PDA

View Full Version : 3. dunya turkce yarismasi...

uki
10-29-2005, 07:44 AM
Turkce dunyaya boyle yayilir...

turk okullarinin bulundugu 41 ulkeden talebeler gelip turkce dil bilgisinde yaristigi bir yarismanin kapanis toreni.

dunyada 100 lerce okul acip binlarce turk dili kurslari acarak turkce dunya dili hale getirilir...
3. dunya turkce yarismasi (http://usa.stv.com.tr/samanyolutv/turkceyarismasi/turkceyarismasi.wmv)

ps: dunyada turk okullarinin acildigi ulke sayisi, 90 ni gecti...

arsilan
10-29-2005, 08:47 AM
guzel kardeşim ukı
Bırazdan fethullah propagandası yapıyorsun dıye kınama yazıları baslayabılır. Allah kolaylık versın sımdıden.

uki
10-29-2005, 09:02 AM
guzel kardeşim ukı
Bırazdan fethullah propagandası yapıyorsun dıye kınama yazıları baslayabılır. Allah kolaylık versın sımdıden.

burda onunla alakali bir sey yok ki!!!

eger bu kadar guzellik icerisinde, sirf onu seven insanlar yapmis bu guzel isleri diye karalamaya calisirlarsa, oyle bir insanlara diyecegim bir sey yok, allah yardimcilari olsun onlarin...

Qizilbash
10-29-2005, 09:28 AM
Fetullah Gülenin Azerbaycanda çok sayıda okulu var ve hepsinin de reytinqi büyük. Onun okulları çok iyi ders veriyor. Fakat duyduğuma göre içlerinde bazıları var ki namaz kılmayan öğrencilerle iyi davranmıyorlar. Bunu birinden duymuşumdur. O "beni namaz kılmağa mecbur ediyorlardı" söylemişdi. Ama yine de ben onun okullarını beyeniyorum. Tahsil seviyyesi çok yüksek.
Ama bana Fetullahın kötü adam olduğunu söylerken bir hayli şaşırdım.

Kaptan-i Derya
10-29-2005, 09:33 AM
fethullah gulen aslinda takdire laik bir kisi ama karalayan cok buyuk bir kesim var, ben onu sadece actigi okullardan dolayi takdir ediyom. Gerisini pek sevmeyebilirim ama su okullarda Turkce egitimi hos bisey.

uki
10-29-2005, 09:34 AM
Fetullah Gülenin Azerbaycanda çok sayıda okulu var ve hepsinin de reytinqi büyük. Onun okulları çok iyi ders veriyor. Fakat duyduğuma göre içlerinde bazıları var ki namaz kılmayan öğrencilerle iyi davranmıyorlar. Bunu birinden duymuşumdur. O "beni namaz kılmağa mecbur ediyorlardı" söylemişdi. Ama yine de ben onun okullarını beyeniyorum. Tahsil seviyyesi çok yüksek.
Ama bana Fetullahın kötü adam olduğunu söylerken bir hayli şaşırdım.

o okullarda rus da var azeri de var, var da var...
ya bir suru dinden ogrenci var, sen onlari nasil namaza zorlarsin, hic mantika sizmayan bir sey, bence o insan ordaki bazi ogretmenlerle kendi problemi olmustur(kendi karin agrisi vardir), o kadar.

Fethullah guleni sevip sevmeme konusuna gelince herkesin kendi bilecegi, onu sevecen veya sevmiyecen diye bir sey yok ki...

Redd-i İlhak
10-29-2005, 09:38 AM
Fetullah Gülen'in siyasi kişiliğini hiç sevmemem!

uki
10-29-2005, 09:41 AM
fethullah gulen aslinda takdire laik bir kisi ama karalayan cok buyuk bir kesim var, ben onu sadece actigi okullardan dolayi takdir ediyom. Gerisini pek sevmeyebilirim ama su okullarda Turkce egitimi hos bisey.

onemli olan bu misyonu sevip desteklemektir, sahislar sevilir veya sevilmez, bu herkesin kendi bilecegi...

onemli olan dunyanin her tarafinda anadolu milletinin kalite okullari vardir ve bu okullar kaliteli, senin dilini, kulturunu bilen gelecegin devlet adamlarini yetistirmektedir. bu super bir seydir...

PS: bir dil ogrenilmez bir kultur ogrenilir, turkceyi ogrenirken bizim kulturde insanlar yetisiyor demektir...

Redd-i İlhak
10-29-2005, 09:51 AM
onemli olan bu misyonu sevip desteklemektir, sahislar sevilir veya sevilmez, bu herkesin kendi bilecegi...

onemli olan dunyanin her tarafinda anadolu milletinin kalite okullari vardir ve bu okullar kaliteli, senin dilini, kulturunu bilen gelecegin devlet adamlarini yetistirmektedir. bu super bir seydir...

PS: bir dil ogrenilmez bir kultur ogrenilir, turkceyi ogrenirken bizim kulturde insanlar yetisiyor demektir...

Sadece Türkçe öğrenilse güzel ama ben sadece Türk Dilinin öğretildiğine inanmıyorum bence Fetullah Gülen Felsefesini o minicik çocuklara kabul ettiriyor yani İleriki dönemlerde Fetullahçı diyebileceğimiz bir nesil yetiştiriyor ne demek istediğimi herkes iyi anladı!

uki
10-29-2005, 09:58 AM
Sadece Türkçe öğrenilse güzel ama ben sadece Türk Dilinin öğretildiğine inanmıyorum bence Fetullah Gülen Felsefesini o minicik çocuklara kabul ettiriyor yani İleriki dönemlerde Fetullahçı diyebileceğimiz bir nesil yetiştiriyor ne demek istediğimi herkes iyi anladı!

valla ben anliyamadim kusura bakma, biraz aciklarmisin...

Kaptan-i Derya
10-29-2005, 10:03 AM
uki senin link calismiyo bende?

Redd-i İlhak
10-29-2005, 10:05 AM
Ya yapma Uki Fetullah Gülen'in nasıl bir insan olduğunu bilmiyorum felan deme,bu adamın düşünceleri ve ideolojilerini bu çocuklara vereceği besbelli...

uki
10-29-2005, 10:26 AM
uki senin link calismiyo bende?

kardes kusura bakma su anda bendede calismiyor ama haberin yazilisini vereyim

link (http://www.tbmm.info/modules.php?name=news&lang=tr&uid=bulentarinc&start=50&list=10&file=index_detay&idMNews=11520)

Bilge_Kagan
10-29-2005, 10:44 AM
Ben vakitlice Fethullah Gulen'le ilgili her faaliyete katilmis olduguma bakarak, Turkiye icindeki hareketlerinden hosnut olmadigimi, ama yurtdisindaki hareketleri ya da en azindan oyle ya da boyle insanlara Allah adini soyletmesinden oturu takdir ettigimi soyleyebilirim...

Yigidi oldur, hakkini yeme...

arsilan
10-29-2005, 10:55 AM
Fetullahçı olup olmamak, sevip sevmemek ayrı bir şeydir. Adam Bülent Eceviti açtığı okullar ile fethetmiştir. Kamboçyadan Tuva ya kadar okullar kurdurmuş burada türkçe bilen çocuklar yetişiyor. Geçin Tuva yı Kamboçyada kile nurcu olsa noolcak. Bunların televizyonu samanyolu tv dir. Bir proğramda oradaki lisede türkmen çocuğuna soruyorlar türkçeyi kolay öğrendin mi diye çocuk çok güzel bir anadolu lehçesiyle cevap veriyor "tabiki çünki ben de türküm " diyor. Olay bitmiştir. Bu çabaları sonuna dek destekliyorum. Adam iş yapıyor biz laf yapıyoruz.

Bilge_Kagan
10-29-2005, 11:09 AM
Evet, kimi kafatascilarin " Pis Fettos " dedikten sonra, daha da kardesligi bozacak hareketlere yonelmelerine bakinca, Fethullah Gulen'i bin kere tercih ederim...

FiReFLy
10-29-2005, 11:30 AM
fettullah gülen in türkiyede açılmış okullarında okuyan 2 öğrencim var ve hiç bir şekilde dine yönelik bir zorlama yapıldığını ne gördüm ne de duydum..
olayların gerçek yüzünün bilinmeden yapılan tüm yorumlar iftiradır..
orada okuyan tüm öğrencilere cinsiyetleri ne olursa olsun herhangi bir konuda zorlama yapılmaz..dil ve din eğtiminin yanı sıra dünya görüşlerini aydınlatacak bilgiler ve akademik üstünlük sağlayacak bir müfredat verilmekte ve bunun için hiç bir zorlama yapılmamaktadır..
buradaki adıyla(istanbul) Fatih eğitim kurumları büyük başarılara nail olmuş bir eğitim kurumudur..
şu anda 90 ülkede şubesi bulunan bu kurumlar gibi daha nicelerinin olması dileğiyle...

ps: kültürünü , dinini bilmenin çocuklara ne gibi zararı olabilir ki?

4twelve
10-29-2005, 12:17 PM
Turkce dunyaya boyle yayilir...

turk okullarinin bulundugu 41 ulkeden talebeler gelip turkce dil bilgisinde yaristigi bir yarismanin kapanis toreni.

dunyada 100 lerce okul acip binlarce turk dili kurslari acarak turkce dunya dili hale getirilir...
3. dunya turkce yarismasi (http://usa.stv.com.tr/samanyolutv/turkceyarismasi/turkceyarismasi.wmv)

ps: dunyada turk okullarinin acildigi ulke sayisi, 90 ni gecti...Bi kac ay evvel seyertmistim,Seyredipte Duygulanmamak mumkun degill.....Ne mutlu Turkum diyene

AFANDI
10-30-2005, 12:22 PM
Ben Tajikistanda O Liselerde Okudum Ve Fethullah Gulen Adini Turkiyeye Geldigimde Duydum
5 Sene Boyunca Kimse Bana Namaz Kilmam Yada Dini Konularda Baski Uygulamadi
Ve Oradaki Turkler Kendilerini Pek Dindar Kisiler Olarakda Gostermiyorlardi Evet Belki Dindar Kisilerdi Ama Kesinlikle Gostermiyorlardi Burada Onun Aleyhinde Konusan Kisiler Bence Sadece Goremediklerinden Kiskandiklarin Dandir Eminim Buna.

uki
10-30-2005, 01:44 PM
Ben Tajikistanda O Liselerde Okudum Ve Fethullah Gulen Adini Turkiyeye Geldigimde Duydum
5 Sene Boyunca Kimse Bana Namaz Kilmam Yada Dini Konularda Baski Uygulamadi
Ve Oradaki Turkler Kendilerini Pek Dindar Kisiler Olarakda Gostermiyorlardi Evet Belki Dindar Kisilerdi Ama Kesinlikle Gostermiyorlardi Burada Onun Aleyhinde Konusan Kisiler Bence Sadece Goremediklerinden Kiskandiklarin Dandir Eminim Buna.

Apandi kardes sadece bilmediklerindendir, kiskandiklarindan degildir...(husnuzan edelim...)

CX_ETKO_CX
10-30-2005, 02:19 PM
Basligi okur okumaz yarismayi kimlerin duzenlediyini tahmin etmistim. Yanilmamisim... Tanri bu abd kuklasini ve grubunu helak etsin !

uki
10-30-2005, 02:26 PM
Basligi okur okumaz yarismayi kimlerin duzenlediyini tahmin etmistim. Yanilmamisim... Tanri bu abd kuklasini ve grubunu helak etsin !

Ohaaaa :D :D :D

evet haklisin, Allah butun ABD kuklalarini helak etsin...
Allah bu millete bu ulkeye ihanet edenleri yerin dibine batirsin...
Allah heppimize akil fikir versin
amin...

uki
10-30-2005, 02:29 PM

geldiginden beri 4 tanethreadde 4 tane post yazmisin ve heppisinde zehir kusmusun... :D :D :D

allah yardimcin olsun,
imzan bile her seyi ortaya koyuyor

ps: dusman topliyacagina dost ara bu forumda

CX_ETKO_CX
10-30-2005, 03:56 PM
geldiginden beri 4 tanethreadde 4 tane post yazmisin ve heppisinde zehir kusmusun... :D :D :D

allah yardimcin olsun,
imzan bile her seyi ortaya koyuyor

ps: dusman topliyacagina dost ara bu forumda

Dost aramaya gelmedim , Bu foruma bir kac yil once Turkiye'den ilk ben uye olmustum. Daha sonra ... normalde kiz bulamayip internette kiz arayan sapiklar , capulcu ulkuculer ve ayaktakimi fettullahcilar gelmeye baslayinca sinir olup yazmamaya basladim . Ayrica dost aramaya falan ihtiyacim yok eger dostum olacaksa o kendini belli eder Dusmanim zaten coktur.

Tengrikut
10-30-2005, 04:30 PM
Fetullah, bir dergiye yaptığı açıklamalarda Türkiye'de oluşan ulusal cepheden rahatsızlığını ortaya koydu. 'Ulusalcı dalgayı aşarız' diyen Fetullah, sözlerine şöyle devam ediyor; "Ölseler bir araya gelmeyecek kimseler Ulusal Cephe adı altında suni bir kitlesel dalga oluşturmaya çalışıyor. Suni ya da iç menfaat ilişkileri er geç kendini ele verir. Bu, kemiksiz, kimliksiz ve manipülatif bir dalga.."

Hastalık bahanesiyle gittiği ABD'den Ulusal Cephe'ye rahatsızlığını dile getiren Fetullah'ın kucağında oturduğu ülkenin istekleri doğrultusunda hareket ettiği bir kere daha ortaya çıktı. Türkiye'de ağlayarak, milletin inançlarını, duygularını sömürerek taraftar toplayan bu kişi zavallı, mağdur kimliğine bürünmüş bir yılan.. Müritlerini 'bir gün mutlaka' masalları ile uyutan, gizli maksatlar peşinde koşmaktan bir gün bile geri durmamış birisidir Fetullah.. Siz bakmayın müritlerinin 'Orta Asya'da İstiklal Marşı okutuyoruz' demelerine.. Bir rus'a on dolar ver, sabahtan akşama kadar marş söylesin. Bugün Orta Asya'da 'ingilizce' eğitim yapmak bir intihardır. Bugün Orta Asya'da asimile programından çıkmış Türkler'e gayrıTürk eğitimin verilmesi en büyük felakettir.

alintidir

dervish
10-31-2005, 02:37 AM
Forumda kufur ve hakaret yasaktir. Lutfen daha dikkatli olun.

Fetullah, bir dergiye yaptığı açıklamalarda Türkiye'de oluşan ulusal cepheden rahatsızlığını ortaya koydu. 'Ulusalcı dalgayı aşarız' diyen Fetullah, sözlerine şöyle devam ediyor; "Ölseler bir araya gelmeyecek kimseler Ulusal Cephe adı altında suni bir kitlesel dalga oluşturmaya çalışıyor. Suni ya da iç menfaat ilişkileri er geç kendini ele verir. Bu, kemiksiz, kimliksiz ve manipülatif bir dalga.."

Hastalık bahanesiyle gittiği ABD'den Ulusal Cephe'ye rahatsızlığını dile getiren Fetullah'ın kucağında oturduğu ülkenin istekleri doğrultusunda hareket ettiği bir kere daha ortaya çıktı. Türkiye'de ağlayarak, milletin inançlarını, duygularını sömürerek taraftar toplayan bu kişi zavallı, mağdur kimliğine bürünmüş bir yılan.. Müritlerini 'bir gün mutlaka' masalları ile uyutan, gizli maksatlar peşinde koşmaktan bir gün bile geri durmamış birisidir Fetullah.. Siz bakmayın müritlerinin 'Orta Asya'da İstiklal Marşı okutuyoruz' demelerine.. Bir rus'a on dolar ver, sabahtan akşama kadar marş söylesin. Bugün Orta Asya'da 'ingilizce' eğitim yapmak bir intihardır. Bugün Orta Asya'da asimile programından çıkmış Türkler'e gayrıTürk eğitimin verilmesi en büyük felakettir.

alintidir

asena
10-31-2005, 02:44 AM
FGnin benim de sevmedigim davranislari var,hatta cok fazla yonu var.
Ama kalkip su etkinligi,direk veya endirek sekilde yapmissa,sirf bana ters gelen davranislari var diye elimin tersiyle silip atamam.
Durustce soyluyorum,keske bunu sikayet edenler olarak yani bizler yapsaydik.Yapmadik.Yapmayinca da derler ya "bukemedgin eli opeceksin"
Bizlere de bu faaliyetleri yaptigi icin FGnin elini opmek duser.Diger davrnislari icin ise benim dusuncelerim aynidir.

Redd-i İlhak
10-31-2005, 03:29 AM
Duzenlendi.

Asıl buna Oha :D

uki
10-31-2005, 07:05 AM

alintidir

:D :D :D
Allah iyiligini versin, Orta asyada turkce egitim ha, ya kardesim sen cok safmisin yoksa oyle gozukmek mi istiyorsun...

ya orta asyaya hic gitmeyen insanlar niye bu kadar car car konusuyorlar anlamiyorum...

sen bir git orta asyaya turkce egitimli okul ac ve bu okul cok kaliteli olsun, bakalim kac ogrenci ceke bilecen...

91-92 yillari orta asya ulkeleri yeni rus sisteminden cikmis, turkiyeye karsi senelerce anti pati asilanmis, insanlar turklerin ve turkiyenin "T" sini bilmiyor, sen gelecen turkce egitim veren okullar acacan ve ozbekistanin en super okullari olacan ha :D :D :D
ya biraz akilli olun ya...

(egitim dilinin inglizce olmasinda ne var)hedefe gelince, cok samimiyim, su anda ben senden daha iyi turkce konusuyorumdur, senden daha fazla turkce kitap okuyorumdur... (hic mubalaga etmiyorum). benim dedigim butun turk liselerini bitirenler icin gecerlidir...

ps: biraz akilli olun ya, madem is yapmiyorsunuz, bari yapanlara tas atmayin

4twelve
10-31-2005, 10:20 AM
:D :D :D
Allah iyiligini versin, Orta asyada turkce egitim ha, ya kardesim sen cok safmisin yoksa oyle gozukmek mi istiyorsun...

ya orta asyaya hic gitmeyen insanlar niye bu kadar car car konusuyorlar anlamiyorum...

sen bir git orta asyaya turkce egitimli okul ac ve bu okul cok kaliteli olsun, bakalim kac ogrenci ceke bilecen...

91-92 yillari orta asya ulkeleri yeni rus sisteminden cikmis, turkiyeye karsi senelerce anti pati asilanmis, insanlar turklerin ve turkiyenin "T" sini bilmiyor, sen gelecen turkce egitim veren okullar acacan ve ozbekistanin en super okullari olacan ha :D :D :D
ya biraz akilli olun ya...

(egitim dilinin inglizce olmasinda ne var)hedefe gelince, cok samimiyim, su anda ben senden daha iyi turkce konusuyorumdur, senden daha fazla turkce kitap okuyorumdur... (hic mubalaga etmiyorum). benim dedigim butun turk liselerini bitirenler icin gecerlidir...

ps: biraz akilli olun ya, madem is yapmiyorsunuz, bari yapanlara tas atmayin
Hatirlarsan sana daha once soylemistim Uki...Sen o gozleri acamassin,sen gormeyenlere gosteremessin,dene me bile,hic anlatmaya ,dogruyu gostermeye gerek yokkk .....

uki
10-31-2005, 08:31 PM
Dost aramaya gelmedim , Bu foruma bir kac yil once Turkiye'den ilk ben uye olmustum. Daha sonra ... normalde kiz bulamayip internette kiz arayan sapiklar , capulcu ulkuculer ve ayaktakimi fettullahcilar gelmeye baslayinca sinir olup yazmamaya basladim . Ayrica dost aramaya falan ihtiyacim yok eger dostum olacaksa o kendini belli eder Dusmanim zaten coktur.

kusura bakma ama senin cocukluk cok zor gecmis her halde, hep nefret saciyorsun etrafa.

senin foruma degil doktora ihtiyacin var, Allah sifa versin...