PDA

View Full Version : Helal Olsun Turkmenbasi'na

asena
08-27-2005, 06:01 PM
Biraz once Hurriyette okudum.Tataristan’ın başkenti Kazan’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığında dün yapılan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) zirvesinde en büyük sürpriz 12 üye cumhuriyetten Türkmenistan’ın toplulukla yollarını ayırması oldu. Kazan’a gelmeyen Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov Türkmenbaşı, toplantıya başbakan yardımcısını göndererek kararını bildirdi. Bundan böyle BDT’de gözlemci benzeri bir statü almayı tercih ettiğini açıklayan Türkmenbaşı komşularıyla ilişkilerini ikili anlaşmalarla yürüteceğini iletti. 1991 yılında SSCB’nin parçalanmasından sonra kurulan BDT, Baltık cumhuriyetleri dışındaki 12 cumhuriyeti içine alıyordu. Rusya Devlet Başkanı Putin ‘BDT zaten uygar boşanma kulübü vazifesini görmek için kuruldu. Üstlendiği bu görev yakında sona erebilir’ demişti.

Colpan
08-27-2005, 06:09 PM
Darısı hepimizin başına. İnşallah biz de AB'ye, NATO'ya vs. rest çekeriz.

asena
08-27-2005, 06:16 PM
AB icin rest cekemeyiz (cok sukur henuz girmedigimiz icin) ama NATO icin haklisin.Gumruk Birligi icin,Kibris icin,boyle davranmak lazim.
Demokrasi bize gore degil,bize yine lider lazim.

Aybike
08-27-2005, 07:32 PM
AB icin rest cekemeyiz (cok sukur henuz girmedigimiz icin) ama NATO icin haklisin.Gumruk Birligi icin,Kibris icin,boyle davranmak lazim.
Demokrasi bize gore degil,bize yine lider lazim.

Evet yeni lider...neden sen olmayasın asena..yada çolpan beklemenin ne anlamı var..
yahudilere döndük valla...hazırcı ve kurtarılmayı beklerken hiç bişey yapmayan....ÇOLPAN düşün bir....

Torcoman
08-27-2005, 08:23 PM
hepsi yakında olacak,ama yavaş yavaş

Administrator
08-28-2005, 12:33 AM
allah allah bu turkmanbashi oa devletleri ile de koplari buzan birisi orta asyada bashk oa devletlerine karshi ilk olarak visa sistemin uygulayip komshu devletlerden turmenidstani izole eden de turkmenbashidir... :lol:
inshallah gun gelir turkmenler bu salaktan kurtulacaklar .bilmiyorum niye ozbekistan hala bu adamin imha edilme operasyonunu duzenlemiyor yeterli kadar ajnlarimiz vardir.

AlpGiray
08-28-2005, 04:36 AM
Türkmen Basi cok büyük oynuyor ona yakisir sekilde oynuyor.
Türkmen basinin yönetim sekli bence bütün Türki cumhuriyetler icin gecerli olmali..

Türkiyenin rest cekmesi konusunda Natoya rest cekmek icin cok erken bunun icin önce 100% Turan Birliginin kurulmasi gerek fakat Gümrük birligi konusunda rest icin cok gec bile kaldik desem yanlis olmaz sanirim...

AB (Adi Batsin) zaten girebilecegimiz bir yer degil, bakmayin iste biraz olsun oyalanmamiz icin bir sebeb olarak cikti karsimiza uzun sürmez 3-4 aya kadar bütün kokusu pisligi cikar ortaya...

Torcoman
08-28-2005, 12:27 PM
allah allah bu turkmanbashi oa devletleri ile de koplari buzan birisi orta asyada bashk oa devletlerine karshi ilk olarak visa sistemin uygulayip komshu devletlerden turmenidstani izole eden de turkmenbashidir... :lol:
inshallah gun gelir turkmenler bu salaktan kurtulacaklar .bilmiyorum niye ozbekistan hala bu adamin imha edilme operasyonunu duzenlemiyor yeterli kadar ajnlarimiz vardir.

inşallah özbekler günün birinde senin gibi yobaz takımlarından kurtulur

asena
08-28-2005, 01:24 PM
Gecis doneminde,acikliklardan dolayi farkli yetistirilislerin olmasi normaildir.Yeni neslin aslina donecegine inaniyorum.

Administrator
08-29-2005, 02:02 AM
inşallah özbekler günün birinde senin gibi yobaz takımlarından kurtulur
oylemi ?

niye turkler bu kadar naive oluyorlar bewn bunu anlamiyorum?
turkmenbashini oa uklerini en salak cumuhurbashkanidir aynen bu adam ilk once turkmenistani tul oa devletlerinden ayrimishti ,hichte turmenistani bagimsiz olduktan sponra ekonomik olarak daha iyiye gitigini gormedim, yildan yila orasida curume durumundadir ,,
ger ornek alinacak bashbakan varsa o da nursultan nazarbayevdir sadece bu adam model olarak alinabilir basha oa devletleri ichinde .

oğuz
08-29-2005, 02:05 AM
oylemi ?

niye turkler bu kadar naive oluyorlar bewn bunu anlamiyorum?
turkmenbashini oa uklerini en salak cumuhurbashkanidir aynen bu adam ilk once turkmenistani tul oa devletlerinden ayrimishti ,hichte turmenistani bagimsiz olduktan sponra ekonomik olarak daha iyiye gitigini gormedim, yildan yila orasida curume durumundadir ,,
ger ornek alinacak bashbakan varsa o da nursultan nazarbayevdir sadece bu adam model olarak alinabilir basha oa devletleri ichinde .

Usta,birazda hakaret etmeden fikirlerimizi ortaya koymaya çalışssak,ne dersin iyi olmazmı ?

Oriyon_farr
08-29-2005, 02:44 AM
Arkadaslarin yazilari okuyorum ve dusuniyorum: siz, turkiyeliler, uzun bir zamande Ataturkcu ideolojisinin altinde yasamissiniz ve belki onun icin diktator gibi liderler hosunuze geliyor.

(Bir turkmen arkadasim vardi. O diyordu, ki "Turkbenbashi olse, biz o gunu milli bayram ilan edecez")

oğuz
08-29-2005, 02:48 AM
Arkadaslarin yazilari okuyorum ve dusuniyorum: siz, turkiyeliler, uzun bir zamande Ataturkcu ideolojisinin altinde yasamissiniz ve belki onun icin diktator gibi liderler hosunuze geliyor.

(Bir turkmen arkadasim vardi. O diyordu, ki "Turkbenbashi olse, biz o gunu milli bayram ilan edecez")

Saçmalama konusunda ilk üçe girme garantin var:lol:
Lenin,Stalin,Brejnev,Kruşçev'in senin bu sözlerinden sonra kesin kemikleri sızlamıştır:lol: :lol:

aykız
08-29-2005, 03:03 AM
Saçmalama konusunda ilk üçe girme garantin var:lol:
Lenin,Stalin,Brejnev,Kruşçev'in senin bu sözlerinden sonra kesin kemikleri sızlamıştır:lol: :lol:

oguz galiba bunlara ruslar Atatürk bir diktatördü diye anlatıp kendilerini temize çıkarmaya çalışmışlar..Hayatımda bu denli salakca ve dangozca laf duymadım haha...bu tipler korkuyor bişeylerden ama korktukları olacak çare yok..hahahaha:lol:

Oriyon_farr
08-29-2005, 03:22 AM
[QUOTE=aykız]

Benim dedigim "salakca ve dangozca laf" degil. Bu threaddaki yazilari herkes okusa, benim gibi dusunabilir. Peki, biz - yeni nasil, Stalini, Krushov ve digerleri de dikatator olarak taniyoruz. (Amma bizim yasli vatandaslarimiz, sizin Ataturku cok sevdiginiz gibi, Stalinin hakinde muhebbetla konusiyorlar).
Yoksa, neicin diktator-Turkmenbashi hosunuze o kadar geliyor?

dervish
08-29-2005, 03:25 AM
Burada aptalca yorumlarda bulunun arkadaslari saskinlikla izliyorum. Turkmenbasi'ya daha once Ozbekinstan'in da katkilari olan suikast girisimi olmustur. Bu Turkmenistan'daki Ozbeklere karsi nefret olusturmustur. Asirlar boyu beraber yasayan bu insanlar bunu asmayi kendi aralarinda basarmis olsalarda devlet kademelerindeki Ozbekler gorevlerinden uzaklastirilmistir. Konuya gelecek olursak Turkmenistan'in gerekceleri temel olarak asagidakilerdir.

THE BASIC PRINCIPLES OF TURKMENISTAN’S PARTICIPATION IN THE COMMONWEALTH OF INDEPENDENT STATES

The conceptual stance of Turkmenistan's participation in the CIS is based on the fundamental principles of the foreign policy of Turkmenistan as a state with the status of permanent neutrality recognized and supported by the UN General Assembly resolution of 12 December 1995 “On the permanent neutrality of Turkmenistan.

Turkmenistan’s neutrality is the basis of its domestic and foreign policies aimed at development of relations with other states and international organizations, at solving issues related to the establishment of humane and creative order in the world.

In this context, Turkmenistan builds its relations with other states on the principles of equality, mutual respect, mutual benefit and non-interference in each other's internal affairs and takes part in all activities aimed at strengthening and maintaining stable and sustainable international development.

At the same time, Turkmenistan develops its international cooperation, taking into account the interests of all sides, and regards international cooperation as an important tool of deepening trust among states and regions. The basic condition for Turkmenistan, resulting from its neutral status and international commitments, is the peace loving nature of the foreign policy providing for resolution of all disputes by political and diplomatic means, mainly through the international organizations and the UN.

Turkmenistan, in accordance with its international commitments, neither holds membership of, nor participates in, military blocs, alliances, interstate organizations with regulating functions or collective responsibility of member-states, and does not host military bases of foreign countries on its soil.

Turkmenistan, paying particular attention to strengthening peace and security in the world, is committed not to possessing, producing and spreading nuclear, chemical, bacteriological and other weapons of mass destruction. Based on this, Turkmenistan joined all basic international conventions, treaties and agreements and strictly observes them.

At the same time, Turkmenistan takes part in arranging peaceful dialogs and providing humanitarian assistance to other states under the UN auspices.

Turkmenistan’s participation in the CIS is also based on the above-mentioned fundamental principles of permanent neutrality. The prime element of the extent of Turkmenistan’s involvement in the CIS and its activities is the status of permanent neutrality.

Turkmenistan, with regard to its neutral status, can not participate in military or law-enforcement alliances, or in other bodies or structures with supra state powers.

At the same time, Turkmenistan intends to expand further bilateral relations with the CIS member states in all areas of mutual interest. We can also enter into multifaceted relations within the CIS that are not related to military or power structures of the CIS.

Under given circumstances, Turkmenistan can take part in the CIS as an associated member. Therefore, we ask you to support our proposal.

Turkmenistan will participate in the CIS in accordance with our neutral status and in the spirit of friendship and cooperation.

Considering the above-mentioned circumstances and the neutral status of the state, we request the CIS heads of states to support our position on participation of Turkmenistan in the CIS as the associated member which is based on its international commitments resulting from the status of permanent neutrality.

oğuz
08-29-2005, 03:26 AM
[QUOTE=aykız]

Benim dedigim "salakca ve dangozca laf" degil. Bu threaddaki yazilari herkes okusa, benim gibi dusunabilir. Peki, biz yeni nasil, Stalini Krushov ve digerleri de dikatator olarak taniyoruz. (Amma bizim yasli vatandaslarimiz sizin Ataturku cok sevdiginiz gibi Stalinin hakinde muhebbetla konusiyorlar).
Yoksa, neicin diktator-Turkmenbashi hosunuze o kadar geliyor?

Aradaki farkı anlayamadınmı gözüm...
Gözlerinde görme,kulaklarında duyma problemi olmadığını ve senin sağlıklı bir insan olduğunu düşünerek sadece senin sözlerin üzerine bir cümle kuracağım...
Sizde yeni nesil onları dikdötör yaşlı ise kurtarıcı olarak görür...
Bizde ise 7' den 70 'mişe herkes onu ATA olarak görür...:lol:

Oriyon_farr
08-29-2005, 03:50 AM
...
Bizde ise 7' den 70 'mişe herkes onu ATA olarak görür...:lol:

Bir gun Turkiyede eski ideoloji degisecek ve yeni nesil sizin dediginiz gibi laflari hatirlaip "Babalarimiz cok sakaciidiler" diye gulecekler. Biz bunu praktikimizden biliyoruz:D

oğuz
08-29-2005, 03:55 AM
Bir gun Turkiyede eski ideoloji degisecek ve yeni nesil sizin dediginiz gibi laflari hatirlaip "Babalarimiz cok sakaciidiler" diye gulecekler. Biz bunu praktikimizden biliyoruz:D

Bu neye benzedi biliyormusun !
Ben ve sen bir adamın oğullarıyız ve sen bir yaştan sonra babanın öz olmadığını öğreniyorsun ve bu karamsarlıkla bana babalar tu ka ka diyorsun...
Beni çok güldürdün Allahta seni güldürsün:lol:

Colpan
08-29-2005, 04:09 AM
Burada Saparmurad Atajevic Niyazov Türkmenbaşı'nın (Tam adı budur) BDT'den ayrılma kararı alkışlanmıştır. Yoksa Türkmenistan'ın iktisadi ve sosyal durumu hakında fazla bir bilgi sahibi olmadığımızdan yorum yapamayız. Niyazov'un kişiliği hakkında da. Ve yukarıda Türkiye Türkleri Niyazov'un kişiliği hakkında yorum yapmamıştır. Sadece Türkmenistan'ın BDT'den ayrılışına sevinmiş ve bizim de NATO'dan ayrılmamız, AB başvurumuzu geri çekmemiz gerektiğini yazmıştır.

Türk toprakları hakkında tacikler yorum yaptıkça ilerleyemeyiz zaten.

Oriyon_farr
08-29-2005, 04:17 AM
Oo, Colpan peyda oldu.:shock: Allaha sukur, saglamsin! Bir daha adamlari oyle korkutma!

Bir de, bu forumde herkesin kendi fikirlerini soyleme icin haki var. Ve senin oyle yasaklamak icin hakin yok.

Administrator
08-29-2005, 05:40 AM
oguz galiba bunlara ruslar Atatürk bir diktatördü diye anlatıp kendilerini temize çıkarmaya çalışmışlar..Hayatımda bu denli salakca ve dangozca laf duymadım haha...bu tipler korkuyor bişeylerden ama korktukları olacak çare yok..hahahaha:lol:
lol
aybike turklerin basha beni shashiran sheyi bilmiyorum sizler oa lilari kendi dusunecek kafasi yok ne konushsalar ruslardan ogrenmishler gibi dusunmeniz ..

aslinda sovet doneminde ataturk hakkinda bilgi verilmiyordu yani bu kotu olsun iyi olsun o kadar , ogrenilmesi gerek olan dercede olan birisi degildi,
shu andada ozbekistanda 99% insan bilmiyor ataturk hakkinda bir sheyi,yani meselen siz ozbek generali Sabir Rahimovi biliyormusuz,o gibi bir shey,,,
tabiyki ben atatuku dangalak turkmenbashina benzetmiyorum ama her begenmediginiz sheyi diyduktan sonra bunu ruslar ogretmish tipinde dusumeniz cok ilgiunch gecegi soylersem ruslari ataturk ilede turkiye ilde bir ishleri yoktir yana zimbabva nasil olsa turkiyede oyle...onemli olmayan 3 devletler sirasinda,

Administrator
08-29-2005, 05:45 AM
dervish
2,5 yil onceki suikastlari ozbekistanin ilgisi yoktur eger gercekten bu ishi bizim hukumet organize etmish olsaydi shimdi turkmenbashi o bur dunyada olacakti,
bence bu ishi sizin opozisyon gucler yatpi turmenbashi ise ozbeksitandan gordu ,ben de hich anlamiyorum kerimov nereye bakiyor ? ne zaman turmanbashi bize karshi giciklik yapmaya devam eter?

oğuz
08-29-2005, 05:45 AM
lol
aybike turklerin basha beni shashiran sheyi bilmiyorum sizler oa lilari kendi dusunecek kafasi yok ne konushsalar ruslardan ogrenmishler gibi dusunmeniz ..

aslinda sovet doneminde ataturk hakkinda bilgi verilmiyordu yani bu kotu olsun iyi olsun o kadar , ogrenilmesi gerek olan dercede olan birisi degildi,
shu andada ozbekistanda 99% insan bilmiyor ataturk hakkinda bir sheyi,yani meselen siz ozbek generali Sabir Rahimovi biliyormusuz,o gibi bir shey,,,
tabiyki ben atatuku dangalak turkmenbashina benzetmiyorum ama her begenmediginiz sheyi diyduktan sonra bunu ruslar ogretmish tipinde dusumeniz cok ilgiunch gecegi soylersem ruslari ataturk ilede turkiye ilde bir ishleri yoktir yana zimbabva nasil olsa turkiyede oyle...onemli olmayan 3 devletler sirasinda,

Hayatında hiç tepe tırmanmayan bir adama gelde sen şimdi everest'e diktiğin bayrağın anlamını anlat:lol:

dervish
08-29-2005, 08:17 AM
dervish
2,5 yil onceki suikastlari ozbekistanin ilgisi yoktur eger gercekten bu ishi bizim hukumet organize etmish olsaydi shimdi turkmenbashi o bur dunyada olacakti,
bence bu ishi sizin opozisyon gucler yatpi turmenbashi ise ozbeksitandan gordu ,ben de hich anlamiyorum kerimov nereye bakiyor ? ne zaman turmanbashi bize karshi giciklik yapmaya devam eter?

Gercekten sizinkiler organize etmish olsa obur dunyada mi olurdu? Allah misin kimin olup kimin olmiyecegine karar verebiliyorsun? Boris Shikhmuradov, Rus kopegi Ozbekistan elciligi uzerinden Turkmenistana girish yapmishtir. Ve yine Ozbek elchiligi ile iliskileri takip edilerek bulunmushtur. Inan Turkmenbashi senin kadar veya Kerimov kadar dangalak degil. Halki ayaklansa uzerine atesh achmiyacagini, "Aksakallari", "Halk Maslahatini" toplayip danishacagini, istenmiyorsa da gidecegini adim gibi biliyorum. Turkmenlerin shu andaki Turkmenbashi'nin etrafinda toplanma durumu tarihten derslerini almis olmalarindan kaynaklaniyor. Biz de bir laf vardir "Bash bolmasa gowre lash" diye. Yani "Bash olmazsa, govde lesh" diye. Turkmenbashi uzaktan kotu gozukuyor olabilir ama shiir yazan, agliyabilen, hayatini oksuz, yetimhanelerde gechirmis birinin kalbi o kadar sert olamiyor. Kendine suikast duzenliyenleri bile affedip ulkelerine iade etmesi bunu gosteriyor zaten. Ben de birkac sene once (universiteye ilk basladigim seneler) Turkmenbasi'dan nefret edenlerden idim. Fakat biraz siyaset biraz da Turkmen tarihi okuduktan sonra adami olumlu bulmaya basladim. Uzaktan iki yorumla birine dangalak demenin ne kadar buyuk dangalaklik oldugunu anladim. Bilmem birseyler ifade edebiliyor muyum?

aykız
08-29-2005, 01:37 PM

Çok Fazla uzamış sizin diliniz...
Sana ne deniyor duymuyormusun..Senin yaşlıların stalini muhabbetle anar ve sen diktatör diyorsun...
Biz ise yaşlısı.. genci ATA diyoruz...artık dangozluğu bırakın..Kendi pisliğinizi temizleyin..Ataya laf etmek senin haddin değil...
İYİ OKU BİZ ONA TÜM TÜRKİYE ATA DERİZ....sen ata ne demek bilirmisin...:evil:

aykız
08-29-2005, 01:39 PM
lol

Ben sovyetller öğretmiş diye tek laf etmedim...Madem ata hakkında bişey bilmiyon sus..
Bizde bir laf vardır bilmediğin boku kaşıklama derler..maşallah sen kepçe kepçe yemeye başladın haddini bil....

kurtbilal1985
08-29-2005, 05:43 PM
bazi arkadaslar bana kizacaklar ama onlarin atatürkle ilgili düsüncelerine katilmadigimi belirtmek istiyorum.
belki türkiyedeki 70 milyon türk atatürkü seviyordur ama beni bu 70 milyonun arasindan cikartmalari gerekiyor.
buradan benim atatürkü sevmedigim anlami cikartilmasini istemiyorum. atatürke karsi ne sevgim var ne kinim. kisilere tarafsiz bir gözle bakmaya calisiyorum. yeri geldigindede yigidin hakkini vermeye calisirim.
benim görüsüme göre atatürk sevaplariyla günahlariyla, dogrulari ve yanlislariyla bir dönem tarihe damgasini vurmus birisidir.
ülkesini canindan daha cok sevecek kadar bir vatansever, ayni zamanda ülkesinin insanlarini kendine karsi geldikleri icin acimdan öldürtecek kadar gaddar. askeri zekasi bakimindan tartislimaz bir komutan, bunun yanisira insanlarin inanclarini, isteklerini anlamayacak kadar dikdatör.
bence atatürk, bir dönem tarihe damgasini vurmus bir devlet büyügüdür. hepsi bu kadar...

Torcoman
08-29-2005, 06:09 PM
ve sen şu an bir ingiliz askerinin torunu veya ezan sesi dinleyecek kadar şanslı isen!!, ehh biraz bunu bir kişiye borçlusun, ama önemli değil kim olduğu, hem ne yapacaksınki? boşver, tarafsızlık en iyisi;), nede olsa bir yolunu bulup müslüman ve türk olabilirdin daha sonraları değilmi?
tabiki ayrılmalı bazı kimseler o 70 milyonun içinden, neden olmasın, ne gereği var o kadar insanın arasında olmaya, biraz alternatif bir insan olalım değilmi:lol:

kurtbilal1985
08-29-2005, 06:15 PM
ve sen şu an bir ingiliz askerinin torunu veya ezan sesi dinleyecek kadar şanslı isen!!, ehh biraz bunu bir kişiye borçlusun, ama önemli değil kim olduğu, hem ne yapacaksınki? boşver, tarafsızlık en iyisi;), nede olsa bir yolunu bulup müslüman ve türk olabilirdin daha sonraları değilmi?
tabiki ayrılmalı bazı kimseler o 70 milyonun içinden, neden olmasın, ne gereği var o kadar insanın arasında olmaya, biraz alternatif bir insan olalım değilmi:lol:

ingiliz askerinin torunu olmak mi? cümlendeki mantik pek iyi anlasilmamis. lütfen biraz anlasilir yazabilirmisin? cevabimi ona göre yazacagim

asena
08-29-2005, 06:39 PM
sari sacli,mavi gozlu kurtlerin varligi meselesi kurtbilal

kurtbilal1985
08-29-2005, 06:57 PM

bana zahmet edip cevap yazmadigina ve aciklamani istedigim halde aciklamadigina göre ben kendi anladigim sekilde sana cevap vereyim.
bana yazmis oldugun bu cevapta burnuma nedense kötü kokular geliyor. bana, ingiliz askerlerinin torunu demekle, küfür ettigini düsünüyorum. ama ben sana ayni sekilde terbiyesizce cevap vermiyecegim.
yalniz sunu söylemekle yükümlüyüm. eger bodrumda ingilizler, iskandinavlar paralarini dans eden türk kizlarinin göbeklerine yapistirip, istedigi türk kizini kucagina oturtabiliyorsa, alanyada, antalyada, kemerde almanlar biralarini yudumlayarak camur güresi yapan türk kizlarini kahkahalar atarak izleyebiliyorsa, adana incirlikta amerikan conileri diskoteklerde türk kizlari ile kucak kucaga dans edebiliyorsa, trakya bölgesinde yunanlilar sadece macera olsun diye türk kizlari ile dolu randevuevlerinde yorgunluk gideriyorsa... bunlari daha önceden yapilmis olan yanlislarin bir neticesi olarak görüyorum. evet! atatürk devrimlerinden bahsediyorum!!! dinimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi hice sayarak yönümüzü batiya, avrupaya yönelmemizi istemisti atatürk... ve neticesinde ortaya cikan gencligi görüyoruz. simdiki gencligin cogu malesef; suursuz, bilgisiz, kültüründen uzaklasan, dine önem vermeyen, küpe takip kadina benzemeye calisan, vücuduna hiyar tarlasi gbi dövme yaptiran bir genclik...ve sizin gibi fasizan, kafatasci, sovenist, irkci bir genclik yetistirdi bu düzen
ezan sesine gelince! onuda yasaklamislardi bir ara. ama akli selim birisi ciktida bu sacma yasagi kaldirmisti.

kurtbilal1985
08-29-2005, 07:01 PM
sari sacli,mavi gozlu kurtlerin varligi meselesi kurtbilal

torcomanin o lafi bana söyledigini düsünerek sorumu sormustum

Torcoman
08-29-2005, 07:02 PM
hayır onu demek istemedim,

eğer bu ülkede ezan sesi duyuyorsak ve eğer damarlarımızda akan kan saf Türk kanı ise, bunu birilerine borçluyuz değilmi? bunudemek istemiştim, havalanmanın manası yok

Torcoman
08-29-2005, 07:07 PM
torcomanin o lafi bana söyledigini düsünerek sorumu sormustum

daha geçen yaz bodrum-didim tatili yapıp geldim, öyle bir Türk kızına inanki hiçbir barda rastlamadım, tam tersi, Alman Rus ve Yunan kızlarıın neler yapabileceklerine çok fena şahit oldum

bu topraklarda ezan hiçbir zaman yasaklanmadı, yanlızca ezaın Türkçe okutulması için bir karar alınmıştı, lütfen fazla bilmeden bu önemli konulara dalmayalım istersek

ezanın ve Kuran'ın Türkçe okutulması veya okunması ise son derece mantıklıdır

Colpan
08-29-2005, 07:08 PM
bana zahmet edip cevap yazmadigina ve aciklamani istedigim halde aciklamadigina göre ben kendi anladigim sekilde sana cevap vereyim.
bana yazmis oldugun bu cevapta burnuma nedense kötü kokular geliyor. bana, ingiliz askerlerinin torunu demekle, küfür ettigini düsünüyorum. ama ben sana ayni sekilde terbiyesizce cevap vermiyecegim.
yalniz sunu söylemekle yükümlüyüm. eger bodrumda ingilizler, iskandinavlar paralarini dans eden türk kizlarinin göbeklerine yapistirip, istedigi türk kizini kucagina oturtabiliyorsa, alanyada, antalyada, kemerde almanlar biralarini yudumlayarak camur güresi yapan türk kizlarini kahkahalar atarak izleyebiliyorsa, adana incirlikta amerikan conileri diskoteklerde türk kizlari ile kucak kucaga dans edebiliyorsa, trakya bölgesinde yunanlilar sadece macera olsun diye türk kizlari ile dolu randevuevlerinde yorgunluk gideriyorsa... bunlari daha önceden yapilmis olan yanlislarin bir neticesi olarak görüyorum. evet! atatürk devrimlerinden bahsediyorum!!! dinimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi hice sayarak yönümüzü batiya, avrupaya yönelmemizi istemisti atatürk... ve neticesinde ortaya cikan gencligi görüyoruz. simdiki gencligin cogu malesef; suursuz, bilgisiz, kültüründen uzaklasan, dine önem vermeyen, küpe takip kadina benzemeye calisan, vücuduna hiyar tarlasi gbi dövme yaptiran bir genclik...ve sizin gibi fasizan, kafatasci, sovenist, irkci bir genclik yetistirdi bu düzen
ezan sesine gelince! onuda yasaklamislardi bir ara. ama akli selim birisi ciktida bu sacma yasagi kaldirmisti.Bahsettiğiniz haysiyet kırıcı hadiseler bir Nakşi olan Turgut Özal'ın ülkemize getirdiği turizm ve batıya açılma belasının sonucudur. Bu rezaletlerde en önemli pay zat-ı şahanelerine aittir.

kurtbilal1985
08-31-2005, 02:54 AM
daha geçen yaz bodrum-didim tatili yapıp geldim, öyle bir Türk kızına inanki hiçbir barda rastlamadım, tam tersi, Alman Rus ve Yunan kızlarıın neler yapabileceklerine çok fena şahit oldum

bu topraklarda ezan hiçbir zaman yasaklanmadı, yanlızca ezaın Türkçe okutulması için bir karar alınmıştı, lütfen fazla bilmeden bu önemli konulara dalmayalım istersek

ezanın ve Kuran'ın Türkçe okutulması veya okunması ise son derece mantıklıdır

herhalde diskolara, barlara falan gitmedin degil mi? gitseydin nasil manzaralarla karsilasacagini bilemezdin!... ayrica sen tv falan seyretmiyormusun? ac televoleleri, acun firardalari......neler göreceksin neler. özellikle acun firarda taylandda izin yapan bir türk kizi görmüstüm, nerdeyse tamamen ciplakti... sana bir istatistik vereyim. Almanyada yabancilarla evlenen türk vatandaslarinin yüzde 30-40 arasi kadindir. Amerikada bu oran daha fazladir. bunlardan bir bölümü formalite evliligidir ama gercek evlilik yapan türk kizlarida ( türk vatandasi olanlar: kürt, türk, arap...) azimsanmayacak kadar coktur.
türkiyeye gelen yabanci erkek rock gruplarindaki erkeklerin altina, sorgusuz sualsiz, yatacak yüzlerce kiz vardir. daha gecenlerde mike thysen isimli boksör tiskodan 4 tane kiz cikartti ayni anda, bunlardan ikisinin türk oldugunu söylüyordu gazeteler.
daha onlarca bildigim örnegi sayabilirim torcoman. bunlari yazarken utanarak yaziyorum. ama bu bir gercek. türkler artik kimligini kaybetmeye basladilar. bununda en büyük sebebi, atatürkün yapmak istedigi gibi, batiya acilma politikalaridir. türk örf ve adetlerini unutturma politikasidir. türkleri dininden koparma politikasidir...
ezan konusuna gelince, bu konuda en son söz söyleyecek kisiler dinle alakasi olmayan kisilerdir. neden bu kadar dinine düskün insalari düsünüyorsunuz ki!!!!
namaza gitmeyen, oruc tutmayan, hacca gitmeyen vs... kislier din konusu oldugunda onlarin adina karar verme yetkisini nerden buluyorlar. adam zaten namaza gitmiyor! öyleyse ona ne ezanin arapca okunup okunmamasi!!!!! namaza gidenler ezanin arapca okunmasini ister. oysa karari namaza gitmeyen insanlar veriyor! bu nekadar bir pervasizlik, cok bilmislik.
adam ister hacca bir defa gitsin ister on defa. oysa bizim bildik kisiler hacca bir defa gidilmesini söylüyor. bunlardan onlara ne! parasi kendi kesesinden mi cikiyorda inancli insanlarin inanclarina karisiyorlar.

Kaleli
08-31-2005, 04:10 AM
herhalde diskolara, barlara falan gitmedin degil mi? gitseydin nasil manzaralarla karsilasacagini bilemezdin!... ayrica sen tv falan seyretmiyormusun? ac televoleleri, acun firardalari......neler göreceksin neler. özellikle acun firarda taylandda izin yapan bir türk kizi görmüstüm, nerdeyse tamamen ciplakti... sana bir istatistik vereyim. Almanyada yabancilarla evlenen türk vatandaslarinin yüzde 30-40 arasi kadindir. Amerikada bu oran daha fazladir. bunlardan bir bölümü formalite evliligidir ama gercek evlilik yapan türk kizlarida ( türk vatandasi olanlar: kürt, türk, arap...) azimsanmayacak kadar coktur.
türkiyeye gelen yabanci erkek rock gruplarindaki erkeklerin altina, sorgusuz sualsiz, yatacak yüzlerce kiz vardir. daha gecenlerde mike thysen isimli boksör tiskodan 4 tane kiz cikartti ayni anda, bunlardan ikisinin türk oldugunu söylüyordu gazeteler.
daha onlarca bildigim örnegi sayabilirim torcoman. bunlari yazarken utanarak yaziyorum. ama bu bir gercek. türkler artik kimligini kaybetmeye basladilar. bununda en büyük sebebi, atatürkün yapmak istedigi gibi, batiya acilma politikalaridir. türk örf ve adetlerini unutturma politikasidir. türkleri dininden koparma politikasidir...
ezan konusuna gelince, bu konuda en son söz söyleyecek kisiler dinle alakasi olmayan kisilerdir. neden bu kadar dinine düskün insalari düsünüyorsunuz ki!!!!
namaza gitmeyen, oruc tutmayan, hacca gitmeyen vs... kislier din konusu oldugunda onlarin adina karar verme yetkisini nerden buluyorlar. adam zaten namaza gitmiyor! öyleyse ona ne ezanin arapca okunup okunmamasi!!!!! namaza gidenler ezanin arapca okunmasini ister. oysa karari namaza gitmeyen insanlar veriyor! bu nekadar bir pervasizlik, cok bilmislik.
adam ister hacca bir defa gitsin ister on defa. oysa bizim bildik kisiler hacca bir defa gidilmesini söylüyor. bunlardan onlara ne! parasi kendi kesesinden mi cikiyorda inancli insanlarin inanclarina karisiyorlar.

Arkadaş sen neler saçmalıyorsun.Her toplumda olan şeyler bunlar,biri az diğeri fazladır.
Burası Türkistan forumu ,Kürdistan değil.
Lütfen tahrik etmeyin.
Beğenmiyorsanız kürt forumlarına gidebilirsiniz.

Kaleli
08-31-2005, 04:24 AM
1985 doğumlu arkadaşım daha toysun.
pkk için dağa çıkan kürt kızlarının neler için kullanıldıklarını buraya yazsam miden bulanır.
Köye inen Türk askerlerine sunulmaya çalışılan kızlar vs.
Kandilde kaç tane babası belli olmayan çocuk olduğunu bilsen utanırsın.Hamile hamile dağda çatışanlar.En iyisimi sen önce bir aynaya bak.

Seni kırmak istemiyorum.Bu TÜRKİSTAN forumuna katıldığına göre iyi niyetlisin(en azından öyle görmek istiyorum)

Ortamı karıştırma istersen.

ba kubah
08-31-2005, 04:29 AM
@KürtBilal, bazı Türklerin haysiyetsiz olmalarının nedeni, yüzümüzü batıya çevirmemiz mi?

"Türkiye bir maymun değildir. Hiçbir milleti taklit etmeyecektir. Türkiye ne amerikanlaşacak ne de batılılaşacaktır. o sadece özleşecektir. Biz Türk' üz.Tam manasıyla Türk' üz.Bize iyi müslüman olmak kafidir.Asya için ve avrupa için bizim kanunlarımız aynıdır. dostlara sahip bulunmak, istiklali tamımızı muhafaza etmek, herşeyi Türk cephesinde mütalaa etmek."

Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1930

Bence yanılıyorsun, batının kucağında kimlerin olduğu, Kuzey Irak'ta gayet net görülüyor.

Oriyon_farr
08-31-2005, 04:35 AM
Lütfen tahrik etmeyin.

Burasi Uzbekistan forumudur ve her kes member olup kendi fikirlerini yazabilir .Bu forum sadece turkler icin degil.
Siz ikiniz burda misafirsiniz ve hakiniz de beraberdir.

Kaleli
08-31-2005, 04:39 AM
Burasi Uzbekistan forumudur ve her kes member olup kendi fikirlerini yazabilir .Bu forum sadece turkler icin degil.
Siz ikiniz burda misafirsiniz ve hakiniz de beraberdir.

Okuman yazman yokmu tacik?
Ozbek forumunda türkistan forumu yazıyor.
Kürdistan yazmıyor değilmi.

Eğer Kürdistan kendini Türkistanın içine almışsa ne mutlu bize.
Ha bu arada azınlıkların dayanışmasıda gözlerimi yaşarttı.
Nede olsa aynı korku:lol:

kurtbilal1985
08-31-2005, 05:11 AM
Arkadaş sen neler saçmalıyorsun.Her toplumda olan şeyler bunlar,biri az diğeri fazladır.
Lütfen tahrik etmeyin.

kaleli arkadas, bir defa ben kürt degilim. ismimdeki kurt kelimesi cevremdeki kisiler bana "kurtbilal" diye cagirdiklari icindir. kim olduguma gelince öz be öz türküm. tanisma bölümünden kim oldugumu yazmistim. istersen oraya bir bak kim oldugumu.
ikincisi ben türkiyeyi bu duruma getiren sebeplerden bahsediyorum. öyle yada böyle bunlar gercek. ayrica bu sözünü ettigim seyler inancli, kültürü, gelenekleri bozulmamis toplumlarda olmuyor yada cok az oluyor. örnegin cecenistanda, iranda arap ülkelerinin bazilarinda...
ücüncüsü sen öyle bir hava verdin ki, bana bu sekilde tepki göstermekle, sanki bu anlattigim seyler gündelik yasamin bir parcasi gibi normal geliyor ve dogal karsiliyorsun. sadece üzüldügümü söylemek istiyorum...

kurtbilal1985
08-31-2005, 05:16 AM
@KürtBilal, bazı Türklerin haysiyetsiz olmalarının nedeni, yüzümüzü batıya çevirmemiz mi?

"Türkiye bir maymun değildir. Hiçbir milleti taklit etmeyecektir. Türkiye ne amerikanlaşacak ne de batılılaşacaktır. o sadece özleşecektir. Biz Türk' üz.Tam manasıyla Türk' üz.Bize iyi müslüman olmak kafidir.Asya için ve avrupa için bizim kanunlarımız aynıdır. dostlara sahip bulunmak, istiklali tamımızı muhafaza etmek, herşeyi Türk cephesinde mütalaa etmek."

Bence yanılıyorsun, batının kucağında kimlerin olduğu, Kuzey Irak'ta gayet net görülüyor.

o zaman bu söylediklerin ve senin gibi düsünen arkadaslar celiskiye düsmüyorlarmi acaba. atatürke karsi gelmis olmunmuyormu? oysa atatürk yönümüzü batiya, avrupaya cevirmemizi söylemisti. ve bunun icin, avrupaliya benzemek icin sacma sapan kanunlar cikartmisti. ör; sapka devrimi, kilik kiyafet devrimi vs... "dis görünüsümüz degisince avrupaliya benzeyecegiz" yanilgisina oda ianmisti malesef.

ba kubah
08-31-2005, 05:20 AM
@kurtbilal, dejenere olmuş toplumdan söz ediyorsun ama, aynı dejenere insanlar 500 yıl önce de varmış.Örneğin 100 yıl önce, Yunan orduları Erzurum'a doğru ilerliyor, Rumlar eğlence düzenliyor, ve bir Türk genci vapurda Fransızca tenis haberleri okuyor.Falih Rıfkı anlatıyor bunu.

aykız
08-31-2005, 06:26 AM

Alnına bir öpücük:lol:
İşte bu:P

aykız
08-31-2005, 06:34 AM
@kurtbilal, dejenere olmuş toplumdan söz ediyorsun ama, aynı dejenere insanlar 500 yıl önce de varmış.Örneğin 100 yıl önce, Yunan orduları Erzurum'a doğru ilerliyor, Rumlar eğlence düzenliyor, ve bir Türk genci vapurda Fransızca tenis haberleri okuyor.Falih Rıfkı anlatıyor bunu.

Her toplumda özenti vardır arkadaşım..Ama çok şükür azınlıktalar..
Çoğunluk olmaya başladıkları anda ise ...Bizden yine bir mustafa kemal çıkar..
ayrıca Şapka devrimi yada kıyafet devrimi diyen arkadaşlara soruyorum..Batının iyi tarafını almak kime zarar verir..Yoksa hala araplar gibi entarimi giymek isterdiniz..Savaş vereceğiniz ülkelerin tüm mentalitesini bilmek savaş kazandırır unutmayın...Teknolojisini almak neyi kaybettirirki..Yeterki kan temiz kalsın..Ha yabancılarla evlenen tüm türk (Erkek veya kadın)evlatlarını kınıyorum..o ayrı konu..Eğer kurtbilalin dediği gibi kızlarımız çoğunluktaysaki bu böyle değil biliyorum,o zaman o kız çocuklarının evdeki babaları sorguya çekilmeli..Kızlar o babalardan kaçıp özgür olmak için almanla evleniyorlar..Ve çoğuda kürttür...
Hadi türk diyelim ,onlarda hala geri kafalılıklarından kızları okula bile yollamıyanlar..Kurt bilal ben orada doğdum büyüdüm..Eşimle tanıştığımda ilk sorduğum şey TÜRKMÜSÜN ve ikincisi MÜSLÜMANMISIN..
Çünkü benim evimde sorunum yoktu..Anladınmı kardeş...

oğuz
08-31-2005, 06:38 AM
Bacım yabancı bir kadınla evlenmenin sakıncalarını...

ikinci sorum ise

bizde alacağımız hatun kişiye sorduğumuz zaman; Türkmüsün ve Müslümanmısın ?

Deseki; Türküm ve Hristiyanım...

Sizin görüşlerinizde birşeyler farkedermi ?

aykız
08-31-2005, 06:43 AM

ikinci sorum ise

Evde çocuğun ilk eğtmeni kadındır..Ya kendi ırkına göre eğitirse..İlk cevap..
İkincisi evet fark eder..İlla müslüman olacak:lol:

oğuz
08-31-2005, 06:44 AM
Evde çocuğun ilk eğtmeni kadındır..Ya kendi ırkına göre eğitirse..İlk cevap..
İkincisi evet fark eder..İlla müslüman olacak:lol:

Sizden daha bir bilimsel daha bir ilmi açıklama bekliyorum . çünkü bu sorunun cevabı benim için çok önemli...

Colpan
08-31-2005, 07:04 AM
Din konusuna hiç girmeden Oğuz Beğ'in sorusunu cevaplamaya çalışayım:

Eşinizin gayritürk olması durumunda çocuğunuz yarı yarıya eşinizin kromozomlarını alacaktır. Hele çocuğunuz erkek olursa karaktere önemli etki yapan X kromozomunu sadece annesinden alacağı için annesine epeyce benzeyecektir. Ayrıca, döllenme sırasında sperm sitoplazmasını yumurtanın dışında bırakacağı için mitokondriyel ve ribozomal genler de anneden gelir.

Karar sizin yine de.

kurtbilal1985
08-31-2005, 07:24 AM
Her toplumda özenti vardır arkadaşım..Ama çok şükür azınlıktalar..
Çoğunluk olmaya başladıkları anda ise ...Bizden yine bir mustafa kemal çıkar..
ayrıca Şapka devrimi yada kıyafet devrimi diyen arkadaşlara soruyorum..Batının iyi tarafını almak kime zarar verir..Yoksa hala araplar gibi entarimi giymek isterdiniz..Savaş vereceğiniz ülkelerin tüm mentalitesini bilmek savaş kazandırır unutmayın...Teknolojisini almak neyi kaybettirirki..Yeterki kan temiz kalsın..Ha yabancılarla evlenen tüm türk (Erkek veya kadın)evlatlarını kınıyorum..o ayrı konu..Eğer kurtbilalin dediği gibi kızlarımız çoğunluktaysaki bu böyle değil biliyorum,o zaman o kız çocuklarının evdeki babaları sorguya çekilmeli..Kızlar o babalardan kaçıp özgür olmak için almanla evleniyorlar..Ve çoğuda kürttür...
Hadi türk diyelim ,onlarda hala geri kafalılıklarından kızları okula bile yollamıyanlar..Kurt bilal ben orada doğdum büyüdüm..Eşimle tanıştığımda ilk sorduğum şey TÜRKMÜSÜN ve ikincisi MÜSLÜMANMISIN..
Çünkü benim evimde sorunum yoktu..Anladınmı kardeş...

aybike ablacigim. sapka giymekle, elbiselerimizi degistirmekle nasil modern olunur. ikisinin teknoloji ile ne alakasi var. bizler malesef teknolojinin t sini bile batidan alamadik. olay kilik kiyafetimizle sinirli kaldi.
kisinin kendi kültüründe, geleneklerinde entari giymek varsa bunda ne sakinca olabilirki... bakiin iskoc erkeklerine. adamlar kendi kültüründen geldigi icin etek giyoyorlar ve bundanda gurur duyuyorlar. yada japonlarin giydikleri kiyafetlere ne diyeceksin. araplarin giydiklerinden ne farki var. yoksa arap olduklari icin mi giydikleri entari onlara yakismiyor?!!!!
almanyada bundan 3 yil önceki istatistiklere göre 35.000 türk vatandasi bayan (türk, kürt arap, cerkez vs...) yabancilarla evlenmis. dedigim gibi bunlarin bir kismi formalite evlilik. ancak cogunlugu ciddi bir evlilik yapmis durumdadir. bunlarin coguda üst seviye grubundaki kisiler; cogunun babasi, sanayici, avukat, doktor, isadamlari, yazar, gazeteci vs... hemen hemen hepside sizlerin deyimiyle, giyim tarzi olarak, modern kisiler. gercektende hemen hemen hepsi okumus takimindandir. ve enteresan olan da nedir biliyormusun. bu evlenen kisilerin coguda ailelerinin onayiyla evleniyorlar. üstelik erkegin müslüman olmasina bile gerek görmeden.
yabancilarla evlenen erkekler tabiki oran olarak daha coktur. ama bunlarin cogunlugu evlendigi kisileri müslüman yapiyorlar.
burda sende kaldigin icin cok iyi bilirsin. geri kafalida olsa insanlarin cocuklarini okula göndermeme gibi bir sansi yok. eger öyle olursa jugentamt ailelerin gözünün yasina bile bakmadan cocuklarini ellerinden alacagini pek ala bilirsin. üstelik geri kafaliysa hangi mantikla cocuklarini bir hiristiyanla evlendirmesine izin verebilirki. bir defa bu bana biraz mantiksiz geldi.

aykız
08-31-2005, 08:05 AM
bak...10 cu sınıfa kadar zaruri..evet sonrası?

Eğitiminin devam etmeyeceğini bildiği için oda olmuyor ve çoğu abgangzeugnis alıyor..
Sonra bunlar zaten izin vermiyorki kızlar evden kaçıp heimlere gidiyor ve oradan evleniyor..
gelelim kıyafete madem japonları örnek aldın..Neden biz kendi kıyafetimiz giymiyoruz o zaman..neden arabın entarisi?
Biz türk olarak dünyadan uzaklaşmak istemiyoruzki..Aralarında olmak ama kendi kültürümüzle olmak..mesele bu.
Bilirsin..almanyada töre cinayetlerini türklere yamayarak yazar ve gösterirler...
Türkde töre cinayeti varmıdır?
Türkde en yakın akraba evliliği varmıdır?,
Türkde Ölen kardeşin karısını kerdeşine verme varmıdırki(Bu ayetle yasaklanmıştır)
Türkün neyi kötüdür bilal.....
Ama bu yazdıklarımın hepsini almanlar TÜRK yapıyor diye yazıyor...

Birde biz oradauken haber gelirdi ve giderdik
kürt yakalanmış eroin satıyor..elindeki pass TC nin
Ertesi gün berliner zeitung
Türk eroin satarken yakalandı
Başka bir haber..
Kürt asıllı vatandaş bugün metroda bir kadının hayatını kurtardı
anladınmı kötü iş olunca biz türküz, iyide türkiyeli kürdüz...
bana kimse bunda bir kasıt olmadığını anlatmasın..

aykız
08-31-2005, 08:06 AM
Sizden daha bir bilimsel daha bir ilmi açıklama bekliyorum . çünkü bu sorunun cevabı benim için çok önemli...

En bilimsel açıklama..MÜSLÜMAN VE TÜRK OLACAK o kadar..
Kimse sevdiğin ayrıl cabuk...:lol:

asena
08-31-2005, 08:38 AM

ikinci sorum ise

Toplumdaki tek iliski insanlarin evliligi degildir.
Su anda dunyayi yahudiler yonetiyor.nedeni de bir yahudi musevi olsun,hristiyan olsun,ateist olsun,birbirlerine kucak acmalaridir.Ama illa ki yahudi olacak.

Simdi din meselesine gelince.Dogacak cocuklarin dini evlilik oncesinde kararlastirilir.Eger ki anne cocuklarinin musluman olmasini kabul edecekse senin acindan guzel.Eger sen hristiyan olmalarini kabul edersen onun acisindan guzel.Diyelim ki cocuklarin secimine birakmayi kabullendiniz.Nihayetinde cocuklar buyuk ihtimalle sizlerin dini ne olursa olsun buyuduklerinde kendi secimlerini yaparlar.Kimin kalbi daha temiz ise onun dinine yonelecektir cocuklar.
Ama Turkluk sadece ikinizin eseri olabilir.

asena
08-31-2005, 08:40 AM
aybike ablacigim. sapka giymekle, elbiselerimizi degistirmekle nasil modern olunur. ikisinin teknoloji ile ne alakasi var. bizler malesef teknolojinin t sini bile batidan alamadik. olay kilik kiyafetimizle sinirli kaldi.
kisinin kendi kültüründe, geleneklerinde entari giymek varsa bunda ne sakinca olabilirki... bakiin iskoc erkeklerine. adamlar kendi kültüründen geldigi icin etek giyoyorlar ve bundanda gurur duyuyorlar. yada japonlarin giydikleri kiyafetlere ne diyeceksin. araplarin giydiklerinden ne farki var. yoksa arap olduklari icin mi giydikleri entari onlara yakismiyor?!!!!
almanyada bundan 3 yil önceki istatistiklere göre 35.000 türk vatandasi bayan (türk, kürt arap, cerkez vs...) yabancilarla evlenmis. dedigim gibi bunlarin bir kismi formalite evlilik. ancak cogunlugu ciddi bir evlilik yapmis durumdadir. bunlarin coguda üst seviye grubundaki kisiler; cogunun babasi, sanayici, avukat, doktor, isadamlari, yazar, gazeteci vs... hemen hemen hepside sizlerin deyimiyle, giyim tarzi olarak, modern kisiler. gercektende hemen hemen hepsi okumus takimindandir. ve enteresan olan da nedir biliyormusun. bu evlenen kisilerin coguda ailelerinin onayiyla evleniyorlar. üstelik erkegin müslüman olmasina bile gerek görmeden.
yabancilarla evlenen erkekler tabiki oran olarak daha coktur. ama bunlarin cogunlugu evlendigi kisileri müslüman yapiyorlar.
burda sende kaldigin icin cok iyi bilirsin. geri kafalida olsa insanlarin cocuklarini okula göndermeme gibi bir sansi yok. eger öyle olursa jugentamt ailelerin gözünün yasina bile bakmadan cocuklarini ellerinden alacagini pek ala bilirsin. üstelik geri kafaliysa hangi mantikla cocuklarini bir hiristiyanla evlendirmesine izin verebilirki. bir defa bu bana biraz mantiksiz geldi.

Japonlar geleneksel gunleri disinda,iskoclar da ayni sekilde ozel gunler disinda takim elbise kravatla gezerler.
Arabistan Yarimadasi disindaki,Kuzey Afrika ulkeleri de normal sekilde,evrensel giyiniyorlar.

aykız
08-31-2005, 08:42 AM
Toplumdaki tek iliski insanlarin evliligi degildir.
Su anda dunyayi yahudiler yonetiyor.nedeni de bir yahudi musevi olsun,hristiyan olsun,ateist olsun,birbirlerine kucak acmalaridir.Ama illa ki yahudi olacak.

Simdi din meselesine gelince.Dogacak cocuklarin dini evlilik oncesinde kararlastirilir.Eger ki anne cocuklarinin musluman olmasini kabul edecekse senin acindan guzel.Eger sen hristiyan olmalarini kabul edersen onun acisindan guzel.Diyelim ki cocuklarin secimine birakmayi kabullendiniz.Nihayetinde cocuklar buyuk ihtimalle sizlerin dini ne olursa olsun buyuduklerinde kendi secimlerini yaparlar.Kimin kalbi daha temiz ise onun dinine yonelecektir cocuklar.
Ama Turkluk sadece ikinizin eseri olabilir.

Valla bacım..Alkış resmi aradım buraya koymak için bulamadım..gözlerini yum..ve alkışımı dinle:lol:
Sonra aç o güzel gözlerini öpecem......

kurtbilal1985
08-31-2005, 11:47 AM
gelelim kıyafete madem japonları örnek aldın..Neden biz kendi kıyafetimiz giymiyoruz o zaman..neden arabın entarisi?
Biz türk olarak dünyadan uzaklaşmak istemiyoruzki..Aralarında olmak ama kendi kültürümüzle olmak..mesele bu.
..

ablacigim. demek ki ikimizde ayni seyleri istiyoruz. herkes kendi kültürü neyse onu giymeli onu yasamali. sirf avrupaliya benzemek, sapka, papyon, frak takmak icin yasa cikarmanin ne anlami var öyleyse. gerci eskiden dahi olsa, gazetelerde, yada görsel basinda entari giyeni pek duymadim ve görmedim ama onunda giyilmesi taraftari degilim. helede simdiki burjuva takiminin avrupali conkiler gibi yasam tarzini secmesi ( kulaga küpe, vücuda tato, saclarina punk yaptirmasi vs...) kabul edilecek seyler degildir.
japonlar, cinliler, korelile, hindistanlilar, ingilizlerr kendi kültürlerini yasayarak dünyaya kabul ettirmislerdir. gelde bunlari bizim, adina genc dedigimiz, sapiklara anlat!
Bilirsin..almanyada töre cinayetlerini türklere yamayarak yazar ve gösterirler...

Türkde töre cinayeti varmıdır?

Türkde en yakın akraba evliliği varmıdır?,

Türkde Ölen kardeşin karısını kerdeşine verme varmıdırki(Bu ayetle yasaklanmıştır)

Türkün neyi kötüdür bilal.......

Türkde töre cinayeti varmıdır?...... Evet vardir. üstelik bunu bende desteklerim. kadin namussuzluk yapmissa gereken yapilmak zorundadir.

Türkde en yakın akraba evliliği varmıdır?,......dogu anadolu kadar olmasa bile azda olsa vardir

Türkde Ölen kardeşin karısını kerdeşine verme varmıdırki(Bu ayetle yasaklanmıştır).....türklerde olup olmadigini bilmiyorum ama olsa bile bunu kabul etmek mümkün degil

Türkün neyi kötüdür bilal....ablacigim, kötü türklerde vardir. cezaevleri buna bir örnek.

Ama bu yazdıklarımın hepsini almanlar TÜRK yapıyor diye yazıyor...

Birde biz oradauken haber gelirdi ve giderdik

kürt yakalanmış eroin satıyor..elindeki pass TC nin

Ertesi gün berliner zeitung

Türk eroin satarken yakalandı

Başka bir haber..

Kürt asıllı vatandaş bugün metroda bir kadının hayatını kurtardı

anladınmı kötü iş olunca biz türküz, iyide türkiyeli kürdüz...

bana kimse bunda bir kasıt olmadığını anlatmasın..

bak bunda haklisin iste...

aykız
08-31-2005, 12:34 PM
türkte töre cinayeti yoktur.
namussuzluk edeni boşarsın olur biter.
7 ay evvel şirkete gelip bize sığınan kızı koruyamadık..
amcaoğlu iğfal edip hamile bırakıyor..
aile toplanıp karar alıyor..
Kız ölecek..Amca oğlu ise bir müddet başka şehre yollanacak..
bize sığındı bizde polise teslim ettik..sonraki olaylar nasıl gelişti bilmiyorum..
ama 13 yaşındaki hayriye kız töre yüzünden öldürüldü..karnında bebeği ile.
amca oğlu ise şimdi dönmüştür sivereğe..mesut mutlu..o beline sahip olamadığı için 13 yaşında bir kız öldü...
TÜRK de töre cinayeti olmaz..Araplaşan kısımda belki ama türk de asla....
Küpe olaylarına fazla takmışın..Küpe takan erkek feminen se o başka..ama atalarımızda da vardı.
gelelim hapisane olayına...
evet her ırkın pisliği vardır..
Ama pis ırk ile karıştırılmamalıdır.
Bir aile düşün 5 çocuğu var hepsi iyi ama biri kötü...
başka bir aile düşün ailecek çirkef...
Şimdi hangi aile sence daha iyi...:lol:
Bence türk olduğun için gurur duymalısın..
hele bide müslümansan hemide iyi müslümansan senin tadından yinmez gari...
bu kadar....

asena
08-31-2005, 01:13 PM
Tore cinayeti,baslik parasi,kan davasi gibi "toreler"(!!!) Turklerde yoktur.

kurtbilal1985
09-01-2005, 01:49 AM
Sizler nasil bilirseniz bilin ama türklerde töre cinayeti vardir vede olmak zorundadir. aybike ablanin anlattigi tarzda bir durum ( 13 yasindaki kizla ilgili ) daha farklidir. bu konuda bir sey diyemem. ama bir insanin karisi gidip baskasinin altina yatarsa, hicbir türk erkeginin bu durumda serefini, haysiyetini, onurunu, gururunu, namusunu, vs... yere atacagina inanmak bile istemiyorum. ben akdeniz cocuguyum, adanliyim. bizim burda (daha dogrusu serefi, onuru olan her türk icin) namus kavrami cok önemlidir. ve büyük cogunlugu böyle bir durumda ne yapmasi gerektigini bilir. buralarda namusunu temizleyen kisilerinde alnindan öpülür.
baslik parasi evet türklerdo cok azdir. bu dogru.
kan davasi türklerdede vardir. kan davasinin olmasida son derece normaldir. cünkü, her ne kadar bozulmak istensede, türklerde temel aile yapisi oldukca güclüdür. bu nedenle ailenden canini alan bir kisiyi öldürmek kadar normal bir sey olamaz. kürtlerde suclu olsun olmasin, yakinini kim öldürdüyse, yakinin öldüren kisinin herhangi bir akrabasida tehdit altindadir. ama türklerde sadece olaya karisan kisilerin yakinlarida olaya karismissa o kisiler tehdit altindadir.
aybike abla. bir hatirlatma yapayim. ben müslüman bir türk oldugum icin devamli kendinmle gurur duyuyorum.

ba kubah
09-01-2005, 04:21 AM
bu nedenle ailenden canini alan bir kisiyi öldürmek kadar normal bir sey olamaz.

Ve bu arada Müslüman olduğunu söylüyorsun.İman etmeye İslam dinini öğrenerek başlasan pek güzel olacak.

oğuz
09-01-2005, 04:26 AM
Ve bu arada Müslüman olduğunu söylüyorsun.İman etmeye İslam dinini öğrenerek başlasan pek güzel olacak.

'Kısasa kısas' :lol:

kurtbilal1985
09-01-2005, 05:46 AM

kardes! islam dinini ömrüm yettigince ögrenmeye calicacagim, ama senin tavsiyenle degil. ama sende zahmet edip söyle kurani bir inceleyiver. baskalarinda tavsiyede bulunacagina kendini bir kontrolden gecir. bak sana, kuranda, bu konuda neler yaziyor yazayim:

“Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın öldürülür. Ancak her kimin cezası, kardeşi tarafından bir miktar bağışlanırsa artık hakkaniyete uymalı ve ona güzellikle ödemelidir. “Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki suç işlemekten sakınırsınız." “Tevrat’ta onlara şöyle yazdık; Cana can, göze göz, kulağa kulak, dişe diş. Yaralar da kısastır. Kim bunu bağışlarsa kendisi için o keffâret olur."

Buradan su anlasilmaktadir. kuran-i kerim, kasitli cinayetle ilgili olarak, karsilikli yada oranliliga dayali kissas kurumunu getirir.
senin kardesini yada ailenden birisini öldürdükleri zaman sende buna kuzu kuzu bak, allahindan bul de, cezasini devlet versin de! ( devlet nasil veriyorsa-2-3 yil icinde nedense cikiveriyorlar ), ondan sonrada yan gel yat!!!!! daha ne diyeyim helal olsun!!!! helal olsun sizin gibi korkusuz insanlara!!!! gerci, ne olursa olsun, allah kimsenin basina böyle bir durumla karsi karsiya getirmesin.
ayrica bir not daha. fatih zamaninda, yayinladigi kanunnamede, kissasin uygulanmadigi durumlarda para verilmesi öngörülmektedir. mogollarda cengiz han kanunlarina göre ve türk boylarinda, katil kanlik ödeyerek cezadan kurtulabiliyordu.
demek oluyorki kan ödetme kurandada caizdir. aslinda bu konulari baska bir baslik altinda tartisilirsa daha uygun olur

ba kubah
09-01-2005, 06:23 AM
Ölenlerin ardından dua etmeyi tercih ediyorum, senin tabirinle yan gelip yatıyorum.Katiller ahirette hesabı neyse verirler.

"Vur kır kes parçala, kanını yerde bırakma" konusunu işleyen sure ve ayet numaralarını yazarsan sevinirim.

aykız
09-01-2005, 09:31 AM
Bilal...Namus temizlemek töre değildir..Gurur meselesidir.
Adamın onuru zedelenmiştir ve gider öldürür..Ama caiz değildir..Zaten o senin namusun değildir ..
kadının kendi namusudur..Boşarsın biter.Sana onun hesabi sorulmaz.
İkincisi.Kan davası ok..Benim ailemden(Büyük konuşmayayım) Birinin canı KASDİ.(Kaza değil) Alınırsa bende onu sağ komam..Oda töre değildir..İntikamdır..
Benim sana yazdığım olaylar töredir.
Ama 13 yaşındaki bir kıza ki bu olaylar azgın olan doğulularda çok oluyor tecavüz edip sadece o kirlendi diye öldürülmesi töredir.
Kardeşin karısını almak töredir.Başlık töredir.daha ay hali görmemiş kızları yaşlı adamlara satmak töredir...Kuma töredir.Tohumun kendinde olduğunu bilmeyecek kadar cahil olup sırf erkek doğurmadı diye karısını boşamak yada üstüne kadın almak töredir.Kadına miras vermemek töredir.
anladınmı..Ve bunlar çok şükürki türklerde yoktur.
Adam vanda ata sözü oluşturmuş..
-Bir kilo toz bir mercedes diye
-iki kilo bir villa..
Birbirlerine soruyolar
-jeep kaç kilo diye..
önceleri anlamadım sordum..
Toz eroinmiş...
Bizde salak salka onları dinliyoruz..
Düğün çekiyoruz aşiretin.
Adamlar kilolarla altın döviz takıyor geline..
Yarısı PKK nin diye utanmadan açık açık söylüyorlar...
düşün bak biz bide televizyonuz..anla gari herşey aleni yanımızda konuşuluyor...Bana kürtleri anlatma...

asena
09-01-2005, 11:31 AM
'Kısasa kısas' :lol:

Abi namus davasinda ise kisasa kisas olmasi icin,oldurmek yerine o adamin karisiyla,aldatan kadinin kocasi "gonul rizasiyla" yatmak zorundadir.

Kan davasi ailelerin katliamidir.Kisilerin kendi aralarindaki anlasmazliklar ise olumle bitiyorsa bu cinayettir(ki karsiyim)
Kurtlerdeki kan davasi nedenleri,tarlalara komsu tarla sahibinin eseginin girmesi gibi tuyden kildan nedenlerle baslar,olay cinayet/tecavuze kadar gider.

asena
09-01-2005, 11:34 AM
Ayrica Kur'an da namaz kilarken askerlerin yarisinin nobette durmasi,silahlarin arkada saklanmasi gibi,doneme uygun ayetlerde vardir.
gunumuzde hapis cezasi,hucre cezasi gibi kavramlar(hapis sadece demir parmaklik arkasi degildir,kucuk kiza tecavuz edip de hapisten sislenmeden cikan yoktur herhalde) insanlarin kisasi olamaz mi?

Administrator
09-02-2005, 07:00 AM
kurtbilal

sen aci gercekleri soyliyorsun ,bu dediklerin ozbekistanda 100% aittir ,senin anlattiigin gercekler acisindan ozbekistan ve turkiye gercekten "kardesh" ulkeddir ,.,yani turkiye buyuk turk milleti buyuk diye(veya ozbekistan icin) iddi edenlerin tum iddialari bu gercekler karshizsinda parca parca olup gidiyor...

dervish ssenin yaptigin idia bu turmkenistan tarafinini yaptigi peki bu konuda ozbekistan pozisyonu ne oldugunu biliyormususn?
demissin turkmenbashini seviyorsun peki alalim meseln bugun turkiyede Erdogan turmkenbashi gibi kendini olene kadar omjur-boyu bashnakanligini basbakan olarak ilan ederse ve heryere attindan heykleerine yaptirsa ne diyeceksin??
turkmenbashini baska oa cumhuroyetlerine ve turkiyey ornek olarak gorenler bu sorulara ne cevap verir???

kerimova gelince halkin atesh etmeye kesinlike kmut vermedi atesh iki taraf tarafindan oldu ve ortada gezen millet asker ve teroistlerin kurshunlarinda helak oldular malesef, eger keshki ozbeksitanda klanlar guclu omasaydi ve kerimov ozbeksitani 100% idare edebilseydi ama bu ulkeyi her turlu mafia yapi klanlari idare ederken kerimov olsun bashkasi olsun boyle daha cok devam edecek. kerimov da aslinda ne suc?

dervish
09-02-2005, 07:27 AM
kurtbilal
demissin turkmenbashini seviyorsun peki alalim meseln bugun turkiyede Erdogan turmkenbashi gibi kendini olene kadar omjur-boyu bashnakanligini basbakan olarak ilan ederse ve heryere attindan heykleerine yaptirsa ne diyeceksin??
turkmenbashini baska oa cumhuroyetlerine ve turkiyey ornek olarak gorenler bu sorulara ne cevap verir???

70-80 sene Lenin, Stalin heykeli goregelmis birkac nesil o heykeller yikildigi zaman yerine baska heykeller aradi. O aranan heykelin yerinde Turkmenbasinin heykeli olmasi bir Turkmen icin sakincasizdir. Ayrica bu heykeller durup dururken yapilmadi bagimsizliktan cook sonra lider arama, milli suur siyasetinden dolayi yapildi.

Turkiye bir lider arayisinda degildir. Turkiye'de Ataturk heykelleri yapilir.

kurtbilal1985
09-04-2005, 07:08 AM
En bilimsel açıklama..MÜSLÜMAN VE TÜRK OLACAK o kadar..
Kimse sevdiğin ayrıl cabuk...:lol:

aykiz abla evlenecegim kisi müslümansa ve kürtse yada baska millettense bunun ne sakincasi olabilir? bunun kime zarari var?
bunun konu basligi ile alakasi yok ama arkadaslardan biri bir therad acarsa konuya uygun memnun olurum? daha bilimsel bir aciklama olmasi acisindan bu daha uygun olur herhalde. konunun uzmani sayin irkci arkadaslara duyurulur.

aykız
09-04-2005, 07:16 AM
aykiz abla evlenecegim kisi müslümansa ve kürtse yada baska millettense bunun ne sakincasi olabilir? bunun kime zarari var?
bunun konu basligi ile alakasi yok ama arkadaslardan biri bir therad acarsa konuya uygun memnun olurum? daha bilimsel bir aciklama olmasi acisindan bu daha uygun olur herhalde. konunun uzmani sayin irkci arkadaslara duyurulur.

Bilal senin evleneceğin kızdan bana ne...Ben bana bakarım..Kendi soyuma..
Heralde banada diretecek değilsin..Müslüman olması şart benim açımdan..Irkı ise
ayrı konu..Uzun konu.
IRKÇI arkadaşlar diyorsun..İşte biri benim..açın ayrı bir yer tartışalım.

kurtbilal1985
09-04-2005, 07:21 AM
Bilal senin evleneceğin kızdan bana ne...Ben bana bakarım..Kendi soyuma..
Heralde banada diretecek değilsin..Müslüman olması şart benim açımdan..Irkı ise
ayrı konu..Uzun konu.
IRKÇI arkadaşlar diyorsun..İşte biri benim..açın ayrı bir yer tartışalım.

hayir abla, ben sahsi degil genel anlamda konusuyorum. bazi irkci arkadaslar bunun bilimsel bir aciklamasi oldugunu söylüyorlar. bende bunu merak ettim bu arkadaslar uygun ve mantikli bir aciklama getirir diye. sende irkciysan herhalde söyleyecek seylerin vardir

erk
09-04-2005, 07:59 AM
Sizler nasil bilirseniz bilin ama türklerde töre cinayeti vardir vede olmak zorundadir. aybike ablanin anlattigi tarzda bir durum ( 13 yasindaki kizla ilgili ) daha farklidir. bu konuda bir sey diyemem. ama bir insanin karisi gidip baskasinin altina yatarsa, hicbir türk erkeginin bu durumda serefini, haysiyetini, onurunu, gururunu, namusunu, vs... yere atacagina inanmak bile istemiyorum. ben akdeniz cocuguyum, adanliyim. bizim burda (daha dogrusu serefi, onuru olan her türk icin) namus kavrami cok önemlidir. ve büyük cogunlugu böyle bir durumda ne yapmasi gerektigini bilir. buralarda namusunu temizleyen kisilerinde alnindan öpülür.
baslik parasi evet türklerdo cok azdir. bu dogru.
kan davasi türklerdede vardir. kan davasinin olmasida son derece normaldir. cünkü, her ne kadar bozulmak istensede, türklerde temel aile yapisi oldukca güclüdür. bu nedenle ailenden canini alan bir kisiyi öldürmek kadar normal bir sey olamaz. kürtlerde suclu olsun olmasin, yakinini kim öldürdüyse, yakinin öldüren kisinin herhangi bir akrabasida tehdit altindadir. ama türklerde sadece olaya karisan kisilerin yakinlarida olaya karismissa o kisiler tehdit altindadir.
aybike abla. bir hatirlatma yapayim. ben müslüman bir türk oldugum icin devamli kendinmle gurur duyuyorum.

Bende Akdenizliyim sana katılmıyorum. Benim içinde namus önemli, ama ,karın gidip başkasının altına yatıyorsa ona sahip çıkamadığın için kendini suçlamalısın. Demekki karını mutlu edemiyorsunki başka erkeklere gidiyor. Yani sen karını döv, mutsuz et, sonra başka erkekle yatınca sadece suç onun olsun. Elbette kadında erkekde namuslu olacak, ama hatasız kul olmaz. Erkek dediğin karısına sahip çıkacak onu mutlu edecek, başaramıyorsan zaten namus mamus hikaye.
Bu başkasına kaçma olayı genelde görücü usulu evliliklerde çok oluyor. Taraflar sevmeden evlenince istenmeyen olaylar yaşanıyor. O yüzden bence bu tür olayların sevgi çerçevesi içinde çözülmesi daha akılcı.

kurtbilal1985
09-04-2005, 08:09 AM
Bende Akdenizliyim sana katılmıyorum. Benim içinde namus önemli, ama ,karın gidip başkasının altına yatıyorsa ona sahip çıkamadığın için kendini suçlamalısın. Demekki karını mutlu edemiyorsunki başka erkeklere gidiyor. Yani sen karını döv, mutsuz et, sonra başka erkekle yatınca sadece suç onun olsun. Elbette kadında erkekde namuslu olacak, ama hatasız kul olmaz. Erkek dediğin karısına sahip çıkacak onu mutlu edecek, başaramıyorsan zaten namus mamus hikaye.
Bu başkasına kaçma olayı genelde görücü usulu evliliklerde çok oluyor. Taraflar sevmeden evlenince istenmeyen olaylar yaşanıyor. O yüzden bence bu tür olayların sevgi çerçevesi içinde çözülmesi daha akılcı.

bari bu gibi seyleri uluorta yazmayinda, burasini okuyan binbir cesit ülkeden insanlar var, sizin bu düsüncelerinizi ögrendikten sonra "türkler gercekten bu insanlar mi?" diyip sasirip size gülmesinler.
seninde akdenizli olduguna inanmiyorum. akdenizden senin gibi insanlar cikmaz.

erk
09-04-2005, 08:16 AM
bari bu gibi seyleri uluorta yazmayinda, burasini okuyan binbir cesit ülkeden insanlar var, sizin bu düsüncelerinizi ögrendikten sonra "türkler gercekten bu insanlar mi?" diyip sasirip size gülmesinler.
seninde akdenizli olduguna inanmiyorum. akdenizden senin gibi insanlar cikmaz.

ne diyorsun sen kurtbilal ben %100 Akdenizliyim (sanki neyi değiştirecekse) ben sanki ne dedimki, aile içinde sevgi ortamı olursa bu olaylar olmaz dedim, erkeklik dedim karısına sahip çıkmaktır dedim. Bunlar mı yanlış şeyler? Karına sahip çıkamıyorsan herşey olur. Erkeklik silahla değil yürekle olur. Asıl ben senin Akdenizli olduğuna inanmıyorum, belki sonradan gelmişsindir.

kurtbilal1985
09-04-2005, 10:05 AM
ne diyorsun sen kurtbilal ben %100 Akdenizliyim (sanki neyi değiştirecekse) ben sanki ne dedimki, aile içinde sevgi ortamı olursa bu olaylar olmaz dedim, erkeklik dedim karısına sahip çıkmaktır dedim. Bunlar mı yanlış şeyler? Karına sahip çıkamıyorsan herşey olur. .

kardes. sen neden iki seyi birbirine karistiriyorsun. sonrada saygidan sevgiden sefkatten bahsediyorsun. her ne sartlar altinda olursa olsun bu gibi seyleri ( karinin erkegini aldatmasini ) normal karsilayacak erkege ben erkek demem. olsa olsa sogan erkegi olur.

. Erkeklik silahla değil yürekle olur. .

sen kendinde o yürek oldugunu zannediyormusun, yukardaki laflarindan sonra.?

. Asıl ben senin Akdenizli olduğuna inanmıyorum, belki sonradan gelmişsindir.

her toplumda mutlaka bir kactane cürük elma cikar. seninle ayni topraklari paylastigim icin büyük hayal kirikligi yasiyorum.

Ahde Vefa
09-04-2005, 10:15 AM

Boşver güzel kardeşim... Istersen bir Amerikanlı ile evlen, hiç fark etmez, yeterki MÜSLÜMAN olsun.

YÜCE Allahımız tüm milliyetleri yaratti kardeşim, sen ırkçılara bakma ;)

asena
09-04-2005, 10:46 AM
Madem isin dini kismina giriyoruz:

"zina eden erkek ancak,zina eden veya Allah'a ortak kosan bir kadinla evlenir.zina eden kadin ancak,zina eden veya Allah'a ortak kosan bir erkekle evlenir" NUR(3)

Turk kadininin evlendigi kac erkek bakir(yani zina yapmamis)?Yani kac erkek yukaridaki ayeti yerine getiriyor,zina etmemis olarak,zina etmemis kadinla evleniyor?Cogu Turk erkegi o isi yapmis olarak,bakire kizlarla evleniyor.Ondan sonra da kadinlarinin aldatmasini da olumle sonuclandiriyorlar.Once bunlari sorgulamak lazim.Kaldi ki aldatan erkek orani cok cok fazla.
Zina eden kadindan bosanilir,cocuklar elinden alinir.Bu ona en buyuk cezadir.Zina etttigi icin bosanilan kadinin zaten adi cikacagi icin ceza ikiye katlanir.
Ayni sekilde zina eden erkekten bosanan kadinin da cocuklarini almasi,o erkege o cocuklarin suratini bir daha gostermemesi iyi olur.Bu da bir baba icin buyuk bir cezadir.
Kur'an'da ben zina eden kisiyi oldurun diye bisey okumadim.Zina eden kadin/erkege yuzer degnek vurun yaziyor (Nur-2).
--------------------------------

nasil ki bazilarina gore baska dinden biriyle evlenmekte sorun yoksa(,bazilari icin de kendi irkinin disindan biriyle evlenmekte buyuk sorunlar vardir.Oguz abi bir tavsiye istedi,biz de verdik.Dini onemseyen birisi musluman biri disinda biriyle evlenmemeli,irkina onem veren de Turk olmazsa o kisiyle evlenmemelidir.

aykız
09-04-2005, 03:20 PM
Madem isin dini kismina giriyoruz:

"zina eden erkek ancak,zina eden veya Allah'a ortak kosan bir kadinla evlenir.zina eden kadin ancak,zina eden veya Allah'a ortak kosan bir erkekle evlenir" NUR(3)

Turk kadininin evlendigi kac erkek bakir(yani zina yapmamis)?Yani kac erkek yukaridaki ayeti yerine getiriyor,zina etmemis olarak,zina etmemis kadinla evleniyor?Cogu Turk erkegi o isi yapmis olarak,bakire kizlarla evleniyor.Ondan sonra da kadinlarinin aldatmasini da olumle sonuclandiriyorlar.Once bunlari sorgulamak lazim.Kaldi ki aldatan erkek orani cok cok fazla.
Zina eden kadindan bosanilir,cocuklar elinden alinir.Bu ona en buyuk cezadir.Zina etttigi icin bosanilan kadinin zaten adi cikacagi icin ceza ikiye katlanir.
Ayni sekilde zina eden erkekten bosanan kadinin da cocuklarini almasi,o erkege o cocuklarin suratini bir daha gostermemesi iyi olur.Bu da bir baba icin buyuk bir cezadir.
Kur'an'da ben zina eden kisiyi oldurun diye bisey okumadim.Zina eden kadin/erkege yuzer degnek vurun yaziyor (Nur-2).
--------------------------------

nasil ki bazilarina gore baska dinden biriyle evlenmekte sorun yoksa(,bazilari icin de kendi irkinin disindan biriyle evlenmekte buyuk sorunlar vardir.Oguz abi bir tavsiye istedi,biz de verdik.Dini onemseyen birisi musluman biri disinda biriyle evlenmemeli,irkina onem veren de Turk olmazsa o kisiyle evlenmemelidir.

O KADAR!!!!!!!!

erk
09-04-2005, 03:29 PM
kardes. sen neden iki seyi birbirine karistiriyorsun. sonrada saygidan sevgiden sefkatten bahsediyorsun. her ne sartlar altinda olursa olsun bu gibi seyleri ( karinin erkegini aldatmasini ) normal karsilayacak erkege ben erkek demem. olsa olsa sogan erkegi olur.

sen kendinde o yürek oldugunu zannediyormusun, yukardaki laflarindan sonra.?

her toplumda mutlaka bir kactane cürük elma cikar. seninle ayni topraklari paylastigim icin büyük hayal kirikligi yasiyorum.

kurtbilal sen değilmisin "karım başkasının altına yatarsa vururum" diyen? Erkek olan buna IZIN VERMEZ. Erkek olanın karısı başkasıyla yatamaz. Yatıyorsa zaten erkek değildir o.
Esas sen evli bir kadının başkasıyla yatmasını "normal" birşey gibi göstererek Türkiyeyi ve Türkleri yanlış tanıtıyorsun. Türk erkeği eşine sahip çıkar, karısı başkasıyla yatıyorsa zaten o erkek şerefsizdir. İntihar etmesi lazım şerefini koruyamadığı için. Kuranı Kerimde "erkek kadına hakim olmalıdır, korumaldır" yazıyor. Müslüman değilsin galiba?
Allaha şükür benim sülalemde öyle birşey yaşanmadı yaşanamaz. Ama sizde olmuş galibaki dile getiriyorsun.

asena
09-04-2005, 03:53 PM
Erk,bircok erkegin sebepsizce karisini aldatmasi gibi,bazi kadinlar da helal sut emmemisse aldatir.Bunun sorumlusu illa ki erkekte/kadinda degildir.
Bir tarafin yaptigi hatayi digerinin intihar/cinayet gibi bir cehennemi sucla cevaplamasi anlamsiz.

Dusunsene bir cocugun babasi annesini aldatmis.Kadin da kocasini oldurmus.Veya annesi aldatmis,babasi annesini oldurmus.O cocugun ruh hali ile,aldatan bir babayi annesi bosamis olan bir cocugun ruh halini mukayese bile demezsin.Ilk cocugun katil/aldatan olma ihtimali yuksek.

erk
09-04-2005, 03:59 PM
Erk,bircok erkegin sebepsizce karisini aldatmasi gibi,bazi kadinlar da helal sut emmemisse aldatir.Bunun sorumlusu illa ki erkekte/kadinda degildir.
Bir tarafin yaptigi hatayi digerinin intihar/cinayet gibi bir cehennemi sucla cevaplamasi anlamsiz.

Dusunsene bir cocugun babasi annesini aldatmis.Kadin da kocasini oldurmus.Veya annesi aldatmis,babasi annesini oldurmus.O cocugun ruh hali ile,aldatan bir babayi annesi bosamis olan bir cocugun ruh halini mukayese bile demezsin.Ilk cocugun katil/aldatan olma ihtimali yuksek.

kurtbilal diyorki karım aldatırsa ben vururum. Bende diyorumki erkek adamın karısı ALDATAMAZ. Olamaz böyle birşey. Sevgi saygı olursa aile içinde hiçbirşey olmaz. Ben böyle gördüm, karısı başkasıyla yatan zaten erkek değildir, karısını öldüreceğine kendisini vursun daha iyi.

kurtbilal1985
09-04-2005, 04:23 PM
Allaha şükür benim sülalemde öyle birşey yaşanmadı yaşanamaz. Ama sizde olmuş galibaki dile getiriyorsun.

bana bek, terbiyeni takin, serefsizlik yapma. actirma agzimi.... ben anlattigim seyleri genel olarak yazdim, kisisellestirmedim. önce erkek olmayi ögren. sogan erkegi!!!!

erk
09-04-2005, 04:32 PM
bana bek, terbiyeni takin, serefsizlik yapma. actirma agzimi.... ben anlattigim seyleri genel olarak yazdim, kisisellestirmedim. önce erkek olmayi ögren. sogan erkegi!!!!

hakaretlerini aynen sana iade ediyorum. Erkek dediğin iş olmadan önce buna izin vermeyendir. Karın seni aldatıyor bumu erkeklik? Sen kendin yazıyorsun, karım aldatırsa öldürürüm diye. Demekki sen evliysen yada evleneceksen karının başkasının altına yatma şansı var kendin söylüyorsun. Buna izin verene bizim oralarda bi laf derler ya neyse.
Ben tekrar ediyorum sevgi-saygı çerçevesinde herşey halledilebilir. Kaba kuvvet en son kullanılacak yol olmalı.

kurtbilal1985
09-04-2005, 05:27 PM
hakaretlerini aynen sana iade ediyorum. Erkek dediğin iş olmadan önce buna izin vermeyendir. Karın seni aldatıyor bumu erkeklik? Sen kendin yazıyorsun, karım aldatırsa öldürürüm diye. Demekki sen evliysen yada evleneceksen karının başkasının altına yatma şansı var kendin söylüyorsun. Buna izin verene bizim oralarda bi laf derler ya neyse.
Ben tekrar ediyorum sevgi-saygı çerçevesinde herşey halledilebilir. Kaba kuvvet en son kullanılacak yol olmalı.

bak erk, seni simdiye kadar adam hesabina aldim cevap yazdim.
ben söyledigim seyleri ortaya konustugum halde, anlattigim seyleri kisisellestirmeden, sen- ben diye konusmadan cevaplar yazmaya calistim. oysa sen direk bana, bu adice ve serefsizce hakaretlerine devam ediyorsun.
sen benim yazdiklarimi okuyamayacak ya kadar körsün yada kör numarasi yapiyorsun, anlamayacak kadar ya aptalsin yada aptal numarasi yapiyorsun.
bizim binlerce yildir herseyimiz olan namus kavramini bu kadar hafife almak ve görmezden gelmek ancak senin gibi angutlar icin gecerlidir herhalde. bizim buralarda senin gibi düsünenlere ( sende akdenizli oldugun icin bilirsin- gerci bu türkiyenin her yerinde aynidir) boynuzlu adayi derler. eger insanin, allah korusun, basina böyle bir sey geldiginde, adam kendini öldürecegine önce namusunu temizlesin ondan sonra ne b.. yerse yesin.
sen ne yaparsan yap, istersen karin baskasinin altina yattigi icin birde cicek ver. ama ne olursa olsun toplum gözünde boynuzlu damgasini yemis olursun. özellikle aile yapisinin kutsal oldugu türkiye gibi ülkelerde toplumun asla kabul edemiyecegi deger yargilari var. bu bir önceki nesilden sonraki nesile miras olarak gecer.
ben burda toplumun büyük kesiminden bahsediyorum. senin gibi örneklerde cikmiyor degil, hatta bir hayli fazla. benimde bu foruma katildigimidan beri sikayet ettigim noktada bu zaten. türk toplumu bilincli olarak, kültüründen, geleneklerinden, dininden koparilmaya calisiliyor diye bas bas bagiriyorum. baizi deger yargilarimiz bilincli olarak kücümseniyor, önemsizlestirmeye calisiyliyor. namus kavramida bunlardan bir tanesi...

kurtbilal1985
09-04-2005, 05:30 PM

her ne olursa olsun ayni sey erkekler icinde gecerlidir. kadinin aldatmasi ne kadar utanc vericiyse erkek icinde aynidir. burada, baska kadinlarla karisini aldatmasi, erkege verilmis bir ayricalik olarak görmek bence aptalliktir.

erk
09-05-2005, 02:51 AM
bak erk, seni simdiye kadar adam hesabina aldim cevap yazdim.
ben söyledigim seyleri ortaya konustugum halde, anlattigim seyleri kisisellestirmeden, sen- ben diye konusmadan cevaplar yazmaya calistim. oysa sen direk bana, bu adice ve serefsizce hakaretlerine devam ediyorsun.
sen benim yazdiklarimi okuyamayacak ya kadar körsün yada kör numarasi yapiyorsun, anlamayacak kadar ya aptalsin yada aptal numarasi yapiyorsun.
bizim binlerce yildir herseyimiz olan namus kavramini bu kadar hafife almak ve görmezden gelmek ancak senin gibi angutlar icin gecerlidir herhalde. bizim buralarda senin gibi düsünenlere ( sende akdenizli oldugun icin bilirsin- gerci bu türkiyenin her yerinde aynidir) boynuzlu adayi derler. eger insanin, allah korusun, basina böyle bir sey geldiginde, adam kendini öldürecegine önce namusunu temizlesin ondan sonra ne b.. yerse yesin.
sen ne yaparsan yap, istersen karin baskasinin altina yattigi icin birde cicek ver. ama ne olursa olsun toplum gözünde boynuzlu damgasini yemis olursun. özellikle aile yapisinin kutsal oldugu türkiye gibi ülkelerde toplumun asla kabul edemiyecegi deger yargilari var. bu bir önceki nesilden sonraki nesile miras olarak gecer.
ben burda toplumun büyük kesiminden bahsediyorum. senin gibi örneklerde cikmiyor degil, hatta bir hayli fazla. benimde bu foruma katildigimidan beri sikayet ettigim noktada bu zaten. türk toplumu bilincli olarak, kültüründen, geleneklerinden, dininden koparilmaya calisiliyor diye bas bas bagiriyorum. baizi deger yargilarimiz bilincli olarak kücümseniyor, önemsizlestirmeye calisiyliyor. namus kavramida bunlardan bir tanesi...

kurtbilal ben bütün hakaretlerini aynen iade ediyorum. şerefsizlik yapanda sensin angutta. benim ne dediğimi bir türlü anlamıyorsun. Ben diyorumki ERKEK ADAM KARISININ BAŞKASININ ALTINA GİRMESİNE İZİN VERMEZ. Sen diyorsunki karım başkasının altına yatarsa öldürürüm. Önemli olan buna izin vermemektir. İstersen karını öldür bizim burada adama "boynuzlu" derler, o damgayı yersin bir defa.
Bana öyle diyorsunki sanki ben karım başkasının altına yatarsa buna izin vereceğim. Tekrar ediyorum ERKEK ADAM İZİN VERMEZ. Karınla ilgileneceksin, onun üzerinde denetim kuracaksın, sevgi ve saygıyla yaklaşacaksın. Sen karını elin adamına kaptır, burada hiç suç yok mu? ERKEK OLMAK KARINA SAHİP ÇIKMAKTIR.

Neyse sen anlamıyorsun bunlardan sen böyle devam et. Ama artık söylemediğim şeyleri söylemişim gibi gösterme, iftira atma bana.

dervish
09-05-2005, 02:53 AM
kurtbilal ben bütün hakaretlerini aynen iade ediyorum. şerefsizlik yapanda sensin angutta. benim ne dediğimi bir türlü anlamıyorsun. Ben diyorumki ERKEK ADAM KARISININ BAŞKASININ ALTINA GİRMESİNE İZİN VERMEZ. Sen diyorsunki karım başkasının altına yatarsa öldürürüm. Önemli olan buna izin vermemektir. İstersen karını öldür bizim burada adama "boynuzlu" derler, o damgayı yersin bir defa.
Bana öyle diyorsunki sanki ben karım başkasının altına yatarsa buna izin vereceğim. Tekrar ediyorum ERKEK ADAM İZİN VERMEZ. Karınla ilgileneceksin, onun üzerinde denetim kuracaksın, sevgi ve saygıyla yaklaşacaksın. Sen karını elin adamına kaptır, burada hiç suç yok mu? ERKEK OLMAK KARINA SAHİP ÇIKMAKTIR.

Neyse sen anlamıyorsun bunlardan sen böyle devam et. Ama artık söylemediğim şeyleri söylemişim gibi gösterme, iftira atma bana.

offf yeter artik yahu.

(kilitli demir kulot uretecegim, cok satacak)

oğuz
09-05-2005, 02:59 AM
offf yeter artik yahu.

(kilitli demir kulot uretecegim, cok satacak)

Hristiyan şovalyeler haçlı seferlerine çıkarken gözleri arkada kalmasın diye yengeleri böyle ödüllendirmişler:shock:

asena
09-05-2005, 06:21 AM
Hristiyan şovalyeler haçlı seferlerine çıkarken gözleri arkada kalmasın diye yengeleri böyle ödüllendirmişler:shock:

Sovalyelerin gozupek oldugu eski zamanlarda bu sovalyelerden biri Hacli Seferlerine cikmaya karar verir. Yola cikmadan once kahyayi yanina cagirir:
- Hacli Seferlerine katilacagim. Karimin bekaret kemerini sana veriyorum. Sana guveniyorum. 10 yil icinde donmezsem anahtari kullanabilirsin.
Sovalye bastan asagi donanir, tozlu yollara revan olmadan once donup son bir kez satosuna bakar. Birden kahyanin, bagirarak nefes nefese satodan disari kostugunu gorur:
- Durun! Durun! Majesteleri. Oh, iyi ki size yetisebildim. Yanlis anahtar vermissiniz.

oğuz
09-05-2005, 06:31 AM
Sovalyelerin gozupek oldugu eski zamanlarda bu sovalyelerden biri Hacli Seferlerine cikmaya karar verir. Yola cikmadan once kahyayi yanina cagirir:
- Hacli Seferlerine katilacagim. Karimin bekaret kemerini sana veriyorum. Sana guveniyorum. 10 yil icinde donmezsem anahtari kullanabilirsin.
Sovalye bastan asagi donanir, tozlu yollara revan olmadan once donup son bir kez satosuna bakar. Birden kahyanin, bagirarak nefes nefese satodan disari kostugunu gorur:
- Durun! Durun! Majesteleri. Oh, iyi ki size yetisebildim. Yanlis anahtar vermissiniz.

Bacım bu anahtar mevzuu benim hiç aklıma gelmemişti:lol:

kurtbilal1985
09-06-2005, 06:19 AM
bizim köyün papagani kacti. gören oldu mu?