PDA

View Full Version : Istanbul:The coolest city in the world

Euroasia
08-28-2005, 01:00 PM
Türk dünyasının en önemli şehirlerinden biri olan Istanbul'la ilgili bu yazı açıkçası benim çok hoşuma gitti:)

http://www.newsweekeurope.com/covers/22082005110608P2Graphic.JPG

here you can reach full article:
www.newsweekeurope.com

By Owen Matthews and Rana Foroohar
Newsweek International

Aug. 29, 2005 issue - Spend a summer night strolling down Istanbul's Istiklal Caddesi, the pedestrian thoroughfare in the city's old Christian quarter of Beyoglu, and you'll hear something surprising. Amid the crowds of nocturnal revelers, a young Uzbek-looking girl plays haunting songs from Central Asia on an ancient Turkic flute called a saz. Nearby, bluesy Greek rembetiko blares from a CD store. Downhill toward the slums of Tarlabasi you hear the wild Balkan rhythms of a Gypsy wedding, while at 360, an ultratrendy rooftop restaurant, the sound is Sufi electronica—cutting-edge beats laced with dervish ritual. And then there are the clubs—Mojo, say, or Babylon—where the young and beautiful rise spontaneously from their tables to link arms and perform a complicated Black Sea line dance, the horon. The wonder is that each and every one of these styles is absolutely native to the city, which for much of its history was the capital of half the known world...

asena
08-28-2005, 01:03 PM
Istiklali bu kadar guzel anlatan,bu kadar sade ve kisa bir yazi olamaz sanirim.
Bu yogun paragrafi c/p ettim.Saolasin arkadasim.

Euroasia
08-28-2005, 01:05 PM
Rica ederim benimde çok hoşuma gitti zaten bütün yazı çok güzel(bazı bölümleri saymazsak :D )

asena
08-28-2005, 01:08 PM
Istanbul,Turklerin elinde oldugu icin,daha once Istanbul'a sahip eski kulturleri muhafaz etmis(yakip yikilmamis) nadir metropolitanlardan birisi.Eger Yunanistan bundan 80 once Istanbul'u eline gecirseydi,tek bir camii kalmazdi,bundan adim gibi eminim.

Euroasia
08-28-2005, 01:13 PM
^^zaten onlar tüm Yunanistan'dan Türk izini silebilmek için ellerinden geleni yaptılar, Atinadaki Türk tarihini yerlebir ettiler. sonuç: kültürsüz, taş yığını, çirkin bir şehir. Bugün onlar bile pişman ortaya çıkan sonuç yüzünden

Torcoman
08-28-2005, 01:27 PM
^^zaten onlar tüm Yunanistan'dan Türk izini silebilmek için ellerinden geleni yaptılar, Atinadaki Türk tarihini yerlebir ettiler. sonuç: kültürsüz, taş yığını, çirkin bir şehir. Bugün onlar bile pişman ortaya çıkan sonuç yüzünden

Yunanlıların bu hareketine saygı duyuyorum

Qarama
08-28-2005, 01:27 PM

bence pi$man degiller yunanlar cok fanatiklerdir. Bazi yabanci forumlarda elinde gelen her$eyi yapmak istiyorlar türkleri kötülemek icin. Birde sonra diyorlar ki 400 sene osmanli döneminde türkler hic bir$ey yani anit manit birakmadilar diye.

asena
08-28-2005, 01:29 PM
Ancak Bati Roma Imparatorlugunun kulturunu yikmadilar Torcoman.Saygi duyulmasi icin adamlarin tum izleri silmesi gerekirdi.
Bir ulkede "tek bir" irka nefret varsa,hele o benim irkimsa saygi duymam.Ancak o ulke irkciysa,sadece kendi irkina onem veriyorsa,evet saygi duyarim.Ornek gosterecegim,ama kesin forumda cok antipati toplarim,ama evet,sevmiyorum ama o "irka" helal olsun diyorum.