View Full Version : bakin elin amerikalisi neler yapiyor
Scofield
10-26-2005, 10:36 AM
beni iyice korkutmaya basladi...
Pentagon, bir arazi aracını modifiye ederek bağımsız hareket edebilir hale getiren üniversiteli araştırmacıları ödüllendirdi.
“Savaşçı robot” üretme sürecini başlatan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Stanford Üniversitesi uzmanları tarafından geliştirilen projeyi 2 milyon dolarla ödüllendirdi. Elektronik aygıtlarla donatarak tamamen kendi başına hareket edebilir hale getirilen Volkswagen marka aracın ne şoförü bulunuyor ne de uzaktan kumanda ediliyor.
4x4 arazi aracı, Nevada çölünde önceki gün yapılan 210 km menzilli yarışı şoförsüz ve uzaktan kumanda edilmeden kazandı. Yarışa 23 araç katıldı. Pentagon, “savaşçı robot” araştırmalarına başlangıç olur düşüncesiyle geçen yıl ilk kez yarışma düzenlemiş, ancak araçlardan hiçbiri bitiş çizgisine ulaşamamıştı. Bu yıl ise, 23 aracın beşi yarışı tamamlayabildi. “Stanley” adı verilen dizel motorlu Touareg, 210 km’yi 6 saat 53 dakika 58 saniyede kat ederek birinci oldu.
Ntvmsnbc
zorlu
10-26-2005, 11:12 AM
beni iyice korkutmaya basladi...
Pentagon, bir arazi aracını modifiye ederek bağımsız hareket edebilir hale getiren üniversiteli araştırmacıları ödüllendirdi.
“Savaşçı robot” üretme sürecini başlatan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Stanford Üniversitesi uzmanları tarafından geliştirilen projeyi 2 milyon dolarla ödüllendirdi. Elektronik aygıtlarla donatarak tamamen kendi başına hareket edebilir hale getirilen Volkswagen marka aracın ne şoförü bulunuyor ne de uzaktan kumanda ediliyor.
4x4 arazi aracı, Nevada çölünde önceki gün yapılan 210 km menzilli yarışı şoförsüz ve uzaktan kumanda edilmeden kazandı. Yarışa 23 araç katıldı. Pentagon, “savaşçı robot” araştırmalarına başlangıç olur düşüncesiyle geçen yıl ilk kez yarışma düzenlemiş, ancak araçlardan hiçbiri bitiş çizgisine ulaşamamıştı. Bu yıl ise, 23 aracın beşi yarışı tamamlayabildi. “Stanley” adı verilen dizel motorlu Touareg, 210 km’yi 6 saat 53 dakika 58 saniyede kat ederek birinci oldu.
Ntvmsnbc
bizden olduğunu söyleyenlerde burada halen siyaset yapmaya çalışıyor..
yapsanıza sizde birşeyler kardeşim..
araştırın , çalışın, geliştirin..
olanı karalayarak,kötüleyerek bir yerlere varılmıyor..
yıllardır aynı şeylerle avuttunuz kendinizi elinizde ne var?
ne elde ettiniz ülkemize zarar vermekten başka...
silkelenin ve ben ne yapıyorum yahu deyin kendinize..düşünün..düşünün..
Scofield
10-26-2005, 09:07 PM
bizden olduğunu söyleyenlerde burada halen siyaset yapmaya çalışıyor..
yapsanıza sizde birşeyler kardeşim..
araştırın , çalışın, geliştirin..
olanı karalayarak,kötüleyerek bir yerlere varılmıyor..
yıllardır aynı şeylerle avuttunuz kendinizi elinizde ne var?
ne elde ettiniz ülkemize zarar vermekten başka...
silkelenin ve ben ne yapıyorum yahu deyin kendinize..düşünün..düşünün..
Turkiye Cumhuriyeti bizim bilim adamlarina Tubitak a da AMB nin yaptigi gibi ödenek ayirsa okey kabuldur. Fakat her mahalleye cami yapilmasi birinci tercih gibi görunuyor. bilimin ilimin önemini ne sen ne de oy verdigin hukumet kavrayabilmis degil. Devlet yeterli ödenegi ayirsa imkan kisitlamasi olmasa Turkiyede bu islerle ugrasacak cok adam cikar. Bizde hazira konma felsefesi vardir. Herseyi ithal ederiz. Mesela insansiz ucagi uretmeyiz ama Israilden aliriz.
sende dusun mantikli olanini dusun ama...
zorlu
10-27-2005, 05:29 AM
Turkiye Cumhuriyeti bizim bilim adamlarina Tubitak a da AMB nin yaptigi gibi ödenek ayirsa okey kabuldur. Fakat her mahalleye cami yapilmasi birinci tercih gibi görunuyor. bilimin ilimin önemini ne sen ne de oy verdigin hukumet kavrayabilmis degil. Devlet yeterli ödenegi ayirsa imkan kisitlamasi olmasa Turkiyede bu islerle ugrasacak cok adam cikar. Bizde hazira konma felsefesi vardir. Herseyi ithal ederiz. Mesela insansiz ucagi uretmeyiz ama Israilden aliriz.
sözlerine katılıyorum dostum...
ancakkkk ( bilimin ilimin önemini ne sen ne de oy verdigin hukumet kavrayabilmis degil ) demeni beklemiyordum.. çünkiii..
ben bu hükümete oy vermedim 1.. 2 incisi ise sen benim postlarımı hiçççmi hiç takip etmemişsin demekki... yazım sana destek amaçlıydı..burda uzun zamandır olupta kocaman bir hiç olanlaraydı amaçları burda siyaset yapmak olanlaraydı..
3...herşeyi devletten beklemiceksin..sen bireysel olarak ne yapıyorsun ülkene ona bakacaksın..uzaklardan ahkam kesmek güzel olur..ama içeri girince gel onu yaşayanlara sor...
evet düşün mantıklı düşün ve gel sen birey olarak ne yapıyorsun ona bak...
sana kolay gelsin..
GENELE....
(siyaseti sevmem yapanıda sevmem...
tanımadığı insan hakkında yorum getireni hiçmi hiç sevmem...)
dervish
10-27-2005, 05:29 AM
yine çirkeflik, yine kirli politika.
hala çirkeflik, hala kirli politika.
bkz:
http://www.zaman.com.tr/?hn=213509&bl=turkuaz
http://www.zaman.com.tr/?hn=209180&bl=sondakika
Scofield
10-27-2005, 10:11 AM
yine çirkeflik, yine kirli politika.
hala çirkeflik, hala kirli politika.
bkz:
http://www.zaman.com.tr/?hn=213509&bl=turkuaz
http://www.zaman.com.tr/?hn=209180&bl=sondakika
yahu sanki zaman gazetesinin ne b?k oldugunu bilmiyorsun =)) veya kimlerin elinde...
itashi
10-27-2005, 07:40 PM
yahu sanki zaman gazetesinin ne b?k oldugunu bilmiyorsun =)) veya kimlerin elinde...
gazetenin ne olduğu haberin doğruluğunu etkiler mi? bu haber yanlış diyenin alnını karışlarım.
avci03
10-28-2005, 04:06 AM
Turkiye Cumhuriyeti bizim bilim adamlarina Tubitak a da AMB nin yaptigi gibi ödenek ayirsa okey kabuldur. Fakat her mahalleye cami yapilmasi birinci tercih gibi görunuyor...
Güzel bir konu ama yine sacma,tarafli,yine siyasi icerekli bir cevab!!!
Camii leri kim yapar? Millet kendi topladiklariyla.Hic duydunmu camilere su veya bu kadar ödenek ayrildi diye? Sacmalamissin...
Konuya gelince...
Bizim bilgin gecinenlerimiz öyle bir araba nasil yapariz diye degilde nerden nasil kolay para kazaniriz diye düsünürler ;)
ba kubah
10-28-2005, 11:21 AM
ABD'nin kara kuvvetleri son derece gucsuzdur, bir Arap gerilla, bir Turk piyade, ABD'li parali askerden kat kat daha niteliklidir, bu yuzden ABD kara kuvvetlerini ne kadar guclendirirse guclendirsin asil nitelikli kuvvetleri Hava kuvvetleri olacaktir, DARPA muhendislerinin de havaciliga buyuk onem verdigi biliniyor.
Bu yuzden ABD ozellikle havacilikta cok hizli gelisiyor, hatta inanilmaz hizli gelisiyor, bakmayin bir dedenin tufekle longbow ucurduguna :D Adamlar uzaydan dunyayi vurma planlari yapiyorlar ve cok ciddi potansiyelleri var.ABD sivil havaciliga da buyuk onem veriyor, ama Turkiye daha cok onem veriyor, mesela THY her yil 1 haftalik ucretsiz kamp kuruyor.Fakat bizim ulkenin ekonomik olarak kalkinmasi lazimdir ki teknolojik ilerleme saglayabilsin.
Turkiye'de havaciligin gelismesi biraz zaman alacak, bunun sebeplerinden biri ucak yapmanin suc teskil etmesi.Isparta'da bir profesorumuz ucak yaptigi icin gozaltina alindi, oysa BMW'den motor getirtmisti, ciddi emek sarfetmisti.Gozaltina alindiktan sonra ucak falan kalmadi ortada tabii.
Cocukluktan beri havaciliga merakim var ve uzun suredir arkadaslarimla ariodinamik, mekanik ve basinc konusunda kafa patlatiyoruz, bor madeni hakkinda kitap yazmis olan Bunyamin Karakaya yakin arkadasim olur.Hayalimiz bor madeniyle calisan, tek kisilik savas ucagi. Hidrojen patlayici planimiz hazirda bulunmakta.En onemlisi, 200 milyona model ucak satilirken bizim projemizin maliyeti 100 ytl uzerinde oynuyor.Bunun anlami su, her rutbesiz piyadeye bir savas ucagi! Bu dunya tarihinde bir ilk olmali.Fakat pervaneye telif hakki odememiz gerekirse maliyet tavan yapabilir, guvenlik guclerinin hakli muhalefeti de cabasi.
Bir de soyle bir durum var, bizim memlekette vatandasa hayallerinizi anlatirken sIkIntI cekiyorsunuz, cunku aninda "olmaz oglum, o kadar kolay olsa elin profesoru yapar" cevabi veriliyor, halbuki bizim ogrencilerimize okullarda muthis seyler ogretiliyor, lise mezunu kisi okulda ogrendikleri ile neler yapamaz ki?
Mustafa Kemal'in sozunu biraz degistireyim; kafatasinda hayaller donen bireylerin herbiri birer rutbeli askerdir..
Scofield
10-28-2005, 11:40 AM
Güzel bir konu ama yine sacma,tarafli,yine siyasi icerekli bir cevab!!!
hani nerede? hangi aciklama seni bu dusunceye itiyor?
Camii leri kim yapar? Millet kendi topladiklariyla.Hic duydunmu camilere su veya bu kadar ödenek ayrildi diye? Sacmalamissin...
haber oku, hani göztepe parkini yikip cami yaptirma olayi vs...
Konuya gelince...
nihayet
Bizim bilgin gecinenlerimiz öyle bir araba nasil yapariz diye degilde nerden nasil kolay para kazaniriz diye düsünürler ;)
vayy beee .demek öyle. inan konuya acayip katkin oldu. cok guzel dusunce ve fikir paylastin. cok memnun olduk memnuniyet ile okuduk cok mantikla yazini. bravo doktor kim tutar seni :lol:
Scofield
10-28-2005, 11:46 AM
bakmayin bir dedenin tufekle longbow ucurduguna :D hehehhe o olayi asla unutmam daha saddam yikilmadan amcamin helikopteri dusurmesi olayi dedecagiz birde etrafta köylulerle poz vermisti o fotografi bulana 1 milyon dolar vereceeem =))
Adamlar uzaydan dunyayi vurma planlari yapiyorlar ve cok ciddi potansiyelleri var. bundan birkac kisiye bahsettim ama inandiramadim. bu konu gayet ciddi. adamlarin Nasa programlarinin icerigini kimse bilmez. hatta göktasi yönlendirme teknolojisi bile bulundugu fisildaniyor
Fakat bizim ulkenin ekonomik olarak kalkinmasi lazimdir ki teknolojik ilerleme saglayabilsin.
ben yavas yavas diyorum ama Aselsan ve TAI gibi sirketlerimizin teknolojisi gözleri buyuluyor gibi..
Cocukluktan beri havaciliga merakim var ve uzun suredir arkadaslarimla ariodinamik, mekanik ve basinc konusunda kafa patlatiyoruz, bor madeni hakkinda kitap yazmis olan Bunyamin Karakaya yakin arkadasim olur.Hayalimiz bor madeniyle calisan, tek kisilik savas ucagi. Hidrojen patlayici planimiz hazirda bulunmakta.En onemlisi, 200 milyona model ucak satilirken bizim projemizin maliyeti 100 ytl uzerinde oynuyor.Bunun anlami su, her rutbesiz piyadeye bir savas ucagi! Bu dunya tarihinde bir ilk olmali.Fakat pervaneye telif hakki odememiz gerekirse maliyet tavan yapabilir, guvenlik guclerinin hakli muhalefeti de cabasi.
sana saka gibi gelebilir ama dunya reservlerindeki en kaliteli bor minerali (ve dunyanin 70%'i) Turkiyede bulunmakta ve ben bunu daha once dusunmustum. biri cikar "salakmisin" der diye söyleyememistim =) anliyorum ki gayet mantikli bir plan.
Bir de soyle bir durum var, bizim memlekette vatandasa hayallerinizi anlatirken sIkIntI cekiyorsunuz, cunku aninda "olmaz oglum, o kadar kolay olsa elin profesoru yapar" cevabi veriliyor, halbuki bizim ogrencilerimize okullarda muthis seyler ogretiliyor, lise mezunu kisi okulda ogrendikleri ile neler yapamaz ki?
sansa bak, bu bölumu henuz okudum =)) dusuncelerimi yazmissin
ba kubah
10-28-2005, 11:54 AM
sana saka gibi gelebilir ama dunya reservlerindeki en kaliteli bor minerali (ve dunyanin 70%'i) Turkiyede bulunmakta ve ben bunu daha once dusunmustum. biri cikar "salakmisin" der diye söyleyememistim =) anliyorum ki gayet mantikli bir plan.
Evet bu dogru, borumuzu satmazsak gelecek bizimdir :D
bundan birkac kisiye bahsettim ama inandiramadim. bu konu gayet ciddi. adamlarin Nasa programlarinin icerigini kimse bilmez. hatta göktasi yönlendirme teknolojisi bile bulundugu fisildaniyor
Yakinda cikacak gercek zamanli savas oyunlarina goktaslari girerse hic sasirmayacagiz :D
Qarshi
10-28-2005, 12:25 PM
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~314@nvid~259587,00.asp
Daha sonrasında köylü büzük sıkınca doğruyu söylemek zorunda kalmıştı;)
Scofield
10-28-2005, 01:05 PM
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~314@nvid~259587,00.asp (http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid%7E314@nvid%7E259587,00.asp)
Daha sonrasında köylü büzük sıkınca doğruyu söylemek zorunda kalmıştı;) adam demis ki:
”Ben Apaçi ya da başka birşey düşürmedim. Her şey bir sabah erkenden tarlaya geldiğimde oldu."
Muhahahaha. Adam dun ekmis cok calismis, sabah gelmis tohumlardan bir Apache helikopter cikmis mubarek helal olsun.
Ne ekersen onu bicersin.:lol:
http://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,82732,00.gif
illegal
11-07-2005, 03:20 PM
ABD çalışıyor ve yapıyor biz çalışırsak biz de yaparız mı?
hidrojen yassah gardaşım uçak yapmak zaten yassah!
ba kubah
11-08-2005, 11:15 AM
hidrojen kullaniyoruz demedim, hidrojen patlayici plani dedim ;)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.