PDA

View Full Version : En Komik Seçilen Dini Fıkra

Ahde Vefa
11-08-2005, 01:58 PM
En Komik Seçilen Dini Fıkra

Hıristiyanların web sitesi ‘Ship of Fools’, bir yarışmayla en komik dini fırkayı seçti. İngiliz Guardian Gazetesi’nin haberine göre Hıristiyan, İslam, Musevi dini mensuplarıyla ateist ve agnostikler, yarışmaya tam 951 fıkra yolladılar.

Site okuyucuları da en komik dini fıkrayı oylarıyla seçtiler. Müslüman ve Musevilerin fıkraları, hakaret olarak algılanabileceği kaygısıyla yayınlanmadı. Birinci seçilen fıkra şöyle:

Köprüden geçmekte olan yobaz, bir adamın intihar etmek üzere olduğunu görür. Koşarak yanına gelir ve ‘Dur, sakın yapma’ der. Adam ‘neden’ deyince yobaz, ‘Yaşamak için birçok neden var’ karşılığını verir ve aralarında şu konuşma geçer:

- Dindar mısın?

- Evet.

- Ben de... Hıristiyan mısın Budist mi?

- Hıristiyan.

- Ben de... Katolik mi yoksa Protestan mısın?

- Protestan.

- Ben de... Episkopal mi yoksa Baptist misin?

- Baptist.

- Ooo, ben de... Tanrının Baptist Kilisesi’nin mi, yoksa İsa’nın Baptist Kilisesi’nin mi üyesisin?

- Tanrının Baptist Kilisesi’nin.

- Ben de... Tanrı’nın reformcu Baptist Kilisesi mi, Tanrı’nın orijinal Baptist Kilisesi mi?

- Tanrı’nın reformcu Baptist Kilisesi.

- Ben de... 1879 tarihli mi, yoksa 1915 tarihli reformdan yanasın?

- 1915.

Yobaz, ‘Vay kafir vay’ diyerek adamı köprüden aşağı iter!

:lol: :lol:

dervish
11-08-2005, 02:17 PM
bu fikra buranin yapisini anlatmiyor mu...

Aybike
11-09-2005, 12:54 PM
bu fikra buranin yapisini anlatmiyor mu...

Evet:lol: :lol: :lol: hemde nasıl hahahahahah.....eeeeeee derviş sen nasıl algıladın acaba çok merak ettim...

Redd-i İlhak
11-09-2005, 04:09 PM
Güzel bir fıkra :)

Bu forum için mi yazdın bilmiyorum ama cuk oturmuş

dervish
11-09-2005, 05:06 PM
Evet:lol: :lol: :lol: hemde nasıl hahahahahah.....eeeeeee derviş sen nasıl algıladın acaba çok merak ettim...

anlarim ben...

Mesud_Barzani
11-09-2005, 05:59 PM
geri dondum... arkadaslar ben nick adimini digistermek icin megaza pm yaptim. bekliyorum iste.. gercek mesud barzani degilim.... ama adim mesud ;)

kurtlar ve mesud barzani hakkinda komik fikralar yokmu..

Aybike
11-10-2005, 12:07 PM
geri dondum... arkadaslar ben nick adimini digistermek icin megaza pm yaptim. bekliyorum iste.. gercek mesud barzani degilim.... ama adim mesud ;)

kurtlar ve mesud barzani hakkinda komik fikralar yokmu..

olmaz olurmu?..Sen yandaki resmine bak yeter..sabaha kadar gülersin..
ben hala ağzına napmışlar onu merak ediyom...:lol: yanlış anlamayın ağız yamukta...(barzaninin resminden bahsediyom senden deeel mesut bey)

bulut_1
11-10-2005, 12:42 PM
iyide o herifin resminin işine bu forumda

TANRIDAĞLI
11-12-2005, 09:12 PM
Duzenlendi.

Bilge_Kagan
11-13-2005, 05:34 AM
Forumda kufur ve hakaret yasaktir. Daha dikkatli olun !

TANRIDAĞLI
11-13-2005, 03:34 PM
Forumda kufur ve hakaret yasaktir. Daha dikkatli olun !

Tamam kandaş ta bu çaşıt ne geziyo burda?

Aybike
11-14-2005, 08:23 AM
Tamam kandaş ta bu çaşıt ne geziyo burda?

Boşver arkadaş bizi eylendiriy işte..:lol:

TANRIDAĞLI
11-14-2005, 07:07 PM
Ya bu ve bunun gibi **lerin resmi bile çıldırtıyor beni.

ctar33
11-20-2005, 08:29 PM
Ne yalan söyliyeyim ben bu fıkrayı pek komik bulmadığım gibi bu fıkrayı en komik seçen o 951 kişininde mizah anlayışlarından ciddi şüphelerim var..hani fıkrayı kötü değerlendirmiyorum fakat bu 951 kişiden oy alarak 1.seçilmesi garibime gitti..bu bir..ikincisi;
Ben Türk'üm,Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım..Bu forumu bugün buldum dikkat ve ilgi ile okudum çoğu konu başlığını ve yorumlarını..Hem sevindim,hem üzüldüm,hem gururlandım,hem kırıldım yani anlıyacağınız yaklaşık 2 saattir okuyorum ve ruh hali olarak şekilden şekile girdim..tebrik ederim gerçekten..Gördüğüm ve anladığım kadarıyla hepiniz,hepimiz,Türk ve Türkçüyüz deeee...arada bir kaç tane sazan kürt mevcut ve de üstelik barzani talabani vs..gibi değer yoksunu şahsiyetsizlik resimlerini de avatar olarak kullanmışlar..bu embesillerin ne işi var burada..hiç bir hayvandan,hiç bir canlıdan,hiç bir yaratıktan bu kadar nefret edemedim henüz..
Beni bu yazdıklarımdan dolayı eleştirecek bir başkası varsa kusuruma bakmasın..Türklüğün özünde doğruluk varsa,gerçekçilik varsa eğer; içimde hiç bir düşüncemi yada hiç bir gerçeği bu forumda saklamıyacağım..
Hepinize saygılar..

binbirincigece
10-11-2007, 04:07 PM
Bir de bunu okuyun bakalım :D

Bir mühendis ölmüş ve büyük bir yalnışlık sonucunda cehenneme atılmış. Cehennemin konforundan hoşnut kalmayan mühendis bir takım
iyileştirmeler yapmaya başlamış. Kısa bir süre sonra cehennem, klimalı odaları, otomatik tuvaletleri, asansörleri, içecek otomatları ve diğer lüksleri ile bayağı rahat bir yer haline gelmiş. Bu arada mühendisin de iyice tanınıp sevildiğini söylemeye gerek yok.
Derken, günün birinde Cennet Meleği, şeytanı aramış:
-Selam, cehennemde işler nasıl gidiyor? Neler yapıyorsunuz?
Şeytan, memnun mesut gülümsemiş:
-Ohoo.. Biz burada çok iyiyiz. Bir mühendis düştü buraya ki sorma gitsin. İnanılmaz lüks ve konforlu bir yer yaptı bizim orayı. Bir görsen, tuvaletlerimiz otomatik, kola makinemiz bile var.
Melek şaşırır:
-Nee! Mühendis mi dedin? O adamin burada olmasi lazimdi. Çabuk onu buraya gönderin!
Seytan: Mümkünü yok! Kadromda bir mühendisin olmasindan çok memnunum ve onu burada tutacagim! diye çıkışmış.
Cennet Melegi sinirle bağırmış:
Onu çabuk buraya gönder, yoksa seni dava ederim!
Şeytan katıla katıla gülerken şunları söylemiş:
Yok yaa! Nasıl yapacaksın bunu? Bütün avukatlar bizim tarafta!...

Hanedan
10-12-2007, 03:03 AM
Cennet ve cehennem ehilleri bir gün toplanmışlar ve demişler ki:

-Cennet ile cehennem arasına bir köprü inşa edelim, hiç olmazsa istediğimiz zaman eş, dost, akraba biribirini ziyaret eder.
Herkes bu fikri çok beğenmiş, peki nasıl olacak bu diye sormuşlar.
İçlerinden biri şöyle bir fikir vermiş:

-Cennettekiler oradan cehenneme doğru, cehennemdekilerde oradan cennete doğru köprüyü yapsınlar ortada birleştiririz. Herkes bu fikri tutmuş.
Cehennemdekiler hemen kolları sıvamış, gerekli projeleri yapıp icraata geçmiş. Çok kısa bir zaman içinde tam orta noktaya gelmişler ki ne görsünler, Cennettekiler daha köprü inşaatına başlamamışlar bile.

Cehennem ehilleri çok kızmış bu işe:
-Ne o kardeşim daha başlamamışsınız bile, nasıl cenneti hak ettiniz siz, daha sözünüzü bile tutmuyosunuz. diye kızmışlar.
Cennetliklerden hemen karşılık gelmiş:

-Ne kızıyosunuz kardeşim, bütün müteahhitler sizin tarafta.

Binbirincininkine yakın bi fıkra.

METE
02-09-2008, 07:35 AM
Bektasi ile Molla yan yana dua ediyorlarmis...
Molla:
- Yarabbi, bana din-iman nasip eyle...
Bektasi:
- Yarabbi, bana bir sise raki ihsan eyle...
Molla kopurmus:
- Behey zindik herif, utanmiyor musun, Allah'tan raki isteyecegine, iman istesene...
Bektasi:
- Hocam bozulma, demis, herkes kendinde olmayani ister, sen din-iman istedin, ben de bir sise raki istedim...