View Full Version : Seyrettiğiniz en güzel 3 film
Torcoman
08-27-2005, 05:18 PM
seyretikten sonra uzun süre afalladığınız, sağa sola çarptığınız, ve ismini duyduğunuzda hala derinden etkilendiğinizi hissettiğiniz 3 film ismini rica edeyim( hayata bakış açınızı değiştirmiş filmler olsa daha iyi olur)
yüzlerce korsan film seyretmiş biri olarak benim ilk üç listem;
1) kelebek etkisi
2) bizi ayıran nehir
3) yapay zeka(kaos teorisine değindiği için)
şaka tabi, koyu bir cnbce seyircisi ve afm kart sahibiyim, korsan morsan nedir bilmem:cool:
Torcoman sen eepten aykırı gidersin beya.
Ben de Thread açsam mı acaba "Issız bir adaya düşseniz yanınıza alıverceğiniz üç şey"
Halbuki çok saçma bir soru. Issız bir adaya düşmezden evvel (sanki biliyormuş gibi) o üç şeyi yanına nasıl alıyon?
asena
08-27-2005, 05:32 PM
1-Irreversible :Bana gece cikarken 2 kere dusunmemi saglamis.
2-Saw :Gereksiz mutsuzluklarimi onlemis
3-Maymunlar Cehennemi :Efektsiz sekilde,kurguyla nasil filim yapilabilinecegini gosteren bir film.Ve ayrica tum 5 seriyi de izleyenler,cok anlam cikarabilirler.
Aybike
08-27-2005, 07:35 PM
altıncı his
yeşil hat
moses
leylak rengi
vede kara murat hehehehehhe :lol:
Aybike
08-27-2005, 07:39 PM
Torcoman sen eepten aykırı gidersin beya.
Ben de Thread açsam mı acaba "Issız bir adaya düşseniz yanınıza alıverceğiniz üç şey"
Halbuki çok saçma bir soru. Issız bir adaya düşmezden evvel (sanki biliyormuş gibi) o üç şeyi yanına nasıl alıyon?
ele sen tümden aykırı gidiyasın be susak..
geziyarsın yırtık donlan..fırlıyasın er yerden...
yarıyasın threadları epten ortadan..kapcın aaaazlı şey..
sus be ya susak bide sus kızan beya...
adaymış sanane beya belkimden keyiftan gidecek kızan oraya sana neeee beya..alacak üj bej bişey yanına .. :lol:
dervish
08-29-2005, 12:25 AM
seyretikten sonra uzun süre afalladığınız, sağa sola çarptığınız, ve ismini duyduğunuzda hala derinden etkilendiğinizi hissettiğiniz 3 film ismini rica edeyim( hayata bakış açınızı değiştirmiş filmler olsa daha iyi olur)
yüzlerce korsan film seyretmiş biri olarak benim ilk üç listem;
1) kelebek etkisi
2) bizi ayıran nehir
3) yapay zeka(kaos teorisine değindiği için)
şaka tabi, koyu bir cnbce seyircisi ve afm kart sahibiyim, korsan morsan nedir bilmem:cool:
1) Stanley Kubrick - 2001: A space Odyssey
2) Son zamanlarda izlemistim, Amerikaya iltica etmis olan Iranli eski bir marshal'in ve ailesinin yasamini isleyen tarjik bir film, ismini bir turlu hatirliyamiyorum.
3) Tum romatizm filmlerini seviyorum.:lol:
Ölü ozanlar derneği
Afrikanın dışında
Çingeneler zamanı...
movusa
09-06-2005, 01:12 PM
Oguz arkadas seninle zevklerimiz ayniymis herhalde.
benimde sevdigim filmler sirasiyla:
1: Ölü ozanlar dernegi
2: Cingeneler zamani
3: Titanik yada yurttas kane
Hele birinci ve ikinci siradaki Ölü ozanlar dernegi ve Cingeneler zamani filmini herkesin görmesini tavsiye ederim.
hernedense bespara etmeyen bazi filmler defalarca gösterilmesine ragmen, insanin neredeyse hayata bakis acilarini degistirecek filmleri yillardir yayinlanmamasina sasiyorum.
asena
09-06-2005, 01:28 PM
olu ozanlar derneginin kitabini okumustum.filmini izleyip de hayalkirikligina ugramak istemedim.malum,hangi kitabi begensem filminden zevk alamiyorum.
Kaleli
09-06-2005, 02:09 PM
1-İyi,kötü,çirkin
2-Müfreze
3-Yedi Samuray(akira krosawa)
Kaleli
09-06-2005, 02:12 PM
Aslında Steve mcQueen in başrolünü oynadığı
"KELEBEK "filminide araya sıkıştırabilirim.
Muhteşemdi.
asena
09-06-2005, 02:14 PM
Aslında Steve mcQueen in başrolünü oynadığı
"KELEBEK "filminide araya sıkıştırabilirim.
Muhteşemdi.
patates birasini ilk o filimde duymustum.
Kaleli
09-06-2005, 02:22 PM
patates birasini ilk o filimde duymustum.
gerçekten patatesten bira olurmu acaba?
Tadı nasıl olur merak ettim:)
Colpan
09-06-2005, 02:26 PM
Bir Avuç Dolar İçin (A Fistful of Dollars)
Bir Kaç Dolar İçin (A Few Dollars)
İyi Kötü Çirkin (The Good The Bad The Ugly)
Kaleli
09-06-2005, 02:29 PM
Bir Avuç Dolar İçin (A Fistful of Dollars)
Bir Kaç Dolar İçin (A Few Dollars)
İyi Kötü Çirkin (The Good The Bad The Ugly)
Gerçi bu clint kovboyu nerenin valisiydi ?ermeni tasarısını kabul etmişti.:evil:
asena
09-06-2005, 02:34 PM
Gerçi bu clint kovboyu nerenin valisiydi ?ermeni tasarısını kabul etmişti.:evil:
Insallah Brad Pitt de oyle bisey yapmaz,kahrolurum. :P
Kaleli
09-06-2005, 02:39 PM
Insallah Brad Pitt de oyle bisey yapmaz,kahrolurum. :P
o da mı vali oldu?:lol:
asena
09-06-2005, 02:44 PM
Aday olsa ABD Baskani bile olur.
Seckjin Khan
09-06-2005, 03:15 PM
Ölü ozanlar derneği
Ben Lisedeyken Ölü Ozanlar Derneğin'nin Kitabını arkadaşım tavsiye etmişti ama bir türlü okuyamamıştım,bari filmini izleyeyim,bana bu filmi nasıl bulacağım konusunda yardımın olur mu? ;İşte yapımcısı,vs...?
Benim İlk üç'üm;
1) The Lord of The Rings 1-2-3
2) Gods and Generals
3) Amen
Belli bir sıralama olmadan:
Yazı-Tura
2001: A Space Odyssey (Dervişe katılıyorum adam 1968 yılında neler çekmiş, helal olsun)
Seviyor Sevmiyor
Bunlar ilk aklıma gelenler. Yani ilk 3 değil. Ama kaliteli olmasada gönlümün tek sultanı var:
0
0James
7 Bond 20 tekmili birden.
Colpan
09-06-2005, 04:03 PM
Gerçi bu clint kovboyu nerenin valisiydi ?ermeni tasarısını kabul etmişti.:evil:Vali olan Arnold. Clint vali değil.
Ben Lisedeyken Ölü Ozanlar Derneğin'nin Kitabını arkadaşım tavsiye etmişti ama bir türlü okuyamamıştım,bari filmini izleyeyim,bana bu filmi nasıl bulacağım konusunda yardımın olur mu? ;İşte yapımcısı,vs...?
Benim İlk üç'üm;
1) The Lord of The Rings 1-2-3
2) Gods and Generals
3) Amen
DyLaN benim seyrettiğim seneler 1990-92 arasıydı :lol:
Film ile ilgili bilgi aşağıdaki linkte var...
http://www.beyazperde.com/film/1765
Qarama
09-07-2005, 02:44 AM
1) Jurassic Park (hep cocuklugumu hatirlarim dinazorlari sever ve ilgilenirim ;) )
2) hmmm yok aslinda
3) hmm buda yok aslinda
ve ben eski kung fu filimleri severim bruce lee falan fistan yada eski "godzilla" filimleri severim o filimlerde cocuklugumu hatirlatiyor ve "godzilla" nin sayesinde japonyayi gezmek isterim hehehe nekadar mantiksiz degilmi :)
kurshad
09-08-2005, 06:30 AM
1.True Romance( turkceye cilgin romantik diye cevirmisler) , yonetmen: Quentin Tarantino. Esasen ustad Tarantino'nun senaryosunu yazdigi veya yonettigi tum filmleri seyrettim. Ama en iyisi True Romance'dir kim ne derse desin.
2.Blues Brothers (cazci kardesler), yonetmen: John Landis. 1980 yapimi bu filmi video'ya kaydedip belki yuzlerce kez seyretmistim. Blues'a asik olmama sebep oldu, hayata bakisim bi gariplesti:cool:
3.Dead poets society( Olu Ozanlar dernegi), yonetmen: Pete Weir. Bu filmi seyrettigimde lise ogrencisiydim. Cok ama harbiden cok etkilenmistim.
Mansiyonlar:
Fifth Element(5.element), yonetmen:Luc Besson. Cok eglenceli filmdi dogrusu.Muzikler ve goruntuler muthisti.
Atame (Bagla beni), Pedro Almadovar. Super filmdi be!
Tum Tarantino Filmleri.Hepsi ayri bir guzel
Le Grand Bleu (Turkceye derinlik sarhoslugu diye cevirmislerdi) , Luc Besson. Balikadamliga bu film yuzunden merak saldim
Black cat, white cat (Ak kedi kara Kedi) , Emir Kusturica
Les Amants de Pont-Neuf (Turkceye Kopru ustu asiklari diye cevrildi) , Leos Carax.
aykız
09-08-2005, 08:15 AM
1) Jurassic Park (hep cocuklugumu hatirlarim dinazorlari sever ve ilgilenirim ;) )
2) hmmm yok aslinda
3) hmm buda yok aslinda
ve ben eski kung fu filimleri severim bruce lee falan fistan yada eski "godzilla" filimleri severim o filimlerde cocuklugumu hatirlatiyor ve "godzilla" nin sayesinde japonyayi gezmek isterim hehehe nekadar mantiksiz degilmi :)
hahahahahahah godzilla dedinde aklıma godzillanın dövüş sahnesi geldi..Hatırlarsın,godzilla dövüşürken karate yapıyordu ve japonlar gibi duruyordu ayakları hahahha paytak yani..Oğlum ufakken ilk seyrettiğinde, bu sahneleri görünce dönüp bana bakmıştı sadece, bende ona sonra ikimiz aynı anda kahkahayı patlatmıştık...:lol:
Torcoman
09-08-2005, 08:09 PM
yav unutursam ayıp olur
Fareler ve Insanlar(Stainback romanından uyarlama)
Stand By Me(Stephen King romanından uyarlanma)
Büyük Umutlar(Charles Dickens romanından uyarlanma)
Ahde Vefa
09-09-2005, 12:28 AM
1The Green Mile (YEŞİL YOL)
2The Day After Tomorrow (YARINDAN SONRA)
3Battal Gazi :cool: (BATTAL GAZI)
kurshad
09-09-2005, 12:38 PM
2The Day After Tomorrow (YARINDAN SONRA)
(BATTAL GAZI)
The day after tomorrow hakikaten iyi bir filmdi. Nukleer savas sonrasini anlatiyordu. Yillar once Tv'de seyretmistim.
Listeye Fight Club'u ekliyorum. Edward Norton muhtesem bir performans sergilemisti.
Ingiliz sinemasinin Tarantino'su sayilabilecek Guy Ritchie'nin Lock Stock and Two Smoking Barrels( Turkceye Atesten kalbe Akildan Dumana olarak cevrilmisti) filmini askerden kacip seyretmistim.Super bir filmdi tavsiye ederim. Filmin kendisi ve benim kislaya gizlice girisim tam bir maceraydi:D
Qarama
09-09-2005, 01:29 PM
hahahahahahah godzilla dedinde aklıma godzillanın dövüş sahnesi geldi..Hatırlarsın,godzilla dövüşürken karate yapıyordu ve japonlar gibi duruyordu ayakları hahahha paytak yani..Oğlum ufakken ilk seyrettiğinde, bu sahneleri görünce dönüp bana bakmıştı sadece, bende ona sonra ikimiz aynı anda kahkahayı patlatmıştık...:lol:
püeheheh birde farkindaysan godzilla bir türlü ölmüyor ve SELOLITLERI'de var bence 100% rükü$ :D http://www.justbecomplex.com/catalog/images/TOY/GODZILLA%2093.jpg
http://joehp.tripod.com/cgi-bin/gzilla51.jpg
kurshad
09-09-2005, 02:10 PM
Uzakdogu filmlerine ne diyorsunuz?
Taiwanli yonetmen Ang Lee'nin Cruching Tiger Hidden Dragon (Kaplan ve Ejderha diye cevrildi) filmini seyredenler hatirlayacak;Film ortacag Cin'inde gecer. Vali'nin kizi colde yolculuk yaparken haydut cetesinin saldirisina ugrar. Haydutlar Turkdur. Haydut cetesinin basi kizi kacirir. Uygur Turkcesiyle " Guzel Kiz" diyerek turku soyler , kiz yakisikli uygur gencine asik olur vs..
Film on dalda oscar'a aday gosterildi. Dussel bir ortamda gecen , masalsi , buyuleyici bir filmdi. Hala gormeyen varsa tavsiye ederim.
Uzakdogu filmi deyince Hongkong'lu yonetmen JOHN WOO abiyi anmamak olmaz. Filmleri esasen Holywood'da cektigi ve HongKong'da cektigi filmler olmak uzere ikiye ayrilir. Holywood'da cektigi filmleri cogumuz seyretmisizdir;
Mission Impossible2( Gorevimiz Tehlike 2)
Face Off ( Turkcesini hatirlayamadim; Hani John Travolta ve Nicholas Cage oynuyordu basrollerde. Super bir filmdi)
Broken Arrow (Kirik ok)
Black Jack
HongKong'da cektigi filmler ise baslibasina bir ekoldur. Iyi adam her filmde haksizliga ugrar, onurunu korumak icin herseyini kaybeder sonunda Hongkong'un yarisini oldurur. Gozleri kor olan sevgilisine aslinda kiralik katil oldugunu soyleyemez. Tam sevgilisine kavusacakken olur.. Geyik gibi gozukse de ben bayilirim :D
John Woo abinin filmlerinde Iyilerle kotuler arasinda keskin bir cizgi vardir. Iyiler iyidir , kotuler kotudur , o kadar! Catisma ve dovus sahneleri mukemmeldir hatta muhtesemdir. Kahraman yere duserken hala havada ates eder. Final sahnesi nedendir bilinmez daima kilisede gecer, kahraman iceri girerken pardesosu ruzgarda ucusur. Mutlaka beyaz guvercinler ucusur ve fonda bir giris muzigi calar. Bu ogeler her filminde kesinlikle yeralir. Bir ekoldur woo abi:lol:
Var mi arkadaslar John Woo meraklisi?
kurshad
09-09-2005, 02:23 PM
The day after tomorrow hakikaten iyi bir filmdi. Nukleer savas sonrasini anlatiyordu. Yillar once Tv'de seyretmistim.
Duzeltiyorum; benim bahsettigim The Day After isimli 1983 yapimi bir filmdi. The day after tomorrow'u da seyrettim ama pek begenmemistim...
Torcoman
09-10-2005, 09:18 PM
evet, uzakdoğu filmleri hollywood un pabucunu dama atacak gibi. özelliklede korku türlerinde
garez, cevapsız arama, halka, clock tower, resident evil',i herkeze tavsiye ederim.
bunların daha sonraları hollywood taklitleri yapılmıştır ama izleyici üzerinde istenilen etkiyi ilkindeki gibi yaratamamışlardır
Qarama
09-11-2005, 01:31 PM
resident evil'i almanlar yapmi$di yani filimi oyunu degil.
Torcoman
09-11-2005, 07:16 PM
resident evil'i almanlar yapmi$di yani filimi oyunu degil.
Romero (who previously directed an ad campaign for the Japanese release of Resident Evil 2) was considered to direct Resident Evil but was rejected by the production studio.
http://en.wikipedia.org/wiki/Resident_Evil_(film)
yok kardeş, eminim, herkes japondu o filmde:D ama orjinal senaryo japonlar ait değilmiş gerçekten
bu arada adını unuttuğum ve yazamadığım bir sürü japon korku filmi var, bizim bursa kapalı çarşıda dünya film festivallerinde gösterilen düşük bütçe yapımları bile bulabilirsiniz
FlowerLoVer
09-11-2005, 07:29 PM
sonrakileri bilmiyorum ilkini seyrettim, gercekten muhtesem ya, KERHANE kelimesini orada ogrenmistim, hatta sorulmayacak birine sorarak:-)) IZLEMEYENLERE TAVSIYE EDERIM, BENDE DIV-X i VAR, ISTEYENLER OLURSA:-)
Uzakdogu filmlerine ne diyorsunuz?
Taiwanli yonetmen Ang Lee'nin Cruching Tiger Hidden Dragon (Kaplan ve Ejderha diye cevrildi) filmini seyredenler hatirlayacak;Film ortacag Cin'inde gecer. Vali'nin kizi colde yolculuk yaparken haydut cetesinin saldirisina ugrar. Haydutlar Turkdur. Haydut cetesinin basi kizi kacirir. Uygur Turkcesiyle " Guzel Kiz" diyerek turku soyler , kiz yakisikli uygur gencine asik olur vs..
Film on dalda oscar'a aday gosterildi. Dussel bir ortamda gecen , masalsi , buyuleyici bir filmdi. Hala gormeyen varsa tavsiye ederim.
Uzakdogu filmi deyince Hongkong'lu yonetmen JOHN WOO abiyi anmamak olmaz. Filmleri esasen Holywood'da cektigi ve HongKong'da cektigi filmler olmak uzere ikiye ayrilir. Holywood'da cektigi filmleri cogumuz seyretmisizdir;
Mission Impossible2( Gorevimiz Tehlike 2)
Face Off ( Turkcesini hatirlayamadim; Hani John Travolta ve Nicholas Cage oynuyordu basrollerde. Super bir filmdi)
Broken Arrow (Kirik ok)
Black Jack
HongKong'da cektigi filmler ise baslibasina bir ekoldur. Iyi adam her filmde haksizliga ugrar, onurunu korumak icin herseyini kaybeder sonunda Hongkong'un yarisini oldurur. Gozleri kor olan sevgilisine aslinda kiralik katil oldugunu soyleyemez. Tam sevgilisine kavusacakken olur.. Geyik gibi gozukse de ben bayilirim :D
John Woo abinin filmlerinde Iyilerle kotuler arasinda keskin bir cizgi vardir. Iyiler iyidir , kotuler kotudur , o kadar! Catisma ve dovus sahneleri mukemmeldir hatta muhtesemdir. Kahraman yere duserken hala havada ates eder. Final sahnesi nedendir bilinmez daima kilisede gecer, kahraman iceri girerken pardesosu ruzgarda ucusur. Mutlaka beyaz guvercinler ucusur ve fonda bir giris muzigi calar. Bu ogeler her filminde kesinlikle yeralir. Bir ekoldur woo abi:lol:
Var mi arkadaslar John Woo meraklisi?
Torcoman
09-11-2005, 07:54 PM
sonrakileri bilmiyorum ilkini seyrettim, gercekten muhtesem ya, KERHANE kelimesini orada ogrenmistim, hatta sorulmayacak birine sorarak:-)) IZLEMEYENLERE TAVSIYE EDERIM, BENDE DIV-X i VAR, ISTEYENLER OLURSA:-)
pardon hanfendi, Kerhane neresi-diyemi sordun salonda yoksa?
kurshad
09-12-2005, 10:25 AM
"Kaplan ve Ejderha" filminden mi bahsediyorsun yoksa ilk verdigim filmler listesinin sira basi "True Romance"dan mi?
Bir de en iyiler listesine "The Big Lebowski" yi ekliyorum.Coen kardeslerin yonettigi harika bir film. Gormeyen varsa mutlaka gorsun, dunyanin en "cool" adami jeffrey lebowski'yle tanissin.
"True Romance" aski ogretti, "Blues Brothers" blues'u bir yasam bicimi haline getirdi, "The Big Lebowski" herseyi abandone ettirdi , "Dead Poets Society" ise hayat uzerine ogutler verdi.
Bu filmleri dvd olarak bulursaniz alin , pisman olmayacaksiniz..
(blues brothers'in 1980 yapimi olani alin, "blues brothers 2000" diye devam filmi cekildi sakin almayin ; cok geyikti..)
İsteyenin bi yüzü kara demişler... BEN İSTİYORUM ;)
kurshad
09-12-2005, 10:50 AM
İsteyenin bi yüzü kara demişler... BEN İSTİYORUM ;)
teklif ettigine gore sozunu tutmali ve bir sekilde dvd'yi sana ulastirmali..
flowerlover'in bos vaatler verip forum insanlarini kandiracagini tahmin etmiyorum, elbette sozunu tutacaktir aksi halde mufteri derler, benden soylemesi..
teklif ettigine gore sozunu tutmali ve bir sekilde dvd'yi sana ulastirmali..
flowerlover'in bos vaatler verip forum insanlarini kandiracagini tahmin etmiyorum, elbette sozunu tutacaktir aksi halde mufteri derler, benden soylemesi..
flowerlover'in teklifini ciddi bulmasam zaten yüzümü karartmazdım. Ustam birde devreye sen girdinki hadi beni bırak sırf senin hatırın kırılmasın diye eminim 3 vakte kadar bana ulaştırır ;)
kurshad
09-12-2005, 11:06 AM
flowerlover'in teklifini ciddi bulmasam zaten yüzümü karartmazdım. Ustam birde devreye sen girdinki hadi beni bırak sırf senin hatırın kırılmasın diye eminim 3 vakte kadar bana ulaştırır ;)
aga,sahsim adina ben bu isin takipcisiyim..forum'da konusulanlar elbette ciddidir.
Bak ben hic agzimi acip kazayla birsey teklif ediyor muyum?:lol:
aga,sahsim adina ben bu isin takipcisiyim..forum'da konusulanlar elbette ciddidir.
Bak ben hic agzimi acip kazayla birsey teklif ediyor muyum?:lol:
Ustam büyüksün http://www.omuz.net/ibf2/style_emoticons/default/zen.gif
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.