PDA

View Full Version : Alplerin arkası almanya 2006 :)

Qarshi
11-12-2005, 02:34 AM
MİLLİLER, ALMANYA VİZESİ İÇİN İSVİÇRE SINAVINA ÇIKIYOR
Almanya için kritik viraj
2006 Dünya Kupası Finalleri yolundaki baraj maçlarının ilki TSİ 21.45’te Bern’de başlayacak. Karşılaşma, Kanal D’den naklen yayınlanacak. Milliler, bugün iyi bir sonuç alıp, 16 Kasım’da İstanbul’daki rövanşta rakibini elemeyi planlıyor. (http://www.forum.uz/)http://www.haberturk.com/http://www.haberturk.com/htimgs/0.gif

http://www.haberturk.com/foto/mansetmillitakim.jpg

2006 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Grubu’nda ikinci sırayı alan A Milli Futbol Takımımız, İsviçre ile oynayacağı play-off baraj maçlarının ilkini bugün yapacak. Bern kentinin Wankdorf Stadı’nda TSİ 21.45’te başlayacak karşılaşmanın hakemi Slovakya Futbol Federasyonu’ndan Lubos Michel. Mücadele, Kanal D’den naklen yayınlanacak.

Milli Takımımız’da, sarı kart cezalısı Hamit Altıntop ve Emre Belözoğlu ile sakat olan Yıldıray Baştürk, forma giyemeyecek. Ev sahibi İsviçre’de ise, cezalı Wicky ve sakatlığı bulunan Vonlanthen yok.

Millilerde 3 eksik

Milliler, bugünkü maçta avantajlı bir skor elde edip, İstanbul’daki rövanşta seyirci desteğiyle rakiplerini elemeyi planlıyor. 16 Kasım’da Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak rövanş karşılaşması, yine Kanal D canlı yayınlayacak. İki maç sonunda rakibine üstünlük sağlayan takım, Almanya’da yapılacak 2006 Dünya Kupası Finalleri’ne katılma hakkını elde edecek.

12 futbolcu sınırda

Play-Off baraj maçları öncesi Milli Takımımız’daki en önemli sorun, 12 futbolcunun sarı kart cezası sınırında olması. Ay yıldızlılarda Rüştü, Ümit, Tolga, Okan, Hüseyin, Selçuk, Nihat, Tuncay, Hasan, Servet, Fatih Tekke ve İbrahim Toraman’ın 1’er sarı kartı bulunuyor. Bu oyuncular bugünkü maçta sarı kart görürse, cezalı duruma düşecek ve rövanş maçında oynayamayacak.

Terim’in kozu Tümer

A Milli Takım’ın bugünkü maçta en büyük kozu Tümer Metin olacak. Fatih Terim’in göreve gelmesinin ardından sürekli ilk 11’de forma giyen Beşiktaşlı futbolcu, eleme grubundaki Danimarka (2-2), Ukrayna (1-0) ve Arnavutluk (1-0) maçlarında attığı gollerle Play-Off’a kalmamızı sağladı. Öte yandan 2006 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde bugün iki play-off maçı daha oynanacak. Norveç, TSİ 19.30’da Çek Cumhuriyeti’ni, İspanya da TSİ 23.00’te Slovakya’yı konuk edecek.

Türkiye sizinle

Futbol Federasyonu Başkanı Bıçakcı, millilere moral verdi.

FUTBOL Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, yönetim kurulu üyelerinden Şekip Mosturoğlu ve Serdar Güzelaydın ile birlikte önceki gün Milli Takım’ın kamp yaptığı Yverdon Grand Hotel’i ziyaret etti. Teknik Direktör Fatih Terim ve futbolcularla bir toplantı yaparak maçla ilgili düşüncelerini dile getiren Bıçakcı, ‘Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip, Dünya Kupası’na gideceğinize yürekten inanıyoruz. Tüm Türkiye sizinle. Tüm sorunları bir kenara bırakın, Bern’de tarih yazın’ dedi. Yverdon’daki 4 günlük kamp çalışmalarını tamamlayan A Milli Takım, dün otobüsle maçın oynanacağı başkent Bern’e geçti. Kafileyi uğurlamaya gelen az sayıda gurbetçi, oyuncularla fotoğraf çektirip imza alırken, gurbetçilerden biri takımın arkasından su döktü.

Son maçta tarih yazdık

TÜRKİYE ile İsviçre A milli futbol takımlarını son kez karşı karşıya getiren maçta ay yıldızlı ekibimiz, tarihi bir sonuca imza attı. 26 Nisan 1995’te, bugünkü maçın yapılacağı Bern’de oynanan Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçını Hakan Şükür ve Ogün Temizkanoğlu’nun golleriyle 2-1 kazanan Fatih Terim yönetimindeki milliler, 1996 yılında İngiltere’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası finallerine, tarihinde ilk kez katılma şansını yakalama yolunda dev bir adım atmıştı.

Polis, kaçak Türk avında

İSVİÇRE polisi, milli maçı fırsat bilip, ülkede kaçak yaşayan Türkler’i yakalamak için operasyon başlattı. Bern’deki Türk lokallerine baskınlar düzenleyen polis, maç için gelen kaçak Türkler’i yakaladı.

Milli Takım en çok İsviçre’yi yendi

TÜRKİYE ile İsviçre bugün 13. kez karşılaşacak. Milli Takımımız, daha önce oynanan 12 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik, 3 yenilgi aldı. Türkiye, 82 yıllık geçmişinde oynadığı 415 maç içinde en fazla galibiyeti, 6 kezle İsviçre karşısında aldı.

İsviçre’yi grupta kimse yenemedi

İSVİÇRE Milli Takımı, özellikle güçlü savunmasıyla dikkati çekiyor. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 4. Grup’ta yaptığı 10 maçtan 4’ünü kazanan İsviçre, diğer 6 karşılaşmayı ise berabere tamamlayarak, Fransa ve İsrail ile birlikte yenilgisiz takımlar arasında yer aldı. Teknik direktör Köbi Kuhn yönetimindeki başarılı savunmasıyla göz dolduran İsviçre, attığı 18 gole karşılık kalesinde yalnızca 7 gol gördü. Grup maçlarında en golcü futbolcuları Frei (6) ve Vontlanthen (4) oldu.

(http://www.forum.uz/)

Qizilbash
11-12-2005, 03:05 AM
MİLLİLER, ALMANYA VİZESİ İÇİN İSVİÇRE SINAVINA ÇIKIYOR
Almanya için kritik viraj

Bana niye you may not vote yaziyor?

Qarshi
11-12-2005, 03:09 AM
Bana niye you may not vote yaziyor?

Genelde "Dostluk kazansın" butonuna basanlarda o yazı çıkıyor:lol:

Qarshi
11-12-2005, 03:12 AM
Dostluk kazansin=)))Turkiyeye basarilar, biz gidemedik Turkiye gitsin, Turkiye Hadi Almanya seni bekliyo!!!!!!!!!!!!Ama benim sevdigim Emre oynayamiyor, ama Hamit ve Helil bu macta ins kendilerini gosterirler

Dün eleme oynayacak takımlar arasında Özbekistan ismini görmeyince şok geçirdim resmen :shock:
Ben,Bahreyn'den söke söke aldınız diye biliyordum:?
Emre ve Hamit sarı kart cezalısı.Bu yüzden senin sevdiğin oyunculmar iç saha maçında forma giyebilecekler...
2006'da biz kapıyı aralıyalım,2010'da hep beraber olalım;)

Qizilbash
11-12-2005, 03:23 AM
cunki senin adin qizilbash=))))))))))))))))))))))))))

Artik kendi oyumu verdim. :)

Qarshi
11-12-2005, 03:25 AM
Artik kendi oyumu verdim. :)

FIFA bizim düzenlediğimiz anketi dikkate alırsa,kesin çıkarız:rolleyes:

Qizilbash
11-12-2005, 03:29 AM
Genelde "Dostluk kazansın" butonuna basanlarda o yazı çıkıyor:lol:

hayir ben 1-cisine basdim :D

Qarshi
11-12-2005, 03:37 AM
hayir ben 1-cisine basdim :D

O zaman silbermond'un sözleride butonla doğru orantılı oldu;)

Kaptan-i Derya
11-12-2005, 10:58 AM
Tümer yine bitirir isi, insallah kazasiz belasiz kazaniriz!

Uzbekistan2010
11-12-2005, 11:23 AM
online link varmi kardesler??

Uzbekistan2010
11-12-2005, 11:23 AM
basarilar turkiye ;)

Qarshi
11-12-2005, 11:29 AM
Online linki bilmiyorum ama diğer konu için teşekkür ediyorum;)

Kaptan-i Derya
11-12-2005, 11:38 AM
insallah bu site gösterir, http://live-foot.com/televisions/israel/livesports1
Bazen Turkiye Super liginden ve Turkiye maclarini izleyebiliymusssun burdan. Veya burdakilerden birine basin http://live-foot.com/televisions/israel/ livesports1, 2, 3 falan deneyin. Bende livesport 2 calisiyo, Russia - Denmark macini veiryo :S

Birde bunu deneyin http://live-foot.com/televisions/

Arkadaslar buldum!! http://live-foot.com/televisions/israel/livesports4 bu kanalda izleyebiliyonuz Isvicre - Türkiye macini http://www.live-foot.com/matchs

Yada sadece skorlari ogrenmek istiyosaniz www.livescore.net (http://www.livescore.net)

Ahde Vefa
11-12-2005, 12:29 PM
Ezeriz bu isveçreyi..... :D

En büyük Türkiye (=Fenerbahçe) :cool:

Uzbekistan2010
11-12-2005, 12:35 PM
tesekkur arakdaslar.. Turkiyeye basarilar... Almanyada hich olmasa bir tane turk takimi oynasin .. ozbekistan bir arap takimina yenilmisti bir ay once :x :x :x

Kaptan-i Derya
11-12-2005, 12:37 PM
En büyük Türkiye (=Fenerbahçe) :cool:

Yapma allah askina yapma...
Abicim bu kadarda fanatik olunmaz yaa. Yani Umit özat'la, ballerina bacakli Tuncayla ne katki sagliyonuz milli takima? Bak öbürküler uyum sagliyabilir ama özellikle su ikili beni cileden cikardiyo aylardir, hatta yillardir!:twisted:

Benki bi prof. futbolcu olmusum, Belcika 4 liginde FC Avrasya denen kulubte top kosturmusum, bu ikili hakkinda sana sayfalarca hatalarini yazarim. Hatta Anderlecht - FB macinda Tuncayin yuzune haykirmisim git BACAK KASLARINA CALIS diye.

Kaptan-i Derya
11-12-2005, 12:39 PM
tesekkur arakdaslar.. Turkiyeye basarilar... Almanyada hich olmasa bir tane turk takimi oynasin .. ozbekistan bir arap takimina yenilmisti bir ay once :x :x :x Evet duydum, bahreyn mi nedir kahrolasi çöl fareleri:twisted: :twisted:

Bahreyn miydi? (unuttum galiba :? )

Qarama
11-12-2005, 12:40 PM
Abicim bu kadarda fanatik olunmaz yaa. Yani Umit özat'la, ballerina bacakli Tuncayla ne katki sagliyonuz milli takima? Bak öbürküler uyum sagliyabilir ama özellikle su ikili beni cileden cikardiyo aylardir, hatta yillardir!:twisted:

Benki bi prof. futbolcu olmusum, Belcika 4 liginde FC Avrasya denen kulubte top kosturmusum, bu ikili hakkinda sana sayfalarca hatalarini yazarim. Hatta Anderlecht - FB macinda Tuncayin yuzune haykirmisim git BACAK KASLARINA CALIS diye.

tüh! tek birtane "thanks" yapabiliyorum :D

Uzbekistan2010
11-12-2005, 12:45 PM
Evet duydum, bahreyn mi nedir kahrolasi çöl fareleri:twisted: :twisted:

Bahreyn miydi? (unuttum galiba :? )

evet bahrayn

Qizilbash
11-12-2005, 12:45 PM
Allah qoysa İsveçreye qalib gelersiniz.

Kaptan-i Derya
11-12-2005, 12:49 PM
Allah qoysa İsveçreye qalib gelersiniz. Iste azericeyi sevmemin nedenlerinden biri :D Nasil laf o yaf Allah qoysa hahhahahahaha.

Bizde bireye "Koyma" vardir bu kötü manaya kaciyo, buyuk günah isliyosun Qizilbash haberinde yok :D

Ahde Vefa
11-12-2005, 12:59 PM
@kenaney :lol: :lol: :lol: belçika humor diyelim :lol: :lol:

Allah qoysa İsveçreye qalib gelersiniz.
Azerbaycan nerdeeeeee?? :D

Ahde Vefa
11-12-2005, 01:01 PM

Yok benden thanks almiyacaksin sen :evil:

buyuk kaptan'a boyle konusuyorsun haaaa hak yiyorsun haaa :evil:
tuncay tum kedilere tas cikartiyor :evil:

bu anti-fenerbahçe zamani bitti :evil:
yeter:evil:

Ahde Vefa
11-12-2005, 01:03 PM
ozbekistan bir arap takimina yenilmisti bir ay once :x :x :x
:lol: özbekistanda futbol varmiydi ya kollina bey :lol:
demekki gelisme var....

Qarama
11-12-2005, 01:07 PM
Iste azericeyi sevmemin nedenlerinden biri :D Nasil laf o yaf Allah qoysa hahhahahahaha.

Bizde bireye "Koyma" vardir bu kötü manaya kaciyo, buyuk günah isliyosun Qizilbash haberinde yok :D

Allah kiysa demek herhalde hem o azerice degildi :)
hem o senin dedigin niyetinle demedi ki.

Kaptan-i Derya
11-12-2005, 01:09 PM
Yok benden thanks almiyacaksin sen :evil:

buyuk kaptan'a boyle konusuyorsun haaaa hak yiyorsun haaa :evil:
tuncay tum kedilere tas cikartiyor :evil:

bu anti-fenerbahçe zamani bitti :evil:
yeter:evil: Ben "thanks" alma yarisina girmedim girersem seni yenerim :D

Yok ama bak, ben fenerin maclarina giderim izlerim, begendigim noktalari sevmedigim noktalardan cok (!). Ben bu konuyu önce fanatik fb'li kuzenlerle tartistim ve hepsi bana hak verdi umarim sende vereceksin ama tabi onlarin beni hakli gormesi icin video bandlari falan vardi elimde :)

Umit özat'in sol ayakla yaptigi ortalarin yüzde kac'i istenen yere gitmistir? O adam solak mi? O adam cok iyi bi stoper ve sagak'tir.

Tuncay hakkinda fazla yorum yapmiyacam ama sadece bi "normal" avrupali futbolcunun bacak kaslarina bak ama abartma :D

@Bakma

Bende biliyom Qizilbash kotu niyetle yazmadi ama azericeyi sevmemin neden'i bazi azerice sozcukler bizim Turkceye "Qaba, kaba" geliyo'da ondan :D

Qarama
11-12-2005, 01:16 PM
evet mesela inmek dü$mek demekmi$ azerice :D

evet $u an bakü havaalanina dü$mekteyiz :D

Kaptan-i Derya
11-12-2005, 01:19 PM
evet mesela inmek dü$mek demekmi$ azerice :D

evet $u an bakü havaalanina dü$mekteyiz :D Ucak kalktiginda onlar soyle diyomus (diye duydum); "Ucak su an havaya firladi"

Yada bi yemek tarifi sirasinda "eti sümügünden ayirdikmi..." Sümük azericede yagh yada kemik manasina geliyomus.

Qizilbash
11-12-2005, 01:21 PM
Iste azericeyi sevmemin nedenlerinden biri :D Nasil laf o yaf Allah qoysa hahhahahahaha.

Allah qoysa yani Allahın izniyle ya da inşallah demek.

Bizde koyma sözünün bir çok manası vardır.
İzn vermek
neyise nereyese koymak
vurmak, dayak atmak

bir de kötü manası var sizde olduğu gibi. :)

Ahde Vefa
11-12-2005, 01:21 PM
Allah kiysa demek herhalde hem o azerice degildi :)
hem o senin dedigin niyetinle demedi ki.
eminmisin :rolleyes:

İzn vermek
neyise nereyese koymak
vurmak, dayak atmak

bir de kötü manası var sizde olduğu gibi.

ha tamam.... Allah qoysa... Allahin izinle, vallah benzemiyor bile yav.
Ermenice olmasin... :D

Qarama
11-12-2005, 01:25 PM
tevbe tevbe...

Qizilbash
11-12-2005, 01:26 PM
Evet bizde bir çok sözler Türkiye türkçesinde kötü manada işleniyor.

Azerice Türkçe
yellenmek sallanmak
qıç bacak
ibne kinli, mekrli

Kaptan-i Derya
11-12-2005, 01:26 PM

İzn vermek
neyise nereyese koymak
vurmak, dayak atmak

bir de kötü manası var sizde olduğu gibi. :)

Evet bizde bir çok sözler Türkiye türkçesinde kötü manada işleniyor.

Azerice Türkçe
yellenmek sallanmak
qıç bacak
ibne kinli, mekrli :D Sagh ol aciklamalar icin.

Uzbekistan2010
11-12-2005, 01:28 PM
:lol: özbekistanda futbol varmiydi ya kollina bey :lol:
demekki gelisme var....

yok sadece turkiyede futbol var :)

p.s uzbekistan futboliya 100 yil yoldu kardesim ;) Pahtakor diyen klubimiz vardi braziliya, uruguay championlarnini yendigi zamanlar vardi 1970 yillarinda ;) Dynamo Kiyev, Spartak Moscow diyen klublar Tashkentde har zaman yeniliyordu

Qizilbash
11-12-2005, 01:35 PM
Evet bizde de bir zamanlar futbol vardı. "Neftçi" adlı güçlü kulübümüz vardı. Bir de "Dinamo Kirovabad" vardı o da güçlü takımdı.

Kaptan-i Derya
11-12-2005, 01:38 PM
yok sadece turkiyede futbol var :)

p.s uzbekistan futboliya 100 yil yoldu kardesim ;) Pahtakor diyen klubimiz vardi braziliya, uruguay championlarnini yendigi zamanlar vardi 1970 yillarinda ;) Dynamo Kiyev, Spartak Moscow diyen klublar Tashkentde har zaman yeniliyordu Sen "HerqezTürqtür" e bakma biraz sacmaliyo o kadar.

Evet Kollina dedigin dogru, biz essek kostururken Özbekler yesil sahalarda dünya takimlariyla top kosturuyodu :D (biraz agir oldu ama, dont shoot me!!)

Uzbekistan2010
11-12-2005, 03:10 PM
yuh beeee Turkiye yeniliyor :x :x :x

dervish
11-12-2005, 03:29 PM
2-0 Allah Kahretmesin!!!

Uzbekistan2010
11-12-2005, 03:47 PM
Fatih Terim cok yanlis taktik secmis bu oyuna... defence sifir :twisted: :x

Qarama
11-12-2005, 04:30 PM
"ulan...." dü$ündügüm tek $ey bu.

Ahde Vefa
11-12-2005, 05:12 PM
"Evde 3 tane cekeriz" dusundugum tek sey bu :cool:
Biraz nikbin olun arkadaslar :)

Qarama
11-13-2005, 06:21 AM
"Evde 3 tane cekeriz" dusundugum tek sey bu :cool:
Biraz nikbin olun arkadaslar :)

gol yemeden 3gol atcaz ha? in$allah...

Bilge_Kagan
11-13-2005, 07:36 AM
Fatih Terim cok yanlis taktik secmis bu oyuna

Bir ara 3-3-4 oynadik, o neydi oyle yahu ? :)

Ahde Vefa
11-13-2005, 07:43 AM
gol yemeden 3gol atcaz ha? in$allah...
Allah qoysa

;)

4twelve
11-13-2005, 07:49 AM
Gecenin 4 u kadar maci seyretmek icin uykusuz kaldigima mi yanayim.Eve sabah 7 de dondugume mi,uzun bir aradan sonra ilk defa milli takimi seyrettim,bu kadar kotu oynamalarina mi yanayim....Yanimda beni uyuz etmek icin adeta birbiriyle yarisan Isvicreli zuppelere cevap veremedigime yanayim..Yoksa bu isin Istanbul kismi cok ama cooookk zor olacak onami yanayim.....
Offff ki ne Offfff:evil: :evil:

Uzbekistan2010
11-13-2005, 07:55 AM
Fetih Terim :x :x :x :x

Kaptan-i Derya
11-13-2005, 12:02 PM
bah, hersey berbatti itiraf etmek gerekirse elin isvicrelisi futbolun nasil oynancagini bizlere gösterdi. Adamlar TEK PAS'la birbirlerini buluyolardi. Bizimkilerin ise top'u önce durdurma, ardindan basini kaldirip etrafina bakma ve en son diledigi oyuncuya top atma.... :S Kahretsin bu sistem, kahretsin böyle futbolcular!!

Emre ve yildiray ciddi eksikti, oyun kurucu lazim SOL KANATA HASAN SAS LAZIM!!

Ahde Vefa
11-13-2005, 12:06 PM
Man of the match: Volkan !:cool:

Redd-i İlhak
11-14-2005, 04:59 AM
Alplerde ki yoğun kar yağışı sebebiyle Almanya'ya direk gidemedik,İstanbul aktarmalı gidilebilir yeter ki Fatih Terim Sahanın içini iyi okuyabilsin... :evil:

Qarshi
11-14-2005, 07:44 AM
Maçın ilk 10 dakikasına girerken kafamda düşünce gönlümde deplasman maçından iç saha maçı için en iyi avantajla dönebilmek hesapları...

Yanlış kurgu ve yanlış futbolcu seçimleri sonrasında tek umudum Mr.terim'in ikinci yarıya görmek isteğimiz milli takım gibi bir takım sahaya sürmesiydi,oda olmadı...

Bu takımı biz burda eze eze perişan edemeyiz ama en azından bizi almanyaya götürecek skoru alırız;)

Aybike
11-14-2005, 07:57 AM
Maçın ilk 10 dakikasına girerken kafamda düşünce gönlümde deplasman maçından iç saha maçı için en iyi avantajla dönebilmek hesapları...

Yanlış kurgu ve yanlış futbolcu seçimleri sonrasında tek umudum Mr.terim'in ikinci yarıya görmek isteğimiz milli takım gibi bir takım sahaya sürmesiydi,oda olmadı...

Bu takımı biz burda eze eze perişan edemeyiz ama en azından bizi almanyaya götürecek skoru alırız;)

Neden MR TERİM..FATİH TERİM değil...:lol:
Ve unutma Fatih ZOR MAÇLARIN adamıdır...
fenerli antrönörün pisliğini temizlemekle meşgul sevgili oğuzum eleştirmenim..:lol:
Üstelik bu fenerli arkadaşımın havaları fatihin taklidiydi..Onun gibi olma havasındaydı..Ama çabuk söndü..

Qarshi
11-14-2005, 08:13 AM
Bizim Galatasarayda misyonumuz bitmiştir dedikten sonra Galatasaraya tekrar döndüğü için !

Bir takımda hala görevde antranör varken transfer görüşmesi yapmam dediği halde basına görüşmesi sızdığı için !

Mr Terim !!!

Fenerli antranör olayını kabul etmiyorum.Ersun Yanal hiç bir zaman Fenerbahçeye Td olmamıştır !!!

A milli takıl eğer almanyaya gidemezze bundan sonra gelecek olanda Mr.terim'in pisliğinimi temizleyecek !

Yani kıssadan hisse ; Mr Terim ne yana düşer usta Ersun yanal ne yana;)

4twelve
11-14-2005, 08:16 AM
Bizim Galatasarayda misyonumuz bitmiştir dedikten sonra Galatasaraya tekrar döndüğü için !

Bir takımda hala görevde antranör varken transfer görüşmesi yapmam dediği halde basına görüşmesi sızdığı için !

Mr Terim !!!

Fenerli antranör olayını kabul etmiyorum.Ersun Yanal hiç bir zaman Fenerbahçeye Td olmamıştır !!!

A milli takıl eğer almanyaya gidemezze bundan sonra gelecek olanda Mr.terim'in pisliğinimi temizleyecek !

Ustaaaaa,hadi bu Mr.Terim diyelim sen istedin diyede ooooo Deli ye ne diycez

Aybike
11-14-2005, 08:20 AM

Mr Terim !!!

Hade be...
Fenerli olmamış..Adam resmen ben fenerliyim ve hayalim FB de antrönör olmak dedi yav...
Ayrıca basına görüşmesi, sızmışmış terimin...ben buna sadece gülerim...
Adam GS li diye çıldırıyonuz be.
Şimdiki takımda kaç gsli var bi say bakayım..Kaç FB li....
Ayrıca gs ye dönmesi seni bu kadr neden kızdırdıkine..heheheh oğzum spor sunucum:lol:

Qarshi
11-14-2005, 09:36 AM
Herkes Fenerbahçeli olamaz demiştik ve yine diyoruz...

Mr Terim keşke Galatasarayın başında kalsa:lol: :lol: :lol:

4twelve
11-14-2005, 09:53 AM

aYiipppppp hemde cok ayipppp

Qarshi
11-14-2005, 11:01 AM
Tülay'dan

Arkadaslar

Kuralar cekildiginde 12. Kasim'daki maca gitme istegim vardi. Ancak stadi Turkler dolduracak korkusuyla yapilan bilet cekilisi uygulamasini protesto etmek amaciyla maca gitmek yerine bizim evde bir mac izleme organizasyonu yaptim (Cekilen kuralarda ne hikmetse zaten hep Isvicreli adi cikti ve Turkiye'den gelmek isteyenlerin cogu vize alamadi). Cumartesi gecesi Turk arkadaslarin yaninda Isvicreli arkadaslarim da bizdeydi. Televizyonu mac baslamadan birkac dakika once actigimiz icin milli marslari kacirdim. Bugunku mailleri okuduktan sonra isyerindeki Isvicreli arkadaslara gidip Turk milli marsi sirasinda isliklama olayini nasil bulduklarini sordugumda, bana hayretler icinde bakip, "milli marslar okunurken isliklama mi oldu?" diye sordular.

Biz Turk milleti milli marsimiza, vatanimiza ve bayragimiza buyuk onem veririz. Ancak bunun diger ulkeler icin de otomatikman gecerli oldugunu sakin sanmamaliyiz.
Sorun bakalim kac Isvicreli'nin evinde bayrak var. Hafta icinde Zurih'teki buyuk magazalarda bir Isvicre bayragi aradim. Bana saticilar Cumhuriyet Bayrami'nin (1. Agustos) gecmis olmasi nedeniyle bayrak bulmamin zor oldugunu soylediler. Sonunda bir magazanin esantiyon esya satan bolumunde kucuk bir Isvicre bayragi buldum. Statta herkese Isvice bayragi dagitilmisti. Bayraklar sponsor firmalar tarafindan uretilmisti. Yoksa statta Isvicre bayragindan fazla Turk bayraginin olacagini biliyorlardi. Bize gelen Isvicreli arkadaslardan biri bayrak bulamadigi icin iki kirmizi beyaz balonla gelmisti.

Sira geldi milli marsa. Hic kulak verdiniz mi, seyircilerden kac kisi Isvicre milli marsini soyledi? Parmakla sayilacak kadar. Cunku milli marsi bilenlerin sayisi bayrak sahibi olanlarin sayisindan cok azdir Isvicre'de. Buna futbolcular da dahildir.

Sonucta Isvicre'liler icin onemli olan dunya kupasina katilmak. Milli mucadele degil onemli olan, ille de Almanya'ya gitmek amac. Bu nedenle her turlu yola bas vuruyorlar. Bunu butun hafta boyunca, Blick basta olmak uzere, butun basinin yaptigi kiskirtmalar kanitliyor. Turk milli takimi, FT hakkinda en ufak olumlu bir yazi cikmadi. (FT hakkinda cikmis olsa zaten sasardim ya!!!) Bu da zaten Bati'da yerlesmis olumsuz Turk imajini desteklemeye yetti. Statta karsi takim oyucularini psikolojik olarak cokertmek icin isliklamak, sevilerek yapilan bir uygulama.

Gelelim maca. Turk takiminin oynadigi kotu fotboldan ne Isvicre seyircisini, ne de hakemi sorumlu tutabiliriz. Yapilan degisikliklerde arkadaslarin sordugu ilk sey, niye genc futbolcular yerine, sahada kosamayan yasli futbolcularin olduguydu. Aslinda Isvicre'liler bu galibiyete kendileri bile zor inaniyorlar. Turklerin bu kadar kotu oynayacagini onlar bile beklemediklerini acikca belirtiyorlar. MAc oncesi yaptigimiz tahminlerde Isvicreliler dahi Turiye kazanir demisti. Ne yazik ki yapilan yanlislar zinciri sonucunda cok buyuk bir firsati teptik. FT'in yaptigi "biz misafirperverizdir, Isvicrelileri bekleriz" aciklamasi sonucunda da bugunden itibaren ucuz fiyata ucak seferleri organze ediliyor. Kadiköy'de yeteri kadar Isvicreli taraftar olacaktir. Isvicre milli takimi da zaten cok motive olmus bir bicimde maca cikacak ve de sahada bizim oyuncularimizi kiskirtmak ve oynatmamak icin her turlu yola basvuracaklardir. Sonucta elenmek te var. Ancak tek istegim - Isvicre milli takimi oyuncularindan kat be kat daha kaliteli - milli takim oyuncularimizin bir milli mucadeleye ciktiklarini tekrar hatirlamalari ve para icin degil bir millet icin oynamalaridir.

Sevgiler
Tülay - Zurih

Qarshi
11-14-2005, 11:11 AM
Şükrü saraçoğlu stadında oyanacak Türkiye-isviçre maçının bilet fiatları ...

Kale Arkası: 30 YTL
Maraton Üst: 100 YTL
Maraton Alt A-B-F-G Blok.: 200 YTL
Maraton Alt D-E-C Blok: 250 YTL
Maraton Sarı: 100 YTL
Maraton Lacivert: 100 YTL
Fenerium C-D-E-F Blok: 125 YTL
Fenerim A-G Blok.: 100 YTL
Fenerium Lacivert ve sarı: 100 YTL

Ogün 60 bin kişiyi Tribünlerde görmek istiyorum diyen federasyona selam ve saygılarımı iletiyorum...

Aybike
11-14-2005, 11:14 AM

herkes fb li olamaz değil..OLMAZ..Akıllı insanlarda var Ülkemde çok şükür:lol:
Ayrıca Terim geldiğinde olaylar oldu yine Fb de çıldırmalar korkmalar terim fobileri heheeh...:lol: :lol: :lol:

Qarshi
11-14-2005, 11:18 AM
Bu Mr Terim'in foyası çabuk ortaya çıkardıda...3 defa Tümer'in zıplamasına dua etsinler:lol: :lol:

İsviçre maçımı ?

Tümer 3 defa zıplar;)

Memty
11-14-2005, 11:36 AM
Şükrü saraçoğlu stadında oyanacak Türkiye-isviçre maçının bilet fiatları ...

Kale Arkası: 30 YTL
Maraton Üst: 100 YTL
Maraton Alt A-B-F-G Blok.: 200 YTL
Maraton Alt D-E-C Blok: 250 YTL
Maraton Sarı: 100 YTL
Maraton Lacivert: 100 YTL
Fenerium C-D-E-F Blok: 125 YTL
Fenerim A-G Blok.: 100 YTL
Fenerium Lacivert ve sarı: 100 YTL

Ogün 60 bin kişiyi Tribünlerde görmek istiyorum diyen federasyona selam ve saygılarımı iletiyorum...

Bence bu fiyatlarla o stad tabiki dolar bundan kimsenin suphesi olmasin. Ama rakibi baski altina alicak, top onlara geldigi zaman islik calip konsantrasyonunu bozacak bi taraftar kimse beklemesin. 100 milyon verip gelen taraftarla bu olmaz. Gelen taraftar sanki maci televizyondan izliyo. Destek yok, baski yok.

Bence federasyon bunlari da dusunmesi gerekiyordu. Daha ne kazanacaklar. Oldukce zengin bi federasyonumuz var.
Is isten gecti tabi.

Maca gelince ise insallah hersey istedigimiz gibi gider. 3-0 hatta 4-0 yeneriz. Terim'in en büyük kozlari Tumer ve Emre olacaklar. Onlari topla ne kadar cok bulusturabilirsek o kadar iyi olur.

Saygılarımla.

Aybike
11-14-2005, 01:17 PM
Bu Mr Terim'in foyası çabuk ortaya çıkardıda...3 defa Tümer'in zıplamasına dua etsinler:lol: :lol:

İsviçre maçımı ?

Tümer 3 defa zıplar;)

yav bilerekmi yazıyon yoksam duyguların mantığının önünemi geçiyor..Bunları 5 yaşındaki çocuklar bile demez..Gördük tümeri.
İnşallah burda üç sıçrar bir bari atar...Foyaymış.hihihihhhi..Aktion filmi gibi
Eveeeeeeet oğuzum ajanım yakaladı ve foyalar gizli kamera ile ortaya çıkacak AZ SONRAAAAAAAAAAAAAAA...hehehehhehe(Burada heyecanlı bir müzik girer) ve oğuzun gizli kamera ile terime yaklaşması nınınınınınını....
Vee ortaya çıktı işte oğuzum ajanım yakaladı -anaaaaaaaaa allah cezanı vermesin fatih..Burnunu kurcalıyormuş tüh sana....:lol:
okadar uğraştı oğuz çekecem diye bumuydu leeen..
Neyse oğuzum onun kurgusu yapar ve montaja girer..Haber hazırdır..yayına aynen şöyle girer..
-Eveeeeeeet sevgili izleyenler,araştırmacı gazetecilik anlayışında olan muhabirimiz oğuz SALLAR milli takımın düşüş sebebini buldu..Fatih terimmiş...
Evet oğuz SALLAR gizli kamera ile fatih terime korkusuzca yaklaştı..işte sonuç..Fatih terimi izliyorsunuz bakın, bakın burnunu kurcalıyor..(Tabi bu arada burun kurcalama görüntüleri tam ekran yayında)
Oğuzun yorumu üste girer..
-Evet sevgili izleyenler bu ne demek şimdi haaaa..Bu şu demek..Bu buruna giren parmak soyunma odasında taktik tahtasına da değiyor..Bunu gören oyuncuların midesi bulandığından maça konsantre olamıyorlar..Hele hele fatih oyuncularını sahaya sürerken hadi aslanlarım deyip omuzlarına dokunduğu içindirki oyuncular iğrenmekten topa vuramıyorlar..olmaz kardeşim bu adamlan olmaz..bize hemen burnunu kurcalamayan bir Fenerli hoca lazım...:lol:

Qarshi
11-15-2005, 10:20 AM
Milli hislerimizin en yogun olarak yasandigi spordur futbol.
Insanlarin ona yukledikleri anlam, icinde bulunduklari toplumsal kosullara
gore degisiklik gosterir.
Ozellikle 80 li yillarin sonundan itibaren, yurtdisinda; ucuz emek
sektorunde calisan Turklerin, ertesi gun isyerlerinde baslarini dik
tutmalarini saglamak, ulke butunlugunu korumak, batinin hindi
benzetmeleriyle susledigi alayci bakisa son vermek ve iktisadi zorluk
icersindeki halka moral olmak gibi misyonlari da ustlenmistir.
Turk hakli her uluslararasi maci adeta bir savasi bekler gibi beklemis,
alinan her galibiyet sonrasi kendini sokaklara atmis, ertesi gun odemek
zorunda oldugu borclarini unutup bir gecelik kralligin keyfini surmustur.
Milli takim yada takimlarimizin uluslararasi maclari hayati oneme sahip
karsilasmalar olarak adlandirilmis, ozellikle Avrupa takimlarina karsi
alinan her galibiyet, tarihe dusulen bir not olarak addedilmistir.
"Avrupa Avrupa duy sesimizi, iste bu Turklerin ayak sesleri" esliginde
kustah batiya cevabini verebilmenin en iyi yoludur onun icin.
Hatta bazi karsilasmalarda genel bir hava olarak "viyana muharebesinin ocu
alinacak" seklinde beklentilere girilmis bu soylemler ciddi ciddi medyamizda
yer bulmustur.
"Onlarin milli gelirleri varsa bizimde Hasan Sas'imiz var" gibi asla
birbirinin yerine gecmeyecek kavramlar, futbolun buyusunde anlikda olsa
kendini gerceklestirme sansini bulur.
Belki de butunlestirici ve yurdum insaninin duygularina tercuman olusu
sebebiyle, bu buyulu gucu yuzunden, siyasilerin halka karsi en fazla
kullandiklari seylerden biridir.
Ayrica toplumun futbola yukledigi anlamlari basariya olan acligiyla da
iliskilendirebiliriz.
Ornegin, ulkede ekonomik sikintilarin en doruga ulastigi bir zamanda alinan
dunya ucunculugumuz, hicbir ulkede olmayacak kadar abartili sevinc
gosterileriyle gunlerce coskuyla kutlanmistir.
Turkiye baglaminda baska hicbir sosyal, siyasal, kulturel faktor; 2002 dunya
kupasinda senegal galibiyetinin ardindan, taksim meydanina gelen, sinifsiz
ve kaynasmis kalabaligi biraraya toplayabilme yetisine sahip degildir.
Ne basketbolda ne voleybolda kazanilan ikincilikler; ne Avrupa, Olimpiyat ve
Dunya sampiyonluklari...
Bu durum sadece futbolla bize saglanabilen bir sanal zaferdir.

sevgilerimle,
neslihan kaya

Aybike
11-15-2005, 10:29 AM
Ama unutmasın bu hanım en iyi reklam sporla olandır....:lol:

Qarama
11-15-2005, 12:32 PM
yav bilerekmi yazıyon yoksam duyguların mantığının önünemi geçiyor..Bunları 5 yaşındaki çocuklar bile demez..Gördük tümeri.
İnşallah burda üç sıçrar bir bari atar...Foyaymış.hihihihhhi..Aktion filmi gibi
Eveeeeeeet oğuzum ajanım yakaladı ve foyalar gizli kamera ile ortaya çıkacak AZ SONRAAAAAAAAAAAAAAA...hehehehhehe(Burada heyecanlı bir müzik girer) ve oğuzun gizli kamera ile terime yaklaşması nınınınınınını....
Vee ortaya çıktı işte oğuzum ajanım yakaladı -anaaaaaaaaa allah cezanı vermesin fatih..Burnunu kurcalıyormuş tüh sana....:lol:
okadar uğraştı oğuz çekecem diye bumuydu leeen..
Neyse oğuzum onun kurgusu yapar ve montaja girer..Haber hazırdır..yayına aynen şöyle girer..
-Eveeeeeeet sevgili izleyenler,araştırmacı gazetecilik anlayışında olan muhabirimiz oğuz SALLAR milli takımın düşüş sebebini buldu..Fatih terimmiş...
Evet oğuz SALLAR gizli kamera ile fatih terime korkusuzca yaklaştı..işte sonuç..Fatih terimi izliyorsunuz bakın, bakın burnunu kurcalıyor..(Tabi bu arada burun kurcalama görüntüleri tam ekran yayında)
Oğuzun yorumu üste girer..
-Evet sevgili izleyenler bu ne demek şimdi haaaa..Bu şu demek..Bu buruna giren parmak soyunma odasında taktik tahtasına da değiyor..Bunu gören oyuncuların midesi bulandığından maça konsantre olamıyorlar..Hele hele fatih oyuncularını sahaya sürerken hadi aslanlarım deyip omuzlarına dokunduğu içindirki oyuncular iğrenmekten topa vuramıyorlar..olmaz kardeşim bu adamlan olmaz..bize hemen burnunu kurcalamayan bir Fenerli hoca lazım...:lol:

heheheh gercekden midem bulandi yav... :throwup:

Qarshi
11-15-2005, 12:35 PM
Şarkıcı olacakken hasbelkader tarihin önüne td olarak çıkmış Mr terim...aslında Terimo daha çok yakışır nasıl olsa italyan patentli:lol:

Aybike
11-15-2005, 12:44 PM
Şarkıcı olacakken hasbelkader tarihin önüne td olarak çıkmış Mr terim...aslında Terimo daha çok yakışır nasıl olsa italyan patentli:lol:

heheheh oğuzum gazinocum..Hemen kartını ver..
Bak bizde bunlar var ya sizde ????????

Qarshi
11-15-2005, 12:48 PM
Hafta sonu dergilerinin arşivlerini bana tarattırma

Biz birşey dediğimiz zaman.....

o bir şeydir;)

Aybike
11-15-2005, 01:00 PM
Hafta sonu dergilerinin arşivlerini bana tarattırma

Biz birşey dediğimiz zaman.....

o bir şeydir;)

Tara be oğuzum zaten hayatın arşivlerle geçiyor...kiminin beyni arşiv kiminin ise arşivden çıkmaz burnu:lol:

Qarama
11-15-2005, 01:26 PM
Tara be oğuzum zaten hayatın arşivlerle geçiyor...kiminin beyni arşiv kiminin ise arşivden çıkmaz burnu:lol:

ma$aallah nazar deymesin de :D

Kaptan-i Derya
11-16-2005, 09:50 AM
Arkadaslar,

Türkiye - Isviçre macini INTERNETTE izlemek isteyenler varsa bu http://live-foot.com/televisions/israel/livesports1 linki tiklayip MAC SAATINDE baksinlar. (naklen yayin)

Uzbekistan2010
11-16-2005, 10:49 AM
turkiye ben sana inaniyorum.... Turkiye :cry:

Qarshi
11-16-2005, 10:53 AM
turkiye ben sana inaniyorum.... Turkiye :cry:

bizde inanıyoruz,netice ne olursa olsun almanyadayız;)

Uzbekistan2010
11-16-2005, 01:21 PM
tuncay gerchekten guzel oynuyor... hasan sas nerde :rolleyes:

Uzbekistan2010
11-16-2005, 01:34 PM
3:1 30 dakika var hade turkiye

Uzbekistan2010
11-16-2005, 02:08 PM
:? :? :? :? :? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

good bye Turkey

Redd-i İlhak
11-16-2005, 02:21 PM
Taca çıkan Topu Forvete oyuncusunun önüne atan Tolga Seyhan'a helel olsun diyorum...

Söylenecek birşey yok hakeme de laf atmayalım,hatalıydı elbet ama bizim bu takımı her zaman yenmemiz gerekirdi.

4twelve
11-16-2005, 02:34 PM
bizde inanıyoruz,netice ne olursa olsun almanyadayız;)
Bu netice haric demek istedin galiba ustam..:evil: :evil: :evil: :evil: :( :(

Uzbekistan2010
11-16-2005, 03:55 PM
http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/i/fifa/gen/xp/20051115/i/1895666615.jpg

4twelve
11-16-2005, 09:46 PM
Milli Takım'a taş atanlar utansınlar Çocukluk ve gençliğe geçiş yıllarımda toplu maç seyretmekten olağanüstü zevk alırdım.

Özellikle yabancılarla yapılan karşılaşmaları kalabalık seyretmenin başka bir anlamı vardı.

Bazıları için o yıllarda bu zorunluluktu aynı zamanda...

Çünkü henüz TV bu kadar yaygın olarak evlere girmemişti.

Ayrıca sık sık kesilen elektrikler nedeni ile işi garantiye almalıydık ve maçı “jeneratörlü kahvehanede” seyretmeliydik .

Tek sorunumuz onbeş dakikada bir çay içmek zorunda oluşumuzdu.

Ama birlikte sevinip birlikte üzülmenin, dayanışma içinde seyretmenin çok keyifli bir yanı vardı ki...

Çoğu zaman üzüleceğimizi biliyorduk ve birbirimize destek vermemiz gerekiyordu:

“Hakem taraflıydı abicim... Değil mi?”

“Hem de nasıl!..”

İlk golü yedikten sonra hakem iyici batardı bize...

“Ne olacak... Hepsi Türk düşmanı” diye düşünürdük.

“Allahım” derdim içimden...

“Bize yardım et. Biz düşmana, inançsızlara karşı mücadele ediyoruz!”

İkinci golü yedikten sonra ise sınandığımızı düşünmeye başlardım.

Üçüncü golden sonra ise, “Biz ne yaptıkta bunu hakkettik. Müslüman olmanın hiç mi ayrıcalığı yok bu dünyada” diye serzenişte bulunurdum.

Yıllar geçipte işin çalışma ve teknik altyapı ile ilgili olduğunu anladıktan sonra, biz de başarılı maçlar çıkarmaya başlamıştık zaten.

Artık tanrının maçlara karışmadığını öğrenmiştim.

Dün akşam Türkiye- İsviçre maçını seyrederken birden yıllar öncesine döndüm.

Milli takımımız o kadar başarılı bir oyun ve o kadar mücadeleci bir tavır sergiledi ki, ister istemez içimden yine “Allahım biz bunu hakketmedik” diye geçirdim.

Gerçekten Milli Takım penaltı golünü yedikten sonra müthiş bir tempo ve oyun sergiledi.

Değil dört, altı gol bile atabilirdik.

Olmadı...

Yine de hepsine teşekkürler, tebrikler.

Yalnız basit bir seyirci olarak kanaatim bir kaleciye ihtiyacımız olduğu yönünde.

Kalecimizin bakışları ve refleksleri zayıf.

Her top gelişinde yüreğim ağzıma geliyor.

Delikanlının spor hayatı sona erecek diye.AYTUN CIRAY
INTERNETHABER

Ahde Vefa
11-17-2005, 01:51 AM
YORUM YOK...

yiprandim..........

Aybike
11-17-2005, 09:22 AM
YORUM YOK...

yiprandim..........

Bende...Hemde nasıl..Üsteki yazının aynısını yaşadık..
Bu arada tuncayı tebrik ediyorum..Harikaydı.Fatih hocamıda..Eline edem alpay..Bişey demiyom gari....
İsviçre basınının başlığı şu olmalıydı aslında
"Eline sağlık ALPAY"

Qarshi
11-17-2005, 09:54 AM
Yakışmadı !

Ne orda son 20 yılın en rezil futbolunu oynayan futbolculara nede bu futbolcuları motivasyon kralı diye adlandırdığımız Mr. Terim'e

Ordaki maçta anayasasını taklit ettiğimiz medeniyet göstergesi isviçrelilerin yapmış olduğu ince giydirmeler hiç yakışmadı...

İlk maçta Fenerbahçe maçında 2 kırmızı kart gösterdi sebebi ile değiştirilen hakemin u-17 maçında gösterdiği 3 kırmızı kartı yiyen UEFA temsilcimis Şenes Erzik'e yazıklar olsun...

Sudan sabundan sebeplerle sarı kart yiyerek oynanacak ilk maçta kader adamlarının maçı tribünde seyretmesi nedeni ile yazıklar olsun...

İkinci maç öncesi futbolcuları,teknik kadroyu,ve halkı haçlı savaşlarına hazırlayanlara basın yayın organlarına yazıklar olsun...

Devam edecek...

Qarshi
11-17-2005, 10:09 AM
Mr.Terim'in oyuncular üzerindeki etkisi ile ilgili bir yazı.eline sağlık murat Dülge;)

Kendi ifadesi ile 15 taneden az idman yapip mucize yarattik...Ne
mucizesi oldugunu henuz daha cozemedim ama idman sayisi herhalde
dogrudur...

Ve bu 15 idman sonunda kalecimiz, macin en basarili Turk oyuncusu, cok
sevdigimiz Volkan basina dunya gorusum degisti diye demec veriyor...

Iste bu bile yeterli sebeptir taratordan benim nefret etmem
icin...Sadece 15 idmanda hayatinda ilk kez Isvicre'ye gitmis kalecimiz
Volkan, Avrupa'nin en irkci iki uc ulkesinden birinde yaptigi bir mac
sonrasi dunya gorusunu degistirdigine dair demec verebiliyor...

Ustune ustluk rovansa 60bin atesli seyirci bekliyor...Ya Volkan sen bu
takimda uc senedir oynuyorsun...Bu stad nedense Antep macinda tiklim
tiklim dolu oldugunda 42.500 kisi gosterilmiyor mu? Ne zaman bu stadda
60bin kisi beraber oturmus...Sen bunu bilmiyormusun, sana bunu
soyletenlere cevap veremiyormusun...

Bu arada dunya gorusun degisti Volkan'im...Sadece bir milli mars
isliklanlanmasi sonucu...Umarim o dunya gorusun sana baskasi soylettigi
icin degil, kendi istedigin icin degismistir...

Gercekten boyle hissediyorsan, umarim ayni dunya gorusun rakip tribune
sise atip ceza aldigin olaylardan, yedek kaldiginda sahaya girip ortami
gerginlestirdigin anlardan, galibiyet sonrasi tribun parmakliklarindan
dusup omzunu cikarmandan sonra da degismistir...

Biz seni cok seviyoruz...Sari lacivert formayi giyip milli takima giden
arkadaslarini da cok seviyoruz...Ama basinizda kendi basarisizligini
sizleri kullanarak abuk sabuk bahaneler bulan karakterinde
yetersizlikler bulunan bir insan oldukca, ve siz son 3-4 senedir
oynadiginiz kulupten, taraftardan, Volkan Balli'dan, Daum'dan
aldiklarinizi 15 idman sonrasi bu zavalli icin satarsaniz bu sevgi
torpulenir...

Fenerbahce tribunleri her dustugunde eli havada kart isteyenlerle, en
ufak bir temasta kendini bagirarak atanlarla, en ufak kotu sonucta oraya
buraya deli dana gibi saldiranlarla, rakibine saygi duymayanlarla basari
istemez...

Qarshi
11-17-2005, 10:20 AM
Ben Fenerbahce Taraftarini fil hafizali sanirdim ama gelin gorun ki
baliklarla kapisacaklar da varmis iclerinde.. O nedenle gecmise
gidelim de, Imparator Fatih Terim kimdir hatirlayalim..

1984-85 sezonunda 6alatasarayla ciktigi son lig macinda hakeme kafa
atarak ileriki yillarda yetistirecegi genclerin de sinyallerini veren
Fatih Terimdir. Bu hareketine ragmen o yillarda kose baslarini tutmaya
baslamis olan 6s lobisince korunan da Terimdir, antrenorluk kursuna
gonderilip sonra Ankaragucunun basina gecen de..

Ankaragucu, Goztepe hikayedir. Derwall-Denizli orneginde oldugu gibi
Terim de Milli Takim icin hazirlanmaktadir. Ve 1990'da Umit Milli
Takimin basina gecer. 3 yilin ardindan A Milli takimin basina gelir.
Onun doneminde 1996 Avrupa Sampiyonasinda milli takim husran yasar !!

Husranin ardindan gidecegi yer bellidir. Staj bitmis, alinacak
futbolcular gsye toplanmis, hepsine milli formayla avrupa tecrubesi
kazandirilmistir. Ve Fatih Terimle birlikte "Dinamosaray Projesi"
hizlanir. Mesuth Bey, kankasi Agar, ulusoy..

Bir senede verilen 25 penalti, Metin Diyadinin kirilan bacagi, verilen
verilmeyen kartlar, 70 metreden penaltilar, hakemin ustune yurumeler,
kufur ve tehdit etmeler, takim halinde rakibe tukurmeler, isirmalar,
tekme atmalar, haksiz kazanilan puanlar, sampiyonluklar.. Basrolde hep
Terim vardir..

4 yillik saltanatin ardindan Fiorentina'ya gider, Milli kabadayi, uefa
cup winner !! buyuk insan, imparator Fatih Terim !!! Degerini onlar
bilmez Milan bilir. Telsimin reklamlari da evimizi bir bir ziyaret
etmeye baslar. (Arabanin arka koltugunda satodan ciktigi reklam benim
favorimdir..) Adam basi 850 USD odenen "Takimdaslik" seminerini
verdigi sirada kovuldugu haberi gelir. "Imparator" memleketine
donmektedir.. Ve elbette kurkcu dukkanina..

Bazi kadir kiymet bilmez Fenerbahceliler onu "Baba Ocagina Cabuk
Dondun Sinyorita" diye karsilayip yarim duzine golle ugurlar ama, o
bugulu gozlerle aciklama yaparken bile gururludur. Istifa etmesi icin
bir sure daha beklemek gerekir.

Buyuk tantanayla 2. defa geldigi gsden sessiz sedasiz ayrilir.. Issiz
kaldigi donem boyunca burnundan kil aldirmaz. Hep dimdik durur.
"Avrupada bir takim olmazsa olmaz" der. Lakin gun olur, Milli gorev
onu bekler. Boyle bir durumda halkini yuzustu birakmaz ve ikinci kez
milli takimin basina gelir.

Hayat onun icin tesaduflerle doludur.!! Milli takim'dan gs'ye gider,
gs'den de Milli takima.. Arada bir italya macerasi olur ama cok da
onemli degildir... O Turk futbolu icin yaratilmistir ve gelmis gecmis
en iyi Turk Teknik Direktordur..

Teknik direktorluk yaptigi donem boyunca nice cirkefler yetistirir.
Emre, Okan, H.Unsal, Arif, Bulent Korkmaz, Vedat ilk akla gelenlerdir.
Sporun baris, dostluk, kardeslik oldugunu her firsatta dosta dusmana
gosterir..

Ve bazi kendini bilmez bazi Fenerbahceliler de Selcuk'u, Volkani Milli
takima alip oynatan Terime bir tesekkuru cok gorur !!! Serkan'i
kesfedip Milli takima alan, Servet'i sakat olmadigi donemde ilk 11
oynatan Ersun Yanal'in bir kiymeti yoktur. , Volkan oynarken Rustu'nun
sakat olmasi da onemsizdir, Rustu oynarsa H.Sukur ve Bulent Korkmaz'in
"milli olma rekorunu" kaybedecek olmamalarinin da bir onemi yoktur.

Onemli olan Terim ve yaptiklaridir..

Cok sukur ki biz yaptiklarini hatirliyoruz. Cok sukur ki bizler fil
hafizali Fenerbahcelilerdeniz de gecmisimizi unutmuyoruz..

Lobiyle, uckagitla, zorla milli takimin basina gelen bu igrenc insana
tesekkur etmeyecek kadar hatirliyoruz bazi seyleri..

Degil dunya kupasina gitmek, dunya kupasiyla donse bile bu ulkeye
umurumda olmaz.. Cunku onun Turk futbolunda actigi yaralar kapanmaz..

F.terimi de, isvicre macinin kadikoyde oynanmasini da istemiyorum..

M.Çağırıcı

Qarshi
11-17-2005, 10:25 AM
Peki her basari bir galibiyet midir yada bunun tam
tersini mi fade
eder.
Muhakkakki galibiyet bir anlamda basaridir, ancak her
basarinin gercek
bir
galibiyet almasi bunu elde eden ordu, takim, sehir,
ulke yada seyin
bunu
hazmetme gucu ile ilgili ve ilintilidir. Guc aslinda
galip gelene buyuk
ve
TARIHI bir sorumluluk yukler. Tarih zamanin efsaneleri
ve basarilari
ile
dolu olabilir ama elde edilen seylerin ne sekilde
kullanildigi tarihte
gercek anlamini bulur. Bazen dosthane olarak nitelenen
yaklasimlar
tarihin
sayfalarinda ihanet olarak islenmistir. Kelebek
kozasindan cikip
ucmaya
basladiginda dunyanin diger ucunda bir firtina
habercisi olabilir.
seyler
bilinc yapilari ile galip gelirler. Dunyanin en eski
ve gorkemli hilesi
ile
Troya savasi Greklerin galibiyeti ile bitmistir ama
tarihin
sayfalarinda
katliam ve yakilan ihtisam vardir. "IHTISAMLI
KAYBEDENLER" her yerde ve
isimlerini gelecege tasiyan kabiliyettedirler. Eger
kazaniyor ve
ihtisamli
bir durum sergiliyorsaniz bu TARÝH YAZMAK anlamina
gelmektedir. Tarih
sadece onlari yazar ve olumsuzluk isimlerine
eklenmistir. Ilyada
efsanesinin bas kahramanlarindan Akhilleus'a annesinin
dedigi gibi;
Oglum,
eger evinde kalip evlenirsen cocuklarin ve torunlarin
olacak ama omrun
bitince isminin anlami olmayacak. Ama savasa gidersen
bir daha geri
donemeyeceksin ve tarih adini sayfasina kaziyacak.
Akhilleus'u olumsuz
kilan sey dengi olan Hektor ile mucadelesidir ve
Hektor yere dustugunde
Akhilleus ana amacini kaybettigin , aslinda onu yok
edenin kendi eli
oldugunu anlar. Hektor ile rekabeti onun buyuk
savasciliginin ortaya
kondugu yerdir. Sanin Hektor'un olumu ile gelecegini
uman Akhilleus
annesinin aslinda olumunun tarihte isimine sebep
oldugunu bir ok ile,
yenilince anlar. Yenilmek onu tarih yapar, kazanan
Akhalar (Grekler)
tarihte yeniktir

Bir baska hikaye yine Grek toplumunda gozlenmektedir.
Grekler kendi
topraklarinda Persliler Marathon ovasinda buyuk bir
savas yaparlar.
Atina yakinlarinda devasal pers ordusu ile mucadele
eden Grekler buyuk
bir
zafer kazanirlar. Bu zafer kusatilma ve olumsuz
kurgular icine girmis
Atina
ve akabinde Grek sehir devletlerinin kurtulusu
anlamina gelmektedir.
Marathon ovasinda bu sonucun haberi icin kosarak yola
cikan (ve
Marathon
kosusu buradan gelir), onlarca km'yi kosan bir asker
Atina'ya varir ve
mujdeli haberi halka sevinc ile vermek ister. Ancak
cevreden gelen
asker
esleri askeri giysilerinde bulunan ignelerle delik
desik ederler.
Sebebi
cok basittir; SAVASAN ASKER ARKADASLARINI ZAFER
SARHOSLUGU ILE GERIDE
BIRAKMAK...

Ayni oykuye bir ek yine ayni kulturden gelsin. Yine
Perslerle yapilan
Salamis deniz savasini kazanan Grek donanmasi ulkeye
donmektedir. Ancak
donus yolunda buyuk bir firtina ile karsilasir ve
donanmanin buyuk bir
kismini kaybederler. Ulkesine donen ordunun amirali
mahkemeye verilir
ve
surgun ile cezalandirilir. Bir daha ulkesini
goremeyecektir. Sebebi;
firtina sonrasinda kaybolan denizcileri kurtarmadan
donmesidir.

Roma doguya dogru genislerken Pontus krali II.
Mithridates o zaman
kucuk
Asya denilen bolgeyi Roma askerlerinden temizlemek
ister. Karsisinda
Roma
Cumhuriyetinin cok guclu bir senatoru yer alir. Ceaser
sonradan adi
Kaiseria (Sezarin sehri) olan bolgede II.
Mithridates'i yener ve "Veni,
Vidi, Vici" diyerek kazancini Asya halkinin uzerine
basarak kutlar.

Ve bilincli ihtisamin ordinaryusu sevgili Ataturk...

Sadece bir hareketi veya sozu ile adini bir sekilde
tarihe yazadiran
Turk.
Gecen gun bir arkadfasimizin 10 Kasim nedeni ile
yazdigi bir metinde
aktarilan unlu kapi girisine Yunan bayragi konmasi
karsisinda
sergiledigi
tavir anlatmatya calistigim seyin ruhudur. Ataturk'un
bu hareketi en
buyuk
zaferdir ve kimse bu muharebede olmemistir. Bilinc, en
korkunc dusmana
karsi en etkili silahtir. CEHALETE KARSI, GALIBIYETI
DUSUNCELERIMIZDE
ARAMALIYIZ. Buyukluk sagduyu ve gucun ayni yerde
kaynasmasidir. Bu
ihtisamdir ve en buyuk ihtisami siz durarak bile
sergiliyebilirsiniz.

Zihnimiz ve duygusal bakis acimiz cogu zaman bizi
yaniltiyor. Gercek
basari
galibiyete endeksli degildir. Esas olan "neseyi ve
huznu"
hazmedebilmektir.
Basariyi kutlama ve anlatma sekli gercek anlami ortaya
koyar. Destek
budur, ruh budur, yol budur; "ZAFER, ZAFERI VE KEDERI
YASAMAYI
BILENLERINDIR".

Murat Dural

Qarshi
11-17-2005, 10:35 AM
Ulus olarak, ulke olarak, millet olarak, aklimiz basimiza hep sonradan
geliyor.
Hayat icinde de bu boyle futbol icinde.
Yarisi kopmusken kovalamaya, tren kacmisken yakalamaya calisiyoruz.
Sevdigimiz seylerin kaybetmeden bilemiyoruz onemini, degerini.
Hic bir ogreti hassas konularda bizi taciz etmeden harekete geciremiyor
yazikki.
Macin baslarinda klasik muzik orkestrasinin verdigi konserle Isvicreliler'e
enaz onlar kadar bati kulturune yakin oldugumuzu gostermeye calisirken
aslında kendimize guluyorduk. Bu resitale tribunlerin soguk kalmasi
medeniyetler catismasini animsatti bize.
Bir suredir yakindigimiz teksey Turk futbolunun gitgide deger kaybettigi,
takim olarak kolayca madara olabilecek duzeyde, cogu zaman direncsiz,
daganik, zayif, gucsuz, vasat, geri bir ulke takimi seviyesine
geriledigiydi. Bir sicrama gerekiyordu nitekim.
Turkiye Isvicre'yi eleseydi ve Almanyada yer alabilseydik eger,
takimlarimizin Avrupa maclarina daha guvenli cikmalarina katki saglardi.
Hakemler konusu biraz daha rahat olur ve olasi devre arasi transferleri
icinde ligimizin ihtiyaci olan prestijine bir nebze olsa katkisi bulunabilir
idi. Simdi o firsat avuclarimizdan kayip gitti.
Dun geceki karsilasma yine bir seyler ogretti bize. "Futbol savastir" sozunu
dogruladi. Psikolojik, fiziksel, zihinsel boyutlariyla.
Her gun gectigimiz ayni sokakdan, okudugumuz okuldan, delik desik
duygularimizdan, kose basinda bizi bekleyen o bilinmez tehlikeden, her
isimize karisan Avrupadan, hergecen gun zincirlerimizi biraz daha sikan
Amerikadan, yerli yabanci tartismalarindan, hakem hatalarindan, cumle
kurmayi unutmus spor yazarlarindan, sIkIlmIstIk.
Simdi sicak yaz gunlerinin bunaltisinda icimizi serinletecek futbol adina
guzelliklerin yasanmasini arzu ettigimiz karsilasmalarin yer aldigi gunler
var onumuzde.
Napiyim, bende Brezilyayi desteklemeye devam ederim.

sevgilerimle,
neslihan kaya

Qarshi
11-17-2005, 10:36 AM
attigimiz yumurtalardan, cektirdigimiz eziyetten, yasattigimiz
medeniyetsizlik ve terorden sonra, rakibin bizi "aglatarak", 0:2 - 2:4
seklinde toplamda esit olacak sekilde "kanaat notuyla" gecer gibi gecmesi,
macin icinde, skor tabelasinin bize surekli arifeyi gosterip bayrami
aratmasi, yillarca hakem hatalariyla kazanan fatih terim'in, bu kez hakem
diye (haksiz, yersiz, sacma olarak..) aglamasi.. bunlarin hepsi, tecelli
eden bi ilahî adaletin, canli sahne performansiydi aslinda..

millet olarak genelde suya sabuna dokunmamayi tercih eden, tarih
sahnesindeki varliklarindan bu yana, hitler'e yaranmak ve kendi millî marsi
sirasinda kendi vatandasina kufredebilecek kadar millî duygulari gelismis
(!) turk milletinin marsini isliklamak disinda dikkate deger hatalari
olmayan, yasayan en kavgaci, en uzlasilmaz bireyleri huzur moru rengindeki
milka inekleri olan isvicre halki, yasamak zorunda birakildiklari, ama
aslinda turkiye'nin silah sesleri, bicak pariltilariyla coktan alisik oldugu
futbol terorune anlam veremeyislerinin manevî ruhaniyeti icerisinde saglam
dua etmis olacak ki; sadece futbol dersi olmadi, bizlere verdikleri..

fatih terim ekolunun, millî takimimizin her bir bireyine nufuz ettigini
gormenin acisi henuz tazeyken; futbol cehaletimizi terorle, sacma sapan
milliyetcilik sahtelikleriyle kapatmaya calisirken; attigimiz gazete
mansetleriyle avrupa futbolu ozurlulugumuzu iyice cirkinlestirirken;
futbolun sadece ve sadece bi oyun oldugunu, onemli olanin duzgun olabilmek,
duzgun kalabilmek, ders alabilmek, yol alabilmek oldugunu hatirlamasini
bekledigimiz kisinin, efsanevî (!) karakter fatih terim oldugunu bilmek,
hakikaten millî bi kabustu, hafizali FENERBAHCE'liler icin..

mac oncesi, sirasi ve sonrasinda o kadar farkli, o kadar uc, o kadar
anlamsiz ve dengesiz duygular arasinda gidip geldim ki, bilincim savas
alanina dondu.. bu surecte her aklima geleni not almaya kalksam, yedi ayri
kisi sanardi beni okuyan.. ama en temelde su var ki; millî mars
saygisizliklarina, pacavra gazetelerinin mansetlerine cevap verebildigimiz
kadar, 180 dakikalik tek mac boyunca oynamaya calistiklari futbola da cevap
verebilseydik, coktan cepteydi almanya bileti..

gecmisten bugune, degisen bazi seyler vardi dun gece.. mesela; bugune kadar
"ruhsatsiz" ve "tehlikeli" olan sukru saracoglu stadi, bi anda
isvicre'lileri denize dokecegimiz kutsal liman oluvermisti.. FB'de iken,
kendini yere biraktigi bi-iki pozisyon yuzunden "sahtekar" olan serhat akin,
lejyoner olup sirtina millî formayi gecirdikten sonra kendini en artistik
sekilde yere attiginda, "kurtarici"ydi.. uzun sure "ultraslan" pankartlari
altinda, bordo-mavi yuhalamalar arasinda millî mac oynamanin tiksincligini
yasayan FENERBAHCE taraftari da degismisti ki, skor 3-2 olur olmaz
basladilar sari-lacivert tezahuratlarina..

degismeyen seylerse ozelde gs camiasinin, genelde biz turklerin statik
takintilariydi; fatih terim'in "turk milleti kusura bakmayacak artik.!"
seklindeki macsonu aciklamasiyla suslenmis haliyle sergiledigi,
basarisizligimizi ortmek icin rakibe, hakeme saldirislari, cok cirkindi..
"iste bu yuzden FENERBAHCE'liyiz.." deyisimize, digerleri gulup gecti ama,
anlayabilecek, gorebilecek olan zaten bu zamana kadar kendisi gorur,
anlardi..

benim futbol zevkim, medenî olmak uzerine, insan olmak uzerine,
"deger"lerini korumak uzerine dostlar.. bu yuzden, guzeller icinden bir O'nu
sectim zaten.. karsi tarafin, varsa eger, terbiyesizligi, benim de
terbiyesizlesmem icin bi neden olmadi asla.. olmaz da.. tipki,
isvicre'lilerin terbiyesizligine terbiyesizlikle cevap vermeyi kendime
yakistirmadigim gibi.. tipki (icimizdeki en iyi yazar oldugu ispatlanmis
olan) neslihan arkadasimizin bile, benim sakin tavrima "sag yanagina vurana
sol yanagini donmek" deyip, cumlelerinde her satirbasini buyuk harfle
yazmisken "gene anlamamissin barbo"nun barbo'sunun ilk harfini kucuk harfle
yazmis olmasina karsi sustugum gibi.. tek dusuncem, dun aksamki pis
uzuntuden, FENERBAHCE'min temiz sevinclerine yol alabilmek, tuncay'a, "3 gol
de milan'a insallah.." diyebilmektir..

Aybike
11-17-2005, 10:55 AM
Yazarın adını yazmamışın..Ayıp oluyor ama.....OĞUZ...

Aybike
11-17-2005, 10:57 AM
KISKANÇ yorumlar..Hala FATİH TERİM ve HALA GS..Bİz neymişiz be abiiiiiiiiiiiiiiiiiii....:lol: :lol:

Qarshi
11-17-2005, 11:01 AM
Tuncay ' i izlerken Hakan Unsal gozumun onune geldi , yerde artistlik yuvarlanmasi tamamlanmadan bir hisimla hakeme kosup kart kart diye el sallamasi , cirkin surat ifadeleri...

Volkan ' in aut atmaya giderken rakibine omuz atmasi , mac icersinde bir pozisyonda , topu uzaklastirmak icin vurdugu sert sutun rakibinin hemde cok yakin mesafeden kafasina carpmasi sonucu birakin ozuru , belki de beyin kanamasi gecirebilecek yerde yatan rakibe kalk kalk diye baski yapmasi...

Digerlerini saymam , zaten hamurlarinda var , benim futbolcum da degiller , onlara yakisir.

Dun gece gorduklerim hirs degildi , kazanma arzusu hic degildi...

Cirkinlik , cirkeflik , ahlaksizlik , uckagitcilik , basari icin her yol mubahtir felsefesinin , 1996 - 2000 yillari arasinda gesenin sergiledigi antifutbolun iflasi idi.Dun gece izlediklerime baktim , birde BABA ! RAPAIC ' in gese macinda gole giderken geseli rakibi yerde yatiyor diye topu taca atmasi gozumun onune geldi...

Utanc duydum. 7 - 8 kisi kalmamizi engelleyen bir hakeme hirsiz demek , hagi ' nin gecen seneki cep telefonu gafindan ne kadar farkli.Adama tesekkur etmek lazim.

Konumuz bu degil , dun geceki macta zerre umrumda degil.

Oncelikle huzurlarinizda yillardir acimasizca elestirdigim Christop Daum ' a tesekkur etmek istiyorum.Bizim futbolcularimiza kazanma azmini ve hirsini CIRKINLESMEDEN DE yapilabilecegini asilayabildigi icin.Ayni zamanda Volkan Balli ' ya ve emegi gecen tum insanlara...

Ama bir teesufum var , 10 gunluk milli takim kampi centilmen futbolcularimizda bu kadar karakter zaafiyetine yol acmamali , daha bir kalici hale getirmek icin daha bilincli ve surekli egitime devam etmeleri gerekiyor.

Sen Fenerbahce ' lisin , sen Fenerbahce Spor Kulubu futbolcususun , sen bu camiaya mal olmus bir adamsin , sana yakismaz fikri bu genc dimaglara civi gibi cakilmali...

Daum ve Volkan Balli basta olmak uzere herkese cok is dusuyor , milli takima gidip ahlakini kaybeden futbolcular istemiyorum.

Zaten tecrube diyoruz ya , milli takimda ; kazakistan , letonya , isvicre , danimarka gibi takimlara karsi yedek soyunulan bir macta kazanilacak tecrube yerine , sampiyonlar liginde Milan , Psv , Schalke ve nasipse ikinci turdaki diger guclu rakiplere karsi forma giyip tecrube kazanmak , en onemlisi sahada yenilince o isi sahada birakmak , yenilgiyi hazmetmek en onemli ve degerli futbol hayati tecrubesi olsa gerek.

Dun sabah ile bu sabah arasinda hicbir fark yok benim icin , Vestel Manisa , Milan ve Gese maclarini dusunuyorum , milli olan futbolcularimiza sevinmiyor , sakatlanacaklar diye korkuyorum.

Bir gonulde iki sevda durmuyor , saban orjinli ve anti ahlak anlayisli milli takim icin heyecanlanamiyorum bile.Saniyorum uzun sure milli eziyet yok , imparator !!! :) ayda 110.000,00 YTL maasini alip , seyinin keyfine istedigi lig maclarina artist artist gidip , " genis havuz " ( ne demekse sanki bu maclarda o genis havuzdan adam alamazdi ! ) dan oyuncu begenip , benim zavalli hayalperest Turk halkina hayal pompalamaya devam etsin.

Milli takimdan donen futbolcularimiza antreman ya da dinlenme programi degil cok acil ve yogun bir rehabilitasyon , psikolojik yardim uygulanmasini talep ediyorum , hatta yalvariyorum...

Qarshi
11-17-2005, 11:26 AM
- Maci kusmadan bitirebildigim icin mutluyum. Bastan sona herseye
takimca itiraz eden, penalti icin kendini yerlere atan, hakemle
rakiple didisen bir milli takim vardi sahada. Aklima 1996-2000 yillari
gelmedi desem yalan olur.. Fenerbahceli futbolculari da normal
sakinliklerinden uzak ve saldirgan gormek beni cok uzdu..

- 2. golu Hakan degil Tuncay atti. Haliylen hat-trick yapti.. TV oyle
yazmadi, spiker oyle soylemedi. Ama bence onemi yok.. Herkes gordu ne
oldugunu..

- Tolga ve ozellikle Alpay inanilmaz kotu oynadilar. Cok fazla
bireysel hata yaptilar. Biz elemeleri hucumda degil defansta
kaybettik. Fatih Terimin de Gerets'in de medet umdugu ofansif sistem
artik dunyada itibar gormuyor. Ozellikle eldeki kadro yapisi buna
uygun degilse..

- Isvicre'nin sol kanat oyuncusu Barnetta bence super bir adam. Ileri
geri cok kostu, ozellikle hucumda cok etkili oldu.

- 3-2 olduktan sonra Fenerbahce lehine ve gs aleyhine bagiranlari,
buna ultraslan diye cevap verenleri siddetle kiniyorum. Baskalarinin
yapmasina kizdigimiz seyleri yapmaktan cekinmeyenlere soyleyecek soz
bulamiyorum...

- Her turlu pisligi yapmamiza ragmen maci kazanamadik. Ucagin
korugunde taciz, pasaport kontrolunde bekletme, otobuse yumurta,
antreman yaptirmama, milli mars isliklama, sahaya yabanci madde..
Sonucta elendik. Demek ki bu tip seylerden medet ummak abesle
istigalmis. Futbol sahada oynanirmis.

- Volkan'in cok acil olarak dinlendirilmesi gerek. Inanilmaz hatalar
yapmaya basladi. Karakterinde de ciddi bozulmalar var. Daum onumuzdeki
maclarda Rustu'ye gorev verirse, hic uzulmem. Volkan'in gelisimi icin
faydali olur.

- Tuncay bugunku macta fiziksel ve psikolojik olarak cok yiprandi.
Milan maci oncesi Selcuk'la birlikte dinlendirilmesi bence cok iyi
olacaktir.

- Sahamizin cok yumusak oldugunu ve cok kolay bozuldugun sanirim
herkes gormustur. Gecen gun Zafer Bey yazmisti, bence cok da hakli.
Vestel ve Milan maclarindan once sahaya en kisa surede bakim
yapilmali. Ki fazla zamanimiz yok.

- 2006 Dunya Kupasina gidemiyoruz. Bas sorumlusu Fatih Terimdir.
Bahane kabul etmem.

Simdi gercek dunyaya donme zamani. Fenerbahcemizin onunde cok onemli
iki mac var. Konsantrasyon calismalari icin Sevgili Yasemini goreve
cagiriyorum :)

Vestel Manisaspor ve Milan maclarinda Fenerbahcemize basarilar diliyorum.

Sevgiler,

Mehmet

4twelve
11-17-2005, 11:32 AM
- Maci kusmadan bitirebildigim icin mutluyum. Bastan sona herseye
takimca itiraz eden, penalti icin kendini yerlere atan, hakemle
rakiple didisen bir milli takim vardi sahada. Aklima 1996-2000 yillari
gelmedi desem yalan olur.. Fenerbahceli futbolculari da normal
sakinliklerinden uzak ve saldirgan gormek beni cok uzdu..

- 2. golu Hakan degil Tuncay atti. Haliylen hat-trick yapti.. TV oyle
yazmadi, spiker oyle soylemedi. Ama bence onemi yok.. Herkes gordu ne
oldugunu..

- Tolga ve ozellikle Alpay inanilmaz kotu oynadilar. Cok fazla
bireysel hata yaptilar. Biz elemeleri hucumda degil defansta
kaybettik. Fatih Terimin de Gerets'in de medet umdugu ofansif sistem
artik dunyada itibar gormuyor. Ozellikle eldeki kadro yapisi buna
uygun degilse..

- Isvicre'nin sol kanat oyuncusu Barnetta bence super bir adam. Ileri
geri cok kostu, ozellikle hucumda cok etkili oldu.

- 3-2 olduktan sonra Fenerbahce lehine ve gs aleyhine bagiranlari,
buna ultraslan diye cevap verenleri siddetle kiniyorum. Baskalarinin
yapmasina kizdigimiz seyleri yapmaktan cekinmeyenlere soyleyecek soz
bulamiyorum...

- Her turlu pisligi yapmamiza ragmen maci kazanamadik. Ucagin
korugunde taciz, pasaport kontrolunde bekletme, otobuse yumurta,
antreman yaptirmama, milli mars isliklama, sahaya yabanci madde..
Sonucta elendik. Demek ki bu tip seylerden medet ummak abesle
istigalmis. Futbol sahada oynanirmis.

- Volkan'in cok acil olarak dinlendirilmesi gerek. Inanilmaz hatalar
yapmaya basladi. Karakterinde de ciddi bozulmalar var. Daum onumuzdeki
maclarda Rustu'ye gorev verirse, hic uzulmem. Volkan'in gelisimi icin
faydali olur.

- Tuncay bugunku macta fiziksel ve psikolojik olarak cok yiprandi.
Milan maci oncesi Selcuk'la birlikte dinlendirilmesi bence cok iyi
olacaktir.

- Sahamizin cok yumusak oldugunu ve cok kolay bozuldugun sanirim
herkes gormustur. Gecen gun Zafer Bey yazmisti, bence cok da hakli.
Vestel ve Milan maclarindan once sahaya en kisa surede bakim
yapilmali. Ki fazla zamanimiz yok.

- 2006 Dunya Kupasina gidemiyoruz. Bas sorumlusu Fatih Terimdir.
Bahane kabul etmem.

Simdi gercek dunyaya donme zamani. Fenerbahcemizin onunde cok onemli
iki mac var. Konsantrasyon calismalari icin Sevgili Yasemini goreve
cagiriyorum :)

Vestel Manisaspor ve Milan maclarinda Fenerbahcemize basarilar diliyorum.

Sevgiler,

Mehmet

De get Memet,isin gucun yokmu ik dogrunun arasina bes yalan iftira sokup milleti etkileyeceginimi saniyon.....

Qarshi
11-17-2005, 11:32 AM
Boyle bir gunde bir yanakdan tokat yiyince diger yanagi cevirmenin cokda
gerekli ve erdemli bir yaklasim oldugunu savunamiyorum.
Acikca soylemek gerekirse, taraftarimiza stad girislerinde, misafir
tribunlerinde, oyuncularimiza soyunma odalarinda, antreman sahalarinda,
yoneticilerimize kaldiklari otellerde, adam gibi davranmayanlara karsi
yapilan bu misillemeye basindan beri tarafim.
Tepkilerin akillica ve olculu boyutlarda olmasi gerektigini pekhala
savunulabilirsiniz, sportif basarisizligin nedenleride ayrica irdelenebilir
ama bu dediklerimin onunla hic bir ilgisi yok.
Maca gittigimiz Avrupa ulkelerinde, bu gorunenlerin disinda, insanin
kendisini ikinci sinif ulke vatandasi gibi, assaglik ve kompleksli
hissetmesine yetecek pek cok davranisa maruz kaliyoruz.
Once havaalanlarinda basliyor tabiki. Saatler suren giris islemleri
eziyetleriyle, sporcularin, yoneticilerin, basin mensuplarinin camasirlarina
kadar didik didik aranmasi terbiyesizligi, cihazlarla, olmadi elle
yoklamalara varan, kopeklere koklatmalar, cagdas yontemlerin yaninda
valizlerin didik didik edilmesi terbiyesizligi, bilincli olarak yapilan onur
kirici, normalmis gibi gosterilen moral bozucu davranislar.
Bu gercek, bugun alinacak olasi bir basari karsisinda degismeyecekde.
Ulusal takimimiz futbolumuzun adeta "rafine" temsil gucudur.
Umarim saha disi faktorler nedeniyle hirslari bilenen ve kotu oyunlari
nedeniyle kendilerini affettirmek zorunda olan oyuncularimiz, deplasmanda
sarsilmis umutlarimizi, mac sonunda gercek olmus bir ruyaya
donusturebilirler.
Sonucda Kadikoyde cok kibar bir mucadele verilmeyecek ve taraflar
centilmenligin gereklerini karsilikli anlasarak rafa kaldirmis gibi
olacaklar.

sevgilerimle,
neslihan kaya

Aybike
11-17-2005, 01:29 PM
Hadi be oğuz...........................

Qarshi
11-18-2005, 06:30 AM
Ben Arif'i unutmuştum ama Murat Zorlu,unutmamış:lol:

http://www.pasfotomac.com.tr/yaz1355-50120-111.html

Qarshi
11-18-2005, 09:56 AM
Bu iddia Türkiye'yi sarsar(!)http://www.digimedya.com/img/news/83644/system//83644-SP.gif Fatih Terim İsviçre-Türkiye maçı için neden bu kadar öfkeliydi?!..Tıklayın..

İsviçre`nin, kendi sahasında yaptığı ilk maçı kazanmak için sahada ve saha dışında elinden geleni yapmasıyla başlayan olayları hep birlikte yaşadık.

İsviçre'de oynanan maçta Milli Marşımızın ıslıkla protestosuyla başlayan ve Milli Takım Teknik Direktörü Terim'le İsviçre Milli Takımının golcü futbolcusu Alexander Frei arasında yaşanan gergin diyalogla tırmanan gerginlik İstanbul'da yaşanan olaylara zemin hazırladı.
Olaylarda Fatih Terim’in Rolü Ne?

Şimdi, daima öfkesi ile ön plana çıkan Fatih Terim’in son maçta yaşanan olaylardaki rolü tartışılıyor.

Teknik Direktör, İsviçre’deki maçtan sonra verdiği sert demeçlerle kamuoyunu, futbolcuları yanlış yönlendirmekle ve bu yüzden olayların tırmandırılmasına neden olmakla, hatta teknik direktör değil de adeta bir politikacı gibi davranmakla suçlanıyor:

Bir yandan sakin olmalıyız derken diğer yandan siyasi anlamda da İsviçre aleyhine atıp tutarak; zaten bir süredir yaşanan PKK eylemleri ve AB dayatmaları yüzünden diken üstünde taraftarın daha da gerilmesine neden olduğu için yoğun bir biçimde eleştiriliyor...Fatih Terim, iki ülke arasında diplomatik gerginliğe kadar varan olayların ve
faturasını beraberce ödeyeceğimiz maç sonuçlarınının baş suçlulardan biri olarak gösteriliyor.

1 Milyon Dolar!

Hezimetle sonuçlanan Galatasaray Teknik Direktörlüğü görevinden ayrıldıktan sonra geçen sürede bir türlü istediği başarıya imza atamayan Terim’in Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü’ne getirildikten sonra da kayda değer bir başarı sağlayamaması yüzünden İsviçre-Türkiye maçına Teknik Direktör gibi değil de tam bir politikacı gibi yaklaşmasına neden olduğu konuşuluyor.

Fatih Terim’in İstanbul’daki maçın başarıyla sonuçlanması için gösterdiği hırs ve öfkenin altında yatan gerçek nedenin ise takımın başarılı olması halinde kendisine prim olarak verileceği vaadedilen 1 milyon Dolar olduğu iddia ediliyor.

Kulislerde şimdi Fatih Terim’in kamuoyunu geren ve maçın adeta politik düelloya dönüşmesine neden olan, kayıtsız şartsız başarıya yönelik sert açıklamalarının gerçek nedeni olarak Türkiye’nin maçı kazanması durumunda kendisine verilecek 1 milyon doları kazanma hırsı olduğu ileri sürülerek, kulaktan kulağa hızla yayılıyor..

Aybike
11-18-2005, 11:17 AM
OĞUZ artık bu formda senin kendi fikir ve yazılarını görmek istiyoruz..Kopyalayıp yollama ancak bir iddianın kaynağı olarak kabul görür..,Amam bakıyorum sana senden bişey yok..habire kopya yolla..Sen düşünmüyormusun yoksa tembelmisin:lol:
Fatih Terim takıntısından yada fobisinden kurtul..Fenerliyide gördük..rezil etti....:lol:

Torcoman
11-18-2005, 05:22 PM
kimse özeleştiri yapmıyor , ne biçim milli takım bu yav çözemedim

alpayın ,selçuğun, ergünün, tolganın derhal bu takımdan postalanması gerekiyor

hakan şükür de bıraksa artık fena olmaz

peru da büyük işler yapan genç milli takımdan 8-9 adamın derhal a milli takıma alınması lazım

uyuma fatih hoca, bir tek sen kalmıştın şu dünyada

Qarshi
11-19-2005, 10:36 AM
''TÜRKİYE, DÜNYA KUPASI'NDAN MEN EDİLSİN Mİ?'' Anketi!http://www.digimedya.com/img/news/83731/system//83731-SP.gif Avrupa'da oklar Türkiye'ye döndü...

İsviçre maçında çıkan olaylar uluslararası futbol kamuoyundaki itibarımızı yok etti. Şampiyonlar Ligi’nden elenme ihtimali bulunan Milan’ın çıkarlarını korumaya çalışan İtalyanlar başta olmak üzere Fransızlar ve Almanlar, Türkiye aleyhtarı kampanya başlattı. Milan’ın 23 Kasım’da Şükrü Saracoğlu’nda F.Bahçe ile oynayacağı maç için UEFA’dan güvenlik garantisi isteyeceği öne sürüldü. Corriere dello Sport, “Milan’da İstanbul alarmı” başlığını kullandı.

VOGEL GELMEYECEK

Corriere’nin haberinde UEFA’nın F.Bahçe maçına normal gözlemcilerin yanı sıra güvenlik yetkilisi (Security Officer) göndermeyi kararlaştırdığı belirtildi. İtalyan polisinin de devreye girebileceğini ileri süren Corriere dello Sport, Teknik Direktör Ancelotti’nin Milan’da top koşturan İsviçreli oyuncu Johann Vogel’i İstanbul’a götürmeyeceğini ileri sürdü. Vogel, “Bir futbol sahasında hayatım boyunca böylesine büyük bir korku yaşamamıştım” dedi.

CEHENNEM BEKLİYOR

La Gazzetta dello Sport’taki haberde ise Vogel’in yanı sıra İsviçre Milli Takımı oyuncularından Behrami’nin İstanbul’da rakip takım oyuncuları ve stat görevlileri tarafından dövüldüğü iddia edildi. Tuttosport Gazetesi de Vogel’in İstanbul’da yaşadığı şoku halen atlamadığını ileri sürdü. Kırmızı-Siyahlılar’ın çarşamba gecesi Fenerbahçe karşısında hiç de kolay olmayan bir atmosferde oynayacağına değinilen haberin, “Milan seni cehennem bekliyor” başlığıyla sunulması da dikkat çekti.

TÜRKLER İSTENMİYOR

Paris banliyölerinde göçmenlerin çıkardığı isyanın ardından İsviçre maçında yaşanan olayları fırsat bilen Fransız basını da Türkiye aleyhtarı kampanyayı anketlere taşıdı. Fransız L’equipe Gazetesi’nin internet sitesinde “Türkiye 2010 Dünya Kupası elemelerinden men edilsin mi” sorusuna cevap verenlerin yüzde 78’i “Evet” şıkkını işaretledi. Haber Türkiye’de duyulunca oran tam tersine döndü ve men edilmesini istemeyenlerin oranı yüzde 70’leri geçti.

BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ

Alman basını da Türkiye aleyhtarı yayınlar yaptı. Mehmet Özdilek’in tekme atarken görülen fotoğrafını yayınlayan Bild, Huggel’in “Tekme attığım için ben de ceza alabilirim. Ben sadece olaylardan canlı çıkabildiğim için mutluyum” sözlerine yer verdi. Degen ise “Hiç böyle vahşi bir deneyim yaşamamıştım. Grichting, olaydan bir gün sonra, idrarını kanlı ve acılı yapmaya başladı. Bu korkunç” diye konuştu.

Terim'i suçladılar

İsviçre basını, Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki olayların sorumlusu olarak Fatih Terim’i gösterdi. Blick Gazetesi’ne demeç veren İsviçreli futbolcular, Fatih Terim’in olayları başlatan kişi olduğunu iddia etti. Gazetede “Fatih Terim, maç bitiminde oyuncularına kendi soyunma odaları yerine İsviçreliler’in peşinden gitmeleri için emir verdi. Fatih Terim de ancak İsviçreliler’in soyunma odası önünde durdurulabildi” iddiasında bulundu. Alman ulusal TV kanalı ARD’nin spikeri Nick Golücke de Blick’e yaptığı açıklamada olayların tesadüf değil önceden organize edildiğini öne sürdü.

HAKEME TEŞEKKÜR

Golücke, “Türk yetkililer maç bitmeden 10 dakika önce yanımıza geldi ve ‘maç sonrası olacakları çekemezsiniz’ diye uyarıda bulundu. Tüm dehşet karelerinin yer aldığı görüntülere oradaki güvenlik görevlileri zorla el koydu, kaseti alana kadar bizi de alıkoydular” iddiasında bulundu. 24 Heures de Blackeere’ye övgüler yağdırırken “Türkiye’deki ırkçı cehennemden çıkmamıza cesur yürekli yönetimi ile yardımcı olduğu için kendisine çikolata ve çiçek yollamalıyız. Türk halkı yapılan yanlışlığın farkına vardı. Ama Türkiye Futbol Federasyonu hesap vermek zorunda” dedi.

Streller’den Alpay’a tehdit

Stuttgart’ta oynayan Streller, yaşananları tam bir skandal olarak niteledi ve “Hayatımızı kurtarmak için koştuk. Görevliler ve Türk futbolcuları üstümüze saldırdı. Futbolculardan biri hatta Huggel’in kafasına tekme attı. Kim olduğunu biliyorum. Bundesliga’da ona karşı da oynayacağım. Bunu ona hissettireceğim” diyerek Köln formasını giyen Alpay’dan intikam alacağını ima etti.

Skandalların adamı

Türkiye-İsviçre maçından daha 24 saat geçmeden dünya futbol tarihinde hiç görülmedik bir şekilde basın toplantısı yapıp, raporları ve belgeleri görmeden Türkiye’yi yargısız infaza mahkum eden FIFA’nın İsviçre’li Başkanı Sepp Blatter’in adı sık sık skandallarla gündeme geldi. İsviçreli yönetici, hakem atamalarına müdahale ve yolsuzluk suçlamaları ile itham edildi. Blatter’in 1998 ve 2002 FIFA başkanlık seçimi ile 2002 FIFA Genel Kurulu’nda yolsuzluk yaptığı iddia edildi.

2002 Dünya Kupası’nda İtalya oynadığı tüm maçlarda inanılmaz bir şekilde hakem hatalarına maruz kalıp elendi. İtalya Futbol Federasyonu tüm sorumluluğunun Blatter’e ait olduğunu söyledi. Blatter, bu yıl Belçika takımlarından Charleroi’ye rüşvet teklif eder gibi FIFA’ya açtığı davadan vazgeçirmeye çalıştı. Skandallar bunlarla kalmadı. 2006 Dünya Kupası elemelerinde Bulgaristan Milli Takımı Teknik Direktörü Stoichkov, Blatter’i şike yapmakla suçladı.

Soruşturma açıldı

FIFA, Türkiye-İsviçre 2006 Dünya Kupası Play-Off maçlarında çıkan olaylar nedeniyle soruşturmayı resmen başlattı. Açıklamada, “Bu maçlara ekstra gözlemciler atanmıştır. Raporlara göre, disiplin komiteleri gerekli kararlara varacaktır. Karar aşamasında televizyon görüntülerinden de faydalanılacaktır” denildi. Olaylı maçın bir tarafının da İsviçre olması sebebiyle FIFA Disiplin Komitesi Başkanı İsviçreli Marcel Mathier’in bu soruşturmalarda görev almayacağı kaydedildi. FIFA Başkanı Sepp Blatter’in sert sözlerinin izlerinin görülmediği FIFA açıklamasında, Disiplin Komitesi’nin ancak bütün deliller toplandıktan sonra karar verebileceği belirtildi.

AKŞAM
Kına yakın başta Mr.terim ve Federasyon olmak üzere... Onlarca senede büyük emeklerle dünya üçüncülğü gibi büyük bir başarı ile taçlandırılan Türk futbolunun prestijini ve geleceğini hançerlediniz....
Fransada anket;Türk milli takımı 2010 müsabakalarına katılsınmı ? oylamada gelen cevap yüzde 70 katılmasın !...Bu oylama Türkiyede duyulduktan sonra katılsın diyenlerin oranı %70'e çıkıyor...
Siz kininizi,öfkenizi,çirkefliğinizi ortaya dökün Mr Terim biz bunuda temizleriz.yeterki size vebal gelmesin;)

Aybike
11-19-2005, 05:17 PM
Oğuz http://x12.putfile.com/11/32216584925.jpg senin icin

Bende artık kopı yapcam..oğuzcum ilk kopım sana hediyem olsun buyur.