View Full Version : Turkiye Turkcesiyle Sorunu Olanlara Yanitlar 1
mehmet ali arsl
10-29-2005, 02:03 AM
sitemde bu sitede ki bazi arkadaslara ithafen bir yazi yazdim .Turk dunyasindaki etimolojik sozluk calismalari ve baska ornekler var bakarlarsa sevinirim...tum arkadaslar siteme davetlidir. www.turkcudusunce.com (http://www.turkcudusunce.com) www.turkcudusunce.net (http://www.turkcudusunce.net)
borcugin
10-29-2005, 05:05 AM
S.A.
Tam link verirsen daha da memnun oluruz. Zira, bulamadım. :(
Selametle.
Bilge_Kagan
10-29-2005, 05:09 AM
Maksadiniz sitenizin reklamini yapmak degilse eger, neden yazinizi kopyalayip yapistirmadiniz ? Imzaniz yeterince reklam yapiyor zaten, bir de ustune sirf bunun icin baslik acmaniza gerek yoktu...
mehmet ali arsl
10-29-2005, 05:18 AM
Maksadiniz sitenizin reklamini yapmak degilse eger, neden yazinizi kopyalayip yapistirmadiniz ? Imzaniz yeterince reklam yapiyor zaten, bir de ustune sirf bunun icin baslik acmaniza gerek yoktu...
arkadasim bilge dogrudur sitemin reklama ihtiyaci var ama sen bunu birak da yazdiklarimi oku istersen.tam adresi soran kardesim ana sayfada haftalik diye bir bolum var mehmet ali arslan adiyla yazilan yazi...saygilar...
www.turkcudusunce.com (http://www.turkcudusunce.com) www.turkcudusunce.net (http://www.turkcudusunce.net)
mehmet ali arsl
10-29-2005, 05:24 AM
arkadasim bilge dogrudur sitemin reklama ihtiyaci var ama sen bunu birak da yazdiklarimi oku istersen.daha once bu sitede bu konuda bilgi paylastigimiz arkadaslar vardi onlara hitaben attim mesaji ama herkes okuyabilir tabi...tam adresi soran kardesim ana sayfada haftalik diye bir bolum var mehmet ali arslan adiyla yazilan yazi...saygilar...
www.turkcudusunce.com (http://www.turkcudusunce.com) www.turkcudusunce.net (http://www.turkcudusunce.net) kirici olmak istemem ama mesajlarimi da silmezse arkadaslar sevinirim
borcugin
10-29-2005, 07:21 AM
S.A.
Mehmet Ali kardesim, yazinizi okudum. Sanki ortada bir ari (saf) Turk ve Turkce konusan milletler yarisi var da, bu yarista biz Turkiye birinci olmali, cekik gozlu uzbekler mongoloid irkindandir, biz safkan Brekisefaliz de...... Yahu kardesim, boyle diyen birisi yok ki bu forumda. Diyen bile olsa cagdas etnolojide "fiziksel irk red edileli cok oldu, kulturel irk aranmalidir" teorisi gecerlidir. Biofizyolojik etnoloji tip bilimleri icindir, kulturel etnoloji sosyal bilimler icindir. Siz gercekten "Dillerin Gelisimi ve Tarihi" konusunu okumalisiniz. Uzbek, Kirgiz, Kazak dilleri boyle olmus ise bile bu gayet olagandir. Boyle olmamasi esyanin tabiatina aykiridir. Ben bu ilgili sitenizdeki ilgili yazidan vallahi bir sey anlamadım, kusura bakmayin. Yunus Emre der ki : "Her seyin cehlinden ilmi yegdir". Sozluk, etimolojik diller arastirmasinin yapilmasi bilim ve bilgi icindir, milletleri yaristirmak yada birilerini hor gormek icin degildir. Umarim kirilmadin.
Selametle.
Colpan
10-29-2005, 07:59 AM
Turkler Mongoloid degil, hatta Mogollar dahi mongoloid degil. Mongoloid, sari irk anlaminda kullanilan bir terim ve biz, beyaz irkin Turanoid grubuna giriyoruz.
borcugin
10-29-2005, 12:25 PM
S.A.
Colpan karındasım, Turkler Mongoloid ırkının, Dolikesofal kolunun Brekisofal boyundandir diye biliyorum. Ve Turanoid grubunu ilk kez duyuyorum. Acaba diller arasi cevriden dolayi baska bir terimin yerini tutan bir soz mudur? Hangi etnolojik kaynakta boyle bir sey var, aciklarsan beni bilgilendirirsin ve sana tesekkur ederim. Nengroid siyah, Kakazoid beyaz, Mongoloid sarı ırka verilmis genel bir addir. Biz Mongoloid irkindan olmamiza karsin teni beyaz olan cok ilginc bir irkiz. Muhalefet icin degil bilgilenmek icin soruyorum, umarim beni yanlis anlamaz ve degerlendirmezsin. Irklar cok onemli degildir, beni kafatasci olarak nitelendirmelerinden de cekiniyorum.
Selametle.
Colpan
10-29-2005, 06:42 PM
Colpan karındasım, Turkler Mongoloid ırkının, Dolikesofal kolunun Brekisofal boyundandir diye biliyorum.Esenlikler dilerim.
Bu cumlenin mizah urunu oldugunu saniyorum. Cunku "dolikosefal" ve "brakisefal" birbirinin ziddi iki antropolojik terimdir. Dolikosefal demek, kafatasi olcusu 60-70 arasi olan demektir ve uzun kafali anlamina gelir. Brakisefal ise kafatasi olcusu 80-90 arasi olan demektir ve kisa kafali demektir. Turkler genellikle brakisefaldir ama "Brakisefal olmayan biri Turk degildir." demek hatali olur. Benzer sekilde "Brakisefaller Turktur." demek de yanlistir. Lakin cogunlugu dolikosefal olan bir toplumu (kurtler, farslar gibi) Turk ilan etmek de yanlistir. tipki sirf brakisefal oldugu icin bir toplumu (cerkezler, ermeniler gibi) Turk ilan etmek de yanlistir.
mehmet ali arsl
10-30-2005, 01:14 AM
S.A.
Mehmet Ali kardesim, yazinizi okudum. Sanki ortada bir ari (saf) Turk ve Turkce konusan milletler yarisi var da, bu yarista biz Turkiye birinci olmali, cekik gozlu uzbekler mongoloid irkindandir, biz safkan Brekisefaliz de...... Yahu kardesim, boyle diyen birisi yok ki bu forumda. Diyen bile olsa cagdas etnolojide "fiziksel irk red edileli cok oldu, kulturel irk aranmalidir" teorisi gecerlidir. Biofizyolojik etnoloji tip bilimleri icindir, kulturel etnoloji sosyal bilimler icindir. Siz gercekten "Dillerin Gelisimi ve Tarihi" konusunu okumalisiniz. Uzbek, Kirgiz, Kazak dilleri boyle olmus ise bile bu gayet olagandir. Boyle olmamasi esyanin tabiatina aykiridir. Ben bu ilgili sitenizdeki ilgili yazidan vallahi bir sey anlamadım, kusura bakmayin. Yunus Emre der ki : "Her seyin cehlinden ilmi yegdir". Sozluk, etimolojik diller arastirmasinin yapilmasi bilim ve bilgi icindir, milletleri yaristirmak yada birilerini hor gormek icin degildir. Umarim kirilmadin.
Selametle.
sevgili kardesim siz olayin baslangicini tam olarak bilmeddiginiz icin pek iyi anlayamamissiniz yazdiklarimi.bu sitede oyle insanlar var ki(onceki yazilari arastirirsaniz gorulecektir) Turkiye Turkcesinden nerdeyse nefret ediyorlar.bu yazi onlara ve birkac akademik unvani olup bu genclerlke ayni gorusu savunan yetesize idi...
bu arada Turklerin dolikosefalligi veya brekisefalligi orda genclik heyecenini anlatmak icindi.ayrica turkler ne mongoloid ne de turanoid denen kavramin icerisinde degerlendirilemez...Turkler avropaiddir...
borcugin
10-30-2005, 05:47 AM
S.A.
Valla ben etnolojiden pek anlamiyorum ve onun icin yanildim. Bu konu ile ilgili cok sey okudugum soylenemez. Dogrudur soyledikleriniz. Ancak bu Turanoid diye soylediginiz kavrami anlayamadim. Zaten bu forumda geyik olmamali degil mi? Bilgilenme olmali, yanlis bilgilenmeler duzelmeli?
Selametle.
borcugin
10-30-2005, 06:02 AM
S.A.
Mehmet ali ars kardesim, ben bu kaygi ve mutsuzlugunuzu anliyorum ve biliyorum. Eger buradaki bir cok Uzbek ve onlarin yandaslari ari dil yada bozuk dil yarisina girmislerse bu onlarin ne kadar cahil oldugunu gostermez mi? Boyle davrananlara bilimle, sevgiyle, agir baslilikla davranmaliyiz. Eger anlamiyorlarsa merak etme hep birlikte cekip gideriz. Tek Turkistan forumu burasi degil ki? Birden bire atilman, cok hararetli bu bilgileri sunman onlara karsi anti tez uretmen pek dogru olmamis. Onemli olan sentez uretmek ve umut ediyorum ki bu forumda ne ummetciler, ne somurge (avrupa-abd ve ruslarin kiralik sozum ona aydınlari) aydinlari ne de cahiller kazanacaktir. Bilgi her zaman guc ve guvendir, bundan sasmamalisin.
Selametle.
Colpan
10-30-2005, 07:30 AM
sevgili kardesim siz olayin baslangicini tam olarak bilmeddiginiz icin pek iyi anlayamamissiniz yazdiklarimi.bu sitede oyle insanlar var ki(onceki yazilari arastirirsaniz gorulecektir) Turkiye Turkcesinden nerdeyse nefret ediyorlar.bu yazi onlara ve birkac akademik unvani olup bu genclerlke ayni gorusu savunan yetesize idi...
bu arada Turklerin dolikosefalligi veya brekisefalligi orda genclik heyecenini anlatmak icindi.ayrica turkler ne mongoloid ne de turanoid denen kavramin icerisinde degerlendirilemez...Turkler avropaiddir...Isvecliler de europoid ama antropolojik olarak bizimle alakalari yok. Bunu nasil aciklayacaksiniz? Biz Turkler Turanoidiz.
Turkiye Turkcesinden nefter eden ise yok burada. Ama sunu da iyi anlayiniz ki Azerbaycan Turkcesi, Uygur Turkcesi, Turkmenistan Turkcesi ve Uzbek Turkcesi de en az Turkiye Turkcesi kadar guclu edebi dillerdir.
mehmet ali arsl
10-30-2005, 08:11 PM
Isvecliler de europoid ama antropolojik olarak bizimle alakalari yok. Bunu nasil aciklayacaksiniz? Biz Turkler Turanoidiz.
Turkiye Turkcesinden nefter eden ise yok burada. Ama sunu da iyi anlayiniz ki Azerbaycan Turkcesi, Uygur Turkcesi, Turkmenistan Turkcesi ve Uzbek Turkcesi de en az Turkiye Turkcesi kadar guclu edebi dillerdir.
sevgili arkadasim lutfen bu sayfanin en altina inip orda Turkdiaspora arkadasimizin actigi konuyu bir okuyun.baska ornekleri de var ama bu yeterli.diger bahsettiginiz lehcelerle ilgili goruslerimi daha sonra yazacagim.
onlarin avrupaid olmasi bizimle akraba olmasini gerektirmez.sizinkisi ural altay teorisindeki dilleri konusanlari akraba saymaya benzedi.yok efendim onlarda akraba degil...vaktim dar daha sonra aciklayacagimn...
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.