PDA

View Full Version : Milliyetçi miyiz, ırkçı mıyız yoksa faşist miyiz? yeni oluşumlar ne amaçlıyor?

Fatihin_torunu
08-28-2005, 03:11 PM
Ülekmize kimlik kazandırma yolunda çeşitli uğraşılarımız var. Daha doğrusu bu taraz uğraşılar her yerde karşımıza çıkıyor. Etki tepki kanunun sonucu olarak oluşumlar yeni karşıt oluşumları doğuyor. Üniversitede öğrenciler halen Türk olamanın kurallarına aykırı oldukları bahane edilerek top sakalları, uzun saçaları, küpeleri nedeniyle dövülüyorlar. Döve döve vatan sevdirmeye çalışıyoruz. Akabinde ortaya çıkan bölücü oluşumların nedenlerini sorguluyoruz. Evvelea kendimizi sorgulayalım. Biz neciyiz?

asena
08-28-2005, 03:58 PM
Ülekmize kimlik kazandırma yolunda çeşitli uğraşılarımız var. Daha doğrusu bu taraz uğraşılar her yerde karşımıza çıkıyor. Etki tepki kanunun sonucu olarak oluşumlar yeni karşıt oluşumları doğuyor. Üniversitede öğrenciler halen Türk olamanın kurallarına aykırı oldukları bahane edilerek top sakalları, uzun saçaları, küpeleri nedeniyle dövülüyorlar. Döve döve vatan sevdirmeye çalışıyoruz. Akabinde ortaya çıkan bölücü oluşumların nedenlerini sorguluyoruz. Evvelea kendimizi sorgulayalım. Biz neciyiz?

SImdi once kiyafet kurali,medeni bir kuraldir.Bunun anlami Turk olmakla ilgili degil.Pecenekliler uzun saclarini orerlermis.O zaman saci uzun erkeklere yapilan yasakla turkculugun bir alakasi yok.
Yazdigindaki bilgi eksikliginin bazi yerlere uzanabileceginin farkindasindir umarim.
Ayrica,gruplasmalar kiyafet yasagindan dolayi cikmadi.O gruplar vardi.
Kiyafetle,ideolojini belli etmek,kiyafet ustunden politika yapmak ne kadar uygun sence?
Universite egitim merkezidir.Universitenin egitim saatleri disinda isteyen istedigi parti/ocak vs gidip istedigini yapar ama kampus icinde,bana gore hos bisey degil.
Ben ITU (97)ve IU mezunuyum (98),benm donemimde turbanlisi da,komunisti de istedigi gibi giyinip,kantinlerde istedigini yapabiliyorlardi.O donemler inan hos degildir.

PO.
08-28-2005, 05:29 PM

Bu dediğin dayak olayı hangi üniversitede acaba?

dervish
08-29-2005, 12:03 AM

uzun sacli ve top sakal degil ama genellikle seyrek, uzun olmayan, komple sakalli bir universite ogrencisiyim. daha dovusemedik, sabirsizlikla bekliyorum.

Scofield
08-29-2005, 01:50 PM
Bu dediğin dayak olayı hangi üniversitede acaba?gazi universitesi

PO.
08-29-2005, 04:43 PM
gazi universitesi
Yaw ben soruyu Fatihin_Torunu kullanıcısına sormuştum. Cevap senden geldi.
Aynı kişi misiniz ?

asena
08-29-2005, 04:52 PM
Pocugum,buna bizim orda "neye niyet,neye kismet" derler.

kurtbilal1985
08-29-2005, 06:08 PM

kardes, kilik kiyafetinden dolayi adamlarin dayak yedigini ilk defa duyuyorum. bundan eminmisin? yanlis bilgi almis olmayasin?
türkiyede bu tip insanlari adeta tesvik ediyorlar, geleneksel türk kimliginden siyrilsinlar diye. bu tip insanlari daha cok kimlik bunalimina sokmaya calisiyorlar.
digerlerine (sakal birakanlara ve sac uzatanlara ) pek bir sey demiyorum, ama su küpe takan züppeleride kadinimsi bir özenti olarak görüyorum. bence onlara dayagin en güzeli atilmali. benim bildigim küpeyi ancak kadinlar ve schwullar (homosexüeller) takar.

asena
08-29-2005, 06:41 PM
Osmanli Hukumdari da takmamis miydi?

kurtbilal1985
08-29-2005, 07:04 PM
Osmanli Hukumdari da takmamis miydi?

yuvuz sultan selimden bahsediyorsan o küpeyi takan o degil olarak biliyorum. bir resim vardi kulagi küpeli. fakat o resmin yavuza ait degil, iran sahina ait oldugunu söylüyor tarihciler. eger takmissa bile hangi sebepten taktigida bilinmektedir.

asena
08-29-2005, 08:00 PM
Tarihciler isi azitmis.Neyse nedeni ise guzel bir neden,Allah'in kolesi oldugu icin(hepimiz gibi),ancak bu O'nu ne escinsel yapmis ne de kadin.

Colpan
08-29-2005, 08:09 PM
Tarihciler isi azitmis.Neyse nedeni ise guzel bir neden,Allah'in kolesi oldugu icin(hepimiz gibi),ancak bu O'nu ne escinsel yapmis ne de kadin.Ben de gözdesi istediği için sakal bırakmadığını ve küpe taktığını duymuştum.

asena
08-29-2005, 08:17 PM
Yavuz Sultan Selim kupe takmamis,yalanmis,Nutuk'u Ataturk yazmamis,ama Bursa Nutkunu o soylemis.
Bakalim tarihciler baska neyi degitirmeye niyetliler.

kurtbilal1985
08-31-2005, 02:33 AM
Tarihciler isi azitmis.Neyse nedeni ise guzel bir neden,Allah'in kolesi oldugu icin(hepimiz gibi),ancak bu O'nu ne escinsel yapmis ne de kadin.

Ben hala o resimdeki kisinin yavuz sultan selim olmadiginda israrliyim. Cünkü bu konuyu inceleyen tarihciler konusunda tamamen uzman, senin benim gibi siradan kisiler degildir.
bu konuda daha fazla laf kalabaligi yapmaya gerekte yok. takmissa bile "bizlerde allahin kölesiyiz" diye takmistir. oysa simdiki erkekler allahin kölesi oldugu icinmi takiyor dersin?
televizyonda bir kac defa görmüstüm. essek kadar adamlar dahi, burjuva takimindan, küpe takmaya basladi. bence bunlar kimlik bunaliminin bir eseri. insanlarin en büyük meraki ilgi cekmektir. ve kendilerine belirsizlik katmak en büyük ilgi cekmenin bir metodur. kadin ve erkek oldugunu belli etmemekte bunlardan birisidir. küpe, erkege kadinsi bir ´hava katmaktadir. ama takan kisi erkektir. degisik bir sapiklik türü!
üstelik senin gibi bir pantürkist bir turancinin küpe takilmasina itiraz etmemesini pek anlamis degilim. hani türk insaninin kimligi, gelenekleri, görenekleri, adetleri, namusu, serefi, haysiyeti... bati özentisi bu picleri savunarak mi yapacaksin pantürkistligi!!!!

aykız
08-31-2005, 08:17 AM
Ben hala o resimdeki kisinin yavuz sultan selim olmadiginda israrliyim. Cünkü bu konuyu inceleyen tarihciler konusunda tamamen uzman, senin benim gibi siradan kisiler degildir.
bu konuda daha fazla laf kalabaligi yapmaya gerekte yok. takmissa bile "bizlerde allahin kölesiyiz" diye takmistir. oysa simdiki erkekler allahin kölesi oldugu icinmi takiyor dersin?
televizyonda bir kac defa görmüstüm. essek kadar adamlar dahi, burjuva takimindan, küpe takmaya basladi. bence bunlar kimlik bunaliminin bir eseri. insanlarin en büyük meraki ilgi cekmektir. ve kendilerine belirsizlik katmak en büyük ilgi cekmenin bir metodur. kadin ve erkek oldugunu belli etmemekte bunlardan birisidir. küpe, erkege kadinsi bir ´hava katmaktadir. ama takan kisi erkektir. degisik bir sapiklik türü!
üstelik senin gibi bir pantürkist bir turancinin küpe takilmasina itiraz etmemesini pek anlamis degilim. hani türk insaninin kimligi, gelenekleri, görenekleri, adetleri, namusu, serefi, haysiyeti... bati özentisi bu picleri savunarak mi yapacaksin pantürkistligi!!!!

hahahahah bilal..Biz camiye sokalımda..Apdest almayıda sen öğret be kardeşim...

dervish
08-31-2005, 09:00 AM
hahahahah bilal..Biz camiye sokalımda..Apdest almayıda sen öğret be kardeşim...

Apdest degil "Abdest".
Bazi kendini !!!cagdas!!! zanneden yazarlar ise "Aptes" derler.

aykız
08-31-2005, 09:01 AM
Apdest degin "Abdest".
Bazi kendini !!!cagdas!!! zanneden yazarlar ise "Aptes" derler.

hehehehehehh...

Not:Gülen ben değilim.....:lol:

asena
08-31-2005, 11:39 AM

Ben ne yazdim,Pecenekliler uzun saclarini orerlermis.
Kupe bana gore oyle abartilacak bisey degil.Kisiye gore degisir,ilerde cocugum olsa hayatta piercing yapmasina izin vermem,kupesine ise karismam,Dedigim gibi fazla onemli bulmuyorum,ama uzun sac,iste orda olay farkli.Turklerde uzun sac vardi.Yani bize uyar.

Ayrica,Eski Türklerde küpe önem atf edilen bir aksesuardı.Erkek savaşçıların bazılarının da küpe taktığı biliniyor.Yalnız kadın ve erkeklerin taktıkları küpeler arasındaki
farklılıkları bilemiyoruz.

kurtbilal1985
08-31-2005, 12:04 PM
Ben ne yazdim,Pecenekliler uzun saclarini orerlermis.
Kupe bana gore oyle abartilacak bisey degil.Kisiye gore degisir,ilerde cocugum olsa hayatta piercing yapmasina izin vermem,kupesine ise karismam,Dedigim gibi fazla onemli bulmuyorum,ama uzun sac,iste orda olay farkli.Turklerde uzun sac vardi.Yani bize uyar.

Ayrica,Eski Türklerde küpe önem atf edilen bir aksesuardı.Erkek savaşçıların bazılarının da küpe taktığı biliniyor.Yalnız kadın ve erkeklerin taktıkları küpeler arasındaki
farklılıkları bilemiyoruz.

vay vay vay....demek sende zamana ayak uydurmaya basladin cocuguna küpe takmasina müsade etmekle. sen en iyisi tato yaptirmasinada müsade et. bosver, cocugunu kirma. tatoyla küpe birbirine cok yakisir! cocuklar nede olsa avrupaliya benzemeli!!!!
sen bize, su bize uygun su uygun degil demekle, ne demek istedigini anlamiyorum.
eski türk erkeklerinin küpe taktiginida nerden cikardin. bana pek inandirici gelmedi. bence biraz salliyorsun gibime geldi. elinde kaynak varsa bizimle paylasirmisin?

asena
08-31-2005, 12:11 PM
vay vay vay....demek sende zamana ayak uydurmaya basladin cocuguna küpe takmasina müsade etmekle. sen en iyisi tato yaptirmasinada müsade et. bosver, cocugunu kirma. tatoyla küpe birbirine cok yakisir! cocuklar nede olsa avrupaliya benzemeli!!!!
sen bize, su bize uygun su uygun degil demekle, ne demek istedigini anlamiyorum. eski türkler, afedersiniz, kicina dövme yaptirsa sizlerde bize uyar diye aynisini mi yaptiracaksiniz?
eski türk erkeklerinin küpe taktiginida nerden cikardin. bana pek inandirici gelmedi. bence biraz salliyorsun gibime geldi. elinde kaynak varsa bizimle paylasirmisin?

Kurtbilal.
Terbiyeni takin.
Tartismak istersen,TERBIYESIZLIGI birak.USLUBUNA DIKKAT ET.

Avrupaya benzemeyi dusundugumu sanman(aslinda omadigimi bilmene ragmen,koseye sikismis kedi gibi tirmalamaktan),kica dovme gibi olmayan bir gelenekten bahsedip bize uyar demek vs vs

Uzun saca laf atmayi kestin ama.
Sen bu lafi etmeden 4 dakka once baska bi threadde Turk giyimini yazmistim.

kurtbilal1985
08-31-2005, 12:16 PM
Kurtbilal.
Terbiyeni takin.
Tartismak istersen,TERBIYESIZLIGI birak.USLUBUNA DIKKAT ET.

Avrupaya benzemeyi dusundugumu sanman(aslinda omadigimi bilmene ragmen,koseye sikismis kedi gibi tirmalamaktan),kica dovme gibi olmayan bir gelenekten bahsedip bize uyar demek vs vs

Uzun saca laf atmayi kestin ama.
Sen bu lafi etmeden 4 dakka once baska bi threadde Turk giyimini yazmistim.

asena, amacim terbiyesizlik etmek degil, sadece biraz asiri kacsada bir örnek vermek istemistim. yazimi editledim.
sen onu sunu birakta, bana bir kaynak göster, eski türk erkeklerinin kulaga küpe takmasi konusunda.

asena
08-31-2005, 12:18 PM
asena, amacim terbiyesizlik etmek degil, sadece biraz asiri kacsada bir örnek vermek istemistim. yazimi editledim.
sen onu sunu birakta, bana bir kaynak göster, eski türk erkeklerinin kulaga küpe takmasi konusunda.

SImdi oldu.
"onu bunu birak da"....
neyse.
Bak arkadasim,ayri bir thread actim.Orayi oku bi zahmet.Guzel de bir yazidir o.Orda yaziyor kupesinden tut saclara kadar hepsi.

BuyukTuran
06-30-2006, 04:53 AM
Yavuz Sultan Selim kupe takmamis,yalanmis,Nutuk'u Ataturk yazmamis,ama Bursa Nutkunu o soylemis.
Bakalim tarihciler baska neyi degitirmeye niyetliler.
bende öyle duydum nutuğu Atatürk yazmamış kemallettin kamu yazmış ama sözlerin tamamı Atatürke aitmiş onu biliyorum...Kemalettin'in yorumu siyasi konularda varmış.

evgin
06-30-2006, 06:31 AM
forum sakinleri sorudaki sıfatların hangisini kendilerine layık görürler bilmem ama saça sakala ve küpeye takıp sürü halinde adam hırpalayan işe yaramaz sürülerine ne milliyetçi ne ırkçı olsa olsa beyinsiz denir.küpeden ben de hazetmem ama bu adamları şu kulak delgeçleriyle delik deşik edip sınır dışı etmek lazım.

weci
06-30-2006, 02:07 PM
Moda,Popülarlikle ınsanların sıyaset olusmları bazen karısıo bunun sonucunda kavga doguyor mesala top sakal bırakn ogrencının dayak yemesı yaw adam top sakalda bırakır hacı sakalıda bundan bızene sanane sıze ne onlara ne ulkenın menfaetkerıne zarar gelınce o zaman cıkda aslan kesıl be kardesım o zaman da susar bunlar agızlarını apışları arasına alırlar.ınsan ıstedıgı sekılde kendı goruntusunu degıstırebılır baskıcı mıllet olmakda uzak tutalım kendımızı :( Milliyetcilik dıyınce komunıstlerın aklına gelen sey faşistlik oluo anlamış degılım ?

Demir Kağan
07-01-2006, 12:56 AM

Bir koluma kurt dövmesi, diğer koluma da çift başlı kartal dövmesi yaptıracağım. Avrupalılara mı özeniyor oluyorum? Saçımı uzatıyorum, Avrupalılara mı özeniyor oluyorum?

oğuz
07-01-2006, 02:19 AM
Prototipler çizelim.sonra forum içinde oylamaya sunalım..daha sonrada herkes bu kazanan prototipe benzeyebildiği kadar benzemeye çalışssın....

Benzemeyen bizden değildir...!

kurtbilal1985
07-01-2006, 02:36 AM
iyide bundan bana ne! Isteyen istedigi yere küpe taksin, istedigi yere dövme yaptirsin. Beni hic mi hic ilgilendirmiyor.

Ben sadece türk-islam geleneklerinde ne Dövmenin nede küpenin yer olamiyacagini söylüyorum.

Birincisi: Dövme yaptiran kisinin abdesti gecmez.

ikincisi; küpe bir kadin aksesuaridir. Ve erkege kadini animsatan, kadina özendiren bir hava verir...

Ücüncüsü; Ben sac ve sakal konusunda hicbirsey söylemedim. Türk-islam geleneginde sac ve sakalin nasil olmasi konusunda bilgi verecek birisi varsa bende bu bilgiyi bizlerle paylasabilecek birini sabirsizlikla bekliyorum.

Demir Kağan
07-01-2006, 02:37 AM
Birincisi: Dövme yaptiran kisinin abdesti gecmez.

Adamın inancından size ne?

weci
07-01-2006, 03:02 AM
vay vay vay....demek sende zamana ayak uydurmaya basladin cocuguna küpe takmasina müsade etmekle. sen en iyisi tato yaptirmasinada müsade et. bosver, cocugunu kirma. tatoyla küpe birbirine cok yakisir! cocuklar nede olsa avrupaliya benzemeli
__________________________________________________ ______________
İsteyen ıstedıgı kısıye benzeyebılır Buna kımenın gucu yetmez Bız ınsanların dış goruntulerıne gore degıl kalplerınde dolaşan sevgıye bakalım.Nice eınsanlar var konusmakdan cekıncegınız tıpler ama içlerinde neler oldugunu konustukca anlarsınız!!!

kurtbilal1985
07-01-2006, 03:08 AM
Adamın inancından size ne?

Öyleyse karsima gecipte, hem müslüman geleneklerinde hem türk geleneklerinde, kültürümüzde, adetlerimizde böyle sacmaliklarin oldugunu yazmaya kalkmasin. Yazarsada yalan söylemis olur ve bende onlarin yalanlarini burada yazarim.

Bir kisinin; „ben müslümanim ama benim dinimde dövme yaptirmakta, namaz kilmamakta, oruc tutmamakta… vs günah degildir “ demesi ayri bir konudur,

ama bir kisinin; „Ben müslümanim, günah oldugunu bildigim halde dövme yaptiriyorum, namaz kilmiyorum, oruc tutmuyorum…vs ama bu konular benimle Allah arasindadir“ demesi ayri bir konudur.

Demir Kağan
07-01-2006, 03:26 AM
Şimdi anlaştık. Çünkü, benim inancım kimseyi ilgilendirmediği gibi başkasının inancı da beni ilgilendirmez, zerre de umrumda olmaz, yeterki ahlâklı olsun, Türk gibi olsun.

Önceki iletilerde kaba konuştuysam kusura bakmayın.

Saygılar.

Kangar
07-01-2006, 04:27 AM
Irkımı severim, atalarımı severim, milletimi severim ve bu değerlerimin uğrunda ölürüm... Bu beni milliyetçi yapıyorsa milliyetçiyim, ırkçı yapıyorsa ırkçıyım, faşist yapıyorsa da faşistim...

Önemli olan kelimelerin şekli mi, sözlükteki resmi anlamı mı, yoksa bir kelimeyi kullanırken ona yüklediğimiz anlam mı?

borcugin
07-01-2006, 04:32 AM
Irkımı severim, atalarımı severim, milletimi severim ve bu değerlerimin uğrunda ölürüm... Bu beni milliyetçi yapıyorsa milliyetçiyim, ırkçı yapıyorsa ırkçıyım, faşist yapıyorsa da faşistim...

Önemli olan kelimelerin şekli mi, sözlükteki resmi anlamı mı, yoksa bir kelimeyi kullanırken ona yüklediğimiz anlam mı?
S.A.

Kendi ırkını, atasını, milletini, değerlerini sevmeyen bir insan başka ırkları, atalarını, milletlerini ve değerlerini sevemez! Önce Türk Soyu, sonra ne derseniz deyin.

Kelimelere anlam yüklemekte ve bunları istediği gibi oynamakta dansözlere taş çıkartan Batı Uygarlığı (!) Milliyetçiliğin ne olduğunu sıkıyorsa Türkler üzerinde bir sorgulasın.

Selametle.

weci
07-01-2006, 10:19 AM
BAtu uygarlıgı bence ılerıde degıl tam tersıne gerıdedır.Neden?Moda ıle kulturlerını bı arada goturuolar.Yanı sahıp oldukları kultur ve torelerı yok olanlarda zaten hepsı cadı kazanın ıcınde kalmiş ve yıkılmış,o yuzden güneş hep dogudan dogmustur.:)

kiya
07-02-2006, 12:52 PM
Irk?m? severim, atalar?m? severim, milletimi severim ve bu de?erlerimin u?runda ?l?r?m... Bu beni milliyet?i yap?yorsa milliyet?iyim, ?rk?? yap?yorsa ?rk??y?m, fa?ist yap?yorsa da fa?istim...

?nemli olan kelimelerin ?ekli mi, s?zl?kteki resmi anlam? m?, yoksa bir kelimeyi kullan?rken ona y?kledi?imiz anlam m??

irkini, atalarini, milletini sevmek kimseyi irkci yapmaz. ama atalarinin su sekilde giyindigi, su sekilde oldugu, su kan grubundan geldigini iddia etmek ve bunun disindakilerin atalarina yakismadigini soylemek insani irkci yapar!

irkini, atalarini, milletini sevmek kimseyi fasist yapmaz. ama herkes benim gibi sevmeli, herkes benim gibi dusunmeli, herkes benim gibi davranmali dayatmasi insani fasist yapar! herkesin bir sevme bicimi vardir. herkes kendi dusuncesinin milleti icin daha iyi ve daha dogru bir hayat getirecegini dusunerek hareket eder.

gordugunuz gibi, kelimelerin hem kullanim sekli hem de sozlukteki anlami ile soylenene bir deger biceriz. ayrica kullanim sekli, asla sozun gercek anlamini degistiremez.

BAtu uygarlıgı bence ılerıde degıl tam tersıne gerıdedır.Neden?Moda ıle kulturlerını bı arada goturuolar.Yanı sahıp oldukları kultur ve torelerı yok olanlarda zaten hepsı cadı kazanın ıcınde kalmiş ve yıkılmış,o yuzden güneş hep dogudan dogmustur.:)

kendimizi avutmak icin baska sebepler bulsak...

bati'yi bugunku seviyesine getiren, dogu uygarliginin kendisi icin kullanilabilir olanini, pozitif olanini almasi ve kendi kulturu icinde, kendi bilimi icinde, kendi sanati icinde eritmesidir. bati uygarliginin bugun belli oranda bir bunalim evresinde oldugu ve yeni seyler uretemedigi dogrudur. ama bu da tarihsellik icinde hem batinin hem dogunun sorunudur. eger dogu bu evrede yeni seyler uretebilseydi coktan uygarlik bayragini devralmisti. nitekim zamaninda da dogu uygarligi bunalim evresine girmis ve "yenilikci bati" uygarlik bayragini devralmistir. yani, gunesin hep dogudan dogdugu iddiasi basit bir dogulu avuntusundan oteye gecemez.

ama bizim aklimiz her zaman "ya toptan ret ya da kabul et" (ya sev ya terket) uzerine kurulu ne yazik ki! o nedenle iki cihan harbinden yikim halinde cikmis japonlar fersah fersah ilerlerken biz yerimizde saydik. japonlar, batiya cocuklarini gonderip, onlarin bilimlerini ve kulturlerini ezberletirken, biz batidan daha buyuk oldugumuz iddiasiyla avunduk. bugun de cinliler ayni metodu uygulayip batiyi neredeyse her alanda yakalamak uzereler. hatta bati icin dogudaki en buyuk tehdit haline geldiler. biz ise hala laf ebeligini birakmiyoruz.

sozun ozu: batida duello, doguda pusu gelenegi vardir! (cetin altan)

pusu kurmayi birakip, duelloya davet edecek cesareti bulursak, belki ovunmenin de vaktidir.

borcugin
07-02-2006, 12:59 PM
S.A.

-" Savaşta, düğünde, törende giysilerimiz geleneklere uygun olmalıdır!.. HUN yöntemlerini gençlerimize öğretmeliyiz!.. HUNLAR kuralları öğrenmezlerse, komutanlar onların kendilerini izlemelerini bekleyemez!.."

-" Şarkımız, dansımız tümü mirasımıza özgü ve benzersiz olmalıdır. Atalarımızdan bizlere kalanları bozacak, karıştıracak özellikler eklememeliyiz. Şarkılarımız, dansımız, oyunlarımız ve kutlamalarımız varlığımızı ve kimliğimizi yansıtma fırsatıdır, olduğu gibi kalmalıdır."

-" Bir HUN olarak bizi benzersiz savaşçı yapan özelliklerden taviz vermemiz gerekmez!.."

Bu söylemlerinize göre Atilla'nın yukarıdaki sözlerine bakarak onu faşist yapmak gerekir. Belki de, Faşizmi de Atilla Atam ortaya atmıştır. :D

Ber ırkçı değilim, Müslüman inançlı birisinin ırkçı olması görülmemiştir ve beklenemez. Ancak bunu geniş anlamıyla kafa bulandıracak biçimde ve sınırlamalar koyarak bazı kriterler ortaya atarsanız, ben Türk Irkını seviyorum. Adımı koyun!

Selametle.

kiya
07-02-2006, 01:21 PM
S.A.

-" Sava?ta, d???nde, t?rende giysilerimiz geleneklere uygun olmal?d?r!.. HUN y?ntemlerini gen?lerimize ??retmeliyiz!.. HUNLAR kurallar? ??renmezlerse, komutanlar onlar?n kendilerini izlemelerini bekleyemez!.."

-" ?ark?m?z, dans?m?z t?m? miras?m?za ?zg? ve benzersiz olmal?d?r. Atalar?m?zdan bizlere kalanlar? bozacak, kar??t?racak ?zellikler eklememeliyiz. ?ark?lar?m?z, dans?m?z, oyunlar?m?z ve kutlamalar?m?z varl???m?z? ve kimli?imizi yans?tma f?rsat?d?r, oldu?u gibi kalmal?d?r."

-" Bir HUN olarak bizi benzersiz sava??? yapan ?zelliklerden taviz vermemiz gerekmez!.."

Bu s?ylemlerinize g?re Atilla'n?n yukar?daki s?zlerine bakarak onu fa?ist yapmak gerekir. Belki de, Fa?izmi de Atilla Atam ortaya atm??t?r. :D

buyuk Attila'nin (Atilla degil) fasist olmasi mumkun degildir. her olgu tarihsel donemi icinde degerlendirilir. hitler de Attila zamaninda yasasaydi fasist olmayacakti buyuk olasilikla. donemin kapali ve savasci toplumlari acisindan yukardaki sozler hic de anlamsiz degildir.

buyuk Attila milliyetci de degildir, cunku zamaninda millet kavrami bile yoktu. olsa olsa kavimsever olabilir:)

fasizmin olmadigi bir donemde fasist olamazsiniz (belki zorba olabilirsiniz), osmanli imparatorlugu da emperyalist degildi. cunku doneminde emperyalizm yoktu.

sizin adinizi da ben koyamam, dedem korkut'u cagirirsak belki bir ad bulabilir, ama hic kahramanlik yaptiniz mi bir adin yakisacagi:)

Kangar
07-02-2006, 01:55 PM
irkini, atalarini, milletini sevmek kimseyi irkci yapmaz. ama atalarinin su sekilde giyindigi, su sekilde oldugu, su kan grubundan geldigini iddia etmek ve bunun disindakilerin atalarina yakismadigini soylemek insani irkci yapar!

Eski Türkler benim atalarımdır ve elbette ki kendilerine özgü bir giyim kuşamları vardı. Şimdi ben "atalarım şöyle giyinirdi" dediğimde mi ırkçı olacağım?

Ben ırkımı seviyorum...

borcugin
07-02-2006, 02:07 PM
S.A.

Tarih koyar adları. Kimisi kahraman olur kimisi uşak! Siz zahmet etmeyin.

Valla ben ırkımı seviyorum.

Selametle.

kiya
07-02-2006, 02:18 PM
Eski T?rkler benim atalar?md?r ve elbette ki kendilerine ?zg? bir giyim ku?amlar? vard?. ?imdi ben "atalar?m ??yle giyinirdi" dedi?imde mi ?rk?? olaca??m?

Ben ?rk?m? seviyorum...

arkadaslar, yazmaniz var da, okumaniz yok mu? (bizim koyde vardi oyle birisi, askerde ogrenmisti az cok yazmayi ama okuyamiyordu. bir seyler karalayip bana okuturdu):)

ne dedigim gayet aciktir, kelimelere baska anlamlar da yuklemedim ve dogrudan konustum. elbette insanlarin atalarinin "moda" konusundaki egilimlerini tartismaya hakki vardir. ama kimsenin baskasinin giyimine kusamina karismaya hakki yoktur. hele bunu "atalarina, dinine, turkluge" yakismadigi iddiasiyla yaparsa...

post insani adam yapmaz beyler, atalarimizin giysileri de donemin izin verdigi olculerdedir ve baskalarinin atalarindan cok da farkli degildir. atalarimizin "fashion" egilimlerini tartisacak olursak soyleyecegim de, posta pek iltifat etmeyen insanlar olduklari yonundedir.

bir de su var, bazi atalarimiz uzun sacliydi ve bazilari ise saclarini kazitirdi, hangisine uymamizi istiyorsaniz onu da yazin!

"ben irkimi seviyorum" da ajitasyon cumlesi sanirim, ben de gaza gelip "ben sevmiyorum" diyecegim oyle mi?

peki, soyleyeyim: irkimin yarattigi kahramanlara asigim, zavallilardan nefret ediyorum! kanuni'ye sozum yok, damat ferit'e ah'im cok!

borcugin
07-02-2006, 03:01 PM
S.A.

Evet cahil olduk, ırkçı olduk. Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli olurmuş. Sizi biz tanırız, öyle bir tanırız ki...

Atalarının modası. Koptum ya. :D Ne modası? Kimsenin giyimine kuşamına karışma hakkımız yoksa, o zaman sende karışma başkalarına ki, karışmadığın belli olsun. Karışmak tek yönlü olmaz. Çift yönlü olur. Benim saçım belime kadar geliyor. 9 düğümlede örüyorum. Atadan öyle gördüm. Var mı? Benim çocuğumda böyle olacak. Var mı? Onun çocuğu da. Ne modası? Buna moda denmez, yok olmamak için, kimliğinin var olması için, sürdürülen bir gelenektir. Peygamberimizin saçı nasılmış bilir misin? Saç ile baş ile adam olunmaz ama herkesin bir kimliği var.

post insanı adam yapmaz demişsin. Seni çok adam yapmış ve seni İngiliz yapmış. Ona post denmez ileti denilir. Bilmiyorsan köyünden çık ve öğren.

Selametle.

kiya
07-02-2006, 03:20 PM
post insan? adam yapmaz demi?sin. Seni ?ok adam yapm?? ve seni ?ngiliz yapm??. Ona post denmez ileti denilir. Bilmiyorsan k?y?nden ??k ve ??ren.

iddianiza gore o kadar ingiliz olmussunuz ki, dilimizdeki post'un ne anlama geldigini unutmussunuz, yazik!

kurt postu, ayi postu desem?

beni tanimak icin de -kusura bakmayin- biraz daha ogrenmeniz lazim. ogrendikce uzerinize bir agirbaslilik (alperenlik:)), alcakgonulluluk ve kiymetbilirlik gelecek! o zaman da yeri geldiginde ak'in kara, kara'nin ak oldugunu artik bileceksiniz. artik kimsenin postuna, ettigi laflara degil, (atalarimizin dedigi gibi), yaptigi islere gore insan (Turk) oldugunu artik bileceksiniz!

karisanlara karismak da, karismak anlamina gelmez, ogreneceksiniz! dilimizi kullanmayi ogreneceksiniz herseyden evvel! Turk'un kim oldugunu da, biraz ilginiz, biraz gorgunuz varsa!

beni taniyana kadar da saygi iceren -iz ekini esirgememenizi rica ederim!

borcugin
07-02-2006, 03:40 PM
S.A.

Edebiyatta ironi, mecaz ve mecaz-ı mürsel var. İncelik ve mana derinliği var. Artık bu saatten sonra konuşmak olmaz. Tartışmayı sürdürmemiz durumunda olay kişiselleşecek. Olayı ve sataşmayı siz yaptınız, hakaretin ve suçlamaların efendi değil. Bize susmak düşer.

Ben ırkımı seviyorum, sana rağmen. :D

Selametle.

kiya
07-02-2006, 03:50 PM
S.A.

Edebiyatta ironi, mecaz ve mecaz-? m?rsel var. ?ncelik ve mana derinli?i var. Art?k bu saatten sonra konu?mak olmaz. Tart??may? s?rd?rmemiz durumunda olay ki?iselle?ecek. Olay? ve sata?may? siz yapt?n?z, hakaretin ve su?lamalar?n efendi de?il. Bize susmak d??er.

Ben ?rk?m? seviyorum, sana ra?men. :D

Selametle.

edebiyat? what is? you know edebhiyat?

arkadasim, sizden bir ricada bulundum. turkceyi ogrendiginizde, sana ile size arasindaki farki da goreceksiniz. dilinizin olanaklarini bilmeden edebiyat (turkcesini bilir misiniz? yazin diyorlar sanirsam bizim koyde!) yapamazsiniz.

benim nerede kime satastigimi gosterirseniz pek mutlu olurum. hosunuza gitmeyen dusunceleri satasmak olarak algiliyorsaniz bilemem.

siz de selametle kalin, tanri zihin acikligi versin, hepimizin ihtiyaci var bu aralar!

borcugin
07-02-2006, 03:57 PM
S.A.

Peki kardeşim, benim bu forumda kaç iletim var, tek tek incele. Saygı duyduğum insanlara siz diye hitap ederim ve çoğu da öyledir.

Mankurtlara siz denilmez!

Efendi! Rahatsız olduğun konular bunlar değil. Rahatsız olduğun konu Türk Olma Sevgisi.

Lütfen terbiyeden uzaklaşmayın ve konuyu kapatın, zira bu son iletim.

Selametle.

kiya
07-02-2006, 04:22 PM
S.A.

Peki karde?im, benim bu forumda ka? iletim var, tek tek incele. Sayg? duydu?um insanlara siz diye hitap ederim ve ?o?u da ?yledir.

Mankurtlara siz denilmez!

Efendi! Rahats?z oldu?un konular bunlar de?il. Rahats?z oldu?un konu T?rk Olma Sevgisi.

L?tfen terbiyeden uzakla?may?n ve konuyu kapat?n, zira bu son iletim.

Selametle.

peki, beni cozmussunuz:)

turk sevgisinden nefret ediyorum! ermeni'nin onde bayrak sallayaniyim!

bravo, bravo size!

sizden nerede satastigimi gostermenizi istedim, sizden -iz ekini esirgemeninizi rica ettim!

sizse "alttan" vurmaya devam ediyorsunuz! millet sevgisinin yalnizca sizde oldugunu saniyorsunuz! vatan, millet ve din kavramlarini kullanirsam her halukarda karsidakini alt ederim diyorsunuz!

ama bol keseden atmak vatan sevgisiyse, turk'luk sevgisiyse, irk sevgisiyse o bende yok, kusura bakmayin!

iyi de kardesim, mankurtlara kardesim diye hitap edilir mi???????????????????????????????????

KuMuKh
07-02-2006, 05:08 PM
Tengri insani korusun ve yuceltsin >< Allah kulu korusun ve yuceltsin .

Turanoid , irkci yada fasist degildir .

;)

T-U-R-A-N-O-I-D = Turan'a ait .

saygilar .

HuN
07-02-2006, 05:15 PM
Türkler tarih boyunca ırkçılığa yönelmemiştir... Biz ; dışardan gelmeyen tek düşüncü olan TÜRKÇÜLÜK fikrini taşıyan TÜRKÇÜLERİZ.. saygılar sevgiler

borcugin
07-02-2006, 05:41 PM
S.A.

Her şey bitti, Sözde Ermeni Soykırımı, Sözde Rum Soykırımı, sıra geldi 5-6 Eylül İstanbul Soykırımına!!!

Borçalı'da, Kerkük'te, Kıbrıs'ta, Batı Trakya'da, Karabağ'da ölenler Türk ya nasıl olsa, onlar dile geldiği zaman; İstanbul 5-6 Eylül olaylarından utanılıyor.

Borçalı, Kerkük, Kıbrıs denildiği zaman Faşist oluyoruz. Türk Tarihinin neresinde Faşistlik var? Ne zaman görülmüştür? Ve Ne Mutlu Türküm Diyene sözünden utanılıyor. Nasıl bir terazi ki bu kendi soyuna ve ırkına gelince ayar tutmuyor. Bu ne saçmalık ve pişkinlik!

Selametle.

kiya
07-02-2006, 05:43 PM
Nas?l bir terazi ki bu kendi soyuna ve ?rk?na gelince ayar tutmuyor. Bu ne sa?mal?k ve pi?kinlik!.

agzinizi toplayin dedigim de saka yapmiyordum, inanin!

borcugin
07-02-2006, 06:25 PM
agzinizi toplayin dedigim de saka yapmiyordum, inanin!
S.A.

Toplamazsam ne yazar? Tehditkar ve tahrik edici konuştuğun sürece sen kaybedersin. Ama kaybedecek bir şeyin kalmadı ki? Faşist dedin, ırkçı dedin, Ne Mutlu Türküm Diyene sözünden utanıyorum dedin, 5-6 Eylül'den utandın, terazin bozuk deyince, pişkin deyince de tehdit mi ediyorsun?

Geleceksin burada provakatörlük ve beyaz propaganda yapacaksın, sözünün ve dayanağının, delilinin bittiği yerde de tehdit mi edeceksin? Kim yemiş bunu da biz yiyelim.

Selametle.

kiya
07-02-2006, 06:38 PM
S.A.

Toplamazsam ne yazar? Tehditkar ve tahrik edici konu?tu?un s?rece sen kaybedersin. Ama kaybedecek bir ?eyin kalmad? ki? Fa?ist dedin, ?rk?? dedin, Ne Mutlu T?rk?m Diyene s?z?nden utan?yorum dedin, 5-6 Eyl?l'den utand?n, terazin bozuk deyince, pi?kin deyince de tehdit mi ediyorsun?

heeey, delikanli, sakin ol!

agzini topla derken dogru duzgun konus, bilmedigin, tanimadigin insanlara iftira atma mahiyetinde soylemistim. sen tehdit algilamissin. (bak, ben de sizli bizli konusmayi biraktim, yakinda kanki oluruz senle:))

yukaridaki laflari ben mi demisim? yazmayi biliyorsun da okumayi bilmiyorsun deyince sinirleniyorsun ama:):)

neyse, gencligine verip tartismayi birakiyorum. umarim beni turklugumden utandiracak hallere girmezsin!

KuMuKh
07-02-2006, 06:46 PM
Kiya

Eski bir Turan gelenegi geregini yapalim ; tut karindashim elimi , anlat niye kiziyorlar sana bu kadar ?

:)

kiya
07-02-2006, 06:59 PM
Kiya

Eski bir Turan gelenegi geregini yapalim ; tut karindashim elimi , anlat niye kiziyorlar sana bu kadar ?

:)

peki KuMuKh, anlatayim:

simdiye kadar ezberlediklerinin dogru olmayabilecegini (olur olmaz bilemem) soyluyorum. yeri geldiginde ak dediginin kara, kara dediginin ak olabilecegini soyluyorum.

en vatanperver gorunenin yeri geldiginde senden benden daha fazla memleketini satmaya hevesli olabilecegini soyluyorum.

insanlarin laflarina, giyimlerine gore degil de, amellerine gore degerlendirilebilecegini soyluyorum. sirat koprusunden gecerken laflarinin degil amellerinin degerlendirilecegini soyluyorum! ve pek lafsever, pek lafbaz arkadaslarimiz, laflarimi uzerlerine aliniyor.

kusura bakilmasin; er kisi er meydaninda secilir, laf meydaninda degil! at binenin kilic kusananindir!

KuMuKh
07-02-2006, 07:06 PM
Tesekkurler Kiya karindash ,

ben soylediklerinde anlasilamiyan bir sey gormedim .
musaden ile elbette ; Borcugin karindash buyursun anlatsin , birde ona sorayim .

Saygilar.

KuMuKh
07-02-2006, 07:09 PM
Buyur Borcugin ,

suclayan sensin , savunma yukarida .

neden bu kadar kiziyorsun Kiya karindashina ?

anlatirsan belki daha az kizabilirsin .

Köpür salğan özü geçer, quyu qazğan özü tüşer

;)

Kangar
07-03-2006, 03:32 AM
arkadaslar, yazmaniz var da, okumaniz yok mu? (bizim koyde vardi oyle birisi, askerde ogrenmisti az cok yazmayi ama okuyamiyordu. bir seyler karalayip bana okuturdu).

Arkadaşım... Ben okumayı da, yazmayı da biliyorum; hem de çok iyi derecede... Üstelik başkalarına öğretecek kadar. Çünkü ben öğretmenim...

Ahde Vefa
07-03-2006, 03:40 AM
Ulkumu benimsedim, vatanimi cok sevdim..
Bayragimi kanimla, ozgurlugumu bozkurt isareti ile susledim..
Dinimi ozumu bildim, ozgurlugumu istedim..
Eger bu fasistlikse, ben HIRA DAGI KADAR FASISTIM!! :D

METE
07-03-2006, 07:50 AM
Kimsenin kisilerin kilik kiyafetine karismaya hakki yok bu tur davranislar toplumda huzursuzluk ve kutuplasmaya yol acar baskasina karisan insanlara karsi hepbirlikte tavir koymaliyiz ama dikkat ediyorumki bu tur seylere kizanlar hep geri kafali insanlar .

Demir Kağan
07-03-2006, 08:50 AM
bu tur seylere kizanlar hep geri kafali insanlar .

Hehehe. :lol: Acaba niye? :D

gurkan
07-03-2006, 01:49 PM
Müslümanım...

nurhak
07-03-2006, 02:15 PM
Türk'üm desen; ırkcısın!!!

Milliyetciyim desen; faşistsin!!!

Müslümanım desen; gerici,yobazsın

Diye eleştirilen bu vatan topraklarında insan gibi yaşamaya çalışan ve bu değerlerin hepsine sahip,Rab'bimin yaratığı bir kulum.saygılarımla

mustafa06
07-03-2006, 02:16 PM
METE,

[quote]Kimsenin kisilerin kilik kiyafetine karismaya hakki yok bu tur davranislar toplumda huzursuzluk ve kutuplasmaya yol acar baskasina karisan insanlara karsi hepbirlikte tavir koymaliyiz

Harika sözler,
Katılıyor ve destekliyorum. zaten bu ülke gereksiz gerilimleri son zamanlarda sıkcha yashıyor. yashanmamalıdır.

dikkat ediyorumki bu tur seylere kizanlar hep geri kafali insanlar .

Bashörtüsüne, kapatamazsınız diye kızanlarda geri kafalı insanlar değil mi?

kurtbilal1985
07-03-2006, 02:39 PM
Kimsenin kisilerin kilik kiyafetine karismaya hakki yok

Bu laflari senden mi duyacaktik Mete?

bu tur seylere kizanlar hep geri kafali insanlar .

Yaw Mete. Bende seni geri kafali sanmistim... Senin hakkinda yanlis fikirlere sahip oldugum icin kendi kendime kiziyorum:lol:

borcugin
07-04-2006, 05:20 AM
S.A.

Neden tartışıyoruz, neden olayı kişiselleştiriyoruz diye soruluyor. Bu söylenen sözler yenilecek yutulacak sözler değil.

Provakatörler tıpkı böyle söylerler. Atanı sev, bu seni ırkçı yapmaz, ama (Provakatör aması bunlar dikkat edin) atalarının şu şekilde giyindiğini iddia etmek ve bunun dışındakilerinin atalarına yakışmadığını söylemek adamı ırkçı yapar. Olur. Başka? İki iyi söz arkasından iki tanede bilinç altı yıkama ve bunu kabul ettirme yalanı dolanı. Atalarım şu şekilde giyiniyor diye iddia eden yok ortada. Yıkamacı ya arkadaş, beyin yıkamacısı. Kaldı ki buna karşın, diyor ki provakatör, atan öyle giyindi ama sende öyle giyinme, atanı yok say, kuşaktan kuşağa aktarılan ve adına kültür denilen şey Türk isen geçersiz, atalarının yaşamını örnek alma. İnadına atalarım gibi giyineceğim, inadına atalarım gibi düşüneceğim, inadına onlar gibi yaşayacağım, çünkü öyle yaşadığım ve düşündüğüm sürece beni ezemeyeceksin! Böyle olunca Faşist oluyorsam Faşistim.

rkini, atalarini, milletini sevmek kimseyi fasist yapmaz. ama herkes benim gibi sevmeli, herkes benim gibi dusunmeli, herkes benim gibi davranmali dayatmasi insani fasist yapar!

Yine aynı taktik. Eğer kültür denilen ve kuşaktan kuşağa aktarılan ahlaki, toplumsal, giyim, gelenek her tür değer yargısı aktarılmazsa Millet olunmaz. Tabiî ki Millet olununca, aynı ağızdan zulmü lanetleyeceksin, aynı ağızdan “en büyük asker bizim asker” diyeceksin, aynı ağızdan “biz Büyük Türk Milletinin hizmetindeyiz” diyeceksin, bir kimliğin olacak, bunu söylemeni istemiyor provakatör. Başkaca bir şey yok. İyi niyet mi? Farklılık mı? Demokrasi mi? Farklı düşüncelere saygı mı? Ah bir inanabilsem. Ahhh ulan ahhhhh.

bati'yi bugunku seviyesine getiren, dogu uygarliginin kendisi icin kullanilabilir olanini, pozitif olanini almasi ve kendi kulturu icinde, kendi bilimi icinde, kendi sanati icinde eritmesidir. bati uygarliginin bugun belli oranda bir bunalim evresinde oldugu ve yeni seyler uretemedigi dogrudur. ama bu da tarihsellik icinde hem batinin hem dogunun sorunudur. eger dogu bu evrede yeni seyler uretebilseydi coktan uygarlik bayragini devralmisti. nitekim zamaninda da dogu uygarligi bunalim evresine girmis ve "yenilikci bati" uygarlik bayragini devralmistir. yani, gunesin hep dogudan dogdugu iddiasi basit bir dogulu avuntusundan oteye gecemez.

ama bizim aklimiz her zaman "ya toptan ret ya da kabul et" (ya sev ya terket) uzerine kurulu ne yazik ki! o nedenle iki cihan harbinden yikim halinde cikmis japonlar fersah fersah ilerlerken biz yerimizde saydik. japonlar, batiya cocuklarini gonderip, onlarin bilimlerini ve kulturlerini ezberletirken, biz batidan daha buyuk oldugumuz iddiasiyla avunduk. bugun de cinliler ayni metodu uygulayip batiyi neredeyse her alanda yakalamak uzereler. hatta bati icin dogudaki en buyuk tehdit haline geldiler. biz ise hala laf ebeligini birakmiyoruz.

sozun ozu: batida duello, doguda pusu gelenegi vardir! (cetin altan)

Bu yazıları yazmış efendi ve referansı Çetin ALTAN. Belli canım belli. Ya bu adama aydın diyen adamın aydınlığından kuşku duyarım. Özgürlük budalası Batı Hayranları. Doğruları bunun gibilerin olduğu bir Taklitçiler Köyüne koysan 5 dakika sonra doğru cinsiyet değiştirir ve yanlış olarak doğru iddiasıyla sana geri gelir.

ne dedigim gayet aciktir, kelimelere baska anlamlar da yuklemedim ve dogrudan konustum. elbette insanlarin atalarinin "moda" konusundaki egilimlerini tartismaya hakki vardir. ama kimsenin baskasinin giyimine kusamina karismaya hakki yoktur. hele bunu "atalarina, dinine, turkluge" yakismadigi iddiasiyla yaparsa...

Devam devam, provakasyona devam. Fırsat geçti ya eline. Şimdi kıçını başını açacaksın, bu atalarına, dinine, Türklüğe yakışmadı diyeceksin. Geçmiş olsun. Faşistsin. Geçmiş olsun cahil doğulusun. Aşağılık doğulusun. Ah doğulu ahhhh.

benim nerede kime satastigimi gosterirseniz pek mutlu olurum.

Sırada her zamanki gibi ben ne dedim, ben ne yaptım, ben masumum, ben pek kimseye sataşmam ve kendini ak gösterme çabası. Timsah gözyaşları.

Faşist dedin, ırkçı dedin, Ne Mutlu Türküm Diyene sözünden utanıyorum dedin, 5-6 Eylül'den utandın, terazin bozuk deyince, pişkin deyince de tehdit mi ediyorsun? Dendiğinde;

yukaridaki laflari ben mi demisim? yazmayi biliyorsun da okumayi bilmiyorsun

Başka bir iletisinde, 5-6 Eylül İstanbul olaylarından utanıyormuş, ayıp etmişiz batılılara ve “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünden de utandığını yazmış beyefendi. Bütün soykırımlar bitti, sıraya bunu dayattı Batının güdümlü emir kulu! Bu da iletisinin köprüsü ve yazdıkları.

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=30982

patrik'in soylemleri de yeni bir sey degil. soylenende yeni bir sey yok, tepkilerde de! demek bugun rumlar burada olsa gozumuzu kirpmadan yeniden yasatacagiz 5-6 eylul olaylarini. sonra da dunyaya donup, "biz aslinda hosgoru medeniyetiyiz" diyecegiz!

ne mutlu turk'um diyene!

Gördünüz mü efendiyi. Nasıl da kusuyor ve insanı zehirlemeye çalışıyor. Patrik doğru söylüyor, yeni söylemiyor bunu, tepkiye gerek yok. Ne yani, şimdi Rumlar burada olsa 5-6 eylül olaylarını yeniden yaşatacağız. Zaten buradalarda o bilmiyor tabi. Onlara yine yükleneceğiz ve dünyaya dönüp rezil olacağız. Tuhhhh. Ondan sonra da “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünden dolayı utanacağız. İyi yemiş afyonu hem de iyi. Çetin ALTAN okuyor arkadaş, yemesin mi?

arkadaslar, yazmaniz var da, okumaniz yok mu? (bizim koyde vardi oyle birisi, askerde ogrenmisti az cok yazmayi ama okuyamiyordu. bir seyler karalayip bana okuturdu).

Arkadaşım... Ben okumayı da, yazmayı da biliyorum; hem de çok iyi derecede... Üstelik başkalarına öğretecek kadar. Çünkü ben öğretmenim... diyor öğretmen Kangar. O da Faşist oldu, bu sözlere karşı çıktığı için.

Unutmadan bende öğretmenim. Sakin ol hey adamım, delikanlım gibi sözlerle bana Amerikan ağzı yapıyor ve gençsin herhalde diyor. Kangar gibi bende öğretmenim. Sizin gibi olmasınlar adam olsunlar, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünden utanmasınlar diye gece gündüz uğraşıyoruz biliyor musun? Haberin olsun. Ha birde sen 1975 doğumlusun, öyle yazıyor. Ben 1965 doğumluyum.

Bir iletinde de bilmem kim efendinin torunuymuş, o efendi bilmem kim dergahının ulemasıymış, onun için dikkat etmem gerekirmiş, ayrıcalıklıymış. Müslümanlık, atandan utanmama duygusu kan yoluyla geçer mi? Peygamberimiz (S.A.V.) in amcası da aynı kandan geliyor ama bak Allah ona ne diyor kitapta? Sonra bizde ruhbanlık yoktur, bazı değerler kişiyle ilgilidir, hesabı görülür, ahlak, dini birikim ve bunun yansıması yani elde edişleri dededen oğla geçmez. Deden kurtaracak mı seni sorgudan, gelip birde ulema torunuyum diyorsun?

Niye böyle kızdım bilmiyorum, böyle bir ileti yazmakla iyi mi ettim onu da bilmiyorum. Ama öyle sözler vardır ki, dayanamıyorum, sindiremiyorum, yutamıyorum. Karşı çıkmadıkça, bir şey söylemedikçe bunlar iyice şımarıyor, iyice azıtıyor.

Herkesten özür dilerim.

Selametle.

Kangar
07-04-2006, 08:24 AM
Arkadaşım... Ben okumayı da, yazmayı da biliyorum; hem de çok iyi derecede... Üstelik başkalarına öğretecek kadar. Çünkü ben öğretmenim... diyor öğretmen Kangar. O da Faşist oldu, bu sözlere karşı çıktığı için. Unutmadan bende öğretmenim. Sakin ol hey adamım, delikanlım gibi sözlerle bana Amerikan ağzı yapıyor ve gençsin herhalde diyor. Kangar gibi bende öğretmenim. Sizin gibi olmasınlar adam olsunlar, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünden utanmasınlar diye gece gündüz uğraşıyoruz biliyor musun? Haberin olsun. Ha birde sen 1975 doğumlusun, öyle yazıyor. Ben 1965 doğumluyum.

Durum ortada... Türk'ü, Türklüğü, Türk varlığını baltalamak için her köşe başında birisi, birileri bekliyor... Pusular güzelce ve bir o kadar da sinsice hazırlanmış...

Fakat biz öğretmenler öğrencilerimizi -elimizden geldiğince- bilinçli yetiştirirsek, Türk milleti olarak, bu oyunları boşa çıkarabiliriz...

Saygılarımla...

kiya
07-04-2006, 01:20 PM
borcugin,

peki, benim buyugummussunuz, ozur dilerim, onumu ilikledim ve sustum.

iletinize de bir tesekkur kondurdum. yazilani anlamamayi ve kendi kafanizdakilerle insanin soylediklerine anlam bicmeyi bu denli kendinden emin bir sekilde ve bu kadar saygisiz bir sekilde konusmayi basardiginiz icin.

cetin altan'in bir cumlesini alintiladim. benim de cok saydigim birisi degildir. ama en kotu insan bile dogru bir laf etmisse, dagarcigima yazarim.

haklisiniz, kimin nesi oldugumun bir onemi yok. tersini siz soyluyordunuz, atalarimdan referans vermek istedim. yine de geregi yoktu, sildim.

hakli olmadiginiz yanlar var, memleketin yuzunu batiya ceviren ben degilim, kurtulus liderimiz Ataturk'tur. muassir medeniyet halkasinin bir parcasi olmamiz gerektigini her firsatta soylemistir. begenmezsiniz, yanlis yaptigini soylersiniz ona da saygim var.

esenlik icinde kalin, mutlu yasayin.

sizinle yanyana gelmemeye calisacagim. size cevaben herhangi bir sey yazmayacagim.

tek arzum var, bir gun bu memleket mureffeh, aydinlik ve muassir bir sekilde kendini yucelttiginde, borclarini harclarini kapatmis, halkini mutluluk ve esenlik icinde yasatan bir hale geldiginde halaybasi siz olun, beraber bir halay cekelim!

narcoleptic
07-04-2006, 10:21 PM
Türk üm
Milliyet çiyim
Elhamdulillah Müslümanım
Laikliği destekliyorum
Halk çıyım.

ALTAR_TİGİN
03-11-2007, 04:43 AM
Türkiye'de faşist ya da nazi özentisi dernekler, partiler vs. yoktur... Bu ideolojilere çok nadir sempati besleyen ergenlik çağındaki gençlere rastlanılabilir.

Türkiye'deki Türkçü Turancı kuruluşlara faşist diye saldıranların çoğunun etnik olarak Türk olmadığını, siyasi görüş olarak aşırı sol, yobaz, liberal ve etnik bölücüler oldukları ortaya çıkar.

Türkçülük=Türk Milliyetçiliği=Türk Irkçılığı şeklinde formüle edilebilir. Irkçı olmayan bir insan Türkçüyüm diyemez. Türkçülük yalnız Türk soylu insanların sahibi olması gereken bir ideolojidir.

Ancak Türkiye'deki Türk Milliyetçiliği, bazı güdümlü sahte milliyetçiler tarafından emperyalist güçlerin ekmeğine yağ sürerek çorba edilmiştir.

Gördüğüm kadarıyla Türkiye'deki hakiki tek Türkçü kurum İlteriş Teşkilatıdır.

Çünkü sadece ATATÜRK'ü Başbuğ olarak kabul ediyorlar, Atatürk İlke ve İnklaplarına bağlılar, Bütün Türk soyluları mezhep, coğrafya farkı tanımaksızın kucaklıyorlar. zaten kurucularından biri de bildiğim kadarıyla bir Hakas Türk'ü idi.

Demir Kağan
03-11-2007, 05:12 AM
Türkçülük=Türk Milliyetçiliği=Türk Irkçılığı şeklinde formüle edilebilir. Irkçı olmayan bir insan Türkçüyüm diyemez. Türkçülük yalnız Türk soylu insanların sahibi olması gereken bir ideolojidir.

Ondan sonra çıkar açıklama yaparsınız hayır ırkçı değiliz (http://www.ilteris.org) diye.

Türkçülük ırkçılık DEĞİLDİR.

ALTAR_TİGİN
03-11-2007, 05:21 AM
"TÜRKÇÜ KİMDİR?
Türkçü, Türk soyunun üstünlüğüne inanmış olan kimsedir. Bilir ki bugün görülen geri ve kötü ne varsa, hepsi, geçici bir hastalığın belirtisidir ve geçmiş zamanlarda bizi ileri götüren, zaferden zafere yürüten erdemlerin hepsi kanımızda, ruhumuzda, içimizde gizli bir halde yaşamakta, belirecek imkan ve fırsat aramaktadır."(Orkun, 20 Ekim 1950)-ATSIZ

Açıklama da da Irkçı değiliz diye bir ifade yok...

Radikal Gazetesinin yaptığı basın ahlakına sığmayan ciddiyetten uzak bir haberi eleştirilmiş.

Irkçı değilsenizde Kendi adınıza konuşun, Türkçülük adına değil.

Demir Kağan
03-11-2007, 05:33 AM
"TÜRKÇÜ KİMDİR?
Türkçü, Türk soyunun üstünlüğüne inanmış olan kimsedir. Bilir ki bugün görülen geri ve kötü ne varsa, hepsi, geçici bir hastalığın belirtisidir ve geçmiş zamanlarda bizi ileri götüren, zaferden zafere yürüten erdemlerin hepsi kanımızda, ruhumuzda, içimizde gizli bir halde yaşamakta, belirecek imkan ve fırsat aramaktadır."(Orkun, 20 Ekim 1950)-ATSIZ

Başkalarıyla kıyaslamazsanız iyi olur. Biz herhangi bir partinin partizanı değiliz. Irkçı değilsenizde Kendi adınıza konuşun, Türkçülük adına değil.

Asıl siz kendi adınıza konuşun.

Benim gibi Türkçüler adına kimse size konuşma yetkisi vermedi.

Her Türkçü ırkçı değildir; Türkçülük de sadece soyun üstünlüğüne inanmak değildir.

Burada hiçbir şekilde ırkçılık yapamazsınız. Her ulustan insanın olduğu bir yer burası ve hiçbir ulusu aşağılamaya hakkınız yok. Yapıyorsunuz demiyorum, yapmaya yeltenirseniz aklınızda bulunsun diyorum.

ALTAR_TİGİN
03-11-2007, 05:39 AM
Asıl siz kendi adınıza konuşun.

Benim gibi Türkçüler adına kimse size konuşma yetkisi vermedi.

Her Türkçü ırkçı değildir; Türkçülük de sadece soyun üstünlüğüne inanmak değildir.

Burada hiçbir şekilde ırkçılık yapamazsınız. Her ulustan insanın olduğu bir yer burası ve hiçbir ulusu aşağılamaya hakkınız yok. Yapıyorsunuz demiyorum, yapmaya yeltenirseniz aklınızda bulunsun diyorum.

Kendi adıma konuşmadım. Türkçülük fikriyatını bugünlere getiren bir insanın(Hüseyin Nihal Atsız Beğ) fikirlerini yazdım.

Eğer bir insan bunları yok saymaya, buharlaştırmaya kalkıyorsa onun Türkçülük anlayışında bir sakatlık vardır.

Burada Özbek kandaşlarımla tanışmaya geldim. Eğer ki farklı soydan biri Türklüğü, ya da herhangi bir şahıs Türkçülüğü aşağılamaya kalkarsa da cevabını anladığı lisanda veririm, Bunu yaparkende kimsenin şahsiyetine saldırmam ya da hakaret etmem o hususta müsterih olunuz.

uki
03-11-2007, 05:49 AM
benim bildigim turkculuk, milletini sevmektir, turk soyunun ustunlugune inanmak degildir, kimse kimseden ustun degildir...

Demir Kağan
03-11-2007, 05:50 AM
Kendi adıma konuşmadım. Türkçülük fikriyatını bugünlere getiren bir insanın(Hüseyin Nihal Atsız Beğ) fikirlerini yazdım.

Eğer bir insan bunları yok saymaya, buharlaştırmaya kalkıyorsa onun Türkçülük anlayışında bir sakatlık vardır.

Burada Özbek kandaşlarımla tanışmaya geldim. Eğer ki farklı soydan biri Türklüğü, ya da herhangi bir şahıs Türkçülüğü aşağılamaya kalkarsa da cevabını anladığı lisanda veririm, Bunu yaparkende kimsenin şahsiyetine saldırmam ya da hakaret etmem o hususta müsterih olunuz.

Bakınız değerli kardeşim, Atsız Ata'nın gönlümüzdeki yeri ayrıdır ancak kimi fikirler vardır savunulduğu tarihte son derece yerindedir ancak şartlar değiştiğindeyse o fikirler ortadan kalkmalıdır. Türkçü ideolojinin bugünlere gelmesini sadece Atsız Ata'ya bağlamak biraz haksızlık olsa gerek. Atsız Ata'nın yaptıklarını kimse gözardı edemez, davası için göze aldıklarını ve kaybettiklerini kimse gözardı edemez, bu konuda bir yanlış anlaşılma olmasın. Lâkin ırkçı çizgiye kayıldığı zaman orada dur demek gerekir. Ayrıca, buradaki "ırkçılık" konusuna da açıklık getirmek gerekir.

Özbek kardeşlerimiz burada ırkçılık yapıldığı için, diğer milletler küçümsendiği için, işimizin gücümüzün din ve siyaset tartışmak olduğu için bu bölüme girmiyor, İngilizce veya Rusça biliyorsanız diğer bölümlere gözatabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Karayılan
03-11-2007, 10:16 AM
Bu konu uzerine tartismak yersiz.
Hem bu kadar ince bir konuyu buradan cozemeyiz.
Bu duygu isidir. Benim icin onemli olan bir insanin Turk olmasi ve Turk ulkusune hizmet etmesi...

Shah-Ismail
03-12-2007, 12:30 PM

Ben buna irkçilik demezdim, belki toplumsal deger desek daha dogru olur.
Insanlarin her hangi bir emeli için toplumdan darbe yemesi bence gayet normaldir, çunki insani insan yapan birinci amil "Aile" ikincisi "Toplumdur"
Bashi bosh birakilirsa onda çok surmez ki, biz de Avrupalilarin durumuna dusheriz!

kotar
03-15-2007, 06:05 PM
Merhabalar sayin arkadaslar,
foruma yeni katildim ve bu benim forumdaki ilk yazim.

Bu konuyu bastan sona okudum, inanin kafam karisti, yazilarin cogunun konunun basligi ile hic ilgisi yok. Insanlarin küpesi, boncugu, saci gibi konular tartisilmis. Bunun milliyetcilikle, irkcilikla alakasi ne pek anlayamadim, bu olsa olsa sekilciliktir.
Insanlarin secmis olduklari yasam sekilleri onlarin milliyetci olmalarini engelleyemeyecegi gibi vatan haini olmalarinida engellemez.

Ilk önce milliyetciligin, irkciligin vede fasistligin bir tanimini yapmak lazim. Fasistlik genelde ilk iki kavramla bagdastirilir ama hic alakasi yoktur.
Milliyetcilikle irkcilik arasinda da cok ince bir cizgi olmasina ragmen ikiside ayni seyler degillerdir.

Milliyetciler mensubu olduklari milletin degerlerini korumaya calisirlar, bu degerlere bir saldiri oldugunda korumak icin herseylerini feda etmeye hazirdirlar, fakat diger milletlerin millet olma olgularina saygi göstirirler.

Irkcilar ise hicbir sey feda etmeye razi degillerdir, kendilerini üstün irk olarak görürler, diger bütün irklardan nefret ederler.

Tabiiki benim bu tanimlarim tartismaya aciktir, cünkü herkezin kavramlari yorumlama uslubu ayridir.

Bu arada bir konuya da deginmeden yapamiyacagim.
Yukarki yazilardan birinde kendini milliyetci olarak tanimlayan arkadaslardan biri "thread actim" diye yazmis yani konu acmis. Inanin bu beni cok üzdü atalarimizdan bize miras kalan, millet olma olgusunun en önemli ögelerinden biri olan anadilimize sahip cikma sorumlulugundan yoksun bir milliyetci.
Iste bizim asil dikkat etmemiz gereken konu bence bu, yani kendimize sahip cikma.
Ictenlikle umarimki bu arkadasimiz bunu bir dalginlikla yapmistir.

Saygilarimla.

Karayılan
03-15-2007, 06:42 PM
Merhabalar sayin arkadaslar,
foruma yeni katildim ve bu benim forumdaki ilk yazim.

Bu konuyu bastan sona okudum, inanin kafam karisti, yazilarin cogunun konunun basligi ile hic ilgisi yok. Insanlarin küpesi, boncugu, saci gibi konular tartisilmis. Bunun milliyetcilikle, irkcilikla alakasi ne pek anlayamadim, bu olsa olsa sekilciliktir.
Insanlarin secmis olduklari yasam sekilleri onlarin milliyetci olmalarini engelleyemeyecegi gibi vatan haini olmalarinida engellemez.

Ilk önce milliyetciligin, irkciligin vede fasistligin bir tanimini yapmak lazim. Fasistlik genelde ilk iki kavramla bagdastirilir ama hic alakasi yoktur.
Milliyetcilikle irkcilik arasinda da cok ince bir cizgi olmasina ragmen ikiside ayni seyler degillerdir.

Milliyetciler mensubu olduklari milletin degerlerini korumaya calisirlar, bu degerlere bir saldiri oldugunda korumak icin herseylerini feda etmeye hazirdirlar, fakat diger milletlerin millet olma olgularina saygi göstirirler.

Irkcilar ise hicbir sey feda etmeye razi degillerdir, kendilerini üstün irk olarak görürler, diger bütün irklardan nefret ederler.

Tabiiki benim bu tanimlarim tartismaya aciktir, cünkü herkezin kavramlari yorumlama uslubu ayridir.

Bu arada bir konuya da deginmeden yapamiyacagim.
Yukarki yazilardan birinde kendini milliyetci olarak tanimlayan arkadaslardan biri "thread actim" diye yazmis yani konu acmis. Inanin bu beni cok üzdü atalarimizdan bize miras kalan, millet olma olgusunun en önemli ögelerinden biri olan anadilimize sahip cikma sorumlulugundan yoksun bir milliyetci.
Iste bizim asil dikkat etmemiz gereken konu bence bu, yani kendimize sahip cikma.
Ictenlikle umarimki bu arkadasimiz bunu bir dalginlikla yapmistir.

Saygilarimla.
Sevgili Kandasim
Turkce'nin korunmasina gosterdiginiz onem icin sizi alkislarim.

Anlattiginiz irkcilik "beyaz adam irkciligi" dir. Turk soyculugunda diger milletlerin millet olma hakkina sahip olmadigi yonunde bir tez yoktur. Ustun soy kavramini ise ne kadar anlatsak da anlatalim, hissetmeden anlamak imkansizdir.

Hosgeldiniz. Umarim iyi vakit gecirirsiniz.

Berke Xan
03-15-2007, 08:49 PM
:cool: :cool: :cool:

Amacın nedir senin Turansoyu?

:P :P :P

Karayılan
03-15-2007, 11:36 PM
:cool: :cool: :cool:

Amacın nedir senin Turansoyu?

:P :P :P
Amacimi yurek verip duyan anlar Berke Xan

ikbaljohn
03-16-2007, 12:19 AM
Millietcisiniz,irkcisiniz ve bilmem neysiniz?Turkler ve Kurdler sorunu var olunca sizler hep kotusunuz!

Karayılan
03-16-2007, 12:27 AM
Millietcisiniz,irkcisiniz ve bilmem neysiniz?Turkler ve Kurdler sorunu var olunca sizler hep kotusunuz!1 milyonunu getireyim Ozbekistan'a bakalim sen iyi mi olacaksin? Basina tas dusmeden agrisini bilemezsin.

Dulkadiroglu
03-16-2007, 02:26 AM
Millietcisiniz,irkcisiniz ve bilmem neysiniz?Turkler ve Kurdler sorunu var olunca sizler hep kotusunuz!

Cingeneler hakkında ne dusunuyorsun?ya da yahudiler?ya da ermeniler?

Berke Xan
03-16-2007, 02:35 AM
Zaten Tacik sanırım o kedi kılıklı da...

ikbaljohn
03-16-2007, 11:06 PM
Zaten Tacik sanırım o kedi kılıklı da...
Yow, tacikler insan degilmi?:shock: Sen boyle dusundigin icinde kurdler ve turkler sorunu vardir.Sence turkler insanda,tacikler insan degildir yani? Ama ben tacik degilim.

ikbaljohn
03-16-2007, 11:09 PM
1 milyonunu getireyim Ozbekistan'a bakalim sen iyi mi olacaksin? Basina tas dusmeden agrisini bilemezsin.
yo gerek degil bize kurdler!:lol: ben turkler kotu kurdler iyi anlaminda yazmamistim bu sozleri.Kurdler ve Turkler sorunu oldukca sizin milletinizin adina herkes boyle konusur.

ikbaljohn
03-16-2007, 11:13 PM
Cingeneler hakkında ne dusunuyorsun?ya da yahudiler?ya da ermeniler?
Cingeneler,yahudiler yada ermeniler bska konudur.Yahudilerin veya Ermenilerin kendi devleti vardir.Bildigim kadar kurdler muslumandir.Ben bir seyi anlayamiyom.Ben bir cok turklerle konustum,yaklasik 50 % insan kurdler iyi,kalani kotu diyor.Yani mesela bir turk bir kurdle is yapiyor, nakliyecilik olsun, baskasi olsun,isi bitene kadar kurdler iyidir, isi bittikten sonra kurdler kotudur.Kurdun yaninda sen abimsin diyor,amcamsin veya babamsin diyor, isi bitirdikten sonra eskisi gibi kurdler pislik.

Demir Kağan
03-17-2007, 12:42 AM
İkbalcan, hayat güzel dostum, bu tür şeylere kafa yormaya gerek bile yok.

Derin bir nefes al, sonra çayını yudumla ve dışarıyı seyret. :)

ikbaljohn
03-17-2007, 01:11 AM
İkbalcan, hayat güzel dostum, bu tür şeylere kafa yormaya gerek bile yok.

Derin bir nefes al, sonra çayını yudumla ve dışarıyı seyret. :)
Tamam abi, saol, aramizdaki anlasmazlik bitti sanirim.Hepinzie iyi gunler.:D

Ahde Vefa
03-17-2007, 03:21 AM
yo gerek degil bize kurdler!:lol: ben turkler kotu kurdler iyi anlaminda yazmamistim bu sozleri.Kurdler ve Turkler sorunu oldukca sizin milletinizin adina herkes boyle konusur.
Boyle bir sorun yok ozbek kardesim, Turkiye'de tek kimlik Turkluktur.

saygilar..

Dulkadiroglu
03-17-2007, 10:08 AM
Cingeneler,yahudiler yada ermeniler bska konudur.Yahudilerin veya Ermenilerin kendi devleti vardir.Bildigim kadar kurdler muslumandir.Ben bir seyi anlayamiyom.Ben bir cok turklerle konustum,yaklasik 50 % insan kurdler iyi,kalani kotu diyor.Yani mesela bir turk bir kurdle is yapiyor, nakliyecilik olsun, baskasi olsun,isi bitene kadar kurdler iyidir, isi bittikten sonra kurdler kotudur.Kurdun yaninda sen abimsin diyor,amcamsin veya babamsin diyor, isi bitirdikten sonra eskisi gibi kurdler pislik.

Böyle bir durum yok...isini halledene kadar sevip sonra sovmek...nefret eden sonuna kadar nefret eder ve is yapmaz...muslimanlıga gelirsek araplar da muslimandı ama ingilizler icin bizi arkamızdan vurdular...kurdler de simdi amerikan destegiyle bizi arkamızdan vuruyor...kurdleri seven Turkler uyanamamıs olanlar,kardeslik Turkulerinin uyuttugu insanlar...

Karayılan
03-17-2007, 10:24 AM
yo gerek degil bize kurdler!:lol: ben turkler kotu kurdler iyi anlaminda yazmamistim bu sozleri.Kurdler ve Turkler sorunu oldukca sizin milletinizin adina herkes boyle konusur.Nasil cozmemizi bekliyorsun? Biz ne yaparsak yapalim onlarin degisecegi yok. Her zaman sorun olarak kalacaklar. Bizim ulkemizde cerkezler, lazlar, cingeneler de var. Ancak hic biri bunlar gibi degil... Demek istedigim sen bunlarla beraber yasamadigin icin nasil olduklarini bilmiyorsun. Cok ciddiyim buraya gelip bir iki ay kurdlerle yasasan kafatasci olup cikarsin. :D :D

daturkishulan
03-17-2007, 12:34 PM
Boyle bir sorun yok ozbek kardesim, Turkiye'de tek kimlik Turkluktur.

saygilar..

al işte çıktı bitandaha:evil:

peki bu ülkede o kadar yunan,ermeni,arap yaşıyor.onnar kendileri neyse onu söyleyebiliyor da neden kürtler ben kürdüm diyemiyor????

türk olmayanları zorrlaa türk yapmaktan ne gibi bi haz alıyorsunuz??

Karayılan
03-18-2007, 04:19 AM
al işte çıktı bitandaha:evil:

peki bu ülkede o kadar yunan,ermeni,arap yaşıyor.onnar kendileri neyse onu söyleyebiliyor da neden kürtler ben kürdüm diyemiyor????

türk olmayanları zorrlaa türk yapmaktan ne gibi bi haz alıyorsunuz??
Arkadasim nerdesin sen ne zamandir gorunmuyordun?

Mgas
03-18-2007, 04:38 AM
Arkadaslar once su kavram karmasasına bir son verelim.

Sizce Turk olmak icin

Turk soyundan gelmek
Turkiye Cumhuriyetinin vatandası olmak
Ya da Turk oldugunu dusunmek...
vs...

sizin icin Turk olmanın kosulu hangisi ?

Karayılan
03-18-2007, 04:41 AM
Arkadaslar once su kavram karmasasına bir son verelim.

Sizce Turk olmak icin

Turk soyundan gelmek
Turkiye Cumhuriyetinin vatandası olmak
Ya da Turk oldugunu dusunmek...
vs...

sizin icin Turk olmanın kosulu hangisi ?Turk olmak... Turk dogarsin, kaninda melezlik vardir olabilir. Sen Turkum dersin ve bunun sorumluluklarini yerine getirirsin. Iste Turksun daha ne olacak?

Diyelim senin kaninda hic Turkluk yok. Ben sana nasil Turk diyeyim?

Mgas
03-18-2007, 04:44 AM
Turk olmak... Turk dogarsin, kaninda melezlik vardir olabilir. Sen Turkum dersin ve bunun sorumluluklarini yerine getirirsin. Iste Turksun daha ne olacak?

Diyelim senin kaninda hic Turkluk yok. Ben sana nasil Turk diyeyim?

Turkiye Cumhuriyeti vatandası oldugum icin :)

Arastırın bakalım TC vatandası olmak icin yapılacak olanlar nelerdir. Bu kosulları yerine getiren herkes Turktur.

Bu cok basit bir kavram yasa bunu bu sekilde acıklıyor.

Demir Kağan
03-18-2007, 04:52 AM
Bazen kendimizi Tanrı yerine koyup insanlara şöylesin veya böylesin deme hakkını görüyoruz kendimizde, aslına bakarsanız asla da böyle bir hakka sahip olmadık. Tanrı insanları renk renk ve çeşit çeşit yaratmıştır. Kimisinin adı Türk, kimisinin ki Sırp; kimisinin adı Kürt, kimisininki Arap; kimisinin adı Fin, kimisininki Japon; kimisinin adı Moğol, kimisininki İngiliz.

Kişi belli bir soydan gelir, etnik kökeni Rum da olabilir; Rus da olabilir. Bunlar bizi ilgilendirmez. Türklüğün belli başlı kuralları vardır, bu doğrudur. En önemlisi de "düzgün bir insan olabilmek"tir. Dolayısıyla, kendisini Türk hisseden, Türk olduğunu söyleyen ve Türkçe konuşan bir insana sen Türk değilsin dememiz doğru değildir. Neden ötekileştirelim insanları bizdenleştirmek varken? Neden karşı tarafa itelim bizimle olması varken?

Türklük, eğer 5-8. yüzyıllardan bahsediyor olsaydık bir milliyeti belirtirdi, ancak günümüzde Türklük öyle bir hale geldi ki, Türklük artık bir kültür. Dünyanın neresine giderseniz gidin her yerde etkilerini görebileceğiniz bir kültür. Ve, bizler Türk'üm diyen bir insana, "Türk soyundan gelmiyorsun" diyerek bu dünyaya yayılmış olan kültürü yozlaştırıyoruz.

Karayılan
03-18-2007, 05:05 AM
Bazen kendimizi Tanrı yerine koyup insanlara şöylesin veya böylesin deme hakkını görüyoruz kendimizde, aslına bakarsanız asla da böyle bir hakka sahip olmadık. Tanrı insanları renk renk ve çeşit çeşit yaratmıştır. Kimisinin adı Türk, kimisinin ki Sırp; kimisinin adı Kürt, kimisininki Arap; kimisinin adı Fin, kimisininki Japon; kimisinin adı Moğol, kimisininki İngiliz.

Kişi belli bir soydan gelir, etnik kökeni Rum da olabilir; Rus da olabilir. Bunlar bizi ilgilendirmez. Türklüğün belli başlı kuralları vardır, bu doğrudur. En önemlisi de "düzgün bir insan olabilmek"tir. Dolayısıyla, kendisini Türk hisseden, Türk olduğunu söyleyen ve Türkçe konuşan bir insana sen Türk değilsin dememiz doğru değildir. Neden ötekileştirelim insanları bizdenleştirmek varken? Neden karşı tarafa itelim bizimle olması varken?

Türklük, eğer 5-8. yüzyıllardan bahsediyor olsaydık bir milliyeti belirtirdi, ancak günümüzde Türklük öyle bir hale geldi ki, Türklük artık bir kültür. Dünyanın neresine giderseniz gidin her yerde etkilerini görebileceğiniz bir kültür. Ve, bizler Türk'üm diyen bir insana, "Türk soyundan gelmiyorsun" diyerek bu dünyaya yayılmış olan kültürü yozlaştırıyoruz.Demir Kagan Turkluk hala bir milliyet adidir. Soy adidir. 21.yuzyilda boyle 35. yuzyila ulasirsak yine boyle olacak!!!

Turkiye Cumhuriyeti anayasasina gore ben insanlari Turklestirmem!!! Ben bir kurd'e Turksun demem. Ne isim olur hangi soydan geldiyse oyle kalsin. Ancak dusunun bir insan soyunun nereden geldigini bilmiyor. Belki kaninda Turkluk var yada yok. Ancak Turk olmanin sorumluluklarini yerine getiriyor. Iste o millete gonul bagiyla baglidir. Ona kalkip DNA testi yapmazsin. Hissetigi gibi kalsin.

Bir de soyle dusunun, aciz neo-Ataturkcu mantigi ile, Turkiye cumhuriyeti vatandasi olan herkes Turktur. Buradan su sonuclar cikiyor

1 Dis Turkler yoktur. Bu adamlar ile konusun hic biri dis Turklere sahip cikmaz. Yani anladiklari Turk tanimi sadece bu sinirlar icindedir.
2 Kurd soylular da Turktur. Soy onemli degildir!!! Bunu bizlerden once kurdler kabul etmez. Ben de kabul etmem. Dagin ayisi benim soyumdan degildir.

O yasa ciktiginda Turkiye'de bir kurd sorunu yoktu. Ataturk'te biliyordu onlarin Turk olmadigini. Ancak bir dusunun, kasinacak yeni bir yaramiz var. Osmanli'dan kalma azinlik sorunlarini cok iyi bilen biri olarak Ataturk bu yasayi destekler. Buradan da bizim kemalistler yeni bir Turk tanimi yaparlar.

Turk tanimi tektir. Altay-Ural daglari arasinda yasamis. Koken olarak Tanri Dagi yada Selenge irmaklarindan gelmis. Simdilerde Anadolu, Turkistan, Kafkasya, Balkanlar, Orta Dogu, Sibirya'da yasayan irktir.

Mgas
03-18-2007, 03:00 PM
Ben hayatım boyunca erdemin ve asalet kan ile gectigine inanmadım. Ben istiyorum ki Turkluk "erdem ve asalet" olsun. Siz diyorsunuz ki "yok efendim kan ile bulassın".

Ben adamın babasına bakmam. İsterse bilmemkim sah hazretlerinin soyundan gelsin umrumda degil. Beni ilgilendiren kısmı ne dusundugudur,erdemidir. Siz kanıyla ugrasın daha.

Demir Kağan
03-18-2007, 03:05 PM
Ben hayatım boyunca erdemin ve asalet kan ile gectigine inanmadım. Ben istiyorum ki Turkluk "erdem ve asalet" olsun. Siz diyorsunuz ki "yok efendim kan ile bulassın".

Ben adamın babasına bakmam. İsterse bilmemkim sah hazretlerinin soyundan gelsin umrumda degil. Beni ilgilendiren kısmı ne dusundugudur,erdemidir. Siz kanıyla ugrasın daha.

Aştım ben diyorsun. :lool:

Mgas
03-18-2007, 03:06 PM
Aştım ben diyorsun. :lool:

Haşa diyorum :)

Aybike
03-18-2007, 04:18 PM
Bencede aşmış ganımca..:)

BOZ-OK
03-18-2007, 04:27 PM
Bencede aşmış ganımca..:)

Allah, Allaaahhh... Aybike Deyrambel'in avatarini niye almis acaba? Isme bakmasam Deyrambel yazmis sanicaktim... :cool:

Karayılan
03-18-2007, 04:37 PM

Ben adamın babasına bakmam. İsterse bilmemkim sah hazretlerinin soyundan gelsin umrumda degil. Beni ilgilendiren kısmı ne dusundugudur,erdemidir. Siz kanıyla ugrasın daha.Arkadasim erdemli ve asaletli biri kurd ise ona Turk mu diyeceksin? Hayir degilse demiyeceksin. O zaman atadan Turkmen olan biri erdemsiz bir tavir sergileyince Turk olmayacak oyle mi?
Yahu erdemli asaletli kurd deriz biz ona. Vatanseverdir saygi duyariz. Destekleriz. Ancak kalkipta adama sen Turksun dersen adam da sana "degilim, kurdum" der. Soyunu bilen adama "sen erdemlisin, asilsin biz sana bundan sonra Turk diyecegiz" boyle sacma sey olur mu? O zaman soyle oluyor biz soyumuzun adini erdem ve asalet simgesi haline getirmis oluyoruz. Ne alaka? O zaman da derler ki "neden sizin adiniz bu anlam icin kullaniliyor?" Hem de hakli bir nedenle soyleyecekler. Sacmaligi biz yapmis olacagiz cunku...

Turkluk kan ile de gelir.
Bazi durumlarda hissiyat ile de gelir. Ancak cok ince elenip syk dokunmasi gereken bir konu. Zira her "Turkum" diyene inanmam ben... Kaninda varsa o ayri.

Mgas
03-18-2007, 05:42 PM
Arkadasim erdemli ve asaletli biri kurd ise ona Turk mu diyeceksin? Hayir degilse demiyeceksin. O zaman atadan Turkmen olan biri erdemsiz bir tavir sergileyince Turk olmayacak oyle mi?
Yahu erdemli asaletli kurd deriz biz ona. Vatanseverdir saygi duyariz. Destekleriz. Ancak kalkipta adama sen Turksun dersen adam da sana "degilim, kurdum" der. Soyunu bilen adama "sen erdemlisin, asilsin biz sana bundan sonra Turk diyecegiz" boyle sacma sey olur mu? O zaman soyle oluyor biz soyumuzun adini erdem ve asalet simgesi haline getirmis oluyoruz. Ne alaka? O zaman da derler ki "neden sizin adiniz bu anlam icin kullaniliyor?" Hem de hakli bir nedenle soyleyecekler. Sacmaligi biz yapmis olacagiz cunku...

Turkluk kan ile de gelir.
Bazi durumlarda hissiyat ile de gelir. Ancak cok ince elenip syk dokunmasi gereken bir konu. Zira her "Turkum" diyene inanmam ben... Kaninda varsa o ayri.

Ben her erdemli ve asil olan Turktur demedim zati :)

Adam vardır Almandır erdemlidir ama Almandır. Konu onlar degil konu Turk olmak. Bahsettigim Alman Turk olmaya karar verirse muhhabımıza girer.

Simdi erdemsizlikten kastım su. Sence PKK ya destek veren, Turk soyundan gelen insan yok mu ? İnan bana var. Biz bu adiye senin dedigine gore Turk diyecegiz. Ama benim dedigime gore bu o adiye Turk demiyecegiz.

Biri Turk soyundan gelen cıkar PKK ya yardım eder bir Kurd soyundan gelen cıkar TC ye hizmet eder. Biz TC ye hizmet edene mi bolucuye hizmet edene mi Turk diyecegiz?

Turkluk bir Turk devletinin vatandası olmaktır. Bu kagıt uzerindeki halidir. Geriye kalanı da kanında degil kafasındadır. Erdem ve asaletden kastım bu idi.

Dulkadiroglu
03-18-2007, 05:53 PM
Ben her erdemli ve asil olan Turktur demedim zati :)

Adam vardır Almandır erdemlidir ama Almandır. Konu onlar degil konu Turk olmak. Bahsettigim Alman Turk olmaya karar verirse muhhabımıza girer.

Simdi erdemsizlikten kastım su. Sence PKK ya destek veren, Turk soyundan gelen insan yok mu ? İnan bana var. Biz bu adiye senin dedigine gore Turk diyecegiz. Ama benim dedigime gore bu o adiye Turk demiyecegiz.

Biri Turk soyundan gelen cıkar PKK ya yardım eder bir Kurd soyundan gelen cıkar TC ye hizmet eder. Biz TC ye hizmet edene mi bolucuye hizmet edene mi Turk diyecegiz?

Turkluk bir Turk devletinin vatandası olmaktır. Bu kagıt uzerindeki halidir. Geriye kalanı da kanında degil kafasındadır. Erdem ve asaletden kastım bu idi.

PKKya yardım eden Turk varsa ki belki vardır her millette bu tip serefsizler vardır onlara "vatan haini,kanı bozuk,satılmıs..." denir...TCye hizmet eden herkese Turk denmez...vatansever kurd,laz,cerkez denir;) kagıt uzerindeki vatandaslık hic onemli degildir ve kimsenin Turk oldugunu ispatlamaz...dagdaki teroristler de TC vatandası ama Turklukle alakaları yok...

Mgas
03-18-2007, 06:00 PM
PKKya yardım eden Turk varsa ki belki vardır her millette bu tip serefsizler vardır onlara "vatan haini,kanı bozuk,satılmıs..." denir...TCye hizmet eden herkese Turk denmez...vatansever kurd,laz,cerkez denir;) kagıt uzerindeki vatandaslık hic onemli degildir ve kimsenin Turk oldugunu ispatlamaz...dagdaki teroristler de TC vatandası ama Turklukle alakaları yok...

Yahu biz neden dagdaki teroriste bolucu diyoruz sanıyorsunuz ?

TC vatandası ama bize dusman demek ki bolucu. Terorun de dini,dili,ırkı olmaz.

Yanısıra ben bir vatansever olsam ve Turklugumu kabul etmesem "ben vatansever bir lazım desem" Turk dusmanı olurdum ve savasırdım. Adamlar kendilerini Turk kabul etmezlerse niye TC icin calıssınlar. Vatan sevgileri icin vatanlarını Turklerden kurtarmaya calısırlar bizimle savasırlar.

Simdi mesala İngiltere burayı isgal etse ve bazı Turkler İng. icin calıssa onlara "vatansever Turkler" mi diyecegiz ? Demiyecegiz, hain diyecegiz. Cerkezi,lazı,kurdu TC sever insanlar olmuslarsa Turkturler iste.

Scofield
03-18-2007, 06:49 PM
tamam bu konuyu kapatiyorum:
Milliyetçi miyiz, ırkçı mıyız yoksa faşist miyiz? yeni oluşumlar ne amaçlıyor?
biz ummetciyiz abi. hah :D bu konu kapanmistir :)

Karayılan
03-20-2007, 09:03 AM
Vatansever kurd, cerkez, arap, cecen, rum, ermeni soylu kisiler olabilir. Hepsine saygi duyariz. Sonuna kadar destekleriz ve koruruz o kisileri. Ancak "Turk degilim" diyorsa "Sen vatanseversin Turk olmalisin" diyemeyiz. Onlar da kendi milletlerinin adlarini kullanma hakkina sahip. Buna izin vermeliyiz. Birakin kurd olarak kalsinlar. Neden herkesi Turk yapma derdindeyiz anlayamiyorum...

Dulkadiroglu
03-20-2007, 10:11 AM
Yahu biz neden dagdaki teroriste bolucu diyoruz sanıyorsunuz ?

TC vatandası ama bize dusman demek ki bolucu. Terorun de dini,dili,ırkı olmaz.

Yanısıra ben bir vatansever olsam ve Turklugumu kabul etmesem "ben vatansever bir lazım desem" Turk dusmanı olurdum ve savasırdım. Adamlar kendilerini Turk kabul etmezlerse niye TC icin calıssınlar. Vatan sevgileri icin vatanlarını Turklerden kurtarmaya calısırlar bizimle savasırlar.

Simdi mesala İngiltere burayı isgal etse ve bazı Turkler İng. icin calıssa onlara "vatansever Turkler" mi diyecegiz ? Demiyecegiz, hain diyecegiz. Cerkezi,lazı,kurdu TC sever insanlar olmuslarsa Turkturler iste.

Tek bir dize yazdıklarına cevap olmada yeter...

"Lazoglu derler bana canım kurban VATAN'a";) adam ben "Laz"ım diyor ama bu vatan icin bizimle omuz omuza savasıyor;)

Demir Kağan
03-20-2007, 10:13 AM
Her şeye Lazları karıştırmayın, 100 tane Türk aydınına (!) değişmem 1 tane Laz kardeşimi.

Dulkadiroglu
03-20-2007, 10:18 AM
Her şeye Lazları karıştırmayın, 100 tane Türk aydınına (!) değişmem 1 tane Laz kardeşimi.

Bunun icindir ki Lazca sarkı duydugumuzda tuylerimiz diken diken olmuyor aksine icimiz kaynıyor;)

Demir Kağan
03-20-2007, 10:32 AM
Bunun icindir ki Lazca sarkı duydugumuzda tuylerimiz diken diken olmuyor aksine icimiz kaynıyor;)

He valla, hastasınım, Fuat Saka'nın, rahmetli Kâzım Koyuncu'nun, Volkan Konak'ın, Gökhan Birben'in.

Aahh aah..

Dumanlı Dağlar.. :(

afsharkizi
03-20-2007, 10:37 AM
Ben galiba fazla acik gørüslüyüm ama milletime laf søyletmem...

Dulkadiroglu
03-20-2007, 10:40 AM
He valla, hastasınım, Fuat Saka'nın, rahmetli Kâzım Koyuncu'nun, Volkan Konak'ın, Gökhan Birben'in.

Aahh aah..

Dumanlı Dağlar.. :(

Volkan Konak komunisttir ama severim sarkılarını(:

Ferigimmm fidanımmmm feryadımmmmm...

Demir Kağan
03-20-2007, 10:53 AM
Kont Adnan'ı unutmayalım, unutanlara hatırlatalım. :lool:

afsharkizi
03-20-2007, 11:04 AM
Kont Adnanda kimdir.,,

ged
03-21-2007, 05:38 AM
millet aya gidiyo biz hâlâ kılda tüyde küpedeyiz bekardeşim.

oğuz
03-21-2007, 05:41 AM
millet aya gidiyo biz hâlâ kılda tüyde küpedeyiz bekardeşim.

Yazmış olduğunuz mesaj ile ülkemizin aya gitme çabalarına büyük bir destek verdiniz...teşekkürler

jules verne gama :mrgreen: