PDA

View Full Version : Türkler kardeşimiz Ruslar büyük abimiz...

oğuz
08-27-2005, 12:52 AM
Forumun Türkistan bölümün haricinde aşağıda linkini ve Quote'sini vereceğim yerde sözler aynen bu şekilde geçiyor...

Şahsen benim bu forumlara ilk girdiğim zamanlarda esaretten kurtulan (benim tanımım) Özbek halkının ruslara karşı biraz daha soğuk biraz daha mesafeli beklerken tam tersi sanki onlar bozkırda bir kasaba ruslar ise ışıklar içinde new york ve bu eksende ışığın dayanılmaz çekiciliğine karşı koyamayan Özbekler ...

Bu konuda sizinde fikrinizi öğrenmek istiyorum. Çok uzun ayrılıklardan sonra karşılaştığınız hayal kırıklıkları veye beklentilerinizin üzerinde gerçekleşen güzel şeyler neler oldu ?

http://resim.forumtr.com/uploads/e900c5fa42.gif
Evet, dogru soyliyorsunuz. Tabi, turkler ve ozbekler cok yakin olan kardeslerdir, ama biz o'zbekler boyle bakarsak cok kardesh bulabiliriz yani, mogullar meselan etc:)

bir grup oldugumuz tabiki cok iyi bir shey ama o'zbekler "kardesimiz" dedigi zaman biraz baska bir sey anlanir. Simdi meselan bizning buyuk kardesimiz -ruslardir. Bazen ben bilmiyorum boyle kardeslik iyimi, degilmi....

http://www.forum.uz/showthread.php?t=23788&page=4&pp=15

4twelve
08-27-2005, 02:18 AM
Buna ihtiyacimiz var herkes okusun(Offf budami flood oldu acaba:rolleyes: )
İlkokula gittiğim 70’li yılların sonunda “bilgili” insanlara; 80’li yıllarda “bilgili-akıllı” insanlara; 90’lı yıllarda “bilgili-akıllı-zeki” insanlara önem verir, hayranlık duyardım..

2000’li yıllarda ise bilgi, akıl ve zekanın tek başına yeterli olmadığını; bunların yanında “ufku geniş” insan olmanın da bir zorunluluk olduğunu gördüm..

Yaşanılan olaylar, gösterilen tavırlar, dışa vurulan duygular da gösteriyor ki; bir toplumun ilerleme kaydedebilmesi için, özellikle aydın kesimin “ufuk sahibi” olması şarttır..

Kendi alanında büyük bir bilgiye sahip olan insan elbette akıllı insandır..

Başka alanları da merak edip kurcalayan ve tahlil edebilen insan zeki insandır..

Türkiye’de beyinlere akıl, kalplere vicdan temin eden bir alet çıkar mı bilmiyorum..

Ancak bu aleti satanların, sürümden çok fazla kazanacağı muhakkaktır..

Seviyesizliğin bu memlekette para etmeyeceği günlerin bir gün geleceğine inanarak Türkiye’de özellikle son 10 yılda iyice belirginleşen “zeka geriliğinin” artık adam edilmesi gerekliliğinin öncelikli sorunlardan biri olduğunu düşünüyorum..

Dikkat ettiyseniz, “gerizekalılık” sözcüğü yerine, “zeka geriliği” nitelendirmesinde bulundum..

Zira gerizekalılık her toplumda ve her zaman varlığını muhafaza etmiştir..

Hiçbir ilerizekalı da, gerizekalılığın bir gün sona ereceğini iddia etmemiştir..

İnsanlık tarihinde, gerizekalı olan bir adamın, zeki olmasını sağlayan hiçbir ilaç bulunamamıştır..

Tıp otoritelerinin böyle bir ilacın bulunamayacağını idrak edecek kadar zeki insanlardan oluştuğunu da aklı başında olan herkes bilir.

Ancak zeki bir insan, sonradan pekala gerizekalı olabilir.

Bunun için ne bir doktora ne de bir ilaca gerek vardır..

Bununla beraber, zekanın geriye doğru gidişini önlemeye çalışmak da “adamakıllı” bir iştir..

Baskıcı, hoşgörüsüz olanlara ve hakareti ilke edinen insanlara “geri zekalı” denilemez elbette..

Zira biliyorum ki, geri zekalılık ne kanun karşısında suç, ne ahlaki açıdan ayıp, ne de din nezdinde günahtır..

O kadar ki, “gerizekalı” olanlar hem mahkemeden hem de cehennem ateşinden muaftır..

( 'Gerizekalılar, cehennem ateşinden muaftır' dedim diye, lütfen dellenmeyiniz!.)

Akılsız bir vicdanın gideceği mecra ile, vicdansız bir aklın gideceği mecranın aynı olduğu da bir realitedir..

Bu memleketin insanı neden geri kaldı diye bazen düşünüyorum da, cevabını zorlukla da olsa bulduğumu sanıyorum.

Evet öylesine “yukarı” noktada “aşağılık” kompleksine sahibiz ki, ülkemizde filizlenen melanet, rezalet ve ataletin tohumları, bu duygudan kaynaklanıyor..

Bu arada, Türkiye’de bırakınız at gözlüğü takmayı, hem gözlerini hem de kulaklarını kapatan insanların bugün ciddi bir statüde olduklarını görünce insanın gözleri faltaşı gibi açılıyor!

Sosyolojik, kültürel, dini ve siyasi olayları yorumlarken gözlerini ve kulaklarını kapatmakta hiçbir beis görmeyen bu “gözü açıklar”; iş çeneye geldiği zaman mümkün olduğu kadar çenesini “yayvanlaştırmaktan” ve mümkün olduğu kadar dilini “uzatmaktan” kendilerini alıkoyamıyorlar..

Ufuk genişliğinin elbette yaş ile ilgisi yoktur..

Evet, ufuk genişliğinin yaş ile ilgisi yoktur ama yürek ve beyin ile ilgisinin olduğu muhakkaktır..

Beyin ve kalp ilişkisi deyince aklıma geldi..

Bir grup içinde bulunan insanların biri hariç hepsi şeytana külahını ters giydirecek kadar beyni iyi çalışıyorsa ve o gruptan biri çıkıp dürüstlük “taslıyorsa”, diğerlerinin nezdinde bu dürüst adamın sıfatı “bizim akıllı”dır!

Peki, cesareti şiar edinen insanların “yürekliliğine” karşı dışlama operasyonuna girişen insanların “kalpsizliği” karşısında ne yapacağız?

Bu toplumun bir kesimini “ikinci sınıf insan” yerine dahi koymayıp “hayvan” yerine koymanın gerekçesi bu hayvan sevgisinden mi kaynaklanmaktadır?

Kedi gibi nankör; akbaba gibi ganimetçi; tilki gibi kurnaz; horoz gibi erken ötücü; tavşan gibi korkak; yılan gibi kıvrak olanlardan “insani” değerler beklemek mümkün müdür?

Evet ufuk genişliği derken at gözlüğüne; atgözlüğü derken hayvan sevgisine geldik..

Geriye dönersek; ufuk genişliğine sahip olanlara “göz açtırmayanlar”; bu metodla kendilerinin “herşeyi görebildiğini” düşünüyorlar..

Ülkenin ufku geniş insanlara olan ihtiyacı her geçen gün artıyor; bilgi ve akıl artık tek başına bir anlam ifade etmiyor..

Bazıları dağın arkasını dahi görebilirken; bazılarının “burnunun ucunu” dahi görmesi mümkün olmuyor..

Üstelik “burnu göz hizasına kadar kalkık” olmasına rağmen!.Fikri Akyuz

Kür Şad
08-27-2005, 05:08 AM
ruslar milyonlarca Türk'ün katilidir. ezeli ve ebedi düşmanımızdır.

Administrator
08-27-2005, 05:43 AM
oguz bey
ishte onemli problemm de burda turkjiyede obekleri turk diyorsunuz ve
siznle sayni kafada oldugunu otomatikmen tahmin ediyorsunuz daha dogrusu
tahmin de etmiyorsunuz ama ayni bizim gibi diye kabul ediyorsunuz,
ama mentalitelerimiz faklidir ben de turklerin bu forumda ilk once bizde
hain sayilanlarin kaharaman olarak gostermey calishanlara shashmishtim,
gelelim ruslar konusuna birisi demish ruslar miliyolarva turkleri oldurduler
hani o rus nerede oldugunu biz e bugun bulabioen varmi peki onu yakladim
diyelim ya onu kocaman rusyada ve ozbeksitanda ayshayan ruslara ne alkaasi
vardir?
1.aslinda ruslar turkiyleikler ichin bir yabanc millet ve kitaplardan veyas
medyadan ogrenilen o onlarin shekilde ogretilmeye chalishen halde ruslar
turkiyleik insana degishik bir tarzde somglenebilir,
ama burda ozbeksitanda heee...... bir mahellenin yarisi rus yarisi ozbek
cocukken daha millet ne oldugun anlamadan ayni sokakalarda veya yasli
buyurken .... ne demke istiyorum anliyorsundur,

2,bagimzis olduk ama o zmanadan veru hukumet rusyay nasil karalamayi chalsihmasin ama rusalar ve rusyadaki halklar ile gunluk hayatta eskisi gibi sihbirilig ve alkalar,ticaret,..ve vevesayire devam ediyor. bu sadece rusya ile degil ama bashk eski sovet ulkeleri ile e aynidir,..eskiden degisheni sadece bu ulklerin bagimsiz oldugudur,

3,ben shahsen bu yasah kadar halkimizda ruslara karshi bir kin oldugunu gormedim,nasilsa ordumuz tum teknoljisi rusyadan geliyor,ozbeksitan ilm dunyasi rusyaya baglidir,yani nukler teknoljisi,uzayda kullanilan bazi teknoljiler,uchak yapma sanati...vesayire..

4,mediya, rus kanallari ozbeksitanda hala yayinlaniyor ,rusyada yapilmish bir film ozbeksitan cinemalarinda da ertesi gunu hemen seyredilir, rus musigi burda popular ,vesayire,,,son yillarda rusyada ilk reytingde oan bazi filmlerin yonetmenlride ozbeklerdi,,,

yani grcekci olursak ruslarda nefret edilecek bir ciddy sebepte gormiyorum
andijan olaylarindan sonra mediyada harika shey olmaya bashladi,,,,ozbek mediyasi ilk defa son 15 yilda rusya hakinda pozitif konushm aya bashladi ve buda bugun burda cogunlugu shashiriyor ,,yani acikca ABD ve ingletre bizim dusmenimz rusya ise dostumuz tarzda konushuyorlar,,

aslind ruslar bizim abilerimiz degil ama iyi partner larimizir ruisya ise ozbek uretimcileri ichin iyi pazardir.

Torcoman
08-27-2005, 05:47 AM
hiçbir ülke, başka bir ülkenin sağlığını düşünmek için politika üretmez

ruslar size dost görünüyorlarsa bunun vardır elbet bir sebebi, ama sen anlayamazsın, sen polyanna dünyasında yaşamaya devam et admin

oğuz
08-27-2005, 05:58 AM
Yani kıssadan hisse ; Biz zamanında çok kapıştık,çok kan aktı ama ondan sonrasında kader birliği yaptık rusya ile zaman içinde düşmanlıklar unutuldu eski hesaplar toprağa gömüldü çıksada zaten kimseye bir hayrı olmaz diyorsun. Ötesinde şuanda rusya bu hali ile beni sömürsede bende onun teknolojik ve kültürel imkanlarını kullanarak bir çeşit mübadele yapıyorum diyorsun...

Bundan sonrasında ise eğer Özbekistan ata kamçı vurup çağı yakalamak istiyorsa buda rusyanın hamiliğinde olur diyorsun...

Ötesinde ise Türkler bizim kardeşimizdir eğer kardeş kalmak istiyorsak uzaktan uzağa birbirimize el sallıyalım diyorsun...

Bunlar senin fikrindir saygı gösteririm...

Torcoman LÜTFEN şu topiclerde ortam gerilmesin hakeret etmeden biribirimizi anlamaya çalışalım,herkes senin görüşünde senin felsefende ve beklentinde olmak zorunda değil...

Kür Şad
08-27-2005, 06:03 AM
siz ruslara bu dostane gözle baktıkça sizin üstünüze daha fazla çıkarlar. Damarınızdaki kanın farkına varın ve kendinize gelin. Unutmayın ki siz Türk'sünüz. onlar ise "slav". Adı üstünde "köle" işte. ATSIZ ATA'nın tabiriyle "bataklık milleti". Bunlara kendinizi o kadar küçük düşürmeyin. Sesiniz çıksın biraz. Dünyada dış siyaseti belirleyen tek şey; "Benim milletimin ve ırkımın çıkarı ne olacak?" sorusudur. Tüm dış siyaset buna göre şekillenir. Ülkeler arasında ya da ırklar arasında dostluk yoktur, sadece çıkar birlikteliği vardır. Bu çıkar birlikteliğini tek taraflı bağımlılığa dönüştürecek şekilde davranmak eziklik ve korkaklıktan başka bir şey değildir.

Administrator
08-27-2005, 06:03 AM
sein dedigin shey ozbeksitan ile ishbirligi yapmaya chalsihan tum uilkeler ayittir ,turkiyede buna dahildir , partenr secmede onemlisi hangisi dah cok faydali omasidadir tabiyki uzakta olan ve onceden hech alakamiz olmaish ABD ye gore yakindi olan ve cok sheylerimiz genel olan rusya yi partner olarak secmemiz daha mantikle,ozbekistan bir shey uretirse amerikada veya turkiyede satamaz ama rusya pazarlarinda musterisini bulur ,,meselen son 8 yilda rusya yabanci ulkeden import eden arablarin hemen hemen %50 ozbekistandan geliyor.yani biz arabalirnmizn cogun rusyaya ihracat ediyoruz,,tekstil ve deri den yapilan giyimlede cok rusyada musterisini buluyor.veya askeri araclara gelince hepsi bize rus malidir .parclarda ordan gelir amerikadan degil,,,yanlsih hatirlamiyorsam erdogan putin ile gorushtugunde rusyda 20 tane asker helikoptermi veya oina ait pro parcami satin almaya kararna gelmishlerdi..

dervish
08-27-2005, 06:06 AM
yani Turk ve Slav diye birbirimize mi girecegiz durup dururken? Turk'de Slav'da Nuh'un cocugudur.

siz ruslara bu dostane gözle baktıkça sizin üstünüze daha fazla çıkarlar. Damarınızdaki kanın farkına varın ve kendinize gelin. Unutmayın ki siz Türk'sünüz. onlar ise "slav". Adı üstünde "köle" işte. ATSIZ ATA'nın tabiriyle "bataklık milleti". Bunlara kendinizi o kadar küçük düşürmeyin. Sesiniz çıksın biraz. Dünyada dış siyaseti belirleyen tek şey; "Benim milletimin ve ırkımın çıkarı ne olacak?" sorusudur. Tüm dış siyaset buna göre şekillenir. Ülkeler arasında ya da ırklar arasında dostluk yoktur, sadece çıkar birlikteliği vardır. Bu çıkar birlikteliğini tek taraflı bağımlılığa dönüştürecek şekilde davranmak eziklik ve korkaklıktan başka bir şey değildir.

oğuz
08-27-2005, 06:06 AM
Benim gönlüm tüm Türk dünyasının bir çatı altında toplanıp birleşmesinden yana. Görülen oki Türkiye bir rusya veya abd gibi süper güç olamadığı sürece orta asyadaki kardeş ülkeleri bir araya getirmekte zorlanacak....

asena
08-27-2005, 06:12 AM
Gonuldur Oguz abi.Kurtulus Savasi oncesi Amerikan/Ingiliz mandasini isteyenler de oldu,ama halkimiz bagimsizlik dedi.
Kimi zengini sever,kimi hurriyetini.

Kür Şad
08-27-2005, 06:13 AM
yani Turk ve Slav diye birbirimize mi girecegiz durup dururken? Turk'de Slav'da Nuh'un cocugudur.

birbirine gir diyen mi var?
ırkını savunmayı sadece top ve tüfekle çatışma olarak anlamayın. Bu dediğim de buna dahildir ancak sadece bundan oluşmaz.
her zaman kendi ırkının maddi ve manevi çıkarını düşününeceksin.
ticari ortaklıkları tek taraflı bağımlılığa çevirmeyeceksin.
kendi politikalarını uygularken cesur olacak ve hakkını korumayı bileceksin.

sen slav'a nuh'un çocuğu olarak bakabilirsin. benim için slav o. ç. dur.

Administrator
08-27-2005, 06:14 AM
oguz

bugun turkiyeninde rusya ile ishbirlgi artiyor biliyormusun ben ilk kere tuirkiye doldugumde ban turkiye eski sovet ulkelrinen birisi olarak gorundu ,shu anda sokaklarinizda cok sayida rusa ladalarini ve nivalarini gordumde shahmishtim.antalyda ruslara ayittir ta habval alandan ruscha yazmaya bashliyor tatil yerlerine kadar,sizde btida oldugu kapitaizmde yoktur yani rusya tip kapitalizm ve rusya tip "demoktarik" hukumetiniz vardir,,eger birisi turkiyenide eski sovetlerde oldugun dusunseydi haksiz olmazdi,,yan turkiye rusya ile ishbirligin gelishtiriken ozbekistan dishtame kalsin..

ozbeksitana gelince eski dokulmush kanlar..rusla gelmeden once 3 ozbek hanligi birbiri ile olan ich savashlarda aza kan domiyordu :wink: o zaman ben shimdi kendimi eski kokan han ligina aiyit ozbek olarak gorup buhara hanligin da yashayan ozbeklere kin beslemem gerikiyor,,yaqni eski den dokulen kjanlar eskide kaldi bugun o olen ozbeklere onlari olduren ruslarda yoktur, burda siz in atalariniz bizim atalarim kanin dokmush vu yuzden bu saatan sinra siz bize dusmansiniz diye konushacak bir aptal olabilecegin sayisiyorsun bu senin fikrindir,
ozbek humkumeto son 15 yilda hich zaman rusya ile "abi-kardesh" shekilde ish birlig yapmadi rhat olunuz biz ozbekler o kadar patal degiliz ish yaparken kendi payimizi alabiliyoruz. .yanin buna shuhe etmen biz ozbeklerin akil seviyesine hakareteetmekten bashka bir shey degil.

oğuz
08-27-2005, 06:17 AM
Gonuldur Oguz abi.Kurtulus Savasi oncesi Amerikan/Ingiliz mandasini isteyenler de oldu,ama halkimiz bagimsizlik dedi.

Bacım şuanki Özbekistan ile Türkiyenin farkını söyliyebilirmisin ???

dervish
08-27-2005, 06:19 AM
Benim gönlüm tüm Türk dünyasının bir çatı altında toplanıp birleşmesinden yana. Görülen oki Türkiye bir rusya veya abd gibi süper güç olamadığı sürece orta asyadaki kardeş ülkeleri bir araya getirmekte zorlanacak....

Benim gordugum o ki Orta Asya'daki kardesimiz dediginiz ulkeler manevi maddi olarak doyuma ulasmadan yani herbiri birer super guc olmadan bu imkansiz. Dolayisiyla daha fazla okul acilip daha fazla yatili egitim yapilmasi lazim. Var olan okullarin bu sisteme donusturulmesi lazim. Okul yapilmasi gerekiyor derken oraya Turkiyedeki sacma egitim sistemini goturmeli demiyorum. Oradaki insanin manevi ihtiyacini da karsilayabilecek egitim sistemi olmasi lazim. Oraya Muslumanlik ile barisik olmayan bir egitim sistemi giderse sonunda Komunizmin egitim sisteminin geldigi noktaya gelecektir. Egitim daha cok halk katilimi ile gerceklestirilmeli, halk her okulun yanina bir camii yapilsin derse her okulun yanina bir camii yapilmalidir. Egitimden ve manevi doyumdan sonra Orta Asyada maddi doyuma ulasmak dogal kaynaklarindan dolayi cok zor olmayabilir. Bunlari planlamasi yapiliyor mu bilmiyorum. Zira bu planlama en kisa 5 senede ortalama 10 senede yapilmasi ve 100 senelik bir plan yapilmasi gerekiyor. Bence...

Administrator
08-27-2005, 06:20 AM
siyaset ile ekonomiye karishtirmayin turkiye sovetler gibi kendini ichinde kapanip yashamadi amerika ve avrupa ile ishbilgi herzaman devam etti,
siyasetine gelincew daha sonra natoya uye oldu ve incirlikte amerikan ussu acildi ,kuzey korea ve amerikan savasha turk askleleri gonderilde ve amerikan menfaatlari ichin savashtilar, yani ozbeksitanda farkli olarak dolukanli bir bagimzis ulke olmadiniz ve omayacaksinizde.yani dolukanli bagimsiz ulke dunyada yoktur ABD de bai konularda baskasina baglidir rusyada

eger ozbekistan urettigi arablarin cok kismini turkiyeye degil rusyaya satabliliyorsa pazar ekonomisidir.

Administrator
08-27-2005, 06:24 AM
Benim gordugum o ki Orta Asya'daki kardesimiz dediginiz ulkeler manevi maddi olarak doyuma ulasmadan yani herbiri birer super guc olmadan bu imkansiz. Dolayisiyla daha fazla okul acilip daha fazla yatili egitim yapilmasi lazim. Var olan okullarin bu sisteme donusturulmesi lazim. Okul yapilmasi gerekiyor derken oraya Turkiyedeki sacma egitim sistemini goturmeli demiyorum. Oradaki insanin manevi ihtiyacini da karsilayabilecek egitim sistemi olmasi lazim. Oraya Muslumanlik ile barisik olmayan bir egitim sistemi giderse sonunda Komunizmin egitim sisteminin geldigi noktaya gelecektir. Egitim daha cok halk katilimi ile gerceklestirilmeli, halk her okulun yanina bir camii yapilsin derse her okulun yanina bir camii yapilmalidir. Egitimden ve manevi doyumdan sonra Orta Asyada maddi doyuma ulasmak dogal kaynaklarindan dolayi cok zor olmayabilir. Bunlari planlamasi yapiliyor mu bilmiyorum. Zira bu planlama en kisa 5 senede ortalama 10 senede yapilmasi ve 100 senelik bir plan yapilmasi gerekiyor. Bence...
dervesh senin be dediklerin yapmaya chalshan sehis ve shehsler turkiyede dallama olarak gorulup ve ordaki yoneten dairler takibde olup yabanci ulklerde kovularak oralarda yashmaya mhkum olunca ,,, daha fazla shey yapilabilcegini dushunuyormusun?

dervish
08-27-2005, 06:28 AM
dervesh senin be dediklerin yapmaya chalshan sehis ve shehsler turkiyede dallama olarak gorulup ve ordaki yoneten dairler takibde olup yabanci ulklerde kovularak oralarda yashmaya mhkum olunca ,,, daha fazla shey yapilabilcegini dushunuyormusun?

Bu hizmete Turkiyedekiler dallamalik olarak bakiyorsa bizim oradakiler sancagi kapip devam etmelidir. Bence...