View Full Version : TÜrk MÜyÜz?
Turcos
11-14-2005, 10:33 PM
orta asyada yaşıyan kırgızlar,uzbekler,azeriler,turkmenler vb. avrupada yaşayan tatarlar,abazhalar,karacaylar,cecenler vb. TURK MUDUR sizce?
bu forumdaki herkese soruyorum ozelliklede Uzbek kardeşlerimize.. Siz ne dusunuyorsunuz? Hepimiz aynı kokten olup birmiyiz? :qstn:Yoksa yarı farklı yada tamamen farklı mıyız? :qstn:Bunu soruyorum chunki Kırgızistan ve Kazakistan'a gittigimde kimse Turk oldugunu kabul etmiyordu biz farklıyız diyordu...:?:
-----------------------------------------------
Kırgızs,Uzbeks,Azeris,Turkmens etc. who live in Middle Asia,Karachays,Checens,Abazhas,Tatars who live in Europe are Turkish or not?What's your opinion? I'm asking this to all of the member of this forum,especially to Uzbeks.Are we completely diffrent or little bit similar or completely same? I'm asking this because when I went to Kırgızisthan and Kazakhistan,I saw that nobody accept being Turk,everybody said that they were different...
KURDEXA
11-14-2005, 11:29 PM
İstikbal goklerdedir....
M.Kemal ATATuRK
gencbozkurt
11-15-2005, 02:53 AM
Selamun Aleyküm.
Tabii ki Türküz kardeş. Hepimiz aynı ağacın dallarıyız. Keşke sen de sadece soru sormak yerine kendi fikrini belirtseydin.
Kürtçüye gelince 4 msjda ilk uyarısını almış görünüyopr :-)
Oriyon_farr
11-15-2005, 03:08 AM
Oguz-bey, adamin yazilari niye siliyorsunuz? O KURDEXA kurt olsa da, bakalim ne demek istiyor. Bu forum sadece turklar icin degil.
Scofield
11-15-2005, 03:12 AM
Oguz-bey, adamin yazilari niye siliyorsunuz? O KURDEXA kurt olsa da, bakalim ne demek istiyor. Bu forum sadece turklar icin degil.bilmem asagidaki isimlendirme sana birsey animsatiyor mu?
Turkistan Forumu (http://www.forum.uz/forumdisplay.php?f=50) (18 Viewing)
Turkistan Discussions
Qarshi
11-15-2005, 03:14 AM
Samimiyet !!!
Anlamı çok geniş bir sözcük öbeğidir. samimi olmak;)
Biz buraya geldiğimiz zaman bu forumların her dilden,her dinden,her milletten insanlara açık olduğunu belirtmiştik !
Yalnız !
Türkistan bölümünde ,Türk milletine,Türk ordusuna kim laf oturtmaya haddi olmayarak teşebbüs ederse gereken cevabı alır...
Forumdaki kavga ve gürültülerden şikayetçi Özbek kardeşleriminde forumda mikserlik yapmaya gelen bu şahıslara arka çıkmayacağını umuyorum...
Samimiyet !!!
Göreceğiz kim ne kadar samimi;)
Scofield
11-15-2005, 03:16 AM
Ben derim ki Kurt olan gelsin duzeylice tartisma kaynasma ortami yaratiriz. Fakat durtuklemeye devam ise is baslamadan bitmis demektir ;)
Oriyon_farr
11-15-2005, 03:27 AM
Ben o cocugun yazilari hic okumadim, amma
1. TUrk MUyUZ
2. Ab MI Turan Mi?
3. Kurd Birligi
bu topiklarin arada hic farki yok - her topigin ma'nisi millatcilik ve irkciliktir, herkes kendi sevdasiile yazi yazmis. Acaba, niye 3-ncu topigi kapatmissiniz ve otekilere destek olmussunuz.:?
Qarshi
11-15-2005, 03:34 AM
yukarıda açıklamasını yaptım.eğer bu açıklamadan gereken cevabı almadığına inanıyorsan seninde samimiyetinden şüpheye düşerim...
nmemet
11-15-2005, 05:41 AM
Bunu soruyorum chunki Kırgızistan ve Kazakistan'a gittigimde kimse Turk oldugunu kabul etmiyordu biz farklıyız diyordu...
Koken olarak turktur, ancak millet olarak Ozbek'tir, Kazak'tır, Turkmen'dir ve Kırgız'dır. Orda kimse sana ben Turkum demez, ama kokenin turk oldugunda anlaşılabilir diye duşunuyorum.
orta asyada yaşıyan kırgızlar,uzbekler,azeriler,turkmenler vb. avrupada yaşayan tatarlar,abazhalar,karacaylar,cecenler vb. TURK MUDUR sizce?
bu forumdaki herkese soruyorum ozelliklede Uzbek kardeşlerimize.. Siz ne dusunuyorsunuz? Hepimiz aynı kokten olup birmiyiz? :qstn:Yoksa yarı farklı yada tamamen farklı mıyız? :qstn:Bunu soruyorum chunki Kırgızistan ve Kazakistan'a gittigimde kimse Turk oldugunu kabul etmiyordu biz farklıyız diyordu...:?:
-----------------------------------------------
..
aslinda boyle basliklari ha bire acharak kendi guzel fikirlerinize dushman kazaniyorsunuz. Turkistan forumundaki hemen butun konularin icherigini okursaniz hemen astarda olan sheyin bu soru oldugunu anlarsiniz. diger bashliklarda biz turk oldugumuzu soyledik ichimizdeki bazi azinliklara ve daha bu konuya yabanci olanlara ragmen. Siz ne istiyosunuz.
boyle konulari achtikcha evet turkum diyenlerin sayisinin chogalmasini mi bekliyorsunuz? biktiriyorsunuz farkinda degilsiniz. yerinizde olsam hich bir zaman boyle bir soru kullanmazdim, daha degishik ve chok kimsenin ilgisini cheken ortak konular bulur orada yazishirken biraz samimiyet kurar ancak o zaman anti parantez sorardim ne dushunduklerini. inanin ben bile (yani benim bu soruya cevabimin ne olacgini chok kimse bilir forumda) bikma usanma ashmasina geldim.
isterseniz muslumanmisiniz? threadini achin ilkinde buyuk chogunluk evet der ama niye soruyorsun diyede aklina gelir size soylemese de. bu soruyu tekrar ettikche karshi fikirler gelir yagmur gibi.
nihai amaciniz bu forumdakileri turkum dedirtmek ise chok yanlish taktikler uyguluyorsunuz, haberiniz olsun. sonra demedi demeyin. Turkistan bolumune seve seve giren, okuyan, yazan birchok turkistanli shuurlu arkadashlarimin dedigi shey: (laf aramizda kalsin)
"Onlar (turkiyeliler) kendi veya bizim milliyetten shuphedeler! her konuda ayni sual. chok monoton." diyorlar. benden soylemesi siz ufkunuzu genishletin uzunvadeli hayaller kurun dushunun oyle yazin.
soruna yine cevap vereyim bir endisheniz kalmamasi ichin
EVET BEN OZBEK TURKUYUM! sanirim artik tanishma faslindan bashka konulara gechme zamani choktan geldi gechti, hatta kachiriyoruz.
saygilar
CX_ETKO_CX
11-15-2005, 02:19 PM
bu forumdaki herkese soruyorum ozelliklede Uzbek kardeşlerimize.. Siz ne dusunuyorsunuz? Hepimiz aynı kokten olup birmiyiz? :qstn:Yoksa yarı farklı yada tamamen farklı mıyız? :qstn:Bunu soruyorum chunki Kırgızistan ve Kazakistan'a gittigimde kimse Turk oldugunu kabul etmiyordu biz farklıyız diyordu...
SENI BILMEM AMA BEN SAF KAN TURKUM. AYRICA AZERBACAN ORTA ASYA'DA DEGIL KAFKASYADADIR. ABAZALAR , CECENLER , CERKEZLER GAYRI TURKTUR. YANI TURK DEGILDIR ! MANKURT BIR KAZAK , KIRGIZ , OZBEK'IN TURK OLMADIGINI KABUL ETMESI TURK OLMADIGI ANLAMINA GELMIYOR . TURKISTAN'DA YILLARCA TARIH KITAPLARINDA RUS TARIHI OKUTULDU. TURK ADI YASAKLANDI ONUN YERINE OZBEK , KAZAK DENDI HATTA MOSKOFLAR TEK PARCA OLAN BATI TURKISTAN'I 5 PARCAYA BOLUP ADINI KAZAKISTAN , KIRGIZISTAN , OZBEKISTAN , TURKMENISTAN, TACIKISTAN DIYE DEGISTIRDILER .TURKISTAN'DA SADECE YASI 60 IN UZERINDE OLAN AKSAKALLAR TURK OLDUKLARININ BILINCINDE BIR OZBEK , UYGUR ILE AYNI MILLETTEN OLDUGUNU BILIR. BIR KAZAK , KIRGIZ ILE AYNI MILLETTEN OLDUGUNU BILIR ANCAK TURK ADINI BILMEZ. BIR DE URUSLAR "TURKI" DIYE BOR SOZCUK UYDURMUS BAZI OZBEK , KAZAK , KIRGIZ.. BIZ TURK DEGILIZ TURKIYIZ DIYEBILIR .
Aybike
11-15-2005, 02:52 PM
SENI BILMEM AMA BEN SAF KAN TURKUM. AYRICA AZERBACAN ORTA ASYA'DA DEGIL KAFKASYADADIR. ABAZALAR , CECENLER , CERKEZLER GAYRI TURKTUR. YANI TURK DEGILDIR ! MANKURT BIR KAZAK , KIRGIZ , OZBEK'IN TURK OLMADIGINI KABUL ETMESI TURK OLMADIGI ANLAMINA GELMIYOR . TURKISTAN'DA YILLARCA TARIH KITAPLARINDA RUS TARIHI OKUTULDU. TURK ADI YASAKLANDI ONUN YERINE OZBEK , KAZAK DENDI HATTA MOSKOFLAR TEK PARCA OLAN BATI TURKISTAN'I 5 PARCAYA BOLUP ADINI KAZAKISTAN , KIRGIZISTAN , OZBEKISTAN , TURKMENISTAN, TACIKISTAN DIYE DEGISTIRDILER .TURKISTAN'DA SADECE YASI 60 IN UZERINDE OLAN AKSAKALLAR TURK OLDUKLARININ BILINCINDE BIR OZBEK , UYGUR ILE AYNI MILLETTEN OLDUGUNU BILIR. BIR KAZAK , KIRGIZ ILE AYNI MILLETTEN OLDUGUNU BILIR ANCAK TURK ADINI BILMEZ. BIR DE URUSLAR "TURKI" DIYE BOR SOZCUK UYDURMUS BAZI OZBEK , KAZAK , KIRGIZ.. BIZ TURK DEGILIZ TURKIYIZ DIYEBILIR .
İyi de NE BAAAAAARIYON sağırmıyız biz.....:lol:
Turcos
11-15-2005, 08:05 PM
Benim fikrim:hepimiz biriz adimizin Turk veya baska birsey olması onemli degil.Onemli olan tek olmak!
TANRIDAĞLI
11-15-2005, 09:59 PM
TÜRKOĞLU TÜRK'üz! Hepimiz Bozkurt TÜRK HAN'dan gelme kardeşleriz.
Ahde Vefa
11-16-2005, 12:39 AM
TÜRKOĞLU TÜRK'üz! Hepimiz Bozkurt TÜRK HAN'dan gelme kardeşleriz.
bende türküm efendim, ama ben Hz. Adem'den gelmeyim ;)
Aybike
11-16-2005, 06:37 AM
Ne belli?.......:lol:
Nerden biliyon....
asena
11-16-2005, 07:36 AM
O zaman yahudileri kardesimiz gibi bagrimiza basmaliyiz.hepimiz ademogluyuz
Bilge_Kagan
11-16-2005, 07:40 AM
Hepimiz Bozkurt TÜRK HAN'dan gelme kardeşleriz
"Bozkurt Turk Han" diye biri yasadi mi tarihte ? Oguz Han'a, Bahatur Han'a tamam diyordum da, bu kadarini da ilk goruyorum...
Ahde Vefa
11-16-2005, 11:46 AM
onla alakasi yok. ademin ogullariyiz, kuran'i inkar etmeyelim abla.
asena
11-16-2005, 12:42 PM
onla alakasi yok. ademin ogullariyiz, kuran'i inkar etmeyelim abla.
Hayir,asla dediginde hata yok ama Allah'in hikmeti,kavimlere,irklara ayrilmisiz."Israilogullari" diye Kur'anda yaziyorsa,demek ki irk kavrami var,Allah'in hikmeti var iste.Yoksa tabii ki Adem ile Havva'nin cocuklariyiz.
CX_ETKO_CX
11-16-2005, 04:40 PM
:thumbs: Musluman olan herkesi kardes goren zihniyet burada takilir iste :)
Onlarinda klasik lafi vardir
Musluman bir arap mi , Hristiyan bir Turk mu diye .
Ben dini ne olursa olsun soydasimi secerim :)
TANRIDAĞLI
11-16-2005, 06:41 PM
"Bozkurt Turk Han" diye biri yasadi mi tarihte ? Oguz Han'a, Bahatur Han'a tamam diyordum da, bu kadarini da ilk goruyorum...
Bir efsaneye gore Türklerin ilk atası. Diğer bir adı Ebülce Han. TüRK adıda ordan geliyor diye düşünebiliriz. Bozkurttan Türediğimiz icin de ben Bozkurt Türk Han dedim...
TANRIDAĞLI
11-16-2005, 06:43 PM
Sami ırkının hikayeleri evet. Bende Bozkurttan Türediğime inanıyorum. Türk Han'dan.
Oriyon_farr
11-17-2005, 01:36 AM
:thumbs: Musluman olan herkesi kardes goren zihniyet burada takilir iste :)
Onlarinda klasik lafi vardir
Musluman bir arap mi , Hristiyan bir Turk mu diye .
Ben dini ne olursa olsun soydasimi secerim :)
Evet, musulman kardeslik eski ve klasik lafi ve ma'nidir. Senin ve senin gibilerin laflari 20 yuzyilden (Hitlerden) baslamis.
Git sibiriyadaki eskimoslari kardes kabul et, ve Turkiyedeki turk olmayan musulman kardeslerini radet.
Oriyon_farr
11-17-2005, 01:47 AM
Hayir,asla dediginde hata yok ama Allah'in hikmeti,kavimlere,irklara ayrilmisiz."Israilogullari" diye Kur'anda yaziyorsa,demek ki irk kavrami var,Allah'in hikmeti var iste.Yoksa tabii ki Adem ile Havva'nin cocuklariyiz.
Siz Kur'anin mefhumlari istediginiz gibi sarhetmein. Islam irki kabul etmiyo ve Kur'ani Karimde "Bani Israil" semit irki demek degil.
Qizilbash
11-17-2005, 12:43 PM
Evet, musulman kardeslik eski ve klasik lafi ve ma'nidir. Senin ve senin gibilerin laflari 20 yuzyilden (Hitlerden) baslamis.
Git sibiriyadaki eskimoslari kardes kabul et, ve Turkiyedeki turk olmayan musulman kardeslerini radet.
Aynı dine inananlar dindaşdır. Kardeş aynı kanı taşıyanlardır. Neden kan kardeşlerimi redd etmeliyim. Ama dindaşlarımı hemen kabul etmeliyim.
Her kes kendi ailesini sevmeli. İyi de olsa kötü de olsa her kes kendi ailesi ile ilgilenmeli. Tasavvuruna getir ki, biri ailesini, kardeşlerini bırakıp gidiyor. Diyor ki ben gidiyorum başkalarının yanına, başkaları benim kardeşim. İnsan müslüman olunca iyi mi oluyor. Evet türk olmak da mutlaka iyi olmak demek diğil. Ama türkler benim kardeşim. Onları bir kenara itmemeliyim. Her kes kendi ailesi ile ilgilenmeli.
CX_ETKO_CX
11-17-2005, 02:17 PM
Beni yanlis anladin . Benim tepkim Muslumanim diye gecinip Alevi'yi , Sii'yi ayiranlara. Turkiye'de ki Turk olamayan Muslumanlardan kastin kurdler ise ben bugune kadar dinine inanan kurd gormedim , kurdun dini imani olmaz.
CX_ETKO_CX
11-17-2005, 02:20 PM
Siz Kur'anin mefhumlari istediginiz gibi sarhetmein. Islam irki kabul etmiyo ve Kur'ani Karimde "Bani Israil" semit irki demek degil.
Dostum sen bizi yanlis anliyorsun .
nizamaktas
11-17-2005, 05:16 PM
Şüphesi olan Türk olamaz.Ancak kendini Türk hisseden Türk olabilir. Kanı Türk olupda donu Türk olmayan donguzlar ancak Türk olamazlar. Aman kanımızdan da canımızdanda soyumuzdan da şüphelenmeyelim. Allah Türk milletini bütün belalardan ama önce kendi içindeki hainlerin şerrinden korusun.
Bilge_Kagan
11-17-2005, 05:19 PM
Anlamiyorum insanimizdaki bu "su Turktur, bu degildir, boyle olabilir ama tam olmaz" gibi yorum yapma takintisini ve meragi... Nedir yahu kimse Turk kimligine baskasinin yorumlari sayesinde mi sahip olacak ?
Ya su ummetcilerde herseyi dine gore yorumluyor millet ve Irk bilinci olmayan toplumlar yok olmaya yada diger milletlerin koleleri olmaya mahkumdur islam'in irki kabul etmemesi hicde umrumuzda olmaz zaten islamda temelde arap kulturunu empoze edecek sekilde degistirilmistir once millet sonra din .
Oriyon_farr
11-18-2005, 01:33 AM
Dostum sen bizi yanlis anliyorsun .
Evet, anlayabilmem seni ve senin "kardeslerini" (Coplan ve Torcoman gibileri). Cunku benim oyle irkcilik ve nazilik dardim yok.
Bana en onemli olan din (islam) kardeslerimdir. Ve musulman olmayanlari da az gormem.
Ahde Vefa
11-18-2005, 01:38 AM
Evet, anlayabilmem seni ve senin "kardeslerini" (Coplan ve Torcoman gibileri). Cunku benim oyle irkcilik ve nazilik dardim yok.
Bana en onemli olan din (islam) kardeslerimdir. Ve musulman olmayanlari da az gormem.
Aynen :)
Benim HEM kardeslerim HEM de dindaslarim muslumandir, boyle cinlere tapan bir türkten kardes olunmaz ....
Ne mutlu müslümanim diyene...
Oriyon_farr
11-18-2005, 01:40 AM
Aynı dine inananlar dindaşdır. Kardeş aynı kanı taşıyanlardır. Neden kan kardeşlerimi redd etmeliyim. Ama dindaşlarımı hemen kabul etmeliyim.
Her kes kendi ailesini sevmeli. İyi de olsa kötü de olsa her kes kendi ailesi ile ilgilenmeli. Tasavvuruna getir ki, biri ailesini, kardeşlerini bırakıp gidiyor. Diyor ki ben gidiyorum başkalarının yanına, başkaları benim kardeşim. İnsan müslüman olunca iyi mi oluyor. Evet türk olmak da mutlaka iyi olmak demek diğil. Ama türkler benim kardeşim. Onları bir kenara itmemeliyim. Her kes kendi ailesi ile ilgilenmeli.
O nasil bir turk kaniimis? Musulman halklar o kadar birbirini kiz verib almislar ve karistirmislar ki. Eminim, eger sen bir kurtla ya lazla ve bir yakut ile hastaneye gitsaniz ve kaninizi tashis etseniz, senin kanin yakuttan kurt ve lazin kanini benzeyebilir.
Scofield
11-18-2005, 01:42 AM
Ne mutlu Hristiyan olduguma, ama Ne Mutlu Turki bir IRKTAN olduguma!!!! Oyle cok inancli Muslumaniz deyip de turistik yerlerde veya Rusya'da onun bunun karisina kizina laf atmayi tahrik etmeyi biliyorsunuz ama!!! Muslumaniz deyip de sabahlara kadar ickiye vurup birbirinizi oldurmeyi de biliyorsunuz. Kan davasi yapip "Islama yakismaz" deyip kadinlarin burun ve dillerini kesmeyi de biliyorsunuz!..
Hayir aslinda o, Ne Mutlu verimli, efendi ve vatansever Oldugunuza! Siz de o da yok...
Oriyon_farr
11-18-2005, 01:44 AM
Ne mutlu Hristiyan olduguma, ama Ne Mutlu Turki bir IRKTAN olduguma!!!!
Sen Hristiyanmisin?
Scofield
11-18-2005, 01:53 AM
Sen Hristiyanmisin?
ÿ - ãîğäûé õğèñòèàíèí èç Âîñòî÷íîé Åâğîïû.
Qarshi
11-18-2005, 01:56 AM
ÿ - ãîğäûé õğèñòèàíèí èç Âîñòî÷íîé Åâğîïû.
Arkadaşlar,forumun bu bölümünde eğer tartışma ortamını devam ettirecekseniz kril alfabesi ile bu işi sürdürmeyin !
Eğer bizim söylemimiz birbirimize diyorsanız ,forumun öm hattını kullanın...
Scofield
11-18-2005, 01:59 AM
Arkadaşlar,forumun bu bölümünde eğer tartışma ortamını devam ettirecekseniz kril alfabesi ile bu işi sürdürmeyin !
Eğer bizim söylemimiz birbirimize diyorsanız ,forumun öm hattını kullanın...
orada yaziyor ki; "Bati Avrupa'dan gelen Gururlu bir Hristiyanim" :)
Bunu ulu orta yazinca millet daha da killaniyor =))
Ahde Vefa
11-18-2005, 02:00 AM
Ne mutlu Hristiyan olduguma, ama Ne Mutlu Turki bir IRKTAN olduguma!!!! Oyle cok inancli Muslumaniz deyip de turistik yerlerde veya Rusya'da onun bunun karisina kizina laf atmayi tahrik etmeyi biliyorsunuz ama!!! Muslumaniz deyip de sabahlara kadar ickiye vurup birbirinizi oldurmeyi de biliyorsunuz. Kan davasi yapip "Islama yakismaz" deyip kadinlarin burun ve dillerini kesmeyi de biliyorsunuz!..
Hayir aslinda o, Ne Mutlu verimli, efendi ve vatansever Oldugunuza! Siz de o da yok...
vatanseverlik yok mu? vatanseverlik imandadir, yüce dinimizde vardir.
"oyle cok inancli muslumansiniz deyip de turistik yerlerde......."
iftira atmak sevap mi hiristiyanlikta? merak ediyorum simdi...
ayrica Anti-Turkiye'ci degilim ben.. Hatta o topraklari senden daha cok sevdigimi bile iddia ederim.. Bizim derdimiz o topraklarin kendisiyle degil, bizim derdimiz o sahte karton sinirlardir ve bize ait olmayan zorla kabul ettirilmeye calisilan sistemdir.. Bunun yerine inandigin dinin hukumleri gelse daha mi kotu olur, sahi senin inandigin din insanlara degilde ancak ALLAH'a kulluk edin demiyormu..? Hal boyleyken, inandigimiz degerleri savunamayacakmiyiz..?
Qarshi
11-18-2005, 02:15 AM
orada yaziyor ki; "Bati Avrupa'dan gelen Gururlu bir Hristiyanim" :)
Bunu ulu orta yazinca millet daha da killaniyor =))
Madem İnanç özgürlüğü var diyoruz o zaman herkesin dini kendisine;)
Scofield
11-18-2005, 02:15 AM
vatanseverlik yok mu? vatanseverlik imandadir, yüce dinimizde vardir.
"oyle cok inancli muslumansiniz deyip de turistik yerlerde......."
iftira atmak sevap mi hiristiyanlikta? merak ediyorum simdi...
ayrica Anti-Turkiye'ci degilim ben.. Hatta o topraklari senden daha cok sevdigimi bile iddia ederim.. Bizim derdimiz o topraklarin kendisiyle degil, bizim derdimiz o sahte karton sinirlardir ve bize ait olmayan zorla kabul ettirilmeye calisilan sistemdir.. Bunun yerine inandigin dinin hukumleri gelse daha mi kotu olur, sahi senin inandigin din insanlara degilde ancak ALLAH'a kulluk edin demiyormu..? Hal boyleyken, inandigimiz degerleri savunamayacakmiyiz..? arkadasim ne iftiradir, ne de baska birsey. Tamam dininin gereklerini yerine getir bunu yap ve savun.
Ama her baslikta her konuda konuyu Islam ile bagdastirmaniz artik insani cileden cikariyor. Turk olmak Turki irktan olmak sadece Islam mensubu bireylere ait degildir. Din ile Kanin ve Soyun baslangici kesinlikle farkli seylerdir!
Simdi sana TURK bilimadamlari DNA testi yapsa senin soyun Turk soyu olarak mi görunecek yoksa baska birsey mi? Musluman da olsan Hristiyan da olsan Turk isen Turk soyudur.
Benim kanimi arastirsalar ne cikacak? Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Moldova bölgesinde yuzyillardir yasamini surduren HRISTIYAN da olsa bir Turk olarak görunecektir.
Peki Islam gelmeden onceki Turkler Turk degil miydi? Hatta Avar ve Kipcak Turkleri??? Islamdan onceki yahudi ve Hristiyan Turkleri sahte miydi? Turk olmak Islamla beraber mi geldi? Tanri bir Turk Peygamber mi gonderdi?
Fakat yani abartiyorsunuz bu din olayini ve bikkinlik getiriyorsunuz! Ayni bu Turkistan bolumunde Ozbekleri her defa bunalttiginiz gibi!
Oriyon Far, bence sen derhal Moscow'i terket; orasi Ortodox Hristiyan memleketi, git Saudi Arabia'ya, orada yasa, HerqezTurqtur, seni de derhal Iran'a transfer edelim, cunku soyundan cok dinin agir basiyor. :lol:
black_cat
11-18-2005, 02:30 AM
Ben o cocugun yazilari hic okumadim, amma
1. TUrk MUyUZ
2. Ab MI Turan Mi?
3. Kurd Birligi
bu topiklarin arada hic farki yok - her topigin ma'nisi millatcilik ve irkciliktir, herkes kendi sevdasiile yazi yazmis. Acaba, niye 3-ncu topigi kapatmissiniz ve otekilere destek olmussunuz.:?
Iyide Kürd birliginin Turkistan forumunda ne isi varki?? Eger OZbekistanda bir cok kürt olsaydi belki acabilirlerdi, ama kürtlerin ozbeklerle bir isi yok..Demekki sirf Turkiyelilere giciklik yapmak icin boyle bisey acarlar.. Eger boyle bir konu acmissalar...:rolleyes:
black_cat
11-18-2005, 02:39 AM
arkadasim ne iftiradir, ne de baska birsey. Tamam dininin gereklerini yerine getir bunu yap ve savun.
Ama her baslikta her konuda konuyu Islam ile bagdastirmaniz artik insani cileden cikariyor. Turk olmak Turki irktan olmak sadece Islam mensubu bireylere ait degildir. Din ile Kanin ve Soyun baslangici kesinlikle farkli seylerdir!
Simdi sana TURK bilimadamlari DNA testi yapsa senin soyun Turk soyu olarak mi görunecek yoksa baska birsey mi? Musluman da olsan Hristiyan da olsan Turk isen Turk soyudur.
Benim kanimi arastirsalar ne cikacak? Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Moldova bölgesinde yuzyillardir yasamini surduren HRISTIYAN da olsa bir Turk olarak görunecektir.
Peki Islam gelmeden onceki Turkler Turk degil miydi? Hatta Avar ve Kipcak Turkleri??? Islamdan onceki yahudi ve Hristiyan Turkleri sahte miydi? Turk olmak Islamla beraber mi geldi? Tanri bir Turk Peygamber mi gonderdi?
Fakat yani abartiyorsunuz bu din olayini ve bikkinlik getiriyorsunuz! Ayni bu Turkistan bolumunde Ozbekleri her defa bunalttiginiz gibi!
Oriyon Far, bence sen derhal Moscow'i terket; orasi Ortodox Hristiyan memleketi, git Saudi Arabia'ya, orada yasa, HerqezTurqtur, seni de derhal Iran'a transfer edelim, cunku soyundan cok dinin agir basiyor. :lol:
HAtirlamadigim bir Turk hukumdarlarindan biri demiski, anladimki devletin temeli dindir. Turk dunyasinda din cok onemli bir rol almistir. Macarlara bir bak mesela, bizden ne kadar uzaklasmis.. DIn ile birlikte kulturunun buyuk bir parcasi yok olmus..Ben demiyorum, simdi hristyanlik muslumanlik savasi yapalim demiyorum, ama sadece irk onemli demek cok yanlis, eger boyle olsaydi diger dindeki Turk halklari bizden bukadar cok kopmus olamazdi. BUnun nedeni nedir sence? Dislanmakmi? Biliyorsunki, musluman turkler hicbirzaman baska dinleri saygsizlik yapmamis,hatta onlar kendi dinlerini ozgurce yasamislar bir musluman devlette. ..Peki ya neden bukadar uzaklastilar bizden??
Qarshi
11-18-2005, 02:43 AM
Iyide Kürd birliginin Turkistan forumunda ne isi varki?? Eger OZbekistanda bir cok kürt olsaydi belki acabilirlerdi, ama kürtlerin ozbeklerle bir isi yok..Demekki sirf Turkiyelilere giciklik yapmak icin boyle bisey acarlar.. Eger boyle bir konu acmissalar...:rolleyes:
Çok güzel yerden yakalamışssın...
Gerçi biz Türkistan bölümünde her dinden,her milletten kullanıcı rahatlıkla fikrini ortaya koysun diye mücadele verirken bu uygulamanın özellikle kurt olmayan unsurlarca kullanıldığını gördüm.Oyun oyunu bozarmış derler,bakalım kimin oyunu tutacak;)
Scofield
11-18-2005, 02:45 AM
HAtirlamadigim bir Turk hukumdarlarindan biri demiski, anladimki devletin temeli dindir. Merhaba, baska hukumdarlar da bu sozleri sarfetmeden once, hukumdar olabilmek icin kardeslerini olduruyorlardi; hatirlarsin. Babadan ogula gecme durumlari. Cok sevgili Musluman Hukumdarlarimiz Koltuk icin kardeslerini oldururdu.
Turk dunyasinda din cok onemli bir rol almistir. Macarlara bir bak mesela, bizden ne kadar uzaklasmis.. DIn ile birlikte kulturunun buyuk bir parcasi yok olmus..Ben demiyorum, simdi hristyanlik muslumanlik savasi yapalim demiyorum, ama sadece irk onemli demek cok yanlis, eger boyle olsaydi diger dindeki Turk halklari bizden bukadar cok kopmus olamazdi. BUnun nedeni nedir sence? Dislanmakmi? Biliyorsunki, musluman turkler hicbirzaman baska dinleri saygsizlik yapmamis,hatta onlar kendi dinlerini ozgurce yasamislar bir musluman devlette. ..Peki ya neden bukadar uzaklastilar bizden??
Bu kisma soyle bakiyorum; tarihte yasanan olaylar gunumuzden cok farkli. Bir ornekle aciklayalim, Hacli seferleri. Savaslar din on plana cikarilarak yapilirdi. Dunya duzeni gunumuz politikasindan uzak; dini politika ile yurutuluyordu. Bir sekilde Macarlar ile Diger Turki milletlerin arasi kesildi. Avrupa'da Macarlara iletisim kurulamadi. Dini politika ve hukumler surerken zaten elin Avrupalisi Papaz, dini lider vs. gibi kisileri gondererek Macarlari ozunden cevirmeyi basarmislardir.
Unutmayalim, su an tanidigim o kadar Macaristanli vardir ki, koyu Turanisttir. Onlar da isin ozunun farkindalardir. Lutfen detayli bilgi icin asagidaki linke tiklayiniz:
http://www.hunmagyar.org/
Size bilgilerim dahilinde bu sekilde bir aciklama yapma geregi duydum ;)
Edit: sanirim site bakimda.... Birsure sonra tekrar acilacak
Ahde Vefa
11-18-2005, 02:53 AM
arkadasim ne iftiradir, ne de baska birsey. Tamam dininin gereklerini yerine getir bunu yap ve savun.
Islamiyetten once Turk irki Gok tanriya inanirlardi
Gök Tanrinin yalniz Turkleri koruyan ve onlara yardim eden bir Tanri olduguna inanirlardi. Gok Tanrinin ne resmi nede putu vardi. Sarhos eden ickileri yoktu. Zina buyuk suclardan sayilirdi, ve idam ile cezalandirirlardi. Hirsizlik yapan damgalanirdi. Ibadetleri yoktu ve mabetleride yoktu.
Gok Turkleri cinleri ve melekleri ilahlastirmislardi ama bunlara tapmiyorlardi. Cinlerden ve meleklerden korunmak icin bazi usulleri vardi. Kam ve Baksi denilen buyuculer ve bilginler bu usulleri uygulardi.
Bazi tarihciler GokTurklerin samanist olduklarina inanirlar halbuki bu avrupalilarin uydurmasidir. Kam kelimesinin mogolcasi samandir ve bu kelimden yola cikarak Turk ve Mogol dinine samanizim adi verilmistir.
Yuce Turk irki putperest olnadiklari icin ve tek ilaha inandiklari icin, yuce dinimiz Islamiyeti kabul etmeleri daha kolay olmustur.
Islamiyetten once Araplar sapkinlik icindeyken putlara taparken kiz cocuklari diri diri topraga gomerken Turk irki yine Araplardan kat kat daha iyidi. Kumar icki ve zina normaldi. Ama GokTurklerde yasakti.
Turk irki Islamiyetle yesermistir. Nice Turk Islam devletleri kurulmustur. Islamiyete cok buyuk yardimlari dokunmustur. InsALLAH gelecekte yine eski gunleri yasiyacagiz.
irkimiz yucedir, ama islamiyetsiz irk'a deger vermiyorum..
benim dusuncem,
esen kalin
Qarshi
11-18-2005, 02:54 AM
Merhaba, baska hukumdarlar da bu sozleri sarfetmeden once, hukumdar olabilmek icin kardeslerini olduruyorlardi; hatirlarsin. Babadan ogula gecme durumlari. Cok sevgili Musluman Hukumdarlarimiz Koltuk icin kardeslerini oldururdu.
Devletin devamlılığı için yeri gelmiş Osmanlı padişahı kardeşini öldürtmüştür!
Bu taht varisliği durumlarını çok sevgili hristiyan hükümdarları hiçmi yapmamıştır ? yoksa kendi aralarında zar atarakmı krallıklarını devam ettirmişlerdir ??;)
Scofield
11-18-2005, 02:57 AM
Devletin devamlılığı için yeri gelmiş Osmanlı padişahı kardeşini öldürtmüştür!
Bu taht varisliği durumlarını çok sevgili hristiyan hükümdarları hiçmi yapmamıştır ? yoksa kendi aralarında zar atarakmı krallıklarını devam ettirmişlerdir ??;) hayir, bunu herkes yapmistir. Anlatmaya calistigim bu sozleri bile sarfeden hukumdarlarin dinlerine ne kadar bagimli olduklaridir. Yoksa Hristiyan hukumdarlar veya milletler yeryuzunde gelmis gecmis en asagilik hukumdarlara sahip olmuslardir. Ne mutlu ki Osmanli'nin anli sanli hukumdarlari olmus, gurur vericidir. Yeri gelmis dusmaninin yarasini sarmis, Rusya'nin kurulmasina bile yardimci olmustur.
asena
11-18-2005, 03:38 AM
Cinayetin affi olmaz.
black_cat
11-18-2005, 03:39 AM
Senin ne demek istedigini anladim, ama bizim davranislarimizi yoneten damarlarimizdaki kan degil hayata olan bakisimiz. Bu da dini bir insan icin onemli yapiyo. Ruhsuz beden olmadigi gibi, dinsiz hayat olamaz..Miletimiz turk, dinimiz islam. Bu boyle , bizim icin... en azindan benim icin..Herkesin dinine saygim var yanlis anlama, ama tum dinlerdeki insanlarin kardes gibi sonsuza dek yasayip gitmesi pek gercege benzemiyor. Ozellikle hrsityanlik dinini istedikleri gibi degsitirip siyasetle birlikte orerken..
Scofield
11-18-2005, 03:46 AM
ben de tam aksini savunuyorum. Dinin Islam bile olsa bircok Islam mensubu dinlerine bile saygi duymamaktadir.
Ha dersiniz simdi "Sanki Hristiyanlar cok saygili"... umrumda degil hangi dinden birisi dinine bagli, gereklerini yapiyor... Bu noktada su aciga cikiyor, yasadigin yerde saygili olmak, yasalar uymak, vatan, millet ve ailene yararli bir birey olmak.
black_cat
11-18-2005, 03:53 AM
Kendi dinlerine mi yoksa baska dinleremi? Ikisde yanlis, cunku baska dinlere saygsizlik yapan kendi dinini de asagilanmasini istemis olur, ama kendi dinine saygsizlik yapanin muslumanligini hic goremiyorum ortalikta..
Ama ben "bizim davranislarimizi yoneten damarlarimizdaki kan degil hayata olan bakisimiz" demekte kararliyim.
"Ha dersiniz simdi "Sanki Hristiyanlar cok saygili"... " Hayir oyle birsey demek yanlis zaten , cunku konu hangi dinin daha iyi oldugu degil, konu irk+din=?
asena
11-18-2005, 04:00 AM
Eger ki bir insanda Turkluk dilegi yoksa Turk degilim deme hakkina sahiptir.Bunda zorlama olmamali.
Ben kani Turk olani Turk kabul ederim.Ancak bu insan "Turk" degilim diyorsa da kabul etmem.Benim icin kani Turk kani olmasi yeterlidir.Ancak her Turk'u seviyorum anlamina gelmez.
Dine gelince,Turkluk ile dinin alakasi yok.Irk anne ve babadan esit gectigine,genlerde olduguna gore,ama din gende degil kalpte ve beyinde olduguna gore,Turk irkinin din ile alakasi yoktur.
Ancak sosyolojik etkinliklerde dinin onemi var tabii ki.Hristiyan bir Turk kardesim rahatlikla komsum olabilir,birlikte yemekler yiyebiliriz.Kara gun dostum da olabilir.Pek cok musluman turkten daha cok ortak noktamiz olabilir.Dinin geregi olarak belki evlenmem,ama toplum sadece evlenmekten ileri gelen bir muessese degil ki.
Ama diger yandan musluman bile olsa bir kurt ile evlenmem,ama bunun yaninda kusura bakmasinlar ama bir Kurtle ne komsuluk yaparim,ne dostluk.Dinin geregi belki selamimi esirgemem,ama onun ilersine de gitmem.
Ha,toplumun butun iliskisi de evlenmek degildir.Milli baglilik,calisma arkadasligi,politika,sanat,kultur,arkadasliklar,bi rliktelik,spor,bunlar toplumun genel yapitaslaridir.Bunu pekala musluman olmayan bir Turkle,sevgi ile, yaparim.
Scofield
11-18-2005, 04:08 AM
tamam hemen bir aktarma yapayim; bakiniz asagidaki haberlerde adi gecen IMAMLAR TURK
Barmen imam
Ramazan TUNCER, DHA
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/arsivimage.aspx?picid=104712Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra arkadaşlarıyla birlikte iş için gittiği Antalya'da garsonluk ve barmenlik yapan 36 yaşındaki Reşit Gökkaya, 10 yıl çalıştıktan sonra imamlık mesleğine döndü.
Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'ndeki Hurşit Camii'nin imamı Reşit Gökkaya, turizm işletmelerinde çalışırken özel ilgi göstermesi sonucu İngilizce, Almanca, Fince ve Japonca'yı öğrendiğini söyledi. 2 çocuk babası 6 yıllık imam Gökkaya, ‘‘Antalya, Kuşadası, Marmaris'te barmenlik yaptım. Bu mesleği severek yaptım. Ancak, yorulduğumu düşününce mesleğime döndüm. İmamlığı da severek ve isteyerek yapıyorum. İnsanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyuyorum. Bölgemize gelen yabancı turistlere de yardımcı oluyorum. Ancak, artık alkol servisi yapıp ikram edemem. Eskiden barmenlik yaptığımı bilen arkadaşlar, zaman zaman bu konuda bana takılıyor.’’
-------------
Emekli imam camiyi soydu
Aliye ÇETİNKAYA KONYA (DHA)
Konya'da emekli imam 52 yaşındaki Ali Rıza Değirmenci, Meram'daki bir camiden halı, kilim ve pirinç şamdan çalarken yolda kar temizliği yapan işçilere yakalandı. Sorgusundan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemede ‘‘Şeytana uydum’’ diyen imam Değirmenci tutuklandı.
Meram İlçesi'ndeki Sille Yaka Camii'ne önceki akşam saatlerinde gelen emekli imam Ali Rıza Değirmenci, uydurduğu anahtarla kapıyı açtı.
Camide bulunan el dokuması değerli 7 kilim ve 1 halı ile bir pirinç şamdanı alan Değirmenci, kapıdan çıkarken dışarda kar temizliği yapan belediye işçileriyle karşılaştı. İşçiler halı, kilim ve şamdanla kaçmaya çalışan Değirmenci'yi yakalamaya çalışırken, bazıları üzerine kartopu, bazıları da küreklerle kürüdükleri karları attı. Neye uğradığını şaşıran Değirmenci, kaçamadan yakalandı.
Suçüstü yapılan imam, kendisini yakalayan işçilere ‘‘Ne olur beni bırakın. Şeytana uydum, pişmanım’’ diye yalvardı. Ancak işçiler, hırsızlığı yapan kişinin imam olduğunu öğrenince hemen polise haber verdi. Gözaltına alınıp mahkemeye sevkedilen 4 çocuk babası Değirmenci, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
-----------
Tecavüzcü imam
Tahsin DOLAVCI/KÜTAHYA, (DHA)
Kütahya'nın Altıntaş İlçesi'ne bağlı Işıklar Köyü camiinin imamı Süleyman Mutlu, 15 yaşındaki A.K.'ya tecavüzle suçlandı. Ağır Ceza Mahkemesi'nde küçük yaştaki kızı alıkoymak ve tecavüz etmek suçlarından 5 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan imam Süleyman Mutlu suçlamaları kabul etmedi. Evli ve bir çocuk babası Süleyman Mutlu, ‘‘Ben kimseye tecavüz etmedim. Bana iftira atıyorlar’’ dedi. A.K. ise, ‘‘İmam eşini boşayıp beni alacağını söyledi. Cezalandırılsın’’ dedi.
----------------
Bu da hosuma giden bir yazi... ABD askerlerinin yaptiklari iskenceler hakkinda
Bekir COŞKUN bcoskun@hurriyet.com.tr
http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/2b.jpg Ey imam...
ABD askerleri Müslüman esirlerin üzerine işiyorlar.
Fotoğraflar ortada.
Şimdi Müslüman kardeşlerimizden AKP’nin çoğunlukta bulunduğu TBMM bunu kınayan bir karar alamaz mı?
Hadi yiğitler.
Hadi İslam’ın bayraktarları.
*
Fotoğraflara bakıyorum.
Birbirleri ile cinsel ilişkiye zorlanan, birbirinin üzerine çıkmış çıplak zavallı erkek esirler.
İnsanın kanı donuyor.
Bu elbette dinlerle-ırklarla ilgili bir şey değil.
Bu insanlık suçu.
Orada başına torba geçirilmiş, üzerine işenmekte olan kim olursa olsun... Hangi dinden, hangi ırktan, hangi renkten, hangi ülkeden, hangi kıtadan?..
Fark etmez.
Ben, biz, hepimiz yine de kınarız.
*
Ama Türkiye’nin ‘laik’ kimliğini silen, üzerine ‘Müslüman ülke’ tesettürünü giydiren, her adımını ‘İslam’a göre’ atan, İslam ülkelerine ‘model’ oluşturan...
Dilinden düşürmediği ‘Müslümanlığın onur ve şerefi’ için genç kızların başına türban taktırıp bunun savaşını veren bir siyasi parti, bu utanç karşısında sessiz kalabilir mi?
‘Gık’ını çıkartmadan...
Bir tek kelime etmeden...
Ağzını açmadan...
*
AKP’nin ‘model’ oluşturduğu Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) çerçevesinde oluyor bu.
Esirlerin üzerine işiyorlar.
Kadınlara arkadan tecavüzlerin fotoğrafları yayınlandı, daha ne istersiniz?
Beyaz Saray’ın kapısında takla ata ata verilen desteğin sonucunda oluyor tüm bunlar.
Hadi görelim şimdi...
AKP çoğunluklu TBMM bir ‘kınama kararı’ alabilecek mi?
Türk ulusu adına...
Bütün dünya yapılanları kınıyor.
Müslüman(!) AKP ve iktidarından ‘tık’ çıkacak mı, çıkmayacak mı?
Bekliyoruz ey imam...
black_cat
11-18-2005, 04:41 AM
...Bununla muslumanlarimi kotuleyemeye calisiyorsun? anlamadim..OZaman cok gulunc olur, cunku biz isteseydik hristyanlik hakkinda okadar cok sey yazabilirdimki...
Scofield
11-18-2005, 05:04 AM
...Bununla muslumanlarimi kotuleyemeye calisiyorsun? anlamadim..OZaman cok gulunc olur, cunku biz isteseydik hristyanlik hakkinda okadar cok sey yazabilirdimki...
hayir, hala anlayamadin sanirim. Bakin Bunlar TURK+MUSLUMAN ve Turk olmak sadece Musluman olmakla olmuyor... Turk Musluman olmak zorunda degildir, Turk kani yeterlidir. O kadar sey yazdik sanirim bosa gidiyor hepsini... :rolleyes:
Qarshi
11-18-2005, 05:15 AM
hayir, hala anlayamadin sanirim. Bakin Bunlar TURK+MUSLUMAN ve Turk olmak sadece Musluman olmakla olmuyor... Turk Musluman olmak zorunda degildir, Turk kani yeterlidir. O kadar sey yazdik sanirim bosa gidiyor hepsini... :rolleyes:
Benim açımdan insanın kendini Türk hissetmesi yeterlidir. Dini vasfı benim açımdan ikinci planda gelir...
Bu durum başka bir kişi tarafından yeterli görülmeyebilir onun açısından Türküm söyleminin yanında Müslümanım söylemi varsa onu tatmin eder...
Yani herkesin fikri ve söylemi kendine...
Verilen örnekler çok uç örnekler olmuş benim kanımcada ...:rolleyes:
Aybike
11-18-2005, 06:43 AM
HOOOOOP dedik kardeş......Dinime laf etme..Bizde başlamayalım sonra haçlı seferlerinden...O senin dediğin insanlık olayı dinle ne alaka..Dine girersek din adına yapılanları vatikan iyi bilir.Hatta BABANIZ müslümanlardan bu haçlı seferleri yüzünden özür diledi geçenlerde unutma..Din adına Cadı yakmalar filan..demi ya.
Konumuz faklı dağıtmayalım.Sen gururlu bir hristıyan san eğer..Bende ONURLU BİR MÜSLÜMANIM..Bide üstüne TÜRKLÜK geldimi tadından yenmiyor valla....
Birde hocalardan ornek vermıssın,kılıselerdekı papazların oglan cocuklarına yaptıklarını ve bunun hersene avrupa ve amerıkada skandallar yarattıgını bılıyon demı kardes...
Aybike
11-18-2005, 06:47 AM
O nasil bir turk kaniimis? Musulman halklar o kadar birbirini kiz verib almislar ve karistirmislar ki. Eminim, eger sen bir kurtla ya lazla ve bir yakut ile hastaneye gitsaniz ve kaninizi tashis etseniz, senin kanin yakuttan kurt ve lazin kanini benzeyebilir.
orıon,sende ikide bir dini karıştırma.Konu turk olmak.Bana zorla arapları sevdirmeye calısamaz kimse.İstedigi kadar musluman olsunlar.Uygulamadıktan sonra dını ,nufuslarında ıslam yazmıs kım takar.
kım demıs arap benım kardesım dıye.Haltetmıs.Habılde-Kabılın kardesıydı.
Aybike
11-18-2005, 06:51 AM
Tanrı azan ırklara(Yoldan çıkan kavimlere) yolgöstericiler,peygamberler yolladı..:lol:
Qizilbash
11-18-2005, 11:23 AM
Aslında benim sülalemde (yani ulu dedelerim ve ninelerim) öyle bir şey yok yani başka halkdan kız alıp verme. Ama başkalarında bu ola bilir ve buna normal bakıyorum. Kaldı ki o türk kanı kendini türk hissedendedir. Türküm sözünü yürekden söyleyendedir. İnsanda milletseverlik olmalı. Ben diğer milletlere nefret edelim söylemiyorum. Kendi milletimizi sevelim.
Qizilbash
11-18-2005, 11:32 AM
Öz geçmişini iyi bilmeyen, nesillerden gelen güzel adetleri koruyup saklamayan, binyıllık ahlakına, sınavdan geçib tasdikini bulmuş güzel cehetlerine sahib çıkmayan halkın yarını barede iyi bir şey söylemek mümkün diğil.
CX_ETKO_CX
11-18-2005, 02:08 PM
Tanrı azan ırklara(Yoldan çıkan kavimlere) yolgöstericiler,peygamberler yolladı..:lol:
Aybike "yahudi" din adi degil millet adidir. Turk tarihini Turkler'in Islamiyeti secisinden itibaren baslatmak en basta atalara ihanettir diye dusunuyorum .
Aybike
11-18-2005, 02:23 PM
Aybike "yahudi" din adi degil millet adidir. Turk tarihini Turkler'in Islamiyeti secisinden itibaren baslatmak en basta atalara ihanettir diye dusunuyorum .
etko üsteki yazı alıntıdır..benim yazdığım ise alttaki cevaptır..Yahudilik yazısına yani....
tuyukun
11-18-2005, 03:46 PM
Kimin türk olduğunu tartıştığımıza bağlı Özbekler mi? özbekler hepimizin bildiği gibi moğol hakanı cengizhanın devleti bölündükten sonra oğullarından biriniz kurduğu devletin islam ve Türk medeniyetiyle kaynaşmasıyla oluşmuş bir millettir yani türkleşmişlerdir. Türkleştiğine görede Türktür bence soy olarak araştırmaya gerek yok M.Kemal ATATÜRK "Ne mutlu Türküm diyene" demiş işte kilit nokta burası Türküm diyebiliyorsak Türküz ama yok ben ayrıyım diyorsan buda senın sorunundur ... saygılar
Ahde Vefa
11-18-2005, 03:50 PM
turk kani niçin yeterlidir? cennet mi? keske oyle olsa guzel arkadasim ...
asena
11-18-2005, 04:12 PM
Turk kani,"Turk" irkina mensup olmak icin yeterlidir demek istemis HerkezTurq kardesim.
Yoksa diger dunyada mekanin cennet olmasi icin yeterli/sart gibi bir cumle sarfetmemis.Zaten diger dunyada cennete gitmek icin 5 vakit namazin bile yeterli olmadigi acik.
Turcos
11-19-2005, 12:39 AM
Kaldı ki o türk kanı kendini türk hissedendedir. Türküm sözünü yürekden söyleyendedir. İnsanda milletseverlik olmalı. Ben diğer milletlere nefret edelim söylemiyorum. Kendi milletimizi sevelim.
Bencede aynen katılıyorum..Turk kendini Turk hissedendir ve herkes milletini sevmeli... :)
Colpan
11-19-2005, 02:47 AM
Bence her Turk bir dine inanmalidir ve o dinin dindari olmalidir. Cunku her din hirsizligin, katilligin, yalanciligin... kotu bir sey oldugunu soyler. Diger hususlar ise bizi ilgilendirmez.
Destankutluhan
11-19-2005, 03:42 AM
Kimin türk olduğunu tartıştığımıza bağlı Özbekler mi? özbekler hepimizin bildiği gibi moğol hakanı cengizhanın devleti bölündükten sonra oğullarından biriniz kurduğu devletin islam ve Türk medeniyetiyle kaynaşmasıyla oluşmuş bir millettir yani türkleşmişlerdir. Türkleştiğine görede Türktür bence soy olarak araştırmaya gerek yok M.Kemal ATATÜRK "Ne mutlu Türküm diyene" demiş işte kilit nokta burası Türküm diyebiliyorsak Türküz ama yok ben ayrıyım diyorsan buda senın sorunundur ... saygılar
Herseyden once boyle bir konu acilmasini sacma buluyorum. Turklugunden kusku duyan zaten Turk degildir. Bunu irka da baglamiyorum; iliklerine kadar Turk oldugunu hisseden Turktur.
Ozbeklerin Turk olup olmadigini da tartismayi sacma buluyorum. Birkac kisinin cikip kisisel kirginlik veya kizginliktan dolayi biz Turk degiliz demesi gercegi degistirmiyor. Ozbekler Turktur. Onlardan da kendilerini Turk gormeyenler varsa bu onlarin sorunudur, gercegi degistirmez. Turk Halklarinin gucunu kirmak icin bu turden kafa karistirici yanlis bilgilendirmeler yapan cok olabilir; yok Bactarianlarmis, Sogdianlarmis, Partlarmis, vs vs vs... Sonucta ustun gelen ve o topraklari kendine Yurt edinen Turkler olmustur, gerisi hikayesi. Aslini ve tarihini inkar edenin gelecegi olmaz.
Ayrica, " hepimizin bildigi gibi Ozbekler Turklesmis Mogollardir" gibi tamamen yanlis bir dusunceye katilmami bekleme. Cengiz Han oraya gelmeden oralar zaten Turk Topragiydi. Isgal donemi sadece 20 kusur yil surmustu. Cengiz Han'nin ordularinin ezici cogunlugu Turk oldugundan, bolgelerdeki diger etnik unsurlarin elimine edilmesi cabuklasmis ve saflastirmistir. Yoksa hepsi Mogolmus da onlarin Turklesmesi diye bir sey soz konusu degil. Burada kabul edilecek tek sey sonradan sayi olarak azinlikta olan Mogol askeri ve yonetici elitinin de Turklesmis olmasidir. Kimisi ise geri donmus, kimisi de halan Orta Asyada varligini surduruyor zaten. Mogollar bizim icin Kardes Ulustur.
Saglicakla kal.
CX_ETKO_CX
11-19-2005, 03:57 AM
OZBEKLER TURKLESMEMISLERDIR . OZBEKLER TURK OGLU TURKTUR . SEN HERALDE BUNU RUS KAYNAKLARINDAN OKUMUSSUN. BIR KAC KAYNAK KASITLI OLARAK OZBEKLERI MOGOL OLARAK GOSTERIYOR DIYE OZBEKLERE MOGOL DIYEMEYIZ. OZBEKLERDE MOGOL FIZIGI YOKTUR , OZBEKELI TURKCESINDE MOGOLCA FAZLA DEGILDIR , KULTUREL OLARAK MOGOLLARA BENZEMEZLER , BASBUG TIMUR KENDI AGZIDAN TURK OLDUGUNU KABUL ETMISTIR. CINGIZ KAGAN DA TURKTUR , MOGOL DEVLETI OLMASINA RAGMEN MOGOL ORDUSUNUN COGU TURKTUR VE TATAR ADI BURADAN GELIR.
CX_ETKO_CX
11-19-2005, 04:10 AM
Herseyden once boyle bir konu acilmasini sacma buluyorum. Turklugunden kusku duyan zaten Turk degildir. Bunu irka da baglamiyorum; iliklerine kadar Turk oldugunu hisseden Turktur.
BU MANTIGA GORE HAREKET EDERSEK TURKLER HAKKINDA ARASTIRMA YAPAN BIR ALMAN TARIHCI TURKLERE SEMPATI DUYUP KENDINI TURK HISSEDINCE TURK OLUYOR. VEYA KENDINI TURK HISSEDEN EZIK BIR kurd BIR ANDA TURK OLUYOR. TURKLUK BU KADAR UCUZ BIR SEY DEGILDIR . BU MANTIGA GORE HAREKET EDERSEK BIZIM MELEZ AMERIKA DAN EN UFAK FARKIMIZ KALMAZ . TURK OLMAK ICIN YALNIZ HISLER YETERLI DEGILDIR AYNI ZAMANDA SAGLAM KAN GEREKIR. TÜRKMÜYÜZ KONUSUNU ACAN SAHSINDA SOYUNDAN SOPUNDAN SUPHESI VAR HERALDE!?
CX_ETKO_CX
11-19-2005, 04:12 AM
Bence her Turk bir dine inanmalidir ve o dinin dindari olmalidir. Cunku her din hirsizligin, katilligin, yalanciligin... kotu bir sey oldugunu soyler. Diger hususlar ise bizi ilgilendirmez.
INANCSIZ TURK YOKTUR ZATEN.
Turcos
11-19-2005, 01:56 PM
BU MANTIGA GORE HAREKET EDERSEK TURKLER HAKKINDA ARASTIRMA YAPAN BIR ALMAN TARIHCI TURKLERE SEMPATI DUYUP KENDINI TURK HISSEDINCE TURK OLUYOR. VEYA KENDINI TURK HISSEDEN EZIK BIR kurd BIR ANDA TURK OLUYOR. TURKLUK BU KADAR UCUZ BIR SEY DEGILDIR . BU MANTIGA GORE HAREKET EDERSEK BIZIM MELEZ AMERIKA DAN EN UFAK FARKIMIZ KALMAZ . TURK OLMAK ICIN YALNIZ HISLER YETERLI DEGILDIR AYNI ZAMANDA SAGLAM KAN GEREKIR. TÜRKMÜYÜZ KONUSUNU ACAN SAHSINDA SOYUNDAN SOPUNDAN SUPHESI VAR HERALDE!?
amacin ne...ne demeye calisiyorsun bilmiyorum...ben Turklugumde suphe etmiyorum konuyu saptirip abuk subuk tartisma ariyorsun zaten aldigin uyarilardan belli.. ben ozbeklere sordum Turk oldugunuzu dusunuyormusunz diye sana degil!Sende kendini safkan falan zannediyorsun herhalde kimse safkan degildir! Bir kan damlasida onemli degildir!
Madem Turk olmak icin kaninda olmasi gerekir diyorsan ulkedeki Kurtlerin hicbirine hepimiz Turkuz demiyelim ne de olsa onlar Kurt degilmi...Boyle bir sey yok Turk olmak onu gonlunde yasatmaktir hersey kanla bitmiyor! Ulkede dolu cerkez,kurt,laz var ve bunlar kan olarak Turk degil ama Turkuz diyorlar...Simdi bunlar Turk degil mi...Onlara sen Turk degilsin mi diyeceksin!
Dolu Turk kani olupta vatana ihanet edeni goruyoruz dolu Turk kani olmayipta vatanini seveni goruyoruz! Onemli olan kaninda Turk kani olup bir ise yaramamak degil onemli olan Turklugu gonlunde hissetmektir!!!!!
CX_ETKO_CX
11-19-2005, 06:32 PM
amacin ne...ne demeye calisiyorsun bilmiyorum...ben Turklugumde suphe etmiyorum konuyu saptirip abuk subuk tartisma ariyorsun zaten aldigin uyarilardan belli.. ben ozbeklere sordum Turk oldugunuzu dusunuyormusunz diye sana degil!Sende kendini safkan falan zannediyorsun herhalde kimse safkan degildir! Bir kan damlasida onemli degildir!
Madem Turk olmak icin kaninda olmasi gerekir diyorsan ulkedeki Kurtlerin hicbirine hepimiz Turkuz demiyelim ne de olsa onlar Kurt degilmi...Boyle bir sey yok Turk olmak onu gonlunde yasatmaktir hersey kanla bitmiyor! Ulkede dolu cerkez,kurt,laz var ve bunlar kan olarak Turk degil ama Turkuz diyorlar...Simdi bunlar Turk degil mi...Onlara sen Turk degilsin mi diyeceksin!
Dolu Turk kani olupta vatana ihanet edeni goruyoruz dolu Turk kani olmayipta vatanini seveni goruyoruz! Onemli olan kaninda Turk kani olup bir ise yaramamak degil onemli olan Turklugu gonlunde hissetmektir!!!!!Asil senin amacin nedir forumda durmadan abuk sabuk basliklar aciyorsun? Uyari :) uyarilar beni etkilemiyor umurumda bile degil. Kimsenin saf kan olmadigini zaten senin gibiler soyler. Acikcasi ben Turk'um diyen kurd ya da cerkese rastlamadim ozellikle cerkesler cok irkci olur.
Bilge_Kagan
11-19-2005, 11:58 PM
INANCSIZ TURK YOKTUR ZATEN
"Hadi oradan" diyorum sana sadece...
Kimsenin saf kan olmadigini zaten senin gibiler soyler.
Kisileri hedef alan iletiler yazmaktan vazgecin.
Turcos
11-20-2005, 03:58 AM
Asil senin amacin nedir forumda durmadan abuk sabuk basliklar aciyorsun? Uyari :) uyarilar beni etkilemiyor umurumda bile degil. Kimsenin saf kan olmadigini zaten senin gibiler soyler. Acikcasi ben Turk'um diyen kurd ya da cerkese rastlamadim ozellikle cerkesler cok irkci olur.
benim actigim basliklardan biri Turk muyuz? burda ozbeklerin ne dusundugunu merak ettim ve o yuzden actim...
digeri AB mi Turan mı? burda insanların hangisinde yana oldugunu ogrenmek istedim...
digeride ulkemizdeki artan Kurt nufusyla ilgiliydiki bu bence onemli bir konu...
ve bunların hicbiri de kotu niyetliler yanlıs anlasın diye acilmadi...
eger ben yanlis birsey yaptıysam forumda dolu kisi var onlar soylesin bir tek sen degil! Konuları begenemiyosan da mesaj atma zorliyan yok....
benim gibiler nasıl oluyormus sana ırkcı diyenler mi?! yaptıgın sey cok yanlıs ama koskoca adamı egitecek degiliz heralde... sen burda insanlar safkanlıga gore Turk diyorsan Turkiye'deki Turk sayısı parmakla gosterilir o zaman! Sunu tekrar soyluyorum onemli kan bagıyla baglı olmak degil kalp bagıyla baglı olmaktır!!!! Anlayana tabi..Bu konuyu da uzatma seni durumun vahim bosuna tartisma baslattin bosuna uzatma...
Bilge_Kagan
11-20-2005, 04:08 AM
Tekrarliyorum; Kisileri degil fikirleri muhatap aliniz. Baslik altinda kisisel tartisma cikarsa, bunu yapanlar uyari alacak ve baslik kilitlenecek, bunu goz onunde bulundurmanizi tavsiye ederim.
Iyi sohbetler.
Turcos
11-20-2005, 04:39 AM
Tekrarliyorum; Kisileri degil fikirleri muhatap aliniz. Baslik altinda kisisel tartisma cikarsa, bunu yapanlar uyari alacak ve baslik kilitlenecek, bunu goz onunde bulundurmanizi tavsiye ederim.
Iyi sohbetler. tartismayi yapan baslatan o... yorum yapmıyorum... :cool:
Bilge_Kagan
11-20-2005, 04:52 AM
Kimin neyi baslattigini yargilayabilecek yetiye sahibim, yol gosterdiginiz icin tesekkur ederim.
Yine de kimin baslattiginin onemi yok, "devam ettiren" ceza alacak.
Iyi sohbetler.
Ahde Vefa
11-20-2005, 09:03 AM
Hayir, "bir dine" degil, tek islam'a inanmalidir.
Hersey'e pembe gözlük ile bakmicaksin...
tuyukun
11-20-2005, 12:07 PM
yazımı dikkatli okduysanız moğollar tamamen Türkleşmiş demiyorum orada bulunan kavimle birleşmiş islamiyeti kabul etmiş ve daha sonra kaynaşarak türklelmiştir bu yalnız Özbek Türklerinin değil bütün Türk boylarının özelliği genelde bazı milletlerle kaynaşma olmuştur bu Türklük derecesine bir zarar vermez mühim olan Türklüğü hissetmek ve ona aşk ile bağlanıp en iyi hizmeti verebilmektir.... ATA VATANA SAYGILAR....
Turcos
11-20-2005, 12:25 PM
yazımı dikkatli okduysanız moğollar tamamen Türkleşmiş demiyorum orada bulunan kavimle birleşmiş islamiyeti kabul etmiş ve daha sonra kaynaşarak türklelmiştir bu yalnız Özbek Türklerinin değil bütün Türk boylarının özelliği genelde bazı milletlerle kaynaşma olmuştur bu Türklük derecesine bir zarar vermez mühim olan Türklüğü hissetmek ve ona aşk ile bağlanıp en iyi hizmeti verebilmektir.... ATA VATANA SAYGILAR....
benim dedigim gibi... Turklugun kanda yasaması bir ise yaramaz onemli olan onu kalbinde hissetmektir ;)
Turcos
11-20-2005, 12:43 PM
dogru duzgun adam akılıı biri cıktı sonunda...saol... :)
Colpan
11-20-2005, 12:46 PM
Hayir, "bir dine" degil, tek islam'a inanmalidir.
Hersey'e pembe gözlük ile bakmicaksin...ınanmazsa onlarin yerine sen mi yanacaksin?
Ahde Vefa
11-20-2005, 12:51 PM
ınanmazsa onlarin yerine sen mi yanacaksin?
Saçma sapan bir soru, çünkü bunu tek ALLAH bilir..
asena
11-20-2005, 04:22 PM
Hayir HerkezTurq kardesim,demek istedigi "herkesin dini kendine"
O'nun hatasindan diger dunyada sen degil,bizzat o srumlu olacaktir diyor.
Turcos
11-20-2005, 07:45 PM
Hayir HerkezTurq kardesim,demek istedigi "herkesin dini kendine"
O'nun hatasindan diger dunyada sen degil,bizzat o srumlu olacaktir diyor.
ya niye oyle diyorsunuz simdi hıristiyanlıgı zamanında kabul etmis Turk boyları vardır...onlar Turk degil mi simdi? veya samanizme inanan Turkler hala vardır onlar Turk degil mi? sacma bence...
deli_kurt_66.
11-20-2005, 08:51 PM
ABAZALAR,CECENLER,CERKEZLER has Be has Turktur.
Oguzun 24 boyu vardir bunlarin her biri kardestir bunlara Kirgiz,azer,ozbek,kazak vs... tamami oguzun boyudur yani kabul etselerde etmeselerde Kanlarinda ATAMIZ Oguz Kaganin Kani dolasmaktadir ama rus egemenliginin en buyuk zararlarindan birtanesi onlara aslini unutturmak olmus ama ben inaniyorumki onlarda dogru yolu bulup Turkluklerini kabul edeceklerdir.
Ey Turk Titre ve Kendine Dönnnnnnnnnnn.
Rehber Kuran Hedef Kutlu TURAN.
Oriyon_farr
11-21-2005, 01:41 AM
CX_ETKO_CX[/B].]
SENI BILMEM AMA BEN SAF KAN TURKUM. .
Ne demek "saf kan turk"? Bugunki Turkiyede "saf kan" turk bir adam yok. "Saf kan turkler" varsa, sadece Altayda olabilir.
bozoktürk
11-21-2005, 01:53 AM
Kürtlerin bu sitede yeri yoktur.BUrası , bölücülerin fink atacağı yer değildir.Lütfen aykın davranmayın.
Oriyon_farr
11-22-2005, 01:39 AM
Tabi, bu dunyanin nufusi hep turklardir! Adem ve Hava da turkler idiler, "kabul etselerde etmeselerde". :D
Colpan
11-22-2005, 03:29 AM
Oguzun 24 boyu vardir bunlarin her biri kardestir bunlara Kirgiz,azer,ozbek,kazak vs... tamami oguzun boyudur yani kabul etselerde etmeselerde Kanlarinda ATAMIZ Oguz Kaganin Kani dolasmaktadir ama rus egemenliginin en buyuk zararlarindan birtanesi onlara aslini unutturmak olmus ama ben inaniyorumki onlarda dogru yolu bulup Turkluklerini kabul edeceklerdir.
Rehber Kuran Hedef Kutlu TURAN.Nereden baslasak ki duzeltmeye?
Oguzlarin 24 boyu icinde Kazaklar, Ozbekler... yoktur. Onlar da Turktur ama Oguz degildir.
Cecenler, abazalar, cerkezler konusunu ise Oriyo farr iyi anlatmis. Utanmasaniz herkesi Turk ilan edeceksiniz. Bakin, tacikler bile sizinle dalga geciyor.
Bilge_Kagan
11-22-2005, 03:58 AM
ya niye oyle diyorsunuz simdi hıristiyanlıgı zamanında kabul etmis Turk boyları vardır...onlar Turk degil mi simdi? veya samanizme inanan Turkler hala vardır onlar Turk degil mi? sacma bence...
O kadar konusuyoruz, hala birileri "Turk kimligini kendine gore belirleme" ilgincliginde bulunuyor...
Abazalarla Cerkezler, zaten ayni millettir. Onlarin da "Turkluk"le alakasi yoktur.
Cecenler hakkinda cok bilgim yok, ancak dil ozellikleri Turk dillerine pek benzemiyor, en azindan ben anlayamiyorum ( dagistanlilari biraz anlarim mesela... )
Her onunuze geleni Turk ilan etmeye bayiliyorsunuz, bunlar Turk olsa ne olur, olmasa ne olur ?
Oguzun 24 boyu vardir bunlarin her biri kardestir bunlara Kirgiz,azer,ozbek,kazak vs... tamami oguzun boyudur yani kabul etselerde etmeselerde
Bu saydiklarindan sadece Azeriler oguzdur. "Tum Turkler Oguzdur" gibi bir sacmaligi kabul etmemi beklemeyin, en azindan; "Kipcak" nedir bilir misiniz ?
Kanlarinda ATAMIZ Oguz Kaganin Kani dolasmaktadir
Oguz Kagan bir destan kahramanidir. Mete ( Bahatur ) Han'in halk ozanlari tarafindan "efsanelestirilmesi"yle ortaya cikmistir. Buradan hareketle, "Hepimizin kaninda Bahatur Han'in kani dolasmaktadir" dedigini varsayiyorum. Ancak malesef, Bahatur Han basa gectiginde, Turk milleti zaten vardi. Yani "Turk olmak icin Bahatur Han'in torunu olmak" gerekmiyor. Eger Bahatur Han'la ilgili tarih anlatmami isterseniz, bu baslik altina yazmaniz yeterli...
rus egemenliginin en buyuk zararlarindan birtanesi onlara aslini unutturmak olmus ama ben inaniyorumki onlarda dogru yolu bulup Turkluklerini kabul edeceklerdir.
Turkistani "hic" bilmiyorsunuz degil mi ?...
Kürtlerin bu sitede yeri yoktur.BUrası , bölücülerin fink atacağı yer değildir.Lütfen aykın davranmayın.
Evet evet...Site kurallarini siz belirliyordunuz degil mi ? Pardon sizin yerinize biz belirlemisiz de, buyrun gonlunuzce degistirin...
Burada Kurtlerin de Turklerin de Ingilizlerin de Ruslarin da Moritanyalilarin da Zimbavelilerin de Malaylarin da Hintlerin de, kisa kesiyorum, herkesin yeri vardir. Buna "kisiler" karar veremez, sitenin formati budur, zaten olmasi gereken de budur. Kimseye "senin kanin boyle degilse bu siteye giremezsin" diyemezsiniz, bu aptalcadir. Eger boyle bir uygulamaya dahil olmak istiyorsaniz, bir suru asiri irkci site var Turkler tarafindan kurulmus, oralara uye olup Kurtler hakkinda kotu temennilerinizi paylasabilir, kendiniz calip kendiniz oynayabilirsiniz.
O Kurtler ne kadar boluculuk yapiyorsa "Kurtleri istemiyoruz" diyerek siz de o kadar boluculuk yapiyorsunuz.
Bu basligin, sizin iletinizin konusunu olusturan meseleyle de ilgisi yoktur, forumumuzda konuyla ilgisiz iletiler atmak yasak oldugundan kurallara "aykiri davranmamanizi" tavsiye ederim.
Iyi sohbetler.
asena
11-22-2005, 06:00 AM
Ben diyorum Canakkale Bogazi sen diyorsun ....
Yahu okumadan etmeden,alakasiz yorumlar yapmak icin ozel ders mi aliyorsunuz anlamiyorum.
Bilge_Kagan
11-22-2005, 06:11 AM
Yahu okumadan etmeden,alakasiz yorumlar yapmak icin ozel ders mi aliyorsunuz anlamiyorum.
Sanirim senin yorumuna degil, baslik altinda daha once gelmis olan yorumlara yapti bu yorumu. "Quick Reply" yerine senin iletinin altinda bulunan "Reply" tusunu kullaninca, senin yorumuna karsi bunlari yazmis oldu, diye tahmin ediyorum. Yoksa Turcos da "fikir mikseri" degildir herhalde, degil mi ? ;) ( bu "mikser" sozunu oguz abinin sponsorlugunda izlediniz. Guzide forum dilime bir kelime daha ekledi kendisi : ) )
Qarshi
11-22-2005, 06:18 AM
( bu "mikser" sozunu oguz abinin sponsorlugunda izlediniz. Guzide forum dilime bir kelime daha ekledi kendisi : ) )
Şu satırları okurken bile göz yaşlarımı tutamıyorum:lol: yalnız bacımın ön sezilerine güveniyorum o bişi demişse mutlaka altından birşey çıkar. Bunuda zamana bırakalım;)
asena
11-22-2005, 06:42 AM
Sanirim senin yorumuna degil, baslik altinda daha once gelmis olan yorumlara yapti bu yorumu. "Quick Reply" yerine senin iletinin altinda bulunan "Reply" tusunu kullaninca, senin yorumuna karsi bunlari yazmis oldu, diye tahmin ediyorum. Yoksa Turcos da "fikir mikseri" degildir herhalde, degil mi ? ;) ( bu "mikser" sozunu oguz abinin sponsorlugunda izlediniz. Guzide forum dilime bir kelime daha ekledi kendisi : ) )
Turcos kardesimiz henuz yeni.kim ne dusunur bilemiyebilir
biz kizimizi once dovelim,sonra davulcuyla evlenmesin,belli mi olur,kazan dogurur mogurur. :lol:
Bilge_Kagan
11-22-2005, 06:44 AM
Kisaca " Tencere yuvarlanmis, seninki benden kara " diyorsun yani ? ( ben 3e ulasmayi basaramadim henuz, ama calismalarim devam ediyor :lol: )
asena
11-22-2005, 06:53 AM
Hayir,kisaca cekoslavakyalilastiramadiklarimizdanmissiniz diyorum.
Ah ah ah,Nasreddin Hoca fikralari,yazamam sansurlenir.
[dip not:sinir bozuklugumun nedeni:Pazartesi gidiyorum yine,sinirlerim bozuk,1 hafta kalicam,communicator ile her siteye giriyorum bi buraya giremiyorum.bana proxy lazim,saolsun rapidshare nedeni ile eskisi gibi proxyler bos kalmiyor)
Bilge_Kagan
11-22-2005, 06:57 AM
Yahu oyleyse sinirin bozuk oldugu zamanlar imzana bir dip not dus ki, bulasmayalim sana. Bu ikinci oldu, gordugum baslikta fellik fellik kacmaya baslayacagim senden bu gidisle... ;)
asena
11-22-2005, 07:08 AM
ne yani bana deli mi demek istiyorsun?cik cik cik cik....
Bak Bilge,bir kadinin yapabilecegi en kotu seyi yaparim,"Aglarim",valla napacaginiz sasirirsin.
:)
tamam bu kadar,kimse zan altinda kalmasin.malum "quick reply" yerine "quote"ye basanlar veyahut,pizza yemek yerine etli fasulye pisirenlerden biri gelir seni elestiri aman aman.Saka yaptik,degil mi Mesud Barzani?
Aaa,o da ne,ne alaka,daha muhabbete girmemis kardesimiz,adini sayiklamisim,elim kacmis be Bilge kardes,hos gorursun artik.
Bilge_Kagan
11-22-2005, 07:10 AM
*Kosarak uzaklasiyor*
CX_ETKO_CX
11-22-2005, 08:59 AM
Rehber Kuran Hedef Kutlu TURAN.
abaza , çeçen ve çerkez hepsi aynıdır . Abazalar ve çeçenler çerkezleri koludur konuştukları dil ise adigecedir. KESİNLİKLE TÜRK DEĞİLDİRLER.Kazak , Kirgiz , Ozbek ise Oguz boyundan degildir. Kazak ve Kirgizlar Kipcak , Ozbekler ise Karluktur. Iste siz ulkuculer cahilliginizle boyle rezil oluyorsunuz . Tanrim bu ulkuculer heryerde kendilerini belli etmek zorunda mı !
asena
11-22-2005, 10:41 AM
Evet Deli_kurt,oldukca yaniltilmis sekilde bilgilendirilmissin.
Bunu ulkucu olmana baglamiyorum.Bunu kulaktan dolma bilgileri;tarihe tercih etmene bagliyorum.Kisacasi bilgi tembelligine.
Aybike
11-22-2005, 01:45 PM
cecen denince aklma bir anı geldi..Benim yaşımda olanlar anımsayabilir..
Cem Özer popüler o zaman..Bir proğramında çoşmuş anlatıyor.
-Biz kardeşce yaşamalıyız..savaş olmamalı,el ele diz dize birlikte filan..
ağzından bal damlıyor..Tüm proğram boyunca bunları anlattı..
Veeeeeee en sonunda birisi ona kökünü sordu..
-Ben cecenim..ve gururluyum bundan ötürü,çünkü biz boyun eğmeyen savaşcı bir ırkız...:lol: :lol: :lol:
Ben tv başında ağzımdan dökülen kelime-H..........tiiiiiiiiiiiiiiiiiir.....bu ne be?
Ama yaşımda genç tabi..27....
Qarama
11-22-2005, 01:51 PM
cecen denince aklma bir anı geldi..Benim yaşımda olanlar anımsayabilir..
Cem Özer popüler o zaman..Bir proğramında çoşmuş anlatıyor.
-Biz kardeşce yaşamalıyız..savaş olmamalı,el ele diz dize birlikte filan..
ağzından bal damlıyor..Tüm proğram boyunca bunları anlattı..
Veeeeeee en sonunda birisi ona kökünü sordu..
-Ben cecenim..ve gururluyum bundan ötürü,çünkü biz boyun eğmeyen savaşcı bir ırkız...:lol: :lol: :lol:
Ben tv başında ağzımdan dökülen kelime-H..........tiiiiiiiiiiiiiiiiiir.....bu ne be?
Ama yaşımda genç tabi..27....
ibo da ben türk oglu türküm derken bende öyle dedim HAHAHHAHA :lol:
deli_kurt_66.
11-22-2005, 05:29 PM
size ne kadar anlatirsak anlatalim sizin beyniniz samanizmin etkisinde kalmis kendinize dogru gördügünüzden sasmazsiniz bende sizin gibi dogru bildigimden sasman benim bildiklerim bikere yanlis degildir siz kendiniz buduncularin tarihine göre konusuyosunuz bende dedelerim osmanlinin tarihine ve onun öncesini konusuyorum ve ayrica ben kulaktan duyma konulara kesinlikle inanmam her zaman biseyleri arastiririm cecenlerin Türk olduguna sonuna kadar inaniyorum bunun aksini idda ediyosaniz kanitlayin bu dünyadaki her 100 kisiden birisi Hun Imparatoru Atilla nin Soyundandir eee haliyle cecenler ve digerleride Türktür.Birde Ülkücüler derken nefret dolu sözler aliyoruz sizin Turkcu anlayisiniz bumu buduncular biz islamiyete inaniyoruz diyemi böyle egerki gercek Turkcu dusunseydiniz bu ayrimi yapmazdiniz biz islamiyete inaniyoruz ama hristiyan olan Turk kardeslerimizide dislamiyoruz sizin zihniyetinizde ilk dininizmi geliyo sunu bilinki bizim yani ulkuculerin anlayisinda ilk once vatan sonra din gelir dahada baska bisey demiyorum once kendi kardeslerinize tas atmaktan vazgecin.ayrica sizin zorunuza giden olay bu ulkede ukuculerin hala soz hakki olmasi sizin zorunuza gidiyo sizin yeterince uyeniz yok diye henuz bir parti bile olamamak zorunuza gidiyo gerci ben hic duymadimya belki partiniz vardir simdi burada yanlislik yapmayim eger var ise.
asena
11-22-2005, 05:56 PM
Ben Turkcuyum.
Samanist degilim.
Cecenlerin Turk olmadigini da dusunuyorum.Memnun oldun mu?Inanmakla bitmiyor,arastir iyice
Kafkas forumlarinda bazi Cerkezlerin Turklere olan nefretlerini oku.Kendi dillerinde egitim vs safsatalarini da oku(tabii ki he rCerkez bu tip boluculukte bulunmuyor)
Ama Turk olanlar,boyle bir talepte bulunmaz.
Ulkuculeri de seviyorum,ancak su an bozulmus hallerini de yermeyi kendimde hak goruyorum.Ulkuculer su anda soz hakkina sahiplerse,bunu herkese mavi boncuk dagitma gorevini yerinde yaptiklari icindir.3 gun once Nevruz'da slogan atan Ibo'ya dayilik taslayip,ertesi gun kolkola resim cektirmek gibi.
Yoksa eski ulkuculer zaten Turkculer tarafindan saygiyla anilir.Ornegin Abdullah Catli.
deli_kurt_66.
11-22-2005, 06:38 PM
Birde iboyu kolumuza takma konusunuda cikarma biz bunu yapmayiz egerki ibo suan ben kurdum diyemiyorsa Bunu Ulkuculerden korktugu icindir demekki bukadar iyi takip ediyosun sen iboyu vuranlari ve ibonun dukkanlarini kursunlayanlarida biliyosundur bunlarin hepsini ulkuculer yapmistir peki biz bunu yapiyoruz peki Turkculer nicin sessiz kaliyo Turkculerde tepkisini gostersinde bizde gurur duyalim.Nicin Basbug alparsalan saygiyla anilmiyo sonucta Abdullah catliyda yetisstirende Basbug degilmiydi derin devlet ile asala cetesini Basbugun yetistitdirdigi catli cokertmedimi ve Ulkuculer kimseye mavi boncuk dagitmaktada degildir halen derin devlette BASBUGUN adamlari gorev almaktadirda sayginligimiz oradan geliyor vede biz istedigimiz zaman Hala Turkiyeyi ve Dunyayi sallayacak guce sahibiz senin ulkucu dedigin ilk okul ve orta okul cocuklari olsa gerek onlar halen piskin konumda degiller onlarda yola cikarak yorum yapma hem herkes Turkcu olabilir ama Ulkucu olmak o kadar kolay degildir bir ulkucuyum diyenin sozune inanma ulkuculuk dilde degil gonulde olur onun icin simdikininde tamamini karalama istisnalar olabilir ama sunuda soylemeliyim Bahceliyi desteklemiyorum o davaya zarar vermistir Basbugun davasina inanan ve ulkuculerin hareketini destekleyen bir lider lazim bize.
Turcos
11-22-2005, 07:34 PM
[/i]
Ne demek "saf kan turk"? Bugunki Turkiyede "saf kan" turk bir adam yok. "Saf kan turkler" varsa, sadece Altayda olabilir.
benim dedigim gibi... ;)
deli_kurt_66.
11-22-2005, 07:38 PM
ne demek saf kan Turk yoktur eger siz buna inaniyor iseniz sizde Turk degilsiniz eger safkan Turk degilseniz!!! nesiniz???
Turcos
11-22-2005, 07:42 PM
Yahu okumadan etmeden,alakasiz yorumlar yapmak icin ozel ders mi aliyorsunuz anlamiyorum. :D :D
Sanirim senin yorumuna degil, baslik altinda daha once gelmis olan yorumlara yapti bu yorumu. "Quick Reply" yerine senin iletinin altinda bulunan "Reply" tusunu kullaninca, senin yorumuna karsi bunlari yazmis oldu, diye tahmin ediyorum. Yoksa Turcos da "fikir mikseri" degildir herhalde, degil mi ? ;) ( bu "mikser" sozunu oguz abinin sponsorlugunda izlediniz. Guzide forum dilime bir kelime daha ekledi kendisi : ) ) olay aynen boyle gelisti cidden :D ben de okuyunca direk guldm zaten... karmasa olmus pardon... :)
Memty
11-22-2005, 07:50 PM
ne demek saf kan Turk yoktur eger siz buna inaniyor iseniz sizde Turk degilsiniz eger safkan Turk degilseniz!!! nesiniz???
Dogru soyluyorsun. Ya Turksundur ya degil.
Turcos
11-22-2005, 07:56 PM
Ne olursa olsun kanımda ister safkan oluyum ister bilmem ne kan bana neee!!!Bunun ne arastırmasına girdim ne de ilgimi cekiyor... Bn Turkum diyorum ve bunu kalbimde hissedebiliyorum,ulkemi milletimi deli gibi seviyorum umrumda degil kanımda bilmem nemde ne oldugu... :)
deli_kurt_66.
11-22-2005, 08:14 PM
Turkluk sadece hissetmekle olmaz Turk gibi yasamak ve Dogrulamiza sahip cikmamizi gerektirir Yani Kanindan Suphe duymamalisin eger sen ben kanimi bilmem ama ben Turkum demekle olmaz yani Atalarina sahip cikman gerekiyo.yoksa Turkum demek kolaydir bu soruma ben saf kan Turkum demen gerekir Kanini Ecdadini bilmeyenden VATANA NE FAYDA GELEBILIR.
Turcos
11-22-2005, 08:22 PM
Turkluk sadece hissetmekle olmaz Turk gibi yasamak ve Dogrulamiza sahip cikmamizi gerektirir Yani Kanindan Suphe duymamalisin eger sen ben kanimi bilmem ama ben Turkum demekle olmaz yani Atalarina sahip cikman gerekiyo.yoksa Turkum demek kolaydir bu soruma ben saf kan Turkum demen gerekir Kanini Ecdadini bilmeyenden VATANA NE FAYDA GELEBILIR.
Turk gibi yasamak derken de ne dedin anlamadım kültür diyorsan bizim her bolgemizdeki kultur gelenek anlayısı cok farklı...
Peki bilenden ne fayda geliyor Atatürk haricinde bizi yonetenler arasından kimden fayda geldi... Atalarıma da sahip çıkarım tarihimide bilirim Turkum,safkanlıkmıs kanmıs umrumda degil... :cool:
Bu kadar boyle seylerle kafanızı allak bullak etmeyin... Ulkemizde dolu millet var zamanında hic kız alıp verme olmamıs mı 10.000 senedir... :D komik
deli_kurt_66.
11-22-2005, 08:43 PM
Benim soyumda yabancidan kiz alip verme olmamis ama seni bilemem Turkun has korkusuz ve dunyayi yonetecek durusu Turke kimse zincir vuramaz Turk ozgurluk sevdalisidir ama kendini yoneten milletinede sadakatlidir bunlara uyuyormusun adet mesela Turk taaa Dunyanin varligindan bu tarafa namusa duskunluguyle taninir bunlari tasiyabiliyomusun hersey kultur demek degildir eger sen hem tarihini hemde atalarini biliyosan yani soyuna ermeni , kurd veya yabanci bir irk karismamis ise saf kan Turksundur bu kadar acik.
Oriyon_farr
11-23-2005, 02:00 AM
Turkluk sadece hissetmekle olmaz ....Yani Kanindan Suphe duymamalisin eger sen ben kanimi bilmem ama ben Turkum demekle olmaz ... bu soruma ben saf kan Turkum demen gerekir ....
:lol: :lol: Sen kanini o kadar sevmissin ki. Kendi kanina asik olmussun.:D
Destankutluhan
11-23-2005, 03:19 AM
Madem baslik boyle ilgi goruyor ki ben bunu uygun gormedigimi yazmistim daha once ama kendi dusuncelerimi yazmak istiyorum yine de;
Bir defa Turk Tarihi cok genis bir cografyada gelistiginden, pek cok halklari ilgilendirdiginden dusuncelerimizi de bu genis cografyanin perspektifine uygun olarak oturtmak durumdayiz.
Bakin Hunlar diyoruz; Hunlarin cikis noktasi neresidir diye sorsaniz karsiniza bir yigin farkli gorusler cikar. Iraktan Kafkaslara, Guney Rusya’ya kadar yayilan bir cikis noktasini ileri surenlerden tutun Sibirya orijinine kadar, ya da Sibiryanin Sabirlerin yerlesmesiyle sibirya oldugunu iddia edenlere kadar goruslerle, araya Sumerler de girer. Bugun Turan dedigimiz bolgeyi bir dusunun. Bu cografya oyle kucucuk bir cografya degildir. Bugunku Turkiyenin neredeyse 30-40 misli bir alandan bahsediyoruz. Bu cografyada yer alan, zaman zaman hukumranlik eden,Turk olmayan Kralliklari, hanedanliklari dusunun. Ya da tarihin surecinde ortadan kalkan medeniyetleri, topluluklari dusunun.
Turklerin varligi yazili olarak ilk kez Gokturkler’de net olarak gecmisse de kaynaklar Gokturklerin onceki atalarini, ortak kavimlerini cok net ve acik bir sekilde ortaya koyar, “ bunlar aslinda aynidir” derler. Yonetim Toreleri geregi yazili belgelerle bilinen Hunlardan baslayarak egemenlik altindaki topraklar kardesler veya ileri gelen elit kurucular arasinda dogal olarak ayristirilir ve her biri ayri bir krallik Bati, Dogu, Kuzey vs… ya da Boy isimleri seklinde idare edilir, yani hep konfederasyon seklinde bir yapi olusturulur.Herkes kendi boyundan sorumludur. Savas durumlarinda ise birlikte hareket edilir. Herbir boy da kendi iclerinde yasam alanlarina, yonetici elitin gucune ve kendi asiretinin konumuna gore ayrisir. Herkesin gidecegi, surusunu otlatacagi, yazlari ve kislari yerlesecegi alanlar hep belirlidir. Dogal olarak her bir boyun ve asiretin arasinda her zaman cikar catismasi bazan da fitne ile kavgalar, cok ciddi savaslar olur. Gokturklerin devlet olarak ortaya cikmadan once buyuk bir katliama ugrayip yine Turk olarak kabul ettigimiz Cince Juanjuan denen Avarlarin emrine dustuklerini, onlar icin calistiklarini, kole muamelesi gorduklerini unutmayalim. Bu hep boyle olmustur. Iktidari elinde tutan herkes otekinin kendi emrinde ve tabietinde olmasini, onun Basbuglugunu kabul etmesini istemistir. Hunlarda da boyle olmustur, Hun doneminden sonraki catisma donemlerinde de boyle olmustur, Gokturklerde de boyle olmustur. Gokturklerin tamamen cokmesi sonucu elbette herkes kendi basinin caresine bakmis, kendi boyunu ve devletini/hanligini korumaya calismis, bu nedenle bazen otekinin dusmaniyla isbirligi bile yapmis, anlasmistir vs vs….
2000 bin oncesi Hunlarla baslayan Batiya dogru goc etme durumu daha sonra Gokturklerle de devam etmistir. Onceki de sonraki de Avrupanin gobegine kadar olan cok genis bir cografyada vurusa vurusa, yerlese yerlese, beylikler, hanliklar kura kura ilerlemislerdir. Bu cografyada yerlesik olan digerleri ya kacmistir ya asimle olup onlarin parcasi olmustur, ya da tam egemenligi kabul edip kendi varligini korumustur. Yasam tarzlarimiz, kulturumuz, insanimis da bu surec icerisinde varolunan cografyaya gore degisikliklere ugramistir. Bazilari tarimci, yerlesik hale gelirken, bazilari gocebe ozelliklerini korumaya devam etmislerdir. degisiklikler insanimizin her alanina sirayet etmistir. Bize uygun gorulenler alinmis, kimisi korunup gelistirilmis, kimisi ise zaman icinde bir yana atilmistir. Batiya dogru ilerledikce degisiklik de o oranda hizlanmis ve cesitlenmistir. Bunlar gayet normal ve tarihi surecte kacinilmaz olarak gelisen olaylardir. Bunlar ne bizim Turklugumuze helal getirebilir ne de Turklugumuz hakkinda bizi supheye dusurebilir.
Sonucta,
Benim dusuncelerim, kendi mantigim bana diyor ki ; Yukaridakilerinin toplami Turk Ulusudur. Bu saatten sonra “kan tahlili” ve “kafa olcumu” yapmak ancak ve ancak ayrismaya neden olur. Cok yanlistir. Genis Turk Ulkusuyle bagdasmaz. Bu sadece ve sadece Turk Ulusunun gucunu bolup etkisizlestirmekten baska bir sey degildir. Bu nedenle de kabul edilemez.
Turkculuk bu genis cograyada kendini Turk goren, Turk kabul eden herkesi kapsar. Eger bir kisi ben Turkum, ozum, soyum Turktur diyorsa, o ulkuyu benimsemisse, safini belirlemisse biz kalkip “ hayir, senin kanin farkli ! “ ya da “senin kanina baska kanlar karismis” gibi laflar edemeyiz. Bunlar olmaz. Adam varligini, elinden geleni, yuregini veya en azindan beynini, ya da daha azindan sevgisini ortaya koyuyor biz hala “ Yok, Turk degilsin “ diyoruz, olur mu boyle!
Ikincisi ise sorun yayasmayacagimiz, hatta ortak hareket edebilecegimiz, karsilikli sevgi ve saygiyi gelistirebilecegimiz halklar vardir; mesela, Cerkezler/Cecenler vd, Macarlar, Mogollar boyle milletlerdir. Hatta Musluman ulkelerin halklari da boyledir. Yonetimleri kotu olabilir ya da dostane davranmayabilir ama halk farklidir. O nedenle sapla samani karsitiramayiz. Bu yuzden konusmalarimiz, goruslerimiz bu amaca hizmet etmelidir. Bizim kendimize dusman yaratma diye bir luksumuz olamaz. Ne kendimizi oldugundan fazla gorup hayallere kapilma, ne de gucumuzun ve nufuzumuzun etkisini kucuk gorme gibi zaaflara dusemeyiz. Turklugumuzle ovunelim, onu layik gordugumuz yere cikaralim, bunun icin bulundugumuz yer ve alanda elimizden geleni yapalim, uyanik ve hazir olalim ama akilli ve mantikli da olalim, cagin geregine gore hareket edelim.
Saglicakla,
asena
11-23-2005, 05:10 AM
Birde iboyu kolumuza takma konusunuda cikarma biz bunu yapmayiz
Yapmaz misiniz?
Ben sizlri "genellemiyorum".Bu bir.Ikincisi sizlerden yapan var!
Yaptigin elestirilere gelince:
-Bir insan korktugu icin "Turkum" dememeli.Kurt ise "Kurdum" diyebilmeli ancak "zafer" sloganlari atmak baska birseydir.
-Turkculer dedigin yine eski ulkuculerin bunyesinde yetismislerdir
-Abdullah Catli'yi Turkes yetistirmis midir,yoksa MIT mi yetistirdi bilemem ancak,ona bakarsan Ataturk'u de Osmanli Padisahlari yetistirmistir.Bazen akli selim insanlar bazi birimleri basamak olarak kullanirlar.
Kolkola meselesi:
asena
11-23-2005, 05:12 AM
:D :D
olay aynen boyle gelisti cidden :D ben de okuyunca direk guldm zaten... karmasa olmus pardon... :)
Ben de bi anda cikistigim icin ozur dilerim.Bazen yazdiklarim istenildigi gibi algilanildigi icin,biktim diyeyim.Hassaslastim.
Ben de guldum simdi.
gencbozkurt
11-23-2005, 07:26 AM
Selamun Aleyküm.
Konu nerdeeeeen nerelere gelmiş?
Türkçülükten bahsedenler, Bu ülkede Türkçülüğü her alana taşımış olan ülkücüleri beğenmez olmuşlar?
Bir de çıkarmışlar eski ülkücüler iyi, yeni ülkücüler kötü. Sizi tutan mı vardı? Ocakların kapısı açık. Gidin de iyi ülkücü olun biz de görelim. Ocak görmemiş kişiler ocaklar hakkında konuşmasın.
Ocağın içindeki bile bazı şeyleri bilmezken dışardan Türkçü kesilenler ockaların politikasını anlayamaz. İbonun canı cehenneme. Ama o ibo bahsettiği ikinci adımı neden atamıyor onu düşünün bakalım.
Ülkücüleri sevmezlermiş. Kimi seversiniz, ABD,AB,Rsuya,Çin daha iyi dostunuz mu var? Onlar size daha mı yakın? Yoksa nazi artıklarını daha mı sempatik buluyorsunuz? Malum fikir meydanlarınızda yazılanlardan bahsediyorum.
Ülkücülerin verdiği mücadeleyi bilmöeden, ya da bilip de görmek istemeden ülkücülere çamur atmayı marifet sayanlar. Sizlere söylüyorum.
Bugün 23 Kasım. Dursun Önkuzununşehadetinin yıldönümü. Nasıl şehit olduğunu bileniniz var mı araızda? Ciğerlerine pompayla hava basılıp binadan atılarak...
Bu şehitlerimizden utanın biraz...
asena
11-23-2005, 08:15 AM
124. posttaki resme bakiyor ve evet,utaniyorum.
Qarshi
11-23-2005, 08:19 AM
124. posttaki resme bakiyor ve evet,utaniyorum.
Resimdeki kişilerden en sağda ve en solda bulunan şahısların elbisesine dikkat ettinizmi ! aynı kumaştan yapılmış,sanki bir üniforma gibi:rolleyes:
asena
11-23-2005, 08:37 AM
Biyik ve saclar da ayni,renkleri dahil.Ikizler gibim sanki
Turcos
11-23-2005, 11:57 AM
Benim soyumda yabancidan kiz alip verme olmamis ama seni bilemem Turkun has korkusuz ve dunyayi yonetecek durusu Turke kimse zincir vuramaz Turk ozgurluk sevdalisidir ama kendini yoneten milletinede sadakatlidir bunlara uyuyormusun adet mesela Turk taaa Dunyanin varligindan bu tarafa namusa duskunluguyle taninir bunlari tasiyabiliyomusun hersey kultur demek degildir eger sen hem tarihini hemde atalarini biliyosan yani soyuna ermeni , kurd veya yabanci bir irk karismamis ise saf kan Turksundur bu kadar acik. tabi canım 1000 sene oncesini hatırlayacak kadar ustunsun...O kadar ustunsen buna yorum yapamam... :rolleyes: Bu arada resimdekiler cok komik hepsi aynı hepsi bir ara bi şeker vardı uzerinde bıyıklı koca burunlu bir adam vardı...Hıh işte ona benziyor,anlamadınız ama neyse :)
Turcos
11-23-2005, 12:04 PM
Ben de bi anda cikistigim icin ozur dilerim.Bazen yazdiklarim istenildigi gibi algilanildigi icin,biktim diyeyim.Hassaslastim.
Ben de guldum simdi. yok canım nolucak unut gitsin... :)
deli_kurt_66.
11-24-2005, 06:19 AM
öncelikle asena bacim o resimdeki sahisilar beni ilgilendirmez benim liderim onlar degil sonucunda onlar her hangi bikac kisi ben ne dedim aramizda cürük elma cikabilir böyle insanlari bende ulkucu olarak kabul etmiyorum zaten.
Turcos Kardes ben soyumu gayet iyi biliyorum 1000 yil öncesi yasamadim ama en azindan soyumu arastirdim o yüzden cok emin konusuyorum.
hadi cümleten Allaha emanet olunuz.
asena
11-24-2005, 06:27 AM
öncelikle asena bacim o resimdeki sahisilar beni ilgilendirmez benim liderim onlar degil sonucunda onlar her hangi bikac kisi ben ne dedim aramizda cürük elma cikabilir böyle insanlari bende ulkucu olarak kabul etmiyorum zaten.
Turcos Kardes ben soyumu gayet iyi biliyorum 1000 yil öncesi yasamadim ama en azindan soyumu arastirdim o yüzden cok emin konusuyorum.
hadi cümleten Allaha emanet olunuz.
Biraderim,zaten dediklerim farkli degil ki benim.Ancak sunu soyleyeyim,curuk elmalar cok fazla elmayi curutur.Dilerim cizgisini korumayi becerenler yanilmazlar.
Ancak yazmistim,Turkes'in bir lafi hic hosuma gitmedi Ermeni Basbakanina sarfettigi.
Ancak nihayetinde Turk Birligini destekleyen turkculerle ugrasmak yerine,curuk elmalari icinizden atmakla ugrassaniz daha iyi olmaz mi?
Ahde Vefa
11-24-2005, 08:00 AM
ınanmazsa onlarin yerine sen mi yanacaksin?
Hak yoldan gitmeyen insanlara hak yolunu gostermek farzdir evet.
deli_kurt_66.
11-24-2005, 08:26 AM
bacim Biz Turkculer ile ugrasmiyoruz ama bikac arkadas davamiza hakaret etti yoksa Turkculerle hemen hemen ayni dusunuyoruz lakin dedigin gibi Curuk elma operasyonu yeni bir lider ile Baslayacaktir.
Bacim Basbugumuzun iyisiyle kotusuyle o bizim basbugumuzdur bu Ulkenin Bugunlere gelmesinde onunda buyuk payi vardir Eger o ve onun gibiler Koministlere karsi koyamasalardi Suan Turkiye bu durumda olmazdi dinimizi yasayamaz olurduk ve ortaligi gavur kulturu hakim olurdu yani namus kavrami ortadan kalkmis olurdu bu yuzden Basbuguma ve Turkiyenin ve Dunya Turklerinin Uzerinde emegi olan insanlara dua ediyorum.
Aybike
11-24-2005, 09:17 AM
Hak yoldan gitmeyen insanlara hak yolunu gostermek farzdir evet.
Bak sen...Hak yolu ne?
Ayrıca hak yolu olduğu iddia edilen o yollar neden çok...
Neden sana indirilen yüce KİTABIN yolu bölünmüş...
Oguzhan54
11-24-2005, 01:09 PM
Tabi ki Turk'uz!
Dunyanin en gorkemli en capli tarih arastirmalarindan biri, Turkler uzerine yapilmisir. Bu akedemik arastirma sonucu bir saheseri ortaya cikmistir. Tam 37 ciltlik bu ansiklopedi serisi hakikatten sahane... Onca tarihciler, toplum bilimciler ve arastirmacilar var iken, elin "falan Turktur, filan Turk degildir" demelerine mi inanalim? Hadi ordan...
Arastirma ve ansiklopedi hakkinda: http://www.yeniturkiye.com/display.asp?c=4001&intr=y
kurshad
11-24-2005, 01:27 PM
Yillar once universite talebesiyken, saf temiz bir ulkucu arkadasim turklugunu vurgulamak icin buyuk buyuk dedelerinin yeniceri oldugunu soylemisti.
Gulmemek icin kendimi zor tutmustum, hayallerini de yikmak istemedim sadece ne mutlu sana diyebilmistim..
Bu arada konuyla alakasiz da gozukse Umid Ozdag'in guzel bir makalesi var altta, ilgilenenlere..
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yazar.asp?id=34&altid=5949
asena
11-24-2005, 01:29 PM
Ulkuc Ocaklarina her isteyenin alinmasi nedeniyle cirkin goruntulerin olusmasi cok normal.Niyetleri cok iyi ancak icraatin fikirle uyusmasi icin bilginin tam olmasi gerekir.
KURDEXA
11-24-2005, 02:02 PM
Ülkücü ocaklarına kurdleride intikal etmişlerdir.
asena
11-24-2005, 02:19 PM
Dogrudur.Iclerinden cok cok azinin da kendini "Turk" hissettigi de dogrudur.Hatta buna inaniyorum ancak cok az bir yuzde oldugu da gercek.
Turcos
11-24-2005, 03:31 PM
konuyla pek ilgisi olmasa da yine de herkes görsün diye buraya koymak istedim.İnternette dolaşırken tesadüfen gördüm.Önemli okusanız iyi olur:rolleyes:
Irak-Yurtdisi Oy Kullanma ve Turkmenler
http://www.kerkuk.dk/TUR/images/iraq_election.gif
24Aralik 2004 tarihinde Danimarka Irak Turkmen Kultur Dernegi Baskani Sadullah Hamit , Kopenhag'da kurulan IOM yetkilileriyle secim ile ilgili IOM kopenhag merkezinde bir toplanti gerceklestirdi.
Toplantida Secim tarih, yontem ve muhtemel gelismelerle ilgili bilgi
alisverisinde bulunuldu.30Ocak 2005 tarihinde gerceklestirilecek secimler icin ocak ayinin ilk haftasi Ulke sinirlari icerisinde yasayan Iraklilar ve derneklerine secim ile ilgili egitici kitapciklar ve IOM 'in tahsis ettigi egitmenler araciligiyla bilgilendirilecekler. Turkmen
dernegi,gorusmede, Turkce dilinin bu egitim programlarinda
kullanilmasinin Turkmenler ve cogulcu demokrasi ve katilim oraninin
yuksek tutulmasi bakimindan gerkeliligini vurgulamistir. Bu nedenle
IOM Turkce kitapciklar bastirilmasi konusunda karar verecektir. Ayrica Turkmen kuruluslarinda veya tahsis edilecek ortamlarda egitim toplantilari tercuman araciligi ile Turkce yapilacaktir. Kesin karar daha ileride bildirilecektir. 230170Ocak 2005 tarihlerinde ise secmen kayitlari yapilacaktir.Kopenhag'da kurulacak merkeze Danimarka'nin diger sehirlerinden gelecek Iraklilarin kayit islemleri yapmalari gerekmektedir. إrhus sehiri ve civarindeki bolgelerden gelecek turkmenler icin إrhus dernegi arac tahsis etmek uzere bir butce olusturmaktadir. Secmenler oy kullanma islemlerini sadece secmen kayitlarini yaptiklari ulkelerde gerceklestirebileceklerdir. Hac ziyareti nedeniyle kayit islemlerinin yapildigi tarihlerde Danimarkada bulunmayan Iraklilar, secmen kayit
islemlerini Suudi Arabistan'da yapabileceklerdir ancak oy kullanma
islemini de sadece bu ulkede gerceklestirebileceklerdir.
29,30,31Ocak 2005 tarihleri arasi bir gun oy kullanma islemi
gerceklestirilecektir.Turkmenler, kendilerine verilecek listelerden Turkmen yonetici ve siyasi kuruluslarina oy vererek, Irak'taki Turkmen varligini guclendireceklerdir.IOM de cesitli gorevlerde calismak uzere 4 kisi icin Turkmen Dernegi tarafindan bir basvuruda bulunuldu. acilacak is alanlarina gore basvuru sahipleri gorusmeye cagirilacaklardir.Secim ile ilgili kararlar Irak Bagimsiz Secim komisyonu tarafindan,siyasi ve idari merkezlerden bagimsiz olarak degistirilmesi ve ilgasi mumkun olmayan kesin kararlardir. Bu nedenledir ki IOM farkli sartlarda bu kararlar ile ilgili dgisiklik yapma yetkisine sahip degildir.Yukarida belirtilen karar ve uygulamalar, Irak disinda secim yapilacak butun ulklerdeki Irakli ve dolayisiyla Turkmenler icin de gecerllidir.Secimlerin Irak ve Turklmenler icin hayirli olmasi dilegiyle...
Arkadaşlar bir de İsrailde yaşıyan Kürtlerin Irak pasaportu olmamasına rağmen oy hakkı varmış.Belki bizimde bu konuda bazı haklarımız olabilir ama ben pek bir şey bulamadım...Önemli bir konu haberiniz olsun...
Redd-i İlhak
11-24-2005, 04:37 PM
Yillar once universite talebesiyken, saf temiz bir ulkucu arkadasim turklugunu vurgulamak icin buyuk buyuk dedelerinin yeniceri oldugunu soylemisti.
Gulmemek icin kendimi zor tutmustum, hayallerini de yikmak istemedim sadece ne mutlu sana diyebilmistim..
Vallaha ben olsam kopmuştum iyi sen kendini tutmuşsun :D
Turcos
11-24-2005, 09:53 PM
:D :D komik arkadaşmış...
Bilge_Kagan
11-25-2005, 10:58 AM
Ben komikten ziyade vahim olarak degerlendirdim...
Turcos
11-25-2005, 09:23 PM
işte vahim olduğu için komik...bu arada son zamanlar da ülkü ocaklarına önüne geleni alıyorlar bunun sonu ne olur bilmem...
Karpuz
11-26-2005, 03:12 PM
İlginç bi konu.Türkler birleşirse yönetir harbiden bütün dünyayı.Ama bunu azeriler ve bizden başka kimse istemiyor.Avrupa Birliği de bizi istemiyor,Araplarıda biz... NETCEZZZ BİZ?
Turcos
11-27-2005, 12:12 AM
Birazda gülelim yeter be bu kadar tartışma :) Hepsini okuyun dikkat ettim ben de çoğunu yapıyorum :)
>>TÜRK OLMANIN 76 ALTIN KURALI ----UYMAYAN TÜRK DEĞİLDİR :)
:D:D:D
>>1...Kagit mendili kumas mendil gibi günlerce burusuk sekilde cebinde tasir.
>>2...Rüzgarli havalarda küller uçmasin diye küllüge su koyar.
>>3...Serçe parmagini kulagina sokup iyice sallayarak karistirir.
>>4...Ancak bir Türk gazete bulmacasini hep baskalarina sora sora çözebilme becerisini gösterip , kendisi çözdü diye sevindirik olabilir.
>>5 ...Sakal trasi olduktan sonra kanayan yerlerine küçük kagitlar yapistirir..
>>6...Evdeki yaslilar da kullanabilsin diye tv kumandasi , telefon gibi aletlerin üzerindeki tuslarin Türkçesini tercüme edip yapistirir. (on-aç ; off-kapa ; redial-tekrar ara ; volume-ses vb...)
>>7...Çayi sogumasin diye çay tabaginin içine sicak su koyarak sogumasini önler.
>>8...Soba borusu aktiginda yogurt kaplarini telle soba borusuna baglar.
>>9...Nezle olunca tuvalet kagidini uzun bir serit yaparak kullanir.
>>10..Dis firçasiyla disini firçalamayip da saçini boyamak için kullanan birini görürseniz , o saçini seven bakimli bir Türk'tür.
>>11..Konusma yetenegi olan hayvanlara ilk olarak küfür etmesini ögretir.
>>12..Sahilde mayosunu kabinde giymek yerine arkadaslarina havlu tutturarak giymeye çalisip bir de arkadaslarina "bakmayin lan" diye çikisir.
>>13..Denize girip güneslendikten sonra asiri derecede yanan sirtina yogurt sürerek iyilestirebilir.
>>14..Dolmusta veya otobüste bozuk paralari avucunda toplayip sikir sikir çevirip ses çikartir.
>>15..Herhangi bir yere hesap öderken arkasina dönüp gizli gizli para sayar.
>>16..Denizde "suyun altinda nefessiz ne kadar kalabiliyorum."diye deneme yapip bogulma tehlikesi geçirir.
>>17..Beton döktükten sonra bir sanat eserini bitirmiscesine beton kurumadan tarih ve imza eder.
>>18..Çorabinin kirlenip kirlenmedigini burnuna götürerek kisa süreli koklayarak anlayan kisi temizligine düskün bir Türk'tür.
>>19..Simit yedikten sonra , masaya dökülen susamlari parmaginin ucunu islatarak toplayip yutar.
>>20..Daha birinci telefon zili çaldiginda telefonun basina dikilen ama açmak için ikinci kez çalmasini bekler.
>> 21..Yeni yapilmis bir binanin yeni takilmis camina beyaz boyarla S harfi yazar.
>>22..Bir dükkana girip , onun bunun fiyatini sorduktan sonra "abi araba bes dakka dursun ,ben hemen gelicem " deyip ,2 saat sonra gelir.
23..Okul yilliginda kendisi hakkinda ; okulu kiriyordu,kopya uzmaniydi gibi yazilari arkadaslarina gösterip bununla övünür.
>>24..Gazete bayiinin önünde durup da asili olan gazteleri ayak üstü okur.
>>25..Cebinden çikardigi paralarin içinde en eskisini özenle arayip bulduktan sonra para üstü verir.
>>26..Günlük gazeteyi alip evinin bir kösesinde biriktirir ve kus kafesinin altina sermek için , kisin sobayi tutusturmak için , bardak çanak sarmak için kullanir.
>>27..Trafikte ambulansin pesinen takilarak sikisikliktan kurtulup ,uyaniklik yaptigini zanneder.
>>28..Kagit paralarin üzerine not alir ve parayi harcadigi için notu kaybeder ve ya elden ele dolasacagini bildiginden komik yazilar yazar. ( Paranin ön yüzüne tehlike aninda arkayi çeviriniz yazip aninda çevirince de simdi degil salak tehlike aninda yazanlardan bahsediyoruz )
>>29..Gece asiri nem ve sicak olmasina ragmen , üzerine örtmese de yanina yorgan alip yatar.
>>30..Çocugu yanlislikla elini kestigi veya düstügü için agladiginda elini kesti veya düstü diye çocugunu döver.
>>31..Taksi tuttugunda taksicinin yanina oturur .Eger üç dört kisi taksi tutuyorsa , taksi parasini veren kisi ön koltuga oturur.
>>32..Kredi kartinin islevsel kismi zarar görmesin diye selobant yapistirir
>>33...Denize yüzmeye gidip de yüzdügü yere afedersiniz iseyen birini göremeseniz bile ve sonra da piskin piskin " suyu isitiyorum oglum fena mi? " veya "kocaman deniz ne olacak ki " der.
>>34..Kaldirimda yürümeyip de cade oratsinda yürür ve yanindan hizla geçen arabaya da " Çarpsaydin bari ! " diye tepki gösterir. Ne kadar dogru düzgün kaldırımlarımız olmasa da...
>>35..Bir turiste ares tarif ederken bagira bagira Türkçe konusur.
>>36..Bes genci yazin ögle sicaginda , beyaz renkli Sahin marka bir otomobilin içinde , atletli olarak sokaklari turladiklarini görürseniz bilin ki onlar Türk'tür.
>>37..Alisveris merkezlerindeki güvenlik kameralarinda saç tarar.
>>38..Birini çagirmak için kapi zilini çalmak yerine evin camina tas atarak amacina ulasmaya çalisir.
>>39..Kürdanla disini karistirip önce çikarip bakar , sonra tekrar agzina koyar.
>>40..Ütü fisi , teyp fisi veya televiyon fisi kablosunun bakir teli disari çikmis ise çocuklari elektrik çarpmasin diye bakir teli selobantla yapistirir.
>>41..Yemegini yedikten sonra tatli yiyecekse , bulasik çikarmamak için çatalini veya kasigini iyice yaladiktan sonra tatlisini yer.
>>42..Ailece televizyon izlenen bir evde kumanda babanin elindeyse ve o ne izlerse digerleri de onu izlemek zorunda kalir.
>>43..Ceket giyecekse gözükmez diye gömlegini ütülemez , kazaginin altina giyecekse sadece gömlegin yakasini ütüler.
>>44..Çantasinin içinde yeni tanistigi birisine bile çekinmeden göstermek üzere en güzel fotograflarini ve aile albümünü tasiyan birisini görürseniz hemen boynuna sarilmayin yoksa çantayi kafaniza yiyebilirsiniz , çünkü o kisi bir Türk kizidir.
>>45..Bir türk esnafi , müsterisinden aldigi parayi önce iki ucundan tutup iki defa gerginlestirir daha sonra da günese dogru tutup bakarak sahte olup olmadigini anlar.
>>46..Fayton , at arabasi ve el tazgahina bisiklet kornasi takma fikrinin patenti yüzde yüz bir Türk'e aittir.
>>47...Evin bir odasinin ampülü patladigi zaman yenisini almayip da fazla kullanmadigi bir odanin ampülünü onun yerine takar.
>>48..Evinde bulunan saksilarin dibini kültablas