PDA

View Full Version : Azerbaycan Tarih kitapları

Tengrikut
10-28-2005, 04:31 PM
Azerbaycan tarih ders kitaplarını okuyunca çok üzüldüm ve çok şaşırdım.Türk tarihi neredeyse hiç verilmemiş sadece bölgesel bir Azerbaycan tarihinden sözedilmiş.Azerbaycan'da yetişen Türk çocukları Hunlardan,Göktürklerden,Göktür yazıtlarından habersiz.Sadece Azerbaycan coğrafyasında kurulmuş Türk devlet ve hanlıkları öğretilmekte.Bu durumda mahalli(yerel) millileştirme uygulanıp,bir bütün olarak Türk tarihi ele alınmamaktadır.Bu ortak tarih bağlarımızı bozacak bir ihanettir.

Colpan
10-28-2005, 04:39 PM
Turkiye'nin tarih kitaplarinda Sah Ismail'in, Temur'un, Uzun Hasan'in kotu ve serefsiz, kalles vs. olarak gosterilmesi ortak tarih baglarimizi guclendirir mi?

Kisi once kendisinde hata aramali, sonra baskalarinda hata aramalidir.

Redd-i İlhak
10-28-2005, 05:51 PM
Turkiye'nin tarih kitaplarinda Sah Ismail'in, Temur'un, Uzun Hasan'in kotu ve serefsiz, kalles vs. olarak gosterilmesi ortak tarih baglarimizi guclendirir mi?

Güzel bir örnek vermişsin...

Evet bu insanlar bize hep kötü demeyelimde bize ters gösterilmişlerdir mesela Moğolların Anadolu istilası baya bir yanlı anlatılmıştı...

Ama Tengrikut'un anlatmak istediği biraz daha farklı ve haklılık dereceside var yani.

Tengrikut
10-28-2005, 09:01 PM

Kardesim Türk kitaplarinda Uzun Hasan da Sah Ismail de Timur da Türk Devletleri olarak kabuledilir ve ögretilir.Bu konuda seni yanlis bilgilendirmisler.

Uzun Hasan"in Akkoyunlu devleti gibi Karakoyunlu devleti,Selcuklu Türkiye Devleti gibi ufak Türk Devletleri de ögretilir.Uzun Hasanin,Sah Ismailin ya da Timur"un kötülendigini hicbir zaman kimse idda edemez.Eger sana birileri böyle demisse hangi resmi kitabin hangi sayfasinda gectigi göstersinler,aninda milli egitim bakanligina tepkilerimizi belirtelim.Fakat bunu diyenler tamamiyle provokasyon niyetiyle demistir.Eger gercekten böyle olmus olsaydi Türkiyede kimse cocuguna Cengiz Timur Ismail ve ya Hasan adini koymazdi.

Eger böyle bir yanlis yapilmis olsaydi bile,Azerbaycanin yanlisindan daha buyuk olmazdi.Bizimkiler en azindan Türk diye göstermektedirler fakat Azerbaycan"da kimse Azerbaycan cografyasi disindaki Türk tarihini bilmemektedir.Bu cok vahim bir durumdur.

164 Türk devletinden 16 büyük Türk imparatorlugunu Cumhurbaskanligi simgesi yaparak(bunun icinde Timur ve Cengiz dahil olmak üzere) Türkiye bu konuda ki tavrini sagolsun Atatürk sayesinde netlestirmistir. http://www.cankaya.gov.tr/tr_flash/gunes.htm
Bu konuda Azerbaycan milli egitim bakanligi uyarmaliyiz.

Tengrikut
10-28-2005, 09:04 PM
Hatta Yildirim Beyazit ve Timurun savasinda Yildirima Beyazita Timurun ne denli asil muamele ettiginden bahsedilir.Ne var ki Yildirim Beyzait maglubiyeti kabuletmemis ve yuzugundeki zehiri icerek canina kiymistir.Türkler arasinda ki iktidar mücadelesi oldugundan sözedilir.

Qizilbash
10-29-2005, 04:35 AM
Azerbaycan tarih ders kitaplarını okuyunca çok üzüldüm ve çok şaşırdım.Türk tarihi neredeyse hiç verilmemiş sadece bölgesel bir Azerbaycan tarihinden sözedilmiş.Azerbaycan'da yetişen Türk çocukları Hunlardan,Göktürklerden,Göktür yazıtlarından habersiz.Sadece Azerbaycan coğrafyasında kurulmuş Türk devlet ve hanlıkları öğretilmekte.Bu durumda mahalli(yerel) millileştirme uygulanıp,bir bütün olarak Türk tarihi ele alınmamaktadır.Bu ortak tarih bağlarımızı bozacak bir ihanettir.

Selam. Bir şeyi sonuna kadar araşdırmamış bizi ihanette suçluyorsun. Ben çok güzel hatırlıyorum ki okulda ben hunlar uygurlar göktürkler türk avarlar hakkında dersler aldım. Hatta Orhon Yenisey abideleri hakkında da dersler geçdik. Azerbaycanda tarih dersi çok güzel geçiliyor. Üstelik türkler hakkında bütün bilgiler veriliyor. Türkler övülüyor. Benim duyduğuma göre Türkiyede tarih zayıf geçiliyor. Üstelik biz coğrafiyada 11 ci sınıfda Türk devletlerini ayrı geçiliyor. Biz edebiyyatda türk şairlerinden de bahs ediyoruz.

Qizilbash
10-29-2005, 04:37 AM
Sen Azerbaycan tarihini okumuşsun. Benim dediklerim Ümumi tarihdedir.

Bilge_Kagan
10-29-2005, 04:44 AM
Qizilbash dogru diyor. Bizdeki "Anadolu tarihi" gibi, orada da "Azerbaycan Tarihi" olmasi gayet tabii...

arsilan
10-29-2005, 09:02 AM
kızılbash sen özün azeriseen, eğer bele ise azeri lehcesiyle yazabilersen coh yahşi olar men pek sevirem o hoş lehceyii.

Qizilbash
10-29-2005, 09:17 AM
kızılbash sen özün azeriseen, eğer bele ise azeri lehcesiyle yazabilersen coh yahşi olar men pek sevirem o hoş lehceyii.

Azerbaycan türkcesi ile yazsam, axı başa düşmezsiniz.

arsilan
10-29-2005, 11:04 AM
sen de ozaman yanına anadolucasını da yazarsan biz de öğrenirek. Sevap olar. hayiş edirem (yanlış mı yazdım)

Qizilbash
10-29-2005, 12:16 PM
sen de ozaman yanına anadolucasını da yazarsan biz de öğrenirek. Sevap olar. hayiş edirem (yanlış mı yazdım)

Yaxşı ..............................Peki

arsilan
10-29-2005, 01:55 PM
azerbaycanın meşhur muganniyesi Zeynep Hanlarova hanım sağdır? Menim gençliğimde Türkiyaya gelip pek yahşi bir konser vermişti.

Tengrikut
10-29-2005, 07:11 PM
Sen Azerbaycan tarihini okumuşsun. Benim dediklerim Ümumi tarihdedir.

Kardeş Türkiye'de Anadolu tarihi öğretiliyor ama kendi tarihimiz olmadığı vurgulanıyor.Azerbaycan tarihi kitabı ise benim okuduğum öyle bir şekilde anlatılmış ki o kitabı okuyan Oğuz Türklerinden çok kendine başka tarih arar.Önemli olan Türk tarihi dersi olmalı ve bu tarih dersi umumi tarihten çok öz geçmişimizi anlattığı vurgulanmalıdır.

Ben kimseyi kırmak ya da düşman ilan etme niyetinde değilim amacım Türklük için bir yol sağlamak.

arsilan
10-29-2005, 09:11 PM
[quote=Tengrikut]Kardeş Türkiye'de Anadolu tarihi öğretiliyor ama kendi tarihimiz olmadığı vurgulanıyor.

Kardeş bunun ne demek olduğunu anlamadım açarmısın.

Qizilbash
10-30-2005, 01:55 AM
azerbaycanın meşhur muganniyesi Zeynep Hanlarova hanım sağdır? Menim gençliğimde Türkiyaya gelip pek yahşi bir konser vermişti.

He sağdır. Ama artık çox oxumur.

Qizilbash
10-30-2005, 01:03 AM
Kardeş Türkiye'de Anadolu tarihi öğretiliyor ama kendi tarihimiz olmadığı vurgulanıyor.Azerbaycan tarihi kitabı ise benim okuduğum öyle bir şekilde anlatılmış ki o kitabı okuyan Oğuz Türklerinden çok kendine başka tarih arar.Önemli olan Türk tarihi dersi olmalı ve bu tarih dersi umumi tarihten çok öz geçmişimizi anlattığı vurgulanmalıdır.

Ben kimseyi kırmak ya da düşman ilan etme niyetinde değilim amacım Türklük için bir yol sağlamak.

Azerbaycan erazisinde ilk devlet kurumları Aratta, Lullubi, Kuti bunların türk tayfa birlikleri olduğu biliniyor. Azerbaycan türkleri birden bire yaranmamışdır. Muhtelif türk tayfalarının karışmasından yaranmışdır.

arsilan
10-30-2005, 01:38 AM
qizilbash garındaşım senin nickinin türkiya daki" kızılbaş" ismiyle alakası vardır?Sen özün caferisen?Eger bele ise men pek sevirem İmam Caferi bilesen.Menim Iğdır da (Nahçıvanla hudut) coh yahşi arkadaşlarım vardı.Ama izlerini hep gaybetmişem.

Qizilbash
10-30-2005, 02:37 AM
qizilbash garındaşım senin nickinin türkiya daki" kızılbaş" ismiyle alakası vardır?Sen özün caferisen?Eger bele ise men pek sevirem İmam Caferi bilesen.Menim Iğdır da (Nahçıvanla hudut) coh yahşi arkadaşlarım vardı.Ama izlerini hep gaybetmişem.

Yox men caferi deyilem. Sefeviler devletindeki kızılbaşlar var ya onun için nickimi Qizilbash koydum ( sunni olsam da ) .

Torcoman
10-30-2005, 09:04 AM
Bir KGB ajanının oğlunun yönettiği bir ülkeden fazla birşey beklememk lazım

Elçibeyin ruhu şad olsun

Bilge_Kagan
10-30-2005, 01:37 PM
KGB ajani falan ama belki ( bundan kim nasil haberdar oluyor, onu da anlamiyorum... ) Gorbacov Aliyev'e zorla gorevden el cektirdikten sadece bir hafta sonra Ermenilerin Azerbaycan'a saldirdiklarini unutmamak gerek.

Tengrikut
10-30-2005, 04:11 PM
Muhtelif türk tayfalarının karışmasından yaranmışdır.

Azerbaycan Türkleri Oguzlarin ûcok kolundandir.

Aliyev Rus ajani idi ise neden hastalaninca Moskovaya degil de Amerikaya gitti.

Bilge_Kagan
10-31-2005, 03:04 AM
Halkimiz nedense her sevmedigi insani "x ajani" yapmaya bayiliyor...

Torcoman
10-31-2005, 03:47 AM
KGB ajani falan ama belki ( bundan kim nasil haberdar oluyor, onu da anlamiyorum... ) Gorbacov Aliyev'e zorla gorevden el cektirdikten sadece bir hafta sonra Ermenilerin Azerbaycan'a saldirdiklarini unutmamak gerek.

pffppff....
ne yani Aliyev kendini korumasınmı yani, görevdeyken ermenilere niye kucak açmadı gibi bir soru mu soruyorsun bana anlamadım

Torcoman
10-31-2005, 03:52 AM
Azerbaycan Türkleri Oguzlarin ûcok kolundandir.

Aliyev Rus ajani idi ise neden hastalaninca Moskovaya degil de Amerikaya gitti.

Aliyev halkını düsünseydi Elçibey in birleşme politikasını izlerdi, Aliyev Türkiyeyle birleşme treninni bile bile kaçırarak kendi halkına(bilmeden veya bilerek) kötülük yapmış, daha sonra da ermenilerin ülkeye girişine seyirci kalmak zorunda kalmıştır, eğer önceden Rusyanın veya Amerikanın baskısına aldırmayıp(elçibey gibi) Türkiyeyle birleşmek için düğmeye bassaydı ne o kadar Azeri askeri ölürdü, ne Hocalı katliamı olurdu,
şimdi maden yatakları da olan büyük bir devlet ve süper bir güç olmuştuk bile,
üçok ve bozokların oluşturduğu bir devleti hayal edebiliyormusunuz acaba

Bilge_Kagan
10-31-2005, 04:23 AM
ne yani Aliyev kendini korumasınmı yani, görevdeyken ermenilere niye kucak açmadı gibi bir soru mu soruyorsun bana anlamadım

Hayır, "o gorevdeyken neden ermeniler saldiramadi" diye soruyorum. Aliyev bu katliam icin kendine bir kilif bulacak olsaydi, kendi halkinin kirimina razi olmus olsaydi, gorevden kendisi istifa ederdi, el cektirilmezdi.

Torcoman
10-31-2005, 07:41 AM
Hayır, "o gorevdeyken neden ermeniler saldiramadi" diye soruyorum. Aliyev bu katliam icin kendine bir kilif bulacak olsaydi, kendi halkinin kirimina razi olmus olsaydi, gorevden kendisi istifa ederdi, el cektirilmezdi.

bildiğim kadarıyla aliev rusyanın desteklediği, elçibey ise türkiyenin desteklediği bir adaydı, o katliamlarda bu bocalama döneminde yapıldı, dolayısıyla katliamlar bizzat alievin suçu değil, ama elçibey seçilseydi en azından ermenilerden intikam almıştık(türkiye ordusu)
ayrıca karabağ ı kaybetmemiş olacaktık

elçibeyin yerine kendisinin oturması gerek azerbaycana gerek de türkiyeye bir çok şey kaybettirmiştir

-sınır komşuluğu
-azerbaycan topraklarının %20 si
-trans-Türkistan demiryolu hattı
-" " " " " " petrol hattı

yani herşeyi kaybettik diyebiliriz

Enigma-Boum-boum

Bilge_Kagan
10-31-2005, 07:45 AM
Turkiye oyle ya da boyle zaten Azerbaycan-Ermenistan meselesine askeri mudahalede bulunamayacakti. Zira Hruscev'in ( yanlis hatirliyorsam duzeltin ) " Turkiye Ermeni-Azeri sorununa mudahale etmeye kalkarsa, 3. dunya savasini baslatmis olur. " diye bir aciklamasi var. Yani, iktidara kimler gelirse gelsin, bazi yerlerden "kopamadiktan" sonra, cok da onemi yok.

Qizilbash
10-31-2005, 08:01 AM
Bir KGB ajanının oğlunun yönettiği bir ülkeden fazla birşey beklememk lazım

Elçibeyin ruhu şad olsun

:) :) :) Sen daha neler bilmiyorsun onlar hakkinda.......

Qizilbash
10-31-2005, 08:06 AM
Size bir soru??????? Benim hangi bilgisayar karshisinda oturdugumu kimse öyrene bilirmi?????

Tengrikut
10-31-2005, 12:50 PM
Aliyev halkını düsünseydi Elçibey in birleşme politikasını izlerdi, Aliyev Türkiyeyle birleşme treninni bile bile kaçırarak kendi halkına(bilmeden veya bilerek) kötülük yapmış, daha sonra da ermenilerin ülkeye girişine seyirci kalmak zorunda kalmıştır, eğer önceden Rusyanın veya Amerikanın baskısına aldırmayıp(elçibey gibi) Türkiyeyle birleşmek için düğmeye bassaydı ne o kadar Azeri askeri ölürdü, ne Hocalı katliamı olurdu,

zaten ben aliyevi savunmuyorum ama ruz ajani oldugunu sanmiyorum ajanlar genelde hastalaninca kendilerinin hamisi olan ulkelere giderler.

CX_ETKO_CX
11-01-2005, 10:50 AM
zaten ben aliyevi savunmuyorum ama ruz ajani oldugunu sanmiyorum ajanlar genelde hastalaninca kendilerinin hamisi olan ulkelere giderler.

Irkdas ben Turkcu olmama ragmen aliyev'i destekliyorum . amerikancı Azatlik blogunu destekleyecek degilim heralde ! Acıkcasi Isa Qamber'i ve Musavat'i dogru duzgun tanimayan oradan buradan birseyler duyup koru korune inan bazi Turkculer Musavat gibi partileri desteklemekte . Musavat bana kalirsa bu secimdede kazanamayacak gecen secimdeki gibi Azatlik meydaninda rezalet cikaracaklar... He bir de adi sani duyulmamis Bozkurd partisi var bunu da adindan dolayi Turkiye'de ki bazi Turkculer bilip bilmeden destekler... Bugun Azerbaycan cok hizla ilerlemekte aliyev sayesinde elbette aliyev'i sevmiyorum yalniz alternatif yok !

ozgur84
11-02-2005, 08:38 AM
bütün Türk dünyasında durum aynı başımızdakilerde iş yok fakat başka seçenek de yok!Bu size garip gelmiyor mu?

Tengrikut
11-02-2005, 08:41 AM
Irkdas ben Turkcu olmama ragmen aliyev'i destekliyorum . amerikancı Azatlik blogunu destekleyecek degilim heralde ! Acıkcasi Isa Qamber'i ve Musavat'i dogru duzgun tanimayan oradan buradan birseyler duyup koru korune inan bazi Turkculer Musavat gibi partileri desteklemekte . Musavat bana kalirsa bu secimdede kazanamayacak gecen secimdeki gibi Azatlik meydaninda rezalet cikaracaklar... He bir de adi sani duyulmamis Bozkurd partisi var bunu da adindan dolayi Turkiye'de ki bazi Turkculer bilip bilmeden destekler... Bugun Azerbaycan cok hizla ilerlemekte aliyev sayesinde elbette aliyev'i sevmiyorum yalniz alternatif yok !

Soydaşım zaten İsa Gamber 2 ay önce Sorosla buluşmuş.Herhalde oğul Aliyev Türkiye yanlısı.
1 millet 2 devletiz.

Qizilbash
11-02-2005, 02:14 PM
Size bir soru??????? Benim hangi bilgisayar karshisinda oturdugumu kimse öyrene bilirmi?????
Lütfen cevap verin

kurshad
11-03-2005, 12:32 PM
Lütfen cevap verin

Sanirim afise olmaktan cekiniyorsun..

IP adresinin tespit edilebilecegini ve bu sekilde de yerinin bulunabilecegini biliyorum. Fakat tam dogru bir tespitin de yapilabilecegini sanmiyorum.

Konuyu daha iyi bilen arkadaslar belki detayli bilgi verebilirler..

Tengrikut
11-03-2005, 12:35 PM
proxy kullan ıse yarar

kurshad
11-03-2005, 12:40 PM

evet, 80'li yillarin sonunda Bursa'da bir konser vermisti. Istanbulda olmam hasebiyle konsere gidememis , pek de uzulmustum. Yine de video kasetlerini bulup seyretmistim.

kurshad
11-03-2005, 12:55 PM

Aliyev hanedanliginin simdiye kadar hep aleyhinde gorus bildirdim. Lakin Isa Kamber'in soroscularla musterek hareket etmesi, bir turuncu devrime oykunmesi benim kafamda soru isaretleri dogurdu. Dikkat edersen secime hile karistirilacagi soylentileri simdiden ortada dolasmaya basladi. Tipik bir soros devrimi oncesi hali mevcut. Sartlar boyleyken; Turkiye ve Azerbaycan'in tek millet iki devlet oldugunu soyleyen(seneler once buyuk Turanci Elcinbey'in dedigi gibi),Azerbaycan-Kuzey Kibris arasina ucak seferi koyan Aliyev'i desteklemenin Turkiyenin ve pek tabii Turklugun daha cok lehine oldugu kanisi bende hasil oldu.

Torcoman
11-03-2005, 01:10 PM
haklısın kurshad, denize düşen olayı... aliyevi desteklemekten başka çaremiz yok bu durumda, ama eminimki aliyev o uçuş seferini seçimlerde yanlız kalmamak için koydurmuştur

of yav, türklerin geleceği için çalışan tek bir devlet adamı yok şu coğrafyada, ne büyük rezillik

Kaptan-i Derya
11-03-2005, 01:22 PM
Ben kazakistandan ve Türkmenistan'dan umutluyum, Nazarbayev'in bir fanatik Atatürk hayrani oldugunu duymustum.

Colpan
11-03-2005, 04:31 PM
Azerbaycan'da Sabir Rustemhanli disinde Turkcu lider yoktur. O secilemezse (ki secilemeyecegi gayet aciktir) birlesmeyi falan unutalim. Hatta Azerbaycan'i hepten unutalim.

uki
11-03-2005, 04:56 PM
Ben kazakistandan ve Türkmenistan'dan umutluyum, Nazarbayev'in bir fanatik Atatürk hayrani oldugunu duymustum.

kenaney ben hepisinden umutluyum, su anki rejimler ve durum gozunu korkutmasin, bu birlik ve birdelik olacaktir allahin izniyle...

Qizilbash
11-04-2005, 04:04 AM
Azerbaycan'da Sabir Rustemhanli disinde Turkcu lider yoktur. O secilemezse (ki secilemeyecegi gayet aciktir) birlesmeyi falan unutalim. Hatta Azerbaycan'i hepten unutalim.

:) :) :) Azerbaycanda baş verenlerle yakından ilgileniyormusun?

Colpan
11-04-2005, 10:31 AM
:) :) :) Azerbaycanda baş verenlerle yakından ilgileniyormusun?Sadece gazetelerden ve internetten.

Qizilbash
11-04-2005, 12:05 PM
Sadece gazetelerden ve internetten.

Hangi qazeteleri okuyorsun ve hangi sitelere giriyorsun? (bu sorularla seni rahatsız etmek istemiyorum. Sadece merak ettim.)

Colpan
11-04-2005, 06:15 PM
Hangi qazeteleri okuyorsun ve hangi sitelere giriyorsun? (bu sorularla seni rahatsız etmek istemiyorum. Sadece merak ettim.)Ben gordugum her gazeteyi okurum. Ama ozelikle tercih ettiklerim Yenicag (www.yenicaggazetesi.com), Milli Gazete (www.milligazete.com), Pravda (www.pravda.com), Cumhuriyet (www.cumhuriyet.com), New York Times (www.nytimes.com) ve Haaretz (www.haaretz.com)

Sitelere gelince, Azerbaycan'dan www.bozqurd.net (http://www.bozqurd.net) , www.gamoh.org (http://www.gamoh.org) , www.xeberler.com (http://www.xeberler.com) , www.musavat.com (http://www.musavat.com) , www.bozqurd.tk (http://www.bozqurd.tk) ve www.bay.tc (http://www.bay.tc) sik sik gordugum ve ziyaret ettigim siteler

Qizilbash
11-05-2005, 07:57 AM
Ben gordugum her gazeteyi okurum. Ama ozelikle tercih ettiklerim Yenicag (http://www.yenicaggazetesi.com), Milli Gazete (http://www.milligazete.com), Pravda (http://www.pravda.com), Cumhuriyet (http://www.cumhuriyet.com), New York Times (http://www.nytimes.com) ve Haaretz (http://www.haaretz.com)

Sitelere gelince, Azerbaycan'dan www.bozqurd.net (http://www.bozqurd.net) , www.gamoh.org (http://www.gamoh.org) , www.xeberler.com (http://www.xeberler.com) , www.musavat.com (http://www.musavat.com) , www.bozqurd.tk (http://www.bozqurd.tk) ve www.bay.tc (http://www.bay.tc) sik sik gordugum ve ziyaret ettigim siteler

Azerbaycandakı siyasetçileri tanırmısın? Eğer tanıyorsan hangisine güvenin var?

panturkist
11-07-2005, 10:25 AM
Türkiyedeki Türk tarih dersleri lise seviyesinde son bir kaç yılda nerdeyse arzu edilen düzeye ulaşmıştı. Türk Tarih kurumu , tarih derslerinde işlenen konuların yanlızca Oğuzların veya Anadolu Selçuklu devletinden sonraki tarihe ait olmaması için çalışmıştır.
Hiçbir tarhi kitabımızda Timur Devleti kötülenmez . Çok eski tarih kitaplarında "moğol devleti " olarak kabul edilmesi de geçmişte kalmış bir yanlışlıktan ibarettir. Ha keza diğer Türk devletlerinin hiçbirisi kötülenmez.
Manas Destanı iki Türk arasında geçer ama Türk destanı olarak bugün Tarih derslerimizde anlatılmaktadır.
Ancak Osmanlı Devletinin devamı olmamızın bir sonucu olarak ,osmanlının husumet yaşadığı Safevi Devleti uzun yıllar bir İran veya Fars Devleti olarak nitelenmiştir. Son dönemde bu yanlıştanda dönülse de Tarih hocalarımızın Osmanlı Tarihini anlatırken ,Osmanlı tarafını tutarak olayları aktarması önlenememektedir.
Şu kesindir ki Türkiyenin tüm Türk tarihini kabullenmesi yeni bir durum değildir. Türkiye Türkleri ,büyük oranda Türkmendir. Kırsal kesimde ,özellikle Orta Anadoluda hem sunniler ,hem aleviler kendilerini Türkmen olarak isimlendirmektedirler. Ancak Cumhuriyet sonrası Türkiyesinde kabul edilen Türk tarihi ,Oğuz yada Türkmen merkezli bir tarih anlayışında değildir.

Hunlar varken oğuzlarda vardı.Yani bizim atalarımız .Ancak Hunlar büyük bir Türk devleti kurmuşlardır ve bizim dedelerimiz de tabi olmuştur. O yüzden Hunlar bizim tarihimizdir.
Göktürkler ,oğuzların atası değildir.Bunlar ortak atadan gelen iki Türk boyudur. Ama devleti kuran Göktürklerdir ve bizim tarihi bir devletimizdir.

Uygur devleti varken bizim başka bir devletimiz bile vardı.Ancak Uygur devleti bizim tarihimizdir.

bu örnekler sayısızdır. Timur Devleti bugün 16 Büyük Türk devletinden sayılmaktadır .Babür devleti de .

Türk Tarihi ne manas ta ,ne de dandanakan da taraf tutmuyor .

Ancak Mercidabık ta ve Ridaniyede de taraf tutmaması lazım .

CX_ETKO_CX
11-07-2005, 12:45 PM
Aliyev Türkiye yanlısı.1 millet 2 devletiz.
Turkiye yanlisi demek yanlis olur ama Azerbaycan aliyev sayesinde cok hizli gelisiyor . Su an Azerbaycan ekonomisi Turkiye'den iyi durumda. Eger amerikan usagi Isa qamber iktidara gelirse inanin Aliyev'in yaptigi kadarini yapamaz. Rauf Arifoglu ise Turkculukle uzaktan yakindan alakasi olmayan biridir. Biz 1 millet 7 devletiz :)Size bir soru??????? Benim hangi bilgisayar karshisinda oturdugumu kimse öyrene bilirmi?????.
A kishi isteyirse oyrenebiler. Ben kazakistandan ve Türkmenistan'dan umutluyum, Nazarbayev'in bir fanatik Atatürk hayrani oldugunu duymustum.
Bagimsiz Turk cumhuriyetleri icinde su an en iyi gideni (Turkiye ve KKTC dahil)Nazarbayev . Ama onuda yaptigi yolsuzluklar bitirecek...
Azerbaycan'da Sabir Rustemhanli disinde Turkcu lider yoktur.
Azerbaycan'da Turkiye'de de oldugu gibi Turkcu - Turanci parti bulunmamaktadir. Sabir Rustemhanli benim bildigim kadariyla Turk mitolojisi ve tarihi konularinda guzel kitaplari olan bir yazar.Türkiyedeki Türk tarih dersleri lise seviyesinde son bir kaç yılda nerdeyse arzu edilen düzeye ulaşmıştı. Türk Tarih kurumu , tarih derslerinde işlenen konuların yanlızca Oğuzların veya Anadolu Selçuklu devletinden sonraki tarihe ait olmaması için çalışmıştır.
Turkiye'de tarih kitaplari gunden gune kotuye gidiyor. Ozellikle akp iktidariyla kitaplarimiz baya bir "avrupali" oldu ! Tarih kitaplarimizda artik ermenilerin , kurdlerin , irticacilarin ihanetleri yer almiyor , ozellkile akp hukumetinin yaptigi son degisikliklerle artik Turkiye'de egitim sistemi baya bir bozuldu.

Hiçbir tarih kitabımızda Timur Devleti kötülenmez.Tarih kitaplarimizda hicbir zaman Timur devleti kotulenmez ancak her zaman icin ayrim yapilmistir. Azerbaycan Turkleri ile bile Sah Ismail savasi nedeniyle ayrilik olmustur. Ayrica KOKTURK devleti kadar onemli bir devlet olan Altin Orda devleti tarih kitaplarimida sadece 1 sayfa !

Göktürkler ,oğuzların atası değildir.Bunlar ortak atadan gelen iki Türk boyudur.:) Aman Tanrim megerse Kokturkler devlet adi degil de ayri bir boy adiymis .(Artik ulkucu uzmani oldum, ulkuculeri yazilarindan taniyorum.)

Colpan
11-07-2005, 02:01 PM
Azerbaycandakı siyasetçileri tanırmısın? Eğer tanıyorsan hangisine güvenin var?Rauf Arifoglu ve Sabir Rustemhanli fena deyiller. Ama siz daha iyi bilirsiniz.

Qizilbash
11-08-2005, 08:17 AM
Turkiye yanlisi demek yanlis olur ama Azerbaycan aliyev sayesinde cok hizli gelisiyor . Su an Azerbaycan ekonomisi Turkiye'den iyi durumda. Eger amerikan usagi Isa qamber iktidara gelirse inanin Aliyev'in yaptigi kadarini yapamaz. Rauf Arifoglu ise Turkculukle uzaktan yakindan alakasi olmayan biridir. Biz 1 millet 7 devletiz :)

Allah qoysa vakit gelecek iyini ve kotunu bileceksiniz. Ama shimdilik lutfen iyi tanimadiginiz insan haqqinda boyle konushmayin.

Eger amerikan usagi Isa qamber iktidara gelirse inanin Aliyev'in yaptigi kadarini yapamaz.

EGETÜRK
08-17-2006, 09:55 AM
http://www.youtube.com/watch?v=l3gaIQrUyVo&mode=related&search= azicik da olsa azerbaycan tarihinden bahsediyor...Uzun Hasan'i da kendi liderleri olarak göstermisler,tabii ki sakincasi yok her Türk liderini örnek alabilirler ama Osmanli disinda geçen azeri tarihi ile ilgili bilgi verebilecek olan varmi???