View Full Version : Atatürkün, Türk birliginin hakkinda, sözleri
Yashi
08-22-2005, 03:46 PM
‘‘Bugün Sovyetler Birligi dostumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluga ihtiyacimiz vardir. Fakat yarin ne olacagini kimse bugünden kestiremez. Tipki Osmanli gibi, tipki Avusturya-Macaristan gibi parçalanabilir, ufalanabilir.
Bugün elinde simsiki tuttugu milletler avuçlarindan kaçabilirler. Dünya yeni bir dengeye ula$abilir. i$te o zaman Türkiye ne yapacagini bilmelidir. Bizim dostumuzun idaresinde dili bir, inanci bir, özü bir karde$lerimiz vardir. Onlara sahip çikmaya hazir olmaliyiz. Hazir olmak yalniz o günü susup beklemek degildir. Hazirlanmak lazimdir. Milletler buna nasil hazirlanir? Manevi köprüleri saglam tutarak. Dil bir köprüdür... Inanç bir köprüdür... Tarih bir köprüdür... Köklerimize inmeli ve olaylarin böldügü tarihimiz içinde bütünle$meliyiz. Onlarin (soyda$ Türk karde$lerimizin) bize yakla$masini beklememeliyiz. Bizim onlara yakla$mamiz gerekli’’
‘‘Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagina inancim vardir. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyalari içinde kapayacagim. TÜRK Birligi'ne inaniyorum. Onu görüyorum. Yarinin tarihi yeni fasillarini TÜRK Birligi ile açacak. Dünya sükununu bu fasillar içinde bulacaktir. TÜRK'lügün varligi bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güne$ ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varligim ve servetim TÜRK olarak dogmamdir’’
KEMAL ATATÜRK
asena
08-22-2005, 05:33 PM
Belki bu sozu 10 kere yazdim,ancak onem veren cikmadi.Tazeledigin icin saolasin.
asena
08-22-2005, 05:35 PM
“Milletim Türk, Vatanım Türkiye, Ülküm Türklüktür”
“ Bu memleket, tarihte Türktü; hâlde de Türktür ve ebediyen Türk kalacaktır.”
“Buraya konduğumuzdan beri ne olduğumuzu anlatmaya çalıştık ve anlatıp duruyoruz ki; Türk eli büyüktür ve yeryüzünde yalnız o büyüktür. Her yeri Türk’tür ve her yeri aydınlatan Türk’ün yüzüdür.”
“Benim yaradılışımda fevkâlade olan bir şey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir”.
"Size Bombasırtı vakasını anlatmadan geçemeyeceğim. Karşılıklı siperlerimiz arasında mesafemiz sekiz metre, yani ölüm muhakkak, muhakkak... Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulamamacasına tamamen düşüyor, ikincidekiler onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar gıptaya şayan bir itidal ve tevekkülle, biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir fütur bile göstermiyor; sarsılmak yok. Okumak bilenler ellerinde Kur'anı Kerim, cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler, kelimei şahadet getirerek yürüyorlar. Bu, Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, şaşılacak ve övülecek bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur."
Aybike
08-22-2005, 06:21 PM
O,Birgün sovyetler birliğinin yıkılacağını biliyor ve hasta yatağından yanındaki arkadaşalarına şunları yazdırıyordu..
Sovyetler yıkılacaktır.Türkiye cumhuriyeti şimdiden oradaki türk kardeşlerimizle birleşme hazırlığına başlamalıdır.
Uyarı yıllar öncesinden alınmış..Sonuç ne....
O bu birliğe inandı...Bizde inanıyoruz..
kim ne derse desin..
dervish
08-23-2005, 03:03 AM
Bugün Sovyetler Birligi dostumuzdur
1921 Moskova'daki anlasma
KIZILBAŞ
08-23-2005, 06:01 AM
elbet birgün TÜRK BİRLİĞİ OLACAK,bizler buna cok inanoıyoruz atam,bir tarfdada Arap birliğine istiyen kendini milliyetçi zanneden şerefsizlerde var,
İnanıyorumki Türk Birliği elbet bir olacak,
TÜRK BİRLİĞİ
dervish
08-23-2005, 06:27 AM
Aramizda onune gelene serefsiz diyen serefsizler olsa da...
elbet birgün TÜRK BİRLİĞİ OLACAK,bizler buna cok inanoıyoruz atam,bir tarfdada Arap birliğine istiyen kendini milliyetçi zanneden şerefsizlerde var,
İnanıyorumki Türk Birliği elbet bir olacak,
TÜRK BİRLİĞİ
KIZILBAŞ
08-23-2005, 07:03 AM
Aramizda onune gelene serefsiz diyen serefsizler olsa da...
arkadaş senin yaran varki gocunuyorsun,demek sende ARAP BİRLİĞİNİ istiyenlerdensin hemen belli ettin kendini.İstiyen o birliğe girsin hatta ARABİSTANA gitsin,Ama BİZ BU SEVDADAN VAZ GECMEZİK.
ELBET BİR GÜN TÜRK BİRLİĞİ KURULACAK!!!
dervish
08-23-2005, 07:07 AM
Biz Turkmenler Iranlilara Kizilbas deriz ve onlari pek sevmeyiz.
arkadaş senin yaran varki gocunuyorsun,demek sende ARAP BİRLİĞİNİ istiyenlerdensin hemen belli ettin kendini.İstiyen o birliğe girsin hatta ARABİSTANA gitsin,Ama BİZ BU SEVDADAN VAZ GECMEZİK.
ELBET BİR GÜN TÜRK BİRLİĞİ KURULACAK!!!
KIZILBAŞ
08-23-2005, 07:42 AM
Biz Turkmenler Iranlilara Kizilbas deriz ve onlari pek sevmeyiz.
DOSTUM SENİN BİLGİN BUKADAR İŞDE ,
BENİM SÖYLEDİKLERİME CEVAB VER ÖNCE ARAP BİRLİĞİNİ İSTİYORSUN İŞDE,AMACIN ACIK SENİN SENİN GİBİ ORTAM KARIŞTIRANLAR BENİM MUHATABIM OLMAZ,
KENDİNİ TÜRKMEN ZANNEDEN DÜRZÜ,KIZILBAŞ TÜRKMENLERE DENİR ESKİDEN YANİ,ESKİDEN EHLİBEYT SEVGİSİ DOLU OLAN TÜRKMENLERE KIZILBAŞ DENİR
dervish
08-23-2005, 07:49 AM
Senden daha Turkmenim cunku Turkmenistan denen Turkmenin ciktigi ulkenin topraklarinda dogup buyudum + Kizilbas degilim. Turkmenler Kizilbas diye Iranlilara derler. Kizilbastan pisliginden beter nefret ederler. Turkmenistanda Kizilbasim desen dovulme ihtimalin artar.
DOSTUM SENİN BİLGİN BUKADAR İŞDE ,
BENİM SÖYLEDİKLERİME CEVAB VER ÖNCE ARAP BİRLİĞİNİ İSTİYORSUN İŞDE,AMACIN ACIK SENİN SENİN GİBİ ORTAM KARIŞTIRANLAR BENİM MUHATABIM OLMAZ,
KENDİNİ TÜRKMEN ZANNEDEN DÜRZÜ,KIZILBAŞ TÜRKMENLERE DENİR ESKİDEN YANİ,ESKİDEN EHLİBEYT SEVGİSİ DOLU OLAN TÜRKMENLERE KIZILBAŞ DENİR
Turkonhonim
08-25-2005, 04:02 PM
O,Birgün sovyetler birliğinin yıkılacağını biliyor ve hasta yatağından yanındaki arkadaşalarına şunları yazdırıyordu..
Sovyetler yıkılacaktır.Türkiye cumhuriyeti şimdiden oradaki türk kardeşlerimizle birleşme hazırlığına başlamalıdır.
Uyarı yıllar öncesinden alınmış..Sonuç ne....
O bu birliğe inandı...Bizde inanıyoruz..
kim ne derse desin..
Tabiyki biz bir kun inshoilloh birlashamiz!!!
Biz Tukistan turklari u ulug kunni bekliyoriz, buna inong sayin Turkiyali kon-kardeshlerim!
Yashi
08-25-2005, 05:19 PM
Tabiyki biz bir kun inshoilloh birlashamiz!!!
Biz Tukistan turklari u ulug kunni bekliyoriz, buna inong sayin Turkiyali kon-kardeshlerim!
I understand 70% of what you say, but can you translate in English please, so I will be sure if I understand right or not.
asena
08-25-2005, 05:31 PM
i think she said "surely,one day (If Allah lets us to do) we will unite!!!! We Turkistan Turks are waiting that holy day,believe in this my Turkish(from Turkey) blood-brothers"
Haydar Vites
08-25-2005, 05:39 PM
İnşallah'ın İngilizcesi: If Allah wishes
Kür Þad
08-27-2005, 05:56 AM
Türk Birliði'ne karþý çýkan veya mantýksýz bulan adamýn Türklüðünden, kanýndan þüphe ederim.
dervish
08-27-2005, 05:58 AM
Türk Birliði'ne karþý çýkan veya mantýksýz bulan adamýn Türklüðünden, kanýndan þüphe ederim.
Kim takar senin supheni
Kür Þad
08-27-2005, 06:16 AM
Kim takar senin supheni
verdiðin cevaplar benim savýmý doðrular nitelikte.
Bilge_Kagan
08-27-2005, 06:43 AM
Off.....Illa birileri birilerinin, bilhassa kendi gorusunu kabul etmeyenlerin kanini yaftalayacak...Bu konu uzerinde yine tekrar tekrar aciklama yapmaya calismayacagim ( biliyorsunuz sonra uyari aliyorum ) sadece rahatsizligimi belirtmek istedim, bundan sonra bu icerikli iletilerin de mod tarafindan silinmesini istiyorum.
report bad post secenegi tarafimdan kullanilmistir...
Torcoman
08-27-2005, 06:55 AM
Kim takar senin supheni
asıl seni kim takıyor yahu!!!
pax şu arkadaşı uyarırmısın, kendisini başbakan ilan edecek yakında
asıl seni kim takıyor yahu!!!
pax şu arkadaşı uyarırmısın, kendisini başbakan ilan edecek yakında
Bence ideolojinin genlerle geçtiği "savı" saçmalık.
Ayrıca, burası ırkçılık yapmak için bir platform değil. Bir dahaki sefer uyarıyı Kürşad yiyecek.
Seckjin Khan
08-30-2005, 06:17 AM
Bende Atatürk gibi Tüm Türklerin Tek Devlet Tek Ulus içinde olmasını istiyorum.
Bu benim siyasal bir görüşüm değildir onu belirteyim ;)
aykız
08-30-2005, 09:02 AM
Ne o zaman? Merak ettimde..İyi bir dilekmi sadece?
Seckjin Khan
08-30-2005, 09:28 AM
Ne o zaman? Merak ettimde..İyi bir dilekmi sadece?
Anlatmak istediğim şu:Bende Türk kimlikli ulusların bir devlet içinde var olmasını istiyorum ama siyaset ile aram yoktur yani bu bir düşünce bunu siyasi alanda söylemiyorum.
hiçbir partiye üye değilim yani do you understand? ;)
Aybike
08-30-2005, 09:36 AM
Anlatmak istediğim şu:Bende Türk kimlikli ulusların bir devlet içinde var olmasını istiyorum ama siyaset ile aram yoktur yani bu bir düşünce bunu siyasi alanda söylemiyorum.
hiçbir partiye üye değilim yani do you understand? ;)
yok hala anlamadım ben biraz kıt zekalıyım da :lol:
ayrıca bir siyasi görüş için illa bir partiyemi üye olunuyor onuda anlamadım
dedim ya kafam basmıyor.
Seckjin Khan
08-30-2005, 09:40 AM
yok hala anlamadım ben biraz kıt zekalıyım da :lol:
ayrıca bir siyasi görüş için illa bir partiyemi üye olunuyor onuda anlamadım
dedim ya kafam basmıyor.
Daha açık yazayım o zaman benim bir ideolojim yok
artık bunu da anlamıyorsan benim yapabileceğim birşey yok :D
Bu daha anlaşılır olmuş.bunu ben bile anladım...
Aybike
08-30-2005, 09:46 AM
hahahah kızma ..dedim ya zekam kıt diye..
Anladım bir ideolijin yok..Ama türk birliği istiyorsun yada en azından arzun bu..
Bu bir ideal değilmi sence?
Aybike
08-30-2005, 09:47 AM
Bu daha anlaşılır olmuş.bunu ben bile anladım...
sen bile?Aferim :lol:
Seckjin Khan
08-30-2005, 10:02 AM
hahahah kızma ..dedim ya zekam kıt diye..
Anladım bir ideolijin yok..Ama türk birliği istiyorsun yada en azından arzun bu..
Bu bir ideal değilmi sence?
:rolleyes: İdeal ve İdeoloji aynı şey değil ki?
benim kast ettiğim şey şu;Benim yazdığım fikri savunan birçok parti var ama ben bu partilerle paralel düşünmüyorum demek istemiştim.
Bu bir idealmidir orası tartışılır.
Benimkisi sadece bir düş
asena
08-30-2005, 11:29 AM
Bunun siyasisi olmaz zaten bu bir ideadir,bu ideali duslemek,gerceklesmesini saglamak icin cozum yollari o ideolojinin icine giriyor.
Turani dusleyen bir parti oldugunu da sanmiyorum.
aykız
08-30-2005, 11:34 AM
:rolleyes: İdeal ve İdeoloji aynı şey değil ki?
benim kast ettiğim şey şu;Benim yazdığım fikri savunan birçok parti var ama ben bu partilerle paralel düşünmüyorum demek istemiştim.
Bu bir idealmidir orası tartışılır.
Benimkisi sadece bir düş
Senin kast ettiğin türde tek bir parti bile yok...
Ama öyle düşünen milyonlarca TÜRK var..
Belki bir parti oluşabilir kim bilir....
Ve evet bu bir idealdir....
Seckjin Khan
08-30-2005, 01:24 PM
Senin kast ettiğin türde tek bir parti bile yok...
Ama öyle düşünen milyonlarca TÜRK var..
Belki bir parti oluşabilir kim bilir....
Ve evet bu bir idealdir....
iyi o zaman ben bu partinin pikir babası olabilirim :D
İşte şöyle bir Türk Birliği Hayal Ediyorum(Bağımsız Türk Devletlerinden oluştuğu için üzgünüm)
Resme bakınız(Bu arada Dağlık Karabağ sorununu Azeri Kardeşlerimizin istediği gibi hallettim :D )
Colpan
08-30-2005, 01:37 PM
iyi o zaman ben bu partinin pikir babası olabilirim :D
İşte şöyle bir Türk Birliği Hayal Ediyorum(Bağımsız Türk Devletlerinden oluştuğu için üzgünüm)
Resme bakınız(Bu arada Dağlık Karabağ sorununu Azeri Kardeşlerimizin istediği gibi hallettim :D )Esenlikler dilerim.
Karabağ Meselesinn öyle halledilmesini hepimiz istemekteyiz.
Harita ise sadece bağımsız Türk devletlerini içine almış. Oysaki Türk dünyası bunun yaklaşık yarısı kadar daha geniştir.
Bir de, Tacikistan'ı da eklemişsiniz haritaya. Tacikler Türk değildir.
Seckjin Khan
08-30-2005, 01:45 PM
Harita ise sadece bağımsız Türk devletlerini içine almış. Oysaki Türk dünyası bunun yaklaşık yarısı kadar daha geniştir.
Evet şuan bağımsızlıklarını alamamış birçok Türk kitleleri var ben sadece bağımsız olanlarını şöyle üstünkörü aldım,ayrıntılarına girsek dediğin gibi çok uğraşırdık ;)
Bir de, Tacikistan'ı da eklemişsiniz haritaya. Tacikler Türk değildir.
Evet bende onu anlamadım,araştırdım Tacikler Türk değil ama her OrtaAsyada'ki Türk Cumhuriyetlerinde mutlaka yer ayırılmış buldum,bende anlamadım açıkçası :rolleyes:
aykız
08-30-2005, 03:16 PM
Yav iyide neden kıbrısın tamamını koymadın kardeş:lol:
xewalim, vatandaş demiş ki ben sadece bağımsız olanlarını şöyle üstünkörü aldım, ya daha Kuzey Kıbrıs'ın durumu belli olmadı, sen tamamını al dion
Biz ilk önce internette Türk birliği kurak
aykız
08-30-2005, 04:38 PM
xewalim, vatandaş demiş ki ben sadece bağımsız olanlarını şöyle üstünkörü aldım, ya daha Kuzey Kıbrıs'ın durumu belli olmadı, sen tamamını al dion
heheh oda doğru ya..Tamam kurak bakalım....başkan kim olacak?
heheh oda doğru ya..Tamam kurak bakalım....başkan kim olacak?
Yaw devlet gibi değil... İnternette bi sürü organizasyon yapılabilir. Misal forum.uz... Özbek forumu iken Türk, Türkmen. Azeri vd. Türkler'in birlikte bulundukları bi yer. Öyle di'mi ?
aykız
08-30-2005, 06:39 PM
Yaw devlet gibi değil... İnternette bi sürü organizasyon yapılabilir. Misal forum.uz... Özbek forumu iken Türk, Türkmen. Azeri vd. Türkler'in birlikte bulundukları bi yer. Öyle di'mi ?
olmaz illa başkanlı olcek...:lol:
asena
08-30-2005, 06:40 PM
Donem baskanligi yapilir.
Seckjin Khan
08-31-2005, 03:29 AM
Ya Kıbrısın güneyini almaya gerek yok,dağlık bir alan alıpta napacaz ;) Tüm ova ve yeşillik bizim kısımda boşver....
Wallaha güzel olur...
abdulkerim
08-31-2005, 03:57 AM
Arkadaslar guzel bir hayal ama sadece hayal gibi gorunuyor en azindan bu siteye bakin ne demek istedigimi anlarsiniz.
Kisa bir fikra size konuyla alakali.............
Turkun birisi bir sihirli lamba bulmus ve icinden bir cin cikmis.
cin: dile benden ne dilersen ama tek dilek hakkin var iyi dusun demis. yalniz istedigin ne olursa olsun sana verdigimin iki katini komsuna verecegim demis.
Turk dusunmus dusunmus en sonunda karar vermis:
Benim bir gozumu kor et demis....................
İste bizim fikrimizde zikrimizde bu. Ozellikle bu forumdada bu cok guzel gozlemleniyor.
bizler bu kafadayken Turk birligi falan filan hikayeden hayalden ote gecemez gibi geliyor arkadaslar.
yanlismi dusunuyorum yahuuuuuu...........................
Doğru düşündüğünü sanmıyorum...
Bu platforma gelen insanlar,başlamak yolun yarısı eder sözü ile ilk adımı atmışlar...
Geriside gelir inşallah;)
Seckjin Khan
08-31-2005, 04:48 AM
Belki de bizler bir ütopya'nın yada gördüğümüz bir Rüya'nın peşinden gitmek istiyoruz?
Gerçekleşmese bile Düşünülmesi ve Paylaşılması çok güzel bir Rüya bu!
Yaşasın Turkish Union :D
kartal
08-31-2005, 04:53 AM
ATATÜRK'TEN SON MEKTUP
Siz beni hala anlamadınız !
Ve anlamayacaksınız çağlarca da
Hep tutturmuş, yıl 1919 Mayıs'ın 19' u diyorsunuz.
Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz.
Mustafa Kemal'i anlamak bu değil !
Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil !
Bırakın o altın yaprağı artık
Bırakın rahat etsin anılarda şehitler
Siz bana, ne yaptınız ondan haber verin
Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin?
Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil !
Bana buluşlar getirin bir daha
Uygar uluslara eşit buluşlar
Kuru söz değil, iş istiyorum sizden anladınız mı?
Uzaya Türk adını Atatürk kapsülü ile yazdırdınız mı?
Mustafa Kemal i anlamak avunmak değil !
Mustafa Kemal Ülküsü sadece söz değil !
Beni seviyorsanız ve eğer anıyorsanız
Labaratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil !
Bilim ağartsız saçlarınızı, kitaplar
Ancak böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar.
Mustafa Kemal 'i anlamak, ağlamak değil !
Hala o acıklı ağıtlar dudaklarınızda
Hala tutturmuş 10 Kasımlarda bana yas tutuyorsunuz
Uyanın artık diyorum, uyanın !
Uluslar fethine çıkıyor uzak diyarların
Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil !
Demokrasiyi getirdim size, özgürlüğü
Görüyorumki hala aynı yerdesiniz, ilerlememiş
Birbirinize düşmüşsünüz halka eğilmek dururken
Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen !
Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil !
Arayı kapatmanızı istiyorm uygar uluslarla
Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla
Bu vatan, bu canım vatan sizden çalışmak ister
Paydos övünmeye, paydos avunmaya yeter, yeter
Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak değil !
aykız
08-31-2005, 06:38 AM
Doğru düşündüğünü sanmıyorum...
Bu platforma gelen insanlar,başlamak yolun yarısı eder sözü ile ilk adımı atmışlar...
Geriside gelir inşallah;)
Ve inanmak...Ben inanıyorum..
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.