PDA

View Full Version : IMF'e bakışım değişti

Tengrikut
11-02-2005, 03:33 AM
Erdoğan: Sorumluluk alınca IMF'e bakışım değişti

ANKA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ESK toplantısında sosyal tarafların IMF politikalarını eleştirmesi üzerine "Ben de gençlik yıllarımda IMF’ye karşıydım. Ama sorumluluk alınca işin öyle olmadığını görüyorsunuz" yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik ve Sosyal Konsey (ESK) toplantısında sosyal tarafların IMF politikalarını eleştirmesi üzerine, "Ben de gençlik yıllarımda IMF’ye karşıydım. Ama sorumluluk alınca işin öyle olmadığını görüyorsunuz" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, ESK toplantısında sosyal tarafların IMF ve Dünya Bankası politikalarını eleştirmesi üzerine bir itirafta bulundu. Yıllarca çalıştığı gençlik kollarında IMF’ye karşı bir tutum içinde olduğunu söyleyen Erdoğan, sorumluluk aldıktan sonra bu görüşlerinin değiştiğini ifade etti. Erdoğan, "Ben de gençlik yıllarımda IMF’ye karşıydım. Ama sorumluluk alınca işin öyle olmadığını görüyorsunuz" diye konuştu.

AKYILDIZ’I SİYASETE DAVET ETTİ

ESK toplantısında Başbakan Erdoğan ile Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız arasında "siyasete gir" tartışması yaşandı. Akyıldız, sosyal güvenlik konusunun hassas bir konu olduğunu anımsatarak, "Almanya’da sosyal güvenlik alanında düzenleme yapıldı. Bunun ardından 10 euroya varan müracat ücretleri alınmaya başlandı ve bu da Schröder’in sonunu getirdi" yönündeki sözleri üzerine, Başbakan Erdoğan, Akyıldız’a "Siz siyasete atılmalısınız" karşılığını verdi. Akyıldız da Başbakan’a "Partinizde boş yer var mı?" diye sordu. Başbakan Erdoğan’ın da Akyıldız’a "Partimizde sizin gibi düşünenlere boş yer yok" dediği öğrenildi.

Hükümetle memurlar arasında yürütülen toplu görüşmeler sırasında da Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız’ı siyasi parti başkanı gibi davranmak ve "şahsi ikbal" peşinde koşmakla eleştirmişti.

Toplantıya yasa gereği katılımcı konumunda bulunmayan TÜSİAD ve MÜSİAD’ın da katıldığı öğrenildi. Katılımcı sivil toplum örgütlerinin buna tepki göstermesi ve diğer sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınmamasının eleştirilmesi üzerine, bu örgütlerin görüşlerinin de alınmasına karar verildi. Bu görüşlerin alınmasının ardından, ESK üyesi örgütlerden birer temsilcinin katılımıyla bir çalışma grubu kurulacak. Çalışmalarına bayramdan sonra başlayacak olan bu grubun TBMM’nin çalışma takvimini de dikkate alarak bütçe görüşmelerinin hemen ardından sosyal güvenlik reform yasası gündeme alınacak şekilde çalışmalarını tamamlaması öngörüldü.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/....asp?m=1&gid=69 (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/3471857.asp?m=1&gid=69)

Tengrikut
11-02-2005, 03:45 AM
Bu konuda bir sorum olacak Bilal Erdogan Imfde mi calisiyor?

ozgur84
11-02-2005, 08:15 AM
sorumluluk alınca değil de para alınca bakışım değişti olmasın o :)

Colpan
11-02-2005, 10:19 AM
Bu konuda bir sorum olacak Bilal Erdogan Imfde mi calisiyor?Dunya Bankasi'nda calisiyor.

Scofield
11-02-2005, 11:04 AM
sinir kuplerine binmis durumdayim basbakanin bu sozlerine karsi :evil:

Tengrikut
11-02-2005, 12:29 PM
Dunya bankasinda imfde çalışanlara eskiden yahudi mason derlerdi, dervish'in olduğu gibi şimdi ne oldu da sus pus oldular.yoksa imf ve dünya bankası da akpli mi oldu.

Kaptan-i Derya
11-02-2005, 01:26 PM
Turkiye Cumhuriyeti başbakanına hitap ettiğinin farkındasındır umarım !

Lutfen hitaplarımıza dikkat edelim...

uki
11-02-2005, 01:31 PM
....

sahibi yazisini sildigi icin o yazinin bir ornegi burda bulunmamasi icin editledim

Tengrikut
11-02-2005, 04:30 PM
ben Ecevit basbakan iken bazi cemaatlerin hakkinda demedik laf birakmadiklarini hatirliyorum.bu da yanlis degil mi uki?..

uki
11-03-2005, 05:53 AM
ben Ecevit basbakan iken bazi cemaatlerin hakkinda demedik laf birakmadiklarini hatirliyorum.bu da yanlis degil mi uki?..

her turlusu yanlistir, istersen cemaat ol istersen sahis ol, devletini temsil edene sovulmez...

Redd-i İlhak
11-03-2005, 06:59 AM
Sayın Başbakan daha önce de Atatürk ve O'nun kurduğu Cumhuriyet'e hakaretler ediyordu,şimdi bu IMF olayı tuzu biberi oldu Başbakanımızın İdeolijisi(Milli Görüş)50 li yaşlarda nasılda çabuk değişebiliyor değil mi buna sadece :D yorum...

Herkesi kandırabilir ama beni ALSA!

Kaptan-i Derya
11-03-2005, 07:14 AM
ülkemi pazarliyorum diyen, kibrisida pazarlarim diyen, bir kac sene evvel (erbakan'a yalakalik yaptigi dönemler) atatürk'e demedigini birakmayan, mollalarin, talibanin karsisinda DIZ cöken, ülke cikarlarini ayaklarinin altina alan kisi benim gözümde en degersiz yaratiktir ve bir vatan hainidir.

Benim görüsüm budur o zat hakkinda.

Redd-i İlhak
11-03-2005, 07:17 AM
ülkemi pazarliyorum diyen, kibrisida pazarlarim diyen, bir kac sene evvel (erbakan'a yalakalik yaptigi dönemler) atatürk'e demedigini birakmayan, mollalarin, talibanin karsisinda DIZ cöken, ülke cikarlarini ayaklarinin altina alan kisi benim gözümde en degersiz yaratiktir ve bir vatan hainidir.

daha önce yazdığından sonra bu daha düzgün olmuş ;)

4twelve
11-03-2005, 08:25 AM

Ya varya size diyecek soz bulamiyorum,bir insani begenmiyebilirsin,elestirebilirsin,surda su yapti ,bu hataydi cunku sebebi budur dersin,hatta daha ileri gidip eger elinde kanit varsa yolsuzluklarini dokersin,hatta ve hattagidersin mahkemeye dava acarsin hakkinda ama boiyle ucuz ucuz Form postlarinda yok serefsiz yok o yok bu demek yakisik almiyo hele bide baska bir ulkenin forumunda ve buu diyen user daha 2 3 hafta evvel forumda duzen isteyip

Evet arkadaslar,

Hepimiz buraya cesitli nedenlerden dolayi geliyoz, kiminiz özbekleri ve orta asyadaki Türkleri iyi tanimak icin buralarda dolasiyo, kimileri provoke icin, kimileri ise kendi sahib oldugu örgüt'ü reklam amaçli burdaki bazilarinin kafalarini karistiriyo. Burda belki bazende arkadasliklar ediniyoz ve bazende özellikle (ne üzücü ki) bazi Türkiyeli forumdaslarin burdaki savunduklari görüslerden dolayi kendimize düsman ediniyoz...

Onun icin burdaki Türkiyeli forumdaslardan ricam;

-Buraya asiri görüs'e bagli internet linklerini REKLAM etmeyelim, KOYMAYALIM!
-Asiri görüs'e dayali TOPIC'ler, konular açmayalim!!
-Özbek kardeslerimizi sirf ben özbek'im, Türk degilim dedigi icin söz gelisi "taslamaya" kalkmayalim, herkes ne isterse o olur, size ne!
-REKLAM amaçli topicler açmayalim!

boyle bir mesaj atip kendi ulkenin basbakani hakkinda atip tutacak,hadi ordan be yaaa...Sen once kendi evinin onunu supur derler adama....

uki
11-03-2005, 08:36 AM

tamamda kenan arkadas,
gorusuna bir sey demedik; bunu turk forumunda yazarsan sana katilan olur veya karsi cikan olur, ama burda yazinca ozbek kardeslerinin fikri Tayyipe degil de turkiyenin basbakanina degisecek, ve dolayisiyla turkiye hakkinda negatif bilgilendirmis olursun

ozbeklerin turkiyenin basbakani hakkinda senin baktigin gibi bakmalarinin hic faydali tarafi olmasa gerek(hakli olsan dahi)...

Tengrikut
11-03-2005, 12:37 PM
uki,4twelve nurcu olduğu için sana muhalefet oluyorlar.cunku akpde nurcular oldukca aktiftir.eğer bu sözler başka bir siyasiye ait olsaydı demedikleri laf kalmazdı.devir onların devri

Kaptan-i Derya
11-03-2005, 01:11 PM
Ya varya size diyecek soz bulamiyorum,bir insani begenmiyebilirsin,elestirebilirsin,surda su yapti ,bu hataydi cunku sebebi budur dersin,hatta daha ileri gidip eger elinde kanit varsa yolsuzluklarini dokersin,hatta ve hattagidersin mahkemeye dava acarsin hakkinda ama boiyle ucuz ucuz Form postlarinda yok serefsiz yok o yok bu demek yakisik almiyo hele bide baska bir ulkenin forumunda ve buu diyen user daha 2 3 hafta evvel forumda duzen isteyip

boyle bir mesaj atip kendi ulkenin basbakani hakkinda atip tutacak,hadi ordan be yaaa...Sen once kendi evinin onunu supur derler adama.... siz diye kime hitab ediyosun anlamadim, ben her türlü asiri görüse kan kusarim, nefret ederim ve bir örgüt'e bagli digilim. Arti islami tarikatlari kendi akrabalarimdan, gözle gördügüm olaylardan dolayi hemen hemen topyekün hepsine nefret duygusu beslerim.

Sana katiliyorum biraz asiri gitmisti ilk postum o da Erdogan'in Istanbul belediye baskani oldugu zamanlarda yaptigi konusmalar, hal ve hareketleri arti seçim kampanyasi sirasinda oy toplamak icin verdigi sözler, attigi anketlerin hemen hemen hepsinin karsiti'ni yaptigi gözümün önünde bir film seriti gibi gecince öyle oldu. Ondan dolayi rahatsiz olan kesimden özür dilerim.

uki
11-03-2005, 01:53 PM
uki,4twelve nurcu olduğu için sana muhalefet oluyorlar.cunku akpde nurcular oldukca aktiftir.eğer bu sözler başka bir siyasiye ait olsaydı demedikleri laf kalmazdı.devir onların devri

kardesim birak bu nurcu murcu suclamalari, isine gelmeyince hepte baska tarafa camur atip konuyu degistiriyorsun.

ben sadece sizin yarariniza konustum, istersen butun basbakanlarin yedi sulalesini sov, istersen butun akp yi sov, bana ne ondan...

ne bir ozbegin bir tarafi eksilir nede fazlalasir...

eger akp ye sovmekle turkiye ilerliyorsa, son gas devam, allah isini rast getirsin

ps: ama ben kimseye kerimova sovdurmem ve sovmem, o na karsi negatif fikirlerim kendimedir...

Colpan
11-03-2005, 04:27 PM
uki,4twelve nurcu olduğu için sana muhalefet oluyorlar.cunku akpde nurcular oldukca aktiftir.eğer bu sözler başka bir siyasiye ait olsaydı demedikleri laf kalmazdı.devir onların devriBazi Turkculer burada onune geleni ermeni vs. ilan ediyordu ve tepki topluyorlardi (hakli olarak). Ayni tepki onune geleni nurcu ilan edenlere de gosterilmelidir.

Tengrikut
11-03-2005, 05:08 PM
uki ve 4twelve in fethullahci olmadigi kanaatinde misin?

4twelve
11-03-2005, 09:00 PM
uki ve 4twelve in fethullahci olmadigi kanaatinde misin?
Bak Tengrikut,Oguz istedigi icin senden uzak duruyorum,ona saygimdan.....Icilik size ozgu,daha oncede soyledim bir kere daha soyluyorum,eger o guzide toplulugun icinde bir nefer olabilmek sansim olsaydi bundan son derece mutluluk duyardim ancak maalesef degilim......
Sen saldir koc,halk gormesse HAK goruyor..Mubarek bayramda bile durma....

4twelve
11-03-2005, 09:09 PM

Senin Nurcu dediklerinle derdin ne????(Israrla bu soruya cevap evrmiyorsun belki 10 uncu sorum bu sana ) KOnu IMF`e Bakisim degisti ama gene camur atiyosun ,konuyu Off Topic e cekiyosun..Alakasiz konu aciyosun,konuyu cizgizi disina tasiriyosun,Insanlara iftira atiyosun.....bu sefer Diger insanlari biraktin Forum Userlarina iftira atmaya basladin....
Sen in amacin belli,hizmet ettigin yer bellli,ama kocum sen 3 gun e kalmaz zaten bu forumu terki diyar edersin....

Ula vicdansiz,Devir senin devrin tadini cikar,elbet gun gelir,sizi kumanda eden kollarda cikar ortaya,iste gun devir bizim devrimiz olur...

Bilge_Kagan
11-04-2005, 02:16 AM
Gereken yapildi, lutfen "kisiler"i muhatap alarak basligi yoldan cikarmaya devam etmeyin...

Tengrikut
11-04-2005, 05:14 AM
,Insanlara iftira atiyosun.....bu sefer Diger insanlari biraktin Forum Userlarina iftira atmaya basladin....
Sen in amacin belli,hizmet ettigin yer bellli,ama kocum sen 3 gun e kalmaz zaten bu forumu terki diyar edersin....

Ula vicdansiz,Devir senin devrin tadini cikar,elbet gun gelir,sizi kumanda eden kollarda cikar ortaya,iste gun devir bizim devrimiz olur...

Bu yazı şahsımı hedef alan ve beni iftiracılıkla suçlayan yazı içerdiğinden dolayı 4twelve uyarılmalıdır.Birisine nurcu demek iftira değildir.Mesela bana Türkçü dersen ben bunu iftira olarak kabuletmem ve görüşümü inkar etmem.

Tarafsız olması gereken kimse ben nurcu olan birine nurcu dedim diye beni uyarırken şahsıma

iftira atıyor ya da vicdansız dediği için 4twelve i neden cezalandırmamaktadır.

Bilge_Kagan
11-04-2005, 08:13 AM
Forum icinde aciklama yapmak zorunda degilim, bir sikayetiniz varsa, ozel ileti yoluyla halledebilirsiniz ( bunu defalarca soyledim, anlamamis olmaniz imkansiz... ).

Simdi, lutfen basligi daha fazla kisisel meselelerinizle mesgul etmeyin.

Iyi sohbetler...

tardu
11-05-2005, 07:58 AM
Valla Tengrikut'un Nurcu dedikleriyle derdi ne bilmem ama benim Türkçü olarak Nurcularla derdim
1)Nurcular diyalog masalı adı altında misyonerlik yapıyorlar
2)Nurcular hoşgörü bahanesiyle Osmanlıdaki devşirme mantığını Türkiye cumhuriyetine ve Türk dünyasına yeniden ortaya çıkarmak istiyorlar.
3)Nurcular Atsız'ında dediği gibi aba altından Kürtçülük için çalışıyorlar
4)Nurcular Türk gençliğini dini ve milli bir iş yaptıklarını söyleyerek kandırıyorlar ve onların milli hassasiyetlerini yavaş yavaş yok ediyorlar
5)Dershanelerinde nurculara ait işyerlerinde fabrikalarda okullarda çalışanlara az ücret ödeyerek onların emeğini sömürüp ticari rant elde ediyorlar.

illegal
11-07-2005, 03:15 PM
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=dubai+towers+istanbul%2F%238462953

seviyorum seviyorum bu adamı seviyorum :P