View Full Version : ÇOLPAN biz seni çok seviyoz..
Aybike
08-27-2005, 05:02 PM
Hatta istanbulda duvarlara "aybike çolpanı seviyo" bile yazdık...
üzerine hakkımızı alma..Bu can sırf sana ait değil unutma..bi daha böle eşeklik yaparsan seni biz öldürcez ve en azından intihar günahın olmicek..
duydunmu......
asena
08-27-2005, 05:18 PM
Evet Colpan.Bir daha oyle bisey yapmak istersen,Aybike ablana suc aletlerini tasimada bizzat ben yardimci olacam.
Sana forumda sectigimiz cesitli postlari 50'ser kere falan okuyabiliriz.
Aybike
08-27-2005, 07:31 PM
Evet Colpan.Bir daha oyle bisey yapmak istersen,Aybike ablana suc aletlerini tasimada bizzat ben yardimci olacam.
Sana forumda sectigimiz cesitli postlari 50'ser kere falan okuyabiliriz.
Dervişin postları en ideal olanı hahahhahahaha...ölümden beter olur valla :lol:
Çolpan niye intihara giriştin xewal ?
Hangi yöntemle intihar etmeyi denedin ? Aygazı açıp, bir kutu hap yutup, boynuna ilmiği geçirerek altındaki sandalyeyi tekmeledikten sonra başına bir kurşun mu sıktın yoksa ?
asena
08-28-2005, 11:06 AM
PO,ne o oyle cesitli ban ve warningler.
biz senden farkli avatarlar beklerdik,kendine eziyet etme
aykız
08-28-2005, 11:50 AM
Çolpan niye intihara giriştin xewal ?
Hangi yöntemle intihar etmeyi denedin ? Aygazı açıp, bir kutu hap yutup, boynuna ilmiği geçirerek altındaki sandalyeyi tekmeledikten sonra başına bir kurşun mu sıktın yoksa ?
Şimdide seni ekledim..senin yazıların işkence olarak okutulacak..veeeeeeee ayrıca senin diğer nikinide çözdüm valla hehehhe helal bana 007 aybike namını hakettmişim bea.Bide şu avatar olayına bir el at bakalım..valla merak konusu..PO nun avatarı...:lol:
Şimdide seni ekledim..senin yazıların işkence olarak okutulacak..veeeeeeee ayrıca senin diğer nikinide çözdüm valla hehehhe helal bana 007 aybike namını hakettmişim bea.Bide şu avatar olayına bir el at bakalım..valla merak konusu..PO nun avatarı...:lol:
Hangisini çözdün xewal ?
aykız
08-28-2005, 12:07 PM
Hangisini çözdün xewal ?
Dimem valla..Önce bir avatar görelim...:lol:
Dimem valla..Önce bir avatar görelim...:lol:
xewal o kadar çok nickim var ki merak ettim hangisini çözdünü
yaw bari kulaama söyle
aykız
08-28-2005, 07:26 PM
dimicem len...sen bana xewal deme bikerem çatlak:lol:
dervish
08-28-2005, 11:59 PM
Dervişin postları en ideal olanı hahahhahahaha...ölümden beter olur valla :lol:
Intihar etmek isteyenlere destekciyimdir. Kolejdeyken sinif arkadasim en ust kattan atlayip intihar edecekti, asagidan atlamasi icin destegim eksik olmamistir...
Konu hakkında merak edilen o kadar çok soru varki kafamda merak ettiğim.Olayın özeline inanıyor ve birgün kumkapıda balık eşliğinde alınacak ifadeye kadar...
Hoşgeldin Çolpan
Feridun
08-30-2005, 09:19 AM
Bilmiyorum ama bence Çolpan kafayı ırkçılıkla sıyırmış (milliyetçilik böyle olmaz) birisidir. Ve sanki çok tacik ya da özbek görmüş gibi bir de taciklerle özbeklerin nasıl farklı olduklarını gösteren(!) resimler koymuş:
http://www.forum.uz/showthread.php?t=22773&highlight=%F2%E0%E4%E6%E8%EA%E8
Isterse olaya farklı bakabilirdi, ama ne yaparsın insan bir kere üstünlük (aşağılık mı desem) kompleksine kapıldı mı kurtulmak zordur.
Feridun
08-30-2005, 09:53 AM
Galiba yazdıklarım bazılarına dokundu ama burada değil de başka thread'de tepkilerini göstermeyi yeğlemişler.
Feridun
08-30-2005, 09:54 AM
Birşey daha misskurdistan.de yer alan Almanya güzelinin kürt olduğu iddiası doğru mu?
Galiba yazdıklarım bazılarına dokundu ama burada değil de başka thread'de tepkilerini göstermeyi yeğlemişler.
Usta gelip çentik atıp uzaktan seyretmek:lol: :lol:
Ne diyorsun ? Kime diyorsun ? Sorun ne ? yazda bizde anlıyalım. Ha kendim yazar ,kendim çalar,kendim dinlerim diyorsan....kolay gele;)
Feridun
08-30-2005, 09:59 AM
Benim kimseyle sorunum yok dahası sen son post'u okuyup cevap yazmışsın ama istersen bu Thread'deki ilk postuma cevap verebilirdin (olumlu ya da olumsuz).
Eski hikaye desene şimdi anlaşıldı konu...
Benim problemim yok.Benim gözümde Türk-Özbek-Tacik farketmez hepsi kardeşimdir der geçerim...
Yalnızzzzzz
Benim bu forumlarda gözlemlediğim Tacik bazı arkadaşların biz Anadolu Türklerinin bazı değerlerine karşı futursuz davrandığını görüyorum ve Çolpan'ında bu giydirmelerden rahatsız olup tepki verdiğini düşünüyorum...
Herkes evinin önünü süpürmeli daha düne kadar başta Atatürk olmak üzere sayılırkende keşke böyle tepki verseydiniz....
Selamlarla
asena
08-30-2005, 11:26 AM
Feridun,misskurdistan sitesinde "Kemal Sunal" kurtlerin listesindeki galeride
o listede sener sen,kemal sunal ve pek cogu kurt degildir.
mesut yilmazi da kurt devsirmesi yapmislar.
aykız
08-30-2005, 11:31 AM
Feridun,misskurdistan sitesinde "Kemal Sunal" kurtlerin listesindeki galeride
o listede sener sen,kemal sunal ve pek cogu kurt degildir.
mesut yilmazi da kurt devsirmesi yapmislar.
hahahahah illa kendilerini sanatcı ruhlu barış sever ilan edecekler ya..sanatcılarımızada el atmışlar...
allahın kıroları...:lol:
asena
08-30-2005, 11:32 AM
anlamadigim su,sener sen genelde kurt rollerini ustlenir.simdi kurtler kurt rolu ustlenen herkesi kurt mu saniyorlar?
Feridun
08-30-2005, 11:34 AM
Eski hikaye desene şimdi anlaşıldı konu...
Benim problemim yok.Benim gözümde Türk-Özbek-Tacik farketmez hepsi kardeşimdir der geçerim...
Yalnızzzzzz
Benim bu forumlarda gözlemlediğim Tacik bazı arkadaşların biz Anadolu Türklerinin bazı değerlerine karşı futursuz davrandığını görüyorum ve Çolpan'ında bu giydirmelerden rahatsız olup tepki verdiğini düşünüyorum...
Herkes evinin önünü süpürmeli daha düne kadar başta Atatürk olmak üzere sayılırkende keşke böyle tepki verseydiniz....
Selamlarla
Ben şimdiye kadar türkler ya da Türkiye hakkında kötü bir laf söylediğimi hatırlamıyorum. Diğer tacik arkadaşlara gelince onları bilmiyorum, bir Aryanfar'ın thread'i vardı, herhalde ismi "Moskova'da bir türk satıcısı"ydı. Ancak o thread'i Aryanfar kızgınlıktan yazdığını söylemişti Çolpan'ın mesajını gördükten sonra. Ama Çolpan'ın mesajı çok ağrıma gitti. Bu kadar olur. Kendisine sorarsan belki yakından ne taciği ne de özbeği görmüştür ama atıp tutuyor işte.İki-üç resimle güya taciklerin çirkin olduklarını, özbeklerin ise güzel olduklarını ispat ediyor.
aykız
08-30-2005, 11:36 AM
Ben şimdiye kadar türkler ya da türkiye hakkında kötü bir laf söylediğimi hatırlamıyorum. Diğer tacik arkadaşlara gelince onları bilmiyorum, bir Aryanfar'ın thread'i vardı, herhalde ismi "Moskova'da bir türk satıcısı"ydı. Ancak o thread'i Aryanfar kızgınlıktan yazdığını söylemişti Çolpan'ın mesajını gördükten sonra. Ama Çolpan'ın mesajı çok ağrıma gitti. Bu kadar olur. Kendisine sorarsan belki yakından ne taciği ne de özbeği görmüştür ama atıp tutuyor işte.İki-üç resimle güya taciklerin çirkin olduklarını, özbeklerin ise güzel olduklarını ispat ediyor.
Niye belki çolpanın zevki öyledir alla alla...
Zevkler ve renkler tartışılmaz demi ya...
Bence tüm türkler güzeldir mesela..:lol:
Feridun
08-30-2005, 11:38 AM
Niye belki çolpanın zevki öyledir alla alla...
Zevkler ve renkler tartışılmaz demi ya...
Bence tüm türkler güzeldir mesela..:lol:
Bence tacik kızları daha güzeldir hadi buyurun!:lol:
Ben şimdiye kadar türkler ya da türkiye hakkında kötü bir laf söylediğimi hatırlamıyorum. Diğer tacik arkadaşlara gelince onları bilmiyorum, bir Aryanfar'ın thread'i vardı, herhalde ismi "Moskova'da bir türk satıcısı"ydı. Ancak o thread'i Aryanfar kızgınlıktan yazdığını söylemişti Çolpan'ın mesajını gördükten sonra. Ama Çolpan'ın mesajı çok ağrıma gitti. Bu kadar olur. Kendisine sorarsan belki yakından ne taciği ne de özbeği görmüştür ama atıp tutuyor işte.İki-üç resimle güya taciklerin çirkin olduklarını, özbeklerin ise güzel olduklarını ispat ediyor.
Bak orion fart'ın mesajının kızgınlıktan yazılmış bir mesaj olduğunu yazdın ve kabullendin.Farzetki çolpan'da bir şeylere kızdı ve oda öyle bir şeyler karaladı...
Birincisi giydirme yapanlar sadece orıon fart ile sınırlı değil. ikinci ,ikisininde yaptığını tasvip etmiyorum. Ücüncüsü bu yapılanlar,konuşulanlar zaten bizim yapımızada,geliş gayemizede ters. dördüncüsü artık birbirimizi tanıma zamanı geldi;)
asena
08-30-2005, 11:39 AM
Feridun,bu forumda orduya Ataturke,Turk Kizlarinin namusuna,Turk delikanlilarinin erkekligine kadar edilmeyen hakaret kalmadi.
"Turk saticisi" yukaridakilerin yaninda devede kulak bana kalirsa.Hadi o kizginliktan,digerleri de mi?O zaman kizginlik bazilarinin eteklerindeki taslari dokmeye birebir.Kizsinlar da insanlarin ic yuzlerini gorelim.
aykız
08-30-2005, 11:42 AM
Feridun,bu forumda orduya Ataturke,Turk Kizlarinin namusuna,Turk delikanlilarinin erkekligine kadar edilmeyen hakaret kalmadi.
"Turk saticisi" yukaridakilerin yaninda devede kulak bana kalirsa.Hadi o kizginliktan,digerleri de mi?O zaman kizginlik bazilarinin eteklerindeki taslari dokmeye birebir.Kizsinlar da insanlarin ic yuzlerini gorelim.
Evet aynen..Biz iki munafık artık RONTGEN devri başlatıyoruz..Gösterin iç yüzünüzü..Bakcez...
Feridun
08-30-2005, 11:44 AM
Ama arkadaşlar türklere küfredenlerin hepsinin tacik olduğunu nereden çıkardınız?:D
Ama arkadaşlar türklere küfredenlerin hepsinin tacik olduğunu nereden çıkardınız?:D
Usta inan bana hiçte zor olmadı:lol:
Neyse yavaş yavaş birbirimizi tanımaya başlıyoruz;)
aykız
08-30-2005, 11:46 AM
Kim demiş onu..Bizim öle bir iddiamız yok bikerem...O küfrü edenler diyor onu..
Biz tacikiz diye..
Colpan
08-30-2005, 11:48 AM
Farsi her yerde farsiliğini yapıyor. Ermeniler, kürtler, şimdi de tacikler.
asena
08-30-2005, 11:50 AM
size komplo yapiyor Ugandali ve Apacheli ajanlar.Tacik kimligi altinda Turklere nefretlerini kusuyorlar.
Feridun
08-30-2005, 11:51 AM
Usta inan bana hiçte zor olmadı:lol:
Neyse yavaş yavaş birbirimizi tanımaya başlıyoruz;)
Oğuz smile'i yanlış anladın galiba. Ben gizli bir durumu göstermek için o smile'i koymadım.:? Önyargılı davranılmaması gerektiğini göstermek için koydum. ;)
Oğuz smile'i yanlış anladın galiba. Ben gizli bir durumu göstermek için o smile'i koymadım.:? Önyargılı davranılmaması gerektiğini göstermek için koydum. ;)
Usta,orda yazdım yavaş yavaş birbirimiz tanımaya başlıyoruz diye.konuştukça problemlerinde kendiliğinden ortadan kalkacağına inanıyorum. konuşmak ve anlaşmak lazım...;)
Feridun
08-30-2005, 11:54 AM
Farsi her yerde farsiliğini yapıyor. Ermeniler, kürtler, şimdi de tacikler.
Farsi olarak kötü ne yapmışım söyler misin? Taciklerle sorunun varsa bilmem ama Tacikleri tanımak istersen Tacikistan'a gelebilirsin, kapımız her zaman açık. Öyle internet'ten avrupalıların doğuluları aşağılamak için koydukları resimlere bakarak hüküm verme. Ben kendime en yakın millet olarak özbekleri görürüm bir sakıncası yok herhalde. Belki siyasi alanda bazı sorunlarımız var ama bu bizim düşman olmalarımızı gerektirecek kadar değil.
Feridun
08-30-2005, 11:57 AM
size komplo yapiyor Ugandali ve Apacheli ajanlar.Tacik kimligi altinda Turklere nefretlerini kusuyorlar.
Tabii Türklere hakaret eden tacikler de vardır ve somut olarak birisine karşılaşırsam tepkimi gösteririm.;)
Feridun
08-30-2005, 12:24 PM
Ve tabii ki her tepki hakaret değildir ama Çolpan'ın yaptığı hakaretin daniskasıydı.
Colpan
08-30-2005, 12:38 PM
Bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. İyi okuyun.
Feridun Beğin verdiği bağlantıdaki resimleri koydum, çünkü tacikler ile Özbeklerin aynı millet olmadıklarını göstermek istedim. Resimlerde iyice görülebileceği gibi Türkiler ile farsiler birbirine benzemez. Ama resimlerin altında "kürtler çirkindir." "tacikler nemrut suratlıdır." yada "Türkler dünyanın en güzel insanlarıdır." gibi yorumlar yoktu. Ama birazcık vicdan sahibi bir insan sırf bu resimlere bakarak aynı kökten gelmediğimizi söyleyebilir.
Feridun Beğ,
Kendinize en yakın millet olarak Özbek kardeşlerimizi görmeniz bize ancak sevinç verir. Zaten biz de manyak değiliz. Taciklere yada kürtlere bir şey söylemişsek illa ki bir nedeni vardır. Bu durumu düzeltmek de sizlerin (taciklerin) elindedir.
En içten saygılarımla.
Feridun
08-30-2005, 12:47 PM
Beyle konuşmak istemiyorum, daha samimi ortamda tartışalım.
kardeşim, gösterdiğin özbek kızından bin kat daha güzel tacik kızları var. Aynı şekilde gösterdiğin tacik erkeğinden çok daha esmer bir sürü özbek erkeği var. Kürtlerle türkler beni ilgilendirmez bu sizin sorununuz.
Tacikler ne yapmış ki düzeltmek zorunda kalsınlar. Taciklerin (şahsen benim) pantürkizme karşı bir tepkisi varsa nedenleri vardır. Size doğru gelen bize yanlış gelebilir. Size göre hak olan bize göre haksızlık olarak değerlendirilebilir.
Colpan
08-30-2005, 12:52 PM
kardeşim, gösterdiğin özbek kızından bin kat daha güzel tacik kızları var. Aynı şekilde gösterdiğin tacik erkeğinden çok daha esmer bir sürü özbek erkeği var. Kürtlerle türkler beni ilgilendirmez bu sizin sorununuz.
Tacikler ne yapmış ki düzeltmek zorunda kalsınlar. Taciklerin (şahsen benim) pantürkizme karşı bir tepkisi varsa nedenleri vardır. Size doğru gelen bize yanlış gelebilir. Size göre hak olan bize göre haksızlık olarak değerlendirilebilir.İlk başta anlaşılmadığımı düşünmüştüm ama artık bu tutumunuzda bir kasıt arıyorum!
Güzel kardeşim,
O resimdeki Özbek kızından daha güzel tacik kızları olabilir. "Olamaz" demedim. "Tacikler çirkindir." de demedim. Sadece benzemediğimizi söyledim. Bir daha demeyeceğim.
Ayrıca pantürkizm hakkında yorum yapmanız bana saçma geliyor. Çünkü sizi ilgilendiren bir durum değil. Pantürkizm, tüm Türklerin bir bayrak altında yaşamalarıdır. Tacikleri, rusları ve diğer milletleri köleleştirme gibi bir projemiz de yoktur. Pantürkizm sizin aleyhinize bir durum değildir. Açıkçası sizinle en ufak bir alakası olmayan bir şeydir.
aykız
08-30-2005, 01:03 PM
Tacikler ne yapmış ki düzeltmek zorunda kalsınlar. Taciklerin (şahsen benim) pantürkizme karşı bir tepkisi varsa nedenleri vardır. Size doğru gelen bize yanlış gelebilir. Size göre hak olan bize göre haksızlık olarak değerlendirilebilir.
hımmmmmm anlaşıldı..Pantürkizm e tepki...neden?
Seni bunda rahatsız eden nedir..Bak beşiktaşlıyım diyorsun..neden bir türk takımı?
neden türk forumu? neden bu denli tepki?
Feridun
08-30-2005, 01:05 PM
İlk başta anlaşılmadığımı düşünmüştüm ama artık bu tutumunuzda bir kasıt arıyorum!
Güzel kardeşim,
O resimdeki Özbek kızından daha güzel tacik kızları olabilir. "Olamaz" demedim. "Tacikler çirkindir." de demedim. Sadece benzemediğimizi söyledim. Bir daha demeyeceğim.
Ama resimleri hakaret amacı ile koyduğunu inkar edemezsin.Dahası iki-üç resimle insanların farklı olduklarını ispatlamaya çalışmak bilmiyorum....Tacikler ile özbekler arasında bir fark varsa o da özbeklerin bir kısmının hafif çekik gözlü olması(çekik gözlülüğü hakaret amacı ile kullanmıyorum, çünkü çekik gözlü olup ta dünyalar güzeli bir sürü insan var)dır.Kaldı ki tacikler içinde de çekik gözlü olanlar da var.
Ayrıca pantürkizm hakkında yorum yapmanız bana saçma geliyor. Çünkü sizi ilgilendiren bir durum değil. Pantürkizm, tüm Türklerin bir bayrak altında yaşamalarıdır. Tacikleri, rusları ve diğer milletleri köleleştirme gibi bir projemiz de yoktur. Pantürkizm sizin aleyhinize bir durum değildir. Açıkçası sizinle en ufak bir alakası olmayan bir şeydir.
Ben sadece senin "biz taciklere ve kürtlere birşey demişsek bir sebebi vardır" lafına karşı çıktım ve düşündüm ki sen bu lafı söylerken taciklerin pantürkizme karşı olduklarından yola çıkmışsın, eğer öyle değilse özür dilerim.
Feridun
08-30-2005, 01:13 PM
Seni bunda rahatsız eden nedir..Bak beşiktaşlıyım diyorsun..neden bir türk takımı?
1. Pantürkizme karşı olmam Beşiktaşı tutmamamı mı gerektiriyor.
2. Ben "burada benim babam senin babanı döver" tavrı sergilemiyorum.
3. Türk forumu da değil ki burası.
4. Şimdiye kadar ben sadece taciklere karşı söylenen hakareti düzelttim ve öyle de kalacak
5. Gene diyorum size göre Pantürkizm doğru olabilir. Ama geçmişte taciklere karşı pantürkistlerin gösterdiği olumsuz tavırlar vardı. Ama ben o tartışmalara girmek istemiyorum. Ve eğer pantürkizm türk kökenlilerin daha yakın ilişki kurmasını amaçlıyorsa ben buna karşı değilim.
Colpan
08-30-2005, 01:13 PM
Ama resimleri hakaret amacı ile koyduğunu inkar edemezsin.Dahası iki-üç resimle insanların farklı olduklarını ispatlamaya çalışmak bilmiyorum....Tacikler ile özbekler arasında bir fark varsa o da özbeklerin bir kısmının hafif çekik gözlü olması(çekik gözlülüğü hakaret amacı ile kullanmıyorum, çünkü çekik gözlü olup ta dünyalar güzeli bir sürü insan var)dır.Kaldı ki tacikler içinde de çekik gözlü olanlar da var.
Ben sadece senin "biz taciklere ve kürtlere birşey demişsek bir sebebi vardır" lafına karşı çıktım ve düşündüm ki sen bu lafı söylerken taciklerin pantürkizme karşı olduklarından yola çıkmışsın, eğer öyle değilse özür dilerim.Bence de esmer insanlar gayet güzeldir. Şu ana kadarki kız arkadaşlarımın hemen tamamı esmerdir.
Yukarıda alıntı yaptığınız sözümü de bu forumda canımızı sıkan birkaç taciği kastederek söyledim.
Feridun
08-30-2005, 01:15 PM
Oh be bir tartışmayı böyle bitirmek de varmış.
Kaleli
08-30-2005, 01:18 PM
Burada Feridun adlı Tacik arkadaşımız bir korku içinde.Bu tüm taciklerin sahip olduğu bir yersiz korku.
Tacikler Kürtler gibi bir istenmeyen ırk bir rezil ırk olma korkusu içindeler.Ve Türklerden korkuyorlar.Pantürkist akımların onları Türkiyedeki gibi nefret edilen azınlık konumuna getirmesinden çekiniyorlar.
Fakat şunu unutuyorlar biz Türkler bize kurşun sıkmayan bizi bölmeyen herhangi bir ırka düşman olmadık olmayız.
Bu siz taciklerin elinde.Siz Kürtler gibi olmamalısınız.Bölgede demokrasi istediğini söyleyen aslında ülkeyi kaosa sürüklemeye bölmeye çalışan güçlerin mandası altına girip teröre başvurmamalısınız.
Öyle yapacaksınız demiyorum Kürtlerin düştüğü yanlışa düşmemenizin altını çiziyorum.
Bakın ben bu foruma ilk açtığım topiğe direk dalan orion far adlı tacikin bana neler yazdığına git bir bak.Hep aynı korku.
Türkler gelecek pantürkçü akımlarla bizi azınlık yapıp sindirecek,Turanı başarıp bizi asyada yalnız bırakıp köşeye sıkışmış bir ülke haline getirecek.
Bu korku yersizdir.Kendinize güveniyorsanız,biz kürtler gibi Türklerin başına bela olup 30 bin can almayağız diyorsanız başımızın üstünde yeriniz var.
aykız
08-30-2005, 03:19 PM
Burası bir türk formudur..
Özbekler türk değilmi sence..
Ve evet amaç aynen yazdığın gibidir.
Korkmanıza gerek yok..Biz bize dokunmayana bişey yapmayız..
dokunanında sonu zaten belli....:lol:
sen bakma bizim böyle birbirimizi eleştirip kızdığımıza..
Vatan tehlikede oldumu bizi birleştiren bir ruh var..
tek vucut olur ve pimimizi çekeriz....:lol:
Çanakkalede olduğu gibi...Dert etme sen...:lol:
Bence de esmer insanlar gayet güzeldir. Şu ana kadarki kız arkadaşlarımın hemen tamamı esmerdir.
İntihara teşebbüs etmenizin nedeni de bir esmer midir acaba ?
Colpan
08-30-2005, 04:16 PM
İntihara teşebbüs etmenizin nedeni de bir esmer midir acaba ?Hayır, değildir.
Bu konunun da artık kapanmasını rica ediyorum.
aykız
08-30-2005, 04:32 PM
İntihara teşebbüs etmenizin nedeni de bir esmer midir acaba ?
Poooo bu işin po'sunu kurcalama istersen ne dersiniz..po'lak şey....:lol:
asena
08-30-2005, 06:17 PM
Ya simdi bu PO arkadasimizla ilgili bi soru geldi aklima
Simdi PO'nun Almancadaki karsiligi kic demek.
PO tillar sahifesi'nde kurtceyle ilgili bilgiler(takilar vs) yazmis,her ne kadar burada Turk birliginden bahsediyor olsa da.
KUN,Kurtcede kic demek.PO da kic demek.Simdi acaba,Kun normalde "Hunlar" oldugu icin PO arkadasimiz Turk hayrani bir Kurt mu,yoksa Kurtler Hunlardan nefret ettikleri icin "Kun" icin "kic" manasini dusunmusler?
Ya simdi bu PO arkadasimizla ilgili bi soru geldi aklima
Simdi PO'nun Almancadaki karsiligi kic demek.
PO tillar sahifesi'nde kurtceyle ilgili bilgiler(takilar vs) yazmis,her ne kadar burada Turk birliginden bahsediyor olsa da.
KUN,Kurtcede kic demek.PO da kic demek.Simdi acaba,Kun normalde "Hunlar" oldugu icin PO arkadasimiz Turk hayrani bir Kurt mu,yoksa Kurtler Hunlardan nefret ettikleri icin "Kun" icin "kic" manasini dusunmusler?
İlla kafanı yormak için bir şeyler arıonsa : http://www.compmore.net/~tntr/tur1.html
bak eleman senin yaptığının kaç katı zorlamış kendini kelimeler üzerine
asena
08-30-2005, 06:27 PM
İlla kafanı yormak için bir şeyler arıonsa...
anonmum,saol.
Torcoman
08-30-2005, 07:11 PM
bitmez...
esmerler güzeldir ama karşılaştırma yapacaksak sarışınların güzelliği daha ağır basar
Oriyon_farr
08-31-2005, 12:36 AM
Bak orion fart'ın mesajının kızgınlıktan yazılmış bir mesaj olduğunu yazdın ve kabullendin.Farzetki çolpan'da bir şeylere kızdı ve oda öyle bir şeyler karaladı...
Birincisi giydirme yapanlar sadece orıon fart ile sınırlı değil. ikinci ,ikisininde yaptığını tasvip etmiyorum. Ücüncüsü bu yapılanlar,konuşulanlar zaten bizim yapımızada,geliş gayemizede ters. dördüncüsü artık birbirimizi tanıma zamanı geldi;)
Oguzbey, siz alayediyormusunuz, anlamadim?! Simdi bende sizin isminizi oyle hakaretle degistirsam iyi mi olur?
Oriyon_farr
08-31-2005, 12:48 AM
Colpan, Torco ve bazi diger burdaki arkadaslar hayatte belki iyi insanlardir. Amma panturkism ideolojisi onlarin kafalari bozulmus ve onlar turk olmayan herkesi dusman gibi bakiyorlar.
Bazi turk arkadaslar soruyorlar, niye sen panturkismden ve panturklerde nefret ediyorsun? O nasil ben "Turkun turktan baska dostu yoktur!" diyanlari sevsam? Nasil ben bir insani sevsam, ki turk olmayan herkesden nefret ediyor?
Feridun
08-31-2005, 01:34 AM
Ben türklere düşman filan değilim. Zaten belirtmiştim eğer pantürkizm türk kökenliler arasında dayanışmayı artırmayı amaçlıyorsa buna zaten itirazım olamaz. Çolpan'ın dediği gibi bu beni ilgilendirmez. Ama bazı pantürkistlerin 20-30 yıllarında bize karşı takındıkları tavrı tasvip etmem mümkün değil. Ha size göre yapılan doğru olabilir. Sonuçta herkes olayları kendi bakış açısıyla değerlendiriyor ve subjektiftir.Ben de öyle.
Türkiye'de bulunduğum sürece Beşiktaş'ı tutacağım. Ha memlekete gidersem belki ancak Avrupa kupalarında Beşiktaş aklıma gelecek.
Diğer forumlara gitmişseniz görürsünüz ki mesela türkler farsların forumuna, farslar da türklerin forumuna giriyorlar ve fikir belirtiyorlar ve bazen hakarete varan sözler sarfediyorlar oysa ben burada terbiye sınırlarını aşmamaya çalışıp dobra dobra fikirlerimi belirtiyorum. Ha bazen bize yapılan hakarete karşı bazı yersiz sözler sarfetmiş olabilirim o da affola.
Oguzbey, siz alayediyormusunuz, anlamadim?! Simdi bende sizin isminizi oyle hakaretle degistirsam iyi mi olur?
Usta kusura bakma yapılan hatadan dolayı özür diliyorum...
dervish
08-31-2005, 02:44 AM
bitmez...
esmerler güzeldir ama karşılaştırma yapacaksak sarışınların güzelliği daha ağır basar
Esmerler ve Sarisinlar yaslandiginda Esmerlerin guzelligi daha agir basar.
1. Esmer
2. Sarisin/Beyaz
3. Asyali
4. Zenci
anladin mi 4 kari olayini :lol:
Feridun
08-31-2005, 05:25 AM
Burada Feridun adlı Tacik arkadaşımız bir korku içinde.Bu tüm taciklerin sahip olduğu bir yersiz korku.
Tacikler Kürtler gibi bir istenmeyen ırk bir rezil ırk olma korkusu içindeler.Ve Türklerden korkuyorlar.Pantürkist akımların onları Türkiyedeki gibi nefret edilen azınlık konumuna getirmesinden çekiniyorlar.
Fakat şunu unutuyorlar biz Türkler bize kurşun sıkmayan bizi bölmeyen herhangi bir ırka düşman olmadık olmayız.
Bu siz taciklerin elinde.Siz Kürtler gibi olmamalısınız.Bölgede demokrasi istediğini söyleyen aslında ülkeyi kaosa sürüklemeye bölmeye çalışan güçlerin mandası altına girip teröre başvurmamalısınız.
Öyle yapacaksınız demiyorum Kürtlerin düştüğü yanlışa düşmemenizin altını çiziyorum.
Bakın ben bu foruma ilk açtığım topiğe direk dalan orion far adlı tacikin bana neler yazdığına git bir bak.Hep aynı korku.
Türkler gelecek pantürkçü akımlarla bizi azınlık yapıp sindirecek,Turanı başarıp bizi asyada yalnız bırakıp köşeye sıkışmış bir ülke haline getirecek.
Bu korku yersizdir.Kendinize güveniyorsanız,biz kürtler gibi Türklerin başına bela olup 30 bin can almayağız diyorsanız başımızın üstünde yeriniz var.
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Ancak böyle bir yaklaşım hiç hoşuma gitmedi doğrusu. Çünkü sizin yaklaşımınız sanki tüm kürtler PKK'ya destek veriyorlarmış gibi bir intiba uyandırıyor insanda. Taciklere gelince biz şimdiye kadar hiçbir terör olayına karışmadık (Çeçenistan'da savaşan tacikler var ama onlar terörist değil) ve emin olabilirsiniz öyle bir gaflete düşmeyeceğiz de. Tacikler ile Kürtler arasında paralellik kurmak gerçekçi değil. Çünkü kürtler kültürel olarak bize yakın olmaktan çok size yakınlar. Sorunun sadece kürtlerde ya da taciklerde olduğunu düşünmek de öyle.
Dahası hayali bir ülke kurup sonra bu ülkede "tacikler böyle yapmazlarsa başımızın tacı" demek biraz komik kaçmış. Siz önce bir kurun sonra taciklere tavsiyelerde bulunursunuz.
aykız
08-31-2005, 06:23 AM
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Ancak böyle bir yaklaşım hiç hoşuma gitmedi doğrusu. Çünkü sizin yaklaşımınız sanki tüm kürtler PKK'ya destek veriyorlarmış gibi bir intiba uyandırıyor insanda. Taciklere gelince biz şimdiye kadar hiçbir terör olayına karışmadık (Çeçenistan'da savaşan tacikler var ama onlar terörist değil) ve emin olabilirsiniz öyle bir gaflete düşmeyeceğiz de. Tacikler ile Kürtler arasında paralellik kurmak gerçekçi değil. Çünkü kürtler kültürel olarak bize yakın olmaktan çok size yakınlar. Sorunun sadece kürtlerde ya da taciklerde olduğunu düşünmek de öyle.
Dahası hayali bir ülke kurup sonra bu ülkede "tacikler böyle yapmazlarsa başımızın tacı" demek biraz komik kaçmış. Siz önce bir kurun sonra taciklere tavsiyelerde bulunursunuz.
heheheheheheh......:lol:
siz uslu durun yeter.
Feridun
08-31-2005, 06:29 AM
heheheheheheh......:lol:
siz uslu durun yeter.
Peki oldu... Söz veriyoruz uslu duracağız...:lol:
aykız
08-31-2005, 06:37 AM
Peki oldu... Söz veriyoruz uslu duracağız...:lol:
Aferim.......:lol:
Feridun
08-31-2005, 06:39 AM
Aferim.......:lol:
Aferin demek istedin herhalde!:lol:
aykız
08-31-2005, 06:41 AM
Aferin demek istedin herhalde!:lol:
hehehheh bak türkçemi bile düzetmeye başladın....
Demi ya.....:lol:
madem dil iyi ben dün warning aldım KIRO lafı yüzünden..
Kıro nedemek?
hehehheh bak türkçemi bile düzetmeye başladın....
Demi ya.....:lol:
madem dil iyi ben dün warning aldım KIRO lafı yüzünden..
Kıro nedemek?
Bacım ; Kıro,özü kriko'dan gelme bir sözcük olup,krikonun sap kısmının boyalı adına kıro denir;)
Feridun
08-31-2005, 06:49 AM
Kime dedin önce onu öğrenelim?:rolleyes:
aykız
08-31-2005, 07:02 AM
Kime dedin önce onu öğrenelim?:rolleyes:
Kürtlere..Niye her ırka göre ayrı tercümemi yapan:lol:
Feridun
08-31-2005, 07:04 AM
Bence beyaz çorap giyenler kıro ha ha ha!!!:lol:
Feridun
08-31-2005, 07:05 AM
Tabii kıyafete uygun beyaz çorap giyenleri de kıro diyenler de kırodur ha ha ha!:lol:
Feridun
08-31-2005, 07:06 AM
Kürtlere..Niye her ırka göre ayrı tercümemi yapan:lol:
Bence ayıp oluyor çünkü alakasızlar guruhu hem türklerde bulunur hem kürtlerde hem de taciklerde. Yani tüm toplumlarda.:)
aykız
08-31-2005, 07:20 AM
Bence ayıp oluyor çünkü alakasızlar guruhu hem türklerde bulunur hem kürtlerde hem de taciklerde. Yani tüm toplumlarda.:)
Yav benim bildiğim kürtcede KIRO arkadaş demekmiş...:lol:
Feridun
08-31-2005, 07:23 AM
Yav benim bildiğim kürtcede KIRO arkadaş demekmiş...:lol:
Hadi canım sen de!!!:lol:
Tamam da kıro kelimesin niye sordun o zaman türkçemi denemek için? Hayır oyununa gelmem!!!;)
aykız
08-31-2005, 08:15 AM
Hadi canım sen de!!!:lol:
Tamam da kıro kelimesin niye sordun o zaman türkçemi denemek için? Hayır oyununa gelmem!!!;)
yok yav..valla bak..bana kürtler öyle dedi...:lol:
asena
08-31-2005, 08:29 AM
Colpan, Torco ve bazi diger burdaki arkadaslar hayatte belki iyi insanlardir. Amma panturkism ideolojisi onlarin kafalari bozulmus ve onlar turk olmayan herkesi dusman gibi bakiyorlar.
Bazi turk arkadaslar soruyorlar, niye sen panturkismden ve panturklerde nefret ediyorsun? O nasil ben "Turkun turktan baska dostu yoktur!" diyanlari sevsam? Nasil ben bir insani sevsam, ki turk olmayan herkesden nefret ediyor?
Dost olmamakla,dusman olmak farkli seyler Oriyon.Iki mahalle otede bir adam yasiyor.Tanimiyorsun,etmiyorsun.O senin ne dostundur ne dusmanin.
Ama o adam sana kufur ederse dusmanin olmaya meyilldir.
Ote yandan canindan cok sevdigin arkadasin sana kufur etse belki munakasa edersiniz ama birbirinizi affedebilirsiniz.Ama olay 2-3 kere daha tekrarlanirsa belki dusman olursunuz arkadasinla.
Dilerim simdi panturkismin ne oldugunu anlamissindir.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.