View Full Version : Araplar Osmanlıya İhanet Etti mi?
http://www.mustafaakyol.org/2005/12/_araplar_osmanliya_ihanet_etti_mi.php
Sanırım burada yazılımış olanlar, inandığınız çoğu şeyin bir masal olduğunu gösterecek nitelikte...
http://www.mustafaakyol.org/2005/12/_araplar_osmanliya_ihanet_etti_mi.php
Sanırım burada yazılımış olanlar, inandığınız çoğu şeyin bir masal olduğunu gösterecek nitelikte...
Allah senden razi olsun
asena
12-11-2005, 08:19 PM
cok yanli bir yazar
genelde yazilarini okurum,ve ne yazik ki sagdan soldan cirpan bir insan.
Kisacasi "asiri" yanli."Soz verdigim" icin bazi konularin acilmamasi icin,linklerini vermek istemiyorum,ancak objektiflikten cok uzak.
cok yanli bir yazar
genelde yazilarini okurum,ve ne yazik ki sagdan soldan cirpan bir insan.
Kisacasi "asiri" yanli."Soz verdigim" icin bazi konularin acilmamasi icin,linklerini vermek istemiyorum,ancak objektiflikten cok uzak.
Zaten bu "Araplar Osmanlıya İhanet Etti" masalı objektiflikten uzak bir masaldır. Ben şahsen yanlı olduğunu düşünmüyorum çünkü ihanet edenlerin kimler olduğunu ve bu küçük grup için tüm Arapları ihanet etti masalına sokmanın ne derece mantıklı bir masal olabileceğini gösteriyor.
Zaten bu "Araplar Osmanlıya İhanet Etti" masalı objektiflikten uzak bir masaldır. Ben şahsen yanlı olduğunu düşünmüyorum çünkü ihanet edenlerin kimler olduğunu ve bu küçük grup için tüm Arapları ihanet etti masalına sokmanın ne derece mantıklı bir masal olabileceğini gösteriyor.
evet araplar Osmanliya ihanet ettiler ve bugun bedelini oduyorlar kirik parchaya ayrilip gelen vuruyor giden vuruyor.
aslinda onlara arap ismi bile chok...
ihanet edenlerin bashinda suudiler vardi onlar da digerleri de kendilerini arap diye tanittiklarindan bugun genel ifade ile araplar ihanet etti deniyor. yani bunlarin chogu arap bile degil. mesela Osmanli doneminde Hicazdan hich vergi alinmiyordu efendimizim komshulari diye, bunu goren ne kadar zenci, chingene varsa toplandilar, asil araplar bize karishti. bugun turk yurtlarinda binlerece sahabe kabri var. ustelik hicazdakilere her sene Surre alaylari denen yardim kervani gidiyordu Istanbuldan.
Suudiler halen osmanli eserlerini islam yurtlarindan silmekle meshgul. arabistanda tamirat yapiyoruz bahanesiyle tarihi eserleri yerle bir edip yerine otel falan yapiyorlar. TC de Osmanli dushmani oldugundan sahip chikmiyor.
Aybike
12-12-2005, 02:44 AM
Arap yanlıları sazan gibi atlamışlar..Birincisi adamın tüm yazılarına takip ederim YANLI asena bacımın dediği gibi..
ikincisi kendide itiraf ediyor emirler isyanı başlattı diye..
Kafa nereye giderse ayaklar onu takip eder..
Koskoca imparatorluğu bir emir iki ingiliz subayımı batırdı..Güldürmeyin adamı.
O zaman siz lawrencenin anılarını okuyun birinci elden öğrenin.
-Trende yorgun ,hasta ve en önemlisi silahsız osmanlı askerlerini kılıçlarıyla paramparca ettiler.
Ben bile bakamadım..Bu nasıl nefretti nasıl bir kin bunları böyle vahşi hale getirdi...Neredeyse kanlarını içeceklerdi..Her parçaladıkları askerin başında zafer kahkahaları atıyorlardı..
ALLAH tümünün hesabını soracak elbet...
CX_ETKO_CX
12-12-2005, 03:26 AM
Bunu tartışmaya bile gerek yok . Araplar bizi arkadan hançerledi. İngilizlerin altınlarına bizi sattılar. Bugünde hiçbir arap Türklere iyi gözle bakmaz.
Irak , Suriye , Filistin gibi arap ülkeleri de yıllarca pkk terörünü besledi , destekledi.
Bugün bazı taraflı kişilerin çıkıpta bazı belgeleri " Vahdettin hain değildi" , "araplar bize ihanet etmedi" gibi saptırması bizim için birşey ifade etmeyecek. Gerçekler asla değişmeyecek.
Destankutluhan
12-12-2005, 04:32 AM
Burada Arap derken siradan coldeki bir Arap ile yonetici siniflari arasindaki ayrimin farkina varilmasi lazim. "Araplar Osmanliya ihanet etti mi " derken teker teker ele alirsaniz, konusursaniz olaya farkli bakarsiniz, yonetici ve belirleyici sinif olarak farkli bakarsiniz. Hala genelde en siddetli derecede Turkiye karsiti konumundadirlar. Onlar Fransizca ve Ingilizce konusmayi bin defa Musluman Turk'e tercih etmeyi secmis yola gelmezlerdir.
Soz konusu yazida gozardi edilmeye calisilan konu burada yani belirleyici unsurun tavrinda dugumleniyor; Canakkale'deki, Sam'daki Arap tekil kisilerden bahsederek kendi tezini hakli cikarmaya calisan yazar'in fazla uzaga gitmesine gerek yok ;
Kibris Devletini neden tanimadilar ?
Irak'a yardim onerisinde bulunan Turkiye'ye neden "Osmanli yayilmaciligi" emelleri guduyor diye karsi ciktilar ?
ve de CX-ETCO-CX'in belirtmis oldugu konulardaki tavirlari nedendi ?
Bunlar en yakin tarihimiz.
Ve gecmis tarihimize bir soru ? Eger Araplar "kafirlerle" birlik olmasaydi, yani fetvayi Osmanli icin degil Kafirler icin cikartsaydi (Hristiyan Araplar fetva vermezler), Osmanli oralarda o hallere duser, onbinlerce evladini sinsi tuzaklarda kaybeder miydi? Ihanet ihanettir. Istemeden yaptim denmez.
Diyelim ki oyle, o zaman kalkar bunu ilan ederler.
Bilge_Kagan
12-12-2005, 04:53 AM
"Araplar" derken neyi kastettiginize bakar bu. Evet nufuzlu kisiler ve casuslar hamiliginde kitlesel ihanetler oldu. Ancak bunun yaninda Teskilat-i Mahsusa'nin calismalari sonucu "din birligini" benimseyerek bu hainlere karsi savasanlar da oldu ( hatta bizzat Mehmet Akif Ersoy, bu donemde arap bolgelerinde gorev yapmistir. Arastirabilirsiniz. ). "Araplar"la "Tum bir millet"i kastediyorsaniz eger, buna karsi cikarim. Zira bu irkci bir sacmaliktir, arastirmadan bilmeden yapilan bir yorumdur.
Sunu da goz onunde bulundurmak gerekir ki, Osmanli'nin araplara dagitacak altini yoktu, buna karsin ingilizler gayet zengindi. Dolayisiyla isyan eden araplari bagimsizlik vaadiyle degil, altin ve yagmayla satin almislardi. Elbette isyan edenler daha buyuk bir kitleyi olusturacakti. Zira o donemin arap halki ( bugunun de diyebiliriz belki ) " nereye ceksen oraya gider " bir haldeydi. Ingiliz gizli servisinin basarili ve yaygin calismasi sonucu, bizden ote yana cekilenler daha fazla oldu.
Her alanda pire icin yorgan yakmaktan vazgecmek gerekir diye dusunuyorum...
Seckjin Khan
12-12-2005, 05:24 AM
Bunu tartışmaya bile gerek yok . Araplar bizi arkadan hançerledi. İngilizlerin altınlarına bizi sattılar. Bugünde hiçbir arap Türklere iyi gözle bakmaz.
Irak , Suriye , Filistin gibi arap ülkeleri de yıllarca pkk terörünü besledi , destekledi.
Bugün bazı taraflı kişilerin çıkıpta bazı belgeleri " Vahdettin hain değildi" , "araplar bize ihanet etmedi" gibi saptırması bizim için birşey ifade etmeyecek. Gerçekler asla değişmeyecek.
Araplar Irak'ta savaşı bırkıp son tümeni de geri çeken Türklere haince baskınlar düzenleyip savaşı kazanmalarına ve Türkleri Iraktan çıkarmalarına rağmen inanılmaz bir nefretle Türk Askerini öldürmüştür.
Şerefsizler!
Şimdi Cezalarını çekiyorlar ve çekmeye de devam edecekler.Pislikler!
asena
12-12-2005, 05:59 AM
Bir cumle sarfederken,parantez icinde paranteze gerek oldugunu sanmiyorum.
Arap cephesi Osmanliy vurdu mu?
Vurdu.Ust tabaka imis,alt tabaka imis sonuca bakmak gerekiyor.
nasil ki "yahudiler tu kaka" diyorsak genelde,bunu da parantezler acarak(Turkiye'dekilerin bir kismi,a bolgesindeki x mezhebi,amerikadaki bilmemne grubu haric) diye yazmiyor isek,ancak yuzdenin buyuk bir bolumu bu sonucu dogurduysa,genel konusulabilinir.
2.Korfez Savasi'nda ac kalan amerikan askerlerine yumurta dagitan(kurtlerden bahsetmiyorum,basra bolgesi civarindaki bizzat arap kadinlarindan) bir zihniyetin Osmanliyi hayli hayli arkadan vurmasi kacinilmazdir.
Arap ulkelerinde uzun sure bulunmadan halkin bize bakis acisini bilmenize imkan yok.Misir ve Tunuslular disinda bizlere sempati besleyen "genis bir halk" kitlesi bulamazsiniz.Misir ve Tunus da Turkiye'nin laiklik sistemini ornek alan ulkeler.Bunda da yoneticilerin ve medyanin buyuk etkisi var.Belki inanmazsiniz ama burada Italya'da da Turkiye'ye buyuk bir sempati duyuluyor.Nedeni yine ayni.insanlarin koyunlugudur.Gazeteler boy boy Turkiye resimleri ile dolu.Hemen hemen her aksam bir sekilde turkiye ile ilgili "yansiz" ve "guzel" haberler veriliyor.Hemen hemen her bilgi yarismasinda "Turkiye" ile ilgili sorular soruluyor.Turizm belgelsellerinde "Turkiye"ye diger ulkelerden daha fazla zaman ayriliyor.Bunlar bilincli yapiliyor.Cikar ugruna yapiliyor.
Bir cumle sarfederken,parantez icinde paranteze gerek oldugunu sanmiyorum.
Arap cephesi Osmanliy vurdu mu?
Vurdu.Ust tabaka imis,alt tabaka imis sonuca bakmak gerekiyor.
nasil ki "yahudiler tu kaka" diyorsak genelde,bunu da parantezler acarak(Turkiye'dekilerin bir kismi,a bolgesindeki x mezhebi,amerikadaki bilmemne grubu haric) diye yazmiyor isek,ancak yuzdenin buyuk bir bolumu bu sonucu dogurduysa,genel konusulabilinir.
2.Korfez Savasi'nda ac kalan amerikan askerlerine yumurta dagitan(kurtlerden bahsetmiyorum,basra bolgesi civarindaki bizzat arap kadinlarindan) bir zihniyetin Osmanliyi hayli hayli arkadan vurmasi kacinilmazdir.
Arap ulkelerinde uzun sure bulunmadan halkin bize bakis acisini bilmenize imkan yok.Misir ve Tunuslular disinda bizlere sempati besleyen "genis bir halk" kitlesi bulamazsiniz.Misir ve Tunus da Turkiye'nin laiklik sistemini ornek alan ulkeler.Bunda da yoneticilerin ve medyanin buyuk etkisi var.Belki inanmazsiniz ama burada Italya'da da Turkiye'ye buyuk bir sempati duyuluyor.Nedeni yine ayni.insanlarin koyunlugudur.Gazeteler boy boy Turkiye resimleri ile dolu.Hemen hemen her aksam bir sekilde turkiye ile ilgili "yansiz" ve "guzel" haberler veriliyor.Hemen hemen her bilgi yarismasinda "Turkiye" ile ilgili sorular soruluyor.Turizm belgelsellerinde "Turkiye"ye diger ulkelerden daha fazla zaman ayriliyor.Bunlar bilincli yapiliyor.Cikar ugruna yapiliyor.
Teşekkürler. Bilgilendirici bir yazı olmuş. Bir şey sormak istiyorum. İtalyanlara Türkiye'yi "cazip bir hedef" gibi mi göstermeye çalışıyorlar? Yani orada böyle güzel bir ülke var, deyip İtalyanların iştahını Türkiye aleyhinde kabartmaya çalışıyorlar?
Şimdi Cezalarını çekiyorlar ve çekmeye de devam edecekler.Pislikler!
Buna ifadeye itirazım var. Bugünün Arapları'na nadan bir muhabbet beslediğim ya da ümmetçi bir bakış açısına sahip olduğum için değil, dedenin acısının torundan çıkmasını ne bilimle ne de herhangi bir dini ya da felsefi anlayışla açıklamanın mantıkdışı olduğunu düşündüğüm için itiraz ediyorum. Bu arada dinsiz olduğumu da kaydedeyim. Eğer, dediğin gibiyse, Biz Türkler atalarımızın hangi yanlışının ceremesini çektik Yemen'de Balkanlar'da Orta Asya'da? Ve bunu hangi temele dayandırıyorsun?
asena
12-12-2005, 11:01 AM
hayir,Italyanlarin ticaret acisindan Turkiye'ye cok buyuk ihtiyaclari var.
Cin mali bu sene icinde yuzde yuz kaldirilacak.Ekabinde Italya'da uretilen urunlerin halk tarafindan satin alinmasina imkan yok.
bakin ben (bu yasta mi diye ayipllamayin),gecen hafta Yamahanin BW serisinden bir scooter aldim.Bunu Fiat'in alt kurulusu olan Aprilia dan alsam 3 kat,yine Fiat alt kurulusu olan Piaggiodan alsam 2 katini gozden cikaracaktim.
Cin mallarindan olan ym serisi icin yari fiyat odeyecektim,ama odeyemedim cunku satislari durduruldu bile.
Cin mali kalitesizligi Turk mallarinda yok.AB standartklarinda mal uretip,ara bir miktarda satiyoruz.
Tersi kismi ise daha onemli.azar ulkesiyiz.Tarimda da bizden cok sey satin aliniyor.
empire_of_huns
12-12-2005, 02:14 PM
1.Bir millet başka bir milletin yönetimi altında yaşarken bağımsızlığını kazanmak için savaşırsa o millet hain mi olur?
2.Eğer hain olursa göktürkler çinden bağımsızlığını kazanırken haincemi davrandılar?
3.İnsan nefret etsede birşeyler paylaştığı bir insanı kavganın içinde yalnız bırakırmı........üstelik bu insan halen size güveniyor?
4.Bağımsızlık için bile olsa bir millet yıllarca birlikte yaşadığı başka bir milleti sırtından vurmalımı?
5.Eğer bu adamlar osmanlının en zayıf olduğu anda ,üstelik ingilizlerden kar ederek bağımsız olmayacaklarsa nezaman olacaklardı?
aslında böyle birçok soru çıkabilir ama bence bizim için önemli olan araplar veya kim olursa olsun iki millet bir ülkede yaşayamaz........yaşasalarda o ülke hiçbirzaman belini doğrultamaz.....atalarımızın dediği gibi çatal kazık yere geçmez...............
Seckjin Khan
12-12-2005, 02:16 PM
Buna ifadeye itirazım var. Bugünün Arapları'na nadan bir muhabbet beslediğim ya da ümmetçi bir bakış açısına sahip olduğum için değil, dedenin acısının torundan çıkmasını ne bilimle ne de herhangi bir dini ya da felsefi anlayışla açıklamanın mantıkdışı olduğunu düşündüğüm için itiraz ediyorum. Bu arada dinsiz olduğumu da kaydedeyim. Eğer, dediğin gibiyse, Biz Türkler atalarımızın hangi yanlışının ceremesini çektik Yemen'de Balkanlar'da Orta Asya'da? Ve bunu hangi temele dayandırıyorsun?
Araplara kinim yok ama bu yaptıkları yüzünden hep onlara karşı önyargılıyım...
Kasdettiğim şeyi anladın aslında araplar öyle bir millet ki birbirini çok kolay satabiliyor bırakın Türkleri kendilerini bile satıveriyorlar,O yüzden Arap Birliği içerisinde hep anlaşmazlıklar olmuş ve Para uğruna kendi halkını satabilmektedirler.Bu yüzden cezalarını çekecekler ve çekmeye devam edeceklerdir...
Hz.Muhammed Peygamberimiz onları doğru yola getirmek için getirilmiştir biliyorsunuz.Bazıları mutlaka geldi ama hala yola gelmemiş Müslüman Araplarda var...
Colpan
12-12-2005, 03:03 PM
Araplar da, kürtler de, lazlar da, çerkezler de, arnavutlar da, pomaklar da hepsi bizi sattı.
Beğler, bayanlar uyanın! Ümmetçilik denen zırvaya Türklerden başka inanan YOK!
asena
12-12-2005, 03:18 PM
1.Bir millet başka bir milletin yönetimi altında yaşarken bağımsızlığını kazanmak için savaşırsa o millet hain mi olur?
2.Eğer hain olursa göktürkler çinden bağımsızlığını kazanırken haincemi davrandılar?
3.İnsan nefret etsede birşeyler paylaştığı bir insanı kavganın içinde yalnız bırakırmı........üstelik bu insan halen size güveniyor?
4.Bağımsızlık için bile olsa bir millet yıllarca birlikte yaşadığı başka bir milleti sırtından vurmalımı?
5.Eğer bu adamlar osmanlının en zayıf olduğu anda ,üstelik ingilizlerden kar ederek bağımsız olmayacaklarsa nezaman olacaklardı?
aslında böyle birçok soru çıkabilir ama bence bizim için önemli olan araplar veya kim olursa olsun iki millet bir ülkede yaşayamaz........yaşasalarda o ülke hiçbirzaman belini doğrultamaz.....atalarımızın dediği gibi çatal kazık yere geçmez...............
Talkan katliami ile baslayan ilk aci.Sonrasinda "devran" donmesi.Islamin onculeri Araplarin elinden "halifelik" yetkisinin alinmasi.Islamin her sartta Araplardan daha guzel temsil edilmesi.Huzurun daha dogru kurulabilmesi.Bu kiyaslamadaki sonucun dogurdugu duygu nedir?Kiskanclik olmasin?
Peki sunu soyleyecegim,Araplarin "Osmanli" doneminde -ki ummetci bir anlayiis gosterilmis bir donem,herhangibir alcaltildigi donem oldu mu?Araplar da huzur icinde idiler.Ummet yani islam birlesmis idi.Ancak olmadi,istemediler.Hadi istemediler,bunu gayrimuslimlerle anlasarak yaptilar.Ingilizlerle de degil sadece,sadece Osmanlidan kurtulma sozu verildigi icin(Bakin buna dikkat edin,bagimsizlik sozu degil-Osmanlidan kurtulma)Fransa'ya ulkesini satan Cezayir zihniyeti,hic beklemedigi anda Osmanliyi "arkadan" vuran ingiliz isbirlikcileri,portekiz isbirlikcileri,italyan isbirlikcileri...Liste uzar.
Bunun sonucu nedir?Ne ders cikarilir?Sonuc sudur.Araplarin ilk kazigi degildi.Son da olmayabilir.Ancak bir donemin ummeti -ki dunyanin hayranlikla kabullendigi ummet donemi-ise yaramamistir."Din kardesligi" yurumemistir.Onlar bagimsizliklarini once elaleme ulkesini satarak(su anda da farkli degiller) kazanmayi tercih etmislerse,onlar ilk olarak "din kardesligini" istememislerdir.
Bu olay Araplarla da Kurtlerle de,Colpanin dedigi gibi gayriTurk tum irklarla ayni sekilde oldu.
Gayrimuslimler icin yazacak degerli 2 kelime dahi bulamam.
Seckjin Khan
12-12-2005, 03:24 PM
Geçin Ümmetçiliği adamlar kendilerini bile satacaklar!
Beğler, bayanlar uyanın!
Saat olmuş 00:30. Uyanmak yerine yatmaya gitsem daha iyi olacak bu saatten sonra.
kizilturan
12-12-2005, 03:32 PM
S.A anew kardesim gonderdigin kaynak icin cok tesekkur edrim guzel bir yazi.ilk olarak yazida bahsetigi uzere tayip erdoganin din birlestiricin sozune katiliyorum.oncelik bu soze tayip bey soyledigi icin degil gercele iliskisi oldugu icin katiliyorum.buna soylede bir somut ornek vere bilirim.ornegin yunanistan da bir azinliklar cennetidir fakat ortodokslugu kullanarak cok iyi bir sekilde azinliklari su an kadar ayni cati altinda toplamayi basardilar.ayrica bu konuda cok hassas bir politikalari var.ornegin yunanistana goncem alirken sadece ortodokslari aliyorlar ve hangi milletten olduklarina aldir miyorlar bile.hatta okadar ki bundan yaklasik 15 yil once turklere bu kadar kin kusan birmillet roman yadan 5 ,6 bin civarinda gagauz turku getirttiler.tabiki tek gerekce ortodoks olmalariydi.bu konuda daha bir cok ornek vere bilirim.sonuc olarak yunanistan bu politikayi cok iyi uygulayarak azinliklar sorununun ortaya cikmasina asla izin vermiyor. yani sonuc olarak din birlestiricidir.fakat bu demek degilki istisnalar olmaz.tabiki istisnalar olacaktir.fakat onemli olan cogunluktur.ayni sekilde azinliktan bazi kimselerin ihaneti butun o millete baglamak bence cok yalnisti.bir mileti asla birkac salak temsil edemez
Colpan
12-12-2005, 03:56 PM
S.A anew kardesim gonderdigin kaynak icin cok tesekkur edrim guzel bir yazi.ilk olarak yazida bahsetigi uzere tayip erdoganin din birlestiricin sozune katiliyorum.oncelik bu soze tayip bey soyledigi icin degil gercele iliskisi oldugu icin katiliyorum.buna soylede bir somut ornek vere bilirim.ornegin yunanistan da bir azinliklar cennetidir fakat ortodokslugu kullanarak cok iyi bir sekilde azinliklari su an kadar ayni cati altinda toplamayi basardilar.ayrica bu konuda cok hassas bir politikalari var.ornegin yunanistana goncem alirken sadece ortodokslari aliyorlar ve hangi milletten olduklarina aldir miyorlar bile.hatta okadar ki bundan yaklasik 15 yil once turklere bu kadar kin kusan birmillet roman yadan 5 ,6 bin civarinda gagauz turku getirttiler.tabiki tek gerekce ortodoks olmalariydi.bu konuda daha bir cok ornek vere bilirim.sonuc olarak yunanistan bu politikayi cok iyi uygulayarak azinliklar sorununun ortaya cikmasina asla izin vermiyor. yani sonuc olarak din birlestiricidir.fakat bu demek degilki istisnalar olmaz.tabiki istisnalar olacaktir.fakat onemli olan cogunluktur.ayni sekilde azinliktan bazi kimselerin ihaneti butun o millete baglamak bence cok yalnisti.bir mileti asla birkac salak temsil edemezYunanistan'da Karamanlı Ortodoks Türkler ve Gagauzlar hep dışlanmıştır. Asla ve kat'a hiç bir idari makama hetirilmezler, devlet memuru olamazlar, zengin olamazlar, Müslüman soydaşları nasıl yaışyorsa onlar da aynı sefalet içinde yaşar. Üstelik sokaklarda "Türk tohumu" denerek dışlanırlar. Palikarya piçleri oyunlarına bile almaz bu kardeşlerimizi.
Hem madem din birleştiricidir, neden Ortodoks rumlar, ruslar ve Türkler birbiriyle hiç anlaşamaz? Madem din birleştiricidir, neden Gagauzlar tarih boyunca dindaşlarıyla değil de soydaşlarıyla beraber savaşmıştır?
asena
12-12-2005, 04:03 PM
Dunyada dinin birlestirdigi 2 irki gosterirmisiniz,aralarinda hic "irk" sorunu yasamamis?
hatta bu soruya ilkel dinleri dahi katabiliriz
Din kardesligi ogutler,ama insanlar olmazlar.
kizilturan
12-13-2005, 08:24 AM
Guzel bir yanit colpan kardesim :) Sozlerine hak vermemek elede degil.Fakat ben asla dininin kardeslik bagi kadar birlestirici oldugunu idda etmedim zaten bunu idda etmis olsaydim burda degilde bir arap forumunda olurdum :)Birlestirici ozelliklerin bir listesini yapmis olsaydik suphesiz irkdaslik listede ilk sirada gelirdi.Konuyu toparlamak gerekirse din asla kardeslik bagi kadar birlestirici olamaz fakat cok guclu bir birlestirici ozellik olduguna hala inaniyorum.Bence zaten tarih boyunca kurulmus olan imparatorluklarda buna yuzlerce kanitlar vardir.
hepinize saygilar
asena
12-13-2005, 08:30 AM
Din kardeslik bagini emreder.Bunu beceremeyen insanin kendisidir.
Ancak din "salt" safligi emretmez.Yapilan hareketlerin analizi sonucunda sizlerin karsi hareketleri de farzdir.Kisas gibi.
Kardeslik hakki verildigi halde bu hakki kullanmamayi secenlere(kah kisiler kah gruplar kah irklar olsun),kapilarin kapanmasina karsi degilim.Ancak kimseyi ancak kimseyi dusman bellememek lazim.
Sevgi beslememek,sempati duymamak ve nefret etme.Bu ucunden "sempati duymama"yi ogrendigimiz an ne kimsenin hakki yenilir,ne de gecmisteki yanlis politikalarimizi tekrarlar,ne de dinin disina cikariz.
borcugin
12-13-2005, 09:37 AM
S.A.
İran'da bana göre esaret altında yaşayan Soydaşım Azeri Türkleri, bir İranlı ile aynı dine, hatta aynı mezhebe inandığı halde acaba neden çatışma içindeler?
Moldovya'da bana göre esaret altında yaşayan Soydaşım Gagauz Türkleri, bir Türkiyeli ile farkli dine inandığı halde acaba neden çatışma içinde değiller?
Dinin birleştiriciliği, Dilin, Soydaşlığın, Kültürün birleştiriciliğinden daha az olası. Dinin birleştiriciliği olur mu? Olur ama bu bize bağlı. Olursa ne yaparsınız, valla çok sevinirim. Hıristiyan bir Türk'e farklı mı davranırsın o zaman. Asla.
Selametle.
Colpan
12-13-2005, 11:33 AM
Mustafa Akyol'un akıllı tasarım konulu yazılarını okurum. Alanı olmamasına rağmen (kendisi ekonomisttir) akıllı tasarım konusunda dünyaca kabul edilen bir uzmandır. Bu konuda kendisini takdir ederim ve yazılarından sıkça yararlanırım. Ama kendisi çerkez olduğundan (Taha Akyol'un oğlu) dolayı olsa gerek, böyle bir yazı yazmış.
Administrator
12-13-2005, 12:50 PM
Misir ve Tunuslular disinda bizlere sempati besleyen "genis bir halk" kitlesi bulamazsiniz.
malesef olsuin senin icin orta asyadaki ulkeleride o "genis bir halk" kitlesinini icindedir,hemde nasil icindedir ,bilemiyorumda araplar sizi sevmiyorlarmi veya veya nekadar sevmiyorlar ama ozbekistanda..millet bazen o kadar nefret besliyorki.durum sende iyi biliyorsun.bence arap adi halkinin icnde turklere olan nefret ortaasyadakisnidan cok dusuktur.
lol.... no comment.... adamin buldugu sebebe bakin .heheheh..asena kendisi gercekten bu dedigini ciddiya aliyorsa kafasinda problemi var oldugun dusunuyorum ama dedigin kendis de ciddiye almadigina eminim.ASea unutma tarihte osmanliya en cok zarar veren araplar degil ama OA li kardeslerinizdir, o da olsa osmanlini en kevvet topladigi zman tamelran sizi yurdunuzu giderek devletiniz yikti rezil etti,yani araplarin kendi topraklarinda ettikleri isyan ile OA da Ankaraya kadar gelip osmanliyi saldirp devleti tamamen yikmasinda cok fark vardir,demek sitoyrumkisizin aralari sevmediginiz sebeplere acisinda OA lilar daha cok sevmemeniz gerekioyr ama OA lilarin bu isleri goz yumulurda araplara degil cift standartlar ..... bence simdi eski tarihi olaylar unutulacak zaman geldi siz oa lilari nasil seviyorsaniz araplarida oyle sevmeniz gerek ...
asena
12-13-2005, 12:59 PM
administrato icindir:Administrator,sana gulmek istiyorum ama ustunde oturuyorum.buna hakaret demeyin,bana akil sorunlarim oldugunu yazmis ustteki mesajinda.
Herseyden once isinin gucunun "benim" mesajlarimi irdelemekle gecirdigini farkina varmak hic hosuma gitmiyor.fazla muhatap almak istedigim biri degilsin ancak yazilana karsilik verme yanlisi da bende mevcut.
Bu kadar cocukca bir yaklasimi nasil bulabildin?
yumurta dagitimi tarihte degil,sunun surasinda 3 sene once oldu.Madem "acik" arama pesindesin,bunu usturuplu yap ki insanlar kalkmadan gulsunler sana.
gercekten inanamiyorum,bir insan bu kadar irkina bu derecede terbiyesizlik edebilir mi?"devletinizi yikti/rezil etti ha?
rezaletleri siralamak,sidik yarisina sokma istegi.
Kesinlikle sana yapilan itiraflarda gerceklik olduguna inanmaya basladim.
Evet arkadasim,benim esitlik ile ilgili "savunmam" yok.Ben irkima iltimas gecerim.Kardesim dovsun ses cikarmam,ama dusman kufur etsin gozlerinin yumdugunu gorene kadar icimi rahatlatamam.
Simdi anladin mi?
not:"adam" degilim bu arada
Administrator
12-13-2005, 01:16 PM
asena demmeki dedigi ciddiya aliyorsan gercekten kafanda problemin var ban sana yumurta dagitma olayi yalan demdeim ama bu olayi ile osmanlidaki oaylara baglayim sonra sevmem demen yani duyn dagdan sehire ilk glen dunya bakis acisi sifir olan bir adamin iddialarina benzityor yani iste coluk cocukca bir sebep ,hehehe... "shum bola" da borku 4 aqilli otirvolin olmaon bu nima degani desa bsihqasi qandaydur mahluq haqida gapiradi ana oshanga ohshab ketadi..hehehehe
asena
12-13-2005, 01:57 PM
Bilmedigim bir dilde yazmanin anlami yok
ben de yaziyim "rompi i scatoli"
son yazdigindaki savunmada da tek gram mantik yok
talkan katliami osmanli oncesi idi
osmanli donemi hainlik,ummetcilige tersti
OAli kardeslerimizle savastigimizda ummetimiz yoktu ki savastiklarinda "hain" diyelim
kafamda problemim yok,senin gibi 6 yas ve alti zekalara laf anlatabilme yetenegim yok ne yazik ki.
Aybike
12-13-2005, 02:21 PM
asena demmeki dedigi ciddiya aliyorsan gercekten kafanda problemin var ban sana yumurta dagitma olayi yalan demdeim ama bu olayi ile osmanlidaki oaylara baglayim sonra sevmem demen yani duyn dagdan sehire ilk glen dunya bakis acisi sifir olan bir adamin iddialarina benzityor yani iste coluk cocukca bir sebep ,hehehe... "shum bola" da borku 4 aqilli otirvolin olmaon bu nima degani desa bsihqasi qandaydur mahluq haqida gapiradi ana oshanga ohshab ketadi..hehehehe
Hışt hışt...Bak hele...Beri bak...Bişey diyecem..
Sen arabmısın?????
Deelmisin..?
Alla allah yav..bana öle geldide..
Artık şunu kabullen o zaman..BİZ ARABLARI SEV-Mİ-YOZ..Sen sev sana lafım yok..tepside tepsi fındıklar ..gerisi neydi yav bu türkünün..Neyse sen türkü dinle...
Hangi türkümü?Canakkale içinde vurdular beni ile başla istersen...:lol:
tarihte osmanliya en cok zarar veren araplar degil ama OA li kardeslerinizdir, o da olsa osmanlini en kevvet topladigi zman tamelran sizi yurdunuzu giderek devletiniz yikti rezil etti,yani araplarin kendi topraklarinda ettikleri isyan ile OA da Ankaraya kadar gelip osmanliyi saldirp devleti tamamen yikmasinda cok fark vardir,demek sitoyrumkisizin aralari sevmediginiz sebeplere acisinda OA lilar daha cok sevmemeniz gerekioyr ama OA lilarin bu isleri goz yumulurda araplara degil cift standartlar ..... bence simdi eski tarihi olaylar unutulacak zaman geldi siz oa lilari nasil seviyorsaniz araplarida oyle sevmeniz gerek ...
admin sachmalama Araplar devleti yikmak ichin dushmanlarla ishbirligi yapti ama Timur olayi farkliydi. iki sultani birbirine kishkirtan bazi peshmerge gruplardi. Timurun niyetI Osmanliyi yikip yok etmek degildi o sairada biraz Timura gore boburlendi bilinen Yildirim bayezid hana haddini bildirmek ichin yapilan bir savashti. maalesef o zamanda da senin gibi kishkirticilar yok degildi. Sen Lawrese ve Hempher'in hatiralarini oku da gel guzelim o zaman gorursun kimin chifte standart yaptigini.
Timur ve ya senin dedigin gibi OAli kardeshlerin Osmanli topraklarinda gozleri olsaydi Ankara ve Izmire kadar gelmish iken oyle birakip gitmezlerdi. bir de Osmanliyi geri toparlayan devlet adamlari arasinda Emir Sultan Buhari hz.leri gibi yine OAli olan kardeshleri vardi Turkiyelilerin.
hehe Karluk! sen bu gidishte bir gun ozbekler arasinda da Karlukchuluk yapacaga benziyorsun. senden korkulur
Feridun
12-14-2005, 02:45 AM
Bence Türkiye eski defterleri kapatıp komşularıyla işbirliği yaparsa kazançlı çıkar. Örnek Almanya ve Fransa. Türkiye Arap ülkeleri ile ilişkilerini geliştirip onların sermayesinden (en son 700 milyar $ gibi bir rakam dile getiriliyordu) faydalanabilir onlara mallarını satabilir. Ayrıca bana göre büyük imparatorluklar kuran milletlere karşı komşuları herzaman şüpheyle yaklaşır. Bunu normal kabul edip onlara güven aşılamak en iyi tercih olur bence.
Feridun
12-15-2005, 04:26 AM
S.A.
İran'da bana göre esaret altında yaşayan Soydaşım Azeri Türkleri, bir İranlı ile aynı dine, hatta aynı mezhebe inandığı halde acaba neden çatışma içindeler?
Moldovya'da bana göre esaret altında yaşayan Soydaşım Gagauz Türkleri, bir Türkiyeli ile farkli dine inandığı halde acaba neden çatışma içinde değiller?
Dinin birleştiriciliği, Dilin, Soydaşlığın, Kültürün birleştiriciliğinden daha az olası. Dinin birleştiriciliği olur mu? Olur ama bu bize bağlı. Olursa ne yaparsınız, valla çok sevinirim. Hıristiyan bir Türk'e farklı mı davranırsın o zaman. Asla.
Selametle.
http://sonsaniye.net/yazioku.aspx?id=376
Ayrıca Iran Nükleer Programı Başkanı da azeridir. Iran Devrim Muhafızları Ordusu Gemel Komutanı Rahim Safavi de azeridir. Tabii Iran'da azeriler temel kültürel haklarını kullanamıyorlar o ayrı bir mesele ama bu hakları kullanamamakla esaret yaşanmaz herhalde değil mi?
borcugin
12-15-2005, 10:20 AM
S.A.
Siz, özellikle, bir çok sözcüğü büyük harfle yazmanıza karşın "azeri" sözcüğünü küçük yazmakla, koskoca bir Azeri Türk'ünü bir sözcüğünüze sığdırmışınız. Esareti zaten kabul etmişsiniz kafanızda, amma şunu bilki ben etmem. Zamanında Osmanlı Şeyhülislamı'na İngiliz Muhipleri Cemiyeti tarafından da Birleşik Kraliyet Madalyası verilmişti. Bence oradaki Azeri Türk'üne sorun derim, onların bu durumu benim içimi ne kadar sızlatıyor biliyor musunuz?
Selametle
Feridun
12-15-2005, 12:07 PM
S.A.
Siz, özellikle, bir çok sözcüğü büyük harfle yazmanıza karşın "azeri" sözcüğünü küçük yazmakla, koskoca bir Azeri Türk'ünü bir sözcüğünüze sığdırmışınız. Esareti zaten kabul etmişsiniz kafanızda, amma şunu bilki ben etmem. Zamanında Osmanlı Şeyhülislamı'na İngiliz Muhipleri Cemiyeti tarafından da Birleşik Kraliyet Madalyası verilmişti. Bence oradaki Azeri Türk'üne sorun derim, onların bu durumu benim içimi ne kadar sızlatıyor biliyor musunuz?
Selametle
Azeri kelimesini artniyetle küçük harflerle yazmadım. İmlası öyledir diye düşündüğüm için. Azerilere karşı zerre kadar kin ya da nefretim de yok. Benim tepkim Iran Azerileri'nin "esaret altında" yaşadıklarını düşünmenize. "Esaret" kelimesi Iran Azerileri için biraz abartılmış bir kavram. Hani Filistinliler, Çeçenler, Açehliler ya da Uygurlar gibi bir halleri varsa anlarım da...
CX_ETKO_CX
12-15-2005, 01:29 PM
Azeri kelimesini artniyetle küçük harflerle yazmadım. İmlası öyledir diye düşündüğüm için. Azerilere karşı zerre kadar kin ya da nefretim de yok. Benim tepkim Iran Azerileri'nin "esaret altında" yaşadıklarını düşünmenize. "Esaret" kelimesi Iran Azerileri için biraz abartılmış bir kavram. Hani Filistinliler, Çeçenler, Açehliler ya da Uygurlar gibi bir halleri varsa anlarım da...
Zaten Azeri diye bir Türk boyu olmadığına göre "Azeri" sözcüğü büyük olmuş küçük olmuş birşey ifade etmez.
Iran Azerbaycan'ı dediğiniz yer Azerbaycan'ın fars işgali altındaki topraklarıdır dolayısıyla oraya Güney Azerbaycan demek doğru olur.
Güney Azerbaycan Türkleri'nin esaretini kabul etmeyişinize de anlam veremedim . çeçen örneği vereceğinize neden rusya içindeki esir Türkler : Tatar - Başkır - Nogay Türklerinden bahsetmiyorsunuz ? Çeçenlerle bizim din dışında hiçbir alakamız yok ! Esaretin hiçbir şekilde iyisi , güzeli , azı olmaz !!!
Feridun
12-16-2005, 05:09 AM
iki sultani birbirine kishkirtan bazi peshmerge gruplardi.
Vurun abalıya....Neymiş bu kürtler böyle ya. Her kötülüğün altından onlar çıkıyorlar.:lol:
Feridun
12-16-2005, 05:33 AM
Zaten Azeri diye bir Türk boyu olmadığına göre "Azeri" sözcüğü büyük olmuş küçük olmuş birşey ifade etmez.
Iran Azerbaycan'ı dediğiniz yer Azerbaycan'ın fars işgali altındaki topraklarıdır dolayısıyla oraya Güney Azerbaycan demek doğru olur.
Güney Azerbaycan Türkleri'nin esaretini kabul etmeyişinize de anlam veremedim . çeçen örneği vereceğinize neden rusya içindeki esir Türkler : Tatar - Başkır - Nogay Türklerinden bahsetmiyorsunuz ? Çeçenlerle bizim din dışında hiçbir alakamız yok ! Esaretin hiçbir şekilde iyisi , güzeli , azı olmaz !!!
Neden esaret altındalar ya da Iran Azerileri kendilerini böyle hissediyorlar mı? Önemli olan budur.
borcugin
12-16-2005, 07:39 AM
S.A.
Tabi kardeşim, işgal altındaki Güney Azerbaycan Türkleri, Safavi-Farsi-İran İslam Cumhuriyetinin birer Müslümanları. Onların kimliği yok, dilleri yok, kökleri yok, tarihi yok, analarının beşiklerde bebelerine söylediği ninniler yok. Onlar sadece ve sadece Müslüman o kadar. Bunları biz oturup, hemen bir kaç ileti ile icat ettik.
Selametle.
Feridun
12-16-2005, 07:58 AM
S.A.
Tabi kardeşim, işgal altındaki Güney Azerbaycan Türkleri, Safavi-Farsi-İran İslam Cumhuriyetinin birer Müslümanları. Onların kimliği yok, dilleri yok, kökleri yok, tarihi yok, analarının beşiklerde bebelerine söylediği ninniler yok. Onlar sadece ve sadece Müslüman o kadar. Bunları biz oturup, hemen bir kaç ileti ile icat ettik.
Selametle.
Duygusallıkla söylenmiş sözler. Aynı durum Türkiye kürtleri için de geçerli.
borcugin
12-16-2005, 08:35 AM
S.A.
Ben Türk'üm. Türk olan her şeyden yana yanlıyımdır. Yiğit olmak çok olağanüstü bir şey değil bizim ninnilerde. Türk olduğuma dair dahasına gerek var mı? Hangi yamyamlara, hangi şeytanın çocuklarına, hangi birleşik hırsızın evlatlarına, hangi vatanı, hangi bayrağı, hangi namusu, hangi sancağı, hangi Ezan-ı Muhammed'i, hangi zamanda teslim ettik?
Siz kimsiniz? Nesiniz? Neye karşı yanlısınız? Bak ben bunu açık olarak söyledim.
Türkiye Türkçesini bu kadar iyi bildiğinize göre, acabalar geliyor aklıma. Bu acabalar siz ile beni düşman yapmaz. Yapsa yapsa adam gibi ve kimliklerimizin ürünü olan haya ve erdem ile tartışan forumdaşlar yapar. Bir Türk şunu unutma, arı da, hayayı da, özür dilemesini de bilir. Amana aman, yamana yamandır.
Ben, IV. yüzyılda Akkoyun Türk Devletinin çağdaşı Osmanlıdan bilim, sanat ve felsefe açısından çok üstün olduğunu bilen birisi olarak, hiç bir zaman İran Milleti ile olumsuz bir şeyim olamaz. Siz bir kaç tane PKK ile organik bağı olan ve yılda 4 kere ad değiştiren ama söylemlerini hiç değiştirmeyen bebek katili familyasının sözleri ile mi eş tutarsınız bazı satılmış Türkiye Kürtleri ile İran Türklerini? Ah kardeşim ah, İran Türkleri ne zaman bebek öldürdü, ne zaman Papazların, Hahamların emrine girdi, ne zaman kendi soyundan olan insanların bebeklerine şeytanın çocukları gibi davrandı? Sen hiç öldürülmüş bebek gördün mü? Ben gördüm. Ne gariptir ki, dedem de Ermenilerce öldürülmüş çok Ermeni ve Türk bebeği görmüş. Ne zaman uşaklık çığırtkanlığı yapanlar kendi soylarının yüzde kaçını temsil etti? Bana her Kürt hainmiş gibi bir afyon şırınga ederek, beni ucuz bir ırkçı yapamazsın! Öyle Kürt var ki, sizden ve benden daha yiğit. O kadar çok Kürt var ki, Hahamların, Papazların, Evrensel Sermayenin, Sorosun emrine girmeyi reddeden, Bozkurt Atatürk'ün Türkiye'sine güvenen. Boşa çabaların, boşa afyonların.
Selametle.
Feridun
12-16-2005, 09:03 AM
S.A.
Ben Türk'üm. Türk olan her şeyden yana yanlıyımdır. Yiğit olmak çok olağanüstü bir şey değil bizim ninnilerde. Türk olduğuma dair dahasına gerek var mı? Hangi yamyamlara, hangi şeytanın çocuklarına, hangi birleşik hırsızın evlatlarına, hangi vatanı, hangi bayrağı, hangi namusu, hangi sancağı, hangi Ezan-ı Muhammed'i, hangi zamanda teslim ettik?
Siz kimsiniz? Nesiniz? Neye karşı yanlısınız? Bak ben bunu açık olarak söyledim.
Türkiye Türkçesini bu kadar iyi bildiğinize göre, acabalar geliyor aklıma. Bu acabalar siz ile beni düşman yapmaz. Yapsa yapsa adam gibi ve kimliklerimizin ürünü olan haya ve erdem ile tartışan forumdaşlar yapar. Bir Türk şunu unutma, arı da, hayayı da, özür dilemesini de bilir. Amana aman, yamana yamandır.
Ben, IV. yüzyılda Akkoyun Türk Devletinin çağdaşı Osmanlıdan bilim, sanat ve felsefe açısından çok üstün olduğunu bilen birisi olarak, hiç bir zaman İran Milleti ile olumsuz bir şeyim olamaz. Siz bir kaç tane PKK ile organik bağı olan ve yılda 4 kere ad değiştiren ama söylemlerini hiç değiştirmeyen bebek katili familyasının sözleri ile mi eş tutarsınız bazı satılmış Türkiye Kürtleri ile İran Türklerini? Ah kardeşim ah, İran Türkleri ne zaman bebek öldürdü, ne zaman Papazların, Hahamların emrine girdi, ne zaman kendi soyundan olan insanların bebeklerine şeytanın çocukları gibi davrandı? Sen hiç öldürülmüş bebek gördün mü? Ben gördüm. Ne gariptir ki, dedem de Ermenilerce öldürülmüş çok Ermeni ve Türk bebeği görmüş. Ne zaman uşaklık çığırtkanlığı yapanlar kendi soylarının yüzde kaçını temsil etti? Bana her Kürt hainmiş gibi bir afyon şırınga ederek, beni ucuz bir ırkçı yapamazsın! Öyle Kürt var ki, sizden ve benden daha yiğit. O kadar çok Kürt var ki, Hahamların, Papazların, Evrensel Sermayenin, Sorosun emrine girmeyi reddeden, Bozkurt Atatürk'ün Türkiye'sine güvenen. Boşa çabaların, boşa afyonların.
Selametle.
Burada ar ve haya ölçüleri dışında bir tartışmaya girmedim. Eğer kim olduğumu öğrenmek isterseniz önceki postlarımı okuyabilirsiniz. Ve zamanı geldiğinde de özür dilemesini de bildim. Son postumla azeriler ile kürtlerin kullanamadıkları haklarının aynı olduğunu vurgulamak istedim. Ve de azerileri PKK ile bir tutmayarak. Ve de ar namus gibi kelimeleri tartışmalarıma dahil etmedim. Bunlar insanın mayasını oluşturan öğeler. İki üç post ile tartışmaya açılamacak kadar değerli öğeler.Eğer her tartışma PKK'ya her cevap provokatörlüğe dayandırılacaksa bitirelim tartışmayı.
borcugin
12-16-2005, 09:24 AM
S.A.
Ben söyleyeceklerimi ve sizden istediklerimi söyledim. Dağ fare doğurdu!
Bu kadar büyük sözlere bu kadar ölçülü yanıt. Ama benim yanıtlarım. Beni bağlar. Yanıt, ....................kaçak güreş! Er meydanına lütfen.
Selametle.
Feridun
12-16-2005, 09:27 AM
S.A.
Ben söyleyeceklerimi ve sizden istediklerimi söyledim. Dağ fare doğurdu!
Bu kadar büyük sözlere bu kadar ölçülü yanıt. Ama benim yanıtlarım. Beni bağlar. Yanıt, ....................kaçak güreş! Er meydanına lütfen.
Selametle.
Hayır hayır tencere dibin kara... tartışmasına gider diye korktuğum için...
Konumuz herhalde Iran azerileri ve onların esaret altında olup olmadıklarıydı bir benzetme yaptım diye azeriler mi kürtler mi tartışmasına girecek değilim.
borcugin
12-16-2005, 09:32 AM
S.A.
Gitmez. Kaçak güreşi bırak. Korkma. Forum bir tartışma görsün, Arap-Osmanlı-Kürt-Esir Güney Azerbaycan Soydaşlarım-Marjinallik........Bekliyorum. Bak ben sorularımı bir Türk gibi sordum, lütfen yanıtla. Sizin sorularınızı bekliyorum.
Selametle.
Feridun
12-16-2005, 09:37 AM
S.A.
Gitmez. Kaçak güreşi bırak. Korkma. Forum bir tartışma görsün, Arap-Osmanlı-Kürt-Esir Güney Azerbaycan Soydaşlarım-Marjinallik........Bekliyorum. Bak ben sorularımı bir Türk gibi sordum, lütfen yanıtla. Sizin sorularınızı bekliyorum.
Selametle.
Gilan:
Mazenderan:
Doğu Azerbaycan:
Batı Azerbaycan:
Luristan:
Kürdistan:
Khuzistan:
Belucistan:
Iran'ın eyaletleri ....
Feridun
12-16-2005, 09:40 AM
Arap_Osmanlı tartışması yaşamak istemiyorum belki bu konuda tartışacak birşey de yok bu konuda zaten post attım bakabilirsin.
Feridun
12-16-2005, 09:42 AM
Kürtler konusunda attığım postlar da ortada...
borcugin
12-16-2005, 09:42 AM
S.A.
Güle güle, yine bekleriz. Benim ülkemin yiğit Kürtlerine ve Güney Azerbaycan Türklerine laf attığın sürece beni bulacaksın.
Selametle.
Feridun
12-16-2005, 09:48 AM
S.A.
Güle güle, yine bekleriz. Benim ülkemin yiğit Kürtlerine ve Güney Azerbaycan Türklerine laf attığın sürece beni bulacaksın.
Selametle.
Allah aşkına birşey diyeceğim userdeki yaşın izin vermiyor. Ayrıca azeriler ya da Türkiye'nin yiğit kürtleri hakkında söylediğim tek olumsuz lafım varmı? Tartışmayı niye başka mecralara taşıyıp sizler bizler tartışması açmaya çalışıyorsun ki?
Arkadaşlar ...
Tartışma rayından çıkıp,kişiselleşmeye başladı...
Kısır döngüye burda son verelimmi ???;)
cureshooter
12-16-2005, 01:19 PM
Bİz Onlari Affettİk Ama Tarİh Onlari Asla Affetmeyecek...
Qizilbash
12-17-2005, 11:33 AM
http://sonsaniye.net/yazioku.aspx?id=376
Ayrıca Iran Nükleer Programı Başkanı da azeridir. Iran Devrim Muhafızları Ordusu Gemel Komutanı Rahim Safavi de azeridir.
Onları tanımıyorum. Amma duymuşam ki kökünü, soyunu unudan ve İranın yürüttüğü siyasetle razı olan, farslaşan Güney Azerbaycan türkleri orada yüksek vazifeler, rütbeler ala biliyorlar. Tabii ki bunu yalnız duymuşam. 100% doğrudur söyleyemem.
Qacarlar, efşarlar türk tayfalarıdır. Ağa Muhammed şah Qacar ve Nadir şah Efşar hayatları boyu İran için çalışmışlar ve türklere hiç de iyi münasibet beslememişler.
Torcoman
12-17-2005, 07:55 PM
kardeş araplarımız 100 sene evvel din kardeşi Türkmenleri kılıçtan geçiriyordu, şimki arap zihniyeti ise mekkeyi yüzyıllarca düşman işgalinden koruyan osmanlı kalesini yıkmakla meşgul
yani değişen fazla bişey yok
hepimiz ademoğluyuz diyenlere;
ademoğlunun da çürük yumurtaları vardır, onları temizlemek de diğer çocuklara düşer, bu doğanın da kuralıdır
doğal seleksiyon olayı
biyoloji lise-1
araplar osmanlıya şöyle ihanet etmişlerdir;
1) yüzyıllarca hiçbir kotülük görmedikleri bir ülkeye sırt çevirerek
2) bu devleti lawrence in sözlerine katılarak arkadan hançerleme
3) kürtlerle birleşerek Türkmenlere karşı soykırıma girmeye
4) lawrencein hala bir kahraman gibi heykellrini dikme, ona Allah kadar tapınma, tarih kitaplarında baş sayfalarda okutma
Bilge_Kagan
12-18-2005, 02:08 AM
IV. yüzyılda Akkoyun Türk Devletinin
O donemde degil Akkoyunlu-Osmanli, Gokturk devleti bile yoktu hangi yuzyildan bahsediyorsunuz siz ?
lawrencein hala bir kahraman gibi heykellrini dikme, ona Allah kadar tapınma, tarih kitaplarında baş sayfalarda okutma
Cok da yadirgamamak lazim. Zira 20 yuzyil baslarindan beri milliyetcilik ve milli devletler kurmak cok is goruyor. Onlar da oyle ya da boyle bagimsizliklarini ellerine aldiklari icin ( ne kadar bagimsiz orasi da tartisilir ya... ) bunlari yapmalari gayet normal, bunun ihanetle bir ilgisi yok bence.
Tabii Lawrence'in heykelini ne gordum ne de duydum simdiye kadar, orasi ayri...
borcugin
12-18-2005, 02:15 AM
IV. yüzyıl yanlışlıkla yazılmış. XV. yüzyıl olacaktı.
suikastci17
02-20-2006, 01:24 PM
Evet Araplar Gercekten Osmanliya İhanet Etmİslerdİr...
Bunu Bİrcok Tarİh Kİtaplarinda Tarİhİ Bİlgİlerde Bulabİlİrsİnİz
Bunu İngİlİzlerde Kabul Edİyor..hatta 3 4 Oscar Alan Eskİ Bİr İngİlİz Fİlİmİ Vardir..osmanlilarla Savasiyorlardi O Fİlmde Bİle Satiyorlar Yani..
Ama En İnandiri Gercek Eskİ Bİlİstİn Basbakani Yaser Arafat Olmeden Once Turkİyeye Bİr Zİyret Yapmis Ve Bİr Kanalin Konugu Olmustu...ordaki Laflari Bu Konuyu Kesİnlİkle Ortaya Koyuyor
(bİz Osmanliya Yanlis Yaptik Ama Hatamizi Cok Gec Oldugunda Anladik)sİmdİ Tekrardan Turkİyenİn Ve Turk Halkinin Bİze Yatrdim Etmesİnİ İstİyoruz Demİstİ...
Tabriz_Han
02-20-2006, 02:25 PM
Evet Araplar gercekten Ihanet etti, ama hangi Araplar? Milliyetchi Araplar bu Ihaneti etti ve o Kopek Kralliklar Suudi, Urdun Domuzlar, Irak Haywan Kralligi.
Ama mesela Suriye Halkindan bir kisim Arap Osmanli yaninda savasti, AbdulMecid Pan-Islamism yaratigi dusunculerden.
Maghreb'deki Araplar Osmanliya ihanet etmedi Tunus/Cezayir/Far, ve bunu kendi gozlerimle bu bolgenin insanlarindan dostlarimdan gordum, Turkleri asinda sevgileri ve saygilari var ve Osmanlidan Gururlaniyorlar, unutmayin bunlar Osmanliya isteyerrek katildi ve Fransizlar zorlan o bolgeleri girdi.
Ve bunu unutmuyalim, Avrupa gucleri 5 milyon uzere Turk oldurdu ayni zamanda ama Turkiye bunlara yaklasmakta hic sorun gormuyor ama Arap Dunyasiyla iliskileri neredeyse uzun zaman kesmisti.
Ne farki var Arap yada Avrupa zaten. Ama istersek yada istemesek bu bolgede Arapda var, onlar ayni dinden, biz onlarin Kulturlerini, Musigini, Yemeklerine........ etkiledik ve Avrupada Halklarindan daha yakinlar, onlarin Halk arasini girince Osmanli sevgisini acikca goruyorsunuz,
Bilmiyorum, hic biriniz Suriyeye gitinizmi? TUrkiye orada cok onemli ve faydali rol oynayabilir, bu Assad Ailesine daha Demokratik yapabilirse, bolgedi yakin bir dost dovleti daha olabilir. Suriye Halki Turkiyeyi boyuq Dovlet goruyor bunu bilin ve Assad Ailesinden iyice biktilar.
Yani, Turkiyenin iceriye kaiplarak sanki tek secenek Avrupamis gibi davranmak BATI GUCLERIN TAM ISTEDIGI SEYDIR, bunu bir kenara koymaliyiz mence.
mustafa06
02-20-2006, 02:59 PM
Bir insan ihanet etse. İhanet edene hain derler,Hainin cezası bellidir.
Arablar bize (bizim ifademizle) ihanet etti ise , cezasını Allah veriyor ishte.
Hich yüzleri güldümü? dünyanın petrolü ellerinde ama nereye harcanıyor malüm. bir savashtan bashka savasha yiyip bitiriyorlar kendilerini.
İhanet yoktur diyenler basit bir soru? Osmanlı savashırken , İngilizlerle samimiyetin sebebi nedir? ihanetmi ? eskiden gelen dostlukmu? yok öyle birshey denirse, arab ülkelerinin sınırlarının cetvelle chizilme sebebi kendi aralarında bir anlashma olmushtur da, kendileri chizemedikleri ichin ve mimari merakla ingilizleri chağırıp chizdirmishlerdir
osmanlı chöküshe dönemine girmishti zaten. onlar yine bağımsızlıklarına kavushabilirlerdi. ama ingilizlerin oyuncağı olmadan olabilirdi .Arablar bu kadar parchalanmısh da olmazlardı. belki bugünkü ırak problemi de yashanmayacaktı. filistinde. belki israil diye bir devlette orada kurulmayacaktı .yaser arafat bir gercheyi tespit etmish.
Tabriz_Han
02-20-2006, 03:16 PM
Cok haklisin Mustafa, Arap Milliyetchiler ve o Hain Kralliklar gercekten en koty derecede Ihanet ettiler.
Simdi acilari cekiyorlar.
Ama demek istedigim tum Araplari ayni gormeyelim, cunki Mahgreb Tunus/Fas/Cezayir bu olaylarla alakalari yoktu.
mustafa06
02-20-2006, 03:24 PM
Problem ortadoğuda zaten. Magrib ülkeleride bunlar yüzünden yıllarca sömürge yashadılar. chünkü osmanlı gücünü Üch kıtaya bölmek zorunda kaldı. bizim bağımsızlık mücadelemiz onlarada ilham kaynağı olmushtur. gechte olsa bashardılar. ama atı alan üsküdarı gechmishti.
korkut31
02-20-2006, 07:53 PM
arapların osmanlıya..(aslında bunalrın deerdi türkledir) ihanet etmedigini söylemek tarihin bize sundugu gerçeklerden bir haberdar olmak demektir..bu konu tartışma bile götürmez bir konudurr..araplar kesinlikle TÜRK düşmanıdırlar...bu düşmanlık yavuz sultan selim den bu yana sürü gelmişitr...
bacha
02-20-2006, 10:06 PM
Evet Araplar gercekten Ihanet etti, ama hangi Araplar? Milliyetchi Araplar bu Ihaneti etti ve o Kopek Kralliklar Suudi, Urdun Domuzlar, Irak Haywan Kralligi.
Bashka insanlari, butun bir milliyetleri(Saudi, Urdun, Irakli araplari) kopek, domuz ve haywan demek kendini kim oldugunu bellirtiyor. Onlari sevmeyebilirsin, ama bu sozleri kullanman forum kurallarina gore yasak, ve insanlik kurallarina gura gunahdir.
Araplar ihanet ettikleri chenchenlarin rusyaya karshi ihanetine benzer.
P.S. Sairli moderatorlorumuz(Oguzbey) ozerideki kullaniciya karshi acaba ne bir caza kullanacaklar. :)
Bashka insanlari, butun bir milliyetleri(Saudi, Urdun, Irakli araplari) kopek, domuz ve haywan demek kendini kim oldugunu bellirtiyor. Onlari sevmeyebilirsin, ama bu sozleri kullanman forum kurallarina gore yasak, ve insanlik kurallarina gura gunahdir.
P.S. Sairli moderatorlorumuz(Oguzbey) ozerideki kullaniciya karshi acaba ne bir caza kullanacaklar. :)
Forum kuralları Moderatörlere ne şekilde ulaşılacağınıda söylüyor olmalı:rolleyes:
:)
chechenler ruslarin kolonisi durumundadir ama Araplar osmanlinin somurgesi degil bil-akis en imtiyazli vatandashlariydi. Dolayisiyla Osmanliyi yikmaya teshebbus eden her grup ve shahis gerchekten ihanet etmishtir. Araplarin da tamami hain demek yanlishtir tipki chechenlerin tamami bagimsizlik istemedikleri gibi.
Turanci
02-21-2006, 10:04 AM
ya Allah askina sen ne konusuyorsun. Bence ilk önce o Pis sözdebayragi avatarlikdan cikar. Yoksa zaten nasil biri oldugun belli oluyor. Sen ihanet edenleri degilde kimi savunacaksin.
Tabriz_Han
02-21-2006, 11:06 AM
Bacha, sen ne yazdigimi git oku ve okuduktan sonra ozur dile, Araplara hakaret etmedim, Arap dostlarim var, ne yazdigimi oku.
Sen bu Kralliklari savunuyormusun?
:rolleyes:
Shah Pahlaviye savunuyormusunuz? :rolleyes:
Bunu niye gormedin
Tabriz_Han
Ama mesela Suriye Halkindan bir kisim Arap Osmanli yaninda savasti, AbdulMecid Pan-Islamism yaratigi dusunculerden.
Maghreb'deki Araplar Osmanliya ihanet etmedi Tunus/Cezayir/Far, ve bunu kendi gozlerimle bu bolgenin insanlarindan dostlarimdan gordum, Turkleri asinda sevgileri ve saygilari var ve Osmanlidan Gururlaniyorlar, unutmayin bunlar Osmanliya isteyerrek katildi ve Fransizlar zorlan o bolgeleri girdi.
Sen git Pan-Iranismini bashka bir yerde yap Bacha, ve menim hakimda yalanlar soylemeye kalkma.
mustafa06
02-22-2006, 02:51 PM
dostlar
galiba bir nokta gözden kachmaktadır.
Arabların osmanlıya ihaneti sözü temelde bize aittir.
ortadoğu da yashayan arablarında topyekün osmanlıya karshı olması mümkün değildir. osmanlı ile birlikte savashan arablarında olması doğaldır.
burada sonuch önemlidir ve sonuchta osmanlı kaybetmishtir.
Bügün dahi sadece magrib ülkelerinde değil, orta doğu dahil pekchok arab ülkesinde osmanlıyı seven insan bulmak mümkündür. sudanda bile Türk olduğunuzu söyleyince siz osmanlısınız diye size sevgi ve saygı gösterenlere fazlaca rastlıyorsunuz. O bölgelerde bırakılan müsbet izler chok güzel ancak özellikle ortadoğuda yashanan tarihi olaylar osmanlıya karshı olmanın ne kadar yanlısh, bedelinin ne kadar ağır olduğunun bir belgesi gibi duruyor.
osmanlı ile yashanması gerekenler, yashanmısh ve bitmishtir.
hayat onların hayatıdır, Biz etkilensekte onlar bedel ödüyorlar.
Bizler toplum olarak tarihin bu bölümünden bir ders chıkartabiliriz.
Dısh güchlerin kürt, türk, alevi, sünni gibi bizi bölme amachlı propagandalara kanmadan, birlik ve beraberliğimizi koruma ve ülkemize sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu ,aksi halde sonucun ortada olduğunu göstermektedir
LocoTurco
02-23-2006, 07:00 AM
Arkadaşlar... Herkes bilmektedir; Arabistan'da Hicaz demiryollarının sökülmesi işini araplar canla başla yapmışlardır. Söktükleri demiryolunun ağırlığınca para ile ödüllendirilme vaadi ile, aynı zamanda öldürdükleri her türk askeri başına ingilizlerle 1 altın karşılığında anlaşmışlardır. Madem objektif olunacak, durum böyle. Alın size birinci ağızdan bir kaç alıntı daha:
Barbaros Hayreddin Paşamızın bizzat naklettiğine göre;
"Bu Araplar, cenk sanatını bilmez bir kavimdirler. Çölde çapulculuk yapmakla ordu halinde cenk etmeyi aynı şey sanırlar. Cenk sanatını bilen İspanyol kafiri bile Türk leventlerine daima mağlup olagelmişken, hangi akılla bilinmez, bu Arap kabileleri olur olmaz yerde Türkler'in karşısına çıkıp perişan olurlar. Zira onlarda insan canı gayetle değersizdir. Kulluklarını bilip tedbir alacakları yerde, "her şey Allah'tandır" deyip budalaca ölürler. Gerçi iyi ata binerler ve içlerinde cesur olanlar vardır. Ancak atlarının koşumları bile gayetle iptidaidir. İyi silahları yoktur. Olsa da kullanamazlar. Ateşli silahlarla araları iyi değildir. Sonra en büyük mağlubiyet sebepleri şudur ki, kitle halinde döğüşmenin kaidelerini asla bilmezler."
Ve yine Büyük Kaptan-ı Deryâmızın nakli:
"Bu Araplar'ı nizama almaya fazla imkan yoktu. İtaat nedir bilmezlerdi. Bir devletin tebaası olarak yaşamanın kudret ve nimetini öğrenememişlerdi. Böyle gelmişler, böyle giderlerdi."
Tarih... Tekerrür...
Kaptan-i Derya
02-23-2006, 10:26 AM
Dogruluk payi ne kadar bilmem ama arablar'in osmanliya hiyaneti sirasinda ôlen Türklerin sayisi 500 000'den fazlaymis, dogru mu?
Qizilbash
02-24-2006, 02:36 PM
Hiç diğilse sen konuşma! Azerbut diğen milliyetçi :twisted:
evgin
03-09-2006, 11:40 AM
Şerif Hüseyin'in ihaneti tartışılmaz bi gerçektir.vahhabiliğin doğdu doğalı devamlı Osmanlı'ya aleyhtar olduğu da,Osmanlı dağıldıktan sonra bu arap ülkelerinde kurulan eğitim sistemlerinde Türk'e karşı nefret aşılanmıştır ve arapların geri kalmışlığının sebebinin osmanlı olduğu işlenmiştir batılılar tarafından.
bu yüzden onlarda da ön yargı vardır.1.dünya savaşında osmanlıyı arkadan vurmak özgürlük bağımsızlık mücadelesi değil ihanetin dik alasıdır.bağımsızlık dışardan ithal edilmez kazanılır.Osmanlı devleti idaresi altında arabistan'da kurulan refah ortamı bir daha asla tesis edilememiştir.o kadar bağımsızlık düşkünü idilerse neden Osmanlı'nın dağılma sürecinden önce bu mücadeleyi vermediler.
orta doğu'da ki bu eski batı dizaynı şu an yeniden şekillendirilmektre ve revize edilmektedir.Bize düşen uyanık olmak ve bu tür ön yargılardan sıyrılmaktır.
saygılar...
LocoTurco
03-29-2006, 04:56 AM
Tüm bunlara rağmen biz abiyiz... Kültürel oluşumumuzun içinde arapların payı büyüktür. Kendimizi bugünkü sanal sınırlarımızın içine hapsedip onu bunu düşman ilan edip de dünyamızı küçültmenin bir anlamı yok. Bosna'dan Fas'a Orta Asyadan arabistana kadarki coğrafyanın meydana getireceği bir yeni dünya oluşumunun tohumlarını atmamız gerekiyor. Düşmanlıklar ekside kaldı... Şimdi Müslümanlığın Tekrar layık olduğu yere gelme zamanıdır.
kurshad
03-29-2006, 05:31 AM
Dogruluk payi ne kadar bilmem ama arablar'in osmanliya hiyaneti sirasinda ôlen Türklerin sayisi 500 000'den fazlaymis, dogru mu?
Yanlis..
Osmanliya ihanet eden araplar oldugu gibi Osmanli ordusunda asker olarak savasan araplari unutmak nankorluk olur. Canakkale savasinda topcu bataryasi komutani Libyali Tegmen Maksut'un ismi, cok buyuk yararliliklar gosterdigi ve sehit oldugu icin, bataryanin bulundugu tepeye verilmistir. Yine 26.alay'in tamami araplardan olusuyordu.
Suriye ve Hicaz cephelerinde de Osmanliyla birlikte savasan ve kanini dokenlere ne demeli?
Bana kalirsa ifrad ve tefride kacmamali. Elbette hain araplar vardir ve elbette "Cihad-i Ekber" ilan edilince geregini yapip Ingilize karsi canini ortaya koyanlar da vardir. Tarih boyle diyor..
genco
03-29-2006, 05:40 AM
Bu başlığın sahibi arkadaş, aslında böyle bir ihanetin olmadığını ispatlamaya çalışmış. Kendi bakış açısından haklı olabilir. Kendi görüşüdür, katılmasam da... ama, tarihi gerçekleri de gözardı etmemek gerekir.. Gerçi bu, okunan tarihe ve kaynağa göre de değişebilir. Günümüzde, tarihi olaylara bile değişik pencerelerden bakılıyor çünkü.En doğrusu ise tarafsız ve yansız kaynakları kriter olarak almak olmalıdır. Bu kriterlere uymayan bilgileri de doğru gibi dikta etmeye çalışmak ise cahilliğin başka bir adı olsa gerek...
Benim dikkatimi çeken nokta ise şu oldu:
Sanki, bu başlık altında, Arapları bize sevimli göstermeye çalışmak, hatta hayranlık uyandırmak gibi örtülü bir mesaj verilmek isteniyor gibi geldi bana...
Sormak istiyorum:
Biz ne zaman başkalarına hayran olmayı bırakacağız?
1000 yıldır, uğradığımız kültür erozyonu ne zaman sona erecek?
Arap hayranlığı, bizim; dilimizi, sanatımızı, kültürümüzü istila etti...
Avrupa hayranlığı da dilimizi,sanatımızı, kültürümüzü istila etti...
Amerikan hayranlığı da öyle hatta daha beter....Hamburgerci,markacı nesil türetti.
Rus hayranlığı ise ideoloji enjekte etti, Lenin,Staline, Marx hayranı, Türk bayrağı yerine Kızılbayrak taşıyan nesiller yarattı...
Ne yazıkki, hala bu hayranlık sürüyor; hem de artarak...
Dünyanın en zengin külürüne sahip bir milletiz...
Başkalarına hayran kalmak yerinel; niye başkalarını bize hayran bırakmak için çalışmayalım?...
Kendimizi bu kadar cüce görmenin manası nedir?
Biz ne zaman, kendi kültürümüze döneceğiz?..
Ne zaman evrensel düşünüp, kendimiz gib yaşayacağız?
Ne zaman, Arap'a şuna buna değil de kendi insanımıza kardeş diyeceğiz...
Hep böyle, kendi büyüklüğünü görmeyen cüceler olarak yaşamaya mahkum mu kalacağız?.
Zeka cücesi değil, dehası olduğumuzu ne zaman anlayacağız?
Kendi insanımıza güvenmeyi, inanmayı ne zaman öğreneceğiz...
İşte Atatürk bunun için çoookkk büyük insandı...
Sadece milletine güvenmişti çünkü...
LocoTurco
03-29-2006, 05:51 AM
Bu yazıdan hareket edersek, yani sayin Mustafa Akyol'un baz aldığı Murat Bardakçı yazısından ortada çok ama çok yanlış durumlar var.
Bir kere, "Din birleştirici Unsursa Osmanlı İmparatorluğu neden battı" sorusunu sormakla Murat Bardakçı bize kontra-atak fırsatı sunmuş. Birleştirici Unsur olarak görülen dîne bağlı neredeyse tüm insanların işgal edilmiş topraklarda yaşadığını gözden kaçırmayalım. Bir oluşumun gerçeğe dönüşmesi için önce fikrî bir altyapının hazır olması gerekir. Ardından da bu fikrî altyapıyı gerektiğinde eyleme dönüştürebilecek şartların da hazır olması gerekir. Ama o dönem müslümanlarının bu şartlara sahip olmadığını görüyoruz. Fikrî altyapıyı islamiyet dahilinde edinse bile, eyleme dönüştürebilecek şartlara sahip olmadığı rahatlıkla görülmekte. Özellikle Silah ve Mühimmat bakımından... Fikrî cihad ise gerektiği gibi yerine getirilmiş ve o yıllarda batı mallarına inanılmaz bir boykot gerçekleştirilmiştir. Aynı Müslümanların Hindistan ve Afganistan ve dahi asya'da yaşayanlarından 65.000'i gönüllü olarak savaşmak üzere ingiliz ve diğer gayr-ı müslim devletlerin kontrolünde olan ülkelerde yaşamalarına rağmen Savaşmak için anadoluya doğru yola çıkmışlardır ve inanılmaz baskılarla karşılaşmışlardır. Bir çoğu yollarda şehid düşmüştür. Topraklarımıza ulaşabilenleri de bizlerle aynı saflarda savaşmışlardır. Bunlar belgeleriyle mevcut gerçeklerdir. Ne hurafedirler, ne de safsata. Şimdi de ben bir soru sormak istiyorum:
Atatürk'ün kurduğu bu cumhuriyet madem bu kadar bağdaştırıcı ve ilerici idi, ne diye hala tüm gelişmişl devletlerin gerisindeyiz ve niye medyamız batılı güçlerin etkisi altında ve niye hala etnik çatışmalar yaşıyoruz ve niye hala bu halk bu cumhuriyeti kabullenemedi?
Saygılar.
kurshad
03-29-2006, 06:07 AM
Atatürk'ün kurduğu bu cumhuriyet madem bu kadar bağdaştırıcı ve ilerici idi, ne diye hala tüm gelişmişl devletlerin gerisindeyiz ve niye medyamız batılı güçlerin etkisi altında ve niye hala etnik çatışmalar yaşıyoruz ve niye hala bu halk bu cumhuriyeti kabullenemedi?
Saygılar.
Sapla samani birbirne karistirmayalim. Araplarin hepsi ihanet etmedi demek baska birsey, Turk milletinin Ataturk onderliginde gerceklestirdigi Turk devrimini kotulemek baska.
Osmanlinin cokusu; sanayi devrimini gerceklestirememesi, tamamen disa bagimli olmasi disinda ayrica gerek gayrimuslim azinliklarin gerekse gayriturk unsurlarin isyani ve ihaneti sebebiyle olmustur.
Turk milleti tum bu unsurlara karsi savasmis ve akabinde tamamen tam bagimsizlikci bir devrim gerceklestirmistir. Milli sanayi ve burjuva sinifi olusturulmus, disa bagimliliktan hic olmazsa bir sure kurtulunmustur.
Turk topraklari icindeki isbirlikci siyasetcilerin Turkiyeyi baska ulkelere kismen de olsa bagimli hale getirmesinin kabahatlisi ne Mustafa Kemal ne de cumhuriyettir.
borcugin
03-29-2006, 09:17 AM
Turk topraklari icindeki isbirlikci siyasetcilerin Turkiyeyi baska ulkelere kismen de olsa bagimli hale getirmesinin kabahatlisi ne Mustafa Kemal ne de cumhuriyettir.
S.A.
Sözün özü ve doğrusu bu. Teşekkürler kurshad.
Selametle.
gurkan
03-29-2006, 11:55 AM
Araplar Osmanlıya ihanet etti diye genelleştirmek yanlış olur. Gerçek düşmanın göz ardı edilmesi Bu genelleştirmeden daha da vahim bir durum. Çıban başı kim Bu vakalar da ? İngilizler mi ? 200 yıl boyunca bu bölgede etkin misyonerlik faaliyetleri yürütmüşler. Ve bir takım menfaatler karşılığında bir kaç satılmış aşiret reisi bulmuşlar. Osmanlı döneminde her zaman isyan vakaları olagelmiştir. Ve Osmanlı Her zaman bu isyanları bastırmıştır. Buna Hainlik fiili yüklenmesi vakanın Osmanlının bulunduğu durum ve durumun sonuçlarıyla yakında ilgili. Lakin Burada ki ayrıntı ve devamlı ısıtılıp önümüze getirilmesi ya da bu ihanetlerin sık sık işlenip sıcak tutulması maksatlıdır. Bu durumdan Ne Türkiye Ne de Arap ülkeri karlı çıkmaktadır. Bunun Karı bu nifak tohumunu içimize atanlarındır.
İsyanlarda ki ayrıntı dedik ; Birinci Dünya savaşını İttifak devletlerin kaybetmesi sonucunda Osmanlı da Kaybetmiş Ve bu savaş Osmanlı'nın sonu olmuştur. Osmanlı'nın yenilmesi sonucunda vuku bulan bu vakalar ondandır önemli olmuştur. Yine bundandır ki Unutulmamaktadır. Bu savaş böyle hazin bir sonu getirmemiş olsaydı. Bu vaka bu kadar da önemli olmazdı.
Gelelim Bugüne AB ye Aday statüsündeki Bir ülke olan Türkiyenin Müzakere sürecinde güçlü olması için Güçünün beslendiği kaynakları iyi tahlil etmesi ve iyi analiz etmesi gerekli. Türkiye Gücünü Eski Osmanlı Çoğrafyasından Türkistan Çoğrafyasından Ve İslam Çoğrafyasından almaktadır. Türkiye Bu yapıları ve bu çoğrafya ilişkilerini ne derece etkin akıllı işletebilirse dirençi etkinliği gücü de o oranda etkin ve güçlüdür. Türkiye bu anlamda Bu çoğrafyaların Batıya(yani ABD; AB açılan kapısıdır) Kendi çoğrafyanda ne kadar güçlü ve etlin isen bu Batı çoğrafyasında da gücün onun paralelindedir. Bunun İçin Türkiye Tek hedef gözetmemelidir. Müzakere sürecinde Kurumsallaşmasını tamamlamalı ve gerekirse AB ye sırtını dönebilecek alternetif Türkistan;Eski Osmanlı; islam Çoğrafyası ile ilgili Ticari;Kültürelve siyasi ilişkilerini geliştirip uygun alanlarda birliğini tamamlamalıdır. Bu alternatif ilişkileri canlı ve etkin işler hale getirdiğimizde AB ye cantamı alıp gidiyorum diyebilirsin.
Çağ Dengelerin Siyasetidir. Artık Araplar Osmalıya İhanet etti vay hain araplar .Bu edebiyat terkedilmelidir. Türkiyenin sesi bu çoğrafya da bu çoğrafya ile çıkardığı tek ses halinde ise güçlüdür etkilidir.
Selametle...
LocoTurco
03-31-2006, 02:28 AM
Ülkemizin temeli disa bagimli bir halde atilmistir. Bunu tarihi belgeler zamani geldiginde aciklayacaklardir. Basima bela almak istemiyorum. Ama sadece inkilaplara bakildiginda bile bu ülkenin nelerden taviz vererek bagimsiz bir gorunume kavustugunu gorebiliriz. Devralinan bir imparatorluk mirasi ve gelenegidir. Ama bu, pervasiz bir sekilde yokedilmistir.Bugun, Misak- Milli edebiyati yapa yapa ARAPLARDAN,ERMENİLERDEN,BULGARLARDAN,YUNANLILARDAN ,GURCULERDEN, Ve sair Kulturel temelimizde yeri olan -ki bugunler ve yarinlarda kurabilecegimiz yeni bir gucde de yerleri yadsinamayacak unsurlar - komsularimizdan yalitilmis bir politika ile sadece ve sadece "laik varligi korumak" uzerine bir paranoya devleti olusturulmus ve asla OLMAMIZ GEREKEN SÜPER GÜÇ devlet olamamisizdir. Bunun en büyük sebebi de bir İMPARATORLUK MİRASINDAN Ulusal devlet anlayisina gecmemizdir.Geleneklerimiz basta Dili,Dini ve inanclari olmak üzere tamamen batiya uygun hale getirilebilmek adina torpulenmistir. Iste bu, bagimsizlik falan degildir. Bilakis, bir imparatorlugun tum koklerini acimasizca budayip yillarca karsisinda direndigi guclere oldukca aci bir sekilde benzetmek, ecdadimizin kemiklerini sizlatmaktan baska bir sey degildir.
Vesselam.
kurshad
03-31-2006, 04:57 AM
Ülkemizin temeli disa bagimli bir halde atilmistir. Bunu tarihi belgeler zamani geldiginde aciklayacaklardir. Basima bela almak istemiyorum.
Bugun, Misak- Milli edebiyati yapa yapa ARAPLARDAN,ERMENİLERDEN,BULGARLARDAN,YUNANLILARDAN ,GURCULERDEN, Ve sair Kulturel temelimizde yeri olan -ki bugunler ve yarinlarda kurabilecegimiz yeni bir gucde de yerleri yadsinamayacak unsurlar - komsularimizdan yalitilmis bir politika ile sadece ve sadece "laik varligi korumak" uzerine bir paranoya devleti olusturulmus ve asla OLMAMIZ GEREKEN SÜPER GÜÇ devlet olamamisizdir.
Bos laflarin yeri yok!
Herseyden once ne soyledigin belirsiz, deli sacmasi..
Misak-i Milli edebiyati diye kucumsedigin vatan topragidir. Bati Trakyadir, Kerkuktur, 12 adalardir.Hulasa evlad-i fatihan yurdudur.
Imparatorlugu budayan ne Turk milleti ne de Mustafa Kemal'dir. Budayan, isgal eden, Turk'un ve Islam'in bayragini yere calan, uzerinde ayaklarini silen Ingilizdir, Yunandir, Bulgar komitacidir, Ermeni cetelerdir, Arap wahabilerdir.
Turk'un namusuna el uzatmis bu sefilleri bizlere yucelterek ecdadin kemiklerini asil SEN sizlatiyorsun!
genco
04-01-2006, 03:29 AM
Yıl 1914.. Emperyalist devletler başta Hicaz bölgesi olmak üzere yeraltı zenginliğini keşfettikleri toprakları ele geçirmek için büyük bir gayret içerisindedirler. Ancak bu arzularının gerçekleşmesi için Osmanlı'nın parçalanması hatta tarih sahnesinden silinmesi gerekiyordu. Bu amaçla Osmanlı Devleti çeşitli entrikalarla birinci dünya savaşı içerisine çekildi. Emperyalist güçler, hedeflerine kolaylıkla ulaşabilmek için ortaya attıkları ırkçı fikirlerle Arap-Müslümanlar arasına kin ve ayrılık tohumları ekiyor, Hicaz bölgesinde müslüman kılığında özel ajanlar görevlendiriyorlardı. Bu alanda çok büyük çaba sarfeden Ingiliz ajanı Lawrens, Müslüman Araplar'ı çeşitli vaad ve hilelerle Osmanlıya karşı kışkırtmayı başarmış, neticede 1916 yılında Şerif Hüseyin isyanıyla Araplar, Osmanlı'ya karşı Ingilizler'le işbirliği yaparak Hicaz bölgesinin Osmanlı'nın elinden çıkmasına sebeb olmuşlardı.
Işte bu esnada Medine'yi savunma görevi Fahrettin Paşa'ya verilmiştir. Fahrettin Paşa bütün zor şartlara rağmen büyük bir fedakarıkla şehri müdafaa ediyor ve gerçek bir iman ve kahramanlık destanı yazıyordu. Ancak, savaşın genel gidişatı Osmanlı ve müttefiklerinin aleyhinde seyrediyor, Fahrettin Paşa ve askerlerinin içerisinde bulunduğu koşullar her gün biraz daha zorlaşıyordu. Bu durumun farkında olan Fahrettin Paşa maiyetindeki subay ve erleriyle birlikte bir sabah namazını Mescid-i Nebevi'de edâ ettikten sonra Peygamberimizin kabrine gelir ve mübarek huzurunda yemin eder, şeref sözü verir. "..Ya Rasulellah!. son neferimize varıncaya dek şehid olmadıkça senin mübarek bedenini düşman eline teslim etmeyeceğiz.."
Fahrettin Paşa, Rasulullah'ın huzurunda verdiği bu sözü tutar ve Hicaz bölgesinin düşman eline geçmesine rağmen düşman Medine-i Münevvere'ye girmeye asla muvaffak olamaz.
Erzak ve mühimmatı iyice azalan Fahrettin Paşa, mahiyyetindeki bir avuç mehmetçikle emperyalist güçlere karşı öyle destanlar yazıyordu ki Ingiliz ajanı Lawrens dahi daha sonra kendisinden "Çöl Kaplanı" diye bahsedecektir.
Fahrettin Paşa'nın amacı ne petrol ne de ganimettir. O sadece canından çok sevdiği Rasulullah'ı ve O'nu koynunda barındıran nurlu Medine şehrini düşmanın kirli çizmesine çiğnetmemek için mücadele ediyordu.
O'nu en fazla düşündüren konu -Allah korusun- bir mağlubiyet halinde Rasulullah'ı nasıl bırakıp Medine'den geri çekilecekti. Sonra Rasulullah'ın huzuruna hangi yüzle çıkardı. Evet!.. Fahrettin Paşa'nın görevi gerçekten çok zordu.
Nihayet birinci dünya savaşı, Osmanlı ve müttefiklerinin yenilgisiyle sona erer ve Mondros Ataşkes Antlaşması imzalanır. Yirmibeş maddelik Mondros Mütarekesinin bir maddesi de Hicaz, Yemen, Suriye Irak, Trablus ve Bingazide kalan kuvvet-lerin en yakın düşman birliklerine teslim olması hükmünü taşıyordu. Istanbul hükümeti bu madde hükmüne göre özel bir kurye göndererek Fahrettin Paşa'dan Medine şehrini tahliye etmesini ister. Fahrettin Paşa bu isteği reddederek şöyle der: “Ben Peygamberim'in kabrini kimseye teslim edemem!" Hatta tarih kaynakları Istanbul hükumetinin emrini tebliğ için gelen subayı Fahrettin Paşanın bir odaya kapadığını ve bu bilginin Medine'de yayılmasını engellediğini yazar. Fahrettin Paşa uzun süre yazışmalarla Istanbul'u oyalar ve şehri teslim etmez.
Neticede Fahrettin Paşa'nın Medine’de kalması imkansız hale gelir. Çünkü O artık görevinden alınmıştır. Bunun üzerine, Paşa tekrar Rasulullah'ın huzuruna çıkar ve göz yaşları içerisinde silahını Peygamberimize teslim ederek halini arzeder, vedalaşır...
Fahrettin Paşa'nın Medine müdafaasını tüm yönleriyle
merak edenlerin Feridun Kandemir'in "Peygamberimizin Gölgesindeki Son Türkler" adlı kıymetli eserini okumalarını tavsiye ederim.
Bizim atalarımız, kutsal toprakların yıllar yılı fedailiğini yapmışlar; ama Araplar ne yapmış, hainlikten başka?..
O Araplar ki hala emperyalistlerin kuklası yönetimlerle yönetiliyorlar...
O yüzden de Kıbrıs'ı tanıyan bir Arap ülkesi yok...Azarbaycan'daki Ermeni işgalini kınayan bir Arap ülkesi de yok...
Bırakalım şu Arap hayranlığını... Onlar biz hayran kalsınlar, bizi örnek alsınlar...
Onların Müslümanlıklarına bir bakın; birbirinin gırtlağına sarılıp duruyorlar, camilerini yakıp yıkıyorlar...
Camileri biz "Allah'ın evi" olarak biliriz ve kutsal yerler olarak görürüz...
Müslümanlıkta böyle bir şey var mı?
Anladık, piyonlar yapıyor...Araplar zaten piyonlukta biriciliği, kimselere kaptırmaz...
"Ne Şam'ın şekeri, ne Arabın yüzü"
Bu söz boşuna söylenmemiş...
LocoTurco
04-01-2006, 03:35 AM
Bos laflarin yeri yok!
Herseyden once ne soyledigin belirsiz, deli sacmasi..
Misak-i Milli edebiyati diye kucumsedigin vatan topragidir. Bati Trakyadir, Kerkuktur, 12 adalardir.Hulasa evlad-i fatihan yurdudur.
Imparatorlugu budayan ne Turk milleti ne de Mustafa Kemal'dir. Budayan, isgal eden, Turk'un ve Islam'in bayragini yere calan, uzerinde ayaklarini silen Ingilizdir, Yunandir, Bulgar komitacidir, Ermeni cetelerdir, Arap wahabilerdir.
Turk'un namusuna el uzatmis bu sefilleri bizlere yucelterek ecdadin kemiklerini asil SEN sizlatiyorsun!
Neden bu kadar saldirgan ve hakaretvari konusuyorsun ki? Hani 12 adalar? Hani Kerkük? Hani Evlâd-ı Fatihan yurdu? Evlâd-ı Fatihan yurdu'nun neresi olduğunu yanlış mı biliyoruz? Bu bahsettiğin topraklar şu anda Türkiye sınırlarında da benim bundan haberim mi yok?! Benim bildiğim Evlâd-ı Fatihan yurdu Rumeli bölgesidir. Onlar da yabancıların elinde şu an. Bu mu senin adileşerek, seviyesizleşerek savunduğun Misâk-ı Millî? Hani! Nerde?!
Mangalda kül bırakmayan kabarmış damar ve basiretsiz türkçü edebiyatı yapanlara! Yüzbinlerce Lanet!
LocoTurco
04-01-2006, 03:37 AM
Arkadaşlar! Ne yani! Avrupalı düşman devletler bile bir araya gelip avrupa birliğini kurdular değişen dengeler arenasında! Biz hâlâ arapların bize ihanet ettiğinden bahsedip duracak mıyız? Nereye gitmek istiyorsunuz? Bu şekilde nereye varacaksınız? Yeter artık. Olan olmuştur. Şimdi yeniden diriliş zamanıdır. Araplar da bize muhtaç... Bunu iyice belleyin artık. Yapmışlar bir hata. Ne yapalım? Vay efendim siz bizi şöyle böyle ettiniz diye adamları sonsuza dek düşmanımız mı ilan edeceğiz? Bırakın bu muhabbetlerin demi eskide kalıversin. Yeni Yüzyılda eski ihtişamımıza ulaşmak istiyorsak, eski dostlarla bir olmalıyız.
Vesselam.
borcugin
04-01-2006, 03:49 AM
adileşerek, seviyesizleşerek ....
Mangalda kül bırakmayan kabarmış damar ve basiretsiz türkçü edebiyatı yapanlara! Yüzbinlerce Lanet!
S.A.
Kardeşim bu sözlerinizle lütfen forumun huzurunu bozmayın. Sizi şiddetle kınıyor, terbiyeye ve erdemliliğe davet ediyorum.
Selametle.
genco
04-01-2006, 04:30 AM
Arkadaşlar! Ne yani! Avrupalı düşman devletler bile bir araya gelip avrupa birliğini kurdular değişen dengeler arenasında! Biz hâlâ arapların bize ihanet ettiğinden bahsedip duracak mıyız? Nereye gitmek istiyorsunuz? Bu şekilde nereye varacaksınız? Yeter artık. Olan olmuştur. Şimdi yeniden diriliş zamanıdır. Araplar da bize muhtaç... Bunu iyice belleyin artık. Yapmışlar bir hata. Ne yapalım? Vay efendim siz bizi şöyle böyle ettiniz diye adamları sonsuza dek düşmanımız mı ilan edeceğiz? Bırakın bu muhabbetlerin demi eskide kalıversin. Yeni Yüzyılda eski ihtişamımıza ulaşmak istiyorsak, eski dostlarla bir olmalıyız.
Vesselam.
Arkadaşım, bu Arap hayranlığını neye borçlusun bilemem, o senin görüşündür, saygı duyarım...
Beni ise "Ne Arap hayranlığı ne de düşmanlığı taraftarıyım.
Dostluklarını gördük, sadece ihanet...Tarihi olayları tekrarlayıp durmamız da Arap'tan dost olamayacağını göstermektir ve ders almaktır.
Ticari ilişki için ise dostluk şart değil.
Mesela:Arap ülkelerinin ticari ilişkilerinde birinci sırada hep Avrupa ülkeleri veya Amerika var; dost olduklarından mı acaba?
"Arap halkı ile dost olalım" deniliyorsa eğer,ortak bir yönümüz olduğunu göremiyorum doğrusu.
İslamiyet anlayışları bile bizden farklı... Birbirleirnin dini mabetlerini yerle bir edenlere Müslüman demek zor...
Görüldüğü gibi, ortak bir noktamız yok...
Hem sonra, neden illaki bize benzemeyen Arap milleti?.. Dünyanın başka coğrafyasında kan bağımız olan ve dili, dini (çoğunun) gelenekleri görenekleri aynı olan; daha bir çok ortak yönümüz bulunan başka milletler, topluluklar yok mu?
Dostluk hatta kardeşlik kurmak için bunca yeterli sebepler varken, neden illa da Arap kardeşliği?
Başka forumlarda, bu soruyu sorana, ağıza alınmayacak küfürler, hakaretler ediliyor.
Hem küfür, hem müminlik...Ne yaman bir çelişki, Yarabbi!..
TURKiSTAN
04-01-2006, 05:36 AM
"Koçum" ,üstat Nihat Genç'ten...Biraz uzun o yüzden parça parça yapıştırıyorum.Ben kendimden bildiğim için söylüyorum.Belki siz de öylesinizdir.Kalabalık yaratmak için birşey değil.O yüzden yazının uzunluğuna bakmamanızda ve sonuna kadar okumanızda fayda var.
Nihat Genç:ARAPLAR İNSAN DEĞİL Mİ?
SKY Türk TV’de haftalık konuşmalar yapıyorum, geçtiğimiz haftalarda izlenme oranları geldi. Neye uğradığımızı şaşırdık, çünkü, olağanüstü yüksek rakamlar çıktı. Benzer programların bir/iki/beş katı değil, elli kat büyük izlenme oranı.
Nihayetinde bir yazar konuşuyor. Ve bir eğlence programı ya da bir dizi değil. Bu olağanüstü izlenme oranının sebebi nedir? İlerki yazılarımda bunu da tartışırız.
Ancak, birşey dikkatimi çekti. Leman Dergisi’nde yazdığım on beş yıla varan maceram içinde kitaplarımın çoğunun on baskıyı geçtiği halde çok satanlar listesinde yer almadığını sıkça şikayet etmişimdir. Şimdi aynı şey ekranda oluyor. Bu kadar yüksek ve görülmemiş izlenme oranı ortada.
Buna rağmen medyanın ekranlarla ilgilenen köşelerinde ses yok. Ekranları değerlendiren onlarca köşe yazarı yine bu yüksek izlenme oranlarını görmezden geliyor. Yani değişen birşey yok. Kitap yazıyor yüz binlere ulaşıyorsun sansürlüyorlar, ekranlarda yüksek izlenme oranlarına ulaşıyorsun, yine yok sayıyorlar.
Anlaşılan o ki, medyanın köşeleri bu sansürünü, sessizliğini, yok saymasını sürdürdükçe izlenme oranlarımız katlanıyor.
Medyanın benim yazı görüşlerimi sansürleme, boğma, yok sayma girişiminin tarihi uzundur ve sebepleri ortadadır. On beş yıl aralıksız bu sütundan dövdüm onları. Ancak beni boğamadılar. Konuşmalarımı ve yazılarımı bu anlamlı yok saymalarına rağmen en yüksek tepeden sürdürüyorum. Allah bizi utandırmasın.
Neyse. Her hafta Ne Var Ne Yok programına çıkıyorum ve SKY TV’nin editörü Serdar Akinen sorular soruyor. Bazen söylediklerime ben de inanamıyorum. Serdar Akinen henüz tek bir cümlemi sansürlemiş değil. Ne söylüyorsak aynen yayına giriyor. Ama bazen ekrandan söylenmeyecek şeyler de sansürsüz izleyiciye ulaşıyor.
Şöyle. Geçtiğimiz haftalarda Serdar Akinan yine beni karşısına aldı. PKK terörü, Kuzey Irak, ortam gergin, linç, taşlama, saldırılar deyip... “Türkiye nereye gidiyor?” diye sordu..
Bakın, dedim, bu soruya ancak bir Temel fıkrasıyla cevap verebilirim dedim.. Ve aşağıdaki fıkrayı ekrandan anlattım..
Temel doksan yaşına gelmiş ve eşi Fadime’ye dönüp, yahu Fadime biz o işten yapmayalı çok oldu.. Fadime, vallahi otuz yılı geçiyor ne yapıyorduk ben de unuttum. Gel bir bakalım.. Temel Fadime’nin yanına sokulmuş. Ve birdenbire bir titreme tutmuş, Temel’de içten gelen bir sarsıntı.. Fadime korkmuş. Temel ölüyor mu? “Ne oluyor Temel niye böyle ölecek gibi titriyorsun?”.. Temel: “Vallahi Fadime ben de bana ne olduğunu bilmiyorum. Ya geliyrim, ya gidiyrim...”
Sonra Serdar’a dönüp, Türkiye’nin nereye gittiğini ancak böyle cevaplayabilirim, ya geliyruk, ya gidiyrik..
Bu fıkra yayınlandı ancak anlattığımız her fıkra yayınlanmıyor. Tabii ki yayınlanmaz, ağır müstehcen.. Şimdi yayınlanmayan fıkrayı burada anlatayım.
Serdar Akinan, Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin getirdiği/götürdükleri nelerdir diye sordu..
Cevabım yine bir fıkraydı. Temel ve beş arkadaşı yolda yürürken bir fahişe görmüşler. Ancak beş kişiler, kız ise tek kişi. Ne yapalım demişler. Kızı yatağa atar lambaları söndürürüz, demişler. Ve beş kişi kızı yatağa atmışlar..
Ancak bir kaç dakika aralıklarla Temel’den bir bağırtı geliyor, Temel: “Yahu durun uşaklar..” Bir kaç dakika geçiyor, Temel: “Yahu durun uşaklar”..
Temel sonunda dayanamamış yakmış lambayı: “Yahu uşaklar, durun yahu, tuttuğumuz bir tane meme, yediğimiz on tane .arak..”
Tabii bu fıkraların ekrandan yayınlanma şansı yok. Bu yüzden ailevi fıkralar anlatabilmeliyiz.
AB, AB diye kudurmuş yazarlarımızın yanısıra bir de AB uzmanı, AB analisti, gibi falan, AB vakfı yöneticisi gibi yerlerden maaş alanlar var. İnsan denen yaratık Avrupalılar’ın ettiği bu kadar ağır, küstah lafları kaldırır mı, yer mi? Bunların yüzleri bile kızarmıyor. Annemin bir lafını unutmam. Mutfakta hamsiler unlanmış tavada kızartılıyor. Ben de balıkların solucanlarını kurcalıyor, oynuyorum. Anneme: “Anne, bu hamsilerin beyinleri var mı, varsa nerde?” diyorum.. Annem: “Oğlum beyinleri olsaydı, şimdi tavada olurlar mıydı?”..
Ancak kabul edelim ki bu uzman, analist, vakıf yöneticisi gibi herifler zeki adamlar. Bir Avrupa Birliği gargarasına lafı getirip maaş alıyorlar, ekranda şekil oluyorlar, büyük adamlar gibi konuşuyorlar, daha ne olsun...
Üstelik siz karşılarına çıkıp ne kadar ciddi laf söyleseniz, sizi yok sayarlar, aşağılarlar, cehaletle suçlarlar. Böyle de .ötümün kenarı herifler. Şimdi Avrupa Birliği’nin aşağılayıcı laflarını gördüler, yani, analarının .mını gördüler, ama hala oydu buydu şuydu diye küstahca laflarını sürdürüyorlar..
Aklıma bir hikaye geldi, bir sömürgecilik deneyimi, İngilizler, Hindistan’da sömürgeciliklerini savunacak Hindu yazarlar yetiştirmek ister. Tartışma şudur, İngiliz tezlerini İngilizce mi yoksa Hinduca mı anlatalım.
Bu ciddi bir sıkıntıdır. Çünkü milyonlar Hinduca biliyor.. İngilizce anlatmaları için yazarların beş/on yılını İngilizceye vermeleri gerekiyor, yani zaman kaybı..
Sonunda şu neticede anlaşırlar. İngilizce verelim. Çünkü İngilizce öğrenmek zeki insanların işidir, zaten, biz ancak zeki insanlarla işbirliğine girebiliriz.
Üstelik Hindular, dillerinin gereği, yani dilleriyle bağlantılı geleneklerinden dolayı “ahlaktan” uzaklaşamazlar.. Ahlaktan uzaklaşmaları için dillerinden kopmaları lazım. Ve ahlaksız ve zeki insanlar bizimle çalışmak için milyonlar arasından elenerek yetişir..
Bu aşağılık küstah işbirlikçi heriflerin ortak özelliği budur. İşte Ermeni Konferansı’nda da ortaya fırladılar. Bu adamlara yüzlerce soru sorun hiçbirini asla cevaplamazlar. Bunlar otomatiğe bağlanmış baykuşlar gibi hep aynı şeyi size söylerler. Siz de onlara tekrar yüzlerce ayrıntılı soru sorarsınız, ama, yazılarında, konuşmalarında, köşelerinde bu sorulara bir küçük cevap asla yoktur, ama, onlar beyinlerini yıkadıkları o malum konuyu döndüre döndüre yine size sorarlar.
İşte sömürge bilimi, sömürge demokrasisi bu, onlar tek soruları hergün her şekilde ifade özgürlüğü adı altında soracak, sizler yüzlerce ayrıntılı sorunuzdan tek birini söyleyemeyeceksiniz..
Geçelim bu zavallıları, bunları en iyi Araplar tanır!..
Araplar’ın da batıyı tanımada büyük şanssızlıkları vardı. Bizim karşımızda bu işbirlikçiler nasıl çok kötü küstah örneklerse, Araplar’n içlerinde Lübnan’daki Hristiyanlar aynısıydı..
Talihsiz Araplar Lübnan’daki Hristiyan tüccarları tanıdıkça, batıya olan endişeleri büyüdü. Çünkü Lübnan’daki Hristiyanlar (Maruniler), ki, Arap kökenlidir, ancak, müslümanları hiç sevmezler, burunları havada ve küstahca konuşurlar. Mahallelerini ayırırlar. Üstelik allem gullemli ticaretle Orta-Doğu’nun bütün kaçakçılığı ellerindedir. Bu hristiyanlar kendilerini Arap olmalarına rağmen ayrı bir halk olarak görür. Batının silahını alırlar, hamileri Avrupa’dır. Batıyı arkalarına alıp müslümanı dövmeye, dışlamaya, öldürmeye çalışırlar. Ki, Beyrut İç Savaşı’nda Hristiyan falanjistlerin katliamları ortadadır. Ve bu Hristiyanlar biz batılıyız, laik, çağdaş değerlere sahibiz diye de kasılırlar. Her türlü üçkağıt, tüccarlık, burnu havadalık, toplumu, coğrafyasını aşağılama onlarda..
Şimdi Araplar bu adamlara bakıp nasıl bir Avrupa, batı eğitimi, görgüsü alabilir, ya da bu adamlar üzerinden batıyı derinliğine tanıyabilirler?
Araplar bunları gördükçe şok geçiriyor, bu yüzden, Araplar batılı kelimesini kullanır kullanmaz, yanında hemen “küstah” kelimesini yazarlar!.
Şimdi Lübnan’da hristiyan çocuklar güya özgürlük, güya turuncu atkılar Suriye’yi protesto ediyor. Bu gençlerden hiç birinin tüccar Hristiyan falanjist babalarının Araplar’ı yüzlerce yıldır yaptığından haberi yok..
Bazen bu Beyrutlu hristiyan çocukları İstanbul’a eğlenmeye uçakla gelirken görüyorum. İçimden onlara, henüz onaltı yaşında uçaklar dolduruyor eğlencelere koşuyorsun İstanbul’a!.. Oysa, Filistinli Arap çocukların uçağa binmesi bir hayal.. Neyse..
Son iki yüz yıllık dünya tarihinde Araplar kadar acı çeken, Araplar kadar saldırıya uğrayan, emperyalizmin Araplar kadar mağdur ettiği bir başka halk var mıdır? Araplar dünyanın üstlerine çullandığı bu son iki yüz yıllık şokun bitmesini nafile bekliyorlar.
İşte yine Irak’ta iç savaş.. Zaten on yıl önce yine Arap Saddam, Amerika’nın kendisine verdiği sözle gazla Kuveyt’i işgal etmemiş miydi? Filistin ortada. Daha on yıl önce Cezayir’de iç savaş.. Artık her biri başka telden çalan bir yığın küçük devlet. Kaddafi başka bir şey, Tunus’ta çıldırmış laik düzen başka birşey, Körfez ülkelerindeki zengin Arap şeyhleri başka bir şey, ki, Suudi Arabistan dahil hepsi şu anda Amerikan askerlerinin kontrolü altında.. Zenginlik, cehalet, terör ve saldıran İsrail, Amerika, bitmeyen işgaller..
Tarihte bu kadar acı çekmiş bir başka halk var mıdır? Körfez ülkeleri Amerikan mallarının ve zenginliğinin şaşasıyla Amerikan kültürü baskısı altında, Kuzey Afrika Fransızca’nın ve Fransız dili kullanan aydınlarının küstah laik girişimlerinin baskısı altında ve halen Irak işgal ve iç savaş yaşıyor ve Körfez ülkeleri başka tür bir işgal altında..
TURKiSTAN
04-01-2006, 05:38 AM
Bir ucundan bu büyük trajediyi anlamaya çalışalım. Emperyalizm ve sömürgeciliği tanımak istiyorsanız önce Araplar’a yaptıklarına az da olsa birkaç satır bakalım..
Bakın, 1967 Arap-İsrail savaşında Araplar tarihlerinin en ağır mağlubiyetini aldı. Yani küçücük İsrail Araplar’a karşı zafer kazandı. İsrail gerçekten küçücük müydü, yoksa, tüm dünyanın desteğini arkasına mı almıştı. Tüm dünya başta Amerika İsrail’in yanındaydı.. Milliyetçi/laik/sosyalist ve Arap Birliği’nin heyecanlı lideri Nasır, Amerika ve Rusya karşısında bağımsız blok kurmuştu. Bu bağlantısızlığı Amerika tarafından cezalandırıldı. Fil fareye yutturuldu. Tabii Araplar’ın bu yüzyılda yetiştirdiği en büyük lider Nasır mağlup olunca hem Nasır’ın milliyetçi/modernist/laik/kalkınmacı/sosyalist projeleri suya düştü, hem de Arap gururu kırılıp şoka girdiler.
İsrail yenilgisi Körfez’den Fas’a kadar Arap dünyasında son iki yüzyılda yaşanmış en büyük şok, hüsran, acı, trajedi oldu.. Öyle ki yıllarca kimsenin ağzını bıçak açmadı. Arap tarihinin belki de en büyük dönüm noktası bu yenilgi oldu, çünkü, herkes, bu mağlubiyetin ardındaki sebepleri, felsefi, sosyal, siyasi olarak tartışıp, Araplar’ın dünya tarihindeki bütün geçmişini geleceğini acımasızca masaya yatırdı..
Araplar’ın dini, dili, siyaseti, varlığı üzerine 1967’den sonra Arap alimlerince yapılmış tartışmaların yekünü inanılmaz büyüktür.
Tarihleri sömürge yönetimleriyle geçen Araplar felsefi bir çıkış aradı. Dini çıkış aradı, laik çıkış aradı. Akılla çıkış aradı. “Birlik”le çıkış aradı, milliyetçilikle çıkış aradı, terörle çıkış aradı, şeriatla çıkış aradı..Araplar bu büyük hüsrandan hala çıkış arıyor!..
Milliyetçi, liberal, İslami, batıcı, Marksist her Arap, bu ağır mağlubiyeti masaya yatırdı. Bu muhteşem büyüklükteki tartışmaları özetlemek mümkün değil, bir ucundan, belki.
Bilindiği üzere 1950’li yıllarda krallıkları, yani, sömürge yönetimlerini deviren milliyetçi/laik/sosyalistler Kemalizmin etkisindeydi. Baas hareketi Kemalizme benzer çıkışlar yaptı. Yani milliyetçiliğe tutundu ve halkevleri, tarım, sulama, baraj, laik okul, sanayi ve hepsini birazcık sosyalist dozuyla yapmaya girişti. Irak, Suriye, Mısır birleşti, ayrıldı.. Ancak 1950/1970 arası Araplar’ın “milliyetçi” çağıdır.. Başında Nasır vardır.
Milliyetçi projeleri küçümsememek lazım, ama, bu milliyetçi laik Baascı sosyalist proje bugün çoktan unutuldu..
Nasır ve Milliyetçi Baas laik hareket 1967 savaşında yenilince İslam dünyasında islamcı tezler konuşulmaya başlandı. Ve başta Selefi hareket sahneye çıktı. Suçu milliyetçi devlete yıktılar. Şeriattan başka şans yok dediler ve Peygamberin hayatındaki rehberliği istediler. Yani, tarih, kültür, geleneği dışladılar ve Asrı Saadet yüzyılına özlemle bakan bir hareket, bunun da adı: Selefiyye..
Milliyetçiler geriledi, İslamcılar büyüdü. İki tane İslam çıktı ortaya. Biri muhalif İslam, ki Selefiye hareketi, bu Selefiye, Afganistan’da başka türlü görüldü. Bedeviler’de Vahhabilik gibi göründü, Cemaati İslamiye gibi göründü, Mısır’da Müslüman Kardeşler gibi göründü. Hepsi muhalifti, hepsi İslamcı bir devlet istiyordu, hepsi milli devleti yıkmak istiyordu.
Arap filozofların İslam’ı 1967’den sonra nasıl yorumladıkları bir büyük cilt tutar, ancak, inanılmaz rahat, geniş, dünyaya açık görüşler de ortaya döküldü. Mesela Tunus, laik bir rejim, hatta, laikliği Arap topraklarında en aşırılaştırmış bir rejim. Gannuşi İslamcı bir yazar. Hapse tıkıldı. Ancak Gannuşi’nin İslam yorumları sarsıcıydı. Çünkü tüm selefi hareketi hayal kırıklığına uğratan devrimci görüşler ileri sürüyordu.. Şöyle, diktatör bir İslam devletinden daha iyidir laik devlete yaşayan İslam.. Ve Gannuşi demokrasiye, laikliğe, birlikte yaşamaya dair inanılmaz modern cevaplar verdi.. Daha nice filozoflar benzer açılımlar yaptılar.
1967’den sonra Arap filozofların İslam’ı nasıl yorumladıkları ayrı bir başlık, ancak, Avrupa’yı, batıyı nasıl yorumladıkları da çok öğretici..
Arap filozofları sağcısı, solcusu, dincisi, laiki, milliyetçisi, hepsi şu ortak görüşte anlaştı.. İki tane Avrupa var.. Birincisi: Modernite’yi temsil ediyor?
Genel kültürünüzden Modernite’nin ne olduğunu söyleyelim. Modernite kavramı, aklın projesidir, batı, 16. yüzyıldan itibaren siyasi kurumları, iktisa