View Full Version : Fethullah Gülen (Tüm başlıklar)
Merhaba arkadaslar
ben olmiyali cok yeni arkadaslar gelmis(hos geldiniz)...
Arkadaslar Fethullah Gulenin kimsenin savunmasina ihtiyaci yoktur...
Ben hicbir ozbekistanlinin F.G.ye kotu laf ettigini gormedim, o insan ozbeklerin gonlunde taht kurdu, herkes laf salatasi yaparken, adam orta asyada is yapti, onu sevenlerin de hic bir cemaata laf ettiklerini de gormedim, her kes bir biriyle ugrasirken, onu sevenler hic bir seye aldirmadan is yapiyorlar, Orta asyada onun sevenleri coktur, ONA LAF ATANLAR(GURUP OLSUN, SAHIS OLSUN) KENDINI BITIRMEYE MAHKUMDUR. Ona olur olmaz iftirada bulunursaniz, bu turkistan forumunda yalniz kalmaya mahkumsunuz.
Ortada dev gibi ozbek halkina yapilan yatirim var, bide yaninda bazilarinin laf salatasi var, milletin hangisine sahip cikacagini tahmin etmek zor olmasa gerek.
hic mubalaga etmiyorum: 26 milyonluk ozbek halkinin herhangi birisine sorarsaniz, ya bu turk okulundaki ogretmenler ne efendi insanlardir diyecekler, o okullara oyle bir yaris varki aklin durur, o okullari kazanmak universiteleri kazanmaktan daha zordur...
Bide bazi iftiralar, o kadar sacma ki, sadece gulmek duser...
neyse, lafim kimseye degil, ama biraz adaletli olun...
hakkinizi hlal edin...
asena
11-23-2005, 04:15 AM
FG'nin Orta Asya'daki icraaatlerine laf atacak akli selim insan dusunemiyorum.
Turkiye'de dogup buyup,bir sekilde FG cemaatiyle iliskili olanlarin elestirileri farkli yondedir.Sizlere farkli bir tarz uygulamis olabilir,ancak Turkiye'de durum farkli.
gencbozkurt
11-23-2005, 06:08 AM
Selamun Aleyküm.
Başlık yanlış olmuş. Asıl F.G in " SAVUNULACAK TARAFI YOK."
Özbekistanda ve diğer Türk Cumhuriyetlerinde açtıkları liselerde hangi diller öğretim yapılıyor? Ana öğretim dili nedir? Bunu söyleyin.
Bir Türkün bir Türk devletinde açtığı okulun ana öğretim dili neden İNGİLİZCEdir???
O Okullarda kaç tane CIA ajanı görev yapıyor?
Dinler arası diyalogla Allahın kendinize dost edinmeyin dediği yahudi ve hristiyanlarla neden dostluk kuruluyor? Bu diyalogun sonucunda msiyonerlik faaliyetleri artmadı mı?
Daha çok var ama şimdilik bu kadar...
asena
11-23-2005, 07:13 AM
Gencbozkurt
Turkiye Turkleri olarak FGye karsi dusuncelerimiz var,ancak belki suresi yetmedigi icin,FGnin yurtdisi faaliyetleri ne niyetleri,Turkiye'dekiyle alakasi yok.Bu nedenle de OA da fazlasiyla sevilir.
OAdaki faaliyetlerinden fazla haberdar olmamiz da imkansiz.
itashi
11-23-2005, 07:21 PM
1- Öğretim dili, o ülke mevzuatında belirtile dildir.
2- Liselerde ilk başlarda bazı dersler İngilizce anlatılabilir. Bunun nedeni hocanın yerel dili bilmemesi; öğrencinin ise Türkçe bilmemesidir.
3- O okulların mezunları çok iyi Türkçe bilir; Türkiye tarihini iyi tanırlar.
4- Kaç CIA ajanı vardır? Bunu soruyorsan kanıtlaman gerekir; kanımca hiç yoktur.
5- O okulları görmeden yorum yapmak, aptallıktır. Sağdan soldan yine okulları görmeyen insanlardan duyduklarınızla kalkıp da burada şov yapmak, daha büyük aptallıktır.
4twelve
11-23-2005, 09:45 PM
Selamun Aleyküm.
Başlık yanlış olmuş. Asıl F.G in " SAVUNULACAK TARAFI YOK."
Özbekistanda ve diğer Türk Cumhuriyetlerinde açtıkları liselerde hangi diller öğretim yapılıyor? Ana öğretim dili nedir? Bunu söyleyin.
Bir Türkün bir Türk devletinde açtığı okulun ana öğretim dili neden İNGİLİZCEdir???
O Okullarda kaç tane CIA ajanı görev yapıyor?
Dinler arası diyalogla Allahın kendinize dost edinmeyin dediği yahudi ve hristiyanlarla neden dostluk kuruluyor? Bu diyalogun sonucunda msiyonerlik faaliyetleri artmadı mı?
Daha çok var ama şimdilik bu kadar...
Allahin selamiyla baslayip iftirayla devam etmek yakismamis arkadasim..Musluman arastirmali,musluman koru korune bir seylere inanmamali,ve hatta sacma sapan bir argumanla gelmemeli..Eeee o zaman Turkiyede OSYS de neden ilk 100 Boulmde egitim dili Ingilizce?????Neden Ozel Tuzel en iyi okullarda liselerde egitim dili Ingilizce..Sakin korkma korkuya kapilma Orta Asyali senin kendi tarihini bildiginden daha fazla tarihlerini biliyor,senden daha fazla milli benliklerine sariliyor senden daha fazla kultiurunu koruyor,Orta ASYA insani oylesine misafirperver ki sizlere bile Forumunda yer veriyor....
Turkce ogretip ogretilmedigi konusunda ise 1.inci 2 nci 3 uncu Turk Dili yarismalarini seyret genc kardesim.yanlis konustugunu kabul edeceksin.....
Dostluk ne demek?????Ancak teblig yapiliyor teblig....
borcugin
11-24-2005, 11:49 AM
Allahin selamiyla baslayip iftirayla devam etmek yakismamis arkadasim..Musluman arastirmali,musluman koru korune bir seylere inanmamali,ve hatta sacma sapan bir argumanla gelmemeli..Eeee o zaman Turkiyede OSYS de neden ilk 100 Boulmde egitim dili Ingilizce?????Neden Ozel Tuzel en iyi okullarda liselerde egitim dili Ingilizce..Sakin korkma korkuya kapilma Orta Asyali senin kendi tarihini bildiginden daha fazla tarihlerini biliyor,senden daha fazla milli benliklerine sariliyor senden daha fazla kultiurunu koruyor,Orta ASYA insani oylesine misafirperver ki sizlere bile Forumunda yer veriyor....
Turkce ogretip ogretilmedigi konusunda ise 1.inci 2 nci 3 uncu Turk Dili yarismalarini seyret genc kardesim.yanlis konustugunu kabul edeceksin.....
Dostluk ne demek?????Ancak teblig yapiliyor teblig....
S.A.
Bugun bir oylama yapilsa Türk Ulusunun çogu CIA ajani olduğunu soyler. Tarihinde din tuccarligindan gecim saglayan cok Seyhulislam, Padisah, Halife gördü bu Anadolu Turkleri. Siz daha gormediniz, gorurseniz anlarsiniz. Bazi gucler ve onun kuklalari tarafindan ulkemizde bazi okullarda Egitim Dilinin Ingilizce olmasi, o ulkenin insanlarinin bunu onadigi, gobek attigi anlamina gelmez. Asil bilgisiz olan sizsiniz. Turkce Yasasi umarım cikacak, bir cok mahkeme olayi var.
Biz burada OA'lıları goremedik, ya bizler aptaliz, ya da sizler cok zekisiniz. Burada kendini OA'lı sananlarin cogu yanli, Nurcu, Rusçu, Ummetci, Iranci. Forum.uz hakkinda diger forumlarda yazilanlara bir bakin ve utanin. Ya artik cocuklar bile alay ediyor sizlerle. Bizler aklimizi bosaltmadik. Sizin Irkci dediginiz, Kafir dediginiz, Kemalist dediginiz, Kiskirtici dediginiz, Capulcu dediginiz, Dort ayakli dediginiz, bir cok site forumlarinda o kadar cooookkkkk OA'li taniyoruz ki biz, ya siz OA degilsiniz ya da onlar. Ortada absurd bir durum var, bu arastirilip cozulecek meraklanmayin. Oyle ya en iyi musluman sizsiniz, muslumanliginizdan baska hic bir kimliginiz yok, iciniz bos, Turkiye'den katilanlarin hepsi capulcu, irkci, kiskirtici, pısssıııııkkkk. Migirdic kendin doldur kendin ic. Siz beyin yikayamazsiniz.
Ne demek daha cok, daha iyi... Burada hem OA Turklerini temsil etmiyorsunuz hem de onlarin adina Turkiye Turkleri ile yarismaya, ayriliklara, kiskirtmalara yelteniyorsunuz. Boyle emir aldiniz herhalde. Lideriniz USA'da, CIA korumasinda ve milli benliginize cok baglandiniz ha. Guldurmeyin be kardes...Ya tarihte USA ya da diger somurgeciler kimleri kullandilar, kimleri. Sonra da kaldirip attilar onlari. Tabi, Mustafa Kemal gibi bir Bozkurt cikip, arkasina butun Turk Ulusunu aldiginda, Ingiliz Muhipler Cemiyetinin gudumundeki, Halife, onlar hakkinda fetva cikarmisti. Onlar vatan haini ve kafir diye. Bir insanin vatanini savunmasi mi kafirlik? Boyle mi diyor Allah Kur'an-ı Kerim'de. Biz bu filmleri gorduk, simdi siz FG2005 versiyonunu bize ovup durmayin. Anadoludaki hic bir kisi, Mustafa Kemal'e, onun ilke ve devrimlerine dil uzatmaz, deneyin isterseniz. Bulmussunuz burada uc bes Ummetci Anadolu Turku, size hayirli isler.
Bir de, ne demek burada size yer veriyoruz. Yani diger forumlarda yer alamiyor musunuz siz, yani bu forum herkese acik değil mi? Vermeyin ya... Cok hatirimiz kalirdi. Yani size yalvarmiyoruz biz. Bu forumda kim kullanici, kim yonetici belli degil. Karisik abi, cooookkkk karisik burasi. Bana bakin bizim gibileri banlarsaniz kimi kandiracaksiniz. Nasil olsa hep birliksiniz. Sizi dinleyip deneyim kazanalim. İstiyorsaniz banlayin kardesim. Nasil olsa buraya katilan, hic bir OA'liya kufur etmedigi halde, yahu kardes sahi bize niye kufur ediliyor diyen bir cok kisiyi banliyorsunuz. Bunu izliyoruz ve goruyoruz. Tarih affetmez :). Siz hangi Turkiye forumuna uye oldunuz da atildiniz. Yurek ister buralara uye olmaya. Buradaki gibi oralarda TC devletine, Turk Ulusuna kufur edilmez, belki o yuzdendir sizin buralara uye olmayisiniz. Uluscu bir Gagauz Turku ile burada konustugunuz gibi konusamadiginiz icin degil mi? Artik anlamalisiniz Din Birligi ile Devlet kurulamayacagini, Ulus Birligi ile Devletlerin kurulabilecegini.
Allah'ım sana sukurler olsun ki, Ingiliz Muhipleri Cemiyeti, USA ve CIA gudumundeki Din Tuccarlarinin agina dusurmedin bizleri.
Allah'ım sana sukurler olsun ki, kiskanilan, laf atilan bir Turkiye Cumhuriyeti Devletinin yurttasi yaptin bizi.
Allah'ım sana sukurler olsun ki, hic bir zaman esaret altinda yasatmadin irkimi.
Allah'ım sana sukurler olsun ki, Kemal Pasa gibi bir Bozkurt ile tanistirdin bizi.
Not: Sevgili forum yoneticileri, iletilerimi silebilirsiniz. Ama ne olur alcak, kopek, capulcu diye hakaret edip kufur etmeyin, kul hakkimiz kalmasin uzerinizde.
Selametle.
Aybike
11-24-2005, 12:08 PM
5-6 sene evvel emekli bir CIA ajanının kitabını okumuştum..Anılarında yazıyordu.En çok ajanın türkiyede koşullanmış olduğunu yazıyordu...
FG okullarına gelince evetioradan mezun olanlar çok iyi türkce konuşuyorlar.
Yabancılar..Türkler ise Allaha emanet...Diyecemde dilim varmıyor neyseeee....:lol:
Eğer gerçektem ard niyet yok ve Allah rızası için yapılan bir iş varsa ortada Allah onun yaptıklarını kabul etsin ...
itashi
11-24-2005, 05:51 PM
Allah'ım şükürler olsun ki borcugin gibiler azınlıkta kaldı... yap bir oylama bakalım, çoğunluk ne diyecek? Ne sen çoğunluksun ne de Anadolu halkı senin görüşlerinin peşinden koşuyor borcu... Anadolu? Sen Anadolu ne demek bilir misin? Hiç Anadolu'yu gezip gördün mü? Kitaplardan okuduğun destanlardan; İstanbul varoşlarından ibaret değil Anadolu...
deli_kurt_66.
11-24-2005, 06:53 PM
Borcugin
Gardasim bende Bir ic ANADOLU Turku olarak yani YOZGAT´liyim fikirlerine sonuna kadar destek veriyorum Ulu Onder ATATURKE Turkiyede kimse tek cumle laf edemez ATA´ya Kufur veya hakaret edenin Anadoludaki cavabi o kisinin canini almak olur.Sadece Bozkurt Ataturk icin degil Hic bir atamiza tek cumle laf ettirmeyiz kimsede edemez zaten.
Ayrica
lardayn
kardes Allah'ım şükürler olsun ki borcugin gibiler azınlıkta kaldı... demissin malesefki azinlikta degil ANADOLU Turkleri tamami Borcugin gibi dusunuyor ve bende sana diyorumki sende ic Anadoluyu benim kadar bilemezsin
Anadoluda gezmedigim il kalmadi bende onlarin icinde yetisdigim icin benim dusuncelerimde ayni.
F.G isine gelince kendisini Turkiye Turkleri ABD ajani olarak tanir ve kimse Turkiyede o sahisi sevmez tabiki kendine inandirdiklari beyni yikanmislar disinda.
Ben bu adamin ASYA ve dunyadaki Politikasina bakiyorumda cok degisken bir adam mesela bir afrika ulkesinde Ana Dili Turkce olarak ogretiyolar Bizim Ozerk Turk devletlerinde ise Ingilizce ana egitim verdiriyor yani simdi Ozbek gardaslarimizin hepsi ingilizce biliyormuda ingilizce egitim veriliyor anlamis degilim.AMA simdi siz Bu F.G i koruyacaksiniz ama bir zaman gelecekki sizde bizim gibi dusuneceksiniz ama o zaman cok gec olabilir sizinde Camii nizin yaninda Yahudi ibadet hanesi ve masonlarin araniza sizdiginda sizde bizi cok iyi anlayacaksiniz.
selametle
Allah yar ve yardimciniz olsun.
Fikirlerimizi ortaya koyarken hakaret muessesine basvurmayalım...
asena
11-24-2005, 07:06 PM
lardayn,cogunlugun "FGyi destekleyeceginden" cok da emin degilim.
Bir kere ekonomik olarak ne sekilde destek aldigi belli degil."Uzumu ye,bagini sorma" da deme,sorariz.
Bazi hareketlerini icerledik,gonul verenleri cok kizdi(el sIkma/sIkmama meselesi)
Bak annemlerin komsusuna gelen temizlikci bir hanim var,namusuyla efendiligi ile herkese ornek olsun.Oglu basarili ama bir yere kadar.Dersaneye gidecek,paralari yok.
Kadincagiz,evlerdeki halilari daha hizli yikamak icin (tam ticari zeka),ihlastan hali yikama makinesi aliyor,ama 3 ay sonra taksitlerini odeyemeyecek duruma geliyor.Gidiyor konusuyorlar.Ilk gun cevap "kesinlikl" odenmesi konusunda.
3-5 komsu soyle mutevazi bir kursa gondermek icin seferber oldular.derken ihlastan bir "beyefendi" evlerine geliyor.
Kocasina "dolgun" bir maasli is bulunuyor.Oglu "pansiyonlu" bir FG dersanesine gonderimek uzere davet ediliuor.
Hanim temizlikci ama etrafindan da haberdar.Gondermiyor oglunu.
Ne tesaduftur ki kocasi 2 hafta sonra isten atiliyor.
Neyse oglu simdilik baska bir dersaneye kayit ettirildi.Allah yardimcisi olsun.Tekstil atolyesi olan baska bir komsu da haftasonu cocuga 8 saatlik bir is ayarladi.
Kisacasi oyle herkes FGyi OAdaki etkinlikleriyle sinirli tanimiyor."Din" etkisi olmasa hickimse yuzune bakmaz.
"Din" etkisi olmasaydi zaten,su an Turkiye'de en degerli egitimi "Nesin" vakfi secilirdi muhtemelen.Ama Aziz Nesin ve su an Vakfi yoneten Ali Nesin ateist ya,kimse hos gozle bakmiyor.Kimse yardimda bulunmuyor.Yardim edenler 2-3 yuz orta halli,vakfin bahcesinde kurban kesen "musluman" aileler.Ne yazik ki onlarin cemaatleri yok.Yakinda da kapanacaklar.
Sayın asena,
Sizin dayınızın oğlu (geçmiş bir mesajınızda okudum) ve bu komşunuzun oğluyla tanışmak istiyorum.
Ayrıca Aybike'nin dayısıyla da tanışmak istiyorum.
Kısacası böyle çok güzel, harika öyküleri olan insanlarla tanışmak istiyorum.
Harikasınız.
lardayn,cogunlugun "FGyi destekleyeceginden" cok da emin degilim.
Bir kere ekonomik olarak ne sekilde destek aldigi belli degil."Uzumu ye,bagini sorma" da deme,sorariz.
Bazi hareketlerini icerledik,gonul verenleri cok kizdi(el sIkma/sIkmama meselesi)
Bak annemlerin komsusuna gelen temizlikci bir hanim var,namusuyla efendiligi ile herkese ornek olsun.Oglu basarili ama bir yere kadar.Dersaneye gidecek,paralari yok.
Kadincagiz,evlerdeki halilari daha hizli yikamak icin (tam ticari zeka),ihlastan hali yikama makinesi aliyor,ama 3 ay sonra taksitlerini odeyemeyecek duruma geliyor.Gidiyor konusuyorlar.Ilk gun cevap "kesinlikl" odenmesi konusunda.
3-5 komsu soyle mutevazi bir kursa gondermek icin seferber oldular.derken ihlastan bir "beyefendi" evlerine geliyor.
Kocasina "dolgun" bir maasli is bulunuyor.Oglu "pansiyonlu" bir FG dersanesine gonderimek uzere davet ediliuor.
Hanim temizlikci ama etrafindan da haberdar.Gondermiyor oglunu.
Ne tesaduftur ki kocasi 2 hafta sonra isten atiliyor.
Neyse oglu simdilik baska bir dersaneye kayit ettirildi.Allah yardimcisi olsun.Tekstil atolyesi olan baska bir komsu da haftasonu cocuga 8 saatlik bir is ayarladi.
Kisacasi oyle herkes FGyi OAdaki etkinlikleriyle sinirli tanimiyor."Din" etkisi olmasa hickimse yuzune bakmaz.
"Din" etkisi olmasaydi zaten,su an Turkiye'de en degerli egitimi "Nesin" vakfi secilirdi muhtemelen.Ama Aziz Nesin ve su an Vakfi yoneten Ali Nesin ateist ya,kimse hos gozle bakmiyor.Kimse yardimda bulunmuyor.Yardim edenler 2-3 yuz orta halli,vakfin bahcesinde kurban kesen "musluman" aileler.Ne yazik ki onlarin cemaatleri yok.Yakinda da kapanacaklar.
Cem şarabını içiyor ben namaz kılıyorum
http://www.hurriyetim.com.tr/images/trs.gifhttp://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,151587,00.jpg Yener SÜSOY
Tekneyle çıktığı dünya turuna mola veren armatör İhsan Kalkavan, kendisinin Nurcu, gezideki ortağı Cem Örter'in ateist olduğunu anlattı.
İhsan Kalkavan denince eskiden ilk akla gelen Beşiktaş Jimnastik Kulübü olurdu. Hani futbol sorumlusu olduğu 3 yılda Kara Kartal’ın 3 şampiyonluğunu gören ünlü armatör. Sonra deniz sörfünü getirdi ülkeye, dalgıç oldu, yüzücü oldu.
Günlerden bir gün Fethullah Gülen’le tanıştı, elini öptü, kısa zamanda onun sağ kolu oldu. O ele avuca sığmaz, nerde akşam orada sabah diyen gece alemlerinin ünlü İhsan Kalkavan’ı başka bir dünyanın adamı olmuştu. Hocaefendi’sinin finans kaynaklarının başında gelen Asya Finans’ı kurdu. Sonra yurtdışında okul açan vakıflar, Işık Sigorta ve İstanbul Memorial Hastanesi... İhsan Kalkavan’ın sahibi olduğu Beşiktaş Grubu’nun 20 tanker gemisi var. Gemilerin toplamı 800 bin ton, bir başka deyişle Türkiye’nin bu alanda 1 numarası. Gemileri dünyanın en ünlü şirketlerinin petrollerini taşıyor. firmalarının petrolünü tüşıyor.
Yusuf oğlu İhsan Kalkavan’la önce Küçük Bebek’te Boğaz’a karşı kurulu evinde konuştuk. Eşi Münire Hanım, kızı Yeşim ve torunu Efe ile tanıştık. Sonra ver elini ortağı olduğu Memorial Hastanesi kulelerinden birinin en üst katındaki 600 metrekarelik çalışma sarayı. Ofis değil sanki bir gemi güvertesi, yerler tik ağacı, duvarlarda lumbozlar, ortada kocaman bir dümen, pusulalar, sekstantlar, dürbünler neler, neler. Ve 3 tane de yemyeşil, güzeller güzeli(!) iguana... Neyse ki, ikisi uyuyordu, Maskot’la idare ettik. Sorular için ayırdığım yerleri de İhsan Kalkavan’a vereyim ki, sevgili editör kardeşim Ayhan Atakol rahat rahat çalışsın.
- İki asra yakındır denizcilikle uğraşan bir ailenin ferdi olarak, denizi gündemde tutmak amacıyla planladım bu geziyi. Türk denizciliğine bir ahd ü vefa borcum var, bunu ödemeliydim. Türk milleti aslında akıncı, göçer, karacı millet; denizle bir türlü barışamadı. İşlerimi oğlum Yavuz’a devrettim, gönül rahatlığıyla yıllardır rüyalarımı süsleyen bu hayalime 14 Temmuz günü saat 18.15’de Ataköy’den yelken açtım. Bunca teknem var ama, bu gezi için Cem’in 23 yaşındaki 10 metrelik teknesini seçtim. Çünkü denize açılmaya herkes heveslidir, fakat partneriniz stresin olduğu bir yerde sizi bırakabilir. Cem’in küçük kızının adını taşıyan Afra’yı okyanusu geçecek standarda getirebilmek için 120 bin dolarlık alet taktırdım.
ATEİSTE ALLAH’I ANLATMAK ÇOK ZOR
- Cem Yunan kökenli bir arkadaş, geçmişin ünlü taverna müzisyeni Kınalı Adalı Buzuki Erol’un oğlu. Eskiden kürkçülükle uğraşırmış, sonra iflas etmiş, 10 senedir teknesinde yaşıyormuş. İlkokul mezunu ama, çok ciddi bir ateist, bu konuda çok kitaplar okumuş. Ben en dalgalı denizde bile namazımı kazaya bırakmadım ama, her akşam masada Cem’e şarabını ben sundum. Bir ateiste kainatın bir sahibi olduğunu anlatmanın kolay olduğunu zannederdim, ama şimdilik öyle görünmüyor. Laf aramızda, Cem açık denizden korkuyor, Yunanistan’la İtalya arasında deniz yerken resmen feryat etti. ‘Boğulacağız, köpek balıklarına yem olacağız’ diye. Ben uzak yol kaptanıyım kardeşim, bu işin en ince hesabını bilirim, kapıları kapatmışız, deniz üstümüzden gelip geçiyor.
ANNEMDE MORG KORKUSU VAR
- Annemde morg korkusu var, ben okyanusu geçerken öleceğine kendisini inandırmış. Sözde benim defin törenine yetişmem için kendisini morga koyacaklarından korkuyor. Babam ve iki kardeşimi trafik kazasında kaybettik, annem onları morgda yatarlarken gördü. O kadar büyük morg fobisi oluşmuş ki, benim denize açılmamdan sonra herkese ‘Sakın İhsan’ı bekleyeceğiz diye beni morgda tutmayın’ demiş.
Okullarımızın fikir babası Turgut Özal
- Dünyadaki en büyük Atatürkçünün Hocaefendi olduğunun her türlü ispatını yaparım, kim varsa çıksın karşıma. Kafkasya’da okullar açılması planı tamamen Turgut Özal’ın stratejisidir, ama aynı zamanda Atatürk’ün de emridir. Nutuk’ta ‘Bir gün Sovyetler Birliği sona erecek, oradaki dini, dili, ırkı, kültürü bir kardeşlerinize sahip çıkacaksınız’ diyor. Bugün Çin’den Alaska’ya. Moskova’dan Afrika’ya kadar dünyanın dört bir yanındaki 700 okulumuzun baş köşesinde Atatürk var.
- Ben Hocaefendi’nin (Fethullah Hoca) çok yakın arkadaşıyım, o grupta çok önde ve çok önemli bir isim olduğum doğru Yener Bey. İzmir’den geldikten sonra yanından hiç ayrılmadım. Bunca zamandır Hocaefendi’nin tavır ve davranışlarında en küçük bir takiyye, yarınlar için en küçük bir hesap görseydim o an terk ederdim.
Kıvrıkoğlu Paşa ağabeyime bunun beyni yıkanmış dedi
- Doğuda PKK olaylarının zirvede olduğu dönemde GATA’da ciddi sıkıntılar vardı, mesela iki asker bir yatakta tedavi edilebiliyordu. Armatörler olarak bizden mali destekte bulunmamız istendi. O zamanlar petrol nakliyesi sırf Hocaefendi’nin yanındayım diye bana verilmiyor, ihale hep Yunanlılarda kalıyor, daha pahalı olmasına rağmen. Beni gören general kafasını çeviriyor, davetlerimize gelmiyordu, sanki tecrit edilmiştim. İşler bittikten sonra 1. Ordu Komutanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu bizi öğle yemeğine davet etti. Ben, Şadan Ağabeyim ve Gündüz Kaptanoğlu’yla birlikte 1. Ordu’nun yolunu tuttuk. Yuvarlak büyük bir masa, davette birkaç tüm ve korgeneral daha var. Kıvrıkoğlu Paşa’ya Hocaefendi konusunu açmaya kararlıydım, kafamı çok iyi hazırlamıştım. 12 Eylül’de Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda sıkıyönetim görevlisi olarak yaptığım yedek subaylığımdan başladım. Kurulu saat gibi konuşurken, yanımdaki tümgeneral, ‘İhsan Bey yemeğini ye, boş ver’ diyordu. Kıvrıkoğlu birden bana kızdı; ‘Şadan bey biz bunu Beşiktaş fanatiği bilirdik, bunun başka şeyle beyni hepten yıkanmış. Buna niye sahip çıkmıyorsunuz?’ dedi. Şadan Ağabeyim, ‘İhsan hayatta hiç yanlış iş yapmaz, o ne yapıyorsa doğrudur’ diyerek beni savundu. Kıvrıkoğlu’nun sözleri içime oturmuştu; ‘Paşam ben hizmette çok iyi bir noktadayım, verdiğim vergi, istihdam ettiğim personel ortada. Siz devlet olarak aleyhte bir şey gösterin, bütün medya huzurunda Türk milletinden özür dileyim’ dedim.
Ben bu adamin ASYA ve dunyadaki Politikasina bakiyorumda cok degisken bir adam mesela bir afrika ulkesinde Ana Dili Turkce olarak ogretiyolar Bizim Ozerk Turk devletlerinde ise Ingilizce ana egitim verdiriyor yani simdi Ozbek gardaslarimizin hepsi ingilizce biliyormuda ingilizce egitim veriliyor anlamis degilim.AMA simdi siz Bu F.G denen adi mahlukati koruyacaksiniz ama bir zaman gelecekki sizde bizim gibi dusuneceksiniz ama o zaman cok gec olabilir sizinde Camii nizin yaninda Yahudi ibadet hanesi ve masonlarin araniza sizdiginda sizde bizi cok iyi anlayacaksiniz.
Forum'daki bu kullanıcının, benim de Orta Asya'nın çöl ile kaplı bir ülkesindeki bir köyden çıkıp okumama ve şu anda Türkiye'de eğitimimi devam ettirmeme ve aynı zamanda fakültedeki Türkçe dersinde çoğu hatta sınıftaki tüm T.C. vatandaşlarından kolejde gördüğüm Türkçe dersler sayesinde daha iyi not (87) almama vesile olduğu gibi insana bir çok yararlı nitelik kazandırabiliyor olan bu hareketin fikirlerini ve de temellerini atan bir insana adi mahlukat demesini nefretle kınıyor; forum yönetiminden böyle çirkin iletişim tarzı olan, hayattan alamadığı tadı/zevki saldırarak gidermeye çalışan, kendi dinamikleriyle gelişme evresinin belli aşamalarına gelememiş insanları foruma girmekten men etmelerini ya da en azından bu saldırı tarzını kınar nitelikte uyarıların verilmesini diliyorum.
Oriyon_farr
11-25-2005, 12:48 AM
S.A.
Bugun bir oylama yapilsa Türk Ulusunun çogu CIA ajani olduğunu soyler. Tarihinde din tuccarligindan gecim saglayan cok Seyhulislam, Padisah, Halife gördü bu Anadolu Turkleri. Siz daha gormediniz, gorurseniz anlarsiniz. Bazi gucler ve onun kuklalari tarafindan ulkemizde bazi okullarda Egitim Dilinin Ingilizce olmasi, o ulkenin insanlarinin bunu onadigi, gobek attigi anlamina gelmez. Asil bilgisiz olan sizsiniz. Turkce Yasasi umarım cikacak, bir cok mahkeme olayi var.
Biz burada OA'lıları goremedik, ya bizler aptaliz, ya da sizler cok zekisiniz. Burada kendini OA'lı sananlarin cogu yanli, Nurcu, Rusçu, Ummetci, Iranci. Forum.uz hakkinda diger forumlarda yazilanlara bir bakin ve utanin. Ya artik cocuklar bile alay ediyor sizlerle. Bizler aklimizi bosaltmadik. Sizin Irkci dediginiz, Kafir dediginiz, Kemalist dediginiz, Kiskirtici dediginiz, Capulcu dediginiz, Dort ayakli dediginiz, bir cok site forumlarinda o kadar cooookkkkk OA'li taniyoruz ki biz, ya siz OA degilsiniz ya da onlar. Ortada absurd bir durum var, bu arastirilip cozulecek meraklanmayin. Oyle ya en iyi musluman sizsiniz, muslumanliginizdan baska hic bir kimliginiz yok, iciniz bos, Turkiye'den katilanlarin hepsi capulcu, irkci, kiskirtici, pısssıııııkkkk. Migirdic kendin doldur kendin ic. Siz beyin yikayamazsiniz.
Ne demek daha cok, daha iyi... Burada hem OA Turklerini temsil etmiyorsunuz hem de onlarin adina Turkiye Turkleri ile yarismaya, ayriliklara, kiskirtmalara yelteniyorsunuz. Boyle emir aldiniz herhalde. Lideriniz USA'da, CIA korumasinda ve milli benliginize cok baglandiniz ha. Guldurmeyin be kardes...Ya tarihte USA ya da diger somurgeciler kimleri kullandilar, kimleri. Sonra da kaldirip attilar onlari. Tabi, Mustafa Kemal gibi bir Bozkurt cikip, arkasina butun Turk Ulusunu aldiginda, Ingiliz Muhipler Cemiyetinin gudumundeki, Halife, onlar hakkinda fetva cikarmisti. Onlar vatan haini ve kafir diye. Bir insanin vatanini savunmasi mi kafirlik? Boyle mi diyor Allah Kur'an-ı Kerim'de. Biz bu filmleri gorduk, simdi siz FG2005 versiyonunu bize ovup durmayin. Anadoludaki hic bir kisi, Mustafa Kemal'e, onun ilke ve devrimlerine dil uzatmaz, deneyin isterseniz. Bulmussunuz burada uc bes Ummetci Anadolu Turku, size hayirli isler.
Bir de, ne demek burada size yer veriyoruz. Yani diger forumlarda yer alamiyor musunuz siz, yani bu forum herkese acik değil mi? Vermeyin ya... Cok hatirimiz kalirdi. Yani size yalvarmiyoruz biz. Bu forumda kim kullanici, kim yonetici belli degil. Karisik abi, cooookkkk karisik burasi. Bana bakin bizim gibileri banlarsaniz kimi kandiracaksiniz. Nasil olsa hep birliksiniz. Sizi dinleyip deneyim kazanalim. İstiyorsaniz banlayin kardesim. Nasil olsa buraya katilan, hic bir OA'liya kufur etmedigi halde, yahu kardes sahi bize niye kufur ediliyor diyen bir cok kisiyi banliyorsunuz. Bunu izliyoruz ve goruyoruz. Tarih affetmez :). Siz hangi Turkiye forumuna uye oldunuz da atildiniz. Yurek ister buralara uye olmaya. Buradaki gibi oralarda TC devletine, Turk Ulusuna kufur edilmez, belki o yuzdendir sizin buralara uye olmayisiniz. Uluscu bir Gagauz Turku ile burada konustugunuz gibi konusamadiginiz icin degil mi? Artik anlamalisiniz Din Birligi ile Devlet kurulamayacagini, Ulus Birligi ile Devletlerin kurulabilecegini.
Allah'ım sana sukurler olsun ki, Ingiliz Muhipleri Cemiyeti, USA ve CIA gudumundeki Din Tuccarlarinin agina dusurmedin bizleri.
Allah'ım sana sukurler olsun ki, kiskanilan, laf atilan bir Turkiye Cumhuriyeti Devletinin yurttasi yaptin bizi.
Allah'ım sana sukurler olsun ki, hic bir zaman esaret altinda yasatmadin irkimi.
Allah'ım sana sukurler olsun ki, Kemal Pasa gibi bir Bozkurt ile tanistirdin bizi.
Not: Sevgili forum yoneticileri, iletilerimi silebilirsiniz. Ama ne olur alcak, kopek, capulcu diye hakaret edip kufur etmeyin, kul hakkimiz kalmasin uzerinizde.
Selametle.
Arkadasim, bu kadar ihsasli olmasanda olur.:)
asena
11-25-2005, 03:21 AM
Sayın asena,
Sizin dayınızın oğlu (geçmiş bir mesajınızda okudum) ve bu komşunuzun oğluyla tanışmak istiyorum.
Ayrıca Aybike'nin dayısıyla da tanışmak istiyorum.
Kısacası böyle çok güzel, harika öyküleri olan insanlarla tanışmak istiyorum.
Harikasınız.
Dayimin oglunu tanistiramam.Ozele giren,ve tehlikeye girdigine inandigim konular.
Iki tarafin da iznini alarak,ihlastan tutun da dersaneye kadar isimleri ve adresleri alabilirim,izin verilirse tabii ki.Bunun icin de ufak da olsa sure gerekebilir.
Baska hikayelerim de var.Hepsinin isimleri var,ancak hepsi aile mensubu insanlar,kimsenin telefonla/kapiya gelerek "ulan sen kim oluyorsun da FG efendi hakkinda boyle konusuyorsun" denilmesine memnuniyet duymasini bekleyemem.
Kisacasi inanmamak sizin elinizde,ancak kisisel bilgileri yayinlamam imkansiz.Madem o kadar meraklisiniz,FG destekcisi olarak yaziniz adinizi adresiniz/telefonlarinizi ulu orta!
Bu anlattiklarim "dogru"dur,Sallamaya meyilli biri olsaydim,FG ile ilgili ortada yazilan cizilen pek cok "teoriye" bastan inanirdim.
CX_ETKO_CX
11-25-2005, 03:53 AM
Merhaba arkadaslar
ben olmiyali cok yeni arkadaslar gelmis(hos geldiniz)...
Arkadaslar Fethullah Gulenin kimsenin savunmasina ihtiyaci yoktur...
Ben hicbir ozbekistanlinin F.G.ye kotu laf ettigini gormedim, o insan ozbeklerin gonlunde taht kurdu, herkes laf salatasi yaparken, adam orta asyada is yapti, onu sevenlerin de hic bir cemaata laf ettiklerini de gormedim, her kes bir biriyle ugrasirken, onu sevenler hic bir seye aldirmadan is yapiyorlar, Orta asyada onun sevenleri coktur, ONA LAF ATANLAR(GURUP OLSUN, SAHIS OLSUN) KENDINI BITIRMEYE MAHKUMDUR. Ona olur olmaz iftirada bulunursaniz, bu turkistan forumunda yalniz kalmaya mahkumsunuz.
Ortada dev gibi ozbek halkina yapilan yatirim var, bide yaninda bazilarinin laf salatasi var, milletin hangisine sahip cikacagini tahmin etmek zor olmasa gerek.
hic mubalaga etmiyorum: 26 milyonluk ozbek halkinin herhangi birisine sorarsaniz, ya bu turk okulundaki ogretmenler ne efendi insanlardir diyecekler, o okullara oyle bir yaris varki aklin durur, o okullari kazanmak universiteleri kazanmaktan daha zordur...
Bide bazi iftiralar, o kadar sacma ki, sadece gulmek duser...
neyse, lafim kimseye degil, ama biraz adaletli olun...
hakkinizi hlal edin...
Ozbekistan ve diger Turk cumhuriyetlerinde ki insanlarin cogu 70 yillik komunizm yuzunden Islamin sartlarini , ibadet etmeyi bilmiyor bu yuzden insanlarin dini olarak kandirilmasi cok kolay. Insanlar din adi kullanildigi icin zararli bir sey olmayacagini dusunuyorlar. fettullah gibi kendilerini kamufle etmek icin Islamiyet maskesi ardina saklaniyorlar. fettullah amerikanin buyuk ortadogu projesi icin cok onemli bir elemanidir. Turkistan'da actiklari okullarin hepsi bu amac icin kurulmustur.
Duzenledi...Fikir mucadelesinde kufur ve hakaret istemiyorum...
4twelve
11-25-2005, 04:26 AM
Dayimin oglunu tanistiramam.Ozele giren,ve tehlikeye girdigine inandigim konular.
Iki tarafin da iznini alarak,ihlastan tutun da dersaneye kadar isimleri ve adresleri alabilirim,izin verilirse tabii ki.Bunun icin de ufak da olsa sure gerekebilir.
Baska hikayelerim de var.Hepsinin isimleri var,ancak hepsi aile mensubu insanlar,kimsenin telefonla/kapiya gelerek "ulan sen kim oluyorsun da FG efendi hakkinda boyle konusuyorsun" denilmesine memnuniyet duymasini bekleyemem.
Kisacasi inanmamak sizin elinizde,ancak kisisel bilgileri yayinlamam imkansiz.Madem o kadar meraklisiniz,FG destekcisi olarak yaziniz adinizi adresiniz/telefonlarinizi ulu orta!
Bu anlattiklarim "dogru"dur,Sallamaya meyilli biri olsaydim,FG ile ilgili ortada yazilan cizilen pek cok "teoriye" bastan inanirdim.
Himmmm bak sen;) .O zaman kanitlayamayacagin seyler hakkinda iftira atma...Ben de sizler hakkinda o kadar bilgi varki hatta PKK ile isbirligi yapiyomusunuz..Isimleri veremem malum can guvenligi...
duzenlendi
CX_ETKO_CX
11-25-2005, 04:41 AM
Himmmm bak sen;) .O zaman kanitlayamayacagin seyler hakkinda iftira atma...Ben de sizler hakkinda o kadar bilgi varki hatta PKK ile isbirligi yapiyomusunuz..Isimleri veremem malum can guvenligi...
Artik komiklik bi yerde kaliyor ,igrenc olmaya basladiniz,ne zaman bitireceksiniz bu asagilik sarlatanligi??????:evil:
pkk ya karsi oldugumuza gore onlarla isbirligi yapmayacagimizi herkes bilir altta kalmamak icin iyice cevaplar gondermeye basladin
duzenlendi
4twelve
11-25-2005, 04:49 AM
pkk ya karsi oldugumuza gore onlarla isbirligi yapmayacagimizi herkes bilir altta kalmamak icin iyice ezikce cevaplar gondermeye basladin asil igrenc olan sensin.
Iste bu yazilardan boyle anlamlar cikaran insanlarin yazacagi yazi sekli....Sizin adam oldugunuz yerde biz igrencligi seref sayariz....Sen burda baskalarini anlatacagina bana semdinliyi anlat koc....
Arkadaşlar;
Yukarıda yazılanlardan rahatsız oldum ve belli düzenlemelere gittim.Bu topicte kişisel tartışma istemiyorum.hakaret ve küfür istemiyorum vedekine hepimizin medeni insan olduğunu addederek hepinizi forumun seviyesini korumaya davet ediyorum...
Bu yazımdan sonra çizgisini değiştirmeyenler niye diye sormasınlar...
selamlarla
asena
11-25-2005, 05:38 AM
duzenlendi
Dogru aslinda haklisin.
Madem isim/cisim veremiyorum,yazmamam gerekirdi.Hani direk basimizdan gectigi icin yazdim ama guven meselesidir.inanmayanlar cikar,sozle olmuyor artik hicbirsey.
simdi 2-3 gun kalsin(yanlis anlasilmasin tepkin diye),sonra o yaziyi silerim.
ilhan
11-25-2005, 06:06 AM
allahım burada neelr oluyor
neden bu insanın yaptıları çok tartışılıyor
demek ki ortada bir şey ler
bu FG nin Orta Asyadaki liselerinde okuyanları herkes seviyor
bu bir cemaat sevgisi değil
bunlaı musluan da hritiyan da yahudi da seviyor
Onlar türk milletini gittikleri her yerde iyi temsil ediyorlar
bunca hizmetin karşılığında neden türkiyedekiler onu sevmiyor
neden bilmedikleri halde yanlış yorumlar yapıyor ?
din imanınızdan utanın
başkası hakkında bu kadar kötüyorum yapmaktan utanmıyormusunuz...
Seckjin Khan
11-25-2005, 06:32 AM
Sen burda baskalarini anlatacagina bana semdinliyi anlat koc....
Buldunuz bi açık saldırın bakalım ama TSK yi hiçbir zaman halkın gözünden düşüremiyeceksiniz,yıldıramıyacaksınız...
Buldunuz bi açık saldırın bakalım ama TSK yi hiçbir zaman halkın gözünden düşüremiyeceksiniz,yıldıramıyacaksınız...
Kimse gidip askerlik yaptığı kurumdan, vatanı korumak için canını dişine takıp tatbikata gittiği yerden, insanları yıldırmaya falan çalışmaz. Yılınmış, bıkılmış bir anlayış vardır zaten ortada. O anlayışın bir ucu da İlhan Selçuk ve Emin Çölaşan kafasında apaçık sergilenmektedir. Bu anlayışın en bıktırıcı tarafı ise insan canına ve haklarına 0 toleransı geçelim, gün geçtikçe logaritmik olarak eksi yönde hızla ilerleyen tarafıdır.
Seckjin Khan
11-25-2005, 06:50 AM
Cenezade F16 geçti diye etmediklerini bırakmadı bld başkanları
Oradaki F-16ların onların canını korumak için geçtiğini anlamayacak kadar bilgisiz ve yanlı bakıyorlar olaylara.
Dogru aslinda haklisin.
Madem isim/cisim veremiyorum,yazmamam gerekirdi.Hani direk basimizdan gectigi icin yazdim ama guven meselesidir.inanmayanlar cikar,sozle olmuyor artik hicbirsey.
simdi 2-3 gun kalsin(yanlis anlasilmasin tepkin diye),sonra o yaziyi silerim.
Sayın asena,
Satranç tahtasında yanlış attığın her adım en basit ve kısa vadede bir piyonuna malolur, uzun vadede ise kazanayım derken mat bile edebilir.
Hayat kocaman bir satranç tahtasıdır. Her ustanın da ustasından öğrendiği bir satranç oynama tarzı vardır. Geçmiş mesajlarınızdan anladığım kadarıyla, sizin bu hayat denen satranç tahtasında oynama tarzınız evvela Musluman olmanız nedeniyle tabii ki Kuran-ı Kerim ve Hz. Muhammed (S.A.V), daha sonrada Hz. Mevlana tarzı. Yani bir Mevlevi olduğunuzu söylüyorsunuz. Size tarzınızda unutmuş olduğunuz "Gel, gel... Ne olursan ol gel..." prensibini hatırlatmayı gerekli buluyorum.
asena
11-25-2005, 07:09 AM
Her olayi belli seylere benzetmek hatadir.Burada yazdiklarim,gecirmis oldugum olaylar.Satranctaki gibi gorunen,fiks adimlar degil.Ancak beni tanimayanlar -ki forumda beni taniyan yok- benim dediklerimi kanun gibi gorup kulliyen kabul etmek zorunda degiller.
Bu anlamda hatali adim attigima inanmiyorum.Ancak insanlarin kafasinda da soru isaretleri birakmamak icin,4twelvein hakli oldugunu kabul ediyorum.
Birinin hakli olmasi,digerinin ille de haksiz olmasi anlamina gelmez.Ben forumda insanlarin gecmis yazdiklarini da kalkip burada karsilastirma mahiyetinde de yazmiyorum.,Bazi seyleri su ustune cikarmak,kaosu yaratmaya getirir.
Mevlevilik meselesi...Mevleviligi 2 cumle ile sinirlandirmaya kalkmak hatasini ortadan kaldirmak,o yazidiginiz felsefenin "kimlere" yonelik oldugunu bilmek icin cok zaman ve arastirmaya ihtiyaciniz olabilir.Mevlana'yi hala din adami olarak gormek hatasina katilanlar,Mesnevi'yi okudukca ilim yolunda kendisinin dinin cok otesinde,ama dini et tirnak gibi birlestirdigini,bunu maddiyatin cok ilersinde bulusturdugunu anlayacaklar.Yazdiklarim siirimsi bir ifade,ki zaten mevleviligi anlamak imkani vardir ancak anlatma imkani sozcuklerin yetersiz kaldigi yerde biter.
Ancak,size tavsiyem-tavsiye demeyeyim,size onerim- bu zamani yaratmaya bakin.
Ancak,size tavsiyem-tavsiye demeyeyim,size onerim- bu zamani yaratmaya bakin.
Zaman zaten yaratılmıştır. İstesem-istemsem de akar durur. Ben yaratılmışı kullanmaya bakacağım...
asena
11-25-2005, 07:16 AM
Kendi zamaninizdan bu ozveriyi bulunacak kismini ayirin demek istedim
Seckjin Khan
11-25-2005, 07:16 AM
Birinin hakli olmasi,digerinin ille de haksiz olmasi anlamina gelmez.Ben forumda insanlarin gecmis yazdiklarini da kalkip burada karsilastirma mahiyetinde de yazmiyorum.,Bazi seyleri su ustune cikarmak,kaosu yaratmaya getirir.
kesinlikle sonuçta burada sohbet ediyoruz vekendi doğrularımızı sizlerle paylaşıyoruz,Biliyorsunuz Doğru ve Gerçek diye birşey yok Bilimde ve Aşkta da olduğu gibi :P
O yüzden kendinizi T.B.M.M de gibi hissetmekten vazgeçin ve birbirimizin yazdıklarından birşeyler kapmaya bakın...
Fethullah Gülen ile ligili açılan diğer konu başlıklarını kilitledim. Çok fazla konu başlığının olması sebebi ile hem konu dağılıyor hemde topic kirliliği yaratılıyordu...
Bu konu ile ilgili tartışmayı bu başlıktan devam ettirelim arkadaşlar...
borcugin
11-25-2005, 07:50 AM
Arkadasim, bu kadar ihsasli olmasanda olur.:)
S.A.
Oriyon_farr kardesim, ihsas (ima, sezgi, ipucu) anlamina geliyor. Anlayamadim ama eger diyorum bir kirginlik yarattiysam uzerinizde beni lutfen bagislayin.
Selametle.
Oriyon_farr
11-25-2005, 08:36 AM
S.A.
Oriyon_farr kardesim, ihsas (ima, sezgi, ipucu) anlamina geliyor. Anlayamadim ama eger diyorum bir kirginlik yarattiysam uzerinizde beni lutfen bagislayin.
Selametle.
Turkcede "ihsasli" sentimentally demektir diye dusunuyordum. Tesekkurler, kardesim, anlattiginiz icin!:) (Turkcem o kadar iyi degil, ne yapiyim...:( ).
borcugin
11-25-2005, 08:40 AM
Allah'ım şükürler olsun ki borcugin gibiler azınlıkta kaldı... yap bir oylama bakalım, çoğunluk ne diyecek? Ne sen çoğunluksun ne de Anadolu halkı senin görüşlerinin peşinden koşuyor borcu... Anadolu? Sen Anadolu ne demek bilir misin? Hiç Anadolu'yu gezip gördün mü? Kitaplardan okuduğun destanlardan; İstanbul varoşlarından ibaret değil Anadolu...
S.A.
Pes yani, pes dogrusu, bu kadari da olmaz...Simdi arkadas diyor ki; ben Anadolu'yu gezip gormemisim, kitaplardan okumusum, destanlardan biliyor musum, Istanbul varoslarinda oturuyormusum. Pes dogrusu, dogru istihbarat yapmamis Seyhinin CIA'si. 2 yil Kanada, 8 yil Sivas, 2 yil Erzincan, 1 yil askerlik Bingol, 6 yil Eskisehir ve sonrasi Ankara... Beni taniyanlar bilir, kimseden korkum yoktur. Dogru istihbarat yapsinlar, ayip oluyor yani...:lol:
Selametle.
CX_ETKO_CX
11-25-2005, 09:54 AM
Iste bu yazilardan boyle anlamlar cikaran insanlarin yazacagi yazi sekli....Sizin adam oldugunuz yerde biz igrencligi seref sayariz....Sen burda baskalarini anlatacagina bana semdinliyi anlat koc....
korkak yahudiler gibi , firsattan istifade sanli Turk ordusuna laf edenlerin, TSK'yi karalamaya calisanlarin dilleri kesilir haberiniz ola !
Arkadaslar,
F.G.e saldiracaginiza kendinizi ve ideallerinizi anlatsaniz bence daha faydali is yapardiniz, en azindan inandiginiz davaya hizmet ederdiniz, birisini karalamakla ozbek kardesleriniz karsisinda hem kendinizi hem inandiginiz davayi kucuk dusurmek, bence o davaya yapilan hizmetten ziyade bir ihanettir...
ne takdir ederim o sizin sevmediginiz insanlari, kimseyi suclamadan, kimseye laf atmadan islerine devam ediyorlar
ps:neytral bir insan bir sizin yaptiklariniza baksa bir onlara baksa, bence hep onlara hak verecektir...
hakkinizi helal edin
ba kubah
11-26-2005, 03:10 AM
Fethullahcıların anlamadığı, anlamak istemediği şudur; İslamı vitrine koyan, İslamı pazarlayanlar gerçek İslam düşmanlarıdır.Ve burada Fethullah'ı savunanlar ya Fethullah'ın ideolojisi hakkında bilgi sahibi değil ya da cumhuriyetin kurulmasından rahatsızlar.
Fethullahçı = Amerikancı
Bunlar iftira, komplo mu? Evet evet çok mukaddes insanların Amerikancı davasında size iyi uykular, koyun dolly de bile bulunmayan beyninizi yatmadan önce 100 fırçayla darbeleyin ve portakalı soyup başucunuza koyun, ama önce sizden cevabını beklediğim üç soru:
- 3713 Sayılı Terorle Mucadele Kanunu'nun 7. maddesinin 1. fıkrasının birinci cumlesine gore, 10 yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılanan Fethullah Gulen, hakkında hazırlanan iddianameye yanıt verebilecek currete sahip mi, eğer sahipse neden Perrineville'ın 08535 olan posta kodunu mahkemeye 03835 olarak verdi, kalp doktoru Dr.Cleaveland tarafından hazırlanan sağlık raporlarının kopyaları hic birinizin eline gecmedi mi, şeyhinizin gebermek uzere olduğuna hemen inanıveriyorsunuz?
- 1995, TSK ve PKK'nın sıcak catışmalarının yoğunlaştığı yıl; Apdullah ocalan Papa'ya mektup yazıyor ve tam metni 23 Kasım 1998 Tarihli Lare Publiga gazetesinde yayınlanmış bu mektuptan alıntı: -'''Aziz Peder, Hristiyanlığa cok yakınım ve sizin şahsınıza ve dininize duyduğum saygı benim savaşımın ve duşuncelerimin merkezindedir '''- '95te gonderilen bu mektuptan sonra Fethullah Gulen'in dinler arası diyalog başlığı altında "din bilgesi" olmak adına yakın temaslarda bulunduğu Kardinal Kaspe, Kuzey Irak, Suriye ve Guneydoğu Anadolu'daki Kurt Hıristiyanların kıcını kollamak amacıyla Suriye'de kilise kurdu, bunun ne ifade ettiğini anlayamadınız mı?
- Teokratik rejimi yaladınız yuttunuz da mı davasına baş koydunuz? Anadolu'da zumre hakimiyetini hedefleyen teokratik rejim icin cikan ilk ic isyan, Lloyd George'un destek ve kışkırtmaları neticesinde olmadı mı? Ucube hareketinizin kokeni hakkinda fikir sahibi misiniz?
Administrator
11-26-2005, 03:24 AM
arkadashlar zaten FG cemmatindan dahah iyi baska turkiyelik olmadigine gore kotuleyerek tum turkiyeni kotu oldugunu reklam ediyorsunuz,neyse busuzun isiniz..znet OA sevilmiyorsunuz gene burada bizim OA halkina gozunu en iyi gorunen cemaat gruplarini kotuluyorsunuz,neyse bu sizin ishin..
borcugin
11-26-2005, 06:16 AM
arkadashlar zaten FG cemmatindan dahah iyi baska turkiyelik olmadigine gore kotuleyerek tum turkiyeni kotu oldugunu reklam ediyorsunuz,neyse busuzun isiniz..znet OA sevilmiyorsunuz gene burada bizim OA halkina gozunu en iyi gorunen cemaat gruplarini kotuluyorsunuz,neyse bu sizin ishin..
S.A.
FG en iyi Turkiyelik, oyle mi? FG disindakiler ise kotu Turkiyelik oyle mi? Eee tabi tum Turkiyelikten yogun ve etkili tepkiyi gorunce ezildiniz ve FG'lilik agir basti tabi. Onun disindaki Turkiyelik'i red ettin. Bassin kardesim, aman iyi bassin...
Tek bir sey soyleyebilirim, milyonlarca FG, Bozkurt Ataturk'un milyonda biri olamaz, Turk Ulusu tarafindan da yuzbinde biri kadar sevilmez. Valla FG konusundaki beyin yikama, kandirma isinde en azindan Turkiye'de basari sansiniz sıfır, koca bir sifir, kendinize kandiracak baska bir Ulus bulun. İsine gelirse, biz almiyoruz, sen al tepe tepe kullan...
Selametle.
Administrator
11-26-2005, 07:35 AM
FG en iyi Turkiyelik, oyle mi? FG disindakiler ise kotu Turkiyelik oyle mi? Eee tabi tum Turkiyelikten yogun ve etkili tepkiyi gorunce ezildiniz ve FG'lilik agir basti tabi. Onun disindaki Turkiyelik'i red ettin. Bassin kardesim, aman iyi bassin...
ya kardesim sen once ozbekistana gel sonra anlayacaksin NIye FG cemmatini insanlari en iyi olarak gorunduklerini :wink:
bizm burda millet zaten FG ve onun cemati hakkinda sifir sey biliyorlar bakiyoralki iyi cok turkler var ve kotu yobaz turkler vare ben godrugum kladariyle iyi yurklerin hemen hmen hepsi cemaata bagli insanlardir.
Aybike
11-26-2005, 09:15 AM
ya kardesim sen once ozbekistana gel sonra anlayacaksin NIye FG cemmatini insanlari en iyi olarak gorunduklerini :wink:
bizm burda millet zaten FG ve onun cemati hakkinda sifir sey biliyorlar bakiyoralki iyi cok turkler var ve kotu yobaz turkler vare ben godrugum kladariyle iyi yurklerin hemen hmen hepsi cemaata bagli insanlardir.
Çok şükür biz hala TÜRKİYE CUMHURİYETİNE bağlıyız..Ve İyi yürekliyiz..Adamına göre tabi..:D
asena
11-26-2005, 10:09 AM
Iyi de Administrator,bir cemaat reklamini yaparken tabii ki en seckinlerini yurtdisina yollar.Bir cesit buyukelci ordaki egitmenler.
Bak Aziz Nesin Vakfinin o kadar parasi olsun,Ozbekistan'da okul acsin,en seckin hocalari gonderir,o zaman ne diyecek Ozbek kardeslerimiz?"Yaw bu ateist insanlar ne kadar iyi insanlarmis megerse.yetim ve oksuzlere ev/aile ortami hazirliyorlar,hem Turkce ogretiyorlar,hem de efendi insanlar"
Boyle mi olacak yani?Kisacasi bu kadar cok mu iyi yureklisiniz ki madalyonun diger yuzune bakmak istemiyorsunuz?
Allah Rasulu (s.a.v) necran Hiristiyanlariyla gorusustukten sonra, onlar ikna olmayinca, oyle bir teklifde bulundu: Gelin burda bir dua edelim, siz ehli kitapsiniz, ellerimizi kaldiralim, kim yalan konusuyorsa ve haksizsa Allah(c.c) onu derbeder etsin, diye dua edelim diyor. Tam dua edeceklerken onlardan biri diyorki Vallahi bu adam yalan soyleyen birisine benzemiyor, Eger evlerinize dondugunuzde altust olmus sehirlerinizi virane olmus evlerinizi gormek istemiyorsaniz, vallahi dua etmeyin diyor, ve orada vaz geciyorlar
bu konudaki son sozum, gelin biz de dua edelim, kim yanlissa Allah(c.c) ona hidayet versin, yok hidayetten nasibi yoksa Allah(c.c) onu derbeder etsin...
Amin amin amin
Ben de katılıyorum. Amin.
bogactibet
11-26-2005, 12:08 PM
yıl 1925 buyuk atatürk,genc Cumhuriyetin yurtaşlarına ve dış ulkelere su tarihi mesajı veriyordu Türkiye Cumhiriyeti şeyhler,dervişler,muritler ve meczuplar memleketi olamaz..
Yıl 2005 Turkiye Cumhuriyeti şeyhler,dervişler,muritler ve meczuplar memeleketi olma yolunda,devrimlerden donüs surecenin sancılarını yasıyor Gectigimiz yuzyılın başında ingiliz isbirlikcisi dervis vahdetin,sait mola durrizade abdullah,isikilipli atıf hoca gibi mürtecelirin tavsiyesi uzerine Cumhuriyet kurulmustu.Bugun kureselestigi iddia olunan dünyada gercek anlamda küreselesen Türkiye vatandaşı mürteciler ,İngiltererinin yanısıra A.B.D.Almanya Libya,Suudi Arabistan gibi ülkelerden yonetilmeye yönlendirmeye devam ediyorlar yalınız bir farkla ki,A.B.D en gelen kimi müritler Türkiyede miletvekili secilip türban kirizi yaratıkdan sonra tekarar anavatanlarına geri donerken, kimi dervislerde miletvekili olmadıkları halde Turk hukumetine dısarıdan bakan olarak girebiliyor ve bu arastırma konusu olan yasadısı hocaefendi sanını kulanmaya yeglenen kimi seyhlerde sanki gizli bir mubadele protokolu varmıs gibi kendi ulkesinden yeni vatan A.B.D ne rahatlıkla hicret edebiliyor.Fettulah hoca nereye kosuyor kurdugu okularla ve ısık evleri ile din ve iyi ahlak degerlerine sahip nesiler yetistirmekden baska amacı yokmu?bu gurubun .Cumhuriyet düşmanlıgı gizli neyetler .iç ve dış güclerin desteginde tehlikeli bir tırmanıs gosterdigi şüpheleri resmi bir raporla dogrulandı.Emniyet İstihbarat tarafından Emniet teşkilatında Fetullahcı yapılanmanın var oldugu tesbit eden bir arastırma raporunun hazırlanması kamu oyunda buyuk yangılar yaratı raporun sonuc bolumu tuyler urepetecek bir hukum iceriyordu.ÖNLEM ALINMAKTA GECİKLİDİGİ TAKDİRDE,tarih sayfalırı arasında kalan babiler isyanında seyh bedrettin ve şeyh saide kadar uzanan din gorunumlu isyanların belkide en ciddi en sinsi en kapsamlı en tehlikelisi olabilecegini isaret etmek yanıltıcı bir tahmin olamaycaktı bugun bu kadar buturn arkadaslara saygılarımı sunarım
Administrator
11-26-2005, 01:08 PM
asena
iste sorun burda FG ve onun cematinda disnde baska hickimse bunu yapmiyorda yaptiklari sadece bunu yapan insana laf atmaktir ve bu cemaat insanlara mensup olmayan oa ya gelen turklerin buyuk kismini nasil insanlar olduklari hakindada hic haberli bile yoktir.
asena
11-26-2005, 04:07 PM
asena
iste sorun burda FG ve onun cematinda disnde baska hickimse bunu yapmiyorda yaptiklari sadece bunu yapan insana laf atmaktir ve bu cemaat insanlara mensup olmayan oa ya gelen turklerin buyuk kismini nasil insanlar olduklari hakindada hic haberli bile yoktir.
Sanirim bu yaptiklarini yapabilmenin en buyuk "teken"inin para oldugunu farketmedin Administrator.
O yapilanlar icin cok fazla maddi destek lazim,cok fazla.Imamlik yapmis biri olarak Fetullah gulen'in o miktari kazanmasi imkansizdir.Imam maasiyla Turkiye'de pek birsey yapilamaz.
Isadamligi yapmadigi soyleniyor.Bagislarla olacak bir miktar degil,dunyanin 90 yerinde okul acmak.
turkiye'de fakir cocuklari bunyesine nasil sokuyor,ne kadar cok cocuga ucretsiz pansiyon/ozel ders imkani veriyor aklin hayalin yetmez anlamaya.Devletin o kadar imkani yok!Dogal olarak ABDye gitmis olmasi da insanlarda ABDden ekonomik destek aldigina isaret ediyor.
Turkiye'deki bazi suclanmalari vs de cabasi.
Yuzlerce isik evi,dersane,pansiyon,yurt...Bagislarla olmaz bu.Ya isadami oldugu,holdingleri oldugu kabul edilsin,ya da ...ya da?
Kisacasi o para kimde olursa olsun,inan bana,o yapilani yapar.
borcugin
11-27-2005, 06:59 AM
S.A.
1 - Bu kadar parayi nerden buldugunu sorgulayan Turk Ulusunun kafasinda acabalar ve soru isaretleri kalmistir.
2 - Dinler arasi diyalog cabalarindan sonra, Ulusal Guvenlik Birimlerinin bir anda belgeli, kanitli suclamalarina hedef olup, hemen, aninda, beklemeksizin ABD'ye kacmasi Turk Ulusunun kafasinda acabalar ve soru isaretleri birakmistir.
3 - Madem sucsuz neden Turkiye'de yargilanip, kendini savunmamis, kendini aklayip bir kahraman olmamis bunun yerine ABD'ye kaciyor, hem suclu bile olsa yiyecegi ceza en cok 2 yil diye Turk Ulusunun kafasinda acabalar ve soru isaretleri kalmistir.
4 - Turk Ulusu aptal degildir, sorgulamalarini gecmisinde yasadigi tarihsel deneyimlerine baglar.
5 - Bir de, Turk Ulusu KACAK ile KOCEK kisileri asla sevmemistir.
Umarim Uzbek kardeslerimizde birazcik olsun empati (kendilerini Turk Ulusu yerine koymak) yaparlar da, Uzbeklere inanmayanlari, hic kimsenin inkar ve elestiri getiremeyecegi Kur'an ayetleri ile ikna etme gulunclugune dusmezler.
Selametle.
yunuslacin
11-27-2005, 07:50 AM
S.A.
1 - Bu kadar parayi nerden buldugunu sorgulayan Turk Ulusunun kafasinda acabalar ve soru isaretleri kalmistir.
2 - Dinler arasi diyalog cabalarindan sonra, Ulusal Guvenlik Birimlerinin bir anda belgeli, kanitli suclamalarina hedef olup, hemen, aninda, beklemeksizin ABD'ye kacmasi Turk Ulusunun kafasinda acabalar ve soru isaretleri birakmistir.
3 - Madem sucsuz neden Turkiye'de yargilanip, kendini savunmamis, kendini aklayip bir kahraman olmamis bunun yerine ABD'ye kaciyor, hem suclu bile olsa yiyecegi ceza en cok 2 yil diye Turk Ulusunun kafasinda acabalar ve soru isaretleri kalmistir.
4 - Turk Ulusu aptal degildir, sorgulamalarini gecmisinde yasadigi tarihsel deneyimlerine baglar.
5 - Bir de, Turk Ulusu KACAK ile KOCEK kisileri asla sevmemistir.
Umarim Uzbek kardeslerimizde birazcik olsun empati (kendilerini Turk Ulusu yerine koymak) yaparlar da, Uzbeklere inanmayanlari, hic kimsenin inkar ve elestiri getiremeyecegi Kur'an ayetleri ile ikna etme gulunclugune dusmezler.
Selametle.
o paralar nerelere harcanmıştır söyleyebilir misin? kilisemi yapılmıştır, hristıyan okullareımı açılmıştır, yoksa vatikanamı gönderilmiştir ???????? para kaynağıymış, öküz altında buzağı aramayın kardeşim,
F.G'nin suçu nedir ve neden hapse girecektir ???????????
4. madde çok aptalca geldi :D
5. maddeyi sallamıyorum :D
borcugin
11-27-2005, 11:03 AM
o paralar nerelere harcanmıştır söyleyebilir misin? kilisemi yapılmıştır, hristıyan okullareımı açılmıştır, yoksa vatikanamı gönderilmiştir ???????? para kaynağıymış, öküz altında buzağı aramayın kardeşim,
F.G'nin suçu nedir ve neden hapse girecektir ???????????
4. madde çok aptalca geldi :D
5. maddeyi sallamıyorum :D
S.A.
Evet kardesim, Suriye'de kilise yapilmistir, daha once yazilanlara ve bir cok sitedeki belgeleri okumadigin belli. :lol:
Boyle olunca okuz altinda buzagi degil serce yavrusu bile arar yurdum insani. :lol:
FG'nin sucu nedir? Ona yargi karar verecek, yurekli bir musluman gibi bir gelse, ah bir gelse ne var. Hapse girecegini bildigi icin CIA korumasinda ABD'de yasiyor. Suclu ve korkaklar kacar kendi oz vatanindan.
4. madde tarihi bilmediginden sana aptalca geldi. Vakti zamaninda Osmanli Halifesi, Seyhülislam, Ataturk ve arkadaslari icin fetva cikarmisti, onlar kafirdir (Ingiliz mandasini kabul etmeyenler ve vatanini savunanlarin kafir olamayacagini Turk Ulusu hic unutmadi, ancak bu fetvayi verenlerin ne kadar tehlikeli olabilecegini hep hatirladi) ve vatan hainidir diye. Yuce Islam hic bir insanin iki dudagi arasinda, cikarlarina gore algilanip fetva verilecek bir din olmadi evel Allah. Acaba aptallik kime haktir bunu tarih karar verecek. :lol:
Valla 5. madde icin senin sallayip, savurman onemli degil ki; onemli olan Turk Ulusunun karsinizda durusudur, bu gorulmuyor mu? Siz sallayin, hade birehhhhh.
Dedigim gibi kandiracak afyonlayacak baska limanlar arayin derim.
Selametle.
borcugin
11-27-2005, 11:12 AM
Arkada$lar, bir adamin teshvikleriyle dünyanin dört bir yaninda okul achilarak sizin diliniz sizin kültürünuz ögretiliyorsa ve bunun yaninda sadece bende alhamdulillah müsülmanim diyerek kalmadan(malesef günümüz de sadece diliyle bende müsülmanim diyenlerin hali sizi malumdur), müsülman nasil bir hayat yashamasi, insanlarla bir ortamda yasharken nasil davranilmasi vs. gerektigini lisani-haliyla anlatabiliyorlarsa, bilinki bunlar ilk sirada sizin ÜLKENIZ Türkiye ichin avantajdan bashka birshey degildir.
Eger zamaniniz olursa, STV de yayinlanan Shubat Sogugu filmini seyretmenizi tevsiye ediyorum....
link: www.stv.com.tr (http://www.stv.com.tr)
S.A.
Isinize gelmedi fetvalara basliyorsunuz. Siz kimsiniz ki, kimilerinin muslumanligini yargilayabilesiniz. Bu hakki size kim verdi. Hic bir musluman hic bir muslumanin muslumanligini yargilayamaz. Bir musluman olarak buna izin veremem. Cunku hepimizi yaratan yuce Allah var...
Turkiye bu haraketlerinizle iyi taninmaz, sizi sevmezler, FG'den baska Turkiyelik yok diyenlere gelince. Kardesim biz tanitim firmasi degiliz, kendi dogrularimizi soyleriz, siz de soylersiniz, Turkiye'nin tanitilmasi en azindan benim isim degil, tartisiriz, birbirimize bir seyler alip veririz... Eger sirf sizin pasa gonlunuz hos olsun diye dogrularimizi saklasak, inanin size dost olamayiz biz. Yurekli, acik, samimi bir sekilde doğrularimizi soylemek her zaman icin gelenegimizdir.
Selametle.
asena
11-27-2005, 11:31 AM
Kesinlikle.Burada insanlarin muslumanliginin derecesi yarisinda degiliz,kisilerin hata ve sakliliklarindaki olgulardan bahsediyoruz.
Administrator
11-27-2005, 12:56 PM
Sanirim bu yaptiklarini yapabilmenin en buyuk "teken"inin para oldugunu farketmedin Administrator.
asena
bu para konusunu kendin cok arstirdiginden eminmisin?
ilk once bilki orta sydaki okullarin yari masrafi ordaki devlet oduyordur, meslen ozbeksitandaki okullarini yari para masrafini ozbeksitan devleti oduyurdu,diger turkiyeden geliyordu ,simdi turkiyede gelen kisminda iyice arastirdignden eminmisin?
melsen ben orta asydaki okullara esassasiyy para desteginin nereden geldigin iyi biliyorum :wink: cok merak etmede bu paralrin buyuk kismini turkiye halki degisik yollarda veriyordur,bazi kismin zenginler ikram olarak, digerini halkiniz sirketleri cemat sirketlerin is birligi yaparak(aldi satti,uretim,mobilya,tekstil) ,ve belli bir kismini istersen bana inan istersen ban inanma turkiye askeri oduyordur :wink: peki asker kizi olark bunu biliyormuydun? :wink: tabiyki bunu bilmiyorsun.ohhhh ama nasil askerimiz odeyebilir diyebliriisn,,bir dusunde cozumu cok basittir :wink:
asena
ilk once bilki orta sydaki okullarin yari hercetini ordaki devlet aoliyor meslen ozbeksitandaki okullarini yari para masrafini ozbeksitan devleti oduyurdu,diger turkiyeden geliyordu ,simdi turkiyede gelen kisminda iyice arastirdignden eminmisin?
melsen ben orta asydaki okullara esassasiyy para desteginin nereden geldigin iyi biliyorum :wink: cok merak etmede bu paralrin buyuk kismini turkiye halki degisik yollarda veriyordur,bazi kismin zenginler ikram olarak, digerini halkiniz sirketleri cemat sirketlerin is birligi yaparak(aldi satti,uretim,mobilya,tekstil) ,ve belli bir kismini istersen bana inan istersen ban inanma turkiye askeri oduyordur :wink: peki asker kizi olark bunu biliyormuydun? :wink: tabiyki bunu bilmiyorsun.ohhhh ama nasil askeriodeyebilir diyebliriisn,,bir dusunde cozumu cok basittir :wink:
Öğretmenlerin maaşının belli bir kısmını devletin ödemesi gibi, okulun binasını da devlet veriyor. Ayrıca 3 öğün yemek desteğini de devlet veriyor. Tabii devletin verdiği destek yeterli kalmıyor. Esnafların yardımlarına ihtiyaç var.
asena
11-27-2005, 01:40 PM
asena
ilk once bilki orta sydaki okullarin yari masrafi ordaki devlet oduyordur, meslen ozbeksitandaki okullarini yari para masrafini ozbeksitan devleti oduyurdu,diger turkiyeden geliyordu ,simdi turkiyede gelen kisminda iyice arastirdignden eminmisin?
melsen ben orta asydaki okullara esassasiyy para desteginin nereden geldigin iyi biliyorum :wink: cok merak etmede bu paralrin buyuk kismini turkiye halki degisik yollarda veriyordur,bazi kismin zenginler ikram olarak, digerini halkiniz sirketleri cemat sirketlerin is birligi yaparak(aldi satti,uretim,mobilya,tekstil) ,ve belli bir kismini istersen bana inan istersen ban inanma turkiye askeri oduyordur :wink: peki asker kizi olark bunu biliyormuydun? :wink: tabiyki bunu bilmiyorsun.ohhhh ama nasil askerimiz odeyebilir diyebliriisn,,bir dusunde cozumu cok basittir :wink:
admin,yazdigim onca seyden birine yarim yamalak cevap vermenin otesine gidememissin
Turkiye'deki okullar,(anaokulu.ilk,orta,lise,universite) yuzlerce isik evleri,dersaneler myurtlar,pansiyonlar ve bilmediklerimiz
Orta asyadakilerin yarisini devlet veriyormus.Hadi dogru oldugunu kabul edelim,orta asyayi akladik.
Askerimiz FG okullarina hicbir maddi yardim yapmiyor.Turk Silahli Kuvvetleri bunu yapmaz.Asker kiziyim,ve evet senin yalanlarina da karnim cok tok.
Ama asker insani yaridm yapar.Kurt cocuklarina doguda universiteleri kazandiran dersanelerin en guzeli "Mehmetcik Dersane"sidir ve ogretmenler subaylardan olusur.Bak dusun,Kurtlere bu hizmet verliyor,hem de askeriye tarafindan.
Administrator
11-27-2005, 01:55 PM
Orta asyadakilerin yarisini devlet veriyormus.Hadi dogru oldugunu kabul edelim,orta asyayi
akladik.
100 % mutlak dogrudur, turk okullari resmen Ozbek-turk okullari olarak
Adlandirilimishti,maliyev destek de bu mantiga goreydi ,okulun cocuklara veilecek yemek
parasi,elektrik, gaz,ogrencilere verilen bors,vozbek ogretmenlerin masshini hepsini ve turk
ogretmenlrin masslarini belli bir kismin,orda calsiah baska ozbek personallerin masalarini
hepsini ozbeksitan devleti oduyordu.kazakistan ve digr oa devletlerdiki okullarda shu anda
ayni terzde calsihmaktadir.
Askerimiz FG okullarina hicbir maddi yardim yapmiyor.Turk Silahli Kuvvetleri bunu yapmaz.Asker kiziyim,ve evet senin yalanlarina da karnim cok tok.
peki bana bir sey soylermisin melsen bir askeri birlik kendi birlgindeki meseln mobilyasini AO okullarina maliyeviy yardim veren bir cemmat sirketine yaptirsa yoksa bilgisayar cihazlarini o sirketten satin alsa ve bu hizmet icin askeriye sirkete parasini odedikten sonra askerlikte kisman cemaata para odemish olmuyormu?
Aybike
11-27-2005, 01:55 PM
asena
Cemaat şirketlerimi? Hani yoktu?....
Ayrıca destek veren yeşil sermayenin o paraları nasıl topladığı ortada...
Çok canlar yakarak.....:lol:
jah sesco
11-27-2005, 02:01 PM
Cemaatiniz Afrikada ABD desteği almadan nasıl sömürge kurabiliyor, işgal (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=1186092)den nasıl paylanıyor?
asena
11-27-2005, 02:06 PM
Ee ben de onu diyorum,simdi holdinglerimiz yok diyen var,var diyen var
Fetullah Gulen "degirmenin suyu" ses kaydinda holdinglerinden bahsetmemis.
asena
11-27-2005, 02:12 PM
peki bana bir sey soylermisin melsen bir askeri birlik kendi birlgindeki meseln mobilyasini AO okullarina maliyeviy yardim veren bir cemmat sirketine yaptirsa yoksa bilgisayar cihazlarini o sirketten satin alsa ve bu hizmet icin askeriye sirkete parasini odedikten sonra askerlikte kisman cemaata para odemish olmuyormu?
Cok safsin cok,simdi anliyorum,tartisilacak insan degilsin.Ilk onceleri kotu niyetli oldugunuzu dusunmustum,simdi ise gercekten saf oldugunuza.
Turkiye'de kac isadami,kac buyuk/kcuuk/orta olcekli kurum,kurulus,banka,holding,yan kurulus,vakif vs var haberiniz var mi?
bunlarin acentalarinin kismi bagimsizligindan haberiniz var mi?
salliyorum Arceligin Bakirkoy subesinin Arcelikle iliskisi,maddi anlamdaki baglantisindan bhaberiniz var mi?
E salliyorum ben bakirkoy subesinden asena.oranin sahibiyim,FGye beyaz esya yardimi yaptim.
Askeriye gitti Arcelikten derin dondurucu aldi.
Simdi askeriye size gore FGci mi oluyor?
Askeriyeye giren bir kursun kalemin bile ihalesi olur,kim yedek parca temini saglarsa,kim uygun fiyat verirse o sirket ihaleyi kazanir.
Ba Kubah'in yazdiklarini okumadin sanirim.Askeriye ne diyor,FG grubu devletin icine dahi sizmis durumda.Askeriyeye sizma cabalari icinde.
Ha bir de,hadi diyelim sen inaniyorsun,o zaman "ordu"muz nicin "din dusmani" idi senin gozunde?
Bak FGci olmuslar,daha ne istiyorsun?
Yoksa ne diyecegini mi bilemez oldun?
Sana karsi olmamin nedeni FGye gonul vermen degil,bir lafini 1 aydan kisa sure sonra baska bir lafinla terslestirmen.Yoksa FGye gonul veren cok kisi saygimi almis burada ve Turkiyedeki cevremde
Hizmete destek veren esnafların oluşturduğu finans kurumları vardır. Olması gerekmektedir. Olacaktır da.
"Kurumsallık" demenin ne demek olduğunu ben size anlatmak istemiyorum.
Okulların her biri de eğitim şirketi şeklinde yapılandırılmış kurumlar tarafından idare edilmektedir.
asena
11-27-2005, 02:33 PM
Asena hanim,
cemaatin sirketi yok zaten,
mesela ben bir holding sahib olsam, ve F.G. hocanin demesiyle afrikada bir okul aciyorum, ogretmenlerin bursunu veriyorum, tamamiyle o okulun maddi masraflarinin arkasinda oluyorum...
iste bu gibi sirket ve holding sahibleri var.
islamiyetin kurtulusu, alemi islami egitmekten gecer diyen ve buna inanan esnaflarin sirketleri var, ama ozel cemaatin hic bir sirketi yoktur...
Butun dunyadaki bu kadar okul bu zengin esnaflarsiz hic olurmuydu...
Uki.lafim sana ait olmayan su iki kelimeye "cemat sirketlerin is birligi yaparak"
ozelden de yazmis "asena bilmiyormusun,cocuk msuun cfgnin cemaatine ait holdinglerden geliyor bu paralar" diye
Ayrica,OAyi es gecelim diyorum genelde ben.Yurtdislarinda destek alinmasi dogaldir.
Turkiye'deki FG okullari,dershaneleri,pansiyonlari,herseyleri ama binlerce birim,UKi,kusura bakma,belki yurtdisi okullari bir yere kadar ama Turkiyedekiler,yurtdisinin 1000 kati fazla ve 1000 kati masraf tutan yerler.Buralarda 100 dolara maas verilmiyor.
Administrator
11-27-2005, 02:33 PM
canim asena
zaten hickimse burda o sirketleri resmen FG ye direk bagli oldugu soylenmiyor.
onlar genelde cemaatin veya hizmetin vakif sirket ve holdinkleri denir.
vakif sirketleri coktir ama biz burda aynen gonul olarak FG ye bagli olan FG yi pir veya bir ustad bilen cemat veya sehislerin vakifleri hakkinda konushuyoruz.
orta syadaki okullarin hemen hemen esasiy kismin FG cematyine bagli olan vakiflerden geliyordur baska turkiye vakiflerinden degil.baklarindan olani bazen oluyr ama cok kismni olusturmuyor.birde oa asyadaki okullarin acilmasi ve organize etilmesinde mutlak FG hojanin tevsiye leri alinyordur,bazen onun kendiside fikir veriyordur.
vede eyne FG cematina bagli vakif sirketleri de bugunde turkiye askeriyesi ile de calsimaktadir.
birde askeriyenin FG vakif sirketleri ile yaptigi is birlgkleri ile turk orudusun dine olan siyaseti ayri ayri konulardir .
asena
11-27-2005, 02:47 PM
Yahu Admin kardesim,nasil ayri konulardir?
nasil boyle dusunursun?
etme eyleme,ne diyorum sana ihalelerden bahsediyorum.-
askeriye FGye gonullu destek vermek istese kayitlarina FGyi tutmazdi
Endirek iliskilerin onune gecilemez,sana ornek de verdim
Ancak tabii ki FG senden benden akilli,hic ustune birsey alir mi?Dikili bir ev bile yoktur buyuk bir ihtimalle.Ama Amerikadan Turkiyeye giderken ucaktan telefon edip "iki araba" getirin diyebiliyor.
Cemaatin yasal olusumu hakkinda bilgi de istiyorum mumkunse.Mesela sirketim var.cemaate baglamak istiyorsam kime basvuruyorum?
"Vakif" olayina girmeyelim,o vakiflar Turkiye'de cok.Kizilay bile bir yardim kurulusu(sozde)
Asena hanim,
bu cemaat bide cok para istemesiyle meshurdur :) Hic sana gelmediler mi? :)
Turkiyede ve her yerde burs ve himmet toplamak icin kapi kapi dolasiyorlar, bir gazeteye abone yapmak icin kapi kapi dolasiyorlar, yazin talebeler gidip findik topluyor, cay topluyor, neyin mevsimiyse onu topluyor, kurbanda deri topluyor, ramazanda fitre topluyor, himmet topluyor :)
bu cemaat hep para istiyor diye sikayet edenler de var, maden bir yerlerden para geliyor, millet niye yipransin o kadar...
dunyada bana en agir gelen is, birisinden para istemektir...
Evet çok ağır bir iş dilenmek. Gidip kurban derisi dilendiğinde tersliyenler, fitre istediğinde "Onlara göre Fethullahçı" olduğun için yüzüne tükürmedikleri kalmıyanlar...
Param olsa da şunlara dilenmesem diye düşünüyorsun o zamanlar...
bogactibet
11-27-2005, 03:07 PM
F.G NEREYE KOSUYOR
Fettullah Gülen'in gerek yazdıklarından ve görüntülü konuşmalarından muritlerine Adliyede kadrolaşmayı hedef gosterdigi bilinmekdedir Fetullahcıların Adliyeye ilk sızma girişimleri CHP-MSP koalisyonu donemine kadar gitmektedir 12 Eylul sonrasında Adliyedeki kadrolaşma cabaları sonucunda yargı mensupları arasında "gümüş yüzüklü"olarak adlandırılan bir gurubun giderek güç kazandıgı kayıt edilmektedir Örnegin isthbarat birimlerince hazırlanan ve basına da yansıyan bir raporda Adalet Bakanlıgında 250 kadar irticacı ve bolucu personel bulundugu orneklendirilerek belirtilmiştir Donemin genel kurmay baskanı Huseyin Kıvrıkoglu paşa ise Fetullah gülen cematinin devletin butun kurumlarında oldugu gibi yargıyada sızdıgını vurguluyarak T.S.K'nin gecen yuksek Askeri surada (YAŞ) 11 fetullahcıyı ordudan attigina dikkat cekmistir Kıvrık oglunun ardından donemin Danıştay BaşkanıErol Cırkmanın alnı konuda acıklamaları kamu oyunu şok etkisi yaratmıştır
"Yargının icinde fetullahcılar var bu konuda duyumlar var bir donem hakim ve savcı alımınıda tarikatların etkili oldugu soyleniyor idari yargıda da fetullahcıların oldugu yönünde duyumlar var.Yine bir dönem savcılık ve hakimlik meslegi istihdam alanı olarak kullanıldı soyledegim gibi 100 hakim alınacak dendi sonradan bu sayı 350 ye cıkarıldı bir dönem mülkiye ve hukuk mezunu imam hatip lisesi kökenliler kaymakam ve hakim oldu bunlardan hala görevde olanlar var hakim ve savcı alımında cok titiz davranmak gerekir Yargıya kaliteli bilgili yetişmiş kişilerin alınması gerekir Morjinal yapidaki kişiler alınamaz ideal hakimler ancak parlak insanlardan olusabilir belli goruse angaje olmuş,hakim ve savcı alınamaz imamhatipde verilen verilen bilgiler islem dinine iliskindir din dogmalara dayanır oysa yargı dogmalara degil normlara dayanır hakim ve savcı olmak icin demokratik ve acık fikirli olmak gerekir aksine kişiler yargıyı zayıflatır.
asena
11-27-2005, 03:09 PM
Asena hanim,
bu cemaat bide cok para istemesiyle meshurdur :) Hic sana gelmediler mi? :)
Turkiyede ve her yerde burs ve himmet toplamak icin kapi kapi dolasiyorlar, bir gazeteye abone yapmak icin kapi kapi dolasiyorlar, yazin talebeler gidip findik topluyor, cay topluyor, neyin mevsimiyse onu topluyor, kurbanda deri topluyor, ramazanda fitre topluyor, himmet topluyor :)
bu cemaat hep para istiyor diye sikayet edenler de var, maden bir yerlerden para geliyor, millet niye yipransin o kadar...
dunyada bana en agir gelen is, birisinden para istemektir...
Uki,
Olmaz olur mu gelmeyen,o ellerin calmadigi kapi hanesi var midir?
Uki,istese tum FG cemaati eli kolu dolu yardimlarla gelsin,FG tarafindan saglanan ortamin maddi olarak desteklenmesini saglayamaz.Mukemmel egitimler,cok fazla malzeme gerektiren labaratuvarlar vs ler vsler
Igne ile kuyu kazilmaz.O cocuklarin bir sucu yok tabii ki,Onlara yapilmasi gerekenler soyleniyor.
Tekrarliyorum,FG hepmizi toplasak daha fazla akilli.Gunesi bile balcikla sivayabilir
Bu arada,cok fazla FG konusu acildi.Nerede kim ne yazdi hatirlayamiyorum.Gayet guzel uzun bir suredir FGden bahsedilmemisti,kimse tartismamisti.
Administrator
11-27-2005, 03:33 PM
"Vakif" olayina girmeyelim,o vakiflar Turkiye'de cok.Kizilay bile bir yardim kurulusu(sozde)
bu FG bagli vakif sirketlere turkiyede askeriyede,ateyislerde,koministlerde,dincisidie,.k isaca "hizmet"in sirketleri diyorlar.
Yahu Admin kardesim,nasil ayri konulardir?
niye ayni olsunki?
Cemaatin yasal olusumu hakkinda bilgi de istiyorum mumkunse.Mesela sirketim var.cemaate
baglamak istiyorsam kime basvuruyorum?
bunu yapan cok insan vardir .bazileri asiri zengilnleridi ,(meselen izmirdeki
zeytinlikleriin sahipleri) baziler fakirdir,bazileri ,orta seviyeli insanlardir,egitimli
olani egitimsiz olanida,poliside,nafaka cikmish askeride,avukatida,ogretmenide coktir..
simdi nasil basvuracam diyorsun....
mak isteyn insanlari hic kimse zorlamiyor onlarin cogu ilk once FG semati edenlerdir ve onu
ustad (veya pir) olarak coklari onu sammiy ve ciddiy seviyordur.... once sen bu asamadan gecmen gerek yanlis anlama hic kimse slinda seni buna mecburlamaz istersen gel isbirlgi yap hizmet ile ama kendini icinden bu hizmet isine sevmeden suphe ederek bu ise giremezsin,,
askeriye FGye gonullu destek vermek istese kayitlarina FGyi tutmazdi
Endirek iliskilerin onune gecilemez,sana ornek de verdim
hizmet ile is birlikleri diger sirlketlerin hepsi FG ye gonul verenlerden degil(meseln Fen dersanelerin bazi mudurleri),aralarinda aslinda
cok nefret edenleride vardir,simdi lutfen nefret etse niye calsiyior diye cocukca soru sorma benden biznes yapilirken ilk once kara/kazancha bakilir,sirketinin iflas edecek durumu varken yoksa cok karli bir is cikarken FG mi baskasimi goz yumecegine ben kendim cok shahit oldum.. :wink: .neyse sonuchtada nefret edenlerde FG vakifleriinie kisaca "hizmet" diylorlar.
askeriyeninde gonullu destek veriyormu ama daha karlimi olarak goruyor ama sonuchta isbirligi yapiyordur bazen.
asena
11-27-2005, 03:58 PM
Sanirim anlatamadim
Cemaatin hukuki durumunu soruyorum.Kiminle yuzlesilir?Kiminle konusulur?
Bu cemaat ne cemaatidir?
Dini cemaatse iste orda devletin her hakki olur.
Ne adi altinda bu "cemaat" kurulmus?Ismi ne?
Yoksa zeytinlikcinin vs nin yapacagi isler dgeil Administrator,bir fizik labaratuvarinin "Samanyolu lisesinde) masrafi 10 zeytinlik hasilarini sattirir insana.Kolay bir olay degil.
asena
11-27-2005, 04:01 PM
:) sirketim olsa da FGye bagis yapmazdi ama olsa diyelim,kiminle yuzlesecegim sorusunun cevabini(umdugum) gibi aldim
hatir gonul isleri,bagis adi altinda ticarete girmis.FGnin mi sucu,cmeaat mi bu hale getirmis ama senin tarzindaki dusuncenin Turkiye'deki karsitini Turkiyeliler bilir.Buna biz kara para aklama diyoruz.
Senin fazla bu konuda bilgili olmadigini veya Turkcenin yetersiz kaldigini dusunerek bu konuda yazdigini "soylememis" gibi dusunecegim.Yoksa yilanin basi bastan ezilmis oluyor.
:) sirketim olsa da FGye bagis yapmazdi ama olsa diyelim,kiminle yuzlesecegim sorusunun cevabini(umdugum) gibi aldim
hatir gonul isleri,bagis adi altinda ticarete girmis.FGnin mi sucu,cmeaat mi bu hale getirmis ama senin tarzindaki dusuncenin Turkiye'deki karsitini Turkiyeliler bilir.Buna biz kara para aklama diyoruz.
Senin fazla bu konuda bilgili olmadigini veya Turkcenin yetersiz kaldigini dusunerek bu konuda yazdigini "soylememis" gibi dusunecegim.Yoksa yilanin basi bastan ezilmis oluyor.
Bağış ve yardım etmek istiyorsan her ülkede eğitim faaliyelerini yürüten kurumlar vardır. Gidip onlara başvurabilirsin.
Nereden bulacağını bilmiyor isen. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Zaman Gazetesi, STV yafa bunlar "Fethullahçı (İğrenirim bu tanımlamadan)" gibi kurumlardan da bilgi alabilirsin.
Yada hangi ülkeye yardım etmek istiyorsan o ülkeye gidersin. Herhangi bir Türk Kolejine uğrarsın, "Neyiniz eksiz, ne ihtiyacınız var" diye sorarsın.
asena
11-27-2005, 04:12 PM
Uki,sanirim anlatamadim,diyelim sirketimin kazancinin 3de birini bagislayacagim
Kime?Nerde bu kisiler?nerde hukuki adresleri?
Uki,sanirim anlatamadim,diyelim sirketimin kazancinin 3de birini bagislayacagim
Kime?Nerde bu kisiler?nerde hukuki adresleri?
Arayan Mevlasını da belasını da bulur...
asena
11-27-2005, 04:19 PM
o zaman anew disindakilere sorayim
elimde 1milyon dolar para var
ben bunun iraktaki turkmenlere gitmesini istersem,yoldan gecen birine,irak gonuldasiyim dese de vermem
o paranin oraya gittigini bilmek isterim
diyelim fgye gonul vermisim
nerede hukuki noktasi bu bagislarin yapildigi?
asena
11-27-2005, 04:27 PM
uki,artik FG konusunu kapatiyorum,izninle (benim sorum farkli,sanirim anlayamadiniz,neyse artik ozelden konusuruz)
jah sesco
11-27-2005, 04:34 PM
Madem silinmesini istiyorsun neden konu aciyorsun? Derdin hakli oldugunu gostermek mi, dogru yolu bulmak icin tartismak mi?
Arkadaşlar...
Forumda açılmış konu başlıklarını silmekle bu konuya zamanını ayıran insanların emeğine saygısızlık yapıldığını düşünerek konu başlığını tekrar açtım...
Bu konuda fikir belirtmek istemeyen kişi bu theradı es geçer. Uki arkadaşımında anlayışla karşılayacağını umuyorum...
selamlarla
itashi
11-28-2005, 10:45 AM
Bağışlanacak yer, nereye bağışlıyorsan orasıdır. STV'ye bağış yapıyorsan STV sana belge verir, koleje yapıyorsan kolejden belge alırsın... Genelde bu işle ilgilenen şahıslar vardır, onlara sorarsın; "şuranın ihtiyacı var" derler, gider verirsin.
Elbette her şey kaydı tutularak yapılıyor. Yoksa 100'den fazla ülkede eğitim kuruluşları var; en ufak bir iğneyi dahi kayıt altına almaya çalışan bunca devlet göz yumar mı?
Anti-FG gruplarına sözüm yok, onlar zaten her şeyi Gülen'den biliyorlar.
4twelve
11-28-2005, 08:59 PM
Bağışlanacak yer, nereye bağışlıyorsan orasıdır. STV'ye bağış yapıyorsan STV sana belge verir, koleje yapıyorsan kolejden belge alırsın... Genelde bu işle ilgilenen şahıslar vardır, onlara sorarsın; "şuranın ihtiyacı var" derler, gider verirsin.
Elbette her şey kaydı tutularak yapılıyor. Yoksa 100'den fazla ülkede eğitim kuruluşları var; en ufak bir iğneyi dahi kayıt altına almaya çalışan bunca devlet göz yumar mı?
Anti-FG gruplarına sözüm yok, onlar zaten her şeyi Gülen'den biliyorlar.
Birseyi bildigim kadariyla duzeltmek istiyorum....STV yede kolejlerede bagis yapilmaz yapilmiyor,isteseniz de bagis yapamassiniz..Boyle bir durum yok maalesef...
Selametle...
elimde 1milyon dolar para var
diyelim fgye gonul vermisim
nerede hukuki noktasi bu bagislarin yapildigi?
Mide-Barsak Anonim Sirketi:P
itashi
11-29-2005, 03:02 PM
Birseyi bildigim kadariyla duzeltmek istiyorum....STV yede kolejlerede bagis yapilmaz yapilmiyor,isteseniz de bagis yapamassiniz..Boyle bir durum yok maalesef...
Selametle...
hmm, bilmiyordum öğrendim :)
http://usa.stv.com.tr/samanyolutv/turkceyarismasi/turkceyarismasi.wmv
Ollohu_Akbar
11-30-2005, 04:31 AM
Burada bir insanın icraatlarına farklı anlam vererek (bilerek veya bilmeyerek) düşman ve hain gibi muamelesi göstermeye çalışanlara sorum var:
Namaz kılıyor musunuz?
İslam dininin emirlerini tam yerine getiriyor musunuz?
Allah'la Peygamberimizle aranız nasıl?
Hiç müslümanların şu andaki ağlanası durumuna ağlıyor musunuz veya dertelenerek dua ediyor musunuz?
Orta Asya,Türkiye ve bütün dünya insanlarının şimdilerde dinini tam yaşayan müslümanlara ihtiyacı var.Çünkü insanlar sunulan bu kadar maddi imkaniyetler içerisinde ahiretini düşünmekten alıkonulmuş.
Şimdi oturup burada sağa bir ton sola iki ton laf atma ,arkandakilere tokat önündekilere tekme atma doğru mu yani...Zaten insanlar bir sürü zulüm görüyorlar.Buna bir de bizim kalp kırıcı laflarımızı eklesek zulüm üstüne zulüm olmaz mı?
Üstelik burada bir insanın faaliyetlerini insanların kanaatine göre,bilmem halkın yüzde şu kadarı bu kanaatte ve sevmiyor diye reddetmek veya kabul etmek doğru mudur?
Bakalım Peygamerlerin hayatına bazılarının hiç ümmeti olmamış bazılarında da 3,5 tane olmuş.Ve hepsi de insanlara doğru olanı öğretirken reddedilmiş.O zaman biz de falan peygamberi halk kabul etmedi diye kabul etmiyecek miydik yani.
Şimdi ben bu insanı peygamber demek istemiyorum.Ama peygamberler bile böyle iftiralara,ithamlara maruz kaldıysa bu insanı birilerinin sevmemesi neden çok şaşırtsın bizi?
Aklı başı siyasetten biraz temizleyin de bizim için önemli olan cennet veya cehennemden hangisi bizi bekliyor,Allah bizden Rabbimiz ve Halıkımız olarak ve bizim de onun kulu olarak bizden razı mı? Bizi yaradanın bizden istediklerini yerine getirebiliyor muyuz?
işte bu en muhimidir. Çünkü Mahkemei Kübrada bizden "Rabbin kim? Peygamberin Kim? Kitabın ne? Dinin ne? Namazların tam mı? ibadetlerin var mı?" diye sorulacak yoksa sen "O insanı tanıyor musun? Onu nasıl bilirsin?" diye sormayacaklar...
borcugin
11-30-2005, 04:51 AM
Burada bir insanın icraatlarına farklı anlam vererek (bilerek veya bilmeyerek) düşman ve hain gibi muamelesi göstermeye çalışanlara sorum var:
Namaz kılıyor musunuz?
İslam dininin emirlerini tam yerine getiriyor musunuz?
Allah'la Peygamberimizle aranız nasıl?
Hiç müslümanların şu andaki ağlanası durumuna ağlıyor musunuz veya dertelenerek dua ediyor musunuz?
S.A.
Bir varmis bir yokmus... Birisi varmis sizin sorulariniza karsilik olarak cikmis demis ki :
"kiliseye gidiyor musunuz?
Hiristiyan dininin emirlerini tam yerine getiriyor musunuz?
Allah'la Peygamberimizle araniz nasıl?
Hic Hiristiyanlarin su andaki aglanasi durumuna agliyor musunuz veya dertlenerek dua ediyor musunuz?"
demis olsaydi nasil bir tepki gosterirdiniz acaba?
Cunku burada Musluman olmayan Turkler de var ve bu cikisiniz o kisileri olumlu etkiler mi? Ben Yuce Rabbimden baska kimseye hesap vermem. Sen de soramazsin. Boyle bir hakki kendinde goren insanin Islami inaclarinin olgunlasmadigina inanirim. Bana ikimizin oldugu bir ortamda sorsaydin bu sozlerine kirilmazdim. Elhamdulillah Muslumanim kardesim, hatirlattigin icin Allah razi olsun derdim, ama burasi bir forum.
Bu sozlerinizin sonunda FG muslumandi, ona inanmayanlar ya da ibadetlerini yapmayanlar haksizdir diyeceksiniz gibi hissediyorum. Zamaninda Ataturk ve Turk Ulusunu vatanlarini savunduklari icin kafir ilan eden bizim Osmanli halifesi de namaz kiliyordu biliyor musun? İbadet, ihlas, yasam tarzi, dunyayi algilama ve amel farkli seylerdir diye dusunuyorum kardesim.
Selametle.
4twelve
11-30-2005, 05:24 AM
S.A.
Bir varmis bir yokmus... Birisi varmis sizin sorulariniza karsilik olarak cikmis demis ki :
"kiliseye gidiyor musunuz?
Hiristiyan dininin emirlerini tam yerine getiriyor musunuz?
Allah'la Peygamberimizle araniz nasıl?
Hic Hiristiyanlarin su andaki aglanasi durumuna agliyor musunuz veya dertlenerek dua ediyor musunuz?"
demis olsaydi nasil bir tepki gosterirdiniz acaba?
Cunku burada Musluman olmayan Turkler de var ve bu cikisiniz o kisileri olumlu etkiler mi? Ben Yuce Rabbimden baska kimseye hesap vermem. Sen de soramazsin. Boyle bir hakki kendinde goren insanin Islami inaclarinin olgunlasmadigina inanirim. Bana ikimizin oldugu bir ortamda sorsaydin bu sozlerine kirilmazdim. Elhamdulillah Muslumanim kardesim, hatirlattigin icin Allah razi olsun derdim, ama burasi bir forum.
Bu sozlerinizin sonunda FG muslumandi, ona inanmayanlar ya da ibadetlerini yapmayanlar haksizdir diyeceksiniz gibi hissediyorum. Zamaninda Ataturk ve Turk Ulusunu vatanlarini savunduklari icin kafir ilan eden bizim Osmanli halifesi de namaz kiliyordu biliyor musun? İbadet, ihlas, yasam tarzi, dunyayi algilama ve amel farkli seylerdir diye dusunuyorum kardesim.
Selametle.
Ben avukat degilim ama yazini okuyunca aklima sana su soruyu sormak geldi...Mesela bi adam oldursen???Ben hesabini ancak Allaha veririm diyebilirmisin???ve ya ne biliyim Serri HUkuk hakkinda ne dusunuyorsun veya Hadisi Serif ''Giybet etmek insan eti yemek gibidir'' diyor sen bu konu hakkinda ne dusunuyorsun..Yani bu beni giybetten alikoymaz ben bunun hesabini ancak Allaha mi veririm diye mi dusunursun???Yada mesela Kul hakki???Hesabi Allah`a mi verilir kul hakkinin????Musluman diye bildigin birinin hakkinda dogru dahi olsa arkasindan konusmak giybet sayiliyorsa buda kul hakkina girmezmi sence????
Bu boyle uzar gider..
Musluman olmayan Turkler hakkinda sadece bir arkadasimiz var Turk Diaspora...O onun kendi secimi saygi duyuyorum..Ama o burda diye ben iSLAM hakkinda konusamayacakmiyim,her soylemimin onu kirdiginimi dusunmem gerek????Onun dini ona benim dinim bana..Dustur zaten bu degilmiydi?????
Ha keza bu forumda FG ye yuklenilirken,hic kimse onu sevenleri uzulur diye dusunmuyor,habire saldiriyorlardi???Bu soylemini onlarada yapmani beklerdim..Kaldiki ben ve digerler eger Forum gecmisine bakarsan FG hakkinda bir tane Topic acmadik,negatif pozitif hic bu mevzulara girmedik en agir hakaretlerde bile sessiz kalmayi tercih ettikk...Taaaki birileri burayi provake edene kadar,edenler gittile istediklerini elde ettiler.Biz kaldik ve Forumda uzun uzadiya giden FG tartismalari..Bitsin tekrar geleceklerdir o atesi yakmaya maalesef ki maalesef
Ya birde bir sey merak ediyorum sahabe zamaninda Tum dunyaya Islami yaymak teblig etmek icin dagildiginda insanlara bunu diaologlami anlatmis yoksa kilic mi gostermis yani herkesi zorlami musluman yappmisss????
Ibadet,yasam tarzi,dunyayi algilama ve amel kisiden kisiye gore degismez bence Islamda yol bir se herkes ayni sekilde algilamak zorundadir...
borcugin
11-30-2005, 06:13 AM
S.A.
Şerr-i Hukuk hakkinda bilgim vardir. Ancak bir de Orf-i Hukuk vardir. Osmanli'da her iki hukuk sistemi de benimsenmistir. Ama su an TC hukuku vardir. Mesru ve gecerli olan odur. Yani hakli olmamiz suclu olmamizi gerektirmez. Ona uymak zorundayiz. Ben bas ortusu konusunda yapilanlari haksizlik olarak her zaman gormusumdur ama su an yururlukte olan yasalara da uyulmasi gerekir. Hak ve hukuk adina hukuksuzluk yapmak cok uygun degildir.
Benim demek istedigim sen neden namaz kilmiyorsun, neden ibadet yapmiyorsun deme aliskanliginin Turkiye'de yaygin olmadigidir. Bu o cografyada yasiyan insanlarin Islami anlayisi. Sizinki farkli olabilir. Biz bunlari soyleyenleri yadirgariz. Kimse kimsenin inanc ve ibadetine karisamaz. Bunu sorgulamak hamdir, pismemistir, hele ki ulu orta sorulmasi pek uygun degildir. Tabi ki bu bizim anlayisimiz, siz toplumun orta yerinde mi sorguluyorsunuz insanlarinizi. Yani din polisi mi var? Hayir biliyorum ki yok, ama boyle bir anlayisiniz var. Toplumca genel kabul gormus ve benimsenmis. Saygi duyarim. Ama bizimkisi de boyle. :) Benim gunde belki de 6 saat ayni odada calistigim, isyeri arkadasim var, yillardir tanirim kendisini, ne ben ona ne de o bana Allah ile aramdaki iliskilerinin iyilik derecesini sormadik, soramayiz da. Bu mahremdir, bu gizlidir, biz yillardan beri bu anlayisla yetistigimizden olsa gerek boyle bir seyi yapmadik ve de yapacagimizi da sanmiyorum. Dedim ya siz oyleyseniz bizde boyleyiz. Ne yapalim bu anlayiz farkliligi.
Insanin kendisi ve Yaratani arasindaki iliskileri sorgulama yapmaya hakkinizin olmadigini halen vurguluyorum. Insanin diger insanlarla (orneklerinizdeki gibi adam oldurme, gıybet...) arasindaki iliskileri sorgulayabilirsiniz. İkisi arasindaki farki kavramayamadiginizdan bu sekilde karmasiklik, kavram kargasasi yaratmisiniz. Dikkat edin sozlerime. İkisi cok farkli seyler kardesim. Biraz daha ozenli okursaniz iletimi umarim beni anlayabilirsiniz.
Ben bu forumda sadece Turk_Dıaspora kardesimin Hiristiyan inanli olduguna inanmiyorum. Buraya bir cok Hiristiyan inanli Turk geldi ve biz farkinda olmadan onlari kirdik, onlar da uzaklasti. Yani demek istiyorum ki, onlari kirmamak gerekir. Ortak olan soydasligimizda birlesmek gerekir. Bence Turkleri birbirine baglayan en onemli etken Dildir, sonralikli olarak Din gelir. Ancak bu benim Hiristiyan inanli bir soydasima sizden farkli bir gozle bakmami gerektirmez. Bakin bu da baska bir anlayisimiz. Islam hakkinda elbette tartisiriz, Ortodoks inanisi hakkinda elbet tartisiriz, ama Allah ile aran nasil diyemeyiz. Sahabeler kimseyi incitmeden, kimseyi kirmadan ve de en onemlisi onlarin inanislarina saygi duyarak bundan da daha onemlisi ORNEK MUSLUMAN olarak bu dini yaymislardir, kilic isi falan gercekci degildir. Umarim her sey son cumlendeki gibi olur. Yani ibadet, iman, ihlas ve amel hepsi bir olur. Ama olmuyor, uzgunum olmuyor. Ataturk'e kafir diyen Halife namaz kiliyor muydu? Evet kiliyordu. Sizin mantikla gidersek; ya Halife musluman degildi (namaz kilan biri bunu asla yapamaz ya :)) ya da namaz kilan bir insanin iman ve ameli zayif olabiliyor? Ne dersiniz kardesim. İbadetler bir amac degildir, amaca ulasmak icin yapilan bir eylemdir. Amac Allah-u Tea'laya ulasmaktir.
Selametle.
itashi
12-01-2005, 05:20 AM
FGye yapılan temel suçlama sözde Hristiyanlık propagandası yapmasıdır. Elbette bu durumda bu savı ortaya atan kişilerden öncelikle Ollohu_Akbar (http://www.forum.uz/member.php?u=186) kullanıcı adlı kardeşimizin saydığı niteliklerin şahıslarında bulunması beklenir.
borcugin
12-01-2005, 05:36 AM
bu savı ortaya atan kişilerden öncelikle Ollohu_Akbar (http://www.forum.uz/member.php?u=186) kullanıcı adlı kardeşimizin saydığı niteliklerin şahıslarında bulunması beklenir.
S.A.
Vallahi ben bir sey anlamadim kardesim. Ollohu Akbar kardesimiz ne nitelikleri saymis, bunlar nerede yaziyor?
Selametle.
Faruh
12-01-2005, 06:27 AM
Kim Ne dese desin Fethullah Gulen efendimizi seviyorum.
Onun yaptiklarini baska bir turk daha yapmadi, islam icin hizmet veriyor.
Turk milletini ismini dunyaya dagitiyor.
Ben Turkiyeni seviyorum, FG Anadolu adami oldugu icin.
Turklere saygi duyuyorum, FG turk oldugun icin.
Turkce ogreniyorum, FG leni kendi dilinde konusanlarini anlabilmek icin.
Peace.
Kim Ne dese desin
.
Faruh turkche bilioyorsaniz Turkiyede basilan bashka kitaplari da okuyun. daha seveceginiz chok kimseler olduguna eminim.:cool:
Faruh
12-01-2005, 06:41 AM
Tskler kardesim.
Sevecegim Baska kimseler zaten var. Son zamanlardaki insanlardan gine cok sevdigim M.Asad Cosan Hazretleri Allah rahmet etsin. Mevlanalari okuyorum.
Ama kimseni FG'leni sevdigim gibi sevemiyorum. Bu zamanlarda onun yaptiklarini yapabilene baskasi yok.
Faruh turkche bilioyorsaniz Turkiyede basilan bashka kitaplari da okuyun. daha seveceginiz chok kimseler olduguna eminim.:cool:
asena
12-01-2005, 06:56 AM
Mevlana evrensel bir filozoftur.Din adamligi sifati geri plandadir.Su anda dunyada pek cok gayrimuslim mevlevi var.
Kiyaslamalara bence dikkat etmek gerekir.Kalemtras ile elmayi kiyaslamaya benzer.Ikisi farkli kisiler.
ba kubah
12-01-2005, 07:08 AM
Kim Ne dese desin Fethullah Gulen efendimizi seviyorum.
Onun yaptiklarini baska bir turk daha yapmadi, islam icin hizmet veriyor.
Duymaktan nefret ettiğim cümlelerin başında "kim ne derse desin" geliyor, ulan başkasını dinlemeyeceksen sen neden konuşuyorsun, seni kim dinleyecek, sen önce yazmayı sonra okumayı mı öğrendin, bu ne biçim tartışma ahlakı?
FG'yi savunan kişilerin genel müdafaa anlayışı bu zaten, "kim ne derse desin"
Duzenlendi ; İnsanları sevmek zorunda değilsiniz ! Eleştiri her zaman ama iş hakerete girerse bu forumda OLMAYACAK...
Selamlarla
Faruh
12-01-2005, 07:13 AM
Kardes ben turklerden bildigim kisileri yazdim.
FG'le Mavlanayi kiyaslama omrunde degil.
Mevlana evrensel bir filozoftur.Din adamligi sifati geri plandadir.Su anda dunyada pek cok gayrimuslim mevlevi var.
Kiyaslamalara bence dikkat etmek gerekir.Kalemtras ile elmayi kiyaslamaya benzer.Ikisi farkli kisiler.
Faruh
12-01-2005, 07:16 AM
Baskasini domuzun sahi diyorsun, sen kimsin??
Puff, arkadas, once kendini dusun sonra baskasina laf at, tamammi ?
Adami amerikanci diyorsun, onu ABD'de yaptigi hareketlerden dolayi kac tane hristiyan Sehadet kelimisinyle bulundu. bunu sayisini biliyormusun??
ben sahsen 20 den fazla boyle adamlari biliyorum.
Duymaktan nefret ettiğim cümlelerin başında "kim ne derse desin" geliyor, ulan başkasını dinlemeyeceksen sen neden konuşuyorsun, seni kim dinleyecek, sen önce yazmayı sonra okumayı mı öğrendin, bu ne biçim tartışma ahlakı?
FG'yi savunan kişilerin genel müdafaa anlayışı bu zaten, "kim ne derse desin"
Ben de diyorum ki, kim ne derse desin Fethullah domuzun şahıdır, amerikancıktır.
ba kubah
12-01-2005, 07:21 AM
Baskasini domuzun sahi diyorsun, sen kimsin??
Puff, arkadas, once kendini dusun sonra baskasina laf at, tamammi ?
Benim kim olduğum seni veya bir başkasını ne ilgilendirir, benim ifade ettiğimle değil benimle ilgileneceksen tartışma gruplarına değil arkadaşlık sitelerine üye olacaksın.
Faruh
12-01-2005, 08:13 AM
Kim oldugun Mutlaka ilgilendirmez.
Beni ilgilendiren senin huyundur. Adam kendisini dusunsun sonra baskasini ustunden laf atsin.
Benim kim olduğum seni veya bir başkasını ne ilgilendirir, benim ifade ettiğimle değil benimle ilgileneceksen tartışma gruplarına değil arkadaşlık sitelerine üye olacaksın.
Administrator
12-01-2005, 02:17 PM
ben sahsen 20 den fazla boyle adamlari biliyorum.
aslinda FG den batililar kormasi gerekiyor turkler degil.
borcugin
12-01-2005, 02:53 PM
S.A.
Onun icin Batı'da. Onlari oradan korkutacak. Turkiye'de olursa korkutamayacak. Felsefenize ve mantik temelinize hayranim dogrusu. Pes yani...:lol:
Selametle.
:lool: :lool: :lool:
kendileri modern din bayanlarımızdandır, :egypt: fılozofmuş :lool: :lool:
Manager
12-03-2005, 01:51 AM
- F.G.'nin savunmaya ihtiyaci yok...
e tabi chunku onu FBI yeterince savunuyor
asena
12-03-2005, 09:45 AM
Kim oldugunu bilmen icin cok zamana ihtiyacin var."Biyografi"sini okuyarak ne oldugunu cikarabilecegin bir kisi degil Mevlana.
Ayrica benim dinimin olcusunu cikarabilecek ne kudretin var senin?
Aybike
12-03-2005, 10:11 AM
Kim oldugunu bilmen icin cok zamana ihtiyacin var."Biyografi"sini okuyarak ne oldugunu cikarabilecegin bir kisi degil Mevlana.
TAKMA BACIM...
Rahatsızlık hissettim ben bu olayda..Kadın,bilen kadın var ortada..Ve bu rahatsızlık veriyor..Kötü çok kötü,kadın bilinçli amaca ulaşılamamış henüz..
Lafa Bak MODERN din kadını...:lol:
Bunların modern demedeki anlayışı sanırım hepimiz biliyoruz.
Metni okuyup birşeyler çıkarmaya çalışıyorumda çıkmıyor...Han;bu tarz bu üslup seninkine benzemiyor...bi açıklaması vardır...
Aybike
12-03-2005, 11:08 AM
take it easy ha....
önce sen dene bakim nasıl oluyor...:lol:
Aybike
12-03-2005, 11:20 AM
kan temiz olmadikca bir sey anlatmak zormus, onun icin yanlis yaptimi diye dusunyom sana bir sey icin hesap sorarak:devil:
Ne hesabı?
Anlamadım,hesapmı vercem? vereceksem ne için..
Kanın bunla ne alakası var onuda anlamadım,kimin kanı?
Yazdıklarında bir mantık arıyomda bulamadım..
Aybike
12-03-2005, 12:14 PM
bir dostum kafa diyo, nicin anlayamadim:lool:
take it easy:laugh:
Şimdi anladım..
Selam söyle o dostuna...:lol:
İyi kafa bulduğunu sanıyor,ayakta öpülüyor haberi yok:lol:
Aybike
12-03-2005, 12:30 PM
bir sene sonra cevap yazsanda uzulmezdim:lol:
Boşver sen KAFANA göre takıl beni kaale alma:lol:
Aybike
12-03-2005, 01:56 PM
Koçun kim senin, bana nasıl hitap edeceğini sol sütunda öğren sonra hitap et, germe sinirlerimi.
Sen "Off Topic"ten ne anlıyosun bilmiyorum ama ben tartışılan bir konudan bahsediyorum, senin geyiğinden banane? Sen geyik yaparken, tüm kişilerin seni ve muhattabını başbaşa bırakmasını istiyorsan git özel mesajlaşma sisteminden haberdar ol.
Warning ve ban verilmesinden korksam hiç yazmam, rütbenin köpeği olacağıma hiç olmam,
Bence bu kimlik anlaşıldı..
Ahlak.....0
KişiliK.....0
KİMLİK?
Anladınmı ablacım..
Laf üretemeyen cahil erkeklerin akıllı bayanlara karşı ortaya koyduğu bir kimlik..:lol:
Aklı sıra bel altı vuracak..Eeee beyin olmayınca..
Aybike
12-03-2005, 07:56 PM
İşte silbermond KAFA sıda bana aynen böyle üstü kapalı yazmıştı..
Aklı sıra bel altı vuracak ...onu anlatmaya çalıştım
Kusura bakmayin, shaka karishikti. :P
modern din adami demeyeyim bayanlara diye ve Mevlana hakkinda filozof diye kesin bir degerlendirme yaptiginiz ichin idi. bashka bir art niyet yoktu. Filozof aslinda bir islam bilgini ichin yapilacak en buyuk hakarettir, dinsiz imansiz, kitabi birakip kafadan konushan demektir. Hayatta da kafadan ushutuklere kullanilir
Senin gibi siradan bir muslumanin dininin olchusu yine siradan biri tarafindan chikarilamazsa, o zaman sen de Mevlana hakkinda her halde ayni durumda olman gerek. oyle degil mi?
ilk cumleyi geri aldim.
OGUZ
Metni okuyup birşeyler çıkarmaya çalışıyorumda çıkmıyor...Han;bu tarz bu üslup seninkine benzemiyor...bi açıklaması vardır...
bir postumu silmishsin zerre kadar anlamadigin ichin.
Ollohu_Akbar
12-05-2005, 02:50 AM
Bazıları sadece laf atarak zaman geçiriyorken birileri de sabırla bir şeyler yapıyor.Bekleyelim ve göreceğiz laf atanlar mı yoksa iş yapanlar mı AYDIN GELECEĞİN mimarları olacak...
borcugin
12-05-2005, 04:23 AM
Bazıları sadece laf atarak zaman geçiriyorken birileri de sabırla bir şeyler yapıyor.Bekleyelim ve göreceğiz laf atanlar mı yoksa iş yapanlar mı AYDIN GELECEĞİN mimarları olacak...
S.A.
http://www.forum.uz/showthread.php?t=25850&page=6
http://www.forum.uz/showthread.php?t=25850&page=7
Selametle.
asena
12-05-2005, 11:59 AM
Kusura bakmayin, shaka karishikti. :P
Filozof aslinda bir islam bilgini ichin yapilacak en buyuk hakarettir, dinsiz imansiz, kitabi birakip kafadan konushan demektir. Hayatta da kafadan ushutuklere kullanilir
Filozof s