvanliktir yapanlari kiniyorum.Bu arkadas eger samimi ise bu olayi acikliga kavusturup uyeligini geri verdirtmelidir.
Torcoman
08-22-2005, 01:06 PM
bu ülkede(TÜrkiye) ırkçı olmayan, kafatasçılık yapmayan tek ırk ne yazıkki Türkler, bu yüzden şu an bu iğrenç bataklıkta değilmiyiz?
Turk arakadasim anlattigin sebepler yuzunden moderatorluge karsiyim moderatorler forumlarin katilleridir buradada uc bes basibos moderator olmak icin bir tarafini yirtiyor ileride moderator olunca bunlarada kafa kesmeye baslarlar sen sanirim haksizliga gelmissin iki kelime dinlemeden birisini atmak hayvanliktir yapanlari kiniyorum.Bu arkadas eger samimi ise bu olayi acikliga kavusturup uyeligini geri verdirtmelidir.
Sanırım bir yanlış anlama sözkonusu. Moderatörün adil olmayan kararı sonucu atıldığım site, burası değil, Gagavuz Otağı idi. Üyeliğimin tekrar bahşedilmesi gibi bir talebim de yok. Saygılarımla
Yanlis anlasilma yok benim dedigim burada mod olmaya hevesliler var mod lar cogalinca burasida karisir ondan bahsediyorum.
asena
08-22-2005, 01:29 PM
Turkcu sitelere kayit sartlari,turk olmaktir.Turkculukte Turk olmanin sarti da bellidir.
Sartlari saglamayanin banlanmasi da normal bence.
genco
08-22-2005, 03:33 PM
Bana yöneltilen her türlü ağır ve hakaret dolu sözleri "KÖTÜ SÖZ SAHİBİNE AİTTİR" diyerek cavaplıyorum, aynı seviyeye düşmemek için...
Bulgaristan'dan benim ülkem hakkında ahkam kesen ve ajan-provakatörlüğü defalarca deşifre olmuş birine sıfatını söylemek, Türk vatandaşı olarak görevimdir...
Bir bildiğim var ki söylüyorum, bazıları gibi, işkembe-i kübradan sallamıyorum...
Stefan IPnedir?
Pax stefan demire ceza puanı vermişsin, bence haklı olarak. ama buna neden yok?
Bana yöneltilen her türlü ağır ve hakaret dolu sözleri "KÖTÜ SÖZ SAHİBİNE AİTTİR" diyerek cavaplıyorum, aynı seviyeye düşmemek için...
Bulgaristan'dan benim ülkem hakkında ahkam kesen ve ajan-provakatörlüğü defalarca deşifre olmuş birine sıfatını söylemek, Türk vatandaşı olarak görevimdir...
Bir bildiğim var ki söylüyorum, bazıları gibi, işkembe-i kübradan sallamıyorum...
Bu kisi hakkında bildigin ne varsa belgeli bir sekilde yaz hatalarini ortaya cikar ozur dileyecegim senden .
genco
08-22-2005, 04:49 PM
Bu kisi hakkında bildigin ne varsa belgeli bir sekilde yaz hatalarini ortaya cikar ozur dileyecegim senden .
Ne zaman istersen...
Sözümde duran biriyim..
Köroglu
08-22-2005, 04:57 PM
Daha bugun uye olmus, kimsenin ne amacla katildigini bilmedigi birisi olarak nasil oluyor da tehditlerde bulunuyorsun? Efendi olan, efendi olarak konus, konusacak bir seyin varsa.
Bu kullanici ilk uyarisini forumda tehditlere basvurdugu icin almistir. Bilginize.
Sayin moderatör "Pax".
Izlenimlerim bana sizin uyari veya baned hakkinizi türkcü kesime daha cabuk kullandiginizi gösterir gibi (Kizilbasda oldugu gibi)... Eger böyle ise yazik ediyorsunuz bize. Bizlerden asla ama asla kötülük beklememelisiniz. Cünkü her zaman dostca yaklasimda bulunuyoruz. Nedeni de belli...
Köroglu
08-22-2005, 05:01 PM
Stefan. Sizin Meseleniz Bizim Meselemizdir Kandasim!
asena
08-22-2005, 05:56 PM
Pax,isine karismak istemem,ama ordaki tehditi sanirim anlamamissin.
PO denilen kisi,Stefan IPnedir demis.Bunun ne oldugunu biliyorsundur.
Stefan da,bu cocukca,salakca,laf oyununa karsilik,lafla oynarsan pisman ederim demis.Bunun anlami da laf duellosuna istersen girerim,alt ederim demek oluyor.
Bence yanlis yaptin.POya warning gitmeliydi.Kaldi ki o da dun geldi foruma,laf oyunlariyla zeka gosterisi yaparak kendini tanitmasi hos degil.
Haydar Vites
08-22-2005, 06:06 PM
vites efendi,
kendini uyanık alemi aptal zannetme. Şu anda Almanya'dayım derken asıl olarak almanya'da yaşadığımı ima ediyorum. Geçici bir süre için Avusturya'dayım. Yoksa zaten her whois programında avusturya çıkacağını ben de senin kadar biliyorum.
Bunu yalnızca genco nickli şahısa yanıt olarak yazmıştım. Mesajıma yanıt olarak Maria'ya yönelik deşifre olacaksın falan gibi konuşmuştu. Ben de Maria değil, Stefan Demir olduğumu anlaması için IP numarasını verdim. Maria Türkiye'dedir, ne saklayacak ne de deşifre edecek bir sorunu yoktur. Türk ırkının şerefli bir evladıdır. Deşifre olacak olanlar TÜRKLÜĞE yamanmaya çalışan, ama her fırsatta TÜRK'e, TÜRKLÜĞE ihanet çabasında olan ırzıkırıklar, kanıkarışıklardır.
Stefan Demir
stefan demir
Ben yorum yapmadım, sadece çelişkiyi gösterdim (no comment yorum yok demektir, biliyorsundur herhalde)
Zaten yorum yapmamamın çeşitli sebepleri var:
1-Senin yazdığın ihtimali düşündüm (yani aslında Almanya'da yaşayıp şu anda Avusturya'da olabilme ihtimali)
2-IP adresini vermen çok bir şey ifade etmiyor. Çünkü ne Maria'yı ne de seni tanıyorum. Her ikiniz aslında Avusturya'da olsaydınız bile ve Maria Türkiye'de yazsaydın nereden bilebilirim aslında nerede olduğunuzu...
3- bla bla bla
Haydar Vites
08-22-2005, 06:10 PM
Stefan IPnedir?
"IP", İngilizce "Internet Protocol"ün kısaltmasıdır. Türkçe kullanımda "IP adresi" kastedilerek de IP denir. Bilgisayarların İnterneti oluşturuken kullandıkları protokol olmakla beraber, yerel ağlarda İnternet'e bağlı olmadan da kullanılabilir.
Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/IP
asena
08-22-2005, 06:16 PM
"IP", İngilizce "Internet Protocol"ün kısaltmasıdır. Türkçe kullanımda "IP adresi" kastedilerek de IP denir. Bilgisayarların İnterneti oluşturuken kullandıkları protokol olmakla beraber, yerel ağlarda İnternet'e bağlı olmadan da kullanılabilir.
Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/IP
IPnin ne oldugunu sormuyor arkadas.
Sanirim hala yaptigi "kelime oyunu"nu anlamadiniz.
Haydar Vites
08-22-2005, 06:22 PM
Öteki ihtimali düşünüp cevap veren olmamış, ben de IP nedir onu yazayım dedim.
Aybike
08-22-2005, 06:48 PM
Eğer stefan yazdıklarında gerçekten ciddi ise..Ben zaten onun yazdıkları için yaşıyor ve çocuklarımı yaşatıyorum.
Fakat genco hocamın yazdığı bulgaristan olayı da varsa ,çelişkideyim..
O yüzden stefanı yazdığı yazıdan dolayı alkışlıyorum.Ama genco hocamın dediği doğruysa kınarım..Türklük kısvesi altında bir oyun dönüyorsa yazıklar olsun..
PO evladım akıllı ol be çocuğum.. :lol:
Pax stefan demire ceza puanı vermişsin, bence haklı olarak. ama buna neden yok?
Stefan ip'sini verdi sonra bu adam "Ip nedir?" diye sordu. Yani ip'si nedir diye. Ben öyle gördüm, sen "neden uyarı vermedin" deyince ancak şimdi farklı okunabileceğini görüyorum. Yukarıda ip'lerden bahsedilince doğal olarak "iPnedir" yerine "ip(si) nedir" olarak yorumladım. Düzgün Türkçe olmadığı kesin, ama gerçekten Türkçe'yi bildiğini bilmiyorum.
Pax,isine karismak istemem,ama ordaki tehditi sanirim anlamamissin.
PO denilen kisi,Stefan IPnedir demis.Bunun ne oldugunu biliyorsundur.
Stefan da,bu cocukca,salakca,laf oyununa karsilik,lafla oynarsan pisman ederim demis.Bunun anlami da laf duellosuna istersen girerim,alt ederim demek oluyor.
Bence yanlis yaptin.POya warning gitmeliydi.Kaldi ki o da dun geldi foruma,laf oyunlariyla zeka gosterisi yaparak kendini tanitmasi hos degil.
Görüşünüz için teşekkür ederim.
Evet adam gerçekten Türkçe biliyor, diğer postlarına baktım. Yani Türkçe'yi yanlış kullanmaktan kaynaklanan hakaret mi soru mu kestirilemeyen bir durum söz konusu değil.
Ilk once stefan arkadasim hos geldin sana laf atan hiyar i kafana takma biz yanindayiz .
Pax sanada birsey soylemek istiyorum musluman olmayan turkler turkiyede hep iftira ve baski altinda kaldilar dolayisi ile kendilerine laf atildigi icin agresif olmalari normaldir hem arkadas burada haklarinda yapilan camur atmalara karsi cevap vermek icin topic acmis dallamanin biri bunlari okumadan burayi hasereler sardi diyebiliyor biz buraya ayni irkdaniz diye geliyoruz ozbekler musluman diye degil
Bizle kimi kastediyorsun bilmiyorum, ama tahminim genel olarak buraya uğrayanlar her iki kimliğe yakınlık duyduğu için buraya takılıyor.
1000 kere yazdik araplar bizi sevmiyor diye anlatamadik burada bir filistinli yazi yazssa kardes derler ama oz türk hristiyan Gagavuz yazinca haseremi oluyor ?
Olayın aslını bilmiyorum, ama Stefan'ın ilk postu polemiği başlattı. Adamın biri (kim??) haşere demiş (nerede??), eğer kendi içinde barışık biriyseniz güler geçersiniz. Ama bazıları bunu sırf polemiği uzatmak için bahane olarak gösteriyor bence.
Onemli olan Turk birligi lutfen musluman olmayan turkleride kollayin.
Genco adli .. laf attiginda uyarmiyorsun kendisine laf atildi diye agresiflesen yeni uyeyi uyariyorsun olmaz boyle birsey simdiye kadar tarafsizliginla tanirdim bu aralar degistin Pax efendi eskisi gibi ol .
İlk önce uyarıyı "eşek" için yiyorsun haberin olsun.
Din kültürün önemli bir parçasıdır. Hem Gagavuzlar hem Çuvaşlar Ortodoks Hrıstiyanlardır. Dolayısıyla kültürel olarak kendilerini Ruslara daha yakın hissederler. Özellikle de Çuvaşlar.
Benim çalıştığım yerde Çuvaşlar da var Gagavuzlar. Onlara karşı hiçbir şeyim yok. Ama onlara kardeşim demem, zira Ruslar kadar hafifmeşrep insanlar. Ayrıca Çuvaşlar, bizim onlar kadar Ruslaş(a?)madığımız için biraz da tepeden bakıyor.
Sorunun dinle yani Ortodokslukla doğrudan bağlantılı sanmıyorum (ama dolaylı olarak gene bağlantılı). Sonuçta Ortodoksluk'ta da hafifmeşreplik tasvip edilmeyen bir karakter. Ama mensup olunan din, o dine ilgiyi ve değerlerine ve kurallarına ne kadar bağlı kalınacağını da belirliyor.
Son olarak sozde Turanci lar var bu sitede ama hepsi arap milliyetcisi tek dertleri islam birligi avrupalilara diyorsunuz tarafli diye muslumanlari avrupa birligine almiyorlar diyorsunuz siz daha musluman olmayan turke boyle davranirsaniz vay halimize.
Burada Arap milliyetçisi var diyorsun. Boşboğaz olmadığını kanıtlaman için birinci iş olarak bu şahıslarını tek tek sayman daha sonra bunun gerçekten öyle olduğunu göstermen gerekecek.
Topici sabah sabah gelir gelmez zevkle okudum.polisiye romanlara taş çıkartan cinsten olmuş:lol:
Bende Stefan kardeşimin yazdıklarına bi gönül dolusu katılmakla birlikte Genco hocamın yazdığı iddialı kelimeler karşısında bekle gör politikası izlemeye karar verdim...
PO denilen dal'lamanın hala ne iş ile uğraştığını anlamadıysanız özellikle attığı 3-5 posttan ilk posta bakın:lol: sonrasında gelenlere bakın. Bugüne kadar bana hakaret veya tehdit gelmediği sürece hiç kimseye hakaret etmedim ama tatlı su kurnazlarınıda kokusundran anlarım etleri yinmez:lol:
Foruma yeni katılan arkadaşlar (özellikle hemşehrim köroğlu) ilk geldiğiniz bu forumlarda az yazıp çok okuyun. çünkü okuduğunuz 3-5 postla fikir belirtemeye başlıyor sonrada bir çuval inciri berbat ediyorsunuz. sadece biraz geriye giderek forum geneli hakkında fikir sahibi olun...
Devam etcek...;)
Gagauz Otağı hakkında sitenizde yer alan yalanlarla dolu mesajlara yanıt vermek istediğim için sitenize üye oldum. Üyeliğimi iptal etseniz dahi bu yanıtın silinmemesini rica ediyorum.
Eğer öyle bir maksatla geldiysen kardeşim, ilk yapacağın iş gereksiz polemiği başlatmak değil bir yönetici olarak bana başvurmaktı. Buranın kuralları kurallar bölümünde yazılı. Onların çerçevesinde senin talebini yerine getirirdik.
Birincisi: Gagauz Otağı'nda dini inanca asla bakmayız. Hiçbir müslüman ya da başka inanç mensubu TÜRK Gagauz Otağı'ndan dini nedeniyle atılmamıştır, atılmaz da. Kandil günü müslüman kandaşlarımızın kandilini de kutladık. Gagauz Otağı'nda din konusuna girmek istemeyiz. Din, kişinin özelidir ve her dine saygı duyarız. Gagauz Otağı'na müslüman Türkler de, ortodoks Türkler de, musevi Türkler de üyedir; ben örneğin katolik Türk'üm. Din konusunu asla ayrılıkçı, bölücü maksatlarla kullanmayı kabul etmeyiz, izin vermeyiz. Yeri gelmişken birisi benim bulgar olduğumu yazmış. Demek ki otağı hiç okumamış: Ben özbeöz Anadolu Türk'üyüm.
:rolleyes:
Merak ettim. Anadolu'da stefan ismi çok yaygın? Yoksa bu sadece rumuzdan ibaret olup gerçek ismin değil mi? Eğer gerçek ismin ise, onun neresi Türk anlayamadım?
Şu anda Almanya'dayım. Otağın kurucusu Maria Gagauz Türk'üdür. Türkiye'deki misyonerlere karşı en büyük kavgayı verip, sitelerini çökertip kapattıran da odur. Her türlü misyonerliğe karşıyız ve din konusuna girmeyiz.
Dinden uzak durmak dine müdahale etmemeyi gerektirir. Yukarıda dile getirdiğiniz "dine karşıyız" ilkesinin bariz bir ihlali sizin iddialarınızdan anlaşılan Maria hanımın yaptıkları.
İkincisi: Bizim ırkçı olduğumuzu, hatta nazi kafalı olduğumuzu iddia ediyorsunuz.
Bakınız aşaıdaki kısımlar. Bence Naziliğin alası.
Biz TÜRK'çüyüz, çünkü TÜRK'üz. TURAN idealinin ancak ve ancak Türklüğün ideali olabileceğini, Türk olmayan unsurların bu ideale asla hizmet etmeyeceklerini biliyoruz.
Buna kesinlikle katılmıyorum. Kaldı ki, "Türklüğe hizmet" lafı bana Nazilerin "Tüm ırklar köle doğaları gereği, Ari ırkın hizmetçisi olmalı" varsayımı hatırlatıyor.
Bazıları yok adam kürtmüş ama devlete bağlıymış, yok adam çerkezmiş de vatanı seven birisiymiş gibi avuntularla kendilerini aldatıyorlar. O zaman bir soru sorayım: Bin yıldır beslediğimiz, kanımızı emen kürtlerden TÜRK DEVLETİNE, TÜRK YURDUNA yararı dokunmuş tek bir isim gösterebilir misiniz??? Hayır!
Alamanyalarda konforlu koltuğuna kurulmuş olarak böylesi ahkamlar kesmek hiç olmasa gerek.
Ama ben size kürtlerin onlarca isyan ve ihanetini sıralayabilirim.
Merak ettim de, Rusya Osmanlı'yı istila ederken Gagavuzlar ne yapıyordu?
Rusya Orta Asyayı istila ederken Çuvaşlar "kan kardeşlerimize kan kusturuyorlar" dedi mi?
Benim bildiğim İmparatorluk zor durumda kalınca "Halifeye yardım" altında en büyük desteği kimilerin "pis" dediği Hindistan Müslümanları yapmıştır. Kürtler ise Türklerle birlikte çarpışmıştır.
Ya da recep tayyip denilen damat ferit zihniyetli vatan haini, avrupa birliği denilen şerefsizler birliğine taviz üstüne taviz verip neredeyse sevr paçavrasını diriltmeye çalışırken verdiği tavizlerden birinin ana dilde yayın olduğundan haberiniz var mı??? Elbette vardır. Peki anadilde yayın için en başta kimler sıraya girdi?? kürtler mi??? Hayır, onlar ancak üçüncü olabildiler. Araştırın bakalım, bu sözde devlete sadık unsurlar nasıl sıraya girdiler... Türkiye'nin birlik ve bölünmezliğinin en büyük tehdit altında olduğu bu dönemde anadilde yayın sırasına girenlerin vatana bağlı olduğuna mı inanıyorsunuz??? Osmanlı döneminde de ermeni köpeklerinin lakabı "millet-i sadıka" yani sadık milletti. Osmanlının zayıf düştüğü anda sadakatlerini isyanla, yüzbinlerce TÜRK'ü katlederek gösterdiler.
Anlayamadım, kürtleri kötü göstereyim derken ermenileri kötü gösterdin. Ne alakası var?
Bu nedenle kendinizi avutmayı bırakın. Türk'ün asla dostu olmaz.
Evet, haklısın senin gibi Türkün (eğer Türksen tabi ki) pek dostu olmaz. Öyle görünüyor.
Çünkü biz bu dünyayı yönetmek için varız; bunu bütün milletler biliyorlar ve bu nedenle bizi zayıf düşürmek için her türlü ihanete, şerefsizliğe hazırlar.
Başka ne için varız? :lol: Öyle ise neden yönetmiyoruz?
Üçüncüsü: Evet, bizim için tek Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'tür. Başbuğ Atatürk TÜRKLÜK yolunu aydınlatan meşaledir. Nasıl ki Bozkurt Türklüğün sembolü, Gagauzların bayrağı ise, Atatürk'te bütün TÜRKLÜĞÜN güneşidir. Buna inanmayan, bundan rahatsız olanınız varsa, kendisine şifalar dilerim. Aynı zamanda Türklüğün bütün bozkurtlarına da saygı ve sevgi duyarız: Örneğin Rauf Denktaş, sürgündeki Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı, Kırım'da, Azerbaycan'da ve her yerde TÜRKLÜK bayrağını taşıyan, TURAN yolunda yürüyen bozkurtlarla beraberiz. TÜRKLÜK yolundan sapıp ister arap, ister fars, isterse başkalarının kültürüne esir olmuş, şunun sentezi bunun sentezi zihniyetleri reddederiz. TÜRKLÜK asla ve asla başka unsurlarla karıştırılamaz. Bunu yaptığınız zaman sapla samanı birbirine karıştırırsınız, çuvallarsınız. O zaman tutar yollara "TÜRK kürt kardeştir" gibi saçmalıklar asar, bahçeli gibi TÜRKLÜĞÜ yalnızca nüfus cüzdanına bağlarsınız. O zaman da bartolomeyus gibi hain köpekleri, fettoş gibi kalleşleri, ermenileri, bütün hainleri kucaklarsınız. Türklüğün tarihi beslediğimiz, ekmek verdiğimiz unsurların ihanetleri ile doludur. Buna artık izin vermek olanaksızdır.
...
TÜRKLÜĞÜN ve TÜRK'ün tek ihtiyacı TÜRK BİRLİĞİ'dir. Ne şerefsizlerin avrupa birliği, ne de bizi sırtımızdan vuran arapların birliğidir.
Saygılarımla
Stefan Demir
Stefan bey kendizi biraz tanıtırsanız birkaç sorum olacak.
Selamlar
genco
08-23-2005, 01:26 AM
genco nickli şahıs!
kim olduğunu bilmiyorum ama, asıl haşare sensin. senin gibi soyukarışıkların TÜRKLÜĞE ya da TÜRKLERE laf etmesine izin vereceğimi sanma!
Hele ki, Maria hakkında konuşurken çok dikkatli ol! Sen onun binde biri kadar TÜRKLÜĞE bağlı biri olsaydın benim yazdıklarımın altına sen de imza atardın.
Bu mesajı yazanın Maria olduğunu zannediyorsan yanılıyorsun. Bak benim IP numaramı vereyim sana: 81.189.23.98
Araştırırsan nereden yazdığımı da görürsün.
Buraya yalnızca Gagauz Otağı hakkındaki iftiralara yanıt vermek için mesaj attım. Irzıkırık melezlerle mesajlaşmaya değil. Dilersen e.mail adresim: stefandemir@hotmail.de
Stefan Demir
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!!!
Senin ne olduğun konuşmalarından belli...
Küfürbazlıkla, kurulsa kurulsa "LAĞIM BİRLİĞİ" kurulur; Türk birliği kim siz kim?..
Benim kim olduğumu Vilademir Bey iyi biliyor; senin de...
O gerçek bir Gagauz (Eski başkan) ama sen.......!?
Bir hevesle, bilmeden, sitenize üye olan Türk insanına, Türk büyüğüne küfür etmeyi maharet sayma...
Türk olsaydın, Türk'ün karakterinde, bir Türk'e "şerefsiz" gibi ağır bir kelime kullanılmayacağını bilmen lazımdı...
Bu tür küfürleri, Türklükle alakası olmayan senin gibiler yapabilir ancak...
Kanıbozuk olsam, Nevşehir gibi, yiğitlrin harman olduğu, Anadolu'nun bağrından çıkmaz; Bulgar kanı taşırdım senin gibi...
Bu siteye böyle destursuzca girip, etrafa kötü koku salacağına, kendi siteni üyeliğime aç, orada tartışalım...Neden siliyorsun?
genco
08-23-2005, 02:56 AM
Bundan sanırım 3-4 sene öncesinde bir arkadaşım Gagauz Türklerinden bir milletvekilinin kızı ile evlenmişti...
İlk ogün orda duymuştum işin özü birazda garipsemiştim ne yalan söyliyeyim. Hem Türk hemde hristiyan:shock:
Bu forumları okudukça artık hiç bir şey bana garip veya ilginç gelmiyor çünkü yavaş yavaş bende Türk dünyasını tanımaya başlıyorum...
Konu ili ilgili açılan başlık biraz basın bildirgesi gibi gözüksede içerik olarak tatmin ediciydi.Diğer arkadaşların sizin yöneticiliğini yaptığınız forumu ne nedenle suçladığını bilmiyorum ama yakında insanlar birbirini tanıdıkça bu durumda aşılır diyorum...
Forum içinde dal'lama sıfatlı vatandaşa yaptığınız tehdit özellikle bir forum yöneticisi olduğunu iddia eden sizlere yakışmamış...
Hoşgeldiniz diyorum...
Oğuz,
Bu şahısın ve o sitedekilerin Gagauzlarla alakası yok...
O site, bir kilisenin borazanlığını yapıyor. Bizim insanımızın Türklük duygusunu okşayarak yanlarına çekmek istiyorlar, hepsi bu...
Oysa, Gagauzya'da az da olsa Müslüman olanlar var. Son zamanlarda, katılım gittikçe artıyor. Belki inanmayacaksın ama sırf bize daha yakın olmak için Müslüman olanlar var...
Karaköydeki kilisenin telaşı da bu yüzden...Yapılan yardımları da bizi de -Gagauzlara yakınlaşıp onları müslümanlaştırıyoruz zannedip- istemiyorlar...
Yakınlaşanlara da küfürler edip, uzaklaştırıyorlar...
Gagauzya'da yaşayan Gagauz Türkleri ise harika insanlar. Bir kere turla gitmiştim. Unutulmaz anlar yaşadık.
Halen orada, Komrad Devlet Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan arkadaşlarım var. Son derece memnunlar...
Mevcut yönetim, bütün Türkleri kardeş olarak bilir. Din konusuna hiç girmezler... Zaten Türk olduğunu anlayınca, öyle içten, öyle kardeşçe yaklaşıyorlar ki insan duygulanıyor.
Türk devleti ve insanı da bu kardeş ülkeye her türlü yardımı yapıyor.
Bir arkadaşımız tekstil fabrikası kurdu..300 den fazla Gagauz Türkü'ne iş kapısı açtı.
İçme suyu projesini devletimiz TİKA aracılığıyla gerçekleştirdi.
Her türlü destek devam ediyor...
Malesef söz konusu sitedekilerin amacı başka...
Gagauz-Türkleriyle karıştırmamak lazım...
stefan demir
08-23-2005, 03:12 AM
genco nickli şahıs!
özel mesajlarla tehdit etmekle, forumda da yalanlarla, iftira atmakla nereye varacağını sanıyorsun???
birincisi bu bulgarlık meselesi: çok yalancısın! Ben özbeöz Türk'üm. Yoksa seni rahatsız eden bu mu? Kanıkarışık olmandan dolayı hazımsızlık çekiyorsan sana kimse yardım edemez. Bu konuda kendi atalarına hesap sorman lazım. Hani kürtlerle etle tırnak olmuş tiplerdensen, şunu bil ki, TÜRKLÜK bu tırnak meselesini elbet uygun bir tırnak makası ile çözecektir.
Gagauz Otağı'nda kendi özgeçmişimi de anlatmıştım. Bak buraya alıntılayayım:
"Sevgili Defne,
merhaba! Gerçi otağdaki ilk mesajımda din konusundan olabildiğince uzak kalmaya çalışmamızı dilemiştim. Çünkü din konusu maalesef ayrımcılık amacıyla istismar edilebilen bir konudur. Otağın Gagauz kardeşlerimizin otağı olması nedeniyle yalnızca Gagauz kardeşlerimizin kendilerini tanıtmaları amacıyla dinsel inanç ve geleneklerini tanıtmalarından başka diğer inançları konu etmek taraftarı değilim. Dikkat edersen hepimiz için önemli ve öncelikli olan Türk oluşumuzdur. Çünkü her insan dinini, siyasi düşüncesini, hatta eşini, dostunu arkadaşlarını seçebilir, değiştirebilir. Ancak ırkını, soyunu, ailesini ve kanını değiştiremez. Bundan dolayı da ırk kavramı insanın kendi iradesine bağlı olmayan, en kutsal varlığıdır (Bu cümle yalnız Türk ırkı için geçerlidir).
Katolik olmamla ilgili sorunu da yanıtlamak isterim: Aslen Ardahan'ın şamanist köylerindenim. Yaklaşık 130 yıl kadar önce büyükbüyükdedem katolikliğe geçmiş. Ancak hala şamanist gelenekleri tamamen kaybetmiş değiliz: Örneğin uyanabildiğim her sabah çıplak ayakla toprakta yürümeyi, doğan güneşi kollarımı açıp selamlamayı severim. Daha birçok geleneği hala korumaktayız. Doğal olarak Türkiye'de büyüdüm, Türkiye'de okudum. Aslında katolik Türklerin sayısı hiç o kadar da az değil: Kilisede insanları tanıdıkça içlerinden birçoğunun Latin ya da diğer azınlık kökenli değil, tamamen Türk kökenli olduklarını gördüm. Ancak hem Türk hem de katolik olmalarından dolayı tepki görmeleri nedeniyle birçoğu kendilerine yakıştırılan yabancılık yaftasını rahatsız edilmemek için kabullenmiş. Acı ama gerçek! Türkiye'de üniversite eğitimini de tamamladıktan sonra Avrupa'ya geldim. Burada da kilisede tanıştığım kişilerin içinde bayağı Türk katolik olduğunu gördüm. Elbette ki toplam sayıya bakarsan çok çok ufak bir sayıdayız, ancak yok demek yanlış olur.
Aslında işin acı olan bir diğer tarafı da Osmanlı İmparatorluğu'nda başlangıçta işe yarayan, ancak daha sonra İmparatorluğun çöküşüne de sebep olan Millet Sistemi'nin yolaçtığı zarardır. Bugün Ermeniler olarak bilinenlerin içinde onbinlerce TürkoğluTürk vardır. Ya da Karamanlı ortodoks kandaşlarımızın başına gelen ve sonradan Yüce Başbuğ Atatürk'ün dahi pişman olduğu mübadeleyi eminim biliyorsundur. Bu kandaşlarımız yalnızca dinsel inançları nedeniyle tamamen farklı topluluklara ait kılınmışlar, hatta bu konuda baskıya da uğramışlardır. İşte bütün bu deneyimler, dinin nasıl ayrımcı ve kardeşi kardeşten koparan tutumlara hizmet edebildiğinin, istismara açık oluşunun göstergesidir. Bugün Karamanlı kardeşlerimiz yunan köpeğinin ülkesinde sürgündedirler. İçinde bulundukları durum Türklük için çok hazindir, çünkü o köpeklerin memleketine kendi istekleriyle gitmediler; yunan köpeğinin zoruyla da gitmediler: Özbeöz kandaşları, ırkdaşları gönderdi. Hamdullah Suphi'nin anılarında bu konu geçer.
Kısaca yanıtlamak isterken laf uzadı gitti. Umarım merakını gidermeye yeterli olmuştur.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN !!!"
İkincisi: Bir Türk'e şerefsiz dediğimi, Türk büyüğüne hakaret ettiğimi iddia ediyorsun... Bu da kocaman bir yalan. Benim merak ettiğim... Kimmiş bu senin Türk Büyüğü dediğin şahıs???? Bir ihtimal damat ferit de Türk kanı taşıyor olabilir.... Peki sevr gibi paçavrayı imzalayan, TÜRKLÜĞÜ kansız devletlerin pençesine teslim eden alçak TÜRK BÜYÜĞÜ olabilir mi???? Bugün de avrupa birliği denilen şerefsizlerin birliğine taviz üstüne taviz verenler, Kıbrıs'ta Denktaş'ı sırtından vurup rum uşağı talat'ı öne çıkaranlar TÜRK BÜYÜĞÜ olabilirler mi??? Sen benim soruma hala yanıt vermedin... Bana TÜRKLÜĞE, TÜRK YURDUNA hizmet etmiş bir kürt, ermeni, rum vs.. gösterebilir misin???
Üstelik Çuvaş, Gagauz ve diğer Ortodoks Türklerle (Hakaslar, Altaylar, Saha -YAKUT- Türkleri, Tulalar vb.) ilgili çirkin iftiralarını aynen sana iade ederim. Özbeöz Türkleri bu şekilde iftiralarla karalaman için TÜRKLERDEN bayağı nefret ediyor olman lazım. Osmanlı rusya ile çarpışırken Gaguzlar kesinlikle rus tarafında değil TÜRK tarafında yer aldılar. Ancak Osmanlı Balkanları, özellikle Varna'yı para karşılığında, evet gerçekten para karşılığında satınca Gagauzların yapabileceği ne kaldı??? Varna konusunda Gagauzların türkülerini dinle, nasıl kahrolduklarını, üzüldüklerini görürsün. Benim soyum da Kars'ta boş durmadı. Osmanlı pes ettiği halde onlar çırpındılar, 1918'te Kars Kafkas Cumhuriyeti'ni kurdular. 93 harbinde de Kars'ın ne kadar direndiğini, Osmanlı tarihinde GAZİ ünvanı verilen ilk şehrin, vergiden muaf tutulan şehrin KARS olduğundan haberin var mı? Elbette yoktur. Çünkü Osmanlı Devleti damat ferit gibi şerefsizlerle adım adım TÜRK toprağını satarken, bırakıp çekilirken bu insanlar o toprağı asla terketmedi, TÜRKLÜĞÜN oralardan silinmesine izin vermedi. Ama bunları anlamak için TÜRK olman, TÜRK kanı taşıman lazım.
Gagauz Otağı'ndan atılma konusunda: Elbette ki TÜRK değilsen Gagauz Otağı'nda yerin yoktur. Gagauz Otağı TÜRKLERİN otağıdır.
TÜRK olduğumuz için TURAN'cıyız. TÜRK olduğumuz için gururluyuz! Buna ırkçılık diyorsan bu senin problemin.
Stefan Demir
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!!!
TÜM IRZIKIRIKLARI, TÜRKLÜK DÜŞMANLARINI KAHRETSİN!!!
stefan demir
08-23-2005, 03:27 AM
genco nickli şahıs!
biraz önce yanıt yazdıktan sonra tekrar tekrar iftiralar attığını gördüm. Türk Ortodoks Patrikhanesi'ne attığın iftiralar senin karakter probleminin bir parçasıdır. Sevgi Erenerol da, 3 yıl önce ölen babası Selçuk Erenerol da daima bütün misyonerlere karşı çıkmış, her zaman bunun kavgasını vermişlerdir. Arama motorlarında Selçuk ya da Sevgi Erenerol'un bütün açıklamalarını bulabilirsin. Maria'nın da misyoner sitesini nasıl pes ettirdiğini, forumlarını kapattırdığını elbette biliyorsun, ama belli ki kanın gerçekleri kabul etmene engel oluyor. Ama hiç boşuna heveslenme, komple kanını değiştirtsen de TÜRK olamazsın. Çünkü o RUH asla ve asla senin gibiler de mevcut olamaz.
Bu kadar iftirana karşılık yalnızca şunu söyleyeyim: SANA ACIMAYA BAŞLADIM !!!
Stefan Demir
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN! BÜTÜN KANIBOZUKLARI KAHRETSİN!!!
Sayin moderatör "Pax".
Izlenimlerim bana sizin uyari veya baned hakkinizi türkcü kesime daha cabuk kullandiginizi gösterir gibi (Kizilbasda oldugu gibi)... Eger böyle ise yazik ediyorsunuz bize. Bizlerden asla ama asla kötülük beklememelisiniz. Cünkü her zaman dostca yaklasimda bulunuyoruz. Nedeni de belli...
İnşallah dediğin gibi "asla kötülük beklememesi gereken" insanlardansın.
Benim Türkçülere karşı özel bir muamelem yok. Forum kuralları bellidir onları uyguluyorum. Uygulamada aksaklıklar varsa bunda forum katılımcılarının katkısı vardır, çünkü ihlali görüp kayıtsız kalmışlar demek (yazıyı rapor etmenin yerine).
Kızılbaş, yerleştirdiği makaleyi başka bir siteden copy-paste yaptığı ve hem de kaynağı göstermediği için almıştır.
Stefan sözlerinde tehditlere yer verdiği için uyarılmıştır. Bilginize...
dervish
08-23-2005, 05:57 AM
Ben özbeöz Türk'üm.
Sen bir Bulgarsin!!! Oldu mu?!
Mantik uretmek icin beyin lobunu kullanmak yerine baska yerinin lobunu kullaniyor olabilirsin. Yazdiklarindan hakkinda fikir sahibi oldugum kadariyla Alamanyalarda Avusturyalarda fikir mantik cevreleri degil daha degisik cevrelere takisan, kendin adina iyi edersin. Hele internette forumlara takilmaktan tamamen vazgecmeni siddetle tavsiye ediyorum.
stefan demir
08-23-2005, 06:10 AM
dervish,
senin gibi kırmalarla-melezlerle kaybedecek vaktim yok. belli ki kırmalara, melezlere, kanıkarışık ırzıbozuklara laflarım sana da bayağı batmış. dilerim hiç çıkmasın, hep içinde kalsın!!!
BU FORUMUNUZA YAZDIĞIM SON YAZIDIR.
Bilge_Kagan
08-23-2005, 06:14 AM
Yuce Allah'a sukurler olsun...
dervish
08-23-2005, 06:16 AM
Bana yazdiklarin dokundu cunku okudukca kusmak istedim.
dervish,
senin gibi kırmalarla-melezlerle kaybedecek vaktim yok. belli ki kırmalara, melezlere, kanıkarışık ırzıbozuklara laflarım sana da bayağı batmış. dilerim hiç çıkmasın, hep içinde kalsın!!!
dervish,
Gelişim sessiz oldu ama gidişim muhteşem olacak:lol:
Arkadaşlar bu foruma gelirken emanetçi babında gelip üzerinde o güzel iltifatlarda bulunup üzerinede ballı lokma tatlısı misali veda sözleri yazıyorsunuz...
Şikayetiniz varsa forum Mod'u 24 saat hizmetinizdedir:lol:
Burada Arap milliyet?isi var diyorsun. Bo?bo?az olmad???n? kan?tlaman i?in birinci i? olarak bu ?ah?slar?n? tek tek sayman daha sonra bunun ger?ekten ?yle oldu?unu g?stermen gerekecek.
Benim icin ayri bir inanis veya mezhep farki olan turkleri kabul etmeyip alevi veya hristiyan tepki gosterenlerdir bu tepki verenlerin dini musluman ise arap milliyetcisidir eger hristiyan ise hacli zihniyetindedir lafim onlaradir zaten bu kisiler kendilerini bilir .
Ama size iki isim Administrator ve Orion farr.
Hasere lafina uyari yok esege var oylemi ? :D
Peki Pax sana hasere desem rahastsiz olurmusun ?
asena
08-23-2005, 02:23 PM
Allah askina,Hristiyanlik gibi ABye yalakalanmak icin en buyuk kozlarini kullanmiyorlarsa, Gagauzlularin Turkluk bilincinden baska bir niyetleri olmadigini gormemek mumkun mu?
tarzi iyi olsun/olmasin,ancak Turklugu savunan bir forumun arkasindan iftira atilmasi sonucu bir insanin sinirlenmemesi normal olmaz.
Dusunun sizin hakkinizda hic bilmediginiz bir forumda yazilip ciziliyor.Siz de oraya uye olup,kendinizi savunmaz misiniz?
Hem noldu yonetime soylendi?Ordu ile ilgili gereken kisiler warning aldilar,ama kalkip yine baslik actilar,ileri geri konusmaya devam ettiler.Warningin anlami,o davranisin devam edilmemesi degil mi?
aykız
08-23-2005, 02:24 PM
sen deme mete.sen hiç kürk giyen haşere gördünmü.
ayrıca ben mezhebsizim şimdi hangi katagoriye giriyom..ama tam 12 göbek öncesine kadar indiğimizde katıksız türküm..nolcek şimdi..Kızılbaşa aleviliği metettiği için uyuzum..forma girdiğinde bende alevi türküyüm deyip işe başlasaydı mesele yoktu...arkadaşımız bir girdi pir girdi aleviliği öyle bir anlattıki nereyse bende alevi olacaktım...:lol: Hatta bağırmaya bile başladım "yetiş ya Muhammed yetiş ya Aliiii":lol:
Benki, kendim mezhebsizim bana bile ayrımcı şerefsiz filan dedi..heheheheh:lol:
genco
08-23-2005, 02:31 PM
genco nickli şahıs!
biraz önce yanıt yazdıktan sonra tekrar tekrar iftiralar attığını gördüm. Türk Ortodoks Patrikhanesi'ne attığın iftiralar senin karakter probleminin bir parçasıdır. Sevgi Erenerol da, 3 yıl önce ölen babası Selçuk Erenerol da daima bütün misyonerlere karşı çıkmış, her zaman bunun kavgasını vermişlerdir. Arama motorlarında Selçuk ya da Sevgi Erenerol'un bütün açıklamalarını bulabilirsin. Maria'nın da misyoner sitesini nasıl pes ettirdiğini, forumlarını kapattırdığını elbette biliyorsun, ama belli ki kanın gerçekleri kabul etmene engel oluyor. Ama hiç boşuna heveslenme, komple kanını değiştirtsen de TÜRK olamazsın. Çünkü o RUH asla ve asla senin gibiler de mevcut olamaz.
Bu kadar iftirana karşılık yalnızca şunu söyleyeyim: SANA ACIMAYA BAŞLADIM !!!
Ajan-Provakatör!
Sen bu sitenin eskiden beri müdavimiydin, bir gün kimliğini ele vereceğini biliyordum... Burada kimlerle dirsek temasında olduğunu da biliyorum...
Keşke adam gibi yazmaya devam edebilseydin...
İftira değil işte gerçek yüzünüz:
Önce kilise olayından başlayım istersen..
Türk Ortodoks Kilisesi, Karaköy'dedir. Adının başında Türk olması, ben ve bir kaç arkadaşı meraklandırdı. Gidip ziyaret ettik. Oradakilerle tanış olduk. O zaman Selçuk Erenol vardı. Konuşmalar uzadı, biz bekliyoruz adam bize Gagauz Trüklerinden bahsedecek diye, ama ne gezeerr...
Başladı bize Rum Ortodoks Kilisesi aleyhinde uzun uzun konuşmaya...O kadar ki sıkıldık..Baktık, Gagauzlarla ilgili anlatacağı bir şey yok müsade istedik ayrıldık...
Dışarı çıkınca, şu kanaata vardık:Burada kiliseler arası bir kavga sözkonusu...
O zaman, kötü niyet aklımıza gelmedi, tabi ki gönlümüz ve duygumuz Türk olandan yanaydı...
Zaman içerisinde bir gerçeğin farkına vardım...Türk Ortodoks kilisesi gittikçe cemaat kaybediyor ve temsil hakkı zayıflıyordu...
Üstelik, Gagauzya'ya Türkiyenin ilgisi arttıkça, oralarda müslümanlığı benimseyen, Gagauz sayısı çoğalıyordu...
(Gerçi, Atatürk'ün gönderdiği öğretmen Karaali'nin geride kalan ailesi ve bazı Müslümanlar var)
Panikleyen kilise, söz konusu site aracılığıyla, Türkiyedeki ateist-adsızcı guruptan bazılarına el attı. En Türkçü söylemlerle, bu kesimi kazandı...
Böylece, Kilise+Türkçü=Irkçı güçbirliği sağlandı. İşin bu yönünün farkında dahi olamayan Adsızcılar için ise, sitedeki Türkçü-Irkçı söylemler ayaklarını yerden kesmeye yetti...
Veee.. başlaıdılar koro halinde, Türk-İslam kimliği taşıyanlara karşı, iftira ve kampanyalara.... Bazen de içlerindeki kinin etkisiyle(Bu forumda olduğu gibi), kendilerine hakim olamayıp, ruh hallerine uygun, küfür dolu sözlerle saldırdılar...
"Müslüman" kimliği görünce, kırmızı görmüş azgın boğalar gibi saldırmalarının sebebi budur...
Çünkü, Müslüman kimliği, onların bu ülkede çoğalması için bir tehdit...
Çoğalamayınca da Rum-Ortodoks Kilisesi güç kazanacak...
Kiliseler arası iktidar hesaplaşmasının ortasına da "Türkçülük" yaygarası katmak akılıca ve sinsice... İyi senaryo...
Bulgar kırması!
Zavallı olan sizlersiniz...
Hem de o kadar zavallısınız ki, attığınız her adımın izlendiğini anlamayacak kadar...
Türk devletini ne zannettin sen?!..
İstanbul Üniversitesindeki tahrikçiliğinizi de yazacaktım ama gitmişsin...
Sahnede Kürt-Türk çatışması tahriki var... Başrollerde PKK ve Siz...
BU OYUNA GEL-ME-YE-CE-ĞİZ...
Stefan ip'sini verdi sonra bu adam "Ip nedir?" diye sordu. Yani ip'si nedir diye. Ben öyle gördüm, sen "neden uyarı vermedin" deyince ancak şimdi farklı okunabileceğini görüyorum. Yukarıda ip'lerden bahsedilince doğal olarak "iPnedir" yerine "ip(si) nedir" olarak yorumladım. Düzgün Türkçe olmadığı kesin, ama gerçekten Türkçe'yi bildiğini bilmiyorum.
IP nedir Türkçe bir soru. Hatta bu isimde web sitesi bile var benim yazdığım gibi birleşik yazılmış. (ipnedircom) Moderatör olarak bunu dikkate alınız ve uyarıyı kaldırınız.
aykız
08-23-2005, 04:00 PM
Durum buysa ve doğruysa haklısınız genco hocam....
asena
08-23-2005, 04:09 PM
Dini bir istismarlari olsaydi,free bir web sitesinden forum yapacaklarini sanmiyorum.Kilise en buyuk yardimlari yapardi.Kaldi ki amaclari ulkemizin huzurunu kacirmak olsaydi,Israilinden ABDsine kadar her turllu maddi imkan bu kisilere saglanirdi.Karsimizda uyduruk html sitesi ve uyduruk,ucretsiz bir hostta ve ucretsiz bir yazilimdaki bir forum olmaz,flashli,ucretsiz brosur dagitan bir site,yillik 95 dolara lisansli bir forumlari olurdu.
Kisacasi niyetlerinin dinsel olduguna inanmiyorum.
aykız
08-23-2005, 04:14 PM
Dini bir istismarlari olsaydi,free bir web sitesinden forum yapacaklarini sanmiyorum.Kilise en buyuk yardimlari yapardi.Kaldi ki amaclari ulkemizin huzurunu kacirmak olsaydi,Israilinden ABDsine kadar her turllu maddi imkan bu kisilere saglanirdi.Karsimizda uyduruk html sitesi ve uyduruk,ucretsiz bir hostta ve ucretsiz bir yazilimdaki bir forum olmaz,flashli,ucretsiz brosur dagitan bir site,yillik 95 dolara lisansli bir forumlari olurdu.
Kisacasi niyetlerinin dinsel olduguna inanmiyorum.
Canım bu konuda hiç bir bilgim olmadığı için ukalalık yapmak istemiyorum.
Sizleri okuyup birşeyler öğrenme peşindeyim..Dünyadaki başka ırkların misyonerleri ile çok cebelleştim haber yaptım ama türk hristıyanlar hakkında maalesef hiç bir
bilgiye sahip değilim..bu eksiğimi en kısa zamanda tamamlama niyetindeyim..
eğer genco hocamın dedikleri doğruysa hiç hoş değil....
movusa
08-23-2005, 04:15 PM
Herkese selam arkadaslar. Uzun bir izin ayriligindan sonra tekrar aranizdayim. Izinde oldugum zaman internete pek giremedim. Ben olmadigim zamanlar konular o kadar ilerlemiski hangi birine bakacagima sasirdim kaldim.
Herneyse. Buradaki konu cok ilgimi cekti. birkac seyde ben yazmak istiyorum.
Yillar önce Kominizm kuruldugunda ( Kominizmi kuranlarin cogu yahudidir), yahudilerin icat ettigi, Politikaya katttigi, kominizme özgü, bazi uygulamalar vardi. BÖL-PARCALA-YÖNET. Bunu özellikle türki cumhuriyetler cok iyi bilirler.
Bu uygulama, ülkeler arasinda uygulanabilecegi gibi, kücük gruplarada uygulanabilir. Bu taktigi cok iyi bilen bazi yahudi zihniyetli kisiler, amaclarini uygulayabilmek, cikarlarini pekistirmek icin sinsice bu taktigi türk-müslüman toplumu üzerinde denemektedirler. Insanlarimiza cazip gelen söylemler kullanarak, bazi olagan üstü durumlari istismar ederek ( PKK olayinda oldugu gibi, türk ve kürtlerin karsi karsiya gelmesini saglamak icin ), insanlarin safligini kullanip kendilerine taraftar toplama amacini gütmektedirler. Amac: Türkleri, müslüman kimliginden koparmaya calismaktir. Bunun icin cesitli gruplar kurup ( Ör. Atsizcilar ) tamamen türkleri müslüman dünyasindan uzaklastirmaya yönelik bir hareket olarak görüyorum.
Stefan isimli arkadas gelince: gercekten gagauz türkümüsün bunu bilmiyorum. Ama yazilarina dikkatli bakinca nedense Türkiye türkü gibi bir izlenim edindim.
ikincisi, irkci olmadigini söylüyor ama, bagli oldugu grup ( yada örnek aldigi grup diyelim ) olan atsizcilar, irkciligiyla gurur duyar. Kürt düsmanligi yaparak, onlarin kafalarini kopartarak irkcilik yapmis olmuyormusun?
ücüncüsü, Almanyadan yazdigini yaziyorsun ama, Haydar vites senin Avusturyadan yazdigini cikartti.
dördüncüsü, dinin turan davasinda önemli olmadigini söylüyorsun ama kendinin ( eger öyleysen) hiristiyan kimligene vurgu yapiyorsun.
Biliyormusun, burda, sizlerin tarafindan uygulanmaya calisilan bu yöntem, bundan 5-10 sene evvel Misira karsida uygulanmaya calisilmisti. Özellikle Misirdaki Hiristiyanlar Misirin gecmisini ( Fravunlar dönemini ) ön plana cikartarak "müslümanliktan öncede Misirlilar vardi" ana temasini islemeye calistilar. ama bunda pek basarili olamadilar.
Sizlerde basarili olamiyacaksiniz. Belki yaniniza birkac kisiyi alirsiniz ama hepsi o kadar! Allaha cok sükürki, türk denince akla hemen müslüman gelmektedir. Cünkü Türkük ve Müslümanlik et ve tirnak gibi birbirinden ayrilmaz bir parcadir.
aykız
08-23-2005, 04:16 PM
Kısacası ben TÜRK ve İSLAM kelimesini yan yana çok yakıştırdığım için başka dinden olanları dikkkate almamışım demek...:lol:
asena
08-23-2005, 04:24 PM
Canım bu konuda hiç bir bilgim olmadığı için ukalalık yapmak istemiyorum.
Sizleri okuyup birşeyler öğrenme peşindeyim..Dünyadaki başka ırkların misyonerleri ile çok cebelleştim haber yaptım ama türk hristıyanlar hakkında maalesef hiç bir
bilgiye sahip değilim..bu eksiğimi en kısa zamanda tamamlama niyetindeyim..
eğer genco hocamın dedikleri doğruysa hiç hoş değil....
Genco Hocanin ne dedigini bilmiyorum.
Turk Hristiyanlar hakkinda bilgin olmamasi normal,zaten sayica cok azlar.Turkiye Turkleri olarak bizler,Orta Asya Turklerininde tamamina yakini muslumaniz.
Hristiyan Turkler ne yapar,ne icer,nasil dugun yaparlar,bunlari merak eden insanlar bunu onlarin sitelerinden gorebilirler.
Ancak dedigim gibi,amac bir dinin yayginlastirilmasi olsaydi,bu ucretsiz bir siteden yayinlanmazdi.Para masallah su gibi olurdu.O siteye fazla girmedim,zaten icerik olarak (belki yeni oldugundandir) pek bisey yoktu,ancak gozume ulkelerindeki Yunus Emre etkinlikleri de carpmisti.Yunus Emre musluman degil miydi?
movusa
08-23-2005, 04:32 PM
Arkadaslar bir sey daha dikkatimi cekti. Gagavuz sitesini inceledim. Bu sitede kullanilan söylemler, konular, sanki Nihaladsiz.org sitesinin hemen hemen aynisi. Sanki ayni kisi yada kisiler tarafindan hazirlanmis gibi...
Torcoman
08-23-2005, 06:07 PM
genco nickli şahıs!
özel mesajlarla tehdit etmekle, forumda da yalanlarla, iftira atmakla nereye varacağını sanıyorsun???
merak etme stefan ,beni de tehdit ediyor özelden ama çok fena yazıyor mubarek..
yok evine gelecem de, göreceksin de,aman allahım,altıma ediyorum onunla yazışırken .....
gelde göstereyim sana genco, gel bak sana ne sürprizlerim var
Türlüğün nerdeyse kaybedildiği bu dönemlerde kim olursa olsun işbirliği yapmalıyız, hrsiytiyanı musevisi şamanı fark etmez
ilk kurtarılacak olan IRKIMIZ, çünkü tehdit altında olan o
hem ayrıca %99 i müslüman olan bir ülkenin dini bölünmesi nasıl olabilir biraz anlatırmısınız ??
KIZILBAŞ
08-24-2005, 04:03 AM
Genco Hocanin ne dedigini bilmiyorum.
Turk Hristiyanlar hakkinda bilgin olmamasi normal,zaten sayica cok azlar.Turkiye Turkleri olarak bizler,Orta Asya Turklerininde tamamina yakini muslumaniz.
Hristiyan Turkler ne yapar,ne icer,nasil dugun yaparlar,bunlari merak eden insanlar bunu onlarin sitelerinden gorebilirler.
Ancak dedigim gibi,amac bir dinin yayginlastirilmasi olsaydi,bu ucretsiz bir siteden yayinlanmazdi.Para masallah su gibi olurdu.O siteye fazla girmedim,zaten icerik olarak (belki yeni oldugundandir) pek bisey yoktu,ancak gozume ulkelerindeki Yunus Emre etkinlikleri de carpmisti.Yunus Emre musluman degil miydi?
dostum gagauzlar aslında müslümanlarmış ama nedense Hristiyan olmuşlar,çünkü geleneklerinde erkek cocukları sünnet etirme bile var,yani bir çok türk müslüman geleneği barınıyor.
asena
08-24-2005, 04:23 AM
Gelenekler,dinlerin bir toplum uzerindeki sosyolojik kalintilarini da kapsar.
Sunnet ettirme,islamdan once de vardi.Peygamberimiz herhalde Kur'an in ilk ayetleri gelince sunnet olmadi.
Bakin o sitede yaziyor,bunu dini degil,baska sekilde algiliyorum.Dini dahil irkiyla yapabilme olarak algiliyorum:
Gagauzların, hristiyan olmalarına rağmen, şaman gelenekleriyle hristiyanlığın bir potada erimesi neticesinde, klasik hristiyanlıktan daha değişik bir inanç dünyaları vardır. Mesela, Gagauzlarda kurban kesilir.
Gagauzlar, Sevgi Erenerol'un kilisesi olarak bilinen ''Türk Ortodoks kilisesi''ne bağlıdır. Fenerdeki rumu tanımazlar.
Nicin tanimadiklari da sitede yazilmis,dinleri farkli diye tukaka etmek hos degil.Bizim kanimizdan Turk kardeslerimiz.hele ki din gibi onemli bir olguyu bile "Turklestir"mislerse,bu insanlara kucak acmak gerekir.
KIZILBAŞ
08-24-2005, 04:28 AM
Gelenekler,dinlerin bir toplum uzerindeki sosyolojik kalintilarini da kapsar.
Sunnet ettirme,islamdan once de vardi.Peygamberimiz herhalde Kur'an in ilk ayetleri gelince sunnet olmadi.
Bakin o sitede yaziyor,bunu dini degil,baska sekilde algiliyorum.Dini dahil irkiyla yapabilme olarak algiliyorum:
Gagauzların, hristiyan olmalarına rağmen, şaman gelenekleriyle hristiyanlığın bir potada erimesi neticesinde, klasik hristiyanlıktan daha değişik bir inanç dünyaları vardır. Mesela, Gagauzlarda kurban kesilir.
Gagauzlar, Sevgi Erenerol'un kilisesi olarak bilinen ''Türk Ortodoks kilisesi''ne bağlıdır. Fenerdeki rumu tanımazlar.
Nicin tanimadiklari da sitede yazilmis,dinleri farkli diye tukaka etmek hos degil.Bizim kanimizdan Turk kardeslerimiz.hele ki din gibi onemli bir olguyu bile "Turklestir"mislerse,bu insanlara kucak acmak gerekir.
DOSTUM ZATEN DEDİĞİN GİBİ TÜRK OLMALARI BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR.
AlpGiray
08-24-2005, 12:30 PM
Selamunaleyküm,
benim konuyla ilgili birkac sorum olacak.
Türkiyede kendini milliyetci sayan fakat islamci olan topluluk hangisidir.?
Gagauz Türklerini savunan arkadasim Türk ismiyle cismiyle belli olmazmi ? Inancin ne olursa olsun (sapiklik haric) aslini belli eden sembollerin olmali bugün bulundugum sehirde yasayan bir Türkolog var Alman ve cok temiz Türkce konusuyor ama bu onu Türk yapmiyor isim cok önemli sence degilmi..?
Ümmetcilik diyerek neyi kast ediyorsunuz..?
AlpGiray
08-24-2005, 12:31 PM
Ayrica mümkünse cesitli Türk kültürlerini anlatan savunan topluluklarin web adresleri hakkinda bana yardimci olabilecek arkadaslarim var ise sevinirim.
Özel mesaj yoluyla bana adresleri ulastirirsaniz memnun olurum...
4twelve
08-24-2005, 02:00 PM
Selamunaleyküm,
Gagauz Türklerini savunan arkadasim Türk ismiyle cismiyle belli olmazmi ? Inancin ne olursa olsun (sapiklik haric) aslini belli eden sembollerin olmali bugün bulundugum sehirde yasayan bir Türkolog var Alman ve cok temiz Türkce konusuyor ama bu onu Türk yapmiyor isim cok önemli sence degilmi..?
Ümmetcilik diyerek neyi kast ediyorsunuz..?
Arkadasim hosgeldin,burada bazilari tarafindan cok sevilecek bazilari tarfindan da cok elestirileceksin,yani Turk Islam sentezi ......burdaki Turanci arkadaslar bayagi bi SIKI bu konuda ama hos geldin ,tat geldi....;)
4twelve
08-24-2005, 02:02 PM
Selamunaleyküm,
Ümmetcilik diyerek neyi kast ediyorsunuz..?Evet maalesef senin anladigin seyi kasdediyorlar:rolleyes:
PO. nickli şahıs!
Stefan Demir
Stefan Demir nickli şahıs!
Hadi Oğuz yazdıklarımdan dallama olduğum sonucunu çıkardı ama sen benim melez olduğum sonucunu nasıl çıkartıyorsun. IP nedir diye sana soru soran herkes melez mi oluyor?
asena
08-24-2005, 03:25 PM
birine IPnedir dersen,melez demesine fazla kizmamalisin.
"Stefan kardesim,IP nedir" ile "Stefan IPnedir" bayagi farkli,ve artik cocuk yok karsinda.
PO,ozur dilemek yerine,kelime oyununu espiri olarak yazdim de,bari daha da bataga girme.
aykız
08-24-2005, 04:24 PM
Stefan Demir nickli şahıs!
Hadi Oğuz yazdıklarımdan dallama olduğum sonucunu çıkardı ama sen benim melez olduğum sonucunu nasıl çıkartıyorsun. IP nedir diye sana soru soran herkes melez mi oluyor?
hahhahahah yav po nikinden belli fırlamasın...ama herkes seni benim anladığım gibi anlamayıp kızabilir..Akıllı ol canımın içi...çok zekisin o zekanı başka türlü kullan çünkü sen bunu yapabilecek güçtesin...:lol:
oğuza gelince,oda seni anladı bak artık sana dallama demiyo..hehhehehhe
belki benim gibi ilerde fırlama der ne belli....:lol:
AlpGiray
08-24-2005, 06:10 PM
4twelve arkadasim, elestirilere acigiz Allah´a sükür gizlimiz saklimiz yok.
Yanliz sorularima cevap alamadim.
Benim Ümmetcilik hakkindaki düsüncelerimi ben aciklamadim bu yüzden kimsenin bilme imkanida yok. Hele gerekli arkadaslar bu konuda aciklamalarini yaparlarsa bende ona göre kendi fikirlerimi söylerim konusuruz seviyeli oldugu sürecede tartisiriz...
Torcoman
08-24-2005, 06:31 PM
PO almancada "kıç" demek değilmi?
aykız
08-24-2005, 06:56 PM
Evet...:oops: :oops:
Haydar Vites
08-24-2005, 07:01 PM
O zaman Almanlar İtalya'daki Po nehrinin adını duyunca gülüyorlar mıdır? Ya da Türkiye'ye turist olarak gelen Almanlar Petrol Ofisi'nden benzin alırlarsa ne tür karmaşık duygular hissederler acaba?
aykız
08-24-2005, 07:04 PM
O zaman Almanlar İtalya'daki Po nehrinin adını duyunca gülüyorlar mıdır? Ya da Türkiye'ye turist olarak gelen Almanlar Petrol Ofisi'nden benzin alırlarsa ne tür karmaşık duygular hissederler acaba?
Kesin..heheheh...ama bizde onalara gülecek olay daha fazla..
mesela benim bölüm başkanı dekanımın adı HERR PUSCHT du :lol:
sch:ş
Haydar Vites
08-24-2005, 07:19 PM
Diller arasında kelime farklılıklarından kaynaklanan böyle durumlar olabiliyor. Mesela Azerice ile Türkçe arasında bile var böyle farklar. Azeriler eşcinsellere mavi diyorlar. Düşünsenize birisi burdan Azerbaycan'a gitse ve pantolonunun "PO" kısmında "Mavi" yazıyor olsa...
İbrahim Tatlıses'in şarkısı var ya "Mavi Mavi Masmavi..." herhalde Azeriler'e komik geliyordur. Zaten D∂yirman grubu eşcinsel şarkıcılara tepki olarak yaptıkları şarkıda birazını kullanmış.
Pax ile Oğuzun yazıları çok ilgimi çekiyordu, ben de üye olurken onların baş harflerini aldım ve PO. oldu
deeeeeeeeeeeeermişim
AlpGiray
08-25-2005, 05:53 AM
Bugün biz Türkler nasil almanlarin Göttingen sehrine gülüyorsak onlardan bizim Petrol Ofisimize gülerler.
Kar kelimesi Arnavutcada Erkeklik organi demektir.
Bugün bir arnavuta "karlar düser düser düser aglarim hep ismini hep ismini anarim" sözleriyle bir sarki söyleyin adam Cem Yilmazla karsilasmistan beter olur heralde.
Buna benzer daha okadar cok sey varki son bir örnek Almanyada yine bir sehir ismi aynen yazilis sekliyle yaziyorum Kusura bakmayin. Landsberg am Lech veya Frankfurt am Main.. Yorum sizlerin...
aykız
08-25-2005, 10:52 AM
Bugün biz Türkler nasil almanlarin Göttingen sehrine gülüyorsak onlardan bizim Petrol Ofisimize gülerler.
Kar kelimesi Arnavutcada Erkeklik organi demektir.
Bugün bir arnavuta "karlar düser düser düser aglarim hep ismini hep ismini anarim" sözleriyle bir sarki söyleyin adam Cem Yilmazla karsilasmistan beter olur heralde.
Buna benzer daha okadar cok sey varki son bir örnek Almanyada yine bir sehir ismi aynen yazilis sekliyle yaziyorum Kusura bakmayin. Landsberg am Lech veya Frankfurt am Main.. Yorum sizlerin...
ben o nu yazacaktım valla...heheheh daha neler neler işte böööle kardeşler..:lol:
kurshad
08-25-2005, 03:29 PM
Ajan-Provakatör!
Önce kilise olayından başlayım istersen..
Türk Ortodoks Kilisesi, Karaköy'dedir. Adının başında Türk olması, ben ve bir kaç arkadaşı meraklandırdı. Gidip ziyaret ettik. Oradakilerle tanış olduk. O zaman Selçuk Erenol vardı. Konuşmalar uzadı, biz bekliyoruz adam bize Gagauz Trüklerinden bahsedecek diye, ama ne gezeerr...
Başladı bize Rum Ortodoks Kilisesi aleyhinde uzun uzun konuşmaya...O kadar ki sıkıldık..Baktık, Gagauzlarla ilgili anlatacağı bir şey yok müsade istedik ayrıldık...
Dışarı çıkınca, şu kanaata vardık:Burada kiliseler arası bir kavga sözkonusu...
O zaman, kötü niyet aklımıza gelmedi, tabi ki gönlümüz ve duygumuz Türk olandan yanaydı...
Zaman içerisinde bir gerçeğin farkına vardım...Türk Ortodoks kilisesi gittikçe cemaat kaybediyor ve temsil hakkı zayıflıyordu...
Üstelik, Gagauzya'ya Türkiyenin ilgisi arttıkça, oralarda müslümanlığı benimseyen, Gagauz sayısı çoğalıyordu...
Panikleyen kilise, söz konusu site aracılığıyla, Türkiyedeki ateist-adsızcı guruptan bazılarına el attı. En Türkçü söylemlerle, bu kesimi kazandı...
Veee.. başlaıdılar koro halinde, Türk-İslam kimliği taşıyanlara karşı, iftira ve kampanyalara.... Bazen de içlerindeki kinin etkisiyle(Bu forumda olduğu gibi), kendilerine hakim olamayıp, ruh hallerine uygun, küfür dolu sözlerle saldırdılar...
"Müslüman" kimliği görünce, kırmızı görmüş azgın boğalar gibi saldırmalarının sebebi budur...
Çünkü, Müslüman kimliği, onların bu ülkede çoğalması için bir tehdit...
Zavallı olan sizlersiniz...
Hem de o kadar zavallısınız ki, attığınız her adımın izlendiğini anlamayacak kadar...
Selcuk Erenerol'la tanismak bana da kismet oldu. Buyuk bir mucadele adamiydi, Turk milliyetcisi idi.
Ruhu SAD olsun, Topragi BOL olsun..
Baktık, Gagauzlarla ilgili anlatacağı bir şey yok müsade istedik ayrıldık...
Herseyden once bilmen gerek bir sey Karakoy'deki Turk-Ortodoks kilisesi gagavuzlarin DEGIL, Turkiye'deki ortodoks karamanlides turk cemaatinin kilisesidir. Cemaatlerinin giderek azalmasi ve neredeyse yokolmasi mubadeleye Karamanlideslerin de dahil edilmesi yuzunden olmustur. Zaten Turkiye'de Gagavuz turk cemaati diye bir sey yok..
Ikinci bilmen gereken de bu kilise bizzat Ataturk'un destekleriyle kurulmustur. Sebep de Karamanlides Turklerinin milli kimligini korumasi ve yunan kilisesine bagli olmamalarinin saglanmasidir. Papa Eftim milli mucadelede bizzat rol almistir. Selcuk Erenerol Kibris cikartmasini desteklemis ve herdaim Yunanistan karsisinda Turkiye'nin cikarlarini savunmustur. Bu yuzden de Turk ortodoks kilisesi patrikhane tarafindan taninmamistir.
Bu lafina hic yorum yapmaya gerek yok cunku tamamen anlamsiz, vakaayla ortusmuyor, dam ustunde saksagan..
Veee.. başlaıdılar koro halinde, Türk-İslam kimliği taşıyanlara karşı, iftira ve kampanyalara.... Çünkü, Müslüman kimliği, onların bu ülkede çoğalması için bir tehdit...
Su andaki cemaatin sozcusu Sevgi Erenerol'un misyonerlik karsiti demeclerini bircok defa dinledim. Ne rahmetli babasinin ne de kendisinin Turk-Islam karsiti hic bir soylemiyle karsilasmadim.Bilakis Islam hakkinda hep olumlu yaklasimlarina sahit oldum. Bati Trakya'yadaki yunan mezalimi ile ilgili bir toplantida konusmaci olan Selcuk Erenerol'un inandigimiz Tanri'nin ,Yaradan'in ayni oldugunu pratiklerimizin farkli oldugunu soyledigine bizzat sahit oldum.
Iddialarini benim sahit olduklarimla dogrulayamadim bu yuzden soylediklerine ve iddialarina KAYNAK gostermenin zamani geldi sevgili gencu.
Kür Þad
08-27-2005, 05:06 AM
Gagauz ýrkdaþlarýmýzýn milliyetçilik seviyeleri üst düzeyde. Bu nedenle milliyetçi=islamcý ve milliyetçi=müslüman zihniyetine sahip kaný kýrýklar onlara sataþýyorlar. Gagauz ýrkdaþlarýmýzýn sitesinde "Türkiye'deki kürt ve kürtleþme tehlikesi" açýk seçik ortaya konuyorken, mhp menþeyli sitelerde hala "kürtlerin iyisi de vardýr" geyikleri dönmeye devam ediyor.
Colpan
08-27-2005, 02:57 PM
gagauz.myfreebb.com adresinden yayın yapan otağın bir dönem yöneticiliğini yaptım. Otağımızda hiç kimse dininden dolayı bir hakaret işitmez. Mesela ben ilk yazımda dindar bir müslüman olduğumu ifade ettim ama kimse bana en ufak bir şey söylemedi.
Otağımızda karşı olunan şeyler Türkçülük dışındaki düşüncelerdir. Buna Türk-İslam sentezi de Türk-bilmemne sentezi de dahildir.
Seckjin Khan
11-02-2006, 07:41 AM
Kimseyi inançlarıyla yargılamam...
umarım en kısa sürede gerçek ortaya çıkar
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.