PDA

View Full Version : ABD, Kürdistan’ı resmen tanıyacak

Ahde Vefa
10-26-2005, 01:53 PM
ABD, Kürdistan’ı resmen tanıyacak

Barzani’nin ABD ziyaretinden sevinç duyan Talabani, “Bush, heyetimizi Irak Kürdistan’ı adıyla kabul etti” dedi.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber_resimleri/2005/10/26/m2.jpg
bi icerde hayvanat var bide disarda, bunlarda disarda olanlar

Mesud Barzani Beyaz Saray’da

K. Irak’ta yerel yönetimlerin başına getirilen Barzani ilk kez gittiği ABD’de Bush tarafından kabul edildi.

Oval Ofis’te Kürdistan tezgahı

Bush, Barzani’yi ‘Kürdistan başkanı’ sıfatıyla ağırlayarak, kurulacak bir Kürt devletine destek verdiklerini ortaya koydu.

Washington’da ABD Başkanı George Bush ile peşmerge reisi Mesud Barzani biraraya geldi. Bush, Barzani’yi Oval Ofis’te ‘Kürdistan bölge başkanı’ sıfatıyla ağırladı. Görüşmede, Irak’ta yapılan referandum ve Kuzey Irak’ta barındıralan PKK masaya yatırıldı. Bush ve Barzani’nin özellikle kurulması öngörülen Kürt devleti konusunu görüştükleri bildiriliyor. Kuzey Irak’ta bir Kürt devletinin kurulması için çalışan, bunun için Kerkük ve Telafer gibi Türkmen kentlerinde katliam yapan ABD’nin Barzani’ye özel ilgi göstermesinin, ‘Kürdistan’ın tanınması anlamına geldiğine dikkat çekildi. Özellikle Bush’un Barzani’yi ‘Kürdistan bölge başkanı’ olarak kabul etmesi bunun bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

TALABANİ MUTLU

Bush’un Barzani’yle biraraya gelmesi en çok ABD tarafından Irak’a Cumhurbaşkanı olarak atanan peşmerge reisi Celal Talabani’yi mutlu etti. Talabani, Barzani’nin ABD ziyaretinin ‘Irak Kürdistan kimliğinin ABD yönetimi tarafından bir çeşit tanınması’ anlamına geleceğini söyledi. Mesud Barzanin’nin Bush’la görüşmesinde PKK ile ilgili bilgi alışverişinde bulunması konusuna da değinen Talabani, Türkiye’ye akıl vermeye kalkarak, bölücülere af istedi. “PKK’lıların dağdan indirilmesinin tek yolunun ‘genel af’ olduğunu söyledi. Talabani bu açıklamasıyla PKK’ya yönelik bir operasyon yapılmayacağını da belirtmiş oldu.

Irak anayasası onaylandı

Kürdİstan’ın önünü açacak olan Irak anayasasının 15 ekimde yapılan referandumla onaylandığı açıklandı. Bağımsız Seçim Komisyonu yetkilisi Farid Ayar, düzenlediği basın toplantısında, nihai sonuçları açıklamadan önce, ‘’referandumun sonuçları ne olursa olsun, bu Irak’ı gerçek demokrasi yoluna sokmayı amaçlayan uygar bir adımdır’’ dedi. Ayar, seçim komisyonu yetkilileri ve seçimlerin denetlenmesi sürecine katılan BM’nin, oylamanın sonuçlarını etkileyecek bir yolsuzluk bulamadıklarını’’ söyledi. Ancak, Iraklı Sünniler, referandumda yolsuzluk olduğunu bildiriyorlar. Katılımın yüzde 63 olarak açıklandığı referandum, yeni anayasa ile birlikte federatif bir devlet yapısını ön görüyor. Bu da kuzey Irak’ta bir Kürt devletinin önünü açacak bir durum olarak görülüyor.

www.yenicaggazetesi.com.tr (http://www.yenicaggazetesi.com.tr)

Aybike
10-27-2005, 05:42 AM
Tiplere bak ya...:lol: :lol: :lol:

Oguzhan54
10-27-2005, 06:00 AM
Amerika resmen taniyacakta ne demek simdi?
kurdistan federal devletini kuran zaten Amerika!

asena
10-27-2005, 02:14 PM
Kurdistan kurulsa ilk biz tanisak!
Irak Turkmenleri ile Turkiye Kurtlerini degistirsek!Gibi bir fantazi ama fena degil.

Ahde Vefa
10-27-2005, 03:05 PM
Irak Turkmenleri ile Turkiye Kurtlerini degistirsek!Gibi bir fantazi ama fena degil.
:lol: Alemsiniz efendim

Redd-i İlhak
10-27-2005, 04:54 PM
Tiplere bak ya...:lol: :lol: :lol:

Ne oldukları belli bunların Beyefendiliği kim kaybetti bunlar bulacak,hırboydular hırbo kalacaklar...

Tengrikut
10-27-2005, 05:17 PM
http://www.judstud.se/cgi-bin/subavd.cgi

http://www.judstud.se/cgi-bin/bilder/4-showbigpicture.cgi?picture=../../bilder/bildkataloger/events/2005-04-20_-_First_Joint_Demonstration/gemensamma%20demo%20002.jpg

avci03
10-28-2005, 04:12 AM
http://www.judstud.se/cgi-bin/subavd.cgi

http://www.judstud.se/cgi-bin/bilder/4-showbigpicture.cgi?picture=../../bilder/bildkataloger/events/2005-04-20_-_First_Joint_Demonstration/gemensamma%20demo%20002.jpg

Hersey bu iki fotografda apacik görünüyor demi,sagoldost paylastigin icin.

avci03
10-28-2005, 04:13 AM

Kerkükü Kürtlere teslim et 15 sene sonra Türkiyeyi satin alsinlar,ordaki petrolle,hmmm pekde iyi bir fantaziye benzemiyor ne dersin?

Torcoman
10-31-2005, 03:43 AM

Türkmenlerin Türkiyeye getirilmesi ise bence fantazi değil, bir savaş nedenidir
Turkmenlerin eziyet cekmesine daha ne kadar seyirci kalacagız

Mesud_Barzani
10-31-2005, 03:53 AM
Helaw turkler :lol: :lol:
Kurdistan bagimsiz buyuk bir davlet olcak, Bush ve ABDye cok tesekkurler ;)

Torcoman
10-31-2005, 03:59 AM

tesekkurler tabi,

dogacak cocuklarınıza dikkat edinde amerikalı veya ,ingiliz askerlerine benzer bişey olmasın
haha, karılarızını ve analarınızıda evde tek bırakmayın, zuahaha

bes para etmez gt yalakaları, tarih boyunca gt yaladınız, cocuklarınızada bu özelliklerinizi aynen geçirin,(tabi yarı amerikan cocuklarınıza)
essek kafalı kekolar sizi

türkmenlere yaptığınızı fitil fitil burnunuzdan getirecek Türk ordusu, yanlızca bekleyin, sigortanın atmasını bekliyoruz hep beraber, senin deden(yani o.ç barzaninin dedesi) Türkmen bebeklere kundakta neler yaptıysa aynısını siz kırolara yapacağız, hemde kadın çocul çocuk demeden

Qarama
10-31-2005, 04:04 AM

bende iyi bir fikra biliyorum :D

kürtler nasa'yla ortak i$ yapacaklarmi$ biliyormusun niye? cünkü kendi devletleri hic olmadigi olmuyor ve olamiyacagi icin nasa dakiler üzülmü$ler bari Marsda bir devlet kurun demi$ler :D

Mesud_Barzani
10-31-2005, 04:05 AM
tesekkurler tabi,

dogacak cocuklarınıza dikkat edinde amerikalı veya ,ingiliz askerlerine benzer bişey olmasın
haha, karılarızını ve analarınızıda evde tek bırakmayın, zuahaha

bes para etmez gt yalakaları, tarih boyunca gt yaladınız, cocuklarınızada bu özelliklerinizi aynen geçirin,(tabi yarı amerikan cocuklarınıza)
essek kafalı kekolar sizi

türkmenlere yaptığınızı fitil fitil burnunuzdan getirecek Türk ordusu, yanlızca bekleyin, sigortanın atmasını bekliyoruz hep beraber, senin deden(yani o.ç barzaninin dedesi) Türkmen bebeklere kundakta neler yaptıysa aynısını siz kırolara yapacağız, hemde kadın çocul çocuk demeden

yakismadi torcoman :twisted:

No one can break our will to live in our land, when we have perpetual alliance with countries who respect this will? only USA, and EU!!!!! :evil:

Bilge_Kagan
10-31-2005, 04:27 AM
Forumda kufur ve hakaret yasaktir.

Eger seviyeli tartisacaksaniz, tartisin. Yoksa baslik kilitlenecek.

asena
10-31-2005, 05:02 AM
Kerkükü Kürtlere teslim et 15 sene sonra Türkiyeyi satin alsinlar,ordaki petrolle,hmmm pekde iyi bir fantaziye benzemiyor ne dersin?
Kerkuk Turk kenti olabilir.ama 80 seneden fazladir Turkiye topragi degil.
Iraklinin elindeyken ses yoktu,su anda sozde kurtlerin elinde denilse de ABDnin ve ingilizlerin elinde olmasina da ses olmamali.
Hatta Kurtlerin elinde olunmasina da.Bizim degilse,yapilacak birsey yok.Benim icin oradaki turklerin onemi var.Katledilmeden Turkiye'ye gelmeleri,ve iraga gitmek isteyen Kurtlerle degistirme anlasmalari yapilmali.

Scofield
10-31-2005, 05:40 AM
Kerkukte direnis artiyor. hatirlarmisiniz birisi bir savas muhabirinin haberini vermisti buraya, bilmiyorum asena miydi o. birkac gun sonra o makaleyi dogrular nitelikte bir haber cikti basinda. umarim turkmenler direnisi asla birakmaz. boylece kerkuk turkmenlerde kalir tek temennim

asena
10-31-2005, 05:46 AM
Kerkuk ne Turkmenlere ne de Kurtlere yar edilir.Ama insanlari yurtlarindan ediyorlarsa Kurtler,Turkiye'de Turkiye'deki kurtleri turkiye'den edebilir.
Bu koz elimizde varken hala kullanmamamizi anlayamiyorum.

Scofield
10-31-2005, 06:09 AM
Kerkuk ne Turkmenlere ne de Kurtlere yar edilir.Ama insanlari yurtlarindan ediyorlarsa Kurtler,Turkiye'de Turkiye'deki kurtleri turkiye'den edebilir.
Bu koz elimizde varken hala kullanmamamizi anlayamiyorum.o kozlarimizi kullanmak icin care parmaklarimizin ucunda. murekkebi dogru yere basmamiz lazim =))

Torcoman
10-31-2005, 06:29 AM
bende iyi bir fikra biliyorum :D

kürtler nasa'yla ortak i$ yapacaklarmi$ biliyormusun niye? cünkü kendi devletleri hic olmadigi olmuyor ve olamiyacagi icin nasa dakiler üzülmü$ler bari Marsda bir devlet kurun demi$ler :D

yok yaw , bence marsa yollamazlar
kürtler orda kafayı yer, çünkü orada
ne terör yapacak bir ülke var,ne öldürecek bir insan, ne asalak gibi yaşacakları bir vatan, nede isyan çıkaracakları bir yer var
vallahi marsa giden kürt 2 dk de kafayı yer

nasa ile kürtler yanlızca bir konuda işbirliği yapabilir, uzaydan aşağıya-yukarıya tükürme projesi:D

Torcoman
10-31-2005, 06:34 AM

mod luk görevine tam adamını seçmişler,
çok mu aradılar ne
bilge kağan, istediğine ceza yaz ,istemediğine yazma, canın ne istiyosa takıl

Bilge_Kagan
10-31-2005, 06:41 AM
Forumda konuyla ilgisiz gereksiz ve kisisel tartismaya yonelik iletiler atmak yasaktir.

Eger uzatirsaniz, basligi kilitlemek zorunda kalacagim.

Ahde Vefa
11-01-2005, 02:39 AM
Harbiden başlık'ın içine etmişşiniz haa.... Konuyu iyi saptırıyorsunuz, "iyi" ırkçılık yapıyorsunuz, ama bir mantıklı şey çıkmıyor.

Bir tane `PKKcı` Kürt gelmiş forum`a. O düşünmeden "Kürdistan" olucak falan filan diye ötüyor, sizde aynı terbiyessizlik'le cevap veriyorsunuz, ırkçılık yapıyorsunuz.

LÜTFEN ama, bu forumdaki ırkçılıktan bıktım, küfür'den bıktım....

v`esselam

Destankutluhan
11-01-2005, 03:35 AM
Barzani ailesinin ta basindan beri Israil ve Yahudilerle iliskisi cok ic icedir. Bunu herkes biliyor. Israil dogal olarak orada yari-bagimsiz ya da bagimsiz bir Kurd devletinin kurulmasinda cok etkin bir rolu, nufuslari pek de azimsanmayacak olan Yahudi Kurdler tarafindan, icra etmektedir. Israil Savunma Bakanliginin bazi ust duzey komutanlari bile Kurd Yahudilerdir. Hatta bazi Kurdler Yahudiligi, Yahudi Kurdlerle akrabalik temelinde, kendilerine din olarak secmislerdir. Pek cok Kurd ise Yahudiligi Islama tercih ettigini artik acik secik soylemektedir.
Kerkuk petrolleri icin ( ki Hayfa'ya goturecek boru hattinin tamiri baslamistir bile), guvenlik icin, bolge ve BOP icin elverisli tarihi ortam dolayisiyla simdi mevcuttur. Bu arada, Barzani'nin ABD ve Ingiltere gezilerinin organizatorlerinin arkasinda da Yahudiler bulunmaktadir.

Irak'ta bir Kurdistan Federesi ise artik fiilen mevcuttur. Turkiye'nin veya bizim yapabilecegimiz pek bir sey yok. Varliklarini surdurmenin tek yolunun da komuslarinin ic islerine mudahale edecek soylem ve eylemlerden kacinmak oldugunu onlar da gayet iyi biliyorlar. Bu sekilde davrandiklari, isbirligine girdikleri, Kerkuk ve havalisinde Turkmen Ozerk Bolgesi kuruldugu surece onlarla cok ciddi sorunumuz olacagini da sanmiyorum. Kurdler akilli oynarlarsa Turkiye'den destek bile gorurler. Ama tutar da guclerini fazla hesaplamaya baslar ve hulyalara girerlerse "Dimyad'a prince giderken evdeki bulgurdan da olurlar. Bu da onlarin tercihi.

En sakat olan sey Kurd Diasporasinin korkunc bir Turk dusmanligina girismis olmasidir. Inanilmaz derecelere varmis piskolojik bir vakiaadir. Diaspora Ermenilerin yolundan gitmektedir. Yarin bugun bizi de soykirim yaptiniz diye soylerlerse sasirmamak lazim.

Sonucta herke kendi oyununu oynar. Bizim amacimiz ise ekonomisiyle, gelismisligiyle, demokrasisiyle guclu bir Turkiye ve mutlu bir halk yaratmaktir. Otesinde nihai hedef Buyuk Turan Devletleri Birliginin gerceklesmesi olmalidir.

Gel gor ki once kendi icimizde birlik olmamiz lazim. Bu da Turklerin en zor basardigi seydir. Basarinca da hep zirvede olmustur. Bunu bizden iyi bilen "otekiler" ise ellerinden geleni yapmaya birligimize engel olmaya devam ediyorlar. Irak ile AB ile uyutulurken Koca Turan ulkesi hizla Rusya, Cin ve ABD-Bati'nin gudumune dogru kaymaktadir.

Mesud_Barzani
11-01-2005, 05:14 AM
Harbiden başlık'ın içine etmişşiniz haa.... Konuyu iyi saptırıyorsunuz, "iyi" ırkçılık yapıyorsunuz, ama bir mantıklı şey çıkmıyor.

Bir tane `PKKcı` Kürt gelmiş forum`a. O düşünmeden "Kürdistan" olucak falan filan diye ötüyor, sizde aynı terbiyessizlik'le cevap veriyorsunuz, ırkçılık yapıyorsunuz.

LÜTFEN ama, bu forumdaki ırkçılıktan bıktım, küfür'den bıktım....

v`esselam

kurdistan buyuk bir bagimsiz devlet olacak desem terbiyessizlikmi aceba´??????????? :evil:

Scofield
11-01-2005, 05:21 AM
kurdistan buyuk bir bagimsiz devlet olacak desem terbiyessizlikmi aceba´??????????? :evil: Tamam Irak sinirlarinda Ozerklik olarak baslanildi, federalizm cart curt derken resmen bagimsiz bir ulke olacak gibi.

Ben diyorum ki, kurdistan kurulsun aslinda, ama yalnizca Irak sinirlari icerisinde.

Bunun icin anlasma maddeleri soyle olacak:

*eski irak/yeni kurdistandaki butun Turkmenler Turkiyeye getirilecek
*Turkiyedeki kurtlerin 100% 'u kurdistana aktarilacak
*Turkiyeden bir karis toprak dahi verilmeyecek
*Turkiye asla kurdistani isgal ile tehdid etmeyecek
*Kacak girisler yapilirsa, Turkiye Cumhuriyetini tehdid eder eglemler goruldugu takdirde sinir otesi operasyonlar yapilacak (bu da bir onceki maddeyi eritecek) ve gerektiginde pesmerge kamplari bombalanarak gozaltinda tutulacak.
*Kurdistana cok agir Vize uygulanacak. Bir kurt, kurdistandan Turkiyeye giris yapmak istiyorsa cok guclu gerekcelere sahip olacak. Hatta bazen isadamlari bile alinmayacak
*Nehirlerimizden gelen sular kurdistana para ile verilecek!
*Petrol hatti kapatilacak, Irak ile ticaret iliskileri tamamen kesilecek.

Mesud_Barzani
11-01-2005, 05:29 AM
Tamam Irak sinirlarinda Ozerklik olarak baslanildi, federalizm cart curt derken resmen bagimsiz bir ulke olacak gibi.

Ben diyorum ki, kurdistan kurulsun aslinda, ama yalnizca Irak sinirlari icerisinde.

*Kacak girisler yapilirsa, Turkiye Cumhuriyetini tehdid eder eglemler goruldugu takdirde sinir otesi operasyonlar yapilacak (bu da bir onceki maddeyi eritecek) ve gerektiginde pesmerge kamplari bombalanarak gozaltinda tutulacak.
*Kurdistana cok agir Vize uygulanacak. Bir kurt, kurdistandan Turkiyeye giris yapmak istiyorsa cok guclu gerekcelere sahip olacak. Hatta bazen isadamlari bile alinmayacak

tesekkur agabey cok shey ogrendim simdi;)

Ahde Vefa
11-01-2005, 12:29 PM
kurdistan buyuk bir bagimsiz devlet olacak desem terbiyessizlikmi aceba´??????????? :evil:
`Kitapsız Kekostan Devleti` güzel olur haa :cool:

Torcoman
11-01-2005, 01:14 PM

bu yanlızca bizim işimize geleceğinden bu maddelerin faaliyete geçmesi imkansız ,sence hangi kürt beleşe konduğu AB seviyesine gelmiş bir ülkeden kopmak-taşınmak isteyecek

tabiki hiçbiri

bende bu şartlar altında kürtistanın kurulmasına karşı değilim, ama bu şartlar imkansıza yakın şeyler, AKP nin kurucularından PKK lı Zapsu veya devlet birimlerimizdeki ABD AB,Rusya malları bu duruma ne derler acaba...tabiki onların dediği olur

Scofield
11-01-2005, 05:28 PM
bu yanlızca bizim işimize geleceğinden bu maddelerin faaliyete geçmesi imkansız ,sence hangi kürt beleşe konduğu AB seviyesine gelmiş bir ülkeden kopmak-taşınmak isteyecek

tabiki hiçbiri

bende bu şartlar altında kürtistanın kurulmasına karşı değilim, ama bu şartlar imkansıza yakın şeyler, AKP nin kurucularından PKK lı Zapsu veya devlet birimlerimizdeki ABD AB,Rusya malları bu duruma ne derler acaba...tabiki onların dediği olur
deginmek istedigim nokta su, madem baski istemiyorlar madem bagimsiz kendi vatanlarini istiyorlar gitsinler gercek kurdistana, haritanin en buyuk bolumu irakta mevcud. orada daha kaliteli yasayabileceklerinden eminim. petrol zengini yoreler kurdistan dedikleri yer. Turkiyedeki kesimin o kadar fazla bollugu yok. ama mineral bakimindan zengindir.

oradaki turkmenleri de harcatmamaliyiz. eminimki onlarda turkmenleri istemiyorlar kurdistan dedikleri irak topraklarinda. isler karsilikli isler. biz onlara akraba kardeslerini teslim edecegiz onlar da bizimkileri bize. :P Turk dusmanlari madem, kurdistandan kimseye vize verilmeyecek. coook agir sartlar aranacak. israil amerikanin yaptigi gibi. Amerika Ingiltereye bile vize uyguluyor artik.

Torcoman
11-01-2005, 05:42 PM
güneydoğu anadolu kürtlerin değil, onları topraklarımızdan çıkarmamız bizim en doğal hakkımız, ben onların anavatanları kürdistana gönderilmesinden, ama bunu hangi kürt ister, onların gözü istanbul izmir gibi yerlerde, zaten kürtlerin ailevi politikası, göç et-çoğal-mahvet değilmi?
bunu yıllardır gördük görüyoruz, bence bu saatten sonra atılacak adımlar pek bir ie yaramaz, ne de olsa artık Osmanlı değil kopenhag kriterleri var, mecburen bu adamların virüscülük oynamasına göz yumacağız

Türkmenler ise ne yapıp edilip Türkiyeye yerleştirilmeli, bunun için gereken adımları atmak(insan-değişimi) çok kolay bir şekilde yapılabilir, ama dediğim gibi AKP de kürtçü, AB de ,ABD de, ne yazıkki ki oradaki katliamlara seyirci kalmayı seçen halkımızda... dolayısıyla adamların kürdistanı kurmaları kontigaranti olduğu için Türkiyeyi de ele geçirme istekleri var, bunu hepimiz adamların heryer yayılmasından görüyoruz, böylece kürtlerin en büyük populasyonu küristandan sonra Türkiyede olacak, ve bu da tüm kürtlere sonsuz imkanlar sunacak, adamlar bu yüzden işi ağırdan ve sağlam alıyorlar

Scofield
11-01-2005, 05:46 PM
güneydoğu anadolu kürtlerin değil, onları topraklarımızdan çıkarmamız bizim en doğal hakkımız, ben onların anavatanları kürdistana gönderilmesinden, ama bunu hangi kürt ister, onların gözü istanbul izmir gibi yerlerde, zaten kürtlerin ailevi politikası, göç et-çoğal-mahvet değilmi?
bunu yıllardır gördük görüyoruz, bence bu saatten sonra atılacak adımlar pek bir ie yaramaz, ne de olsa artık Osmanlı değil kopenhag kriterleri var, mecburen bu adamların virüscülük oynamasına göz yumacağız

Türkmenler ise ne yapıp edilip Türkiyeye yerleştirilmeli, bunun için gereken adımları atmak(insan-değişimi) çok kolay bir şekilde yapılabilir, ama dediğim gibi AKP de kürtçü, AB de ,ABD de, ne yazıkki ki oradaki katliamlara seyirci kalmayı seçen halkımızda... dolayısıyla adamların kürdistanı kurmaları kontigaranti olduğu için Türkiyeyi de ele geçirme istekleri var, bunu hepimiz adamların heryer yayılmasından görüyoruz, böylece kürtlerin en büyük populasyonu küristandan sonra Türkiyede olacak, ve bu da tüm kürtlere sonsuz imkanlar sunacak, adamlar bu yüzden işi ağırdan ve sağlam alıyorlar
ben diyorum ki eger bu AB isi yatsaydi yazdigimin tamami olmasa bile yavasca bir bir gerceklesebilirdi. bir ihtimal. hala AB'den kopma gibi bir umidim var. Sadece gelecek secimleri sabirsizlikla bekliyorum. IStanbul Ankara gibi yerlerden de kolayca silinebileceklerini dusunuyorum. En azindan egitimlerini paralarini kendi miletlerine harcasinlar, vergilerini kurdistana versinler. eger kurdistani hakettiklerini dusunuyorlar ise.

ise bir de su acidan bakalim. onlarda baskisiz bir ortam ariyorlar. Turkiyede kaldiklari surece olumcul baskilara devam edilecektir. kendilerini rahat hissettikleri kurdistana gitmeyi cok isteyeceklerdir. arada bir zorluk cikaran var ise buna guc ile mudahele edebiliriz. ama dedigim gibi, AB gibi himayecilik mandaciliktan kurtulmamiz lazim bir sekilde

asena
11-01-2005, 06:33 PM
Sonucta devir anlasmalar devri.Savascilik genlerimizde vardi,savaslarin hukum surdugu zamanda da bizler hukumdardik.Ancak bitti iste.

Anlasmada,turkiye'deki malvarliklari devlet veyahut satislarca kurt asilli turk vatandaslarina,eger kurdistana gitmek istiyorlarsa verilme garantisi verilsin.Kulaga hos geliyor iki taraf icin de.

ama...

Ornegin Kurt olmasindan dolayi degil(gerci Kurt) ancak adi da hos olmayan slere(pkkya maddi destek saglama gibi) bulasmis olan Halis toprak...
Toprak Holdingi kapatir mi?Adam salak mi?
hadi diyelim Sabancisi vssi aldi bu adamin holdingini,o adam Kurdistan'a gittiginde ne uretecek,ne satacak?Hic sanmiyorum,basbas bagiran delikanlilarin paranin kokusuna alismisliga teslim olmayacaklarini.

Hamallik yapan Kurt asilli turkiye vatandaslari dahil kurdistana gitmezler.Burda iki ekmege talimken,orada zamanin afrikasini yasayacaklarini hepsi bilirler.Petrollerin kendilerine 1 kurus olarak donmeyecegini anlarlar.

Iste,o degisim anlasmalar ciksin,gorursunuz kurtler bizden cok turk olduklarini iddia edecekler.Cunku kim ne derse desin,hayat Turkiye'de.Yeter ki anlasmalarda zorlama olmasin.Ancak gitmeyi reddedenler de bundan boyle ayriliktan,Turk asilli vatandaslardan daha fazla arzu ettikleri haklardan bahsetmesin.

Scofield
11-02-2005, 12:57 AM
Asena
Turkiyeye madem o kadar yatirim yapmis, madem dogudan farkli metropolitan memlekette, vergisini de sonuna kadar oduyor, o zaman bence de pek sakincasi yoktur. Cunku pis islere bulasmamis adam ise ve de artik bir kere bu yolda devam etmyi secmis ve Turkiye cumhuriyetine vergi odemeyi kabul etmisse bu tur insanlari bahrimiza basacak kadar insanciliz da.

Olduk mu o kadar da kati olmamamiz lazim.

(yahu bende $$$ lari duyunca hemen dondum ehehehehe, yok yok)

Destankutluhan
11-02-2005, 05:43 AM
Burada ilginc ilginc oneriler getiriliyor. Herseyden once bir konuda gorus birligine varmamiz gerekiyor; Anavatan Kurdistan derken buyuk bir yanlisliga dusuyorsunuz. Kurdistan diye bir "Anavatan" yoktur ! Sadece ve sadece yaratilmaya calisilan bir algilatmadir. Tarihin Kurdlere olan cilvesininin ceremesini bizler cekemeyiz.
Kurdler gocebe Farsi bir topluluktur. Iclerinde Sorani, Kurmanc, Zaza (daha cok Partlarla ilgili) gibi etnik unsurlarin ve dahi bazi eksi gocebe Turk boylarinin oldugu bir topluluk. Simdilerde bir Kurdistan dayatmasi artarak suruyor. Bu Batinin Serv'den beri yapmaya calistigi bir seydir. TC kurulurken bile Kurdlerin nufusu toplam nufusun %10'u bile degildir. Nufuslarinin artmasi, gocebe ozellikleriyle simdi genis bir cografyaya yayilmislar, buralar mi Kurdistan ? Ya da Anavatan ?
Bakin, Ermenilerin surulmesinden once Guneydogu Anadoluda bugun oldugu gibi herhangi bir Kurd nufusu cogunlugu yoktur. Erzincan, Van, Bitlis, Diyarbakir ve dahi Urfa'da da durum budur. Sonradan Ermenilerden bosalan yerleri dogal olarak doldurmuslar ve bu duruma gelinmis. Bunlari bu sekilde bilelim.

Simdi bir Kurdistan olgusu meydana gelmisse bunun bizimle toprak baglaminda bir alakasi olamaz. Kaldi ki Musul ve Kerkuk bizim icin kaybedilmis topraklardir. Misak-i Millinin bir parcasidir. Yarin bugun Irak parcalanirsa TC'nin buralarda hukumranlik iddia etmesi yasaldir. Cunku BM'nin tanimasiyla Irak leyhine kaybedilmis olan bu topraklar ortada Irak olmayinca dogal olarak tekrar bizim hukumranligimizda olmalidir.

Elbette bunlarla sakin Kurdlere karsi bir garezim oldugu anlasilmasin. Bilakis onlari Akraba bir topluluk olarak gormek isterim. Ancak Kurdculerin ve asiri Kurd milliyetcilerinin Turk Halkina kustugu kin ve nefreti gozardi edemeyiz. Onlar bizim birligimize ve topragimiza goz dikmislerdir. Bati'nin da yardimiyla birseyler yapmaya calisiyorlar. Onemli olan bizim durusumuzdur.

Ikinci olarak "Turkmenler Turkiye'ye gelsin, Kurdler gitsin" vs deniyor. Kusura kalmayin ama sanirim daha cok "toy"sunuz. Bu aklinizdan bile gecmemeli. Oralar Turkmen Yurdudur ve Turkmenler orada kazanabilecekleri en yuksek hakki kazanarak yasamalidirlar. Gelisip guclenmeleri icin de basta Turkiye olmak uzere tum Turan dunyasinin destek olmasi lazimdir.

Gelismelere engel olamayacagimizda bir Kurdistan realitesini hepimiz gorsek de bu isim bizim sinirlarimizda sona erer. Eger akilli davranirlarsa bu sanslarini kullanirlar yok yine tarihteki hatalarini tekrar etmeye baslarlarsa sonuc bellidir: Husran.

Sevgilerimle

asena
11-02-2005, 05:50 AM
Asena
Turkiyeye madem o kadar yatirim yapmis, madem dogudan farkli metropolitan memlekette, vergisini de sonuna kadar oduyor, o zaman bence de pek sakincasi yoktur. Cunku pis islere bulasmamis adam ise ve de artik bir kere bu yolda devam etmyi secmis ve Turkiye cumhuriyetine vergi odemeyi kabul etmisse bu tur insanlari bahrimiza basacak kadar insanciliz da.

Olduk mu o kadar da kati olmamamiz lazim.

(yahu bende $$$ lari duyunca hemen dondum ehehehehe, yok yok)

sanirim gozunden kacmis
Halip Toprak PKKya ekonomik yardimda bulunmaktan dolayi yargilandi ancak delil yetersizliginden bir yere varilamadi

Micheal Jackson da temizlenmisti.Ne alaka demeyin.

Tengrikut
11-02-2005, 06:02 AM

Amerikan usagi yahudi barzanin sayfada Türk dusmani propogandasina izin verdigin yetmiyormus gibi turcomani uyariyorsun.Bu isi anca kürtcüler ya da kürt saidin sakirtleri yapar.

Tengrikut
11-02-2005, 06:06 AM
UĞUR İPEKÇİ(HABERTÜRK)

KÜRDİSTANLI YAHUDİLER'
Gazeteci Kömürcü, Washington Post’ta (2 Şubat 2003) yer alan bir makaledeki ”ince mesajı” bizlere aktardı.
Makaleyi Loolwa Khazzoom adlı bir Yahudi kaleme almıştı. Diyordu ki, ”İsrail’de doğdum, ABD’de de yaşıyorum ama benim vatanım Irak/ Mezopotamya! Zaten ilk Yahudiler bu topraklarda yaşadı. Hala benim aksanım Arap İbranidir!” Yazının meali bu.

Bu not aklınızda bulunsun.

Hürriyet Gazetesi dün, Tarih ve Düşünce Dergisi’nin kapağını haber yaptı: Hahamların Torunu: Barzaniler!

Tarih ve Düşünce dergisi ve Hürriyet’e göre adını özellikle bugünlerde sık sık duydugunuz Mesut Barzani aslen Yahudi’ydi.

Dergiye bu çalışmayı yazan kişi Konya Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu Ahmet Uçar’dı.

”Amatör” bir tarihçi olan bendeniz, Ahmet Uçar adını daha önce hiç duymamış, görmemiştim. Yazısını okuyunca çok şaşırdım.

Şaşırmamın nedeni Barzani ailesinin Yahudi çıkması değil.

Geçen hafta Ankara’da Yalçın Küçük’ün konuğu oldum.

Kendisi bir süredir Kürt Yahudiler konusunda çalışma yapıyor. Kitap bir aksilik olmazsa yakında piyasada olacak.

Yalçın Küçük de Barzani Ailesi’nin Yahudi kökenli olduğunu söylüyor.

Ayrıca Türkiye’de hayli ünlü olan Bedirhan Aşireti’nin de Yahudi olduğunu ıspatlamaya çalışıyor.

Daha fazla ayrıntı vermeyeyim, görünen o ki, Yalçın Küçük’ün kitabı hayli sansasyon yaratacak.

Düşünsenize Musa Anter’den Cüneyt Zapzu’ya kadar kamuoyunun tanıdığı birçok isim Bedirhan Aşireti’ne mensup.
Ara hatırlatma: Cüneyt Zapzu’nun şirketleri Caprı Sun ve BİM’in çoğunluk hisseleri bir Yahudi şirketi olan Merylnch Uluslararası Yatırıma aittir.
Efendim! Ne dediniz!

AKP’lilerin ABD seyahatlerinde sık sık görüştüğü kişi, think thank, vakıf vs. çoğunluğunun Yahudi olmasıyla, bu organizasyonları planlayan Cüneyt Zapsu arasında nasıl bir ilişki vardır?

Konumuz bu değildir, geçelim…

Ve dönelim biz ”Kürdistanlı Yahudiler” meselesine…

Gazeteci Güler Kömürcü’nün yazılarını sakın kaçırmayın. Ama kendisinin bir özelliği vardır, söylediklerini hep satır aralarına saklar. Onun makalelerini bulmaca çözer gibi okuyacaksınız.

Baksanıza, Washington Post’taki yazıyı sanki bizim gözümüze sokmak için alıntılıyor.

Gazeteci kömürcü diyor ki, ”kardeşlerim, canlarım, Musul-Kerkük bizimdir hikayelerini bir kenara bırakın. Oranın asıl sahipleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı bile.”

Onların kim olduğunu da artık anlamışsınızdır!

Bu topraklarda 10 yıldır hep söyleniyor, yazılıyor: ”Amerika, Kuzey Irak’ta Kürdistan’ı kuracaktır!”

Bu konuda ”sağır sultan” bile yorum yaptı.

Ancak. Soru şu:

Kürdistan’ı kim kuracaktır?

a) Kürtler

b) Kürdistanlı Yahudiler.

”Kürdistanlı Yahudiler” meselesine bir kez daha döneyim...

Ahmet Uçar, Tarih ve Düşünce dergisine yazdığı makalede A.Medyalı isimli birinin yazdığı ”Kürt Yahudiler” adlı kitaptan yararlandığını söylüyor.

Düzelteyim: A.Medyalı’nın kitabının adı, ”Kürt Yahudiler” değil, ”Kürdistanlı Yahudiler.”

A.Medyalı takma isim. Musa Anter’in anısına yazılan kitap, 1992 yılında Berham yayınlarından çıktı. Bu yayınevinin merkezi İsveç’te bulunuyor.

Hayli ilginç bir çalışma olan bu kitaptaki bilgileri sizlere yarın aktaracağım. Göreceksiniz Musul Kerkük’ün sahiplerinin kimler olduğunu!

Hişşşt, Türkiye uyuma!..

Kaynak:http://www.haberturk.com/yazarlar.haberturk?pid=2033&@=82384
----
Kürtçe konuşan ve Arap gibi yaşayan, Yahudiler!..

Öncelikli not: Yahudi meslekdaşlarım, çalışma arkadaşlarım, dostlarım, komşularım vardır. Hepsini severim. Kesinlikle anti-semitik biri değilim.

Lütfen bu notu anımsayarak makaleyi okuyunuz…

Gerek ”Tarih ve Düşünce”dergisinde ”Barzani Yahudidir” diyen Ahmet Uçar, gerekse ”Kürdistanlı Yahudiler” kitabında benzer konuyu işleyen Dr.A.Medyalı’nın kaynakları birbirine benzemektedir.

Her ikisi de, İbrani dili profesörü Yona Sabar’ın, ”The Folk Literature of the Kurdistani Jews: An Anthology” (Kürdistan Yahudilerinin Halk Edebiyatı: Antaloji) adlı eserinden yararlanmaktadır.

Prof. Sabar’ın Kürdistan Yahudileriyle ilgili olarak toplam 18 kitabı vardır.

Peki Prof. Sabar’ın kaynakları nedir?

Zaho kökenli Sabar’ın araştırma kaynakları 12 yüzyıla kadar iniyor. 1170 yılında Mezopatomya’yı gezen Haham Benjamin, Prof. Sabar’ın en önemli bilgi kaynaklarından biri. Onu diğer gezginlerin seyahatnameleri takip ediyor:

Tudelalı Benjamin, Ratisbonlu Pethaiah, Yemen Yahudisi Yahya El-Zahiri, Ben Jacob, Ben Zvi, Haham David liste uzayıp gidiyor…

Peki tüm bu kaynaklar ne diyor?

Kürdistan Yahidilerinin tarihi günümüzden 2 bin 700 yıl öncesine dayanmaktadır. M.Ö. 722 yılında İsrail’in kuzeyinde yaşayan 10 Yahudi kabilesi Asurlular tarafından bugünkü Kuzey Irak ve Batı İran sınırlarına sürgün edildi. Ayrıca İsrail’in güneyinde yaşayan 2 Yahudi kabilesi de Babilliler tarafından aynı bölgeye sürüldü.

Ama biz çok eskilere, MS 40 yılında, Yahudi dinini benimsemiş, Dicle Nehri ile Büyük Zap arasında kurulan Adiebene (Adiabenos) Krallığı’na filan gitmeyelim.

Ama minicik bir ekleme yapayım: Bu krallığın başkenti Arwil’di. Yani Erbil.

Size daha yakın tarihsel kaynaklarından bahsedeyim.

Bölgeyi 1827 yılında gezen Haham David’e göre bölgedeki Yahudi nüfusu şöyleydi:

Yer Nüfus (Aile) Sinagog

Zaho 600 1

Musul 600 1

Dahok 10 1

Amadiye 200 2

Erbil 200 2

Liste uzun. Sonuçta 1827 yılında bölgede 1.875Yahudi aile yaşıyor. Toplam 15 sinagog bulunuyor.

İstatistikle filan kafanızı fazla karıştırmak istemiyorum Ama iki veriyi daha aktarmama izin verin.

Irak ile Türkiye arasındaki sınır sorununu çözmek için, 30 Eylül 1924 tarihinde oluşturulan Milletler Cemiyeti raporuna göre, o tarihte, Erbil’de 2 bin 750, Musul’da 7 bin 550 (liste uzun) Yahudi bulunuyordu.

Biraz daha yakın tarihe gelelim:

EEJ, ”Kurdıstan” adlı, İsrail tarafından 1972 yılında hazırlanan rapora göre, 1947 yılında, Erbil’de 3 bin 109; Kerkük’te 4 bin 42; Musul’da 10 bin 345 ve Sülaymaniye’de 2 bin 271 Yahudi yaşıyordu.

Uzatmayayım. Rakam konusunda farklılıklar olmasına rağmen, hepsi bir gerçeğin altını çiziyor: Başta Musul ve Kerkük olmak üzere bölgede azımsanmayacak kadar Yahudi nüfusu vardır.

İsrail Devleti kurulduktan sonra, 1950’lili yılların başında bölgeden büyük bir göç başlıyor.

İsrail’deki Kürt Yahudileri Ulusal Örgütü (The National Organization of Kurdish Jews in İsrail) Başkanı Habib Şimoni’nin 1973 yılında açıkladığı rakama göre,İsrail’de, Mezopotamya’dan göç etmiş 90 bin Kürt Yahudisi vardı.

Gazeteci Yazar Pamela Kidron 1988 yılında kaleme aldığı makalesinde, bu rakamın 150 bin olduğunu belirtiyor. (15.1.1988, The Jerusalem Post)

A. Medyalı 1991 yılında bu sayının 200 bine ulaştığını yazmaktadır.

Tüm bu kaynaklara göre bugün bölgede sayıları az olsa da hala Yahudi nüfusu bulunmaktadır.

Nüfus sayısı azdır ama istek büyüktür:

Kürdistan Yahudileri İsrail tarafından ilk kez 1961 yılında resmen tanındı. 1963’de bir bilim adamı olan İzak Ben Zvi İsrail Devlet Başkanı oldu. Mezopatomya’daki Yahudiler konusuyla hayli yakından ilgilenen İzak Ben Zvi ilk kez, ”Kürdistan Yahudileri, Tevrat’ta sözü edilen kayıp Yahudi kabilesidir” açıklamasını yaptı ve ”toprak hakkı”ndan bahsetti.

O günden sonra MOSSAD Kürdistanlı Yahudilerle yakından ilgilenmeye başladı.

Bu kadar tarihsel olguyu ve bilgiyi alt alta dizmemizin kuşkusuz bir anlamı var.

Hani savaş çıkacak, Saddam yıkılacakk ve güya o ”paylaşım masasına” Türkiye’de oturacak ya; eğer o masada ”Musul-Kerkük bizim” derseniz, başkaları, başka başka bilgileri, belgeleri önünüze koyuverir!

Benden uyarması!..

Kaynak:http://www.haberturk.com/yazarlar.haberturk?pid=2033&@=82521
-----
İSRAİL KÜRTLERİ BÖLDÜ!

UĞUR İPEKÇİ
İki gündür ne yazıyoruz:

1) Başta Kuzey Irak olmak üzere Mezopotamya bölgesinde Araplar, Kürtler, Türkler vd. kadar Yahudiler de sayısal bir öneme sahiptir.

2) İsrail Devleti bundan tam 40 yıl önce, Kuzey Irak’ta ”toprak hakkı” bulunduğunu açıklamıştır.

3) ”Musul Kerkük bizimdir, bizim olacaktır” sloganıyla savaş çığırtkanlığı yapan bazı Türkler yanılmaktadır. Bölgenin ”gerçek sahibi” olduğunu söyleyen Kürdistanlı Yahudiler yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır.

Soru: Peki ”Kürdistanlı Yahudiler” ya da İsrail Devleti Mezopotamya’daki ”vaat edilmiş toprakları” ele geçirmek için, bölgede kimlerle ittifak arayışını girmiştir?

Soruyu yanıtlamadan önce bir alıntı yapalım: ”Kürtlerin, Ortadoğu’da Arap şovenizminin etkisi altında, Yahudilere karşı düşmanlık hisleri beslemesinin hiçbir yararı yoktur. Kürtler Yahudi toplumuyla daha sıcak ilişkiler kurmak durumundadır. Kürtler Yahudi toplumunun demokratik kurumlarını görmezden gelemezler. Yahudi toplumu Ortadoğu’da Kürtlerin doğal ittifakçısıdır.” (Dr. İsmail Beşikçi, Kürt Aydını Üzerine Düşünceler, Yurt Kitap, 1991, sayfa 81)

İsmail Beşikçi’nin bu sözleri Türkiye solunda ilktir.

Ve de yazıldığı dönemde büyük tartışmalara neden olmuştur. Bilindiği gibi Türkiye solu tüm renk tonlarıyla Filistin halkının yanında olmuştur; İsrail’e karşı savaşmıştır, şehit vermiştir, tutsak vermiştir.

Hal böyle olunca Türkiye solunda onurlu bir yere sahip İsmail Beşikci’nin bu sözleri tokat etkisi yapmıştır.

Tartışmaya ABD’de yaşayan ve ”A.Medyalı” mahlasını kullanan, Tuncelili bir tıp doktoru da katıldı. ”Kürdistanlı Yahudiler” adlı kitabında A.Medyalı bakın ne diyor:

”İsrail Yahudi Devleti, sadece Filistin sorunuyla özdeşleştirilemez, basitçe Filistin sorununa indirgenemez. Özellikle Kürtler bunu yapmamalıdırlar. İsrail Yahudi Devleti’nin aynı zamanda gelişkin bir demokratik yapısı, belli ölçülerde devletin kendisini sorgulayabilen bir kamuoyu potansiyeli, belirgin bir kültürel birikimi yanında bölgede gözardı edilmeyecek önemde bir askeri ve teknolojik gücü vardır.”

A.Medyalı devam ediyor:

”Kürtler açısından İsrail Yahudi devleti, Müslüman Irak, Türkiye, Suriye ve İran devletlerinden daha fazla mı gericidir, daha fazla mı ırkçıdır, yoksa daha fazla mı soykırımcıdır?” (sayfa 18-19)

Tengrikut
11-02-2005, 06:08 AM
Kürdistanli Yahudiler

A.Medyalı benzer sözleri 31 Temmuz ve 1 Agustos 1992 tarihlerinde iki bölüm halinde Özgür Gündem Gazetesi’nde yazınca ilk tepki kimden geldi dersiniz?

PKK Başkanlık Konseyi Üyesi Mustafa Karasu’dan!

M.Karasu, A.Medyalı’nın, Ortadoğu’da Kürt halkının gerçek dostu ve müttefiki olarak İsrail’i göstermesine tepki gösteriyor. ”Tüm gerici karakterlerine rağmen İsrail dışındaki devletlerin tarihsel meşruiyetleri, toplumsal ve ulusal dayanakları var. İsrail ise gayri meşru bir devlettir. İsrail Devleti’nin en önemli niteliklerinden biri olan aşırı militarist yapısını, ‘Kürtler için bir olanak, bir dostluk gerekçesi’ olarak kabul etmek ve savunmak mümkün değildir.”

Bu tartışmayı uzun uzadıya yazmaya gerek yok.

Ama PKK-İsrail çatışmasını iyi anlamak için bir alıntı daha yapacağım. Abdullah Öcalan’ın İmralı’da yazdığı, ”Sümer Rahip Devletinden Halk Cumhuriyetine Doğru” kitabının 2. cildinde bakın ne yazıyor: ”İsrail benim dünya çapında tecrit edilmem ve teslim edilmemde belirleyici rol oynamıştır. İsrail, geleneksel olarak Kürt hareketi denilince Irak Kürt işbirlikçi güçlerini esas almakta, çok yönlü ilişkilerle, onlar vasıtasıyla tüm Kürtleri staretejik bir ağ içine almaya çalışmaktadır.” (sayfa 200)

Öcalan, ”takibinde ve işlemez duruma getirilmesinde” en büyük rolü CIA ve MOSSAD’ın oynadığını detaylarıyla yazmaktadır.

Anımsayınız, A. Öcalan yakalandığında, Avrupa’daki PKK’lılar İsrail temsilciliklerine saldırmışlardı. Bu saldırılar sırasında İsrail güvenlik güçleri iki PKK’lıyı öldürmüştü.

Saflaşma bu kadar net iken, ”romantik isyankar bir gazetecinin” PKK- ABD ”işbirliğini” gösteren fotoğrafı (!) ”pat diye” ortaya çıkarmasının anlamı nedir?

Bu ”derin” fotoğraf meselesini büyük bir tepkiyle yalanlayan isim kim dersiniz: KADEK Başkanlık Konseyi Üyesi Mustafa Karasu!

Peki ortalık sakin iken, bölgede birden bire PKK’lıların Mehmetçik’e saldırmasının anlamı nedir?

PKK, bir yerde savaşa hayır mitinglerinde başı çekecek, diğer yanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a girmesi için provakatif terörist eylemlerde bulunacak! Bu durum size inandırıcı geliyor mu?

Sonuç Ortadoğu yeniden şekillendiriliyor. Türkiye hala soğuk savaş dönemi kavramlarıyla düşünmeye ve hareket etmeye son vermelidir.

Türkiye, Kürdistan’ı kurmak için kimlerin ittifak içinde olduğunu umarım biliyordur.

Görüldüğü gibi siyasette ilelebet dost ve düşman yoktur!

Kaynak:http://www.haberturk.com/yazarlar.haberturk?pid=2033&@=82704

ozgur84
11-02-2005, 08:59 AM
bizim topraklarımız üstünde hiç bir milletin oyun oynamasına izin vermeyiz vermeyeceğiz!!!

asena
11-02-2005, 03:37 PM
Sonuç Ortadoğu yeniden şekillendiriliyor. Türkiye hala soğuk savaş dönemi kavramlarıyla düşünmeye ve hareket etmeye son vermelidir.
Cok hararetli yazmissiniz ama

Ataturk "Ordular,ilk hedefiniz Akdenizdir,ileri!!" dedi ve ordumuz Izmir'e Yunan'i dokmeye gitti.Nicin Akdeniz'e degil de Izmir'e gitti?

Bu arada bu Ortadogu dedigimiz sey de neyin nesi?

Ah Hulki Cevizoglu ah,sen sesini pek yukseltemedin.

Tengrikut
11-02-2005, 04:35 PM
Cünkü Ege denizi Akdenizin bir kismidir ve Akdeniz sayilir.

asena
11-02-2005, 06:02 PM
Cünkü Ege denizi Akdenizin bir kismidir ve Akdeniz sayilir.

Bence arastirin.
Ortadogu neyin nesi onu da arastirin

ozgur84
11-03-2005, 12:32 PM
evet benim de bildiğim kadarıyla o dönemde ege denizine de akdeniz denirmiş.Atatürk oraya dendi ve yunanları yerle bir ettik zaten o vakitte yunanlar varken ordunun güneye inmesi yanlış olurdu.

Qarama
11-03-2005, 01:45 PM
bagdatta pkk lilar büro acmi$ bugün haberlerde izledim kimse bir$ey yapmiyor ne amerikanlar ne sözde irak hükümeti.

ozgur84
11-03-2005, 05:50 PM
bagdatta pkk lilar büro acmi$ bugün haberlerde izledim kimse bir$ey yapmiyor ne amerikanlar ne sözde irak hükümeti.
anlamadınız mı hala o büroları abd açıyor ordaki Türklerin bir şeyler yapması gerekir

uki
11-03-2005, 05:53 PM
anlamadınız mı hala o büroları abd açıyor ordaki Türklerin bir şeyler yapması gerekir

kardesim telas etmeye gerek yok, eger kurdler boyle bir girisimde bulunmussa, kendi kendini bitirir, o kadar...

Mesud_Barzani
11-03-2005, 09:56 PM
Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum

Mesud_Barzani
11-03-2005, 10:23 PM
Aynen devam ediyoruz

4twelve
11-03-2005, 10:45 PM
In the Kurdish resistance struggle, the usual asymmetries apply: while Turkish forces have destroyed 3,000 Kurdish villages, PKK and other resistance movements in Kurdistan have not destroyed a single Turkish village
Hadi ordan be Mubarek Bayram gunu insanin canini SIkma,terbiyesizlik yapma......Ahlaksiz herif ne yapmaya calisiyorsun????
Su Mubarek Gunlerde bir kere daha diyelim;
Teroristten Musluman,Muslumandan Terorist OLMAZ...

theg
11-04-2005, 09:53 AM
Tamam Irak sinirlarinda Ozerklik olarak baslanildi, federalizm cart curt derken resmen bagimsiz bir ulke olacak gibi.

kardesim abartmayalım bence yok kurtlerin hepsini oraya gonderelim filan
ben sana en az bin ikibin(yanlızca benim tanıdğım) kurt getiririm bu vatan için turkiye için gozunu kırpmadan canını verecek...ok?
kımi kimin ulkesinden kovuyosunuz.. biz anadoluyu kurt kardeslerimizle birlikte kurtardık..
ve hepberaber yuceltebiliriz....
kalın salıcakla....

regardds

theg
11-04-2005, 09:55 AM
Kurdistan is today partitioned among its four neighbors.
Turkey alone occupies half Kurdistan. The Turkish Kurdistan covers an area of 230.000 km2, represents 30% of the whole area of Turkey and is inhabited by approximately 12 million Kurds.
The remaining area of Kurdistan is occupied by Iraq, Iran and a small part by Syria.
In Iran, the Kurds have sufficient freedom and a relative autonomy. In Iraq, they have also autonomy, with their own parliament in Erbil, in north Iraq.
The only country which, not only does not recognize any human right to the Kurds, but also forbids them to speak their own language, to sing their songs, to have newspapers, books, schools, culture, is Turkey. For this reason, the Kurdish problem is mostly a problem, for the part of Kurdistan, which is enslaved to Turkey
The Kurds are a Indo-European people, related to the Persians. They inhabited the lands where they live today, 35 centuries ago. Their language is related to the Persian language and was written since the 7th century B.C. According to the latest scientific research, they are considered descendants of the Medes. Thus, they have absolutely no relation (racial, linguistic, anthropologic) to their Turkish oppressors, who are of Mongolic descent. They also have no relation with the Arabs who are of Semitic descent. The only common characteristic among these three nations is the Moslem religion.
kardes diyecem dilim varmıyor kimsin sen ve amacın ne?
bak senin uzerinden millet tum kurtlere laf ediyor. eger gercek kurtsen bunu yapmazsın.. yok amacın densizlikse git belanı baska bir yerde bul...

Kaptan-i Derya
11-04-2005, 11:51 AM
su ismini agzima almak istemedigim yaratigi ya biri sikayet etsin yada hakkinda gerekenler DERHAL yapilsin!!

Mesud_Barzani
11-04-2005, 01:03 PM
kardes diyecem dilim varmıyor kimsin sen ve amacın ne?
bak senin uzerinden millet tum kurtlere laf ediyor. eger gercek kurtsen bunu yapmazsın.. yok amacın densizlikse git belanı baska bir yerde bul...

benim amacim... bundan sonra kurtlara laf atmayin.. onlarda insan...

turklar tushunib qoyinglar bundan keyin kormayin kurtlar falan filan diyen bi seyleri.... juda ham zor agitatsiya olib borilgan hukumat tarafidan, bazi bir siyosiy guruh tomonidan.. hammang girt anti kurdsanlar.. tipa osmondagi oysizlar. hozir Rossiyada shunga uxshash vaziyat chechenlarni hamma terrorsit dep biladi Rossiyada, joriy hukumat siyasati tufayli..

uki kardesim tercume yap iltimas

Scofield
11-04-2005, 01:19 PM

turklar tushunib qoyinglar bundan keyin kormayin kurtlar falan filan diyen bi seyleri.... juda ham zor agitatsiya olib borilgan hukumat tarafidan, bazi bir siyosiy guruh tomonidan.. hammang girt anti kurdsanlar.. tipa osmondagi oysizlar. hozir Rossiyada shunga uxshash vaziyat chechenlarni hamma terrorsit dep biladi Rossiyada, joriy hukumat siyasati tufayli..

Vy nahodites' v nepravil'nom meste i v nepravil'noe vremja!!!!! :x

Qarama
11-04-2005, 05:14 PM

look... the pkk don't represent the kurds and ofcourse you don't do.

the pkk makes jokes of the holy athan and the way how we pray they kill babys and children, they sell drugs and so on and so on an uzbek guy like you who doesn't know something about pkk should be quite.

i thought uzbeks are turkic and hanafi muslims too but i hate people like you who say bad and wrong thinks about my country.
You don't have the problems in your country like we have you don't see everyday on the news that soldiers die because of sneaky terorrists you don't have shehits who died for your country.

There was never a kurdish state there is no kurdish state and there will be no kurdish state. Read history books or search on the internet we live in the information age but don't read something from a pro pkk webpage.

sorry for my bad english.

uki
11-04-2005, 05:33 PM

tercumesi istendigi icin tercume ediyorum...

Turkler, iyice kafaniza yer edin, bundan sonra kurdler soyle veya boyle tarzinda bir sey gormiyeyim. Hukumet ve bazi siyasi guruplar tarafindan cok super agitasyon yapilmis size, heppiniz anti kurdsunuz...(tipa osmondagi oysizlar -- bu deyimi ben de anliyamadim, ozbekceyi unutuyorum her halde :D) Shu anki rusya politikasina benziyor, rusyada, su anda, hukumetin politikasindan dolayi cecenlere her kes teroririst gozuyle bakiyor...

ps: bir itiraziniz varsa sayin MB ye gidin, benimkisi sadece ceviridir :D

Colpan
11-04-2005, 06:30 PM
Turk devlet politikasi kurt olmasiyla ovunenlerin cumhurbaskani olmasina izin veriyor. Barzani denen kisilik ezbere atip tutmasin.

Mesud_Barzani
11-04-2005, 11:56 PM
Vy nahodites' v nepravil'nom meste i v nepravil'noe vremja!!!!! :x

poshemu? :rolleyes: obyesnite mne pojaluysta chto ya ne prav:?

Ahde Vefa
11-05-2005, 02:42 AM
i thought uzbeks are turkic and hanafi muslims too but i hate people like you who say bad and wrong thinks about my country.
You don't have the problems in your country like we have you don't see everyday on the news that soldiers die because of sneaky terorrists you don't have shehits who died for your country.

Uzbekler genelde sunni olurlar, ama sadece hanefi değil sanırım..
hanbeli, şafii, veya maliki'da vardır...

Aybike
11-05-2005, 05:04 AM
:lol: Türk diasporanın teklifine ek olarak..
İlla ben türkiyeye girecem diye ısrar eden kürtlerin ağzına isot sürülecek..
Sonra alışık olan ağızları yanmazsa isot başka biryerlerinde denenecek..:lol:

theg
11-05-2005, 11:46 AM

kurtleri terrorist goren yok bir de kurtlerin derdi seni mi gerdi? kurtler benim kardesimdir ama senin gibi birkaç kendini bilmez yuzunden onların ismi kotuye cikiyor.

man we dont see all kurdish that they are kurdish but some kurdish like u make terrorizm. ok? kurdishes are my brother.(not terrorİst kurdish)

turkuaz789
11-05-2005, 02:48 PM

Aç tavuk rüyasında darı görürmüş
Barzani ve Talabani gibi şerefsizler İhanetlerinin
bedelini çok acı ödeyecekler
Aga babanız abd bile sizi kurtaramayacak

arsilan
11-05-2005, 03:30 PM
Adam haklı. Kuzey Irakta kürt devleti kurulacak. Amerika tarafından tanınacak. Türkiye kürtleri ile birleşmek için çalışacak. PKK tarafından yapılan eylemler ile türkler kürtler arasına ciddi bir uçurum girecek. Türkler batı illerindeki kürtlere baskı yapacak ve bölünmeyi kendileri isteyecek. İç savaş çıkacak kürtler zararlı çıkacak. Amerika kürtleri korumak için güney doğuyu işgal edecek.Türk ekonomisi ve askeri gücü amerika karşısında havlu atacak. Olay türk ve kürtlerin tam bir sınır ile ayrılması ile son bulacak. Bunu tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Bu yazdığım komplo teorisi nasıl kırılabilirde bu kabus gerçekleşmeyebilir onu düşünmek lazım.

borcugin
11-05-2005, 04:24 PM
Adam haklı. Kuzey Irakta kürt devleti kurulacak. Amerika tarafından tanınacak. Türkiye kürtleri ile birleşmek için çalışacak. PKK tarafından yapılan eylemler ile türkler kürtler arasına ciddi bir uçurum girecek. Türkler batı illerindeki kürtlere baskı yapacak ve bölünmeyi kendileri isteyecek. İç savaş çıkacak kürtler zararlı çıkacak. Amerika kürtleri korumak için güney doğuyu işgal edecek.Türk ekonomisi ve askeri gücü amerika karşısında havlu atacak. Olay türk ve kürtlerin tam bir sınır ile ayrılması ile son bulacak. Bunu tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Bu yazdığım komplo teorisi nasıl kırılabilirde bu kabus gerçekleşmeyebilir onu düşünmek lazım.

S.A.
Kardesim, karistirdigin bir sey var. USA tarihine baktiginda, girdigi savaslari incelediginde sunlari bulabilirsin. Vietnam, Kambocya gibi ülkelerde havluyu USA atti. Neden?
Ben USA Irak'a saldirdigi gun demistim, uc gunde Bagdat'a girecekler diye, herkes bana gulmustu. Sonra dediler nerden biliyordun. Kahin olmaya gerek yok. USA Iran'a, Turkiye'ye saldiramaz, nedenini kendileri soyluyorlar. Suriye'ye saldirir. Fark surda. Bu ulkelere bu topraklar cetvelle cizilerek verilmemistir ve bu ulke uluslari cekirdek kulturun agirligindadir, kan dokulerek devlet kurmuslardir. Tarihte ellerine en cok firsat gecip te devlet kuramayan uluslari arastir, bir de en az firsat gecip te devlet kuran uluslari arastir. Metal Firtina gibi kitaplar da kultur somurgeciliginin urunu ve yazari maasli kisiler tarafindan kaleme alinmis, kasitli, uyusturmaci, beyin yikamaci yaklasimlarla yazilmistir.
M.Kemal onderligindeki Turk Ulusu bundan daha kotu kosullar altinda bu ulkeyi yoktan var etmislerdir. Uluslari kiyaslarken bazi degerleri ve tarihi gozlemlemen gerekir. Strateji-Saldiri riski ve arastirmalari icin USA sence ne kadar para harciyor bir bilsen. Yani Metal Firtinadaki gibi, Irak taki gibi uc gunde Ankara'ya kimse gelemez. Belki USA saplanir batakliga, bunu goze alir diyeceksin ama onlar o kadar aptal degil. Olan masum Kurt halkina olur, masum olmayan masa unsurlar tarihteki yerlerini alirlar ve kendilerini kullandirdiklari icin cocuklari tarafindan sovulurler.
Selametle.

arsilan
11-06-2005, 02:24 AM
Borcugin ne güzel isim
Amerika Ankara yı almayacak zaten sadece güneydoğuyu işgal edecek. Gaziantep ten Mardin e ve Adıyaman a kadar olan üçgeni hatta diyarbakır ı da dahil edebiliriz. Burası savunmaya çok elverişsiz bir plato gezdim gördüm.Bu coğrafyayı savunmak demek yüzbinlerce Mehmetin düşmanı dahi görmeden ölmeleri demektir. Çıkacak savaşta Tüm limanlarımız havalimanlarımız fabrikalrımız ve santrallerimiz ve rafinerilerimiz bir tek amerikalının burnu kanamadan yok edilecektir. (Boğaz köprülerimiz ve bazı cahillerin halen yapmakta ısrarcı olduğu 3. köprü dahil )Bu şartlarda tıpkı sırplarda olduğu gibi bir iç karışıklıkla Türkiye masaya oturtulacaktır. Amerikalılar türklerle daha büyük bir savaş yapmayacak kadar zekidirler. Tabi bundan önce Suriye yi yiyecekler ki güneydoğuya daha büyük bir cepheden girebilsinler. Bekleyin görün. Selam.

Qizilbash
11-06-2005, 03:05 AM
Borcugin ne güzel isim
Amerika Ankara yı almayacak zaten sadece güneydoğuyu işgal edecek. Gaziantep ten Mardin e ve Adıyaman a kadar olan üçgeni hatta diyarbakır ı da dahil edebiliriz. Burası savunmaya çok elverişsiz bir plato gezdim gördüm.Bu coğrafyayı savunmak demek yüzbinlerce Mehmetin düşmanı dahi görmeden ölmeleri demektir. Çıkacak savaşta Tüm limanlarımız havalimanlarımız fabrikalrımız ve santrallerimiz ve rafinerilerimiz bir tek amerikalının burnu kanamadan yok edilecektir. (Boğaz köprülerimiz ve bazı cahillerin halen yapmakta ısrarcı olduğu 3. köprü dahil )Bu şartlarda tıpkı sırplarda olduğu gibi bir iç karışıklıkla Türkiye masaya oturtulacaktır. Amerikalılar türklerle daha büyük bir savaş yapmayacak kadar zekidirler. Tabi bundan önce Suriye yi yiyecekler ki güneydoğuya daha büyük bir cepheden girebilsinler. Bekleyin görün. Selam.

Allah elemesin. Kulağınızı çekin. :)

borcugin
11-06-2005, 07:55 AM
S.A.

Borcugin ne güzel isim

Tesekkur, sagol, shukran, eyvallah. Sizin de yureginiz guzel.

Metal Firtina kitabinin etkisinde cok kalmissin, Su Cilgin Turkler'i oku, ustelik yazari maasli kalem degildir.
Selametle.

borcugin
11-06-2005, 07:56 AM
S.A.
Allah elemesin. Kulağınızı çekin. :)
Bunu anlayamadim qizilbash kardesim. :)
Selametle.

arsilan
11-06-2005, 09:23 AM
Borcugin
Şu Çılgın Türkler yayınlanmadan 10 yıl önce Çal Dağı na tırmandım. Türbetepe yi seyre daldım. Duatepeyi dolaştım. Kocatepe de sise yakalandım. Dumlupınar da ağladım. Yüzbaşı Selahattin in romanını Bozkırda sabahı hatmettim. Çal Dağı na taş ocakları kurulmuş buraların milli park olması lazım, şehit mezarlıkları kaybolmuş lütfen bir şeyler yapın diye Hıncal Uluç a, Emin Çölaşan a, Genelkurmay a ve hatta Haymana Kaymakamlığına yazılar yazdım. Benim yaşım 38. Bahsettiğin kitap yazılmadan önce o kitap içimde yazılmıştı zaten. Sakarya da bize Mohaç kadar uzak artık. Ben şimdiki türkleri çok daha zayıf görüyorum. Çünki başlarında M.Kemal gibi bir liderleri yok. Ve bu coğrafyada lider dediğin 500 yılda bir geliyor. İkincisi benim yazdığım senaryonun "metal fırtına " denilen kötü kitapla da ilgisi yok. Amerikanın ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir Türkiye yerine, İran ve Türkiye kuşatmasından dolayı kendilerine tam uşaklık yapacak bir kürt devletini tercih edeceklerini düşünüyorum okadar. Yanılmayı isterim. Bekleyeceğiz göreceğiz. Selam ile.

Qizilbash
11-06-2005, 10:20 AM
S.A.

Bunu anlayamadim qizilbash kardesim. :)
Selametle.

Yani demek istedim ki Allah korusun.

Aybike
11-14-2005, 08:16 AM
Borcugin
Şu Çılgın Türkler yayınlanmadan 10 yıl önce Çal Dağı na tırmandım. Türbetepe yi seyre daldım. Duatepeyi dolaştım. Kocatepe de sise yakalandım. Dumlupınar da ağladım. Yüzbaşı Selahattin in romanını Bozkırda sabahı hatmettim. Çal Dağı na taş ocakları kurulmuş buraların milli park olması lazım, şehit mezarlıkları kaybolmuş lütfen bir şeyler yapın diye Hıncal Uluç a, Emin Çölaşan a, Genelkurmay a ve hatta Haymana Kaymakamlığına yazılar yazdım. Benim yaşım 38. Bahsettiğin kitap yazılmadan önce o kitap içimde yazılmıştı zaten. Sakarya da bize Mohaç kadar uzak artık. Ben şimdiki türkleri çok daha zayıf görüyorum. Çünki başlarında M.Kemal gibi bir liderleri yok. Ve bu coğrafyada lider dediğin 500 yılda bir geliyor. İkincisi benim yazdığım senaryonun "metal fırtına " denilen kötü kitapla da ilgisi yok. Amerikanın ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir Türkiye yerine, İran ve Türkiye kuşatmasından dolayı kendilerine tam uşaklık yapacak bir kürt devletini tercih edeceklerini düşünüyorum okadar. Yanılmayı isterim.
Bekleyeceğiz göreceğiz. Selam ile.

Bekleyeceğiz tabi ama GÖRECEKLER..:lol:

KURDEXA
11-15-2005, 09:02 PM
:lol: Türk diasporanın teklifine ek olarak..
İlla ben türkiyeye girecem diye ısrar eden kürtlerin ağzına isot sürülecek..
Sonra alışık olan ağızları yanmazsa isot başka biryerlerinde denenecek..:lol:

duzenlendi

Ahde Vefa
11-16-2005, 12:44 AM
aha tipik iskencenceci bir Turk!Konuyu acanada hak veriyorum tabi tanıyacak!Güney Kurdistanın İstikbali yakındır!
Bu dünyada Türk var olukça kekostan olmuyacak kardesim... Müslümanlara hakeret eden ve müslümanlari tecavuz eden AMERiKANLARla birlestiniz, öyle mi kardesim? Seref namus yok mu kardesim? Çok merak ediyorum...

Sana bir sarki armagan etmek istiyorum: "Sen Gelmez Oldun"

asena
11-16-2005, 02:12 AM
aha tipik iskencenceci bir Turk!Konuyu acanada hak veriyorum tabi tanıyacak!Güney Kurdistanın İstikbali yakındır!

Petrolu ABD elinizden alacak.Insaat sektoru ihaleleri ABD ve AB sirketleri arasinda zaten paylastirildi.Petrolden gelen miktarlar oraya gidecek.

Col kumuyla mi doyacaksiniz?Develeri mi keseceksiniz birbir?

Eee yapilan hainlikten dolayi Turkiye'de size sirt cevirecek.Haliyle zaten Arap dunyasindan soyutlanacaksiniz.Israilin zaten sizi tinladigi yok.

Zannediyormusunuz ki,Turkiye'de yaptiginiz cigirtkanliklari ABD ve ABye yapabileceksiniz?Ne isteyeceksiniz onlardan?Ihaleleri mi feshedeceksiniz?Askerleri mi atacaksiniz ulkenizden?Daha simdiden ingiliz askerleri cekilecek diye barzani agliyor.

Onlar size tek lokma ekmek vermez.Suruneceksiniz.Israilogullarinin kaderi sizi bekliyor.Ama hata yedigi kaba pisleyen kesimindir.Asil provakator onlardadir.

CX_ETKO_CX
11-16-2005, 08:59 AM
kurtleri terrorist goren yok bir de kurtlerin derdi seni mi gerdi? kurtler benim kardesimdir ama senin gibi birkaç kendini bilmez yuzunden onların ismi kotuye cikiyor.

man we dont see all kurdish that they are kurdish but some kurdish like u make terrorizm. ok? kurdishes are my brother.(not terrorİst kurdish)
Artik tek tarafli kardeslik nutuklarini birakip gozumuzu acmaliyiz . Tek tarafli kardeslikten bize fayda yok.kurdler kardesinse git Diyarbakir sokaklarinda 1 saat dolas bakalim o kardeslerin sana nasil bakiyor kendi gozlerinle gor.

CX_ETKO_CX
11-16-2005, 09:46 AM
Dini kullanarak ya da kardeslik masallariyla bu ....... bize kardes diye yutturmaya calismayin ! Onlari Turk'e kardes gostermek Turk irkina hakarettir . unutulmasin ki biz Orta Asya'dan Anadolu'ya kardeslik turkuleri soyleyerek degil ucundan kan damlayan bozkurt basli kiliclarimizla geldik.Kac milleti eze eze , kac milleti kilicimiza tutsak ederek geldik !Kun ulkesinde , Kokturk ulkesinde Turk kani tasimayanlardan birakin kiz alip vermeyi , selam alinip selam verirmezdi bu yuzden Turk irki hicbirzaman Han milletiyle (cinliler) karismamistir.Benim atalarim Kokturkler , Kunlar o zamanlar da nufusu dunyada en kalabalik olan cin'i vergiye bagliyorlardi , cin'in basina gececek adami benim atalarim seciyordu. Ayni sekilde Altinorda devletinde atalarim moskova'ya kadar ilerleyip moskovayi vergiye bagladilar , moskova'nin basina gececek kisiyi yillarca atalarim secdi , atalarim uruslarin kafatasinda sarap icen bir millet bu yuzden bugun bile ruslar Kazan Tatarlari'na rusca "Tatarskaya igo" diye kufur eder . Bu yuzdendir ki ben atalara karsi gelip capulcu surusunu kardes goremem .

Turcos
11-16-2005, 11:43 PM
Yanliz simdi herkes bana laf aticak yada mesud barzani yada kurdlu bilmem ne misin diycek ama umrumda degil...Benim dedemler eskiden diyarbakirda oturuyolarmis dedemin isi yuzunden bir sure sonra Balikesire tasinmislar.Burda insanlar ne kadar durumlari iyi duzgun giyimli insanlar olsada dedemleri dislamislar.Babanneme o zamanin seckin insanlari dogulularin kuyrugu varmis sizinde var mi diye,varsa gosterir misiniz diye soruyorlarmis.Komik ama bu gercek.Yani bu gosteriyor ki doguya karsi eskiden bir dislama varmis.Yani Kurtlere degil dogulululara.Gidin bir gorun gerci ben gormedimde anlatiyorlar ve televizyondan goruyoruz hergun kactane cocuk okula giderken kmlerce yol yuruyup soguktan donarak oluyor.Elektrik cogu koyde yok,su kisitli.Batidan cok farkli.Sonra adamin biri gelip diyorki gel bize katil seni cocugunu doyuralim adam ne yapsin fakir cahil terorist oluyor.Sonra pisman oluyor cikmak istiyor orgutten ama izin vermiyorlar seni ve aileni oldururuz diyorlar.Yani sunu demek istiyorum teror her zaman ne olursa olsun haksizdir!!!!Fakat bunda birazda bizim sucumuz yok mu...Yani bu sartlarin olusmasinda...

Aybike
11-17-2005, 09:32 AM
Yanliz simdi herkes bana laf aticak yada mesud barzani yada kurdlu bilmem ne misin diycek ama umrumda degil...Benim dedemler eskiden diyarbakirda oturuyolarmis dedemin isi yuzunden bir sure sonra Balikesire tasinmislar.Burda insanlar ne kadar durumlari iyi duzgun giyimli insanlar olsada dedemleri dislamislar.Babanneme o zamanin seckin insanlari dogulularin kuyrugu varmis sizinde var mi diye,varsa gosterir misiniz diye soruyorlarmis.Komik ama bu gercek.Yani bu gosteriyor ki doguya karsi eskiden bir dislama varmis.Yani Kurtlere degil dogulululara.Gidin bir gorun gerci ben gormedimde anlatiyorlar ve televizyondan goruyoruz hergun kactane cocuk okula giderken kmlerce yol yuruyup soguktan donarak oluyor.Elektrik cogu koyde yok,su kisitli.Batidan cok farkli.Sonra adamin biri gelip diyorki gel bize katil seni cocugunu doyuralim adam ne yapsin fakir cahil terorist oluyor.Sonra pisman oluyor cikmak istiyor orgutten ama izin vermiyorlar seni ve aileni oldururuz diyorlar.Yani sunu demek istiyorum teror her zaman ne olursa olsun haksizdir!!!!Fakat bunda birazda bizim sucumuz yok mu...Yani bu sartlarin olusmasinda...

SEN HİÇ KARADENİZE GİTTİNMİ...???????
Hemen git..şimdi bile.....

Turcos
11-17-2005, 06:12 PM
SEN HİÇ KARADENİZE GİTTİNMİ...???????
Hemen git..şimdi bile.....
Insanlar karadenizlileri hor gormuyor veya garipsemiyor ama bunlari dogulular yasamis.Bilmesem soylemem zaten.Ayrica doguda cekilen sefalet Turkiyede baska hicbiyerde cekilmiyor karadeniz ne kadar gelismis olmasada yine sartlar daha iyi.Bunun savunmasini yapma bosuna.Benim anlatmak istedigim de ihmal edilmek,dislanmak.Simdiyi bilmem ama eskiden dogululular bunu gercekten yasiyormus...

Aybike
11-17-2005, 07:39 PM
Insanlar karadenizlileri hor gormuyor veya garipsemiyor ama bunlari dogulular yasamis.Bilmesem soylemem zaten.Ayrica doguda cekilen sefalet Turkiyede baska hicbiyerde cekilmiyor karadeniz ne kadar gelismis olmasada yine sartlar daha iyi.Bunun savunmasini yapma bosuna.Benim anlatmak istedigim de ihmal edilmek,dislanmak.Simdiyi bilmem ama eskiden dogululular bunu gercekten yasiyormus...

Demek bilmiyorsun..Karadeniz fıkraları sana neyi hatırlatıyor:::

theg
11-18-2005, 02:31 AM
Artik tek tarafli kardeslik nutuklarini birakip gozumuzu acmaliyiz . Tek tarafli kardeslikten bize fayda yok.kurdler kardesinse git Diyarbakir sokaklarinda 1 saat dolas bakalim o kardeslerin sana nasil bakiyor kendi gozlerinle gor.
kardesim bak ben diyarbakırada gittim mardinede urfayada....ok?
sen yolda gordugun kurde biseymi yapıyosunki ordakiler bize birsey yapsın...
sunu da soyluyeyim cogu bati sehrinde gormediğim hurmeti misafirperverliği ben dogu sehirlerinde gordim..

bide birrsey soyliyecem o kktc de sanki ben turkiyeliyim dediginde sana iyi mi davranıyorlar. hepsi bizi işgalci olarak goruyor. gozlerinde bir avrupa sevdası dır gidiyor...

doğudaki kardeslerimize biz sahip cıkmaz isek sahip cikacak olan cok...

theg
11-18-2005, 02:35 AM
Dini kullanarak ya da kardeslik masallariyla bu ....... bize kardes diye yutturmaya calismayin ! Onlari Turk'e kardes gostermek Turk irkina hakarettir . unutulmasin ki biz Orta Asya'dan Anadolu'ya kardeslik turkuleri soyleyerek degil ucundan kan damlayan bozkurt basli kiliclarimizla geldik.Kac milleti eze eze , kac milleti kilicimiza tutsak ederek geldik !Kun ulkesinde , Kokturk ulkesinde Turk kani tasimayanlardan birakin kiz alip vermeyi , selam alinip selam verirmezdi bu yuzden Turk irki hicbirzaman Han milletiyle (cinliler) karismamistir.Benim atalarim Kokturkler , Kunlar o zamanlar da nufusu dunyada en kalabalik olan cin'i vergiye bagliyorlardi , cin'in basina gececek adami benim atalarim seciyordu. Ayni sekilde Altinorda devletinde atalarim moskova'ya kadar ilerleyip moskovayi vergiye bagladilar , moskova'nin basina gececek kisiyi yillarca atalarim secdi , atalarim uruslarin kafatasinda sarap icen bir millet bu yuzden bugun bile ruslar Kazan Tatarlari'na rusca "Tatarskaya igo" diye kufur eder . Bu yuzdendir ki ben atalara karsi gelip capulcu surusunu kardes goremem .,
dorudur biz kanlı kılclarla geldik ama 1000 senedir hosgoruyle ve sevgiyle bu topraklarda kalmısız...avrupaya açılmısız. neden moğollar o kadar kanla kazandığı yerlerde su an kok salamamıslar...
adamım bir dusun. canakkaleyi dusun...ok?

sevgilerimle

theg
11-18-2005, 02:38 AM
kardesim haklısın...

Oriyon_farr
11-18-2005, 03:27 AM
Dini kullanarak ya da kardeslik masallariyla bu ....... bize kardes diye yutturmaya calismayin ! Onlari Turk'e kardes gostermek Turk irkina hakarettir . .

Allahim senin gibi irkci ve nazilarin kardesligini kimseye gostermasin!

Acaba o senin bedenindeki kanin bir kurt adam kanindan ne fark ediyor!? Ikiside kirmisi degilmi?

Scofield
11-18-2005, 03:31 AM
Allahim senin gibi irkci ve nazilarin kardesligini kimseye gostermasin!

Acaba o senin bedenindeki kanin bir kurt adam kanindan ne fark ediyor!? Ikiside kirmisi degilmi? senin bir aralar Nazi gibi Ari aryan irkindan hergun yazdigini da hatirliyoruz! :evil:

asena
11-18-2005, 03:48 AM
Ben de Dogu kokenli(anne tarafindan) bir Turk'um.Annemin Erzurumlu oldugunu duyan annemi Kurt sanardi Ankara'dayken.Ancak ben hicbir zaman "Dogulu" olmaktan utanmadim,aksine ben Dogu Turklerinin kulturune hayranim,terbiyesine de.

Su an Doguda elektrigi,suyu,telefonu olmayan birim yok gibidir.Ama ic egenin,karadenizin ic kisimlarinin hali dogunun cok cok altindadir.

Ancak Dogudaki fakir Turkler terore alet olmuyorlarsa,Kurtlerden de olmamali.Bunun bahanesi yok.Farkli irktan olmak,imkansizliklar icerisindeki bir bolgede,yasadigi topragin sahibi devlete katillik gorevi yapmayi kesinlikle gerektirmez.Nasil ki bazilarimiz rusveti kabul ederken,gerekce olarak 4 cocugunu gosteriyor,ama nasil ki ayni durumdaki memur arkadas rusvet yerine aksamlari firinda calisiyor/kahvede cay dagitiyorsa,durum bundan ibarettir.

Bu insanlari hos gormek,hayatini tehlikeye atarak yoldan 120 km ile gecen arabalara ellerindeki incir sepetini gosteren,3 kurus kazanmaya calisan 10 yasindaki ic ege cocugunun;koyune ulasim icin teleferik icat etmis karadeniz Turkunun ahini almak anlamina gelir.

Turcos
11-18-2005, 07:32 PM
Demek bilmiyorsun..Karadeniz fıkraları sana neyi hatırlatıyor:::

Bosuna bana karadenizin savunmasını yapma,karadenizlilerinki fıkra saka amaclı ama dogululara yapılan ayrı...Daha yani mankenin biri dogulular cok kotu kokuyor igrencler dedi...kokos kadın tabi o da o sartlarla yasasa o da lavanta kokardı zaten...

sonuc olarak herkes bilir dogunun daha kotu oldugunu...İlk okulda ogrenmedin galiba en gelişmemiş bolgelerin doguda oldugunu...Bunu herkes biliyor dogu cok sefil...İstatislikler gorenler gidenler medya aynı seyi soyluyor sen farklısını soyluyorsun...Bir daha bir dusun bence :rolleyes:

Turcos
11-18-2005, 07:40 PM
Ben de Dogu kokenli(anne tarafindan) bir Turk'um.Annemin Erzurumlu oldugunu duyan annemi Kurt sanardi Ankara'dayken.Ancak ben hicbir zaman "Dogulu" olmaktan utanmadim,aksine ben Dogu Turklerinin kulturune hayranim,terbiyesine de.

Su an Doguda elektrigi,suyu,telefonu olmayan birim yok gibidir.Ama ic egenin,karadenizin ic kisimlarinin hali dogunun cok cok altindadir.

Ancak Dogudaki fakir Turkler terore alet olmuyorlarsa,Kurtlerden de olmamali.Bunun bahanesi yok.Farkli irktan olmak,imkansizliklar icerisindeki bir bolgede,yasadigi topragin sahibi devlete katillik gorevi yapmayi kesinlikle gerektirmez.Nasil ki bazilarimiz rusveti kabul ederken,gerekce olarak 4 cocugunu gosteriyor,ama nasil ki ayni durumdaki memur arkadas rusvet yerine aksamlari firinda calisiyor/kahvede cay dagitiyorsa,durum bundan ibarettir.

Bu insanlari hos gormek,hayatini tehlikeye atarak yoldan 120 km ile gecen arabalara ellerindeki incir sepetini gosteren,3 kurus kazanmaya calisan 10 yasindaki ic ege cocugunun;koyune ulasim icin teleferik icat etmis karadeniz Turkunun ahini almak anlamina gelir.

demek istedigim dislanma--bir tek ekonomik sartlar degil...benim dediklerim gercek ve bunun gibilerini cok duydum...anlatıgım dislanma degilde ne...zaten biz kendi hatalrımızı gormezsek hicbirsey degismes...zaten simdisi onemli degil simdiye kadar ne oldugu onemli..teror yeni cıkmadı...
Sunu demek istiyorsanız "bizim terorun cikma sebebinde hic bi payımız yok"
kesinlikle katılmıyorum ve yanlıs dusunuyorsunuz...

CX_ETKO_CX
11-18-2005, 08:37 PM
İç savaş çıkacak kürtler zararlı çıkacak. Amerika kürtleri korumak için güney doğuyu işgal edecek.Türk ekonomisi ve askeri gücü amerika karşısında havlu atacak. Olay türk ve kürtlerin tam bir sınır ile ayrılması ile son bulacak.
bak arslanim amerika nin korkaklar ordusu afganistan a girmeden once afganistan'in olmayan ordusu icin bile ne kadar evham yapti . kaldi ki su an irak'ta ki savas bitmedi irak'ta ki savas hala suruyor ve amerika buyuk kayiplar verdi . Boyle giderse amerika irak'tan cekilmek zorunda kalacak. Turk topraklari ise ne irak'a ne de afganistan'a benzer . Turk topraklari conilerin yasamalarina elverisli degildir. Turk Silahli Kuvvetleri dunya da bir numara bu yuzden amerika Turkiye'ye girmeyi asla goze alamaz! Metal firtina gibi ingilizce'den tercume edilmis gercek disi amerikan propagandasi yapan romanlarin etkisinde kalmayin !

CX_ETKO_CX
11-18-2005, 08:43 PM
Turk ordusu Milattan Once 209 yilinda kurulmus bir ordudur. Herseyden onemlisi biz savasci bir milletiz . amerika ilk once millet olsun sonra gelsin bizimle savasmayi goze alabiliyorsa savassin. Bu tur propagandalara kanmayin. Sunu da belirtmekte fayda var : Metal firtina isimli kitabin yayinevi olan Timas yayinlari fettullah gulenin . Bu da onlarin kime hizmet ettiginin bir kanitidir.</p>

Turcos
11-19-2005, 12:27 AM
Bence biz ne kadar taniyamaz desekde ABD tanıycak cunku kendi petrol cıkarına...Umarım ABD Irakta kaybederde Kurt devleti kurulmaz...Zaten bilindigi gibi suan kuzey Irakta sozde Kurt devleti federasyon adı altinda kurulmus durumda...Irak yasalarıda bolgedeki halkın oylama yapıp ayrılmasını kabul etmketedir...İlerde ne olur bilmem ama durum vahim!

Aybike
11-19-2005, 08:40 AM
Bosuna bana karadenizin savunmasını yapma,karadenizlilerinki fıkra saka amaclı ama dogululara yapılan ayrı...Daha yani mankenin biri dogulular cok kotu kokuyor igrencler dedi...kokos kadın tabi o da o sartlarla yasasa o da lavanta kokardı zaten...

sonuc olarak herkes bilir dogunun daha kotu oldugunu...İlk okulda ogrenmedin galiba en gelişmemiş bolgelerin doguda oldugunu...Bunu herkes biliyor dogu cok sefil...İstatislikler gorenler gidenler medya aynı seyi soyluyor sen farklısını soyluyorsun...Bir daha bir dusun bence :rolleyes:

Mesele orada zaten..Yasim itibari ile iki tarafıda iyi bilirim..Gezdim gördüm.
80 önceside sonrasıda..Sartlar aynı ama yapılanma ve toparlanma karadenizde daha hızlı..Sebeb artık ıs adamlarının kendı sehırlerıne yaptıkları yatırım.Güneydoguluya yaptırılamıyor.Adam Istanbulda kazanıp orada yasıyor..Yasamasına kımse bısey demıyor yasasın ama sonra orada sartlar kötü deyip PKK ya destek vermesın..Karadenizli kendi sorununu cözmeye baslamıs..Onlarda baslasın artık..Devlette hata yok denmiyor külliyen hatalı.
Ama ....aması var iste...Hatırlayın bakalım ıraktan kacan pesmergeleri ülkemize almıstık..sonra onlar geri dönünce arkada bıraktıkları yıkıntıları..Kesilmis ormanları,perisanlıgı...Pisligi....
İnsanın icinde kanında olacak ADAM olmak.

Mesud_Barzani
11-19-2005, 09:25 AM

ulan kurd sacma seyler konusma :twisted: :twisted: :twisted:

asena
11-19-2005, 11:29 AM
demek istedigim dislanma--bir tek ekonomik sartlar degil...benim dediklerim gercek ve bunun gibilerini cok duydum...anlatıgım dislanma degilde ne...zaten biz kendi hatalrımızı gormezsek hicbirsey degismes...zaten simdisi onemli degil simdiye kadar ne oldugu onemli..teror yeni cıkmadı...
Sunu demek istiyorsanız "bizim terorun cikma sebebinde hic bi payımız yok"
kesinlikle katılmıyorum ve yanlıs dusunuyorsunuz...

Arkadasim,teror eger "bir irk"a ait mensuplardan cikiyor ise,ancak diger irkin mensuplari da ayni yokluktan bizapsa,o zaman farkli irka sahip olunma terore bahane midir?O zaman o "farkli irk",resmi irkcilik yapiyordur.

Dunyanin neresinde azinlik olan bir irk,veyahut hangi misafir bulundugu ulkede irkcilik yapma hakkina sahip olabilir?

Bu arada birileri Canakkale Zaferinden bahsetti,nolmus?

Turcos
11-19-2005, 12:53 PM
Hatırlayın bakalım ıraktan kacan pesmergeleri ülkemize almıstık..sonra onlar geri dönünce arkada bıraktıkları yıkıntıları..Kesilmis ormanları,perisanlıgı...Pisligi....
İnsanın icinde kanında olacak ADAM olmak.
buraya aynen katiliyorum... Insanlar isadamlari gercekten kendi dogduklari buyudukleri yerlere yatirim yapmiyor...ama bunun yaninda devletten de pek tepki geldigi soylenemez.

Bilge_Kagan
11-19-2005, 01:06 PM
Irak'ta bir Kurdistan devleti kurulacak, bu kacinilmaz. Olayli sekilde kabul edilen Irak Anayasasi'nda " Anayasanin kabulunden 7 yil sonra, federasyonu olusturan bolgeler, kaderlerini belirlemek uzere referanduma gidebilirler " maddesi var...

Ama tabii bu, bizim "Aha kurdistan kuruluyor gencler, kosun !" dememize mahal vermek icin yapilmis bir duzenleme de olabilir. Bana gore amerika, Irak'tan kurtleri ayirmayacak, kurtleri Irak'in mutlak hakimi yapacak. Omer Urundul'un deyimiyle "iki ucu "zorlu" degnek", boyle oluyor sanirim...

Turcos
11-19-2005, 01:16 PM
Ama tabii bu, bizim "Aha kurdistan kuruluyor gencler, kosun !" dememize mahal vermek icin yapilmis bir duzenleme de olabilir. Bana gore amerika, Irak'tan kurtleri ayirmayacak, kurtleri Irak'in mutlak hakimi yapacak. Omer Urundul'un deyimiyle "iki ucu "zorlu" degnek", boyle oluyor sanirim... evet zaten Irak cumhurbaskani kurt kurtler ne kdar Irakda azinlik olsada...