PDA

View Full Version : Istanbulda Dubai Gökdeleni / Dusunceleriniz?

Scofield
10-23-2005, 02:29 AM
Istanbulda Dubai Gökdeleni ve/veya bu 5 milyar dolarlik yatirim; hatta daha da ilerletilmesi dusunuluyormus. Bu konu hakkinda dusuncelereniz nelerdir?

Bu konuyu sorusturmak isterim bunun altinda yatanlar nedir? Sadece saf bir yatirim mi veya veya veya ve veya...

Polemik olusturalim vs...

Sizin dusunceleriniz nelerdir?

Han
10-23-2005, 02:51 AM
Iki sene once krizden kiriliyordunuz bugun Istanbulun her tarafi shantiye oldu diye bas bas bagiriyorsunuz ne bicim Beyoglu cocuguzusunuz

XOM SUT ENGAN BANDA-de
NA ISSIQQA KONADI NA SOVUQQA

]土耳其[
10-23-2005, 02:56 AM
Istanbulda Dubai Gökdeleni ve/veya bu 5 milyar dolarlik yatirim; hatta daha da ilerletilmesi dusunuluyormus. Bu konu hakkinda dusuncelereniz nelerdir?

Bu konuyu sorusturmak isterim bunun altinda yatanlar nedir? Sadece saf bir yatirim mi veya veya veya ve veya...

Qonyny bir az achyqlajarsyzmy?

Scofield
10-23-2005, 03:03 AM
hop hop hop hop ooooop =)) sakin beyler sakin. i don't f??king have any idea about it. I'm not son of Istanbul etc... =)) just need more info and theories about it =)) asked your opinions. please take it easy guys :lol: ;)

Scofield
10-23-2005, 03:05 AM
Iki sene once krizden kiriliyordunuz bugun Istanbulun her tarafi shantiye oldu diye bas bas bagiriyorsunuz ne bicim Beyoglu cocuguzusunuz

XOM SUT ENGAN BANDA-de
NA ISSIQQA KONADI NA SOVUQQA

hey, bana sorarsan Dubainin böyle bir yatirim yapmasi guzel. Cunku IMF'nin kuyrugunda birkac milyon dolar icin kosuyoruz Turm Turkiye ekonomisi icin ama Dubai milyar dolarlik yatirimla geliyor. Iyi firsat ama Dubai'nin asil niyeti nedir onu ogrenmek hakkimiz, fikirlerinizi yansitin.

yani neden ille de istanbul?

Aybike
10-23-2005, 05:00 AM
Neden illa istanbul?
Bize de uçakla girecekler belkide,sonra bakın istanbulu bombaladık diyecekler:lol:
Şaka bir tarafa ben oldum olası yüksek binaları sevmem..Estetiği olmayan yapılar..İstemem yani...
Krizden kırılıyodunuz diyen arkadaş..her ülkenin başına gelebilecek olaylardır bunlar...Takma kafana biz neler atlattık..Avrupada ekonomik sıkıntıda unutma,yakında patlak verir.Ayrıca sizin duabinizede görecez elli sene sonra petrolleri bitsin hele..Hiç bir yatırımı üretimi olmayan ülkeler sonunda batmaya mahkumdur..Taşıma suyla değirmen dönmez..Petrol nereye kadar dimi ya..
Bide ben oldum olası arablara güvenmem vardır yine bir bit yeniği yada böyyük bir menfeat ..

BOZ-OK
10-23-2005, 06:55 AM
Ayrıca sizin duabinizede görecez elli sene sonra petrolleri bitsin hele..Hiç bir yatırımı üretimi olmayan ülkeler sonunda batmaya mahkumdur..Taşıma suyla değirmen dönmez..Petrol nereye kadar dimi ya..

Dogru soyluyorsun, katiliyorum.....Bu arada, sana ilginc gelebilir ama Birlesik Arap Emirlikleri (Dubai bu emirliklerden sadece biridir) sadece petrol zengini bir ulke degildir...Toplam gelirinin sadece % 30 u petrolden gelir....Zenginliklerinin ana kaynagi ticaret, bankacilik ve turizmdir...Turkiye'den cok daha iyi yapiyorlar bu isleri....

Haa bu arada, verilere gore petrol uretim miktari ayni kalmak kaydiyla daha 100 yil yetecek petrol kaynaklari var ulkenin...Yani senin torununun cocugu da "petrolleri bitince goruruz onlari" muhabbetini yapiyor olacak buyuk ihtimalle....;)

Bide ben oldum olası arablara güvenmem vardır yine bir bit yeniği yada böyyük bir menfeat ..

Valla bu siralar ticareti en iyi yapan milletler arasinda Araplarin belki de basi cektigini rahatca soyleyebiliriz...Onlar da gayet iyi farkinda dokme suyla degirmen donmeyeceginin...Bu yuzden de bu isi gercekten cok iyi ve akillica yapiyorlar...Bu arada, Arap sermayesinin Turkiye'ye gelmesinin sebebi bir bit yenigi oldugundan degil...11 eylul olayi ve Al Qaida meselesinden dolayi ozellikle Amerika'da yatirim yapmak Araplar icin cok zorlasti, Araplar artik Amerikan bankalarindaki kendi paralarini bile Amerikan devletinin izni olmadan cekemiyorlar, Amerika bu paranin nereye gidecegini bilmek istiyor...Dolayisiyla, Arap sermayesi simdilerde yon degistirdi ve kendine yeni yatirim alanlari ve daha rahat hareket edecegi ulkeler ariyor...Butun mesele bu, hemen bit yenigi aramaktansa, cesme akarken kupu doldurmakta...Ulkemizin bu firsati degerlendirmesinde yarar var, sonuc olarak yaptiklari gokdeleni sirtlanip kendi ulkelerine goturecek degiller, o artik Turkiye'nin zenginligi olacak....:)

asena
10-23-2005, 08:47 AM

Dusuncem tabii ki olumlu yondedir.
Keske Istanbul bir Dubai olabilse.

Colpan
10-23-2005, 09:37 AM
Dusuncem tabii ki olumlu yondedir.
Keske Istanbul bir Dubai olabilse.Tokyo veya Den Haag olmasını tercih ederim dogrusu. Daha olmadı, New York olsun.

Aybike
10-23-2005, 11:37 AM
valla ben türkiye olalım derim..Arapların ticari işleride neticede petrol zengini oldukları içindir..Benim ticarete kafam çalışmaz ama bildiğim tek şey,
arablar kafasızdır..Onların ticari işlerini yönetenlerin hepside yabancılardır..Bir toplatıda açıklanmıştı..Her arap şeyhinin yaban cı ticari danışmanları vardır...

Scofield
10-23-2005, 12:53 PM
Yatirim Istanbula ise Turk ekonomisine bir gram etkisi olur mu ki acaba bunlarin yatirimlari?

BOZ-OK
10-23-2005, 01:23 PM
Yatirim Istanbula ise Turk ekonomisine bir gram etkisi olur mu ki acaba bunlarin yatirimlari?

Eger soylendigi gibi 5 milyar dolarlik yatirim yapilacaksa, bunun Turk ekonomisi icin anlami soyledir,

1- Yerli malzeme satisindan dolayi Turk ureticilerinin kasasina giren yaklasik 2 milyar dolar...

2- Insaat isinde calisacak Turk insaninin cebine girecek yaklasik 500 milyon dolar...

3- Isi bir Turk insaat sirketi yapacaksa, Turk insaat sirketinin kasasina girecek yaklasik 750 milyon dolar...

4- Ithal malzemelerin Turkiye temsilcilerinin satislardan dolayi kasasina girecek yaklasik 100 milyon dolar...

Toplam 3.35 milyar dolar direk olarak Turk ekonomisine girecek para...Adama babasi yapivermez bunu....:rolleyes:

Colpan
10-23-2005, 01:28 PM
Eger soylendigi gibi 5 milyar dolarlik yatirim yapilacaksa, bunun Turk ekonomisi icin anlami soyledir,

1- Yerli malzeme satisindan dolayi Turk ureticilerinin kasasina giren yaklasik 2 milyar dolar...

2- Insaat isinde calisacak Turk insaninin cebine girecek yaklasik 500 milyon dolar...

3- Isi bir Turk insaat sirketi yapacaksa, Turk insaat sirketinin kasasina girecek yaklasik 750 milyon dolar...

4- Ithal malzemelerin Turkiye temsilcilerinin satislardan dolayi kasasina girecek yaklasik 100 milyon dolar...

Toplam 3.35 milyar dolar direk olarak Turk ekonomisine girecek para...Adama babasi yapivermez bunu....:rolleyes:Bizimkiler Rusya'ya kurus para kazandirmadan buyuk yatirimlar, insaatlar yapiyor. Demek ki araplara da birileri bunu ogretebilir.

BOZ-OK
10-23-2005, 01:46 PM
Bizimkiler Rusya'ya kurus para kazandirmadan buyuk yatirimlar, insaatlar yapiyor. Demek ki araplara da birileri bunu ogretebilir.

Bereket versin Araplar sizden daha iyi hesap biliyor....:rolleyes:

Sakasi bir yana, ben 22 yildir insaat sektorundeyim hocam, bunun 14 yili yurt disinda gecti...Verdigim degerler yaklasik olarak gercek degerlerdir...Sozume alinip yukardaki savinda israr etme lutfen, uzun uzun detaylara girecek degilim....Ama bil ki bu isler senin dusundugun gibi yurumuyor....

Colpan
10-23-2005, 03:16 PM
Ben de Rusya'yla çalışan bir muteahitten duymustum bunu.

Israr edecek degilim cunku uzmanlik alanim degil.

arsilan
10-23-2005, 09:19 PM
arablar kafasızdır gibi genellemeler bilimsel değil. biri de kalkıp türkler şöyle böyle diye iftira eder kızarız. arablar anadolu selçuklularının iyi bir müttefiki idi. yıllarca da osmanlıyla problemi olmadı ta ki ingilizin oyununa gelmeden önce. ama ulusallaşma kaçınılmazdı zaten. bizi de arab dan soğutan hicaz ve yemen arablarının bnelıkları olmuştur. ancak arab yelpazesi çok geniştir ve bunun içinde türklerin tekrar müttefik olabilecekleri bir kısım da tekrar neden olmasın. istanbula ingiliz ve amarikan sermayesindense arab sermayesini tercih ederim.

asena
10-24-2005, 04:43 AM
arablar kafasızdır gibi genellemeler bilimsel değil. biri de kalkıp türkler şöyle böyle diye iftira eder kızarız. arablar anadolu selçuklularının iyi bir müttefiki idi. yıllarca da osmanlıyla problemi olmadı ta ki ingilizin oyununa gelmeden önce. ama ulusallaşma kaçınılmazdı zaten. bizi de arab dan soğutan hicaz ve yemen arablarının bnelıkları olmuştur. ancak arab yelpazesi çok geniştir ve bunun içinde türklerin tekrar müttefik olabilecekleri bir kısım da tekrar neden olmasın. istanbula ingiliz ve amarikan sermayesindense arab sermayesini tercih ederim.

Araplarin kalleslikleri ilk Ingilizlerle olmadi.